PDA

View Full Version : Beşiktaş'ta defans sorunu...

shenshebek
07.Ocak.2006, 17:54
Futbolda bermuda şeytan üçgeni veya baklava şekline tabir edilen önemli bir bölgede bence Beşiktaş'ta ki sıkıntı.. Şu an ligin ilk iki sırasındaki defans kurguları bakımından büyük takımlarımıza bakarsak F.Bahçe'de Luciano-Önder-(avrupa da yetişmiş)-aurelio (destekçisi Appiah), G.Saray da Song-Tomas-Saido üçgeni en kritik bölge..
Bu noktada Beşiktaş'a baktığımızda yerli bir savunma görüyoruz. Mehmet Demirkol'un Rıza Çalımbay'lı Beşiktaş'ta vurguladığı tek birşey vardı. Eğer Rıza Çalımbay yabancısız bir savunma kurgusu oluşturabilirse bir devrim yapmış olur. Milli takımımız bile stoper bulamayıp Alpay'dan medet umarken Rıza Çalımbay'ın denediği bu kurgu gerçekten bir hayaldi. Tigana devre arası yapamazsa kesinlikle sezon sonunda iyi bir stoper aldıracak bence. En büyük örnek bu konuda Popescu.. Hem takımı idare eden hemde yanında oynayanların futboluna birşeyler katan bu tip oyunculara ihtiyacımız var. Kimsenin beğenmediği Zago bu savunmayı daha fazla rahatlatır diye düşünüyorum bazen. Ve İbrahim Toraman'ın yanında tecrübeli bir stoperle kendini daha fazla geliştireceğini düşünüyorum.
Trabzonspor'da da Halilodzic ilk transferini yine bu bölgeye yapmayı düşünüyor. Gerçekten bu yer can alıcı bir nokta.. Türk stoperlerinin yetişmesi dileğiyle..

semih5
07.Ocak.2006, 17:56
bjk 100.yilda sampiyon oldugu kadroyu hele hele defansi cok begenmistim ya zago-ronaldo filan

barcelos
07.Ocak.2006, 18:53
beşiktaşın defansında önemli isimler var.göhan -toraman gibi.toraman son hafatalarda tiganayla birlikte yüselişte.gökhan tam iyi oynamaya başladıkı salaklandı.hatta mill göreve seçilmişti.sakatlıktan oynayamadı.bu ikili göbekte korayda oyun kurucu olarak önlerinde iyi olur.

beşiktam istikrar sorunu çekiyor.kadronun genişliğine fazla güvenen rıza hoca oyuncularda devamlılık sağlayamadı.buda beşiktaşın ilk yarı şambiyonluktan uzak durmalarına sebep oldu.
ama tigana bazı şeyleri yerine yavaş yavaş oturtturuyor.

shenshebek
07.Ocak.2006, 19:11
İnşallah senin dediğin türk kurgusu oturur da milli takım sıkıntı yaşamaz.. Ama ben bu şekilde bir savunmanın oturacağına inanmıyorum. İkisi de gerçekten benim de çok beğendiğim oyuncular. Özellikle ben Gökhan Zan'ı daha çok beğeniyorum. Ama yanlarında onları etkileyecek -onlara çok şey kazandıracak- tecrübeli bir stoper olmalı.. İnşallah ben yanılırım dediğin gibi..

semih5
07.Ocak.2006, 20:11
werder bremen macinda genc mehmet sedef oynadi daha 18 yasinda ben begendim ya siz

barcelos
07.Ocak.2006, 20:18
cesurca bir oyun sergiledi mehmet.adem sorun çıkarıyor zaten mehmet sola monte edilmeli.

Laz_Asker_61
08.Ocak.2006, 14:44
defans sorunu diyorsunuzda açın puan durumunu açın bakın BEŞİKTAŞ kaç gol yemiş liden fenerbahçe ve 2. gs den sadece 2 fazla gol yemiş önemli olan sorun forvet hattında

shenshebek
09.Ocak.2006, 02:11
Futbolda defansın ne kadar iyi olduğu ve takıma ne kadar katkı sağladığı sadece yenilen gollere veya istatistiklere bakarak anlaşılmaz.. Beşiktaş'ın kadrosunda almanya gol kralı ailton olmasına karşın gol yollarında etkili değil. Geçen sene bu takıma katkı sağlayamayan Carew'in ise Lyon'da neler yaptığı ortada.. Sorun sadece sawunma anlamında değil topla çıkarken de akıllı oynayabilecek ve oyunu yönlendirebilecek bir sawunma oyuncusunun olmayışı..-örnek zago gibi-
O yüzden başarılı olan takımların hepsine dikkat edersek bu tip stoperler görebiliriz..

emirduman
09.Ocak.2006, 03:05
Genel takım savunman iyi oldu mu, takım olarak hücumda etkinliğinde artıyor...

TüMeR_yAğıZ
09.Ocak.2006, 19:08
bence beşiktaş'ın elinde en iyi yerli stoperler var.Gökhan ile Toraman biraz daha fazla birlikte şans bulup anlaşırlarsa uzun yıllar milli takım ve beşiktaş sorun yaşamaz.Ve bende Tigana'nın yerine olsam Mehmet Sedef sol bekte Ademin yerine oynatırım.Beşiktaşın zaten bu sene bir beklentisi yok.En azından iki tane genç oyuncu takıma kazandırılırsa bana göre başarı kazanmış olur.

Laz_Asker_61
09.Ocak.2006, 19:21
tigana bence 2. yarıda lige genç yetenekler kazandıracak