Log in

View Full Version : Galatasaray, Gerets'le yolları ayırdı

eGowiCh
28.Mayıs.2007, 20:38
Galatasaray, Gerets'le yolları ayırdı
Galatasaray, teknik direktör Erik Gerets ile olan sözleşmesini karşılıklı olarak fesh etti.

http://www.ntvspor.net/Images/14715.jpg

Galatasaray, teknik direktör Erik Gerets'le yollarını ayırdı.

Sezon ortasında Gerets'le 1 yıllık sözleşme yenileyen sarı-kırmızılı kulüp, Belçikalı teknik adamla olan sözleşmesini karşılıklı olarak fesh etti.

Tazminat olarak 700 bin Euro alacağı belirtilen Gerets, geçen sezon başına geçtiği Galatasaray'ı şampiyon yapmış, bu sezon ise ligi üçüncü sırada tamamlamıştı.

NTVSpor

Fernando Gago
28.Mayıs.2007, 20:41
böyle olacağı çoktan belliydi hayırlısı olsun

gezenti
28.Mayıs.2007, 20:45
Hadi geçmiş olsun.Galatasaray bakalım geretsten iyi bir teknik adam bulabilecek mi?Ben pek zannetmşyorum.Ama adam giderayak hiçbişey yapmadan 700.000 dolar almış neyse galatsaray kazık yemeye alışmış ama ben alışamadım.Bir Türk takımının boşuna parasını harcamamalı.

Fıratcan Alçınkaya
28.Mayıs.2007, 20:54
Herkesin beklediği bir gelişme... Bakalım Belçika lı çalıştırıcının yeRine kim gelicek...Şu günleRde oyuncu transferinden çok menajer transferleri ön planda...
Umarım Galatasaray a fayda sağlıcak iyi bir menajer ile anlaşılıR...

Emurafu
28.Mayıs.2007, 21:24
Gelicek adam belli Feilkamp

Altinda calisacak icinde 3 aday var
hikmet karaman
abdullah avci
Ahmet akcan

M.Scofield
28.Mayıs.2007, 21:27
Çok büyük yanlış yaptık çook

deniz.91
28.Mayıs.2007, 21:29
gerets iyiydi bence yanlış yaptılar takım kötüydü

uAburak89
28.Mayıs.2007, 21:36
Gerets'in gitmesi iyi oldu, ama ben onu hep iyi hatırlayacağım.. Sonuçta şampiyon yaptı bu takımı.. Bu sene de geçen seneki gibi cesur olabilseydi, tepki görmezdi..

ForsakeN
28.Mayıs.2007, 21:47
Gerets kötü bir teknik direktör değildi.Sadece kötü bir sezon geçirmişti.Bence hata yaptı GS.

Omerdinho
28.Mayıs.2007, 21:48
Madem adami yollayacaksin neden devre arasinda sözlesme yeniledin?
gitti 700 bin €...

Fernando Gago
28.Mayıs.2007, 22:12
haber kesin değil galiba
henüz açıklama gelmedi

eXcitinG
28.Mayıs.2007, 22:20
Hiç bir zaman sabır etmeyi öğrenemeyeceğiz.Umarım hayırLı oLur GaLatasaray için.Her zaman dediğim gibi umarım geLen gideni aratmaz.

Emurafu
28.Mayıs.2007, 22:33
arkadaslar belki bu sene iyi transfer yapamadilar ama geretsin hatalarini biliyormusunuz bir cok macta burnunun dikine gitti gecen sene ilk onbir sabitti ama bu sene her macta surpriz oyuncu oynatti necatiyi sol acik kabzeyi sag acik oynatti ortasaha her mac farkli idi besiktas macina yedek kadro cikti daha bir suru hata zaten geretsin futbolcularlada arasi acilmisti gerets gitmesi gerekiyordu gitti adam son haftalarda sapitti cunku kafasina gore kadro cikardi gerets gitmesin diyorsunuz ama adamin yaptigi hatalar belli

Fernando Gago
28.Mayıs.2007, 23:01
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ile Teknik Direktör Erik Gerets'in kapalı kapılar ardında, uzun süren görüşmeleri sonuçlandı. Gerets Canaydın'ın teklifine evet dedi. Bu sezon Turkcell Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası ve Avrupa Kupaları'nda başarılı olamayan Galatasaray'da Erik Gerets ile yollar ayrıldı. İkili arasında yapılan toplantıda, bir sene daha mukavelesi bulunan Gerets'in 700 bin Euro tazminat alması kararlaştırıldı.

Galatasaray'da Erik Gerets devrinin sona ermesinin ardından gözler Karl Heinz Feldkamp'a çevrildi. Feldkamp'ın görevi kabul etmesi durumunda yardımcılıklarına Ahmet Akçan ya da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u Süper Lig'e çıkaran Abdullah Avcı'nın yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Emurafu
28.Mayıs.2007, 23:04
Basın Toplantısı: Erik Gerets

Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Erik Gerets, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda 29 Mayıs Salı günü saat 14.00’de bir basın toplantısı düzenleyecektir.

kaynak resmi site

En iyisi bunu yarinki toplantiya birakalim o yuzden yok su kadar para alcak falan demeye gerek yok yarinki toplantidan sonra degerlendiririz

19_SeRDiNÇ_05
28.Mayıs.2007, 23:31
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ile Teknik Direktör Erik Gerets'in kapalı kapılar ardında, uzun süren görüşmeleri sonuçlandı. Bu sezon Turkcell Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası ve Avrupa Kupaları'nda başarılı olamayan Galatasaray'da Erik Gerets ile yollar ayrıldı. İkili arasında yapılan toplantıda, bir sene daha mukavelesi bulunan Gerets'in 700 bin Euro tazminat alması kararlaştırıldı.

Galatasaray'da Erik Gerets devrinin sona ermesinin ardından gözler Karl Heinz Feldkamp'a çevrildi. Feldkamp'ın görevi kabul etmesi durumunda yardımcılıklarına Ahmet Akçan ya da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u Süper Lig'e çıkaran Abdullah Avcı'nın yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan Galatasaray'ın resmi internet sitesinde, teknik direktör Erik Gerets'in yarın saat 14.00'da Florya Metin Oktay Tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı.

gerrrard
28.Mayıs.2007, 23:40
Bence Gerets iyiydi.Bu kadroyla iyi gidiyordu.

Emurafu
28.Mayıs.2007, 23:54
Bence Gerets iyiydi.Bu kadroyla iyi gidiyordu.Nasil iyi gidiyordu yapmayin ya
Gerets in yaptigi teknik hatalari gormedinizmi adam her macta degisik kadro cikardi.Bir macta necati sag acik kabze sol acik bir baska macta ergun oynuyor sonra ergun 5 hafta yok ne oldugu belli degil.Gerets artik yonetimi takmamaya baslamisti ve hep burnunun dikine gitti.Gecen sene ki gerets en azindan ilk onbiri sabit tutuyordu bazen forvetten bir kac oyunucuyu degistiyordu ama bu sene her macta takimi bozdu zaten futbolcularinda guvenini kaybetti bence gitmesi gerekiyordu artik gerets kalsaydi zarardi ama gerest bence 3 buyukler arasinda en iyi hoca idi malesef galatasarayda misyonunu doldurdu gule gule

Maksic
29.Mayıs.2007, 01:54
Bence gitmesi gerekirdi ama Feldkamp gelmemeli Hikmet Karaman,Ertuğrul Sağlam ve Abdullah Avcı'nın düşünmesi gerek tek adam olarak

ewrim_FB
29.Mayıs.2007, 02:25
Nasil iyi gidiyordu yapmayin ya
Gerets in yaptigi teknik hatalari gormedinizmi adam her macta degisik kadro cikardi.Bir macta necati sag acik kabze sol acik bir baska macta ergun oynuyor sonra ergun 5 hafta yok ne oldugu belli degil.Gerets artik yonetimi takmamaya baslamisti ve hep burnunun dikine gitti.Gecen sene ki gerets en azindan ilk onbiri sabit tutuyordu bazen forvetten bir kac oyunucuyu degistiyordu ama bu sene her macta takimi bozdu zaten futbolcularinda guvenini kaybetti bence gitmesi gerekiyordu artik gerets kalsaydi zarardi ama gerest bence 3 buyukler arasinda en iyi hoca idi malesef galatasarayda misyonunu doldurdu gule gule

Arkadaşım sen neden hiçkimsenin fikrine saygı göstermiyorsun.Herkesin fikri kendine...

ozgrkc
29.Mayıs.2007, 03:28
sen adamın istediği hiç bi transferi yapma... git yıldız diye inamoto yu carrusca yı getir... hakan ı ergün ü ver sonra yine şampiyonluk bekle... bir Fb li olarak gitmesi gereken kişinin gerets olmaması gerektiğini düşünüyorum... adam mucizeyi gerçekleştirdi geçen sene şampyon yaptı onca zorluğa rağmen... hataları vardı evet ama adamın elindeki imkanlar sınırlıydı... bu yönetime rağmende gayet başarılıydı...

TaşkınMahmut
29.Mayıs.2007, 03:54
Hikmet Karaman ve ya Yılmaz Vuralın gelmesini isterim.Hayırlısı olsun.r daha görüşmemek üzere Mr.Gerets

gerrrard
29.Mayıs.2007, 10:14
Nasil iyi gidiyordu yapmayin ya

Yahu esas sen yapma.Adam bu kadro ile ne yapsın.Adam istiyor almıyorlar.Kadromuz iyimi sanki?Ona rağmen iyi oynattırıyor takımı.Gerets'i çok arayacaz çoook.Ayrıca herkesi oynatmasıda iyi olur.Çünkü kadro sıcak olur o zaman.

Aşk-ı Şehir
29.Mayıs.2007, 10:15
Çok büyük yanlış yaptık çook

gerets iyiydi bence yanlış yaptılar takım kötüydü

bu iki yoruma çok ama çok katılıyorum.. Çok yanlış yaptık. ;)

Gelicek adam belli Feilkamp

Altinda calisacak icinde 3 aday var
hikmet karaman
abdullah avci
Ahmet akcan

abi abdullah avcı 1 yıl daha İst. Bş. Bld.'nin başındayım dedi. Söz vermiş. Hikmet Karaman veya Ahmet Akcan olabilir. Ama tercihim Hikmet Karaman. ;)

Seçkinn
29.Mayıs.2007, 14:04
Eric Gerets çok şanssız. Yönetimden hiç destek alamadığını düşünüyorum. Ne alınan oyuncular nede futbol şubesindeki gelişmeler konusunda söz sahibi olabildi.

Tüm dünyanın ağzı açık izlediği İngiltere liginde bir takımın tüm sorumluluğu teknik direktöre aittir. Transfer parası eline verilir kendisi alır oyuncuları, kimse karışmaz. Biz nelerle uğraşıyoruz halen. Bu yönetim şekilleriyle ne teknik direktörleri nede oyuncuları suçlamaya hakkımız var.

spider3784
29.Mayıs.2007, 15:03
bence yönetim hep hatayı suçsuz olan teknik direktörden çıkarmaya çalışıyor. Galatasarayımız köklü değişikliklere gitmesse biz bi 10 sene daha olduğumuz yerde kalırız

19_SeRDiNÇ_05
29.Mayıs.2007, 15:21
Belçikalı teknik adam Erik Gerets Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarının karşısına çıktı. Gerets'in düzenlediği basın toplantısında açıklamaları Sporx olarak yine canlı olarak aktardık. Eric Gerets hüzünlü bir şekilde sarı-kırmızılı bir ekipten ayrıldığını açıkladı..

Erik Gerets'in açıklamaları;

Gerets sözlerine üzgün olduğunu vurgulayarak başlarken, "G.Saray gibi bir takıma yakışmayan şekilde futbol oynadığımız için üzgünüm. G.Saray'da sorumluluk sahibi olan herkesin bunun farkına varması gerekiyor. İyisi ve kötüsüyle. Burada olmasam dahil önümüzdeki sene G.Saray adına herşeyin böyle olmasını diliyorum. G.Saray gibi bir takımın sadec 3-4 maçta yüksek performans göstermesi tabii ki kabul edilemez. Bu ekibin sezonun tamamında yüksek performanslı futbol oynaması şart." dedi.

Basının özellikle ikinci yılında kendisine karşı yaptığı eleştirilerden dolayı rahatsız olduğunu söyleyen Belçikalı çalıştırıcı, "İlk seneyi ele alırsak G.Saray'da iyi bir takım yaratmaya çalışırken, henüz işin başındayken benim bu kadar eleştirilmeme anlam veremedim. Burada bütün basını suçlayamam. Bizler de sene boyunca bizleri sürekli takip eden insanlara tabii ki saygı duyuyorum. Onlar bizlerle her gün beraberlerdi" dedi. Gerets gerçek kahramanların Florya'da çalışan insanların olduğunu belirtirken, "Temizlik görevlileri, tesislerde çalışan insanlar. G.Saray'ın büyüklüğüne örnek olan insanlar bu insanlardır." dedi.

Basın toplantısının sonuna doğru daha da üzgünlüğü ortaya çıkan Gerets, "Galatasaray'ı çok özleyeceğim. İstanbul'u çok özleyeceğim. Herkese çok teşekkür ediyorum. Arif Bey'e dostluğu için. Yine arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Üzücü bir an yaşıyoruz fakat sağlığımız yerinde, bence en önemlisi bu." diyerek gözyaşlarını güçlükle tutarak veda etti.

Gerets sarı-kırmızılı taraftarlara gönderdiği veda mesajında ise "Son olarak taraftarımıza bir mesaj iletmek istiyorum. Umarım ki G.Saray'ın taraftarları ilk senemizde olduğu gibi o günlere tekrar dönerler. Bir kulübün ruhunun taraftarlarca temsil edildiğini anlamalılar. Yöneticiler değil. Oyuncular değil. Antrenörler hiç değil. Ruhu katan tamamen taraftarlardır. Herşeye rağmen G.Saray'dan pozitif bir şekilde ayrıldığım memnunum. Hiçkimse ilerleyen günlerde beni boğazda arkadaşlarımla yemek yerken görürse şaşırmasın. Hepinize iyi günler diliyorum." dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı basın mensuplarının soru isteğini ise "Çok üzücü bir gün yaşıyoruz. Başka bir toplantıda belki. Lütfen" diyerek reddetti.

uAsamet91
29.Mayıs.2007, 16:23
Adam aglamis yaa.Basin toplantisini izledim daha demin icim bi tuhaf oldu

carizzmafb
29.Mayıs.2007, 16:33
sen adamın istediği hiç bi transferi yapma... git yıldız diye inamoto yu carrusca yı getir... hakan ı ergün ü ver sonra yine şampiyonluk bekle... bir Fb li olarak gitmesi gereken kişinin gerets olmaması gerektiğini düşünüyorum... adam mucizeyi gerçekleştirdi geçen sene şampyon yaptı onca zorluğa rağmen... hataları vardı evet ama adamın elindeki imkanlar sınırlıydı... bu yönetime rağmende gayet başarılıydı...
kesınlıkle...

tombul taho
29.Mayıs.2007, 19:31
kısıtlamalara rağmen ilk sezon elinden gelenin en iyisini yaptı ama ikinci yıl hiç bişey yapamadı. ya da biz fark edemedik. gelecek teknik direktörü gerçekten çok merak ediyorum. umarım takımımız için iyi olan bir teknik direktör gelir. en azından taraftar da rahatlamış olur. Lakin ultrAslan taraftar grubunun resmi sitesinde hiç iyi şeyler olmuyor çünkü. Takip eden arkadaşlar bilirler...

Emurafu
29.Mayıs.2007, 19:49
Gerets 2. yilinda takimi yakti cunku kadro seciminde burnunun dikine gitti ilk yilinda ilk onbir sabitti ama 2. yilinda her macta degisik oyuncu oynadi falan filan gerets inde cok buyuk hatalari oldu buyrun hatalar

gerets gençlere önem verir dediler. 2 sezonda a takımın 11 ine kaç tane genç oyuncu koydu.
ferhat ın futbol hayatını fenerbahce ve trabzon maçlarında bitirdi.
uğur unda keza yine fenerbahce maçında.
mehmet topal diye adam aldık ilk maçında 90 dk oynadı daha sonra ortadan kayboldu ligin son haftalarında birden tekrar hatırladı!
mehmet güven sezon başında oynadı sonra o da ortadan kayboldu ligin son haftalarında sağ açık bile oynadı.
sabri den sağ bek yapmaya çalıştı keza fatih terim in orhanı sol bek yapması gibi.
galatsaraya gelirken hakan şükürün veliahtı denilen geçen sezonki şampiyonlukta büyük katkısı olan hasan kabze bu sezon ortada yoktu ortada olduğu zamanlarda da forvet değil sağ veya sol açık oynuyordu.daha ne olsun gitmesi gerekiyordu gitti

Feilkamp gelecek herkez basarisiz olur diyor ama bence feilkamp basarili olacak hele genclere forma sansida verecek bu da cok iyi feilkamp cok iyi antremanlar yapatirabiliyor abdullah avcida gelirse yardimciligina bu takim iyi yerlere gelir

anil luque
29.Mayıs.2007, 20:40
bence geç bile kalındı.. ben beşiktaşlıyım ancak gerets'in gitmesinden yanaydım carrusca'yı izlemek istiyorum..

Emurafu
29.Mayıs.2007, 21:11
bence geç bile kalındı.. ben beşiktaşlıyım ancak gerets'in gitmesinden yanaydım carrusca'yı izlemek istiyorum..ne carusca si oda gidiyor zaten carusca top falan oynamadi adam sansini iyi kullanmadi carusca hic sevmedim onu

mustafa35
29.Mayıs.2007, 21:54
Gerets'e uğurlama töreni

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, teknik direktör Eric Gerets ile güzel bir şekilde yolları ayırdıklarını belirterek, Belçikalı teknik adam için yarın bir uğurlama töreni düzenleyeceklerini söyledi.

Mecidiyeköy'deki Sportif A.Ş. binasında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısı sonrasında Başkan Canaydın, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Teknik direktör Gerets ile gayet güzel bir şekilde yolları ayrıldıklarını ifade eden Başkan Canaydın, "Yarın Gerets'e Florya'da bir uğurlama töreni yapacağız. Yeni teknik direktör konusunda yönetim kurulumuz çalışıyor. Herhangi bir isme karar verdiğimiz zaman açıklama yapacağız. Bundan sonra her gün toplantılarımız olacak. Transfer çalışmalarımız oldukça bunları açıklayacağız" dedi.

notformoney
29.Mayıs.2007, 21:56
bence bir yönetim hatası daha niyemi

-bu saatten sonra düşüşe geçmiş galatasarayı çalıştıracak bir yabancı teknik direktör asla geretsden iyi olmayacak çünkü artık ne kadro kuracak yeterli nakiti nede oyunculaı ikna edecek prestiji var
-gerets her ne kadar hatalı olsada sonucta takımın durumunu bizlerden iyi bilen birisi olarak 11 çıkartıyordu ve bence açıkcası ne kadar ekmek o kadar köfte bu işler bu kadroyla bu kadardı ki adam fazlasını yaptı şampiyon oldu ve yönetim bu adamı kovmakla en a iki yıl daha kaybetti
-gelecek teknik direktör yada danışman muhtemelen feldkamp ise bu en büyük hatalardan biri adam yanılmyorsam 60-70 yaş arasında şu an ve belki 10 yıldır herhangi bir takım yönetmedi bu yaşa gelmiş bi feldkamp ilk geldiği dönemdeki kadar hırslı arayışcı olurmu hiç sanmıyorum yani feldkamp galatasaraya pek bişey veremez ama iyi bir kefen parası alır muhtemelen
-eğer ki abdullah avcı arif erdem ikisilisi doğru ise yanlarına hakan şükürüde koysunlar ki takımı hakan şükür yapıo spekülasyonları olmasın takımı direk hakan yapsın çünkü hakanın galatasarayda ciddi bir destek hattı olduğu aşikar artık adına lobii dersiniz gizli güçlermi dersiniz bilemem ama abdullah arif ikilisi bence hakan şükür tarafından yönlendirilir
-eğer ki bu yönetim bu sezon gençlere yönelecekse ki durum bunu gösteriyor neden geretsi kovdu? bir düşünün gerets gençleri oyatmayacakmı oynatmadımı? eeee sorun ne o zaman?yönetim sadece" kızgınsınız biliyoruz ama geretsi kurban kestik ama bizden istifa beklemeyin siz gidersiniz biz kalırız"
mesajıdır bu nedenmi gerets ne dedi takımı takım yapan taraftardır ne yönetimdir ne oyuncudur nede t.direktör taraftardır
beni yönetim gönderdi yönetimi ise sadece taraftar harcar

uAsamet91
29.Mayıs.2007, 22:07
Kalli gelcekse Takimin basina Geretse gercekten yazik oldu

tombul taho
29.Mayıs.2007, 22:31
ne carusca si oda gidiyor zaten carusca top falan oynamadi adam sansini iyi kullanmadi carusca hic sevmedim onu

gerets carrusca'ya doğru düzgün şans verdi mi ki carrusca top oynasın ? Bu tüm futbocular için geçerlidir. Maç oynadıkça açılırsınız. Sen adamı sadece antrenmanda maçlarda oynatırsan adam naapsın ki ? ben carrusca'nın kalması taraftarıyım. çnükü çok yetenekli bir futbolcu. fakat şuada hiçkimse onun farkında değil çünkü kendini gösteremedi henüz. çünkü fırsat verilmedi.

ayrıca bu yaştan sonra feldkampın da gs ile başarı yakalayacağını düşlünmüyorum. allah korusun adam bu yaşta bi fb-gs derbisinin atmosferine dayanamayıp maç esnasında kalpten giderse hiç şaşırmayın...

Eray Dengiz
29.Mayıs.2007, 22:35
gerets carrusca'ya doğru düzgün şans verdi mi ki carrusca top oynasın ? Bu tüm futbocular için geçerlidir. Maç oynadıkça açılırsınız. Sen adamı sadece antrenmanda maçlarda oynatırsan adam naapsın ki ? ben carrusca'nın kalması taraftarıyım. çnükü çok yetenekli bir futbolcu. fakat şuada hiçkimse onun farkında değil çünkü kendini gösteremedi henüz. çünkü fırsat verilmedi.

ayrıca bu yaştan sonra feldkampın da gs ile başarı yakalayacağını düşlünmüyorum. allah korusun adam bu yaşta bi fb-gs derbisinin atmosferine dayanamayıp maç esnasında kalpten giderse hiç şaşırmayın...

Katılıyorum.

Carrusca çok yetenekli bir futbolcudur. Hatta Galatasaray'ın scout ekibi onu bulup Türkiye'ye getirmiştir. Kendisi çok yetenekli ama işte Gerets şans vermediği için kendini gösteremedi.

Burak Duran
29.Mayıs.2007, 23:39
bence gerets gitmişken canaydında gitse iyi olur

El Comandante
30.Mayıs.2007, 01:41
Kalli falan gelmesin.Adam adini bile zor söylüyor.Gelen gideni aratmasin.Basa Abdullah Avci gelsin.Hem alt yapimizi cok iyi taniyan,hem genclerle oynayan ve basarili bir teknik direktör :)

myres
04.Haziran.2007, 02:11
ersun yanal geliyor beyler rahat olun az kaldi

Cengo
04.Haziran.2007, 02:40
ersun yanal geliyor beyler rahat olun az kaldi

Nereye geliyor, Kalli İstanbul'da.
Ersun Yanal Gençlerbirliği ile anlaştı..

goosfraba
04.Haziran.2007, 02:43
Kafadan atıyor işte Cengiz Abi..

GsDoruk
08.Haziran.2007, 22:43
Gerets gitmemeliydi :(