View Full Version : Formula 1 - İspanya Grand Prix
Seçkinn
09.Mayıs.2007, 20:20
Formula 1'de sezonun dördüncü yarışı İspanya'nın Barcelona kentindeki Catalunya pistinde gerçekleşecek. Sıralama turlarının 12 Mayıs cumartesi günü saat 15:00'de gerçekleşeceği haftada büyük yarış 13 Mayıs pazar saat 15:00'de start alacak.
İlk üç yarış sonrası birinciliği 22 puan toplayan Kimi Raikkonen elinde bulundururken aynı puana sahip olan Fernando Alonso ikinci ve yine aynı puana sahip olan Lewis Hamilton ise üçüncü sırada bulunuyor. Takımlar klasmanında ise 44 puanla McLaren Mercedes birinci, 39 puanla Ferrari ikinci ve 18 puanla BMW Sauber üçüncü sırada yer alıyor.
Her zaman keyifli yarışlara sahne olan Catalunya pistinde liderlik için kıyasıya bir mücadele seyretme şansı F1 sevenleri bekliyor olacak. Her yıl ünlü simaların akınına uğrayan İspanya Grand Prix'ini eski dünya şampiyonu Michael Schumacher'de yerinde izleyecek.
El Barto
09.Mayıs.2007, 20:28
Ferrari ve Raikonen'i ilk sırada görmek güzel olacak.:)
uAburak89
09.Mayıs.2007, 20:36
Ferrari ve Raikonen'i ilk sırada görmek güzel olacak.:)
:) Yorumumu biliyorsun .. (:
Not: Yorumunu arkadaş biliyor olabilir ama burası msn penceresi değil. Düşündüğün şeyleri paylaşmayacaksan buraya yazmana gerek yok. (Seçkinn)
@Seçkinn: Ben burayı msn penceresi falan sanmıyorum .. Daha önce de açılan konularda sürekli aynı yorumları yaptığımız için böyle birşey yazma gereği duymuştum .. Zaten bu bölüme giren kişiler de belli ..
El Comandante
09.Mayıs.2007, 20:46
Bu yarisi Raikonen kazanir :) 2.Hamilton olur,3. ise Massa olur :)
El Barto
09.Mayıs.2007, 20:48
Bu yarisi Raikonen kazanir :) 2.Hamilton olur,3. ise Massa olur :)
Aklın yolu bir tabii.:)
Ama 2. ile 3. yer değiştirse daha bir süper olur.:p
Aşk-ı Şehir
10.Mayıs.2007, 22:42
raikkonen kazanır gibi duruyor bu yarışı
El Barto
10.Mayıs.2007, 22:47
:) Yorumumu biliyorsun .. (:
Not: Yorumunu arkadaş biliyor olabilir ama burası msn penceresi değil. Düşündüğün şeyleri paylaşmayacaksan buraya yazmana gerek yok. (Seçkinn)
@Seçkinn: Ben burayı msn penceresi falan sanmıyorum .. Daha önce de açılan konularda sürekli aynı yorumları yaptığımız için böyle birşey yazma gereği duymuştum .. Zaten bu bölüme giren kişiler de belli ..
Evet diğer konularada bakarsan ikimizden farklı yorum yapan kişi sayısı bir yada ikidir.Kimse burayı msn penceresi falan sanmıyor.Artık birbirimize takılıyor olmakta gereksiz görülüyor desene???:confused: Forumda o kadar boş gereksiz yorum yapılmamış mesaj dururken ilginç burada bu tür şeylere maruz kalmamız...
uAburak89
10.Mayıs.2007, 22:48
Bende çok şaşırdım, o kadar gereksiz muhabbetler dönerken göze çarpan biz olduk nedense ..
El Barto
10.Mayıs.2007, 22:50
Neyse bundan sonra "boş" mesaj yazmayız bizde.
Raikonen kazanır.Bunuda yazalım ki boş olmasın...
Seçkinn
11.Mayıs.2007, 19:16
Kim biliyorsa bilsin yorumunuzu, boş şeyler yazmayacaksınız tabiki. Göze çarpmanızın sebebi benim bu bölümle özel olarak ilgilenmem. Merak etmeyin futbol kısmındaki boş mesajlarında geleceği aynı olacak, çok uzakta da değil bu gelecek. İşinize gelmiyorsa yazmazsınız beyler, üzgünüm. Ancak isteklerimizin bir amacı olduğu gerçeğini göz ardı etmeyin. Herkes eski konuları okumamış olabilir. Amacımız sizi sürekli fırçalamak filan değil, bizlerde bayılmıyoruz mesaj silmeye :) biraz daha anlayış lütfen.
(Gereksiz diye nitelendirdiğiniz tüm mesajlar için bizleri uyarırsanız bizimde işimiz kolaylaşır.)
Neyse yarış muhabbetine dönelim, Ferrari duble yapar bence. McLaren için sorunlu bi yarış olacak kanımca. (Bu arada Türkiye Grand Prix'ine gitmeyi düşünen arkadaşlar varmı?)
uAburak89
11.Mayıs.2007, 19:22
Dubleyi McLaren yapar .. (:
El Barto
11.Mayıs.2007, 23:37
Eyvallah hocam demek ki daha çok dikkat etmek lazımmış.
Buarada ben gitmeyi düşünüyorum kısmetse bakalım.Türkiye'de Ferrari dublesi seyretmekte ayrı bir güzel olur hani. :)
Seçkinn
12.Mayıs.2007, 03:06
Bende gidebilirim. toplu bir gidiş olur yada en azından orada görüşebilirsek gelen arkadaşlarla TSİ t-shirtlerimizle gidebiliriz :) (tabi bastırmak lazım)
El Comandante
12.Mayıs.2007, 17:52
Massa Barcelona'nın en hızlısı
F1'de sezonun 4. yarışı olan Catalunya Grand Prix'si sıralama turlarını Brezilyalı pilot Felipe Massa kazandı ve yarın yapılacak büyük yarışa pole pozisyonunda başlama hakkını elde etti.
Takvimin 4. yarışı olan ve İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen Catalunya Grand Prix'si öncesi yapılan sıralama turlarının son bölümü inanılmaz mücadelelere sahne olurken, son saniyelerde Fernando Alonso'yu geçip 1.21.421'lik zamanla en iyi dereceyi yapan Ferrari pilotu Felipe Massa bu sezon 3. kez en ön sırada yarışa başlamaya hak kazandı.
Felipe Massa'yı sırasıyla Fernando Alonso, Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton, Robert Kubica ve Jarno Trulli izledi.
1 Felipe Massa Ferrari 1:21.421
2 Fernando Alonso McLaren-Mercedes 1:21.451
3 Kimi Raikkonen Ferrari 1:21.723
4 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:21.785
5 Robert Kubica BMW 1:22.253
6 Jarno Trulli Toyota 1:22.324
7 Nick Heidfeld BMW 1:22.389
8 Heikki Kovalainen Renault 1:22.568
9 David Coulthard Red Bull-Renault 1:22.749
10 Giancarlo Fisichella Renault 1:22.881
Ferrari duble yapacak :D
Seçkinn
12.Mayıs.2007, 18:06
Yine kıran kırana bir yarış start olacak anlaşılan. İyi alıştılar 1-3 2-4 yapmaya :)
BMW'nin de bu sezonki çıkışını gözden kaçırmak imkansız. Belki yarış kazandıkları dönem kadar başarı gelmiyor ama üçüncülük için oldukça iddialılar.
uAburak89
12.Mayıs.2007, 18:15
Massa pozisyonunu koruyamaz .. (:
Fıratcan Alçınkaya
12.Mayıs.2007, 20:07
Raikkonen in kazanması dileğiyle...
El Barto
12.Mayıs.2007, 23:18
Massa pozisyonu koruyamaz bencede :) ama duble kokusu var havada...:)
Sekopej
12.Mayıs.2007, 23:22
Benim en çok hoşuma giden Emre Tilev'di.:D Cem Yılmaz çok temposuz anlatıyordu, umarım bundan sonra hep Emre Tilev anlatır. İnsanı izlerken sıkmıyor, daha da heyecanlandırıyor.:)
Yarışa gelirsek, kalkışta Massa Alonso'ya geçilmezse 1.liği bırakmaz.
uAburak89
12.Mayıs.2007, 23:23
Alonso çok rahat geçecek bence..
El Barto
12.Mayıs.2007, 23:26
Massa geçilecek bencede ama spiker felaket ya ben hiç beğenmedim Okay Karacan çok iyiydi bu konuda.
El Comandante
13.Mayıs.2007, 02:00
Bakin diyorum:
1.Raikonen
2.Massa
3.Hamilton
4.Alonso
:):)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Massa başladığı gibi bitirdi
F1'de sezonun 4. yarışı olan Katalunya Grand Prix'sini Ferrari pilotu Felipe Massa kazandı.
İspanya'nın Barcelona kentinde koşulan yarışta Brezilyalı pilot, pole pozisyonunda başladığı yarışı en önde bitirerek bu sezonki 2. yarışını kazandı ve sürücüler klasmanında puanını 27'ye çıkardı.
McLaren Mercedes'ten Lewis Hamilton yarışı 2. sırada tamamlarken, yine bir McLaren pilotu İspanyol Fernando Alonso 3. sırada kaldı. Polonyalı pilot Robert Kubica yarışı 4. sırada tamamlayarak büyük alkış aldı. Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, yarışın başında mekanik bir hata sonrası yarış dışı kaldı ve İspanya'dan puansız ayrılmak zorunda kaldı.
İlk 3 yarış sonunda 22'şer puanla liderliği paylaşan Alonso, Hamilton ve Raikkonen'den, Hamilton puanını 30'a, Alonso 28'e çıkarırken, 17 puana sahip Massa aldığı 10 puanla 27 puana ulaştı ve sürücüler klasmanında 3. sırada yükseldi. Fin pilot Raikkonen ise 22 puanda kaldı.
Barcelona Grand Prix'si sonuçları
1 Felipe Massa Ferrari
2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +6.7 san
3 Fernando Alonso McLaren-Mercedes +17.4 san
4 Robert Kubica BMW +31.6 san
5 David Coulthard Red Bull-Renault +58.3 san
6 Nico Rosberg Williams-Toyota +59.5 san
7 Heikki Kovalainen Renault +62.1 san
8 Takuma Sato Super Aguri-Honda +1 Tur
Kaynak : Sporx.com
El Barto
13.Mayıs.2007, 19:02
Raikonen yarış dışı kalmasa dubleyi yapacaktık. :) Tebrikler Massa'ya.
Hamilton süper gidiyor.....Seneye Ferraride görmek isteriz. :)
uAburak89
13.Mayıs.2007, 19:15
Pilotlarda McLaren, markalarda McLaren.. Başka söze gerek yok.. (:
El Barto
13.Mayıs.2007, 19:18
McLarenler iyi gidiyor ama Raikonen diğer yarışta Ferrariyi bir adım öne taşıyacak...:)
uAburak89
13.Mayıs.2007, 19:21
Raikkonen de birşey var, hangi marka ile yarışsın farketmiyor.. Hep sorun hep sorun.. Bu sene en iyi ihtimalle 3. olur..
El Barto
13.Mayıs.2007, 19:26
Aslında haklısın McLarendeyken de hep sorunlar vardı başında ama sürüşünden kaynaklanıyor olduğunu sanmıyorum şanssızlık bence.Umarım kısa zamanda atlatır...:)
El Comandante
13.Mayıs.2007, 19:44
Sadece sansizlik :)
Raikonen öbür yarisi 1.bitirir.
Daha cok yarislar var.Ferrari alir 1.ligi :)
Fıratcan Alçınkaya
13.Mayıs.2007, 21:00
Ya Raikkonen ne şansız adam... Yüzü gülmedi gitti F1'de...Markalarda McLaren pilotlarda Raşkkonen zirvede olu inş...
fmsmyrna
14.Mayıs.2007, 00:52
Bende aksine Emre Tilev'i beğenmedim.Zaten bildiğimiz şeyleri açıklıyor bizlere belkide kendi yavaş yavaş öğreniyordur ondan:) .Eskisi kadar zevki kalmadı önce Hakkinen,şimdide Schumi ayrıldı
LaigLeNoiR
14.Mayıs.2007, 02:48
Forza MCLAREN...
Sezon başında arkadaşlarla herkes bir pilot seçiyordu bende ismi ve tipi hoşuma gitti diye bir McLaren'ci olarak Hamilton'u seçmiştim.Çok da iyi yapmışım.Çok iyi bir pilot 1-2 sene içinde dahada rahatlayacak.Şu anda pek risk almıyor zorlamıyor,2.liklerle yetiniyor.
eXcitinG
14.Mayıs.2007, 12:32
FormuLa deyince,Ferrari`den ötesi yaLan.D.HiLL iLe başLadı formuLa izLeme maceram ve o zamandan bu yanada Ferrari`yi destekLerim.Shumi`nin bırakmasından sonra büyük yara kaybederLer diye düşünüyorum ama bu zamana kadar çok iyi götürdüLer bence.Massa şampiyon oLur bence.HamiLton`da bu yıLın fLaş piLotu.
El Barto
14.Mayıs.2007, 12:40
Raikonen Hamilton takası olsa tam süper olur bence. :D
eXcitinG
15.Mayıs.2007, 15:18
Bence gerek yok Raikonnen çok iyi bir piLot ama bu şansızLıkLarı bir türLü yakasını bırakmadı nedense.Üstünden onu bir atabiLse,rakipsiz oLur bence.
El Barto
15.Mayıs.2007, 15:27
Abi atacakta ne zaman atacak.McLarenden beri böyle bu adam var bi hikmeti ama bakalım.:) İnşallah dediğin gibi olur...İyi pilot birde yarışları bitirebilse.:)
Bitirdiklerinde iyi sonuçlar alıyor ama 1 yarış kazanıp 2 yarış yarış dışı kalacağına 3 yarıştada 3. olsun daha iyi sürekli olsun yani arada bir çıkıp yarış kazanmakla olunmuyor şampiyon.:)
eXcitinG
15.Mayıs.2007, 15:39
HakLısın emrecim,ama adam da cevher var,demek ki bu cevheri ortaya çıkaramıyorLar,yada bizim biLmediğimiz başı şeyLer var.Ama kim oLursa oLsun ne oLursa oLsun,schumi`nin yeri biraz zor doLar gibi geLiyor bana ;)
El Barto
15.Mayıs.2007, 15:46
Bu adama bir kurşun döktürmek lazım nazar var kesin.:) İnşallah Schumi gibi bir efsane daha çıkar Raikonen'den ama elbette Schumi'nin ne yerini tutacak biri gelir nede rekorlarını kıracak en azından ben görmem herhalde. :)
eXcitinG
15.Mayıs.2007, 15:55
Aynen katıLıyorum.Hem o eski çekişmede yok artık bence.Neydi o ViLLanuve,Schumi kapışmasının oLduğu yıLLar.Bir yarış birisi LiderLiğe geçiyordu,bir yarış birisi ondan sonra da son yarışta ViLLanuve aLmıştı.
El Barto
15.Mayıs.2007, 15:57
Hakinen abi.:) Bir Barcelona grand prix'i hatırlarım ki son turda Hakinen'in motor iflas ediyor. :D
eXcitinG
15.Mayıs.2007, 16:21
Hakinen abi.:) Bir Barcelona grand prix'i hatırlarım ki son turda Hakinen'in motor iflas ediyor. :D
Evet biLiyorum o yarışı.O da çok güzeL yarışLardan birisidir.En zevk aLdığım sezon ise,Schuminin ayağı kırıLdıktan sonra yarışLara dönünce Irvine şampiyon yapmak için verdiği mücadeLe süperdi.
El Barto
15.Mayıs.2007, 16:23
Aman be abi unutulur mu...:)
Seçkinn
15.Mayıs.2007, 16:24
Raikkonen arabayı çok zorluyor sanki, McLaren'de de aynıydı. Aşırı hırsından dolayı sürekli arıza çıkıyor olabilir kanımca. Schumi'nin yeri zaten imkansız dolmaz :D
eXcitinG
15.Mayıs.2007, 16:30
Evet ondan da oLabiLir.Arabayı aşırı derecede zorLuyor.Ama biraz dikkatsizLik te var gibi,konsantre de olamıyor bazen.Bu sorunLarı oLması beLki çok daha iyi oLabiLecek bir piLot.
El Barto
15.Mayıs.2007, 16:31
Seçkin bence arabayı zorladığından olmuyor bir uğursuzluk var o adamın üstünde.:) Pilotajdan kaynaklı değil bence teknik mesele.Geçen sene McLaren teknik yönden zayıftı ama Ferrari'de öyle sezonun önemli yarışlarında Schumi'nin arabasının iflas ettiğini hatırlıyorum sanki...
eXcitinG
15.Mayıs.2007, 16:37
Zaten teknik yönden 4X4 lük bir takım yok.PiLotLarda da iş bitiyor bence biraz.FormuLa arabaLarı çok hassas ve enteresan araçLAr :)
El Barto
15.Mayıs.2007, 16:44
Ben Raikonen'in pilotajını beğeniyorum abi bilmem heyecan veriyor insanı yapmaya çalıştığı ataklar falan gözü kara dalıyor nereyi bulsa.Aslında Montoya'yı da çok beğeniyordum Schum^'ye karşı tek atak yapan oydu BMW'de iken.Süper mücadeleler oluyordu ama artık bunları görmek zor.Adam MonteCarlo sokaklarında Schumi'yi geçeceğim diye uğraşıyordu yahu daha ne istersin.:)
Montoya'yı istiyorum geri....:)
eXcitinG
15.Mayıs.2007, 16:50
Aslında bi kaç tane daha var öyLe çıLgın piLot,TruLLi,RaLf bunLarda çok çıLgın sürücüLer ama ne yazık ki iyi takımLarda çaLışma şansLarı oLmadı.Montoya konusuna da tamamen katıLıyorum,o da çok iyi bir piLot.
El Barto
15.Mayıs.2007, 16:53
Evet abi bu adam iyi dediğin pilotlar kötü takımlarda kalıyor sonra unutulup gidiyor ama hayret Alonso öyle olmadı Minardi'de süründüğü günleri unutmadık daha.:D
eXcitinG
15.Mayıs.2007, 17:11
TorpiLLidir beLkide :) Ama bence bu sezon Massa oLucak şampiyon gibi geLiyor bana ;)
El Barto
15.Mayıs.2007, 17:16
Abi kırmızı olsunda farketmez yani...:)
Hamilton olsun ama McLaren şampiyon olacaksada..:D
fmsmyrna
15.Mayıs.2007, 17:57
Arızalar bana görede pilotlarla alakalı.Alonso ve Hamilton'un başına bişey gelmedi bu sezon Mclaren'de.Ben yanarım yanarım Button'a yanarım çok iyi bi pilot ama bi türlü yükselemedi.Gp2'ler daha zevkli geçiyor.Herkes geçmeye oynuyor.Korkusuz
eXcitinG
15.Mayıs.2007, 18:50
Evet Button da çok iyi bir piLot ama onunda taLihi bir türLü güLmedi.
Seçkinn
15.Mayıs.2007, 19:48
Tabi Button için Honda'da yaşadığı problemler büyük sorun oldu. Ayrılmanın da bir adabı olmalı bence. Yanlış hatırlamıyorsam "beni zorlamı yarıştıracak Honda takımı" gibi bierşey söylemişti. Bu durum olmasa Honda ne yaparsa yapsın Ferrari yada McLaren'e geçebilirdi kanımca. Ancak bu takımlar bu açıklamaların ardından durup düşünmüştür yeniden.
F.C.KİNG
15.Mayıs.2007, 20:09
ya bu arada spiker neydi öyle ya gülmekten yarışı izleyemedim hidfield trullllli koveleynen aynanın boyutları kompütür hala aklımda heralde en çok güldüğüm yarıştı bu zaten yarış sıkıcı geçti
fmsmyrna
16.Mayıs.2007, 14:06
adam zaten bildiğimiz çoğu şeyi söledi yahu
rhan_17
16.Mayıs.2007, 19:06
Aslında bi kaç tane daha var öyLe çıLgın piLot,TruLLi,RaLf bunLarda çok çıLgın sürücüLer ama ne yazık ki iyi takımLarda çaLışma şansLarı oLmadı.Montoya konusuna da tamamen katıLıyorum,o da çok iyi bir piLot.
ralf in neresi çılgın pilot memur gibi sürüyooo...
eXcitinG
16.Mayıs.2007, 19:14
ralf in neresi çılgın pilot memur gibi sürüyooo...
O memur gibi piLot sayesinde zaten BMW bütün puanLarı topLadı.Montoya ya yarış ta ön sıraLarda oLmasını da sağLayan oydu.Hakinen,Schumi,ALonso biLe yaptıkLarı açıkLamaLarda geçmekte en zorLandıkLarı isim oLarak RaLf`ı söyLediLer.Bi de memur diyorsun adama
fmsmyrna
17.Mayıs.2007, 14:22
bende trulliyi sevmem.bi yarışını hatırlarım yarış boyunca schumi'yi arkasında tutmaya çalıştı başka hiç bişey yapmadı
eXcitinG
17.Mayıs.2007, 18:27
TruLLi de geçiLmesi zor piLotLardan zaten,ALonso iLk şampiyon oLduğu yıL çok faydası oLdu aLonso ya.İyidir TruLLi.