View Full Version : efes cup 5
semih5
08.Ocak.2006, 18:41
evet arkadaslar efes cupta bjk werder bremeni 3-2,gs de dortmuntu 5-3 yendi final maci pazartesi aksami bjk ile gs arasinda ne olur mac sonuclari tahminler bence bjk yener
Nedvedmania
08.Ocak.2006, 18:47
galatasaray yener
emirduman
08.Ocak.2006, 18:52
Galatasaray'ın yenmesini isterim....
barahir
08.Ocak.2006, 19:32
bu maç penaltılarla gs nin olcak abiler
semih5
08.Ocak.2006, 19:40
ya herkeste gs dio nasil istir ya bu bjk nin hic gucu filan yok mu yaw
barahir
08.Ocak.2006, 19:41
arkadaş gücü war ama sistem oturmuş durumda değğil anladın mı oyüzden tigana kendi sistemini yeni yeni oturtmaya çalışıyo ama gs nin zaten belli bi sistemi wardı
o yüzden gs ufakta olsa avantajlı
FeYYaz1989
09.Ocak.2006, 00:20
Beşiktaş kazanır.
Neron_FB
09.Ocak.2006, 01:14
Penaltılara kalır ama kimin alacağını bilemicem :)
Bu turnuva en çok maçları yayınlayan kanala yaradı :)
barcelos
09.Ocak.2006, 01:32
galatasaray yener
Thaloxx
09.Ocak.2006, 07:51
Kimse bi tahmin yapmamış, ben yapıyım baari...;;)
GS 3-1 BJK
Laz_Asker_61
09.Ocak.2006, 13:24
benim görüşümde gs alır maçı
tombul taho
09.Ocak.2006, 14:26
bjknin ligden kalma bi kuyruk acısı var bilionuz! o yüzden bjk daha baskılı oynayacaktır her ne kadar friendly match olsa da... o yüzden bnm favorim bjk
Maymuncuk
09.Ocak.2006, 14:59
gs alsın belki futbolculara olan borclar odenir..50 bin dolar la:D
Laz_Asker_61
09.Ocak.2006, 15:15
gs alsın belki futbolculara olan borclar odenir..50 bin dolar la:D
bak o zaman gs kesin almalı
hucar17
09.Ocak.2006, 16:02
evet bence de.piyango çekilişlerinden önce derler ya''ihtiyacı olana çıksın inşallah'' diye.bence de ihtiyacı olan kazansın:D .Şaka bi yana bana da Gs alır gibi geliyo...
TüMeR_yAğıZ
09.Ocak.2006, 19:35
Beşiktaş alacak bu maçı.
VoLkaN BaROs
09.Ocak.2006, 21:02
hehehee... biraz iyimser görüyorum sizi :)
Galatasaray bu maçıda alır...
VoLkaN BaROs
09.Ocak.2006, 21:52
İlk yarıyı hiç beğenmedim, galatasaray'ın oyun düzeni oldukça bozuk görünüyor. Tabi sürekli oynayan kadronun yarısından çoğu yok takımda şuan. İkinci yarı Geretz takımı toparlar inşallah :)
semih5
09.Ocak.2006, 21:54
evet ilk yari bitti ve bjk 1-0 yenio
semih5
09.Ocak.2006, 23:50
ve bjk aldi maci ne oldu gs yenenlere ben tumer arkadasimiz kendi takimimiza guvendik ya ama kaleci fevziyi tebrik etmek lazim ya
hucar17
09.Ocak.2006, 23:52
ben gençleri çok beğendim özellikle mehmet sedef ve ferhat gerçekten süper oyuncular,Fevzi zaten kendini kanıtlamış bi kaleci tebrik etmek lazım...
Neron_FB
09.Ocak.2006, 23:53
Penaltılara kalır ama kimin alacağını bilemicem :)
Bu turnuva en çok maçları yayınlayan kanala yaradı :)
Heheyy..Bildim oenaltılara kalıcağını :D Tebrikler Beşiktaş'a..
semih5
09.Ocak.2006, 23:59
evet ta gencler mukemmeldi ya ama bjk genc sokmadi oyna gs ye ise 2.yari genelde genclerle oynadi yaw
fanatikadnan
10.Ocak.2006, 00:14
Hakan size çalıştı dün akşam resmen :D
FeYYaz1989
10.Ocak.2006, 00:18
Şimdi ben kendi değerlendirmemi yazıyorum.
Öncelikle ilk yarıda Beşiktaş aldığı topları hızla Ailton ve İbrahim Akın'a kazandırdı.Galatasaray'ın orta sahasını'da Kleberson-Okan Buruk kapattılar.İlk yarı bu iyi işledi ve Beşiktaş 1-0 önde kapattı devreyi.Galatasaray'da ise hemen hemen aynı tip 2 oyuncu yan yana oynadı forvette(Hasan Kabze-Hakan Şükür).Bu yüzden pek etkili olamadılar.Ayrıca Beşiktaş'ın orta saha üstünlüğünü elinde tutması Galatasaray için vasat bir ilk yarıya neden oldu.Buna birde Sabri'nin etkisiz ortaları eklenince Galatasaray pek etkili olamadı.İkinci yarı Ailton'un çıkması ile meydanı boş bulan Tümer Metin aldı topu her defasında(yorulana kadar) ceza sahası önüne kadar sürdü,vurdu.Yorulduktan sonra pas atmaya başladı.Ama bence artık iyi bir yedekten başka bir şey olamayacak olan İbrahim Akın benim saydığım 3 net pozisyondan faydalanamadı.Net dediğim %100 lük yani.Hani ceza sahası önünden şişiriyordun.Atsana bunları işte!!!Veysel Cihan iyi mücadele ediyor ama sadece deli dana gibi koşmakla olmuyor.Galatasaray ise Necati'nin girmesiyle biraz daha rahatladı.Daha çok pozisyon buldu.Sabri biraz ikinci yarı düzeldi.Bu doğrultuda yine boş bırakılan S.Iliç güzel bir vuruşla beraberliği getirdi.Sonra Beşiktaş'ın yorulması ve J.Tigana'nın ısrarla oyuncu değişikliği yapmaması ile oyunun üstünlüğü Galatasaray'ın eline geçti.Ama sonlara doğru Galatasaray'da biraz yoruldu.Sonra uzatmalarda zaten futbol'dan çok kör dövüş vardı.Penaltılarla Beşiktaş kazandı.İki takımıda tebrik ediyorum.
Şimdi geldim eleştirilerime ve övgülerime.
Öncelikle genç oyunculara şans veren E.Gerets'i tebrik ediyorum.Galatasaray'dan Aydın etkiliydi.Mehmet Güven bu maçta benim pek dikkatimi çekemedi.Beşiktaşta Mehmet Sedef fena değildi.O.Cordoba penaltıyı kurtararak önemli bir iş yaptı.Bir övgüde Çanakkale Dardanelspor'un gururu Fevzi Elmas'a.Refleksleri ve oyunu okuması çok iyi.İnşallah iyi bir kalecei olur.
Şimdi eleştiri kısmında Tümer'le başlayalım.Açıkçası bu konuda artık biraz sinirlendim.Bana kalırsa şu ana kadar Tümer Metin ve İbrahim Akın bir grup kurmuşlar.Birbirlerine oynayıp duruyorlar.Ailton ilk yarı bence pas aldığı derecede iyi oynadı gerektiğinde şut vurdu gerektiğinde pas atmaya çalıştı.Ama İbrahim Akın ilk yarıda her zaman olduğu gibi kendine oynadı.İkinci yarıda kaçırdıklarını Ailton bariz söylüyorum atardı.Hiç değilse 3 pozisyondan birini atardı.Yine Tümer ikinci yarı her aldığında orta sahadan alıp ceza sahasına kadar götürdü.Halbuki ileriye hemen kazandırsa tehlikeli olacaklar ama işte!!!Yiğidi öldür hakkını ver.Ailton bence gitmek istiyorsa bile en büyük hakkıdır.Zaten pas alamadığı takımda ne yapacakki?Dikkat ettim kötü niyetli olan Ailton değil,Tümer ve İbrahim Akın'dı.Bence artık Tümer Metin,Sergen Yalçın,İbrahim Akın gibi takımı kendi malları gibi gören adamlar gitsin.Aslında bunları daha ayrıntılı bir biçimde açıklamak isterim ama çok uzadı.Bir diğer eleştirim açık seçil penaltıya rağmen itiraz eden Çağdaş Atan'a.Çok gereksiz itiraz etme kardeşim.Sen oyna topunu hklı kararın nesine itiraz ediyorsun.Sonra Koray Avcı sanırım Aydın'ı düşürdükten sonra yine itiraz etti.Yapmışsın faulü çekil git.Sarı kart gördü,hala konuşuyor.Aynı şekilde penaltıdan sonra yine itiraz ediyor.Sarı kart var.Hakem atsa kimse birşey diyemez.Zaten Koray'a bir haller oldu.90. dk. da rakibe tekme sallamalar,her pozisyona itiraz etmeler.Aynı şekilde Iliç maçın bitimine 2 dk. kale hakemle uğraşıyor.Muhtemelen küfür etti.Çok gereksiz.Belki isyanında haklı olabilir ama Türkiye'de itirazı çok abartıyorlar.Hakem bence doğru bir kararla attı.
Neyse çok uzun oldu kusura bakmazsınız umarım.
fanatikadnan
10.Ocak.2006, 00:21
abi destan yazmıssın resmen.Git fanatikte köşe yazarı ol yaw :)..
Bende artık Hakan'ın da jübile vakti gelmiştir diye düşünüyorum..
RoCCo_42
10.Ocak.2006, 01:13
Walla özellikle 2.yari GS yi özelliklede Gencleri cok begendim.
HAKAN SÜKÜR ERGÜN VOLKAN bu adamlarin artık GS De vizyonlarını tamamladıgını düsünüyorum bugüne kadar H.SÜKÜR'ü savundum ama artık benimde onu savunacak halim dermanim kalmadi.
KUDDUSİ abimize diyecegimde SIRPCA'dan baska dil bilmeyen İLİÇ'e kırmızı kart göstermesi nereden icab eddi anlayamadım üzüldügüm bu macin gidmesi degil hakemler içinde hazirlik olan bu maçda hata yapmasi.Bu beni 2.yari öncesi gene karamsarlıga itmedi degil.
Buradan sunuda sölemek lazim bi SÜKRÜ SARAÇOĞLU'da ANTALYA'ya lazım ve ödül paralarida arttırılarak daha büyük takımlara buranın cezbedilir hale getirilmesi lazim.
fanatikadnan
10.Ocak.2006, 01:21
Vlkan daha genç,Ergünde iyi götürüyo sayılır ama Hakan'ın gerçekten GS ye verebilecek hiç bişeyi kalmadı bence..
beyler yok gencler iyi yok fevzi iyi falan palavra bunlar yine ortaya cıktı iste herzaman heryerde en buyuk kartal:):d
fanatikadnan
10.Ocak.2006, 01:30
Tabe Tabe... :(
VoLkaN BaROs
10.Ocak.2006, 01:33
İliç benim gördüğüm kadarıyla pozisyonun hemen ardından hakeme tükürdü. Bu nedenle atıldı muhtemelen. yani Kanal D yönetmeni tekrarlarda adam gibi göstermedi olayı ama ilk pozisyon olduğunda tükürdü gibi geldi bana hatta aha dedim yedi kırmızı kartı...
Galatasaray kendisiyle gurur duyabilir, özellikle ikinci yarı takımın neredeyse tümü alt yapı ve genç futbolculardı. Bu gençlerin elinden tutulursa Galatasarayın geleceği çok iyi yolda...
Fevzi gerçekten çok iyi kaleci ama penaltılarda göründü ki çok zayıf, çok acemce durdu penaltılarda birkaçına kımıldıyamadı bile. ama Galatasaray yabancı kaleci sevdasından vazgeçip de Türklerle ilerlemeyi seçerse aykut ve fevzi ile galatasarayın kalesi emin ellerde.
TüMeR_yAğıZ
10.Ocak.2006, 01:34
hehehee... biraz iyimser görüyorum sizi :)
Galatasaray bu maçıda alır...
hehehe hani göremiyorum ben şimdi seni :)
TüMeR_yAğıZ
10.Ocak.2006, 01:37
ve bjk aldi maci ne oldu gs yenenlere ben tumer arkadasimiz kendi takimimiza guvendik ya ama kaleci fevziyi tebrik etmek lazim ya
Öleceğini bilsen bile korkma cesaretinle öl demişler.her zaman güvenirim takımıma.adımız boşuna Tümer değil.sağol semih kardeş inancını kaybetmediğin için.gerçi hazırlık maçı umarım bu performans ligde de devam eder.
fanatikadnan
10.Ocak.2006, 01:37
Herkesin her tahmini dogru cıksaydı vay iddaa bayilerinin haline :D
Bu arada Zaten Aykut harika bir kaleci oldugunu defalarca kez ispatladı özellikle geçen sene ve bu seneki hazırlık maçlarında ama GS nin yöneticileri ve teknik heyet birtürlü Türklere güvenemediği için Aykut'a şans tanınmıyor..Ama Mondi de iyi kaleci hakkını yemiyelim..
fanatikadnan
10.Ocak.2006, 01:39
Öleceğini bilsen bile korkma cesaretinle öl demişler.her zaman güvenirim takımıma.adımız boşuna Tümer değil.sağol semih kardeş inancını kaybetmediğin için.gerçi hazırlık maçı umarım bu performans ligde de devam eder.
Ya ben size inanamıyorum yaa gerçekten...!!! SAnki böyle 3-4 fark atmış gibi konusuyorsunuz...Ya resmen Galatasaray'ın alt yapısına karşı as takımınızla oynadınız ve penaltılarda yendiniz ..HELAL OLSUN :D
Thaloxx
10.Ocak.2006, 01:45
GalataSaray-20 1-1 Beşiktaş
Tigana niye gençlere yer vermedide, Gerets verdi ??? Tigana neden A Takimi ile sahaya çıktıda Gerets yedekleri oynattı ? Yapmayın arkadaşlar....
Hakan Sükür'ün birşeyi kalmamışta, veremezmişte...... Adamı yedek takım ile oynatırsan böyle olur... Iyi bir pas verin diye haykırıyor adam yaa!
Mondi'nin yerine Aykut ve Fevzi, o kadarrr !!!
Neyse, Besiktaş'a tebrikler..
Ferhat Geliyorrrrr......
RoCCo_42
10.Ocak.2006, 01:46
Ya ben size inanamıyorum yaa gerçekten...!!! SAnki böyle 3-4 fark atmış gibi konusuyorsunuz...Ya resmen Galatasaray'ın alt yapısına karşı as takımınızla oynadınız ve penaltılarda yendiniz ..HELAL OLSUN :D
agzımdan aldın lafi fanatikadnan walla bu hazirlik maciydi.O kadar büyütecek bisey yok.Ayrıca penaltı sans bence.Saban degilde o penaltıyı baska biri yazsa belkide su anda Tümercim Volkan abiye hak verior olacakdın dikkatini cekerim.:D
fanatikadnan
10.Ocak.2006, 01:50
agzımdan aldın lafi fanatikadnan walla bu hazirlik maciydi.O kadar büyütecek bisey yok.Ayrıca penaltı sans bence.Saban degilde o penaltıyı baska biri yazsa belkide su anda Tümercim Volkan abiye hak verior olacakdın dikkatini cekerim.:D
Ya ben dedim ama daha hakan topun basına geçerken bak bu adam kaçırır şimdi diye(inanamazsanız kardeşime sorun :D)
Ah Hakan Ah....Şu Beşiktaş'ı ALTyapımızla da yendirmedinya ağız tadıyla alacağın olsun :D
hucar17
10.Ocak.2006, 02:27
Hakan'ın penlatıyı atmasını Bjk liler bile istiyorlardı maç bitsin diye ama o yine yapacağını yaptı...
VoLkaN BaROs
10.Ocak.2006, 02:56
Adnan kardeşim hislerime ve gerçeklere tercüman olmuş bakınız aşası :)
eurosporttan verdi maçı ama penaltılara kadar izleyemedim.
avrupalı spikerlerin özellikle british futbolcularımızın isimlerini söylemek için kastıkları baya komik oluyordu özellikle ibrahim üzülmez .. neyse ikincisi ne zaman taraftar olmayı öğreneceğiz sorusu gene gündeme gelmeli, basit bir friendly cup dediğimiz hazırlık turnuvası ama kendini bilmez taraftarlarımızın yaptıklarına bak. bence burada isviçre maçında avrupanın gözündeki barbar türkler olarak görünmemiz oldukça kötü bir izlenim. üstüne birde avrupanın izlediği bir maçta olanlara bakarsanız Türkler halen uslanmamış yorumunu yapan yorumculara hak vermek gerekiyor.
maça gelince olması gereken buydu ben sonuca bir GS olmama rağmen üzülmüyorum, yönetim bu gençlerin önünü açacak atılımları yapsa yeter, GS nin alt yapısı oldukça sağlam bunu bugun bjk as takıma karşı gösterdikleri mücadele ile gösterdiler.
emirduman
10.Ocak.2006, 03:27
Güzel maçtı, GS'nin gençleri gelecek için baya iyi umutlar verdiler....
Ligden önce böyle bir maç iyi oldu...
tolginho
10.Ocak.2006, 04:34
eurosporttan verdi maçı ama penaltılara kadar izleyemedim.
avrupalı spikerlerin özellikle british futbolcularımızın isimlerini söylemek için kastıkları baya komik oluyordu özellikle ibrahim üzülmez .. neyse ikincisi ne zaman taraftar olmayı öğreneceğiz sorusu gene gündeme gelmeli, basit bir friendly cup dediğimiz hazırlık turnuvası ama kendini bilmez taraftarlarımızın yaptıklarına bak. bence burada isviçre maçında avrupanın gözündeki barbar türkler olarak görünmemiz oldukça kötü bir izlenim. üstüne birde avrupanın izlediği bir maçta olanlara bakarsanız Türkler halen uslanmamış yorumunu yapan yorumculara hak vermek gerekiyor.
maça gelince olması gereken buydu ben sonuca bir GS olmama rağmen üzülmüyorum, yönetim bu gençlerin önünü açacak atılımları yapsa yeter, GS nin alt yapısı oldukça sağlam bunu bugun bjk as takıma karşı gösterdikleri mücadele ile gösterdiler.
yapma ya eurosport mu verdi. Tüh boşu boşuna ilker yasin e katlandık desene
tolginho
10.Ocak.2006, 04:38
Ya ben dedim ama daha hakan topun basına geçerken bak bu adam kaçırır şimdi diye(inanamazsanız kardeşime sorun :D)
Ah Hakan Ah....Şu Beşiktaş'ı ALTyapımızla da yendirmedinya ağız tadıyla alacağın olsun :D
aynını bizde evde bu kazma atamaz bunu şimdi formatında dile getirdik. Tek değilmişiz demek ki.
VoLkaN BaROs
10.Ocak.2006, 04:52
yapma ya eurosport mu verdi. Tüh boşu boşuna ilker yasin e katlandık desene
Evet es verdi tüm cupayı, hatta bu akşam Hıncal Uluç az çınlatmadı Kanal D deki spiker ve yorumcuların kulaklarını...
Orada en güzeli ise, "Benim gördüğümü adam bana söylüyor, bu Kanal D nin spiker ve yorumcuları açsınlar Eurosport'u maç nasıl anlatılır görsünler. Adamlar her futbolcunun seceresini döktüler ortaya" :)
Ki çok da hakılı bence, çoğu spiker ve yorumcu maçı bizim izlediğimiz şekliyle anlatıyor, hiçbir şekilde detaylara girmiyorlar...
bak TRT spikerleri ile NTV spikerlerini bu konuda tek geçerim. Kanald ne yazıkki maçları alıyor ama bunu isviçre maçındada görmüştük resmen katlediyorlar maçı
fanatikadnan
10.Ocak.2006, 10:55
aynını bizde evde bu kazma atamaz bunu şimdi formatında dile getirdik. Tek değilmişiz demek ki.
Bende acaba şu Türkiye'de kaç kişi benimle aynı fikirde acaba diye geçirmiştim içimden :D:D
TüMeR_yAğıZ
10.Ocak.2006, 12:33
Ya ben sizlere ne diyeyim Allah aşkına ya.Elinizi vicdanınıza koyunda söyleyin hangi takım as kadro ile çıktı maça iyice abartıyorsunuz ya walla :)
Valla ben takımımın özellikle kondüsyon konusunda çok iyi gördüm.valla Tümer milli maçlarda bile dünkü kadar koşmamıştır.İbrahim üzülmez ile Mehmet Sedef'te çok iyiydiler.Sezonun ilk kupasını Allah'ın izniyle aldık :)
Gidin bari feneri yeninde bizi üzmeyin,Şampiyonluk sizin olsun :)))
fanatikadnan
10.Ocak.2006, 12:34
Hadi öyle olsun bari:)..İnşallah BJK de küme düşmez busene..Dualarımız sizinle..
Neron_FB
10.Ocak.2006, 12:59
Gidin bari feneri yeninde bizi üzmeyin,Şampiyonluk sizin olsun :)))
Aşkolsun yaw :) fenerden ne istionuz hehe :D
semih5
10.Ocak.2006, 13:39
Hadi öyle olsun bari:)..İnşallah BJK de küme düşmez busene..Dualarımız sizinle..
hadi ya kume dusmek mi gs yi yenerek kume dusmeyiz ya
emirduman
10.Ocak.2006, 13:42
NTV'nin spikerlerini tek geçerim bu konuda, gerçekten NTV'de maç izlemekten çok büyük zevk alırım...
Dağılmadan önce STAR'ın da spor bölümünü beğenirdim...
semih5
10.Ocak.2006, 13:45
ya arkadaslar spikeri konusmuyoz burda ya efes cup 5 in konusu ya
TüMeR_yAğıZ
10.Ocak.2006, 15:38
Ya şu dört yıldır siz düşmediyseniz biz hiç düşmeyiz sen canını sıkma.Dualarınızı kendinize saklayın.Düşmez Kalkmaz Bir Allah valla :> seneye ne olur kimbilir :)
hucar17
10.Ocak.2006, 15:47
abi biraz sakin ya ne bu gerilim alt tarafı bi hazırlık maçı.Bakın Almanların turnuvayı taktıkları bile yok:)
adı üstünde turnuva ve burada saçma konuşmasak. Beşiktaş kazanmıştır sonuç olarak hakan atsaydı GS kazanacaktı. buda gösteriyorki maçta herşey olabilir. takımlar kötü oynamış olabilir herkes kendi fikrini yazmakta diğer takım taraftarlarını rencide etmediği sürece.. hazırlık maçları takımlar için iyi oldu hiç yoktan genç oyuncuları izleme şansı doğdu... ek olarak küme düşme falan ne alaka.. Türkiye futbolunun üst seviye takımları için böyle düşünüyorsanız gidin önce kafanızdan fanatizmi atın öyle gelin.
TüMeR_yAğıZ
10.Ocak.2006, 18:17
Ya şakalaşıyoruz zaten ne zaman küme düşmüş dört büyükde seneye düşsün :) yani en azından benim için öyle tatlı bir takılma olarak algılıyorum.Fanatizm falan yok yani :) yanlış anlamayın arkadaşlar :) olayı büyütmeyelim.Saygılarımla...
mustang
13.Ocak.2006, 19:58
Galatasarayın gençleri cok güzel oynadı.Benim için skor önemli degil bunların oynaması