Log in

View Full Version : Bir Yıldızın Sönüşü !!

ForsakeN
02.Mayıs.2007, 22:10
http://www107.mackolik.com/img/haber/K/Kiki_musampa_07k.JPG

Trabzonspor'da sezon başında büyük umutlarla transfer edilen ancak bir türlü bekleneni veremeyen Kimi Musampa, Teknik Direktör Ziya Doğan tarafından kadro dışı bırakıldıktan sonra çalışmalarını yalnız sürdürüyor.

Antalyaspor maçı öncesinde disiplinsiz hareketleri gerekçesiyle Teknik Direktör Ziya Doğan tarafından kadro dışı bırakılan Kiki Musampa, bu sezon Bordo-mavili forma altında ligde 14 maçta forma şansı buldu. Bu maçlarda sadece bir kez 90 dakika sahada kalabilen Hollandalı oyuncu, Fortis Türkiye Kupası'nda ise biri ilk 11'de olmak üzere 3 maçta sahaya çıktı.

Lig maçlarında toplam 393 dakika sahada kalan Musampa, kupa maçlarında ise 138 dakika forma giyebildi. Avrupa'nın ünlü kulüplerinde yaptığı kariyer nedeniyle sezon başında büyük umutlarla Trabzonspor'a transfer olan ve 1 Milyon Euro'ya mal olan oyuncu, böylece Bordo-mavili formayı 531 dakika giyebildi.

Trabzonspor'da forma şansı bulamayan Kiki Musampa, Antalyaspor maçı öncesinde disiplinsiz davranışları sebebiyle de kadro dışı bırakıldı ve bir anlamda takımdaki sonunu da hazırlamış oldu.

Musampa, kadro dışı kaldıktan sonra Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yalnız olarak çalışmalarını sürdürüyor. Trabzonspor'a transfer olmadan önce Avrupa'nın köklü kulüplerinde forma giyen Kiki Musampa'nın kariyeri şöyle:

"1994-97 sezonunda Ajax'ta 42 maçta 6 gol, 1997-99 sezonunda Bordeaux'ta 33 maçta 5 gol, 1999-2003 sezonunda Malaga'da 96 maçta 22 gol, 2003-04 sezonunda Athletico Madrid'de 34 maçta 2 gol, 2005-06 sezonunda Manchester City'de 41 maçta 3 gol"

Hugo
02.Mayıs.2007, 22:23
yazık oldu... kadro dışı da kaldı...

M.Scofield
02.Mayıs.2007, 22:26
İyi oyuncuydu belkıde baska takıdma daha iyi oynar

_MoRpHeUs_
02.Mayıs.2007, 22:29
Trabzonspor için en talihsiz transferlerden biri oldu...

KaRDiNaL
02.Mayıs.2007, 22:30
futbolcu dediğin işini ciddiye alandır..ciddiyetsiz adama değil forma idman yapacak saha vermen ben. kendi kendini bitirdi.

Del Piero_10
02.Mayıs.2007, 22:34
Juventus-Ajax 1996 Şampiyonlar Ligi Finalini izlerken Musampa ile karşılaştım.O zamanlar Ajax'ta ilk onbir oyuncusu idi.

nerazzuri
02.Mayıs.2007, 22:38
Bu bence Musampa adına değilde Türk futbolu adına kötü oldu...yabancı futbolcular buları görünce türk futbolundan soğuyolar

nekop
02.Mayıs.2007, 22:49
Ziya Doğan suçu atıcak birini arıyordu Musampa'yı buldu...

Nocna Mora
02.Mayıs.2007, 22:54
kendi kendini harcadı musampa

Fıratcan Alçınkaya
02.Mayıs.2007, 23:20
Yazık olmuş adama....Hiç oynadıgı görmedim ben zaten...

gerrrard
02.Mayıs.2007, 23:44
Adamı bana göre Ziya Doğan bitirdi.Bana göre iyide oynuyordu ama Ziya Doğan bitirdi...

y_layta
03.Mayıs.2007, 00:06
kiki iiyi oyuncuydu fakat nasıl oluyosa 5-6haftada kondisyon bulamadı.son5dk giriyo ne yapsın adam 5dkda saçmalık ilk 11de bi oynasa ama ziya bitirdi onu

Bordo61Mavi
03.Mayıs.2007, 00:19
Musampa kim ya, ne yildizindan bahsediyoz.

Bize geldiginde zaten yildizi sonmustu, tekrar ona idman yaptirarak adama benzettik. Ama o anlamadi, disiplinsiz haraketleri onu bu hale getirdi gene.

Yazik oldu aslinda, cunku zamaninda cok iyi bi futbolcu idi. BYE BYE MUSAMPA :D

El Comandante
03.Mayıs.2007, 01:17
Zamaninda cok iyi futbolcuydu.Trabzonspor onu aldiginda cok sevinmistim,ülkemize mükemmel bir futbolcu daha geldi demistim,ama yanilmisim.Ziya Dogan Marcelinho gibi Musampa´yi da bitirdi resmen.Allahtan Marcelinho erkenden kurtulduda simdi form tutmaya basladi Almanya´da.

Seçkinn
03.Mayıs.2007, 04:14
Musampa kim ya, ne yildizindan bahsediyoz.

Bize geldiginde zaten yildizi sonmustu, tekrar ona idman yaptirarak adama benzettik. Ama o anlamadi, disiplinsiz haraketleri onu bu hale getirdi gene.

Yazik oldu aslinda, cunku zamaninda cok iyi bi futbolcu idi. BYE BYE MUSAMPA :D

Yazdığınız mesajlardaki üsluplara biraz dikkat edin arkadaşlar. Kır kahvesi değil burası. Ne demek "adama benzettik". "Musampa kim ya, ne yildizindan bahsediyoz." diye başladığın mesajın sonuna "Yazik oldu aslinda, cunku zamaninda cok iyi bi futbolcu idi." yazıyorsun. Mantığı var mı bunun?

Yorumlarınızı yaparken daha mantıklı ve akılcı şeyler yazmayı deneyin. Kimseyide küçümseyici ifadeler kullanmayın.

Bu uyarılara daha fazla devam etmeyeceğiz, bilginiz olsun.

eXcitinG
03.Mayıs.2007, 09:43
Bencede Ziya doğan bitirdi.Takımda şans tanıdığı ama hiç birşey yapamayan adamLara gösterdiği iLgiyi biraz KiKi ye tanısaydın durum daha farkLı oLurdu.

World Hollow o1
03.Mayıs.2007, 10:10
Bu tür transferleri yaparken çok ama çok dikkatli olmak gerekir...

Yaşı biraz vardı, zaten bende Musampa yerine başka bir yabancı dahil edilseydi kadroya daha çok yararlı olurdu.

ama tabi kısmet olmuş alınmış hayırlısı olsun bakalım Musampada biraz kendini toparlarsa belki son haftalarda oynar...:)

Ilhan
03.Mayıs.2007, 12:00
Musampa belki de Trabzon'un en iyi yabancısı ancak Trabzon'daki futbol sanki tüm dünyadan farklı. Oraya bir yıldız gelirse mutlaka çöküyor. Bu da şehir halkının sabırsızlığından kaynaklanıyor. Halk, takıma bir yabancı alınırsa her maç coşacak, goller atacak, attıracak diye bekliyor ancak kimse cambaz değil. Futbol kollektif oynanması gereken bir spor. Bireysel bir performanstan öte takım performansı önemli.

Tabi bu dediklerim son 6-7 yıl için geçerli, Trabzonspor'da.

deniz.91
03.Mayıs.2007, 12:03
ciddiyetsiz bi futbolcu bence yıldız kalitesindede değil

canavar20
03.Mayıs.2007, 12:54
trabzon bu adamı hiç oynatmadı ki ben şahsen görmedin başka takımında gördüm çok kıvrak iyi çalım atan oyuncuydu ama...

10_Osmanozc
03.Mayıs.2007, 14:37
Musampa belki de Trabzon'un en iyi yabancısı ancak Trabzon'daki futbol sanki tüm dünyadan farklı. Oraya bir yıldız gelirse mutlaka çöküyor. Bu da şehir halkının sabırsızlığından kaynaklanıyor. Halk, takıma bir yabancı alınırsa her maç coşacak, goller atacak, attıracak diye bekliyor ancak kimse cambaz değil. Futbol kollektif oynanması gereken bir spor. Bireysel bir performanstan öte takım performansı önemli.

Tabi bu dediklerim son 6-7 yıl için geçerli, Trabzonspor'da.
Bence Trabzon'daki halkın sabırsızlığından değil de futboldan iyi anlamasından ve futbola bakış açılarının farklı olmasından olsa gerek.Yattara gibi bir futbolcuya bence ne Fenerbahçe,ne Galatasaray,ne de Beşiktaş taraftarları tahammül edebilir ancak Trabzonspor taraftarının sevgilisi olmuş durumda.Neden?
Profesyonelliğin p'si olmayan bir futbolcu Yattara.Her maç gol de atmaz,asist de yapmaz.Özel hayatının ne denli düzensiz olduğu da aşikar.Ancak sahaya çıktığı zaman seyircilere şovunu yapıyor mu?Yapıyor.Ee peki neden kabullendik biz bu kadar Yattara'yı;kendi oyuncumuza bu kadar tahammül edemezken.Çünkü oda bizden biri oldu,futbola bizim gibi baktı ve hiçbir zaman yıldız takıntılarına girmedi.:)

Musampa konusuna gelirsek,kondisyonu var mı yok mu onu anlayacak kadar dakika aldığını görmedim.Ancak yedek olarak girdiği zaman kendine güveniyle,attığı paslarla futbolcu olduğunu gösterdi bize.Ama ve lakin yıldız oyuncu yönetmeyi beceremeyen-ki Musampa'nın yıldız olup olmadığı tartışılır- Ziya Doğan'ın eline Marcelinho ve Musampa gibi Premier ve Bundesliga liglerinden oynamış 2 futbolcu verirseniz,neler olacağını artık tahmin edebilirsiniz.

Universal
03.Mayıs.2007, 15:07
Musampa harcandı. Bir yıldız harbiden öldü. Eski kariyerini artık yakalayamaz. Trabzon harcadı.

Bordo61Mavi
03.Mayıs.2007, 15:09
Trabzon harcadi biraz fazla olmuyomu, herkes Ziya Dogan i biliyo, disiplini cok seviyo. Musampa bastan beri yanlis transferdi.

y_layta
03.Mayıs.2007, 19:49
millet gol krallarını tek tek harcıyo biz sönmüş yıldızı harcadık çok mu

ataman5
03.Mayıs.2007, 19:50
bnce suç ziya doğanda gibi geliyo çünkü yetenekli, yıldız oyuncuları oynatabilmek ayrı bi beceri ister 'bknz lucescu' ama ziya doğanda nedense böle bi beceri yok gibi oyüzden anca küçük takımın büyük hocası olabilir..

Bordo61Mavi
04.Mayıs.2007, 04:18
Yazdığınız mesajlardaki üsluplara biraz dikkat edin arkadaşlar. Kır kahvesi değil burası. Ne demek "adama benzettik". "Musampa kim ya, ne yildizindan bahsediyoz." diye başladığın mesajın sonuna "Yazik oldu aslinda, cunku zamaninda cok iyi bi futbolcu idi." yazıyorsun. Mantığı var mı bunun?

Yorumlarınızı yaparken daha mantıklı ve akılcı şeyler yazmayı deneyin. Kimseyide küçümseyici ifadeler kullanmayın.

Bu uyarılara daha fazla devam etmeyeceğiz, bilginiz olsun.

Bu dediklerine lede sen bizi kucumsuyosun, mantigimizi ve zekamiza laf soyluyosun. Kimseye kucumseyici ifadeler kullanmayin diyen sensin, soyledigin laflara bak. Uyari verecekseniz verin ama konuda cevap olarak degil.

Yazdigimiz kurallar disi ise, editlensin veya silinsin.

Seçkinn
04.Mayıs.2007, 04:39
Bu dediklerine lede sen bizi kucumsuyosun, mantigimizi ve zekamiza laf soyluyosun. Kimseye kucumseyici ifadeler kullanmayin diyen sensin, soyledigin laflara bak. Uyari verecekseniz verin ama konuda cevap olarak degil.

Yazdigimiz kurallar disi ise, editlensin veya silinsin.

Yazdığın mesajın mantığını bana açıkla ben senden seve seve özür dilerim sorun değil ;)

İkinci bir konu uyarıların ne şekilde yapılacağı sadece bizi ilgilendirir. O konuda yorum yapmaya bile hakkınız yok.

Üçüncüsü ise yazdığınız mesajları editlemek ve silmek için parayla adam tutmuyoruz. Gönüllü insanlar şu forum biraz daha düzgün olsun, adam gibi spor muhabbeti dönsün diye çabalayıp duruyor. Ancak derdimizi bir türlü anlatamıyoruz sen ve senin gibi bir tutum içerisinde olan arkadaşlara. Bir eleştiri geliyor ise nerede hata var diye düşünmüyorsunuz. Aynı tas aynı hamam devam ediyor herşey. Bu şekilde mesajlardan oluşan bir forumu istiyorsanız bilemem. Ancak Turksportal forumunda buna müsade etmeyeceğimizi bilmende fayda var. Canınızın istediği gibi mesajlar yazıp sizinde işiniz bunları temizlemek diyemezsiniz. Dersenizde sonuçlarına katlanırsınız.

carrey
04.Mayıs.2007, 07:01
arkadaslar benim arkadasimin babasi ziya dogan isterseniz iletim kendisine :D

dinaMYt
05.Mayıs.2007, 19:56
8 defansif oyuncuyla oynayan bir takımda yer bulamaması oldukça doğal zaten.

Redrum
05.Mayıs.2007, 20:15
Trabzon'da bişe var bence marcelinho falan gitti coştu giden coşuyo beyelr..:D

bjkmete
07.Mayıs.2007, 04:54
Trabzon da Ziya Doğan olduğu sürece hiç bi şey olmaz.Bu adamada yazık oldu.Çok yetenekli bir oyuncu ama Marcelinho gitti Musampa gidici sıra galiba Yattara ya geldi.İnşallah BJK formasıyla Yattarayı görmek nasip olur.Trabzon da bence artık alt yapıya yönelmeli yenilenmesi lazım başına da bence Ertuğrul Sağlam veya Mustafa Denizli iyi gider

the_imam912
07.Mayıs.2007, 12:57
Yazık oldu adama.Başka ligde iyi oynar aslında.

CeNTeR_TR
07.Mayıs.2007, 13:58
Yıldızın sönüşü demek bence yanlış olur yıldız olan oyuncu bu kadar düşüş yaşasa bile toparlanmayı bilmeli yıldız olup olmadığı bu dakikadan sonra anlaşılacak ;;)

ultraslanerdem
07.Mayıs.2007, 17:09
Daha ilk haftalarda anlamıştım böyle olacağını.Trabzon'un biraz daha destek çıkması lazım Musampa'ya...