View Full Version : Fenerbahce-Efes Pilsen
fenerbahce_1907
21.Mayıs.2007, 22:12
Final serisi ile ilgili bütün haberleri bu baslık altında tartısalım.
M.Scofield
21.Mayıs.2007, 22:16
Yıllardır aynı final hiç zevki olmıcak
C h A o S
21.Mayıs.2007, 22:39
Efes inşallah şampiyon olur ve olucaktırda.
mustafa35
21.Mayıs.2007, 22:39
Fenerbahçe şampiyon olacak
eGowiCh
21.Mayıs.2007, 22:41
Fenerbahçe şampiyon olacak inşallah.
İlk maç ne zaman, bilgisi olan var mı?
C h A o S
21.Mayıs.2007, 22:48
bugün telekom-efes maçında yiğiter uluğ cuma saat 20:00'da demişti.
TR.CaPTaiN
21.Mayıs.2007, 23:05
Basketbolu da zirvede kapatmalıyız.
_MoRpHeUs_
21.Mayıs.2007, 23:15
Fenerbahçe'me güvenyorum.Futbolda ve bayan basketbolda şampiyonuz artık bi bu kaldı,umarım bunda da şampiyon olucaz..
bu kez biz alacağız efeside yenip bir şampiyonluk daha getireceğiz 100. yılımıza
El Comandante
22.Mayıs.2007, 01:50
Dilegimiz Efes Pilsen´in sampiyon olmasi.Hemde öyle böyle degil serileri 3-0 kazanmasi :)
Fıratcan Alçınkaya
22.Mayıs.2007, 02:49
Efes favorim, kazanmaya daha yakın görüyorum...
drazan11
22.Mayıs.2007, 09:17
mükemmel bi seri olcak bence ve son maca gidecek.insallah efes kazanır bu seriyi ve bi sene aradan sonra sampiyonlugu geri alır
Varonil
22.Mayıs.2007, 10:02
İnşallah Fenerbahçe'm Şampiyon olacak.Futbol,Bayan Basketboldan sonra buradaki Şampiyonluk yakışır Fenerbahçe'mize;;)
Universal
22.Mayıs.2007, 10:59
Yıllardır Efes finale çıkıyor. Tebrikler. Aslında iki ekibide kazanmasını istiyorum. Bu maçtan sonra benim bir kaybım olmayacak. :) İyi olan kazansın. Ama şuan ki durumda Fenerbahçe bir adım önde.
Dilegimiz Efes Pilsen´in sampiyon olmasi.Hemde öyle böyle degil serileri 3-0 kazanmasi :)
İstesede 3-0 ile şampiyon olamaz seri 4'te bitiyor. :)
uAburak89
22.Mayıs.2007, 12:40
Efes gülen taraf olur umarım.. (:
El Comandante
22.Mayıs.2007, 15:46
Yıllardır Efes finale çıkıyor. Tebrikler. Aslında iki ekibide kazanmasını istiyorum. Bu maçtan sonra benim bir kaybım olmayacak. :) İyi olan kazansın. Ama şuan ki durumda Fenerbahçe bir adım önde.
İstesede 3-0 ile şampiyon olamaz seri 4'te bitiyor. :)
Ozaman 4-0 olsun :D
Tabi Efes´in serileri 4-0 almasi imkansiz ama yinede Efes favorim :)
Sekopej
22.Mayıs.2007, 15:58
Sezon içersindeki maçlar başabaş gitmişti, ilk maç FB şanssız bir şekilde yenilmişti. Çok zevkli geçeceği kesin, taraftarımızın da desteğiyle şampiyon oluruz diyorum...
Universal
22.Mayıs.2007, 16:23
Ozaman 4-0 olsun :D
Tabi Efes´in serileri 4-0 almasi imkansiz ama yinede Efes favorim :)
Fenerbahçe'nin şampiyon olamıyabilir ama bunu 4-0 gibi açık bir farkla kaybetmez. En kötü evinde ki maçları kazanacaktır. Zaten ilk maçı kazanan son maçı kendi evinde oynayacak.(Durum 3-3 olursa) O yüzden ilk maç çok önemli.
fmsmyrna
22.Mayıs.2007, 16:30
umarım bu seriyide geçip şampiyon olucaz 5 numarada zorlanacağımızı düşünüyorum
eGowiCh
22.Mayıs.2007, 17:14
Tüm maçlar Abdi İpekçi'de olacak, seyirci avantajı Fenerbahçe'nin olacak. Bu yüzden çok avantajlıyız. İbrahim Kutluay'ın sakatlığı en büyük şanssızlığımız oldu, en önemli adamımız sakatlandı, umarım bir an önce iyileşir.
El Comandante
22.Mayıs.2007, 17:17
Fenerbahçe'nin şampiyon olamıyabilir ama bunu 4-0 gibi açık bir farkla kaybetmez. En kötü evinde ki maçları kazanacaktır. Zaten ilk maçı kazanan son maçı kendi evinde oynayacak.(Durum 3-3 olursa) O yüzden ilk maç çok önemli.
Benim ikinci cümlemi okusaydin keske ;)
Efes tabiki serileri 4-0 alamaz.Fenerbahce en az 2 mac kazanir.Ama genede ben Efes´i favori olarak görüyorum ;)
Universal
22.Mayıs.2007, 17:31
Benim ikinci cümlemi okusaydin keske ;)
Efes tabiki serileri 4-0 alamaz.Fenerbahce en az 2 mac kazanir.Ama genede ben Efes´i favori olarak görüyorum ;)
Bende Efes'i favori olarak görüyorum. Çünkü bu tip oynularda tecrübeliler.Oktay Mamuti'de bu tip maçalra nasıl çıkacağını iyi biliyor. Güzel bir eşleşme yaşanacaktır. Ama Efesinde lig üstüne kurduğu egomanyasını Fenerbahçe kırabilir.
eGowiCh
22.Mayıs.2007, 17:32
Son şampiyon olarak bu kez de şampiyonluğu almak istiyoruz. Geçen sene Cüneyt Erden ile devirmiştik Efes Pilsen'i, şimdi maalesef Cüneyt Efes'te :)
El Comandante
22.Mayıs.2007, 17:37
Son sampiyon Ülker´di :)Fenerbahce gecen sene Play-offlarin ilk karsilasmasinda elenmisti ;;)
Yok eger biz Ülker´iz diyorsaniz ona göre size hitap ederiz.Ülker deriz :)Ama uyari vermece yok :D
Universal
22.Mayıs.2007, 17:38
Ama Efes her yıl finale kalıyor. O yüzden ben böyle söyledim. Ülker ile birleştik. İsmimiz Fenerbahçe Ülker oldu. Ama kupalarımız birleşmedi. :)
eGowiCh
22.Mayıs.2007, 17:46
Son sampiyon Ülker´di :)Fenerbahce gecen sene Play-offlarin ilk karsilasmasinda elenmisti ;;)
Yok eger biz Ülker´iz diyorsaniz ona göre size hitap ederiz.Ülker deriz :)Ama uyari vermece yok :D
Şampiyonluğa gelince Fenerbahçe'yiz, maçlara gelince Ülker'iz.
"Ülker bu maçı alır, Ülker bizi yendi, Ülker ligi lider bitirdi" derken Ülker'iz, "Geçen sene biz şampiyon olduk" dediğimizde Fenerbahçe'yiz, öyle mi? :)
Efes Pilsen'in eksiği var mı? Sakatı falan...
GsDoruk
22.Mayıs.2007, 18:39
Gönlüm Efes, mantığım Fener diyor. Biri futbolda böyle yazmıştı aynen:D:D:D:D:D
JunkChorn
22.Mayıs.2007, 22:18
Hayırlı Olsun.
Güzel bir eşleşme oldu tam dişine göre iki tarafında.İlk şampiyonluğumuzu umarım alırız.
emrecep
22.Mayıs.2007, 22:38
İkinci devredeki ritmimizi kaybetmiş görünüyoruz. Türkiye Kupa'sındaki Banvit yenilgisinden beri son haftadaki Telekom maçı hariç pek iyi sinyaller vermiyoruz ve bu durum oldukça can sıkıcı. Efes ise Telekom serisinde gördüğüm kadarıyla bizden pek farklı değil hücum Nicholas üzerine yıkılmış durumda.(Basden ve Ömer, Nicholas ile Granger iyi tuttuğu zaman işler oldukça kolaylaşacaktır.) Özellikle 5 yabancı kuralı onlarda sorun yaratıyor gibi. Bizimkiler gerçekten hırslı olacaktır ancak Efes daha oturmuş bir takım. İbrahim'in de sağlıklı bir şekilde oynamasıyla kupayı kaldıran inşallah biz olacağız. Tabii ki seyirci avantajını unutmamak gerekir.
CeNTeR_TR
22.Mayıs.2007, 23:54
Seri 25 Mayıs'ta başlıyor.
Haydi Fenebahçem adım adım şampiyonluğa
eGowiCh
23.Mayıs.2007, 17:35
İbrahim Kutluay'ın final serisinde oynayamayacak olması çok üzüntü verici bir olay. İbo'nun eksikliğini çok hissedeceğiz ve belki de kupadan olacağız :(
Burak Duran
23.Mayıs.2007, 17:36
efes rahat bir şekilde alır ve yürür 4-2 biter
Universal
23.Mayıs.2007, 17:51
ibrahim yok ise işimiz zor. Çünkü onun kadar tecrübeli başka bir oyuncumuz yok. Ayrıca ondaki hırs takımı ateşlemeye yetiyor. Ama biz ne olursa olsun Efes'i yenmeliyiz. Solomon'dan çok iyi bir performans bekliyorum. Ömer üçlükleri ile takımı ateşleyebilir.
fmsmyrna
23.Mayıs.2007, 18:05
Nasıl yok yahu Ömer Onan,Mirsad Türkcan bunlarda yıllarca milli takımda oynamış oyuncular
Universal
23.Mayıs.2007, 18:06
Nasıl yok yahu Ömer Onan,Mirsad Türkcan bunlarda yıllarca milli takımda oynamış oyuncular
Basket takımında İbrahim'de ki Fenerbahçelilik ruhu başka hiç bir oyuncumuz da yok. Mirsad, Ömer vs. tabii ki tecrübeliler ama İbrahi'min eline su dökemezler.
eGowiCh
23.Mayıs.2007, 18:07
İbrahim Kutluay, Avrupa'nın en iyi şutörlerinden birisi. Solomon da geçen sene Eurolig'in sayı kralı. İbo takımın bence en önemli oyuncusu şu anda, oynamayacak olması çok kötü. Solomon'un performansı da çok önemli. Solomon iyi oynadı mı Fenerbahçe de iyi oynuyor.
Mirsad, Ömer, Mrsiç, Solomon gibi isimlerin atacağı dış atışlar da maçın kaderini belirleyecektir.
Semih'in de pota altında etkili olması ve takım olarak iyi savunma yapılması ilk maçı kazanmamıza yetebilir.
fmsmyrna
23.Mayıs.2007, 18:32
Mirsad'ı bilmem ancak Ömer Onan koyu bir Fenerbahçelidir.İbo'nun kaybının büyük olduğunu bende kabul ediyorum tabii ki de.
ForsakeN
23.Mayıs.2007, 19:29
İnşAllah kupayı müzemize koyacağız.
Mr.CordiaL
23.Mayıs.2007, 21:08
Bence çekişmeli bir final olacaktır ama kadro derinliği daha fazla olan fenerbahçe mutlu sona ulaşacaktır...
carizzmafb
23.Mayıs.2007, 23:16
fenerbahçem şampiyon olacak
Burak Duran
24.Mayıs.2007, 00:53
ibo olmasaydı Galatasaray serisinin maçlarında çok zorlanırdınız ki efes ve Galatasaray kıyas kabul etmez. Aynı şekilde ömer ve ibonun kıyas kabul etmeyeceği gibi
sercaninan
24.Mayıs.2007, 20:02
inşallah bizlerinde desteği ile Fenerbahçe kupayı alacak...
senderson
24.Mayıs.2007, 21:34
Bu sene ligde rakibimiz yok.Ne gs ne bjk ne telekom nede efes rakip sayılmaz.3-1 alırız...
Burak Duran
25.Mayıs.2007, 02:10
seri 4te bitiyor 3te değil
Seçkinn
25.Mayıs.2007, 03:04
Yarın evde olurum umarım, keyifli bir maç olacağı kesin. İbrahim'in oynamaması seyirci için kötü bir durum, çok keyif veriyor izlemek.
C h A o S
25.Mayıs.2007, 21:46
ilk yarı 36-28 fbülker'in üstünlüğüyle bitti.
eGowiCh
25.Mayıs.2007, 21:48
İlk yarı bitti, 36-28. Yeniyoruz, çok iyi oynuyoruz, umarım böyle devam eder.
İbrahim Kutluay sakatlandı, devam edemiyor oyuna maalesef.
Mrsiç ve Solomon'a helal olsun, 3'lükleriyle can verdiler. Semih de harikaydı, 3-4 tane hücum ribaundlarıyla sayı kazanmamızı sağladı.
C h A o S
25.Mayıs.2007, 22:17
ya bugün fbülker paso 3'lük atıyor.artık hücumu bıraktılar mrsiç'e veriyorlar direk 3'lük atıyor oda..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
3.çeyrek bitmek üzere ve fb 27 3'lük kullanmış.4.çeyrektede 20 3'lük atarlar potaya tamam olur...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
3.çeyrek skoru 60-43 fbülker önde...
19_SeRDiNÇ_05
25.Mayıs.2007, 22:22
60-43 3. çeyrek sonucu
fenerbahce_1907
25.Mayıs.2007, 22:22
Üçlük bombardımanına başladık Efesi bombalıyoruz su anda.Mac koptu bence artık.Tabii Efes bu ne yapacagı belli olmaz ama
C h A o S
25.Mayıs.2007, 22:24
efes'in 17 sayı farkı burdan çevirmesi çok çok çok zor.
19_SeRDiNÇ_05
25.Mayıs.2007, 22:29
fener farkı iyice açtı 69-45
C h A o S
25.Mayıs.2007, 22:34
ya bu spiker ne kadar komik ya :D ses tellerini yırtıcak.maç kopmuş zaten.avaz avaz bağırıyor.
Sekopej
25.Mayıs.2007, 22:35
Sadece Fenerbahçe oynuyor, mükemmel maç, Efes'i sildik sahadan, artık buradan maçın çevrilmesi çok zor, tebrikler Fenerbahçe'm...
C h A o S
25.Mayıs.2007, 22:43
82-52 bitti maç.34'de 14 3 lük isabeti var fbülker'de.
eGowiCh
25.Mayıs.2007, 22:49
82-52 yendik. Helal olsun size, Efes Pilsen'i ezdik adeta ezdik! Damir Mrsiç ve Willie Solomon'un üçlükleriyle maçı kopardık. Özellikle Mrsiç, süper oynadı, üçlükleriyle galibiyette en önemli rolü oynadı.
Semih, Ömer, Eddie Basden, Ira Clark da çok iyiydi. Muhteşem oynadık takım olarak, hem hücumda hem savunmada iyiydik, her attığımız girdi, şansımız da vardı. İbrahim de olsa iyi olacaktı, o olmamasına rağmen zorlanmadan yendik.
1-0 öndeyiz seride, umarım Pazar günkü maçta da bu performansı gösterip 2-0 yaparız.
TR.CaPTaiN
25.Mayıs.2007, 22:50
Yapma be Fener 30 sayı farkta atılmaz ki Efes'e :)
El Comandante
25.Mayıs.2007, 22:52
Sadece 3lüklerden 42 sayi kazandi fenerbahce.
Takimda Mrsic ve Solomon gibi üclükcüler var.Sasirmamak lazim.
eGowiCh
25.Mayıs.2007, 22:55
Efes Pilsen'i rezil rüsva ettik. İkinci maçta da böyle oynarsak ve 2-0 yaparsak kupaya çok yaklaşırız.
4-0 Efes Pilsen diyenlerin hayalleri de suya düşmüştür :) 4-1 olabilir ancak :)
C h A o S
25.Mayıs.2007, 22:57
Efes Pilsen Şampiyon olucak.serinin sonunda kupayı efes pilsen kaldıracaktır..
Universal
25.Mayıs.2007, 22:58
Efes dağıldı. Sanırım bu ligde ki en farklı yenilgileri. Skor ortada söylenecek söz yok.
Sekopej
25.Mayıs.2007, 23:00
Fazl havaya girmemek lazım, gerçi maç sonu röportajlarda FB'li oyuncular Efes'in kötü oynadığının bilincindeydiler. Havalanacağa benzemiyorlar, diğer maçlar bu kadar kolay olmaz ama sonuçta kazanan yine biz oluruz...
eGowiCh
25.Mayıs.2007, 23:06
Oyuncular havaya girmez, aksine daha da hırslanmışlardır. Dediğin gibi Mrsiç mesela röportajda Efes'i bundan sonraki maçlarda bu kadar kolay yenebileceklerini zannetmediğini söyledi. Efes toparlayacaktır mutlaka, tecrübeli ve güçlü bir takım. Pazar günkü maç çok önemli her iki takım açısından da. Umarım o maçı da kazanırız.
Çağrı Demirşen
25.Mayıs.2007, 23:15
Sonuçta rakip Efes havaya girmemek gerek lazım.. 30 puan fark gözlerini korkutmuştur iyice bunu da arkamıza alıp daha iyi oyunla şampiyon olacağız inşallah :)
Da Da Da Da Damir Mrsic ;)
eGowiCh
26.Mayıs.2007, 01:34
Fenerbahçe Ülker fark yaptı: 82-52
Fenerbahçe Ülker, BEKO Basketbol Ligi play-off final serisinin ilk maçında Efes Pilsen'i 30 sayı farkla 82-52 yenerek seride 1-0 öne geçti.
http://www.ntvspor.net/Images/14565.jpg
Fenerbahçe Ülker, BEKO Basketbol Ligi'nde şampiyonu belirleyecek olan final serisine farklı bir başlangıç yaptı.
Normal sezonu lider kapattığı için Efes Pilsen'e karşı saha avantajı bulunan sarı-lacivertli ekip, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşmadan 82-52 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.
Fenerbahçe Ülker'de Solomon 22 sayı – 6 ribaunt – 4 asistle oynarken, Damir Mrsic de 22 sayıyla galibiyette önemli pay sahibi oldu. Sarı-lacivertlilerde Semih Erden 8 sayı – 8 ribaunt, Mirsad Türkcan 7 sayı – 6 ribaunt, Oğuz Savaş da 6 sayı – 6 ribauntla mücadele etti.
Efes Pilsen'de ise Ermal 12, Nicholas 11 sayıyla çift hanelere ulaşırken, Prkacin 9 sayı – 4 ribaunt, Haislip 8 sayı – 5 ribaunt, Granger da 7 sayı – 3 ribauntluk performans sergiledi.
FENERBAHÇE’NİN RİBAUNT VE ÜÇ SAYI ÜSTÜNLÜĞÜ
Fenerbahçe Ülker ribauntlarda ve üç sayılık basketlerde Efes Pilsen’e büyük üstünlük kurdu.
Fenerbahçe Ülker, ribauntlarda rakibine 43-31 üstünlük sağlarken, 34 adet 3 sayılık atıştan 14'ünü sayıya çevirerek 42 sayıyı bu biçimde buldu. Efes Pilsen ise rakibinin tersine 3 sayılık atışlarda etkisiz kaldı ve 20 adet 3 sayılık atıştan yalnızca 5'inde başarılı oldu.
Final serisindeki 2. karşılaşma, 27 Mayıs Pazar günü yine Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak.
FENERBAHÇE ÜLKER: 82 - EFES PİLSEN: 52
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Recep Ankaralı xxx, Ersan Ergüler xxx, Altuğ Köselerli xxx
Fenerbahçe Ülker: Solomon xxxx 22, Ömer xxx 7, İbrahim x 2, Mirsad xx 7, Semih xx 8, Oğuz xx 6, Clark xx 5, Mrsiç xxxx 22, Basden x, Hakan xx 3, Rasim x
Efes Pilsen: Cüneyt x 1, Nicholas xx 11, Granger xx 7, Ermal xx 12, Haislip xx 8, Kerem x, Can x 2, Mustafa x, Prkacin xx 9, Cenk x, Barış, Bora x 2
1. Periyot: 14-17
Devre: 36-28 (Fenerbahçe Ülker lehine)
3. Periyot: 60-43
PERİYOTLAR
Yarı final serisinin en skorer ismi Nicholas'ın 3 sayılık basketiyle maça başlayan Efes Pilsen, bu oyuncunun yanısıra Ermal ile basketler buldu ve 3. dakikada 8-0'lık üstünlük yakaladı. İlk dakikalarda hücumlardan boş dönen Fenerbahçe Ülker, ilk basketini Solomon ile üretti. Alan savunmasıyla rakibini durdurmaya çalışan sarı-lacivertliler, Solomon ile basketler bulmasına karşın Ermal'in 3 sayılık basketine engel olamadı ve Efes Pilsen, 6. dakikada farkı 9 sayıya (15-6) çıkardı. Savunmasını sertleştiren evsahibi takım, rakibinin farkı daha da açmasına izin vermedi ve Solomon'un basketiyle ilk periyodun sonunda farkı 3 sayıya (17-14) indirdi.
Karşılaşmanın 2. periyoduna Clark'ın 3 sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, 11. dakika içinde 17-17 beraberliği sağladı. Çabuk toparlanan ve Granger ile sayılar bulan Efes Pilsen, 14. dakikayı 24-18 önde geçmesine rağmen Mrsiç rüzgarını dindiremedi. Mrsiç ile üstüste 9 sayı üreten Fenerbahçe Ülker, aynı dakika içinde yeniden beraberliği (24-24) sağladı. Tam saha presle rakibinin hücumda organize olmasını engelleyen sarı-lacivertli takım, hücum ribauntlarında da Semih ile etkili oldu ve yine Mrsiç'in basketiyle 15. dakikada ilk kez 27-26'lık skorla öne geçti. İyi oyununu sürdüren evsahibi takım, Solomon'un 3 sayılık basketiyle ilk yarıyı 36-28 önde kapadı.
Mücadelenin 3. periyodunda Solomon, Mrsiç ve Ömer şov vardı. Bu oyuncularla üstüste 3 sayılık basketler bulan Fenerbahçe Ülker, farkı giderek açtı. 3 oyuncuyla 3 sayılık basketlerde 18 sayı bulan sarı-lacivertli takım, 28. dakikada farkı 19 sayıya (58-39) çıkardı. İlk periyodun sonrası hücumda giderek etkisini yitiren Efes Pilsen, potaaltı mücadelesinde de rakibi altında ezildi ve 3. periyodu 60-43 geride geçti.
Taraftarının da büyük desteğini sürekli arkasında hisseden sarı-lacivertli takım, sahanın yıldızlarından Mrsiç ve Solomon ile basketler bularak 33. dakikada farkı 24 sayıya (69-45) çıkardı. Sarı-lacivertli takım, oyun disiplininden kopan rakibi karşısında son dakikalar içinde rahat oynadı ve karşılaşmayı 30 farkla 82-52 kazanarak seride 1-0 öne geçti.
MAÇTAN NOTLAR
Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarının Efes Pilsen ile yaptığı final serisinin ilk maçına ilgi gösterdi.
Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşmada sarı-lacivertli taraftarlar, salonun büyük bölümünü doldurdu. Maçı, yaklaşık 7 bin taraftar izledi.
Maç öncesi büyük coşku yaşayan taraftarlar, salonda çalınan marş ve şarkılarla coştu. Fenerbahçeliler, maç öncesi, oyuncuları tek tek tribüne çağırarak moral verdi. Taraftarlar, takımlarının sahaya çıkması sırasında coşkuyu daha da artırdı. Takımlarını ayakta alkışlayan sarı-lacivertliler, Fenerbahçe marşını da ayakta söyledi.
Geçmiş yıllarda Efes Pilsen'in başında şampiyonluklar yaşayan antrenör Aydın Örs'ün yanısıra Fenerbahçe Ülkerli oyuncular Mirsad, Ömer, İbrahim, Solomon ve Clark da sarı-lacivertli takım forması altında eski takımlarına karşı mücadele etti.
Bu arada karşılaşmayı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da izledi.
Fenerbahçeli taraftarlar, futbol takımlarının şampiyonluğunu kutlayarak, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Adnan Polat'a gönderme yapıp 'Adnan Polat saat kaç' diye tezarühatta bulundu.
NTVSpor
Neron_FB
26.Mayıs.2007, 11:05
Helal Olsun Fener'e.. Pazar günü oynanacak maç bu kadar kolay olmayabilir ama.. Bu sene şampiyonluk hasreti biticek inşallah ;)
mustafa35
26.Mayıs.2007, 11:29
Üçlük şov yaptık gerçekten.
Varonil
26.Mayıs.2007, 12:55
Helal olsun takımımıza.İnşallah seriyi kazanıp Şampiyon olacağız;;)
CeNTeR_TR
26.Mayıs.2007, 14:10
Evet gerçekten mükemmel bir oyun ve mükemmel bir galibiyet.
Sonucu lütfen çok 3 attınız diye örtbas etmeyiniz sonuçta 3 sayı basketbol kuralları içinde hee bu arada şansmı yoksa iyi şut sokan bi oyuncu olmanın verdiği bir avantajmı orasıda ayrı ;;)
Serinin diğer maçı yarın saat 17:00 da Abdi İpekçide oynanacak
Bu arada seri n3 3-0 ne 4-0 olacak en kötü ihtimal 4-1 ama oda olmayacak ve Fenerbahçe kupaya uzanan takım olur inşallah ;;)
Burak Duran
26.Mayıs.2007, 14:27
adamlar telekom serisinden çıktı toparlanırlar ve seriyi alırlar daha 1-0 bu başlangıcı :D
eGowiCh
26.Mayıs.2007, 15:49
Ne çok Efes Pilsen taraftarı varmış forumlarımızda :) Efes Pilsen Avrupa maçlarında bedava bilet dağıttığında bile salon boş kalıyor, bu kadar Efes Pilsenli olmasına rağmen :) Çıkın "Ben Fenerbahçe'nin rakibini destekliyorum" diyin, olsun bitsin ;)
Şans faktörü de vardı tabii Turgut. Şans olmadan bir şey olmaz. Mrsiç'in attığı bir üçlük var, top çemberin ucuna çarpıp giriyor. Hatta Yiğiter Uluğ "Mrsiç'in bu üçlüğüne pota boyun eğdi, eğildi, teslim oldu, girmesi için kafasını öne eğdi." diye yorum yapmıştı.
Semih'in katkısı unutulamaz bu maçta, mükemmel oynadı. Aldığı hücum ribaundlar sayesinde sayılar bulduk. Semih'in smacı da çok iyiydi. Semih Kambala'nın cezalandırılmasından sonra çok daha fazla forma şansı buluyor ve kendini giderek geliştirdi, müthiş bir oyuncu oluyor.
Mrsiç play-off serilerinde fazla forma şansı bulamamış, oynayamamıştı formsuzluğundan dolayı ama bu maça ne kadar iyi konsantre olduğunu gösterdi ve şovunu yaptı. Aynen devam ettirir umarım.
Solomon maçın kilit adamıydı, kendini yiyip bitiriyordu maçlarda, bu maç onu yapmadı, çok iyi oynadı. İlk periyotta neredeyse tüm sayıları o attı, maçtan kopmamamızı sağladı. Solomon'un önümüzdeki maçtaki performansı da çok önemli olacak.
CeNTeR_TR
26.Mayıs.2007, 20:18
Şans faktörü de vardı tabii Turgut. Şans olmadan bir şey olmaz.
Egemen tek bir lafım olacak sende bunu içten yazmadın ama olsun yinede ben bastırarak yazayım ;;)
Basketbolda şans yoktur topu sokacağın yeri biliyorsun ve idman yapıyorsun onun için şans yok yetenek var ;;) He gelelim şans var diyecek olanlara 1 tane olur 2 tane olur ama daha fazlası olmaz kanımca ;;)
C h A o S
27.Mayıs.2007, 18:18
ilk çeyrek 15-14fbülker'in üstünlüğüyle bitti..
eGowiCh
27.Mayıs.2007, 18:46
İlk yarı bitti, 26-26. Savunma savaşı var adeta.
Sekopej
27.Mayıs.2007, 19:46
Fenerbahçe yine her yönüyle müthiş. Taraftar da çoştu. Az kaldı 2-0 olmaya. Müthiş savunma vardı 2 tarafta da, bu maçta geçen sefer ki gibi yüksek oranda 3'lük olmayınca fark az oldu. Solomon yine maçın yıldızı...
Fıratcan Alçınkaya
27.Mayıs.2007, 19:48
FeNeRbaHçe ÜlKeR 66 - 53 EfeS PilSeN Seride 2-0 oldu...TaRafTar maçta oldukça etkiliyiciydi...
Sekopej
27.Mayıs.2007, 19:52
Alkışlar Fenerbahçe'ye. Yolu yarıladık sayılır, şampiyonluğa çok az kaldı. Maçtaki savunmalar çok etkiliydi. Güzel maç oldu, ben izlerken keyif aldım...
fenerbahce_1907
27.Mayıs.2007, 19:53
Yolu yarıladık artık.Şampiyonluga az kaldı.
eGowiCh
27.Mayıs.2007, 19:53
Tebrikler Fenerbahçem :) 66 - 53, 13 sayı farkla Efes Pilsen'i yendik :)
Solomon maçın yıldızıydı, bir de Ömer Onan. Solomon üçlükleriyle dağıttı Efes'i, Ömer ise Nicholas'a adım attırmadı, çok iyi savundu.
Bu maçta üçlük yüzdesi düşüktü, 82 sayı atmıştık, 66 sayıya düştük, Efes ise 1 fazla sayı attı, 52'ydi 53 oldu.
Mrsiç ve İbo'nun üçlükleri girmedi pek ama Solomon sayesinde kazandık.
Seri şimdi 2-0, Çarşamba günü saat 20.00'deki maçı bekliyoruz, 3 yaparsak koparırız.
TR.CaPTaiN
27.Mayıs.2007, 19:55
Yine galibiyet :) Tebrikler Fenerbahçe.
C h A o S
27.Mayıs.2007, 20:33
efes şampiyonlu kaybetmek üzere.maça asılmıyorlar,çok 3'lük yiyorlar,kötü savunma yapıyorlar ve boş atışları sayıya çeviremiyorlar.
Universal
27.Mayıs.2007, 20:35
Diğer maçı'da aldık mı şampiyonuz. Çünkü Efes'in dört maç üst üste kazanması gerekecek. Artık diğer alanlardan sonra'da burada şampiyonluk geliyor. :D
eGowiCh
27.Mayıs.2007, 20:35
Fenerbahçe'nin 2, Efes Pilsen'in 4 galibiyete ihtiyacı var. Fenerbahçe daha yakın şampiyonluğa, Çarşamba günkü maç belirleyecek her şeyi. Efes Pilsen'in son şansı Çarşamba günkü maç.
El Comandante
27.Mayıs.2007, 20:38
Su prkacin midir nedir,ne hammal oyuncu yahu.Sasidan nefret ediyom.Onu oynatmasinlar.
Efes hep 3lük yiyiyor.Oktay Mahmuti´nin buna bir cözüm bulmasi gerekiyor.Nicholas´in da oyuna daha fazla katkida bulunmasi gerek!
eGowiCh
27.Mayıs.2007, 20:40
Rasiç neden oynamıyor?
Nicholas geçen sene Euroleague sayı kralı, Ömer Onan çok iyi durduruyor onu. Play-off serilerinde Nicholas 26 sayı ortalamayla oynuyordu ama Fenerbahçe Ülker'e karşı bu ortalamayı yakalayamıyor.
C h A o S
27.Mayıs.2007, 20:44
rasiç oynarsa efes bi yabancı oyuncusunu tribüne göndemesi gerekir.Onlarda bu hakkını rasiç'den yana kullanıyor.bence doğruda yapıyor.
eGowiCh
27.Mayıs.2007, 20:47
Rasiç, Prkacin, Nicholas, Haislip, Granger. 5 yabancıları var.
4 yabancı oynatma hakkı mı var, 5 mi?
C h A o S
27.Mayıs.2007, 20:49
valla biraz karışık durum:D 1 yabancı oyuncu yedekte bekliyor. mesela efes türk telekom maçında haislip yerine rasiç'i oynatmıştı.
barahir
27.Mayıs.2007, 20:57
4 yabancı ilk 12 ye girebilir.. bu yabancıların sadece 3 tanesi aynı anda ilk 5 de olabilir..
eGowiCh
27.Mayıs.2007, 20:57
Rasiç 1 numara oynuyor bildiğim kadarıyla. Efes Pilsen'in Solomon'u durdurması için Rasiç'i oynatıp Granger veya Prkacin'i yedek bırakması lazım bence.
C h A o S
27.Mayıs.2007, 21:00
bence de prkacin'i yedek bıraksınlar.çünkü efes'in uzun oyuncuları ermal,kerem,haislip ve barış hersek efes'e yeter...
barahir
27.Mayıs.2007, 21:00
rasiç öyle ahım şahım bi oyuncu değil.. Rasiç'in yaptığını can akın fazlasıyla yapıyor.. Bence yanlış bi seçim olur eğer rasiç'i alırsa kadroya.
2-0 oldu seri fenerbahçem sanırım basketbolda uzun süreden sonra şampiyon olabilir çünkü müthiş oynuyolar.inşallah bu seride böle devam ettirirler ve basketbolunda en büyüğü fenerbahçemiz olur.
Varonil
27.Mayıs.2007, 21:59
Solomon'un varsa...
Beko Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen'i, 13 sayı farkla 66-53 yenerek seride 2-0 öne geçti.
Pota altında Prkacin-Semih düellosu ile başlayan maçın 4. dakikası 7-6 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle geçildi. Solomon ve Ömer ile üst üste 3 sayılık basketler bulan sarı-lacivertliler, 7. dakikayı da 10-6 geçmesini bildi. Mustafa ve Haislip ile 3 sayılık basketler bulan Efes Pilsen, farkın daha da açılmasını engelledi ve Fenerbahçe Ülker, 1. periyodu 15-14 üstün geçti.
Maçın ikinci periyodunda iki ekip de iyi savunma yaptı. Periyodun başlarında Granger ile 3 sayılık basket bulan Efes Pilsen, 12. dakikada 17-17 beraberliği sağlarken, Ermal'in basketiyle aynı dakika içinde 19-17 ile skoru lehine çevirdi. Fenerbahçe Ülker, Solomon ile basket bulup 13. dakikada 19-19 beraberliği sağladı. Son dakika içinde Oğuz ile tek sayı bulan Fenerbahçe 26-24 önde olmasına rağmen, Efes Pilsen son hücumda Nicholas ile sayı buldu ve takımlar soyunma odasına 26-26 beraberlikle gitti.
Mücadelenin ikinci yarısına Efes Pilsen sayıyla başladı, ancak Fenerbahçe Ülker, sert savunmasıyla rakibini adeta durdurdu. Haislip'in basketiyle 21. dakikada 28-26 geriye düşen sarı-lacivertli takım, ribauntlarda da etkili olunca iyi savunmasını karşılığını skoru kendi lehine çevirerek aldı. Semih'in basketiyle 24. dakikada 8 sayılık üstünlük (36-28) yakalayan ev sahibi ekip, 25. dakikayı da 36-30 önde geçti. Efes Pilsen, çeyreğin son bölümünde Nicholas ile basketler bulup farkın daha da açılmasını engelledi ve Fenerbahçe Ülker, 3. periyodu 41-37 önde geçti.
Son periyodun başlarında tempoyu düşüren Efes Pilsen, Can ile üst üste sayılar bularak, 32. dakikada 44-41 öne geçti. Solomon'un oyuna girmesiyle canlanan Fenerbahçe Ülker, ABD'li oyuncusuyla adeta şov yaptı. Bu oyuncuyla üst üste 3 sayılık basketler bulan sarı-lacivertliler, rakibinin Granger ile bulduğu şutları değerlendirememesi sonrası sayılar üretti ve 39. dakika içinde 9 sayılık fark (61-52) yakaladı. Aynı dakika içinde Mrsiç ile sayılar bulan sarı-lacivertli takım, Basden'in 3 sayılık basketiyle son dakika içine 13 sayılık farkla (66-53) girdi ve karşılaşmayı 66-53 kazanarak seride 2-0 öne geçti. Sarı-lacivertli takım, böylece şampiyonluk mücadelesinde büyük avantaj yakaladı.
İki takım arasındaki serinin 3. karşılaşması, 30 Mayıs Çarşamba günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak.
Hakemler: Rüştü Nuran, Serdar Ünal, Turgut Işık
Fenerbahçe Ülker: Solomon 20, Ömer 10, İbrahim 6, Mirsad 4, Semih 8, Oğuz 5, Clark 1, Mrsiç 4, Basden 8
Efes Pilsen: Cüneyt, Mustafa 5, Nicholas 9, Prkacin 11, Haislip 9, Ermal 4, Kerem 2, Granger 6, Can 7, Cenk
1. Periyot: 15-14
Devre: 26-26
3. Periyot: 41-37
27.05.2007
Kaynak : AA
ForsakeN
27.Mayıs.2007, 22:39
Çok iyi gidiyoruz.2 galibiyet kaldı şampiyon olmamıza.Burda da şampiyon olmalıyız.
eGowiCh
27.Mayıs.2007, 23:14
Solomon'un varsa derdin yok :)
Fernando Gago
28.Mayıs.2007, 08:12
fenerbahçe seriyi 2-0 yaptı traftar oyuncular çok istekli 2-0dan kupayı vermeyiz futbolda olduğu gibi basketboldada uzun süreden sonra şampiyon olucazz
CeNTeR_TR
28.Mayıs.2007, 15:31
Mükemmel bir maç
Harika savunma
Harika tribün
Solomon şov
En önemliside şampiyonluk yarılandı...
AlicanKidd
28.Mayıs.2007, 16:08
Solomon varsa fazla sorun yok bu yıl ikinci şampiyonluğumuzu elde edeceğiz.
eGowiCh
28.Mayıs.2007, 17:08
Serinin üçüncü maçı Çarşamba saat 18.00'de naklen NTV'de. TBL 20.00 demişti maç için, 18.00'e almış saati. Pazar günkü maç için de önce 15.00 demişler, sonra 17.00'ye çekmişlerdi.
Universal
28.Mayıs.2007, 17:40
18'de olunca taraftarın gitmesi zor. Pazar günkü çoşkuyu göremiyeceğiz.
Fernando Gago
28.Mayıs.2007, 17:44
solomon çok iyi ama ömer onan'ında hakkını vermek lazm harşka savunma yaptı
TR.CaPTaiN
28.Mayıs.2007, 17:45
Solomon tribünleride iyi coşturuyor :)
eGowiCh
28.Mayıs.2007, 17:49
İnşallah yine salon dolar. Bu maçı kazanırsak şampiyonuz diyebiliriz.
Universal
28.Mayıs.2007, 18:41
Solomon'u beğenmiyorum. Tamam çok yetenekli oyuncu ama şahsi oynuyor. Dünkü Efes maçında şansı yanındaydı ama her zaman yanında olmaz. Bence takım oyunu oynamalıyız.
Memedov
28.Mayıs.2007, 19:22
Şampiyon´un Şampi-si olduk :) Geriye -yon kısmı kaldı oda 2 maçta belli olacak..
uAsamet91
28.Mayıs.2007, 21:04
F.Ulker sampiyon olcak gibi..
fmsmyrna
29.Mayıs.2007, 15:31
Aynen bende beğenmiyorum şov uğruna bir gün takımı harcıyacak Solomon.
Fernando Gago
29.Mayıs.2007, 17:52
şovmen olduğu doğru ama çok iyi oyuncu gaza geldi mi kimse durduyamıyo
ayrıca aydın örs işini bilir solomon takımı yakacak duruma gelise onu kenara çekmeyide bilir
fmsmyrna
29.Mayıs.2007, 19:53
BBL'de kimse durduramıyor.Euroleague'de durduruyorlar.:D
Fernando Gago
29.Mayıs.2007, 20:47
ben zaten tblden play-off lardan vs. bahsettim :D konu play-off olduğu için
TR.CaPTaiN
29.Mayıs.2007, 23:05
Efes'in son şansı artık aldı aldı alamazsa Fenerbahçe %90 garantiler.
Fıratcan Alçınkaya
30.Mayıs.2007, 02:06
FeneRbahçe ÜlkeR seriyi burdan veRmesi çok zor... Solomon çok iyi oynuyor...
CeNTeR_TR
31.Mayıs.2007, 15:17
Evet seri 3-0 oldu
F.Bahçe Ülker şamp...
Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 3. maçında Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen'i 78-66 yenerek, seride 3-0 öne geçti ve şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakaladı.
İlk iki maçta skorda sıkıntı yaşayan Efes Pilsen, serinin 3. mücadelesine daha skorer bir oyunla başladı. Dışardan Cüneyt ve pota altında Prkacin ile skor bulmaya başlayan lacivert-beyazlılar, 5. dakikayı 14-6 önde geçti, ancak hücum ribauntlarında kendini göstermeye başlayan Mirsad'ın ürettiği basketlerle oyundan kopmayan Fenerbahçe Ülker, Basden'ın basketiyle 8. dakikada 16-16 beraberliği sağladı. Nicholas ile hücumda etkili oynayan Efes Pilsen, üstünlüğü tekrar eline aldı ve 1. periyotu 22-18 önde geçti.
Maçın 2. periyotunda Efes Pilsen, Granger ile üst üste hücumlardan boş döndü. Ömer ile sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, savunmasını sertleştirdi ve 4 dakika içinde potasında sadece 1 sayı gördü. Sarı-lacivertliler, Mrsic ve Mirsad'ın basketleriyle 15. dakikayı 29-25 önde geçti. Granger'in 3 sayılık basketi sonrası son dakikaya 34-34 beraberlikle girilmesine rağmen Fenerbahçe, Mrsic'in 3 sayılık basketiyle ilk yarıyı 37-34 önde kapadı.
Efes Pilsen, 3. periyotta basit top kayıpları nedeniyle hücumda skor bulmakta zorlandı. Mrsic'in dışardan sayı bulmasıyla farkı açmaya başlayan Fenerbahçe, sert savunmasını da taviz vermeden sürdürdü. Agresif savunma karşısında pota altında kolay şut imkanı bulamayan Efes Pilsen, dışardan yakaladığı şut şanslarını da kötü kullandı. Sarı-lacivertli takım, savunmadaki iyi oyununu hücuma da taşıdı ve 3. periyotu 17 sayı farkla 59-42 önde geçti.
Son periyotta farkı bir ara 21 sayıya kadar (65-44) çıkaran Fenerbahçe Ülker, karşılaşmayı 78-66 kazanarak seride 3-0 öne geçti.
Serideki ilk maçı Mrsic ve Solomon ile kazanan, 2. karşılaşmada Solomon ile etkili olan Fenerbahçe Ülker, final serisinin 3. mücadelesini de Mrsic-Mirsad ikilisiyle kazandı. Sarı-lacivertli takımın oyun kurucusu Mrsic, 19 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, 17 sayı üreten Mirsad, aldığı 10 ribauntla da maçın bir diğer yıldız ismi oldu.
Play-off final serisinin 4. maçı 1 Haziran Cuma günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak. Fenerbahçe Ülker, bu maçı kazandığı takdirde şampiyonluğunu ilan edecek.
EFES PİLSEN: 66 - FENERBAHÇE ÜLKER: 78
Hakemler: Engin Kennerman, Halil Baldemir, Kaan Büyükçil
Efes Pilsen: Cüneyt, Mustafa, Nicholas, Haislip, Prkacin, Ermal, Cenk, Granger, Kerem, Barış, Can
Fenerbahçe Ülker: Solomon, Ömer, İbrahim, Mirsad, Semih, Oğuz, Basden, Clark, Mrsic, Hakan
1. periyot: 22-18
İlk yarı: 34-37 (Fenerbahçe Ülker lehine)
3. periyot: 42-59
Üzgünüm arkadaşlar 4-0 olamaz en kötü ihtimal 4-3 o da imkansız! :zuhaha
CeNTeR_TR
31.Mayıs.2007, 16:10
Bu arada şampiyonluk maçı 1 Haziranda oynanacak umarım onuda kazanıp şampi.. yon ekini ekleriz ;;)
CeNTeR_TR
01.Haziran.2007, 17:44
Bu akşam saat 20:00 son maç ve şampiyonluk maçı bakalım Efes tamam diyecekmi ?
eGowiCh
02.Haziran.2007, 02:37
Kanaryanın 100. yıl zaferi
BEKO Basketbol Ligi'nde 2006-2007 sezonu şampiyonu Fenerbahçe Ülker oldu. Efes Pilsen'i 98-76 mağlup eden sarı-lacivertliler, güçlü rakibine final serisinde 4-0'lık üstünlük kurdu ve 100. yılında mutlu sona ulaştı.
http://www.ntvspor.net/Images/14925.jpg
BEKO Basketbol Ligi'nde şampiyonu belirleyecek final serisinin, dördüncü maçı ABDİ İpekçi Spor Salonu'nda oynandı.
Deplasmanda oynamasına rağmen yaklaşık 12 bin taraftarını arkasına alan Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen’i 98-76 yenerek seride durumu 4-0 getirdi ve şampiyonluğa ulaştı.
Maça iyi başlayan sarı-lacivertliler dış atışlardan bulduğu basketlerle ilk periyodu 23-18 önde geçti. İkinci periyotta Ömer ve Mrsiç'in sayılarıyla farkı açan Fenerbahçe Ülker, devreyi 46-31, üçüncü periyodu ise 68-53 önde geçti.
Son periyotta farkı iyice açan Fenerbahçe Ülker, sahadan 98-76 galip ayrılarak BEKO Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı. Kuruluşunun 100. yılını kutlayan Fenerbahçe, basketbolda 1990-91 sezonunda elde ettiği şampiyonluktan sonra 2. zaferine ulaştı.
Sarı-lacivertlilerde, Mirsad Türkcan, 21sayı-12 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynadı. İbrahim Kutluay 19, Ömer Onan ise 17 sayı üretti. Efes Pilsen'de, Ermal'ın 22, Nicholas'ın 20 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı.
EFES PİLSEN: 76 - FENERBAHÇE ÜLKER: 98
Hakemler: Mehmet Keseratar xxx, Zafer Yılmaz xxx, Yener Yılmaz xxx
Efes Pilsen: Cüneyt x 3, Mustafa xx, Nicholas xx 20, Prkacin xx 4, Haislip xx 12, Rasiç xx 3, Ermal xxx 22, Kerem x 4, Cenk x, Barış x 5, Can x 3
Fenerbahçe Ülker: Solomon xxx 10, Ömer xxx 17, İbrahim xxx 19, Mirsad xxx 21, Semih xxx 6, Mrsic xxx 15, Oğuz xxx 2, Basden xx 3, Clark xx 2, Hakan xx, Rasim xx 3, Can xx
1. Periyot: 18-23
İlk yarı: 31-46 (Fenerbahçe Ülker lehine)
3. Periyot: 53-68
5 Faul alan: Dk. 33.31 Kerem (Efes Pilsen)
PERİYOTLAR
Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, İbrahim ve Ömer'in attığı 3 sayılık basketlerle 3. dakikayı 11-2 önde geçti. Mirsad ve İbrahim'in sayılarıyla 9. dakikada farkı 10 sayıya (23-13) çıkaran sarı-lacivertliler, Nicholas'ın sayılarına engel olamamasına rağmen ilk periyodu 23-18 önde kapadı.
http://www.ntvspor.net/Images/14920.jpg
İkinci periyodun başında Fenerbahçe Ülker hücumlardan boş dönerken, Efes Pilsen, Nicholas, Ermal ve Kerem'in basketleriyle 9-0'lık bir seri yakaladı ve 13. dakikada 27-23'lük skorla üstünlüğü ele geçirdi. Çabuk toparlanan sarı-lacivertliler iyi savunma yapıp, Basden'ın ve Mrsic'in arka arkaya attığı 3 sayılık basketlerle yeniden farkı açtı ve İbrahim'in basketiyle ilk yarıyı 15 sayı farkla 46-31 önde kapadı.
Karşılaşmanın 3. periyodunda da üstün bir oyun ortaya koyan sarı-lacivertliler, Mrsic, Mirsad ve Ömer'in basketleriyle 27. dakikada farkı 20 sayıya (58-38) çıkardı ve son periyoda da 68-53 önde girdi.
Son periyotta taraftarının büyük desteğiyle 35. dakikada farkı 25 sayıya (82-57) çıkaran Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan 98-76 galip ayrılarak, seride durumu 4-0 yaptı ve şampiyonluğa ulaştı.
NTVSpor
Sekopej
02.Haziran.2007, 02:58
4 maçta da üstün olan tarafdık, 4 maçta da Efes'i sahadan sildik. Sonuna kadar bu şampiyonluğu hakettik. İnanın futboldakinden daha çok sevindim bugün. Teşekkürler Fenerbahçe, tebrikler Fenerbahçe. 100. yılımızda 1 şampiyonluk daha...
eGowiCh
02.Haziran.2007, 03:04
100. yılımıza yakışan, muhteşem bir şampiyonluk daha kazandık. Gerçekten çok mutlu oldum ve yönetimimizden tüm oyuncularımıza teknik kadromuza çok teşekkürler bize bu mutluluğu yaşattığı için.
4-0 gibi net bir skor alarak sonuna kadar kupayı hakettiğimizi gösterdik. Ligi de 1. bitirmiştik zaten, play-off'larda da iyi oyunumuzu gösterdik.
Tebrikler gerçekten, 16 yıl sonra kupayı almak güzel. Fenerbahçe erkek futbol ve erkek basketbolda şampiyonluklar alarak, 100. yılını son derece anlamlı kılmıştır.
goosfraba
02.Haziran.2007, 03:47
Zaten bu sene bütün kurvarlar da şampiyonluk istiyorduk.Bu da hedefimize yaklaşmamızı sağlayan şampiyonluklardan bir tanesi..
Varonil
02.Haziran.2007, 09:09
Her kulvarda şampiyon olduk.100.yıla yakıştı diye düşünüyorum
M.Scofield
02.Haziran.2007, 09:32
Tebrikler Fenerbahceye
Nocna Mora
02.Haziran.2007, 09:49
Maçı izledim Efes yıkıldı...
fm_monster
02.Haziran.2007, 09:55
cok rahat kazandık basten ve omeri begendim semihin haislip e blogu muthişti
mustafa35
02.Haziran.2007, 10:17
Tebrikler Fenerbahçe'm.
Universal
02.Haziran.2007, 10:51
Sonunda şampiyon olduk. Ben en son şampiyonlukta hayattaydım ama 1 yaşında olduğum için hiç bir şey hatırlamıyordum. Bu şampiyonluğu getirerek baskettede artık iddialı olduğumuzu kanıtladık. Umarım Avrupa'da da daha iyi işler yaparız.
eGowiCh
02.Haziran.2007, 15:02
Türkiye'nin en büyük spor kulübü olduğumuzu ispatladık bu sene aldığımız başarılarla :)
uAburak89
02.Haziran.2007, 15:04
Büyüklük geçmişte gizlidir, büyük takım mazisinden bellidir >.<
El Comandante
02.Haziran.2007, 15:07
Büyüklük geçmişte gizlidir, büyük takım mazisinden bellidir >.<
+1905 :)
Fenerbahce´nin 2.sampiyonlugu basketbolda :)
Bu sene Ülker fbye en cok katki yapan sponsor oldu.Bize cok az destek verdi.Fbye 4 tane basketbolcusunu,Euroleague´yi verdi.Daha ne yapsinlar :)
Bu sene Vestelle birlesecegiz.Bu sene sirketsiz yari finale ciktik,seneye sirketle sampiyon oluruz :)
Fenerbahce Efes´i eze eze yendi.Tebrikler...
eGowiCh
02.Haziran.2007, 15:08
Fenerbahçe bence şu anda Türkiye'nin en büyük spor kulübüdür. Bu sene aldığı başarılarla, erkek basketbol olsun, erkek futbol olsun, bayan basketbol ve diğer amatör sporlar olsun, büyüklüğünü ispatlamıştır.
Tebrikler Fenerbahçe, tebrikler Büyük Başkan!
GeNç KaRTaL
02.Haziran.2007, 15:10
Tebrikler haketmişti Fenerbahçe Ülker:)
eGowiCh
02.Haziran.2007, 15:12
+1905 :)
Fenerbahce´nin 2.sampiyonlugu basketbolda :)
Bu sene Ülker fbye en cok katki yapan sponsor oldu.Bize cok az destek verdi.Fbye 4 tane basketbolcusunu,Euroleague´yi verdi.Daha ne yapsinlar :)
Bu sene Vestelle birlesecegiz.Bu sene sirketsiz yari finale ciktik,seneye sirketle sampiyon oluruz :)
Fenerbahce Efes´i eze eze yendi.Tebrikler...
Her Galatasaraylı bunu söylüyor belki ama yanılıyor.
Galatasaray Cafe Crown?
Fenerbahçe'ye Ülker destek verdi, Euroleague hakkını verdi, oyuncularını verdi, bunun sebebi Murat Ülker'in Fenerbahçeli olması ve Fenerbahçe'de ışık görmesi. Fenerbahçe'de zaten kaliteli oyuncular vardı, ışığı Fenerbahçe'de gördü, taraftarıyla, camiasıyla ve büyüklüğüyle, ve o yüzden böyle bir jest yaptı. Kendi de Fenerbahçeli zaten, gidip de Galatasaray'a vermezdi Euroleague hakkını :)
Yani kendinizde aramalısınız suçu, Galatasaray'ın yöneticilerinde kabahat, daha fazla destek isteyebilirler, daha iyi ilişkiler kurabilirlerdi.
Sonuçta FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ adı altında Fenerbahçe Ülker şampiyon olmuştur.
Tebrikler.
Sekopej
02.Haziran.2007, 15:19
Yeni sisteme geçtik ve yazar grubunda kalmak istiyorsanız kendinize daha dikkat edin.
Konu kim kime neden sponsor oldu değil. Basketbolda artık bu böyle, avrupada da böyle. Sponsorsuz bu işler yürümüyor. Keşke Efes de diğer 2 takımımızdan birine sponsor olsa ve taraftar desteğiyle de daha iyi yerlere gelse basketbolumuz.
Ülker grubuna desteğinden dolayı çok teşekkür ederiz. 3-5 sene sonra anlaşma bittiğinde kupayı ne ülker alıp götürecek, ne tarihe yazılan 2007 şampiyonu Fenerbahçe değişecek. Artık bu tartışma bitsin.
100. yıla başlarken sadece futbolda değil tüm branşlarda şampiyonluk parolasıyla başladı Fenerbahçe. Tüm branşlarda şampiyon olmasa da son ana kadar mücadele etti. Erkek Basketbol Takımımıza 100. yılımızda bize bir şampiyonluk sevinci daha yaşattıkları için teşekkür ederim...
uAburak89
02.Haziran.2007, 15:26
Valla benim açımdan sorun yoktu, ama bazı durumlardan dolayı yazmak durumunda kaldım.. Biz dememiz gerekenleri salonlarda söyledik zaten..
El Comandante
02.Haziran.2007, 15:27
Konu kim kime neden sponsor oldu değil. Basketbolda artık bu böyle, avrupada da böyle. Sponsorsuz bu işler yürümüyor. Keşke Efes de diğer 2 takımımızdan birine sponsor olsa ve taraftar desteğiyle de daha iyi yerlere gelse basketbolumuz.
Serkan abi bizim dedigimiz bu iste.Ülker bize cok az destek verdi.Kesinlikle bunda bizim yönetimimizin de sucu var.Eger Ülker bize biraz daha destek verseydi daha iyi yerlere gelebilirdik.
Insallah Vestel ile birlesip cok güclü bir takim kurariz.
Sekopej
02.Haziran.2007, 15:38
Burak kusura bakma ilk yazdığın mesajdan da bundan da birşey anlamadım.;)
İlk başlarda pek kabullenilmedi bu durum. 3 büyük takım ismini değiştiriyor, yanına sponsorun ismi yazılıyor. Ama hep diyorum avrupaya baktığımızda bu işler böyle yürüyor. Barcelona'nın bile sponsoru var, isimleri değişik. Maden düzen böyle kurulmuş, biz de düzene uymak durumundayız.
Tekrar maça gelirsek, 100 olmasını çok istedim, son anda oluyordu da ama... Bir de maçta en çok hoşuma giden olay Semih'in muhteşem bloğuydu. Şimdi iyi ki Kambala dopingli çıkmış diyorum. Türkiye, Semih ve Oğuz gibi geleceği olan iki önemli uzunu kazandı...
uAburak89
02.Haziran.2007, 15:42
İlk yazdığım mesajın bir üstündeki mesaja bakarsan, ne demek istediğimi çok rahat anlarsın bence.. Benim durduk yere birşey yazdığımı gören olmamıştır herhalde, birileri inceden inceden sataşıyor aklı sıra, bende ona tepkimi verdim sadece.. İstersen bu mesajımı da anlama, anlayan anlıyor bence..
eGowiCh
02.Haziran.2007, 18:43
Kambala'nın ceza alması Türk basketbolu için çok iyi oldu gerçekten. Semih ve Oğuz fazla forma şansı bulamazken, bu iki 5 numara sayesinde kupayı müzemize götürdük.
uğuray1907
02.Haziran.2007, 19:18
bunlara kim gaz verdiyse iyiki vermiş.euroleague de de böyşe oynasalar iyi dereceler alırlar
barahir
02.Haziran.2007, 19:39
Euroleague'deki iyi takımların bütçesi Fenerbahce Ülker'in bütçesinin 5-6 katı nerdeyse.. Ama yine de imkansız değil..
eGowiCh
02.Haziran.2007, 19:58
Birden olmuyor Euroleague. Efes Pilsen yılların tecrübesiyle Euroleague'de başarılı oluyor. Biz de zamanla olacağız.
Fıratcan Alçınkaya
02.Haziran.2007, 20:34
Fenerbahçe yi tebrik ederim... Başarılarının devamını dilerim...
eGowiCh
02.Haziran.2007, 20:53
http://img19.imageshack.us/img19/7518/basketkutlamalar2007rl6.jpg
http://img48.imageshack.us/img48/5451/basketkutlamalar20071rf8.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/762/basketkutlamalar20072nh9.jpg
http://img48.imageshack.us/img48/2368/basketkutlamalar20074ah9.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/1518/basketkutlamalar20077rw5.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/1251/basketkutlamalar20075ml5.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/4179/basketkutlamalar20078kg5.jpg
http://img48.imageshack.us/img48/599/basketkutlamalar20079lm7.jpg
carrey
02.Haziran.2007, 23:12
futbol takimi gibi basket takiminida boyle otobus vermeleri cok iyi oldu bence hakettiler
Fernando Gago
03.Haziran.2007, 01:20
fenerbahçenin şanına yakışır şampiyonluk ve kutlamalar oldu
bize bu mutluluğu yaşatan herkes teşekkür ederimm
C h A o S
03.Haziran.2007, 14:15
hakedilen bir şampiyonluktu.Efes'i adete sahadan sildiler.Özellikle ömer onan playofların yıldızıydı.
Fernando Gago
03.Haziran.2007, 15:06
Ömer Onan defansif Solomon ofansif bakımdan play-offun starlarıydı
eGowiCh
03.Haziran.2007, 15:31
Mrsiç'i unutmamak lazım :)
TR.CaPTaiN
03.Haziran.2007, 16:53
Efes'i bu şekilde maç vermeden,ezerek yenen takımımızı tebrik ediyorum. 100. yılda hemen hemen her branşta başarı.
GsDoruk
03.Haziran.2007, 17:34
Efes'i tutuyordum ama Ülker çok iyi oynadı. Bütün maçları kazandılar. Tebrikler Fener. 2 maça gittim. Uğursuzluk getirdim heralde :)
senderson
03.Haziran.2007, 22:46
Bu taraftara,bu yönetime,bu oyuncularada bu yakışırdı.Fenerbahçe camiası bundanda iyisini hakediyor.İnşallah artık bu şampiyonluk bir geleneğin başlangıcı olur ve bu sene başında kötü başlayıp sonunda coştuğumuz Euroleague de başarı kazanırız..
CeNTeR_TR
05.Haziran.2007, 14:37
Şimdi herkes bundan 15 gün önceye dönsün..
Konu ilk açıldığında ne deniliyordu Efes 4-0 geçer.Peki ne oldu Fener 4-0 gibi ezici bir skor net bir skor ve maçlardada rakibini sahadan silerek yendi.Ne oldu hem normal sezonda ligi bitirdiği 1.liğinin ne kadar haklı olduğunu gösterdi hemde şampiyon olarak bunu ispatlamış oldu.
Peki şimdi sorarım Efes 4-0 geçecek diyipte Fenerbahçe geçince işi şirket muhabeetine vuran arkadaşlara.
Seri başladığında bizim arkamızda Şirket yokmuydu ? Şirket bize seri başladıktan sonra mı destek oldu ? Fenerbahçe şampiyon olunca neden şirket çıktı ortaya eğer olamasaydı Efes ezdi geçti denilmeyecekmiydi ? Peki biz yenilince Şirket destek vermedimi diyecektik ? Neyse gayet net konuştum herhalde ;;)
Ama burası Türkiye bunları daha çok duyacağız sebebi mi işte sebebi...
Her başarının altında bir oyun aranaması örnek mi ?
Galatasaray Uefa kupasını Super kupayı aldığında Bazı Fenerbahçelilerin Tesadüf demesi....
Fenerbahçenin her şampiyonluğunda şike konuşulması...
Ve bunun gibi onlarca örnek daha peki bunlar güzel örneklermi tabiyki hayır...
İşte bu yüzden ilerleyemiyoruz...
Zaten kazananı kaybedenin tebrik ettiği bir ülke olsa herşey daha güzel olacak ama bunu görmemiz neredeyse imkansız...
eGowiCh
05.Haziran.2007, 16:55
Turgut çok doğru söylemişsin. Efes Pilsen 4-0 geçer diyordu Efes taraftarları ancak bunun aksi oldu ve Fenerbahçe ligdeki birinciliğininin de haklı olduğunu kanıtladı.
Şirket mirket anlamam, sonuçta Fenerbahçe Spor Kulübü bu başarının sahibidir :)