View Full Version : İlhan Mansız Vissel Kobe'ye Transfer Oldu
Koray Düşova
06.Şubat.2004, 12:29
İşte İlhan'ın transfer öyküsü
SON Dünya Kupası'nda oynadığı futbol ve imajıyla Japonların sevgilisi olan İlhan Mansız'ın Uzakdoğu'ya transferinin ilginç bir öyküsü var. Vissel Kobe'nin cazip transfer teklifine önce olumsuz yaklaşan İlhan, nasıl olmuştu da karar değiştirip gitmeyi kabul etmişti? İşte önceki gece geç saatlere kadar süren transfer trafiğinin nefes kesen öyküsü...
Japonlar, bu transfer için öncelikle İlhan'ı ikna etmenin yollarını aradı. Aldığı cazip teklif karşısında duyarsız kalamayan İlhan, hemen telefona sarılıp Almanya'daki menajeri Hollman'ı aradı. Ve dedi ki: ‘‘Türkiye'deki misyonumu tamamladım. Futbol yaşantımın en olgun dönemindeyim. Japonların teklifi çok cazip. Ne yapmamı istersin?’’
Hiç düşünme, kabul et
Hollman, ‘‘Hiç düşünme, kabul et’’ dedi ve Japon menajerleri görüşme yapmak üzere Münih'e çağırdı. Taraflar 2 gün süren pazarlığın ardından el sıkıştı.
Şimdi gözler Beşiktaş yönetimindeydi. Nasıl bir karar çıkacaktı? Japon menajerler bu kez Beşiktaş Kulübü'nün kapısını çaldı. Ve İlhan'ı istediklerini söyledi. İkinci Başkan Hüsnü Güreli, ‘‘İlhan istemiyorsa zorla satmayız. Oyuncu ile anlaştınız mı?’’ diye sordu.
Japon menajerler, ‘‘Merak etmeyin. Her şeyi hallettik. Hem İlhan Mansız, hem de Beşiktaş Kulübü bu transferden karlı çıkacak’’ karşılığını verdi. Güreli hemen telefona sarılıp başkan Bilgili'yi aradı. Sesi heyecanlıydı: ‘‘Başkanım, Vissel Kobe takımı İlhan'ı istiyor. Ne düşünüyorsunuz?’’ Bilgili, ‘‘Lucescu ve yönetim kurulunun olumlu yanıtını aldıktan sonra işlemlere başlayın’’ karşılığını verdi. Lucescu'nun görüşlerine başvuruldu. Rumen hoca, ‘‘Çok sevindim. Hemen anlaşın. Bu işten hem kulüp, hem de İlhan para kazanacak’’ dedi. Yönetim kurulunun da oluru alınınca transferin yolu açılmış oldu.
Kıran kırana geçti
Herkesin onayı alındıktan sonra iş Beşiktaş Kulübü'ne ödenecek bonservis ücretine kalmıştı. Hüsnü Güreli, Japon menajerlere sordu: ‘‘Kaç para veriyorsunuz?’’ Japonlar önce 2 milyon dediler, ardından 3,5 milyon dolara çıktı. Güreli, İlhan'ın anlaştığını öğrendikten sonra sert ve kesin konuştu: ‘‘4.5 milyon dolardan aşağıya olmaz.’’ Japonlar 2 saat süren telefon trafiğinden sonra Güreli'nin teklifini kabul ettiklerini belirtti.
Koray Düşova
06.Şubat.2004, 12:34
Japonların Beckham'ı
http://www.hurriyetim.com.tr/displayimage/0,,114163,00.jpg
Vissel Kobe Başkanı Nakano, ‘‘Japonya'da bir idol’’ dediği, saçlarını samuray gibi uzatacak İlhan'a övgüler yağdırırken, hazırlattıkları yıldız futbolcunun adını taşıyan 2 milyon formayı yakında satışa sunacaklarını söyledi.
2002 Dünya Kupası'nda oynadığı futbol, attığı goller ve ilginç saç stiliyle ünlü İngiliz futbolcu David Beckham'la karşılaştırılan İlhan Mansız, yaptığı transferle de benzer bir yol izliyor. Beşiktaş'tan Japonya'nın Vissel Kobe takımına transfer olan İlhan, tıpkı Beckham gibi atacağı her adımdan para kazanacak.
Vissel Kobe takımının önerdiği cazip transfer teklifini uzun süre düşünen İlhan'ın bir şartı vardı. Futbolun dışında da boy göstermek, 2002'de elde ettiği karizmasından yararlanıp bunu paraya dönüştürmek istiyordu. İlhan'ın Alman menajeri Hollman, şartlarını Japon kulübünün menajerlerini iletti. Pazarlık için Münih seçildi ve iki gün süren görüşmelerin ardından anlaşmaya varıldı.
Samuray tipi saç modeli
İlhan, 5 yıllık imzanın karşılığında alacağı 15 milyon doların dışında, Japonya'da çıkacağı reklam gelirlerinden elde edilecek paranın yüzde 40'ından da yararlanacak.
Buna karşılık Japon kulübünün de bir şartı vardı. İlhan, kestirdiği saçlarını uzatacak ve 2002 Dünya Kupası'ndaki Samuray tipi saç modeliyle futbolseverlerin karşısına çıkacaktı. Taraflar bu konuda da anlaşmaya varınca yıldız futbolcunun Uzakdoğu'ya transferi gerçekleşmiş oldu.
İlhan Mansız'ın menajeri Hollman ile bir görüşme yapan Vissel Kobe Kulübü'nün başkanı Haruo Nakano, ‘‘İlhan gibi dünya çapında bir oyuncu ile anlaştığımız için mutluyuz’’ dedi. Ve şöyle devam etti:
‘‘İlhan Mansız da tıpkı David Beckham gibi Japonya'da bir idol. Giyiminden saç stiline, konuşmasından yürüyüşüne kadar tüm yaptıkları yakından izleniyor.
2 milyon forma hazırlatıldı
Japonya'ya geldiğinde Dünya Kupası'ndaki Samuray tipi saç stiline bürünecek. Çünkü vatandaşlarımız İlhan'ı o şekliyle beğeniyorlar. 2 milyon İlhan Mansız forması hazırlattık. Yakında satışa sunacağız.
Forma satışının yanı sıra diğer ürünlerimizde de İlhan'ın eski saç stiline bürünmesini istiyoruz. Ayrıca Japonya genelinde İlhan fan clubleri kurulacak ve imza törenleri düzenlenecek. Şu anda forvetimizde Miura, Miranda gibi iki starımız var. İlhan forvetimizi renklendirecek.’’
Öte yandan İlhan, ‘Oynayabilirim’ demesine rağmen Lucescu tarafından A.Gücü maçı kadrosuna alınmadı. İlhan, Almanya’ya giderken transferi İMKB’ye bildirildi.
‘‘Zafere giden yol’’ dövmesi ortaya çıktı
Artık Japonya Ligi'nde Vissel Kobe takımının siyah beyazlı formasını giyecek olan Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu İlhan Mansız kısa süre önce saçlarını kestirince, 2002 Dünya Kupası sonrası yaptırdığı ensesindeki dövmede ortaya çıktı. Dövme, Uzakdoğu felsefesinde ‘‘Zafere giden yolu’’ simgeliyor.
http://www.hurriyetim.com.tr/displayimage/0,,114155,00.jpg
çArŞı 21
06.Şubat.2004, 15:35
güle güle İlhan (0) (8) (9)
seni niye gönderdiler anlamıyorum (z)
oysa sen Beşiktaş ile özdeşleşmiş bir oyuncuydun (9)
Cfksanal
06.Şubat.2004, 15:41
Güle Güle İlhan bir daha yolun Türkiye'ye düşmemesi dileklerimle git.
çArŞı 21
06.Şubat.2004, 16:02
düşmesin tabii diğer trışkadan forvetlerin morali bozulur...
Layblood
06.Şubat.2004, 16:13
Saçlar gitti imaj bitti :mrgreen:
Güle güle İlhan yolun açık olsun(Ahmet San) (k)
Frank_Castle
07.Şubat.2004, 14:46
daha evvel gidecekti ..ama hayırsız çıkmadı kulübüne maddi olarak destek oldu da gitti .. keşek her oyuncu böyle vefalı olsa..
recepural
07.Şubat.2004, 15:28
beyhanouma imansız gitti artık beşiktaş imana gelir belki.......... (a) (ı) (ı) (ı)
zaten ii gölcü değildi şaka bir yana bazen geldimi boşu yoktu..
Koray Düşova
11.Şubat.2004, 12:33
Beckham değil Mansız!
http://www.hurriyetim.com.tr/displayimage/0,,114633,00.jpghttp://www.hurriyetim.com.tr/displayimage/0,,114758,00.jpghttp://www.fanatik.com.tr/images1/futbol/besiktas/ilhan1102.jpg
Vissel Kobe'ye transfer olan milli futbolcumuzun, 100'den fazla medya mensubunun izlediği basın toplantısında, David Beckham'ın Real Madrid'e transferindeki görüntülerin benzeri yaşandı.
JAPONYA'ya transfer olan Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu İlhan Mansız dün geldiği Japonya'da, ünlü İngiliz futbolcu David Beckham'ın M.United'dan Real Madrid'e transfer oluşundaki gibi görkemli bir basın toplantısı düzenledi. Vissel Kobe'ye transfer olan Milli Takım’ın golcüsü, Tokyo Havaalanı'nın çıkışında Japon gazetecilerle birlikte Japon hayranları tarafından da sevgi gösterileriyle karşılandı.
100'den fazla gazeteci
İlhan'ın Tokyo Ana Oteli'ndeki basın toplantısını, 100'den fazla basın mensubu izlerken, salonda oturacak yer bulmakta zorlanıldı. İlhan, fotoğraf çekimindeki güçlükleri çözebilmek için aynı pozlarını, dönerek defalarca tekrarlamak zorunda kaldı. Basın ordusunun içinde 15'in üzerinde TV kamerası, onlarca foto muhabiri de vardı. Gazeteciler, basın toplantısını yanlarında getirdikleri diz üstü bilgisayarlarıyla anında merkezlerine ulaştırdı.
Film yıldızı gibi
Kıyafeti Oscar törenine katılan Hollywood yıldızlarını andıran İlhan, basın toplantısının yapıldığı büyük salona arka kapıdan girdi ve marş eşliğinde yavaş adımlarla kendisi için hazırlanan platforma gitti. Salondaki ışıklandırma, platform, sunum, fon müziği, soru soracak gazetecilerin mikrofona erişiminin de en ince ayrıntısına kadar kusursuzca planlandığı gözlendi.
‘‘Japonya'ya neden geldin?’’ sorusuna yanıtla başladığı basın toplantısında İlhan şunları söyledi:
Hedeflerim hep büyük
‘‘Kendime her zaman daha büyük hedefler koydum. Daha büyük heyecanlar yaşayıp, takıma belli bir katkıda bulunup, elde ettiğim tecrübelerle onları daha yükseğe taşımayı kendime hedef haline getirdiğim için Japonya'ya geldim. Başkanın da ileriye dönük daha büyük hedefleri var. Başkan ve takımla Vissel Kobe'yi en yükseğe taşımak istiyorum.
2 yıl önce Dünya Kupası'nda burada karşılaştığım sevgi ve ilgi yanında, yeni bir kültürle tanışmak, Japon futbolunun gelişiminde pay sahibi olmak istedim. Japon halkının gösterdiği sevgi ve saygıyı gördükten sonra her şeyi başaracağımıza inanıyorum.
Beckham takdir edilmeli
Dünya Kupası sonrası Japon futbolundan daha fazla söz edilmeye başlandı. Japon futbolcular çok çevik ve çabuk. Her an beklenilmedik hareketler yapıyorlar. Bu nedenle ligde hızlı bir futbol bekliyorum. Ben asla pes etmem, yenilgiyi kabul etmek istemem. Var olan gücümle ne gerekiyorsa onu vermeye hazırım.
Japon futbolculardan aklıma ilk gelenler Avrupa'da oynayan Nakata ve Ono. Sushi'yi de çok severek yiyiyorum. Japon kızları Dünya Kupası sonrası beni İstanbul'da ziyaret etti. Kendileri çok şeker, sevgilerine layık olmaya çalışıyorum. Japonya'da Beckham'a olan hayranlığın süreceğine inanıyorum. Beckham, takdir edilmesi gereken bir futbolcu. Zaten dünya kabul ediyor.
Kendimle barışığım
Türkiye benim vatanım, hep böyle kalacak. Japonya'ya geldim diye tekrar Milli Takım’a seçilemeyeceğim diye bir endişem yok. Çünkü bugüne kadar çalıştığım her kulüpte en iyisini yapmaya çalıştım. Milli Takım Teknik Direktörümüz de bunu gözardı etmeyecektir. Burada Türk halkını ve kültürünü temsil ediyorum. Japon kültürünü öğrenip, size Türk kültüründen bazı şeyler öğretmek istiyorum.
Saç stilimde böyle bir değişiklik yapmayı uygun gördüm. Yakışıp yakışmadığını tabiki beni sevenler benden daha çok bilir. Onların ne düşündüğü, daha önemli. Onlar karar verecek. Kendimle böyle de barışığım.’’
Eşim ehliyet kursunda
Bebeği henüz 6 aylık olduğu için ailesiyle birlikte gelmediğine değinen İlhan, ‘‘Eşim de buraya transferimden dolayı çok mutlu ve heyecanlı. Ancak bir dahaki gelişimde de gelmeyecekler. Eşim ehliyet kursuna devam ediyor. Ehliyet alır almaz buraya gelecekler. Uçaktan inmeden önce çok heyecanlıydım. Yarın da (bugün) Kobe'ye giderek, takım arkadaşlarımla ve taraftarla buluşmak için sabırsızlanıyorum’’ diye konuştu.
soccermaster
12.Şubat.2004, 22:08
Ilhan en mantikli olani yapti,Verilen ucret Harikalar harikasi..
Asyada tvlerde Reklamlara cikiyordu bir iki reklam filminde, ve bundan sonrada devamli farkli reklam filmlerinde cikacak,, bu ulkemiz icin cok iyi bir tanitim olacak,,Adeta Turizm Elcimiz olacak Ilhan Mansiz...
-Vissel Kobe Takimi Japon Ligi JLeague'in en zengin takimi!..fakat sportif basarilarida suana kadar olmamis, bunu da Ilhanin atacagi goller ve oynuyacagi Turkish Style Futbol ile belli edecektir..
ve Ilhanin Gelisinden Sonra eminimki Stadlari Full cekecektir..
-Vissel Kobe Baskani dogru bir sart kosmus,, Cunki Ilhan Asyada ozellikle Japonyada ve civarinda Kendisini Sohret yapan samuray stili saclariyla taninmisti.. ve Baskanlari cok anlamli ve akilli bir sart kosmus.Tebrik ederim..
-Jleague Renklendi Ilhan ,Brezilyali Dudu, ve gecen yil MVP secilen Brezilyali gol krali Emerson ve japonlarin ustunde siddetle durduklari gelecegin super Golcusu Okubo adindaki oyuncu ile buyuk bir cekisme yasanacak Jleague'inde..
Basarilar Ilhan Mansiza...
soccermaster
12.Şubat.2004, 22:15
Ilhan Mansiz'a verilen yuksek ucretin nedeni bellidir,
Bu ucreti vermelerinin birkac nedeni vardir, ama benim bildigim ise>> Japonyanin en buyuk internet alisveris sirketi sitesi olan Rakuten Icbiba'nin etkisi buyuktur...
bu Sirket ilhan sayesinde Forma gelirleri ve reklam gelirleri , stada seyirci gelmesi, imza gunleri, solenler ozel maclar ilhan cikartmalari, ilhan oyuncaklari vs vs vs ile adeta Ilhandan para basacaklar...
Mesela suan Beckhamin formalari Asyada ozellikle japonyada yok satacak derecededir..
Ilhanin gelmesiyle forma olarak simdilik 2 milyon uretmisler Vissel Kobe takimi! demekki Adamlar inaniyorlar -ki , o yuzden bu kadar astronomik bir teklifle geldiler Turkiyeye...
ben inaniyorum , Ilhan Japonyada Bizi Harika Temsil Edecektir..
Formalarindan, cikartmalarina , puding reklamlarindan, bircok reklam cesitleriyle olsun her yonuyle Ilhan Mansiz Ulkemiz ve Kendisi ve Vissel Kobe icin Harika bir kac yil yasiyacak ve yasatakac Dilekleriyle...
Basarilar Ilhan 'a...
soccermaster
12.Şubat.2004, 22:17
Ilhan ile ilgili Vissel Kobenin ve Japonyanin Efsane yasiyan oyuncusu KAZU 'ya ilhan mansiz vissel kobeye gelmek icin evet demesine ne diyorsunuz?, diye sorduklarinda...
Kazu ise soyle yanit vermis>>
Cok mutluyuz Kobe Halki boyle bir yildizi hak ediyor,
Ayrica, Ilhanin kesin gelecegini duyunca inanamadim..Harika olacak Takima gelisi...
Sahsen Ilhan ile iyi bir ikili olacagiz...
Totti, Ilhan'in Basin Toplantisi cok iyiydi...
-lig'e renk geldi, Ilhan gelisi muhtesem oldugu gibi oyunu ve davranislariyla da ornek ve mukemmel bir gosteri sunar dilegiyle..
soccermaster
12.Şubat.2004, 22:21
J League'inde fazla sakatlik olmuyor, maclar cok efendi oynaniyor..
futbolcu kendi kendisini sakatlamadigi surece rakip oyuncu tarafindan sakatlanip ,bir kac mac sahalardan uzak kalan oyuncu sayisi cok az...
Ilhan uyumu , belki ilk Turk futbolcusu olacagi icin belki baslangicta uyumda zor olabilir ,fakat takimdaki oyuncular simdiden cok seviniyorlar ilhanin kadroya katilmasina,ve Ilhana da yardimci olacaklarindan en ufak bir suphem yok.
Kisisel gorusum, Ilhan > ozlem sorunu olmaz ise
Cok Basarili olur...
Medyamizin orada Ilhani rahat birakmasini umarim..
soccermaster
12.Şubat.2004, 22:23
Rekortmen İlhan!..
VİSSEL Kobe’ye transfer olan İlhan Mansız, Japonya’nın en pahalı futbolcusu oldu. Yıldız, yılda 2.5 milyon yen (yaklaşık 3 trilyon lira) kazanacak. İlhan dün takım arkadaşları ile tanıştı. 2000 taraftar ,Tesislere gelen Ilhani sevgi gosterileri icinde süperstarı karşıladı, ve hediyeler verdi..
soccermaster
12.Şubat.2004, 22:25
Mansız çılgınlığı!!!
Japonya'da İlhan rüzgarı esmeye devam ediyor. Kadın magazin dergileri milli yıldızın peşinden koşuyor. Ülke basını, onu manşetten veriyor
Gülümseyen savaşçı!
Adına ‘hoşgeldin’ partisi düzenlendi... Bir minibüs dolusu polis, Vissel Kobe’nin antrenman sahasına gelerek tarihte ilk kez bir oyuncuyu korudu. Ülke basını, onun için sayfalar ayırdı. Tokyo Sports, sıcak kanlı tavırlarına ve sürekli gülümsemesine övgüler yağdırdı. SportsNippon ise kendine duyduğu güven ve savaşçı kişiliğiyle Kobe’yi coşturacağını yazdı. Reuters de bu gelişmeleri atlamadı: İlhanMania, Japonya’yı etkiliyor. İlhan, Türkiye’nin prensi lakabını aldığı Japonya’ya 2 yıl sonra geri döndü...
Dergide kapak olacak
Sadece spor basını değil, kadın magazin dergileri de İlhan’ın peşinde... Ülkenin en çok satan kadın dergisi Shukan Josei, önümüzdeki sayısında İlhan’ı kapak yapacak. Gazetelerin yorumuna göre, “İlhan, Beckham’dan çok daha yakışıklı. Üstelik daha yetenekli ve daha kişilikli.” Mansız, kulübün maç başına düşen 11 bin 200’lük ortalama seyirci adedini üçe katlayacağını ifade ediyor, “İddia ediyorum. Kobe’nin maçlarını en az 30 bin seyirci seyredecek. Bu zor bir iş, ama kendime güveniyorum” diyor.
‘İyi ki gelmişim...’
Gittiği her yerde soru yağmuruna tutulan İlhan, verdiği yanıtlarla Japonlar’ın gönlünü fethetmeye devam ediyor. Sözlerine, “Buraya geldiğim için çok mutluyum” diye başlayan Mansız şöyle devam ediyor: Gol atmak, Allah’ın bana bir lütfu. Ancak benim gol atmamdan çok Kobe’nin kazanması önemli. Stat güzel, ama galiba kumda oynayacağız! Takımı ise yeni gördüm. Sezon başlasın, herşeyi anlayacağız. İlk izlenimime göre çok genç ve kazanmayı isteyen bir ekibiz. Bu sezon seviyeyi mutlaka yükselteceğiz.
32’nin sırrı!
Beşiktaş’ta 26, milli takımda ise 17 numaralı formayı giyen İlhan Mansız, Japonya’ya gider gitmez 32 numaralı formayı sırtına geçirdi. Yıldız futbolcu bu değişikliğin nedenini, “Futboldan kazandığım parayla aldığım ilk evimin kapı numarası” diye açıklasa da, işin aslında bir büyük rekabetin yattığı ortaya çıktı. İlhan’ın, Real Madrid’de 23 numara giyen Uzakdoğu’daki en büyük rakibi David Beckham’a karşılık aynı sayılardan oluşan 32’yi seçtiği, ‘imagemaker’larının tavsiyesi üzerine de yine Beckham’a nazire yapmak için gümüş renkli bir küpe taktığı vurgulandı.
Gary Lineker’i sollayacak gibi
İlhan Mansız, 1993 yılında kurulan Japon Ligi’nde (J1) forma giyen gelmiş geçmiş en pahalı oyuncular arasına da ismini yazdırdı. Yıllık ortalama 2 milyon dolar alacak olan milli futbolcumuz, 1993’te Nagoya Grampus forması giyen ve 2.8 milyon dolar kazanan İngiliz yıldız Gary Lineker’e çok yaklaştı. Hatta Mansız’ın alacağı reklam ve imaj gelirleriyle birlikte Lineker’i de geride bırakacağı açıklandı.
‘Nina’yı sonsuza dek seveceğim’
Ailesi hakkındaki soruları da yanıtlayan İlhan Mansız, “Eşim Nina, kızım Emili henüz altı ay önce doğdu. 2 köpeğim var. Kısa süre sonra onlar da gelecek” dedi. Yıldız futbolcu, ensesindeki işaret hakkında gelen soruyu da şöyle yanıtladı: “Japon alfabesi (KANCİ) sonsuzu temsil ediyor. Sonsuza dek demek. İlhan Mansız’ın, eşini sonsuza dek seveceği anlamına geliyor.”
soccermaster
12.Şubat.2004, 22:31
Şinkansen’e bindi!
Mansız’ın dünkü programı hayli yoğundu. Sabah otelden ayrılan İlhan, danışmanlarıyla birlikte Tokyo’dan Kobe’ye gitmek için saat 07.30’da Japonya’nın Hızlı Treni Şinkansen’e bindi.
‘Hoşgeldin partisi’
Yaklaşık 3 saat süren yolculuk sonunda Kobe’ye varan İlhan, tren istasyonunda basın mensuplarının yanı sıra aralarında Türkler’in de bulunduğu bir grup Vissel Kobe taraftarı tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı.
60 gazeteci takipte
İlhan’ı dün 50 gazeteci ve 10 kameraman takip etti. Mansız’ın attığı her adımı görüntüleyen Japon basın mensupları, stadın basın odasında da milli yıldızı soru yağmuruna tuttu.
Hasek’ten 10 puan
Çek teknik adam Ivan Hasek, Japonya Ligi’nin tatilde olmasına rağmen Türkiye Ligi’nin devam etmesi nedeniyle Beşiktaş’ın maçlarında oynayan İlhan Mansız’ın formda olduğunu söyledi, “Bize büyük katkı sağlayacak” dedi.
1500 hayrana imza 1
İdman sahasından sonra kendisini bin 500 taraftarın beklediği Vissel Kobe’nin Wing Stadı’na giden İlhan, imza isteyenleri hiç kırmadı ve tüm isteklerini yerine getirdi.
Bu kez Almanca...
Wing Stadı’nın kenarından kurulan platformda Japon tercümanı aracılığıyla bir açıklama yapan İlhan Mansız, önceki günkü Türkçe basın açıklamasının aksine bu kez taraftarlara Almanca hitap etti.
Hediyeye boğdular !!!
Bazı hayranları, yanlarında getirdikleri hediyeleri İlhan’a vermek istedi. Ancak İlhan, saha zemininden yaklaşık 3 metre kadar yüksekte bir standda bulunduğu için futbolseverler hediyelerini atarak Mansız’a iletti. (k)
Cengo
12.Şubat.2004, 23:27
"İlhan Mansız, Beşiktaş'a geri dönüyor." İşte Japonya'da yaşanan son gelişmeler: Vissel kobe Kulübüyle önceki gün sözleşme imzalayan İlhan bu ülkede müthiş ilgi görmüştü. İlhan, Japonya'da en çok konuşulan insandı. İlk iki gün herşey muhteşemdi. Ancak bir gün içerisinde İlhan Mansız'la, Vissel Kobe arasında ipler kopma aşamasına geldi. Vissel Kobe yöneticileri İlhan Mansız'dan, Japonya'da sağlık kontrolünden geçmesini bir kez daha istedi. Önceki gün Japon kulübüyle sözleşme imzalayan İlhan Mansız bu duruma büyük tepki gösterdi. İhan, Japon kulübü yöneticilerine "Sağlık durumum çok iyi. Kesinlikle Japonya'da kontrolden geçmem" dedi. Vissel Kobe yöneticilerinin ısrar etmesi üzerine yöneticilerle İlhan Mansız arasında büyük bir tartışma yaşandı. İlhan, bugün yapılan katalog çekimine de katılmadı. İlhan Mansız'ın menajerleriyle görüştüğü ve Japonya'da futbol oynamak istemediğini menajerine belirttiği öğrenildi. İlhan Mansız'ın Beşiktaş'a dönmek istediği belirtildi..
soccermaster
13.Şubat.2004, 16:38
Tatli Hayat...
Krallar gibi (a)
Japonya’da “İlhanmania” tüm hızıyla sürüyor. Vissel Kobe Kulübü’ne transfer olan futbolcuyu büyük bir coşkuyla karşılayan, 2 bin taraftarın katıldığı, havai fişeklerin patlatıldığı bir “hoşgeldin partisi” düzenleyenler Japonlar, rahatı konusunda da hiçbir detayı kaçırmıyor. Japonya’nın önde gelen gazetelerinden Asahi Shimbun, İlhan Mansız’ın Japonya ziyaretine geniş yer ayırdığı haberinde, Vissel Kulübü’nün, Türk yıldızına Kobe’nin en lüks semtinde tripleks bir villa tuttuğunu bildirdi. Haberde, İlhan Mansız ve ailesinin emrinde 3 hizmetçinin çalışacağı, ayrıca futbolcuya son model bir otomobilin tahsis edileceği bildirildi.
30 bin taraftar umudu
İlhan Mansız’ın sadece “merhaba” dediği “hoşgeldin partisi”ne 2 bin taraftarın katılması, Vissel Kobe yöneticilerini, futbolcuya ödedikleri yaklaşık 7 milyon 500 bin doları çıkarma konusunda da umutlandırdı. Standartların altında bir tesise sahip olduğu belirtilen Vissel Kobe takımının, mart ayında başlayacak olan Japonya Ligi’ne İlhan’ın transferiyle oldukça iddialı girmesi bekleniyor. Zira, kulüp yöneticileri İlhan’ın popülaritesi sayesinde tribünlere 30 bin taraftar çekmenin hesaplarını yapıyor.
İlhan’ın sarayı
İlhan Mansız, eşi Nina ve kızı Aime ile birlikte Kobe Vissel Kulübü’nün tahsis edeceği muhteşem tripleks villada yaşayacak. Mansız ailesinin emrinde 3 Japon hizmetçi görev yapacak. Asahi Shimbun gazetesi, tripleks villada yüzme havuzundan spor salonuna, saunadan tenis kortuna kadar her türlü lüksün bulunacağını bildirdi. Dün sağlık kontrolünden geçen İlhan Mansız, Vissel Kobe ile bugün resmi sözleşme imzalayacak.
soccermaster
13.Şubat.2004, 16:50
Arkadaslar Ilhan Mansiz ile ilgili cok guzel bir program hazirlamis olan tv8 'i tebrik ediyorum. bu programi izlemek istiyenler bugun ekran basinda olmalarini tavsiye ediyorum. (a)
Beşiktaş'tan Japonya'nın Vissel Kobe takımına transfer olan İlhan Mansız'ın yaşam öyküsü TV8'de. O, "Samuray" şeklinde kestirdiği saçları ve Türkiye'ye Dünya üçüncülüğünün kapısını açan "Altın golüyle" sadece Türkler'in değil, milyonlarca yabancının gönüllerini fethetmişti. Ünlü futbolcu İlhan Mansız'ın yaşam öyküsü bilinmeyen tüm yönleriyle bu belgeselde karşınızda olacak. TV8 15.30 ...
Iyi seyirler diliyorum.
soccermaster
13.Şubat.2004, 19:23
Sözleşmeyi imzaladıktan sonra Almanya’ya giden İlhan’ın, 20 Şubat’ta yeniden Japonya’ya dönerek, 13 Mart’taki açılış maçında forma giymesi bekleniyor,,,
Vissel Kobe yetkilileri, takımın dün başlayan ve 21 Şubat’a kadar sürecek Kooçi kentindeki kampına İlhan Mansız’ın katılmayacağını belirttiler.
KOBE’NİN RUHU DÜNYAYA>>>
“Kobe’nin Ruhu Dünyaya” sloganıyla Japonya Ligi’nde üst sıralarda yer alma mücadelesi vermesi beklenen Vissel Kobe takımının başına bu yıl >>
Fransa’nın Racing Strasbourg takımından: Çek teknik adam Ivan Hasek, yardımcılığına da>: SK Slavia Prag takımından vatandaşı Rehak Pavel getirildi.
-Takıma bu yıl İlhan Mansız’ın yanısıra, >Brezilyalı savunma oyuncusu Roger ve forvet Leandro’nun da aralarında bulunduğu 11 yeni oyuncu alındı.
rivas
13.Şubat.2004, 20:34
adam kralar gibi karşılandı.Bence en iyi seçimi yaptı.İlhan a başarılar
soccermaster
13.Şubat.2004, 21:08
Kessinlikle Katiliyorum, Harikulade Bir Imza...
Ulkemiz,Kendisi,Japon Hayranlari ve Vissel Kobe takimi icin Muhtesme bir Final...
Basarilar Diliyorum Ilhan Mansiz'a...
(d)
soccermaster
15.Şubat.2004, 16:41
:!: En çok kazandıran banka: İlhanmania...
İlhan'ın adı olan forma, ayakkabı gibi eşyaları piyasaya sürmeye hazırlanan Vissel Kobe, açılış karşılaşmasında ürünleri satışa sunacak
Her yerde ‘O’ olacak !...
Japonya’da krallar gibi karşılanan İlhan Mansız için kulübü Vissel Kobe’de seferberlik ilan edildi. Yıldız oyuncunun adı olan forma, ayakkabı, anahtarlık, t-shirt gibi eşyaları piyasaya sürmeye hazırlanan Japon Kulübü yöneticileri, sezonun açılış karşılaşmasında ürünleri satışa sunmayı planlıyor. Uzakdoğu ekibi bu şekilde, milli oyuncunun transferini bedavaya getirmeyi hedefliyor.
İlhan, Almanya’da...
Reklam şirketleri nedeniyle resmi imzayı atmakta geciken İlhan, Almanya’ya gitti. Bu ülkede bulunan ailesiyle uzun süredir ayrı kalan yıldız oyuncunun eşi Nina ve kızı Emile’yle hasret giderdiği belirtildi. Ayrıca, milli futbolcunun eşyalarını toplayacağı ve hiçbir zaman yanından ayırmadığı köpeklerini de alarak daha sonra tekrar Japonya’ya döneceği kaydedildi.
Frank_Castle
15.Şubat.2004, 16:48
bence şu ana kadar bir türk futbolcusunun yaptığı en doğru transfer kararı oldu .. devamını bekliyoruz ..
S-B-Z
19.Şubat.2004, 21:18
ben bir bjk li olarak ilhanı oynatmak için aldıklarını sanmıyorum zaten isteselerde 1 seneden fazla oynayamaz.böyle bir pislikten kurtulduğumuz için gerçekten şanslıyız buna inanıyorum.
bjk ye ettirdiği zararı bu transferle karşılayabildiyse ne mutlu
gidişi olsun dönüşü olmasın.
bu arada türkiyenin reklamını daha terbiyeli daha sakin bir futbolcu yapsaydı daha iyi olurdu.
japonlarda yanlış tanıyacak bizi (c) (c) (c)
sardokar
20.Şubat.2004, 19:08
ben bir bjk li olarak ilhanı oynatmak için aldıklarını sanmıyorum zaten isteselerde 1 seneden fazla oynayamaz.böyle bir pislikten kurtulduğumuz için gerçekten şanslıyız buna inanıyorum.
bjk ye ettirdiği zararı bu transferle karşılayabildiyse ne mutlu
gidişi olsun dönüşü olmasın.
bu arada türkiyenin reklamını daha terbiyeli daha sakin bir futbolcu yapsaydı daha iyi olurdu.
japonlarda yanlış tanıyacak bizi (c) (c) (c)
walla bunları kimse yazmıyacak die ödüm koptu :roll: gelseni bir tebrik edem. (j)
ilhan terbiyesizin agresifin önde gideni senin dediğin gibi olucak ilhan o kadar terbiyesizlik yapcak okadar kaprise dökücekki işi adamlar illallah edicek.beşiktaşta oynadığı son sezonda iğrenç ötesi bir futbol oynuyordu zaten sürekli saarı kırmızı agresif hareketler filan.beşikaş gene dört ayak üzerine düştü kurtulmak istediği bir adamdan süper kar etti en karlı taraf beşiktaş oldu.adamların kafasındaki bizim şu anki güzel olumlu türk imajını zedelemese bari hayvan evladı
S-B-Z
21.Şubat.2004, 21:26
sağol sardokar.isterse babamın oğlu olsun doğru neyse onu söylemek lazım.hani çocuklar senin baban muhtarmı derler ya,ilhanın babası burda muhtardı heralde ama japonyada muhtar akrabası varmı bilemiyorum(ya da samuray falan (d) )
S-B-Z
24.Şubat.2004, 12:56
ilhana kızdık burda kimse kalmadı haa (k)
sardokar
24.Şubat.2004, 14:15
mauhahah doğruyu söyleyeni dokuz köyden kowarlarmış :mrgreen:
Cengo
24.Şubat.2004, 18:11
İlhan Japonya'yı da batıracak ,görürsünüz (b)
Ondan ne köy olur ,ne kasaba ..
Sızman işte :mrgreen:
Ondan daha iyi bir çok golcü var Türkiye liginde.Oraya Ahmed Hassan da gelse farketmez.Adam akıllı bir santrafor alamazsa Bjk, işi Allah'a kalmış ..
S-B-Z
25.Şubat.2004, 12:47
hadi hadi sende iteleye kakalaya feneri şampiyon yapacan haa (d)