PDA

View Full Version : Hakan Şükür rekoru erteledi

eGowiCh
26.Mayıs.2007, 17:33
Hakan Şükür rekoru erteledi
Galatasaray'ın milli futbolcusu, Metin Oktay'a ait, Galatasaray formasıyla en çok gol atan futbolcu ve Tanju Çolak'a ait lig tarihinin en golcü futbolcusu rekorlarına bu sezon ulaşamadı.

http://www.ntvspor.net/Images/14582.jpg

Galatasaray'ın milli futbolcusu Hakan Şükür için 2006-2007 sezonu tam anlamıyla düş kırıklığı olarak kayıtlara geçti.

Türk futbol tarihine damgasını vurarak, gözünü Metin Oktay ve Tanju Çolak'ın gol rekorlarına diken deneyimli futbolcu, Turkcell Süper Lig'de bu sezon umduğunu bulamadı, gol açısından en verimsiz dönemini yaşadı.

Lig maçlarında son golünü 27 Ocak'ta, sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle Ali Sami Yen Stadı'nda seyircisiz oynanan ve 2-0 biten maçta 44. dakikada Ankaraspor'a atan Hakan Şükür, kendisini, Metin Oktay'a ait, Galatasaray formasıyla en çok gol atan futbolcu rekoruna taşıyacak golü daha sonraki 4 aylık sürede bir türlü filelere gönderemedi.

LİGDE SADECE 4 GOL ATTI
38 yıllık rekoru bu sezon eline geçiremeyen Hakan Şükür, forma giydiği 26 lig maçında sadece 4 gol atabildi.

Deneyimli futbolcu, ligdeki 4 golünü de kafayla filelere gönderdi. Hakan, sezonun ilk yarısında Trabzonspor'a deplasmanda, Gençlerbirliği ve Sakaryaspor'a da Ali Sami Yen Stadı'nda birer gol atarken, ikinci yarıdaki tek golünü, 18. haftada Mecidiyeköy'deki Ankaraspor maçında filelere gönderdi.

Ligdeki son golünü yaklaşık 4 ay önce atan Hakan Şükür, ayrıca, 12 sezonluk Galatasaray kariyerinde lig maçlarında gol açısından en başarısız dönemini geçirdi.

REKORLAR GELECEK SEZONA KALDI
A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray formaları altında pek çok başarılara imza atan 36 yaşındaki Hakan Şükür, Türkiye'deki kariyeri boyunca lig maçlarında 217'si Galatasaray forması altında olmak üzere toplam 238 gol attı.

Hakan Şükür, 1 gol daha atarsa halen Metin Oktay ile paylaştığı, Galatasaray forması altında lig maçlarında en çok gol atan futbolcu rekorunu eline geçirecek.

1 Eylül 1971 doğumlu Hakan Şükür, atacağı ilk golle, Galatasaray'ın efsanevi futbolcusu, 'Taçsız Kral' lakaplı Metin Oktay'ın 38 yıllık rekorunu kıracak.

Metin Oktay, Galatasaray'da 1959 ile 1969 yılları arasında 252 maçta forma giyerek, toplam 217 gole imza atmıştı.

Milli futbolcu ayrıca, 3 gol daha bulması halinde Tanju Çolak'ı geride bırakarak, lig tarihinin en çok gol atan futbolcusu rekorunu kıracak.

Lig kariyeri boyunca Sakaryaspor'da 10, Bursaspor'da 11, Galatasaray'da da 217 gol atan Hakan Şükür, gözünü, 240 golle Tanju Çolak'a ait, lig tarihinin en çok gol atan oyuncusu unvanına çevirecek.

Hakan Şükür, 3 gol daha atması halinde, 1982 ile 1993 yılları arasında Samsunspor, Galatasaray ve Fenerbahçe formalarıyla toplam 276 maçta 240 gol atan Tanju Çolak'a ait 14 yıllık rekoru eline geçirecek.

NTVSpor

hp-fm-gs
26.Mayıs.2007, 17:35
Kral en iyisidir.Her ne olursa olsun.!

uAburak89
26.Mayıs.2007, 17:40
Kendisini isteyen süper lig takımlarından birine gitsin, rekorları kırma şansı artar.. Kendimi bildim bileli Hakan Şükür ismini duyuyorum, sıkıldım artık..

eGowiCh
26.Mayıs.2007, 17:41
Rekoru kırıp futbolu bırakır umarım, gençlerin önü açılır böylece. Futbol oynama devam ettiği sürece milli takıma çağrılacak maalesef.

Mr.CordiaL
26.Mayıs.2007, 18:31
Bence en iyisi kariyerinin zirvesinde futbolu bırakmaktı. Ama o dönem de geçti...

Memedov
26.Mayıs.2007, 18:35
Kral artık son noktayı koymalı..

deniz.91
26.Mayıs.2007, 18:36
artık rekoru boşverip bırakmalı futbolu

Krusty
26.Mayıs.2007, 18:41
Hani bırakıyor falan deniliyordu; ne oldu? :rolleyes:

eGowiCh
26.Mayıs.2007, 18:44
Rekoru kırmadan bırakmaz.

RoNNiE91
26.Mayıs.2007, 18:49
Bence de,rekoru kırmadan bırakmaz.Herelde seneye sezon sonu bırakır.

Omerdinho
26.Mayıs.2007, 19:16
40 yasina kadar oynasada rekoru kiramaz bu adam.

uAburak89
26.Mayıs.2007, 19:21
40 yasina kadar oynasada rekoru kiramaz bu adam.

Gel şunu 50 yapalım, bu kadar da abartılmaz ki yav..

Omerdinho
26.Mayıs.2007, 19:25
oynadigi 26 macta sadece 4 gol atabilen bir oyuncu icin nasil bir yorum yapmami bekliyordun?

uAburak89
26.Mayıs.2007, 19:27
Yarısında sonradan giriyor oyuna, seneye kırar bu rekoru.. Hatta Galatasaray dışında başka bir süper lig takımında oynarsa ilk devre bile kırabilir rahatlıkla..

ForsakeN
26.Mayıs.2007, 19:38
Hakan seneye bir Anadolu kulübünde bu rekoru kırmalı.

Çağrı Demirşen
26.Mayıs.2007, 19:48
Hakan Şükür'ün geçmişi hakkında kimsenin yorum yapmaya hakkı yok diye düşünüyorum.. Tartışmasız Türkiye'nin en iyi forvetiydi.. Ama hem yaşının ilerlemesi, hem de sakatlıklar onu iyice söndürdü.. Böyle oynamaya ısrar ederek kendisini rezil ettiğini düşünüyorum.. Bi düşünün Leeds'lere, Juve'lere, Barca'lara atığı golleri.. Ama şimdi karşı karşıya topa vuramayıp yere düştüğünü görüyoruz.. Bence seneye Galatasaray'da kesinlikle kalmamalı.. Rekoru istiyorsa Anadolu'da bir takıma gidip rekorunu kırıp sene sonunda da furbolu bırakmalıdır diye düşünüyorum.

Saygılar..

Fıratcan Alçınkaya
26.Mayıs.2007, 19:49
Galatasaray da oynadığı süRece bir problem yok isterse 45yaşına kadaR oynasın... Ama Milli Takımı bıraksın yeteR artık birazda başkalaRı oynasın...

eGowiCh
26.Mayıs.2007, 22:32
Galatasaray da oynadığı süRece bir problem yok isterse 45yaşına kadaR oynasın... Ama Milli Takımı bıraksın yeteR artık birazda başkalaRı oynasın...

Evet, katılıyorum. Onun yerine Gökhan Ünal, Ümit Karan, Colin Kazım, Halil Altıntop gibi isimler oynasın milli takımda, daha çok katkıları olur.

GeNç KaRTaL
26.Mayıs.2007, 23:10
Hakan Şükür'e yakışır o rekor kırmadan bırakmasın

Mirza
27.Mayıs.2007, 10:51
Konu ile Kezman'ın ne alakası var şimdi. Lig bitti tartışmalar biter diyorum, konu dışı mesajlar atacak yeni malzemeler buluyorsunuz. Dikkat edin yazdıklarınıza.

deniz.91
27.Mayıs.2007, 10:54
milli takımı bıraksında takımında istediği kadar oynasın

M.Scofield
27.Mayıs.2007, 10:56
milli takımı bıraksında takımında istediği kadar oynasın
başka ..........

deniz.91
27.Mayıs.2007, 10:57
başka ..........
ne başka ne yaptı milli takımda bu yıl?bişey söyle tamam haklısın deyim

Eray Dengiz
27.Mayıs.2007, 16:16
ne başka ne yaptı milli takımda bu yıl?bişey söyle tamam haklısın deyim

herkes Hakan niye bu takıma alındı dediklerinde kendisi 4 gol atmıştı hatırlatırım..

neyse ben Hakan'ın Milli Takım'a çağrılma taraftarı değilim ama takımdan gitmesinide istemiyorum. Daha öncede dedim şimdide diyorum, bizim yönetimimiz ve taraftarlarımızın bir kısmı değer bilmiyorlar. Hakan bırakınca Galatasaray eski günlerine dönecek mi? Hayır. O yüzden kalsın takımda yedek otursun..

Bizim futbolcularımız 30'undan sonra göze mi batıyor nedir anlamış değilim. Avrupa'da 100 yaşına kadar oynayan adamlar var ama bizde 30'unu geçtin mi iş bitiyor. Hayret doğrusu..

deniz.91
27.Mayıs.2007, 16:45
galatasaryda kalmasın demiyorum ben kalırsa kalsın o beni ilgilendirmez milli takımı bıraksın diyorum 4 golu moldovaya atmıştı heralde moldovaya çoğu forvetimiz atar atamasada galip gelirdik zaten

eGowiCh
27.Mayıs.2007, 16:57
Milli takımı bıraksın, gerisi ilgilendirmez bizi, ister Galatasaray'da ilk 11 oynasın, ister Konyaspor'da oynasın.