PDA

View Full Version : YDS ile ilgili sorular..

LeHeb
11.Haziran.2007, 23:37
Merhaba arkadaşlar. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlara birkaç sorum olacak.

1- Bilindiği üzere YDS ye girenler aynı zamanda ilk bölümü de yapıyorlar. fakat ilk bölüme ayrı ikinci bölüme ayrı giriyorlar. ama ilk sınavın normal süresi 195 dk. çözülecek soru sayısı 120 adet. acaba bi kısıtlama var mı yoksa 120 soru için 195 dk. süremiz mi oluyor.

2- YDS süresi ne kadar?

3- Ben şuan eşit ağırlıkta okuyorum ama istediğim iki bölüm de alanımın dışında: Gazetecilik ve Tercümanlık. Tercümanlık için Dil bölümüne geçmek istiyorum ama o da bizim okulda yok. ilçede de yok. adapazarındaki bi okula gidecem ama o zaman LGS puanı sorun olur mu? Şuan Anadolu lisesine gidiyorum ve baya düşük bi puanla girmiştim. Başka bi anadolu lisesine geçebilirmiyim? Geçemezsem süper liseye giderim .

4- Şuan 3. senem bitiyor. son sene dil bölümüne geçersem sınavı kazanmak zor olur mu? Limosollunaci websitesindeki yaptığım teste göre %90 doğru yanıtla Advanced seviyedeyim. Geçen yılın YDS sorularına baktım hemen hepsi bildiğim konular ama tek eksiğim kelime eksiği. elime bi sözlük aldığım zaman yapamadığım soru yok gibi. sizce 1 senede açığı kapatabilir miyim?

Yanıtlar için şimdiden teşekkür ediyorum

dick
12.Haziran.2007, 12:13
1-ÖSS'de herkese 190 dakika veriliyor
2-YDS 150 dakikadır
3-Bu sorunun cevabını bilmiyorum
4-Dil bölümü sanıldığı kadar kolay değil.Ben hazırlıkta ve Lise 1'de sınavları 10 dakikada bitirip 95 üstü alıyordum,hiç ama hiç çalışmıyordum fakat kazanmak için hiç yeterli olmadığını gördüm bu yıl.İngilizceye çok hakim olmanın yanında bol bol deneme çözmek lazım.Fakat geçen yılki YDS'yi sözlük yardımıyla yaptım diyorsan bir yılda kelime eksiğini kapatabilirsin.