View Full Version : Bu yıl rekabet olmadı
eGowiCh
16.Mayıs.2007, 12:44
Bu yıl rekabet olmadı
Kuruluşunun 100. yılını kutlayan Fenerbahçe, bu sezon ezeli rakibi Galatasaray ile A takımlar seviyesinde oynadığı 12 maçın tamamını kazandı.
http://www.ntvspor.net/Images/14077.jpg
Fenerbahçe Kulübü, takım sporlarında bu sezon ezeli rakibi Galatasaray'a büyük üstünlük kurdu. Sarı-lacivertliler, iki kulüp arasında, futbol, basketbol ve voleybol branşlarında, A takımlar seviyesinde bu sezon yapılan 12 maçı da kazandı.
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de 1, BEKO Basketbol Ligi'nde 3, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 4, Erkekler ve Bayanlar Birinci Voleybol Liglerinde de 2'şer olmak üzere, ezeli rakibiyle oynadığı 10 maçtan da galibiyetle ayrıldı.
FENERBAHÇE-GALATASARAY REKABETİ
Fenerbahçe'nin, futbol, basketbol ve voleybol branşlarında Galatasaray'a karşı bu sezon aldığı sonuçlar şöyle:
TURKCELL SÜPER LİG
Fenerbahçe - Galatasaray 2-1
BEKO BASKETBOL LİGİ
Normal sezon
Fenerbahçe - Galatasaray 75-64
Galatasaray - Fenerbahçe 57-91
Play-Off
Fenerbahçe - Galatasaray 76-70
TÜRKİYE BAYANLAR BASKETBOL LİGİ
Normal sezon
Galatasaray - Fenerbahçe 63-74
Fenerbahçe - Galatasaray 86-67
Play-Off
Fenerbahçe - Galatasaray 79-77
Fenerbahçe - Galatasaray 77-52
ERKEKLER BİRİNCİ VOLEYBOL LİGİ
1. Etap
Galatasaray - Fenerbahçe 1-3
Fenerbahçe - Galatasaray 3-0
BAYANLAR BİRİNCİ VOLEYBOL LİGİ
1. Etap
Fenerbahçe - Galatasaray 3-0
Galatasaray - Fenerbahçe 2-3
NTVSpor
fm26mer
16.Mayıs.2007, 17:29
heyyt bee işte FENERBAHCE nin gücü ortada.
El Comandante
16.Mayıs.2007, 17:47
TURKCELL SÜPER LİG
Fenerbahçe - Galatasaray=2-1
Rövansi var bu hafta,alacagiz ;;)
BEKO BASKETBOL LİGİ
Normal sezon
Fenerbahçe - Galatasaray 75-64
Galatasaray - Fenerbahçe 57-91
Play-Off
Fenerbahçe - Galatasaray 76-70
TÜRKİYE BAYANLAR BASKETBOL LİGİ
Normal sezon
Galatasaray - Fenerbahçe 63-74
Fenerbahçe - Galatasaray 86-67
Play-Off
Fenerbahçe - Galatasaray 79-77
Fenerbahçe - Galatasaray 77-52
Sirketsiz ancak bu kadar oluyor,elimizden ancak bu kadari geliyor.Ne yapalim?
TR.CaPTaiN
16.Mayıs.2007, 18:38
Normal sonuçlar. Fenerbahçe daha çok yatırım yaparak daha başarılı oldu.
Fıratcan Alçınkaya
16.Mayıs.2007, 19:10
Büyük yatırımlar yaptı FB karşılığını alması normal...
Varonil
16.Mayıs.2007, 19:20
Bu sene her dalda çok ciddi yatımlar yaptık...Daha başarılı olduk böylece.
eXcitinG
16.Mayıs.2007, 19:26
Sadece Türkiye içinde kaLdı ama avrupada hiç bir başarı geLmedi yine ;)
perpetua
16.Mayıs.2007, 19:38
Bilakis. Fenerbahce tarihinde ilerlemedigi kadar ilerledi Avrupa Kupalarinda bu sene. Kadro degerine gore bence yeterince ilerlemedi ama yine de bir basari var.
Sekopej
16.Mayıs.2007, 19:42
Sirketsiz ancak bu kadar oluyor,elimizden ancak bu kadari geliyor.Ne yapalim?
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'na sponsor olan aynı şirket, Galatasaray Erkek Basketbol Takımına da sponsor. Bayan Basketbol takımları için bu geçerli değil zaten, onlarda bir sponsor bulunmuyor.
Tüm braşlarda şampiyonluk parolasıyla başlandı 100. yıla ve tüm branşlarda şampiyon olunamasa da gidilebilecek en iyi yere gittiler. Burada kalacağını düşünmüyorum, yatırımlar daha da artacaktır ve önümüzdeki yıllarda daha çokbaşarılar gelecektir.
eXcitinG
16.Mayıs.2007, 19:43
Bilakis. Fenerbahce tarihinde ilerlemedigi kadar ilerledi Avrupa Kupalarinda bu sene. Kadro degerine gore bence yeterince ilerlemedi ama yine de bir basari var.
Sonuçta kupa aLacağız paroLası iLe çıkıLmıştı yoLa ve oLmadı.İLerLedikLeri doğru ama kupa geLmedi ne yazık ki.
Sekopej
16.Mayıs.2007, 19:46
Sonuçta kupa aLacağız paroLası iLe çıkıLmıştı yoLa ve oLmadı.İLerLedikLeri doğru ama kupa geLmedi ne yazık ki.
Bu konuda katılmıyorum, hatta herşey 100. yıl değil 101, 102 de var, şimdi yatırımlara başlarsak ileride Avrupa'da başarı gelebilir dendi.
Yukarıda da yazdım, bu sene koyulan hedef tüm branşlarda şampiyon olmaktı.(Türkiye'de) Devamını yukarıdaki mesajımdan bakabilirsiniz...
eXcitinG
16.Mayıs.2007, 21:48
Bu konuda katılmıyorum, hatta herşey 100. yıl değil 101, 102 de var, şimdi yatırımlara başlarsak ileride Avrupa'da başarı gelebilir dendi.
Yukarıda da yazdım, bu sene koyulan hedef tüm branşlarda şampiyon olmaktı.(Türkiye'de) Devamını yukarıdaki mesajımdan bakabilirsiniz...
Senin dediğin şekiLde bakıLdığında,bütün takımLarın da hedefi o kim hedefi değiLki:) Sonuçta sezon bitti iyi yada kötü,artık önümüze bakıcaz.BakaLım kim dedikLerini yerine getirebiLecek,kim neLer yapıcak.
eGowiCh
16.Mayıs.2007, 23:30
Konu başlığından, haber metnine kadar iyice ve dikkatlice oku istersen. Konu ne önce onu kavra, sonra yorum yap. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki rekabetten bahsedilmiş, Fenerbahçe'nin Avrupa'da başarılı olup olmadığından veya Fenerbahçe'nin bu sene neler yaptığından değil. Konu FB-GS arasındaki rekabet.
Daha fazla yatırım, özellikle başkanın etkisi, bu sonuçları getirdi. Başkan tüm maçlara gidiyor, bayan basketbol, erkek basketbol, bayan voleybol, futbol... Allah her takıma böyle büyük bir başkan versin, bu kadar ilgili olamaz birisi. Bütün hayatı Fenerbahçe başkanın, minik takımın oynadığı maçlara bile gidiyor :) Böyle ilgili başkan ve başarı, tesadüf değil.
sercaninan
17.Mayıs.2007, 00:04
valla rezalet billa rezalet nerde kaldı eski rekabet!!!!!!!!!
Böyle ilgili başkan ve başarı, tesadüf değil.
hiç bir başarı tesadüf değildir ;) ....
ayrıca bunun olması normal f.b daha fazla kaynak ayırdı ... ama işte şöylede bir durum var f.b nin olup olabileceiği bu ... 100 yılında her dalda kupa beklerken sadece her dalda galatasarayı yenebilmiş ... ve bunuda başarı olarak yazmışlar ... tabiki bir başarı ama kupa almış gibi yazmışlar ... neyse tarihe bunuda yazarlar ...
Seçkinn
17.Mayıs.2007, 04:01
Olur böyle dönemler. Ezeli rakip olmaları her zaman çekişecekleri anlamına gelmez. Barcelona yıllarca ortalıkta bile görünmedi, ama son üç sezondur Real Madrid'e kök söktürüyor. Belki seneye tam tersi olacak.
FB'nin 12 maçıda kazanması ilginç bi istatistik. Ancak medya bu istatistikleri haber yaparak kulüpler arasında polemik başlangıcına sebep olmamalı, zira herşeyden nem kapan yöneticilerden geçilmiyor iki kulüptede. Bunu yapan kanal ise üzülerek gördümki NTV. Kenan Onuk rahmetli olduğundan beri NTV'nin spor yayını anlayışı maçlar dışında maalesef tam bir rezalet.
eXcitinG
17.Mayıs.2007, 10:08
Konu başlığından, haber metnine kadar iyice ve dikkatlice oku istersen. Konu ne önce onu kavra, sonra yorum yap. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki rekabetten bahsedilmiş, Fenerbahçe'nin Avrupa'da başarılı olup olmadığından veya Fenerbahçe'nin bu sene neler yaptığından değil. Konu FB-GS arasındaki rekabet.
Daha fazla yatırım, özellikle başkanın etkisi, bu sonuçları getirdi. Başkan tüm maçlara gidiyor, bayan basketbol, erkek basketbol, bayan voleybol, futbol... Allah her takıma böyle büyük bir başkan versin, bu kadar ilgili olamaz birisi. Bütün hayatı Fenerbahçe başkanın, minik takımın oynadığı maçlara bile gidiyor :) Böyle ilgili başkan ve başarı, tesadüf değil.
Çok şükür okuma,yazma biLiyorum.Konu farkLı oLabiLir ama benim bahsettiğim bişeye kaymıştı oLay ve bende o oLay hakkında görüş beLirttim.BiLmeden konuşmayaLım.!
Mirza
17.Mayıs.2007, 12:40
Çok şükür okuma,yazma biLiyorum.Konu farkLı oLabiLir ama benim bahsettiğim bişeye kaymıştı oLay ve bende o oLay hakkında görüş beLirttim.BiLmeden konuşmayaLım.!
Senin bahsettiğin şey'e kaymadı konu sen bahsettiğin şey'e kaydırdın konuyu.
Konuyu Saptırmayın.
Mirza
17.Mayıs.2007, 16:23
Uyarı 2 : Mesajlarınızı sevgi & saygı çerçevesi ve forum kuralları içerisinde yazınız. Lütfen.
El Comandante
17.Mayıs.2007, 16:53
Voleybolda kupa alamadiniz.Yüzme´de,bayanlar basketbol liginde ve futbolda sadece sampiyon oldunuz.Bunlarin disinda birsey saymana gerek yok cünkü baska basariniz yok :)
Simdi Türkiye´nin en büyük spor kulübü kimdir diye tartismaya girmeyecegim.
1) Üç ana dalda şampiyonluk yaşayan TEK büyük takım
Basketbol da-Voleybol da ve Futbol da.
2) VOLEYBOL
Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi (1969-1990 arası) tam "21 YIL" sürekli yenmiş olması,
bir daha kırılamayacak bir rekor olarak tarihe geçmiştir.
3) BASKETBOL
Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi (1940-1954 arası) tam "15 YIL" sürekli yenmiş olması,
bir daha kırılamayacak bir rekor olarak tarihe geçmiştir.
Tarihi fark:
Galatasaray 105-39 Fenerbahçe
1.Ligde tarihi fark:
Fenerbahçe 68-96 Galatasaray (Ekim 2002) (Zafer deplasmanda ve seyircisiz kazanıldı.)
İlk Basketbol Maçı - Galatasaray Lisesi (Ahmet ROBENSON 1911)
Sarı Kırmızılı takım Basketbol İstanbul Ligi'nde tam 10 yıl üst üste şampiyon olmuştur.
Türkiye Basketbol Liginde, üç büyükler arasında en çok şampiyon olan kulüptür.
Galatasaray 4
Beşiktaş, Fenerbahçe 1
Nişantaşı ile birlikte kurulan ilk basketbol takımıdır.
Bölgesel İstanbul Basketbol şampiyonlukları'nda 1946-66 arası 11 şampiyonluk yaşamıştır.
Bayanlarda C.Başkanlığı Kupasını 6 kez üstüste kazanarak en çok kazanan takım olmuştur. (1992-93)
Yabancı antrenör ile ilk şampiyonluğu Galatasaray yaşadı.
Bulgar Petar Sinemov, 1967-68 sezonunda Galatasaray’a ilk şampiyonluğunu kazandırdı.
1961 yılında Galatasaray, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ilk turunda, Yunanistan’ın Pire Olympiakos takımını 2 maçta da yenerek, Avrupa kupalarında tur atlayan ilk Türk takımı oldu.
Bir önemli bilgi :)
ÇİFT ŞAMPİYON
1955 yılında Basketbol Türkiye Şampiyonası'nda Galatasaray ile Modaspor arasındaki birincilik mücadelesinde iş son maça kalır. Fenerbahçe maçını kazanırsa Galatasaray şampiyonluğunu ilan edecektir. Oyunu 44-27 önde götüren Galatasaray'a engel olmak için bitime 40 saniye kala bir Fenerbahçeli yönetici takımı sahadan çeker. Amaç maçın iptalini sağlayıp Modaspor'u şampiyon yapmaktır. Ancak basketbol federasyonu bu oyunu bozar. Galatasaray'ı hükmen galip ilan eder ve her iki takımı da şampiyon olarak tescil eder. İşte basketbol tarihimizdeki çifte şampiyonluk olayının esası budur.
1987 ALTIN YILI
Galatasaray Spor Kulübü 1987'de altın yılını yaşadı. Aralarında futbol ve voleybolda bulunan 15 farklı dalda Türkiye şampiyonluğu kazanarak başka hiçbir kulübe uzun yıllar nasip olmayacak bir başarıya imza attı. Bu yalnızca Türkiye'de değil, dünyada bile çok az görülen bir başarıdır.
YÜZME
1953-1966 arasındaki dönem en unutulmaz dönemdir.
E. Ünal, E. Baytın, Nedret ve Yılmaz Özüak'tan kurulu takım, hiçbir yarışta geçilmemiş ve
24 bireysel 8 de takım Türkiye rekoru kırarak adlarını tarihe kazımışlardır.
SUTOPU
1991-2001 arası 9 şampiyonluk yaşanmıştır.
eGowiCh
17.Mayıs.2007, 16:58
Bana geçmişten bahsetmezsen sevinirim. Geçmişe mazi derler, hatırlatırım.
2007 itibariyle Türkiye'nin en büyük spor kulübü Fenerbahçe'dir!
Galatasaray'ın bayan voleybolda ne hallere düştüğünü biliyoruz. Küme düştünüz, ötesi var mı?
Bundan 10 yıl önce bayan voleybolda almadık kupa bırakma, beni ilgilendirmez, şimdiki durumunuz belli, küme düştünüz.
Geçmiş bilgileri ısıtıp ısıtıp karşıma sunacağına, şu anki durumu bir yaz bakalım.
Mirza
17.Mayıs.2007, 17:00
Bundan sonra kimseyi uyarmadan konuları kilitleyeceğim. Gördüm ki uyarınca da bir işe yaramıyor.