View Full Version : Tümer: "Askere gidiyorum"
Maksic
14.Mayıs.2007, 22:01
F.Bahçeli futbolcu, maçtan sonra kendilerini kutlamaya gelen Yıldırım'a asker selamı verip, "Başkanım, vazifemi yaptım, askere gidiyorum" dedi.
Tümer, kazandığı bu şampiyonlukla hem Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a verdiği sözü tutmanın hem de Türk futbol tarihine geçmenin gururunu yaşadı. Yıldız oyuncu sezon başında sarı lacivertli takıma transfer olduğunda, "Fenerbahçe ile şartlı sözleşme imzaladım. Eğer beklediğim askerlik yasası çıkarsa üç yıl sarı lacivertli formayı giyeceğim. Çıkmazsa sezon sonunda askere gideceğim veya Avrupa'ya transfer olacağım. Ama benim öncelikli hedefim iki ayrı kulüpte 100. yıl şampiyonluğu yaşayan tek Türk futbolcu olmak. Bu konuda hem kendime hem başkanımız Aziz Yıldırım'a söz verdim. Fenerbahçe'yi şampiyon yapacağız" açıklamasını yapmıştı.14.05.2007
Kaynak : Hürriyet
Bordo61Mavi
14.Mayıs.2007, 22:05
Ben Tumer'i cok begeniyom futbolcu olarak, keske daha genc yasta bu yetenek farkedilseydide avrupada futbol oyniyabilseydi cunku bundan sonra gitmesi biraz zor olsa gerek
Omerdinho
14.Mayıs.2007, 22:06
gitmez yalan haberdir. avrupa'ya gider.
El Barto
14.Mayıs.2007, 22:06
Daha erken değil mi yahu?? :)
Şaka bir yana yasanın ona verdiği bir hakkı kullanıyordu Tümer bazılarının bunu ona karşı kullanması hiç şık değildi.
M.Scofield
14.Mayıs.2007, 22:10
Geç bile kaldı
ewrim_FB
14.Mayıs.2007, 22:51
Bencede Avrupa'ya gider bu sene UEFA'da baya göze girdi zaten Alkmaar maçlarında...
TR.CaPTaiN
14.Mayıs.2007, 22:51
Tümer hiçbir zaman askere gitmek istemiyorum demedi zamanı değil dedi. O zamanı değil dedikçe bazıları bunu ona karşı hep koz olarak kullandı ve ''Tümer askere gitmek istemiyor.'' şeklinde yansıttı. Bir sporcu ülkemizi temsil edebilecek kabiliyetteyse onun önü kesilmemelidir. Milli takıma neler verdiği ortadadır. Tümer 2 yıl sonra askere gitse TSK ne kaybeder hiçbirşey,ama Tümer 2 yıl sonra askere giderse Türk Milli Takımı çok şey kazanır.
gorkemyilmazkarasu
14.Mayıs.2007, 23:21
ne olursa olsun futboluyla beni büyüleyen bir futbolcu hatta bence alexin fenerbahçeye verdiğinden daha fazlasını takıma verebilmektedir...
eXcitinG
14.Mayıs.2007, 23:53
Gitsin her Türk evLadı gibi o da yapsın.Onun bizden ne farkı var,yapıcak tabi.
senderson
14.Mayıs.2007, 23:55
Fenerbahçe'de cidden vazifesini yerine getirdi.Umarım istediği yasa çıkarda birkaç sene daha vazifesini yapar...
Fıratcan Alçınkaya
15.Mayıs.2007, 00:38
Hayırlı Teskereler...Her Vatan Evladı gibi Tümer de Askerliğini yapar gelir...
goosfraba
15.Mayıs.2007, 02:12
Tabiki de yapacak.Yapmayacak olması söz konusu bile değil..
Seçkinn
15.Mayıs.2007, 03:29
Pek çok futbolcu askerliğini geç yapıyor. Bunda bir sıkıntı olmuyordu eskiden. Tümer'in askerliği dendiği günden beri bir sıkıntı var. Koca koca adam olmuş yazarlar bile bu konuyu deşer oldular.
Ne olur yani Avrupa'ya gidipte daha geç yaparsa askerliğini? Adam halen milli formayı giyiyor varsın beklesin askerliği biraz daha.
Sekopej
15.Mayıs.2007, 09:37
1 kişi Tümer'in askere gitmek istemiyorum dediğini gösterebilir mi bana?
Anlamadığım nokta, bilmiyorum ama bizim üyelerimiz arasında o kadarını düşünemeyecek insanlar yoktur, Tümer'e bu askerlik hakkında laflar söyleyenler, bu sezon başında Tümer Fenerbahçe'ye transfer olmasaydı, BJK'de oynuyor olsaydı da aynı şeyleri söyleyecekler miydi?(Bunun cevabını burada beklemiyorum, çünkü üyelermizi arasında bunu düşünemeyecek olanlar olduğunu sanmıyorum.)
Bu yasa sadece Tümer'i değil, diğer tüm sporcuları ilgilendiriyordu. Ama meclisin şu anda böyle bir yasayı görüşeceğini sanmıyorum. O nedenle Tümer eğer Avrupa'ya transfer olmazsa(olursa askerlik yapmayacak anlamına gelmiyor, bunu da bilmeyen yoktur herhalde) zamanı geldiğinde gider askerliğini yapar gelir.
Bu olayın aslında hiç gündeme bile getirilmemesi gerekirdi, neden bu kadar büyük mesele oldu anlamıyorum. Bu konu altında da tartışma çıkmasın lütfen. Herkes haklı gerekçelerini yazsın, seviyeli bir şekilde tartışalım tartışacaksak...
deniz.91
15.Mayıs.2007, 12:23
yapsın geç bile kaldı
Aşk-ı Şehir
15.Mayıs.2007, 15:24
avrupaya gider gibime geliyor ama askere gitmesini isterim ben
Bugra19o3
15.Mayıs.2007, 15:42
Yine aynı sözü diyor...
başka takıma giderse...bilemiyorum yani...
meddah
16.Mayıs.2007, 12:32
Aha, şimdi de Galatasaray'a gidecek..
GeNç KaRTaL
19.Mayıs.2007, 11:04
Avrupa'ya gidebilirse gitsin...
nart_susruko
19.Mayıs.2007, 14:55
kim inanır
?
Maksic
19.Mayıs.2007, 15:04
kadir inanır:) :zuhaha :eek:
RoNNiE91
19.Mayıs.2007, 15:12
Gitsin yapsın vatani görevini.Futbol oynıcak diye askerlikten kaçabilir mi?Gitsin yapsın gelsin.
hp-fm-gs
19.Mayıs.2007, 20:09
Ben yine inanmıyorum.Onun uğruna etek bile giydi...
eGowiCh
20.Mayıs.2007, 01:39
Gider, paşalar gibi askerliğini yapar, tezkerisini alır, gelir, 1 sene belki oynar belki oynamaz, Fenerbahçe'de futbolu bırakır ve onu hep 100. yılımızda yaptığı katkılardan dolayı hatırlarız.
Memedov
20.Mayıs.2007, 02:47
Tümer´in başarılı bir sezon geçirdiğini düşünüyorum.Yaşı daha da ilerlemeden bir an önce askere gidip tezkeresini alması lazım.
eGowiCh
20.Mayıs.2007, 02:58
Tümer: "Cuma günü basın toplantısı düzenleyeceğim"
Fenerbahçemiz`in milli futbolcusu Tümer Metin, 2-1 kazandıkları Galatasaray maçının ardından ilginç açıklamalarda bulundu.
Maç sonrası yayıncı kuruluşun muhabirinin sorularını yanıtlayan deneyimli futbolcu, 25 Mayıs Cuma günü bir basın toplantısı düzenleyeceğini belirterek, Türkiye`deki futbol ortamı hakkında da görüşlerini anlattı.
Tümer, ``Aslında çok fazla şey söylemeyeceğim, çünkü cuma günü bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Hem Beşiktaş, hem Fenerbahçe`de yaşadığım 100. yıl şampiyonluklarıyla ilgili, hem de ileride ne yapacağımla ilgili konuşacağım`` dedi.
Futbolun, çok büyük kitleleri peşinden koşturduğu ve büyük rant sağladığını, ama nihayetinde bu bir spor olduğunu kaydeden Tümer, şunları kaydetti:
``Bu maçta olanlar, Başiktaş maçında bir futbolcuya düşen 3 polis. Ben sağduyulu olunmalı diyorum. Bu sene biz şampiyon olduk, geçen senelerde Galatasaray ve Beşiktaş oldu. Ortam çok gerildi ve bunda en son payı olan insanlar futbolcular ama en çok etkilenenler de biz futbolcularız.`` Bu sezon başında Beşiktaş`tan Fenerbahçe`ye geçmesinin sıkıntılarına değinen Tümer, ``Sıkıntılar çektim bu sene, camia değiştirdiğim için ama insanlar bunlara alışmalı. Mesela kimse Kezman`ın Fenerbahçe için Türkiye`ye geldiğini söyleyemez, sonuçta profesyoneliz hepimiz. Benim bir ton ödülüm var, ama futbolu bıraktıktan sonra kiramı ödememe yaramaz. Ben bir karar aldım ve bunu da kendim aldım, kimseye sormadım. Bunun sıkıntılarını da özel hayatımda yaşadım. Ama güzel bir sene yaşadım ve güzel bir ortam buldum. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum`` diye konuştu.
Tümer Metin, cuma günü düzenleyeceği basın toplantısında neleri açıklamayacağıyla ilgili ısrarlı soruya, ``Kariyerimde neler olacağına dair açıklamalar yapacağım`` demekle yetindi.
Tümer ayrıca, takım halinde daha önce yedikleri yemeğin basına yansıyış biçiminin canını sıktığını kaydederek, ``Biz sadece yemek yedik ve şampiyonluk kutlaması yaptık. Bugün çıkan haberler hoş değildi. Bizimkisi eşlerle düzenlenen bir yemekti. Bazı arkadaşlarım hiç böyle eğlence görmediklerini söylediler, bu da beni mutlu etti. Bugün çıkan haberler öğlen canımızı sıktı`` dedi.
Bordo61Mavi
20.Mayıs.2007, 03:18
Tumer insallah avrupaya gider, Senol Gunes in takimi ilgileniyomus ama Tumer o liglerden daha kaliteli olan liglerde de oynayabilir