View Full Version : Euro 08 C Grubu | Bosna Hersek - Türkiye
deniz.91
28.Mayıs.2007, 20:19
Arkadaşlar maç hakkındaki yorumlarımızı burada paylaşalım
hp-fm-gs
28.Mayıs.2007, 20:33
Rahat kazanacağımızı düşnmüyorum.
uAsamet91
28.Mayıs.2007, 20:35
Cok zor olucak.Bosna hersekin son sansi.Umarim kazaniriz
TR.CaPTaiN
28.Mayıs.2007, 20:37
Zor olacak kazanırsak çok büyük avantaj yakalarız.
uAburak89
28.Mayıs.2007, 20:40
Rahat yeneriz bence..
El Barto
28.Mayıs.2007, 20:41
Beraberlik gibi duruyor ama Yunanistan'a deplasmanda oynayan takım ruhu olursa çok rahat kazanırız.
Fernando Gago
28.Mayıs.2007, 20:45
bencede çok zor olcak kazanırsak finalleri garantileriz ama bana beraberlik daha yakın ihtimal gibi geliyor ...
deniz.91
28.Mayıs.2007, 21:54
bu maçıda alırsak grubptan çıktık demektir
Emurafu
28.Mayıs.2007, 22:26
Arkadaslar yok su ilk onbir ciksin yok su oynasin gibi yorumlar yapmassak iyi olur sonra herkez hayal ettigi ilk onbiri yaziyor buraya terim cikaracagi ilk onbiri bilir cunku bosna kadrosunda norvec macina gore butun oyuncular farkli imi cok zor bir mac olacak 3 ihtimalli bir mac
Memedov
29.Mayıs.2007, 00:01
Zor mac olacak umarim mutlu ayrilan galibiyet alan biz oluruz.
eXcitinG
29.Mayıs.2007, 00:14
Çok rahat aLabiLiriz eğer gerçek takım oyunu ve ruhumuzu ortaya koyarsak.Bosna bizim ayarımızıda değiL.Elimize geLen şansı da tepmek istemiyorsak asLanLar gibi oynayarak kazanmamız gerek.Rakibimiz bizim bosna değiL.
Varonil
29.Mayıs.2007, 08:38
Almamız Lazım bu maçı.Kazanırsak EURO 2008 kapılarını aralamış oluruz bence..
bu maçı alalım gruotan çıkma yolunda büyük bi adım atmış olacağız
ChAoS
29.Mayıs.2007, 11:10
Boşnakların ev performansı çok iyidir o yüzden maç çok zor geçecek Türkiye için..
Universal
29.Mayıs.2007, 13:24
Terim dün dedi: "Bosna'nın son şansı, bütün kozlarını bize karşı oynayacaklar." Bu cümle her şeyi anlatıyor. Grubumuzda ki en zor maçlardan birisi. Eğer alırsak büyük ihtimalle gitmeyi sayısal olmasada garantileyeceğiz. Bu maça asılıp mutlaka kazanmalıyız. Maç çok zor geçecek.
Fıratcan Alçınkaya
29.Mayıs.2007, 18:53
Çok zor maç ama bu maçı kazanacamıza inanıyorum... İnş... bu maçı kazanıp Finallere bir adım daha yaklaşıcaz... Bosna revizyon edilmiş bir kadroyla oynuyor... İyi bir takım keyfli bir maç olucak...
Bugra19o3
29.Mayıs.2007, 20:48
http://www.ntvspor.net/i/blank.gifTümer: Rehavet olmazAvrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında 2 Haziran Cumartesi günü deplasmanda Bosna Hersek ile karşılaşacak A Milli Takım'da, tecrübeli futbolcu Tümer Metin, lig sonu rehavetine kapılmayacaklarını söyledi.http://www.ntvspor.net/i/blank.gifhttp://www.ntvspor.net/i/blank.gif
http://www.ntvspor.net/Images/14747.jpghttp://www.ntvspor.net/i/blank.gif
Milli futbolcu Tümer Metin, ay-yıldızlı formanın ağırlığı, yaşanan duygu yoğunluğu ve hedefteki 3 puan açısından, Bosna Hersek maçında lig sonu rehavetinden etkilenmeyeceklerini düşündüğünü kaydetti.
Ligin bitimine 2 hafta kala belirlenen şampiyonluğun ve son iki haftanın getirdiği rehavetin ligdeki bütün oyunculara olduğu gibi kendisine de yansımış olabileceğine işaret eden milli futbolcu, ''Ama milli takım kampı, forması ve bu atmosfer çok farklı. Kampa katıldığımız dakikadan itibaren artık daha fazla yoğunlaştığımız, dış etkenlerden sıyrılıp sadece burayı düşündüğümüz bir atmosfer var. 2-3 gündür hafif bir tempo geçmiş olabilir. Sabah idmanda hocamız artık hafta sonunu daha fazla düşünmemiz gerektiğini söyledi. Çok fazla etki edeceğini düşünmüyorum. Konsantrasyon açısından, milli formanın ağırlığı ve duygu yoğunluğu ile hedefteki 3 puan açısından fazla etkileneceğimizi düşünmüyorum. Genç arkadaşlara, ayakta olduğumuzu ve daha fazla konsantrasyon sağladığımızı göstererek örnek olmaya çalışıyoruz. Kendi adıma, böyle bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum'' dedi.
''OYUNUMUZU KABUL ETTİRİRSEK, İSTEDİĞİMİZİ ALIRIZ''
Tümer, Bosna Hersek karşısında kendi oyunlarını rakibe kabul ettirebilirlerse istedikleri sonucu alabileceklerine inandığını söyledi.
Rakipleriyle ilgili kasetleri bugünden itibaren izleyeceklerini belirten Tümer, ''Hep şuna inanıyorum. Rakibin ne olduğu, kim olduğu önemli değil. Sizin neler yapabildiğiniz önemli. Kendi oyunumuzu onlara kabul ettirebilirsek, istediğimiz sonucu oradan alabileceğimizi düşünüyorum. Maç saatine kadar mutlaka bütün doneler bize verilecektir'' diye konuştu.
Tümer, Askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olması nedeniyle yapılan eleştirilere nasıl baktığı sorusuna, ''Saygı duyuyorum herkese'' yanıtını verdi.
BELÖZOĞLU: YABANCI OYUNCU SINIRLAMASI
Emre Belözoğlu da, yabancı oyuncunun serbest bırakılmasına karşı olmadığını söyledi.
Türkiye'deki yabancı oyuncu sayısıyla ilgili görüşlerini açıklayan Emre, ''Rekabetin artmasına neden olacaktır. Dünyanın en büyük takımlarında yabancı oyuncu sınırlaması yok. Manchester United, Barcelona gibi takımlarda çok sayıda yabancı oyuncu var. Yabancı oyuncu sayısı sınırlaması olsun istemiyorum. Aynı zamanda ülkemizdeki Türk oyuncuların kalitesine güvenilmesi gerekiyor. Milli takımın başarısı da bunun yansımasıdır'' dedi.
Tecrübeli oyuncu, milli takımın imajının kulüplerden daha önde olduğunu ifade ederek, ''2001'den sonra yurt dışında oynamaya başladım. Başarılı dönemden sonra Avrupa'ya çıkış yaptık. 2002 yılında dünya üçüncüsü olan milli takım gerçekten çok iyiydi. Akabinde iki turnuvayı pas geçen bir milli takım var. Şansız şekilde play-off'ları oynayarak, bu turnuvalara gidemeyen bir milli takım var. Milli takımımızın imajının son dönemlerde Türk kulüplerinin önünde olduğunu düşünüyorum, çünkü milli takımda yeni jenerasyon gerçekten güzel işler yaptı. Bence 2002 Dünya Kupası'ndan sonra sarsılan imajımızı tazelemeye başladık'' diye konuştu.
Sakatlığı nedeniyle bir süre sahalardan uzak kalmasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan milli oyuncu, ''İngiltere ligi Türkiye'den önce bitti. Ciddi bir sakatlık geçirdim. İdmanlara başladım. 3-4 hafta maç oynayamadım. Ciddi anlamda takım idmanı yapmadım. Bu nedenle bir eksiklik olacaktır. Oynayıp oynamayacağıma karar verecek olan teknik direktörümüzdür. Ağrılarım devam ediyor. Ayrıca milli takım farklı bir yer. Hepimizin değer verdiği, herkesin olmak için can attığı bir yer. Buraya gelirken hepimiz özel duygular taşıyoruz. Cezadan dolayı oynamadığım uzun süre zarfında çok sıkıntı yaşadım, ama genelde önüme bakmayı öğrettiler. Öyle de inanıyorum. Geçmişte yaşanan iyiler veya kötüler çok çabuk unutuluyor. Milli takıma hizmet vererek gündeme gelmek istiyorum'' dedi.
mustafa35
29.Mayıs.2007, 20:56
Kesinlikle kazanmamız gereken bir maç..
Ama çok da kolay olmayacak.
El Comandante
30.Mayıs.2007, 03:02
3-1 alacagiz.Ümit´ten gol bekliyorum :)
3-1 alacagiz.Ümit´ten gol bekliyorum :)
hangi ümit?:) ümit karan mı?
eXcitinG
31.Mayıs.2007, 09:31
Ümit özat oLacak haLi yok ya :) Ama şaka bir yana ben şahsen miLLi takımdan farkLı sonuç bekLiyorum.
uAburak89
31.Mayıs.2007, 12:12
Tümer ve Emre Belözoğlu kadrodan çıkartıldı.. Tüm olumsuzluklara rağmen, millilerimiz bu maçı alacak bence..
Universal
31.Mayıs.2007, 12:14
Bu maçı çok zor kaznacağız. 1-0 olsun bizim olsun.
uAburak89
31.Mayıs.2007, 14:17
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde 2 Haziran Cumartesi günü deplasmanda Bosna Hersek ile karşılaşacak (A) Milli Takım'da Gökhan Ünal kadrodan çıkartıldı.
Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, ''Kayserispor'un Beşiktaş'la oynadığı son lig maçında sağ bacak üst adalesinde zedelenme olan Gökhan Ünal, sakatlığının devam etmesi üzerine, Milli Takım sağlık ekibinin yaptığı son kontrollerin ardından kadrodan çıkartıldı'' denildi.
fmsmyrna
31.Mayıs.2007, 14:29
bu maçı alacağız rahat bir skorla.içimden 3-0 geçiyor.
uAsamet91
31.Mayıs.2007, 14:45
Gökhan Ünal kadrodan çıkartıldı
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde 2 Haziran Cumartesi günü deplasmanda Bosna Hersek ile karşılaşacak (A) Milli Takım'da Gökhan Ünal kadrodan çıkartıldı.
Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, ''Kayserispor'un Beşiktaş'la oynadığı son lig maçında sağ bacak üst adalesinde zedelenme olan Gökhan Ünal, sakatlığının devam etmesi üzerine, Milli Takım sağlık ekibinin yaptığı son kontrollerin ardından kadrodan çıkartıldı'' denildi.
31.05.2007
Kaynak : AA
eXcitinG
31.Mayıs.2007, 14:46
3 tane kiLit adam kadrodan çıkarıLdı.Umarım bu oyuncuLarın yokLuğunu fazLası iLe hissetmeyiz.
Nocna Mora
31.Mayıs.2007, 16:59
Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Bosna-Hersek ile 2 Haziran'da deplasmanda karşılaşacak A Milli Takım kadrosundan, Emre Belözoğlu ve Tümer Metin sakatlıkları nedeniyle çıkarıldı.
Yapılan açıklamada, milli takım kampına sakat olarak katılan Emre ve Tümer'in, sağlık kurulu tarafından yapılan son kontrollerinin ardından, Bosna-Hersek ve daha sonra Brezilya ile yapılacak özel maça yetişemeyeceklerinin göz önünde bulundurulduğu ve milli takım kadrosundan çıkarıldıkları bildirildi.
Bu arada, milliler, akşam Florya Metin Oktay Tesisleri'nde çalıştı. Neşeli geçen antrenmanda, taktik ağırlıklı çalışma yapıldı.
(A) Milli Futbol Takımı, yarın, sabah antrenmanının ardından, Bosna-Hersek maçı için saat 14.00'te Saraybosna'ya gidecek.
eGowiCh
31.Mayıs.2007, 17:22
Bu sakatlıklar yüzünden işimiz bir hayli zorlaşacak. Umarım Fatih Terim sakatlıklar yerine yeni oyuncuları çağırır kadroya, bildiğim kadarıyla böyle bir yetkisi var.
uAsamet91
31.Mayıs.2007, 19:41
Yunanistan macindada oyle diyorduk.Ins. kazaniriz yine
deniz.91
31.Mayıs.2007, 20:07
Millilerde Gökhan Ünal şoku!
Sakatlıkları nedeniyle dün akşam A Milli Takım'ın Bosna Hersek ve Brezilya maçı aday kadrosundan çıkartılan Emre Belözoğlu ve Tümer Metin'den sonra bugün de Gökhan Ünal, sakatlığının devam etmesi üzerine kadrodan çıkartıldı.
Kayserispor'un Beşiktaş'la oynadığı son lig maçında sağ bacak üst adalesinde zedelenme olan Gökhan Ünal, sakatlığının devam etmesi üzerine, Milli Takım sağlık ekibinin yaptığı son kontrollerin ardından kadrodan çıkartıldı. A Milli Takım kampına sakat olarak katılan Emre ve Tümer'de dün akşam A Milli kadrodan çıkarılmıştı. Futbolcuların sağlık kurulu tarafından yapılan son kontrollerinin ardından, Bosna-Hersek ve daha sonra Brezilya ile yapılacak özel maça yetişemeyeceklerinin göz önünde bulundurulduğu ve milli takım kadrosundan çıkarıldıkları bildirilmişti.
A Milli Takım Aday Kadrosu'ndan daha önce de sakatlıkları nedeniyle Mehmet Topuz ve Uğur Kavuk çıkarılmıştı.
A Milli Takım kadrosunda yer alan Kazım Kazım, Nuri Şahin ve Serdar Kurtuluş da A Milli Kampından ayrılarak Ümit Milli Takım kampına katılmışlardı. Bu oyuncular Ümit Milli Takım'ın 1 Haziran'da oynanacak Ukrayna maçının ardından A Milli Takım'ın Brezilya maçı kampına dahil olacaklar.
A Milli Takım'ın Bosna Hersek ve Brezilya maçları aday kadrolarının son hali şöyle;
1- Rüştü Reçber (Fenerbahçe)
2- Tuncay Şanlı (Fenerbahçe)
3- Mehmet Aurelio (Fenerbahçe)
4- Serdar Kulbilge (Fenerbahçe)
5- Hakan Şükür (Galatasaray A.Ş.)
6- Ümit Karan (Galatasaray A.Ş.)
7- Arda Turan (Galatasaray A.Ş.)
8- Emre Aşık (Galatasaray A.Ş.)
9- Sabri Sarıoğlu (Galatasaray A.Ş.)
10- İbrahim Üzülmez (Beşiktaş A.Ş.)
11- İbrahim Toraman (Beşiktaş A.Ş.)
12- Gökhan Zan (Beşiktaş A.Ş.)
13- Hüseyin Çimşir (Trabzon A.Ş.)
14- Gökdeniz Karadeniz (Trabzon A.Ş.)
15- Umut Bulut (Trabzon A.Ş.)
16- Volkan Yaman (Antalyaspor)
17- Servet Çetin (Sivasspor)
18- Orkun Usak (Kayseri Erciyesspor)
19- Hakan Arıkan (Ankaraspor)
20- Hamit Altıntop (Schalke 04)
21- Yıldıray Baştürk (Hertha Berlin)
Ya ne oluyo futbolcularımıza hepsi sakatlanıyo bu da çok kötü oldu:(
Fernando Gago
31.Mayıs.2007, 21:40
fatih hocanın dediği gibi en büyük korkumuz sakatlıklar grup maçlarından tam oalrak sahaya çıkamadık ya ceza ya sakatlık inş. euro 2008 ve diğer turnuvalarda başımıza bela olmaz bu sakatlıklar
RoNNiE91
02.Haziran.2007, 07:48
Sonunda Ümit Karan'ı almış takıma.Umarım kazanırız.Kolay bir maç olmayacak.Gökhan'ın eksikliğini Ümit rahatça doldurur gibime geliyor.
GeNç KaRTaL
02.Haziran.2007, 08:01
İnşallah alırız bu maçı...
Varonil
02.Haziran.2007, 10:03
TFF Saraybosna'da toplandı!
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da toplandı.
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde (A) Milli Takım'ın yarın Bosna-Hersek ile yapacağı karşılaşma nedeniyle Saraybosna'da bulunan federasyon yöneticileri, Radon Plaza Otel'de bir araya geldi.
Saraybosna'ya bugün gelen Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy başkanlığında, TSİ 16.00'da başlayan yönetim kurulu toplantısının ardından, alınacak kararların yazılı olarak duyurulacağı bildirildi.
01.06.2007
Kaynak : AA
mustafa35
02.Haziran.2007, 10:22
Yenelim bitsin!
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'nda yer alan Türkiye, 6. maçında bugün deplasmanda Bosna-Hersek ile karşılaşacak. Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Asım Ferhatovic Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.00'de başlayacak. ATV'den naklen yayınlanacak Bosna Hersek-Türkiye milli maçını İsveçli hakem Peter Fröjfeldt yönetecek. Fröjdfeldt'in yardımcılıklarını Stefan Wittberg ve Henrik Andren yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Martin Ingvarsson.Grupta yaptığı ilk 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik sonucu 13 puan toplayan ve Yunanistan'ın 1 puan önünde liderlik koltuğunda oturan (A) Milli Futbol Takımı, Bosna-Hersek maçını da kazanarak, grupta ilk yarı maçları sonucunda finallere gitme konusunda ciddi bir avantaj yakalamak amacında.
(A) Milli Futbol Takımı'nda Emre ve Tümer sakatlıklarından ötürü bugünkü Bosna Hersek ve Salı günü oynayacağımız Brezilya maçlarında forma giyemeyecek.
Kendi evindeki ilk 2 maçını yitiren, geride kalan 5 maçta 7 puan toplayarak 3. sırada yer alan Bosna-Hersek ise, gençleştirilmiş kadrosuyla mücadele edeceği karşılaşmayı kazanması durumunda, ilk 2 sıra için umutlarını kalan maçlara taşıyacak.
Millilerde sarı kart alarmı
(A) Milli Futbol Takımı'nın bugün Bosna-Hersek ile yapacağı 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 6. maçı öncesi, ay-yıldızlı ekipte 4 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor.
Aday kadroda yer alan oyuncular içinde elemelerde daha önce yapılan maçlarda birer sarı kart gören Hamit Altıntop, Mehmet Aurelio, Sabri Sarıoğlu ve Emre Aşık, bugünkü maçta da sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek.
Statü gereği, elemelerde aralıklı da olsa 2 sarı kart gören oyuncular cezalı duruma düşüyor.
Bosna Hersek:
Guso
Berberovic
Bajic
Damjanovic
Misimovic
Krunic
Rahimic
Zeba
Custovic
Muslimovic
Ibisevic
Türkiye:
Rüştü Reçber
Hamit Altıntop
Gökhan Zan
Servet Çetin
İbrahim Üzülmez
Gökdeniz Karadeniz (Sabri Sarıoğlu)
Mehmet Aurelio
Yıldıray Baştürk
Arda Turan
Tuncay Şanlı
Hakan Şükür (Ümit Karan)
STAT: Asım Ferhatovic Olimpiyat
SAAT: 21.00
HAKEM: Peter Fröjfeldt
YAYIN: ATV
Bosna ile 2. randevu
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 6. maçında bugünkü randevuda Türkiye ile Bosna-Hersek, tarihte ikinci kez karşılaşacak.
İki ülke (A) milli futbol takımları arasında ilk karşılaşma 16 Ağustos 2000 tarihinde oynandı.
Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapılan özel maçı 2-0 ev sahibi ekip kazandı.
Bugünkü maç, iki ülke (A) milli futbol takımları arasındaki ilk resmi müsabaka olma özelliğini de taşıyor.
Varonil
02.Haziran.2007, 12:00
Kaçın Türkler geliyor!
A Milli Futbol Takımı teknik heyeti, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da görev yapan Avrupa Birliği Barışgücü Türk Temsil Heyeti'ni ziyaret etti. Teknik Direktör Fatih Terim ile yardımcıları Müfit Erkasap, Oğuz Çetin ve Metin Tekin, Türk askerlerince coşkulu biçimde karşılandı.
Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Mehmet Gökbayrak, Terim'e bir plaket armağan etti. Gökbayrak'ın, "Bosna'da Yunanlılar ile bizim gazinolarımız alt alta. Yunanistan - Türkiye maçı sırasında Yunanlılar 1-0 öne geçince büyük bir gürültü koptu. Sevinçleri inanılmazdı. Ardından bizim bulduğumuz her golden sonra askerlerimiz burayı adeta inletti. O kadar fazla gürültü çıktı ki, bu sırada yan gazinoda bulunan Polonyalılar'ın, Yunanlılar'la aramızda savaş çıkacak korkusuyla kaçtıklarını gördük. Bu anı unutamayacağız" sözleri herkesi kahkahaya boğdu.
02.06.2007
Kaynak : Milliyet
Krusty
02.Haziran.2007, 12:02
Bence kazanacagiz. ;)
the_imam912
02.Haziran.2007, 13:34
İnşallah kazanacağız.Kazanacağımızı düşünüyorum.Ayrıca Rüştü'nün kalede olması beni şaşırttı.
deniz.91
02.Haziran.2007, 13:35
özellikle forvet hattımız sıkıntılı ancak inşallah alacağız
hp-fm-gs
02.Haziran.2007, 13:40
Neresi sıkıntılı işte Gökhan Ünal'ın yerine Ümit Karan var daha ne olsun.Yerine doldurur rahatça hatta formayı elinden alır.
uAburak89
02.Haziran.2007, 14:06
Ümit Karandan gol bekliyorum, ona çok iş düşecek..
JunkChorn
02.Haziran.2007, 19:25
Zor bir maç olacak.Bosna bizden sonra en çok gol atan takım bizim grupta.Defans'ta Gökhan-Servet ilk defa oynayacak,Yıldıray çok uzun süre milli takımda.Forvette sıkıntı var.Kalede Rüştü formsuz diğerleri hiç resni maç oynamadı.Yenersek çok rahatlarız.
eGowiCh
02.Haziran.2007, 20:04
İnşallah kazanırız.
JunkChorn
03.Haziran.2007, 00:02
Çok yazık oldu hemde çook.Umarım Fatih hoca akıllanır bu maçtan ders çıkarır.Artık futbolun değiştiğini anlar.
Nocna Mora
03.Haziran.2007, 00:04
Maçı Fatih Hoca sattı gitti Arda'yı aldı. Onun yerine Tuncay'ı almalıydı orda gereksiz bir şekilde durdu..
KaF KeF
03.Haziran.2007, 00:04
ÇOK ŞEY KAYBETTİK!..
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'nda yer alan Türkiye, 6. maçında Ferhatovic Olimpiyat Stadı'nda Bosna-Hersek ile karşı karşıya geldi. Grupta yaptığı ilk 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik sonucu 13 puan toplayan ve Bosna-Hersek maçı öncesi Yunanistan'ın 1 puan önünde liderlik koltuğunda oturan (A) Milli Futbol Takımımız, Bosna-Hersek'e 3-2 mağlup olarak Yunanistan'ın Macaristan'ı yenmesi durumunda liderliği Yunanistan'a kaptıracak.
Yunanistan'ı Atina'da 4-1'lik skorla bozguna uğratan, Norveç karşısında ise muhteşem bir geri dönüş yaparak sahadan 2-2'lik sonuçla ayrılan (A)Milliler, Bosna Hersek karşısından 3-2 mağlubiyetle ayrılarak 2008'de Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda fırsat tepti.
MAÇ ÖNCESİ RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Her iki takımın taraftarları maç öncesinde Saraybosna sokaklarında renkli görüntüler oluşturdular. Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapılacak karşılaşmadan saatler önce kent sokaklarında tezahüratlar eşliğinde dolaşan çok sayıda Türk ve Bosnalı taraftar, maç öncesinde dostluk mesajları verdiler. Gruplar halinde sokaklarda tur atan her iki ülke vatandaşları, "Türkiye" ve "Bosna" diye karşılıklı tempo tutarak, birbirlerini alkışladılar.
KALEDE RÜŞTÜ, FORVETTE HAKAN
(A)Milli Futbol Takımı'nda cezası sona eren Emre ve Tümer sakatlıklarından ötürü Bosna - Hersek karşısında forma giyemedi. Emre ve Tümer'in yanı sıra Turkcell Süper Lig'de bu sezon gösterdiği başarılı performansla büyük takımların kıskacından olan Gökhan Ünal da sakatlığından dolayı kadrodan çıkarıldı.
A Milli Takımımız'da teknik direktör Fatih Terim Bosna-Hersek karşısında uzun bir sakatlık dönemin ardından kalede Rüştü'ye görev verdi. Orta sahada ofansif yönü daha kuvvetli olan Arda ve Gökdeniz'i tercih eden Fatih Terim ileride tek forvet olarak Hakan Şükür'e şans verdi.
İYİ BAŞLADIK AMA...
Karşılaşmaya iyi başlayan Milli Takımız maçın hemen başında 13.dakikada Hakan Şükür'ün kafa golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra kontrollü bir futbol sergileyen Milli Takımımız oyunu kendi yarı sahasında kabul ederek Bosna-Hersek kalesinde kontraataklarla etkili olmaya çalıştı. Savunmayı orta sahanın 5-10 metre gerisinde kuran Milli Takımımız savunmanın arkasına atılan derin toplarla kalesinde önemli tehlikeler yaşadı. Kalesinde golü gördükten sonra tüm hatlarıyla beraberlik golü için oyunu yarı sahamıza yıkan Bosna-Hersek aradığı golü 27.dakikada, İtalya Serie A'da Parma formasıyla iyi bir sezon geçiren Muslimovic ile buldu. İlk yarının son dakikalarında baskısını artıran Ay yıldızlılar Sabri'nin 39.dakikada attığı golle skoru 2-1'e getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sona ereceğine beklerken Servet'in kısa düşen topunu iyi değerlendiren Dzeko 45.dakikada meşin yuvarlağı ağlara gönderek skoru 2-2'ye getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 2-2'lik beraberlikle sona erdi.
İKİNCİ YARIDA BAL YAPMADIK...
İkinci yarıya Gökdeniz - Hüseyin değişikliği başlayan Fatih Terim, Mehmet Auerlio'yu ileri çekerek, Hüseyin ile bu boşluğu doldurdu. Hüseyin'in oyuna girmesi ve Bosna Hersek'in ilk yarıdaki direçli futbolunu sergileyememesi oyunun kontrolünün bizim elimize geçmesini sağladı. İlk yarıdaki oyun sisteminden farklı bir düzenle sahada olan Milli Takımız topu kanatlara taşıyarak Arda ve Tuncay ile etkili olmaya çalıştı. Bu iki oyuncunun kanatlardan etkili bindirmeleriyle ceza sahasında Hakan Şükür ile net pozisyonlar bulan Milli Takımımızda galibiyet perdesini açacak gol tüm çabalara rağmen gelmedi. Karşılaşmanın son dakikalarında baskısını artıran Bosna-Hersek 90.dakikada Kustovic'in golüyle 3-2 öne geçti. Kalan dakikalarda Milli Takımımızın beraberliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve Bosna Hersek karşılaşmadan 3-2 galibiyetle ayrıldı.
Universal
03.Haziran.2007, 00:05
İğrenç bir futbol vardı. Liderliği kaybettik, nağmalup ünvanımızı kaybettik, Bosna evinde ilk kez puan aldı.(Yunanistan ve Norveç yenmişti.) Servet gibi bir oyuncu oynaması hata. Türk milli takımına göre çok kötü bir oyuncu. Rüştü bu kadar maç sonra oynatırsan son dk. o golü yemesi normal. Hakan Şükür'ü oynatıyorsun. Gol dışında bir şey yapmadı. Yükseldi vurdu. Tuncay çok kötüydü var mıydı yok muydu belli değil. Bu sonuçlar normal.
gerrrard
Bu kadar şans olamaz yaa ne umduk ne oldu.:(
RaSenGan
bu maçı almalıydık..!
RaSenGan
03.Haziran.2007, 00:06
F.Terim - Servet - Rüştü .. Bu 3'lü olmasa bu maç bizimdi ;)
mahoo
Ah Rustu.. sen de de hata yok seni oynatanda..
Memedov
Öncelikle hiç kimse maçı satmaz bu bir Milli takım olunca Hiç mi hiç satılmaz.!
Fatih Terim´in tek hatası 6-7 ay topu eline almayan Rüştü Rençber´i ilk 11 oynatması.
JunkChorn
03.Haziran.2007, 00:08
Nasıl yok bu adam 6 aydır oynamıyor.Bunu oynatmak için deli olmak lazım.En iyi kaleci oynayan kalecidir beyler.O kalede Orkun yada Serdar olmalıydı bu kadar basit.Tartışmak gereksiz.Sahada Türkiye Liginde en çok gol atan Türk olan Ümit Karan olmalıydı!.Doğruya Doğru diyeceğiz.Büyük hatalar yaptı sayın Terim.
KaF KeF
bir fenerli olarak bıktım artık şu rüştüden yaw......
Memedov
Bu konuya yazsaydın daha iyi olurdu :)
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=43292&page=2
RaSenGan
03.Haziran.2007, 00:10
Nasıl yok bu adam 6 aydır oynamıyor.Bunu oynatmak için deli olmak lazım.En iyi kaleci oynayan kalecidir beyler.O kalede Orkun yada Serdar olmalıydı bu kadar basit.Tartışmak gereksiz.Sahada Türkiye Liginde en çok gol atan Türk olan Ümit Karan olmalıydı!.Doğruya Doğru diyeceğiz.Büyük hatalar yaptı sayın Terim.
Servet'i unutma..!
JunkChorn
03.Haziran.2007, 00:11
Mehmet sen dalga mı geçiyosun?Peki neden Ümit Karan oynamadı?Neden Yıldıray yok?Bunlar büyük hatalar.
JunkChorn
03.Haziran.2007, 00:12
Onu hiç saymıyorum Aygün'cüm buraya yazılmayacak kadar iğrenç bir durumdu.Umarım ders alır sayın Terim.
Sekopej
03.Haziran.2007, 00:15
Bu müstehak oldu. Sen aylardır oynamayan Rüştü'yü, Arda'yı kadroya al, sonra artık herkesin gördüğü ama kendisinin kabullenmediği Hakan'ı oynat, rakibi çözmek için hiçbir şey yapma, Tebrikler Fatih Terim.
Bosna bizi çok iyi incelemiş ve takımı kitledi ama Terim buna çözüm bulamadı. Azıcık Aurelio, biraz da Yıldıray dışında takımda iyi oynayan yoktu. Kafa olarak da bu maça hazırlanmamışlar. Terim Brezilya maçında bu maçta oynayan kimseyi oynatmasın ceza olarak ama sanmıyorum, geçmiş olsun. Kazansak Bosna'ya yazık olurdu, artık havamızı aldılar bundan sonra daha aklı başında oynarız inşallah...
Memedov
03.Haziran.2007, 00:15
Mehmet sen dalga mı geçiyosun?Peki neden Ümit Karan oynamadı?Neden Yıldıray yok?Bunlar büyük hatalar.
Dalga geçmek mi ?
Ümit Karan´ın yerine kim oynadı Hakan Şükür Görevini yerine getirdi mi ? Getirdi.Ümit Karan olsaydı 2 tane gol atıp bizi kurtarcakmıydı ?
Fatih Terim hata yaptı yapmadı demiyorum.Sen 7-8 ay topu eline almayan Rüştü´yü oynatırsan bir sorun var demektir.
Bence Fatih Terim Rüştü´ye çok güvendi Rüştü´de Fatih Terim´in Güvenini boşa çıkardı bu Rüştü´nün Suçu değil Fatih Terim´in Suçudur.!
RaSenGan
03.Haziran.2007, 00:16
Bence Rüştü'de de hata var.Yıllardır kaleci.Tecrübesini herkes bilir.Dünya'nın sayılı kalecilerinden biri.Sakat olsada bunu tecrübesiyle kapatabilirdi.Ama olmadı..
World Hollow o1
03.Haziran.2007, 00:18
Kısmet değilmiş, hayırlısı olsun diğer maçlara..
Universal
03.Haziran.2007, 00:19
Bence Rüştü'de de hata var.Yıllardır kaleci.Tecrübesini herkes bilir.Dünya'nın sayılı kalecilerinden biri.Sakat olsada bunu tecrübesiyle kapatabilirdi.Ama olmadı..
Öyle bişey yazmışsın ki. Rüştü 25-26 yaşında değil. 33 yaşında refleksler yaş ilerledikçe kayboluyor. Rüştünün'de kayboldu. Zaten yan toplarda hep zaafı vardı. Orada açıldı ve golü yedik.
Kısmet değilmiş, hayırlısı olsun diğer maçlara..
Biz kısmetlere bakacak takım değiliz. Eğer baksaydık hiç ilerleyemezdik. Zaten yıllardır hep bunu yüzünden kaybettik.
Memedov
03.Haziran.2007, 00:20
Bir yerde Rüştü´de de hata var.Eğer kendini iyi hissetmiyorsa oynayamayacağını söyleye bilirdi.Ama o da Tecrübesine güvenerek maça çıktı bir mağlübiyeti 2-3 kişiye bağlayamazsın.22 tane Futbolcu var sahada ve 1 tane top.Top onları daha çok sevdi ve sonuç bizim için iyi bitmedi.
Sekopej
Ne olursan ol, o kadar zaman oynamayan birisinin hata yapması çok normal. Güçlü, formda bir Rüştü olsa o topa çıkıp yumruğu vururdu, es geçmezdi. Hakan da iyi oynadı, görevini yaptı lafına katılmıyorum. Golden başka bir pozisyonda topla hiç buluştu mu?
RoNNiE91
Rüştü kaç aydır oynamıyor ve Fatih Terim'de gelip banko gibi Rüştü'yü oynatıyor.Buna pek bir anlam veremiyorum açıkçası.Yazık oldu.
eXcitinG
03.Haziran.2007, 00:22
Günümüz futboLu:Rakibin oyun tarzına göre hareket etmek değiLde kendi oyun tarzını rakibe kabuL ettirmektir.
Bizim futboLumuz:İlk 4 maç günümüz futboLuna uygun şekiLde son iki maç 80 Lerin futboLu...
Artık bazı zihniyetLer değişmeLi.Ayağımıza geLen fırsatLarı tepmemeyi ne zaman öğrenicez acaba.Bu kadar çok taktikseL hata yapıLırmı ? 5 Lememiz gereken rakibe yenİliyoruz.FutboLu bırakma kararı aLmış,sakatLıkta çıkmış adamLarLa maç kazanmaya çaLışıyoruz.Umarım bundan sonra ki maçLArda o iLk 4 maçta ki Türkiye oLuruz.EksikLer bahane değiL.Biz büyük bir takımız ve büyük takımLarın mazeretLeri yoktur.
TebrikLer bosna ya .BaşarıLar miLLi takımım yoLun açık oLsun.
Sekopej
03.Haziran.2007, 00:23
Bir yerde Rüştü´de de hata var.Eğer kendini iyi hissetmiyorsa oynayamayacağını söyleye bilirdi.Ama o da Tecrübesine güvenerek maça çıktı bir mağlübiyeti 2-3 kişiye bağlayamazsın.22 tane Futbolcu var sahada ve 1 tane top.Top onları daha çok sevdi ve sonuç bizim için iyi bitmedi.
22 futbolcu vardı 11 tanesi kötüydü. Topun sevmesiyle alakası yok. Onlar derslerine çok iyi çalışmışlar. Bizim takımı kilitlediler ve istediklerini aldılar. Ama ümitsizliğe kapılmamak lazım, bu bir ders olmuştur ve bundan sonra ciddiyeti elden bırakmazlar ve galibiyetlere devam ederler...
RaSenGan
03.Haziran.2007, 00:25
Ne olursan ol, o kadar zaman oynamayan birisinin hata yapması çok normal. Güçlü, formda bir Rüştü olsa o topa çıkıp yumruğu vururdu, es geçmezdi. Hakan da iyi oynadı, görevini yaptı lafına katılmıyorum. Golden başka bir pozisyonda topla hiç buluştu mu?
Buluştu birkaç kez abi..
Öyle bişey yazmışsın ki. Rüştü 25-26 yaşında değil. 33 yaşında refleksler yaş ilerledikçe kayboluyor. Rüştünün'de kayboldu. Zaten yan toplarda hep zaafı vardı. Orada açıldı ve golü yedik.
Misal Hagi..Galatasaray'a geldiğinde 30-31 yaşındaydı ama daha da gücü arttı daha iyi oynadı.Rüştü en az 1 golü kurtarabilirdi ama kurtaramadı.Servet olmasa 2. golü yemeyecektik zaten o olmasa bu maç bizimdi..Kısmet değilmiş..
World Hollow o1
03.Haziran.2007, 00:25
Biz kısmetlere bakacak takım değiliz. Eğer baksaydık hiç ilerleyemezdik. Zaten yıllardır hep bunu yüzünden kaybettik.
Ne yapalım şimdi Batuhan maçı 3-2 olarak Türkiyeyemi verelim.?
Universal
03.Haziran.2007, 00:30
Misal Hagi..Galatasaray'a geldiğinde 30-31 yaşındaydı ama daha da gücü arttı daha iyi oynadı.Rüştü en az 1 golü kurtarabilirdi ama kurtaramadı.Servet olmasa 2. golü yemeyecektik zaten o olmasa bu maç bizimdi..Kısmet değilmiş..
Hagi futbolcu kalede oynamıyor. Kaleciler her zaman reflekse bağlıdır. Futbolcular reflkesi kullanmazlar. Kaleciler topa şıçrarken kendileri karar vermez. Bünye alışlmıtır ve direk sıçrar. İşte bu tip yetenekler kaybolunca kaleci olmaz zorlaşıyor. Kalecileri kaleci yapan refleksleridir.
Fıratcan Alçınkaya
03.Haziran.2007, 00:31
Malesef hiç beklemedim bir maçta yenildik... Kadro seçimleri yine eleştiriye açık... Sürekli en önemli viRajlarda kaybetmeye dvm ediyoruz... Umarım en kısa zamanda düzeliriz... Bide gol olan pozisyonda yemin ederim içime doğdu gol olacağı...
eXcitinG
03.Haziran.2007, 00:32
Yani öyLe bir konuşuLuyor ki sadece kaLeci hataLarından mı kaybettik sanki bu maçı.OLan oLdu hataLardan ders çıkarıp iLeriye bakıLması gerek.Fatih hoca da umarım bu hataLarı görebiLiyordur.
RaSenGan
03.Haziran.2007, 00:32
Hagi futbolcu kalede oynamıyor. Kaleciler her zaman reflekse bağlıdır. Futbolcular reflkesi kullanmazlar. Kaleciler topa şıçrarken kendileri karar vermez. Bünye alışlmıtır ve direk sıçrar. İşte bu tip yetenekler kaybolunca kaleci olmaz zorlaşıyor. Kalecileri kaleci yapan refleksleridir.
Futbolcu olmak daha zor.O topu sürmek,koşmak,topa vurmak vs...Rüştü'nün kendine gelmesi çok zor.Toparlansa bile yaşı çok ilerlemiş olacak.Türkiye Milli Kadrosu'nda bu sürede bulunmaması lazım..!
perpetua
03.Haziran.2007, 00:34
Rustu karar hatasi yapti, refleks hatasi degil. O topa ne akla hizmetse cikmaya karar verdi ve bosa cikti. Ikinci golde kapattigi koseden gol yerken reflekslerinin zayiflamis oldugu daha belirgindi.
Servet ilk golde yaptigi kosu sayesinde Hakan'a gol attirdi, sonra cok kotu bir kafa vurusu ile Bosna'ya gol hediye etti.
Ilk yenilen golde Gokhan Zan ofsayti bozdu ama golun nedeni akilli kosu ve pasti.
Tuncay Sabri;ye yaptigi asist disinda cok isteksiz gorundu. Defansa yardima gelmedi, ileride kosular yapacak alan bulamadi.
Arda macin ilk 15 dakikasinda iyiydi ama sonra o da dustu.
Gokdeniz her dripling yaptiginda Bosna duvarina carpti.
Sabri bildigimiz gibiydi. Tek fark golu atarken sogukkanliligini bu ozel gun icin koruyabilmis olmasi.
Sahada ciddi mucadele eden ve birseyler yapmaya calisan iki oyuncu vardi. Aurelio ve Hakan Sukur. Aylardir Hakan Sukur'u ilk defa bu kafar zinde gordum. Ozellikle Huseyin oyuna girdikten sonra Aurelio biraz daha yaratici bir rol aldi ancak yeterli olmadi.
Digerleri sahadamiydi, degilmiydi anlamadim bile..
Tabi bir de Umit Karan'in demi-vole'si var hic gerek olmadigi halde vuruluan ve bir ust kalede doksana giden..
Sekopej
03.Haziran.2007, 00:34
Yani öyLe bir konuşuLuyor ki sadece kaLeci hataLarından mı kaybettik sanki bu maçı.OLan oLdu hataLardan ders çıkarıp iLeriye bakıLması gerek.Fatih hoca da umarım bu hataLarı görebiLiyordur.
Evet katılıyorum. Oynanan oyuna bakarsak sanki üstün gibi göründük ama biraz Aurelio ve oyuna girdikten sonra Yıldıray dışında bence iyi oynayan oyuncu yoktu. Kazanırken hatalarımızı görmediğimiz için bu durumlara düşüyoruz. Bu maçtan sonra daha iyi olacağımızı düşünüyorum...
JunkChorn
03.Haziran.2007, 00:38
Bakın beyler en iyi kaleci FORMDA Kalecidir.bunu tartışmaya gerek yok.Verilen görevi yerine getirmek Rüştü'nün görevi ve o adam duygusal.Fatih hoca biraz akıllı olsa iyi düşünse diğer kaleciler sahada olurdu!.
Hakan Şükür meselesini burda tartışmaya gerek yok.Futbol artık 1 kişi üzerine kurulmuyor.Formda değilse oynamaz bu kadar basit.Ümit Karan ülkenin bu sene en çok atan Türk futbolcusu bunu oynatmamak için 1 tane mantıklı sebeb söylermisiniz?
Yıldıray'a gelelim lütfen.Rakip kapanacak ortada ve senin yaratıcı derin pas adama ihtiyacın var.Ama yıldıray 60dk kenarda.
Bu bir saçmalıklar topluluğudur.2 kez öne geçtiğin maçı veriyorsan ve bu takım senin grubunda ilk 3 adayları arasında yoksa aynı zamanda sende lidersen bu işte bi sorun vardır.Gitti liderlik.Umarım ders çıkartırız.
eXcitinG
03.Haziran.2007, 00:40
Bundan sonra başarı için yapmamız tek gereken şey oyunumuzu rakibe kabul ettirmek.Eğer bunu bundan sonra ki maçLarda başaramazsak ne yazık ki daha çok puan kaybederiz gibi gözüküyoru.Son iki maç baz aLınırsa oyunu hep rakip bize kabuLLendirdi bizde izLedik.Kendimiz gibi oynayaLım.
JunkChorn
03.Haziran.2007, 00:48
Abi dediğinin yapılması için sahada ayağına hakim futbolcular olması lazım.Attığı pası yerine atacak,top saklayacak.
Mesela;Tuncay,Sabri,Hakan Şükür gibi ayağına hakim olamayacak dar alanda pek de iş yapamayan,isabetli pas yüzdesi düşük olan oyuncularla bu dediklerin zor.Bunların yerine bir Emre,Gökdeniz,Mehmet Topuz olursa yada bunlar gibiler belki..
eXcitinG
03.Haziran.2007, 00:51
İşte bunLarı da artık fatih terim görücek ona göre takımını kuracak.Biz görebiLiyorsak Fatih hoca da görebiLmeLi artık zamanı geçmiş adamLardan medet ummanın hiç bir manası yok.Gittikçe daha da zarar görüyoruz.Artık buna bir son veriLmeLi.
garandiru
03.Haziran.2007, 00:57
ya arkadaşlar ne fatih terim ne hakan şükür nede başkası takımda bugün bi istersizlik vardı herkes bırakmıştı sanki yada rakibi mi küçümsediler ne anlayamadım 2 kere öne geçtiğin maçta yenilirsen hem bosna gibi kapasitesi sınırlı bi takıma başka bişey kalmıyo geriye konsatrasyon eksikliği
Ertuin
03.Haziran.2007, 00:58
beyler böle amatör kafalı adamlarla bi yere gelemeyiz fatih terim bnm gözümde tam bir amatör nie diye sorarsanız hemen söyliyeyim 'amatörde şöle olur gencler idman kacırmaz her türlü cabayı gösterirler ama takımın papazları vardır onlar belki haftada bi idman yapar belkide hiç yapmaz ama haftasonu gelir maça cıkar oynarlar bizim genclerde kulübede oturur :( ' ben burda ersunculuk yapmıyorum nie hakanı oyntıyo diye değil ersun zmanında hakan gs da oynuyordu milli takımda yoktu şimdide terim gs da oynamayan adam oynuyo ilk onbirdeki ümit karan da yedek bekliyo kaç aydır oynamayan kaleci rüştüyü ateşin içine atıyo tamam bu isimler tecrübeli bu baskılara dayanabiliyo ama futbolda her zman sans yanında olmaz yunan macını sagolsun nikopolidis norvec macını myhre hediye etti :( bugünkü maça gelince kendi takımlarında kanat oynayan tüm adamları orta sahada oynatıp aurelio yu tek bırakması bi hataydı :( iki gol attık biri korner diğeride bi anda tuncayın baskısıyla oldu baska bi şe yok begenmediğimiz musiç italya 2.liginde oynayan bizimkileri perişan etti daha fazla bi şe sölemiyom yoksa sabaha kadar yazarım :)
TEBRİKLER BOSNA
JunkChorn
03.Haziran.2007, 01:02
Herşeyden öte Bosna'yı tebrik etmek lazım.Önce bizim zor kurtulduğumuz Norveç'i yendiler ardından da bizi yendiler.
Bugra19o3
03.Haziran.2007, 01:02
Bu Maçı Kaybetmemiz Çok Kötü Oldu Liderliği Kaptırdık Malesef...
1.Yunanistan 15
2.Türkeye 13
3.Norveç 10
:(:(:(:(:(:(:(
El Comandante
03.Haziran.2007, 01:03
Ben takimimizi ilk defa bu kadar isteksiz gördüm.Nedeni bazi futbolcularin transfer haberlerinden dolayi kafalarinin karisik olmasi ve isteksiz olmalariydi.Tuncay ilk defa bu kadar kötü oynadi.Hakan Sükür atti golünü,cok mücadeleciydi.Eger Ümit Karan ve Hakan ile baslasaydi Fatih Terim bence daha etkili olurduk.Yildiray daha erken alinmaliydi,zira o oyuna girdiginde daha iyi oynadik.Arda Turan bence bu kadar önemli bir sakatliktan sonra gene iyi oynadi.Hakan´a müthis bir orta acti,sonra önemli pozisyonlara girdi.Sabri gercekten güzel gol atti ama kayboldu Bosnaklarin arasinda.Aurelio gene iyiydi.
Rüstü berbatti!Artik alinmamali milli takima.
Defans berbatti.Bu is Gökhan´la falan zor gider.Bülent Korkmaz gibi birine inanilmaz ihtiyacimiz var.
Lafin kisasi bu mac bize uyari maci oldu.Takimimizin daha dikkatli,kontrollü,presli oynamasi gerektigini söyledi.Bu takimda mücadele etmeyen kisilerin yeri yok!
Fernando Gago
03.Haziran.2007, 01:05
yine bireysel hatalarla kaybettik...
lidelikte gitti
JunkChorn
03.Haziran.2007, 01:10
Ben takimimizi ilk defa bu kadar isteksiz gördüm.Nedeni bazi futbolcularin transfer haberlerinden dolayi kafalarinin karisik olmasi ve isteksiz olmalariydi.Tuncay ilk defa bu kadar kötü oynadi.Hakan Sükür atti golünü,cok mücadeleciydi.Eger Ümit Karan ve Hakan ile baslasaydi Fatih Terim bence daha etkili olurduk.Yildiray daha erken alinmaliydi,zira o oyuna girdiginde daha iyi oynadik.Arda Turan bence bu kadar önemli bir sakatliktan sonra gene iyi oynadi.Hakan´a müthis bir orta acti,sonra önemli pozisyonlara girdi.Sabri gercekten güzel gol atti ama kayboldu Bosnaklarin arasinda.Aurelio gene iyiydi.
Rüstü berbatti!Artik alinmamali milli takima.
Defans berbatti.Bu is Gökhan´la falan zor gider.Bülent Korkmaz gibi birine inanilmaz ihtiyacimiz var.
Lafin kisasi bu mac bize uyari maci oldu.Takimimizin daha dikkatli,kontrollü,presli oynamasi gerektigini söyledi.Bu takimda mücadele etmeyen kisilerin yeri yok!
Güzel yazmışsın ama bi yerde bişey sormak istiyorum yukarda yazım Yıldıray ile ilgili düşüncelerimi.Bence maçta ilk 11 oynamalıydı neden düşünmediğini merak ettim?
El Barto
03.Haziran.2007, 01:13
Bu maç berabere biter diye tahmin ediyordum ancak Bosna son dakikada Rüştü'nün yaptığı zamanlama hatasından galibiyeti buldu öncelikle tebrik etmek lazım Bosna'yı.
Milli Takıma gelince gerçekten çok tutuk oynadılar bugün özellikle birkaç oyuncu.Sağ tarafı çok iyi kapatan Bosna'ya karşı bir çözüm üretemedik.Yıldıray oyuna girdikten sonra iyi işler yapmaya çalıştı ancak olmadı.Son dakikalarda yaptığı bir hareket verdı ki sarı kart gördü ancak hakem ben olsaydım atardım.Artık oyuncularımızın böyle hatalar yapmaması gerekir.Terim'in en büyük hatasıda belki Rüştü oldu.Tamam tecrübe falan ama oda bir yere kadar sakatlıktan yeni çıkmış bir oyuncuyu en önemli mevkiilerden biri olan kaleye koyarsan böyle hata yaptığında gelen eleştirileri göğüslemelisin.
Ertuin'in dediklerine katılmamak imkansız.Belki bunu antrenmanla ölçmezsinde ancak performansı kötüde olsa oynayacağını bilen oyuncular olması sıkıntı verici.
Kaybettik şimdilik liderlikte gitti.Çıkabileceğimiz gruplarda işleri hep zora sokmuşuzdur bu zamana kadar.Yine aynı senaryo yazılmaya başlandı gibi.Yunanistan'a deplasmanda 4 gol atan takım mı çok iyiydi yoksa Yunanistan'ı kötü zamanında mı yakaladık bundan şüphe duymaya başladım.
Berabere biten Norveç ve kaybettiğimiz Bosna maçları umarım ders olur herkes için.Ancak şu bir gerçek ki gün geçtikçe Fatih Terim'e olan güven azalıyor.
JunkChorn
03.Haziran.2007, 01:19
Açıkcası Emre abi ben en başından beri pek fazla güvenmiyordum.Çünkü futbolun değiştiğini bildiği halde ona göre değiştirmiyor kendisini.
El Barto
03.Haziran.2007, 01:24
Açıkcası Emre abi ben en başından beri pek fazla güvenmiyordum.Çünkü futbolun değiştiğini bildiği halde ona göre değiştirmiyor kendisini.
Haklısın Oğulcan Fatih Terim'de bir sabit fikirlilik oluşmuş sanki bunlardan başkasıyla olmaz demeye başlamış sanki.Oysaki Galatasaray'a UEFA Kupasını getiren Fatih Terim'in böyle saplantılarının olduğunu hiç görmedik.2. gelişler yaramıyor Fatih Terim'e buradan bunuda çıkarabiliriz.Galatasaray'dan ayrılmak zorunda kaldı sanırım Milli takımdan da böyle giderse acil önlemler almazsa ayrılmak zorunda kalacak.
El Comandante
03.Haziran.2007, 01:25
Güzel yazmışsın ama bi yerde bişey sormak istiyorum yukarda yazım Yıldıray ile ilgili düşüncelerimi.Bence maçta ilk 11 oynamalıydı neden düşünmediğini merak ettim?
Yildiray sakatliktan cikmis bir futbolcu.Gökdeniz ise süper ligin asist krali.Fatih Terim Yildiray´in orada sakatliktan yeni cikmis olmasinin verdigi dezavantajla yeterli katkiyi saglayamayacagini düsünmüstür.Gökdeniz ise Trabzon´da harikalar yaratti.Asist krali oldu ligde.Ayrica topu iyi kullanan bir isim.Ama ne yazikki Gökdeniz tam bir hayal kirikligiydi.Ana bir sorunumuz daha vardi,Yildiray´dan önce.Oyunda onlarin kontra-ataklarini kesecek tek oyuncumuz Aurelio´ydu ve o tek basina yetersiz kaliyordu,sari kartida erkenden gördügü icin yeterli presi yapamiyordu.Fatih Terim bu yüzden Hüseyin´i oyuna alarak onlarin bu ataklarini önlemeyi denedi.Ilk önce oyunda kontrolü yeniden elimize almamiz gerekirdi.Nitekim ikinci yariya daha iyi basladik,Arda´nin yakaladigi pozisyonlar vardi.Ama kaleciyi gecemedik.Arda sakatliktan yeni cikmis olmasindan dolayi ve Bosnak futbolcularin sert oynamasindan dolayi Fatih Hoca onu riske etmeyip Yildiray´i oyuna aldi.Nitekim cikardigi futbolcu da yerindeydi.Sabri iyice sinirli,kontrolsüz oynamaya baslamisti.Tam zamaninda cikardi onu.Yildiray oyuna girdikten sonra takimimiz cok iyi oynadi,pozisyonlar bulduk ama bunlarda karsi takimin defansini ve kalecisini gecemedik ne yazikki.Ümit Karan degisikligi de yerindeydi,oyunda üstünlügümüzü saglamistik ve Ümit Karan biri golcü bir isimden gol bulabilirdik ama olmadi.Gereksiz top kayiplari yaptik ve hic olmazsa 1 puan alacagimiz yerde Rüstü´nün hatali cikisi sonrasinda rakip oyuncuya carpan top gol oldu ve yenildik.
Bence Fatih Terim iyi degisiklikler yapti,ama oyunculari maca iyi motive edememis.Eger macta biraz daha istekli olsaydik bu maci alirdik.
M.Scofield
03.Haziran.2007, 01:30
Yenerken iyide şimdimi kötü oldu
El Barto
03.Haziran.2007, 01:33
Yenerken iyide şimdimi kötü oldu
Eğer banaysa söylediğin asla öyle değil.Ben ne yendiğinde Fatih Terim süperdir dedim nede şimdi kötüdür diyorum ancak çok fazla hata yapmaya başladı bana göre.
JunkChorn
03.Haziran.2007, 01:36
Haklısın Oğulcan Fatih Terim'de bir sabit fikirlilik oluşmuş sanki bunlardan başkasıyla olmaz demeye başlamış sanki.Oysaki Galatasaray'a UEFA Kupasını getiren Fatih Terim'in böyle saplantılarının olduğunu hiç görmedik.2. gelişler yaramıyor Fatih Terim'e buradan bunuda çıkarabiliriz.Galatasaray'dan ayrılmak zorunda kaldı sanırım Milli takımdan da böyle giderse acil önlemler almazsa ayrılmak zorunda kalacak.
Bencede ayrılmak zorunda kalacak çünkü federasyon kovacak kadar cesur değil.
Yildiray sakatliktan cikmis bir futbolcu.Gökdeniz ise süper ligin asist krali.Fatih Terim Yildiray´in orada sakatliktan yeni cikmis olmasinin verdigi dezavantajla yeterli katkiyi saglayamayacagini düsünmüstür.Gökdeniz ise Trabzon´da harikalar yaratti.Asist krali oldu ligde.Ayrica topu iyi kullanan bir isim.Ama ne yazikki Gökdeniz tam bir hayal kirikligiydi.Ana bir sorunumuz daha vardi,Yildiray´dan önce.Oyunda onlarin kontra-ataklarini kesecek tek oyuncumuz Aurelio´ydu ve o tek basina yetersiz kaliyordu,sari kartida erkenden gördügü icin yeterli presi yapamiyordu.Fatih Terim bu yüzden Hüseyin´i oyuna alarak onlarin bu ataklarini önlemeyi denedi.Ilk önce oyunda kontrolü yeniden elimize almamiz gerekirdi.Nitekim ikinci yariya daha iyi basladik,Arda´nin yakaladigi pozisyonlar vardi.Ama kaleciyi gecemedik.Arda sakatliktan yeni cikmis olmasindan dolayi ve Bosnak futbolcularin sert oynamasindan dolayi Fatih Hoca onu riske etmeyip Yildiray´i oyuna aldi.Nitekim cikardigi futbolcu da yerindeydi.Sabri iyice sinirli,kontrolsüz oynamaya baslamisti.Tam zamaninda cikardi onu.Yildiray oyuna girdikten sonra takimimiz cok iyi oynadi,pozisyonlar bulduk ama bunlarda karsi takimin defansini ve kalecisini gecemedik ne yazikki.Ümit Karan degisikligi de yerindeydi,oyunda üstünlügümüzü saglamistik ve Ümit Karan biri golcü bir isimden gol bulabilirdik ama olmadi.Gereksiz top kayiplari yaptik ve hic olmazsa 1 puan alacagimiz yerde Rüstü´nün hatali cikisi sonrasinda rakip oyuncuya carpan top gol oldu ve yenildik.
Bence Fatih Terim iyi degisiklikler yapti,ama oyunculari maca iyi motive edememis.Eger macta biraz daha istekli olsaydik bu maci alirdik.
Dediklerin çok doğru ama bazı yerlerde kendisiyle çelişiyor.Mesela Yıldıray'ın baştan oynatılmaması çok doğru dediğin sebebten dolayı ama oyuna girince oyuna hareket geldi.Ve Fatih Terim bu adamı antremanda seyrediyor.Yani durumunu biliyor.Kondisyondan dolayı oynatmamış olabilir.
Diyorsun ki sakatlıktan çıktı.Peki Rüştü nerden çıktı?Yada Arda?Arda'nın kondisyonu Türkiye Ligine göre yani kısıtlı.Ama Yıldıray'ın öyle değil.
Ayrıca dedinki Gökdeniz ligin asist kralı.Oynatmak için mükemmel bir sebeb.Bir şey daha ben onu Yıldıray'ın yerine oynuyor diye düşünmedim.Ümit Karan'da bu ligin en çok atan Türk oyuncusu arkadaşım.Yani senin dediğin gibi bir dayanağı var neden oynatılmıyor?Sakat mı?Değil!Formsuz mu?değil.
Sabri diyelim birazda.Burda konuşmuştuk milli takımda daha iyi diye.Sebeblerini de söylemiştik.Hamitle iyi anlaşıyorlar diye ama bugün gördükki o da çok iyi değildi.Mehmet Topuz sakat mı?Değilse neden yok merak ediyorum gerçekten.
Rüştü ise 6 aydır oynamıyor.Bunu 3.kez yazıyorum.En iyi kaleci oynayan kalecidir.Rüştü'de bu açık gerçekten fazlaydı ve yerine oynayacakları tedirgin edecek kadar baskılı bir ortam yada rakip yoktu.
Yanyana hiç oynamamış bir defans hattı vardı sahada ve olağan kademe hataları yaptılar.
Umarım Ders Alırız.
Teşekkürler okuduysan..
JunkChorn
03.Haziran.2007, 01:38
Eğer banaysa söylediğin asla öyle değil.Ben ne yendiğinde Fatih Terim süperdir dedim nede şimdi kötüdür diyorum ancak çok fazla hata yapmaya başladı bana göre.
Bence bu durumda önemli olan hatalarının farkında olmasıdır.Ve çözümler yaratmasıdır.Şimdi Brezilya karşısında bir hazırlık maçında güzel oynarız yada rakip çok hırslı olmaz bu sayede basın yine üstünü örter bu yanlışların.
Scocco
03.Haziran.2007, 01:39
Hakan Şükür gibi, Rüştü gibi ve Arda Turan gibi formsuz oyuncuları ilk 11de oynatırsan olacağı budur.
Omerdinho
03.Haziran.2007, 01:48
sakatliktan yeni cikmis, hazir olmayan Rüstü'yü oynatirsan olacagi buydu..
El Comandante
03.Haziran.2007, 01:52
Bencede ayrılmak zorunda kalacak çünkü federasyon kovacak kadar cesur değil.
Dediklerin çok doğru ama bazı yerlerde kendisiyle çelişiyor.Mesela Yıldıray'ın baştan oynatılmaması çok doğru dediğin sebebten dolayı ama oyuna girince oyuna hareket geldi.Ve Fatih Terim bu adamı antremanda seyrediyor.Yani durumunu biliyor.Kondisyondan dolayı oynatmamış olabilir.
Diyorsun ki sakatlıktan çıktı.Peki Rüştü nerden çıktı?Yada Arda?Arda'nın kondisyonu Türkiye Ligine göre yani kısıtlı.Ama Yıldıray'ın öyle değil.
Ayrıca dedinki Gökdeniz ligin asist kralı.Oynatmak için mükemmel bir sebeb.Bir şey daha ben onu Yıldıray'ın yerine oynuyor diye düşünmedim.Ümit Karan'da bu ligin en çok atan Türk oyuncusu arkadaşım.Yani senin dediğin gibi bir dayanağı var neden oynatılmıyor?Sakat mı?Değil!Formsuz mu?değil.
Sabri diyelim birazda.Burda konuşmuştuk milli takımda daha iyi diye.Sebeblerini de söylemiştik.Hamitle iyi anlaşıyorlar diye ama bugün gördükki o da çok iyi değildi.Mehmet Topuz sakat mı?Değilse neden yok merak ediyorum gerçekten.
Rüştü ise 6 aydır oynamıyor.Bunu 3.kez yazıyorum.En iyi kaleci oynayan kalecidir.Rüştü'de bu açık gerçekten fazlaydı ve yerine oynayacakları tedirgin edecek kadar baskılı bir ortam yada rakip yoktu.
Yanyana hiç oynamamış bir defans hattı vardı sahada ve olağan kademe hataları yaptılar.
Umarım Ders Alırız.
Teşekkürler okuduysan..
Ilk önce ben yapilan her yorumu okudugumu belirteyim.
Mevzuya dönersek;
Fatih Terim Rüstü´yü tecrübesi nedeniyle oynatmistir.Ama onun sakatliktan ciktigini,mac oynamadigini neden göz önüne almadi,anlamis degilim.Formda bir Serkan ne kadar da tecrübesiz olsa dahi kalede mutlaka oynamaliydi.Fatih Terim´in burada hatasi vardi.Umarim ders cikarmistir buradan.
Gelelim Arda konusuna.Arda Türkiye´nin en yetenekli futbolcusudur,bunu kimse inkar edemez.Sakat sakat ciktigi Fb macinda golünü de atmistir ve Milli takim da oynadigi maclarda basarili olmustur.Fatih Terim´in ona özel bir ilgisi var.Onun gibi cok yetenekli bir futbolcuyu bu yasinda Milli takimda oynatarak ilerde Dünya futboluna damga vurmasini istiyor.Arda oynadigi formanin hakkini veren bir isim.Topu ayaginda kullanabilen en iyi isim Milli takimda.Ve bu isimden yararlanmak istedi.Zaman zaman yararlandi da.Oyundan da tam zamaninda cikardi,eger cikarmasaydi sakatlik yasayabilirdi Arda.Bosnaklilar cok sert oynamaya baslamisti.Arda´nin da malum sakatlik problemi var.Onun yerine kimse oynayamazdi.Tuncay amcde daha basarili bir futbolcu.Eger Tuncay´dan en iyi verimi almak istersek bu amc de olmali.
Fatih Terim´in Ümit Karan hakkinda bir takintisi oldugu dogru.Oynatmiyor.Nedenini bilen yok!Bu konuda ne yazikki Fatih Terim sucludur.Ligimizin en cok gol atan Türk futbolcusunu mutlaka ilk 11de oynatmaliydi.
Mehmet Topuz sakatliktan dolayi milli takim kadrosundan cikartilmisti.
Sabri gene söylüyorum,Hamit ile iyi anlasiyor.Golünü de atti,cok pres yapti.Ama o da kontrolsüz oynadi.Mehmet Topuz sakatlaninca orada Sabri mecburen oynayacakti.
Bu stoperleri degistirmeliyiz.Yahu Servet´in bir düsüsü var,gülmekten yerlere yatacak cinsten.Az daha gol yiyorduk o pozisyonda.Hem Servet,hem Gökhan cok kademe hatalari yapan isimler.Yavas olduklari icin adam kaciran isimler.Sirf hava topuna hakimler diye oynatmak sacma!Iste bizim en cok aradigimiz Bülent Korkmaz gibi bir stoper.Keske elimizde onun gibi biri daha olsaydi!
Kesinlikle bu uyariyi milli takim yetkilileri almistir ve gerekli önlemler alinacaktir Fatih Terim tarafindan.Artik bu takimda mücadele etmeyen kisilerin yeri yok.
Biraz uzun oldu ama...:)
gerrrard
03.Haziran.2007, 02:02
Malesef hiç beklemedim bir maçta yenildik... Kadro seçimleri yine eleştiriye açık... Sürekli en önemli viRajlarda kaybetmeye dvm ediyoruz... Umarım en kısa zamanda düzeliriz... Bide gol olan pozisyonda yemin ederim içime doğdu gol olacağı...
Aynen Fıratcan.Dua ediyordum hep hadi kazanalım diye.Sonra korner kazandılar.Allah'ım yicez mi yoksa dedim.Ve yedik.:(
RaSenGan
03.Haziran.2007, 02:03
Rustu karar hatasi yapti, refleks hatasi degil. O topa ne akla hizmetse cikmaya karar verdi ve bosa cikti. Ikinci golde kapattigi koseden gol yerken reflekslerinin zayiflamis oldugu daha belirgindi.
Servet ilk golde yaptigi kosu sayesinde Hakan'a gol attirdi, sonra cok kotu bir kafa vurusu ile Bosna'ya gol hediye etti.
Ilk yenilen golde Gokhan Zan ofsayti bozdu ama golun nedeni akilli kosu ve pasti.
Tuncay Sabri;ye yaptigi asist disinda cok isteksiz gorundu. Defansa yardima gelmedi, ileride kosular yapacak alan bulamadi.
Arda macin ilk 15 dakikasinda iyiydi ama sonra o da dustu.
Gokdeniz her dripling yaptiginda Bosna duvarina carpti.
Sabri bildigimiz gibiydi. Tek fark golu atarken sogukkanliligini bu ozel gun icin koruyabilmis olmasi.
Sahada ciddi mucadele eden ve birseyler yapmaya calisan iki oyuncu vardi. Aurelio ve Hakan Sukur. Aylardir Hakan Sukur'u ilk defa bu kafar zinde gordum. Ozellikle Huseyin oyuna girdikten sonra Aurelio biraz daha yaratici bir rol aldi ancak yeterli olmadi.
Digerleri sahadamiydi, degilmiydi anlamadim bile..
Tabi bir de Umit Karan'in demi-vole'si var hic gerek olmadigi halde vuruluan ve bir ust kalede doksana giden..
Herkes okusun.Burda herşey yazıyor.Tebrikler Ömer abi.Çok iyi yazmışsın yine.;)
JunkChorn
03.Haziran.2007, 02:05
Ilk önce ben yapilan her yorumu okudugumu belirteyim.
Mevzuya dönersek;
Fatih Terim Rüstü´yü tecrübesi nedeniyle oynatmistir.Ama onun sakatliktan ciktigini,mac oynamadigini neden göz önüne almadi,anlamis degilim.Formda bir Serkan ne kadar da tecrübesiz olsa dahi kalede mutlaka oynamaliydi.Fatih Terim´in burada hatasi vardi.Umarim ders cikarmistir buradan.
Gelelim Arda konusuna.Arda Türkiye´nin en yetenekli futbolcusudur,bunu kimse inkar edemez.Sakat sakat ciktigi Fb macinda golünü de atmistir ve Milli takim da oynadigi maclarda basarili olmustur.Fatih Terim´in ona özel bir ilgisi var.Onun gibi cok yetenekli bir futbolcuyu bu yasinda Milli takimda oynatarak ilerde Dünya futboluna damga vurmasini istiyor.Arda oynadigi formanin hakkini veren bir isim.Topu ayaginda kullanabilen en iyi isim Milli takimda.Ve bu isimden yararlanmak istedi.Zaman zaman yararlandi da.Oyundan da tam zamaninda cikardi,eger cikarmasaydi sakatlik yasayabilirdi Arda.Bosnaklilar cok sert oynamaya baslamisti.Arda´nin da malum sakatlik problemi var.Onun yerine kimse oynayamazdi.Tuncay amcde daha basarili bir futbolcu.Eger Tuncay´dan en iyi verimi almak istersek bu amc de olmali.
Fatih Terim´in Ümit Karan hakkinda bir takintisi oldugu dogru.Oynatmiyor.Nedenini bilen yok!Bu konuda ne yazikki Fatih Terim sucludur.Ligimizin en cok gol atan Türk futbolcusunu mutlaka ilk 11de oynatmaliydi.
Mehmet Topuz sakatliktan dolayi milli takim kadrosundan cikartilmisti.
Sabri gene söylüyorum,Hamit ile iyi anlasiyor.Golünü de atti,cok pres yapti.Ama o da kontrolsüz oynadi.Mehmet Topuz sakatlaninca orada Sabri mecburen oynayacakti.
Bu stoperleri degistirmeliyiz.Yahu Servet´in bir düsüsü var,gülmekten yerlere yatacak cinsten.Az daha gol yiyorduk o pozisyonda.Hem Servet,hem Gökhan cok kademe hatalari yapan isimler.Yavas olduklari icin adam kaciran isimler.Sirf hava topuna hakimler diye oynatmak sacma!Iste bizim en cok aradigimiz Bülent Korkmaz gibi bir stoper.Keske elimizde onun gibi biri daha olsaydi!
Kesinlikle bu uyariyi milli takim yetkilileri almistir ve gerekli önlemler alinacaktir Fatih Terim tarafindan.Artik bu takimda mücadele etmeyen kisilerin yeri yok.
Biraz uzun oldu ama...:)
Uzun olsun boşver okudum:)
Dönelim tekrar konuya:
Arda için bişey söylemiyorum ama bugün daha da iyi olabilirdi ancak markajlar onu engelledi.
Stoperler gerçekten evlere şenlik.İkiside ağır ve ilk müdahalelerde gerçekten başarısızlar.Bu durumda Fatih hocanın suçu yok çünkü takımlarımız genelde yabancı hakkını o bölgede kullanıyor.
Mehmet Topuz sakatmış.Senden öğrendim.Bence olmasada oynatmazdı çünkü Hamit-Sabri ikilisi iyi anlaşıyordu.
Tuncay'da ise sana katılmıyorum.Amc oynayacak adam ayağına hakim olmalı.Aralara pas atmalı gerektiğinde.Ama 2 li forvette biraz daha orta sahaya dönük oynamaktan bahsediyorsan amc diyerek o olabilir.Yoksa Ricardinho,Alex,Delgado,İliç,Yusuf,Tümer bunlara ve top kontrollerine baktıkça orda oynaması çok zor.
El Comandante
03.Haziran.2007, 02:15
Dönelim tekrar konuya:
Mehmet Topuz sakatmış.Senden öğrendim.Bence olmasada oynatmazdı çünkü Hamit-Sabri ikilisi iyi anlaşıyordu.
Tuncay'da ise sana katılmıyorum.Amc oynayacak adam ayağına hakim olmalı.Aralara pas atmalı gerektiğinde.Ama 2 li forvette biraz daha orta sahaya dönük oynamaktan bahsediyorsan amc diyerek o olabilir.Yoksa Ricardinho,Alex,Delgado,İliç,Yusuf,Tümer bunlara ve top kontrollerine baktıkça orda oynaması çok zor.
Mehmet Topuz orta sahanin ortasinda da oynayabilen bir futbolcu.Fatih Terim onu mutlaka oynatmali öbür maclarda.Bu sefer sakat oldugu icin oynamadi ama eger sakat olmasaydi bence o ikinci yarida oynayabilirdi.
Tuncay milli takimda hep amc olarak oynayan bir futbolcu.Süratli,adam gecebilen,paslasabilen bir futbolcu,forvette Hakan tek basina kaldimi da tehlikeyi sezip forvete gecip forveti ikiliyen bir futbolcu.Bugün Sabri´ye yaptigi asistte müthisti.Bence transfer haberleri onun kafasini karistirdi ve maca iyice motive olamadi.Eger maca iyi motive olabilseydi gene cikar golünü atardi,takima cok katki yapardi.
JunkChorn
03.Haziran.2007, 02:21
Peki Amc olsun hadi:).Motivasyon burada biraz da Fatih hocanın işi bence.
Alırsın elinden telefonunu konstre olacağın tek şey bu maç dersin sonra onu düşünürsün dersin yada bunu menejerine iletirsin,olur biter.Ayrıca Tuncay'ı alacak olan klupte bu maçtan sonra sanırım bir kez daha düşünecektir.
Mehmet Topuz Brezilya maçına yetişirmi bilmiyorum ama yetişirse görürüz oynatıp oynatmayacağını;)
Ertuin
03.Haziran.2007, 02:34
1- Rüştü Reçber (Fenerbahçe)
2- Tuncay Şanlı (Fenerbahçe)
3- Mehmet Aurelio (Fenerbahçe)
4- Serdar Kulbilge (Fenerbahçe)
5- Hakan Şükür (Galatasaray A.Ş.)
6- Ümit Karan (Galatasaray A.Ş.)
7- Arda Turan (Galatasaray A.Ş.)
8- Emre Aşık (Galatasaray A.Ş.)
9- Sabri Sarıoğlu (Galatasaray A.Ş.)
10- İbrahim Üzülmez (Beşiktaş A.Ş.)
11- İbrahim Toraman (Beşiktaş A.Ş.)
12- Gökhan Zan (Beşiktaş A.Ş.)
13- Hüseyin Çimşir (Trabzon A.Ş.)
14- Gökdeniz Karadeniz (Trabzon A.Ş.)
15- Umut Bulut (Trabzon A.Ş.)
16- Volkan Yaman (Antalyaspor)
17- Servet Çetin (Sivasspor)
18- Orkun Usak (Kayseri Erciyesspor)
19- Hakan Arıkan (Ankaraspor)
20- Hamit Altıntop (Schalke 04)
21- Yıldıray Baştürk (Hertha Berlin)
işte size milli takım kadrosu arkadaslar hiç ugrasmaya gerek yok fatih terim takıntılı bi hocadır sadece güvendiği adamlara sans tanır bi kaç tane genc yetenekli formda oyuncuyu cagırır
bi şe hatırlatmak istiyorum terim basa gelirken biz nası hakan ünsalları karabükten bulup getirdiysek şimdide böle oyuncular katacagız demişti bi tane bile oyuncu görüyormusunz kadroda
su kadroda kaç tane amc oynayabilcek oyuncu var milli takıma gelen oyuncuların sakatlıgı bilinmiyomu milli takım doktorları ne işe yarıyo? yıldıraydan baska hani nerde ! tüm orta saha oyuncuları kendi takımlarında kanat oynuyor orta sahayı tek aurelio ya bırakmak tamamen yanlış ne bilim kadroda bi ceyhun-bilal-yusuf gibi bi adam olsa farklı olurdu stoperlerin formsuz olması normal forma savası verenler gökhan toraman servet ya bu emrenin ne işi var milli takımda sezon boyunca 6 7 maç oynadı bu adam madem kadroya genc hırslı bi stoper daha cagırsa mesela rizeden yasin-kayseriden ali-ankara dan ediz
bnm sadece demek istediğim sey su yenilmek değil futbol bu kötü oynarsın yenersin bazen sans yaver gitmez ii oynarsın yenilirsin göreve gelirken söledikleri ile yaptıkları bnce bagdasmıyo soruyorum size nerde hakan ünsallar ? yunan ve norvec maçlarında kaleciler bize puanları hediye etmeseydi su an grupta kacıncıydık ?
JunkChorn
03.Haziran.2007, 02:39
Helal olsun sana arkadaşım.Dediklerine aynen katılıyorum.O maçlarda şans yanımızda olmasaydı şu an 4. durumdaydık ama işte Fatih şansı diyelim biz ona.
eGowiCh
03.Haziran.2007, 02:42
Fatih Terim'le olmaz, böyle saçma bir kadroyu ben bile çıkarmazdım.
Rüştü neden oynadı anlamadım. En son Rüştü İtalya maçında oynadı, o gün bugündür bir tane maçta bile forma giymedi sakatlığından dolayı ve doğal olarak da formsuz. Yani böyle saçma bir seçim olamaz. Başka kaleci mi kalmadı Türkiye'de? Orkun, Serdar, Volkan, Hakan, Serkan, Özden gibi yetenekli kaleciler varken...
Hakan Şükür'de neden ısrar ediliyor anlamıyorum, kulübede Ümit Karan gibi bir golcü otururken?
Sabri mecburiyetten oynadı, Topuz'u tercih ederdim ben olsaydım fakat maalesef Topuz sakatlanmıştı.
Servet'in bir kez daha futbolcu olmadığını anladık. Yediğimiz golde yaptığı asistle baya hakaret yedi bizden. Seneye Galatasaray'da forma giyecek, Galatasaraylı arkadaşlara şimdiden Allah sabır versin.
Yunanistan ve Norveç maçlarında arkadaşlarıma katılıyorum. Kalecilerin hediyesiyle 4 puanı aldık. Euro 2008'e katılamayız böyle gidersek, yine sonumuz hüsran olmasın.
Ersun Yanal başta olsa hemen basın istifa istifa diye bağırırdı, Ersun Yanal'ı eleştirirdi, bakalım yarın basın ne yapacak, kimi eleştirecek, hiç sanmıyorum Terim'i eleştireceklerini. Zamanında Yanal'a yapılmadık kalmamıştı.
Ertuin
03.Haziran.2007, 02:48
Helal olsun sana arkadaşım.Dediklerine aynen katılıyorum.O maçlarda şans yanımızda olmasaydı şu an 4. durumdaydık ama işte Fatih şansı diyelim biz ona.
Sagol JunkChorn daha fazla bi şe sölemeye gerek yok sanırsam :)
Eray Dengiz
03.Haziran.2007, 02:50
yendiğimiz zaman göklere çıkarın, yenildiğimiz zaman yerin dibine sokun.. hakan 4 gol atınca kral, rüştü süper oynayınca panter ama 1 maç kaybedince bunlar niye oynar, fatih hoca niye bu takımda..
kaybettiğimiz bence iyi oldu.. asıl şimdi aklımız başımıza geldi. akıllandık biraz..
eGowiCh
03.Haziran.2007, 02:52
Fatih Terim'i ben hiçbir zaman göklere çıkarmadım, kendi adıma konuşuyorum. Aynı şekilde Hakan Şükür'ü de, Rüştü'yü de...
Bunları yapan bizim kaliteli basınımızdan başkası değildir, yarın bakalım neler yazacaklar?
Kral 4 gol atınca "Kral istedi böyle oldu" manşeti atanlar bakalım yarın ne yazackalar?
JunkChorn
03.Haziran.2007, 03:00
Bende hiç bir zaman Fatih Terim'i göklere çıkarmadım,iyi teknik adam demedim.
Yarın bende merak ediyorum basın ne diyecek bu duruma..Köşe yazarları kime çatacak.
Ertuin
03.Haziran.2007, 03:05
yendiğimiz zaman göklere çıkarın, yenildiğimiz zaman yerin dibine sokun.. hakan 4 gol atınca kral, rüştü süper oynayınca panter ama 1 maç kaybedince bunlar niye oynar, fatih hoca niye bu takımda..
kaybettiğimiz bence iyi oldu.. asıl şimdi aklımız başımıza geldi. akıllandık biraz..
ben zaten üzerime alınmadım bnm yazdıklarımı dikkatli okursanız niye hakan sükür ,rüştü bizi yaktı demedim sadece göreve gelirken söledikleri ile yaptıkları bagdasmıyo yine sölüyorum kaleci hataları olmasa su an cok daha kötü durumdaydık rüştünün yaptıgı hata niko ile myhre ile kıyaslanırsa hata bile değil :zuhaha
JunkChorn
03.Haziran.2007, 03:27
İşte onları engellemek sayın Fatih'in elindeydi ama işte yapamadı maalesef.2 maçtır iyi olmadığımızı görmedi.Ondan öncekileri söylemiyorum çünkü o maçlarda rakip kıyaslanacak kadar iyi değildi dolasıyla susmak zoruda kalıyorduk.
Eray Dengiz
03.Haziran.2007, 03:28
bende zaten şuna şuna söyledim demedim deseydim alıntı yapardım.. ortaya attım..
neyse yenildik. bu maçtan alacağımız çok büyük bir ders var. Fatih hocaya ben güveniyorum bunun altından kalkarız biz..
JunkChorn
03.Haziran.2007, 03:29
Tabiki kalkacağız Eray abi öyle yada böyle ama bu sadece bu maç için olan birşey değildi.Ders alcaktı madem kazandığı maçta alsaydı;)
GeNç KaRTaL
03.Haziran.2007, 07:37
Öncelikle Bosna'ya tebrikler bu maçta bana göre yenilmememizin sebepleri:
1-)Bosna takımının yeni bir kadro ile sahaya çıkması ve Fatih Terim'in karşı takımın oyununu çözememesi
2-)Bizim takımda 1-2 kişi hariç diğerlerinin oynamaması yada oynattırılmaması(inanılmaz tıkadılar oyunu)
3-)Bosna'nın hırsı ve akıllıca oyunumuzu bozup hatalarımızdan gol bulmaları
4-)Bizim takımda sakatlıklar ve yanlış oyuncu seçimleri
olarak sıralayabiliriz
Ama ne olursa olsun bu maçı kazanmalıydık olmadı sağlık olsun önümüzdeki maçları daha ciddiye alıp kazanarak Avrupa Şampiyonasına katılırız inşallah
uAsamet91
03.Haziran.2007, 10:08
Cok kotu oldu buyuk ajantajimiz.Suanda Dezavantaj gibi oldu.Carsamba gunu Favoriler kucuk takimlarla oynucak bay gectigimiz bu haftada zor ama ins. bizim adimiza iyi bir sonuc cikar.Norvec ve Bosna Yenerse Bosna Ustumuze Cikicak mac fazlasiyla
deniz.91
03.Haziran.2007, 10:15
sonunda olan oldu şans her zaman yanımızda olmaz zaten grubumuzda 3 maçı şansla almıştık.Fatih terimindede böyle takıntılar olduğu sürece şans olmayınca maç alamyız biz.kadroya baktığımızda rüştü 6.5 aydır yok neden oynatıyosun sen be adam kendi takımında oynamamış adamı.ilk oynamaya milli takımda başlıyor oynamaya böyle birşey varmı ya ülkesindeki takım oynatmıyor terim milli takımda oynatıyor.Servet desen kendini yine gösterdi.İbrahim üzülmez desen volkan yamanın neyi varda oynatmıyorsun en yiy solbek bence volkan yaman aslanlar gibi oynadı adam tüm oynadıklarında ancak halen yok.Orta sahada gökdenizi oynatıyorsun türkiyenin en iyi futbolcularından biri yıldıray yedekte bekliyor.Sabriye demiyorum bişey çünkü alternatif yoktu.Hakan şükür olayı ise tam skandal.tamam eskiden çok iyi futbolcuydu ancak adam artık 36 yaşına geldi.Yaşı engel iyi oynamasına küçük hakan dediğimiz hakan ünsal bile bırakmış futbolu ancak hakan hala milli takımda oynuyor.Hakanın ikinci yarı ayağına top gelmeden bitirdi.
Son sözüm şudur.Terim bu takıntılarına devam ettiği sürece şansla maç kazanırsak kazanırız yoksa hayır.Bu adam resmen atianadolu anadoluda ne cavherler var ama hiçbirini görmüyor
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bence milli takımın başında ersun yanal kalmalıydı nedenmi takımı tam bir gençleştirme içine almıştı.Biraz sabır olsa daha başarılı olurduk eminim
ryu
03.Haziran.2007, 14:09
arkadaşlar maçı kaybetmemizin nedenlerinden biri birtürlü atak geliştirememiz diye düşünüyorum.bir kanatta yaratıcı bir oyuncumuz diğer bir kantta ise hızlı bir oyuncumuz varken bir adam gibi orta açılmadı ceza sahasına.kaybetmemizle beraber bosna tekrar iddialı duruma geldi ama okadar da kötü değil durumumuz gruptan çıkarız bence.ayrıca hakan şükür dün akşam attığı golle yine takıma faydalı olduğunu gösterdi.
mustafa35
03.Haziran.2007, 14:11
6 aydır oynamayan kaleciyi kaleye koyarsan olacağı budur.
ryu
03.Haziran.2007, 14:14
ama biyerden başlaması lazım rüştü gibi bi kaleciyi mental açıdanda kaybetmemek için dün oynaması iyi oldu hatasına rağmen
deniz.91
03.Haziran.2007, 14:22
ama biyerden başlaması lazım rüştü gibi bi kaleciyi mental açıdanda kaybetmemek için dün oynaması iyi oldu hatasına rağmen
evet biryerden başlamlıydı ancak bu milli takım olmamamlıydı
notformoney
03.Haziran.2007, 14:52
kötü futbol ve kişiseş hatalar sonucu alınan souc gayet ormal yunanista ve norveç maçlarıda biraz kaleci konusunda şanslıydık ama bunu muhteşem futbol olarak değerlendiren spor yazarları otoriteleri izleyicileri vs bu sonucuda bi değerlendirirler umarım gruptan çıkma şansı hala devam etmekte tabikide
ForsakeN
03.Haziran.2007, 14:57
Dünkü mağlubiyetin bana göre baş aktörleri ;
1.Fatih Terim
2.Servet
3.Rüştü.
eXcitinG
03.Haziran.2007, 17:09
Fatih terimin açıkLaması çok garibime gitti.AsLanLar gibi savaştık demiş.Hani nerde asLan ben dün asLan feLan göremedim gören oLdumu acaba ?
deniz.91
03.Haziran.2007, 17:10
Fatih terimin açıkLaması çok garibime gitti.AsLanLar gibi savaştık demiş.Hani nerde asLan ben dün asLan feLan göremedim gören oLdumu acaba ?
benimde garibime gitti.İyi top oynuyoruz diyor ancak dün bana göre maç çok kötüydü
TR.CaPTaiN
03.Haziran.2007, 17:35
Bosna Milli Takım'ına karşı bile 2 defansif orta saha ile oynuyoruz çok ilginç. Bilmiyorum İbrahim Toraman sakat mı değil mi ama kesinlikle Servet'in yerine tercih edilmesi gerekir. Kaç aydır sakat olan Rüştü son dakikada yaptığı hata ile alacağımız 1 puanı da uçurdu.
hp-fm-gs
03.Haziran.2007, 17:40
Bu uyarı olmalı.Liderliği Yunanistan sürdürmemeli.Bosna-Hersek maçında bile 2 ön libero olması ilginç.Fatih Hoca artık gözünü açsın..
Fernando Gago
03.Haziran.2007, 18:00
fatih terim rehavete kapılmıştı inş. dünkü mağlubiyetten sonra uyanır
Emurafu
03.Haziran.2007, 18:55
Terim macta arda ve sabri gibi sahanin en iyi iki yildizini cikarmasi beni sasirtti
kalede bence orkun olmasi lazimdi cunku serdar daha yeni milli takimda orkuna ayip olurdu orkunda zaten serdar ayarinda.Servet konusuna gelirsem valla bir anda galatasarayin stoperini dusunmeye basladim.Bu maci kaybettik ama kaybedilen birsey yok cunku artik deplasmanda kolay maclar var.Kendi evimizdeki yunanistan macini kazanirsak ilk 2 garantileriz
GeNç KaRTaL
03.Haziran.2007, 20:20
Bu arada Emre ve Tümer'in bizim içinden ne kadar değeri olduğunu gördük...
ChAoS
03.Haziran.2007, 20:34
Bosna nın çok tehlikli bir takım olduğunu hepimiz gördük.
Ben onların ilk ikiye gireceğine inanıyorum şahsen....
Fıratcan Alçınkaya
03.Haziran.2007, 20:34
Servet i ne zaman görsem yere düşüyor veya birini arkadan kovalayıp formasını çekmeye çalışıyor yada yetişemiyor... Veya ıskalıyo... Bizim kaleci sorunumuz çözülemedi gitti taçtan frikik yiyenlermi dersiniz, degaj yaparken rakipe çarptırıp gol yiyenmi dersiniz, yoksa boşa çıkanmı...Birini kazanıcaz diye umarım Finalleri kaçırmayız... Bosna Hersek i burdan kınıyorum sahadaki davranışları hiç yakışmadı gol atıyolar kaleci sakatlanıyo... Demekki bu Avrupa nın güzide Ülkesinde takımları son saniye golü atınca kaleci kendini yere atıp numara yapıyo bir tür âdet olsa gerek... Umarım Fatih Hoca Tabularını yıkar gere kalan maçlarda iyi sonuçlar almaya dvm eder...
Fernando Gago
03.Haziran.2007, 23:15
takımda revizyon şart serkan balcı i.toraman vs. bu takımda kesinlikle oynamalı
uAsamet91
03.Haziran.2007, 23:45
Bosna nın çok tehlikli bir takım olduğunu hepimiz gördük.
Ben onların ilk ikiye gireceğine inanıyorum şahsen....
Bosna Hersek Siradan bir Takim Abartmana gerek yok
fmsmyrna
04.Haziran.2007, 14:10
Maçın en kritik dakikası bence Hüseyin'in girdiği dakikadır.Terim Hüseyin'i aldı.Aurelio'yu biraz daah öne sürdü ancak Aurelio hücumu çok iyi organize eden bir oyuncu değil bence Hüseyin gereksiz bir değişiklikti.