Log in

View Full Version : Yabancı Sınırı İle İlgili Bütün Başlıklar

Pages : 1 [2] 3

nic-39
11.Nisan.2006, 02:00
yok bunlar yeterde artar bile
neyine yeter artar??ee sen kendı futbolunu bu kadar kucuk gorursen azla yetınırsen bu baska tabii

nart_susruko
11.Nisan.2006, 02:01
ya tamam peki bu benim ve bazı arkadaşların deyimiyle "daumun başarısızlık kılıfı" olmasın...peki neden ve ne zaman çıktı bu yabancı sınırı kalksın söylentileri...

nic-39
11.Nisan.2006, 02:05
bu ıkı seneden berı varr bunu fenerbahcenın yanısıra yanlıs bılmıosam bjk de ıstıo hatta trabzonspor..bu fbnın şlden elenmesıne %30 sebeptir..

BurakMania
11.Nisan.2006, 02:43
mondragon song tomas kleberson yattara stefanov jefferson ısaac el saka alex appıah anelka nobre ılıc cordoba meduna holoskon lazarov jhonson jaba wederson petkovic . . bunlar ne oldugu belırsız yabancılarmı???
emin ol tukiyede 2. ligte veya 1. ligte anadolu kluplerinde bu yabancılardan daha iyi turklerde vardır veya buyuk kluplerin alt yapısında bizdeki mantık yabancı olsunda taştan olsun bu yabancılar cok kaliteli olsaydı su anda avrupada bir turk takımı olurdu sonuc ortada kalitesiz bir turkiye liginin sıradan yabancıları bazıları hariç tabi

Gravity
11.Nisan.2006, 03:42
Nic, bütün mesajlarında "Başka örnek var mı?", "Kalksa daha iyi yabancılar gelir.", "Lig yine TSL olacak istediğin kadar yabancı oyuncu olsa dahi takımlarda." demişsin de, sen daha ülkesinde bir şey yapamayan futbolcuyu zor getiriyorsun bu ülkeye, eğer dört (bence tek ama deyim böyle) büyüklerde olmadığın sürece. Nasıl getireceksin çok büyük futbolcuyu. Ne olacak biliyor musun sonuçta, iki ya da üç takım gerçekten çok iyi yabancılardan kurulu kadrolar kuracak, bir noktada birisi diğerlerine baskın çıkacak ve sonuç olarak tek takımın borusunun öttüğü bir lige dönecek. 10 sene aynı takım şampiyon olacak ve sadece o takım başarılı olduğundan yine kaliteli yabancılar gelmek istemeyecek TSL'ye. Yani bu bir kısırdöngüye gider. Önce bir ekol olarak Türk futbolunun oluşması lazım, daha oluşamadığı gün gibi aşikar. Önce Türk futbolcusu Avrupa'da bir takıma gittiğinde 2 ay sonra geriye dönmemeye başlamalı, birkaç örnek hariç hep böyle olmadı mı? Önce Türk futbolu bir kalıcılık sağlayıp yerini sağlama almalı. Yoksa bu sınırsız yabancı iyi bir yere götürmez Türk futbolunu.

Jesus_FB
11.Nisan.2006, 04:49
güzel diyorsun da o dediklerin 50 - 60 yılda yapılamamış bundan sonra mı yapılacak ben buna hiç inanmıyorum en azından 1 sene 2 sene denenebilirdi yabancı oyuncu. baktın olmadı kaldırırsın türk futbolundan 60 sene kaybolmuş gitmiş 2 sene daha kaybolsa nolur yani :D

perpetua
11.Nisan.2006, 07:11
güzel diyorsun da o dediklerin 50 - 60 yılda yapılamamış bundan sonra mı yapılacak

Yapilamamis yerine yapilmamis demek daha dogu olur bence. Yapilamamis, yapmayi deneyip basarili olunamadigini imaa ediyor.

e_mali
11.Nisan.2006, 10:34
Tek soru:
Yabanci sinirlamasinin kalkmasini en cok isteyen klüp FB.
Peki sizin bu istegi desteklemeniz veya desteklememenizin sebebi bu mu?
Sanki bana GS li arkadaslarin karsi cikmasinin tek sebebi bu gibi geliyor. Diger bahaneler mesajlarin susu gibi.

Gerekli duzenlemeler yapilirsa bu is olabilir, diyerek fikrimi de belirteyim.

nic-39
11.Nisan.2006, 10:38
Nic, bütün mesajlarında "Başka örnek var mı?", "Kalksa daha iyi yabancılar gelir.", "Lig yine TSL olacak istediğin kadar yabancı oyuncu olsa dahi takımlarda." demişsin de, sen daha ülkesinde bir şey yapamayan futbolcuyu zor getiriyorsun bu ülkeye, eğer dört (bence tek ama deyim böyle) büyüklerde olmadığın sürece. Nasıl getireceksin çok büyük futbolcuyu. Ne olacak biliyor musun sonuçta, iki ya da üç takım gerçekten çok iyi yabancılardan kurulu kadrolar kuracak, bir noktada birisi diğerlerine baskın çıkacak ve sonuç olarak tek takımın borusunun öttüğü bir lige dönecek. 10 sene aynı takım şampiyon olacak ve sadece o takım başarılı olduğundan yine kaliteli yabancılar gelmek istemeyecek TSL'ye. Yani bu bir kısırdöngüye gider. Önce bir ekol olarak Türk futbolunun oluşması lazım, daha oluşamadığı gün gibi aşikar. Önce Türk futbolcusu Avrupa'da bir takıma gittiğinde 2 ay sonra geriye dönmemeye başlamalı, birkaç örnek hariç hep böyle olmadı mı? Önce Türk futbolu bir kalıcılık sağlayıp yerini sağlama almalı. Yoksa bu sınırsız yabancı iyi bir yere götürmez Türk futbolunu.
birincisi ben mesajlarımda lig yine tsl olcak falan gıbı bısey demedım yanlıs bılgı verme..ıkıncısı turk futbolu ekol falan olamaz bunu kafanızdan cıkartın..dunyada ekol olan kac tane ulke futbolu var..ıngılız,alman,brezılya,italya ve dogu blok ulkelerı ekolu baska yok..gececeksınız once ekol olmalı falan demeyı..zaten su an gs ve fb nın borusunun ottugu bı lıg var ne farkı olcak,,artı dedıgın seye katılmıorum fb pahalı kalıtelı yabancı alıp bsarılı olcak dıe bı garantı yok..nerden bılıosun gbnın ucuza adam alıp basarılı olmayacagını,,hıc mı ornegı olmadı daha once.gene soyluorum 80 yıllık turk futbolunda sadece 1 klup basarısı 1 de mıllı takım basarısı var..75mılyonluk ulke cogu genc nufus dıoruz kac tane kalıtelı oyuncu cıkıo ulkemızden,,cıkar hamıt halıl yıldıray nuri ve dıer almanyada yetısen oyuncuları oyuncu mu cıkmıs kalıtelı doru durust..turk futbolcusu gıdınce hemen gerı doner tabıı,,alısık degıl rekabete,zorluga..burda pof pof lanmaya vergı vermeden mılyon dolar almaya alısmıs bırakıp gıder mı hıc yabancı ulkeye!!orda rekabet var sımartılma yok vergı verıosun..turk futbolcusunun gıtmesı ıcın pabucun pahalı olması gerek bnun ıcın de madem alttan oyuncu gelmıo yabancı gelmesı gerek..turk futbol takımları sevıyesını en az 2-3 cıta arttıran gene yabancılardır..hoca bakımından derwall ın oyuncu bakımından uche-hogh-okocha-hagi-taffarel-amokachilerın gelisııyle bızım ulke futbolumuz ilerledi..adam gıbı kural sınırlama getırırsın ılk 11 de en az 4 ılk 18 de en az en az 9 turk olcak dersın bu sorun kalkar..denemekten zarar cıkmaz..zaten her sene annemızın lıgınde oynayarak bu futbol gelısmez..ayrıca lıgımızde hıc de ole yabana atılmayacak kadar mıktarda kalıtelı yabancı var..coguda takımların havasını deıstırdı..ayrıca gunumuzde artık sınır sadece savunma ıcın var..kalktı artık bunlar..global dunyada kurallara uyup yasıcan guclu olcan ya da yok olcan..tromso yu ornek vermıcem cunku o hakıkkı bı ıs kazası yanı 1000 mac oynansa anca 1 tanesı boyle bıterdı,,ama fener de 2 adam gıbı yabancı daha olsaydı su an en az ceyrek fınal oynamıstı uefada..bız bu mantıkla gıdersek daha cok ademler veyseller cagdas lar buyuk besıktas klubu oyuncusu olur,,yazık bunlara verılen paraya..

nic-39
11.Nisan.2006, 10:39
Tek soru:
Sanki bana GS li arkadaslarin karsi cikmasinin tek sebebi bu gibi geliyor. Diger bahaneler mesajlarin susu gibi.

Gerekli duzenlemeler yapilirsa bu is olabilir, diyerek fikrimi de belirteyim.sonuna kadar katılıorum sana tek sorun bunu fenerın ıstemesı ozellıkle..sankı gs bjk cok dusunuo turk futbolunu..ben bı da baska bı takımın galıbıyetıne medet umcak bı duruma dusmek ıstemıorum. .

Maymuncuk
11.Nisan.2006, 12:10
Ben Galatasaraylı olarak Fenerbahçe istediği için yabancı sınırlamasına karşı değilim..

Banane Galatasarayda,Fenerden benim için önemli olan Türk Futboludur..

Siz Milli Takımın başarılı olmasını isterdiniz Kendi klüp takımınızın mı...

J.M SaLas
11.Nisan.2006, 12:15
İspanya Almanya ve İtalya da yabancı oyuncu sayısı sınırsız oldu da noldu.. ßittiler! ßelki ligleri kaliteli ama milli takım olarak bittiler.. kim var koskoca almanya da .. kim var dev gibi ispanyada ( milli takımda ).. bizimde milli takım bazında bitmemiz isteniliorsa yapsınlar kardesim.. yabancı sınırsız olunca kim turk'u oynatır iyi olsa bile!

Jesus_FB
11.Nisan.2006, 12:16
Klüp takımları bence başarıyı daha çok hakediyorlar bütün bir sene bir sürü harcamalar yapıyorlar, onu alıyorlar, bunu satıyorlar, oyuncu yetiştiriyorlar doğal olarakta bunların karşılığını en iyi şekilde almak istiyorlar tabi bunun için eşit ortamlarda mücadele etmek gerekiyor biz zaten bütçe gibi konularda avrupa takımlarının çok gerisindeyiz en azından oyuncu sayıları bakmından eşit olmak isteniyor bence bu çok normal bir istek tabiki milli takım başarılı olması çok daha önemli ama bu sistemle olmadığı apaçık ortada ve biz bunları bildiğimiz, gördüğümüz halde hiç bir şey yapmıyoruz
G.Birliği, Antep gibi takımları zengin etmeye devam edelim biz vasat oyuncuları 3 büyüklere kakalamaya devam etmelerine göz yumalım karşı çıkan bir takımda olunca sen nasıl türksün diyelim işte bizim halimiz bu.

Maymuncuk
11.Nisan.2006, 12:34
Klüp takımları başarıyı daha çok hakediyor mu..

Tarık abi Milli takımı başarılı yaparsak azten klüplerde başarılı olur ;;)

nart_susruko
11.Nisan.2006, 12:45
Tek soru:

Gerekli duzenlemeler yapilirsa bu is olabilir, diyerek fikrimi de belirteyim.
...fbnin istemesini azda olsa bir sebep teşkil edebilir ama benim fikrim açısından asıl sebepböyle bir şeyi gündeme getiren daumun başarısızlığına kılıfından başka birşey değildir...
ama dediğin gibi GEREKLİ düzenlemeler yapılırsa olabilir...ama bu topluma yok yabancı sınırı kalkıyor yok ilk 11in tamamı yabancı olabilir tarzında değilde...daha açıklayıcı tarzda yansıtılırsa belki toplumun bu karara yaklaşımıda değişebilir diye düşünüyorum...
...hürmetler bizden...

Gravity
11.Nisan.2006, 13:02
birincisi ben mesajlarımda lig yine tsl olcak falan gıbı bısey demedım yanlıs bılgı verme..ıkıncısı turk futbolu ekol falan olamaz bunu kafanızdan cıkartın..dunyada ekol olan kac tane ulke futbolu var..ıngılız,alman,brezılya,italya ve dogu blok ulkelerı ekolu baska yok..gececeksınız once ekol olmalı falan demeyı..zaten su an gs ve fb nın borusunun ottugu bı lıg var ne farkı olcak,,artı dedıgın seye katılmıorum fb pahalı kalıtelı yabancı alıp bsarılı olcak dıe bı garantı yok..nerden bılıosun gbnın ucuza adam alıp basarılı olmayacagını,,hıc mı ornegı olmadı daha once.gene soyluorum 80 yıllık turk futbolunda sadece 1 klup basarısı 1 de mıllı takım basarısı var..75mılyonluk ulke cogu genc nufus dıoruz kac tane kalıtelı oyuncu cıkıo ulkemızden,,cıkar hamıt halıl yıldıray nuri ve dıer almanyada yetısen oyuncuları oyuncu mu cıkmıs kalıtelı doru durust..turk futbolcusu gıdınce hemen gerı doner tabıı,,alısık degıl rekabete,zorluga..burda pof pof lanmaya vergı vermeden mılyon dolar almaya alısmıs bırakıp gıder mı hıc yabancı ulkeye!!orda rekabet var sımartılma yok vergı verıosun..turk futbolcusunun gıtmesı ıcın pabucun pahalı olması gerek bnun ıcın de madem alttan oyuncu gelmıo yabancı gelmesı gerek..turk futbol takımları sevıyesını en az 2-3 cıta arttıran gene yabancılardır..hoca bakımından derwall ın oyuncu bakımından uche-hogh-okocha-hagi-taffarel-amokachilerın gelisııyle bızım ulke futbolumuz ilerledi..adam gıbı kural sınırlama getırırsın ılk 11 de en az 4 ılk 18 de en az en az 9 turk olcak dersın bu sorun kalkar..denemekten zarar cıkmaz..zaten her sene annemızın lıgınde oynayarak bu futbol gelısmez..ayrıca lıgımızde hıc de ole yabana atılmayacak kadar mıktarda kalıtelı yabancı var..coguda takımların havasını deıstırdı..ayrıca gunumuzde artık sınır sadece savunma ıcın var..kalktı artık bunlar..global dunyada kurallara uyup yasıcan guclu olcan ya da yok olcan..tromso yu ornek vermıcem cunku o hakıkkı bı ıs kazası yanı 1000 mac oynansa anca 1 tanesı boyle bıterdı,,ama fener de 2 adam gıbı yabancı daha olsaydı su an en az ceyrek fınal oynamıstı uefada..bız bu mantıkla gıdersek daha cok ademler veyseller cagdas lar buyuk besıktas klubu oyuncusu olur,,yazık bunlara verılen paraya..

Başta, benim yanlış okumam sonucu yazdığım bir şey olduğunu gördüm, haklısın öyle dememişsin. Ancak üslüp olarak belirtiş şeklinde hazzetmediğimi de söylemeliyim. Bana emir vermeye hakkın yok ki ayrıca nezaket görgünün temelidir.
Yazdığın hiçbir şeye bir karşılık vermeyeceğim, zira kişisel görüşlerin ama "Fenerde adam gibi 2 yabancı daha olsaydı..." diye giden bir cümlen var ya, ona bir şeyler söyleyeceğim. Sat kardeşim Nobre ile defansındaki adını bile sürekli karıştırdığım, defans oyuncusu olarak beş para etmez Brezilyalıyı, al 2 tane daha adam gibi yabancı, direkt ilk 11'de oynat. Bu sadece Daum'um yetenek yoksunluğunu örtme girişimi, isterseniz sahaya 11 yabancıyla çıkın, takım olarak ve korkmadan oynayan her kulüp %90 yener Fenerbahçe'yi, ciddi anlamda şans faktörü olaya karışmazsa. Yani bence bütün bu yabancı sınırlaması kalksın muhabbeti boş laf. Kalkmasın kardeşim, 6 yabancı akıllı kullanana yeter. Hatta 6 yabancı uygulamasına İngiltere Liginde yapıldığı gibi bir de kalite standartı getirilsin. İşte o zaman artar Türk futbolunun kalitesi, zira gelecek adamlar erklerini kanıtlamış adamlar olacaktır bu şekilde.

BurakMania
11.Nisan.2006, 14:06
aslında yabancı sınırlamasının kaldırılması once pilot takım olarak fenerbahcede uygulansın tutarsa diger klupler içinde gecerli olsun bakalim ne olacak cok merak ediyorum

Selman Ozturk
11.Nisan.2006, 15:42
Birçok arkadaşımız sınırlamanın kalkmamasını "Fenarbahçe'nin istediği olmasın" diye yapıldığını varsayıyor.Çok Yanlış.Sınırlamanın kalkmamasındaki en büyük etmen Milli Takımız'dır.Milli takımımızın başarısızlığıdır.Buna sebep ise şunlardır:

-Sınırlamanın kalkmasını isteyenler sürekli futbolda gelişmiş ülkeleri örnek gösteriyorlar. Onların yabancı sınırlaması yok ama yine de milli takımları süper diyorlar.Olaya bir de şu gözle bakmak gerek: Türkiye'de futbol endüstrisi Avrupa ülkeleri veya üst düzey ülkelerdeki kadar gelişememiştir henüz.Onlar her sene binlerce gencini en iyi şartlarda yetiştirirken biz her sene binlerce genç oyuncuyu heba ediyoruz.Yabancılara milyonları savururken gencecik oyunculara komik rakamlara bile kulüp bulamıyoruz.

-Türkiye Liglerindeki takımların ilk hedefi günü kurtarmaktır.Günü kurtarmak için de geleceğe değil de şimdiye yatırım yapılmaktadır bu yüzden genç oyuncular ne yazık ki yeterli şartlarda yetişmiyor ülkemizde.Bugün en yetenekli gencimiz kim diye soracak olursak herkes ilk anda Nuri Şahin diyecektir.Yetiştiği yere bakıyoruz Almanya...Futbolumuzun gelişmesinin en büyük aracı olan nesnenin de gençler olduğunu düşünürsek diğer ülkelerden geri kaldığımız açıkça ortada.

-Ülkemizin oyuncu yetiştirme kapasitesi bu kadar düşükken bir de ligimizdeki sınırlamayı kaldırırsak ve yabancıları doldurursak ne olur?
Zaten şu anda bile kulüp bulmakta zorlanan geçler tamamen yok olmaya yüz tutar.Ligimizi kuşatan yetenekli yeteneksiz yabancıları seyretmekle yetinirler.Yabancı aşığı bir millet olduğumuz için yabancılara gösterilen hoşgörü ve muameleyi göremezler.Ruhen ve fiziken çökerler.Böylece 2010'dan sonraki yıllarda turnuvalara sokabileceğimiz bir milli takımımız kalmaz ve zaten son zamanda gelişen olaylardan dolayı yerlerde olan milli itibarımız tamamen kaybolur.

-Yabancı sınırlamasının kalkması için öncelikle Futbol endüstrimizi geliştirmemiz gerek.Günü kurtarma çabasında olan teknik beyinlerden kurtulmamız gerek...Yıllardan beri süregelen "Gençlerle nereye kadar gidilir ki?" tabusunu yıkmamız gerek...Buraya bir örnek eklemek istiyorum: Bundan birkaç hafta önce Cristoph Daum bir basın açıklaması sırasında "Alex'i Olcan'la mı yarıştıracağım?" şeklinde çok talihsiz bir cümle kullandı.Şimdi Daum'a şunu sormak istiyorum: Ey Daum Alex'i Olcan'la yarıştırmak için gereken ortamı senin hazırlaman gerektiğini nasıl anlamazsın!Olcan'ı Alex'e rakip olacak şekilde senin yetiştirmen gerektiğini nasıl bilmezsin!Bu açıklamandan sonra Olcan'ın kulüpten ayrılmak istiyorum serzenişlerini hiç mi duymadın!Bu gencecik yeteneğin kendine olan özgüvenini nasıl kırarsın!!!Soruyorum size: Ligimizdeki birçok teknik adam bu zihniyete sahipken bir de sınırlandırmayı kaldırmak ne kadar mantıklıdır?

-Futbolumuzun gelişmesi ancak ve ancak bu zihniyetlerin ortadan kalkması ile sağlanacaktır.İleriye dönük planlar yapan teknik adamlarla sağlanacaktır.Amacı günü kurtarmak değil de yarınları kurtarmak olan sorumlularla çalışılarak sağlanacaktır.Yabancı sınırlandırmasını kaldırarak değil...

-Futbol Federasyonu bunları görerek tamamen bu doğrultuda almıştır kararı.Amaç ne Fenerbahçe'nin ne de bir başka takımın başarısını engellemek değildir.Benim düşüncem bu yöndedir.Sınırlandırmanın kaldırılmasını elbette ben de isterim ama zamanı şimdi değil ilerleyen yıllardır.Herşey zamanında yapıldığında yarar getirir.Şu an kaldırmak ise bize tam anlamıyla zarar getirecektir.

Maymuncuk
11.Nisan.2006, 15:48
Altına imzamı atarım ve bu yazıdan sonra artık neye cevap vereceğinizi merak ederim ...

Jesus_FB
11.Nisan.2006, 17:14
-Türkiye Liglerindeki takımların ilk hedefi günü kurtarmaktır.Günü kurtarmak için de geleceğe değil de şimdiye yatırım yapılmaktadır bu yüzden genç oyuncular ne yazık ki yeterli şartlarda yetişmiyor ülkemizde.Bugün en yetenekli gencimiz kim diye soracak olursak herkes ilk anda Nuri Şahin diyecektir.Yetiştiği yere bakıyoruz Almanya...Futbolumuzun gelişmesinin en büyük aracı olan nesnenin de gençler olduğunu düşünürsek diğer ülkelerden geri kaldığımız açıkça ortada.

-Futbolumuzun gelişmesi ancak ve ancak bu zihniyetlerin ortadan kalkması ile sağlanacaktır.İleriye dönük planlar yapan teknik adamlarla sağlanacaktır.Amacı günü kurtarmak değil de yarınları kurtarmak olan sorumlularla çalışılarak sağlanacaktır.Yabancı sınırlandırmasını kaldırarak değil...

-Futbol Federasyonu bunları görerek tamamen bu doğrultuda almıştır kararı.Amaç ne Fenerbahçe'nin ne de bir başka takımın başarısını engellemek değildir.Benim düşüncem bu yöndedir.Sınırlandırmanın kaldırılmasını elbette ben de isterim ama zamanı şimdi değil ilerleyen yıllardır.Herşey zamanında yapıldığına yarar getirir.Şu an kaldırmak ise bize tam anlamıyla zarar getirecektir.

Dediğin bir çok şeye kaılıyorum ama bazı şeyleri görmüyorsunuz mesela ben fm oynarken bile yabancı oyuncuların az olmasını seviyorum :) bende sevmiyorum yabancı oyuncunun fazla olduğu bir takımı ama bir bakım milli takıma genç milli takımlara bakın çok büyük çoğunluğu Türkiyeden yetişmiyor Almanya, belçika, Hollanda gibi ülkelerde yaşayan gurbetçilerden yetişiyor. Türkiyeden en son yetişen milli takımda sürekli oynayan adam Tuncay 2002 yılında fenere geldi 2003 yazında konfederasyon kupasında parladı ondan sonra yetişen bir tane adam yok bu ülkede. Demek ki olmuyor bazı şeyler tıkanmış durumda

G.Birliği istese şampiyonluğa oynayacak bi kadro kuramaz mı? ama yapmıyor çünkü başkanı riske girmekten korkuyor hiç akıllarından bile geçirmiyor aynı şekilde G.Antep de buna örnek.

İlerleyen yıllarda daha doğru olur demişsin ama bence ilerleyen sadece yıllar olucak futbolumuzda ilerleyen hiç bir şey olmayacak seneye de middlesbrough yerine başka bir takımın maçını izleyip yensin diye dua edicez

en azından yabancı oyuncu sayısı artınca kemal gibi okan koç gibi milyon dolarlar eden adamların yerine aynı paralara çok daha klas isimler alınacak ve böylece o dolmayan tribünler dolacaktır forma satışları artacaktır biraz daha derin düşünürsek klüplerimize bütçe bakımından çok artıları olacaktır diye düşünüyorum.

Maymuncuk
11.Nisan.2006, 17:20
Tamam bütçe arttı diyelim..

Türk futbolu ??

Jesus_FB
11.Nisan.2006, 17:21
Tamam bütçe arttı diyelim..

Türk futbolu ??

Türk Futbolu şu an ne durumda? bence bundan daha kötü olamaz

Bir de medya var işin içinde baksana 11 yaşında muhammed diye bi çocuk çıktı medya o kadar çok abarttı ki ilgiyi çocuk kendini kaybetmiş maçlarda hakemlere el kol hareketleri yapmaya bile başlamış artık gerisiniz siz düşünün

Maymuncuk
11.Nisan.2006, 17:23
Abi Türkler varken bu durumda ise azalınca durumu ne olur ..

Jesus_FB
11.Nisan.2006, 17:30
Türk milli takımında kaç tane türkiyeden yetişen adam var 25 yaşın altında?

Selman Ozturk
11.Nisan.2006, 17:30
Bir de medya var işin içinde baksana 11 yaşında muhammed diye bi çocuk çıktı medya o kadar çok abarttı ki ilgiyi çocuk kendini kaybetmiş maçlarda hakemlere el kol hareketleri yapmaya bile başlamış artık gerisiniz siz düşünün

Aslında medyayı da suçlamamak gerek onlar da haklı bir bakıma.Uzun yıllardır ilk defa Türkiye'de bir yetenek yetiştiğini gördüler onun sevincini yaşıyorlar :n: Eminim sınırlama şu evrede kalktığı zaman birdaha böyle bir sevinç yaşayamayacaklar.:cool:

Türk milli takımında kaç tane türkiyeden yetişen adam var 25 yaşın altında?

Sorun da burada zaten.Federasyon bunu gördüğü için tehlikeyi farkettiği için sınırlandırmayı kaldırmıyor.Fenerbahçe'ye kasıt olsun diye değil yani :)

10_Osmanozc
11.Nisan.2006, 18:03
Of of of.Fenerbahçe istiyor diye biz istemiyormuşuz ne kadar ulaşılmaz yaptınız kendinizi arkadaşlar gaza gelmeyin ya.

Jesus_FB
11.Nisan.2006, 18:09
Of of of.Fenerbahçe istiyor diye biz istemiyormuşuz ne kadar ulaşılmaz yaptınız kendinizi arkadaşlar gaza gelmeyin ya.

Ulaşılmazlık gibi bir iddiamız yok ki nerden böyle bir anlam çıkardın bizim bizden başka sevenimiz yok bu yüzden ;;)

nic-39
11.Nisan.2006, 18:22
Klüp takımları başarıyı daha çok hakediyor mu..

Tarık abi Milli takımı başarılı yaparsak azten klüplerde başarılı olur ;;)milli takımın basarısının kluplere ne faydası var!!

turk futbolu sınırlamayla gelısemez..hasan kabze,semih,omer riza,kemal,selcuk,volkan ve bunun gıbı bırcok oyuncu dort buyuklerde yedek dımı..dıyelımkı serbest kaldı yabancı sayısı o zaman nolcak..bu oyuncular gıdecek daha ufak takımlarda oynıcak ve oynayarak gelıscek,,yedek bekleyerek degıl..mıllı takım basarıları kalıtsal degıldır jenerasyon ısıdır.1998-2000 de ıkı kupa alan fransa sonra naptı?2002 de ılk turda elendı sımdı de grupta paso berabere kalarak gruptan cıktı!!bızım de bole bı jenerasyon vardı 2000de ceyrek fınal 2002 de dınya 3.cusu oldu gerısı gelmez..brezılya-arjantın ve afrıka ulkelerı harıc hıcbır ulke her zaman oyuncu yetıstıremez...bu forumda defalarca soledım gene soluorum once bızım oyuncuların zıhnıyetı degısmelı..emre nıhat tugay nıe gelmıo trye gerı veya dıer gurbetcıler..para yerıne gelısmeyı tercıh edıp avrupada kalıo..su an 4 buyuklerdekı hıcbır oyuncu avrupaya gıtmek ıstemez..nıe!!dıl yok orda vergı var burda yok orda sımartılma yok burda var orda hocaya laf soleme yok burda var orda rekabet var burda yok...ee ıste bunlardan oyuncu gıtmıo burda kalıo ve zayıf takımlarla oynayarak gelısemıo..hıc kımse turk futboluna yabancıların yaptıgı katkıyı gozardı etmesın!!20 yasında adam gelıo ıstanbula verıolar elıne mılyon dolar altına bı bmw mercedes gece alemıne dalıo reına mıs mojıtoymus gezıo tozuo mankenle cıkıo paparazzı dergılerınde resmı var ondan sonra bız bunlardan gelısme beklıcez..bırakın ya bu ıslerı..sankı muzemızde 2 dunya kupası 3avrupa kuopası varda sımdı alamıoruz sankı bunları..son avrupa sampıyonu yunanıstanda da serbestlık var..oyuncu yer alamayınca gıdıo avrupaya top oynamaya..hep aynı seylerı soyluosunuz oyuncu yetısmeyecek mıllı takım kotu olcak dıe baska bı savunamnız yok..saygılar :)

perpetua
11.Nisan.2006, 18:58
en azından yabancı oyuncu sayısı artınca kemal gibi okan koç gibi milyon dolarlar eden adamların yerine aynı paralara çok daha klas isimler alınacak ve böylece o dolmayan tribünler dolacaktır forma satışları artacaktır biraz daha derin düşünürsek klüplerimize bütçe bakımından çok artıları olacaktır diye düşünüyorum.
Bunu yapmak icin yabanci oyuncu sayisini arrtirmaya gerek yok. Okan Koc, Kemal gibi oyunculari satin almak yerine, alt yapindan yetistirip basarisiz olma ihtimallerini egitim ile azaltirsa buyuk kuluplerimiz, Anadolu'dan gelen futbolcular kendilerine ceki duzen vermek zorunda kalacaktir. Hatta Anadolu kulupleri de alt yapiya onem vermek zorunda kalacaktir.

Simdi diyelim ki Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas ve Trabzonspor alt yapisinda, Kemal, Okan Koc, Serkan Balci, Ugur Boral, Selcuk Sahin kadar kaliteli oyuncular var. Onlari oynatmak yerine gidip hic bir takim cok ozel haller disinda Anadolu'dan futbolcu satin almaz. Bu da lig kalitesini ve ligin seyir zevkini arttirir, tribunleri doldurur. Anadolu kuluplerine sampiyonluk sansi verir.

Bu hale geldikten sonra takimlar istedigi kadar yabanci oyuncu transfer etsin zaten. Nasil olsa o gencler yetisiyor, bir takimda oynamazsa baska takimda oynar gerekirse baska ulkeye gider orada oynar. Ama burada istenilen biz kendimiz futbolcu yetistiremiyoruz, bu ise havlu atalim yerine yabancilar gelsin niteliginde. Alt yapiyi kadrosunda 14 tane Turk futbolcu bulunduran Schalke gibi yabanci kuluplere birakmak pek de dogru olmaz.

Zaten gunu kurtarmaci kulup baskani dolu liglerimizde, bakacaklar ve gorecekler ki ucuz yabanci getirme limitimiz yok, o zaman sol bek'e oyuncu yetistirmek yerine nasil olsa disaridan ucuz bir tane yabanci buluruz diyebilecek ve futbolcu yetistirme, gelistirme ve egitim gereksinimi duymayacak. Oyuncularin gelisecek ve iyi olacak potansiyeli olsa da su anda daha kaliteli olan ancak potansiyeli olmayan yabanci oyuncu getirilip yerine oynatilacak. Zaten bunu kulup baskanlari tekrar tekrar ayni "tecrubeli" takimdan takima dolasan Turk oyunculari alarak yapiyor. Yabancilarla fakli bir durum da olmayacak. Takimdan takima dolasan yasli ve dusuk kaliteli oyuncularin yerini yabancilar alacak ve genc oyuncu yetistirmenin onunu bu sefer de yabancilar kesecek.

Ben de isterim daha fazla yabanci oyuncu olsun ve Avrupa'da daha basarili olalim onlarin sayesinde. Hatta yukaridaki fikirine de katiliorum, lig kalitesini daha da arttirir ve kuluplere daha fazla para kazandirir. Ama Turk milli takiminda oynayan futbolcularin genelde 2. lig A kategorisinden veya super lig'de kalmaya oynayan takimlardan secilmesini istemem. Her 2 yilda bir, Turkiye milli takiminin katilamadigi turnuvalari seyretmek istemem. Bir sure sonra futbolcular bize Katar'a baktiklari gibi bakarlar. Alex'in Turkiye'ye gelmeyi kabul etmesinde Milli takim basarilarinin rol almadini soylemek bence cok buyuk bir yanlis olur.

Yabanci limiti olmayan Ingiltere, Ispanya, Almanya, Italya gibi ulkelerde, ust seviyedeki takimlar bile alt yapiya buyuk yatirimlar yapiyorlar. Bir Barcelona'da alt yapidan yetismis ve ilk 11'de oynayan 5 oyuncu var (Victor Valdez, Puyol, Oleguer, Xavi, Messi), Bayern Munih Lahm, Schweinsteiger gibi oyunculari yetistirebiliyor, Abramovich Chelsea'yi aldiktan sonra ilk yaptigi islerden birisi acinacak halde olan ve yillardir oyuncu cikartamamis alt yapiya yatirim yapmak oldu. Sadece ust duzey takimlar degil, bu ulkelerde bir cok takimin alt yapiya yaptiklari yatirimlar cok buyuk. Ama biliniyor ki 6-7 sene sureyle 15 tane oyuncunun her turlu isi ile ugrasip, egitimini verirsen bir suru de para harcarsan arasindan bir, belki iki tane milli takima cikabilecek kapasitede oyuncu cikar. Bunu 18-20 takim her sene yapabiliyorsa, zaten yabanci oyuncu kisitlamasinin kaldirilmasi sorun olmaz.

Maymuncuk
11.Nisan.2006, 19:00
milli takımın basarısının kluplere ne faydası var!!

Milli takımdaki futbolcular klüplerimizde değil mi ??

nic-39
11.Nisan.2006, 19:05
Milli takımdaki futbolcular klüplerimizde değil mi ??mıllı takımdakı her oyuncu ulkemızde pynıcak dıe bı sart yok bu yuzden kurdugun mantık her zaman dogru degıl..klup basarılar mıllı takımı arttırır..sımdı dıceksınız kı yabancı serbest olunca yerlıler nasıl oynıcak mıllı takıma secılcek dıe..burda zaten onemlı olan gereklı sınırlamayı koymak..ılk 11 de en az 4 ılk 18 de en az 8-9 turk olcak dersen bu sorunda ortadan kalkar..

Maymuncuk
11.Nisan.2006, 19:08
Ama ne yazık ki %75 i ülkemizde ;) ( Milli futbolcuların )

En az 4 Türk olursa şu andaki En az 7 Türkle sağlayamadığımız başarayı nasıl sağlayacağız ...

nic-39
11.Nisan.2006, 19:13
Ama ne yazık ki %75 i ülkemizde ;) ( Milli futbolcuların )

En az 4 Türk olursa şu andaki En az 7 Türkle sağlayamadığımız başarayı nasıl sağlayacağız ...
atıl duran turk oyuncuları dıer takımlarda oynatıp gelıstırerek..oncekı yazılarımda ayrıntılı yazdım o yuzden tekrar etmıcem..ulke futbolunu once klup sonra mıllı takım basarısı gelıstırır..neysee artık yazmıcam cunku karsı cıkanlar ve savunanlar hep aynı tezı savunuo bu tartısma uzar gıder..

perpetua
11.Nisan.2006, 19:13
bu forumda defalarca soledım gene soluorum once bızım oyuncuların zıhnıyetı degısmelı..

Ilk olarak yazilarina bir iki paregraf acarsan okunmasi daha rahat olacaktir.

Oyuncularin zihniyetinin kendi kendine degismesini beklemek, taraftarin kendi kendine kufur etmemesi gerektigini anlamayi beklemek gibi bir sey olacaktir.

Egitim. Zihniyeti sadece egitim degistirir. Topa iyi vuruyor diye Turk futbolcular birdenbire flas oyuncu oluveriyor ve buyuk takimlara aliniyor. Alinmasin. Niye mecbur Fenerbahce, Besiktas, Galatasaray veya Trabzonspor gidip Genclerbirligi, Gaziantep veya baska takimlardan futbolcu almaya?

Cunku alt yapidan yeterince oyuncu yetistirmiyor. Yetistirsin.. niye yetistirmiyor? Niye takim kulturunun 12-21 yaslari arasinda asilandigi oyun sisteminin benimsetildigi, yani kisaca zihniyeti onarilmis oyuncular takimlara yerlestirilmiyor? Neden bunu yapmak yerine yabanci oyuncu ile bu eksik kapatilmaya calisiliyor? Takimlar once sistemli bir sekilde alt yapidan oyuncu cikartsin, ondan sonra yabanci serbest birakilir. Ama yabanci oyuncu, alt yapidan yetisen oyuncuya alternatif olmamalidir. Yabanci oyuncu, yasi ilerlemis (24-30) ancak bir yere gelememis oyuncuya alternatif olmalidir.

Maymuncuk
11.Nisan.2006, 19:16
Yaw Demirhan1984 & perpetua5099 ben sadece yazılarınız altına imzamı atim yeter ;)

Başka sölenecek laf bırakmıyorsunuz ki bizde konuşalım :)

nic-39
11.Nisan.2006, 19:27
arkadaslar sız 3 buyuklerde genc oyuncu oynatmak kolaymı sanıosunuz..alt yapı deyıp duruosunuz,,tamam herhalde yonetıcıler akılsız degıldır altyapıdan oyuncu yetıstırmek yerıne yabancılara mılyon dolar vermeyi isteyerek yapmıo herhalde..taraftar olarak kım takımının genclerle oynayıp bır ıkı sene sampıyon olamamasını bekler..

bjk ıddiasız olmasa gs mecbur kalmasa oynatırmı genc oyuncu..doru dıosunuz altyapıdan oyuncu yetıssın oynasın takımlarda bunu bende ısterım,,ama olmuyo iste!!fb radıkal bı proje baslattı oyuncuları 8-10 yasında alıp yetıstırmeye basladı ve bunun ıcın uzman bı hollandalıyı sectı..bunların takıma ulasması en az 7-8 sene surer ee o zaman surecınde napcaz onlar gelene kadar zaman gecıstırmek ıcn yerımızde mı saycaz!!

takımlarda para olsunkı altyapılar daha kalıtelı olsun..para ıcın ne gerekıo once basarı..gs 4 sene sampıyon oldu uefayı aldı sonra seyırcı uzaklastı trıbunden nıe!!doymusluk oldu..gs prates flerquın perez ı falan aldı ıkıncı tura cıktı şl de ama bu taraftara yetmedi..yıldız oyuncu lazım trıbunler dolsun dıe..kımse kalkıp gokhan gulec ın ya da aydın ın ya da olcan ın formaısnı almaz..kleberson u jardel i alex i alır..avrupada bsarılı olmayan bı takımı seyretmek ıcın ben nıe 1 mılyar verıp kombıne alayım..napcam ben antep samsun macını..4 yesekte o macta shevayı kaka yı nestayı vs.gordum..

klupler bı yere gelsınkı ekonomık acıdan bu altyapıya yansasın..80 senedır kısıtlama var mıllı takımlarımız hep sampıyon mu oldu..nerden bılıosunuz bu sıstemın basarılı olmıyacıgnı..

paragraf uyarısı ıcın eywallah :)

Maymuncuk
11.Nisan.2006, 19:30
İşte sorun da bu aslında Gençler ile şampiyon dahi olabiliriz ama bu fikri kafaya yatıran yok,bu fikri uygulayıp yapan yok !!!

Hem 2. paragrafında demişsinki
"fb radıkal bı proje baslattı oyuncuları 8-10 yasında alıp yetıstırmeye basladı ve bunun ıcın uzman bı hollandalıyı sectı..bunların takıma ulasması en az 7-8 sene surer ee o zaman surecınde napcaz onlar gelene kadar zaman gecıstırmek ıcn yerımızde mı saycaz!!"

bu paragrafa bağlı olarak bir soru soracağım 7-8 sene yabancı ksırıtlaması olmasın sonra olsun mu ??Bu mana çıkar o zaman..Hem niye FB'nin altyapısının ilk 11'e çıkacağı zamanı hesap ederek yapıyoruz ki..

nic-39
11.Nisan.2006, 19:38
İşte sorun da bu aslında Gençler ile şampiyon dahi olabiliriz ama bu fikri kafaya yatıran yok,bu fikri uygulayıp yapan yok !!!

Hem 2. paragrafında demişsinki
"fb radıkal bı proje baslattı oyuncuları 8-10 yasında alıp yetıstırmeye basladı ve bunun ıcın uzman bı hollandalıyı sectı..bunların takıma ulasması en az 7-8 sene surer ee o zaman surecınde napcaz onlar gelene kadar zaman gecıstırmek ıcn yerımızde mı saycaz!!"

bu paragrafa bağlı olarak bir soru soracağım 7-8 sene yabancı ksırıtlaması olmasın sonra olsun mu ??Bu mana çıkar o zaman..Hem niye FB'nin altyapısının ilk 11'e çıkacağı zamanı hesap ederek yapıyoruz ki..
alt yapıdan oyuncu gelmıo ulkede adam gıbı alcak bırı yok o zaman napcak bu takımlar yıllarca hep elenmek durumunda mı kalcak avrupada..!!ben orda bır ornek verdım fbde bole dıe yabancı serbest olsun demıorum..

ayrıca genclerle basarılı olursun ama bu yerel duzeyde kalır..barca ronaldınhoyu mılan shevayı chelsea lampardı arsenal henryı real ronaldoyu ve şlnın buyuk cogunlugu bu tarz kalıtelı yıldızlarla kı her takımda en az 6-7 tane var bız 1-2 taneyle ya da olcan gurhan aydın ferhat msedefle basarılı olamayız bıraz gercekcı olun..

Zamanında Avrupa’dan 1-2 takımdan teklif aldığını vurgulayan Sergen Yalçın, “Şu anda Emre’nin oynadığı Newcastle United takımından bir teklif gelmişti, ama o zaman bonservis ücretlerimiz çok fazla olduğu için bu şansımızı kullanamadık. Türkiye’de kalıp burada oynamak benim için daha hayırlı oldu. Biraz daha kolay yolu seçtiğimi düşünüyorum. Çünkü burası benim için daha rahat” şeklinde konuştu...sıze somut ornek bu zıhnıyetlı oyuncularla mı bız basarılı olucaz..sergen avrupaya gıtse ınanın ılah olmustu ve turk futbolu en az 2 kat basarılı olurdu cunku onun gıbısı az gelır..

ayrıca ben barca ornegının verılmesıne karsıyım barcelona bı katalan takımıdır ve kendılerını ıspanya ya baglı gormek ıstemezler bu yuzden altyapı onemlıdır ama altyapıdan cıkan bı star yoktur..puyol ıyı oyuncudur ama star degıldır ornegın..ayrıca 2lıga 2lıgb 3lıgdekı yuzlerce takım var burdakı oyuncularda tabı genc yasta kesfedılıp takımlara alınabılır..gs de emreden sonra bjkde sergenden sonra fenerde mujdattan sonra(25 sene oluo)devamlı oynayan bırı var mı??o yıllarda yabancı 2-3 tane idi..

Maymuncuk
11.Nisan.2006, 19:42
Böyle umutsuz olursan tabii olamayız!!

Emre Belözoğlu'nu hatırla 17 yaşında UEFA'da oynamış 18 yaşında harika bir gol ile adını duyurmuştu..

Nasıl olmuştu..Güven vermek ve üzerine gitmek..

Ama bak Selman abi geçen sayfada ki yorumunda ne örnek vermiş..

Buraya bir örnek eklemek istiyorum: Bundan birkaç hafta önce Cristoph Daum bir basın açıklaması sırasında "Alex'i Olcan'la mı yarıştıracağım?" şeklinde çok talihsiz bir cümle kullandı.Şimdi Daum'a şunu sormak istiyorum: Ey Daum Alex'i Olcan'la yarıştırmak için gereken ortamı senin hazırlaman gerektiğini nasıl anlamazsın!Olcan'ı Alex'e rakip olacak şekilde senin yetiştirmen gerektiğini nasıl bilmezsin!Bu açıklamandan sonra Olcan'ın kulüpten ayrılmak istiyorum serzenişlerini hiç mi duymadın!Bu gencecik yeteneğin kendine olan özgüvenini nasıl kırarsın!!!Soruyorum size: Ligimizdeki birçok teknik adam bu zihniyete sahipken bir de sınırlandırmayı kaldırmak ne kadar mantıklıdır?

perpetua
11.Nisan.2006, 19:44
arkadaslar sız 3 buyuklerde genc oyuncu oynatmak kolaymı sanıosunuz..alt yapı deyıp duruosunuz,,tamam herhalde yonetıcıler akılsız degıldır altyapıdan oyuncu yetıstırmek yerıne yabancılara mılyon dolar vermeyi isteyerek yapmıo herhalde..
Yoneticiler akilsiz degil ama kisa donemli dusunuyor. 3 buyuklerde genc oyuncu oynatilir. O oyuncu genc yasta gelip takima adapte olursa ve alt yapidan gelmis baska oyuncularin arasinda A takimina cikarsa, o genc oyuncu yabancilik cekmez. Ama kirk yamadan bir bohca takim kurup, sonra da aralarina takima yeni alinmis 19 yasinda bir gence haydi cik oyna dersen, o genc oyuncu her oyuncuya olabilecegi gibi yabancilik ceker. Ancak tecrubeli ve kendisini kanitlamis oyuncularda bu sorun daha azdir. O 19 yasindaki oyuncu son 3-4 senesini ayni oyuncularla antrenmanlara cikarak, hazirlik maclari yaparak gecirmise yabancilik cekmez ve cok daha cabuk takima oturur.

Ama tabii bu uzun sureli proje. Hemen simdi basarili olmak zorunda olan Daum gibi bir teknik direktorun bu aciklamalarini, yukarida yazdigim gibi, bu nedenle sasirtici bulmuyorum. Sonucta Daum seneye Fenerbahce'yi Avrupa'da biryerlere getirip, Turkiye'de sampiyon da yapip baska bir takima gitmek isteyecektir. Bunda basarili olmasinin en kolay yolunun da kadroya bir kac tane daha yabanci oyuncu getirmekten gectiginin farkinda ve kurallarin kendi cikarina gore degismesini istiyor.

Selman Ozturk
11.Nisan.2006, 19:47
turk futbolu sınırlamayla gelısemez..hasan kabze,semih,omer riza,kemal
,selcuk,volkan ve bunun gıbı bırcok oyuncu dort buyuklerde yedek dımı..
dıyelımkı serbest kaldı yabancı sayısı o zaman nolcak..bu oyuncular gıdecek d
aha ufak takımlarda oynıcak ve oynayarak gelıscek,,yedek bekleyerek degıl..

Aslında dönüp dönüp aynı şeyleri tekrar ediyoruz.Farzedelim ki sınırlama kalktı.Sınırlama kalktığı zaman Anadolu kulüplerinin bu oyuncuları oynatacağını mı düşünüyorsun?Her ne kadar kabullenmesek de yabancı aşığı bir milletiz.Elbette Anadolu kulüpleri de bulacaktır ucuz kalitesiz yabancılar ve bu saydığın oyuncular yerine emin ol o kalitesiz yabancıları oynatacaklar.Sebep: Yabancı aşığıyız. Amaç:Tribüne taraftar çekmek

emre nıhat tugay nıe gelmıo trye gerı veya dıer
gurbetcıler..para yerıne gelısmeyı tercıh edıp avrupada kalıo..su an 4 buyuklerdekı
hıcbır oyuncu avrupaya gıtmek ıstemez..nıe!!dıl yok orda vergı var burda yok orda
sımartılma yok burda var orda hocaya laf soleme yok burda var orda rekabet var
burda yok...ee ıste bunlardan oyuncu gıtmıo burda kalıo ve zayıf takımlarla oynayarak
gelısemıo..

Bunların olmasının nedeni de Futbol Endüstrimizdeki çarpıklıklar ve geri kalmışlıklar.Bunu düzeltmemizin en temel yolu da saygın ve saygılı gençler yetiştirmek.Gençlere önem vermek.Hani bir söz vardır: "Ağaç yaş iken eğilir" diye...Sanırım bu söz bu anlattığımın özeti niteliğinde.

sankı muzemızde
2 dunya kupası 3avrupa kuopası varda sımdı alamıoruz sankı bunları..

Beterin beteri vardır.Şu an elimizde belki bu kupalar olmayabilir ama en azından az da olsa bir umudumuz var.Türkiye Milli Takımı dendiğinde yine de rakipleri az da olsa ürküten bir takımımız var.Ama emin ol ki eğer sınırlama şu vakit kalkarsa bu milli takımımızı arar olacağız.

son avrupa sampıyonu
yunanıstanda da serbestlık var..oyuncu yer alamayınca gıdıo avrupaya top oynamaya..

Aslında burada kendi düşüncelerine tezat bir cümle kurmuşsun.Bak demek ki sınırlama olmayınca da başarı olamayabiliyormuş.Bugün Yunanistan'ın hangi takımı Avrupa'da başarılı?Hangi oyuncusu çok büyük dünya kulüplerinde yıldız oyuncu niteliği taşıyor? Cevap: Koca bir hiç... Buradan da anlıyoruz ki sınırlamayı kaldırmak kesin başarı getirir diye bir kaide yok...

hep aynı seylerı soyluosunuz oyuncu yetısmeyecek mıllı takım kotu olcak dıe
baska bı savunamnız yok..

Başka bir savunmamız yok çünkü sınırlamanın kalkmasının istenmemesinin bu saydığın iki maddeden başka nedeni yok...

barahir
11.Nisan.2006, 19:51
abi daum böle bişi demişse çok salakça bi yorum yapmış bence. olcan geçen yıl yarım sezon oynamış olsaydi belkide şimdi alexle forma savaşı yapıyo olcaktı hatta tuncayın yerinde bile olabilirdi. ama daum maalesef ve maalesef sadece başarıya endekslenmiş bir adam. bunun düşüncesi ne biliyomusunnuz? bu adam diyoki aklından ben gelir fb yi şampiy10 yaparım sonrası beni ilgilendirmez. ben kariyerimde bi şampiy10luk daha yaşamış olrum die düşünüyo.
ee bu adam nie şampiy10luğu riske edip futbolcu yetiştirsin. ben burdan herkese sölüyorum. fener altyapısından futbolcu yetişmesi için bu adamın gitmesi lazım.

nic-39
11.Nisan.2006, 19:55
fb daum dan oncede yaklasık 10 senedir yabancı sayısı artırılmalı demıstır..daum dedı dıe ortaya cıkan bı durum degıldır bu..daum bunu dıle getırdı dorudur,,cunku adam dogruları soyluyor..rıdvanın soledıgı bı soz var..şl şampıyonlugu turk takımları ıcın hayal..cok doru bı laf..ancak uefada bıseyler yapabılırız ama o da zor..ayrıca lafım sana degıl yanlıs anlama da su ısı daum veya fener ıstedı dıe dusunmeyıp tartısın lutfen..

grubumuzda 1.olan ukraynanın en kral takımı shaktar da ya da kiev de tam 19 yabancı var..bızı eleyen ısvıcrenın en basarılı takımında yanı baselde 14 yabancı var..avrupa sampıyonu yunanlılarda serbestlık var..bızde sınırlama var ama basarı YOK..ıstersenız 3 yabancı olsun sız sanıomusunuz turk futbolu geliscek..gene dolarlar bosa akıcak..alt yapı dıceksınız ama o da uzun vadelı bı durum en az 7-8 sene..

Maymuncuk
11.Nisan.2006, 19:58
Sen diyorsunki
"ayrıca lafım sana degıl yanlıs anlama da su ısı daum veya fener ıstedı dıe dusunmeyıp tartısın lutfen.."

o zaman sende Fenerlileri örnek alarak (Rıdvan,Daum) tartışma..

Ya da Avrupalıları..Çünkü biz farklıyız..Herkesin yaptığına özenmiyoruz..Kendi kuralllarımızı koruyoruz !!!

barahir
11.Nisan.2006, 20:00
beyler ben 13-14 yabancıyada karşıyım ama ingiliz sistemi bu durum için en iisi. zannediyorum bu fikre katılanlar olcaktır.

nic-39
11.Nisan.2006, 20:01
Aslında dönüp dönüp aynı şeyleri tekrar ediyoruz.Farzedelim ki sınırlama kalktı.Sınırlama kalktığı zaman Anadolu kulüplerinin bu oyuncuları oynatacağını mı düşünüyorsun?Her ne kadar kabullenmesek de yabancı aşığı bir milletiz.Elbette Anadolu kulüpleri de bulacaktır ucuz kalitesiz yabancılar ve bu saydığın oyuncular yerine emin ol o kalitesiz yabancıları oynatacaklar.Sebep: Yabancı aşığıyız. Amaç:Tribüne taraftar çekmek

kalkıp anadolu takımları bu oyunculardan daha kalıtelı bı adamı mılyon dolar verıp alcak halı yok herhalde tabıkıde oynatcak!!hasan kabze dıelım bursada oynuo bursa nıe onun yerıne yabancı alsın eksık yerıne adam alır!ayrıca ucuz kalıtesız yabancı dıosun sanırsam serbestlık gelırse bellı kıstaslar da gelcek ornegın mıllı olma gıbı demek kı bu tarz oyuncu gelmıcek!

Aslında burada kendi düşüncelerine tezat bir cümle kurmuşsun.Bak demek ki sınırlama olmayınca da başarı olamayabiliyormuş.Bugün Yunanistan'ın hangi takımı Avrupa'da başarılı?Hangi oyuncusu çok büyük dünya kulüplerinde yıldız oyuncu niteliği taşıyor? Cevap: Koca bir hiç... Buradan da anlıyoruz ki sınırlamayı kaldırmak kesin başarı getirir diye bir kaide yok...

valla olımpyakos ve panathıanakos emın ol kı turk takımlarından daha basarılı sonuc alıo son ıkı yıldır..bu butce ısı para ısı becerı ısıdır..rıvaldo gs yerıne onları sectıyse bı bıldıgı vardır..

beceremedım beee cevap ısını yazmayı neyse ıdare edın artık :)

nic-39
11.Nisan.2006, 20:08
Sen diyorsunki
"ayrıca lafım sana degıl yanlıs anlama da su ısı daum veya fener ıstedı dıe dusunmeyıp tartısın lutfen.."

o zaman sende Fenerlileri örnek alarak (Rıdvan,Daum) tartışma..

Ya da Avrupalıları..Çünkü biz farklıyız..Herkesin yaptığına özenmiyoruz..Kendi kuralllarımızı koruyoruz !!!

arkadasım sen bu ulkemızı gozunde cok buyutme..kendı kuralları ıstedıgın kadar koy yasamak ıstıosan baskalarının kurallarına uycaksın!bu cok uzun bı konu ıstıosan bunu burda degıl sosyal konularda tartısalım..GLOBALlesme dıe bısey var bu durum ıste bunun sonudur..dısa kapalı olan herkes hersey zamanla yok olacak..neyse ısın futbol kısmına gelım..fenerbahce taraftarı bunu yıllardır savunuo tartısıo ben ornek verdım sadece..daum dedı dıe ıstemıoruz bız ya da ben!rıdvan guzel ornek vermıs bunu dıle getırdım..

bunu fb-daum dedı dıe dusunmeyın derken ıcınızdekı antifener dusunceısnı bırakıp dusunun lutfen dedım..bı fblı olarak bunu bana gerets ya da tıgana dese bende once o ısteedı dıe karsı gelırdsım ama sonra kendı acımdan degerlendırırım,,ben bunu soylemek ıstedım

Maymuncuk
11.Nisan.2006, 20:09
Evet bir bildiği var bizde para yok ;)

nic-39
11.Nisan.2006, 20:10
beyler ben 13-14 yabancıyada karşıyım ama ingiliz sistemi bu durum için en iisi. zannediyorum bu fikre katılanlar olcaktır.
cok dogru soyluosun..ayrıca sebest dıe 13-14 yabancı olcak dıe bı kaıde yok..ben ornegın fb ye bı sol kanat bı gobek oyuncusu bı de ortasaha sagı alırım..e sımdı 6 tane var ettı 9..tuncay onder volkan yerıne nıe adam adım paramı bosa mı atıcam atrıca bundan ıyılerı en az 7-8 mıo dolar bunları almaya para mı dayanır..

Selman Ozturk
11.Nisan.2006, 20:18
fb daum dan oncede yaklasık 10 senedir yabancı sayısı artırılmalı demıstır..daum dedı dıe ortaya cıkan bı durum degıldır bu..daum bunu dıle getırdı dorudur,,cunku adam dogruları soyluyor..rıdvanın soledıgı bı soz var..şl şampıyonlugu turk takımları ıcın hayal..cok doru bı laf..ancak uefada bıseyler yapabılırız ama o da zor..ayrıca lafım sana degıl yanlıs anlama da su ısı daum veya fener ıstedı dıe dusunmeyıp tartısın lutfen..

Bak bu konuya yazdığım mesajları dikkatle oku.Hepsinde ne yazdım biliyor musun?: "Sınırlama Fenerbahçe istiyor diye değil Milli takımımızın ve Türk oyuncuların başarısızlığından dolayı kaldırılmıyor" Yani senin dediğin gibi Fenerbahçe veya Daum istedi diye bakarak tartışmıyoruz olaya.

grubumuzda 1.olan ukraynanın en kral takımı shaktar da ya da kiev de tam 19 yabancı var..bızı eleyen ısvıcrenın en basarılı takımında yanı baselde 14 yabancı var..avrupa sampıyonu yunanlılarda serbestlık var..bızde sınırlama var ama basarı YOK..ıstersenız 3 yabancı olsun sız sanıomusunuz turk futbolu geliscek..gene dolarlar bosa akıcak..alt yapı dıceksınız ama o da uzun vadelı bı durum en az 7-8 sene..

Hem yabancı sınırlamasının kalkmasından yanasın hem de az önceki gibi bu tarz örnekler veriyorsun.Yani senin burada yazdığından anlaşılan anlam: "Ben sınırlamanın kalkmasını istiyorum ama bakın işte sınırlama kalkan ülkelerin kulüpleri ne kadar başarısız" gibi birşey :)Bak işte senin de dediğin gibi bu saydığın ülkelerde sınırlama yok ama başarı da yok.Sebebi ise futbol endüstrilerinin geri kalmışlığı gelişemememişliğidir.Bizim Futbol endüstrimizin de gelişmemiş olduğunu düşünürsek demek ki sınırlama kalktığında bizim kulüplerimiz yine başarısız olacak gibi bir tez oluşturabiliriz.

Altyapının meyvesi en az 7-8 sene sonra alınır demişsin. Bir işe ne kadar erken başlarsan o kadar çabuk bitirirsin. 7-8 sene sabredip 7-8 sene sonra gelecek milli başarıları mı istersin yoksa birdaha hiç gelmeyecek olan başarıları mı? Şu an sınırlamayı kaldırırsak 7-8 sonra "Milli takımımızı başarılı kılmak için gençlere önem verelim" diyeceğiz ve yatırım yapmaya başlayacağız.Ama 7-8 sene gecikmeli olarak...O yüzden iyisi mi şimdiden oyuncularımıza önem vererek 7-8 sonra çeşitli başarılarımızı keyifle seyretmek...

nic-39
11.Nisan.2006, 20:25
mıddlesbrough elemese basel yarı fınaldeydı ee sen bunu basarı saymıosan dıyebılecek bısey yok..ayrıca emır verır gıbı oku deme ıstersen tarz yanlıs oluo..ayrıca shaktar donets uefa da bızım takımlarımızdan daha basarılı olmustur..gecen sene kıev trabzonu elemıs şl de ya 2. ya 3 .olmustur..bunlar basarı bence sonucta bırı ukrayna dıerı ısvıcre takımı..ayrıca ben bunları serbestlık olan ulkelerın mıllı takımları bızden basrılı dıe ornek verdım..buyuk ulkelerı bosver dıosunuz dıe bunları soyledım..

Selman Ozturk
11.Nisan.2006, 20:30
kalkıp anadolu takımları bu oyunculardan daha kalıtelı
bı adamı mılyon dolar verıp alcak halı yok herhalde
tabıkıde oynatcak!!hasan kabze dıelım bursada oynuo bursa
nıe onun yerıne yabancı alsın eksık yerıne adam alır!ayrıca ucuz
kalıtesız yabancı dıosun sanırsam serbestlık gelırse bellı kıstaslar da
gelcek ornegın mıllı olma gıbı demek kı bu tarz oyuncu gelmıcek!

Bak orada ne yazmışım gördün mü?: "Yabancı aşığı bir milletiz.".... İşte bu yüzden Bursaspor Hasan Kabze yerine onun kalitesine yakın bir oyuncuyu oynatacaktır.Hasan Kabze gibi bir oyuncuyu Afrikadan çok ucuza getirebilirsin milyon dolarlara değil.Bu yüzden tribüne taraftar çekmek için Anadolu kulüpleri de yabancı oyuncuları oynatacaklardır.Çünkü bizdeki spor sorumlularının tamamı bu zihniyette.

valla olımpyakos ve panathıanakos emın ol kı turk
takımlarından daha basarılı sonuc alıo son ıkı yıldır..
bu butce ısı para ısı becerı ısıdır..rıvaldo gs yerıne onları sectıyse bı bıldıgı vardır..

Eğer sen Olympiakos ve Panathinaikos'un yaptıklarını başarı olarak değerlendiriyorsan ben sana başka hiçbirşey demem.Rivaldo'nun niye Yunanistan'ı tercih ettiğini hemen söyliyeyim sana:

1.Olympiakos Galatasaray kadar üst düzey bir takım değil Rivaldo da artık üst düzey takımları kaldıramayacağının farkında

2.Yunan Ligi Türkiye Liginden daha alt seviye bir lig.Bu yüzden Rivaldo futbol yaşantısının son dönemlerinde kaliteli bir ligin vasat oyuncusu olmak yerine düşük bir ligin yıldız oyuncusu olmak istediğinden dolayı Olympiakos'u seçti...

nic-39
11.Nisan.2006, 20:37
yunan takımlarını bu kadar kucumseme..son yıllarda bız dıbe vururken onlar cıkısta kı su an bızım ustumuzdeler puan sıralamasında..neysee bız daha cok tartısırız ama karar deismeyecek..hayırlısı neyse o olsun..

_sonic_
11.Nisan.2006, 20:41
Bak orada ne yazmışım gördün mü?: "Yabancı aşığı bir milletiz.".... İşte bu yüzden Bursaspor Hasan Kabze yerine onun kalitesine yakın bir oyuncuyu oynatacaktır.Hasan Kabze gibi bir oyuncuyu Afrikadan çok ucuza getirebilirsin milyon dolarlara değil.Bu yüzden tribüne taraftar çekmek için Anadolu kulüpleri de yabancı oyuncuları oynatacaklardır.Çünkü bizdeki spor sorumlularının tamamı bu zihniyette.

Eğer sen Olympiakos ve Panathinaikos'un yaptıklarını başarı olarak değerlendiriyorsan ben sana başka hiçbirşey demem.Rivaldo'nun niye Yunanistan'ı tercih ettiğini hemen söyliyeyim sana:

1.Olympiakos Galatasaray kadar üst düzey bir takım değil Rivaldo da artık üst düzey takımları kaldıramayacağının farkında

2.Yunan Ligi Türkiye Liginden daha alt seviye bir lig.Bu yüzden Rivaldo futbol yaşantısının son dönemlerinde kaliteli bir ligin vasat oyuncusu olmak yerine düşük bir ligin yıldız oyuncusu olmak istediğinden dolayı Olympiakos'u seçti...

haklısn :k:

perpetua
11.Nisan.2006, 20:42
bunu fb-daum dedı dıe dusunmeyın derken ıcınızdekı antifener dusunceısnı bırakıp dusunun lutfen dedım..bı fblı olarak bunu bana gerets ya da tıgana dese bende once o ısteedı dıe karsı gelırdsım ama sonra kendı acımdan degerlendırırım,,ben bunu soylemek ıstedım
Beim icimde hic bir anti-fener dusuncesi yok. Ama benim icimde birseyi yarim yamalak yapma antipatisi var. Eger bu 70 milyon nufuslu memleketten (hatta nufusun cogu genc yasta olan memleketten) futbolcu cikartamiyor ve bunun yerine biz gidip Marco Aurelio, Marcio Nobre, Stjepan Tomas, Alioum Saidou, Adhmed Hassan gibi orta sinif ve Avrupa'da rakip olarak gordugumuz takimlarin kadrolarina giremeyecek oyunculari getiriyorsak, yabanci limitinin yukseltilmesine gerek yoktur.

Dedikodulari dolasan transfer sitemine gore de bu futbolcularin hepsi transfer edilebilir oyunculardir (Saidou, Hassan ve Tomas'in yeterince milli mac oynamisligi var ve Aurelio ve Nobre Brezilya vatandasi oldugu icin serbest).

Yunanistan bize ornek teskil etmez cunku Yunanistan'in 0-14 yas gurubunda 790.000 erkegi, Turkiye'nin ise bu yas gurubunda 9 milyon erkegi vardir. Yunanistan, rekabet ortaminda hayatta kalabilmek icin yanabci transferini serbest birakmaya mecburdur cunku kaliteli oyuncu cikartabilecek nufusu yoktur. Ancak bu Turkiye icin soz konusu degildir.

Bu 9 milyon erkek Almanya (5.9 milyon), Fransa (5.7 milyon), Italya (4 milyon), Birlesik Krallik (5.4 milyon), Arjantin (5 milyon)'den daha fazladir. Nufusu Turkiye'nin iki kati olan Rusya ile de yaklasik ayni sayida 0-14 yas gurubunda erkek vardir. Bu kadar potansiyel olan bir ulkede neden biz bu potansiyeli elimizin tersi ile bir kenara itip, sadece laf ola Globablleselim? Bu nufus, bu insan Turkiye'nin degerli bir varligidir, rekabet ustunlugudur. Futbolcu ihrac etmek yerine neden ithal edelim ve bu rekabet ustunlugunu yok edelim?

Burak Duran
11.Nisan.2006, 20:43
yabancı sınırlamasının kalkmaması çok hayırlı oldu çünkü bu sınırlama kalksaydı fener kadrosunu yabancılarla dolduracaktı ve ligde heycan kalmıcaktı. ayrıca anadolu takımları yabancıya verecek para bulamazlar ve ligdeki kalite farkı giderek artar. ayrıca nic-39 verdiğinörneklerde grubumuzda lider olan ukraynanın kalitesini tartışırım ayrıca isviçre bizi şansa eledi kalıbımı basar biz bu takımlardan daha iyiyiz. yunan takımlarıda kesinlikle bizim takımlarımızdan daha başarılı değil. yabancı sınırlamasıyla ülkemiz dünya 3.sü olurken Galatasaray uefa ve süper kupayı aldı bence en sağlıklı bu şekilde kalması

nic-39
11.Nisan.2006, 20:56
Beim icimde hic bir anti-fener dusuncesi yok. Ama benim icimde birseyi yarim yamalak yapma antipatisi var. Eger bu 70 milyon nufuslu memleketten (hatta nufusun cogu genc yasta olan memleketten) futbolcu cikartamiyor ve bunun yerine biz gidip Marco Aurelio, Marcio Nobre, Stjepan Tomas, Alioum Saidou, Adhmed Hassan gibi orta sinif ve Avrupa'da rakip olarak gordugumuz takimlarin kadrolarina giremeyecek oyunculari getiriyorsak, yabanci limitinin yukseltilmesine gerek yoktur.

Dedikodulari dolasan transfer sitemine gore de bu futbolcularin hepsi transfer edilebilir oyunculardir (Saidou, Hassan ve Tomas'in yeterince milli mac oynamisligi var ve Aurelio ve Nobre Brezilya vatandasi oldugu icin serbest).

Yunanistan bize teskil etmez cunku Yunanistan'in 0-14 yas gurubunda 790,00 erkegi, Turkiye'nin ise bu yas gurubunda 9 milyon erkegi vardir. Yunanistan, rekabet ortaminda hayatta kalabilmek icin yanabci transferini serbest birakmaya mecburdur cunku kaliteli oyuncu cikartabilecek nufusu yoktur. Ancak bu Turkiye icin soz konusu degildir.

Bu 9 milyon erkek Almanya (5.9 milyon), Fransa (5.7 milyon), Italya (4 milyon), Birlesik Krallik (5.4 milyon), Arjantin (5 milyon)'den daha fazladir. Nufusu Turkiye'nin iki kati olan Rusya ile de yaklasik ayni sayida 0-14 yas gurubunda erkek vardir. Bu kadar potansiyel olan bir ulkede neden biz bu potansiyeli elimizin tersi ile bir kenara itip, sadece laf ola Globablleselim? Bu nufus, bu insan Turkiye'nin degerli bir varligidir, rekabet ustunlugudur. Futbolcu ihrac etmek yerine neden ithal edelim ve bu rekabet ustunlugunu yok edelim?

oncelıkle begenmedıgın ahmed hassan afrıka kupası sam mısır kaptanı ve turnuvanın en ıyı oyuncusu secıldı..saidou ıse kamerun da dırekt 11 oynuo..keza aynı sekılde tomas da hırvat takımnda..nobre son vurusu bıraz daha ıyı olsa 10 mılyon dolardan asagı etmıyecek bı oyuncu..bu kadar kucumseme bunlarıı..ona bakarsan da geremı chelsea de oynuo ama ben geremı mı appıah mı deseler dırekt appıah derım..

ben antifener dusuncesı derken mesajda ustune basa basa sana degıl genele soyledım..

ayrıca turk futbolcusu ıhrac edılecek duzeyde olsa bıle gıtmez avrupaya bunu somut ornek koyarak verdım mesajımda(sergen roportajı)bunun ıcın mentalıte deısmelı yanı rekabete zora dayanır hazır olmalı..ayrıca bıızım altyapılar cok ama cok yetersız koklu bı degısım sart..bu da en az 7-8 sene surer sonuc vermesı ıcın..ayrıca altyapı kalıtelı olması ıcın para sart para ıcınde basarı..su an basarı ıcın MALESEF yabancı sart..ornek verıorum fener dıelımkı nıhatı yıldırayı hamıtı emreyı aldı 6 yabancı sınırı da var dıelım..ee avrupada kım kaldı bızı temsıl etcek..avrupada 3.4.sınıf makedon oyuncu bıle premıer lıgde oynuosa benım futbolcum da gıtsın oynasın ama gıtmıo ıste..

alltan oyuncu gelmıo ee ulkede baska adam yok alcak napcak pekı takımlar ben bunun ıcın yabancı ıstıorum..ayrıca ole full serbest olsun demıorum..6 az yap 8-9..serbest olsa bıle ılk 18 de en az 9 turk olmalı dıorum..

bende ısterım avrupada onlarca yuzlerce turk oyuncu olsun ,,ama kısa vadede bu ımkansız bu yuzden yukarıda da saydıgım sebepten dolayı yabancı arrtırılmalı..

ayrıca arklar lutfen artık mesajlarıma cevap yazmayın,,hep aynı seylerı farklı kısılere yazıorum ve gereksız alan kaplıorum..saygılar.. :)

perpetua
11.Nisan.2006, 21:41
oncelıkle begenmedıgın ahmed hassan afrıka kupası sam mısır kaptanı ve turnuvanın en ıyı oyuncusu secıldı..saidou ıse kamerun da dırekt 11 oynuo..keza aynı sekılde tomas da hırvat takımnda..nobre son vurusu bıraz daha ıyı olsa 10 mılyon dolardan asagı etmıyecek bı oyuncu..bu kadar kucumseme bunlarıı..ona bakarsan da geremı chelsea de oynuo ama ben geremı mı appıah mı deseler dırekt appıah derım..

ben antifener dusuncesı derken mesajda ustune basa basa sana degıl genele soyledım..

ayrıca turk futbolcusu ıhrac edılecek duzeyde olsa bıle gıtmez avrupaya bunu somut ornek koyarak verdım mesajımda(sergen roportajı)bunun ıcın mentalıte deısmelı yanı rekabete zora dayanır hazır olmalı..ayrıca bıızım altyapılar cok ama cok yetersız koklu bı degısım sart..bu da en az 7-8 sene surer sonuc vermesı ıcın..ayrıca altyapı kalıtelı olması ıcın para sart para ıcınde basarı..su an basarı ıcın MALESEF yabancı sart..ornek verıorum fener dıelımkı nıhatı yıldırayı hamıtı emreyı aldı 6 yabancı sınırı da var dıelım..ee avrupada kım kaldı bızı temsıl etcek..avrupada 3.4.sınıf makedon oyuncu bıle premıer lıgde oynuosa benım futbolcum da gıtsın oynasın ama gıtmıo ıste..
Listeledigim oyuncularin bir AC Milan, bir Man Utd veya Real Madrid kadrosuna olma sansi cok dusuk. (Dikkat edersen Appiah listemde yoktu) Ben rakip olarak bu takimlari gorurum cunku Avrupa'da basarili olmak icin bu takimlari yenebilmek gerekli.

Para sart? Fenerbahce Ariel Ortega'ya para vermek yerine alt yapiya yatirim yapsa, su anda o alt yapinin meyvelerini aliyordu. Belki de simdi yabanci limiti artsin diye teknik direktor, taraftar ve yonetim nagra atmiyordu. Alt yapidan Aydin, Ferhat, Gokhan Gulec gibi oyuncular cikartiyor ve Aurelio ve Nobre gibi oyunculara ihtiyac kalmiyordu. Onlarin yerine daha kaliteli oyuncular getirilebiliyordu. Tamamen gocebe toplum mantalitesi. Burada kullanilacak her turlu kaynagi harcadik, baska kaynaklar bulup onlari harcayalim. Planli ve programli sekilde yetistirmeye gerek yok, nasil olsa yabanci alabiliyoruz. Simdiyi kurtariyoruz ya sen ona bak. Gelecek? Allah kerim.

Bu arada Fenerbahce'nin alt yapiya simdi onem vermesine aldanmamak lazim. Bunun nedeni mecbur kalmalari. Sampiyonlar Liginde oynamak icin listeye alt yapidan cikmis 4 futbolcu koyma zorunlulugu oldugu icin mecburen yapiliyor. Yabanci transferini de kisarsan, mecbur kalip takimlar alt yapiya onem vermek zorunda. Hatta kadroda belli sayida alt yapidan yetismis oyuncu tutma zorunlulugu getirirse federayson daha da iyi olur. Kadro yerleri degerli oldugu icin mecburen takimlar alt yapiya onem verir.

alltan oyuncu gelmıo ee ulkede baska adam yok alcak napcak pekı takımlar ben bunun ıcın yabancı ıstıorum..ayrıca ole full serbest olsun demıorum..6 az yap 8-9..serbest olsa bıle ılk 18 de en az 9 turk olmalı dıorum..

bende ısterım avrupada onlarca yuzlerce turk oyuncu olsun ,,ama kısa vadede bu ımkansız bu yuzden yukarıda da saydıgım sebepten dolayı yabancı arrtırılmalı..

Alttan oyuncu neden gelmiyor? Hele bir gelsin, oynatma zorunlulugu olsun, ondan sonra yabanci transferi serbest birakilir. Ama yabanci transferi, alt yapidan oyuncu yetistirme ozurumuzu ortbas etmemeli. Avrupa'da basari mi istiyorsun? O zaman dok parayi alt yapiya ve yetistir. Takimlari alt yapidan oyuncu yetistirmek konusunda mecbur birakmak gerekli. Yabanci transferinin kisitlanmasinin nedeni de bu. Alt yapi duzelmeden de yabanci limitini yukseltmek Turk futboluna zarar verir.

orcnbykl
11.Nisan.2006, 22:31
Hayır bence kesinlikle kalkmamalı parası olan biçak hakem alacağı parayı transfere saklar(hemen anladınız dimi kimden bahsettiğimi) sonra %100 yabancı bi takımla yapar herşeyi başka hangi takımın işine yarayacak ki bu uygulama...

e_mali
12.Nisan.2006, 10:33
Su ana kadar olan sınırlama bir fayda getirmedi, getirdi diyorsanız su halimize bakın.
Ben hayde hersey serbest olsun demiyorum. Gerekli kurallar cercevesinde uygun bir cozum bulunmasından yanayım.

ozzy
12.Nisan.2006, 11:06
Su ana kadar olan sınırlama bir fayda getirmedi, getirdi diyorsanız su halimize bakın.
Ben hayde hersey serbest olsun demiyorum. Gerekli kurallar cercevesinde uygun bir cozum bulunmasından yanayım.

katılıyorum bencede gerekli kurallar çerçevesinde uygun bir çözüm bulunmalı.;;)

jacke
12.Nisan.2006, 12:14
O zaman bende derim ki jacke:Allah'ın gavurunu mu örnek alacağız ;)

O istikrarı Türkiye'ye yabancı getirerek sağlamış olsak bile Türkiye Milli takımının bile bu halde ki kötü durumunu o haldeyken düşün...

Ancak bu yabancı mevzusu ne zaman olur ???Dünya'ya bütün Türkler her bir tarafa yerleşmiş olur her bir lig'de en az 5-6 tane Türk olur o zaman yaparsın yabancı sınırlamasını kaldırmayı..

Ama ne şu anda toplasan 10 tane bilemedin 15 tane Avrupa'da Türk var (MİLLİ TAKIM SEVİYESİNDE)..

Peki bu jenerasyonu ne yapacağız..Yabancıları ala ala Türk yeteneklerimizi mi çökerteceğiz;yoksa Türklerimizin üstüne gidip en azından Yabancılara verdiğimiz değeri verip de Şu anki Dünya'nın her tarafına dağılmış Brezilya gibi mi olmaya çalışacağız??

yaw kardeş dediklerinin hepsine %100 hak veriorum.Ama napacan görüon yani alt yapıya önem mi veriolar.Galatasaray alt yapıya önem verio diyolar çünkü parası yok futbolcu almaya mecburiyetten.onlardada olsun para onlarda daha iyisini satın alcak.Bide cok torpil dönüo alt yapılarda.bunu bilmeyen yok.Adamlar alt yapıdan oyuncu almiolar gidip anadoludan yok toraman yok kemal aslan öle adamlar getirtiolar.Bunlar güzel adam ama hep anadoldu yildiz yapmış adamları aliolar.Niye alt yapıdan çıkartmıolar.bizdeki semihe bak girio cıkıo.

ayrıca arkadaşlar geçen gün sokakta bu yabancı sınırlaması ile ilgili bi spor programında(ismini hatırlamıyorum) bi amcaya sordular.Ne düşünüon die.Amca dediki;"İçim yanıyor evladım içim yanıyor,70 milyon ülkeden nasıl sporcu çıkmazda gidip avrupadan araştırıyolar,70 milyonluk ülkede futbolcumu yok"sanırım amcanın bu lafları herşeyi sölüo.Harbiden 70 milyondan bi kaliteli futbolcu cıkmazmı.

Selman Ozturk
12.Nisan.2006, 15:41
yaw kardeş dediklerinin hepsine %100 hak veriorum.Ama napacan görüon yani alt yapıya önem mi veriolar.

İşte bizim de anlatmak istediğimiz nokta bu.Yakındığımız sorun bu. Sınırlamayı kaldırmadan önce yapılması gerekenler var.Bu yapılması gerekenlerin de en başında alt yapıya önem vermek gelir.Önce altyapını düzelt.Kaliteli tesisler kaliteli futbol okulları aç.Gençlere iyi yetişme olanakları sağla.Sonra istediğin kadar kaldır sınırlamayı.Yapılması gereken de budur.

Burak Duran
12.Nisan.2006, 15:44
İşte bizim de anlatmak istediğimiz nokta bu.Yakındığımız sorun bu. Sınırlamayı kaldırmadan önce yapılması gerekenler var.Bu yapılması gerekenlerin de en başında alt yapıya önem vermek gelir.Önce altyapını düzelt.Kaliteli tesisler kaliteli futbol okulları aç.Gençlere iyi yetişme olanakları sağla.Sonra istediğin kadar kaldır sınırlamayı.Yapılması gereken de budur.
kesinlikle doğru bir tespit sen önce elindeki yeteneklerin yetişmesi için tesisler yap bu oyuncuların gelişmesini sağlıcak her türlü şansı tanı ondan sonra 300 tane yabancı alma hakkı olsun takımların ama oöncelikle alt yapıya önem verilmeli

erdemerok
12.Nisan.2006, 17:22
sergen nıye top oynamıyor ?neden kosmuyor?
neden turkler degerının 3 5 katı para alıyor
neden turkler sadece avrupada 4 buyuklerden katkat ıyı takımlarda oynuyor gerısıne donup bakmıyor
mıllı takımda yıldıray umıt hamıt halıt nurı vs turkıyedemı yetıstı?
bence sartlı kaldrıılmalı. 21 yas altındakıler umıt mıllı olmussa gelebılmelı
dıerlerı mıllı olmalı en az 1 kere .34 yas ustu yasak olmalı
ve ayrıca bu sartlar dısında brezılya ve dunya sırlamasında ılk 10 da olan takımlardan 3 oyuncu mıllı olmasada getırııebılmelı
ornek lıncoln asla brezılya forması gıymemıs sımdı fb alsa yasak mı olcak?sacma
boylece semıh kemal gıbı mıllı takıma faydası olcak adamalr fbde zorakı yedek beklemez ve avrupada bıseler ogrenır
soyle dusnun 6 ybancı oynuyor 4 byukte turklere kalan 5 oyuncu olur. 5 x4 eder 20
bukadar oyuncu mıllı takım kuramaz ve anadolu takımları yagmalanıkca turk sınırı yuzunden onlarda avruppada basarılı olmaz
kalksın ama copluk olmasın lıgımız kalıtelıler gelsın.
elın portekızı basarı ııcn brezılyalıları avrupa bırlıgınden saymıs sınırsız adam gelıyor ordan .
yada fransda ornegı mıllı ttakımdakı kac oyuncu fransa lıgınde oynuyor
yada ukraynalı schevanın sozu?
muhabır: ukraynalılar ulkelerınde cok yabancı va dıye yedek kalmakttan sıkayetcı?
scheva: ıyı olsuınlar kapsınlar formayı!!!!

bence kalkmalı.hıncal gıbı bu ulke bu kadar zengın degıl oyuncuya 20 mılyon euro versın gıbı aptal lafları hıc saymıyorum. okadar dusunuosan ıtayan takım gıyme yerlı oto kullan vs. arka planda gs sempatızanı olup baska neden sıralamak anlamsız aptal konumuna duser ınsan.

anadolu kluplerı ezılır dıyenler?
vestel zelenkayı getırdı denılson yarım kaldı.ahmet nazıf zorlumu getıremıcek?
yada agalıyı getıren kayserı babangıdayı getrıen gencler ılhan mansıza forma gıydıren ankaragucu? yada bursa kocaelı?

bence ezılen olmaz song alex anelka appıah kleberson gıbılerın artması lazım
unutayınkı hagı cogu gence ornek oldu keza okocha da oyle.

sunu untmayınkı bende topcu olsam ıspanyada zaragozadan 500 bın euro alıp orta sıra oyanam kyerıne sınırdan dolayı degerın 3 katı para alıcagım turkıyede oynarım ve 4 takıma bakan mıllı takım kıtlenır
yıldıray emre nıhatlar artmalı halıt hamıt serhat gbıler bızı dunyada gol sıkıntısı kalecı sıkıntısı defans sıkıntısından kurtarmalı yurtdısında tecrube kazanarak?

cüneyt11
12.Nisan.2006, 18:55
bence kaldırılsın çünkü türkiye ligindeki futbolcular yanlış anlamayın ama biraz kalitesiz kalıyo diğer liglere göre.

Frank_Castle
12.Nisan.2006, 21:48
Galatasaray Uefa kupasının 4 yabancıyla aldı; yabancıların biri de marciouydu...

yani bunlar bahane değil daum efendi..sen sınırsız yabancı olsa bile gidip ümit özatı sol bek oynatırsan gene türk futbolu ilerlemez.. zaten fenerbahçenin başarılı olduğu senelerde türk futbolunun gerilemesini hala anlamış değilim..

Universal
12.Nisan.2006, 22:55
ii de gençlerin ii bir ortamda yetişmesi için ii yabancılar gerek bunun içinde sınırlama kalkmalı daha fazla yabancı sahesinde daha ii teknik açıdan futbolcu çıkar yada 15 yaşıda yurtdışından getirilen oyuncu yetiştirilerek 20 yaşında milli takıma kazandırılmalı örnek Uğur Yıldırım nasıl hollanda oynuyorsa Tükiye'de de aynı şey olmalı

Frank_Castle
12.Nisan.2006, 22:59
Ne alakası var hala anlamadım .. yabancı futbolcu sayısı artarsa tam tersine yetişen futbolcu sayısı azalır, sanıyor musunuz ki diğer takımlar yabancı almayacak .. fb altyapıdan oyuncu çıkarmayan bir takım; düşünsenize altyapıdan oyuncu çıkaran takımları; ucuz rumenler ve afrikalılar dolar ülke ...

2000 senesinde galatasarayın altyapısından gelen kaç futbolcu vardı saydı mı acaba hiç kendisi ?
koca real - barça bile altyapıdan oyuncu oynatıyor, yabancı sınırı olmadığı halde; kendisi sınır olduğu halde oynatmıyor .. bu zihniyet varken yabancı sayısını artmasına hayır !!

Universal
12.Nisan.2006, 23:14
ii de bu genç oyunuclar bu oyunculara özenip futbola daha merak sarmayacaklarmı zaten ii oyuncularsa hemen kadroya alırlar ama bu arada fenerin alt yapısındaki oyunucuların yaşları 15-16 hiç kimsede bu yaştaki oyunucu şampiyonluk yarışında oynatmaz zaten fenerbahcedeki alt yapıdaki kaliteli oyuncular a takımla çalışıyor olcan gürhan kerim vb...

perpetua
12.Nisan.2006, 23:16
zaten fenerbahcedeki alt yapıdaki kaliteli oyuncular a takımla çalışıyor olcan gürhan kerim vb...

Sana bir soru sorayim. Bunlardan kaci Fenerbahce alt yapisindan cikti ve kac tanesi baska takimlardan satin alindi?

Frank_Castle
12.Nisan.2006, 23:22
olcan kartalspor , gürhan adanaspor .. ve işin komik yanı gürhan adanayken o yaşına rağmen ilk 11 oynuyordu.. gene söndürecekler 1 yeteneği ..

gorkemyilmazkarasu
12.Nisan.2006, 23:23
ya yapmayın abiler bugün ben can aratı izledim(sadece bugün değil daha önce olimpik millide ve ümit millidede izlemiştim) bu adam oynamıyosa fenerbahçede ve luciano gibi bi adamı oynatıyosan yabancı olarak ben daha yabancı sınırı kalksın diyene ne diyim sen gözünün önündeki yeteneği görmüyosun gidiyosun kadro yetersiz biz sınırsız yabancı oynatalım diyosun.barca bile rüştüyü gönderip gencecik valdesi oynatmıyomu?zannediyomusunuzki valdez rüştüden daha iyi oynadığı için onu oynatıyolar alakası yok sadece gençliğinden dolayı oynuyo bu adam ama bizde olsa aman rüştü dünya çapında kaleci şampiyonluğa giderken 20 yaşında kaleci oynatılırmı yok 17 yaşında adam oynarmı niye oynamasın heinz yerine aydın 17 yaşında oynamadımı?fbnin elindeki olcan bu aydın kadar yetenekli değilmi?bizdeki tamamen yabancı sevdasıdır arkadaşlar 6 yabancı herkese yeterde artar bile sen yeterki elindekinin kıymetini bil kemal,olcan,semih,kerim,can gibi topçuları harcama...

Universal
12.Nisan.2006, 23:25
evet biliyorum sonuçta altyapı seviyesinde oyunucular ama adanada o zmanlar oynucumu vardı eğer varsa şimdi 3. ligteler zorunlu olarak oynattılar ama semih var alt yapıdan çıkma ve 6 veya 8 yıldır fenerde oynuyor
Ayrıca Barçada yabancı sınırı nedeniyle zorunlu olarak oynattı valdesi

gorkemyilmazkarasu
12.Nisan.2006, 23:32
semihte 17 yaşında başka takımdan gelmişti benim bildiğim kadarıyla o da altyapıdan değil yani olcan gibi.fb de bi tek kerim zengin ve can arat (onlar hala takımdamı onu bilmiyorum oynamadıkları için) varaltyapıdan

Universal
12.Nisan.2006, 23:34
ben semih durumunu fmden biliyorum orda altyapıyı fener gösteriyor

Burak Duran
12.Nisan.2006, 23:41
fener alt yapıya önem vermeli gerçekten bu çok önemli çünkü artık başarı gençlerde bitiyor bu türk futbolu ve fenerbahçe için en hayırlısı. Gs ve Bjk buna ağırılık vermeye başladı inşallah aynı hassasiyeti fenerde gösterirde ilerde çok iyi oyuncular çıkar bu ülkeden

gorkemyilmazkarasu
12.Nisan.2006, 23:42
ya orda öyle ama aslında semih izmirspor olabilir (yanlış hatırlıyosam bilen arkadaşlar düzeltsin) genç yaşta alındı.bilen biri varsa hakikaten öğrenmemiz iyi olur.perpetuadan cvp bekliyorum bu msj için :)

perpetua
12.Nisan.2006, 23:46
evet biliyorum sonuçta altyapı seviyesinde oyunucular ama adanada o zmanlar oynucumu vardı eğer varsa şimdi 3. ligteler zorunlu olarak oynattılar ama semih var alt yapıdan çıkma ve 6 veya 8 yıldır fenerde oynuyor
Ayrıca Barçada yabancı sınırı nedeniyle zorunlu olarak oynattı valdesi

Semih 1999-2000 sezonunda, Izmir Ozcamdibispor'dan transfer edildi.
Kerim 2001 yilinda Mersin Idman Yurdu'ndan transfer edildi.

Alt yapidan cikan ve Fenerbahce kadrosunda olan bir tek Can Arat var su anda.

Barcelona, Victor Valdes'i oynatmasinin nedeni yabanci siniri degil. Istese gidip AB vatandasi bir kaleci alir ve oynatirdi, bunun icin hem parasi hem de gucu vardi ve hala var.

perpetua
12.Nisan.2006, 23:47
.perpetuadan cvp bekliyorum bu msj için :)

Hazira cok alistiniz. Bu bilgiler icin sadece Fenerbahce web sitesine girmek yeterli. :)

Universal
12.Nisan.2006, 23:48
fener alt yapıya önem vermeli gerçekten bu çok önemli çünkü artık başarı gençlerde bitiyor bu türk futbolu ve fenerbahçe için en hayırlısı. Gs ve Bjk buna ağırılık vermeye başladı inşallah aynı hassasiyeti fenerde gösterirde ilerde çok iyi oyuncular çıkar bu ülkeden

zaten asıl yapılması gereken altyapı için resmi bir lig oluşturulması ve ana takımların ilk 18'lik kadarosunda mutlaka en az 2 oyuncu bulundurması gerekir

Bir de adama işini öğretmememiz gerekir adam yıllardır antrenörlük yapıyor adamın birde bildiği varki konuşuyor o kadar seminere katılıyor ve ülkesinin en iyi menejerlerinden

perpetua
12.Nisan.2006, 23:58
zaten asıl yapılması gereken altyapı için resmi bir lig oluşturulması ve ana takımların ilk 18'lik kadarosunda mutlaka en az 2 oyuncu bulundurması gerekir

Bir de adama işini öğretmememiz gerekir adam yıllardır antrenörlük yapıyor adamın birde bildiği varki konuşuyor o kadar seminere katılıyor ve ülkesinin en iyi menejerlerinden

Daum'un soyledigi yanlis degil. Sadece yabanci limitleyerek daha fazla Turk futbolcu yetismez. Ancak yabanci limitleyerek, Turk futbolcusunun daha kotuye gitmesi engellenir.

Alt yapi iyi olmadan yabanciyi serbest birakmak, oyuncu yetistirmek yerine, kisa donemde basari saglayacak yabanci transferini kuluplere kisa donemde daha karli yapar. Alt yapiyi duzeltecek hamleler yapilirsa ve daha kaliteli oyuncu uretmeye baslara Turkiye, yabanci transferi serbest birakilip, daha rekabetci bir ortam yaratilmasi Turk futboluna o zaman yararli olur.

gorkemyilmazkarasu
13.Nisan.2006, 00:09
Hazira cok alistiniz. Bu bilgiler icin sadece Fenerbahce web sitesine girmek yeterli. :)

tamam bundan sonra daha araştırmacı olurum verdiğin bilgiler için sağol :)

jacke
13.Nisan.2006, 00:20

kardeş aynen işte ama adam gibi alt yapı yok hiçbir kulüpte.bi tane emre çıktı bi tane nihat çıktı.gersi paso almanyadan sağdan soldan.allahtan ikinci vatan dedikleri almanya varda futbolcumuz oluoyr onlarda olmasa türkiyeden adam yok.

nic-39
13.Nisan.2006, 12:13
ya bi ara rezerv lig kurulcak falan dedıler noldu bılen var mı hıc..man utd da bılıosunuz soklsjaer 1 seneden fazla sakattı onu sahalara gerı donduren rzerv lıg macları..bence bızdede olmalı ve ılk 18 e alınmayan oyuncular burda mac yaparak mac eksıklıgını kapamalı...

el bandido
14.Nisan.2006, 18:33
Bence kaldırılmasın... ne kadar yabancı oyuncu gelirse o kadar yerli oyuncuların önü kesilir.. zaten son yıllarda bu ülke toprağında yetişen kaç tane kaliteli yada kaç tane yıldız yada yıldız adayı var... halen milli takımda geçmişin yıldızları ile avunmaya devam etmekteyiz. yada yeni yıldız oyuncu diye isimlerini telaffuz ettiklerimiz bile hep gurbetçi oyuncular... şöyle bir avrupa ülkelerine bakın... hani o yılların Alman ekolü... hani panzerler nerede?? yoklar... Bayern Munchen kadrosuna bakın kaçtane Alman var?? yıllar boyunca Alman Milli takımına en çok oyuncu veren Bayern şimdilerde oyuncu veremeyecek duruma geldi... ve Alman futbolunun durumu ortada... keza İngiliz, Fransız ve birçok Avrupanın önde gelen ülkelerinde de durum aynı... zaten gittgide uçuruma sürüklenmeye başlayan futbolumuz birde bu yabancı sayısının serbest kalmasıyla tamamen kaybolmaya yüz tutacağını düşünüyorum... Birde olayın maddi boyutu var.. Sayın Aziz Yıldırım bas bas bağrıyor etrafa kin kusuyor... ama ya anadolu kulüpleri ne yapacaklar.... senin paran var bastırıp istediğin oyuncuyu rahatlıkla alabilirsin.. ya alamayanllar ne yapacak... istiyorsanız bu ligi size bırakalım biz kendi kendimize oynayalım... Bu intahara lütfen izin vermeyelim...

Berkaiser
14.Nisan.2006, 21:17
Bence de kaldırılmasın.Kaldırılmayacak da zaten.

ernusal
15.Nisan.2006, 01:07
bazı arkadaşlarımız milli takımın geriye düşeceğini söylemiş milli takımı oluşturan kişiler yurt dışında oynuyor ve almanya sağolsun devamlı bizim için futbolcu yetiştiryor ondan endişeye gerek yok.ayrıca yabancı kalkınca her yabancı bizim ülkeye gelmez bunun belli kuralları olmalı mesela milli takımda oynamış olması şartı...birde bizde oyuncu yetişmiyor yetişse bile yetenekleri belli seviyede kalıyor ya şut atamıyor ya orta yapamıyor ya kendine ii bakmıyor... vs bende almanya doğumluyum orda futbol okuluna gitmiş biriyim türkiyede gitmiş biriyim inanılmaz bir fark arada mesela almanyada direkt topa nası vurulacağı nasıl pas atılacağı öğretiyorlar bizde ise koş çift kale maç yap tamam ilk önce bu konuların haledilmesi gerekiyor...yasaklarla bir yere gelinmez önemli olan başarı ve türkiyenin ismini dünyada duyurmak ama malesef biz bunu bir türlü anlamıyoruz mesela eurovizyonda ingilizce şarkılarla başarılı olduk ancak başarı bize battı sonra türkçeye döndük halimiz meydan da...herşeyden korkar olduk yok ingilizce olursa dilimize zarar verir ona gelesiye neler var işyeri isimlerinin büyük çoğunluğu yabancı kelimeden oluşuyor yok yabancı kalkarsa milli takım çökermiş ya almanya ingiltere fransa italya bunu düşünmedi de biz mi düşünüyoruz wallahi sinirlendim.....

Maymuncuk
15.Nisan.2006, 01:08
Milli Takımın son maçını seyrettin mi ????

ernusal
15.Nisan.2006, 01:55
fransanın yaptığı gibi bütün ülkeden en iyi 25-30 oyuncuyu bulacaksın sonra bunları genç milli takımdan itibaren devamlı aynı kadro oynatacaksın arada bazı değişikler olabilir o zaman başarı gelir...yabancı sayısı da problem olmaz.fransa nın dünya ve avrupa şampiyonu takımı bu şekil kurulmuş

Frank_Castle
16.Nisan.2006, 11:15
yaş ortalaması 21 olan vestel manisa, dauma 5 gol atarak sanırım gerekli mesajı verdi; ama daum anlamaz..

claw_tooth
17.Nisan.2006, 15:48
yabancı kontenjanı kalkmasını isterim çünkü Türk Futbolu gelişsin
hatta milli takımımızda zenci futbolcularda oynasınybn kontanjanı kalksada kalkmasada FB Avrupanın Sömürgesi olmaya devam edecek fb AÇISINDAN HİÇ BİŞEY DEĞİŞMİCEK

Mcnicky
17.Nisan.2006, 19:48
Hayır kalkmasın

Yabancılarla alınan zaferler beni memnun etmiyor, Türklerin yabancılardan ne eksiği var? Bilmediğimz çok yetenekli Türk genç futbolcu var bunlar kazandırılırsa çok istenen Avrupadaki başarı gelir

Dikkat edersek UEFA'yı GS altyapısıyla aldı...

izmir_mafya
17.Nisan.2006, 20:51
kalkmamalı çünkü o zaman türk futbolcu yetişmez yazık olur türk futboluna

fatihelmas
17.Nisan.2006, 23:43
bence kaldırılmalı herkes milli takımı etkiler diyor su andaki milli takımın temelini gurbetçi oyuncular oluşturuyor yani türkiyede oyuncu yetismiyor bunun sebebi yabancı sayısı degil altyapı yetersizliği

atakangezer
19.Nisan.2006, 18:58
kalkmasın ama yabancı kontenjanı 8 veya 9'a çıkartılmalı yoksa türk takımları(hangi takım olursa olsun) AVRUPA'DA BAŞARILI O-LA-MAAAAAAAAZ.

MKS_82
19.Nisan.2006, 20:50
.ayrıca yabancı kalkınca her yabancı bizim ülkeye gelmez bunun belli kuralları olmalı mesela milli takımda oynamış olması şartı.

iyide böyle saçma şartmı olur. bu kural sırf fener içinj konulmuş anlamın agelir. mili takımda oynamış oyuncuyu kaç paraya getirebilirsin. oysa birçok takımımız ucuız ve kaliteli yabancı bulabiliyor. o imkanı ellerinde almış oluyorsun. ayrıca kalite çok düşer. çünkü brezilyada milli takımda oynamayan çok ama çok kaliteli oyuncular var. bunalrı nasıl alacaksınız. bunların yerine anca sanmarino milli takımından transfr yapabilirsiniz.

ernusal
20.Nisan.2006, 16:22
iyide böyle saçma şartmı olur. bu kural sırf fener içinj konulmuş anlamın agelir. mili takımda oynamış oyuncuyu kaç paraya getirebilirsin. oysa birçok takımımız ucuız ve kaliteli yabancı bulabiliyor. o imkanı ellerinde almış oluyorsun. ayrıca kalite çok düşer. çünkü brezilyada milli takımda oynamayan çok ama çok kaliteli oyuncular var. bunalrı nasıl alacaksınız. bunların yerine anca sanmarino milli takımından transfr yapabilirsiniz.

milli takımda oynamayan oyuncular yabancı oyuncu statüsünde oynayacak.bi şekilde ayarlanır ben mi düşünecem bunu düşünecek federasyondur yapılmak istense herkese uygun bir yol bulunur

saka_onur
21.Nisan.2006, 15:51
alacaklar afrikadan güney koreden oyuncuları ucuz paraya ucuz oyuncuları olan türklere olacak.
bence bundan bi fenerbahçe karlı çıkar

Sekopej
21.Nisan.2006, 18:57
ben sadece fenerbahçenin karlı çıkacağını sanmıyorum hatırlarsanız şu anki beşiktaş başkanının yönetim kurulunda olduğu beşiktaşın 100. yılında guintinin ab üyesi ülke vatandaşı olduğu ve türkiye de yerli statüsünde oynaması gerektiği için mahkemeye başvurmuşlardı. o zaman onlarda avrupa da başarı için bunu istiyorlardı fakat federasyon bu isteği yine reddetmişti. ve geçen zamanda gördük avrupada alınan başarıları. benim anlamadığım o zaman bunu isteyenler şimdi neden vazgeçtiler? fener istiyo diye mi?

OmuraK
23.Nisan.2006, 16:49
Avrupa'da baSarı oLabiLinmesi icin yabancı sınırlandırılması kaldırılmalı...

MKS_82
23.Nisan.2006, 17:00
Avrupa'da baSarı oLabiLinmesi icin yabancı sınırlandırılması kaldırılmalı...

şimdiye kadar başarılı olamamızın sebebi yabancı sayısımı sanki? avrupadaki başarılı takımlara bak kadrosu tamamen yabancılardan oluşuyor. başarısızlığın sebebi ligin kalitesizliği. ispanyanın sıradan takımı bile şanpiyonlar liginde yarı final oynarken bizim şampiyonumuz hersene tatil yapıp geliyor.

barahir
23.Nisan.2006, 17:13
sıradan dediğin takımda riquelme, forlan, sorin gibi oyuncular oynuyo

tosunpasa
24.Nisan.2006, 19:33
abi kaldırılsın bence.bi düşünün genç olcan,kerim,aydın,cafercan gibi oyuncular antremanlarda daha iyi oyuncularla çalışacak.ister istemez bişeyler kapacaklar.unutmamak lazım formayı hak eden giyer.yabancı diye forma giyen adam olamaz.zaten öyle yapan teknikdirektör olamaz.

gookhan
24.Nisan.2006, 19:34
abi eger kalkmassa turkiyedeki klupler para kasanamaz mesela ornek olarak rafinha yi werebiliriz adamlar gec yetenek die aldilar simdi adam en ii sag kanatlardan biri olarak gosterilio....

tosunpasa
24.Nisan.2006, 19:34
yalansa söyleyin dostlar.biraz geç yazmış olabilirim ama buna yetişebildim.

Maymuncuk
24.Nisan.2006, 19:35
Ne yazıkki böyle teknik direktörler Türkiye'de çok ;;)

Cancanokan
24.Nisan.2006, 23:05
Yahu zaten turk takımları yabancı delisi olmus ligimizde oynayan yabancıların dörtte biri aklı basında diğerleri kötü oynuyo bide yabancı sınırı olmasa bazı takımlar full yabancı olur

ibo
25.Nisan.2006, 01:00
bence yabancı sınırlaması 6 da klamalı en iisi bu...

KaracaOglan
25.Nisan.2006, 01:11
anlamadığım yabancı sıınırı kalkmasın diyenler (ki kalkmadı zaten) şöyle de düşünebilir... "yabancısız oynayalım"..
ha 6 olmuş, ha 5 olmuş.. ha 4.. ya da hiç oynamamış.. ne fark eder ki..

_bedo_
26.Nisan.2006, 12:00
yaaa tabı bence cok abartılmamalı ama yanıı bız boyle sampıyonlar lıgınde basarıyı yakalayamayızz bence bu yabancı sınırına bı cozum bulmalılar eger oyle bır sey olursa bızım turk takımlarınında avrupada basarılı olucagına ınanıyorum ornegın dev kuluplerın bırı arsenal adamlarda ıngılız oyuncu yok peeehh:D

ronaldinho34
26.Nisan.2006, 15:23
Ewet kalksın avrupa kupalarında başarılı olamamızın en büyük sebeplerinden biri de bu..

Oghuse
28.Nisan.2006, 14:11
kalksın hem menajerde bi sürü yabancı alabiliriz daha iyi olur

Laz_Asker_61
29.Nisan.2006, 23:01
yaw ne adamsın menajerliği bile karıştırdın ha

balcova612
30.Nisan.2006, 07:08
Neden yabacı oyuncu??

1-Aradığınız özelliklere sahip oyuncuyu kendi liginizde bulamıyorsanız
2-Eksik olan mevkilerinizde istediğiniz oyuncu kendi liginizde yoksa
3-Oyuncu fiyatları kendi liginizde bütçenizin el vermediği orandaysa
4-Taraftarınız yıldız bir oyuncuyu takımınızda görmek istiyorsa
5-Potansiyeli olduğunu düşündüğünüz ve ileride kulübünüze maddi kazanç sağlayacağınızı düşünüyorsanız

...yabancı oyuncu transferi yaparsınız...

Ben yabancı sınırlaması kalksın düşüncesindeyim.Size hepinizin bileceği örnekler vermek istiyorum.Mutu ve Appiah örneği.Bu iki oyuncu bildiğiniz gibi 96 yılında Galatasaray altyapısında idi.Kimilerine göre GS tarafından beğenilmeyip gönderildiler.Bu bir yanılgı.O zaman hatırladıgım kadarıyla alt yapınıza oyuncu alabiliyor 5 yıl alt yapınızda tuttuktan sonra Türk statüsünde oynatabiliyordunuz.Bu statüye göre GS bu oyuncuları aldı ama bunu takip eden ertesi sezon bu statü kaldırılınca GS bu oyuncuları bırakmak zorunda kaldı.Evet oyuncuların potansiyelleri vardı ama A takım için erken olduğu için elden çıkarıldı.Kaka'yı hatırlayın.2000 yılında Gaziantepe geldi gene bu sınırlama yüzünden alınmadı.Bakmayın kulüplerimiz aslında iyi potansiyeli yüksek oyuncular bulabiliyor.Yakın örnekler Petre,Tamas,Tözser..böyle çok örnmek sıralanabilir..Bir gerçek var ; Türk oyuncuları mesleklerine saygı duymuyor,şu andaki yeteneklerini yeterli görüp kendilerini geliştirme gereği duymuyorlar..Kısaca profesyonellik anlayışı yok; Türk futbolununda buna tahammülü yok!!

Milli Takıma oyuncu yetişmeyecek diyoruz.Bir zamanlar yabancı sınırlaması 2 veya 3 iken Milli takım ne kadar başarılı idi?Sonra şuan Milli Takımda oynayan kaç oyuncumuz liglerden yetişme yada Türkiye Liginden.Bakın Önder Turacıyı Milli takımda oynatmak için ne çaba harcandı.Sonra Mustafa İzzeti unutmayalım.Daha önce Uğur Yıldırım vardı, Hollandaya kaptırdık:)
Bi başka gerçek Milli Takıma oyuncu diyoruz ama 4 büyüklerde oynamadıkça hiç bir Teknik Direktörde Milli takıma oyuncu çağırmıyor.Mesela Koray Avcı..Adam Rizede harikaydı, beşiktaşa transfer oldu,bi maça çıkmadan milli takıma alındı:)
Arkadaşlar milli takımın başarısı kulüplerin başarısıyla doğru orantılıdır.Bir Gökdeniz 7 milyon$ edermi elinizi vicdanınıza koyun yada Bülent akın:)

Saygılarımla..

Maymuncuk
30.Nisan.2006, 19:06
Dostum iyi güzel yazmissinda Appiah olayini yanlis biliyorsun.

Appiah ile F. Terim arasinda buzlar erimedi hicbir zaman. Fatih Hoca cok yanl1s yaparak Appiah'in uzerine dusmedi onunla ilgilenmedi. Dogal olarak Appiah mutsuz ve maasini az almakta idi.

Böyle olunca da gitmek zorunda kaldi. Azmi ile de buralara geldi. Nereden mi biliyorum o zamanlar o takimda oynayan bi abim vardi.

Bir Bülent Akin o dönemde harikalar yaratiyordu. Tamam yine degmez o para ama iste Türk Futbolumuzdaki klüp, yöneticilerin o zamanki para sacma huylari; o parayi ararlar ;) ( ariyorlar )

ogus
01.Mayıs.2006, 01:27
ya arkadaşlar yapmayın artık geri kafalılık bu dünyada üç ülkeden biriyiz böle bi sınırlama koyan senelerdir sınır varda ne oldu Terim saolsun adımızı zar zor duyurabildi ama yetmez artık kalkmalı bu yeniliklere alışmalıyız bence kalkarsa kalitenin artacağına inanıyorum su an fenerbahçede selçuk gibi önder gibi banko oynaya oyuncular bu sınırlama kalktığında anadolu klüplerinde oynayacaklarına inanıyorum su an bi premier lige bakın heskey,okocha,mendieta,davids... gibi Türkiye'de zor göreceğimz kalitede oyuncular sıradan takımlarda oynuyor neden bizdede böle olmasın brz düşünün bana hak vereceksiniz...

__TaYFo__
02.Mayıs.2006, 14:21
Bence yabancı sayısı 8 olmalı ama 6sı ilk onbirde oynamalı.Ayrıca federasyonun belirleyeceği şekilde klüpler 2 oyuncusunu seçmeli ve dönüşümlü olarak oynatmalı.Mesela bir adam bir hafta oynamalı sonraki hafta diğer yabancı oynamalı sonra gene ilk oynayan adam öyle gider..

by_ronaldinho10
02.Mayıs.2006, 20:12
bazı arkadaşlar aziz yıldırımı çekemediğinden kaldırılmasını istemiyor.Fakat yabancı sınırı arttırılmaz veya kaldırılmassa biz de ellerinden hasan şaşı alırız günlerini görürler

crazzy
03.Mayıs.2006, 01:56
Arkadaslar Avrupada basarı için bence de kalkması lazım.Avrupa da sevilla nın,barcelonanın,arsenalin bi kadrosuna bakın bu kulüpler yabancı oyuncular sayesinde buralara geldiler.Yabancı sınırı kalkarsa türk oyuncusu yetişmez diyede bi kural yok.Bence Türkiyede kaliteli yabanıcı almak şartıyla yabancı sınırı kaldırılabilir.

ernusal
05.Mayıs.2006, 01:35
ligimiz kalitesiz arkdaşlar bunu kabul etmeliyiz dünya 3. olduğumuzdan sonra eurosport bir ara bizim ligin özet görüntülerini vermeye başlamıştı fakat adamlar ligin durumuna bakınca yayınlmayı kestiler ligimize kaliteli oyuncular getirmemiz şart bence böylelikle genç oyuncularımızın kalitesi artacaktır

Del Piero_10
08.Mayıs.2006, 17:00
8 yabancı en iyisi.

gelen yabancı futbolcunun milli takımda oynamış olması iyi olur böylece cok kalitesiz futbolcular gelmez

öyle bir kural gelirse aurelio-alex-nobre-fabio l.-kleberson yolcudur:)

Mesajlar birleştirilmiştir.
demirhan1984

TR.CaPTaiN
10.Mayıs.2007, 15:40
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, sezonun bitimiyle birlikte yabancı futbolcu kontenjanını masaya yatırarak, bu konuda devrim niteliğinde değişikliklere gitmeye hazırlanıyor.

Federasyona yakın çevreler, Süper Lig kulüplerine uygulanan altı yabancı kontenjanında değişikliğe gidileceğini kaydetti. Kulüplerle yabancı sınırlamasıyla ilgili görüşmeler yapmayı planlayan federasyon, 6 yabancı kuralını kaldırmayı hedefliyor.

Federasyondan sızan bilgilere göre yabancı sınırının tamamen kaldırılacağı, ancak Türkiye'de yine 6 yabancının sahaya çıkabileceği bildirildi. Kulüpler, değişikliğin yapılması halinde UEFA'da yabancı sınırlaması bulunmadığı için Avrupa kupalarında istedikleri kadar yabancı oyuncuyla mücadele edebilecekler.

Bu arada yabancı sınırının kalkmasıyla birlikte transfer edilecek oyunculardan alınan federasyon payına zam yapılacağı vurgulandı.

Kaynak : Milliyet

Mirza
10.Mayıs.2007, 15:49
Çok da güzel olur. Yabancı sınırlamasında en güzel çözüm bu olur.

fmsmyrna
10.Mayıs.2007, 16:11
böyle bi uygulama güzel olur bencede formda olan yabancı oynar

Emurafu
10.Mayıs.2007, 16:16
Demekki iyi olan yabancilar forma giyecek ama istegimiz kadar alabilecez

mustafa35
10.Mayıs.2007, 16:18
Güzel bir uygulama olur inşallah.

eXcitinG
10.Mayıs.2007, 16:19
Yinede bence iyi bir karar değiL.Türk futboLunun gelişimi açısından bakıLdığında.Yabancı sınırı oLmayan LigLere baktığımızda,İngiLtere,ALmanya gibi takımLar avrupa arenasında miLLi takımLar bazında başarıLı oLamıyorLar.

Bordo61Mavi
10.Mayıs.2007, 16:23
Yinede bence iyi bir karar değiL.Türk futboLunun gelişimi açısından bakıLdığında.Yabancı sınırı oLmayan LigLere baktığımızda,İngiLtere,ALmanya gibi takımLar avrupa arenasında miLLi takımLar bazında başarıLı oLamıyorLar.

Katiliyorum sana. Yani yabanciya verecegin sansi, Turk gencine versen daha faydali olur

mgokalparslan
10.Mayıs.2007, 16:24
güzel bir uygulama olmuş ancak maç kadrosu 3 veya 4 e indirilse daha iyi olur.
avrupa da sınır olmadığından belki daha başarılı oluruz

RaSenGan
10.Mayıs.2007, 16:25
Demekki Türk genç futbolu körelmeye başlayacak ;;)

Universal
10.Mayıs.2007, 17:00
Ayva çicek açmış yaz mı gelecek?
Bu kural ne zaman değişecek?

fmsmyrna
10.Mayıs.2007, 17:04

nası başarılı olamıyolar anlamadım hem avrupa şampiyonasında hemde dünya kupalarının tamamına katılıyorlar hemde en az 2.tura yada çeyrek final kalıyorlar hatta almanya 2002'de 2.2006'da 3. oldu

Omerdinho
10.Mayıs.2007, 17:05
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Bizde bu kural yillardir var fakat basari yok eger sen Ingiltere Almanya gibi ülkeler basarisiz diyorsan gülerim.Avrupa sampiyonasi ve Dünya Kupasina katilma basarisi gösterdi bu takimlar Türkiye ne yapti bu zamana kadar? 2002'deki 3.lük disinda, ki ondada sansimiz vardi yari finale kadar basit takimlarla eslesmistik. Italya Ingiltere Ispanya gibi takimlar erken elenmisti :)

eXcitinG
10.Mayıs.2007, 17:12
nası başarılı olamıyolar anlamadım hem avrupa şampiyonasında hemde dünya kupalarının tamamına katılıyorlar hemde en az 2.tura yada çeyrek final kalıyorlar hatta almanya 2002'de 2.2006'da 3. oldu

Yabancı oyuncuLarı üLkene doLdurunca,Bu adamLar seni dünya kupasına taşıyacakmı ???? Ne katkısı oLucak bu adamLarın bize anlamadım..Dediğim üLkeLer katıLıyorLar çünkü kendi yereL oyuncuLarında aşmış adamLar var ama katıLdıkLarında da yaşadıkLarı hüsranı görüyoruz.

Emurafu
10.Mayıs.2007, 17:13
Evetya yanlis olabilir butun takim 6 yabanci ile cikacak sahaya ama obur macta bir yabancisi sakat olursa bir baska yabanci oynayacak yani belli mevkilere turk oyuncu yetistiremicez

LaigLeNoiR
10.Mayıs.2007, 17:16
Kesinlikle yanlış bir karar bence.Hatta 6 bile fazla en fazla 5 olmalı.

Yabancıların dolduğu bir lig istemiyorum.Sonra bissürü oyuncu gelecek kaliteli,kalitesiz.

Ben karşıyım.Şahsi fikrim budur.

Sheriff
10.Mayıs.2007, 17:49
Yabancı oyuncuLarı üLkene doLdurunca,Bu adamLar seni dünya kupasına taşıyacakmı ???? Ne katkısı oLucak bu adamLarın bize anlamadım..Dediğim üLkeLer katıLıyorLar çünkü kendi yereL oyuncuLarında aşmış adamLar var ama katıLdıkLarında da yaşadıkLarı hüsranı görüyoruz.
Kulüpler bazında başarı elde etmemizi sağlayacak..

eXcitinG
10.Mayıs.2007, 17:53
Kulüpler bazında başarı elde etmemizi sağlayacak..

Ben zaten kLüpLer bazındaki başarıLardan söz etmedim.Avrupa şampiyonaLarı ve Dünya kupaLarı içindi.KLüpLer bazıda başarıda sağLayacağının garantisi yok..

Sheriff
10.Mayıs.2007, 17:57
Ben zaten kLüpLer bazındaki başarıLardan söz etmedim.Avrupa şampiyonaLarı ve Dünya kupaLarı içindi.KLüpLer bazıda başarıda sağLayacağının garantisi yok..
Milli takımlar bazında bir başarıya etki edeceğini sanmıyorum. Yetenekli olan yine oynar.

Ama kulüplerimizin avrupada başarı yakalama ihtimali yükselir. Bu sınırlamadan dolayı yerli kaliteli oyuncular altın değerinde. Değerlerinden fazla para isteniyor.

Gereksiz bir uygulama. Futbol da önde gelen ülkelerin hiçbirinde bu sınırlama söz konusu değil.. Son dünya şampiyonu İtalya'da da böyle bir durum söz konusu değil..

eXcitinG
10.Mayıs.2007, 17:59
Milli takımlar bazında bir başarıya etki edeceğini sanmıyorum. Yetenekli olan yine oynar.

Ama kulüplerimizin avrupada başarı yakalama ihtimali yükselir. Bu sınırlamadan dolayı yerli kaliteli oyuncular altın değerinde. Değerlerinden fazla para isteniyor.

Gereksiz bir uygulama. Futbol da önde gelen ülkelerin hiçbirinde bu sınırlama söz konusu değil.. Son dünya şampiyonu İtalya'da da böyle bir durum söz konusu değil..

İtaLya gibi bazı şeyLeri aştıktan sonra bizde bu uyguLamaya geçebiLiriz.Önce bazı şeyLeri yapmamız,kanıtLamamız gerek.Henüz biz bu potansiyelde değiLiz diye düşünüyorum ben ;)

senderson
10.Mayıs.2007, 18:07
en sonunda istediğimiz oluyor..

carizzmafb
10.Mayıs.2007, 18:12
lafta kalmaz isallah

10_Osmanozc
10.Mayıs.2007, 18:53
Kaldırılsın kaldırılmasına da buna hazırlıklı olduğumuzu sanmıyorum.Büyük takımlarının bile tam anlamıyla kurumsallaşamadığı bir ülke futbolunda diğer takımlarının halinin ne olacağını tahmin bile edemiyorum.Sırf yabancı futbolcu almak için alacak olan Anadolu kulüplerinin başına nasıl ekonomik sorunlar çökecek görelim bakalım.İnşallah dediğim gibi olmaz.

LeHeb
10.Mayıs.2007, 19:07
bana kalırsa 6 yabancı kuralı devam etmeli ancak örneğin 21 yaşaltı futbolcuların geldikten 1 yıl sonra yabancı statüsünde oynamaması gibi daha yaratıcı fikirler kabul edilmeli. Yabancılardan alınan federasyon payı da daha aşağılara çekilmeli. veren var veremeyen var...

ForsakeN
10.Mayıs.2007, 19:18
Arkadaşlar zaten 11 de 5 Türk oyuncu olacak yine.Yani Türklerin önü kesilmez bence.
Kulüplerimiz kaliteli yabancı alırlarsa Avrupa'da başarılar daha da kolaylaşır

Noz
10.Mayıs.2007, 19:21
ilk 11 de oynayan turkler icin sorun yok da yedek kalicak genc yetenekler de sonup gidicek cogu gozden kaybolucak bu kural bi tek fm icin iyi olur :)

eXcitinG
10.Mayıs.2007, 19:22
ilk 11 de oynayan turkler icin sorun yok da yedek kalicak genc yetenekler de sonup gidicek cogu gozden kaybolucak bu kural bi tek fm icin iyi olur :)

Bencede sadece ve sadece Fm de iyi oLurdu :zuhaha

ForsakeN
10.Mayıs.2007, 19:29

Doğru gençler için sorun olabilir.Bu kuralın yanında Rezerv Ligininde gelmedi gerekiyor

deniz.91
10.Mayıs.2007, 19:45
bence çok kötü bir karar türk futbolcularımız ne yapacak zaten anadoludan alanlar hep kalitesiz alıyo onların aldıklarından türkiyede yüzbinlerce var bu karar olursa türk futbolu çok kötü yerlere gelir

Mirza
10.Mayıs.2007, 19:48
Anadoludakilerin aldıkları kalitesiz demişsinde. Zelenka,Lazarov,Jaba Vederson vs. vs. kalitesiz oyuncular mı ? Türk oyuncuları da kendisini göstersin oynasın.

Nocna Mora
10.Mayıs.2007, 20:30
bence kesinilkle yanlış böylşe olursa 11 kişide yabancı olur türkler nerede oynar?

bjk4ever
10.Mayıs.2007, 20:31
Sanirim bu kural su an basketbol'da uygulaniyor, yoksa yaniliyor muyum? Merak ettigim sey, acaba alinacak yabancilar kulubede oturmayi kabul edecek mi? Yabanci alip kulubede oturtacak ekonomik lukse sahip kulubumuz var mi Fenerbahce disinda ayrica?

ForsakeN
10.Mayıs.2007, 20:36
bence kesinilkle yanlış böylşe olursa 11 kişide yabancı olur türkler nerede oynar?

haberin tamamını okursan ilk11 de sadece 6 yabancı oynatılacağını anlayabilirsin ;)

nerazzuri
10.Mayıs.2007, 20:41
ama yabancılar her maç oynamak isticektir buda mümkün olamayacağından huzursuz olup ülkeden ayrılacaktır ve bir daha belkide yıldız transferi olmaycaktır ya kaldırısın alınan bütün yabancılar oynayabilir yada bırak 6 da kalsın

ForsakeN
10.Mayıs.2007, 20:53
ama yabancılar her maç oynamak isticektir buda mümkün olamayacağından huzursuz olup ülkeden ayrılacaktır ve bir daha belkide yıldız transferi olmaycaktır ya kaldırısın alınan bütün yabancılar oynayabilir yada bırak 6 da kalsın

zaten yıldız transferi yapılırsa oynatılır bence.Yıldız olupta yedek kalmaz diye düşünüyorum.Anca Td veya yönetimle anlaşamazsa yedek kalır zaten o zamanda gönderilir.

deniz.91
10.Mayıs.2007, 20:57
Anadoludakilerin aldıkları kalitesiz demişsinde. Zelenka,Lazarov,Jaba Vederson vs. vs. kalitesiz oyuncular mı ? Türk oyuncuları da kendisini göstersin oynasın.

ama bide djalovic, afanou,bir sitku, dia cireden falan 40 kat iyi oyuncular var liglerimizde

bjk4ever
10.Mayıs.2007, 20:58
zaten yıldız transferi yapılırsa oynatılır bence.Yıldız olupta yedek kalmaz diye düşünüyorum.Anca Td veya yönetimle anlaşamazsa yedek kalır zaten o zamanda gönderilir.

Yedek kulubesine alacagin oyuncu yildiz olmayacaksa, yerlilerden daha iyi olmayacaksa bu kuralin faydasi ne peki?

Mirza
10.Mayıs.2007, 21:03
ama bide djalovic, afanou,bir sitku, dia cireden falan 40 kat iyi oyuncular var liglerimizde

Dediğin gibi işte bak o Türk oyuncular iyi oynuyorlarki sana kendilerini farkettirmişler. Teknik direktörler de senin gibi iyi oynayanı farkederse bahsettiğiniz problemden eser kalmaz.

deniz.91
10.Mayıs.2007, 21:05
Dediğin gibi işte bak o Türk oyuncular iyi oynuyorlarki sana kendilerini farkettirmişler. Teknik direktörler de senin gibi iyi oynayanı farkederse bahsettiğiniz problemden eser kalmaz.

ewet ama malesef bizim teknik direktörlerimiz yapamıyor hakedene vermiyo formayı bir çoğu

remake
10.Mayıs.2007, 23:01
klupler bence her sene yabanci oyunculara verdikleri milyonlari, bir sene altyapiya versinler...rezerv lig kurulsun. ondan sonra yabanci limitini kaldirsalarda olur bence. veya sene basina alinabilecek yabanci oyuncu limiti belirlesinler. her sene 30 tane yabanci alamasin klupler. son birsey daha...gelen yabanci (oyuncu)lara turkce ogrenmek sart kosulsun. nasil avrupa'ya giden yabancilara zorla gittikleri ulkenin dili, orf ve adetleri ogretiliyorsa turkiye'ye gelen yabancilarada ayni sekilde bunlar ogretilsin.

Varonil
10.Mayıs.2007, 23:09
Eger olurda yabanci sinirlamasi kaldirilacaksa kesinlikle klublerimizin yedek takimlarinin,genclerin oynaycagi rezerv bir lig kurulmali.Yoksa sinirlamayi kaldirmak Turk futbolunun korelmesi olur diye dusunuyorum

nekop
10.Mayıs.2007, 23:09

Hiç Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası falan izlemiyorsun galiba...

El Barto
10.Mayıs.2007, 23:12
Çok yanlış bir karar bence hemde çok..

World Hollow o1
10.Mayıs.2007, 23:16
Eee Alt yapıdan onca emeklerle yetişen çocuklar ne olucak yabancı var diye 2.ligde kiralıkmı oynuyacaklar..

Bu Federasyon ne yapmaya çalışıyor amacı ne ?

Maksic
11.Mayıs.2007, 01:00
6 yabancı bence iyi 6 da kalmalı

LaigLeNoiR
11.Mayıs.2007, 01:13
Bu seneye kadar 3 büyükler serbest bırakılmasını istiyorlardı ancak bu sene ;
GS-5(Mondi,Song,Tomas,İnamoto,İliç)
FB-5(Edu,Lugano,Appiah,Appiah,Kezman)
BJK-4(Runje,Rico,Delgado,Bobo)

yabancılarla oynadılar genel olarak...

Yaani 6 yabancı içerisinde bile büyük takımlar tam isabet yapamıyor.
Şimdi serbest bıraksalar en az 10'ar tane yabancı alırlar,en az 2si 3ü de diğerleri gibi yedekte bekler,alışamaz,sıkıntı çeker,ayrılır gider...

Benim görüşüm bu.Bence ilk 11'de MAX.4 tane toplamda da 6 tane yabancı iyidir diye düşünüyorum.

paco
11.Mayıs.2007, 02:25
bu kararla birlikte türk ve türk asıllı oyuncular değerinin 2-3 katı paraya alınmayacak ...
mustafa denizli rahat edecek ..... (gerçi yinede sahada 6 yabancı oynatmak zorunda)
ve herkez türk olmayacak artık .......

goosfraba
11.Mayıs.2007, 04:39
Yabancı sınırı olmayan bir ülke İtalya ve bu ülke son dünya şampiyonu oldu..

eXcitinG
11.Mayıs.2007, 09:47
Hiç Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası falan izlemiyorsun galiba...

Hayır,94 Dünya kupası iLe beraberde hiç bir maçı kaçırmamışımdır! Herşey ortada bence.Gerek yok böyLe birşeye.Tekrar söyLüyorum bazı şeyLeri aşmamız gerek.İtaLya başarıLı oLdu.Ama onLarın yereL oyuncuLarına bakıLdığında kLüpLerin aLt yapıya verdikLeri öneme bakıLdığında,İtaLya`nın neden başardığı beLLi oLuyor.Bizde başı şeyLeri başardıktan sonra bu uyguLamaya geçebiLiriz.Ama bizim için henüz erken.

fmsmyrna
11.Mayıs.2007, 13:57
Böyle bir uygulamadan anadolu klüpleride faydalanıcak.Basit bir örnek Fenerbahçe'den Kemal Aslan geldiği günden beri oynama süresi çok az ancak takımdan gitmiyor.Çünkü yerine bi yabancı gelmeyeceğini biliyor rahat durumda.Diyelim ki böyle bir uygulama oldu ve Fenerbahçe orta sahaya 2 yabancı aldı.Eee o zaman bu oyuncu ya gidicek ya daha çok çalışacak.Büyük bi ihtimal gidicek o zaman anadolu klüplerine gönderilecek.Örnek Gazinatepspor'a gaziantep spor Beşiktaş yahut Galatasaray'danda gönderilen bu tür oyuncu alırsa kadrosu güçlenicek.Daha çok zorlayacak büyük takımları.Gençler içinse kesinlikle rezerv lig kurulmalı

the_imam912
11.Mayıs.2007, 14:57
Süper bir fikir.Böyle olursa bizim Fenerbahçe coşar

uAsamet91
11.Mayıs.2007, 15:41
Cok kotu bi karar Genc oyuncular yetistirelim biraz napcaz yabanciyi 6 en ideali

GeNç KaRTaL
11.Mayıs.2007, 18:09
Peki neden yabancı oyuncu yabancılar bizim evlatlarımızdan daha mı iyi?

Zaten yedek oynayacak yabancı oyuncunun Avrupa'da yapacağı katkıda tartışılır! Zaten bizim yönetcilerin mantaliteside belli!

Bırakın yav en iyi sistem şimdiki sistemdir

canavar20
11.Mayıs.2007, 19:08
işte bu!!! muhteşem olur...

fmsmyrna
11.Mayıs.2007, 20:20
Yabancı oyuncuların bir kısmı tabikide bizim oyuncularımızdan çok kötü.Ancak sınır 6'da kalınca oyuncularda bir rahatlık oluyor kontejan doldumu o oyuncu takımda kalmış oluyor.Bu sistemde oyuncular kendilerine önem vercekelr yoksa kulüp bulamayacaklar

fbkraltolga
11.Mayıs.2007, 23:11
harika bi haber inş kalkar avrupa'da türk takımları diğer takımlar karşısında geri kalıyorlardı.ama inş sınırlamanın kalmasıyla avrupa'da eşit şartlarla rakiplerimizle mucaele edecezz.

GeNç KaRTaL
11.Mayıs.2007, 23:50
Allah aşkına Türkiye liginde yedek oturmayı kabul edecek yabancı oyuncunun Avrupada vereceği katkı ne kadar olur?

TaşkınMahmut
11.Mayıs.2007, 23:54
bence ligdede kalkmalı yabancı kuralı.FB mesela iyi yabancı almak için diğer yabancılarını gönderiyor örneğin.Bence topluca kaldırsınlar yabancı kuralını.Zaten milli takımlarda oynayan oyuncular belli.Onlar takımdan kesilmezler hemde.Klüp bazında başarılı olmalıyız Avrupada.Yoksa nereye kadar.GS 1. turda gidiyor Ş.L. BJK UEFA gruplarında.FB 3. Turda gidiyor.Ama kaliteli yabancı oyuncularla süper olur.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Yabancı sınırı olmayan bir ülke İtalya ve bu ülke son dünya şampiyonu oldu..

İtalyada 3 Avrupa Birliği Üyesi olmayan oyuncu oynatılabiliyor.

cengizvarts
12.Mayıs.2007, 00:10
yabancılar gelse bile Türk oyuncuların önünün kesilmesi gibi bir durum olmaz merak etmeyin 10 yıl sonra herşeyi göreceksiniz
vahiy gelmedi ama bazı düşüncelerim var
bence uygun bir karar

goosfraba
12.Mayıs.2007, 00:48
Bu karar 2010 Dünya Kupasından sonra verilse daha güzel olmaz mıydı sizce? Önümüzde bir Avrupa birde Dünya Kupası var? Oradaki başarılı veya başarısız performansımıza göre bu karar verilse güzel olurdu..

fm26mer
12.Mayıs.2007, 12:13
Artık Türk Milli Takıma daha fazla yabancı oyuncu gelecek.bakarsın ilk 11 tamamen Yabancı oyuncuyla dolar:D

ForsakeN
12.Mayıs.2007, 12:29
Artık Türk Milli Takıma daha fazla yabancı oyuncu gelecek.bakarsın ilk 11 tamamen Yabancı oyuncuyla dolar:D

Bu kural gelirse daha fazla Türk olan yabancı çıkmaz merak etme ;)

fm26mer
12.Mayıs.2007, 12:34
Bu kural gelirse daha fazla Türk olan yabancı çıkmaz merak etme ;)

neyse bakalım avrupa kupalarında nasıl sonuçlar alacağız böyle..:D

emicuda91
13.Mayıs.2007, 03:06
Böyle bir uygulamadan anadolu klüpleride faydalanıcak.Basit bir örnek Fenerbahçe'den Kemal Aslan geldiği günden beri oynama süresi çok az ancak takımdan gitmiyor.Çünkü yerine bi yabancı gelmeyeceğini biliyor rahat durumda.Diyelim ki böyle bir uygulama oldu ve Fenerbahçe orta sahaya 2 yabancı aldı.Eee o zaman bu oyuncu ya gidicek ya daha çok çalışacak.Büyük bi ihtimal gidicek o zaman anadolu klüplerine gönderilecek.Örnek Gazinatepspor'a gaziantep spor Beşiktaş yahut Galatasaray'danda gönderilen bu tür oyuncu alırsa kadrosu güçlenicek.Daha çok zorlayacak büyük takımları.Gençler içinse kesinlikle rezerv lig kurulmalı

bnce de bu çok mantıklı. oyun icinde 6 dan fazla yabancı olmaszsa saçma olabilrdi ama su anda bence gayet güzel bi kural

Omerdinho
13.Mayıs.2007, 10:59
fmsmyrna anlatmak istedigimi anlatmissin :)

Wesley Sneijder
13.Mayıs.2007, 20:39
Bence doğru bir karar. Avrupa'da başarıyı bu artırabilir.

ataman5
13.Mayıs.2007, 22:49
yemede yanında yat olucak 6 tane yabancıyı oynatıcan dışarda oturan misal 2yabancı devamlı problem çıkarıcak türk futbolcusu problem çıkarıcak bişiyi yapıyosan adam gibi yapıcan yabancı hakkı kalkıcaksa kalkar en iyi olduğu düşünülen adam sahaya çıkar oynar ne öyle istediğin kadar alıcanda 6sı oynıycak saçmalık!

PhotoGrapher
14.Mayıs.2007, 04:39
Artık kupa ve lig için ayrı kadrolar kurulur.Bence 5 yabancı Türk takımları için yeter en azından yetmeli.Eğer illa ki artırılacaksa da ligin kalitesi artar da yurt dışına yayın hakları satılabilirse daha fazla rant elde edilebilmesi için belki 2-3 sayı arttırılabilinir ama sınırsızlığın çok büyük zararları dokunacağı kanısındayım...

Sheriff
14.Mayıs.2007, 14:34
Süper ligde 6 yabancı oynayabilecek yine. Ama istediğimiz kadar yabancı alıp avrupa maçlarında oynatabileceğiz..

fmsmyrna
14.Mayıs.2007, 15:58
Kadrodışı olan yabancıların soun çıkaracağını hiç sanmıyorum.çünkü onlar kuralı bilerek gelicek sonuçta ve klüplerde gerektiğinde kadrodışı bırakabileceği tarzda oyuncular alacak

GeNç KaRTaL
14.Mayıs.2007, 16:37
Kadrodışı olan yabancıların soun çıkaracağını hiç sanmıyorum.çünkü onlar kuralı bilerek gelicek sonuçta ve klüplerde gerektiğinde kadrodışı bırakabileceği tarzda oyuncular alacak

Peki bu tarz oyuncuların Avrupa'da ki katkısı ne kadar olur?

Sheriff
14.Mayıs.2007, 16:42
Her hafta aynı yabancılarmı sahaya çıkacak. Değişebilir..

GeNç KaRTaL
14.Mayıs.2007, 16:48
Ya bence böyle bir sistem getirileceğine daha akıllı sistem getirilsin bu çok saçma çünkü...

fmsmyrna
14.Mayıs.2007, 19:05

zaten o tarz oyuncuların ligde katkısı olucak.Avrupa'da değil.Böylelikle aynı yabancılara bağlı kalmamamış olucaz

eGowiCh
31.Mayıs.2007, 17:24
Kulüpler sınırsız yabancı istedi
Turkcell Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Özhan Canaydın, Futbol Federasyonu'ndan, yabancı oyuncu konusunda tam serbestlik talep ettiklerini söyledi.

http://www.ntvspor.net/Images/14794.jpg

Turkcell Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı İstanbul’da yapıldı.

Radisson SAS Otel'deki Turkcell Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından bir açıklama yapan Canaydın, toplantıya gelen Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci'ye, yabancı oyuncu sınırlaması konusunda tam serbestlik istedikleri yönünde fikirlerini beyan ettiklerini belirtti.

Affan Keçeci'nin, bu taleplerini yönetim kuruluna ileteceğini vurgulayan Canaydın, yabancı oyuncu konusunda herhangi bir kriter getirilip getirilmeyeceğininin sorulması üzerine, ''Hayır, bizim isteğimiz İspanya, İtalya ve Almanya'daki sistemin uygulanması'' cevabını verdi.

Beşiktaş ile Denizlispor'un temsilcilerinin, mazeret göstererek katılmadıkları toplantıda, geride kalan sezonu değerlendirdiklerini anlatan Canaydın, ''Önemli konulardan biri de futboldaki şiddet ve gerekli tedbirlerin alınması. Fair-play anlayışı içinde yeni sezona iyi bir şekilde başlamak üzere fikir birliğine vardık'' dedi.

FEDERASYONLA ÖNEMLİ TOPLANTI
Özhan Canaydın, A Milli Takım'ın Brezilya ile yapacağı özel maçın ardından, Futbol Federasyonu ile Turkcel Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'nın önemli bir toplantı yapacağını söyledi.

Toplantıda, isteklerini ortaya koyacaklarını kaydeden Canaydın, ''Uzun süreceğini tahmin ettiğimiz toplantı sonunda, istekleri karara bağlayıp, yeni sezonu hem kulüplerin, hem taraftarların, hem de devlet mekanizmasının mutluluğu içinde geçirmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.

İLGİNÇ GÖRÜŞME
Toplantının ardından Özhan Canaydın'ın, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur ve takım menajeri Süleyman Hurma ile otel lobisinde uzun süre görüşmesi dikkat çekti.

Toplantı sonrası tüm kulüp temsilcileri otelden ayrılmasına rağmen, Mamur ve Hurma'yı göndermeyen Canaydın'ın görüşmesi, Kayserispor'un yıldız futbolcuları Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal'ın transferine yönelik olarak yorumlandı.

NTVSpor

hp-fm-gs
31.Mayıs.2007, 17:28
Bence saçma bir karar olur.Türk yeteneklere bir darbe vurulacaktır böyle olursa..

barahir
31.Mayıs.2007, 17:31
Eğer sistemli bir şekilde işletilirse çok başarılı olur Türk futbolu için.. Gelişmiş futbol kültürlerine bakarsak bu şekilde herhangi bir sınırlama yok..

tosunpasa
31.Mayıs.2007, 17:52
Bence saçma bir karar olur.Türk yeteneklere bir darbe vurulacaktır böyle olursa..

Neden darbe vurulsun ki? İngiltere'de, İtalya'da, İspanya'da darbe vurulmuş durumda mı oranın gençlerine? Bir takılmış Türk gençleri, Türk gençleri. Bu saydığım ülkelerin milli takımları bizden kat kat başarılı. Ve ülkesinde forma şansı bulamayan gençleri de eğer gerçekten yetenklilerse yur dışında top oynuyorlar.

Böyle bir uygulama bence çok yararlı olur..

hp-fm-gs
31.Mayıs.2007, 17:56
Çünkü Türkiye'de genç yeteneklerin değeri bilinmiyor.Meslea GS 'nin aslanlar gibi iki kalecisi varken , Topal gibi bir yeteneği varken ve altyapısı Avrupa'da finallere tırmanırken bunlar hiç birşey ifade etmiyor.

Bu yüzden böyle düşünüyorum..

Fernando Gago
31.Mayıs.2007, 18:06
inş. kabul edilir türk futbolu için dönüm nokatısı olur ama klüpler yabancı sınırlaması yok die ordan burdan 3 kuruşluk oyuncu alırsa bu iş olmaz

TR.CaPTaiN
31.Mayıs.2007, 18:31
Federasyon bu sefer ne diyecek bakalım.

Universal
31.Mayıs.2007, 19:16
Serbest bırakılması gerekiyor. Her takım istediği kadar yabancı alabilsin. Bakın Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya gibi ülkelerde serbest ve milli takımları oldukça iyiler. Ayrıca maç içinde gene yasaklama gelebilir. Mesela 18'lik kadroada sadece 6 yabancı bulunabilir denilebilir. Dünya Kupasında bile üçüncü olurken ülkemizde 8 yabancı hakkı vardı.

Memedov
31.Mayıs.2007, 19:56
Federasyon´un kabul edeceğini pek sanmıyorum.

deniz.91
31.Mayıs.2007, 20:10
bence böyle gayet iyi o zaman türk gençler ne olacak acaba

Fernando Gago
31.Mayıs.2007, 20:13
federasyon köşeye sıkıştı klüpler+f.terim serbest kalsn diyor federasyon zaten bu iki kuruma hizmet etmek zorunda değil mi ?? kabul etmemesi için bi neden olmamalı

ForsakeN
31.Mayıs.2007, 20:41
Federasyon'un kararını merakle bekliyorum.Kaldırır inşAllah sınırı

CeNTeR_TR
31.Mayıs.2007, 21:58
Eğer kaldırılırsa tüm takımların tv geliri falan aynı olmalı misal veriyorum:biri dünya çapında oyuncu alacakken biri düşük seviyede olacak ye 6+2 olsun yada böyle kalsın bence...

El Barto
31.Mayıs.2007, 22:01
Artması gereksiz.Adı sanı duyulmayan oyuncuları yabancoı hayranlığından dolayı dolduracaklar klüplere.Buna destek verenlerden birininde Fatih Terim olması beni çok şaşırttı.Eğer serbest kalırsa alttan oyuncu gelir mi sanıyorsunuz?

uAburak89
31.Mayıs.2007, 22:33
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, liglerde oynayacak yabancı futbolcu sayısının serbest bırakılmasının milli takıma zarar vereceğini söyledi.

Mehmet Ali Şahin, TBMM'nin kapanışı nedeniyle Meclis Parkı'nda verilen kokteyle katıldı. Şahin, Kulüpler Birliği'nin, Futbol Federasyonu'na yabancı futbolcu sayısının serbest bırakılması için öneri götürmesi hakkında şöyle konuştu:
''Yabancı futbolcu sayısı serbest bırakılırsa milli takım zarar görür. Çünkü futbol takımlarında yabancı oyuncu sayısı artarsa milli takıma kaliteli oyuncu yetişmesi daha zor olur. Bu bakımdan da sakıncalar doğurur. Ancak, Avrupa kupası maçlarında yabancı oyuncu sayısının artması takımlarımızın başarısı açısından yararlı olacağı kanaatindeyim.''

Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Teşkilat Yasası ile ilgili düzenlemenin başbakanlıkta takıldığını belirterek, ''Bu yasanın şimdilik çıkmasının bazı sakıncaları olduğunu düşündük ve yasayı seçimden sonraya bıraktık'' dedi.

Nocna Mora
31.Mayıs.2007, 22:37
Mehmet Ali Şahin'i geç :) Bir kere TÜRK Futboluna yazık olur. Düşünseinze ilk 11'de hep yabancı var maç izlemenin zevki kalmaz bence böyle daha iyi.

ChAoS
31.Mayıs.2007, 22:44
Bence hiç alakası yok yabancı sınırlaması kaldırılması türk futbolcular için bir rekabet ortamı olur .Yıldız olan yabancı oyuncuları feyz alma olanağı olur türk futbolcuların.....

the_imam912
31.Mayıs.2007, 22:48
İnşallah böyle bir şey olur.

barahir
01.Haziran.2007, 14:52
Mehmet Ali Şahin'i geç :) Bir kere TÜRK Futboluna yazık olur. Düşünseinze ilk 11'de hep yabancı var maç izlemenin zevki kalmaz bence böyle daha iyi.

Sen bir ingiliz olsan ingiltere ligini izlerken zevk almaz mısın??

JunkChorn
01.Haziran.2007, 19:22

Tabikide böyle olmayacak.Lisans hakkı serbest bırakılacak.Sahaya yine 6 tane yabancı ile çıkacaksın anladın mı?Yani bunun faydası şu olur:
X takım brezilyadan geleceğin ronaldinhosunu buldu ama henüz yaşı 18 ve senin ülkende yaş sınırlaması var bu durumda o yaştaki oyuncuyla doldurmak büyük risktir.İşte bu riski ortadan kaldırır.
Ama herkes zannediyorki sınırlama kalkınca sahada hep yabancılar olacak.O sınırla ma lisans izni içindir.

EL-Hadji
01.Haziran.2007, 21:20
sorun ılk 11 de kac yabancının olup olmadığı değil bence. sorun gelecek yabancıların kalitesi aslında kalitesizliği. Gelen oyuncuları görüyoruz lig a' da bile oynayamaz bazıları. Unutmayın avrupada başarıyı yakalamak sadece yabancılarla olmuyor. Gs' nin avrupa kupasının aldığında kaç yabancıısı vardı. ABD' de bir zamanlar yapıldığı gibi bi komisyon kurulsun. her yabancının alınmasına izin verilmesin. bu komisyonda scoutlar olsun menejerler klüplerimizi kazıklamasın

perpetua
02.Haziran.2007, 02:50
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, son günlerin tartışma konusu olan Türkiye'deki yabancı futbolcu sınırlamasına ilişkin kişisel fikrini açıklayarak, sınırsız yabancıya karşı olduğunu söyledi.

(A) Milli Futbol Takımı'nın Bosna-Hersek ile yarın yapacağı 2008 Avrupa
Şampiyonası Eleme Grubu maçı için Bosna-Hersek'in başkent Saraybosna'da bulunan Haluk Ulusoy, ay-yıldızlı ekibin akşam yapılan idmanını izlerken, gazetecilerle sohbet etti.

"Sınırsız yabancı ülke açısından iyi olmaz"

Saraybosna'da bugün yapılan federasyon yönetim kurulu toplantısında bu
konuda henüz bir karar alınmadığının hatırlatılması ve kişisel tercihinin
sorulması üzerine Ulusoy, ''Sınırsız yabancının ülke açısından iyi olacağına inanmıyorum. Ancak, kriter konulursa geçerli olabilir belki'' dedi.

FİFA'da ihtilaflı dosyalar daha da kabaracak

Türkiye'de kulüplerin yabancı futbolcu konusunda FIFA ile sürekli sorun
yaşadığını vurgulayan Ulusoy, ''FIFA'da yabancı futbolcularla ihtilaflı 300 dosya varsa, belki bunun 250'si Türk kulüplerinindir. Sınırsız yabancı kararı çıkarsa, bu dosyalar daha da kabaracaktır'' diye konuştu.

Cengo
02.Haziran.2007, 02:53
Yabancı geleceği baltalamaz!
Alsın size yabancı statüsü, çatır çatır deliyorlar!

Tüm kulüpler istiyor, Federasyon vermek zorunda.
M.A.Şahin 2 ay sonra o koltukta olmayacak, hakkı olmayanlar, bilgi sahibi olmayanlar gereksizce konuşmasınlar..

GeNç KaRTaL
02.Haziran.2007, 07:31
Kaldırılmalı ama belli kriterler konulmalı gerekli önlemler alınırsa bu sistem yararlı olabilir...

hp-fm-gs
02.Haziran.2007, 13:12
Kaldırılmalı derim.Ama bazı şartların getirilmesi iyi olur.

goosfraba
02.Haziran.2007, 13:19
Evet,yabancı sınırlaması kalkmalı ama şöyle bir kural getirilebilir...Kendi ligimiz de maçlara 5 veya 6 yabancıyla çıkılmalı.Ama Avrupa'da ki maçlara istediğimiz kadar yabancı kullanmalıyız..Böyle bir kural çok güzel olur gerçekten de..

fmsmyrna
02.Haziran.2007, 16:14
Bence kaldırılsın ancak kaldırılacaksa kesinlikle rezerv lig kurulmalı.

JunkChorn
02.Haziran.2007, 17:18
sorun ılk 11 de kac yabancının olup olmadığı değil bence. sorun gelecek yabancıların kalitesi aslında kalitesizliği. Gelen oyuncuları görüyoruz lig a' da bile oynayamaz bazıları. Unutmayın avrupada başarıyı yakalamak sadece yabancılarla olmuyor. Gs' nin avrupa kupasının aldığında kaç yabancıısı vardı. ABD' de bir zamanlar yapıldığı gibi bi komisyon kurulsun. her yabancının alınmasına izin verilmesin. bu komisyonda scoutlar olsun menejerler klüplerimizi kazıklamasın

Bakın beyler:
Aziz Yıldırım tamamen serbest bırakılsın 11 yabancı sahada olsun demiyor!
Sadece bizlere yabancı oyuncuyla lisans hakkı serbest bırakılsın diyor sahaya yine 6 tane çıksın diyor.Yani Avrupa'da Kaka oyundan çıktığında sevindiğimizde yerine giren Rui Costa olunca öyle kalıyoruz.!Hep bu konuda gündeme gelince Galatasaray gündeme geliyor.Çok büyük başarı yakaladı.Ama devamı gelmedi!Yani demek istediğim onun gibi başarılar sadece çok çok güzel bir altyapı ile olabilir.Her zamanda o kadar güzel altyapı bulamazsınız.

Fernando Gago
03.Haziran.2007, 01:09
bence kalkmalı nasıl olsa sahada 5 tük futbolcu olacak bu şekilde avrupada daha iddialı oluruz... türk futbolcular kendilerini daha iyi geliştirebilir ayrıca
van hooijdonk yozgatlıya nasıl duran top öretti
hagi emreye nasıl sol ayak alıştırdı vs.

Ertuin
03.Haziran.2007, 02:42
kaldırsınlar bnce hiç zararı olmaz bizim oyuncularımızda gitsin avrupada oynasın illaki 4 büyükler avrupada isim yapmıs orta halli takımlar atletico gbi bi takım olmasın gitsin laliga ya yeni cıkmıs murcia da oynasın burda yüksek ücretler alıyorlar gel keyfim gel bnce hiç kimse kızmasın gökhan ünal bnce türkiyenin su anki en ii forveti ama 10 mn dolarlık adam değil en fazla 3 5 mn dolar eder 10 mn dolara dünyaca ünlü bi oyuncu alırım bn takıma

uğuray1907
03.Haziran.2007, 16:14
kalkmasın zararlı olan türk futbolcusu olacak yararlı olan ise kluplere olacak...

Fernando Gago
03.Haziran.2007, 16:35
türk futbolcusuna neden zarar vericek bunu hala anlamış değilim takımda 90 tane yabancı futbolcu olsa sahaya 6 yabancı çıkabilecek ayrıca türk futbolcu iyi ise onu zaten kimse kesemez
ör: tuncay arda gökhan zan mehmet topuz gökhan ünal gökdeniz vs.
bu oyuncuları ne kadar yabancı tabsferi yapsanızda kesemezsiniz zaten onalrın farkıda bu hepsi milli takım oyuncusu

ChAoS
04.Haziran.2007, 01:39
Bence kaldırılmalı ARSENAL'in ilk onbirinde bazen ingiliz futbolcu bile olmuyor .....

Avrupada başarı için sınırlama kaldırılması şart.......

Yok bizi avrupa ilgilendirmez biz birbirimizi yenelim yeter dersen kaldırılmasın

rustem goldberg
04.Haziran.2007, 13:48
kalkmasın zararlı olan türk futbolcusu olacak yararlı olan ise kluplere olacak...

türk gençlerine zararı filan olmaz. oynamak isteyen adam oynar.en iyi ornek aaron lennon ve theo walcott.ikiside yabancı kontejyanı olmayan ingiltere liginde yetiştiler

TaRMaN
07.Haziran.2007, 15:25
Bence 8 Yabancı hakkı olsun.7'si ilk 11'de oynayabilsin.

uğuray1907
07.Haziran.2007, 15:33
serbest olsun fakat ilk 11 de sınırlı oynatılsın yabancı bu olabilir.mesela ukraynada böyle

Fernando Gago
07.Haziran.2007, 15:37
yabancı sınırlaması olmasın ama ilk 11de en az 5 türk oyuncu olmadı bence inş. böyle veya buna yakın bir sistem getirirler

Ahmet_77
09.Haziran.2007, 10:43
bence 8'e 9'a yükselsin en iyisi bu.

Varonil
09.Haziran.2007, 11:08
6+3 veya 6+4 şeklinde olabilir..

Memedov
09.Haziran.2007, 11:47
bence 8'e 9'a yükselsin en iyisi bu.

Bence yabancı sınırlaması kalkmasın İspanya vs. ülkelerde de 3-4 AB vatandaşı oynatabiliyorsun bizim Türk oyuncularımıza ihtiyacımız var yabancı sınırlaması kaldırılsa Türkiye A milli takımız´a kimi alacağız Türk futbolcular maçlar da oynayabilecek mi yabancı bir oyuncu varken ben Teknik Direktör olsam ve Yabancı uyruklu olsam bende tercih´imi yabancı oyunculardan yana kullanırım Türk futbolcular oynayamaz.

6 oyuncu ilk 11 oynar 3 oyuncu yedek bekler böyle bir uygulama olursa şahsen güzel olur yok öyle 8-9 tane yabancının hepsi birden ilk 11 oynar ise biz oyuncularımızı kaybederiz.

nerazzuri
09.Haziran.2007, 11:55
Bence çok saçma sanki şu anda milli takım çok başarılı

yabancı sınırlaması kaldırılırsa rekabet ortamı olacak türk oyuncular daha çok çalışıp kadroya girmeye çalışacak

+
Zaten bir futbolcu her zaman hazırda bekler ne oynayacağı belli olmaz her zaman hazır olması lazımdır.Milli maçlarda da hazır olması gerekir futbolcunun yani milli takım hiç bir şekilde zarar görmez

Memedov
09.Haziran.2007, 11:59
Bence çok saçma sanki şu anda milli takım çok başarılı

yabancı sınırlaması kaldırılırsa rekabet ortamı olacak türk oyuncular daha çok çalışıp kadroya girmeye çalışacak

+
Zaten bir futbolcu her zaman hazırda bekler ne oynayacağı belli olmaz her zaman hazır olması lazımdır.Milli maçlarda da hazır olması gerekir futbolcunun yani milli takım hiç bir şekilde zarar görmez

Sen bir yıldız oyuncusun ama Yedek oturuyorsun..Ne kadar kötü bir durum bu bilirmisin ?

Ortega niye kaçtı ?

nerazzuri
09.Haziran.2007, 12:12
Sen bir yıldız oyuncusun ama Yedek oturuyorsun..Ne kadar kötü bir durum bu bilirmisin ?

Ortega niye kaçtı ?

O zaman Ortega çok çalışsaydı ve t.d gözüne girseydi oynasaydı....

+
Yıldız olan bir oyuncu eğer çok oynamak istiosa zaten çok çalışır ve kadroya girer

omer-faruk-14
09.Haziran.2007, 18:22
Türkiye'de yabancı sınırlaması kalkarsa Türk futbolcuların yeteneklerini sınırlı olarak keşferler, yapancı sınırı kalkmazsa da Avrupa'da iyi bir başarı çok zor olur. Bence şöyle bir uygulama yapılsın: "Takıma istediğin kadar yapancı oyuncu alınır, fakat; ilk 18'e en çok 8 yabancı alınır, ve bu 8 oyuncudan da en az 1'i maça yedek olarak başlar."

BaD BoY
09.Haziran.2007, 18:46
İngiltredeki Kural Uygulansın...

Emurafu
09.Haziran.2007, 19:42
Bence kaldırılmalı ARSENAL'in ilk onbirinde bazen ingiliz futbolcu bile olmuyor .....

Avrupada başarı için sınırlama kaldırılması şart.......

Yok bizi avrupa ilgilendirmez biz birbirimizi yenelim yeter dersen kaldırılmasınIngilteredede serbest degil eger turkiyede serbest birakilirsa ne kadar capulcu varsa gelir

Kesinlik le ingiltere ligindeki kural olmasi lazim milli takimda oynama sarti olsun tamamen kaldirilirmi biraz mantikli dusunun

Fernando Gago
10.Haziran.2007, 00:36
istediği kadar çapulcu gelsin ilk 11de ve klübüde belirli sayıda türk şartı olursa 40 tane çapuclu olsa ne olur:)

Cengo
10.Haziran.2007, 23:28
İngiltere'de EU var
non-EU (Avrupa dışı) oyuncularda çalışma izni gerekiyor.

Bilmeden konuşmayalım!

Olması gerekenler:

* Avrupa Birliği(EU) oyuncuların serbestliği tanınacak.

* Avrupa Birliği harici oyuncular (non-EU) oyuncularda sınırlama konulacak.4 oyuncu olabilir.Ayrıca son 2 yıl içinde %40 oranında milli takımda oynaması gibi bir şey eklenebilir (çalışma izni).

* UEFA'ya bu kanun çıkarılıyor, karşılık olarak Türk oyuncular da EU oyuncuları olmalı şeklinde görüş bildirilecek.Oyuncu ihracatı da çok önemli..

Karar salı günü veriliyor sanırım..

sercaninan
12.Haziran.2007, 14:42
Arsenal: 27
Inter: 22
Rangers: 10
Liverpool: 19
Ajax: 18
Manchester United: 18
Chelsea: 18
Anderlecht: 17
PSV: 16
Panathinaikos: 15
Barcelona: 14
Porto: 14
Olympiakos: 14
Bayern Münih: 13
Lille: 13
Schalke 04: 13
Milan: 13
Werder Bremen: 12
Benfica: 12
Clup Brugge: 11
Juventus: 11
Real Madrid: 10
Rapid Wien: 10
Thun: 10
Lyon: 8
Artmedia Bratislava: 6
Real Betis: 5
Rosenborg: 5
Sparta Prag: 2.

Zaten bunları görünce neden avrupada başatının gelmediğini anlayabiliyoruz...Fazla söze gerek yok bence iyi olan Türk futbolcusu yine oynar örneğin Tuncay yabancı olsa da olmasa da oynar veya Gökhan Ünal gibi bir çok yıldız kaç yabancı olursa olsun oynar...KALKSIN KALKSIN KALKSIN...

nart_susruko
13.Haziran.2007, 01:20
bi mazeret bu kaldı zaten, kalsada kurtulsak ve izlemeye koyulsak başarıları!

cando
13.Haziran.2007, 20:51
Ben Beşiktaş lıyım bunun aziz yıldırımla alakası yok.Bence kalkmalı bu sayede iyi olan forma alacak.Sınırlama olunca gençler rahatlıyor.Bence sınırlama kalkınca gençler forma kapmak için daha çok çalışacak.

g14
13.Haziran.2007, 22:31
Fenerbahçenin sınırlaması 6 da kalsın diğer takımların 12 olsun

GeNç KaRTaL
17.Haziran.2007, 18:05
Futbol Federasyonu, yabancı sayısının serbest bırakılmasını "Kabul edilemez" diye değerlendirdi.

Federasyon, 19 Haziran'daki zirvede kulüplerin son önerisini alacak, yumuşama olması halinde, 6+2 formülünü onaylayacak

Futbol Federasyonu, sınırsız yabancı talebinde bulunan Kulüpler Birliği'nin geri adım atması halinde yeni sezonda kontenjanı iki kişi daha artırma kararı alacak.

Birliğin 1 Haziran'da yapılan toplantısında dile getirilen sınırsız yabancı isteğine sıcak bakmayan ve "kabul edilemez" diye değerlendiren federasyonun, 19 Haziran'da yapılması planlanan ve Başkan Haluk Ulusoy'un da katılacağı bildirilen ortak oturumunda kulüplerden gelecek son öneriyi alacak.

Sınırsız yabancı konusunda en ısrarcı kulüp görünen Fenerbahçe'nin tavrını yumuşatması durumunda, federasyonun altısı sahada yer almak üzere 8 yabancı oyuncuyla sözleşme imzalanması formülünü kabul edebileceği kaydedildi.
Bu durumda kulüpler kadrolarına sekiz yabancı bulundurabilecek, ancak Süper Lig maçlarında bunların en fazla altısına yer verecek. Avrupa Kupası maçlarında ise tümünü oynatabilecek. Kulüpler ile yapılacak toplantıda gündeme gelecek olan bu öneriye çoğunluğun olumlu bakması halinde federasyon yönetim kurulu hafta içinde konuyu karara bağlayacak.

Sidney şartı
FIFA'nın yaklaşık iki yıldır üzerinde çalıştığı ve Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta'yı bizzat görevlendirdiği yabancı kontenjanıyla ilgili çalışmasını gelecek yıl Avustralya'nın Sidney kentinde yapılacak genel kurula kadar sonuçlandırmayı planladığı bildirildi.
Sahada 6 yabancı ve 5 yerli oyuncunun yer almasıyla ilgili taslağın kesinleşmesinin FIFA'ya üye tüm federasyonları bağlayacağını belirten yetkililer, Türkiye Futbol Federasyonu'nun da sadece 2007-2008 sezonunda geçerli olmak üzere 6+2 formülünü kabul edebileceği ileri sürüldü.

FIFA genel kurulundan gelecek yıl çıkacak sonuca göre yeni sezonda yeni düzenleme yapılacağı kaydedilidi.
(Milliyet)

Ahmet_77
17.Haziran.2007, 19:04
direk 8 olsa daha iyi olur.

Mr.CordiaL
17.Haziran.2007, 19:39
Kesinlikle İngiltere'deki sistem uygulanmalı. Ülkemize kaliteli yabancılar getirebiliriz...

M.Scofield
17.Haziran.2007, 19:53
en iyisi bu şekilde olması

fenerlistinanc
17.Haziran.2007, 20:27
Kesinlikle İngiltere'deki sistem uygulanmalı. Ülkemize kaliteli yabancılar getirebiliriz...

kesinlikle katılıyorum gelen yabacılar kaliteli olunca ligimizin kaliteside artacak

TR.CaPTaiN
18.Haziran.2007, 01:43
Federasyon doğru düzgün ne yapmış ki şimdi de düzgün birşey bekliyoruz.

sercaninan
18.Haziran.2007, 02:16
Bu 6+2 inanılmaz saçma bir yöntem yani şimdi kadromuzda 8 yabancı var diyelim Ronaldo'da geldi bu adamlardan hangi iki tanesi kesilecek...Edu,Lugano,Appiah,Alex,Carlos,Kezman,R onaldo(başka bir starda olabilir)...Ya direk 8 yapsınlar ya da serbest bıraksınlar bi tutturmuşlar milli takım milli takım al işte sana milli takımı görüyoruz sınırlama var ama takımda bi cacık yok hemde yılda 8-10 tane maç yapacak diye milli takım için sınırlama olması çok saçma İtalya'da sınırlama yok adamlar Dünya şampiyonu...Şu anda Dünya'nın futbolda üst düzey ülkelerinin hiç birinde sınırlama yok...Ama biz halen geri kafalılık yapıyoruz...Bu şekilde gidersek hiç bir yere de gidemeyeceğiz...Sınırlama var da ne oluyor ne Avrupa ne de Dünya Kupasına gidebildik şimdi bir kez daha Avrupa Kupası tehlikede yine gidemeyebiliriz...Yani bunlar sınırlama ile olucak işler değil...

Emurafu
18.Haziran.2007, 02:17
en iyisi bu

Ertuin
18.Haziran.2007, 02:20
ya serbest bıraksınlar yada böle kalsın öle 6+2 ye fln gerek yok

TR.CaPTaiN
18.Haziran.2007, 03:31
6+2 nin hemen hemen 6 yabancı kuralından yani şu anki sistemden hiçbir farkı yok. Hiçbir yıldızı getiripte tribüne yollayamazsın.

Fıratcan Alçınkaya
18.Haziran.2007, 11:08
En iyisi bu kalsın böyle...

Fernando Gago
18.Haziran.2007, 20:08
yarın karar verilcek tff inş. 1 kerede olsun doğru bi hareket yaparda 6+ ... ya çevirir bu işi

Omerdinho
18.Haziran.2007, 20:09
ya serbest bıraksınlar yada böle kalsın öle 6+2 ye fln gerek yok
Ertuin'e katilmamak elde degil.. 6+2 sacma olur yedekte oturtmak icin yabanci oyuncuya bi ton para vermek dogru olmaz..

fmsmyrna
18.Haziran.2007, 21:10
yarın karar verilcek tff inş. 1 kerede olsun doğru bi hareket yaparda 6+ ... ya çevirir bu işi

Federasyonumuz çok yoğun Çarşamba'ya ertelendi.Böyle saçmalık olurmu yahu takımlar transfer yapamıyor bugün git yarın gel

Fernando Gago
18.Haziran.2007, 22:03
yaw bırak bunlar gsye cezayı bile 10 kere erteleyip verdi çarşambadanda ertelenirse hiç şaşmam

absolut12
18.Haziran.2007, 22:19
6+2 yapacaklar kesin kaldırmak istemiyolar ama klupler de baskı yapıyo tek cıkar yolu bu.

Jesus_FB
18.Haziran.2007, 22:23
Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasında çarşamba günü yapılması planlanan toplantı ertelendi..

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada toplantı öncesinde yaşanan gelişmeler aktarıldı ve kararın gerekçeleri açıklandı..

İşte TFF'nin açıklaması ;

ÇÖZÜM ERTELENDİ

Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin “yabancı statüsündeki oyuncularla ilgili sayısal kısıtlama kaldırılsın” talebi sonrasında, öncelik bu talepte olmak üzere, yayın gelirleri, tesciller, alt yapı fonları ve PAF Ligi gibi futbolumuzun son derece önemli konularının görüşüleceği toplantının 19 Haziran tarihinde yapılması için Kulüpler Birliği ile günler öncesinden mutabakata varmıştır.
Yabancı statüsündeki oyuncular konusunda detaylı bir rapor hazırlayan Türkiye Futbol Federasyonu, İstanbul’da yapılması kararlaştırılan toplantıya, Haluk Ulusoy başkanlığında, aralarında Yönetim Kurulu üyeleri ve uzmanların da bulunacağı geniş bir kadroyla katılmayı planlamıştır.
Ancak Kulüpler Birliği, bugün farklı bir talepte bulunmuş ve anlaşılamayan bir nedenle, yeri ve tarihi önceden saptanan bu toplantının 20 Haziran’da Ankara’da yapılmasını istemiştir.
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, söz konusu tarihte günü önceden belirlenen bir başka toplantıya katılacağından bu talebe olumsuz yanıt vermiştir. Bu gelişmenin ardından. Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasında yapılacak toplantı ileri bir tarihe ertelenmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU

fmsmyrna
19.Haziran.2007, 01:02
Kulüpler birliği neden istemiş acaba Futbol federasyonu diğer toplantısını erteleseymiş ya çok yoğunlar temmuz'a geldik daha belli değil yapamıyorlarsa bırakıp gitsinler bugün git yarın gel

Yabancı sınırı kalksada kalecilerimiz türk olsun Almanya'da böyle ve güzel kaleciler çıkıyor.

goosfraba
19.Haziran.2007, 06:57
Bunlar tatil yapıyor biz toplantıyı bekliyoruz :S

perpetua
19.Haziran.2007, 17:21
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Lig TV'de katıldığı "Futbol Gündemi" programında yabancı sayısı ile ilgili konuştu..

Erzik yabancı sayısının arttırılıp arttırılmaması konusundaki tartışmalarla ilgili şunları söyledi ;

"İNGİLTERE 15 YIL SONRA ANLADI!.."

"Buraya gelmeden bir iki olaya baktım.. İngiltere'de 91 yılından itibaren 3,9 yerli futbolcu oranı.. Şampiyonlar liginde oynayan takımlar bazında.. Bazı kulüplerde Premier Lig'de oynayan yabancı futbolcu oranı ile yerli futbolcu oranı ele alındığında yerli futbolcu oranı %20'ye düşüyor.."

"Bu araştırma "futbol akedemileri görevini yerine getiriyor mu getirmiyor mu?" diye yapılmış ve kanaat getirmediği yönünde olmuş.. İngiltere Milli takımlarının kapasitelerinde büyük düşüşler izlenmiş.. "Yetenekli futbolcu çıkmıyor ama üstte yer bulamayıp yok olup gidiyor" demişler.. Premier Lig'in kapılarını yabancılara ardına kadar açmış bir ülke bunu 15 yıl sonra söylüyor.."

"ÖNCE PROFESYONEL YÖNETİM!.."

"Kulübe yatırım yapan insan rant bekler.. Buna saygı duyuyorum.. Kulüplerin bu dernekler yapısı olmaması gerek.. Profesyonel bir yapı olmayan yere Roberto Carlos geliyor.. Nereden?.. Real Madrid'den.. Türk futbolundaki en büyük sorun bu.. Profesyonel yapı olması gerekiyor öncelikle.. Kulüp menfaatinin dengelenmesi lazım.. Ne ile? Ülke futbolunun geleceği ile.. Eğer 4 tane Roberto Carlos almaya kalkarsanız zaten o kulüp yaşamaz.."

"Koca Real Madrid kulübü 7 sene önce büyük bir krize girdi.. Bir büyük şirket gitti belli bir payla ortak oldu ve öyle canlandı.. Sonra stadını sattı.. Mecburdu.."

LYON MODELİ!..

"Eğer Türkiye hudutları içinde kulübünüz varsa ve hala dernekler kanununa bağlıysa Real Madrid'in yaptığını yapmaya kalkarsanız batarsınız.. Yapmanız mümkün değil.. Şampiyonlar Ligi gibi alanlarda yarışırken bir Olympique Lyon modeli ile yarışabilirsiniz.. Bayern Münih başlangıcından bu yana Şampiyonlar Ligi'ne katıldı.. Kulüpte bir çarpık yapı yok.. Ama bu sezon katılamadı.. Nedenlerini sordum Beckhenbauer'a, dediler ki "tutmadı bazı hesaplar".. E peki ne yapacaksınız?.. "UEFA Kupası'nda başarılı olmaya çalışacağız.. Oradan da belirli bir gelir hesabı yaptık" dediler.. Kendi kaynakları ile birlikte bekledikleri gelir 25 milyon euro.. Diğer taraftan 50 milyon euro harcadılar Luca Toni ve Ribery'i aldılar.. Şunu anlatmak istiyorum, bütün bu hesaplar yapılıp denge kurduktan sonra birde Milli takımınız var bunu düşüneceksiniz.. Daha ne kadar başkalarının kaynaklarından beslenebilirsiniz?.. Alman Federasyonu ile konuştuk.. "Bunları ben yetiştiriyorum, siz alıyorsunuz" diyor.. Bütün yatırımı o yapmış.. Haksız mı?.. Değil.."

"%51 YERLİ!.."

"Sonuç olarak bence sahada mücadele eden takımın %51'i mutlaka yerli olmalı.. Bunu bir dönem sayın Ali Şen ile de tartışmıştık ve o "O kadar para verip getireceğim adamı kulübede oturtmam" demişti.. Ama başka çaresi yok.."

Fernando Gago
19.Haziran.2007, 21:33
yaw bari şu adamı dinleyin şu önümüzdeki engeli kaldırın

sercaninan
20.Haziran.2007, 00:36
Eeeee şimdi ne zaman verilecek belli değil takımlar transfer yapamıyor bu ne biçim federasyon yaaa yeter artık bi bırakın da Türk futbolu ilerlesin...

TaşkınMahmut
20.Haziran.2007, 01:51
yabancı sınırı kesinlikle kalkmalııı.Türk oyuncuların bonservisleri çok para.Yabancılara bir araba alsan bile geliyor.

ForsakeN
20.Haziran.2007, 23:37
Bakın kesin 6+2 kuralı gelecek.Maksat kuralı değiştirdik demek

canavar20
22.Haziran.2007, 12:20
kalksın bence:)

spider3784
22.Haziran.2007, 12:32
Bence yabancı sınırı olabilir, ancak gençlerin önünü açmak için şöyle bir koyulabilir. Bir takım ligdeki bütün maçlarda belirli bir yaşın altındaki 2 tane Türk futbolcuyu oynatmak zorunda. Bu sayede o çocuklar banko oynayacağı için hem gençlerimizşn önü açılır hemde klüpler bazında Avrupa'da bir başarı yakalayabiliriz diye düşünüyorum.

travis1903
22.Haziran.2007, 14:07
sınrılamanın her turlusune karsıyım dolayısıyla yabancı sınırlaması kalksın diyenlerdenim...

:0:

Rodrigo Tello
22.Haziran.2007, 17:11
Kalkarsa Türk topculara yazık olur ama Smp Liginde ve Uefa'da basarılı oluruz..

Mirza
24.Haziran.2007, 14:36
Şimdi bu sınırlamanın kaldırılmasını hangi takım istiyor hangi takım istemiyor, yahut takımların hepsi istiyor mu ?

deniz.91
24.Haziran.2007, 14:41
Şimdi bu sınırlamanın kaldırılmasını hangi takım istiyor hangi takım istemiyor, yahut takımların hepsi istiyor mu ?

çoğunluk istiyor hatta hepsi istiyor heralde

nart_susruko
25.Haziran.2007, 01:44
biri daş attı yine birileri de uğraşıyor

..

Appiah1907
25.Haziran.2007, 05:54
3 kuruşluk yerli oyuncuların 10 kuruş değer görmemesi için,büyük klübe gelince misyonunu tamamladığını düşünen yerli futbolcular görmemek için,avrupada daha iyi takımlarımızın olması için sınır kalkmalı. Ayrıca milli takım zaten son 2 tane önemli organizasyona katılamadı daha ne kadar başarısız olucakki.Takımın omurgasınıda lejyonerlerden kurarız,tabi sınır kalkdıkça avrupaya açılma hedefi olan futbolcularımızda olucak.vs vs..

dinaMYt
26.Haziran.2007, 13:52
artı bilmemkaçlı bi sistem olmamalı muhtemelen de olmayacak.baştan beri karşıydım sınırın kalkmasına ama anlaşılan o ki takımların çoğu sınırın kaldırılmasından yana.eğer yabancı sınırı kaldırılır yada arttırılsa bence getirilmesi gereken en önemli koşul 18 kişilik kadroda altyapıdan en az 2 oyuncu bulundrma kriteri olmalı.aksi bi durumda oyuncu çöplüğü oluruz.zaten avrupa kupalarında da benzer bir kota uygulanmaya başladı.

yabancıları trübüne çıkaracak herhangi bir sistem ise bize ciddi zarar verir.

seaways9999
28.Haziran.2007, 21:25
evet ya kalksın sınır.kalksın ki anelka gibi dünya yıldızları 17 maçta 2 gol atıp bi maçta 4 gol atan milli takımın geleceğini yedekte bekletsin.kalksın ki beş para etmez heinz lar altan başka kulübe göndertsin.kalksın ki gelen beceriksiz yapbancılar kulüplere boş yere masraf yaptırıp uefaya şikayetler yollasın.kalksın ki afedersiniz yabancı abazası kulüpler doldursun kulüpleri yabancılarla sırf haklarını kullanabilmek için ve milli takımımız yedekleşsin.aziz yıldırım değil özhan canaydın istese bile karşı çıkarım ben buna.bence 5e indirilmeli.ve yeni kural olarak her kulüpte en az 2 genç ilkonbirde sahaya çıkmalı.genç derken 20 yaş altı.kalksın diyenler kendi kulüplerini düşünüyolar.bazı kulüpler kendilerini türk turkcell süper liginden bi gömlek üstün sanıyo.avrupada da görüyü neyin ne olduğunu.istediğin kadar yabancı getir parayla yapabileceğin sınırlıdır yürek de lazım.

bence sen giden paralara yanıyorsun sen önce türk oyunculara harcanan paralara bak yyabancı sınırı 6+2 felan olsunki türk oyuncuların fiyatları insin
yok sen bana yabancı oyuncuları savunuyor diyebilirsin ama türk oyucular alıyorlar paraları yan gelip yatıyorlar nasıl olsa yabancı sınırlaması var bana öuhtaclar diyip yan gelip yatıyorlar türk oyunculara verirler fazladan para yabancı oyuncuların paralarını geç öderler veya ödemezler adam tabiki oynamaz sahaya filan çıkar sap gibi durur

tnr1907
28.Haziran.2007, 22:41
kalkmasın!aziz istedi diye yıllardır süregelen mantalite değişemez!

bu düşünceyle hareket ederse futbol federasyonu türk futbolu avrupada hiç ilerlemez

eGowiCh
01.Temmuz.2007, 03:28
Yabancı sınırlaması mı? Güldürmeyin

http://www.pasfotomac.com.tr//2007/07/01/im/44FAE417E7736248B7240415b.jpg

Biz ne sayı saymayı biliyoruz, ne de eğer sayı sayarsak bunların işimize gelmezse ne anlama geldiğini. Yabancı futbolcu kısıtlamasını savunup da başını kuma gömenlere bazı gerçekleri hatırlatalım istedim. Aşağıdaki tabloda bu sene 5 büyük lig şampiyonun kadrolarındaki yerli ve yabancı oyuncu sayısını görüyorsunuz. İnterliler utanmasalar nerede ise İtalyan oynatmayacak duruma gelmişler. Gelmişler de ne olmuş? 2006 Dünya Kupası'nı İtalya kazanmamış da ben mi yanlış biliyorum? Tam 10 yabancı oynatan Lyon'un ülkesi de final oynamamış mıydı yoksa? Şampiyon Stuttgart, dünya 3'üncüsü olan Almanya'nın değil de Uranüs'ün takımı mıydı? Aynı Almanya'nın Dünya Kupası'na götürdüğü 6 forvetin 5'i aslında devşirme adamlar değil miydi? Yabancılarının sırtında yükselen Real Madrid, turnuvanın en çok gol atan ve göze en hoş gelen futbollarından birini oynayan İspanya takımı değil miydi? Dünyanın en pahalı ligi neden İngiltere Ligi oluyordu? Adamlar çatır çatır yabancıları, devşirmeleri oynatıyor, şampiyonlukları topluyor. Biz de kendi kendimize yalanıp duruyoruz. Neymiş efendim; yerli malı, Türk'ün malı, her Türk onu kullanmalı!!! Bırakın bu işleri beyler. Ülkemize yabancılar gelmeden önce kaç tane futbolcu gönderebilmişiz ki Avrupa'ya? Önleri apaçıkken ne yapabilmiş ki bizim topçular? Bu sektör artık yüz milyar dolarla ifade edilen bir sektör oldu. Burada öyle milliyetçi tavırlar falan sökmüyor artık. Adam firmasının tanıtımını yapmak için her türlü silahı kullanıyor. Sonuçta bu ekonomik ve tanıtım boyutu ile büyüyen bir iş. Ülkemin tanıtımını futbol sayesinde yapmaktan daha büyük bir milliyetçilik olabilir mi? Aslında araştırın bakın, bu yabancı sınırlamasından yana olanların nerede ise tamamının şirketlerinde ciddi oranda yabancı personel vardır. Adam orada kendi işine geldiği için milliyetçilik yapmaz da iş futbola gelince; hem de bu kadar büyük bir pastada anlamsız yere şovenistlik yapar. Şimdi bakın bakalım bizim 2. lige. Orada yabancı oyuncu mu var? Hepsinin önü kapalı mı? Tersine tamamen açık. Peki ne çıktı bu sene oradan? Var mı 1 tane Turkcell Süper Lig takımının peşinde ısrarla koştuğu oyuncu? Nerede Türk yıldızlarımız? Allah aşkına mantıklı olun. Kriteri koyun ve serbest bırakın yabancıyı. Bizim gençlerin Lincoln'den, Carlos'tan, Cisse'den ne kadar çok şey kazanacaklarını düşünebiliyor musunuz?

Dr. Gürkan KUBİLAY

goosfraba
01.Temmuz.2007, 03:45
Ne güzel anlatmış Gürkan Kubilay, ama bizim TFF'nin başında hala Ulusoy olursa bu yabancı sınırlamasına bir çözüm gelemez!

Maksic
01.Temmuz.2007, 05:04
6+2 olucak büyük ihtimal

Fernando Gago
01.Temmuz.2007, 11:54
Uefa +2 +5 kuralını kaldıracak seneye...

Emurafu
01.Temmuz.2007, 21:41
TFF yabancı kararını açıkladı

TRT'nin canlı yayınına telefon bağlantısı ile katılan TFF Başkanvekili Affan Keçeci "Biz yabancı oyuncu ile ilgili kararımızı 6 oyuncu şeklinde vermiştik ve bu kararımız resmi gazetede yayınlanmıştı. Bu tarihten sonra yabancı sayısıyla ilgili bir karara gerek duymadık. Gündemimizde de yabancı oyuncu sayısı yok. Yapacağımız ilk toplantıda istifa eden kurullarımızın yerine yenilerinin atanmasını görüşeceğiz. Futbol Federasyonu ciddi bir kurumdur ve sık sık kararlarını değiştirmez" dedi.

Keçeci'nin bu sözleri yabancı sayısının önümüzdeki sezonda da 6 olarak kalacağı şeklinde yorumlandı.

fenerlistinanc
02.Temmuz.2007, 00:16
eğer karar gerçekten böyleyse helal olsun tff'ye
avrupada nasıl türkiyede nasıl hala görmezlikten gelsinler

Fıratcan Alçınkaya
02.Temmuz.2007, 17:40
Flaş! Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, Türk futbolunun gündemindeki yabancı kontenjanı tartışmalarına nokta koydu.

TRT'nin canlı yayınına telefonla katılan Affan Keçeci, "Biz yabancı oyuncu ile ilgili kararımızı 6 oyuncu şeklinde vermiştik. Bu tarihten sonra yabancı sayısıyla ilgili bir karara gerek duymadık. Gündemimizde yabancı oyuncu sayısı yok. İlk toplantımızda istifa eden kurullarımızın yerine yenilerinin atanmasını görüşeceğiz. Futbol Federasyonu ciddi bir kurumdur ve sık sık kararlarını değiştirmez" dedi.

Omerdinho
02.Temmuz.2007, 17:46
bunlar ne yapmaya calisiyor yahu,önce secim kararini gündeme almadilar, simdide yabanci sinirini gündeme almiyorlar, 17 klübün aldigi karar neden görmezden geliniyorki?? eger o klüplerin aldigi kararlar ciddiye alinmiyorsa neden klüpler birligi vakfi kuruldu?? kapatsinlar ozaman.. ciddiye almiyorlar zaten..

GeNç KaRTaL
02.Temmuz.2007, 17:51
Bence karar iyi oldu.Neden? Çünkü kararın gelecek sezon değil bir sonraki sezon uygulanması daha iyi olacaktır.Kulüpler böylece daha planlı şekilde hareket edebilirler ve başarı böyle daha kolay gelir.

uAburak89
02.Temmuz.2007, 17:51
Çok yerinde bir karar, artmasın..

TürkuAz
02.Temmuz.2007, 17:53
Kalsın böyle memnunuz...

fmsmyrna
02.Temmuz.2007, 17:54
Bu açıklamayı ntv spor haberlerinde görmüştüm adam kesin bir şey söylemiyor.

Fıratcan Alçınkaya
02.Temmuz.2007, 18:48
Benimde kararım artmaması yönünde... İyi oldu bu karar...

Appiah1907
02.Temmuz.2007, 19:15
eğer artış olmazsa federasyon beşiktaşın kuklası olmuş demektir,2 gün önce demirören açıklama yapıyor "sınırın kalkmaması yönünde tek başıma savaşacağım "diye,bunun üstüne birde bu kadar klüp istiyorken sınırın kalkmaması herşeyi açık seçik ortaya koyar.

"Ayrıca sınırın 6da kalması için savaşacağım diyen demiröenin gerekçeside bir o kadar ilginç."Türk futbolunun iyiliğini düşünüyoruz",nobre apar topar türk yapılırken neyi düşünüyordunuz acaba.Herkes herşeyin farkında..

Emurafu
02.Temmuz.2007, 20:21
Kesinlikle sınırsız olmaması lazım en azından 6+2 yada ingilteredeki kriterler olması lazım

Fernando Gago
02.Temmuz.2007, 21:30
Bu Tffden ancak bu kadar çıkardı zaten türk futbolunun başına gelen en kötü şey H.U

Varonil
03.Temmuz.2007, 00:15
Türk futbolunu kara günler bekliyor bence.Çıkabilecek en kötü karardır yabancı sınırına dokunulmaması.Artık Avrupada başarı için diğer Avrupa takımları ile eşit şartlarda yarışmamız gerekiyor.

WebMaster91
03.Temmuz.2007, 00:20
Yanlış hatırlamıyosam bi ara İtalya Serie A'da her sezon 1 yabancı transferine ama kadroda sınırsız yabancıya izin veriliyodu (Şimdi Serie B böyle)..Böyle olsun..Buna da razıyız ama 6 tane yabancı az..HU İstifa :mad::mad:..