View Full Version : Genç Oyuncuları Geliştirmek?
Cengo
01.Mayıs.2007, 03:56
Ne, nasıl, neler gerekli; herkes döksün içini..
Ben oyuncuya özel antreman programı yaparım,herkesin ihtiyacı farklı,mevki mevki ayırmak doğru gelmiyor bana,en iyisi tek tek antreman programı ayarlamak
Misal,genelde genç oyuncular fizikleri hep kötü oluyor ama teknik özellikleri yüksek oluyor,bu oyunculara aerobik çalıştırırım,teknik özelliklerini de orta düzeyde bıraktırırım
notformoney
01.Mayıs.2007, 04:31
bence ki 2007 de bu çok daha belirgin genç bir oyuncuya istedğiniz kadar antrenman yaptırın bazı özellikleri(hız/hızlanma/güç/......) oynamadıkca çok az bir gelişim gösteriyor tabi antrenman çok çok önemli ve bence antrenmanda genel bir antrenmandan daha çok özel bir programla yapılmalı onun dışında potansiyeli yüksekse ve 16 yaşına girdiyse ısrarla oynatılmalı
mesela önceki takımlarımda potansiyeli yüksek olupda çok genç olan oyuncuları genelde 17 - 18 yaşında oynatırdım şimdiki takımım olan aachende birazda imkansızlık ve sakatlıklardan alt yapıdan çıkan ve potansiyeli 189 olan Malchow isimli bir forveti daha 16 yaşında bundes ligada 5 i ilk onbir olmak üzere 20 maçda oynattım çoğu zaman ikinci yarı soktum ilk 8 maç 1 gol attı sonraki haftalarda gol sayısı 10 a kadar çıktı yani bence sadece oynatmak antrenman yaptırmaktan kat kat etkili
KaRDiNaL
01.Mayıs.2007, 04:54
öncelikle Vieri antreman paketini yüklemeli,onunla antreman yaptırılmalı..potansiyeli 175-200 arasında olan futbolculardan seçilmeli genç yetenekler..birde çalışma oranlarının yüksek olmasına özen gösterilmeli..ver paf takıma gelişsin bida..ne kadar erken alırsan o kadar iyi gelişir, 18 yaşınan sonra alma artık..ara sıra da as takımla maça çıkarttın mı al sana wonderkid..
mesela oyuna yeni başlayacaklara önerim "yoel goldstein"..14 yaşında israilli..3 sene geliştirin manyak güçleri oluyo..
eXcitinG
01.Mayıs.2007, 09:50
iLk önce potansiyeL varmı diye bakarım.Ondan sonra Arada sırada şans veririm.PotansiyeLini oyuna yansıtım yansıtmadığıma bakarım eğer geLecek görürsem oyunda eLimde tutarım.Sabır ederim.MeyveLeri topLamaya başLayıncada mutLu oLurum :)
Cengo
01.Mayıs.2007, 13:14
iyi de oyuncu seçimlerinde kriter nedir?
potansiyeline bakmanız resmen hile oluyor
bir de oyuncu mevkilerinde nelere öncelik veriyorsunuz antrenman programları için?
Fıratcan Alçınkaya
01.Mayıs.2007, 14:24
Ben oyuncunun tipine bakarım resmi güzelse bi de mevlileri iyise oynatırım... Sayısal önemli diil nasılsa gelişir...
Ben genç oyuncu alırken ilk önce fiziksel gücüne bakarım,çünkü teknik özellikler öyle ya da böyle gelişebiliyor fakat fiziksel özelliklerde aşırı bir yükselme görünmüyor
eXcitinG
01.Mayıs.2007, 21:32
MeseLa pozisyonunda gözükmüyordur ama mevkiLerde yeteneği vardır hemen idmana sokarım ve o pozisyonunuda tam oLarak kazandırırım.Ekstradan mevki transferi yapmış oLurum böyLece :)
KaRDiNaL
01.Mayıs.2007, 21:36
madem potansiyel hile sayılıyor, o zaman ilk önce çalışma oranına bakarım..15'ten yukarıysa ve mevkisine göre güçleri 14-15 civarı ise alırım..yeterince gelişir,gelişmese bile her mac çıkar canını dişine takarak oynar..
o yüzden; fm'de hangi takımda olursa olsun sol kanada Tuncay'ı alır keyfime bakarım..
webcagri
05.Mayıs.2007, 01:42
öncelikle Vieri antreman paketini yüklemeli,onunla antreman yaptırılmalı..potansiyeli 175-200 arasında olan futbolculardan seçilmeli genç yetenekler..birde çalışma oranlarının yüksek olmasına özen gösterilmeli..ver paf takıma gelişsin bida..ne kadar erken alırsan o kadar iyi gelişir, 18 yaşınan sonra alma artık..ara sıra da as takımla maça çıkarttın mı al sana wonderkid..
mesela oyuna yeni başlayacaklara önerim "yoel goldstein"..14 yaşında israilli..3 sene geliştirin manyak güçleri oluyo..
ya bise sorcam bi oyuncuya baskasina nasil ozel ders verdirtebiliyoruz?
KaRDiNaL
05.Mayıs.2007, 05:56
oyuncu etkileşimi kısmından..msela dc'den özeld ers vereceksen senin ana kadrodaki dc adamların cıkıo birini seviyosun ok diyosun tamamdır.
yapamazsan öm at,ordan hallederiz..
canavar20
05.Mayıs.2007, 11:25
ben genellikle iyi bir antreman programı yaparım eyer çook gençse genç takıma yollarım eğer fiziksel özellikleri iyise yedekten oyuna her maç sokarm:)
webcagri
05.Mayıs.2007, 15:00
oyuncu etkileşimi kısmından..msela dc'den özeld ers vereceksen senin ana kadrodaki dc adamların cıkıo birini seviyosun ok diyosun tamamdır.
yapamazsan öm at,ordan hallederiz..
eyw saol ;) hallettim
tahir91
06.Mayıs.2007, 18:36
valla iyi bir antreman iyi olur die düşünüyorum eğer oyncu gelişiceksiezaten 1-2 sene içinde güçlrinde iyi bir artış oluyoo eğer olmuyosa şutluyorumm... yada en fazla 20 yaşına kada tutup şutluyorm çünküü 20 yaşından sonra gelişicek yeri yok die düşünüyorum...
Eray Dengiz
06.Mayıs.2007, 18:39
Öncelikle sağlam bir antreman programı, daha sonra gelişim gösterebileceğine inandığınız futbolcuları, yetenekli oyuncularınızdan onları geliştirmesini isteyebilirsiniz. Bununla birlikte 18 yaşından itibarende A takımda küçük maçlarda 10-15 dk şans vererek onların büyük maçlara alışmasını sağlayabilirsiniz.
Bunları yaptıktan sonra futbolcunuz 19-20 yaşından itibaren inanılmaz bir gelişim göstererek, Avrupa'da bile oynayabilecek duruma geliyor.
batuhan007
06.Mayıs.2007, 21:53
eğer gelişim gösterecek özellikleri varsa genç yaşta(17-18)özel program yapcaksın.sonra 20 yaşlarda kiraya yolldıktan sonra 2 sene sonra güzel bi oyuncu olarak karşına çıkabilir.
ultraslanerdem
07.Mayıs.2007, 10:15
Öncelikle sağlam bir antreman programı, daha sonra gelişim gösterebileceğine inandığınız futbolcuları, yetenekli oyuncularınızdan onları geliştirmesini isteyebilirsiniz. Bununla birlikte 18 yaşından itibarende A takımda küçük maçlarda 10-15 dk şans vererek onların büyük maçlara alışmasını sağlayabilirsiniz.
Bunları yaptıktan sonra futbolcunuz 19-20 yaşından itibaren inanılmaz bir gelişim göstererek, Avrupa'da bile oynayabilecek duruma geliyor.
Tıpkı benim yaptığım gibi bir taktik...
puskas
08.Mayıs.2007, 16:23
her maçta oynatarak ve antremanı çok ağır yapın genclerin o zaman çok gelişirler
Episode 13
08.Mayıs.2007, 16:31
anreman sistemi koç ve sürekli oynamaya bağlı
olumelegi
08.Mayıs.2007, 16:35
yardımcı desdekleiyici kuluplere yolla.....
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ben oyuncuya özel antreman programı yaparım,herkesin ihtiyacı farklı,mevki mevki ayırmak doğru gelmiyor bana,en iyisi tek tek antreman programı ayarlamak
Misal,genelde genç oyuncular fizikleri hep kötü oluyor ama teknik özellikleri yüksek oluyor,bu oyunculara aerobik çalıştırırım,teknik özelliklerini de orta düzeyde bıraktırırım
Abi biraz zor deilmi ben ant yaptıgımda genc lere izin vermiyorum onları tatıl yok sene sonuna kadar.
ultrafanatik
11.Mayıs.2007, 16:33
arkadaslar.. ben once calısma oranına bakıyorum. 17 den yuksek olanlar tercihim. scout tan potansiyeli olanları alirim takıma ne pahasına olursa olsun.. koyarım alt yapıya sayet sıkıntı da olursam kadroya alırım. antramnanı ayarlarım kadromdaki iyi oyuncularada ders verdiririm. yeri gelir kiralarim kendini gelistirsin diye.. daha once yeni aldiğim oyuncuları direk kadroya alır yaslıları dinllendiirirdim anladm ki, bu sekilde kaybeden ben oluyorum. basarı için uzun seneler gerekiyordu. simdi tecrubeli oyuncularıma guvenerek maca cıkıyorum. aldıgım yetenekli genc oyuncu kalitesini göstermisse kadroya dahil ediyorum. bu sekilde sivassporu 3 sene peşpeşe sampiyon ettim ve haftalık maasim 8 000 $ dan man utd ye 140.000 $ a tarnfer oldum birazda kafayı kullanıp mantıklı hareket etmek lasım...