View Full Version : Yeni üyeler için sistem.
Nedvedmania
08.Mayıs.2007, 23:11
Yani üyeler bir çok önceden açılmış konu açıyor. Benim üye olduğum bi forum var (cm veya fm ile ilgili bir site değil sakıncası yoksa adres verebilirim) o sitede yeni üyeler günde sadece 2 mesaj atabiliyorlar yeni üyelik 1 haftadan sonra doluyor ve normal üye olunuyor.
Fikrimi söylemek istedim uygun görünürse sevinirim.
Saygılar...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada ilk kelime yani değil yeni olucak düzenle butonu olmadığı için düzeltemedim.
Saygılar...
El Barto
08.Mayıs.2007, 23:13
3. yazacağı mesajda çok önemli birşey söyleyecekse ne yapacağız Cihan.Bence kısıtlamak çözüm değil...
Aşk-ı Şehir
08.Mayıs.2007, 23:14
olabilir aslında birçok yeni arkadaşımız 1 önceki sayfadaki konuları açıyor...
Nedvedmania
08.Mayıs.2007, 23:22
Emre abi
1 gün sabredemiyomu yani :)
El Barto
08.Mayıs.2007, 23:24
Çok geç olabilir Cihan...
Mirza
08.Mayıs.2007, 23:25
1 Hafta uzun bir süre. Kullanıcıyı forumdan soğutabilir. 3 gün filan olsa daha güzel olur ve mesaj sayısı da 5 olabilir.
El Barto
08.Mayıs.2007, 23:26
Peki konu açması ile ilgili bir sınır olacak mı?
Nedvedmania
08.Mayıs.2007, 23:29
Yahu admin ben değilim benimki bi öneri adminlerimiz bunu değiştirerek daha nazik bi şekile getirebilirler tabiki.
mesela evet 3 gün ve 5 mesajda olabilir.
Mirza
08.Mayıs.2007, 23:30
Emre konu açması ile gerçekten de bizim sıkıntılarımız var. Bunları aşmak için sabit başlık yaptık. Bu biraz olsa da azalttı. Yakın zamanda çok güzel değişiklikler olacak.
El Barto
08.Mayıs.2007, 23:33
Evet bizde o yenilikleri bekliyoruz dört gözle ama böyle bir kısıtlama hoş olmaz bence sadece dosya indirmek için üye olanların sayısı artar...
eXcitinG
08.Mayıs.2007, 23:53
Bence gereksiz.Sonuçta İnsanLar yeni iken bazı kuraLLar ve oLayLara aLışana kadar zaman aLabiLir.O zaman içerisinde yapıLan yaLnışLarı düzeLtmek içinde sitede görevLi arkadaşLar var,hatta biz eski üyeLer varız.Bence Lüzumu yok.
Nedvedmania
09.Mayıs.2007, 00:02
Yetkililere "Arama yapın" demekden gına gelmiştir bence :D
eXcitinG
09.Mayıs.2007, 00:07
Yetkililere "Arama yapın" demekden gına gelmiştir bence :D
Sanki sen İLk yeni üye oLduğunda herşeyi çok mu iyi biLiyordun :) Herşey zamanLa oLur.Biraz anLayış göstermek gerek.
Nedvedmania
09.Mayıs.2007, 00:12
Ben ilk üye olduğumda 2 konu açtım ikiside kapatıldı. Sonra konu açmadım zorunlu olmadıkca . zaten 1 aya kalmadı faydalı konular açtım :)
Emurafu
09.Mayıs.2007, 01:43
cihan kardes cok haklı bazen aynı konuları görmek sıkıyor insanı
Ilhan
09.Mayıs.2007, 02:29
Biz düzen için varız. Ben şahsen karşıyım üyenin bekletilmesine. Gereksiz bir konu olduğunda taşıyoruz zaten. Getirdiğiniz çözüm uymaz bize, hatta uygulasak hiç birşey değişmez.
ultraslanerdem
09.Mayıs.2007, 12:30
Ayrımcılığa girer.Gerek yok böyle bir şeye.
BJKKKKK
09.Mayıs.2007, 16:38
Aslında bir de şu "Gereksiz Mesajlar" bölümüne konu açılabilse, çok güzel olurdu. Zaten gereksizler bölümüne, gereksiz konular taşınıyor, ama kullanıcılar o bölümde konu açamıyorlar. En azından ben öyle biliyorum. FM ile ilgili gereksiz konuların, bu bölüme açılma yetkisi verilmelidir diye düşünüyorum. ;;)
canavar20
09.Mayıs.2007, 17:31
o zaman bence 1 hafta konu açamasınlar:)
Universal
09.Mayıs.2007, 18:03
Kısaca PAF üyelik diyebiliriz. Bu çoğu vb forum sisteminde kullanıyor. Yeni üye olanlar belli bir mesaj veya belli bir süre sonra normal üye statüsünde aktif edilip bütün konulara yazılabiliyor. Eğer öyle bir sistem gelirse PAF üyelere sadece FM bölümlerine yazabilir ve yorumu beğenilen üyeler normal üye olabilir. Bu sistem hiç fena olmaz.
Sheriff
09.Mayıs.2007, 21:52
Biz bir forum sitesi değiliz. Bu nedenle böyle bir uygulama söz konusu olacağını sanmıyorum..
Universal
10.Mayıs.2007, 17:15
Biz bir forum sitesi değiliz. Bu nedenle böyle bir uygulama söz konusu olacağını sanmıyorum..
Öyle diyorsun da foruma giren siteye girenden daha çok.
Sheriff
10.Mayıs.2007, 18:00
Hayır değil..
canavar20
10.Mayıs.2007, 18:27
evet bence doğru:)
GsDoruk
10.Mayıs.2007, 18:50
evet bence doğru:)
Sanırım bence de :)
Nedvedmania
10.Mayıs.2007, 20:48
Bencede :)
VoLkaN BaROs
11.Mayıs.2007, 03:06
Kafamızda birçok plan proje var, bunlardan biri de yakın zamanda forum düzeninde köklü bir değişiklik yapmak. Bunu bir süredir adminler ve üst yöneticiler tartışıyor.
Yapılacak köklü değişiklik önerileri arasında forum kategorileri ve alt forumları tamamiyle elden geçecek, forum ağırlıklı olarak fm ve spor üzerine olacak.
Ayrıca üyelik sisteminde de bir değişiklik söz konusu. Üyeler her zamanki gibi üye olup forumu okuyabilecekler, dosya indirebilecekler. Ancak forumda yazmak için üst yönetici ve adminden onay almak gerekecek. Bu da başvuru ile olacak. Her kullanıcı ismi onaylanmayacak, eğer belirttiğimiz yerlerde tatminkar cevaplar verirlerse onaylanacak ve takibe alınacak. Huzur bozucu, anlamsız davranışlarda okuyucu kategorisine geri alıncak, forumdan ve siteden yararlanmaya devam edecek ama mesaj atamayacak.
İlk grubu tüm yöneticilerle tartışacağız ve bu ssteme geçtiğimizde belli isimler yazar kategorisinde başlayacak. kalanlar da sadece başvru ile o da eğer üst yönetici veya admin onaylarsa kabul edilecek.
Bu durumda yöneticilerimiz kendi bazı sorumluluk alanlarını bir kitabın "İçindekiler" bölümü gibi kolay aranır taranır bulunur haline getirmesi gerekecek. Maksat yazar olmayanların teknik sorunlarına kısa sürede çözüm bulabilmesi.
Ayrıca bu şekilde bir sistem ile foruma birçok hesap ile tekrar tekrar kayıt olup farklı farklı isimlerle yazmanın önüne geçeceğiz ve en azından bilgiyi arayan ve paylaşanların daha rahat ettikleri bir ortam yaratacağız.
goosfraba
11.Mayıs.2007, 03:15
Volkan Abi,belli isimler yazar kategorisinde başlayacak demişsin.Bu isimler foruma eskiden beri katılanlar ve bölüm sorumluları mı olacak?
VoLkaN BaROs
11.Mayıs.2007, 03:29
Üyelerin yazar ya da okur olması uygulaması tam olarak kesin değil, ancak bu uygulamaya geçersek eski yeni olmasına bakmayacağız. Yönetiilerin tümü ile forumda yöneticilerin ve üyelerin beğendiği üyelerin tamamı yazar kategorisinde devam edecek. Kalanlar onaya tabi kalacaklar. Her "yazmak istiyorum" diyene de onay vermeyeceğiz tabi.
goosfraba
11.Mayıs.2007, 03:34
[B]Peki Volkan Abi.Şayet bu yazarlık veya okurluk uygulaması gelir ise bu statü de olmayı çok isterim. Siz yöneticiler ve forumdaki diğer arkadaşlarımın beğenmesinden ziyade başka yapılacak birşey var mı?[B]
VoLkaN BaROs
11.Mayıs.2007, 03:41
Yorumları düzgün, diğer üyelerle iyi geçinen, bilgiyi aramasını ve paylaşmasını bilen her üyemiz yazar kategorisine alınır. Sen de bunun içerisindeysen sorun yok :)
goosfraba
11.Mayıs.2007, 03:43
İşin yoksa bi araştır beni derim Volkan Abi:)
Nedvedmania
11.Mayıs.2007, 11:28
Bir zamanlar futbol bölümünde yazarlık projesi uygulanmıştı ve başarılı bir şekilde sürmüştü . Sonra ortadan kalktı gene aynı kişiler tartışma açmaya başladı.
Bu projenizde umarım faydalı olur ve umarım sonradan gene bitmez :)
_MoRpHeUs_
11.Mayıs.2007, 21:18
Bence de ii olmaz...:(