PDA

View Full Version : Ve G.OFTAŞ Süper Lig'de

Maksic
12.Mayıs.2007, 20:28
Türk Telekom Lig A'da 33. hafta karşılaşmasında G.OFTAŞ Spor Kocaelispor'u 2-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Zirvedeki rakipleri Malatyaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un bu hafta puan kaybetmesinin ardından sezonun bitimine 1 hafta kala Turkcell Süper Lig'e çıkmayı garantileyen G.OFTAŞ Spor'da Kocaelispor galibiyetinden sonra büyük sevinç yaşandı.

G.OFTAŞ Spor'a galibiyeti getiren goller 17. dakikada Ümit Tütünci ve 25. dakikada Remzi Giray Kaçar'dan geldi. G.OFTAŞ Spor'u 3.Lig'den alarak Türk Telekom Lig A'ya kadar çıkaran ve bu sürede büyük başarılara imza atan Metin Diyadin'in G.OFTAŞ Spor yönetimi tarafından görevine son verilmesinden sonra takımın başına Osman Özdemir getirilmişti.

Görevi geldiği 28.haftadan bu yana takımının başında 6 maça çıkan Osman Özdemir bu süre zarfında 4 galibiyet 1 beraberlik 1'de mağlubiyet alarak Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'un Turkcell Süper Lig'e çıkmasında pay sahibi oldu.

BÜYÜK SEVİNÇ

Kırmızı-siyahlı oyuncuların sevincine tribünlerde yer alan başkentli seyirciler de katıldı. Taraftarlar ve oyuncular, ''kırmızı, siyah, şampiyon OFTAŞ'' şeklinde tezahürat yaptılar. Maçın bitiminin ardından Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Basın Sözcüsü Muammer Akyüz ve bazı yöneticilerle Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü Başkanı Turgay Kalemci sahaya inerek futbolcuların sevincine ortak oldu.

Başkan Cavcav, eski teknik direktörleri Metin Diyadin'in de takıma katkıları olduğunu belirterek, ''Biz o değişikliği yapmasaydık, bu hale gelemezdik. Önemli olan OFTAŞ Spor'un şampiyonluğuydu. Bunu da başardık. Bu yıl Gençlerbirliği'nin altın yılı oldu'' diye konuştu.

Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü Başkanı Kalemci de şampiyonluğun çok güzel bir şey olduğunu belirterek, ''Türk ve Ankara futboluna değişik bir çehre katacağız'' dedi.

Kırmızı-siyahlı futbolcular, başkan İlhan Cavcav'ın yanına gelerek, ''Başkan primi 800 yap'' şeklinde tezahürat yaptı. Başkan Cavcav ile bir süre konuşan oyuncular, daha sonra tecrübeli başkanı havaya atarak, ''en büyük başkan'' şeklinde tezahüratta bulundular.

uAsamet91
12.Mayıs.2007, 20:39
Hll olsun 22 yas ortalamalariyla iyi is cikardilar bu sene

RoNNiE91
12.Mayıs.2007, 20:40
Gençlerbirliği'ni tebrik ederim.Süper Lig Ankara takımlarıyla doluyor.Hayırlı olsun tekrar.

Varonil
12.Mayıs.2007, 20:40
Helal olsun.Seneye duzgun oyuncu takıp ederlerse yapacakları transferlerle ilk 10a oynarlar

CeNTeR_TR
12.Mayıs.2007, 20:44
Seneye Ligde Ankara bombardımanı izleyeceğiz desenize.Eğer bu sene düşen takım olmassa Ankaradan seneye 4 takım ile Ankarayı temsil edecek.Ankaragücü,Gençlerbirliği,Gençlerbirliği Oftaş,Ankaraspor.

M.Scofield
12.Mayıs.2007, 20:45
4. ankara takimi super lig cok garip olmaya basladi

Fıratcan Alçınkaya
12.Mayıs.2007, 20:47
Helal olsun... Süper Ligde başarılar Oftaş...

ForsakeN
12.Mayıs.2007, 21:01
Başarılar dilerim.

TR.CaPTaiN
12.Mayıs.2007, 21:39
Her ne kadar İlhan Cavcav'ı sevmesem de Ankaralı olarak Süper Lig'de 4 Ankara takımının olması güzel olacak. İlhan Cavcav aradaki dengeyi iyi bir şekilde sağlayabilirse(Gençlerbirliği'nde oynayamayan kaliteli oyuncuları OFTAŞ'a kiralayarak v.s şekilde) OFTAŞ TSL'de de başarılı olabilir.

Bugra19o3
12.Mayıs.2007, 21:51
vayyy beee....şimdi 2 tane gençler1liği oldu....tebrikllerrr

Varonil
12.Mayıs.2007, 21:56
Söz şampiyonda...
Türk Telekom Lig A'da 33. hafta karşılaşmasında G.OFTAŞ Spor Kocaelispor'u 2-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Zirvedeki rakipleri Malatyaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un bu hafta puan kaybetmesinin ardından sezonun bitimine 1 hafta kala Turkcell Süper Lig'e çıkmayı garantileyen G.OFTAŞ Spor'da Kocaelispor galibiyetinden sonra büyük sevinç yaşandı.

Kırmızı-siyahlı oyuncuların sevincine tribünlerde yer alan başkentli seyirciler de katıldı. Taraftarlar ve oyuncular, ''kırmızı, siyah, şampiyon OFTAŞ'' şeklinde tezahürat yaptılar. Maçın bitiminin ardından Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Basın Sözcüsü Muammer Akyüz ve bazı yöneticilerle Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü Başkanı Turgay Kalemci sahaya inerek futbolcuların sevincine ortak oldu.

Sporx olarak G.OFTAŞ Spor'un şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan takımın önemli oyuncularından Giray, Emrah ve Cemal'in şampiyonluk coşkusunu ortak olduk. Karşılaşmadan sonra Sporx'in sorularını yanıtlayan Giray, hakkettikleri bir şampiyonluğa ulaştıklarını, sezon başından beri takım olarak şampiyon olacaklarına inandıkları söyledi. Zirvedeki rakipleri Malatyaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un bu hafta puan kaybedeceklerini tahmin ettiklerini ancak Kocaelispor karşısına mutlak üç puan parolasıyla çıktıklarını söyleyen Giray sonunda şampiyon olduklarını ve bu şampiyonluğu tüm Ankaralılara hediye ettiklerini söyledi.

"Şampiyonluğa inandık"

Giray, Sporx'e açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Genç bir kadroya sahip olmamız sezon başından beri dezavantaj gibi gösteriliyordu ancak biz 4 seneden beri aynı takımda oynuyor ve birbirimizi çok iyi tanıyorduk. Karşılaşmalardan önce yapılan toplantılarda herkesin şampiyonluğa olan inancı tamdı ve bütün futbolcu arkadaşlarım şampiyon olacağımız günü hayal ediyordu."

Tecrübesiz bir kadroya sahip oldukları görüşüne şiddetle karşı çıkan Giray, G.OFTAŞ Spor'un son 4 senede 3.şampiyonluğa ulaştığını belirterek, genç bir takım olmalarının kendilerini her zaman pozitif yönde etkilediğini belirtti.

Metin Diyadin'in takımdan ayrılmasının ilk başlarda takımı olumsuz yönde etkilediğini ancak Osman Özdemir'in de Metin Diyadin kadar kaliteli ve tecrübeli bir teknik adam olduğunu söyleyen Giray, şampiyonlukta emeğe geçen herkese teşekkür etti.

Giray'dan sonra sözü G.OFTAŞ Spor'un oyuncularından Cemal'e bıraktık...

3.Lig'den buralara kadar geldiklerini söyleyen Cemal, 4 senede 3 şampiyonluk elde ederek G.OFTAŞ Spor'un başarısını herkese kanıtladıklarını söyledi. Giray gibi Cemal'de tecrübesiz bir kadroya sahip olduklarının söylenmesinin takım üzerinde olumlu bir etki yarattığını ve başarılarda bu genç kadronun büyük pay sahibi olduğunu açıkladı. Cemal Sporx'e yaptığı açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Tecrübe kriteri nedir?"

"Malatyaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un tecrübeli bir kadroya sahip olduğu söyleniyor ancak iki takımın kadrosunda bulunan oyuncular şimdiye kadar kaç kupa kaldırdı. Tecrübe kriteri nedir, bunu çok merak ediyoruz. Genç bir kadroya sahip olmamız, takım içindeki arkadaşlığın üst düzeyde olması ve başarıyı çok istememiz bu şampiyonlukta büyük etken oldu."

"Kim gelse farketmezdi"

Metin Diyadin'in takımdan ayrılmasından sonra duygusal anlamda büyük bir çöküntü içine girdiklerini ancak bu şoku üzerlerinde çabuk attıklarını söyleyen Cemal, "Metin Hoca'nın gitmesinden sonra kim gelse fark etmezdi çünkü biz takım olarak şampiyonluğu inanmıştık" dedi.

Şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını söyleyen Emrah ise Avrupa'da eşi benzeri olmayan büyük bir başarıya imza attıklarını bu başarıda emeği geçen herkesin tek tek tebrik edilmesini söyledi. Genç futbolcu Emrah, "Şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz Malatyaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcuların tek menfaatleri para... Başka hiçbir şey değil. G.OFTAŞ Spor'da maddi imkansızlıklar içinde profesyonel futbol yaşantımıza devam ediyoruz ancak bizim için para önemli değil." dedi.

Metin Diyadin unutulmadı

Metin Diyadin'in G.OFTAŞ Spor'un başarısında büyük bir pay sahibi olduğunu söyleyen Emrah, " Metin Hoca gittikten sonra günlerce ağladık ancak bu ayrılık bizi daha da kamçıladı. G.OFTAŞ Spor'un buralara kadar gelmesinde Metin Diyadin'in büyük bir payı var. Galibiyetten sonra ilk iş olarak Metin Diyadin'i aradığını söyleyen Emrah şampiyonluğu Metin Diyadin'e armağan ettiklerini açıkladı.

Biz de Sporx ailesi olarak G.OFTAŞ Spor'un büyük başarısında emeği geçen herkesi tebrik ederek. "Süper Lig'e hoşgeldin G.OFTAŞ Spor" diyoruz.

12.05.2007

Kaynak : Sporx.com

Universal
12.Mayıs.2007, 22:09
Cavcav'ın iknici takımı. Çıkmayı hak etmişerdi tebrikler. İstanbul çıkma ümitleri tamamen bitti. Çok üzülüyorum. Kasımpaşa'da playyofflardan gelecek.

fmsmyrna
12.Mayıs.2007, 22:56
ben üzüldüm 3 tane ankara takımı yeterde artar bile 4.ye bence gerk yoktu ama şampiyonluklarına diyecek bişey yok helal olsun

deniz.91
12.Mayıs.2007, 23:28
gençeler birliği,ankara spor ve oftaş bu üç takımda tarftarsız ve üçüde süperligde kötü bir durum bence ben şahsen doğudan takımlar çıksın isterdim süperligin heyecanı yavaş yavaş bitiyor:(

El Comandante
13.Mayıs.2007, 01:56
Cok kötü oldu.Taraftari olmayan takim süper ligde.4 Ankara kulübü süper ligde.Cok yazik...

TR.CaPTaiN
13.Mayıs.2007, 02:17
Gençlerbirliği ve OFTAŞ'ın seyircisinin olmamasının tek sebebi İlhan Cavcav'dır. İlhan Cavcav olduğu sürece bu iki takımında seyircisi olmaz ;)

Mr.CordiaL
13.Mayıs.2007, 02:35
Ne DiYeLiM TeBRiK EtMeK LaSiM...

nekop
13.Mayıs.2007, 02:59
Neden bu kadar karşısınız Ankara takımlarına adamlar oynadılar kazandıalr diğerleride oynayıp kazansalardı tebrikler Oftaş...

travis1903
13.Mayıs.2007, 03:06
kahrolsun endustriyel futbol..

LaigLeNoiR
13.Mayıs.2007, 04:36
Bu seneye kadar Oftaş birkaç senedir yine buralara kadar getirmişti ancak son haftalara doğru işi boşlamışlardı.Daha doğrusu çıkmak istememişlerdi.Ancak bu sene karar vermişler anlaşılan.

Tebrik ediyorum.

Bu arada Ankara'da bulunduğum sürede gözlemlediğim taraftar sıkıntısı var.Ankaragücü taraftarı dışında Ankaraspor ve Gençlerbirliği'nin sayılı ve az sayıda taraftarı var.Bunlara Oftaş'ta eklenirse gerçekten taraftar bakımından sıkıntı olacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca Mardinspor küme düşerlerse Oftaş kulübünü satın alacaklarını söylüyorlardı ancak Mardin kümede kaldığı için bu iddaa'da ortadan kalktı.

mustafa35
13.Mayıs.2007, 10:10
Ankara takımlarından şampiyonluk bekliyoruz.

Hayırlı olsun.

GeNç KaRTaL
13.Mayıs.2007, 11:43
Büyükşehir Belediyesi'de çıkarsa 4 Ankara 4 İstanbul ekibi olacak:)

canavar20
13.Mayıs.2007, 11:47
işler şimdi karışacak Ankaralılar için

silvean
13.Mayıs.2007, 12:25
Bu seneye kadar Oftaş birkaç senedir yine buralara kadar getirmişti ancak son haftalara doğru işi boşlamışlardı.Daha doğrusu çıkmak istememişlerdi.Ancak bu sene karar vermişler anlaşılan.

Tebrik ediyorum.

Bu arada Ankara'da bulunduğum sürede gözlemlediğim taraftar sıkıntısı var.Ankaragücü taraftarı dışında Ankaraspor ve Gençlerbirliği'nin sayılı ve az sayıda taraftarı var.Bunlara Oftaş'ta eklenirse gerçekten taraftar bakımından sıkıntı olacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca Mardinspor küme düşerlerse Oftaş kulübünü satın alacaklarını söylüyorlardı ancak Mardin kümede kaldığı için bu iddaa'da ortadan kalktı.

Ankaraspor her maçını 13-14 bin kişi ile oynuyo asaş stadında.....

LaigLeNoiR
13.Mayıs.2007, 12:36
Asaş stadındayken izlemedim.19 Mayıs Stadı'nda 3 takımı da gözlemlemiştim ama.

Ankaraspor taraftarının da 12-13 bin olacağına ihtimal dahi vermiyorum.

y_layta
13.Mayıs.2007, 12:38
ben dişlli olacağına pek inanmıyorum

fmsmyrna
13.Mayıs.2007, 12:55
Ankaraspor yeni stadında daha çok seyirciye oynuyor.Ama 23-24 bini bende sanmıyorum.Eğer istanbul bld.'de çıkarsa çok kötü olur.Ligin yarısı İstanbul ve Ankara'dan olur.:mad: Zaten bence belediye takımları olmamalı belediye bütçesiyle sıradan bi takımın bütçesi bir mi?

GeNç KaRTaL
13.Mayıs.2007, 12:59
Zaten bence belediye takımları olmamalı belediye bütçesiyle sıradan bi takımın bütçesi bir mi?

Ona bakarsan 4 büyüklerin Anadolu kulupleriyle bütçesi bir mi?

eXcitinG
13.Mayıs.2007, 13:27
Bir ankara takımı daha.BakaLım hep beraber görücez neLer yapabiLecek.Keşke bir kaç tanede İzmir takımı oLsaydı :(

Aşk-ı Şehir
13.Mayıs.2007, 13:32
taraftarı felan beni ilgilendirmez arkadaşlar adamlar haklarıyla oynayıp çıktılar helal olsun demekten başka yapacak birşeyimiz yok... bu kadar güçlü takımların olduğu ligde şampiyon oldu adamlar

fmsmyrna
13.Mayıs.2007, 14:20
Ona bakarsan 4 büyüklerin Anadolu kulupleriyle bütçesi bir mi?

Ancak 4 büyükler o bütçeyi kendileri yarattılar.

Nitro_kellepaca
13.Mayıs.2007, 17:17
kahrolsun endustriyel futbol..

Bence de kahrolsun. Gençlerbirliği OFTAŞspor'umuzun başarısı da endüstriyel futbola karşı bir duruştur bence. Rakiplerindeki futbolcuların aldığı astronomik ücretlere karşın 21-22 yaşlarındaki bu genç futbolcular komik miktarlarda para alarak büyük bir iş başardılar bence.

fmsmyrna
13.Mayıs.2007, 18:36
İlhan Cavcav iki takım çıkaracağına adam gibi şampiyonluğa oynayacak bir takım yaratsaydı keşke.Ancak şu para...

fm26mer
13.Mayıs.2007, 18:41
Hayırlı olsun ne diyelim

Emurafu
13.Mayıs.2007, 18:48
Böyle takımlar süperlige cıkmaması lazım futbol seyirci ile oynanır ama bunlardfa seyirci il takımları cıksa daha iyi olur ilhan cavcav satacak şimdi klübü ohhhh

GeNç KaRTaL
13.Mayıs.2007, 18:51
Beyler napsınlar yani haklarını devir mi etsinler adamlar haklarıyla çıkmışlar belki satın alan kurum yada kişi çok iyi bir takım oluşturacak...

LaigLeNoiR
13.Mayıs.2007, 18:59
Kulübün satılmasıyla ilgili de bir durum vardı ama son durumdan haberim yok....

fm26mer
13.Mayıs.2007, 19:01
Böyle takımlar süperlige cıkmaması lazım futbol seyirci ile oynanır ama bunlardfa seyirci il takımları cıksa daha iyi olur ilhan cavcav satacak şimdi klübü ohhhh

Sen gönlünü rahat tut seneye allahın izniyle çıkacağız
ESKİŞEHİRSPOR
ESKİŞEHİRSPOR

TR.CaPTaiN
13.Mayıs.2007, 19:51
Ankaraspor taraftarını normal taraftarlarla aynı kefeye koymamak gerekir. Zamanında otobüslerle caddelerden maç için adam toplardı Ankaraspor veya Melih Gökçek diyelim :)

PhotoGrapher
14.Mayıs.2007, 04:48
İnşallah ligde uzun yıllar kalıcı olurlar.

El Barto
14.Mayıs.2007, 10:43
Evet klüp satılacak haberleri mevcut.Hatta isim değiştirecek haberleride dolaşıyor.Bakalım neler göreceğiz ama Atatürk'ün meşhur bir sözü var ya "geldikleri gibi giderler" :)

World Hollow o1
14.Mayıs.2007, 10:51
7 seneden beri hep aynı takımda oynadılar..

Hiç bir zaman yılmadan çalıştılar..

Her seferinde hiç bir takımdan korkmadılar..

Hiç biri takımdan ayrılmadı..

Ve 7 sene sonra meyvesini aldılar..

Tebrikler G.Oftaş

ibo
14.Mayıs.2007, 13:34
Ben hiç sevinmedim 4 Ankara takımı olmasını :( 4 Ankara takımı olacağına 1 Ankara takımı olsun diğer 3 takım yerinede şehir takımları olsun lig çok daha heyecanlı olur...

Emurafu
14.Mayıs.2007, 13:44
oftassporu mardınspor alıyor adı da oftas mardınspor olma ihtimali var