View Full Version : Aslantepe İle İlgili Bütün Başlıklar
Cibiliemin
28.Mayıs.2005, 13:33
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Galatasaray'ın uzun zamandır beklediği Seyrantepe ile ilgili müjdeli haberi Kazakistan'da verdi: Seyrantepe Galatasaray'ın.
Bir ziyaret için gittiği Kazakistan'da basın mensuplarıyla bir sohbet toplantısı düzenleyen Erdoğan, Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'la görüşmelerinde konuyu neticeye bağladıklarını söyledi. 2012'deki Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine talip olduklarını belirten Erdoğan, bu yıl içinde konunun kesinlik kazanacağını hatırlattı.
Şükrü Saracoğlu Stadı'nın etrafında çadırların kurulması ve ağırlama yapılmasının sıkıntı doğuracağını kaydeden Erdoğan, Seyrantepe'de bu işin daha rahat organize edilebileceğini ifade etti. Erdoğan, “2012 Avrupa Şampiyonası finallerine talibiz. Zaten 2008 UEFA Kupası finali büyük ihtimalle Türkiye'de yapılacak. Galatasaray da Seyrantepe'yi yetiştirirse orada olacak. Yoksa Atatürk Olimpiyat Stadı'nda olacak. Galatasaray'a verdik. İş bitmiştir. Ancak Galatasaray sadece üst kullanım hakkına sahip olacak.” dedi.
Galatasaray yönetimi, Seyrantepe arazisinin girişine kulübün 100. yılını simgeleyen 100 adet bayrak dikecek. Bayrakların bir ay içinde dikilmesi bekleniyor. Seyrantepe arazisinin bütün işlemleriyle ilgilenen Refik Arkan dün yaptığı açıklamada, “Başbakanımızın böyle bir beyanat vermesi bizi çok sevindirdi. Uzun zamandır Seyrantepe arazisi ile ilgileniyorduk. Nihayet mutlu sonla bitti. Bizim amacımız Başbakanımızın da söylediği gibi stadımızı en kısa sürede yapıp 2008'de İstanbul'da oynanması planlanan UEFA Kupası finaline yetiştirmek.” diye konuştu.
Ribery’nin bonservisi alındı
G.Saray, Fransız oyuncusu Franck Ribery'nin bonservisini Metz Kulübü'nden aldı. Kulüp futbol Şube Sorumlusu Fatih Gökşen, “Metz kulübüne 2 milyon Euro vererek Ribery'nin bonservisini aldık. Artık 3 yıllığına bizim oyuncumuz.” dedi.
ZAMAN
emirduman
28.Mayıs.2005, 15:16
Bunlar güzel haberler... ama hala bizim hak ettiğimiz stada kavuşacağımız düşüncesi çok uzak geliyor...
Steven_Gerrard
28.Mayıs.2005, 15:47
üst kullanım hakkı zaten bizdeydi.....???? biz tapusunu almaya calısıoduk we alamıcaz anlamına gelio bu haber.. bunun nesi müjde??????? :roll:
comandante
28.Mayıs.2005, 19:28
Ancak Galatasaray sadece üst kullanım hakkına sahip olacak.” dedi.
iide yani biz buna zaten sahipdik riberynin dediği gibi
tolginho
28.Mayıs.2005, 20:55
2008'i Şükrü Saraçoğlu'na alacaklardı. Galatasaray'ın 2008'e yetiştirebileceğini sanmıyorum.
Frank_Castle
29.Mayıs.2005, 01:16
2008 e yetiştirilebilir , tabi para olduğu sürece
valla ben temel atılmadıkça inanmam.canaydın da erdoğan da palavra da sınır tanımıyor.
PhotoGrapher
29.Mayıs.2005, 13:52
Para olsa stad bi yılda da yapılır ama para nerdeeee....
Cengo
29.Mayıs.2005, 16:59
Recep Tayyip Erdoğan UEFA Kupası ile ilgili bir cümle sarfetmedi.Yalan bir cümle konulmuş araya.
Türkiye'den 2008 UEFA Kupası için tek aday var:
FENERBAHÇE ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU STADI
Ayrıca Galatasaray'a tapu verilmeyecek, boşuna rant hayalleri kurmayın.Stadınızı yapın, size kimse ses çıkarmaz..
Vieri
30.Mayıs.2005, 02:03
uefa kupası için saraçoğlunu önereceklerini biliyordum.. gayette güzel olacağını düşünüyorum..
galatasaray tapusuyla ilgili henüz bir gelişme yok sadece galatasaray dışında başka kulüplerimizinde bu büyük rantta gözü var.. o yüzden şu sıralar o iş biraz karışık önümüzdeki günlerde netlik kazanır.. tapu mu veriyoralar kira kontratımı anlarız
apaydin2148
30.Mayıs.2005, 09:48
Recep Tayyip Erdoğan UEFA Kupası ile ilgili bir cümle sarfetmedi.Yalan bir cümle konulmuş araya.
Türkiye'den 2008 UEFA Kupası için tek aday var:
FENERBAHÇE ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU STADI
Ayrıca Galatasaray'a tapu verilmeyecek, boşuna rant hayalleri kurmayın.Stadınızı yapın, size kimse ses çıkarmaz..
bencede en iyi aday Şükrü Saraçoğlu stadı olur.Dünyanın en iyi stadlarındna biri çünkü
metin oktay
02.Haziran.2005, 14:25
benım artık seyrantepe projesıyle ılgılı hıc bır guvenım kalmadı.ben unıversıte 1de okurken ozhan baskan okulumuza soylesıye geldı ve bu senın ıcınde stada baslıyoruz dedı.4uncu sınıfa gectım hala bır tık yok,bide utanmadan sıkılmadan tvlere cıkıp bu sene sonu baslıyoruz dıyo.
Genghis_Khan
02.Haziran.2005, 15:53
benım artık seyrantepe projesıyle ılgılı hıc bır guvenım kalmadı.ben unıversıte 1de okurken ozhan baskan okulumuza soylesıye geldı ve bu senın ıcınde stada baslıyoruz dedı.4uncu sınıfa gectım hala bır tık yok,bide utanmadan sıkılmadan tvlere cıkıp bu sene sonu baslıyoruz dıyo.
Utanıyor olsa zaten oturduğu koltuğa yapışmaz istifa ederdi (l)
cgdsshn
02.Haziran.2005, 16:35
fb'nin şükrü saraçoğlu stadı gerçekten çok güzel ama uefa o stada kupa finali vermez. bu harika stad Türkiye'deki imar yasalarına bile aykırıyken UEFA niçin izin versin. Galatasaray'ın Seyrantepe stadını o zamana bitirmesi de hayal olduğuna göre Türkiye bu organizasyonu o tarihe alamaz.
tolginho
02.Haziran.2005, 17:33
fb'nin şükrü saraçoğlu stadı gerçekten çok güzel ama uefa o stada kupa finali vermez. bu harika stad Türkiye'deki imar yasalarına bile aykırıyken UEFA niçin izin versin. Galatasaray'ın Seyrantepe stadını o zamana bitirmesi de hayal olduğuna göre Türkiye bu organizasyonu o tarihe alamaz.
İmar olayı Türkiye'nin iç işi, öyle olsa Türkiye Liglerinde oynayan takımları birinci ve ikinci stad gösteriyor, birinci stad olarak Fenerbahçe Kadıköy'ü tescil ettiremezdi.
Bir sorun olmaz o işin hukuki yönü, UEFA sportif yönüne bakar.
cgdsshn
02.Haziran.2005, 18:16
umarım senin dediğin olur. ama uefa bu organizasyonlarda çok titiz bu nedenle ben bu organizasyonu Türkiye'ye vereceklerini sanmıyorum.
Thierry Henry
02.Haziran.2005, 18:52
olum galatasaraylılar onu bunu bırakında biz stadı yaptık diyelim ama tapusu bizim değil yaaaa fenerbahce biz stadı yaptıktan sonra tapuyu satın alırsa ozaman naapcaz :?: :?: :?: :?:
dnz498
26.Temmuz.2006, 16:31
Seyrantepe Stadı için ilk adım atıldı
26 Temmuz 2006 10:10
Aylardır yapılıp yapılmayacağı belli olmayan Aslantepe Stadı'nda önemli bir adım atıldı. Sarı kırmızılıları sevince boğan adımı yöneticiler değil Kadir Topbaş attı.
Galatasaray'ın aylardır yapılıp yapılmayacağını merakla beklediği Seyrantepe Stadı'nda devlet ilk somut adımı attı. Bu zamana kadar sarı kırmızılı takımı ürküten devlet sonunda ilk projesine imzayı attı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş temelini attıkları projeyi şöyle açıkladı "Seyrantepe de triyaj alanı, vagon garajı ve aynı şekilde istasyon olarak düşünüldü. Galatasaray Kulübü'nün yapacağı Seyrantepe Stadı ve bu bölgeye taşınmak istenen Şişli Etfal Hastanesi'nin yoğunluğu dikkate alınarak buraya da bir istasyon yapmaya karar verdik. Böylece projeye 3 tane daha istasyon ilave edilmiş oldu. Seyrantepe'ye 2007 sonu itibariyle vagonları taşıyacağız ve tünel kazılarını bitireceğiz. 2008 sonunda ise istasyonu kullanır hale getireceğiz. Seyrantepe İstasyonu'nun üstüne bir iş merkezi inşa edilecek."
Kadir Topbaş'ın açıklamalarına göre karamsarlığa kapılan Galatasaray'ın yeni stadı tamam. Çünkü devlet milyonlarca dolarlık yatırımı hayal ürünü bir paraya ayırmayacak gibi gözüküyor
Projenin bütün detaylarını öğrenmek için tıklayınız:
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Haberler/HaberDetay.html?HaberId=22642
Kaynak: Sonsayfa.com
nart_susruko
26.Temmuz.2006, 19:04
ne zaman ne yapacağı belli olmaz bunların, bugün böyle öbür gün başka derler..
Burak Duran
26.Temmuz.2006, 19:38
inşallah olur valla artık sıkıntı geldi bu stad olayından
LaKe
26.Temmuz.2006, 19:47
Valla ya. Sıkıldık artık....
evet ya kaç yıldır stad ya***az deniliyor ama hala olmadı artık olsa da rahatlasak...
dnz498
27.Temmuz.2006, 14:45
bende sizin gibi sabırsızlanıyorum yeni stad konusunda ama sabırsızlanmayan tek taraf şu an için yönetim. Seçimin en büyük kozu olarak öne sürülen stad projesi şu anda transfer sezonununda devreye girmesiyle tamamen askıya alındı en azından bize yansıyan resmi bir adım yok ortada. Büyük ihtimalle önümüzdeki bir kaç sezonda da ihtimal dahilinde görünmüyor. yalnız bu işin sonu hiç iyi yerlere varacağa benzemiyor. UEFA'nın belirlediği kriterler altında kalırsak hiç affetmeyip ipimizi çekeceklerdir emin olun
Maksic
29.Temmuz.2006, 11:18
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Seyrantepe Projesi ihale şartnamesinin imzalanmasıyla eylül ayında stadın temelini atmayı hedeflediklerini söyledi.
http://www.ntvspor.net/Images/17282.jpg
Anadolu Ajansı
Güncelleme: 15:14 TSİ 29 Temmuz 2007 Pazar
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Ali Sami Yen Stadı'nın yerine Seyrantepe'de yapmayı planladıkları stadın inşaatının eylül ayı içinde başlayacağını söyledi.
Özel bir kanalda programa katılan Canaydın, Seyrantepe konusunda 15 gün içinde ihalenin sonuçlanacağını tahmin ettiğini belirterek, ''Şartnamenin imzalanmasıyla beraber eylül ayı içinde temel atma noktasına geliriz'' dedi.
Seyrantepe isminin Aslantepe olarak değiştirilmesini isteyeceklerini vurgulayan başkan Canaydın, ''Ali Sami Yen Stadı'nın yerine spor amaçlı bir tesisten başka bir şey yapılamaz. Toplu Konut İdaresi'nin imkanlarıyla buraya yeni bir kompleks yapılacak. Bu şekilde para kazanılacak. Seyrantepe'de de yapılacak statla Galatasaray kazanacak. Bu stadın kullanım hakkı 49 yıllığına bizim olacak. Seyrantepe'deki proje konusunda son noktaya gelindi. 720 gün içinde bitmesi planlanıyor. Bu 2 yıla denk geliyor. Önümüzdeki eylül ayında projeye başlanırsa 2009 yılında bitirmiş olacağız. 2009-2010 sezonunda da Galatasaray maçlarını Aslantepe Stadı'nda oynamaya başlamış olacak'' dedi.
Seyrantepe'de pürüzler olduğu yönünde çıkan haberlere de değinen Özhan Canaydın, ''İki proje olduğu için tek projeye indirilecek. 10 gün içinde müteahhit seçimi yapılacak. Herhalde bu konuya değinilmiş. Daha sonra sözleşme çalışmalarına başlanacak. Bu konuda bize yardımcı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve bakanlar Mehmet Ali Şahin ile Kemal Unakıtan'a teşekkür ediyorum. Galatasaray'a bu şekilde ayrıcalık tanınmış değildir. Statlarda her kulübün üst hakkı vardır. Biz kendimiz stat yapsak bile üst hakkı bizim olur. Yapılacak statla İstanbul çok önemli bir eser sahibi olacak'' diye konuştu.
Ali Sami Yen Stadı'nın önünde bulunan ve GS Store'un faaliyet gösterdiği alanın kendilerine ait olduğuna dikkat çeken sarı-kırmızılı kulübün başkanı, ''Burası tapulu arazimizdir. Ali Sami Yen Stadı'nın yerine yapılacak konseptin içinde 9 katlı ünite olacak. Burası Galatasaray İşhanı olacak. Bir katında kulüp merkezi, bir katında da taraftar lokali olacak. Diğer katlardan ise gelir elde edilecek'' dedi.
''SIKINTILARIN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ ATLATTIK''
Canaydın, yaşadıkları sıkıntıların büyük bölümünü de atlattıklarını söyledi.
Duraklama döneminde sadece sıkıntılarla ilgilendiklerini ifade eden sarı-kırmızılı kulübün başkanı, ''Bu dönemde sporda başarı da yakaladık. Şimdi önümüzü görüyoruz. Rahat yürüyecek bir hale geldik. Marka değerimiz aynı noktadadır'' dedi.
Transfer çalışmalarına değinen Canaydın, ''Çok ciddi transferler yaptık. Ekibimiz bu konuda çok ciddi çalışıyor. Yaptığımız transferlere herkes 'iyi' diyor. Bir transfer daha yapacağız. Bunun için 4-5 alternatifli isim var. Bu oyunculardan birini kısa zamanda umarım açıklarız. Transfer çok zor bir iş. Oyuncunun, menajerinin ve kulübünün ikna edilmesi gerekiyor. En son da oyuncunun eşinin ikna olması gerekebiliyor'' diye konuştu.
''HEDEFİMİZ HER ZAMAN ŞAMPİYONLUK''
Başkan Canaydın, Galatasaray olarak katıldıkları her turnuvada şampiyonluğu hedeflediklerini dile getirdi.
Yeni sezon için taraftarlarına başarı sözü veren Canaydın, ''Amatör şubelerde de ciddi atak içindeyiz. Diğer spor branşlarımız artık futboldan gelen parayla değil sponsor gelirleriyle başarıya gidiyor. Biz çıktığımız her maçı kazanma ve katıldığımız her turnuvada şampiyonluğu her zaman hedefledik'' dedi.
Yeni teknik direktörleri Karl Heinz Feldkamp yönetiminde takımın disiplinli bir şekilde çalıştığını vurgulayan Özhan Canaydın, ''Hocamızla çalışmalar gayet güzel gidiyor. Feldkamp'ın karakter yapısını, oyuncular üzerindeki hakimiyetini biliyoruz. Camia kendisini tanıyor. Kendisiyle zaferler elde etmiştik. Bu bakımdan camia Feldkamp'ı keyifle karşıladı. Kendisi futbolu en basit şekilde kurallarıyla oynatan biri. Futbol anlayışını hücum pres, yardımlaşmanın ön planda olduğu şeklinde özetleyebilirim. İnşallah bu sene hepimizin özlediği Galatasaray'ı yaşayacağız. Disiplinli bir havamız var. Galatasaray'da geleneksel olarak yönetim teknik heyetin işine karışmaz. Ben 5.5 yıldır başkanım hiç karışmadım'' şeklinde konuştu.
Canaydın, geçen sezon 7 binden fazla kombine kart sattıklarını hatırlatarak, ''Bu sene 5 binlere ulaştık. Fiyatlar yükseldi. Değer olarak fazla hasılat elde ettik. Ama sayısal olarak gerideyiz. Maçlar başladığında satışların artacağını düşünüyorum'' dedi.
Başkan Özhan Canaydın, iki sezon daha maçlarını yapacakları Ali Sami Yen Stadı'nda da yeni sezon için yenileme çalışmaları yaptıklarını, bu çalışmalar çerçevesinde zemini değiştirdiklerini ve ligin ilk haftasındaki Çaykur Rizespor maçına yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.
AYRILAN OYUNCULAR
Özhan Canaydın, takımdan gönderilme kararı alınan oyuncularla ilgili kararın teknik heyetin olduğunu söyledi.
Takımdan ayrılacak olan Necati, Hasan Kabze, Orhan ve Cihan'ın kendi döneminde takıma katıldığını ifade ederek, ''Tabi ki bu oyuncuların ayrılması duygusal açıdan kolay değil. Ama teknik kadronun verdiği bir karardır. Teknik direktörler çok geniş bir kadroyla çalışamıyor. Kadro 24-25 kişinin üstündeyse sıkıntı yaşıyorlar. Teknik heyet raporları hazırladı. Bu raporlar doğrultusunda hareket ettik'' diye konuştu.
Gelecek dönemlerde başkanlığa devam edip etmeyeceği yönündeki soruyu yanıtsız bırakan Canaydın, ''Galatasaray'ın menfaati neyi gerektiriyorsa onu yaparım. Ben Galatasaray'a manen borcumu ödemek istiyorum. Bu kulüpten çok şey kazandım. Galatasaray'a hizmet etmek bir borç ödemektir. Şu an seçim konuşmanın zamanı değil'' dedi.
Canaydın, son olarak başkan yardımcısı Adnan Polat ve yönetim kurulunun diğer üyeleriyle kulübün başarısı için çalıştıklarını anlatarak, ''Polat ile her gün 4 saat bir arada oluyoruz. Kulüp için çalışıyoruz. Bütün yönetim kurulu üyeleriyle birlikte büyük emek harcıyoruz. Polat ile aramızda ortak noktalar olmasa 1.5 sene beraber olmazdık'' diyerek sözlerini tamamladı.
uAburak89
31.Temmuz.2006, 23:31
Bununla birlikte, söz konusu arsanın tapu kaydında bulunan irtifak hakkı şerhinin terkini suretiyle mülkiyetin idaremize devredilmesi işlemlerinin henüz tamamlanmamış olması nazara alınarak, bu işlerin tamamlanmasıyla oluşacak daha sağlıklı bir ortamda en kısa sürede ihale yenilenecektir."
Sadece gecikecek gibi duruyor.. Tamamen iptal olamaz bu saatten sonra herhalde..
uAburak89
31.Temmuz.2006, 23:34
Bazıları galeyana getirmeye bayılıyor zaten, bu stad olacak.. ;;) İşin içinde devlet var, Canaydın'a değil Devlete güveniyoruz..
Emurafu
31.Temmuz.2006, 23:36
Canaydın: "TOKİ’de sorun yok"
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Seyrantepe Projesi ihalesinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından iptal edilmesiyle ilgili olarak, sarı-kırmızılı taraftarların yüreğine su serpti.
Özhan Canaydın, yaptığı açıklamada, "İhalenin şartlarını sağlayacak yarışma ve rekabet ortamının oluşmaması" gerekçesiyle TOKİ tarafından ihalenin iptali kararı için, "Daha önce iki ayrı proje vardı. Bu proje sayısı şimdi bire düştü. TOKİ, müşterek olarak anlaştığımız tek proje üzerinden ihaleyi tekrar edecek. Taraftarımızın içi rahat olsun" dedi.
Yaşanan süreci normal olarak değerlendiren Canaydın, "Bir sıkıntımız yok. Şimdi ihale çok kısa bir süre içerisinde yenilenecek. İç rahatlığıyla taraftarlarımıza bir sorun olmadığını söyleyebilirim" ifadesini kullandı
Bu sözlerden sonra konusmaya gerek yok...........
Tokinin sitesinde neden bu haber yok.........
batuhanry
31.Temmuz.2006, 23:37
bncede bu stad olacak;)
uAburak89
31.Temmuz.2006, 23:41
Stadın olmasını istemeyen o kadar çok insan var ki, direk sana birşey demedim.. Diyecek olsam ismini söylerim zaten, çekinmem gereken bir durum yok çünkü.. Senin koyduğun haber her yerde var zaten..
Emurafu
31.Temmuz.2006, 23:42
Stad olacak zaten bu haber cıkalı 20 dakika oldu ben özellikle kon acmadım.......
Emurafu
31.Temmuz.2006, 23:46
Coskun kardes eger bana kızıyorsanız bundan sonra sitedede haber Yayınlamam:(:
Dalga neden geciliyor anlamıyorum hiç bir zaman tartısmaya girmem bu sitedede:
Dediklerimin hepsi hemen hemen cıkıyor ayrıca mılletıde fotomac gibi dolandırmıyorum:):)
TürkuAz
31.Temmuz.2006, 23:54
Bu çomak sokma olaylarına bir son vermeli artık kişi veya kurumlar..
Roberto Baggio
31.Temmuz.2006, 23:55
bu iş olacak öyle veya böyle
Emurafu
01.Ağustos.2006, 00:00
Şaka yaptım yahu. Neden öyle düşünüyorsün. Sen devam et. Ben dalga geçmedim. Kalbini kırdıysam özürdilerim.Sagol coskun:)
Her mesajında tartısma cıkaran adamlarda var özellikle olmusuz birsey olunca hemen mesaj yazarlar olumlu olunca sesleri cıkmaz:):)
Stadyum olacak kimse dert etmesin..........Bu işden dönüş yok.......Her olumsuz haberde üzülmeyin....
uAsamet91
01.Ağustos.2006, 00:02
Canaydın kaç senedir uğraşıyor bu stad olucak...
Fıratcan Alçınkaya
01.Ağustos.2006, 00:05
10senedir stad olucak ama halen yok ortada stad o yüzden bu tarz prüzler çıkınca insan ister istemez düşünüyor yine mi diye:(
Maksic
01.Ağustos.2006, 01:36
Canaydın hep böyle oyalıyor bu da olmazsa bıraksın gitsin kalması zarar hatta çoktan bırakmalıydı ama yapışmış adam koltuğa nese hayırlısı neyse o olsun diyelim
uAburak89
01.Ağustos.2006, 01:42
Toplu Konut İdaresinden (TOKİ) yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul ili, Şişli ilçesi Dikilitaş mahallesi 1199 ada 384 nolu parselin arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ile spor kompleksi inşaatı işinde ''ihaleye katılımı ve hasılatı artırmak'' amacıyla tek tip proje ile en geç 10 Ağustos 2007 tarihine kadar yeniden ihaleye çıkılacağı belirtildi.
TOKİ'den bugün yapılan yazılı açıklamada, ihalenin şartlarını sağlayacak yarışma ve rekabet ortamının oluşmaması sebebiyle kamu menfaati gözetilerek, ihalenin iptal edilmesine karar verildiği ve söz konusu arsanın tapu kaydında bulunan irtifak hakkı şerhinin terkini suretiyle mülkiyetin idareye devredilmesi işlemlerinin henüz tamamlanmamış olması da dikkate alınarak daha sağlıklı bir ortamda en kısa sürede ihalenin yenileneceği bildirilmişti.
Panik yapmayın.. ;;)
GeNç KaRTaL
01.Ağustos.2006, 02:15
Canaydın bu stadı yaptıracak.Öyle ya da böyle yapılacak bu stad.Çünkü bu stad projesi Canaydın'ın son jokerlerinden birisi.
MeMo
01.Ağustos.2006, 02:38
Stadın yapımı sadece gecikecek daha erken yapılması GS'lileri sevindirirdi olmadı.
uAburak89
01.Ağustos.2006, 02:40
8-10 günlük bir gecikmeden birşey olmaz.. 2009-2010 sezonunda ASLANTEPEDEYİZ..! Ok yaydan çıktı, Özhan bile durduramaz.. :p
Fernando Gago
01.Ağustos.2006, 02:44
Stadı devlete yaptırmak kolay o yüzden içiniz rahat olsun
ultraslanerdem
01.Ağustos.2006, 02:46
Stadı devlete yaptırmak kolay o yüzden içiniz rahat olsun
İçimiz zaten rahat.
Parayla saadet olmadığını bizde biliyoruz...;;)
Fernando Gago
01.Ağustos.2006, 02:48
İçimiz zaten rahat.
Parayla saadet olmadığını bizde biliyoruz...;;)
O yüzden stadınız dolmuyor forma satmıyor diye zorla Yıldız getirdiniz zaten
uAburak89
01.Ağustos.2006, 02:50
http://pic1.resimupload.com/r1/thumb_996839997.gif (www.resimupload.com/ds996839997_537529parannsatnalamayaph7.html)
TürkuAz
01.Ağustos.2006, 02:58
Fernando Gago doğru düzgün yorumlar yap..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Sataşmadan yorumlar yap.Göze fazla batmak iyi değildir..
ultraslanerdem
01.Ağustos.2006, 03:03
http://pic1.resimupload.com/r1/thumb_996839997.gif (http://www.resimupload.com/ds996839997_537529parannsatnalamayaph7.html)
Bilmem Burak anlatabilmiş mi...:)
Fernando Gago
01.Ağustos.2006, 03:06
Fernando Gago doğru düzgün yorumlar yap..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Sataşmadan yorumlar yap.Göze fazla batmak iyi değildir..
Düzgün yorum yapmamı öğütleyecek en son kişi sensin çok konuşma bence
ayrıca ben para harcamıyoruz mutluyuz filan demedim resimler umrumda değil ben galatasarayın başarısını gölgelemedim fenerbahçeye övmedim ama stadı devlet yapacak bu bir gerçek o yüzden endişelenmeye gerek yok nasıl anlarsanız anlayın
uAburak89
01.Ağustos.2006, 03:09
Bu işten Devlette karlı çıkıyor, önce iyice araştır öyle devlet yapıyor falan demene gerek kalmadığını anlarsın.. Bütün kulüpler bu yöntemi kullanacak, çünkü stadlar hiç bir zaman kulüplere ait olmuyor.. Bir çok konuda olduğu gibi yine öncüyüz anlayacağın..
TürkuAz
01.Ağustos.2006, 03:10
Şimdi kıvırma çalışmaları başlamış demek.Neyse kim ne derse desin..
Fernando Gago
01.Ağustos.2006, 03:10
Bu işten Devlette karlı çıkıyor, önce iyice araştır öyle devlet yapıyor falan demene gerek kalmadığını anlarsın.. Bütün kulüpler bu yöntemi kullanacak, çünkü stadlar hiç bir zaman kulüplere ait olmuyor.. Bir çok konuda olduğu gibi yine öncüyüz anlayacağın..
Stadı Devlet yapıyor demek devlet zarar ediyor galatasaray kar sağlıyor anlamına gelmiyorki zaten
uAburak89
01.Ağustos.2006, 03:11
Öyle bir söylüyorsun ki, Devlet sanki Galatasaray'ı kayırıyor.. Hayrına stad yapmıyorlar herhalde..
Fernando Gago
01.Ağustos.2006, 03:15
Stadı Özhan Başkanın yada X Kişinin yaptırması ile devletin yapması aynı değil devletin yapması daha kolay tabiki... stadı yapanda devlet olduğuna göre o cümle doğal bence ama farklı anlamak isterseniz anlarsınız orasıda ayrı neyse daha konuşmak gereksiz sonuçta başbakanın imzası var bu stad konusunda stad öle veya böle mutlaka olacak
uAburak89
01.Ağustos.2006, 03:16
Bence tam tersi, kulübün kendi imkanları ile yapması daha kolay.. Burası Türkiye ve her devlet işinde bir çok gereksiz ayrıntı oluyor..
perpetua
01.Ağustos.2006, 04:54
Stadı Devlet yapıyor demek devlet zarar ediyor galatasaray kar sağlıyor anlamına gelmiyorki zaten
Stadi devlet de yapmiyor zaten. Devlet bu iste kar ortagi. Yilda 8-9 milyon dolar gelirin vergisini getiren bir arazi ile su anda gelir getirmeyen bir araziyi tahsis ederek hem Mecidiyekoy'de bir sirketin gelir getirici projesinden kar payi alacak, hem insaatci sirketten gelirlerin vergisi alacak, hem de Seryrantepe'de yapilacak ve cok daha fazla gelir getirecek stattan vergi alacak.
Boylece devlet elinde az gelir getiren arazileri tahsis ederek daha yuksek gelir saglamis olacak, ancak stadi yapan devlet degil insaatci firma. Kur riski de, finansman masrafi da insaatci firmaya ait. Devlet'in verdigi tek sey (ki onu da kiraliyor) arazi.
fmsmyrna
01.Ağustos.2006, 21:08
25 Ağustos'da olucak ihale
uAburak89
31.Ağustos.2006, 02:31
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe`de kurulacak spor kompleksi için yapılan ihalenin bugün yapılan son turunda en iyi teklif, Eren Talu Mimarlık-Alke İnşaat Ortak Girişim Grubundan geldi.
Grubun teklifi ``234 milyon 567 bin 890 YTL idare gelir payı, yüzde 0 gelirden elde edilecek idare pay oranı ve 777 milyon 777 bin 777 YTL toplam gelir tutarı`` olarak belirlendi.
TOKİ Başkanlığında bugün yapılan ihalenin ikinci aşamasına, geçtiğimiz Pazartesi günü teklif veren 5 firmadan 4`ü çağrıldı.
İhaleye ``Eren Talu Mimarlık-Alke Ortak girişimi, Sembol-BF Ortak Girişim Grubu, Bozoğlu-Ural-A&Z Ortak Girişimi ve Kuzu İnşaat`` şirketleri katılırken, Özyazıcı İnşaat teknik şartnameye uymadığı için ihaleye çağrılmadı.
İhalede önce sözlü teklifler alındı, ardından firmaların revize ettikleri fiyatlarla kapalı teklifler alındı.
Kapalı tekliflerin bulunduğu zarfta en iyi teklif Eren Talu Mimarlık-Alke Ortak Girişiminden geldi.
İhale Komisyonu Başkanı ve TOKİ Başkan Yardımcısı Çağatay Göktayoğlu, teklifleri değerlendirdikten sonra, ihalenin sonucunu en kısa zamanda açıklayacaklarını bildirdi.
İhaleye katılan diğer şirketlerden Bozoğlu -Ural-A&Z Ortak Girişim Grubu Pazartesi günü verdiği teklifi değiştirmeyerek ihaleye devam etmeyeceğini bildirdi. Kuzu İnşaat ise 129 milyon 794 bin YTL idare gelir payı, yüzde 20,44 toplam gelirden elde edilecek idare pay oranı, 635 milyon YTL de toplam gelir tutarı teklif etti.
-TEKLİFLER REVİZE EDİLDİ-
Kapalı zarf usulü revize tekliflerin alındığı son aşamada ise Eren Talu Mimarlık-Alke İnşaat Ortak Girişim Grubu 234 milyon 567 bin 890 YTL idare gelir payı, yüzde sıfır gelirden elde edilecek idare pay oranı, 777 milyon 777 bin 777 YTL toplam gelir tutarı verdi.
Sembol İnşaat-BF Ortak Girişim Grubu 150 milyon 100 bin YTL idare gelir payı, yüzde 7,2 gelirden elde edilecek idare pay oranı ve 1 milyar 596 milyon YTL toplam gelir tutarı, Kuzu İnşaat ise 130 milyon 816 bin YTL idare gelir payı, 640 milyon toplam gelir tutarı, yüzde 20,44 de gelirden elde edilecek idare pay oranı teklif etti.
-KARAR, DEĞERLENDİRME SONRASI AÇIKLANACAK
İhale Komisyonu Başkanı Çağatay Göktayoğlu, ihalenin teknik olarak sonuçlandığını, ihale komisyonunun değerlendirmesini yaparak kararı en kısa zamanda açıklayacağını bildirdi.
-GALATASARAY SPOR KULÜBÜ BAŞKANI CANAYDIN-
İhale sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, uzun zamandır süren ihale aşamasının hayırlısıyla son bulduğunu hissettiğini belirterek, ``Eğer komisyon araştırmasından sonra onay verirse Eren Talu Mimarlık-Alke İnşaat Ortak Girişim Grubu ihaleyi kazandı gibi gözüküyor. En şanslı onlar gözüküyor. Tabi teknik ve hukuk boyutuna ihale komisyonu karar verecek`` diye konuştu.
İhaleye katılan tüm firmalara teşekkür eden Canaydın, en kısa zamanda sözleşme yapılarak projeye başlanmasını ümit ettiğini söyledi.
Spor kompleksinin yapılacağı arazinin tapusunun geçtiğimiz Pazartesi günü TOKİ`ye devredildiğini belirten Canaydın, ``Çok uzun bir macera bitti gibi hissediyorum. Türk sporuna ve Galatasaray`a hayırlı olsun diyorum. Sözleşme yapıldıktan sonra proje inşallah 720 günde tamamlanacak`` dedi.
Bir gazetecinin, ``Seyrantepe`nin olası bir depremde acil durum alanı olma ihtimali hala devam ediyor mu?`` şeklindeki sorusu üzerine Canaydın, ``Allah korusun öyle bir durumda bütün mekanlar kullanılır. Fakat nereden çıkardınız keyif alacağımız bir günde böyle bir soruyu`` ifadesini kullandı.
-EREN TALU-
İhale katılımcısı mimar Eren Talu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ihale sonucundan büyük mutluluk ve heyacan duyduğunu söyledi.
Galasaray Lisesinde okuduğunu, Galatasaray Spor Kulübü sporculuğundan, yönetim kurulu üyeliğine kadar hayatının her aşamasında Galatasaray bulunduğunu kaydeden Talu, ``Galasaray Stadını yapmak da bize nasip olacak. Bu şansa çok az kişi sahip olur. Çok mutluyum, çok heyecanlıyım`` dedi.
Projenin 720 günde bitirilmesinin öngörüldüğünü, fakat kendilerinin bu süreyi daha öne çekmeye çalışacaklarını kaydeden Talu, şöyle konuştu:
``İlk ihalenin iptal edilmesi bizi biraz üzmüştü. Çünkü çok konsantre oluyorsunuz, bir yarışa çıkıyorsunuz, sonra diyorlar ki (kesiyoruz, baştan yarışacaksınız). İlk motivasyonu kaybetmiş oluyorsunuz. Fakat hayırlısı, herkes için iyi oldu, 7`ler bize uğur getirdi. Bu ihale çok daha net bir ihale oldu, tartışılacak birşey yok. Biz kazandık, bizim için de iyi oldu, mutluyuz.``
comandante
01.Eylül.2006, 14:32
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe'de kurulacak spor kompleksi için yapılan ihalenin son turu bugün Ankara'da yapıldı.
TOKİ Başkanlığında bugün yapılan ihalenin ikinci aşamasına, geçtiğimiz Pazartesi günü teklif veren 5 firmadan 4'ü çağrıldı. İhaleye ''Eren Talu Mimarlık-Alke Ortak girişimi, Sembol-BF Ortak Girişim Grubu, Bozoğlu-Ural-A&Z Ortak Girişimi ve Kuzu İnşaat'' şirketleri katılırken, Özyazıcı İnşaat teknik şartnameye uymadığı için ihaleye çağrılmadı. Bozoğlu-Ural-A&Z Ortak Girişimi grubu ise çekildi.
İhalede önce sözlü teklifler alındı, ardından firmaların revize ettikleri fiyatlarla kapalı teklifler alındı. Kapalı tekliflerin bulunduğu zarfta en iyi teklif Eren Talu Mimarlık-Alke Ortak Girişimi'nden geldi. Grubun teklifi 234 milyon 567 bin 890 YTL idare gelir payı ve 777 milyon 777 bin 777 YTL toplam gelir tutarı olarak belirlendi. Sembol-BF Ortak Girişim Grubu 150.100.000 idare gelir payı, 1.596.000.000 YTL toplam gelir tutarı, Kuzu İnşaat ise 130.816.000 YTL idare gelir payı, 640.000.000 YTL toplam gelir tutarı teklif etti.
İhale Komisyonu Başkanı ve TOKİ Başkan Yardımcısı Çağatay Göktayoğlu, teklifleri değerlendirdikten sonra, ihalenin sonucunu en kısa zamanda açıklayacaklarını bildirdi. İhale teknik komisyonu kazananı çağırıp teminatları aldıktan sonra sözleşme yapacak ve bundan sonra temel atma süreci başlayacak.
19_SeRDiNÇ_05
13.Eylül.2006, 23:04
Galatasaray'ın, Seyrantepe'de yapılacak stadında ihale aşaması sonrasında görüşmeler son aşamaya geldi. Stad ihalesi için TOKİ'ye en yüksek teklifi veren Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Eren Talu, TOKİ Yönetimi ile görüşmelerini sürdürüyor.
Teklif sonrasında üç ayaklı projenin detayları için görüşmeye başlayan taraflar, TOKİ'nin ihale şartlarında bulunmayan ve Mecidiyeköy'e yapılacak kompleksin gelirinden yüzde 7'lik gelir garantisi istemesi görüşmeleri zora sokmuştu ancak son öğrenilen bilgilere göre krizin aşıldığı ve görüşmelerin olumlu yönde ilerlediği belirlendi.
Kaynak : DHA
19_SeRDiNÇ_05
20.Eylül.2006, 22:10
Galatasaray yönetiminin en büyük projesi olarak lanse edilen Seyrantepe'deki yeni stadın ihalesinde yine sorunlar çıktı ve ihale şimdilik askıya alındı. Lig TV muhabiri Bahri Havadır'ın verdiği bilgiye göre; ihaleyi kazanan Eren Talu'nun 27 milyon dolarlık (11 milyon nakit 16 milyon dolar teminat mektubu) teminat mektubunu yatıramayınca, TOKİ bekleme süresinin geçtiği gerekçesiyle ihaleyi iptal etti.
Fıratcan Alçınkaya
20.Eylül.2006, 22:13
yine sorun çıkmış..
gerrrard
20.Eylül.2006, 22:33
Ohooo bi işi beceremez bu yönetim ya.
Fernando Gago
20.Eylül.2006, 22:51
Özhan Canaydının en büyük hayalide bitmiş oldu
fmsmyrna
20.Eylül.2006, 23:14
Yönetimin bir suçu yok burada Eren Talu suçlu
uAburak89
20.Eylül.2006, 23:27
Ayranı yok içmeye..
Eren Talu yüzünden iki seferdir ihale iptal oluyor.. Böyle Galatasaraylılık olmaz..
Yine bir ihale açılır temel atma olayı da 3 aydan önce olmaz..
19_SeRDiNÇ_05
21.Eylül.2006, 00:58
Galatasaray'ın yeni stadını yapacağı Seyrantepe arazisine ilişkin ihale sürecinin devam ettiği bildirildi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) Galatasaray'ın yeni stadını yapacağı Seyrantepe arazisi ihalesinin iptal olacağı şeklindeki haberlere yalanlama geldi.
TOKİ yetkilileri İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı basın kuruluşları tarafından yayınlanan Seyrantepe ihalesinin iptal edileceğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. TOKİ yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, haberde geçen 27 milyon dolarlık teminat mektubu ve bu teminat mektubunun yatırılmaması durumunda ihalenin bugün iptal olacağına dair bilgilerin hayal ürünü olduğu kaydedildi. Yetkililer, ihaleyle ilgili teknik çalışmaların devam ettiğini ve bu nedenle ihale sürecinin devam ettiğinin altını çizdi.
EREN TALU'DAN SEYRANTEPE AÇIKLAMASI...
Eren Talu-Alke ortak girişiminin aldığı Seyrantepe Projesi'nin ihalesinin iptal edileceğine dair çıkan haberler üzerine firmadan yazılı bir açıklama geldi.Bildiride şöyle denildi: "Bugün bazı yayınlarda yer alan "Seyrantepe ihalesi iptal ediliyor" içerikli haberler üzerine bir açıklama yaparak kamuoyunu doğru bilgilendirme gereği duyduk.
Bilindiği gibi, Seyrantepe ihalesinde 27 Ağustos tarihinde kapalı zarfla verilen tekliflerin açılmasının ardından, 31 Ağustos günü Ankara'da yapılan ikinci oturumda Eren Talu-Alke ortak girişimi olarak idareye (TOKİ'ye) 234 milyon 567 bin 890 YTL ile en yüksek gelir payını ödemeyi teklif ederek birinci olmuştuk. Teklifte toplam gelir tutarını da 777 milyon 777 bin 777 YTL olarak öngörmüştük.
TOKİ'den gelen talep üzerine, önerilen gelir payıyla ilgili "iyileştirme görüşmelerinin" devam ediyor olması nedeniyle ihale süreci henüz sonuçlanmamıştır.
Karşılıklı görüşmelerin 24 Eylül Pazartesi günü sonuçlanması beklenmektedir. TOKİ'ye sunacağımız son teklifin ardından, ihalede yetkili olan alt kurulların ve ihale komisyonunun da gerekli incelemeleri tamamlamasını ve TOKİ'nin kesin açıklama yapmasını beklemek gerekmektedir.TOKİ'nin kesin kararını açıklamasını izleyen 15 günlük sürede sözleşme imzalanacak ve bu süreçte gerekli teminat mektubu ve ödemeler yapılacaktır"
NOT: Lig Tv muhabiri Bahri Havadır katıldığı canlı yayında; İhaleyi kazanan Eren Talu'nun 27 milyon dolarlık (11 milyon nakit 16 milyon dolar teminat mektubu) teminat mektubunu yatıramayınca, TOKİ bekleme süresinin geçtiği gerekçesiyle ihaleyi iptal edeceğini öne sürmüştü.
21.09.2007
Kaynak : DHA ve İHA
Oghuse
21.Eylül.2006, 01:06
Yine mi ya!!! Çok kötü oldu. :(
19_SeRDiNÇ_05
21.Eylül.2006, 01:28
Galatasaray'ın Seyrantepe projesi ihale sürecinin devam ettiği bildirildi.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) Galatasaray'ın yeni stadını yapacağı Seyrantepe arazisi ihalesinin iptal olacağı şeklindeki haberlere yalanlama geldi.
TOKİ yetkilileri İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı basın kuruluşları tarafından yayınlanan Seyrantepe ihalesinin iptal edileceğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
TOKİ yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, haberde geçen 27 milyon dolarlık teminat mektubu ve bu teminat mektubunun yatırılmaması durumunda ihalenin bugün iptal olacağına dair bilgilerin hayal ürünü olduğu kaydedildi. Yetkililer, ihaleyle ilgili teknik çalışmaların devam ettiğini ve bu nedenle ihale sürecinin devam ettiğinin altını çizdi.
Varonil
21.Eylül.2006, 16:33
"İhale devam ediyor"
Galatasaray'ın yeni stadını yapacağı Seyrantepe arazisine ilişkin ihale sürecinin devam ettiği bildirildi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) Galatasaray'ın yeni stadını yapacağı Seyrantepe arazisi ihalesinin iptal olacağı şeklindeki haberlere yalanlama geldi.
TOKİ yetkilileri İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı basın kuruluşları tarafından yayınlanan Seyrantepe ihalesinin iptal edileceğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. TOKİ yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, haberde geçen 27 milyon dolarlık teminat mektubu ve bu teminat mektubunun yatırılmaması durumunda ihalenin bugün iptal olacağına dair bilgilerin hayal ürünü olduğu kaydedildi. Yetkililer, ihaleyle ilgili teknik çalışmaların devam ettiğini ve bu nedenle ihale sürecinin devam ettiğinin altını çizdi.
EREN TALU'DAN SEYRANTEPE AÇIKLAMASI...
Eren Talu-Alke ortak girişiminin aldığı Seyrantepe Projesi'nin ihalesinin iptal edileceğine dair çıkan haberler üzerine firmadan yazılı bir açıklama geldi.Bildiride şöyle denildi: "Bugün bazı yayınlarda yer alan "Seyrantepe ihalesi iptal ediliyor" içerikli haberler üzerine bir açıklama yaparak kamuoyunu doğru bilgilendirme gereği duyduk.
Bilindiği gibi, Seyrantepe ihalesinde 27 Ağustos tarihinde kapalı zarfla verilen tekliflerin açılmasının ardından, 31 Ağustos günü Ankara'da yapılan ikinci oturumda Eren Talu-Alke ortak girişimi olarak idareye (TOKİ'ye) 234 milyon 567 bin 890 YTL ile en yüksek gelir payını ödemeyi teklif ederek birinci olmuştuk. Teklifte toplam gelir tutarını da 777 milyon 777 bin 777 YTL olarak öngörmüştük.
TOKİ'den gelen talep üzerine, önerilen gelir payıyla ilgili "iyileştirme görüşmelerinin" devam ediyor olması nedeniyle ihale süreci henüz sonuçlanmamıştır.
Karşılıklı görüşmelerin 24 Eylül Pazartesi günü sonuçlanması beklenmektedir. TOKİ'ye sunacağımız son teklifin ardından, ihalede yetkili olan alt kurulların ve ihale komisyonunun da gerekli incelemeleri tamamlamasını ve TOKİ'nin kesin açıklama yapmasını beklemek gerekmektedir.TOKİ'nin kesin kararını açıklamasını izleyen 15 günlük sürede sözleşme imzalanacak ve bu süreçte gerekli teminat mektubu ve ödemeler yapılacaktır"
NOT: Lig Tv muhabiri Bahri Havadır katıldığı canlı yayında; İhaleyi kazanan Eren Talu'nun 27 milyon dolarlık (11 milyon nakit 16 milyon dolar teminat mektubu) teminat mektubunu yatıramayınca, TOKİ bekleme süresinin geçtiği gerekçesiyle ihaleyi iptal edeceğini öne sürmüştü.
Kaynak: DHA ve İHA
19_SeRDiNÇ_05
23.Eylül.2006, 21:22
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, Ali Sami Yen Stadyumu ile bağlantılı olarak açılan Seyrantepe Spor Kompleksi Projesinde ihaleyi, en yüksek teklifi veren Eren Talu-Alke Ortak Girişim Grubuna verilmesini onaylandığını bildirdi.
Bayraktar, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bu hasılat paylaşımı projesi. Şartnamenin ruhuna uygun olarak firmadan ilave gelir payı istedik. Yüzde 7 üzerinde anlaşıldı. Bunun üzerine ihaleyi onayladım. İhaleyi şartnamenin ruhuna uygun olarak sonuçlandırdık'' dedi.
Edinilen bilgiye göre, Eren Talu bugün İstanbul'da, TOKİ Başkan Vekili Bayraktar ile görüşerek, projede değer artışı olması halinde hasılattan yüzde 7 pay verilmesine ilişkin taahhütnameyi sundu.
Talu, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, ''Başkanın ısrar ettiği şekilde taahhütnameyi verdik. Önceden hiçbir pay istemiyorlardı sonra yüzde 7 pay istediler. Başkan o kadar sıkı pazarlık etti ki yüzde 7'yi yüzde 6'ya bile indiremedik. İstedikleri şekilde taahhütname verdik'' dedi.
Teminat mektubu konusunda bir sorun bulunmadığını ifade eden Talu, ''Eğer böyle bir sorunumuz olsaydı zaten ihaleye girmezdik. İhaleyi kazandığımız bildirilince gerekli teminatlar verilir'' dedi.
Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesinde arsa satışı gelir paylaşımı usulüyle teklifler 27 Ağustos 2007'de alınmıştı. Eren Talu Mimarlık Turizm Taşımacılık A.Ş. ile Alke İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortak girişimi 777 milyon 777 bin 777 YTL gelir payı üzerinden idareye 234 milyon 567 bin 890 YTL gelir payı önermişti. Yapılan pazarlıklar sonucunda satış gelirinde artış olması halinde gelir artışından idareye ek olarak yüzde 7 pay verilmesi de pazarlıklar sonucu kabul edildi.
Kaynak : AA
Emurafu
23.Eylül.2006, 21:55
Bütün hersey kabul edildi...Biraz geç olacak ama bu stad kesin yapılacak..
uAsamet91
23.Eylül.2006, 22:02
Seyrantepe'de mutlu son
Galatasaray camiasının aylardır merakla beklediği Seyrantepe ihalesinde mutlu sona ulaşıldı. TOKİ, Seyrantepe ihalesinin Eren Talu-Alke Ortak Girişim Grubu'na verilmesini onayladı
TOKİ başkanı Bayraktar, yaptığı açıklamada, "Bu hasılat paylaşımı projesi. Şartnamenin ruhuna uygun olarak firmadan ilave gelir payı istedik. Yüzde 7 üzerinde anlaşıldı. Bunun üzerine ihaleyi onayladım. İhaleyi şartnamenin ruhuna uygun olarak sonuçlandırdık" dedi.
Edinilen bilgiye göre, Eren Talu bugün İstanbul'da, TOKİ Başkan Vekili Bayraktar ile görüşerek, projede değer artışı olması halinde hasılattan yüzde 7 pay verilmesine ilişkin taahhütnameyi sundu.
Talu, yaptığı açıklamada, "Başkanın ısrar ettiği şekilde taahhütnameyi verdik. Önceden hiçbir pay istemiyorlardı sonra yüzde 7 pay istediler. Başkan o kadar sıkı pazarlık etti ki yüzde 7'yi yüzde 6'ya bile indiremedik. İstedikleri şekilde taahhütname verdik" dedi.
Teminat mektubu konusunda bir sorun bulunmadığını ifade eden Talu, "Eğer böyle bir sorunumuz olsaydı zaten ihaleye girmezdik. İhaleyi kazandığımız bildirilince gerekli teminatlar verilir" dedi.
Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesinde arsa satışı gelir paylaşımı usulüyle teklifler 27 Ağustos 2007'de alınmıştı. Eren Talu Mimarlık Turizm Taşımacılık A.Ş. ile Alke İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortak girişimi 777 milyon 777 bin 777 YTL gelir payı üzerinden idareye 234 milyon 567 bin 890 YTL gelir payı önermişti. Yapılan pazarlıklar sonucunda satış gelirinde artış olması halinde gelir artışından idareye ek olarak yüzde 7 pay verilmesi de pazarlıklar sonucu kabul edildi.
Atakan38
23.Eylül.2006, 22:45
N Stadmış Be 10 Senedir YapıLamıo
YapıLsada Artık Butun Turkıye Olarak RaatLasak
Ben Ali Sami Yen'in Yerine YapıLmasını İsterdim
19_SeRDiNÇ_05
23.Eylül.2006, 23:06
Eren Talu, Seyrantepe Stadini zamaninda, mükemmel bir sekilde tamamlayacaklarini
bildirdi.
Eren Talu, TOKI tarafindan gerçeklestirilen Seyrantepe ihalesini Eren
Talu-Alke Ortak Girisim Grubunun kazanmasi ile ilgili yaptigi yazili
açiklamada, çok uzun ve zorlu bir yolun sonuna geldiklerini, ancak bunun
yeni ve daha önemli bir sürecin baslangici oldugunu belirtti.
Seyrantepe stadini zamaninda, mükemmel bir sekilde tamamlayacaklarini
ifade eden Talu, ihalede son tekliflerin verilmesinin ardindan, hem
TOKI'nin hem Galatasaray'in hem de kendilerinin ''kamu yararini''
gözeterek TOKI'nin alacagi gelirin artirilmasi amaciyla görüsmeler
yaptiklarini vurguladi.
TOKI Baskani Erdogan Bayraktar'in siki bir pazarlikçi oldugunu belirten
Talu, bu isin sonunda hem devletin, hem de milletin kazanacagini, bu
nedenle hiçbir fedakarliktan ve zorluktan kaçinmadiklarini kaydetti.
Talu, Bayraktar'in kendine has üslubu ile ciddi bir pazarlik stratejisi
yürüttügünü ve bunun sonunda kamuoyu yararina istenilen sonucun ortaya
çikmasindan mutluluk duydugunu belirtti.
Galatasaray Kulübü Baskani Özhan Canaydin'in da sürecin her safhasinda
olumlu bir çaba içinde oldugunu ifade eden Eren Talu, bir Galatasarayli
olarak kulübün de bu isten kazançli çikmasini istedigini vurguladi.
Talu, ''Hem kamu yararina yapilan, hem de Galatasaray için büyük önem
tasiyan böyle bir ihalede teklif vermek çok ciddi bir is. Bu
sorumlulugun bilincindeyim, böyle sonuçlandigi için mutluyum'' dedi.
-SEYRANTEPE 720 GÜNDE TAMAMLANACAK-
Verilen bilgiye göre Seyrantepe arazisi üzerinde yapilacak ve Gençlik ve
Spor Genel Müdürlügü tarafindan 49 yilligina Galatasaray Spor Kulübüne
devredilecek olan stadyumun insaatinin tamamlanmasi için 720 günlük bir
süre bulunuyor.
Bu sürenin dolmasindan 120 gün önce Ali Sami Yen Stadyumu (Mecidiyeköy)
arazisi üzerinde yeni projenin insaatina baslanabilecek.
Ihale sonucuna göre, TOKI ile Eren Talu arasinda 15 gün içinde sözlesme
imzalanmasi bekleniyor.
Bu arada açiklamada, Talu'nun ''Özhan Canaydin'a söz verdim, stat
2009-2010 sezonuna yetisecek'' sözleri de hatirlatildi.
AA
Emurafu
24.Eylül.2006, 01:31
Evet yakında temeller atılıyor..........
Fıratcan Alçınkaya
24.Eylül.2006, 01:42
Hep aynı şeyler bizde hep aynı şeyi temenni ediyoruz inş. olur...
Fernando Gago
24.Eylül.2006, 01:55
Bu konudan iyi dizi olur her türlü action oldu bu zaman zarfında ... Temeller atılana kadar inanmam valla :)
Atakan38
24.Eylül.2006, 18:12
İhaLenin Bitmeside OnemLi Bi Adım
En Azından İhaLe ErteLendi Dosya Eksikti Cart Curt Gıbı SeyLer Duymicaz
YusufT
24.Eylül.2006, 18:40
Bu konudan iyi dizi olur her türlü action oldu bu zaman zarfında ... Temeller atılana kadar inanmam valla :)
Valla haklisin. cok süper dizi olurdu, hangi kanala önerelim? :D :D
Bu Seyranepe denen arazi nerelerde? Olimpiyat stadı gibi köü bir yer olmasında :) hangi semtte İstanbul'lu arkadaşlar bilir?
RaSenGan
25.Eylül.2006, 00:44
Temeller atılana kadar inanmıyorum.
Emurafu
25.Eylül.2006, 01:05
İbrahim Bu seyrantepede istanbulun göbeginde falanmıs..Yani dagda falan degıl...Mecidiyeköyede yakınmıs..
Stadın yapılacak yeri bir vadi.....
RaSenGan
25.Eylül.2006, 01:08
Aslanlar Vadisi :)
Eray Dengiz
25.Eylül.2006, 01:18
Seyrantepe, Maslak yakınlarında bir yerde, metro fln olacağı için bir sorun olmaz.
Emurafu
25.Eylül.2006, 01:22
Eary sanırım İstanbulun göbegine yakınmış..Öyle olilmpiyat gibi dagda degilmiş..
Del Piero_10
14.Ekim.2006, 14:41
"Seyrantepe projesinin takipçisiyiz"
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, devletin, Galatasaray Kulübü'ne Seyrantepe projesiyle ilgili katkı yapması durumunda, devletten 85 milyon dolar değerinde bir karşılığı talep edeceklerini açıkladı. Fenerbahçe Külübü'nün Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda bir konuşma yapan Özdemir, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu olarak, sarı-kırmızılıların Seyrantepe'ye yapmayı düşündüğü stat projesinin yakın takipçisi olduklarını kaydetti.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bugünkü değerle neredeyse 85 milyon dolara mal olan bir proje olduğunu belirten Özdemir, ''Bugün Türkiye'nin iftiharı olan bir stadı yaptık. Bu stadı devletten bir kuruş yardım almadan, sadece taraftarımızın gücüyle Fenerbahçe'nin gücüyle yaptık. Eğer devletimiz Galatasaray'a Seyrantepe projesiyle ilgili bir katkıda bulunursa biz de Fenerbahçe olarak kendi gücümüzle yaptığımız, bugünkü değeri 85 milyon doları bulan bir değerin karşılığını devletimizden talep edeceğiz'' diye konuştu.
kaynak
http://www.superspor.com/detail.php?Type=1&kategori=29&go=36674
M.Scofield
14.Ekim.2006, 15:17
cekememezlilikle alakasi yok adam gayet hakli
devlet fb stadı büyütmesi için izin verirken gs ali samiyeni yıkmaya izin verilmemişti şimdi böyle olması normaldır
Del Piero_10
14.Ekim.2006, 15:19
fenerbahçe'ye ait birçok yer için yıkım emri olmasına rağmen yıllardır bir şekilde yıkılmadığınıda hatırlatayım.
ben bu konuda tarafsızım,sadece gerçekleri yazıyorum
Universal
14.Ekim.2006, 15:35
Çekememzlik demişsin sanırım F.Bahçe'nin rakiplerine göre endüstiride ne kadar iyi olduğunu herkes biliyor. Stadyum olarak Real Madrid Arsenal gibi takımların elinde olmayan bir Antreman Tesislerine sahip olmak Faruk Ilgaz gibi bir tesis olmak vb...
Bu ticarettir illaha birisi orayı istiyor orası onun değildir ihale yapıplır kim kazanırsa orası onun olur bu iş bu kadar ayrıca F.Bahçe'nin Seyrantepe'yi ne yapsın orası F.Bahçe'ye ters düşen bir konumda oluyor ayrıca resmi sitede böyle bir açıklama yok bu haberleri kim yazıyor anlamadım gitti.
Burak Duran
15.Ekim.2006, 13:56
n. özdemirin bugün cnn türkte izlediğimiz açıklamasıyla bu haberin yalan olmadığı ortaya çıkmıştır
Fb diyorki..Bana Kenan evren lisesinin arazisini verin.Onun alanlarından büyük 3 okul yaptırayım.Hazır olarak devlete bağış edeyim..Cevap hayır veremeyiz..
Şimdi eğer devlet gsye stadı yaparsa bu peşkeş olur.Gsden 5 kuruş çıkmamış olur.Zaten devletin olan bi yere devlete satmak olur.İyice bi araştırılırsa gsli arkadaşlarda görecektir...
Del Piero_10
15.Ekim.2006, 14:03
n. özdemirin bugün cnn türkte izlediğimiz açıklamasıyla bu haberin yalan olmadığı ortaya çıkmıştır
yani cnn türk spor haberlerinde yayınlanan görüntüsü ile diyelim tam doğru olsun.
''Şükrü Saraçoğlu'nu yaparken 85 milyon euro harcedık,eğer Galatasaray seyrantepe için devletten destek alacaksa,bizde 85 milyon euro bedeli devletten talep ederiz'' diyor
sanırım FB genel kurulu idi bu konuşmaların yapıldığı yer,çünkü birçok kişi sıra sıra konuştu.
Burak Duran
15.Ekim.2006, 14:05
eren seyrantepeyi 30 yıllığına bize kiralıyor ve stad yapıyolar biz bizim olan ASM yi gidip devlete veriyoruz bunun neresi peşkeş açıklarmısın bence sen araştır önce
FB tv de full yayınlandı bu konuşma
M.Scofield
15.Ekim.2006, 14:06
dediğim gibi çekemiyorlar her zman bi şekillde stad yapmamızı engelemeye çalışıyorlar
fenerbahce_1907
15.Ekim.2006, 14:11
fenerbahce yönetimi tamamen haklıdır burda
Sekopej
15.Ekim.2006, 14:18
Olayın çekememezlikle bir alakası yok. Dünkü Divan Kurulu toplantısında Nihat Özdemir'in açıklamalarıdır yukardakiler.
GS'nin ASY'i kullanım hakkı 96 ya da 97 yılında bitmiş. Şu anda o stadın GS ile bir ilgisi yok. Ama o dönem bazı izinler geçiştirmelerle GS stadı kullanmaya devam ediyor.(Bunu bir Fenerbahçe taraftar sitesi belgeleriyle kanıtladı ama nedense basınımıza yansımadı bu olay) Seyrantepe arazisi kimin? devletin, ASY şu anda devletin, sen ASY ile orayı takas yapıyorsun üstüne stadı da yaptırıyorsun. Bunun karşılğında Fenerbahçe de bu devlet hepimizin devleti eğer bir takıma yardım ediyorsa diğer takımların da yardım istemek hakkıdır diyor.
Aslında bu hakkını isteyen FB değil en başta zorluk çeken Anadolu Kulüpleri olmalıdır. Nihat Özdemir biz stadımızı devletten 5 kuruş para almadan yaptık, madem devletimiz böyle bir konuda yardım yapıyor, biz de stadımızın şu anki değeri olan 85 milyon doları başka yerlerde tesis yapmak için istiyoruz...
Konuşmasının devamında Kenan Evren Lisesi'nin FB ye verilmesinin buna karşılık FB'nin yeni bir okul yaptırmasının nasıl küçük bahanelerle engellendiğinden de bahsediyor...
Bu tartışma uzar gider ama devlet her kuruma, her kişiye eşit yaklaşmalıdır...
Neron_FB
15.Ekim.2006, 14:26
Çekememezlikle ne alakası var neyi çekemicez ki !! Sakopej'in dediklerine katılıyorum..
Burak Duran
15.Ekim.2006, 14:37
Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar Seyrantepe arazisi hakkında Divan Kurulu üyelerine açıklamalarda bulundu. İrfan Aktar, Yönetim Kurulu’nun hukuki sorunları aşmak için uğraştığını, Belediye, TOKİ ve İmar Müdürlüğü gibi kuruluşlarla bu sorunları çözmek adına görüşmelerini sürdürdüğünü belirtti. Kasım ayına kadar, bu sorunları aşılmasının hedeflendiğini söyleyen İrfan Aktar, 384 dönüm büyüklüğünde olan arazinin 30 yıllığına üst kullanım hakkının Galatasaray Spor Kulübü’nde bulunduğunu belirterek, stad inşaatının hukuki sorunların aşılmasının ardından, 6 aylık bir projelendirme süresinin sonrasında hayata geçeceğini ve 52.000 kişilik olarak düşünülen yeni stadın inşaat süresinin en az 2,5 yıl süreceğini söyledi.
anlayana belirtiyim stad bizim olmayacak ve 30 yıl bizde kalacak... serkan bende sana fener stadının kaçak olduğuna dair bi sürü belge yayınlarım kardeşim
10_Osmanozc
15.Ekim.2006, 14:41
Diğer klüpler bu konuda Fenerbahçe'yi yanlız bırakıyorlar.Ben de devletten para istiyorum.
Burak Duran
15.Ekim.2006, 14:42
ASY stadının kullanım hakkı daha 46 yıl bizde onuda belirtmek isterim
150 milyon dolarlık Ali Sami Yen Meydanı!
Galatasaray'ın Seyrantepe'de yeni stadının inşasıyla TOKİ'ye devredilecek Ali Sami Yen Stadı yerine 150 milyon dolara mal olacak otel ve kongre merkezi yapılacak.
Halen Galatasaray'ın maçlarını oynadığı Ali Sami Yen Stadı'nın akıbeti yavaş yavaş belli oluyor. Galatasaray'ın yeni stadının TOKİ tarafından Seyrantepe'den yapılmasının ardından Mecidiyeköy'deki yaklaşık 40 dönümlük araziye otel ve kongre merkezi yapılması planlanıyor. Şişli Belediyesi ile TOKİ arasında konuyla ilgili yapılan görüşmeler son aşamaya gelindi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 150 milyon dolara mal olacak projenin 400 odalı otel ve 5'er bin kişilik iki kongre salonunu kapsadığını söyledi. Sarıgül poje ile ilgili olarak TOKİ ile görüşmelerin son aşamaya geldiğini açıklayarak ' Çok olumlu yaklaşıyorlar. Son noktaya yaklaştık' diye konuştu. Bugünkü Ali Sami Yen Stadı'nın yer aldığı araziye gerçekleştirilecek projede otel ve iki kongre merkezinin yanı sıra, bir turizm merkez 8 sinema salonu ve 8 bin araçlık bir alt otopark da planlanıyor. Yerin altında 10 katlı olarak dizayn edilen otopark 400 bin metrekarelik bir alanı kaplayacağı da hesaplanıyor. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, projede yer alan kapalı alanların önündeki yeşil alanın Paris'teki Otel La Fayette'e benzeyeceğini belirterek 'Kafeteryalar ve yürüyüş parkuruyla bu alan Mecidiyeköy'ün akciğer'i olacak' diye konuştu. Projeye gore otel ve kongre salonlarının geliri TOKİ'nin olacak.
YILLIK KÂRI 26 MİLYON $
Projeye ilişkin gerçekleştirilen karlılık analizinde toplam gelir 54-60 milyon dolarlık bir gelir ve yaklaşık 26 milyon dolarlık kar(Şişli Belediye'sinin projeksiyonu) hesaplandı.
şimdi gitsin devlet bunu seyrantepeye yapsın bakalım ne kadar kar edecek
1) Galatasaray, Seyrantepe Stadı’na 30 yıl sahip olabilmek için, Türkiye’nin en önemli yerindeki 40 yıl kullanım hakkı olan araziyi devlete veriyor. Sanıyorum ki, devlet burayı almak için büyük baskı yapıyor. Stadın yerine inşaa edilecek bir sürü yapı da her sene 30 milyon dolara yakın gelir getirecek. Peki Galatasaray bundan kâr elde edecek mi? Hayır. Çünkü Ali Sami Yen gibi değerli bir arsayı alıp, Seyrantepe’ye stat yaparak, “Burayı kullanın” diyorlar. Bu tarihi bir hatadır. Onun için Galatasaray Yönetim Kurulu bu işten tezelden vazgeçmelidir. Eğer geçemiyorsa, Genel Kurul bunu durdurmalıdır.
2) Galatasaray, Ali Sami Yen arazisini verip Seyrantepe’de 120 bin metrekare yer ile birlikte stat alırken, 260 bin metrekarelik, üst kullanım hakkı kendisine ait olan ve 30 yıllığına kiralanan araziyi de iade ediyor. Bence bu bir skandaldır. Galatasaray, Seyrantepe’nin vergisini ödediği sürece hiç kimse 30 yıl kullanımlı bu araziyi elinden alamaz. Ancak Galatasaray burada devletin isteğine boyun eğerek araziyi iade ederken, her iki taraftan da ağır bir darbe yiyor. Genel Kurul’u göreve çağırıyorum... Ali Sami Yen-Seyrantepe anlaşmasından vazgeçin. Zarar büyük oluyor.
3) Seyrantepe’de yapılacak stat Galatasaray’a 30 yıllık veriliyor. Ona karşılık çok değerli olan arazisi elinden alınıyor, buna ilaveten bir de Seyrantepe’deki 380 bin metrekarelik yerin Galatasaray’a sadece 120 bin metrakaresi veriliyor. Böyle anlaşma olur mu? Gerisini ise devlet, Galatasaray’dan alıp hastane yapmak istiyor. Arazi Galatasaray’ındır. Üstelik her iki arazi de.
4) Yeni çıkan kanunda statlar kulüplere verilirken, bu stat Galatasaray’a verilmeyecek, 30 yıl sonra iadesi istenecek. Buna karşın Fenerbahçe’nin olduğu yerde yaptığı, her tarafı kaçak inşaat olan Şükrü Saracoğlu Stadı ise yeni kanunla Fenerbahçe’ye devredilecek. Bu hangi adalete sığar? Galatasaray’ın mallarını elinden alıyorsun, diğer yanda Fenerbahçe’nin kaçak yapısını ona devrediyorsun.
5) Halen Ali Sami Yen’in köşesinde bulunan ve üstündeki çadırda Galatasaray’ın mallarının satıldığı 2 bin metrekarelik arazinin akıbeti de belli değil. Söylentilere göre bu değerli arsa da anlaşmalı olarak Ali Sami Yen ile birlikte devlete verilecektir.
fenerli arkadaşların karşı çıktığı araziye biz sizden daha karşıyız çünkü zarar ediyoruz inşallah önüne geçer sayın n.özdemirde bizde rahatlarız
Sekopej
15.Ekim.2006, 14:50
Benim niyetim tartışma yaratmak değildi. Sonuçta ben araştırmacı değilim, konuya hakim biri değilim. Sadece yaşananlardan anlatılanlardan çıkardığım sonuç.
Şu yanlış anlaşılmasın GS oraya en güzel, en modern stadı yaptırsın. Sonuçta bu ülkeye faydası var.
Bir de ben taraftarım kardeşim, birazdan maç başlayacak, oturacağım onu izleyeceğim. Stadmış, paraymış bunla yöneticiler uğraşsın.
Yukarıda yazdığım mesajı da yazmayacaktım ama çekememezlik lafı beni sinirlendirdi. Şu anda UEFA'nın elit stadları arasına girmiş bir stadımız var. Niye kıskanayım. Umarım böyle stadlarımız çoğalır, daha iyileri yapılır, İzmir'de de Ankara'da da anadoluda bir çok elit stadımız olur
fenerli arkadaşların karşı çıktığı araziye biz sizden daha karşıyız çünkü zarar ediyoruz inşallah önüne geçer sayın n.özdemirde bizde rahatlarız
Bak işte demek ki çekememezlik yok GS'nin iyiliği var işin içinde.:)
Bir de kaçak olayı yazdım ama UEFA kaçak olan bir stadı elit stadlar kategorisine alır mı? Ya devlet stadı yıkmaya kalkarsa ne olacak? ( Yok nerde yıkacak FB ayarlamıştır diyebilirsiniz doğal olarak, UEFA belgeye bakar o ayarlamış, konuşmuş yıkmayacaklarmışa bakmaz.)
İncelemerini yapmış bu stada Final maçı vermiş. Sadece görünüme bakarak verilmiyor ki, bir sürü kriteri var bunun.İlk olarak da stadın ruhsatına bakıyorlardır. O nedenle kaçak iddalarına hiç inanmıyorum, çünkü UEFA'ya güveniyorum...
Şimdi..Uefa her türlü ŞARTlara bakarak verdi bu kupa finalini..Kaçak mı değil mi..Gerekli şartlar var mı yok mu..ondan sonra verildi..Ama biz size yukarda açık açık verdik belgeleri serkan sağolsun..ASY gsnin değilki devlete versin..Açık ve net söylüyorum..
Burak Duran
16.Ekim.2006, 00:54
ASY arazisi 46 yıllığına bizim seyrantepe 30 yıllık kiralanacak biri istanbulun göbeği biri dağ başı bu mantığı yürütmeye çalışın nereye kuracağınız alışveriş merkezi ve hotel daha çok para getirir... saçma hesaplar peşinde koşmayın bence
Jesus_FB
16.Ekim.2006, 01:07
ASY arazisi 46 yıllığına bizim seyrantepe 30 yıllık kiralanacak biri istanbulun göbeği biri dağ başı bu mantığı yürütmeye çalışın nereye kuracağınız alışveriş merkezi ve hotel daha çok para getirir... saçma hesaplar peşinde koşmayın bence
bir şey sorucam sana diyorsunki biz ali samiyeni veriyoruz Allahın dağını satın alıyoruz tamam güzel alın güzel bir stad yapın ama bizim klüp kenan evreni istiyor yerine de 3 tane okul yapma sözü veriyor ama devlet bunu bize vermiyor. 85 milyon dolar harcayıp stan yaptırıyor o statta uefa kupası oynatıyor ama stadın tapusunu yine vermiyorlar. sizin stadı toki devlet yapıyor karşılığında samiyen arazisini alıp birde seyrantepeyi 30 yıllığına kiralıyorlar bence burda gs klübüne çok büyük kolaylık gösteriliyor ama fenerbahçe için böyle bir durum yok.
Birde bence büyük stat olucak diye hiç sevinmeyin gerçekten işin büyüs kaçıyor belli bir zaman sonra eski samiyen günlerini de çok ararsınız
Marius Belgorth
16.Ekim.2006, 01:10
Arkadaşlar anlamak isrtemiyor hayırlısıyla sanırım. Şimdi yukarıdakileri okudunuz, her iki arazi de Galatasaray kullanımında ve kat mülkiyeti kanunu der ki: Kiracı ile menkul sahibi arasında anlaşma dahilinde olmadığı sürece ve anlaşma bitene kadar hiçbir madde değişimi ya da fiziki olarak hiçbir değişim her iki tarafın da rızası olmadıkça yapılamaz. Bu ne demektir? Menkul sahibi kiracıyla olan yasal anlaşması bitmeden, kiracı istemezse kendi sahibi olduğu mala bir çivi bile çakamaz. Şimdi her iki menkul arazi de Galatasaray'ın kiraladığı yerler mi? Evet. Devlet Galatasaray istemezse oraya bir çivi bile çakamıyor mu? Evet. Ayrıca yasal anlaşamayı bozmanın cezası da eder bedelin yıllık kira ücretinin 2 katı kadar. Şimdi Devlet diyo ki "Sen bana her iki araziyi de ver, sonra ben sana daha değersiz araziden stat yapacağın kadar bir yer tahsis edeyim. Sen oraya bir stat yap çeşitli anlaşmalarla, kendi çabanla. Ben diğer kulüplere oynadıkları statları kendi zimmetlerine verirken sen o statta hala kiracı olarak kal 30 sene kadar, daha sonra bana orası için bir daha kira bedeli ver. Tabi ben bu arada arazileri sen geri verdiğin için çeşitli değerlemeler yapıp bir sürü para da kazanayım ama sen zaten stadı kullanıyorsun, oradan bir pay alma." Hesaplanan gelirlerin ne kadar astronomik rakamlar olduğu göze alınırsa, elde edilecek kazançlar açısından Galatasaray buradan resmen kazık yiyecek eğer bütün bunları kabul ederse. Sizin aklınız kesiyor mu yani şimdi Galatasaray'ın kayırıldığı ve ekonomik olarak destek gördüğü açısından. Siz 85 milyon dolar diyorsunuz eğer Galatasaray bütün bunları kabul ederse 50 milyon kaybediyor sadece ilk sene için. Hesap ortada ;)
Sizin Kenan Evren olayına gelince, siz Kadıköy'e çok yakın bir araziyi istiyorsunuz ve başka yerlerde 3 okul yapacağız diyorsunuz. Nerede yapacaksınız? Benim bildiğim kadarıyla şehir merkezine uzak yerler gösteriyorsunuz zira Kadıköy ve yakın çevresinde dediğiniz duruma uygun değil 3, 1 arazi bile yok. Yani bizim tam tersi durumunuz mevcut. Devlet adamları zeki tabi, bizi kazıklamaya çalışırken sizin de isteğinizin nereye varacağını görüyorlar :)
dinaMYt
16.Ekim.2006, 01:12
yapılan bu "peşkeş" galatasarayın avrupa kupalarında elde ettiği başarılarla yaptığı türkiye reklamının yanında devede kulak kalır.
Marius Belgorth
16.Ekim.2006, 01:20
yapılan bu "peşkeş" galatasarayın avrupa kupalarında elde ettiği başarılarla yaptığı türkiye reklamının yanında devede kulak kalır.
"Zurnanın son deliği" durumunda bu bile doğru yani.
Jesus_FB
16.Ekim.2006, 01:29
UEFA Kupası finalinin oynanacağı stadın, yapacağı reklam karşılığında da saraçoğlu'nun tapusunu versinler o zaman :D
e_mali
16.Ekim.2006, 10:18
GS nin Seyrantepeye gecmesinin, GS icin buyuk zarar olacagina dair bir yazı okumustum. Ve cok ikna edici bir yazıydı. Bence Seyrantepe projesine hic tas koymayalım devam etsin proje :D
Aynı GS nin Olimpiyatta mac oynamasına zamanında karsı cıkmadığımız gibi (cikanlar olmustu ama sonra ortaya cikti gercekler)
TR.CaPTaiN
16.Ekim.2006, 18:48
Kupayı aldıgı sene herhalde ödül vermislerdir.Ama bir kupa alındı diye peşkeş cekilemez
Emurafu
17.Ekim.2006, 00:43
valla artık seyrantepe bize verilmedimi üstelik stad konusundada her konuda anlastık bence bu işi uzatmaya gerek yok yakında zaten stadın projesi basına sunulcak
TR.CaPTaiN
17.Ekim.2006, 00:48
Sen önceki mesajları hiç okumadın değil mi? Çok belli oluyor da ;)
Resmi acıklamayı okumam yeterli degilmi ?
"Seyrantepe projesinin takipçisiyiz"
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, devletin, Galatasaray Kulübü'ne Seyrantepe projesiyle ilgili katkı yapması durumunda, devletten 85 milyon dolar değerinde bir karşılığı talep edeceklerini açıkladı. ]
Nihat Özdemirden
perpetua
17.Ekim.2006, 00:57
Resmi acıklamayı okumam yeterli degilmi ?
Diyelim ki ben bir baslik actim.. ve icine yazdim, "Platon Gunes'e en uzak gezegendir"
Iceride bir suru tartisma oldu ve birisi IAU'nun kisa bir sure once Platon'nun gezegen olmadigi konusunda karar verdigini hatirlatti.
Ama sen bunlari okumadin, ve Platon'nun Gunes'e en uzak gezegen oldugu konusunda destekleyici yazi yazdin..
OgUzKaGaN
17.Ekim.2006, 01:06
Gerçekten olayı çözmüş abim....
Marius Belgorth
17.Ekim.2006, 01:56
Ömer, yani taktirlerimi sunuyorum. Bundan daha güzel bir açıklama yöntemi olamazdı :k:
GS nin Seyrantepeye gecmesinin, GS icin buyuk zarar olacagina dair bir yazı okumustum. Ve cok ikna edici bir yazıydı. Bence Seyrantepe projesine hic tas koymayalım devam etsin proje :D
Aynı GS nin Olimpiyatta mac oynamasına zamanında karsı cıkmadığımız gibi (cikanlar olmustu ama sonra ortaya cikti gercekler)
O yazı KÜLLİYEN YALAN!
Galatasaray, zaten ucuza kiraladığı Ali Samiyen Stadı'nı devlete bıracakak ve orada yapılacak kongre merkezinden yıllık kar payı alacak.
Karşılığında değerinden çok ucuza kiraladığı (kapadığı) Seyrantepe'nin bir kısım kiralık hakkından feragat edip (geri verip) 80 Milyon Dolar'lık bedava stad alacak.
Bana söyler misiniz, kim bedava stad yaptırdı bu zamana kadar?!
Şükrü Saraçoğlu Stadı para karşılığı Fenerbahçe'ye satılmıştı, Fenerbahçe mali krize girince devlete sattı tapusunu!
Ayrıca alakası yok kaçak gibi saçmalıklarla, yıllarca tapulu olan arazilerdi para ile alınıp satılmış arazilerdi.
Hıncal Uluç gibi sanal gündem yaratmaya çalışan sözde bir basın mensubunun izinden gitmeyin araştırmadan.
O arazi Galatasaray'a peşkeş çekiliyor, Galatasaray 3 kuruş para bile vermiyor.
Galatasaray'ın daha önce aldığı arazilerin de yıllar önce Başbakanlık yapan bir Gs başkanı tarafından alındığı bilinmeli, üzeri de hiç karıştırılmıyor!
O parada tüyü bitmemiş yetimin, fakirin, fukaranın hakkı var.Devlet boşa para saçamaz, o paranın hesabını alandan da, verenden de diğer tarafta sorarlar!!
Abooo..Hele şükür tam olarak bi yazı yazıldı .. :)
İmzamı attım gitti
perpetua
17.Ekim.2006, 20:25
O yazı KÜLLİYEN YALAN!
Galatasaray, zaten ucuza kiraladığı Ali Samiyen Stadı'nı devlete bıracakak ve orada yapılacak kongre merkezinden yıllık kar payı alacak.
Karşılığında değerinden çok ucuza kiraladığı (kapadığı) Seyrantepe'nin bir kısım kiralık hakkından feragat edip (geri verip) 80 Milyon Dolar'lık bedava stad alacak.
Bana söyler misiniz, kim bedava stad yaptırdı bu zamana kadar?!
Şükrü Saraçoğlu Stadı para karşılığı Fenerbahçe'ye satılmıştı, Fenerbahçe mali krize girince devlete sattı tapusunu!
Fenerbahce Kulubu, yanilmiyorsam Sukru Saracoglu Stadini, Sukru Saracoglu Adliye Vekili iken, Maliye Vekaletinden gelen 6 Temmuz 1932 tarih ve 1213 sayili oneriyle Fenerbahce Stadı’nin Milli Emlak idaresi’nden alinip Fenerbahce Kulubu’ne satilmasi bakanlar kurulu tarafından karara baglandı. Satis islemleri yaklasik 10 ay surdu. Satıs fiyati ise 1 TL idi.
O arazi Galatasaray'a peşkeş çekiliyor, Galatasaray 3 kuruş para bile vermiyor.
Galatasaray'ın daha önce aldığı arazilerin de yıllar önce Başbakanlık yapan bir Gs başkanı tarafından alındığı bilinmeli, üzeri de hiç karıştırılmıyor!
O parada tüyü bitmemiş yetimin, fakirin, fukaranın hakkı var.Devlet boşa para saçamaz, o paranın hesabını alandan da, verenden de diğer tarafta sorarlar!!
Cengiz.. Diyelim ki sen benim mulkumde kiracisin. Bu mulk eskimis, ve fazla getirisi olmayan bir mulk ve bu nedenle bana az bir kira oduyorsun (diyelim 10YTL) ancak bu mulkun bogaz manzarasi oldugu icin degeri cok yuksek ve mal sahibi olarak yerine daha yeni bir mulk koyarsam getirim cok daha fazla olacak (diyelim 50YTL) ancak sen kiraci oldugun icin ve kira sozlesmesi cok uzun oldugu icin oraya civi bile cakamiyorum.
Ben sana diyorum ki, benim baska bir arazim var. Bogaz manzarali degil ama oraya bir insaat yaparsam ve seni orada kiracim yaparsam catisi akmayan, su borularindan kahverengi su gelmeyen yepyeni bir evde oturursun. Bunun karsiliginda tek istedigim, o bogaz manzarali evden vaz gecmen.
Ev sahibi olarak ben 10 YTL gelir gelen evi yilda 50YTL gelir getiren bir mulke donusturuyorum, yani benim kazancim yilda +40YTL...
Buna karsilik da bogaz gormeyen arazide mulkiyeti hala bende olan bir ev yapiyorum ve sana 5 YTL'ye kiraliyorum, yani yillik kazancim +45 YTL...
Bu durumda daha avantajli olan kim acaba? Bogaz manzarali evinden tasinan sen mi? Yoksa anlasma sayesinde yilda +45 YTL daha fazla gelir kazanan ben mi?
Takmissiniz bir peskes cekiliyor lafina ama olayi derinlemesine dusunen yok.. Sadece agizdan dolma birileri birseyler yaziyor, ustune cig gibi buyuyen dedikodu silsilesi.. Ancak kimsenin aklina gelmiyor ki bu is olursa/olunca devletin geliri artacak.. Bu stadyumun yapilmasi ile Istanbul bir cok gelir getirecek uluslararasi futbol organizasyonlari gerceklestirebilme sansi artacak. Konser, fuar vs. gibi diger aktiviteler ve bunlardan gelecek gelirlerin vergilendirilmesi de cabasi..
Bu nedenle dunyanin her yerinde stadyumlar devlet ve kulup isbirligi ile yapilir. Cunku sehire yapilacak yeni bir sosyal kullanim alani (yani stadyum), o sehirin insaninin moralini, sehirin cekiciligini yukseltir. Vatandasin para harcayacak yeni bir alani olmasina, bunun karsiliginda devletin daha fazla vergi toplamasini saglar.
Fakir fukara'nin hakki, yetim'in hakki denmis...
Diyelim benim cebimde 10 ytl var. Bu 10 YTL'yi bugun fakir'e verirsem, gelecekte verecek param kalmaz. Ama 10 YTL'yi yatirir ve her yil 5 YTL kazanacak duruma getirirsem kendimi, fakir fukara bir kereligine 10 YTL almak yerine, her yil 5 YTL alir.. Ama bunu boyle dusunmek kimsenin isine gelmedigi icin, devletin yaptigi yatirim Galatasaray'a da yariyor diye, yetim'in hakki yeniyor diye lanse edilebiyor.. Fanatikce ve taraftar sitelerinde eksik olmayan bu dusunce biciminin buraya tasinmasini cok ayipladim acikcasi...
Perpetua yazdıklarının hepsi sözde şeyler.Hiçbiri gerçeği yansıtmıyor.
FB Şükrü Saraçoğlu'nun o dönemki para ile karşılaştırılması büyük komedi!.Bir kaynakta yaklaşık 15 Milyon Dolar'a civarına geldiği belirtiliyordu, ayrıca 1 TL falan da değil ;)
Hiçbir takımın stadı kendisinin değil şu anda, Fenerbahçe kendisi yapıyor.
O zaman versin Fenerbahçe'ye 85 Milyon Dolar imar parasını!!!
Hepsi fanatiklikten, hepsi sırf gözünüzü hırs büyümüşlükten.
'Hak' ne demek düşünmüyorlar bile!
Kazanç falan örnek verme boşuna, satış tekniklerini çok iyi biliyorum ben.
Sıradan bir firmada çalışan gibi ürün satmaya kalkma bana..
perpetua
17.Ekim.2006, 20:48
Bu arada:
Riva arazisi Selahattin Beyazıt’ın bir lütfudur.
Tarih 13.08.1976’dır, zamanın başkanı Selahattin Beyazıt 1.175 metrekare olan Riva arazisini 2.350.000 TL’ye satın alır. O yıl Tacettin isimli bir de futbolcu alınmıştır. Transfer bedeli Riva ile aynıdır; 2.350.000 TL.
O yil ortalama dolar kuru, 15TL/$1, (link (http://www.ekodialog.com/istatistik/doviz_kur.html)). Yani Riva Arazisine odenen para yaklasik $157.000. Yani metrekaresine $133 odenmis.
Fiyat konusunda biraz karsilastirma olsun diye:
Bir Ingiliz Firmasi olan DCM, 5 Eylul 2006 tarihinde, 1 milyon metrekare'lik Riva arazisini, $120 milyon'a satin aldi. Metrekaresine $120 dolar odenmis.
Bu mu ucuza kapatmak?
Bu mu peskes?
Allah askina arastirin biraz!!!!
eGowiCh
17.Ekim.2006, 20:51
FB Şükrü Saraçoğlu'nun o dönemki para ile karşılaştırılması büyük komedi!.Bir kaynakta yaklaşık 15 Milyon Dolar'a civarına geldiği belirtiliyordu, ayrıca 1 TL falan da değil ;)
İmzamı attım gitti, aynen katılıyorum. Adam satış tekniklerini gerçekten çok iyi biliyor, bu yüzden de bence haklı.
Bu arada:
O yil ortalama dolar kuru, 15TL/$1, (link (http://www.ekodialog.com/istatistik/doviz_kur.html)). Yani Riva Arazisine odenen para yaklasik $157.000. Yani metrekaresine $133 odenmis.
Fiyat konusunda biraz karsilastirma olsun diye:
Bir Ingiliz Firmasi olan DCM, 5 Eyluk 2006 tarihinde, 1 milyon metrekare'lik Riva arazisini, $120 milyon'a satin aldi. Metrekaresine $120 dolar odenmis.
Bu mu ucuza kapatmak?
Bu mu peskes?
Allah askina arastirin biraz!!!!
Sadece 1 tane mi arazi var?!
perpetua
17.Ekim.2006, 21:01
Sadece 1 tane mi arazi var?!
Eee.. digerlerini de arastirmayi sizlere birakiyorum..
Florya arazisini bulun bakalim nasil almis Galatasaray..
Baska ne arazi? Mecidiyekoy'deki arazi mi? Onu da bulun buraya dokun..
Ama yaptigin somut bilgileri buraya tasimak degil. Ortaya laf atiyorsun, Galatasaray;in arazileri peskes cekilmis diye.. Koy ortaya belgeleri inandirici olsun.. ;)
Ben de ortaya laf atarim o zaman.. Piramitleri uzaylilar yapti.. Kanit olmadan herhangi bir gecerliligi var mi bu lafin simdi?
Gecegi ne yansitiyor o zaman? Peskes cekiliyor lafindan baska, mantik cercevesine uyan bir neden var mi? Yoksa hisler mi isin icinde bu sonuca varmak icin?
Eminim ki eger Fenerbahce stadi sehirin disina yapilsa ve eskiden Papazin Cayiri olarak bilinen arazi devletin kullanimina birakilacak olsa, Devlet hic tereddut etmeden Fenerbahce'ye de stat yapardi. Ama Fenerbahce kulubu bunu istemedi. Istedigin, hem devlet stat yapacak, hem de degerli arazide kalacak Fenerbahce? Esas peskes buna denir...
Ayni sozleri senin icin de sarf etmek hic de zor degil. Ama ortaya somut bir seyler yaz da onlar uzerinde tartisalim. Yoksa ne desen bos..
Fizibilite analizi boyle yapilir. Izin ver de muhasebe ve finans hocaligi yapmis/yapan bir kisi olarak bu hesabin nasil yapildigini da bilelim. Ayni dusunce zinciri icinde gercegi yansitmayanlari goster, ona gore biz de hatamizi bilelim. Ama verebildigin tek cevap benim soyledigim gibi olmadigi. Duzelt o zaman!! :)
IcedEarth
17.Ekim.2006, 21:12
riva bizimdir bizim kalacak
Marius Belgorth
17.Ekim.2006, 21:16
Ömer alnından öpmek istiyorum seni. Tam hırsla yazmaya başlayacaktım ki söylemek istediğim her şeyi tüm açıklığıyla aktardığını gördüm. Helal olsun kardeşim (ı)
Çekmecedeki arazi ?
Mesut Yılmaz BEY efendinin yaptığı yardımlar ?
perpetua
17.Ekim.2006, 21:31
Çekmecedeki arazi ?
Mesut Yılmaz BEY efendinin yaptığı yardımlar ?
Cekmece'deki arazi'nin ust kullanim hakki alinmisti. Galatasaray'in mali degil!!
Hangi Mesut Yilmaz yardimlari?
Kenan evren lisesi olayı ?
Tapu olayımız ?
Bilen biliyor zaten..Neyse konu daha fazla uzamasın..
perpetua
17.Ekim.2006, 21:36
Kenan evren lisesi olayı ?
Tapu olayımız ?
Bilen biliyor zaten..Neyse konu daha fazla uzamasın..
Bir saniye. Mesut Yilmaz'in Galatasaray'a yardimlari dedin.. Sonra Fenerbahce'nin yapamadiklarini ortaya attin. Bunlar arasindaki baglami biraz acarsan belki daha dogru olur. Fenerbahce'nin sehirin icindeki Kenan Evren Lisesini alip, sehir merkezinin uzagina uc okul yapmak istemesi ve bunun gerceklesmemesi Galatasaray'a nasil yarar oluyor?
Del Piero_10
17.Ekim.2006, 21:38
Adnan Polat açıklama yapmış
'Fenerbahçenin stadı kaçaktır,yıkım emri var.takipçisi olacağız''
M.Scofield
17.Ekim.2006, 21:39
herkez işene geldği gibi konuşuyor gerçekelr yakıdna ortaya çıkar
Emurafu
17.Ekim.2006, 22:38
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, bomba gibi açıklamalar yaptı. PSV maçı öncesinde maçla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Polat, "Her ne olursa olsun Eric Gerets ile yola devam edeceğiz. PSV maçı mutlak kazanmamız gereken bir maç. Beraberlik ihtimalini dahi düşünmüyoruz." derken, Ankaragücü maçı sonrasında Belçikalı çalıştırıcıyı eleştiren açıklamalarını ise, "Taraftarın ve camianın beklentilerini karşılayamadığımız durumlar söz konusu olduğunda Teknik Kadro, futbolcular ve yönetim olarak herkes kendini sorgular. Bu açıklamaları bir kişiye mal etmek yanlıştır." sözleri ile açıkladı.
Sarı Kırmızılı taraftarları PSV maçı için desteğe çağıran Adnan Polat, "Taraftarımızın bizimle birlikte olmasını istiyoruz. Şu ana kadar 6 bin otopark stickerından 4 bini satılmış durumda. Maç saatinde yağmur olmayacak." dedi.
Polat, Fenerbahçe Yönetimi'nin, "Galatasaray'ın Seyrantepe projesinin takipçisi olacağız. Bizde devletten 85 milyon dolar isteriz." açıklamalarının hatırlatılması üzerine Sarı Lacivertli yönetime sert yanıtlar verdi.
Adnan Polat şunları söyledi;
"Devletin Fenerbahçe kulübüne borcu mu var? Öyle bir şey mi var bizim bilmediğimiz? Fenerbahçe yönetimi Seyrantepe'yi engellemek için çaba harıyor. Bu yanlış. Oysa onlar stadlarını yaptıklarında biz onları tebrik etmiştik. Biz Kenan Evren Lisesi'nin eğitim amaçlı bir yer olduğunu, Saracoğlu’nun kaçak olduğunu, Kalamış tesislerinin kaçak olduğunu mu takip edelim yada açıklayalım. Biz Fenerbahçe Yöneticilerinin Devletle ilişkilerini mi inceleyelim? Bunu mu yapalım? Herkes kendi işine baksın. Seyrantepe projesi Galatasaray’ın devletle yaptığı bir ticari ilişkidir. Devlet sadece bize stad yapmıyor, bizim yerimizi alıyor. Onlarda eğer istiyorlarsa versinler Saracoğlu’nu devlete, devlette onlara Samandıra'da bir stad yapsın. Herkes kendi işine baksın. Galatasarayla uğraşmasınlar. Bizde onların işlerini biliyoruz, Galatasaray'ın cevabı çok sert olur."
MARATON.COM.TR ÖZEL HABER
Burak Duran
17.Ekim.2006, 22:46
"70-80 milyon Dolar istiyorlar. Bilmiyorum, devletin Fenerbahçe Spor Kulübü'ne borcu mu var? Onların o hesaplarını bilmiyorum. Ama biz de Fenerbahçeli yöneticilerin devletle olan işlerini de takip edebiliriz. Kaldı ki, Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri, sürekli olarak Galatasaray'ın Seyrantepe'de yapılmak istenen stadını engellemek için her türlü çabaya başvuruyor. Onu da anlamış değilim. Neden böyle birşey yapmak istiyorlar? Biz onlar Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı yaptıkları zaman çok kaliteli bir stad olduğunu söyledik, kendilerini tebrik ettik. Ama bundan sonra demek ki, Kenan Evren Lisesi'nde eğitim imarlı yeri ticarete çevirmeye çalıştıklarını, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın ve Kalamış Tesisleri'nin kaçak olduğunu kamuoyuna vurgulayıp, onları takibe geçeceğiz. Benim Fenerbahçeliler'e tavsiyem, onlar kendi işine baksın, biz de kendi işimize...
Neticede Seyrantepe Stadı karşılıklı bir ticari alışveriştir. Devlet bize sadece stadı yapmıyor. Karşılığında ciddi değerler alıyor. Onların böyle bir ticari aktivite içine girmemeleri için bir neden yok. Versinler Saraçoğlu'nun yerini, E-5'in üstünde Samandıra'da devlet ya da TOKİ onlara da bir stad yapabilir. Mesajım, 'Lütfen herkes kendi işine baksın'. Galatasaray'la çok fazla uğraşmasınlar. Çünkü karşılığını çok sert şekilde verebiliriz. Biz onların açıklarının çoğunu biliyoruz. Ama nezaket gereği ağzımızı hiç açmadık. Bundan sonra da açmak istemiyoruz. Ama üzerimize gelirlerse, bizim de söyleyecek şeylerimiz var. Bunu da bilsinler".
tam metni bu
TR.CaPTaiN
17.Ekim.2006, 22:54
Tabi Adnan Polat tabi UEFA finalinin yapılacagı stadı yıkarlar kesinlikle yıkarlar
Universal
17.Ekim.2006, 23:45
Şükrü Saraçoğlu gibi bir stadı nasıl yıktırabilirlerki bu gün Türkiye'nin en iyi stadı ve 2008-2009 yılında bir finale şahitlik yapacak bunu yıktırmak kolaydı ve ayrıca devletle yapılan görüşmelerde bu staddı almak için girişimler devam ediyor bu stad mı kaçak?
Bu söylediğinin bütün konuyla ne alakası var şimdi? Konuşulan stadın yapılıp yapılmaması değil, Fenerbahçeli bir yöneticinin ortaya attığı iddiaların gerçekliği ya da gerçek dışılığı. Zora gelince konuyu çevirmeye çalışmayın arkadaşlar, adam sizin yöneticinizi söylediğine karşı duruş şeklini belirtmiş, stadı yapamamakla bir ilgisi yok bunun.
G.Saray buraya stad yaptırmak için uğraşıyor o yüzden alakası var bunu F.Bahçe gerçekten engellemeye mi çalışıyor buda mechul ama F.Bahçe bunu hukuki yollardan yapıyor mu eğer öyleyse buna kimsenin ses çıkarmaya hakkı yoktur ne benim ne senin nede başkasının...
19_SeRDiNÇ_05
19.Ekim.2006, 05:01
Galatasaray'ın Seyrantepe yaptıracağı 52 bin kişilik stad için hiç bir engel kalmadı.
Seyrantepe ihalesini alan Eren Talu Mimarlık - Alke ortaklığı 18 MİLYON YTL teminat mektubunu ve 12 milyon YTL de nakit parayı TOKİ'ye yatırdı ve sözleşme imzalandı.
Bu gelişme üzerine Galatasaray'ın Seyrantepe yaptıracağı 52 bin kişilik çok amaçlı stad için hiç bir engel kalmadı. Önümüzdeki kasım ayı içerisinde görkemli bir törenle stadın temeli atılacak.
El Barto
19.Ekim.2006, 05:04
Hadi artık şu memleket meseleside çözülsün artık bıktırdı vallahi yahu. :)
Jesus_FB
20.Ekim.2006, 03:30
Konuyu gerekli düzenlemeri yaptıktan sonra tekrar açtım. Bundan sonra konu dışı mesaj atan, hakarete varıcak tartışmalara girenlere uyarı vericem, tekrarı halinde futbol bölümü yazarlığından çıkarılıcaktır herkesin bilgisine...
notformoney
20.Ekim.2006, 03:47
bakın arkadaşlar şükrü saraçoğlunun tapusu sizde olmaz bu imkansızdır çünkü bu ülkedei bütün stadlar devletindir ama devlet bu stadları kiralarken üst kulanım hakkı denen beldyi klüpleri 50-60 yıllık anlaşmalar sonucu kiralar ve stad kaç yıllığına kiralandıysa okadar klüpte kalır işte bu belgeyi fenerbahçe stadı yeni yapmaya başladığında devrettiği için bu spekülasyonlar oluyor tartışmanız yersiz ve gereksiz
nihat özdemirin ali sami yen ile ilgili yaptığı açıklamada bir o kadar yersizdir galatasaray ali sami yeni daha kullanma izni olduğu halde devlete 5 para istemeden vericekti bunun karşılığında devlette seyrantepenin üst kullanım hakkını galatasaraya vericekti ve galatasaray ali sami yeni verdi syrantepenin üst kullanım hakkını edindi aslında fenerlinin buna sevinmesi lazımdı çünkü gs yönetimi stadı devretmeden üst kullanım hakkını alıp ali sami yenin alanına bir kongre salonu yapacaktı bu durumda gs yönetimi bundan vazgeçti yani burda atıp tutmayın ayrıca bir stad 85 mn dolara yapılamaz bu maliyet shalkenin stadı 145mn euroya yapıldı yani burda başka bir oru işareti çıkıyor aslında önemli oln budur !!!!!
10_Osmanozc
20.Ekim.2006, 13:07
Geçenlerde Galatasaray'ın stadı konusunda Fenerbahçe'yi yalnız bırakıyoruz dedim ya.Şimdi de Fenerbahçe stadı konusunda Galatasaray'ı yalnız bırakıyormuşuz.
Şükrü Saraçoğlu’nun, kendi başbakanlığı esnasında kanun çıkarttırıp (sanırım 1934 olacak) şu anda kendi adını taşıyan stadın arazisini 1 liraya Fenerbahçe’ye satılmasını (!) temin etmiş olduğunu biliyor muydunuz? (Evet evet, bir liraya… O zaman da önemsiz bir paraydı, boşuna hesap kitap yapmayın) Kimin malını kime vermiştir, o dönemde bunu soracak kimse ne yazık ki yoktur.
Tabii bu tanıdığım birinin söyledikleri isteyen inanır isteyen inanmaz.Neyse Trabzonsporluyum mutluyum:)
Fenerbahçe, Galatasarayin stad yapmasiniz engellemiyor.Siz burada bunu anlayamiyorsunuz ya da yanlis algiliyorsunuz. Fenerbahce biz stadimizi kendi imkanlarimizla yaptik, diger takimlarda kendi imkanlariyla yapsinlar diyor. Eger ki devlet onlara yardim yaparsa bizde yardim talep ederiz diyor. Olay bu kadar kimse kimsenin isine engel olmuyor. Devletin ekonomisi uyarsa yardimda yapar stadda .. ona yardim yapip, burdakinin öksüz birakmak olmaz .. gs'e yardim ya da fb'e ya da bjk'e herhangi bir takima yardim yapilacaksa diger takimlarinda yardim talebinde bulunması en dogal hakki .. ne de olsa burasi demokrasi ile yönetilen esitligin savunuldugu bir devlet ve bu yardimi yapacak olan devletin kamu'lari.
OgUzKaGaN
20.Ekim.2006, 18:05
Zaten bir de buna karışmasalrdı şaşardım...:mad:
Fenerbahçe, Galatasarayin stad yapmasiniz engellemiyor.Siz burada bunu anlayamiyorsunuz ya da yanlis algiliyorsunuz. Fenerbahce biz stadimizi kendi imkanlarimizla yaptik, diger takimlarda kendi imkanlariyla yapsinlar diyor. Eger ki devlet onlara yardim yaparsa bizde yardim talep ederiz diyor. Olay bu kadar kimse kimsenin isine engel olmuyor. Devletin ekonomisi uyarsa yardimda yapar stadda .. ona yardim yapip, burdakinin öksüz birakmak olmaz .. gs'e yardim ya da fb'e ya da bjk'e herhangi bir takima yardim yapilacaksa diger takimlarinda yardim talebinde bulunması en dogal hakki .. ne de olsa burasi demokrasi ile yönetilen esitligin savunuldugu bir devlet ve bu yardimi yapacak olan devletin kamu'lari.
iyi de sizin anlamadığınız devlet bize bunu bdavaya yapmıyor ... biz karşılığında onlara üst kullanım hakkımız olan mecideyi köyde ki ali samiyen stadını veriyoruz .... onlarda bize stad yapıyor ... o zaman sizde kadıköy ü verin yerine seyrantepeye benzer bir yerden devletten stad isteyin yapmazlarsa ondan sonra konuşun .....
perpetua
20.Ekim.2006, 23:51
iyi de sizin anlamadığınız devlet bize bunu bdavaya yapmıyor ... biz karşılığında onlara üst kullanım hakkımız olan mecideyi köyde ki ali samiyen stadını veriyoruz .... onlarda bize stad yapıyor ... o zaman sizde kadıköy ü verin yerine seyrantepeye benzer bir yerden devletten stad isteyin yapmazlarsa ondan sonra konuşun .....
Verilen Mecidiyekoy'deki Ali Sami Yen Stadi degil.
Mecidiyekoy'deki arazinin kullanim hakki geri veriliyor. Bunun sayesinde Devlet o araziyi farkli bir sekilde degerlendirme hakkini aliyor. Bu araziye Devlet'in yapacagi yatirim'in gelirleri ile de Devlet Galatasaray'a stat yapiyor.
Stat'in ustune kazanilan gelirler ise Devlet'in kasasina giriyor.
Yoksa sadece zaten Devlet'e ait olan arazi karsiliginda stat yapilmiyor.
JoseMourinho-FB
22.Ekim.2006, 13:17
Adnan Polat diyor ki... "Seyrantepe Stadı devletle karşılıklı iş alışverişidir. Onlar da böyle bir ticari aktiviteye girebilirler."
Her yol Ankara!
Devletin, spor kurumlarına dünya nimetlerini sunması yetmiyor gördüğünüz gibi.
Örtbas edilen vergiler, bedavaya alınan arsalar...
Üstüne üstlük stadı devlet yapacak. "Başka bir emrin var mı?" diye sormazlar mı adama? Eee, sırtını devlete dayayan kulüpçülük ve yöneticilik böyle oluyor işte.
Adnan Polat, akıllı yatırımcı. "Devletle aramızdaki işe karışmayın" diyor.
Hortumu üzerine sıkıyor, kendisini eleştirenlerin.
"İsteyin, siz de alın!" Devlet anlayışı hafife alınıyor.
Haksız rekabete yatırım yapan bir yöneticiden haklı sözler duyabilir misiniz? Yönetici olmak, kaynak yaratmak mı, bizlerin emeğine göz dikmek mi? Bizler buna niye izin verelim?
Polat, kendini de ele veriyor zaten. "Biz Fener'in açıklarını biliyoruz. Üstümüze gelirlerse konuşuruz." Yani diyor ki. "Susun da işimi bitireyim!"
Adnan Polat bir şeyler bilecek de susacak ha! Onun bir şampiyonluk için neler yaptığını geçen yıl izlemedik mi?
Adnan Polat'ın istediği vatandaşın parası.
Yetimin, öksüzün parası.
Bu ülkede öğretmenler, pazar sonlarında ezik sebze toplayarak yaşıyor.
"Nerde bu devlet?" diye bağıranı da yok. Kimsenin hakkında da gözleri yok.
Yönetici olmanın hüneri, devletle iş bitirmekse, Adnan Polat, hünerini kendi mahallesinde göstersin.
Bu arsalar bizim çocuklarımızın arsalarıdır.
Ben kendi namıma, hakkımı haram ediyorum.
Bu işler kolundaki saati açık artırmada satmakla olmuyor.
Eğer Polat, Galatasaray'a ve Türk futboluna hizmet aşkıyla yanıyorsa...
Devlet tarafından yapılan otelini satsın....
Emurafu
22.Ekim.2006, 13:22
kardes su galatasaray alehine mesaj yazmayi birak sadece adil ol
Marius Belgorth
22.Ekim.2006, 16:14
Adnan Polat diyor ki... "Seyrantepe Stadı devletle karşılıklı iş alışverişidir. Onlar da böyle bir ticari aktiviteye girebilirler."
Her yol Ankara!
Devletin, spor kurumlarına dünya nimetlerini sunması yetmiyor gördüğünüz gibi.
Örtbas edilen vergiler, bedavaya alınan arsalar...
Üstüne üstlük stadı devlet yapacak. "Başka bir emrin var mı?" diye sormazlar mı adama? Eee, sırtını devlete dayayan kulüpçülük ve yöneticilik böyle oluyor işte.
Adnan Polat, akıllı yatırımcı. "Devletle aramızdaki işe karışmayın" diyor.
Hortumu üzerine sıkıyor, kendisini eleştirenlerin.
"İsteyin, siz de alın!" Devlet anlayışı hafife alınıyor.
Haksız rekabete yatırım yapan bir yöneticiden haklı sözler duyabilir misiniz? Yönetici olmak, kaynak yaratmak mı, bizlerin emeğine göz dikmek mi? Bizler buna niye izin verelim?
Polat, kendini de ele veriyor zaten. "Biz Fener'in açıklarını biliyoruz. Üstümüze gelirlerse konuşuruz." Yani diyor ki. "Susun da işimi bitireyim!"
Adnan Polat bir şeyler bilecek de susacak ha! Onun bir şampiyonluk için neler yaptığını geçen yıl izlemedik mi?
Adnan Polat'ın istediği vatandaşın parası.
Yetimin, öksüzün parası.
Bu ülkede öğretmenler, pazar sonlarında ezik sebze toplayarak yaşıyor.
"Nerde bu devlet?" diye bağıranı da yok. Kimsenin hakkında da gözleri yok.
Yönetici olmanın hüneri, devletle iş bitirmekse, Adnan Polat, hünerini kendi mahallesinde göstersin.
Bu arsalar bizim çocuklarımızın arsalarıdır.
Ben kendi namıma, hakkımı haram ediyorum.
Bu işler kolundaki saati açık artırmada satmakla olmuyor.
Eğer Polat, Galatasaray'a ve Türk futboluna hizmet aşkıyla yanıyorsa...
Devlet tarafından yapılan otelini satsın....
Senin bu yaptığına da demagoji deniyor. Bahsettiklerini kanıtlama şansın var mı? Yoksa böyle şeyler yazmayacaksın, bu yaptığına ayıp denir. Çamuru at, yapışmazsa izi kalır düşüncesiyle, ortamı gerici bir davranış bu. Üstelik konunun tekrar açılmasına ilk elden neden olan kişi olarak bu tarz bir yaklaşıma izin vermeyeceğim. Ya kanıtlarını sun ya da özür dile!
JoseMourinho-FB
14.Kasım.2006, 15:03
Önce Sabah Gazetesi`nin ekonomi bölümünde; "Seyrantepe İhalesi Askıya Alındı" başlıklı bir haber yayınlandı. Söz konusu haberde; Maliye Bakanlığı`na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü`nün, Galatasaray`ın 2004 yılında üst kullanım hakkını aldığı ancak daha sonra araziden yararlanmak için satın alma girişimlerinde bulunduğu Seyrantepe arazisini ihaleye çıkarmama kararı aldığı açıklandı. Bu karara gerekçe olarak da, Galatasaray`la yapılan anlaşmanın ihaleyi sakatlayacağı belirtildi.
Haberin tamamı şöyle;
"Milli Emlak, Seyrantepe arazisinin satışı için çıkacağı ihaleyi askıya aldı. Gerekçe, Galatasaray`la yapılan anlaşmanın ihaleyi `sakat`layacağı....
Maliye Bakanlığı`na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Galatasaray`ın 2004 yılında üst kullanım hakkını aldığı ancak daha sonra araziden yararlanmak için satın alma girişimlerinde bulunduğu Seyrantepe arazisini ihaleye çıkarmama kararı aldı. Böylece arazi Galatasaray`a satılamayacak ve Galatarasay da arazi üzerine spor kompleksi hariç bir şey yapamayacak. Milli Emlak Genel Müdürlüğü`nün ihaleyi askıya alma gerekçesi; ihaleye girecek olan şirketlerin, arazinin üst kullanım hakkına hâlâ Galatasaray`ın sahip olmasıyla açıklanıyor. Galatasaray Kulübünün izni olmadan çivi dahi çakamayacak olması yüzünden Milli Emlak, ihalenin `sakat`lanacağı yani eksik rekabetin oluşacağını düşünüyor.
72 milyon YTL`ye verildi
Spor kamuoyunu da aylarca meşgul eden ve sonunda çıkmaza sürüklenen Seyrantepe Projesi`nin seyri şöyle oldu: Galatasaray, rayiç bedeli 72 milyon YTL olan 384 dönüm arazinin, 30 yıllık üst kullanım hakkını 7 Eylül 2004`te aldı. Arazi 15 Mayıs 2005`te ihaleye çıkarıldı. Galatasaray konut kooperatifleriyle anlaşarak spor kompleksinin yanı sıra konut yaptırarak gelir elde etmek için arazinin tapusunu istedi. Amaç tapuyu alınca İş Bankası ve İMKB çalışanlarının üye olduğu iki kooperatif kanalıyla hem stadyum hem de yaklaşık 5 bin konutluk proje yapılacak ve Galatasaray`ın cebinden de para çıkmayacaktı. İhaleyi iki kooperatif kazanacak Galatasaray`da alacağı pay karşılığında kooperatiflere üst kullanım hakkı izni verecekti. Ancak arazi bölge parkı olarak ihaleye çıkarıldığı için Maliye Bakanlığı`na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü arazinin bu şekilde satılamayacağını ve bölgenin imarının yapılması gerektiğini Bayındırlık Bakanlığı`na iletti.
Bedeli 500 milyon YTL
Bunun üzerine Bayındırlık Bakanlığı bölgenin imarını değiştirdi. 384 dönümlük araziyi işyeri ve konut alanı olarak değiştirdi. Arazinin `bölge parkı` olarak değil imarı alınmış konut ve işyeri alanı olarak değer tespitinin yeniden yapılması istendi. Edinilen bilgiye göre, Milli Emlak müfettişleri arazinin yeni bedelini 500 milyon YTL olarak yeniden belirledi. Yeni bedelin tartışmalara neden olacağı için açıklanmadığı ve Galatasaray Spor Kulübü`nün de bu bedel nedeniyle Maliye Bakanlığı`na tepki gösterdiği gelen bilgiler arasında. Arazi üzerinde Galatasaray Spor Kulübü`nun üst kullanım hakkı yıllık yaklaşık 700 bin YTL karşılığında sürüyor. Galatasaray, sözleşmeye göre arazi üzerine spor amaçlı her türlü kompleksi kurabilir. Ancak üst kullanım hakkı sözleşmesine göre, arsa üzerinde en geç iki yıl içinde stat inşaatı başlamak zorunda. Aksi halde üst kullanım hakkı devre dışı kalacak."
Biz defalarca bu yolsuzluğun altına imza atacak kurum ve bürokratların dikkatli olması gerektiğini, bu peşkeşe neden olacak kişi ve kuruluşların vebal altına gireceklerini söylemiş ve gerekli uyarıları yapmıştık. Milli Emlak Müdürlüğü gereken devlet sorumluluğunu göstermiş ve yangından mal kaçırırcasına yapılan bu operasyona dur demiş. Kendilerini tebrik ediyoruz.
Galatasaray başkanının her yerde gururla ve gerine gerine söylediği, "İstanbul`un en değerli arazisi bizim olacak." sözlerine ve kamuoyunda yaratılan bu yöndeki havaya yanıt ise GSGM Tesisler Daire Başkanı Serdar Atalay`dan geldi. Serdar Atalay; yapılacak yeni statla Galatasaray’ın bir ilgisinin olmadığını belirterek, “Onlar sadece kiracı`` dedi. Galatasaray`ın yanlış yaptığını ifade eden Atalay; "Sanki stadı onlar yaptırıyormuş gibi bir hava yaratıyorlar. Bu yanlış. Kimseye birşeyin peşkeş çekildiği yok. Fenerbahçeliler merak etmesin. Ayrıca ben de çok iyi bir Fenerbahçeli’yim.`` dedi.
Bu açıklamanın tamamı ise şöyle;
"GSGM: Seyrantepe bizim, G.Saray sadece kiracı...
GSGM Tesisler Daire Başkanı Serdar Atalay, yapılacak yeni statla Galatasaray’ın bir ilgisinin olmadığını belirterek, “Onlar sadece kiracı`` dedi.
‘TOKİ bize yapacak’
Fenerbahçeli taraftarlar, uzun zamandır internet sitelerinde bir kampanya yürütüyor. Başını www.****.com’un çektiği kampanyada, Seyrantepe’nin Galatasaray’a peşkeş çekilmeye çalışıldığı iddia edilerek, bunun önlenmesi isteniyor. Pekii, gerçek ne? Birçok yerin olduğu gibi Ali Sami Yen’in de sahibi olan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde Tesisler Daire Başkanı olan Serdar Atalay’a sorduk bunu. Konunun kamuoyuna yanlış aktarıldığını söyleyen Atalay, Seyrantepe’ye stadı Galatasaray’ın yaptırmadığının altını çizdi.
‘Onlar teklif etti’
Galatasaraylılar’ın konuyu yanlış aksettirdiklerini, bunu Bakan Mehmet Ali Şahin’e de ilettiğini dile getiren Atalay, şunları söyledi: “Ali Sami Yen’in sahibi biziz. Dolayısıyla Galatasaray burasının yıkılması için teklifte bulunamaz. Onlar Milli Emlak’tan bir arazinin üst kullanım hakkını almışlar Seyrantepe’de ve TOKİ ile pazarlığa girişmişler. TOKİ bize, ‘Ali Sami Yen’i bize verin. Orayı değerlendirelim. Size de Seyrantepe’deki bu arazi üzerinde stat yapalım. Galatasaray buna izin verecek’ dedi, biz de kabul ettik.``
‘Merak edilmesin’
“Yani burada taraf olan TOKİ ile GSGM’dir. Seyrantepe’de yapılacak stadın mülkiyet hakkı bizim olacak. İstanbul, içinde her türlü sosyal aktivitenin yapılabileceği bölümlere sahip, çok modern bir stada sahip olacak. Galatasaray burayı 49 yıllığına kiralayacak o kadar. Galatasaray yanlış yapıyor. Sanki stadı onlar yaptırıyormuş gibi bir hava yaratıyorlar. Bu yanlış. Kimseye birşeyin peşkeş çekildiği yok. Fenerbahçeliler merak etmesin. Ayrıca ben de çok iyi bir Fenerbahçeli’yim.``
Serdar Atalay’ın bu açıklamaları burunları kaf dağında gezen Galatasaraylılara biraz olsun hadlerini bildirmiş. Devletin ianesiyle modern bir stada sahip olmayı, masa başı oyunlarını seven ve iyi bilen bir camia olarak kendilerine yedirebiliyor ve bunu bir başarı olarak görebiliyorlar. Bu onların sorunu bizi ilgilendirmez ama Genel Müdür yardımcısı boşuna hava atmakta olduklarını gayet güzel yüzlerine vurmuş.
Ancak bu açıklamada hala sakat yönler olduğu kanaatindeyiz. Fenerbahçe kiracısı olduğu eski stadımızı yıkmış tamamen özkaynaklarıyla Türkiye’ye UEFA Kupası Finali oyananacak özelliklerde bir tesis kazandırmıştır. Bütün bunlar olurken GSGM neredeydi? Camiamız bu işleri yaparken bir kuruş faydaları olmuş mu ki, şimdi Galatasaray’a bu stadı yapmak için kendini paralıyor.
Madem tapu GSGM’nin, madem Galatasaray orada sadece kiracı, madem bu işin gayesi sadece Türkiye ve İstanbul’a modern bir stat kazandırmak, o zaman bu tesiste bütün İstanbul kulüplerinin hakkı vardır. Neden sadece Galatasaray?
Biz GSGM’ne bildiririz ki; yeni kuracağımız ****.comspor olarak biz de bu stada talibiz. Biz de buranın 49 yıllık üst kullanım hakkını almak istiyoruz.
İstanbulspor yıllarca hiç olmazsa derbi maçlarını büyük statlarda oynamak istedi başaramadı, Bakırköyspor birinci ligde olduğu dönemler maçlarını Şenlikköy Stadı’nda oynadı. Bir çok İstanbul kulübü maçlarını derme çatma statlarda oynuyor. Bu kulüplerin ve ****.comspor’un Galatasaray’dan eksiği ya da farkı nedir ki, ayrı ve üvey evlat muamelesi görüyorlar.
Devlet oraya kamu yararını gözeterek bir stat yapacaksa, ihtiyacı olan herkes orayı kullanır sadece Galatasaray değil. Adalet duygusu bunu gerektirir.
Baştan sona sakatlıklarla dolu bu anlaşmaların, sözleşmelerin, her zaman olduğu gibi sonuna kadar takipçisi olacağız ve elimize geçen bilgi ve belgeleri kamuoyuyla paylaşacağız. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz.
Emurafu
14.Kasım.2006, 15:31
bu haber yalan daha gecende telegolde aciklandi sadece stad kapasitesi konusunda tartisma var
bu haber yalan daha gecende telegolde aciklandi sadece stad kapasitesi konusunda tartisma var
Okudun mu tamamını :)
böyle okumadan yorum yapman yanlış - ki her konuda öyle yapıyorsun -
nart_susruko
15.Kasım.2006, 01:59
Ancak arazi bölge parkı olarak ihaleye çıkarıldığı için Maliye Bakanlığı`na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü arazinin bu şekilde satılamayacağını ve bölgenin imarının yapılması gerektiğini Bayındırlık Bakanlığı`na iletti.
ee o zaman Galatasaray'ı bağlayan bişey yok şu yönden tabi devletin bi kurumu onaylamış diğer olmaz demiş ve muhabbet onlar arasında geçecek gerçi bundanda Galatasaray zararlı çıkacakya neyse ;)
Merak edilmesin
Yani burada taraf olan TOKİ ile GSGM’dir. Seyrantepe’de yapılacak stadın mülkiyet hakkı bizim olacak. İstanbul, içinde her türlü sosyal aktivitenin yapılabileceği bölümlere sahip, çok modern bir stada sahip olacak. Galatasaray burayı 49 yıllığına kiralayacak o kadar. Galatasaray yanlış yapıyor. Sanki stadı onlar yaptırıyormuş gibi bir hava yaratıyorlar. Bu yanlış. Kimseye birşeyin peşkeş çekildiği yok. Fenerbahçeliler merak etmesin. Ayrıca ben de çok iyi bir Fenerbahçeli’yim.
stadı tokinin yapacağını sağar sultan bile biliyor Galatasaray'ın böyle bişey dediği nerden çıkmış acaba, ya da farklı bi manada söylemişte ben mi yanlış anladım :roll:
============
haberi alıp buraya koymuşsun ona diyeceğim bişey yok ama haberi aldığın malum sitenin yapmış olduğu yorumlarıda direkt olarak eklemeseydin habere ya da alıntı falan yapsaydın hatta acizane fikrim hiç koymasaydın çünkü buram buram fanatizm kokuyor yazının bazı kısımları [benim yaptığım yorumlarda haberin orjinal kısmına aittir, saygılar ;;)]
ya arkadaşlar stadı toki yapmıyacak stadı galatasarayın anlaştığı bir şirket yapacak ... toki sadece ortaya çıkan meblayı ödeyecek ... galatasaray ın anlaştığı şirketlerde çıkan ücreti toki düşürmeye çalışıyo olay bu ....
perpetua
15.Kasım.2006, 03:31
Son cirpinmalar gibi gorunuyor bunlar.
Serdar Atalay’ın bu açıklamaları burunları kaf dağında gezen Galatasaraylılara biraz olsun hadlerini bildirmiş.
:D
Galatasaray kulubu ne zaman yapilacak stadyum'un kiralik olmayacagini iddia etti? Ne zaman boyle bir aciklama yapti? Sokaktaki az bilgili taraftar'a bu etki yapmis olabilir ama yapilan aciklamalari dikkatlice dinleyebilen/okyuyabilen kisiler icin Serdar beyin yaptigi aciklamalar hic de yeni bir bilgi degil.. Ama belli ki bu haberin geldigi site icin yeni bilgi ki boyle bir yazi yazma ihtiyaci duyulmus.
Madem tapu GSGM’nin, madem Galatasaray orada sadece kiracı, madem bu işin gayesi sadece Türkiye ve İstanbul’a modern bir stat kazandırmak, o zaman bu tesiste bütün İstanbul kulüplerinin hakkı vardır. Neden sadece Galatasaray?
:D
Sukru Saracoglu stadi'da GSGM'ye aittir. Tapusu GSGM'ye aittir. O zaman neden Istanbul'un asya yakasindaki kulupler Sukru Saracoglu'nu kullanamiyor? Neden sadece Galatasaray degil sorulmasi gereken soru. Esas soru taraftar sayisi en iyi ihtimalle 1-2 bini gecmeyen/gecmeyecek takimlarin Super Ligde futbol oynanmasi icin tasarlanmis bir sahayi kullanip, cimi bozmasi kimin yararina olur? Dunyanin genelinde statlar devlet tarafindan yapilip, spor kuluplerine tahsis edilir. Devlet'in bu ise el atmasinin nedeni, o sehrin veya o ulke'nin yasayanlarinin para harcayabilecegi bir hobi, morallerini yuksek seviyede tutacak bir egelence yaratmaktir. Roma imparatorlugunda gladyatorlerin birbirleri ile olumune kapistigi Coliseum da bu nedenle Roma Imparatoru Vespasiano tarafindan 72 yilinda insaa edilmistir.
Sukru Saracoglu stadi yenilenirken Fenerbahce sponsorlar tarafindan yapilan bagislar sayesinde bunu basardi. Devlete ya gitmedi, ya gitmeyi tercih etmedi ya da gidip begenmedigi bir cevabi aldi (yapariz ama mevcut arazi geri verilir ve yeni stat ancak sehir disinda olur gibi mesela). Bunun ustune kendi imkanlari ile yapti. Ve cok da basarili oldu bu konuda. Ancak bu stadin tapusunun GSGM'ye ait oldugunu degistirmez. O zaman Kartal'in maclari Saracogluna.. :rolleyes: Yok daha neler.. Bu tip bir uygulama yapilirsa ilk ben karsi cikarim. Neden sahanin rezil olmasina izin veriliyor ve seyirci olarak benim seyir zevkimi rezil ediyorlar diye sorgularim.
İstanbulspor yıllarca hiç olmazsa derbi maçlarını büyük statlarda oynamak istedi başaramadı, Bakırköyspor birinci ligde olduğu dönemler maçlarını Şenlikköy Stadı’nda oynadı. Bir çok İstanbul kulübü maçlarını derme çatma statlarda oynuyor. Bu kulüplerin ve ****.comspor’un Galatasaray’dan eksiği ya da farkı nedir ki, ayrı ve üvey evlat muamelesi görüyorlar.
Bu kuluplerin eksigi tabii ki var Galatasaray'dan. Kartal'in Sukru Saracoglu stadinda oynamasi ne kadar anlamsiz bir sey ise, bu kuluplerin de surekli olarak maclarini UEFA kupasi finali oynanmasi ve Avrupa Sampiyonasi'na ev sahipliginin alinmasi amaciyla insaa edilen bir yapida oynamasi anlamsizdir. Olimpiyat stadi'na bir suru para dokulurken acaba neden bu haberin kaynaklandigi maglum site bir durus yapamadi/yapmadi?
Serdar Bey'in aciklamalarina ek olarak eklenen yorumlardan etkilenerek, "cevher buldum, iste Galatasaray'i boyle alt ederiz" dusuncesine kapilan/kapilacak arkadaslar icin bir tavsiye. Dinlersiniz, dinlemezsiniz karar sizin. Oturun okuyun, ogrenin ve ondan sonra yorum yapin.
Bu memlekette gereginden fazla, bilip bilmeden kuru gurultu cikartan ve bu nedenle kendisini bir sey basarmis sanan insan var. O tip insanlar sizin sevdiginiz seylerin aleyhinde yalan yanlis konustugunda ne kadar sinirlendiginizi bir dusunun ve agizinizdan bir laf cikmadan once "ben de boyle davraniyormuyum acaba" diye bir dusunun. Agizdan dolma bilgilerle hic bir sey savunamazsiniz cunku sizden daha iyi bilen veya agizi sizden daha iyi laf yapan birisi cikar hep karsiniza. Cok iyi bildiginiz bir konuda taviz vermezseniz saygiyla karsilarim, baskasindan duydugunu bir baskasina satmaya kalkarsaniz hep baskalarinin piyonu olmaya mahkum kalirsiniz...
Neyse ben cok yazdim yine :)
nart_susruko
15.Kasım.2006, 03:44
ya arkadaşlar stadı toki yapmıyacak stadı galatasarayın anlaştığı bir şirket yapacak ... toki sadece ortaya çıkan meblayı ödeyecek ... galatasaray ın anlaştığı şirketlerde çıkan ücreti toki düşürmeye çalışıyo olay bu ....
yanlış hatırlamıyorsam geçende yapılan açıklamada denmişti, bu mesele iyice kafa karıştırıcı oldu gerçekten ;)
yanlış hatırlamıyorsam geçende yapılan açıklamada denmişti, bu mesele iyice kafa karıştırıcı oldu gerçekten ;)
biraz karışık oldu ama bizim başkanda hiç iş bitirici değil ...
El Comandante
21.Kasım.2006, 01:31
Seyrantepe projesi hakkinda resimler ekleyelim (:
http://img518.imageshack.us/img518/847/back604bt3.jpg
http://img518.imageshack.us/img518/3246/2000439560963079123rsgi5.jpg
http://img518.imageshack.us/img518/9075/2000441385876234269rsqf1.jpg
http://img518.imageshack.us/img518/3936/2000475825085091103rstq8.jpg
http://img212.imageshack.us/img212/3254/cixizmirliseyrantepestaom1.jpg
http://img212.imageshack.us/img212/3886/cixizmirliseyrantepestakj0.jpg
http://img212.imageshack.us/img212/4062/cixizmirliseyrantepestabj4.jpg
http://img518.imageshack.us/img518/5233/2000430811878544209rsue0.jpg
http://img519.imageshack.us/img519/9894/2000449561752630737rsbr6.jpg
http://img213.imageshack.us/img213/666/2000429642851509156rsjk1.jpg
http://img213.imageshack.us/img213/4853/2001186033128032151rssl7.jpg
http://img212.imageshack.us/img212/9739/2001112638841061559rssf0.jpg
Not:Resimler uA dan alintidir ...
ZiyaSerdar
22.Kasım.2006, 03:09
Resimler güzelmiş
a.arıcı-11
22.Kasım.2006, 03:15
valla gerçekten süper maket yapıyo bu gsliler bide stad yapsalar tam süper olacak :D
El Comandante
22.Kasım.2006, 03:16
valla gerçekten süper maket yapıyo bu gsliler bide stad yapsalar tam süper olacak :D
Hehehehe,ne komik yav ...
Stad yapilinca maketinden de güzel olur,sen merak etme (:
Cengo
22.Kasım.2006, 06:25
Tribünler sahaya dik değil, Wembley'e benzemiş.İngilizler bile Wembley'den tarzı yüzünden hoşlanmıyorlar.
Bu arada yeni Wembley sahaya çok dik yapıldı oval olmasına rağmen:
http://images.businessweek.com/ss/06/02/sports_stadiums/image/wembley1.jpg
http://www.thelocalchannel.co.uk/content/Muse%20Wembley%20Stage%20Set%20Up.JPG
Çok lüks olabilir ama bir o kadar zayıf kalmış bence.
Amsterdam Arena'ya benzeteceğim diye ovalleştirmenin bir mantığı yok!
Önemli olan lüks olması değil, seyircinin saha ile etkileşimi, bu yüzden Manchester United yeniden stad yaptırmıyor, her seferinde yeniliyorlar..
http://stadiony.net/img/wallpapers/11_old_trafford_1280x1024.jpg
Ayrıca 50000 kişilik stad için aşırı büyük, bu kadar hantal yapmanın da bir yararı yok.Böyle yapacaksan 80000 kişi yap..
Barnebeu,Nou Camp gibi stadların da mantığı o zaten,ayrıca Nou Camp çok eski bir stad, oval da olsa bir şey farketmez, çünkü dehşetttt!!:
http://www.taxiinternacional.com/images/CAMP%20NOU.jpg
Benzetmek gibi olmasın ama Olimpiyat Stadı gibi olmuş.Devletin karşılıksız yaptığı da anca bu kadar olur..
Rodrigo Tello
22.Kasım.2006, 06:29
Hayırlı olsun ne diyelim.Bi biz stad yapamadık :)
Fıratcan Alçınkaya
22.Kasım.2006, 06:37
ne diyelim inş. olur maket 10yaşına girdi...
BeeTLeJuiCe
22.Kasım.2006, 06:39
Stad gerçekten çok güzel duruyor. Yukardaki arkadaşın dediği gibi seyirci ile sahanın etkileşim olayını sağlamak öncelik olmalı.
konu 2005 de açılmış şimdi 2008 de biter deren daha temel atılmadı çok kaptırmayın
Maksic
22.Kasım.2006, 08:08
maketlerden de çok güzel olucağı anlaşılıyor yakışır Galatasaray'ımıza böyle stadlar
Emurafu
22.Kasım.2006, 18:29
konu 2005 de açılmış şimdi 2008 de biter deren daha temel atılmadı çok kaptırmayınKaptırın arkadaslar Bu stadyum kesin yapılacak:)
Aralıkta temelleri atılacak..Basbakanın programına göre Gün alacaklar...Artık sadece temel işin kaldı..Pararlar falan yattı...Teminatlar verildi..
Eren talu şirkerti Stadyumu temel atıldıktan sonra 720 gün içinde bitermek zorunda..
Tribünler sahaya dik değil, Wembley'e benzemiş.İngilizler bile Wembley'den tarzı yüzünden hoşlanmıyorlar.
Bu arada yeni Wembley sahaya çok dik yapıldı oval olmasına rağmen:
http://images.businessweek.com/ss/06/02/sports_stadiums/image/wembley1.jpg
http://www.thelocalchannel.co.uk/content/Muse%20Wembley%20Stage%20Set%20Up.JPG
Çok lüks olabilir ama bir o kadar zayıf kalmış bence.
Amsterdam Arena'ya benzeteceğim diye ovalleştirmenin bir mantığı yok!
Önemli olan lüks olması değil, seyircinin saha ile etkileşimi, bu yüzden Manchester United yeniden stad yaptırmıyor, her seferinde yeniliyorlar..
http://stadiony.net/img/wallpapers/11_old_trafford_1280x1024.jpg
Ayrıca 50000 kişilik stad için aşırı büyük, bu kadar hantal yapmanın da bir yararı yok.Böyle yapacaksan 80000 kişi yap..
Barnebeu,Nou Camp gibi stadların da mantığı o zaten,ayrıca Nou Camp çok eski bir stad, oval da olsa bir şey farketmez, çünkü dehşetttt!!:
http://www.taxiinternacional.com/images/CAMP%20NOU.jpg
Benzetmek gibi olmasın ama Olimpiyat Stadı gibi olmuş.Devletin karşılıksız yaptığı da anca bu kadar olur..
Goz var nizaman var olimpiyat stadiyla ne alakasi var anlamadim ... Hayir direk kiskaniyorum desen bu kadar olurdu ancak ... Turkiyenin en guzel stadi olacak ... Devlet babasinin hayrina yapmiyor ayrica biraz arastir ...
Fernando Gago
22.Kasım.2006, 22:38
Maketi mükemmel yapmışlar Helal Olsun ...
Maketi mükemmel yapmışlar Helal Olsun ...
Maket yapilmadan olmuyor bu isler ... Olsada gecekondu gibi veya gecekonduya kacak kat cikmak gibi birsey oluyor ... Eminim stad yapilinca gercegi daha cok hosuna gidecek ;) ...
Emurafu
22.Kasım.2006, 23:00
SON HABER !!!!
Hafriyat çalışmaları başlamış.
Temel atma zemini hazırlanıyormuş...Yakında maketlikten cıkacak ozaman görürüz.....
Emurafu
26.Kasım.2006, 19:31
TEMEL ARALIK'TA!..
27 Kasım 2007 09:23
Sabah Gazetesi'nin haberine göre Seyrantepe ihalesinin galibi Talu'nun, finansmanda zorlanınca ABD'nin en büyük gayrimenkul şirketlerinden Crescent Heights ile ortaklık için TOKİ'ye başvurduğu belirtildi..
Uzun bir pazarlık sürecinin ardından Alke İnşaat ortak girişimi ile Seyrantepe ihalesini kazanan ünlü Mimar Eren Talu, finansman sıkıntısını yurtdışından ortak getirerek çözmeyi deniyor. Talu, ABD'nin en büyük gayrimenkul yatırımcılarından Crescent Heights ile yaptığı görüşmeler olumlu karşılanınca, şirketi projeye dahil etmek için TOKİ'ye başvuruda bulundu.
KÂRIN YÜZDE 35'İ
Konut, rezidans, otel ve ticari gayrimenkul alanlarında uzman olarak değerlendirilen Crescent Heights'a kârının yüzde 35'ini öneren Talu, şimdi TOKİ'den gelecek kararı bekliyor. Toplu Konut İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, ortaklığa sıcak bakılıyor. ABD'li şirketin sigorta ve borç durumlarını inceleme altına alan TOKİ'nin finansal anlamda uygun görmesi halinde yakın zamanda Talu-Alke ortak girişimine Crescent Heights da dahil olacak.
TOKİ EKSTRA PAY İSTEMİŞTİ
Ali Sami Yen'in Mecidiyeköy'deki yerine karşılık, Seyrantepe'de kullanım hakkının 49 yıllığına Galatasaray'a verileceği stadyumun inşası için TOKİ'nin yaptığı ilk ihale iptal edilmiş, ikinci ihaleyi ise 777 milyon 777 bin 777 YTL'lik teklifi ile Eren Talu- Alke İnşaat Ortak Girişimi kazanmıştı. Daha sonra TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ortak girişimin ihalede en iyi teklifi vermesine rağmen idareye verilecek payı artırmasını istemiş ve "Şartnamenin ruhuna uygun olarak ilave gelir payı istedik. Yüzde 7 üzerinde anlaşıldı. Bunun üzerine ihaleyi onayladım" demişti. Talu ise Bayraktar'ın açıklamalarına karşılık, "Önceden hiçbir pay istemiyorlardı, sonra yüzde 7 istediler. Başkan ciddi bir pazarlık stratejisi yürüttü. Hatta o kadar sıkı pazarlık etti ki yüzde 7'yi yüzde 6'ya bile indiremedik" açıklamasını yapmıştı. Eren Talu-Alke İnşaat Ortak Girişim Grubu'nu birinci yapan ihale teklifine göre, TOKİ'ye 234 milyon 567 bin 890 YTL gelir payı verilecek.
İSTANBUL'A YATIRIM!..
* 1986'da kurulan Crescent Heights, sahiplerinin 60 yıllık sektör tecrübesi ile ABD'nin en büyük gayrimenkul yatırım şirketlerinden biri.
* Şirketin, Chicago'dan Miami'ye kadar ABD'nin pek çok farklı bölgesinde konut, rezidans, resort, otel ve ticaret merkezi projeleri var.
* Crescent Heights'ın 2006'da oluşturduğu yurtdışında proje geliştirme hedefi kapsamına alınan şehirler arasında Tel Aviv, Tokyo, Moskova ve Pekin'in yanı sıra İstanbul da bulunuyor.
* 2004-2006 yıllarını kapsayan dönemde şirketin kombine gelirleri 5.2 milyar dolar olarak belirtiliyor.
* Şirketin internet sitesinde HSBC, Hypo Bank, GE Capital, Goldman Sachs, Bank of Amerika, Lehman Brothers gibi dünyanın prestijli finans kaynakları ile güvenilir ilişkileri olduğu ifade ediliyor.
TEMEL ARALIK'TA!..
Seyrantepe'de inşa edilecek yeni Ali Sami Yen için hafriyat çalışmaları devam ediyor. Stadyumun temeli aralık ayının ortalarında atılacak. 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan spor kompleksi inşa edilerek Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredilecek. Stadyumun 49 yıl süreyle kullanım hakkı Galatasaray'ın olacak. Stadyum inşaatının tamamlanması için 720 günlük bir süre bulunuyor. Talu, ihaleyi kazandığında, stadı 2009 yılına yetiştireceğini söylemişti.
İKİ KULE GELİYOR!..
Ünlü mimar Talu, bugün Ali Sami Yen'in bulunduğu arazide çok iddialı bir proje hayata geçirmek istiyor. Daha önceki açıklamalarında, "Meslek hayatımın başından beri istediğim yüksek bina, rezidans projesini burada yapacağım" diyen Talu, 2.5 emsallı 85 bin metrekarelik Mecidiyeköy arazisinde üstü rezidans, altı alışveriş merkezi olacak bir proje planlıyor. Buna göre, 50 katlı bir kule dikilmesi planlanan, 102 bin metrekare satılabilir alan çıkacağı hesaplanan Ali Sami Yen arazisinde yapılacak projenin metrekare fiyatlarının 4 bin dolardan satılması halinde buradan elde edilecek gelirin 400 milyon doları aşacağı hesaplanıyor
Emurafu
02.Aralık.2006, 23:54
FLAŞ FLAŞ FLAŞ
HAFRİYAT ÇALIŞMALARINDAN İLK GÖRÜNTÜLER!!!!!!!
http://www.nethaber.com/Nethaber.Statics/Images/news/h/v/hafriyat7776.jpg
G.Saray, yıllardır hayalini kurduğu yeni stadına kavuşmak için geri sayıma başladı. Aslantepe Stadı'nın temel atma töreni Aralık ayının ortalarında yapılacak.
Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan davet edildi. Ancak Sarı-Kırmızılı yönetim temel atma töreninden sonra da işlerin aksamaması için kılı kırk yarıyor. Törenin Aralık ayının ortasına bırakılmasının başlıca nedeni ise ruhsatların tümünün alınmak istemesi.
24 SAAT MESAi YAPILIYOR
Bir yandan belediye ile bu çalışmalar sürdürülürken diğer yandan stadın yapılacağı arazi üzerinde hafriyat çalışmaları da başlatıldı. Günde 24 saat süreyle çalışıldığını ve stadın yapılacağı arazinin düzeltiğini belirten yetkililer, "Yeni stadı iki yıl içinde bitirmek için zamanımız var ama 2009 yılı sezonuna yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız" diyorlar.
YILIN 200 GÜNÜ ETKiN OLACAK
SEYRANTEPE arazisi üzerinde yapılacak yeni stadın inşaası 720 gün içinde bitirilecek. Stat 52 bin seyirci kapasiteli, çok-amaçlı, çatısı açılır-kapanır tipte olacak. Stadın 4 bin 500 araçlık otoparkı bulunacak. G.Saray stadı sadece maç günleri değil konser-gösteri türü etkinliklerle yılın en az 200 günü çalıştırmanın hesabını yapıyor. TEM otoyolunun hemen yanında yer alacak stada metro bağlantısı da kurularak ulaşım rahatlatılacak.
http://www.nethaber.com/NewsDetails.aspx?id=46959
Aşk-ı Şehir
02.Aralık.2006, 23:58
Artık başlasın yahu :) Temel atılırsa gerisi gelir.
Emurafu
03.Aralık.2006, 00:08
Temel Atma Hazırlıkları Başladı !!!!
http://img48.imageshack.us/img48/4058/melisa3yaresimlerivetatts2.jpg (http://imageshack.us)
http://img48.imageshack.us/img48/6747/melisa3yaresimlerivetatjc8.jpg (http://imageshack.us)
http://img48.imageshack.us/img48/840/melisa3yaresimlerivetatpk1.jpg (http://imageshack.us)
http://img207.imageshack.us/img207/5/melisa3yaresimlerivetattl6.jpg (http://imageshack.us)
http://img48.imageshack.us/img48/2517/melisa3yaresimlerivetatwz6.jpg (http://imageshack.us)
http://img48.imageshack.us/img48/8762/melisa3yaresimlerivetatwa3.jpg (http://imageshack.us)
http://img48.imageshack.us/img48/8611/melisa3yaresimlerivetatep3.jpg (http://imageshack.us)
http://img207.imageshack.us/img207/4315/melisa3yaresimlerivetatro3.jpg (http://imageshack.us)
http://img144.imageshack.us/img144/6060/melisa3yaresimlerivetatwf4.jpg (http://imageshack.us)
http://img207.imageshack.us/img207/7086/melisa3yaresimlerivetatoh7.jpg (http://imageshack.us)
http://img144.imageshack.us/img144/963/melisa3yaresimlerivetataw9.jpg (http://imageshack.us)
PesimiSTyLa
03.Aralık.2006, 00:14
güzel... çalışmalar baslamış...
PesimiSTyLa
12.Aralık.2006, 20:41
ASLANTEPE TEMELİ ATILDI !!!
Galatasaray Kulübü'nde çalışmaları yıllardır süren Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin temel atma töreni, büyük bir katılımla yapıldı.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Erentalu-Alke firması tarafından, Aslantepe mevkisinde yapılacak ve 24 ayda tamamlanacak tesisin temel atma törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, genel sekreter Lütfi Arıboğan, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, camiadan çok sayıda kişi ve davetliler katıldı.
Toplam 52 bin seyirci kapasiteli stada sahip olacak kompleksin temel atımı için hazırlanan butonlara, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile diğer davetliler birlikte basarken, havai fişekler atıldı, sarı ve kırmızı balonlar gökyüzüne bırakıldı.
Mimar Sinan'dan bu yana bir inşaat geleneği olarak kabul edildiği belirtilen, içinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve devlet yöneticilerinin adlarının bulunduğu liste, Galatasaray flamasına sarılı olarak, ''Tarih tüpü'' adı verilen tüpün içine konuldu ve inşaatın temeline atılacak ilk harca konulmak üzere Erentalu Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Eren Talu'ya teslim edildi.
TOKİ tarafından düzenlenen temel atma töreni, 500 davetli ile sınırlı tutulurken, hava koşulları nedeniyle tören alanında çadır hazırlandı ve tören bu bölümde gerçekleştirildi.
Bu arada, törenin yapıldığı podyumun arkasında ise ''İstanbul'a Avrupalı stadyum'' yazısının bulunduğu görüldü.
http://maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/37088_2_071213123413.jpg
http://maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/37088_3_071213123413.jpg
http://maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/37088_4_071213123413.jpg
Video:
E_5p6aFFStY
Deredeki taslarla Kuşları vurduk....
PesimiSTyLa
12.Aralık.2006, 21:01
"İSTANBUL'A BÜYÜK GÜZELLİKLER KATACAK"
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Galatasaray Kulübü için Seyrantepe'de yaptıracağı ''Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi''nin temel atma töreninde konuşan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, ''Bu güzel stat, 52 bin kişilik kapasitesiyle İstanbulumuz'a büyük güzellikler katacaktır. İstanbul, sportif tesisler açısından zenginleşecektir'' dedi.
Başesgioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu törende olmayı istediğini belirterek, ''Bu projeye önderlik eden Sayın Başbakanımız bizimle birlikte olmayı çok arzu etti, ama bütçe görüşmeleri nedeniyle buna imkan bulamadı. İnşallah açılışında Sayın Başbakanımızla birlikte olacağız. Bu süreçte Başbakanımızın himayesi ve önderliği kesintiye uğramaksızın devam edecektir. Başbakanımızın hayırlı olsun dileklerini iletmek istiyorum'' diye konuştu.
Bu stadın, ileride talip olunacak uluslararası organizasyonlar için de önemli bir referans olacağını vurgulayan Başesgioğlu, şöyle devam etti:
''Biz sadece futbolda değil, voleybol ve basketbol gibi sporlarda da önemli şampiyonalara ev sahipliği yapmaya hazırız. Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru giderken, inşallah 2020 Olimpiyatlarına da ev sahipliği yapmak gibi büyük bir iddiamız var ve buna şimdiden hazırlanıyoruz.''
''MARKA OLMAK BİRÇOK FAKTÖRE BAĞLI''
Galatasaray Kulübü'nün kurucusu Ali Sami Yen'in, ''İngilizler gibi toplu oynamalı, bir isme ve renge sahip olmalıyız'' dediğini hatırlatan Başesgioğlu, şunları söyledi:
''Aslında rahmetli Ali Sami Yen bir markayı tarif ediyor. Evet, bugün Galatasaray bir markadır. Türk spor tarihinde ilkleri ve enleri en çok olan kulübümüzdür. Devlet üstün madalyası verilmiş, UEFA şampiyonluğu kazanmıştır. Galatasaray gibi, ülkemizde marka olan takımlarımız var. Ancak bu marka oluşumuzu küresel rekabette devam ettirmemiz lazım. Türkiye sınırları içindeki marka potansiyeli artık bize yetmiyor. Spor hem bir iş hem de oyundur. İstatistikler dünyadaki spor pazarının 100 milyar doları geçtiğini göstermektedir. Sadece Pekin Olimpiyatlarının ölçülebilen parasal değeri 10 milyar dolardır. Bilhassa İngiliz takımlarının yıllık geliri 1.5 milyar dolara ulaşmış, toplam taraftar sayısı 100 milyona ulaşmış takımlar var. Biz eğer küresel rekabette yarışacaksak, markamızın da küresel dinamiklerle örtüşmesi gerekiyor. Marka olmak birçok faktöre bağlı. Kurumsal yapınızla, bünyenizdeki yıldız futbolcularla, teknik adamlarınızla ve tesislerinizle... İşte bugün marka olmanın önemli unsurlarından birini, 52 bin kapasiteli Türkiye'nin çok güzide bir tesisine sahip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.''
''AKILCI BİR PROJE''
Başesgioğlu, bu projenin çok akılcı olduğunu ifade ederek, ''Akılcı bir proje. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) teşkilatına ait, yani devlete ait olan bir stadyum, Toplu Konut İdaremize devrediliyor, takas ediliyor, bunun karşılığında GSGM'ye, neticesinde Galatasaray'a devrolacak 52 bin kişilik stada, GSGM sahip olacak. Ayrıca 142 trilyon lira civarında bir gelir de zaman içinde devlete, daha doğrusu Türk sporunun hizmetine verilecek. Bu akılcı projeyi yönetenleri, yönlendirenleri yürekten kutluyorum'' şeklinde konuştu.
Türkiye'nin spor konusunda büyük adımlar attığını kaydeden Başesgioğlu, ''İstanbul başta olmak üzere Türkiye bir spor ülkesi oluyor. Kayseri'de, Antalya'da başarılı örnekleri var, Konya'da olacak, Bursa'da olacak. Rahmetli Özal ile başlayan tesisleşme çığ gibi büyüyor. Bu da sporumuza ve kulüplerimize yansıyor'' dedi.
''KULÜPLERİMİZİ DERNEKLER YASASI İLE YÖNETMEK MÜMKÜN DEĞİL''
Devlet Bakanı Başesgioğlu, bütün bunlarla beraber sorunların da bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:
''Kulüplerin mali probleminden, spora emek veren sporcularımızın sosyal güvenliklerine kadar önemli konularımız var. 2008 yılına bunlarla birlikte başlayacağız. Bunun ilk adımı Futbol Federasyonu'nun kuruluş ve görevlerine ilişkin kanundur. Bu kanunla diyoruz ki (Ey futbol ailesi, özerklik adına önünüzde ne engel varsa bunları kaldırdık, buyurun adil bir şekilde, objektif bir şekilde Türk futbolunu yönetin ve Türk futbolunu çıkabileceği en yüksek noktaya birlikte çıkarın). Bakanlığın bütün denetim adına olan yetkilerini kaldırarak size bu özerkliği sağlamış oluyoruz.
İkinci adımı kulüpler yasası ile birlikte atacağız. Artık kulüplerimizi dernekler yasası ile yönetmek mümkün değil. Mutlaka kulüplerimize güç verecek, kurumsallaştıracak bir kulüpler yasasını çıkarmamız lazım. Sponsorluk yasası önemli. Bunun dışında diğer önemli yasalarımız var. Bunları birlikte tartışıp Türkiye'de sporun gelişmesine katkıda bulunacağız.
Bu projeye en başından itibaren katkı veren bütün belediye başkanlarımızı, sayın valimizi, Galatasaray Kulübü Başkanı ve yönetimini, ilgili bakan arkadaşlarımı, GSGM'yi kutluyorum.''
uAburak89
12.Aralık.2006, 21:12
Hayırlı olsun..
uAburak89
12.Aralık.2006, 22:39
Trafik sorunu olmayacak, genelde herkes metro kullanarak gider stada böylece çıkışlarda sorun olmaz..
Aşk-ı Şehir
12.Aralık.2006, 22:46
Sonuç olarak Avrupa'nın hatta dünya'nın en modern stadlarından biri olacak ve bize müthiş bir gelir getirecek hadi hayırlısı.
Emurafu
12.Aralık.2006, 23:12
Dag basımı hey Allahım ya Ne dag basısı Daha stadyumun nerde oldugunu bilmiyorsunuz..2sene rası merkez olacakmış..Hiçmi haber dinlemediniz..Önemli hastaneler metrolar oraya yapılıyor..Ayrıca dag basında degil suan...
2008 sonunda metro bitiyormuş...1saatte 32.000 kişi Götürecekmiş..Stad 1saatte dolacak...Ayrıca Şişli hastaneleri oraya yapılacakmış..Stadyum debrem evi oalrakta yapıldı..Deprem olunca birseyleri kapanıyormuş falan filan...
İngiliz stadyumları gibi olacakmış..
PesimiSTyLa
12.Aralık.2006, 23:21
Dag basımı hey Allahım ya Ne dag basısı Daha stadyumun nerde oldugunu bilmiyorsunuz..2sene rası merkez olacakmış..Hiçmi haber dinlemediniz..Önemli hastaneler metrolar oraya yapılıyor..Ayrıca dag basında degil suan...
2008 sonunda metro bitiyormuş...1saatte 32.000 kişi Götürecekmiş..Stad 1saatte dolacak...Ayrıca Şişli hastaneleri oraya yapılacakmış..Stadyum debrem evi oalrakta yapıldı..Deprem olunca birseyleri kapanıyormuş falan filan...
İngiliz stadyumları gibi olacakmış..
Daha ne olsun takimimiza da bu yakışır !!
yusufislam
12.Aralık.2006, 23:31
sonuc olarak, Galatasaray birgun o stadi satin almaya calisirsa 200 milyon gibi paralar odemeye mahkum edilebilinecek.
Fenerbahce bir-iki sene icinde stadinin tapusunu almaya calisirsa ki oyle olacak, sadece10 ya da 5 milyon euro odeyecek.
aslinda aradaki fark bu...
Emurafu
12.Aralık.2006, 23:38
Arkadaslar Törende kesilen Koç'a bakın:D:D
http://img528.imageshack.us/img528/6115/emurafuao0.jpg (http://imageshack.us)
Stad dag basında veya sacma sacma mesaj yazmaya gerek..Tapu konusunda tartısmak isteyenler eski mesajlara baksın daha önce tartısıldı...
RaSenGan
12.Aralık.2006, 23:59
KOÇ'um benim :D
uAsamet91
13.Aralık.2006, 00:42
dağ başı hahahaha
..Harika bi stad olucak..TbrikLer Canaydın
Emurafu
13.Aralık.2006, 00:48
Dag bası diyenler daha nerde oldugunu bilmiyor stadyumun...Merkeze Çok yakın üstelik trafigin yogun oldugu yerde...Hatta 2008 de Metro bitiyor..Herkez metro ile gidip gelicek..
Yeni Ali Sami Yen’den beklenenin üzerinde de kar edilebilir.
Mesela tribünlere reklam alinabilir.
Mesela kale arkalarindan birisi vodavone tribünü olaak
uAsamet91
13.Aralık.2006, 00:50
Stadın isim hakkıda satılıyordu sanırım
....... Ali Samiyen Stadyumu oLucak
YusufT
13.Aralık.2006, 00:55
herkese hayirli olsun :)
RaSenGan
15.Aralık.2006, 19:46
Aslantepe gerçeği
Hatırlarsınız, bir aralar bitmeyen sakızla ilgili bir reklam vardı. Uzun zamandan beri "çiğnenmekte" olan G.Saray'ın Seyrantepe stat hikayesi de adeta bitmeyen bir sakıza dönmüştü. Sonunda temel atıldı ve sakız bitti. G.Saray'ın stat konusunu aslında iki açısı ile değerlendirmek gerekir. Birincisi TOKİ'nin bu stadı yapıp yapmaması gerektiği konusu,
ikincisi ise G.Saray, Mecidiyeköy'de kalıp oraya yeni bir stat mı yapmalıydı konusu. Biliyorsunuz TOKİ'nin bu stadı yapmasına karşı olanlar bu stat sanki G.Saray'a hibe ediliyormuş gibi bir izlenim yaratmaya çalıştılar. Bir kere şunu hemen belirtmek gerekir ki G.Saray stadını devlete yaptırmıyor. Devletin kâr amaçlı ticari bir kuruluşu olan TOKİ, arazinin üst kullanım hakkına sahip olan G.Saray ile bir ticari anlaşmaya vararak para kazanmak amacı ile bu stadı yapıyor. Yani G.Saray, stadını Seyrantepe'ye taşıyarak devlete para kazandırıyor. Bilindiği gibi G.Saray, üst kullanım hakkına sahip olduğu Ali Sami Yen arazisini devlete bıraktı.
Mecidiyeköy'de olmazdı
Araziyi alan müteahhit firma bu arazinin karşılığında G.Saray'a bir stat yapacak, stadın parasını o araziye dikeceği binadan çıkaracak. Üstüne üstlük devlete de 100 milyon dolar ödeyecek, kira bedeli üzerinden yılda 2 milyon dolardan 60 yıllık kirayı devlete peşin ödemiş olacak. TOKİ devlete ait ticari bir kuruluş. İnşaattan para kazanıyor. Keyfe keder cebinden para ödeyemez, buna zaten yasalar izin vermez. İkinci konu ise G.Saray camiasının bir bölümü tarafından gündeme getirilmekte. Bu G.Saraylılar, uzun zaman G.Saray'ın Mecidiyeköy'e yeni bir stat yapması gerektiğini söylediler. Ancak kimsenin aklına Mecidiyeköy'e 52 bin kişi kapasiteli bir stat yapılır mı diye sormak gelmedi. Bu aynen Olimpiyat Stadı'nın yapılıp ardından yolların yapılmasına benziyor. Ali Sami Yen şu anki hali ile en fazla 25 bin seyirci alıyor. Maçların dolmadığı günlerde bile Mecidiyeköy trafiği alt üst oluyor ve maça arabaları ile gelenler park yeri bulamıyorlar. Aynı yere 52 bin kişilik stat yapılınca bu sorunlar ne olacak?
Seyrantepe doğru tercih
Bununla ilgili güzel bir örnek vermek istiyorum. Salzburg takımının stadı EURO 2008 için 17 bin kapasiteden 32 bine çıkarıldı. Ama Salzburg belediyesi buna geçici izin verdi. Belediye stadın bulunduğu yerin 32 bin seyirciyi kaldıracak koşullara sahip olmadığı için EURO 2008 sonrası stadın tekrar eski kapasitesine dönmesi gerektiğini söylüyor. Stadı küçültmek istemeyen kulüp ile belediye arasında şimdiden tartışma yaşanıyor ve şu anda Salzburg'a 17 binden fazla seyirci alma izni verilmiyor. Dolayısıyla bir yere stat yapmayı planlarken ilk önce stadın güzelliği, büyüklüğünü değil yapılması gereken yerin çevre planlaması ile birlikte işe başlamak gerekiyor. Zaten Mecidiyeköy'e tasarlanan büyüklükte bir stadı nasıl sığdıracaksınız, o da ayrı konu. Daha küçüğü yapılsın diyenler rakibiniz 52 bin üzerinden gelir elde ederken siz örneğin 30 bin kişilik gelire mi razı olacaksınız? Dolayısıyla TOKİ- G.Saray anlaşmasında bir sakatlık yoktur ve G.Saray'ın Seyrantepe'ye gitmesi doğrudur.
Hüseyin ÖZKÖK
Çok güzel bir yazı olmuş bence.
Emurafu
11.Ocak.2007, 04:09
Aslantepedeki Son Çalışmalar:)
Saha zemini hazırlanıyor...Videolu haberi izleyin..
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=32157
gerrrard
11.Ocak.2007, 04:17
Ooo bu süper haber.
Emurafu
11.Ocak.2007, 04:19
Buyrun Bunlarda resimler...Calısma sahasının ortasında bulunan Toprak Yıgını..Futbol sahasının olacagı zemin.O yüzden Toprak dökülüyor..
http://img134.imageshack.us/img134/1525/09012008003pj2.jpg
http://img134.imageshack.us/img134/5848/09012008004ar1.jpg
http://img134.imageshack.us/img134/808/09012008005yc2.jpg
http://img210.imageshack.us/img210/1707/09012008001nu4.jpg
http://img134.imageshack.us/img134/1091/09012008007vg5.jpg
http://img134.imageshack.us/img134/3554/09012008008if9.jpg
http://img134.imageshack.us/img134/9620/09012008010ba7.jpg
http://img210.imageshack.us/img210/3390/09012008011sq8.jpg
http://img210.imageshack.us/img210/3785/09012008012bm6.jpg
http://img210.imageshack.us/img210/3079/09012008013vd2.jpg
http://img142.imageshack.us/img142/7457/09012008014fc9.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/8219/09012008015ek3.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/3417/09012008016mx5.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/1336/09012008018lj4.jpg
http://img131.imageshack.us/img131/3168/09012008019re1.jpg
http://img142.imageshack.us/img142/6262/09012008020el6.jpg
http://img131.imageshack.us/img131/5264/09012008021eh6.jpg
http://img131.imageshack.us/img131/9359/09012008023do1.jpg
http://img142.imageshack.us/img142/1145/09012008024kx1.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/8200/09012008030za3.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/1697/09012008031ll5.jpg
http://img131.imageshack.us/img131/7506/09012008034ve6.jpg
batuhanry
11.Ocak.2007, 04:23
Güzel olacak,güzel :p
erdemzorer10
11.Ocak.2007, 04:23
çalışmalar tam gaz devam ediyor..Türkiye en büyük spor kompleksini kazanacak ve bu komplekste Galatasaray arması ve bayragı ev sahipligi yapacak..
bir Galatasaray lı olarak çok güzel bir duygu..
RaSenGan
11.Ocak.2007, 05:29
Çok güzel olucak inş.:)
gerrrard
11.Ocak.2007, 06:37
Daha 720 gün var yahu çekilmez valla. Biraz fazla bir süre. :)
Emurafu
11.Ocak.2007, 06:58
Yakında kamera koyulacak..İnternet üzerinden izleme imkanımız olacak..Ayrıca Floryayada Konulma ihtimali varmış..Haldun üstünel öyle dedi..
uAsamet91
11.Ocak.2007, 18:58
Resimler güzel sağpl paylaştığın için.Kamera olayına gelince inşaatı yapan firmanın sitesinde canlı yayın olarak verilcekmiş.
Emurafu
05.Şubat.2007, 00:02
02.02.2008 Aslantepe Son durum !!!
http://www.youtube.com/watch?v=sjhqxdDkywQ
Saha zemini olusturulmak üzere..İlk betonlarda atılmış..Yakında yeni resimleri Koyucam:)
Lucas Neill
24.Şubat.2007, 18:32
Galatasaray’da uzun süredir gündemde olan Seyrantepe projesi nihayet hayata geçti... Hazineye ait 166 dönümlük arazi, Başbakan’ın talimatıyla stat yapılmak üzere TOKİ’ye devredildi.
Bakanlık onayı verdi
Sarı-Kırmızılı kulübün ‘stat’ hayali sonunda gerçekleşiyor... Geçtiğimiz hafta içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yönetim kurulu üyeleri arasında yapılan toplantının ardından, Seyrantepe projesi hız kazanmış ve Erdoğan’ın talimatıyla bürokratik işlemlerde kolaylık sağlanmıştı...
Başbakan’dan gelen talimat üzerine TOKİ, Galatasaray Spor Kulübü için Seyrantepe’de inşaa edilecek stada ilişkin işlemleri tamamlıyor. Çarşamba günü yapılan görüşmenin ardından belirlenen program çerçevesinde dün, Maliye Bakanlığı’nda projeye dönük bürokratik işlemler bitirildi.
İlk kazma vurulacak
Seyrantepe’de hazineye ait alanda belirlenen 166 dönümlük arazinin, stat yapımı için Toplu Konut İdaresi’ne tahsis edilmesine ilişkin yazı, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından da onaylandı. Seyrantepe Projesi’nin, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen işlemlerin ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla hayata geçeceği bildirildi.
Daha sonra da stat için ilk kazmanın vurulacağı açıklanırken, arazinin geri kalan bölümünün de hastane yapımı için Sağlık Bakanlığı’na devredileceği ifade edildi
webaslan.com
M.Scofield
24.Şubat.2007, 18:59
gecen senede boyle diyorlardi hep ayni yalanlar
uAsamet91
24.Şubat.2007, 19:13
ıns. bu yalan deıldır
El Barto
24.Şubat.2007, 19:18
bence özhan canaydın vursun ilk kazmayı :D
valla stadın yapımı bitmeden içinde galatasaray maç yapmadan inanmam veya ö.canaydın başkanken inanmam ....
Fıratcan Alçınkaya
24.Şubat.2007, 22:09
Hep aynı yalanlar...
Ahmet_77
24.Şubat.2007, 22:12
valla inanıyımi bilmiom
nese haydi hayırlısı
can777
24.Şubat.2007, 23:22
valla iyi bir haber artık şu iş bitsin ..
M.Scofield
24.Şubat.2007, 23:24
kazmayi hep : bize vuruyorlar :D :D
uAburak89
24.Şubat.2007, 23:27
kazmayi hep : bize vuruyorlar :D :D
Çok güldüm yav .. :D:D
gorkemyilmazkarasu
25.Şubat.2007, 01:40
valla stadın yapımı bitmeden içinde galatasaray maç yapmadan inanmam veya ö.canaydın başkanken inanmam ....
aynen katılıyorum yapılmadan inanmam
belkide ilk kazmayı maketine vuracaklardır ;) ...
Ahmet_77
25.Şubat.2007, 09:10
o bile zor :D:D
yatebos
25.Şubat.2007, 23:19
walla bi kac senedir hep baslıolar işalla artık baslarlar fenerbahceli olmama rağmen a.s.y gibi bi stad gs ye yakısmıyor
World Hollow o1
25.Şubat.2007, 23:46
Abi Rahat ol :) 2050 Yilinda Sahadasiniz :D
Lucas Neill
26.Şubat.2007, 13:35
TOKİ'den Galatasaray'a 100 milyon dolarlık stad!
ANKARA(ANKA)
Toplu Konut İdaresi’nin(TOKİ), Galatasaray Spor Kulübü’nün kullanımı için yaptıracağı Seyrantepe stadının 100 milyon dolara malolacağı bildirildi.
TOKİ, stad projesi için yapacağı ihaleyi bölme kararı aldı. İlk ihalede Ali Sami Yen Stadı satılacak. Ardından Seyrantepe projesi ihalesi gerçekleştirilecek. Böylece Galatasaray, 2009 yılı başında, 52 bin kişilik, üzeri açılır-kapanır ve tüm dünya şampiyonalarının yapılabileceği standartta bir stada kavuşacak.
İLK İHALEYE MART AYINDA ÇIKILACAK
ANKA’nın edindiği bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın onay vermesinin ardından Seyrantepe için harekete geçildi. Uygulanacak olan proje ihalesinin bölünerek iki aşamada yapılması kararı alındı. Ali Sami Yen Stadı için mart ayının sonunda ihaleye çıkılacak. İhalede stad, gelir paylaşımı modeliyle satılacak. Buradan elde edilecek gelir, Seyrantepe projesinin ayrıntılarında etkili olacak.
Ali Sami Yen ihalesiyle eşzamanlı olarak Seyrantepe projesi de sonuçlandırılacak. Seyrantepe Stadı, hak ediş ödemesi yöntemiyle gerçekleştirilecek.
Seyrantepe Stadı, 52 bin kişilik olarak inşa edilecek. Üzeri açılır-kapanır olacak. Maliyeti yüksek olduğundan kayar zemin yapılamayacak. Ancak sabit zemin üzerinde konserden, fuarlara kadar çeşitli organizasyonların yapılması için düzen kurulacak. Bu yöntemle stad, yılın en az 180 gününde çeşitli faaliyetlere ev sahipliği yapabilir olacak. VIP bölümü sayısı ve otopark kapasitesi gibi konularda ise henüz Galatasaray yönetimiyle TOKİ arasında anlaşma sağlanmadı. Elde edilecek gelire göre bu konular netleşecek.
KOLTUK BAŞINA MALİYET 2 BİN DOLAR
Stadın yapım işi maliyetinin yüzde 30-35’ini teknolojik aksam oluşturacak. Teknolojik aksam için dünyada uzmanlaşmış şirketlerden hizmet sağlanacak. Stad, tüm dünya şampiyonalarına ev sahipliği yapabilecek standartta yapılacağı için koltuk başına maliyet 2 bin ila 2 bin 200 dolar arasında gerçekleşecek. Ancak TOKİ, yapım işini Avrupa’daki şirketlerden daha ucuza malettiği için yüzde 20’lik bir indirim sağlanması öngörülüyor. Bu hesapla stad, 100 milyon dolar civarında bir rakama malolacak.
Seyrantepe Stadı’nın temeli haziran ayında atılacak. Tamamlanması için de 20-24 ay süre verilecek. Böylece Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün Galatasaray’ın kullanımına verdiği stad, 2009 başında lig maçlarına ev sahipliği yapmaya başlayacak
Milliyet
uAburak89
26.Şubat.2007, 17:38
2009'da bitmez gibi geliyor bana ..
Lucas Neill
26.Şubat.2007, 21:18
inşallah kısa sürede biter denildiği gibiyse stad harika olcak
ultraslanerdem
27.Şubat.2007, 00:39
Gelecek stadımız hayırlı olsun.Dehşet olacak bu stad...
uAsamet91
28.Şubat.2007, 16:45
Canaydın, muhteşem seyircimize yakışacak stadı 2-2.5 yıl içinde bitirip, 2009-2010 sezonundan itibaren maçları oynayacaklarını bildirdi
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canyadın, Teknik Direktör Eric Gerets'in sözleşmesinin uzatılmasıyla ilgili olarak, "Hocamızla 2+1 opsiyonlu bir sözleşmemiz vardı. Bunu yerine getirdik. Yolumuza devam ediyoruz" dedi.
Başkan Özhan Canaydın, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada, Teknik Direktör Eric Gerets'in sözleşmesinin uzatılmasıyla ilgili olarak, "Hocamızla 2+1 opsiyonlu bir sözleşmemiz vardı. Bunu yerine getirdik. Yolumuza devam ediyoruz" dedi. Şampiyonluk yarışında tatlı bir çekişmenin yaşandığını söyleyen Başkan Canaydın, "Şu an gerideyiz, ama önümüzde önemli maçlarımız var. Mühim olan 34. maçın sonunda zirvede olmak. Bu maç da benim doğduğum şehir olan Bursa'da oynanacak. İnşallah o maça her türlü neticede şampiyonluğu garantilemiş bir ekip olarak çıkacağız. Ümit ediyorum ki tarih tekerrür edecek" diye konuştu.
Ligde en iyi futbolu oynayan ekibin Galatasaray olduğunun söylendiğine, fakat en çok da Sarı-kırmızılı ekibin tenkit edildiğine dikkat çeken Başkan Canaydın, bu durumun oyuncuları kamçıladığını ifade etti. Başkan Canaydın, hafta sonu ligde oynanacak Beşiktaş derbisine de değinerek, derbinin barış, dostluk ve fair-play ruhu içerisinde geçmesini dilediğini, kazanan tarafın Galatasaray olmasının da en büyük temennisi olduğunu söyledi.
Seyrantepe'ye inşa edilecek statla ilgili çok geniş kapsamlı bir açıklamanın yakında yapılacağını belirten Başkan Canaydın, projelendirme çalışmalarının sürdüğünü, Seyrantepe'nin en güzel yerine, Galatasaray'ın stadına yakışır en iyi yere, stat inşaatının başlatılacağını söyledi. Statla ilgili yaşanan gecikmelerin en iyiye ulaşmak istenildiğinden kaynaklandığını kaydeden Başkan Canaydın, "Bu projeyi gözümüzden bile sakınıyoruz. Bu muhteşem seyirciye yakışacak bir stadı 2-2.5 yıl içinde bitirip, 2009-2010 sezonundan itibaren maçlarımızı burada oynayacağız. Bu projeye 19 Mayıs 2004'te başladık. Sıkıldık, uzun sürdü, ama stadımızın bittiği o günleri göreceğiz. Galatasaraylılar mutlu olsun" dedi.
Tüm Galatasaraylılar'ı dostluk ve beraberlik içinde olmaya da davet eden Başkan Canaydın, 10 gün içinde, Mali Kongre'de konuşan ve stat hakkında bilgi almak isteyen tüm Genel Kurul üyeleriyle bir toplantı yapacağını, projeyi ve gerçekleri evraklarıyla anlatacağını ve görev almak isteyenlere görev vereceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA
Emurafu
02.Mart.2007, 17:22
2 Mart 2008 devamı gelcek
http://img221.imageshack.us/img221/3920/s5001486sr6.jpg
http://img221.imageshack.us/img221/2597/s5001487dn4.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/20/s5001491kj5.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/384/s5001493ob4.jpg
http://img231.imageshack.us/img231/971/s5001495yt5.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/2802/s5001497wj9.jpg
http://img529.imageshack.us/img529/4843/s5001502qg8.jpg
http://img529.imageshack.us/img529/2139/s5001506lf6.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/268/s5001536hh5.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/5595/s5001533vp4.jpg
http://img529.imageshack.us/img529/5629/s5001508ip7.jpg
http://img117.imageshack.us/img117/4558/s5001532wc0.jpg
http://img219.imageshack.us/img219/9596/s5001515pq0.jpg
http://img230.imageshack.us/img230/8323/s5001523dj7.jpg
http://img230.imageshack.us/img230/8323/s5001523dj7.jpg
http://img523.imageshack.us/img523/1174/s5001511zk8.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/359/s5001518bb0.jpg
http://img515.imageshack.us/img515/8340/s5001527sc7.jpg
http://img228.imageshack.us/img228/9065/s5001530jx4.jpg
http://img261.imageshack.us/img261/1851/s5001534sc0.jpg
http://img115.imageshack.us/img115/6017/s5001537wy4.jpg
http://img160.imageshack.us/img160/6779/s5001537tj8.jpg
http://img252.imageshack.us/img252/1278/s5001544ij4.jpg
http://img256.imageshack.us/img256/5025/s5001595qr7.jpg
http://img220.imageshack.us/img220/4804/s5001592sc6.jpg
http://img220.imageshack.us/img220/9523/s5001547hu7.jpg
http://img261.imageshack.us/img261/978/s5001590ze6.jpg
http://img220.imageshack.us/img220/2162/s5001588uo8.jpg
http://img256.imageshack.us/img256/5892/s5001584wh7.jpg
http://img218.imageshack.us/img218/2483/s5001586an2.jpg
http://img218.imageshack.us/img218/6406/s5001581hn6.jpg
http://img229.imageshack.us/img229/7265/s5001575we1.jpg
http://img228.imageshack.us/img228/6718/s5001553fu1.jpg
http://img233.imageshack.us/img233/1673/s5001560jc5.jpg
http://img256.imageshack.us/img256/3513/s5001564rc7.jpg
http://img115.imageshack.us/img115/6656/s5001572zg6.jpg
19_SeRDiNÇ_05
02.Mart.2007, 19:04
Galatasaray`ın Seyrantepe`de yaptırmayı planladığı stad projesi gerçeğe dönüşüyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Diyarbakır`da yaptığı açıklamada ¨İstanbul Seyrantepe`de 52 bin kişilik, üstü açılır kapanır özelliği olan stadyumun yapımı için en geç Mart ayının 15`ine kadar ihaleye çıkacağız¨ diye konuştu.
Bayraktar, stadyumu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü için yapacaklarını vurgulayan Bayraktar, ¨Ama onlar Galatasaray ile ne yapar bilemiyorum. Dünya ölçeğinde çok modern bir spor kompleksi olacak. Artık stadyum demek doğru değil. 52 bin kişilik, üstü açılır kapanır çok modern bir stadyum olacak.
Kentin ortasında, ulaşım olanakları açisindan da çok modern bir yer. Kavşaklarla desteklenecek, metro ulaşacak. İhaleden sonra 1,5 yıl içinde de projeyi bitirmeyi taahhüt ediyoruz.¨ diye konuştu.
uAsamet91
03.Mart.2007, 15:14
bu sefer gercekten stadimiz olcak galiba:D
uAburak89
03.Mart.2007, 15:18
Olacak da biz görebilecekmiyiz acaba ..
yatebos
03.Mart.2007, 15:18
bnce onemli olan stadın modernliği fln deil içindeki taraftarın takmına werecei destek ornek olarak su anda bizim stadımız cok ii olmasıına rağmen o eski staddaki atmosferi bi turlu yakalıyamıors
meddah
03.Mart.2007, 16:28
Bu stad konusunda iki günde bir başlık açılmasın lütfen..
SaRouMaNe
03.Mart.2007, 16:41
kim demiz devlet galatasaraya stad yapiyor diye adamlarin taraftarlarin destegiyle stad yapiyorlar dilet aliyorlar 32000 kombine satiyorlar her sezon forma satis rekorlari kiriyorlar
alin teri devlet mali
YERSEN !.
uAburak89
03.Mart.2007, 16:43
Ali Sami Yen'in kullanım hakkı karşılığı .. Merkezdeki stadı bırakıyoruz ..
SaRouMaNe
03.Mart.2007, 16:48
dunyada esi benzeri gorulmemis Pazarlik.
uAburak89
03.Mart.2007, 17:15
Türkiye'ye yeni modern bir stat yapılıyor .. Bu konudaki en yetkili kişi olan başbakan altına imza atıyor .. Üstelik kendisi Fenerbahçe'li .. Ama sen bundan rahatsız olabiliyorsun .. Fenerbahçe'nin de stadının kaçak olduğu yönünde haberler okumuştum bir ara, bizde o konulara mı girelim yani ...
M.Scofield
03.Mart.2007, 17:31
bizim stad işi yine yalan olcak seneye yıne bu haberler çıkar boyle devam eder
SaRouMaNe
03.Mart.2007, 17:53
TOKI işi olmadığı halde 52.000 kişilik üstü açılıp kapanan bir stad yapacak.
Bu stadı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü için yapacak.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü de stadı gS'ye belli süreliğine tahsis edecek.
gS bunun karşılığında ASY arazisini bırakacak.
Buraya kadar herşey normal gibi görünüyor,
Ancak bir durum var ki kabul edilemez, ASY arazisi gS'nin malı değil, üstelik burada kiracı olmaktan kaynaklanan sorumluluklarını yerine getirmediği için mahkemelik. Yani ASY'de gS'nin mevcut durumda bile hakkı yok.
Şimdi devlet kendine ait olan araziyi alıp karşılığında bu kulübe bir stad tahsis edecek, bunu da asıl işi dar gelirli vatandaşa konut yapmak olan TOKİ aracılığı ile yapacak.
gS tek kuruş masraf etmeden son derece modern bir stada kavuşacak.
Peki teknik olarak imkansız olan bu olay nasıl imkanlı hale geldi;
gS lobisinin muhteşem çalışması ve Fenerbahçe'li olduğu iddia edilen Sn. Başbakan'ın talimatı ve imzası ile.
Görevi suistimalleri önlemek, kamunun çıkarını gözetmek olan Sn. Başbakan'ın bu usulsüzlüğe olur demesi ne kadar üzüntü verici ise, biz de kendi stadımızın tapusunu alırız beklentisi ile bu peşkeşe seyirci kalmak o kadar acı vericidir.
Bu bir vicdan sorunudur, iyi vatandaş olmanın sorumluluğu "bize de birşeyler versinler, susalım" dememektir.
Haksızlık her şekilde haksızlıktır. Ama "çalıp çırpmanın" iş bilmek ile aynı anlam taşıdığı toplumlarda vicdan sahibi dürüst insanlar daima yalnız ve güçsüz kalmaktadır. Dürüst olan büyük çoğunluk ise tepkisiz ve sessiz kalmaktadır.
Tıpkı bu olayda olduğu gibi.
Şahsi görüşüm sessiz ve tepkisiz kalmanın suça iştirak etmek olduğudur.
Duyarlı herkesi bu olaya müdahil olmaya çağırıyorum.
En azından aramızda dayanışma yaparak hukuki anlamda mücadele edebiliriz.
fakir fukaraya ev yapması için kurulan TOKİ herhalde evsiz dar gelirli aile kalmadı ki , parası da bol , gsye stad yapıyor.
meddah
03.Mart.2007, 18:54
Toplu Konut Kanunu'ndan..
Amaç ve Kapsam:
Madde 1 - Konut ihtiyacının karşılanması konut inşaatını yapanların tabi olacağı usul ve esasların düzenlenmesi, memleket şart ve malzemelerine uygun endüstriyel inşaat teknikleri ile araç ve gereçlerin geliştirilmesi ve Devletin yapacağı desteklemeler (..) bu Kanun hükümlerine tabidir.
Madde 2 -
Toplu Konut İdaresinin kaynakları aşağıdaki amaçlar için kullanılır :
a) (Değişik bend: 31/07/2003 - 4966 S.K - 3.md.) Ferdi ve toplu konut kredisi verilmesi, köy mimarisinin geliştirilmesine, gecekondu alanlarının dönüşümüne, tarihi doku ve yöresel mimarinin korunup, yenilenmesine yönelik projelere kredi verilmesi ve kredilerde faiz sübvansiyonu yapılması.
b) Toplu konut alanlarına arsa temin edilmesi.
c) Araştırma, turizm alt yapıları, konut alt yapıları, okul, karakol, ibadet-hane, sağlık tesisleri, spor tesisleri, postane, çocuk parkları, benzeri tesisler ve konut sektörü sanayiini teşvik için yatırım ve işletme kredisi verilmesi.
vs.. vs..
uAburak89
03.Mart.2007, 18:56
Herkes yanlış biliyor, bir sen doğrusunu biliyorsun zaten .. Bu ülkede herşey düzgün bir biz yanlışız .. Galatasaray ASY'yi büyütmek istediği zaman işlek cadde falan diye büyütülmüyor .. Fenerbahçe büyütebiliyor .. Kadıköy çok şehir dışında kalan bir yer sanki ..
TR.CaPTaiN
03.Mart.2007, 19:09
Fenerbahce'nin stadının kacak olmadığı belgelenmisti.(Yukarda bi yerde gecmis)
Galatasaray'ın yaptıracağı stada gelince; Ülkemizde 1-2 tane güzel stad var bunların coğaltılması lazım ki Avrupa Şampiyonası,Dünya Kupası gibi güzel organizasyonları alabilelim.Hayırlı olması ve coğaltılması dileğiyle..
uAburak89
03.Mart.2007, 19:48
Galatasaray'ın yaptıracağı stada gelince; Ülkemizde 1-2 tane güzel stad var bunların coğaltılması lazım ki Avrupa Şampiyonası,Dünya Kupası gibi güzel organizasyonları alabilelim.Hayırlı olması ve coğaltılması dileğiyle..
Muhammed açıkçası senden beklemediğim bir yorumdu bu, diğer arkadaşlara katılırsın diye düşünmüştüm .. Şaşırttın beni .. :) Keşke her kulübe böyle stad yapılsa ..
SaRouMaNe
03.Mart.2007, 20:20
:rolleyes:
Maksic
04.Mart.2007, 19:01
Olucaksa olsun artık
a.arıcı-11
08.Mart.2007, 02:54
cem yılmaz bi keresinde ''Türk milletinin ne seyredeceğini kestiremezsiniz çok iyi bir film yaparsınız kimse izlemez çok kötü film ise gişe rekoru kırar bu millet öyle bi millet ki yolda arabayı sağa çekip vinci izleyen bir millet''demişti adam haklı bizde burada vinç resimlerine bakıyp duryoruz
El Comandante
08.Mart.2007, 03:04
Hangi resimleri koyalim peki ? Stad calismalarinin resmini koyuyor,oradan son görüntüleri ekliyor foruma iste ? Sen ne bekliyorsun,onu anlamadim.Ha laf sokmak istiyorsan da dogru düzgün söyle burada,yoksa yorumun sacma kaciyor. ;)
PesimiSTyLa
08.Mart.2007, 03:21
Hangi resimleri koyalim peki ? Stad calismalarinin resmini koyuyor,oradan son görüntüleri ekliyor foruma iste ? Sen ne bekliyorsun,onu anlamadim.Ha laf sokmak istiyorsan da dogru düzgün söyle burada,yoksa yorumun sacma kaciyor. ;)
Arkadas sanırım inşaat calışmalarında baska seyler ! görmek istiyor Baran varma üstüne ;;)
IcedEarth
08.Mart.2007, 03:58
a.arici-11 arkadaşım. Sanırım ceza süren daha yeni doldu. Sen ise, gelip burada tahrik edici mesaj atma çalışmasındasın daha. Burada ne resimi bekliyordun. Yeni başlamış inşaatta ne olur? Vinç olur, çimento olur, derin çukur olur. Çalışanlar da olur. Hepsi de var resimde. İstiyorsan Eski Ali Sami Yen Stadı'nın resmini koyayım.
http://img514.imageshack.us/img514/8164/alisamiyenahf4.jpg (http://imageshack.us)
Beğendin mi ;)
uAsamet91
10.Mart.2007, 13:14
Muhteşem proje!
Seyrantepe Stadı, kazandıracağı paralarla, mali krizdeki Galatasarayımıza hayat verecek
Galatasaray camiasının yıllardır hayallerini süsleyen Seyrantepe Stadı birçok yönden cankurtaran vazifesi görecek. Kazandıracağı paralarla mali krizdeki Galatasaray’ı darboğazdan kurtaracak olan stat, deprem gibi afet durumlarında da hastaneye çevrilerek can kurtaracak. Teknolojisi, dış görünümü ve diğer özellikleri ile Avrupa’nın en modern spor tesisleri arasında yer alacak stat 52 bin koltuk kapasiteli olacak. Mimari projesi Yüksel Proje ve ASP Gambia firmaları tarafından ortaklaşa yapılan stat üstü açılır-kapanır şekilde yapılacak.
Acil yardım merkezi olacak
Projede, olası bir İstanbul depremi göz önüne alınarak önemli ayrıntılara yer verilmiş. Stat, üstü kapandığı anda kolaylıkla hastaneye çevrilebilecek. Şişli Etfal Hastanesi’nin yeni binaları da stadın hemen yakınına yapılacağı için bu bölge İstanbul’un en önemli acil yardım merkezlerinden birine dönüşecek. Stadın üstünün kapanması durumunda konser gibi sosyal aktivitiler de gerçekleştirilebilecek.
Bütün imzaları ve projeleri tamamlanan Seyrantepe Stadı için TOKİ, bu ay içinde ihaleye gidecek. Önümüzdeki temmuz ayında yapımına başlanması beklenen stat 24 ay içinde tamamlanarak 2009-2010 sezonunda hizmete girecek.
100 milyon Euro
Toplam maliyeti 100 milyon Euro’yu bulması beklenen Seyrantepe Stadı’nda 100 adet loca bulunacak. Toplam 5 bin araçlık otopak kapasitesine sahip statta loca sahipleri otoparklardan direkt olarak asansörle kendi localarına ulaşabilecek. Ayrıca loca sahiplerine hitap eden özel restoranlar ve dinlenme alanları da yer alacak. Galatasaray yönetimi, stat bittikten sonra 15 bin adet 5’er yıllık kombine bileti hemen satışa sunmayı planlıyor.
Modern ve lüks
Seyrantepe Projesi ile bizzat ilgilenen Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, yapılacak stadın tamamen kendine özgü bir spor tesisi olacağını söyledi. Çelebi, "Bu tesis için başka bir stadı örnek almadık. Seyrantepe Stadı bittiğinde, tamamen kendine özgü, Avrupa’daki birçok stattan daha modern ve lüks olacak" dedi.
Işın Çelebi, "Seyrantepe, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndan daha mı iyi olacak?" sorumuz üzerine de, "Böyle bir karşılaştırma yapmak yanlış ve olumsuz bir rekabet doğurur. Bu yüzden böyle bir yaklaşımda bulunmak istemiyorum. Sadece şunu söyleyebilirim; Avrupalılar’ın da beğeneceği bir stada kavuşacağız" yorumunu yaptı.
Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) bu ay ihalesini açacağı Seyrantepe Stadyumu, 5 katlı ve süper lüks olacak. 120 dönüm üzerine inşa edilecek statta, zeminden başlayarak, beş katında bulunacak alanlar kısaca şöyle:
ZEMİN KAT:
VIP girişi, futbol takımlarının alanları, ısınma ve soyunma odaları, basın toplantısı konferans salonu, TV stüdyoları, teknik servis depoları, 520 araçlık VIP otoparkı yer alacak.
1. KAT:
400 kişilik VIP park alanı, basın ve TV kuruluşları için toplam 1600 metrekare büyüklüğünde özel bölüm, mutfak, servis, depo alanları.
2. KAT:
Kafeterya, restoran ve dinlenme tesislerinin yanı sıra, VIP konuklar için iki adet 250’şer metrekarelik özel dinlenme alanı.
3. KAT:
VIP’ye özel salonlar, restoranlar, localar, Galatasaray Kulübü ofisleri.
4. KAT:
VIP izleyiciler izleme alanı, fuaye, localar, Galatasaray Müzesi, GS Store Mağazası, kulüp ofisleri.
5. KAT:
Kafeteryalar, restoran, alışveriş mağazaları, depolama alanları.
.jpg]http://www.uploadtr.net/thumbs/811210seyrantepe-proje1_1003[1].jpg (http://www.uploadtr.net/viewer.php?id=811210seyrantepe-proje1_1003[1)
yatebos
10.Mart.2007, 13:42
bnce onemli olan bunlar deil onu dolduracak taraftarın maca etkisi...aynı durum su an bizdede war stad cok ama cok guzel fakat bn atmosfer acısından eski stadı arıorm yani bunlarda onemli tabi ama en onemlisi içerideki atmosfer dediim gibi eski stad da hiç bişi yoktu bizim sadece tribun wardı cafe mafe yoktu ama bn onu geri istiorm:(:(:(
uAsamet91
10.Mart.2007, 13:46
Ben inaniorumki yeni stadimiz acildinda full oynuyacagiz
yatebos
10.Mart.2007, 13:51
ama bnm demek istediim stadı doldurmak deil bizimde stad genellikle doluo fakat kimse baarmıo takıma destek wermio sadece oturup macı isliolar stadın luks olmasının bole kotulukleride war:( bizde olduu gibi
uAburak89
10.Mart.2007, 14:00
Sizin tribünlerde bölünme var o yüzden .. Bu stadı doldurur ultrAslan ve Galatasaray taraftarı tabi takımın başında cesur bir teknik direktör ve insanları tribüne çekecek oyuncular olursa ..
uAsamet91
10.Mart.2007, 14:51
Sizin tribünlerde bölünme var o yüzden .. Bu stadı doldurur ultrAslan ve Galatasaray taraftarı tabi takımın başında cesur bir teknik direktör ve insanları tribüne çekecek oyuncular olursa ..
evet bolunme var sizde
El Comandante
10.Mart.2007, 18:34
Bu stad tamamlansin zaten 2-3 seneye kadar durdurulamaz bir takim olacagiz.Kupalara ambargo koyacagiz,ozaman bizim stadi görün siz.Her mac full seyirci ile oynayacak.Bülent kaptanda takimin basina bir gecerse ozaman sölen olur stadta sölen!
Bizim stadta taraftar gruplari kendileriyle kavga etmiyor,adamlari bicaklamiyor.Iceriye silah,bicak sokmuyorlar.Onun yüzünden en iyi taraftar bizde.
Eray Dengiz
10.Mart.2007, 18:40
Bu stad yapılsın her sene kombine alırım.. Dediğim gibi bu stad yapılırsa her maçta full oynarız.. Biz yenilsekte, yensekte her maça gideriz..
uAsamet91
10.Mart.2007, 19:50
evet stadi gormek insana heycan verir cok guzel olcak
Valla Galatasaray ve proje laflari yanyana gecince artık inanasım gelmiyo stad yapılana kadar hiçbirşeye inanmıyorum ben
Selman Ozturk
10.Mart.2007, 23:15
Yaklaşık 1 sene önce Turksportal olarak duyurmuştuk Galatasaray'ın stad projelerini. Şu an elime proje ile ilgili belgeleri aldığımda Galatasaray'ın ne kadar yol katettiğini görebiliyorum. Seyrantepe projesi belki de Galatasaray'ın en şatafatlı ve gerçekleşme ihtimali zor olan projesiydi. Ancak zor olan başarıldı ve Galatasaray'ın özlenen stadının yapımı için herşey hazır...
Muhtemelen 24 ay gibi bir sürede tamamlanmasını beklediğim stada yukarıda bahsi geçen özellikler dahil olmakla birlikte Türkiye'ye ilk defa gelecek olan birkaç yeni teknoloji ürünü de dahil edilecek. Her yönden komplike bir yapı olması için tasarlanan bu futbol mabedi Galatasaray taraftarı için çok büyük bir armağan olacaktır.
Galatasaray taraftarının bu stadı dolduracağından şüphe duymuyorum. Çünkü stad tamamlandığı dönemde Galatasaray futbol takımı da köklü değişikliğe gitmiş olacak. Şimdiden müjdesini vermek isterim ki Galatasaray 2009'un takımını oluşturmak için çalışmalarını başlattı. Birçok genç ve yetenekli futbolcu için girişimler başladı. Yurtdışından scoutlarla anlaşıldı. Türkiye çapında futbolcu taramaları ve seçmeleri başlatıldı. Bunların haricinde daha birçok çalışma mevcut...
Özetle hem tesisleşme hem de sportif açıdan Galatasaray devasa adımlar atmaya başladı. Bu yüzden Galatasaray taraftarının önümüzdeki 2 yıllık dönemde takımın her türlü sonucuna razı olması ve desteğini sürdürmesi gerekmektedir. Bu bir dost tavsiyesidir...
uAburak89
10.Mart.2007, 23:21
Yaklaşık 1 sene önce Turksportal olarak duyurmuştuk Galatasaray'ın stad projelerini. Şu an elime proje ile ilgili belgeleri aldığımda Galatasaray'ın ne kadar yol katettiğini görebiliyorum. Seyrantepe projesi belki de Galatasaray'ın en şatafatlı ve gerçekleşme ihtimali zor olan projesiydi. Ancak zor olan başarıldı ve Galatasaray'ın özlenen stadının yapımı için herşey hazır...
Muhtemelen 24 ay gibi bir sürede tamamlanmasını beklediğim stada yukarıda bahsi geçen özellikler dahil olmakla birlikte Türkiye'ye ilk defa gelecek olan birkaç yeni teknoloji ürünü de dahil edilecek. Her yönden komplike bir yapı olması için tasarlanan bu futbol mabedi Galatasaray taraftarı için çok büyük bir armağan olacaktır.
Galatasaray taraftarının bu stadı dolduracağından şüphe duymuyorum. Çünkü stad tamamlandığı dönemde Galatasaray futbol takımı da köklü değişikliğe gitmiş olacak. Şimdiden müjdesini vermek isterim ki Galatasaray 2009'un takımını oluşturmak için çalışmalarını başlattı. Birçok genç ve yetenekli futbolcu için girişimler başladı. Yurtdışından scoutlarla anlaşıldı. Türkiye çapında futbolcu taramaları ve seçmeleri başlatıldı. Bunların haricinde daha birçok çalışma mevcut...
Özetle hem tesisleşme hem de sportif açıdan Galatasaray devasa adımlar atmaya başladı. Bu yüzden Galatasaray taraftarının önümüzdeki 2 yıllık dönemde takımın her türlü sonucuna razı olması ve desteğini sürdürmesi gerekmektedir. Bu bir dost tavsiyesidir...
İçim rahatladı gerçekten .. Umarım dediklerin gerçekleşir .. :)
Burak Duran
11.Mart.2007, 00:01
selman diyorsa doğrudur canaydın gstv yide kandırmasın selman :D
Memedov
11.Mart.2007, 02:19
Vayy bee Stada Bakk..!!! :)
Nedvedmania
11.Mart.2007, 02:29
bu stad yapılırsa varyaa offf süşünemiyorum bile
uAsamet91
11.Mart.2007, 11:08
benimde icim rahatladi valla:)
ultraslanerdem
11.Mart.2007, 12:32
Olayın derinliklerine bakıldığında bu olayları gerçekleştiren kişilerin Canaydın yönetimi olduğu ortaya çıkıyor...
Emurafu
11.Mart.2007, 13:17
STadyum tam olarak bu degil gecenlerde nette gercek projesi vardı bulabilirsem koyarım
Herşeyden önce gençlik ve spor müdürlüğü ile arasındaki sorunu halletmeli.Tamma toki stadı yapıyor ama yapılan stad şuan gsye değil GSM'ne yapılıyor.Bakalım fesh edilen anlaşma geri alınabilecek mi?
yaa su stadin bi maketini falan gosterselerde nasil bise oduguna baksak
Selman Ozturk
11.Mart.2007, 20:27
yaa su stadin bi maketini falan gosterselerde nasil bise oduguna baksak
Daha önce de söylediğimiz gibi model olarak alınan stadyum Amsterdam Arena... Ölçümler bu stada göre yapıldı. Ancak dış mimaride Veltins Arena Stadı şeklinde görünüm tasarlanıyor.
Emurafu
11.Mart.2007, 22:45
Buyrun Stadin dis gorunusu boyle olcak insallah
http://img258.imageshack.us/img258/947/arena3po8.jpg (http://imageshack.us)
uAburak89
11.Mart.2007, 23:03
Süper, mükemmel, harika, bayıldım .. :)
ForsakeN
12.Mart.2007, 23:10
Bizim stadta taraftar gruplari kendileriyle kavga etmiyor,adamlari bicaklamiyor.Iceriye silah,bicak sokmuyorlar.Onun yüzünden en iyi taraftar bizde.
Gördük Ts maçında içeri BIÇAK sokmamayı.Ülkemizde maalesef stada girişlerde güvenli kontrolleri el ile yapılıyor.bu yüzden her stada bu maddeler rahatlıkla sokuluyor :(
Ayrıca stadta çok güzel.Hayırlı olur inşallah
Omerdinho
12.Mart.2007, 23:23
saka yapiyor olmalisin :D
dun stada kocaman ekmek bicagini sokan kimin taraftariydi?
saka yapiyor olmalisin :D
dun stada kocaman ekmek bicagini sokan kimin taraftariydi?
sen yanlış görmüşsün samuray kılıcıydı o .....
Buyrun Stadin dis gorunusu boyle olcak insallah
http://img258.imageshack.us/img258/947/arena3po8.jpg (http://imageshack.us)
Valla böle olcaksa süper ben cıkmam stadtan orda yatarım:D:D:D
fenerbahce_1907
20.Nisan.2007, 18:30
Seyrantepe 49 yıllığına G.Saray'ın...
Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı ile Seyrantepe arazisini takas etmek amacıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile bir protokol imzaladı.
GSGM'nin Kızılay binasındaki toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, GSGM Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile Galatasaraylı yöneticiler Işın Çelebi ve Prof. Dr. Mehmet Helvacı katıldı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, yaptığı konuşmada, Seyrantepe arazisi üzerine Galatasaray tarafından yapılması planlanan stadyumla ilgili resmi sözleşmenin imza töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Şahin, şöyle konuştu:
''Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı ile Seyrantepe arazisinin takas edilmesine ilişkin GSGM ile bir protokol imzaladı. Bu protokol gereği Seyrantepe arazisi üzerine yapılacak olan stadyumun kullanım hakkı Galatasaray'a verilmiş oluyor. Bu sözleşmenin hemen akabinde de GSGM, Toplu Konut İdaresi ile Ali Sami Yen Stadı'nın yerine konut yapılmasına ilişkin bir protokol imzalayacak. GSGM ile Galatasaray arasında Türk futbolu için böylesine hayırlı bir sözleşmenin imza töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duydum.''
GSGM Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay da protokolu imzalarken, bu stadın Türk futbolu için büyük başarılara vesile olmasını dilediğini ifade ederek, şunları söyledi:
''Bu stattan hem Galatasaray'ın hem de Türk futbolunun çok başarılı sonuçlar almasını temenni ediyorum. İnşallah bu statta Galatasaray, daha önce kazandığı UEFA Kupası gibi büyük başarılara imza atar.''
-52 BİN KAPASİTELİ OLACAK-
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ise Türk sporu ve Galatasaray camiası için çok önemli bir anlaşmayı imzaladıklarını dile getirerek, ''Türk sporu için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Mayıs sonu itibariyle ihalesini bitireceğimiz ve 24 ay sonra da tamamlanması planlanan stadın günümüz teknolojileriyle 18-20 ay arasında bir sürede biteceğini tahmin ediyorum. Bu stat, Türk sporuna hizmet edecek bir stat olacaktır'' dedi.
Canaydın, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaşanan bazı sıkıntıların kendileri için büyük tecrübe olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
''52 bin kapasiteli bu stadın çok amaçlı olmasını, 35 gün değil 100 günlük bir kullanımı olmasını istiyoruz. Olimpiyat Stadı'nda yaşadıklarımızı örnek alarak Seyrantepe'nin yan yollarının yüzde 70'lik kısmını inşaata başlamadan tamamlattık. Metro'nun son istasyonunun da stadın orada olacağını ve bu metrodan saatte 45 bin kişinin taşınacağını yetkililer söylüyorlar. Bu istasyonun da stadın bitiminden önce tamamlanacağını yine yetkili ağızlardan öğreniyoruz.''
Özhan Canaydın, ''52 bin kapasiteli stadı doldurabileceğinizi düşünüyor musunuz'' diye soran bir gazeteciye ise ''80 bin kişi kapasiteli Olimpiyat Stadı'nı doldurmuş bir kulübüz. 52 bini de rahatlıkla dolduracağımıza inanıyorum'' karşılığını verdi.
Canaydın, görev süresinin dolacağı 2008 yılına kadar Galatasaray'ın başında kalacağını sözlerine ekledi.
Gangster
20.Nisan.2007, 18:37
Hayırlı olsun....
El Barto
20.Nisan.2007, 18:41
Hayırlısı olsun umarım güzel bir komplekse kavuşur İstanbul.
Nocna Mora
20.Nisan.2007, 18:59
hayırlı uğurlu olsun
Fıratcan Alçınkaya
20.Nisan.2007, 19:00
Ortada bide stad olsa tam süper olucak...
nart_susruko
20.Nisan.2007, 19:03
Canaydın, görev süresinin dolacağı 2008 yılına kadar Galatasaray'ın başında kalacağını sözlerine ekledi.
stad yaptırsan ne fark eder şunu söyledikten sonra
düş yakamızdan..
uAsamet91
20.Nisan.2007, 19:13
Bolece dugum sonra erdi.Insallah guzel bi stad olur
Emurafu
20.Nisan.2007, 19:28
hayirli olsun
Memedov
20.Nisan.2007, 19:40
Galatasaray için hayırlı olsun.
the_imam912
20.Nisan.2007, 23:02
Hayırlı olsun..........
fm26mer
20.Nisan.2007, 23:11
Hayırlı uğurlu olsun.
Maksic
20.Nisan.2007, 23:22
hayırlı olsun
M.Scofield
20.Nisan.2007, 23:30
Sanki stad yapablicezde
Universal
20.Nisan.2007, 23:40
49 yıl süre var bakalım bu süre içinde stad yapabilecekler mi? Ama Canaydın ile stad yapımı olmaz.
Bigturk
21.Nisan.2007, 04:11
bu stad 2009 de hazir olmaz, 2019 bile daha yakin bir rekam lool
artık işin içinde devlette var... onlar bir an önce stadı bitirip bize telsim etmeli ki bizde sami yeni onlara teslim edelim o yüzden artık çok uzun sürmez hayırlı olsun.....
yani özhan canaydınlık bişey kalmadı artık ... bizim stad modelimiz belli bunu yapacak olan şirketler ihaleye girecek.. ihaleyide toki yapacak ... bu yüzden artık olma ihtimali çok yüksek .... ve bence de mantıklı bir anlaşma ...
uAburak89
21.Nisan.2007, 14:23
Stad falan umrumda değil, Hamza abiye katılıyorum bende .. İstifada bir hizmettir .
Redrum
21.Nisan.2007, 14:25
beyler bursada, rizede, trabzonda, antalyada, kayseride stat projleri var bunlarla beraber süper olur avrupa kupaları bile bikaç yıl sonra türkiyede olur..
Emurafu
21.Nisan.2007, 14:46
bizim turkiyeye avrupa maclari vermezler nedenmi boyle seyirci varken
su yunanistan turkiye icin 2008 avrupa futbol sampiyonasini biz aliyoruk bazi olaylardan dolayi kaybettik
Del Piero_10
01.Haziran.2007, 12:43
Galatasaray'ın umutla beklediği Seyrantepe projesinin yükleniciliğini yapacak olan TOKİ, dün yapılması beklenen ihaleyi bilinmeyen bir tarihe erteledi. TOKİ Başkanı Bayraktar, "Keşif ve metraj maliyetleri çok yüksek. Bu şartlar altında biz bu stadı yapamayız" dedi. Galatasaray'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile Seyrantepe'de inşa etmeyi planladığı 'yeni' Ali Sami Yen projesi bu kez de TOKİ'ye (Toplu Konut İdaresi) takıldı. Nisan ayında Galatasaray Spor Kulübü ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında imzalanan son protokolün ardından stadyum inşaatının yüklenicisi durumundaki TOKİ'nin öngörülen sürenin dolmasına rağmen ihaleye çıkmaması üzerine açıklama yapan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Bugün (dün) ihaleye çıkacaktık. Fakat keşif ve metraj maliyetleri çok yüksek. Bu şartlar altında biz bu stadı yapamayız" dedi. Seyrantepe'de inşa edilecek stadyum için TOKİ'nin belli bir bütçe ayırdığını ve bunu üzerine çıkamayacağını ifade eden Bayraktar, "Normalde bugün (dün) stad için ihaleye çıkmamız gerekiyordu. Ancak yaptığımız araştırma ve çalışmalar sonucunda gördük ki bölgede keşif ve metraj maliyetleri çok yüksek. Bu şartlar altında TOKİ, stadı inşa edemez. Şu anda malliyet düşürmeye çalışıyoruz. İhaleye çıkabilmemiz için maliyetleri düşürmemiz şart" diye konuştu.
İHALE ZAMANI BELİRSİZ
Maliyet düşürme çalışmalarının sonuçsuz kalması üzerine ihalenin iptal edilip edilmeyeceği sorusunu, "Eğer maliyeti düşürmeyi başaramazsak mahal listelerini değiştirmeyi deneyeceğiz" şeklinde yanıtlayan Bayraktar, ortaya çıkan tablonun öngörülen maliyet hesaplamasının ne kadar üzerinde olduğunu ise açıklamadı. Bayraktar, yüksek maliyetinden ötürü stadın TOKİ tarafından inşa edilememesi durumunda ise başka yöntemlere başvurulabileceğini belirterek, Başbakan'ın söz verdiğini ve stadın başka şekillerde de yapılabileceğini belirtti. TOKİ Başkanı Bayraktar şöyle devam etti: "Şu anda ihaleyi bilinmeyen bir zamana erteledik. Ne zaman gerçekleştireceğimizi bilmiyoruz. Zaten TOKİ'nin mali gücü de belli. Maliyeti düşüremezsek stadı biz inşa edemeyiz. Fakat Başbakanımız da bir söz verdi. Dolayısıyla biz yapamasak da Ali Sami Yen başka türlü yapılacaktır. Fakat TOKİ o kadar parayı veremez."
01.06.2007
Kaynak : Sabah
deniz.91
01.Haziran.2007, 12:49
bu stad daha bir 5 yıl başlanmaz
ibo
01.Haziran.2007, 13:16
Yok abicim biz stad falan yapamayız...
perpetua
01.Haziran.2007, 13:57
Seyrantepe Projesi iptal mi?
Harun Muslu 1 Haziran 2007
Seyrantepe projesi için TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar'ın " Bu şartlarda stadı yapamayız" sözlerini söylediği iddiası Cimbom'u çılgına çevirdi.
Bir gazetenin ana sayfadan manşetten girdiği habere göre G.Saray'ın stad için çıkarttığı maliyeti çok bulan TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar " Dün ihaleye çıkacaktık. Fakat keşif ve metraj maliyetleri çok yüksek. Bu şartlar altında biz bu stadı yapamayız. Ancak yaptığımız araştırma ve çalışmalar sonucunda gördük ki bölgede keşif ve metraj maliyetleri çok yüksek. Bu şartlar altında TOKİ, stadı inşa edemez. Şu anda malliyet düşürmeye çalışıyoruz. İhaleye çıkabilmemiz için maliyetleri düşürmemiz şart" şeklindeki demeci G.Saray yönetimini çılgına çevirdi.
Başkan Özhan Canaydın ve konuyla ilgilenen yönetici, eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Işın Çelebi derhal haberin nasıl çıktığını araştırmaya başladı. Saat 09.45'te görüşlerini aldığımız Işın Çelebi " Ben sürekli olarak TOKİ başkanı sayın Bayraktar ile temas halindeyim. İhale şartlarımız aynı şekilde devam ediyor. Kendisinin böyle bir açıklaması yok. Haberin içerisinde kesinlikle kasıt unsuru var. Devam eden ihale sürecinde böyle bir haberi yaparak ne elde etmek istiyorlar anlamış değilim. G.Saraylılar içini ferah tutsun. İhaleyle ilgili hiç bir aksilik yok" dedi.
19_SeRDiNÇ_05
12.Haziran.2007, 22:54
Galatasaray'a Seyrantepe projesi için sevindirici haber geldi. TOKi Seyrantepe Projesi'ni ihaleye çıkarıyor. Sarı kırmızılı kulübün, üzerinde sürekli spekülasyon yapılan stat projesinin önünde artık bir engel kalmadı. Son olarak Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın yaptığı "Biz bu stadı yapamayız" açıklamasıyla geleceği merak konusu olan projeyle ilgili olarak son engel de ortadan kalktı.
Projenin ihale şartnamesi yarın resmi gazetede yayınlanacak. TOKİ perşembe günü 4 büyük gazetede vereceği ilanlarla stadı yapmaya talip olan inşaat firmalarını davet edecek.
M.Scofield
12.Haziran.2007, 22:57
Yine yalan olmasin
Fıratcan Alçınkaya
12.Haziran.2007, 23:05
Hep aynı şey...
Emurafu
12.Haziran.2007, 23:26
Arkadaslar bu stad yapilacak ayrica yapilan bu haberde dogru telasa gerek yok
GeNç KaRTaL
12.Haziran.2007, 23:33
Bu sefer ciddi adımlar atılıyor bencede yapılacak..
Emurafu
13.Haziran.2007, 00:51
Zaten bu stad yapilmassa neler olur. buyuk ihtimal yapilacak beni telaslandiran temeli ne zaman atilacakta 2009 sezonuna yetisecek
g14
13.Haziran.2007, 01:03
Yetar artık maket göre göre bi hal olduk stadı görelim artık