Log in

View Full Version : Brezilya ile hazırlık maçı

texsas
01.Mayıs.2007, 14:25
Fatih Terim Milli Takımımızın Brezilya ile hazırlık maçı yapacağını açıkladı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim A Milli Futbol Takımı'nın 2008 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde cezalı maçlarını bitirdiğini belirterek, "İnşallah grubumuzu lider bitireceğiz" dedi.

Kalyon Oteli'nde yapılan "11 Altın Adam" yarışmasının jüri toplantısına konuk olarak katılan Terim, grupta ilk yarıyı Bosna Hersek ile 2 Haziran'da yapacakları maçla tamamlayacaklarını kaydederek, "Şu ana kadar ülkemizde oynamadık. İnşallah bundan sonra seyircimizin önünde ülkemizle buluşarak daha da iyi futbol oynayarak, puanları toplayacağız. İnşallah bu grubu lider bitireceğiz" diye konuştu.

Fatih Terim, bay geçecekleri 6 Haziran'da da Brezilya ile hazırlık maçı yapmayı düşündüklerini, bu konuda yazışmaların son aşamaya geldiğini kaydetti. Terim, bir gazetecinin "2008'de kupa olabilir mi?" şeklindeki sorusuna "Türkiye Dünya üçüncülüğü gördü. Kimsenin giderken böyle bir düşüncesi yoktu, demek ki olabiliyor. İnsanlar görünce istiyor ama önce Avrupa Şampiyonası'na katılalım. İddialıyız, ancak büyük konuşmayalım. Avrupa Şampiyonası'nda bu takım, oranın en bahsedilen takımı olacaktır" şeklinde konuştu.

Terim, bir soru üzerine, milli futbolcuların ligde kendi aralarındaki kavgalarının milli takıma yansımayacağını ifade ederek, "Oyuncular arasında milli takım çatısı altında herhangi bir soğukluk olmayacağından emin olabilirsiniz. Oyuncularımızın sadece milli maçlarda değil, ligde de hakemlere yardımcı olmalarını ve fair play içinde olmalarını rica ediyorum" dedi.

"YUNANİSTAN CEZA ALMADI"
Fatih Terim, Yunanistan-Türkiye maçındaki olaylardan sonra ev sahibi takıma verilen cezayla ilgili bir soru üzerine, "Maça gelemeyenler, olayların televizyondan gösterildiği kadarını gördü. Yunanlılar tarafından da UEFA'ya herhangi bir şikayet gittiğini sanmıyorum. Ceza da ceza değil. 2 maç, Atina'dan 250 kilometre ötede yine Yunanistan içinde oynayacaklar" diye konuştu.

Türkiye-İsviçre maçından sonra yaşanan olayları hatırlatan Terim, şöyle konuştu:
"Ülke bir başarı elde ettiği zaman bu başarıyı hep beraber elde ediyoruz. O gün bize fazla vurmaktan, açık anlatılamadı galiba. Ülke meselesinde tarafsızlık olmaz, taraf olunur. Ben olurum. Olunması gerektiğine inanıyorum.
Disiplin kurulu benim bilgime başvurmak için İsviçre'ye çağırmıştı. Önümüze Türkiye'den gelen şeyleri koyup, 'Denilen budur, yapılan budur' denildi. Bu konuda bir üzüntümüz, bir kırgınlımız vardır. Ben ülke meselesinde tarafsız olamam. Kendi içimizde birbirimize saygı çerçevesinde her şeyi söyleyebiliriz. O günlerde bana bu da yapıldı. 'Ne yani gördüğümüzü yazmayacak mıyız' denildi. Başkalarına baktığımız zaman kimse ülke meselesinde tarafsız olmuyor. En ucuz cezayla kurtulduğumuzu ve bir daha olmamasını temenni edelim. Cezalı da oynadık, aslanlar gibi. Serzenişlerim de doğal hakkımdır."

"COLİN KAZIM A MİLLİ TAKIMA GELEBİLİR"
Fatih Terim, Ümit Milli Takım'ın İsviçre ile oynadığı hazırlık maçında forma giyen Colin Kazım Richards'ı (A) Milli Takım'a çağırabileceğini söyledi.

Milli takıma formlarından memnun olduğu oyuncuları çağırdığını vurgulayan Terim, "Hep 2 veya 3 oyuncu katarak gidiyoruz. Oyuncu konusunda sıkıntımız olacağını sanmıyorum. Biz oyuncu buluruz. Ümit Milli Takım'da Colin Kazım Richards var, annesi Türk. Hemen Antalya'daki İsviçre maçına getirdik, oynadı ve gayet iyiydi. Oğuz hoca İngiltere'de de seyretti. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki günlerde (A) Milli Takım'a gelebilir. Bunun gibi oyuncularımız var. Geçen sene İbrahim Akın'ı çağırdığım zaman 'oynamıyor' diye tenkit edildim. İnşallah bu tip oyuncuları kazanabiliriz" diye konuştu.

TÜRK MİLLİ TAKIMI RİCA İLE OYNANACAK BİR YER DEĞİLDİR"

Fatih Terim, bir gazetecinin, "Son zamanlarda Almanya'daki Türk futbolcuları Alman Milli Takımı'nı seçiyor. Bu konuda bir çalışmanız var mı?" şeklindeki sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"(Almanya'daki her oyuncu burada oynar) diye bir şey yok. Eğer bir oyuncu veya ailesi 'ben bu milli takımda oynamak istemiyorum' diyorsa ağzından kuş tutsa ben formayı ona vermem ve bunu da açıklamam, kimseye de izah etmem. 'Benim oğlumu rahatsız etmeyin' diye yazılan bir mektup var bizde, isim vermiyorum. Türk Milli Takımı rica ile oynanacak bir yer değildir. Almanya'da yasa değişti. Şu anda çift pasaporta giderseniz, Almanya'daki futbol haklarınızdan feragat ediyorsunuz. Orada geçimini sağlayan insanlara kötülük edemeyiz. O zaman elimiz kolumuz bağlandı. Bizi tercih edip, Türk Milli Takımı'nda oynayabilecek kapasitede olanlara kapımız açıktır."

Terim, Brezilya, İngiltere, Meksika, Belçika, Hollanda ve Fransa gibi takımlarla hazırlık maçı oynamak istediğini, bu maçlarda bazı futbolcuları da görme imkanı bulacağını kaydetti.
Fatih Terim, Türkiye'de futbolda yaşanan son olaylarla ilgili "Türk futbolu kaosa mı gidiyor?" şeklindeki bir soru üzerine, "Kimseyi suçlamadan futbolun içindeki tüm birimlerin uzlaşma sağlaması gerekir. Sevgiyle bu iş halledilebilir" dedi

Sheriff
01.Mayıs.2007, 16:05
Güzel olur böyle bir maç. Ayrıca Kazım'ı A Milli takımda görmekte güzel olur. Çok iyi bir oyuncu.

fmsmyrna
01.Mayıs.2007, 16:37
bunu her zaman yapabilirdik ülkemizdekilerle:)
böyle bi maç milli takımımıza faydalı olur bencede

Bordo61Mavi
01.Mayıs.2007, 17:59
Fatih Terim in vizyonu cok genis, bende bunu bi teknik direktor de herzaman severim. Insallah Avrupa kupasi bizim olacak.

fbkraltolga
01.Mayıs.2007, 20:53
uero 2008 i alabilecek kapasitedeyiz. terim futbolcularla iyi ilişkiler kurabilen hocadır.onun takımın başında bulunması bizim için büyük avantaj.brezilyayla hazırlık maçı süper olurdu.ayrıca kazım collins milli takıma yararlı bi futbolcu olur.geleceği olan bir futbolcu

nekop
01.Mayıs.2007, 21:53
Oyy oyy oyy hazırlık maçı bile olsa insan heyecanlanıyor sonuçta Brezilya :)

Emurafu
02.Mayıs.2007, 00:10
daha kesın degıl daha oncede yapacaktık olamadı

TR.CaPTaiN
02.Mayıs.2007, 18:32
Brezilya'yla maç yapmak çok güzel olur. Colin Kazım'ın A Milli Takımda oynayabilecek kapasiteye sahip olduğunu zannetmiyorum.

Nocna Mora
02.Mayıs.2007, 20:49
daha çok varmış :D

Varonil
16.Mayıs.2007, 19:12
Büyük buluşma 5 Haziran'da
A Milli Futbol Takımı 5 Haziran'da Almanya'da Brezilya'yla özel bir maç oynayacak. Dortmund'un Signal Iduna Park Stadı'nda evsahipliğini Brezilya'nın yapacağı karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

Fiyatları 33 Euro'yla 82,5 Euro arasında değişen maçın biletleri Borussia Dortmund'un bilet satış gişelerinden ve kulübün internet sitesinden alınabilecek. 2002 Dünya Şampiyonu Brezilya'nın Dünya Turu kapsamında oynanacak bu hazırlık karşılaşması 2003 Konfederasyon Kupası'ndan bu yana iki takımın oynayacakları ilk maç olma özelliğini taşıyacak. Karşılaşma aynı zamanda Tugay Kerimoğlu'nun Milli Takıma veda maçı da olacak.
16.05.2007

Kaynak : DHA

carrey
17.Mayıs.2007, 06:57
Brezilya'yla maç yapmak çok güzel olur. Colin Kazım'ın A Milli Takımda oynayabilecek kapasiteye sahip olduğunu zannetmiyorum.

galiba kazimin maclarini izlemedin

crazzy
18.Mayıs.2007, 16:13
Brezilya milli takımı teknik direktörü Dunga, İngiltere ve Türkiye ile yapacakları özel maçların aday kadrosunu açıkladı.... İşte Sambacılar'ın kadrosu...

Kaka ve Ronaldinho'ya milli çağrı

Brezilya, Dunga yönetiminde çıktığı beş maçtan dördünü kazandı
Tüm Futbol Haberleri

Copa America'da milli takım formasını giymeyeceklerini açıklayan Kaka ve Ronaldinho, Brezilya'nın Türkiye ve İngiltere maçları için kadroya alındı.

Brezilya milli takımı teknik direktörü Dunga, İngiltere ve Türkiye ile yapacakları özel maçların aday kadrosunu açıkladı.

Dunga, Londra'da 1 Haziran Cuma günü İngiltere, Dortmund'da 5 Haziran Salı Türkiye ile oynayacakları maçlar için Kaka ve Ronaldinho'yu kadroya çağırdı.

Milan ve Barcelona'da forma giyen iki yıldız, yoğun geçen lig yüzünden yorgun olduklarını ve 26 Haziran'da başlayacak Copa America'da milli formayı giymeyeceklerini açıklamıştı.

Dunga'nın, Kaka ve Ronaldinho'nun Copa America'ya katılmama kararını kabul ettiği belirtiliyor.

Hollanda liginde sezonu gol kralı olarak kapatan Afonso Alves, Sao Paulo'nun savunma oyuncusu Alex Silva ve Roma kalecisi Doni ilk kez milli takıma çağrıldı.

Göreve geldiğinden beri Doğu Avrupa'da oynayan Brezilyalı futbolculara özel ilgi gösteren Dunga, Shakthar'dan Elano ve CSKA Moskova'dan Vagner Love ile Jo'ya kadroda yer verdi.

Brezilya milli takımının 22 kişilik kadrosu şu isimlerden oluşuyor.

Kaleciler: Helton (Porto), Doni (Roma)

Savunma: Alex Silva (Sao Paulo), Alex (PSV Eindhoven), Juan (Bayer Leverkusen), Naldo (Werder Bremen), Marcelo (Real Madrid), Gilberto (Hertha Berlin), Maicon (Inter Milan), Daniel Alves (Sevilla)

Orta alan: Josue (Sao Paulo), Kaka (AC Milan),Ronaldinho (Barcelona), Diego (Werder Bremen), Elano (Shakhtar Donetsk), Edmilson (Barcelona), Mineiro (Hertha Berlin)

Forvet: Robinho (Real Madrid), Vagner Love (CSKA Moskova), Jo (CSKA Moskova), Afonso Alves (Heerenveen)

Bence bu takim la berabere kalmak bile buyuk basari.Butun oyuncular hemen hemen var kadroda.Dida ve rogerio ceni yok kalede ilginc.Bu josue yi ilk defa duydum.

Omerdinho
19.Mayıs.2007, 00:30
Alfonso Alves'de cagrilmis ilk defa gördüm

uAsamet91
19.Mayıs.2007, 00:34
Alfonso alves manyak bi futbolcu ya

carrey
19.Mayıs.2007, 05:34
josue yi merak ettim hemen fm de aldim manyak oynuyor tavsiye ederim :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bide niye almanyada oynaniyor yaw onu anlamiyorum burda niye oynanmiyor izlesek

canavar20
19.Mayıs.2007, 21:04
sonunda beklediğim şey muhteşem oldu bu :)

Omerdinho
19.Mayıs.2007, 23:41
bide niye almanyada oynaniyor

Brezilya Türkiye'ye gelmeyecegi icin :) Almanya'dan Ingiltere'ye gececekler ondan..