PDA

View Full Version : FM 2007'nin gerçekliği

tmac_91
06.Mayıs.2007, 13:02
Evt arkadaşlar fm 2007 de bizim kendi güncellemerimiz dışında oyunun orjinalinde Türkiye ligi gerçekten iyi inceleniyormu acaba mesela gerçekte ii olan ve geleceği olan oyuncular oyunda çok kötü olması insanı hayal kırıklığına uğratıyor.Bunun FM 2007 yle de bir alakası yok tüm fm serileri için.
Örneğin gerçekte türkiye liginin yıldızları oyunda o kadar iyi olmaması türkiye liginin iyi incelenmediğini düşündürüyor yada kendi kafalarına göre bir oyuncuyu çok güçlü yapabiliyorlar.
Bu durumu Örneklerle Açıklamak İstiyorum
Türkiye liginde çok iyi olan oyuncular diyebileceğimiz bir çok oyuncu oyunda vasat düzeyde yattara(ts),ali bilgin(ant) wederson vb
Yada geleceği parlak olan oyuncular Kerim Zengin(fb),Kemal Okyay(kay),volkan yaman(ant) emre güngör(ank) tolga zengin(ts) vb oyuncular oyunda vasatın çok çok altında ve potansiyelleri yok
Ama gerçekte pek başarılı olmayan bağzı oyuncular oyunda süper yetenekli
jefferson,jun(ts),deivid(fb),kürşat(ank),carrusca( gs),vb çok daha var ama yer kaplıyacaklar
Böyle olması oyundaki gerçekçiliği çok aşşağı çekiyor
Ben mesela bir ingiltere ligini forumda en çok takip edenlerden biriyimdir belki oyunda oyuncular gerçekteki ile çok doğru orantılı ama Türkiye liginin oyundaki orantıyla alakası yok
inşallah 2008 de bu durum düzelir diye düşünüyorum yada türkiye için görevlendirilen arkadaşlaırmızın yanlış ananilizleri sonucunda oyunculaın güçleri bu böyle olabiliyor
Örneğin süper ligde bir sezonda 10 golü zor bulan Sİnan kaloğlu oyunda her sezon 20 küsür gol atıyor
Deivid ise mübarek anelka yapacaklarmış acımışlar
inşallah 2008 için oyuncuların güçleri takımlar iyi bir şekilde rapor edilir.

goosfraba
06.Mayıs.2007, 13:24
Evet sana bu konuda katılıyorum.Deivid her maç 2 veya 3 gol atıyor..

VahdeTrabzon
06.Mayıs.2007, 16:05
%100 hak veriyorum arkadaşım fm nin bu yönünden ben de çok nefter ediyorum sen de dile getirdin inşallah fm 2008 de bu eksiklik giderilir

batuhan007
06.Mayıs.2007, 17:37
deivid o kadar güzel deyil ki ben yarım sezon oynattım arkadaşlar güzel dedi ama hiç beğenmedim fmde fmye değişiyo mu acaba

mert961
06.Mayıs.2007, 21:37
haklısın sonuna kadar kardeşim ilhan mansız a top oynatıolar adamlar

Fıratcan Alçınkaya
06.Mayıs.2007, 21:43
Haklsın bence de inş. 08de daha dikkatli analiz edilir...

Epitaph
07.Mayıs.2007, 15:28
bence o kadarda yanlış yapılmamış öyle yıldız adayı diyebileceğimiz kaç tane futbolcu var ki türkiyede zaten ben fenerbahçeliyim ama avrupada oynayabilcek kapasitede sadece arda ve sabri var genç yetenek olarak belki o savrukluğunu giderebilirse tuncay biraz ihtimalle oynar onun dışında ben öyle bir profesyonel yetenek göremiyorum...

Noz
07.Mayıs.2007, 15:36
bence o kadarda yanlış yapılmamış öyle yıldız adayı diyebileceğimiz kaç tane futbolcu var ki türkiyede zaten ben fenerbahçeliyim ama avrupada oynayabilcek kapasitede sadece arda ve sabri var genç yetenek olarak belki o savrukluğunu giderebilirse tuncay biraz ihtimalle oynar onun dışında ben öyle bir profesyonel yetenek göremiyorum...potansiyel yetenekle profesyonelligin ayni kefede tutulmasi en buyuk hata zaten...

Epitaph
07.Mayıs.2007, 16:00
iyide noz ben öyle bir potansiyelde göremiyorum türkiyede, ayrıca iyi bir futbolcu herşeyden önce iyi bir prof. olmalıdır. yoksa zamanında gençlerden fenere gelen tarık için (ve daha niceleri) de potansiyel iyi diyolardı ama istanbula gelen tozutuyor...

eXcitinG
07.Mayıs.2007, 16:47
Zaten bu sorunun cözüLmesi için TSI yöneticiLeri uğraşıyor Sı games iLede görüşmeLer yapıLıyor.Buraya kadar geLindi.Önceden daha da berabattı.Hiç aLınıp oynanmıyordu biLe TR Ligi.Ama şimdi günden güne değişiyor ve iLeride tam istediğimiz gibi oLacağını düşünüyorum.Çünkü sürekLi bu konu için uğraşanLar var.

tmac_91
07.Mayıs.2007, 17:21
bence o kadarda yanlış yapılmamış öyle yıldız adayı diyebileceğimiz kaç tane futbolcu var ki türkiyede zaten ben fenerbahçeliyim ama avrupada oynayabilcek kapasitede sadece arda ve sabri var genç yetenek olarak belki o savrukluğunu giderebilirse tuncay biraz ihtimalle oynar onun dışında ben öyle bir profesyonel yetenek göremiyorum...

eğer potansiyeli olan oyuncu göremiyorsan bu senin sorunun bir çok genç oyuncu var çok çok iyi
serkan kirintili,ferdi elmas,yasin çakmak,emre güngör,selçuk inan,umut bulut,ali bilgin,kemal okyay,draman haminou,ferhat öztorun,arda,kerim zengin,volkan babacan,mehmet sedef,burak yilmaz,bilal kisa,wederson

bu yazdığım isimleri Fm yi düşünmeden yazdım çoğu ya 1-2 yıl içiin bu ligin tozunu attıracak yada şu anda çok çok iyi oyuncular ve 1 yıla kalmadan büyük klüplere transfer olacaklar
Bunlar benim yazdıklarım birde benim izleyemediğim 2lig A var ordakileri siz düşünün Ali Güzeldal,Metin Depe...
İnş 08 de oyuncuların gelecekleri konusunda ve yetenekleri konusunda iyi analiz yapılır

Noz
07.Mayıs.2007, 17:26
iyide noz ben öyle bir potansiyelde göremiyorum türkiyede, ayrıca iyi bir futbolcu herşeyden önce iyi bir prof. olmalıdır. yoksa zamanında gençlerden fenere gelen tarık için (ve daha niceleri) de potansiyel iyi diyolardı ama istanbula gelen tozutuyor...iste onu diyorum profesyonellik cok dusuk tutulur oyuncunun potansiyeli yuksek olsa bile kendini gelistiremez... ama mesela sergenin pot. 130 yapmak komedinin daniskasi...

a.arıcı-11
07.Mayıs.2007, 20:23
ama şöylede olabilir oyun yapıldığında kimse ardanın volkanın veya ali bilginin böy patlamalar yapacağını bilmiyordu belkide fm 2008 de onlar çok süper olabilir

Epitaph
08.Mayıs.2007, 16:10
eğer potansiyeli olan oyuncu göremiyorsan bu senin sorunun bir çok genç oyuncu var çok çok iyi
serkan kirintili,ferdi elmas,yasin çakmak,emre güngör,selçuk inan,umut bulut,ali bilgin,kemal okyay,draman haminou,ferhat öztorun,arda,kerim zengin,volkan babacan,mehmet sedef,burak yilmaz,bilal kisa,wederson

bu yazdığım isimleri Fm yi düşünmeden yazdım çoğu ya 1-2 yıl içiin bu ligin tozunu attıracak yada şu anda çok çok iyi oyuncular ve 1 yıla kalmadan büyük klüplere transfer olacaklar
Bunlar benim yazdıklarım birde benim izleyemediğim 2lig A var ordakileri siz düşünün Ali Güzeldal,Metin Depe...
İnş 08 de oyuncuların gelecekleri konusunda ve yetenekleri konusunda iyi analiz yapılır

güzel kardeşim ben nice isimleri duydum bir kaçıyla birlikte bile oynadım nice gelecek yetenekleri gördük, senin yaşın kadar ben futbolun içinde kaldım merak etme baktığım zaman az çok anlarım futbolcudan, ben oyundaki potansiyelden bahsetmiyorum anlaşamadık heralde bir türlü, senin saydığın isimlerden kaçtanesi avrupada isim getirir bana onu söyle neyse ben bu tartışmayı uzatmayalım derim, benim anderlecht ve antwerp altyapılarında oynayan arkadaslarım vardı onlarla bu konuyu tartıştık tamamen mantalite farkı dediler ve eklediler türkiyede yetişme döneminde iyi hoca yok... bu da geleceğin neden karamsar ve devamlı kötüye gittiğini gösterir.

eXcitinG
08.Mayıs.2007, 16:33
Türkiye`de yetişme dönemide iyi hoca yok cümLesine tamamen katıLıyorum.Büyük kLüpLerimizi görüyoruz iyi aLt yapı hocaLarımız var iyi gençLerimiz var diye ama hepsinin haLide ortada.

ThersoN
08.Mayıs.2007, 22:06
Carrusca oynatılsa bence oyundaki gibi bi gelişme gösterir ama deivid konusunda haklısınız .. ayrıca turkiye de ciddi bir genc potansiyel yoksunlugu sorunu var

extensor
09.Mayıs.2007, 05:38
ewet arkadas neden ingiltere ligi italya ligi arastiriliyorda turkiye ligi arastirilmiyor turkiye ligi arastirmacilarida cok afedersiniz ama bu kadar okuzmu bilmiyorlarsa yardimci olayim tayfun seven kim yaw gungor ozturk kim fatih sen kim milli takima cagiriliyor faruk namdar kim 32 yasindan sonra galatasaray aliyor ayip yaw ayip cildiricam

Noz
09.Mayıs.2007, 06:29
ama şöylede olabilir oyun yapıldığında kimse ardanın volkanın veya ali bilginin böy patlamalar yapacağını bilmiyordu belkide fm 2008 de onlar çok süper olabiliriste iyi scout orda ortaya cikar zaten patlama yapacak oyuncuyu onceden kesfedip fm ye aktarip bizlere sunar :) mesela 2.ligden falan super potansiyelli gencler gercekte yildizlastiginda a biz biliyorduk denir sasirilmaz eskiden oyleydi ama cm den beri bu tarz taninmamis yildizlar yok hic nerde eski fm ler...

yunusgs
09.Mayıs.2007, 10:07
bence ardanin da potansiyelini dusuk yapmislar fm 2006 da daha iyiydi

wba
09.Mayıs.2007, 11:43
güzel bir tespit gercekten yabacıların 16 byaşındaki çoçukları bile bizim yıldızlarımızdan daha fazla özelliklerle donatılmış.. bu açıdan fm07 türkiye liglerini incelememiş oyunu yapanlar ingiliz olunca en çok detay haliyle ingiliz liginde bir standardı olması lazım umarım ilerki senelerde düzeltirlerde türkiye liglerinde oynamak daha zevkli olur...

usrobotics
09.Mayıs.2007, 14:28
Turkiye liginde pek gercekcilik aramamak gerekir.Bastan asagi yanlis.

olumelegi
09.Mayıs.2007, 15:59
walla ben dievid i zararına satıyorum....

Epitaph
09.Mayıs.2007, 17:06
ya bence artık 20 üzerinden yapılan özellikler pek gerçeği zaten yansıtmıyor oyunu bir açıyorsun servetin pace 15-16 çıkıyor ronaldonun 12 yok yaa tamam adam son zamanlarda biraz kilo aldı ama bu kadar da olmazki :)

carizzmafb
13.Mayıs.2007, 18:27
ılk sezonda deıvıd le 56 gol atmıstım sora chelsea ye transfer oldu

turambar802
15.Mayıs.2007, 13:17
walla dogru oyuncu raporlari cok kotu ve oyunda transfer meblag lari cok abartilmis 15 milyondolarlik chinelli ye 110 milyon dolar verdi chelsea aldi 2010 da yok artik dedim sildim bende takimi zaten

crazy_boy_safak
20.Mayıs.2007, 18:20
ewet de arkdaşım bunlar bu senenin parlayan yıldızları adam lar nerden bilcek bunu kahinmiler yav.sana ben fm nin bi başka gerçekliğini kanıtlayayım avrupada kuüp bazında kupa alınca türk takımı olaraktan yani türkiyenin kulüp sıralaması yükseldiği için avrupaya ecc falan giden takımlar artıyor bu kadar gerçekçiliğe karşı bu yapılan saygısızlıktır bence emeğe saygı lütfennn...

djkopat
27.Mayıs.2007, 21:17
ben de size katıom örneğin kontenjanda gerçekte istediğin kadar oyuncu alabiliyon ama fm de alamaıyon

uğuray1907
27.Mayıs.2007, 22:31
sana katılıyorum.deivid çok iyi oyunda.onun dışında fenerin şuanki kadrosuyla avrupada iyi yerlere geliyorum ama gerçekte malesef:(