shenshebek
07.Ocak.2006, 17:40
Herkes Volkan Demirel'in yetenekli bir kaleci olduğundan ve Fenerbahçe'nin yaklaşık 10 yıl boyunca kaleci sorunu çekmeyeceğini belirtiyor.. Gerçekten öyle mi? Volkan sizce Fenerbahçe kalesini gerçekten taşıyabiliyor mu? iyi bir kaleci bence maçın en kritik anında -ki bu anlar genelde takım gerideyken veya maç dengede giderken ki anlardır- ortaya çıkar. kurtardığı topla takımına güven ve moral verir. Ama Volkan özellikle Şampiyonlar liginde bence sınıfta kaldı. Kaleci hatalı gol tabi ki yiyebilir. Schalke maçında yediği golü hiç bir zaman eleştirmedim. Ama esas sorun -bu maçı dikkatlice izlersek- Volkan'ın maç boyunca kaybettiği ve elinde tutamadığı toplar.. Nerdeyse ona gelen topların çoğunu -özellikle ilk yarı- garip bir şekilde yumrukladı. Çok kolayca alabileceği topları dahi ilk defa maça çıkmış bir kaleci gini yumrukladı. Yediği gol ise genç kalecilerin -hatta tecrübelilerin de- yapabieceği anlık bir hata olduğu için üstünde durmuyorum. Mesela PSV maçında çıkıp alabileceği bir topa çıkmayıp topu ağlarda görebildi. Burda Tuncay'ın Cocu'yu kaçırmasını da tabiki eleştiryorum. Ama Volkan böyle kritik maçta o mesafedeki topu çıkıp almalıydı.. Aynı iki hatayı -özellikle Schalke maçındaki hatayı- Rüştü yapsaydı Fenerbahçe taraftarının tepkisi ne olurdu?