View Full Version : Afrika'da katliam gibi maç
crazzy
03.Haziran.2007, 19:45
Afrika'da büyük yas! Cumartesi günü Zambiya ile Kongo takımları arasında Chililabombwe Stadyumu'nda oynanan maçta bir facia yaşandı.
Afrika Uluslar Kupası'na katılmak için grup mücadelesinde karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde tribünlerde çıkan arbede büyüdü ve çok sayıda taraftar ezilme tehlikesi yaşadı.
Polisin karışmasıyla birlikte olaylar daha da büyürken 12 kişi kalabalığın içinde ezilerek can verdi. Polis müdürü Antoneil Mutenthwa yaptığı açıklamada 12 kişinin olaylarda can verdiğini açıklarken, hayatını kaybedenlerin 8'nin erkek, 3'nün kadın olduğunu belirtti. Ölen 12 taraftarın yanı sıra olaylarda 46 kişi de ciddi bir şekilde yararlandı.
Olaylar Zambiya'nın 3-0 kazandığı maçın ardında stadyumu boşaltmak isteyen binlerce taraftarın yarattığı panik ve arbede ile başlamıştı. Öte yandan Kongo karşısında maçın taraftarlara bedava olması da bu faciayı tetikleyen unsurlardan biri olarak kabul ediliyor.
fbkraltolga
04.Haziran.2007, 13:22
yazık olmuş gerçekten de
EL-Hadji
04.Haziran.2007, 13:38
Yazık ya! Şu maçların bedava olmasına çok karşıyım. Gerçi adamların geliri ne ki bir eğlenceleri futbol var
tombul taho
04.Haziran.2007, 13:58
Ys şimdi Afrika'daki bu olayları okuduktan sonra dünya kupasının Afrika'da düzenlenecek olması açıkçası gözümü korkutuyor benim. Böyle maçlarda ezilme tehlikesi yaşanıyorsa dünya kupasında çok daha kötü şeyler olabilir. Umarım yanlış düşünüyorumdur. Çünkü oradada insanların gelirleri düşük olduğu için hatta bir geliri bile olmadığı içn doğal olarak bilet fiyatları düşük olacak. Umarım aklıma gelen başıma gelmez.
goosfraba
04.Haziran.2007, 17:13
FİFA Başkanı Sepp Blatter kararından dönmüyor.Hala Dünya Kupası Afrika'da olacak diyor bu olayları gördükçe...
uğuray1907
04.Haziran.2007, 18:03
artık dönmek olmaz 2010 a ne kaldıki şimdi başka bir ülkeye verseler stad yetiştiremezler ama güney afrikada bitmek üzere stadlar.bence bir sorun olmaz diye düşünüyorum.güney afrikanın ekonomisi diğer afrika ülkelerine 100 basacak nitelikte.bir şey olmaz inşallah
sinanFB
04.Haziran.2007, 18:09
sahalarda görmek istemediğimiz hareketler
Fernando Gago
04.Haziran.2007, 18:34
Artık bu olayları gelişmiş medeni(!) ülkelerdede görüyoruz nerede olursa olsun bu olaylar insanları üzüyor keşke olmasa
ryu
05.Haziran.2007, 09:10
afrikadan da haberimiz yokki meğer orada da neler yaşanıyormuş
Varonil
05.Haziran.2007, 09:53
2010 işi tehlikeye girer bence.;)
Del Piero_10
05.Haziran.2007, 12:31
Tribünlerde afrikalıdan çok oynayan takımların seyircileri olacak.Bilet fiyatları düşürülmez yine maksimum fiyattan satılır.Dünya Kupasının ülke için anlamı bu zaten.Gelir ve reklam.Reklamında amacı daha fazla gelir.
Ertuin
06.Haziran.2007, 02:19
harbiden yazık
carrey
09.Haziran.2007, 11:33
güney afrika afirkanın en zegin ülkesi ben pek kötü birşey yaşancağını zannetmiyorum gittim oraya ben bi kere çoğu avrupa ülkesinden güzel
mustafa35
09.Haziran.2007, 11:38
Bunun nedeni maçı bedava yapanlar da bence. Hiç değilse (türk parasıyla 2 lira) yapsalar en azından daha az kişi gelir. Yazık olmuş... İnsanı soğutuyor futboldan insanı böyle olaylar.
omer-faruk-14
09.Haziran.2007, 18:38
II. Heizel Faciası. Bilet fiyatlarını bedava yapanlar kabahati işleyenler. Ancak; DÜnya Kupası'nda bü tür olayların olma ihtimali yok denecek kadar az. Çünkü; Dünya Kupası, Güney Afrika için sadece, gelir ve reklam biraz da olsa turizm. Gelir kazanabilmeleri için de bilet fiyatlarını yüksek yapmaları gerek. O yüzden böyle olayların olma ihtimal yok denecek kadar az.