PDA

View Full Version : Ve Tigana veda etti

deniz.91
10.Mayıs.2007, 00:45
Beşiktaş'ta yönetime sezon sonunda ayrılacağı bildiren Teknik Direktön Jean Tigana, Erciyesspor maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında kararını kamuoyuna açıkladı.

Ocak ayında yaşanan değişikliklerde fikrinin alınmadığını söyleyerek mesajlar veren Fransız Hoca sezonun son maçı olan Kayserispor karşılaşmasıyla siyah beyazlılara veda edeceğini söyledi. "Son senemi hediye edeceğim." diyerek tazminat almayacağını belirten Tigana "Bazıları memnun olacaktır belki. kulübe bir maliyetim olmayacak. Tüm kalbimle ümit ederim ki doğru hoca bulunur." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:ligtv.com.tr

El Barto
10.Mayıs.2007, 00:47
Bence yanlış yaptılar Tigana'nın gitmesi için ellerinden geleni yaptılar aksi olması gerekirken.Bakalım hayırlısı olsun.

TaşkınMahmut
10.Mayıs.2007, 00:49
amanın çok büyük bir kayıp :D Aynı mutlu haberi Gerets içinde bekliyoruz

El Comandante
10.Mayıs.2007, 01:47
Tigana 2 sene de 2 türkiye kupasi,1 süper kupa,Serdar kurtulus ve Bobo´yu kazandirdi bjkye :)

Taktiksel hatalari olmasaydi bjkde daha uzun seneler kalabilirdi.

ewrim_FB
10.Mayıs.2007, 02:04
Bakalım kim gelecek yerine ?

LaigLeNoiR
10.Mayıs.2007, 02:34
http://www.youtube.com/watch?v=iLytKY5QyxE

Tigana'nın basın toplantısı...

Jesus_FB
10.Mayıs.2007, 03:11
çok iyi top oynatamamış olsada türkiye'ye ve beşiktaşa önemli genç oyuncular yetiştirdi beşiktaşın ilerleyen senelerdeki takımın alt yapısını kurdu diyebilirim. Bence beşiktaşlılar gitmesine çokda sevinmemeli ilerde onu arayabilirler

Seçkinn
10.Mayıs.2007, 05:19
Kanımca yanlış bir hamle olacak bu BJK açısından. Tigana as takımı mükemmel oynatmıyor olabilir, ancak rakiplerinin oynadığı futbola baktığımda bir eksiklik görmüyorum. Altyapıya verdiği destek ve genç oyuncular üzerinde yoğunlaşmasından BJK karlı çıkabilirdi.

Ülkemizde teknik direktörlük sadece o seneki şampiyonluğu kazanıp kazanmadığınıza göre değerlendiriliyor. En azından büyük takımlar için. Uzun vadeli planlar üzerine yoğunlaşan yönetim, taraftar ve tabiki medya organlarına sahip değiliz.

Nocna Mora
10.Mayıs.2007, 08:44
tigaNANIN GİTEMSİ KÖTÜ OLMUŞ

Fıratcan Alçınkaya
10.Mayıs.2007, 09:12
Taylan erkencisin bu sabah... Tigana fena dildi 2senede 3kupa... Serdar+BoBO iyidi bence ama...İlerde Tigana yı arıcaz gibime geliyo... Şahsen 2004den beri adımız ilk kez Şampiyonlukla aynı cümle içinde kullanılmaya başlamıştı...

eXcitinG
10.Mayıs.2007, 09:42
Ben şahsen bir Bjk`Li oLarak çok sevindim bu karara.Biz daha iyiLerini hakediyoruz.ELinde bu şans varken bunu değerLendiremedi.KazandırdıkLarına bakıLdığında mevcut imkanLarLa demek daha fazLasıda başarılabiLirdi ama yapamadı.Ben daha fazLasını bekLiyorum artık bu takımdan ve daha fazlasını verebiLecek birileri geLmeLi.

GeNç KaRTaL
10.Mayıs.2007, 12:14
Tigana'nın bize katkısı oldu ama taktiksel olarak takımı pek iyi oynatamadı yerine Lucescu veya Ertuğrul Sağlam getirilmeli

eXcitinG
10.Mayıs.2007, 12:23
Tigana'nın bize katkısı oldu ama taktiksel olarak takım pek iyi oynatamadı yerine Lucescu veya Ertuyğrul Sağlam getirilmeli

Aynen katıLıyorum.Bu iki adam bizi iLeriye götürebiLir.Eğer Lucescu oyunlara geLip gönderiLmeseydi,avrupada bir kupa kazanmış biLe olabilirdik...

Del Piero_10
10.Mayıs.2007, 13:58
1997-1999 John Benjamin Toshack Galler

1999 Karl Heinz Feldkamp Almanya

1999-2000 Hans Peter Briegel Almanya

2000-2001 Nevio Scala İtalya

2001-2002 Christoph Daum Almanya

2002-2004 Mircea Lucescu Romanya

2004 Vicente Del Bosque İspanya

2005 Rıza Çalımbay Türkiye

2005-2007 Jean Tigana Fransa

Ilhan
10.Mayıs.2007, 15:35
Tigana: Bizimle birlikte çalışıyor gibi olup da çalışmayanlar oldu

Fortis Türkiye Kupasını kazanan Beşiktaş’ta teknik direktör Jean Tigana, maçın ardından sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı.
Jean Tigana, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, bu akşam kendi dönemindeki 3. kupayı kazanmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Tigana, şöyle konuştu:
"2005 yılının Kasım ayında geldiğimde takım biraz yaşlıydı. Buradaki amacım kazanmak ve yeni genç bir takım inşa etmekti. Başkanla bu akşam konuştum ve kendisine teşekkür ettim. 3 kupa aldık. Takımı gençleştirdik. Fenerbahçe’den uzak değiliz, Galatasaray’ın önündeyiz.
Tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum. Fazladan antrenmanları kolaylıkla kabul edip, çalıştılar. Hepsi arkamda durdu. Esasında bazı zor durumlarda içten gelen sorunlara rağmen...
Ocak’ta değişiklikler oldu. Pek fazla fikrim alınmadı. Bizimle birlikte çalışıyor gibi olup da çalışmayanlar oldu. Kayserispor ile oynayacağımız maçtan sonra ayrılmam söz konusu. Belki de sevinenler olacaktır. Son senemi kulübe hediye ediyorum. Evime gideceğim." .
Beşiktaş’ın doğru yolda olduğunu söyleyen Tigana, "Tüm kalbimle benden daha iyi bir antrenör bulmalarını diliyorum. Doğru yoldayız. Umarım bu devam edecektir." .
Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot ise Tigana’nın açıklamaları üzerine, "Çok sıcak bir olay. Kulüp başkanımız dahi bu konuyu bilmiyordur" şeklinde değerlendirdirdi.

fmsmyrna
10.Mayıs.2007, 15:44
bence tigana'yı göndermeleri hata oldu tigana için sabır gerekiyordu

Universal
10.Mayıs.2007, 17:20
Ülkemiz bir futbol daha doğrusu bir takım katilinden kurtuluyor. Gerçekten katil ama bu katil pek başarılı olamadı. Çünkü bir kupa kazandı. Nasıl kazandığı ise meçhul. Sonunda ülkemiz bu tip teknik drektörlerden kurtuluyor.

eXcitinG
10.Mayıs.2007, 17:37
Ülkemiz bir futbol daha doğrusu bir takım katilinden kurtuluyor. Gerçekten katil ama bu katil pek başarılı olamadı. Çünkü bir kupa kazandı. Nasıl kazandığı ise meçhul. Sonunda ülkemiz bu tip teknik drektörlerden kurtuluyor.

Tamam bizde eLeştiriyoruz ama o kadar değiL.Sen yerden yere vurdun adamı...

ForsakeN
10.Mayıs.2007, 19:33
Artık Türk TD'lere şans vermeliyiz.Tigana'dan çok daha yeteneklileri var bizde.
Aykut Kocaman,Yılmaz Vural,Bülent Korkmaz,Ersun Yanal,Ertuğrul Sağlam ve daha niceleri

Krusty
10.Mayıs.2007, 19:37
Tigana'nın bize katkısı oldu ama taktiksel olarak takımı pek iyi oynatamadı yerine Lucescu veya Ertuğrul Sağlam getirilmeli
Elinden geldiği bu kadardı belki de.. Sonuçta oyuncularımız pek iyi değil bizim. Bu yüzden mükemmel yönetmesi de beklenemezdi.. Yolu açık olsun.. :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Laf atmadan olmuyor di mi Batu?

Universal
10.Mayıs.2007, 19:58
Tamam bizde eLeştiriyoruz ama o kadar değiL.Sen yerden yere vurdun adamı...

Laf atmadan olmuyor di mi Batu?

Bunu tek Tigana için değil, Zico veya başka bir hoca içinde söylerim. Çünkü bu kişiler bu kadar kaliteli ve maddi değeri yüksek oyuncuları iyi kullanamıyorlar. Açıkcası Beşiktaş, Fenerbahçe bana göre Avrupa'da daha başarılı olup ligde şimdi aldığı puanı 25. haftada alabilirdi. Ama işte sonuç ortada Tigana bana göre Beşiktaş'ı katetti. Ama nasıl kupayı aldı anlamıyorum? Demekki diğer takımlarda da fazla iş yok.

Ayrıca çok kaba bir insandı. Hiç kimse kürdanı ağzında tutamaz. Böyle rezillik olamaz. Bu tek Tigana için değil bütün Türk ve Dünya halkı için geçerlidir.

bjk4ever
10.Mayıs.2007, 20:03
çok iyi top oynatamamış olsada türkiye'ye ve beşiktaşa önemli genç oyuncular yetiştirdi beşiktaşın ilerleyen senelerdeki takımın alt yapısını kurdu diyebilirim. Bence beşiktaşlılar gitmesine çokda sevinmemeli ilerde onu arayabilirler

Nedense Fenerbahceliler ve Galatasaraylilar daha dogru yorumlar yapiyorlar bu konuda, uzulerek goruyorum maalesef.
Besiktas'lilar ise cok seviniyorlar, Tigana basarisizdi sanki.
Duyan da BJK her sene sampiyon olan, Sampiyonlar Liginin favorisi olan super kadrosu olan takim zannedecek. Adam resmen devrim gerceklestirdi bizde. Takimin yas ortalamasi 30'dan 24'e indi, adam muthis bir disiplin asiladi, takimdaki istah ve mucadele ust duzeye gecti, ISTIKRARLI bir takim olduk, ki Sergenli Tumerli zamanda en buyuk eksiklik buydu. Ustelik bunlari gercektestirireken 3 tane kupa aldik ve ligi 2. sirada bitirdik ve sampiyon bile olabiliriz, ki bu takimin son 2 senedeki lig performansi ortada, 10. haftada mort.
Ustelik Serdar, Bobo, Burak gibi kazandirdigi genclerden, Gokhan Zan, Ibrahim Toraman gibi oyuncularin kendilerini gelistirmesinden bahsetmedim bile.
Taraftarin gozunu boyamak kolay. Gidersin 3-4 tane 30 yasini gecmis yildiz alirsin ve basarili olursun, sonra kadron 2 sene sonra coker. Tigana zor yolu secti, gencleri takima katti ve risk aldi. Sonucta 1.sezon sampiyon olunmasa da buyuk yol kat edildi, eminim ki kalsa ve gelecek sene 2-3 kaliteli transfer yapilsa bizi kimse durdurumazdi, ama Tigana da bizim ulkedeki sistemin farkinda degildi. Elestirme manyagi medyamiz ve yazarlarimiz, kaos ortamina yonelik haberler yapan gazeteler, her ise karisan yoneticiler, sabirsiz taraftarlar, bunlari dusunemedi maalesef Tigana.
Yine de bize yaptigi icin tesekkuru hakediyor, seni asla unutmayacagim Tigana, senin mirasinin uzerine konacak antrenor de insallah unutmaz. Hersey icin tesekkurler monsieur!

TR.CaPTaiN
10.Mayıs.2007, 20:11
Tigana'yı teknik-taktik olarak bende pek beğendiğimi söyleyemem ama takımın yaş ortalamasını o kadar düşürmesi ve Beşiktaş'ın adının bu haftalara kadar şampiyonlukla anılmasında Tigana'nın da payı var. Maglubiyetlerde teknik direktör sorumlu tutulduğuna göre galibiyetlerde de payları olsa gerek.

devrim168
10.Mayıs.2007, 20:20
gittiği iyi oldu,takımı korkak oynattı en önemli maçta(fenerbahce)bobo suz başladı yenilmemimizin başlıca nedenlerinden dir tigana yılmaz vural gelsin bizi açık ara şampıyon yapmazsa ne olayım:D

bjk4ever
10.Mayıs.2007, 20:27

Bu antrenorun taktiksel bilgisini elestirebilirsin, oyuncularindan maksimum verim alamadigi icin elestirebilirsin, maci iyi okumadigi icin elestirebilirsin, ama ulkemizin futbol katili kesinlikle yapamazsin.
Ulke futboluna son yillarda kesinlikle en cok katki yapmis yabancidir, ki cogu yerliden bile fazla katki yapmistir. Kazandirdigi oyunculara bakin bi.

- Gokhan Gulec
Gecen sene Antep'te kulubede otururken bir anda cikti ortaya, Tigana onu aldi ve parladi resmen. Belki bu sene beklenen gelisimi gostermedi, fakat Tigana en azindan ona formayi vererek bu ulkenin gencligine guvendigini gosterdi.

- Serdar Kurtulus
Dunya futbolunun ve ulkemizin on libero sikintisi cektigi bir donemde, milli takimda oynatmak icin oyuncu naturalize ettigimiz bir donemde 2. ligden cikan bir SAGBEK'ten cok kaliteli bir onlibero yaratti. Serdar Kurtulus boyle devam ederse milli takim 10 yil bu mevkide sikinti yasamaz ve Avrupa'da bizi temsil eden bir oyuncuya daha kavusmus oluruz.

- Burak Yilmaz
Wright-Phillipslerin, Riberylerin, Ronaldolarin milyonlarca dolar ettigi bir donemde Burak diye bir genc kazandirdi bize. Kanat sikintisi cekerken 2. ligden bir oyuncu geldi ve umut verdi. Son zamanlarda performansi dusse bile yetenegi ve kalitesi ortada. Hizi, driplingi, uzaktan sutlari, kaleye direkt olarak yonelmesi onun kalitelerini ortaya koyuyor. Buraga forma verilirse ve o calisira Arda ile birlikte yillarca kanatlarimizi tasiyacak bir oyuncudur.

-Gokhan Zan
Bulent-Alpay'dan sonra bir turlu stoper cikaramadik, ama Tigana sayesinde Avrupa'daki kulupler tarafindan takip edilen iyi bir stoperimiz oldu. Henuz 25 yasinda, ama simdiden komple bir oyuncu olma yonunde ilerliyor, ve ona formayi veren yine ayni adam- Jean Tigana.

Bunlarin disinda Ibrahim Kas, Aydin Karabulut, Emre Ozkan, Can Erdem, Mehmet Sedef gibi oyunculari A takimla birlikte antrenmanlara cikardi ve zaman zaman forma vererek hazirladi. Eminim ki kalsaydi seneye bu oyunculardan en azindan 1 tanesi formayi kapardi ve Besiktas'imiz bir genc daha kazandirdi.

Ayrica adam tamamen Turklerden olusan bir savunma ve onlibero hatti ile oynadi ve ustelik bu sekilde ligin en az gol yiyen takimi ortaya cikti, ustelik rakiplerimiz cift yabanci stoper+ 1 yabanci onlibero ile oynarken. Sirf bu guvenden ve basaridan dolayi bile takdir edilmeli Tigana.

Sonucta bu oyuncular yillarca Besiktas'a ve belki milli takima hizmet edecek, biz onlari seyredecegiz, fakat maalesef Tigana'nin emegi unutulacak, hice sayilacak. Bu adam en azindan bunlardan dolayi saygiyi hakediyor, lutfen gosterin bunu.

El Comandante
10.Mayıs.2007, 20:32
Tigana gercekten genclere cok deger veriyordu.Taktiksel bilgisi kötüydü ama Türkiye´ye cok yetenekli futbolcular kazandirdigi kesin bir gercek,o genclerden ilerde bjk cok yararlanacak..

GeNç KaRTaL
11.Mayıs.2007, 19:46
Tigana'nın katkıları kesinlikle yadsınamaz ama takımın oynadığı futbol açıkcası benim hoşuma gitmedi pek fazla ayrıca Tigana biraz soğuk bir insan türk futbolcusu poh poh lanmak ister öyle soğuk davranışlarla bu oyuncuları nasıl ateşleyecek?

Neyse Tigana'da gitti artık önümüze bakmalıyız yerine Lucescu yada Ertuğrul Sağlam getirilmeli diye düşünüyorum

nekop
11.Mayıs.2007, 19:53

Son dönemdeki favori lafımı tekrarlıyorum...
''Sütte leke var Fener'de yok.''

eXcitinG
11.Mayıs.2007, 22:10
Benim en başından beri anLatmak istediğimi bir türLü anLatamadım sanırım.Tiganayı kötüLemiyorum.Demek istediğim biz daha iLeriLeri hak ediyoruz ve bunu tigana başaramaz.Bizi daha da iLeriLere götürecek kişiLer gerek bize.Tigana üstüne düşeni yaptı.Bundan sonra artık iLeri adımLar için harekete geçmemiz gerek.BiLmem anLatabiLdim mi ?

hezzo
11.Mayıs.2007, 23:57
kendi seçim umarız daha iyi olucak biri gelir