Log in

View Full Version : Pele'den Edu'ya mesaj!

eGowiCh
25.Mayıs.2007, 23:48
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_19869_Edu004.jpg

Pele'den Edu'ya mesaj!

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuların biri olan efsanevi Pele Fenerbahçe'nin Brezilyalı defansı Edu'ya övgüler yağdırdı.

Fenerbahçeli Edu'yu Brezilya'nın en önemli defans oyuncularından biri olarak gördüğünü söyleyen Pele, onun neden milli takıma alınmadığını anlamakta zorluk çektiğini söyledi. La Gazzetta Dello Sport'a bir röportaj veren ve bu röportajda Brezilya'nın en önemli defans oyuncularını açıklayan Pele Edu'yu da bu futbolculardan biri olarak gösterdi. Pele, Edu'nun yanı sıra Lucio, Juan, Alex ve Luisao'yu da Brezilya'nın en önemli defans futbolcuları olarak belirledi.

Teknik direktör Carlos Dunga, Paraguay ve Gana ile oynanan maçlarda Edu'yu kadroya davet etmiş ama forma şansı vermemişti. Dunga, Brezilya'nın Türkiye ile oynayacağı maç için ise Edu'yu kadroya dahil etmedi.

Lig TV

hp-fm-gs
25.Mayıs.2007, 23:50
Çok kaliteli bir futbolcu olmadığı kanaatindeyim..

TR.CaPTaiN
25.Mayıs.2007, 23:51
Pele beğenir,Türk medyası beğenmez :)

ForsakeN
25.Mayıs.2007, 23:59
Bence sıradan bi stoper.

Mirza
26.Mayıs.2007, 00:05
Ben de pek beğenmiyorum;lakin Pele iyi diyorsa vardır bir şey.

ForsakeN
26.Mayıs.2007, 00:15
Pele Deivid'i de övmüştü bir aralar

El Barto
26.Mayıs.2007, 00:17
Vatandaşı över tabi. :) Ama Edu'nun abartılacak bir tarafı yok bence olsa zaten Fenerbahçe'de ne işi var...

JunkChorn
26.Mayıs.2007, 00:43
Bence orta üstü bir stoper ama milli takımda oynayabilcek kadar iyi olduğuna inanmıyorum.Pele neye göre dedi bilmiyorum.

Fıratcan Alçınkaya
26.Mayıs.2007, 01:42
Bence çok iyi bir savunmacı değil... Ama Pele genelde öveR ztn Brezilya lı oyunculaRı...

sercaninan
26.Mayıs.2007, 02:03
Bence o kadar büyütülecek kadar iyi bi oyuncu değil diyordum ama Pele dediyse bir bildiği vardır.

El Comandante
26.Mayıs.2007, 02:05
Edu Brezilya Milli takiminda oynayabilecek kapasitede bir futbolcu degil.

GeNç KaRTaL
26.Mayıs.2007, 08:23
O kadar iyi olsa Fenerbahçe'den daha büyük bir kulüpte oynar tıpkı Lucio, Juan, Alex ve Luisao gibi...

fm26mer
26.Mayıs.2007, 11:45
Bencedeokadar iyideğil

fmsmyrna
26.Mayıs.2007, 12:58
Bence o kadar iyi bi futbolcu.Fenerbahçe yerine Milan'ıtercih etseydi daha büyük yerlere gelirdi kesinlikle.Lugano'danda iyi her an kırmızı kart görme riski yok Lugano gibi

ryu
26.Mayıs.2007, 14:37
pele kendi vatandaşı olduğu için övmüştür.yoksa edu milli takımda oynayabilecek kadar kaliteli bir oyuncu değil

ewrim_FB
26.Mayıs.2007, 14:43
Bence Edu iyi seneye daha da iyi olacak.Ben defanslarımızdan(Lugano,Edu) memnunum...

nerazzuri
26.Mayıs.2007, 14:52
[B]Bence Edu Milli Takımda oynayacak kadar kaliteli bi futbolcu F.Bahçe'ye geldiğinde ilk defa bu kadar kötü bir sezon geçirdi.Ben Edu'yu Cruzeiro'daykende takip ediodum.Gerçekten de harika bi stoper Pele ne dediyle haklıdır..Bence Edu bu sene takımada alışmasıyla harika bir sezon onu bekliyor ;) ben bunu burda söylüyorum ;);;) Edu bu sözleri fazlasıyla hakediyor ;) Eğer Edu' yu daha önceden izliyenler varsa bana hak verecektir ;;)

Memedov
26.Mayıs.2007, 15:16
Edu iyi bir defans..

Brazilya milli takımında ondan iyileri var..

Krusty
26.Mayıs.2007, 15:24
Pele abartmis sanki...

Sheriff
26.Mayıs.2007, 15:35
pele kendi vatandaşı olduğu için övmüştür.yoksa edu milli takımda oynayabilecek kadar kaliteli bir oyuncu değil
Tek vatandaşı Edu zaten..

hp-fm-gs
26.Mayıs.2007, 15:38
Tek vatandaşı Edu zaten..
Abi ne demek istediğini anlamadım?

El Barto
26.Mayıs.2007, 15:40
Tek vatandaşı Edu değil tabiki ama Edu milli takımda oynayacak bi futbolcuda değil.

eGowiCh
26.Mayıs.2007, 15:42
O kadar iyi olsa Fenerbahçe'den daha büyük bir kulüpte oynar tıpkı Lucio, Juan, Alex ve Luisao gibi...

:) Saçma ve komik bir yorum diye düşünüyorum.

Alex: PSV'de oynuyor.
Lucio: Bayern Münih'de oynuyor.
Juan: Bayer Leverkusen'de oynuyor.
Luisao: Son aday kadroda yok. Tıpkı Edu gibi. Benfica'da oynuyor.

Bunların içinden bir tek Bayern Münih Fenerbahçe'den büyük kulüptür. Diğerleri ya eş değerdir, ya da daha düşüktür. Bu kısmı pek önemsemiyorum, asıl kısma geliyorum.

Bir oyuncunun iyi futbolcu olması için illa büyük bir kulüpte oynaması gerekmiyor.

Şu an Quaresma var mesela, Porto'da oynuyor. Ribery var, Marsilya'da oynuyor. Şimdi bunların kulüpleri ahım şahım kulüpler değil, Avrupa'nın güçlü kulüpleri değil ve daha büyük kulüplerde (Man Utd, Milan, Liverpool vb.) aynı mevkiilerde oynayan futbolcular var. Şimdi büyük kulüplerde oynayan futbolcular, Ribery ve Quaresma'dan daha mı iyi? Mesela Liverpool'daki Zenden, Inter'deki Maxwell...

Kulüplere takılmamayı anlatıyorum. Brezilya'da ne oyuncular var, Brezilya takımlarının hepsinden güçlü takımlardaki oyunculardan iyi...

Şimdi şöyle mi demeliyiz?

"Quaresma, o kadar iyi olsa Porto'dan daha büyük bir kulüpte oynar tıpkı Zenden, Maxwell gibi..."

hp-fm-gs
26.Mayıs.2007, 15:46
Edu Brezilya Milli Takımı'nda oynayacak kadar kaliteli olsaydı daha önce diğer Avrupa kulüplieri tarafından keşfedilip Milli takımada çağrılırdı.Uzatmaya gerek yok.Pele'nin övmesi normal çünkü Türkiye'nin kalburüstü defansalrından birisi.Ayrıca eGowiCh;

-Ajax yıllar öncesinin devi.Şimdide korkulu rüya
-Levrkusen ŞL finali oynamış bir takım.
-Benfica ŞL çeyrek finalde Barca'yı zorlamış bir takım
-Fenerbahçe gruplardan puan bile alamadan elenen takım..

Neye göre karşılarştırdığını anlamadım?

El Comandante
26.Mayıs.2007, 15:53

Bunların içinden bir tek Bayern Münih Fenerbahçe'den büyük kulüptür. Diğerleri ya eş değerdir, ya da daha düşüktür. Bu kısmı pek önemsemiyorum, asıl kısma geliyorum.

Bir oyuncunun iyi futbolcu olması için illa büyük bir kulüpte oynaması gerekmiyor.

Şu an Quaresma var mesela, Porto'da oynuyor. Ribery var, Marsilya'da oynuyor. Şimdi bunların kulüpleri ahım şahım kulüpler değil, Avrupa'nın güçlü kulüpleri değil ve daha büyük kulüplerde (Man Utd, Milan, Liverpool vb.) aynı mevkiilerde oynayan futbolcular var. Şimdi büyük kulüplerde oynayan futbolcular, Ribery ve Quaresma'dan daha mı iyi? Mesela Liverpool'daki Zenden, Inter'deki Maxwell...

Kulüplere takılmamayı anlatıyorum. Brezilya'da ne oyuncular var, Brezilya takımlarının hepsinden güçlü takımlardaki oyunculardan iyi...

"Quaresma, o kadar iyi olsa Porto'dan daha büyük bir kulüpte oynar tıpkı Zenden, Maxwell gibi..."

Nadiren de olsa katiliyorum.:)

Iyi bir futbolcunun illa büyük kulüplerde oynamasi gerekmiyor.Güney Amerika´ya bakarsak bunu daha iyi anlayabiliriz.

Ama Edu konusuna gelirsek ben Edu´nun bir Lucio,Alex,Luisao,Cris,Juan´dan iyi futbolcu oldugunu düsünmüyorum.Edu Brezilya Milli takiminda oynayamaz.5 tane stoper var ondan daha iyi.Edu bu isimleri kesemez.Zaten milli takimda 6 tane stoper olmasi sacma ve komik olur. :)

Yalniz Brezilya kücük takimlarla mac yaparsa,bu oyunculardan 2-3 tanesi kadroda olmazda bir nedenden dolayi,Edu cagirabilir Milli takima.Oynayacagini gene sanmiyorum ki Gana macina cagirilmis ve oynamamisti.

Yani kisaca Edu Brezilya Milli takiminda oynayabilecek kapasitede bir futbolcu degil.

Crazycat
26.Mayıs.2007, 16:08

Daha büyük klüp derken alex chelsea den psv ile özel bir antlaşmayla gitti galiba eğer psv büyük klüpse juan da b.leverkusen de bence bu 2 klüple fenerbahçe arasında karşılaştırılsa fenerbahçe daha ağır basar bütçeye bakın yeter zaten...Gerçi uefa kupasını da sevilla aldı bu iş bütçeye bakmıyor sevilla nın bütçesi fenerbahçe den fazla mı hayır ama daha iyi alt yapısı olduğu kesin...

Tabiki bence edu da diğer arkadaşlarımızın dediği gibi Brezilya'da oynacabilecek kapasitede değil..

eGowiCh
26.Mayıs.2007, 16:11
Edu Brezilya Milli Takımı'nda oynayacak kadar kaliteli olsaydı daha önce diğer Avrupa kulüplieri tarafından keşfedilip Milli takımada çağrılırdı.Uzatmaya gerek yok.Pele'nin övmesi normal çünkü Türkiye'nin kalburüstü defansalrından birisi.Ayrıca eGowiCh;

Edu zaten Fenerbahçe'ye gelmeden milli takım forması giydi, Konfederasyon Kupası'nda... Cruzeiro'da iyi performans sergilediğinden milli takıma davet edilmişti. Brezilya'da gösterdiği performansla altın karmaya girdi. Türkiye'de bu sene kötü performans göstermedi, hataları olabilir, özellikle ilk haftalarda çok kötüydü. "Nereden buldular bunu?" diyorduk, ama adaptasyon sürecini atlatınca başarılı oldu. Önümüzdeki sene çok daha iyi olacaktır. Zaman tanınması gerekiyor bazı oyunculara. Şu an Edu 25-26 yaşında, yaşı daha genç, kendini geliştirecektir. Şu an 32-33 yaşındaki stoperler kariyerlerinin zirvesinde, Edu da o yaşlarda zirveye ulaşacaktır muhakkak. Lucio mesela 29 yaşında, Edu'dan 3-4 yaş büyük bir futbolcu, Edu'nun o yaşlarda nasıl oynayacağını kimse bilemez.

Takım kıyaslamasının önemsiz olduğunu yazmıştım yukarıda, esas olan şeyi yazdım. Bence Fenerbahçe sadece Bayern Münih'ten kötü takım, diğerleriyle eşdeğer ya da daha iyi. Bunu yapmanın anlamı yok, esas benim belirttiğim nokta başka çünkü.

Nadiren de olsa katiliyorum.:)

Iyi bir futbolcunun illa büyük kulüplerde oynamasi gerekmiyor.Güney Amerika´ya bakarsak bunu daha iyi anlayabiliriz.

Ama Edu konusuna gelirsek ben Edu´nun bir Lucio,Alex,Luisao,Cris,Juan´dan iyi futbolcu oldugunu düsünmüyorum.Edu Brezilya Milli takiminda oynayamaz.5 tane stoper var ondan daha iyi.Edu bu isimleri kesemez.Zaten milli takimda 6 tane stoper olmasi sacma ve komik olur. :)

Yalniz Brezilya kücük takimlarla mac yaparsa,bu oyunculardan 2-3 tanesi kadroda olmazda bir nedenden dolayi,Edu cagirabilir Milli takima.Oynayacagini gene sanmiyorum ki Gana macina cagirilmis ve oynamamisti.

Yani kisaca Edu Brezilya Milli takiminda oynayabilecek kapasitede bir futbolcu degil.

Edu ile ilgili dadas22'ye yazdığım mesajları buraya aynen yazmama gerek yok, orada belirttim birkaç şey. Buraya da ilave yapayım.

Lucio, Alex, Luisao, Cris, Juan isimleri geçmiş. Bu 4 isim de Edu'dan iyi, kesinlikle daha iyi. Bunu herkes söyler zaten, ben de bir Fenerbahçeli olarak söylüyorum, çünkü görünen köy kılavuz istemez.

Ancak Edu da gelecek vaad eden bir oyuncu, 25-26 yaşında, daha bu Avrupa'daki ilk senesi. Olympiakos'ta oynamıştı fakat 6 ay oynayabildi sadece, Fenerbahçe'de tam sene oynadı, giderek formunu arttıracaktır. Lucio yıllardır Avrupa'da oynayan bir oyuncu, aynı şekilde Juan da öyle. Edu Turkcell SüperLig gibi kalitesiz bir ligde oynarken, Lucio Bundesliga'da, Alex Hollanda Ligi'nde, Luisao bwin Portekiz Ligi'nde, Cris Fransa Ligi'nde, Juan Bundesliga'da oynuyor. Edu ileride daha iyi olacaktır.

Luisao da çok kaliteli bir futbolcu fakat son aday kadroda yer almıyor. Aynı şekilde Lyon'un başarılı defans oyuncusu Cris de çok kaliteli bir futbolcu fakat o da son aday kadroda yer almıyor. Lucio da son aday kadroda yok. Son aday kadro da Edu da yok ve Edu da mı kalitesiz şimdi?

Edu'da bir ışık görülmüş ki, daha genç yaşında Konfederasyon Kupası'na davet edilmiş, bir ışık var ki, Gana maçı kadrosuna çağrılmış, bir ışık var ki, Pele tarafından övülmüş.

Şu an en iyi Brezilyalı 10 stoper içine girer Edu.

1. Lucio
2. Juan
3. Alex
4. Luisao
5. Cris
6. Naldo

Aklıma gelen 6 isim, geriye kalan 4 isim içine mutlaka girer Edu Dracena.

Şu an Brezilya Milli Takımında oynayamaz, banko oynayamaz, stoperde ben olsam Alex - Lucio ikilisini veya Lucio - Luisao ikilisini tercih ederim, fakat iyi bir yedek olur. Üç yıl sonra 2010 Dünya Kupası'nda durumlar değişebilir, Edu kadroya çağrılabilir, belki daha genç ve yetenekli yıldızlar çıkar, onlar çağrılabilir.

Omerdinho
26.Mayıs.2007, 16:18
siradan bir stoper fakat Türkiye ligi icin cok iyi.

Sheriff
26.Mayıs.2007, 17:11
Abi ne demek istediğini anlamadım?

Tek vatandaşı Edu değil tabiki ama Edu milli takımda oynayacak bi futbolcuda değil.

Tek vatandaşı Edu değilse ve adam Edu'yu övüyorsa demekki bir iş vardır.. Zaten oda görüşünü belirtmiş. Senin görüşün oynamaz benimki de oynamaz ama onun ki oynar..

Yani vatandaşı olduğundan dolayı değil, kapasite gördüğünden dolayı övmüş diyorum..

hp-fm-gs
26.Mayıs.2007, 17:22
Açıkladığın için sağolasın...Ama bence Pele'de bir sorun var...:zuhaha

Noz
26.Mayıs.2007, 17:48

"Quaresma, o kadar iyi olsa Porto'dan daha büyük bir kulüpte oynar tıpkı Zenden, Maxwell gibi..."leverkusen psv ve benficayi kucuk mu goruyorsun... hem fb napti ki avrupa da :s ama arkin dedigine ben de katlimiyorum cunku cok paran varsa dunya stari adam alabilirsin anelka ornegi gibi.

Omerdinho
26.Mayıs.2007, 19:18
leverkusen psv ve benficayi kucuk mu goruyorsun... hem fb napti ki avrupa da :s ama arkin dedigine ben de katlimiyorum cunku cok paran varsa dunya stari adam alabilirsin anelka ornegi gibi.
kücük görmüyor fakat sen yorumun sacmaligini anlamamissin Egemen'in verdigi örnegi okursan arkadasin ne kadar sacma bir yorum yaptigini anlarsin.

fmsmyrna
26.Mayıs.2007, 19:40

Zaten avrupa kulüpleri keşfetti.Ancak Fenerbahçe önce davrandı.Eğer Fenerbahçe almasaydı Milan'a gidicekti.Egowich'in söyledikleri doğru Luisao,Lucio,Cris gibi oyuncular artık kariyerlerinin zirvesinde bi stoper için 26 yaş genç bi yaş benim sayabildiği brezilyalılar.alex,cris,luisao,juan,naldo,roque junior,edmilson.
Eduda bunların hemen arkasında gelir

emrec15
26.Mayıs.2007, 20:05
pele iyi futbolcu ama edu hiç iyi değil düşüncesindeyim.

GeNç KaRTaL
26.Mayıs.2007, 22:09
Pele, onun neden milli takıma alınmadığını anlamakta zorluk çektiğini söyledi

Eğer o saydığı isimlerden daha iyi olsaydı Milli takıma girerdi ve Fenerbahçe'den daha büyük bir kulüpte oynardı...

Redrum
26.Mayıs.2007, 22:15
Ya abi hala ne diyosunuz ben bu hikayeye inanmıyorum bi adam milan yerine feneri seçmez hiçbir şekilde, para ne olursa olsun seçmez.. bırakın milanı, roma olsun, marsilya olsun hatta cska moskova olsun da ben fener,gs, bjk gibi takımlara gitmem.. Yani olmaz öyle şey abi

barahir
26.Mayıs.2007, 22:20
Tamam Pele büyük bi futbolcudur..

Amaaa Futbolcu yorumlarına gelince berbat yorum yapıyo..

Robinho için veliahtım dedi.. adam ortalarda yok..

C. Ronaldo topçu fln değil dedi.. adam döktürüyo..

Bilemiyorum yorum sizin..

fmsmyrna
26.Mayıs.2007, 22:23

ortalarda yok dediğin robiho real madrid'i şampiyon yapıyor.Edu'nun Milan'a gitmeme nedeni zaman Fenerbahçe sezon içindede girişimlerde bulunmuştur.

eGowiCh
26.Mayıs.2007, 22:24
Eğer o saydığı isimlerden daha iyi olsaydı Milli takıma girerdi ve Fenerbahçe'den daha büyük bir kulüpte oynardı...

O saydığı isimlerden kötü diyelim. Alex Silva var kadroda, milli takımda ve Sao Paulo'da oynuyor. Fenerbahçe'den daha mı büyük bir kulüp?

A oyuncusu, B oyuncusudan iyidir, ama B oyuncusu A oyuncusundan daha büyük bir kulüpte oynar.

Israrla büyük kulüp-küçük kulüp diyorsun, burada açıkladım satırlarca, bir oku istersen.

İlla büyük oyuncu olmak için büyük kulüpte oynamak gerekmiyor!

O saydığı isimlerden daha iyi veya kötü, ama iyiyse illa ki Fenerbahçe'den daha büyük bir kulüpte oynaması gerekmiyor.

barahir
26.Mayıs.2007, 22:26
ortalarda yok dediğin robiho real madrid'i şampiyon yapıyor.Edu'nun Milan'a gitmeme nedeni zaman Fenerbahçe sezon içindede girişimlerde bulunmuştur.
Eğer o adam Pele'nin veliahtıysa yapmak zorunda zaten.. Ama bu performansı genele yayabiliyor mu?? Kocaman bir HAYIR!

GeNç KaRTaL
26.Mayıs.2007, 22:26
Ama hangi söze alıntı yapıp bu yorumu yaptığıma bakmıyorsun ki:)

gerrrard
27.Mayıs.2007, 01:49

Kesinlikle katılıyorum.Deivid'i övmüştü.Şimdide Edu.Bende anlamıyorum Pele'yi.Maradona'da öyle.Arjantin'i taşıyacak en iyi 3 kişiden 1'i Carrusca demişti.:DAma Ronaldo konusunda azda olsa doğruluk payı var.

eGowiCh
27.Mayıs.2007, 01:54
Bence Maradona veya Pele böyle demeçler vermiyorlar, bizim Türk basını uyduruyor gibime geliyor.

gerrrard
27.Mayıs.2007, 01:56
Yok artık daha neler Egemen.:D

Redrum
27.Mayıs.2007, 10:32
Egemen'e katılıyorum bu konuda.. Bizimkiler abartıyor olabilir..

Mirza
27.Mayıs.2007, 10:41
Mesajlarınızı sevgi & saygı çerçevesi ve forum kuralları içerisinde atarsanız sizler ve bizler için çok iyi olur.

Sheriff
27.Mayıs.2007, 16:00
Brezilya'da oynayan veya avrupanın büyük kulüplerinde oynayan oyunculara açık milli takım kapısı. Çünkü vitrindeki oyunclarını taraftarlara seyrettirmek istiyorlar..

fmsmyrna
28.Mayıs.2007, 13:50
Brezilya milli takımına sadece avrupa'da oynayan oyuncuları almıyor.Brezilya ligindende oyuncu alıyor ve sanırsam bu zorunluluk bkz.2006 dünya kupası ricardinho.

Ayrıca Avrupa'dan alınanlar Juan ve Lucio.Alex yeni yeni alınıyor.Luisao'yu ise bir kaç maçını hatırlarım o kadar.yani iyi olanlar bile kimi zaman alınmıyor.

Fernando Gago
28.Mayıs.2007, 16:23
Brezilya milli takımına sadece avrupa'da oynayan oyuncuları almıyor.Brezilya ligindende oyuncu alıyor ve sanırsam bu zorunluluk bkz.2006 dünya kupası ricardinho.

Ayrıca Avrupa'dan alınanlar Juan ve Lucio.Alex yeni yeni alınıyor.Luisao'yu ise bir kaç maçını hatırlarım o kadar.yani iyi olanlar bile kimi zaman alınmıyor.

evet böyle bi zorunluluk var yanılmıyorsam en az 3 oyuncu kendi liginden olması lazım .... edunun kadroya alınması çok zor alınsa bile 11de zor şans bulur

Universal
28.Mayıs.2007, 17:35
Bu Lig T.V'de Pele'nin açıkamasını nereden buldu acaba? :) Yoksa Lig T.V mi dedi?

eGowiCh
28.Mayıs.2007, 17:40
Lig TV'nin sitesinden buldum :)

fmsmyrna
29.Mayıs.2007, 13:37
Güney Amerika Futbol Şampiyonası'nda (Copa America) mücadele edecek Brezilya Milli Takımı'nın aday kadrosu açıklandı. Kadroda Fenerbahçe'yle şampiyonluk yaşayan Edu Dracena da yer aldı.

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe formasıyla şampiyonluk yaşayan başarılı savunma oyuncusu Edu Dracena, Brezilya Milli Takımı'na çağrıldı. Brezilya'nın aday kadrosunda yer alırken, seçilmesi halinde Haziran ayındaki Copa America'da da Brezilya formasıyla ter dökecek. Brezilya Milli Takımı teknik Direktörü Dunga, Süper Lig'de gol kralı olan ve Fenerbahçe'yle sözleşme yenileyen Alex'i ise yine kadroya dahil etmedi

Evet milli takımda oynayamaz diyen arkadaşlar

Omerdinho
29.Mayıs.2007, 14:46
Edu'nun milli takima secilmesi beni sevindirdi, fakat Lucio,Juan,Cris gibi oyuncular varken en son tercih Edu olur.

ZeroG
29.Mayıs.2007, 20:11
Pele'nin de Maradona'nın da sözleri tamamen oyuncuları pazarlamaya yönelik.Bu lafları söylüyorlar.Futbolcularını pazarlıyorlar ve amaçlarına ulaşıyorlar...

uğuray1907
02.Haziran.2007, 13:12
pele ne diyosa tam tersi çıkıyor.mesela deivid brezilya nın en iyi forvetiydi ona göre ama fos çıktı edu ise iyi gidiyor şu sıralar bakalım nolcak ilerde