Log in

View Full Version : Kartal`ın borcu açıklandı

ForsakeN
04.Mayıs.2007, 18:06
Beşiktaş Kulübü Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, Beşiktaş'ın mali açıdan her geçen gün daha iyi hale geldiğini belirtti.

Beşiktaş Dergisi'nin mayıs ayı sayısında röportajı yer alan Ertunç Soğancıoğlu, Beşiktaş'ın mali yapısıyla Türkiye'de en güçlü olan kulüplerden bir tanesi, belki de en güçlüsü olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Belki bir dönem yapılan transferler ve harcamalar nedeniyle yüksek borçlanmalar söz konusu olabildi, ama bunu çabuk geçtik. Son iki yılda önemli oranda borç tasfiyesine başladık. Kullandığımız bütün kredilerde her türlü yabancı kaynağın karşısına mutlaka bir gelir koyduk. Bir mali disiplin sağladık. Beşiktaş Kulübü borçlanmasını hiçbir zaman bir karşılığı olmadan yapmadı.''

Bu dönem içerisinde ilave yatırımlar yaptıklarını belirten Soğancıoğlu, ''Ancak sportif başarının gelmemesi, harcanan paraların eleştiri konusu olmasına neden oldu. Mali yapıdaki gözle görülür önemli düzelmeler, sportif başarının da gelmesiyle kulübe rahatlık sağlayacak'' dedi.

"BANKA BORÇLARI 45 MİLYON DOLAR"

Ertunç Soğancıoğlu, Beşiktaş Kulübü'nün kısa ve uzun vadede banka borçlarının 45 milyon dolar olduğunu bildirdi.

Bu banka borçlarına karşılık televizyon yayın geliri temlikleri, müşteri çekleri ve senetleri gibi likit güvenceler bulunduğunu aktaran Ertunç Soğancıoğlu, şu bilgileri verdi:

''Biz Beşiktaş'ın bütün borçlarını kısa vadeden çıkarıp uzun vadeye yaymayı hedefliyoruz. Bir bankadan 10 yıl vadeli bir kredi kullanacağız. Karşılık olarak da Fulya kira gelirlerini teminat olarak göstereceğiz. Kulübü borçsuz bir hale getireceğiz. Zaten gelir gider dengesini sağladık. Şampiyonlar Ligi'ne kaldığımızda 7-8 milyon Avro ilave gelirimiz olacak ve bu gelir nakit akışımıza büyük katkı sağlayacak.''

Soğancıoğlu, BJK Fulya Süleyman Seba Projesi'nin bitimiyle birlikte plaza geliri dahil yıllık toplam 16,5 milyon dolar civarında kira geliri elde etmeyi planladıklarını da ifade etti.
fanatik

Fıratcan Alçınkaya
04.Mayıs.2007, 18:48
Evet CL ye kalınırsa iyi para alır... İnş... bir an önce borçlarımızı kapatırız...

Omerdinho
04.Mayıs.2007, 19:48
bence yalan.
45 milyon dolardan fazladir. hersene 20 tane futbolcu transfer ediliyor.

perpetua
04.Mayıs.2007, 20:32
bence yalan.
45 milyon dolardan fazladir. hersene 20 tane futbolcu transfer ediliyor.

Bu isin bencesi falan yok. Ortaligi karistirma...

1. Yalan olma ihtimali sifir cunku Besiktas halka acik bir sirket ve eger yalansa Besiktas'a cok buyuk tazminat davalari acilabilir. Bu hatayi da yapacak ahmak olmadiklarina eminim. Ayrica her isteyen Besiktas'in borcunu, gelirini, giderini IMKB sitesindeki finansal tablolara bakarak ogrenebilir.

2. Oyuncu transferi ille de bankadan borc alarak yapilmiyor. Bir cok kulubumuzde hibe ve sponsor uzerinden transfer yapma gibi kaynaklar var.

Omerdinho
04.Mayıs.2007, 21:14
Bu isin bencesi falan yok. Ortaligi karistirma...

1. Yalan olma ihtimali sifir cunku Besiktas halka acik bir sirket ve eger yalansa Besiktas'a cok buyuk tazminat davalari acilabilir. Bu hatayi da yapacak ahmak olmadiklarina eminim. Ayrica her isteyen Besiktas'in borcunu, gelirini, giderini IMKB sitesindeki finansal tablolara bakarak ogrenebilir.

2. Oyuncu transferi ille de bankadan borc alarak yapilmiyor. Bir cok kulubumuzde hibe ve sponsor uzerinden transfer yapma gibi kaynaklar var.

Ozaman birisi belgeleriyle göstersin.Inanmiyorum inanmak zorundamiyim?
Ayrica tazminat davasi durduk yere acilmaz.Tazminat davasi acilmasi icin yalan söylemek gerekiyorsa bircok sirkete tazminat davasi acilmasi lazimdi. Transfer kaynaklari oldugunu bende biliyorum ama kaynakta nereye kadar??? sonu yokmu bu kaynagin?? her sene 20 oyuncu transfer ediliyor sponsorlar hangi birini karsilayacak?
ortaligi germe gibi bir niyetim yok kendi fikrimi belirttim yorum yapilmasini istemiyorsaniz konuyu silin.

ataman5
04.Mayıs.2007, 22:26
bi fenerli olarak bizim borcumuzla niye bu kadar ilgilisin ne gerek var germeye.. bölüm yöneticimiz çok net bi şekilde sana belge kadar değerli çok net olan gerekli uygun açıklamayı yaptı. saygılaar..
esas konuyla ilgili olarak malesef beşiktaşımız bugünlerde şu anki mali yapısından çok daha iyi yerlerde olabilirdi, serdar bilgili yönetimiyle finans konusunda çok büyük gelişmeler gösteriyoduk, fakat bunlar demirören zamanında biraz çar çur edildi olsun yeniden toparlanma sürecine geçtiğini duymak mutluluk verici..

bjk4ever
04.Mayıs.2007, 22:57
Ayrica tazminat davasi durduk yere acilmaz.Tazminat davasi acilmasi icin yalan söylemek gerekiyorsa bircok sirkete tazminat davasi acilmasi lazimdi. Transfer kaynaklari oldugunu bende biliyorum ama kaynakta nereye kadar??? sonu yokmu bu kaynagin?? her sene 20 oyuncu transfer ediliyor sponsorlar hangi birini karsilayacak?
ortaligi germe gibi bir niyetim yok kendi fikrimi belirttim yorum yapilmasini istemiyorsaniz konuyu silin.

Azcik aklinizi kullanip ortaligi germeye calismazsaniz bunun cevabini kendin de bulabilirsin. Bu sene BJK sadece bonservis olarak 7 milyon dolar odedi. Delgado'yu Ulker aldi, Ricardinho, Burak, Runje ve Serdar'a ise toplam 7 milyon dolar odendi, diger oyuncular bostayken alindi. Ondan evvelki 2 sene ise (yuksek) bonservis odedigimiz oyuncular Carew, Youla, Juanfran, Ailton ve Kleberson'du. Bunlara toplam yaklasik 13 milyon dolar para odedik, ki bu paranin bir bolumunu Carew, Youla ve Ailton'u satarak karsiladik. Bunun disindaki Berkant, Tayfun, Ali Gunes, M.Dogan, F.Sonkaya vs. gibi transferlerin tamami bostayken geldi, yani buyuk bir mali yuku yoktu maaslari disinda, ki bu maaslari her kulup oduyor zaten. Yani Besiktas'in son 2.5 sezon cok cok buyuk paralar odeyip buyuk zarar ettigi falan yoktur.

Ayrica BJK'nin herseyi borsaya aciktir. BJK'nin finansal durumu her sirket gibi profesyonel accountant'lar tarafindan kontrol ediliyor ve izin belgeleri aliyor sene basi. Ayrica borsa'da oldugu icin Internet uzerinden her turlu hesabini, karini, giderlerini, gelirlerini kontrol edebilirsin, istersen bir falso arayip bul, ki olmaz zaten.

perpetua
04.Mayıs.2007, 23:26

Halka acik bir sirketin agizdan dolma rakamlarla piyasa'yi yanlis yonlendirmeye hakki yoktur. Bu serbest piyasalar kanunu'nun ongordugu bir ozelliktir.

BJKAS'nin 9 aylik, 2006 yilina dair konsolide finansal tablolarini indirip, icinde cikan excel dokumanini acarsan:
http://www.imkb.gov.tr/bilanco/mtablodonem.htm

Karsina cikan Bilanco'da kisa donemli finansal borclari: 23.212.803 YTL
Uzun donemli finansal borclari ise 42,155,049 YTL olarak gorursun.

Bunlari toplarsan 65.367.852 YTL cikar karsina. Bunu bugunku kura gore dolara cevirirsen $48.546.225,93 cikar karsina.

Bu veriler 28 Subat 2007 tarihi itibariyle yayinlanmistir.

Hatta Besiktas takiminin harcadigi transfer ucretlerini de bulmak istiyorsaniz, BJKAS-Kons.doc dokumanini acarak:

Burak Yilmaz icin Antalyaspor'a 1.750.000 YTL + 500.000 USD ondemis
Cagdas Atan icin Trabzonspor'dan 662.000 USD alinmis
Serdar Kurtulus icin 1.000.000 USD arti iki futbolu verilmis
Ricardinho icin 2.000.000 Avro odenmis
Pancu'nun Bursa'ya transferi icin Bursa'dan 354.000 USD alinmis

Delgado icin odenen 4.875.000 odenen bonservis Cola Turca tarafindan karsilanmis oldugunu ve hatta her oyuncuya ne kadar maas odendigini bulmak gayet kolay.

Yani bunun fikir, dusunce, inanc ile alakasi yok. Cikip gercek mi veya degil mi diye kontrol etme sansi oldugunuz bir ortamda bunu yapmadan ahkam kesme mantigindan uzaklasmanizi tavsiye eder, arastirmaci olmanin hayatta size cok buyuk bir getirisi olacagini eklemek isterim.

bjk4ever
04.Mayıs.2007, 23:27
Perpetua, acaba ekonomi mi okuyorsun?

perpetua
04.Mayıs.2007, 23:38
Perpetua, acaba ekonomi mi okuyorsun?

Hayir muhasebe ve finans hocasiyim.. :D

bjk4ever
04.Mayıs.2007, 23:45
Hayir muhasebe ve finans hocasiyim.. :D

Ben Allah'in izniyle insallah seneye universitede ekonomi ve muhasebe okuyacagim.:)

GeNç KaRTaL
05.Mayıs.2007, 07:53
İnşallah düze çıkarız önümüzdeki sene pek transferede gerek yok

canavar20
05.Mayıs.2007, 11:08
45 mn çok para

El Comandante
05.Mayıs.2007, 18:05
Divan Kurulu'nun ardından yapılan açıklamada borcun 72 miyon dolar olduğu söylendi.

Beşiktaş'ın 2007 yılı ilk olağan Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. Kurul'da konuşan Genel Sekreter Kenan Öner, siyah-beyazlı kulübün 71,7 milyon dolar toplam borcunun olduğunu Denetleme Kurulu Başkanı Alper Kuş da bu borcun 40 milyon 335 bin 413 YTL'sinin, kulübün, başkan Yıldırım Demirören'e olan borcu olduğunu ifade etti.

Kaynak:TIKLA (http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=10041)

barahir
05.Mayıs.2007, 18:08
Demirören futbolcuların bazı alacaklarını kendi karşıladı..

Omerdinho
05.Mayıs.2007, 18:12
Divan Kurulu'nun ardından yapılan açıklamada borcun 72 miyon dolar olduğu söylendi.

Beşiktaş'ın 2007 yılı ilk olağan Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. Kurul'da konuşan Genel Sekreter Kenan Öner, siyah-beyazlı kulübün 71,7 milyon dolar toplam borcunun olduğunu Denetleme Kurulu Başkanı Alper Kuş da bu borcun 40 milyon 335 bin 413 YTL'sinin, kulübün, başkan Yıldırım Demirören'e olan borcu olduğunu ifade etti.

Kaynak:TIKLA (http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=10041)

45 milyon dolar degilmiydi ? :)

EreN
06.Mayıs.2007, 17:01
Bu demek oluyor ki Demirören uzun süre başkan kalacak..

perpetua
06.Mayıs.2007, 19:56
45 milyon dolar degilmiydi ? :)

Gozden daha once kacmis.

Banka borcu ile Demiroren'e borcu karistirmayin. Bakna borcu 45 milyon dolar civari.

Demiroren'e borc dah 41 milyon YTL civari..

Toplam borcu yaklasik 72 milyon dolar yapiyor...

Biliyorum cogu kisi bu yazilanlari goz gezdirerek okuyor ve ozellikle rakam'a odaklaniyor. Bir rakam, yaninda o rakami tanimlayici yazilar dikkatli okunmadan anlamli degildir.