PDA

View Full Version : Yanal'a büyük onur

Universal
14.Haziran.2007, 00:05
http://img234.imageshack.us/img234/1745/newsmansetresim21138ersfb8.jpg (http://imageshack.us)

Teknik Direktör Ersun Yanal, İngiltere'de yayın hayatına başlamaya hazırlanan bir futbol portalı tarafından Türkiye'nin en iyi teknik direktörü seçildi.

Futbol portalının daveti üzerine İnilgitere'ye gelen Ersun Yanal, Tuncay'ın Middlesbrough ile anlaşmasını ve Fenerbahçe'nin Roberto Carlos transferini değerlendirdi.

İnside Soccer isimli futbol portalının Türkiye'deki teknik direktörler arasında Ersun Yanal'ı seçtiğini söyleyen portal yöneticisi Ose Aibangee, Türkiye'nin en iyi ve en tepedeki antrenörünün Yanal olduğunu, futbol bilgisi ve ortak futbol dilini en iyi şekilde kullanma becerisi nedeni ile Yanal'ın seçildiğini belirtti. Önümüzdeki günlerde yayına başlayacak olan bu portal, dünya futbol tarihine damgasını vuran futbolcuları, teknik çalıştırıcıları, geçmişten bugüne gelişen önemli futbol olaylarını ve dünyanın farklı ülkelerindeki futbol faaliyetlerini internet üzerinden futbolseverlere sunmayı amaçlıyor. Futbol oynanan her ülkeden başarılı futbolcuların ve futbol teknik adamların eklendiği sitede, Türk futbolcuları arasında kimlerin seçileceği henüz kesinleşmemekle birlikte, futbol yaşamlarını İngiltere'de sürdüren Tugay ve Emre'nin portalda yer almasının düşünüldüğü ifade edildi.

"TUNCAY DOĞRU TERCİH YAPTI"

Futbol portalının daveti üzerine Londra'ya gelen Ersun Yanal, Tuncay'ın Premier Lig ekiplerinden Middlesbrough'la anlaşması ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, Fenerbahçe ile Middlesbrough arasında bir kıyaslama yapmak yerine, Tuncay'ın, dünyanın yakından takip ettiği Premier Lig'e transfer olmasının doğru bir tercih olduğunu söyledi. Yanal, "Bizim oyuncularımızın böyle liglerde oynamayı hedef olarak seçmelidir. Tuncay'ın bu hedefinin olduğunu ve bu hedefini gerçekleştirmek için uzun zamandan beri beklenti içinde olduğunu biliyorum. Bu hedefini gerçekleştirdiği için öncelikle kutluyorum. Bu transferde Middlesbrough takımın büyük bir fedakarlık yaptığını, bu fedakarlık karşısında da, Tuncay'ın kredisinin çok olduğunu düşünüyorum. Tuncay iyi bir profesyonel. İyi bir profesyonelin rahat bir ortamda yapabileceklerinin de çok şey olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

A Milli Takım'ın eski teknik direktörü olan Yanal, Milli takımın son dönemdeki durumu hakkında ise, A Milli Takım'ın başarılı olduğunu söyleyerek, Milli Takım'ın bulunduğu gruptan çıkabileceğine olan inancını ifade etti. Ersun Yanal, Türk oyuncuların oldukça başarılı olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye liglerinden ve dışarıda oynayan oyuncularımızdan kurulu çok iyi bir kadro çıkabilir. Bu kadronun çok iyi desteklenmesi ile Türkiye'nin başarıdan başarıya koşabileceğine inanıyorum" dedi.

CARLOS F.BAHÇE'YE BÜYÜK KATKI SAĞLAR

Fenerbahçe'ye transfer olan Brezilyalı yıldız oyuncu Roberto Carlos konusunda ise Yanal, Roberto Carlos'un futboldaki başarıları ile Fenerbahçe'ye katkılar sağlayacağını söyledi. Yanal, bu işin ekonomik bir boyutunun da olduğunu, Carlos'un taraflı-tarafsız birçok Türk futbolseverin sempatisini kazanacağını, birçok kişiyi kendisine çekeceğini ve Fenerbahçe'nin bu tür projelerinin de oldukça başarılı bulduğunu ifade etti. Ancak Carlos'un başarılarının skora yansıması, saha sonuçları ile birleştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye'de futbolun sadece sonuç oyunu olarak algılandığını belirten Yanal, "Bir çok şeyi kaybetseniz bile, saha sonuçlarından alınan neticelerin bir kazanç olduğu kültürü ile futbol yanlış bir yola yönlendi diye düşünüyorum. Uzun vadeli planların yapılıp, o plan ve programların sonuçlarının alabilecek bir anlayışın gerçekleşmesi gerekiyor. Kısa vadede, Türkiye'yi iyi tanımayan yabancı teknik adamların ülke futboluna hiçbir şey vermeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Ersun Yanal, kulüplerin teknik direktör seçimlerinde uzun vadeli düşünmediğini, kısa vadede değerlendirme yaptıklarını söyleyerek, "Ligde ilk 3 içinde olmak hedeflendiyse ve takım devre arasında 5. sırada yer alıyorsa, bu teknik direktörlerin başarısızlığı olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle teknik direktörlerin işine dahi son verilebiliyor" diye konuştu.

TürkuAz
14.Haziran.2007, 02:11
Ertuğrul Sağlam ve Bülent Korkmaz varken bence biraz halt eder..

Fıratcan Alçınkaya
14.Haziran.2007, 09:40
ERsun YanaL ın yanlışları var bunlar olmasa bnce de en iyisi olabilirdi...Ama şu an için değiL...

Fernando Gago
14.Haziran.2007, 10:35
Esun Yanal çok iyi teknik direktör özellikler altyapıyı harika kuruyor çok iyi oyuncular çıkartıyor ama gittiği yerlede onu gerekli zemini hazılayamadılar ve başarısız gibi gözüktü ama başarısız bi teknik direktör değil bencede türkiyenin en iyi teknik direktörü ersun yanal

deniz.91
14.Haziran.2007, 12:32
benimde sevdiğim bir teknik direktör ancak bu yıl bence en iyi teknik adam bu değil

nerazzuri
14.Haziran.2007, 12:47
Kendisi İdolüm olur ;) Demekki Doğru bi idol seçmişim ;)

El Comandante
15.Haziran.2007, 21:03
Türkiye´nin en iyi 3 teknik direktörü arasina bile giremez.

CeNTeR_TR
15.Haziran.2007, 21:08
En iyi teknik drektörlükden kasıtları ney acaba ?

Tamam takımı sezona çok iyi başladı ama bir anda bir düşüş içine girdi...Peki neden düşüş içine girdiği zaman takımı toparlayamadı ?

Takımı toparlayamadığına göre o kadar da iyi bir teknik drektör değil kanımca :)

Fernando Gago
15.Haziran.2007, 21:40
takımı toparlayamamasının tek nedeni teknik direktör değildir heralde dış güçler yönetim takım için vs. hepsi etken

Leoucwhsua
15.Haziran.2007, 22:58
ersun yanal akademik bilgiyi en iyi bilen ve takıma en iyi aktaran hocadır.Bu sene aksilik yaşamştır ama bu onun kötü olduğunu göstermez.Bu yılın değil ama türkiye nin sayılı teknik admlarından

gezenti
15.Haziran.2007, 23:44
Bence çok iyi bir menajer olur ama teknik diröktör ersun yanaldan olmaz olsada iyi olmaz....

CeNTeR_TR
16.Haziran.2007, 11:49
ersun yanal akademik bilgiyi en iyi bilen ve takıma en iyi aktaran hocadır.Bu sene aksilik yaşamştır ama bu onun kötü olduğunu göstermez.Bu yılın değil ama türkiye nin sayılı teknik admlarından

Bizde bunu söylüyoruz zaten :)

Ama şunuda unutmamak lazım eğer takım kötü olduğu zaman bilgilerini ön plana çıkarıp takıma fayda sağlayamıyorsan ki Bu sene Yanal bunu yapamadı o zaman bazı şeyleri hak etmemiş demektir... ;;)

ForsakeN
16.Haziran.2007, 13:22
1.Fatih Terim
2.Mustafa Denizli
3.Ertuğrul Sağlam
4.Bülent Korkmaz
5.Ersun Yanal.

JunkChorn
16.Haziran.2007, 22:09

Ertuğrul Sağlam tartışılır ama şurda sadece 1 takım yöneten adamı gelipte zamanında Parma'yı eleyen takımın teknik direktörüyle karşılaştıramazsın arkadaşım.Ne yapmış Bülent hoca??Erciyes küme düştü..Bir tane final onda da çok kötü oynayan takımdan alamadı kupayı.

Bu ülkede Yılmaz Vural'ında çok güzel akademik kariyeri var..

Fernando Gago
16.Haziran.2007, 22:11
Bülent Korkmaz 6 aylık teknik direktör ne olduğu belli değil ne yaptınız hemen türkiyenin ilk3ünde filan girdi onun daha çok zamanı var

JunkChorn
16.Haziran.2007, 22:13
Olmaz ki mümkün değil işte adam bi anda Raşit Çetiner'den Aykut Kocaman'dan Yılmaz Vural'dan Ziya Doğan'dan falan iyi oldu nasıl bir futbol manteliteniz var gerçekten merak ediyorum..

El Comandante
16.Haziran.2007, 22:18
Ertuğrul Sağlam tartışılır ama şurda sadece 1 takım yöneten adamı gelipte zamanında Parma'yı eleyen takımın teknik direktörüyle karşılaştıramazsın arkadaşım.Ne yapmış Bülent hoca??Erciyes küme düştü..Bir tane final onda da çok kötü oynayan takımdan alamadı kupayı.

Bu ülkede Yılmaz Vural'ında çok güzel akademik kariyeri var..

Bülent Korkmaz takimi küme düsürmedi,Lorant küme düsürdü Erciyes´i.Hala bunu anlayamiyorsunuz!Bülent Korkmaz küme düstü denilen takimi aldi son haftaya kadar kümede tuttu.Bu da basaridir!

Türkiye Kupasinda daha gruplarda elenmesi beklenen takim,Galatasaray´i,Trabzonspor´u eledi.Finalde Besiktas´a uzatmalarda yenildi.

Bülent Korkmaz bu sene Bursaspor´da cok basarili olacak.Ama sirf o Galatasaray´li diye onun basarilarini görmezden gelmeye devam edecektir bazi fanatikler.

JunkChorn
16.Haziran.2007, 22:25

Bülent Korkmaz takimi küme düsürmedi,Lorant küme düsürdü Erciyes´i.Hala bunu anlayamiyorsunuz!Bülent Korkmaz küme düstü denilen takimi aldi son haftaya kadar kümede tuttu.Bu da basaridir!

Türkiye Kupasinda daha gruplarda elenmesi beklenen takim,Galatasaray´i,Trabzonspor´u eledi.Finalde Besiktas´a uzatmalarda yenildi.

Bülent Korkmaz bu sene Bursaspor´da cok basarili olacak.Ama sirf o Galatasaray´li diye onun basarilarini görmezden gelmeye devam edecektir bazi fanatikler.

Bak arkadaşım benim yaptığım fanatiklik değildir.Dediğim isimlerden sadece 1 tanesi tuttuğum takımı tutar ve zamanında takımına karşı çok şanlı galibiyetlerde almıştır!

Asıl sizin yaptığınız haksızlıktır.Son 2 maçını kazanması durumunda kümede kalacakken kazanamamıştır.Bu durum Lorant'a mal edilemez.

Senelerce Ümit Milli Takım Teknik Direktörlüğü yapan Raşit Çetiner'den,O final oynadığı ve alamadığı kupayı 2 kere alan Ziya Doğan'dan,Türkiye'de hiç bir teknik direktör'ün sahip olmadığı akamedik kariyere sahip olan Yılmaz Vural'dan ASLA üstün görülemez bu çok büyük ayıptır.

Bu sene bende başarılı olacağını düşünüyorum,ve ilerde eminim Fatih Terim'den daha iyi şeyler bile yapabilir ama daha çok çok erken!!

20 yıl teknik direktörlük yapanlarla 6 ay bu işi yapanları aynı kefeye koyanları kınıyorum.