Log in

View Full Version : Copa America

Pages : [1] 2

sasanargiz
14.Haziran.2007, 02:24
Evet arkadaslar biliyorsunuz ki Copa America basliyor.Favorileriniz kimler?Bence bu yil Arjantin alacak kupayi.Brezilyaya'ya sans tanimiyorum :icon_lol:

holali61
14.Haziran.2007, 02:31
bencede çünkü ronaldinho 2006 da formsuzluk yaşadı morali bozuldu ve hala tam formda değil messi ise ona maradona nın veliahtı diyenlerin yüzünü kara çıkartmıyor uruguaya pek şans tanımıyorum paraguay kalecileri diego barreto ve orta sahaları edgar barreto çok iyi isimler bunlar kendilerini gösterirlerse 3. veya 4. olabilirler. yıldızlar savaşı olacak olan bu kupanın benim gözümde favorisi ARJANTİN
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bu arada şeyi soracaktım sasanargiz bu ali daei kaç gol atmış ??

REsist JuvE11
14.Haziran.2007, 02:41
arjantin i herzaman tek geçerim..gözüm kapalı ARGENTINA

Fernando Gago
14.Haziran.2007, 04:27
arjantin yada meksika alır kupayı

Fıratcan Alçınkaya
14.Haziran.2007, 09:52
Arjantin bnce alıcak ama Brezilya da favorilerden tabiki...

BlackEagle19o3
14.Haziran.2007, 10:31
Tevez ve Messi ile Arjantin alır bu kupayı

nerazzuri
14.Haziran.2007, 10:33
Ben Uruguay diYorum.. Formdalar

Mr.CordiaL
14.Haziran.2007, 12:33
1.Arjantin
2.Brezilya
3.Paraguay
4.Uruguay...

RaSenGan
14.Haziran.2007, 12:58
Paraguay alır.Neden bilmiyorum :)

SaRPeR1903
14.Haziran.2007, 13:54
Brezilya alacak bence..

goosfraba
14.Haziran.2007, 18:00
TV veriyor mu?

Seçkinn
14.Haziran.2007, 18:05
Konu Dünya'dan Futbol kısmına taşındı, sabitlendi...

Lionel Andres Messi
14.Haziran.2007, 19:19
bence de argentina alır.:icon_cool:
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

TV veriyor mu?

bazı yabancı kanallarda reklamını gördüm ama daha bir türk kanalında görmüş değilim.inşallah biri verir de yazında futbolla yatıp futbolla kalkarız.:icon_cool:

GeNç KaRTaL
14.Haziran.2007, 21:02
Bence Brezilya'da gençleştirilmiş kadrosu ile favori Arjantin-Brezilya-Meksika üçlüsünden biri kazanır..

Cyzio
14.Haziran.2007, 21:08
Arjantin kaldırır kupayı.Bu arada hangi tv veriyor maçı Türk olmasada olur?

Lionel Andres Messi
14.Haziran.2007, 22:01

tv söylemek yasak değilse söyliyim.sport italia veriyor ücretsiz beleş.ayrıca liveonsat.com dan bütün maç yayınlarına bakabilirsiniz.tv kanalı vermek yasaksa mesajım lütfen silinsin.:icon_cool:

Ertuin
15.Haziran.2007, 04:24
sürprizim kolombiya bnm ( copa americada hangi takımlar var bilmiyorum kolombiya futbolunu begenirim )

sasanargiz
15.Haziran.2007, 13:27
TV veriyor mu?

arkadaslar yabanci kanallarla ugrasmayin.Maclar tv8'de yayinlanacak.:icon_wink: Bu da bendenbi mujde olsun

Lionel Andres Messi
15.Haziran.2007, 13:50
arkadaslar yabanci kanallarla ugrasmayin.Maclar tv8'de yayinlanacak.:icon_wink: Bu da bendenbi mujde olsun

çok sağol sevindim.copa libertodores den sonra böyle bir müjde bekliyodum.:icon_cool:

eXcitinG
15.Haziran.2007, 13:52
Ben bu turnuva yı izLemek çok istiyorum.İnşaLLah bir Türk kanaLı da bunu yayınLar.Çok zevkLi oLucak maçLar.Benim favorim Meksika :)

El Comandante
15.Haziran.2007, 19:57
Milli takimlarda Türkiye´den sonra tuttugum takim Arjantin´dir :) Favorim dogal olarak Arjantin :cool:

Fıratcan Alçınkaya
16.Haziran.2007, 10:17
TV veriyor mu?

tv 8 veriyor....Ayrıca bu tarz organizasyonları sürekli vermesi çok iyi oldu Libertodores kupasııda vermişti tv 8....

Cyzio
16.Haziran.2007, 10:24
Maç programı aşağıda:
http://www.tv8.com.tr/scripts/news/detail.asp?NewsID=50485&page=detail&type=news

eXcitinG
16.Haziran.2007, 10:54
VaLLa programı görmem iyi oLdu.Bu maçLarı kaçırmak istemiyordum..

GeNç KaRTaL
16.Haziran.2007, 15:28
Çok geç yav maçlar:(

Lionel Andres Messi
21.Haziran.2007, 23:35
kadrolar

arjantin

kaleciler: Abbondanzieri (Getafe), Carrizo (River Plate) y Orión (San Lorenzo).
defans: Zanetti (Inter), Ayala (Valencia), Heinze (Manchester United), Gabriel Milito (zaragoza), Díaz (Boca), Ibarra (Boca) y Burdisso (Inter).
orta saha: Lucho González (Oporto), Mascherano (Liverpool), Cambiasso (Inter), Gago (Real Madrid), Verón (Estudiantes), Aimar (Zaragoza) y Riquelme (Boca).
forvet: Messi (Barcelona), Tevez (West Ham), Crespo (Inter), Diego Milito (Zaragoza) y Palacio (Boca).

veron ve riquelme milli takıma geri dönmüşler:icon_cool:

brezilya

Afonso - Heerenveen
Alex - PSV
Alex Silva - São Paulo
Anderson - MANU
Daniel Alves - Sevilha
Diego - Werder Bremen
Doni (Kaleci) - Roma
Elano - Shakhtar Donetsk
Fernando - Bordeaux
Fred - Lyon
Gilberto - Hertha Berlin
Gilberto Silva - Arsenal
Helton (Kaleci) - Porto
Josué - São Paulo
Juan - Bayer Leverkusen
Kleber - Santos
Maicon - Inter
Mineiro - Hertha Berlin
Naldo - Werder Bremen
Robinho - Real Madrid
Vagner Love - CSKA
julio baptista-arsenal
:icon_cool:
KAYNAK:GOAL
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
URUGUAY
KALECİLER: Fabián Carini (Inter) y Juan Castillo (Peñarol).

DEFANS: Diego Lugano (Fenerbahce), Darío Rodríguez (Schalke 04), Andrés Scotti (Argentinos Juniors), Carlos Valdez (Treviso), Diego Godín (Nacional), Carlos Diogo (Zaragoza) y Jorge Fucile (Porto).

ORTA SAHA: Pablo García (Celta), Diego Pérez (Mónaco), Fabián Canobbio (Celta), Cristian Rodríguez (París Sant Germain), Walter Gargano (Danubio), Maximiliano Pereira (Defensor) e Ignacio González (Danubio).

FORVETLER: Diego Forlán (Villarreal), Alvaro Recoba (Inter), Fabián Estoyanoff (Deportivo La Coruña), Sebastián Abreu (Tigres), Vicente Sánchez (Toluca) y Gonzalo Vargas (Mónaco).

KAYNAK:GOAL

goosfraba
22.Haziran.2007, 00:05
TV 8'in vermesine sevindim:)

mgokalparslan
22.Haziran.2007, 00:11
copa america nın olması çok iyi oldu ligler bitince izleyecek bir şey kalmamıştı.bir de başka kupa var mı bildiğiniz?
benim bildiğim gold cup var ama uydu olmadığı için canlı izleyemiyorum sadece özetlerini izleyebiliyorum

EL-Hadji
22.Haziran.2007, 00:46
Uyduda gene şifreye geçecek sanıyorummmm

Lionel Andres Messi
22.Haziran.2007, 01:33
copa america nın olması çok iyi oldu ligler bitince izleyecek bir şey kalmamıştı.bir de başka kupa var mı bildiğiniz?
benim bildiğim gold cup var ama uydu olmadığı için canlı izleyemiyorum sadece özetlerini izleyebiliyorum

dünya gençler şampiyonası var.messi 2005 te bu turnuvada parlamıştı.:icon_cool:

FeYYaz1989
22.Haziran.2007, 01:51
İyi Şili'nin maçlarını izleyip,yeni transferimiz kapalı kutu Rodrigo Tello hakkında fikir ediniriz.
Bu arada favorim Arjantin,süpriz adaylarım Meksika ve A.B.D.

eXcitinG
22.Haziran.2007, 09:45
Meksika kadroLarını yokmu.KimLer çağırıLmış ordan acaba.Meksika süpriz yapabiLir.

canavar20
22.Haziran.2007, 12:40
brezilya kesin kazanır:)

GeNç KaRTaL
22.Haziran.2007, 12:43
Uyduda gene şifreye geçecek sanıyorummmm

Evet kesin şifreye geçerler.:mad: Keşke TRT yayınlasa.:0:

mgokalparslan
22.Haziran.2007, 23:38
meksika daki gençleri iyi izleyin özellikle guardado ya hayran kaldım zaten çoğu kulüp ilgileniyormuş kendisiyle baya gelecek görüyorum

EL-Hadji
25.Haziran.2007, 16:26
Kadroların tamamını gormek lazım favoriyi söylemek için Arjantin benim de favorim.

ChAoS
25.Haziran.2007, 19:53
Gönlüm Arjantin'den yana ama aklım brezilya diyo ;;)

Lionel Andres Messi
26.Haziran.2007, 01:26
arjantin en çok sempati duyulan takımlardan biridir.çünkü(bence)en iyi futbol oynayan milli takımdır.hele o paslaşmalarına hastayım.muhteşem ötesi harika pas yardımlaşmalrı yapıyorlar

mgokalparslan
26.Haziran.2007, 01:29
en sonunda ligler de bittikten sonra düzgün futbol izleyebileceğiz
artık fm deki guardado,valdivia gibi oyuncuları görmüş oluruz

uAsamet91
26.Haziran.2007, 23:40
Tv8 de yayinlanmasi guzel.BeyLer Sifrede Sorun yasayanlar ozelden gelsin...(Tabi yasak degilze)

Rodrigo Tello
27.Haziran.2007, 00:31
Favorim Meksika gercekten iyi top oynuyorlar.

BaD BoY
27.Haziran.2007, 14:23
Brazilya Fazla Önem Vermicek... Bence Sakatlık Falan Olmaz İse Arjantin Alır.

Vidic
27.Haziran.2007, 18:18
Gönlüm Şili'nin almasından yana : )

nekop
27.Haziran.2007, 21:01
Kupa Brezilya'ya gider...

Rodrigo Tello
28.Haziran.2007, 10:56
Şili tecrübesiyle: 3-2
Copa America, Uruguay - Peru karşılaşması ile başlarken, B Grubu'nun ilk maçında Ekvador ve Şili mücadele etti.

Dünya Futbolu'nda fazla bir yeri olmayan Ekvador, 4 kez Copa America'da final oynayan ama kupanın sahibi olamayan Şili karşısında 2 kez öne geçse de karşılaşmadan 3-2 mağlubiyetle ayrıldı.

Beşiktaş'ın Ekvadorlu Sporting Lizbon'dan transferi Rodrigo Tello, yedeklerde yer alırken, karşılaşmada forma giymedi.

Şili, ilk 15 dakikada rakibine büyük bir üstünlük sağlasa da kontra atakla çıkan Ekvador'da Valencia, kaleci ile karşı karşıya kalarak sağ ayağının üstüyle enfes bir vuruşla ülkesini 1-0 öne geçirdi.

Şili'de Humberto Suaza ise cevap vermekte geç kalmadı ve ilk golün 5 dakika ardından ver-kaçla cezasahasının önünde topla buluşarak, güzel bir vuruşla beraberliği sağladı.

Karşılıklı gollerle ve pozisyonlarla geçen mücadelede Ekvador'da Benitez, 3 dakika sonra takımını bir kez daha öne geçirirken, Şilili kalecinin pozisyonda büyük hatası vardı ve ilk yarı Ekvador'un 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarı ise ilk yarının kopyasıydı. İkinci yarı da ilk yarı gibi karşılıklı ataklar ve pozisyonlarla geçildi. Bitime 10 dakika kala sağ kanattan içeri ortada Suazo bir kez daha fileleri havalandırırken, kalecinin yapabileceği birşey yoktu.

Karşılaşmanın son anlarında oyuna giren Villanueva, 88. dakikada cezasahasının dışından kullandığı serbest vuruşla ülkesini 3-2 öne geçirdi ve maçın skorunu belirledi.

Ortasahadan atılan uzun pasla topla buluşan Suazo, kalecinin üzerinden topu aşırırken top ağlarla buluşmasına rağmen, maç boyunca yanlış kararlar veren yan hakem ofsayt kararı vererek Suazo'nun gol sayısını 3'e yükseltmesini engelledi.

Kaynak: Sporx.com dış haberler

Fıratcan Alçınkaya
28.Haziran.2007, 12:57
Arjantin alıcak gibime geliyor... Kadroalrı bilmiyom ama... Meksika da sürpriz peşinde...

Cyzio
28.Haziran.2007, 13:59
Meksika akıllıca oynayıp kazandı.Kaleci Ochoa dün çok iyiydi.Ama Brezilya'da çok şanssızdı.İnanılmaz pozisyonlar kaçtı.Ayrıca son dkde Meksika'nın kaçırdığı bi gol vardıki kesinlikle izlemelisiniz.Adam o kadar aldı götürdü ama sonunda harika vurdu:D

Bu sabah Arjantin maçı var 03.45'te.Yine kalkıp izlerim.Favorim Arjantin'di bu kupada..

uAsamet91
28.Haziran.2007, 14:44
Bu sabahki Ekvator-Şili maçı çok zevkliydi.Özellikle Şili çok güzel bir maç oynadı.2 kere mağlup durumu düşmesine rağmen karşılaşmayı 3-2 kazanmayı bildi.

eXcitinG
28.Haziran.2007, 20:03
Meksika bekLediğim gibi süprizini yaptı.Daha da çok süpriz yapıcak bu turnuvada.FavoriLerim arasında zaten..

Vidic
28.Haziran.2007, 22:42
Şili iyi başlangıç yapmış, sevindim..

Kaldı ki bir sürü futbolcusu federasyonla kavgalı olduğu için, veya teknik direktörün gençleştirme çabalarından dolayı kadroda yok.

Salas olsaydı duruşuyla aldırırdı kupayı ya neyse...

Lionel Andres Messi
28.Haziran.2007, 23:37
Şili iyi başlangıç yapmış, sevindim..

Kaldı ki bir sürü futbolcusu federasyonla kavgalı olduğu için, veya teknik direktörün gençleştirme çabalarından dolayı kadroda yok.

Salas olsaydı duruşuyla aldırırdı kupayı ya neyse...

biraz abartmıyormusun?

fmsmyrna
29.Haziran.2007, 00:51
Bu akşam hangi maçlar var??

Lionel Andres Messi
29.Haziran.2007, 01:25
paraguay-colombia 01:30
arjantin-abd 03:45(sırf messi için bu maçı izlicem inşallah iyi oynar)
iyi seyirler

Hugo
29.Haziran.2007, 01:51
abd arjantine sürpriz yapabilir.

RaSenGan
29.Haziran.2007, 05:02
Meksika 5-0 Kolombiya (Sona erdi)

Santa Cruz ve Cabanas şov yaptı..

Arjantin 1-1 ABD(Devre Arası)

ABD penaltıdan attı.2 Dk sonra Crespo beraberliği sağladı.

Jesus_FB
29.Haziran.2007, 06:16
crespo 2-1 yaptı dk. 63

Wesley Sneijder
29.Haziran.2007, 08:13
Maç kaç kaç bitti?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Arjantin 4-1 ABD

Lionel Andres Messi
29.Haziran.2007, 11:10
crespo,crespo,aimar,tevez

canavar20
29.Haziran.2007, 11:24
Boşverin sonuçları bence Bezilya kazanır:) ama hiç ir maçı izlemedim takip etmedim:D

fmsmyrna
29.Haziran.2007, 12:16
Arjantin çok iyi oynuyor çok hısrlılar Veron ve Riquelme iki tecrübeli isim iyi yönetiyorlar.Crespo'nun yeni saçları çok iyi olmuş gençleşmiş ve hala bitmediğini gösterdi.

Santa Cruz show yaptı mükemmel oynadı.Bayern'e mesaj yolladı.

Erdenay
29.Haziran.2007, 12:54
Acı Samba! 0-2

Copa America'nın en büyük favorileri olan Brezilya ile Meksika'yı karşı karşıya getiren karşılaşmada Meksika sahadan 2-0 galip ayrıldı. Venezuella'nın ev sahipliğini yaptığı turnuvanın 4. maçı olan karşılaşmada Meksika'nın golleri, 23. dakikada Nery Alberto Castillo ve 29. dakikada Roman Morales'ten geldi.

Brezilya diye bir şey kalmadı artık burdan sonra..Adamlar ruh gibi oynadılar yavv!!..

Fıratcan Alçınkaya
29.Haziran.2007, 13:24
Arjantin dağıtmış yahu A.B.D yi... Veron Aimar Messi Crespo felan eski-yeni herkes kadrodaydı...

Roberto Baggio
29.Haziran.2007, 13:32
arkadaslar bn 2 gün önce şili-venezuella macında şilinin 2 golünü atan humberto suazoyu çok beğendim yaww konu o deil ama gs mize yakısırdı

Rodrigo Tello
29.Haziran.2007, 23:19
Evet cok iyi adam Suazo.

Hugo
30.Haziran.2007, 01:41
Bugün maç var mı?

spider3784
30.Haziran.2007, 18:44
Maç programı aşağıda:
http://www.tv8.com.tr/scripts/news/detail.asp?NewsID=50485&page=detail&type=news

Çok sağol hocam;;)

Vidic
30.Haziran.2007, 22:17
biraz abartmıyormusun?

4 kes Copa Amerika finali oynamış bir ülke için abartı değil.

Hugo
30.Haziran.2007, 23:32
2,5 saat sonra Peru dümdüz edecek.. :D Demedi demeyin.

Cyzio
01.Temmuz.2007, 11:03
Uruguay Tek Golle:1-0

Venezuella'da düzenlenen Copa America'da; A Grubu 2. Maçı'nda, Uruguay, Bolivya'yı, Vicente Sanchez'in tek golüyle 1-0 mağlup etti.

Geride kalan 6 maçın aksine ilk kez bir maçın ilk yarısında, gol sesi çıkmazken, iki takım da çok durgundu.

İkinci yarısında 2 ekip de biraz daha arzulu oyun oynarken; 52. dakikada sol kanattan Cristian Rodriguez cezasahası içerisine girdiği pozisyonda, Ronald Raldes'in omuz darbesiyle yerde kaldı. Uruguaylılar maçın hakemine penaltı itirazı yaparken, hakemin kararı devamdı.

Verilmeyen bu penaltının 6 dakika ardından sağ kanattan içeri yapılan ortada Atletico Madrid'e transfer olan Diego Forlan topa dokunamazken, pozisyonu takip eden Vicente Sanchez, Uruguay'ın turnuvadaki ilk golünü ve 3 puanı getiren golü kaydetti.

Karşılaşma boyunca Uruguay karşısında net bir pozisyon bulamayan Bolivya, uzatma dakikalarında Sancha'nın cezasahasından şutu ile gole yaklaşırken, kaleci Fabian Carini başarılıydı.

Uzatma dakikalarında baskılarını arttıran Bolivya, sağ kanattan içeri ortada Gualberto Mojica ile gole bir kez daha yaklaştı ama karşı karşıya pozisyonda kaleci bir kez daha başarılıydı.

Fenerbahçe'den tanıdığımız Lugano'nun kaptan olarak formasını giydiği Uruguay, ilk karşılaşmada Peru'ya 3-0 yenilirken, Bolivya, ev sahibi Venezuella ile 2-2 berabere kalmıştı.

Bu galibiyetina ardından Uruguay, aldığı 3 puanla Bolivya'nın önüne geçti.

Venezuella tura yakın: 2-0

Copa America'ya ev sahipliği yapan Venezuella, A Grubu'nun 2. maçında, karşılaşmanın büyük bir bölümünü 1 kişi eksik tamamlayan Peru'yu, ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti.

Günün ilk maçı Uruguay - Bolivya mücadelesinin de , Pueblo Nuevo Stadyumu'nda yapılması ve sürekli devam eden şiddetli yağışın ardından, zemin kısa sürede bozulurken, ilerleyen dakikalarda her iki takım oyuncuları da mücadele etmekte zorlandı.

İlk 10 dakikası büyük bir mücadele ile geçilirken, 7. dakikada Venezuella, gole çok yaklaştı. Peru yarısahasının ortasından kullanılan serbest vuruşta, top kaleci Leao Betron'dan dönerken, Giancarlo Maldonado pozisyonu takip edip, topu filelerle buluşturdu ama yan hakemin kararı ofsayttı.

Peru'da Pedro Garcia, 14. dakikada ikili pozisyonda Giancarlo Maldonado'ya yaptığı hareketin arından kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Venezuellalı golcü oyuncu Maldonado da sarı kart gördü.

Günün ilk maçında olduğu gibi bu maçın karşılaşması da golsüz tamamlanırken, ikinci yarının 3. dakikasında sol kanattan kullanılan kornerde Alejandro Cichero kafa vuruşu ile ülkesini 1-0 öne geçirdi. Bu golün 2 dakika ardından Peru'da Paolo Guerrero, kaleci ile karşı karşıya kalırken, yaptığı vuruşta top yan ağlarda kaldı ve beraberlik şansını kaçırdı.

İkinci yarısı karşılıklı gol pozisyonları ile geçilen karşılamanın çok büyük bölümünü 1 kişi eksik tamamlamak zorunda kalan ve ikinci yarının hemen başında kalesinde golü gören Peru, maç boyunca mücadeleden kopmadı ve rakip kalede gol aradı.

78. dakikada Ricardo Paez, hakemin düdüğünün ardından topu filelere göndermesinin ardından ikinci sarı kartla oyun dışında kalmasıyla, iki takımın oyuncu sayısı da eşitlenmiş oldu.

Venezuella'da sonradan oyuna giren Daniel Arismendi, kırmızı kartın 2 dakika sonrasubda, sol kanattan geliştirdiği atakla rakip, cezasahasına yönelerek rakiplerini tek tek geçerek, cezayayının solundan yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturarak farkı 2'ye taşıyarak maçın skorunu belirledi.

Turnuva tarihinde hiçbir zaman bir üst tura çıkamayan Venezuella, aldığı bu galibiyetin ardından, üst tura çıkmaya çok yaklaştı. Karşılaşmanın son anlarında gerilim yaşanırken, bitiş düdüğünün ardındna iki takım oyuncuları da sahaya girerek tartışmaya başlarken, teknik heyet, oyuncuları yatıştırmakta zorlandı.

Lionel Andres Messi
01.Temmuz.2007, 12:12

keşke demeseydin.:)

Sheriff
01.Temmuz.2007, 12:51
Evet dedin :zuhaha

Fietra 10
01.Temmuz.2007, 13:59
peru-uruguay ve venezuela çıkarlar gruptan...en iyi 3.lerin biri bu gruptan olur...

fmsmyrna
01.Temmuz.2007, 20:16
bolivya'da 10 numara cava ve sağ bek huyos'u beğendim.Anadolu kulüplerimiz izleseler ya şu turnuvayı

ChAoS
02.Temmuz.2007, 02:19
Robinho farkıyla: 3-0
http://www.sporx.com/images/1/40/3902_3448_01.jpg
Venezuella'da devam eden Copa America'da, B Grubu 2. Maçı'nda; Brezilya, Robinho'nun 3 golüyle Şili'yi 3-0 mağlup etti.

Kupanın favorilerinden Brezilya ilk maçta beklenen performansı gösteremeyerek, Gold Cup'ta finalde Amerika Birleşik Devletleri'ne elenen Meksiya'ya 2-0 yenilmiş, Şili ise Ekvador'u son dakikalarda bulduğu gollerle 3-2 mağlup etmişti.

Karşılaşmanın başında, Brezilya'da Maicon sakatlanarak oyun dışında kalırken, Daniel Alves, oyuna dahil oldu. Alves'in oyuna girmesiyle Brezilya oyunda daha etkili hale gelirken, 37. dakikada Robinho kazanılan penaltıyı gole çevirerek, Brezilya'nın turnuvadaki ilk golünü kaydetti.

Pozisyonun ardından, Şili teknik heyeti, yedek oyuncular ve teknik direktör Nelson Acosta, penaltı kararına ısrar ederken, yedek oyunculardan Jorge Vargas sarı kart gördü ve karşılaşma 3 dakikalık duraklamanın ardından başladı.

İlk yarının tamamlanmasına 3 dakika kala, kalesinde önemli bir pozisyon veren Brezilya, sağ kanattan Robinho ile geliştirdiği atakta, Şili kalecisi Claudio Bravo'yu 2 kez çalımlayarak, topu cezasahası dışına yolladı, ardından içeri yapılan ortada, Mineiro yaptığı vuruşla, topu boş kale yerine auta yolladı.

İlk yarı Brezilya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanırken, bu pozisyonun ardından filelerin üst kısımının açıldığı ancak ikinci yarı öncesinde fark edildi. Ismael Fuentes'in filelere asılmasının ardından, kalenin üzerinde yırtık oluşurken, ikinci yarı öncesinde orta hakem, aldığı tabure ile fileyi direğe bağladı. Maçlarda rastlayacağımız ender görüntülerden biriydi.

İkinci yarıda her iki takım da gol için mücadele ederken, 57. dakikada Şili, Sauza ile gole çok yaklaştı. Kullanılan serbest vuruşta direk kaleyi düşünen Sauza, top kaleci Doni'nin bakışlarında direğe çarpıp auta çıktı.

Bitime 20 dakika kala Suazo ile Şili bir kez daha gole yaklaşırken, Suazo tek başına Brezilya savunması dağıttı. Kaleci Doni'yi yerde süründüren Suazo, Doni'yi 3 kez yere yatırdı, 2 rakip savunma oyuncusunu oyundan düşürmesinin ardından yaptığı vuruşta, kaleyi giden topu Brezilya savunması kesti.

İkinci yarıda daha iyi bir oyun sergileyen ve rakip kalede gol arayan Şili'nin aksine golü bulan ekip Brezilya oldu. Bitime 7 dakika kala arapasla kaleci ile karşı karşıya kalan Real Madridli Robinho, güzel bir vuruşla topu kalecinin üzerinden ağlarla buluşturarak farkı 2'ye çıkartırken, golün 3 dakika ardından sağ kanattan tek başına gelerek cezayayının sağından yaptığı vuruşla maçın skorunu belirleyerek 3. golünü kaydetti.

BREZİLYA
12 - DONI
2 - MAICON
4 - JUAN
3 - ALEX
6 - GILBERTO
8 - GILBERTO SILVA
5 - MINEIRO
7 - ELANO
20 - ANDERSON
11 - ROBINHO
9 - VÁGNER LOVE

ŞİLİ
1 - Claudio BRAVO
2 - Álvaro ORMEÑO
5 - Miguel RIFFO
4 - Ismael FUENTES
15 - Pablo CONTRERAS
19 - Gonzalo JARA
17 - Arturo SANHUEZA
18 - Rodrigo MELÉNDEZ
11 - Mark González
10 - Jorge VALDIVIA

Maksic
02.Temmuz.2007, 02:40
Meksika-Ekvator maçı var şu an Meksika alır

ChAoS
02.Temmuz.2007, 02:44
Meksika'nın evindeyse alır bencede

TürkuAz
02.Temmuz.2007, 02:53
Meksika iyi bir takım.Alır maçı..

goosfraba
02.Temmuz.2007, 03:02
Kupa Venezuela da organize ediliyor.O yüzden Meksika'nın evi olması söz konusu değil:)

Meksika alacak bence de..

Cyzio
02.Temmuz.2007, 09:40
Meksika Galip:2-1

Venezuella'nın ev sahipliği yaptığı Copa America'da; Meksika, Ekvador'u, B Grubu 2. Maçı'nda 2-1 mağlup etti.

İki takımın da açık ve gol için oynadığı karşılaşmanın 21. dakikasında Meksika, Nery Catillo'nun golüyle 1-0 öne geçti. Defansın arkasında atılan topu takip eden Castillo, 2 defans oyuncusunun arasında, rakiplerini hataya zorlarken, önünde kalan topu kaleye yollarak ülkesini 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından ataklarını arttıran Ekvador, Oscar Bagüi'nin sol kanattan yarattığı pozisyonlarla Meksika kalesinde gol aradı. 33. dakikada benzer bir pozisyonda Bagüi kişisel becerisi ile sol kanatta topu taşırken, içeri pasında Christian Benitez'in yerden şutu, az farkla auta çıktı.

37. dakikada cezasahasının atak yönüne göre sağ çaprazdan Ekvador kullandığı serbest vuruşun ardından topu ağlarla buluşturdu ama yan hakemin kararı ofsayttı.

İlk yarının bitimine 5 dakika kala Meksika kontra atakla çıkarken, sağ kanattan ceza sahası içerisine giren Fernando Arce, kaleci Christian Mora ile karşı karşıya kaldı. Sert vuruşunda top Mora'dan dönerken top yine Arce'nin önünde kaldı. Bir kez daha şansını denerken, Giovanny Espinoza, göğsü ile topu çizgi üzerinden çıkarttı.

İkinci yarısı bol pozisyonlu geçen karşılaşmada, Christian Benitez, tek başına takımını sırtlamaya çalıştı. Taşıdığı toplar ve çalımlarıyla Ekvador'u sırtlayan Benitez, ceza sahasının atak yönüne göre sol çaprazından yaptığı plase vuruşla gole çok yaklaşsa da kaleci Oswaldo Sanchez gole izin vermedi.

Benitez'in yarattığı atakları güçlükle de olsa durduan Meksika, sağ kanattan hızlı çıkarken, cezasahası içerisine yapılan ortada, oyuna kısa bir süre önce giren Omar Bravo kafa vuruşu ile Mora'yı avladı ve son 10 dakikaya ülkesini 2-0 önde soktu.

Golün 5 dakika ardından Edison Mendez, cezasahasının dışından çok sert vurdu ve Meksika defansından Jonny Magallon'a çarpıp yönü değişen top, kaleci Sanchez'in ulaşamayacağı noktadan, ağlarla buluştu.

Alınan bu neticenin ardından Meksika, puanını 6'ya yükseltirken, Ekvador, 2 karşılaşmada iyi mücadele etse de puan hanesi boş kaldı. Meksika aldığı galibiyetle bir üst tura çıkmayı garantilerken, Ekvador, Brezilya karşısında alacağı bir galibiyetle en iyi 3. takım olma şansını sürdürüyor.

Robinho Farkıyla:3-0

Venezuella'da devam eden Copa America'da, B Grubu 2. Maçı'nda; Brezilya, Robinho'nun 3 golüyle Şili'yi 3-0 mağlup etti.

Kupanın favorilerinden Brezilya ilk maçta beklenen performansı gösteremeyerek, Gold Cup'ta finalde Amerika Birleşik Devletleri'ne elenen Meksiya'ya 2-0 yenilmiş, Şili ise Ekvador'u son dakikalarda bulduğu gollerle 3-2 mağlup etmişti.

Karşılaşmanın başında, Brezilya'da Maicon sakatlanarak oyun dışında kalırken, Daniel Alves, oyuna dahil oldu. Alves'in oyuna girmesiyle Brezilya oyunda daha etkili hale gelirken, 37. dakikada Robinho kazanılan penaltıyı gole çevirerek, Brezilya'nın turnuvadaki ilk golünü kaydetti.

Pozisyonun ardından, Şili teknik heyeti, yedek oyuncular ve teknik direktör Nelson Acosta, penaltı kararına ısrar ederken, yedek oyunculardan Jorge Vargas sarı kart gördü ve karşılaşma 3 dakikalık duraklamanın ardından başladı.

İlk yarının tamamlanmasına 3 dakika kala, kalesinde önemli bir pozisyon veren Brezilya, sağ kanattan Robinho ile geliştirdiği atakta, Şili kalecisi Claudio Bravo'yu 2 kez çalımlayarak, topu cezasahası dışına yolladı, ardından içeri yapılan ortada, Mineiro yaptığı vuruşla, topu boş kale yerine auta yolladı.

İlk yarı Brezilya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanırken, bu pozisyonun ardından filelerin üst kısımının açıldığı ancak ikinci yarı öncesinde fark edildi. Ismael Fuentes'in filelere asılmasının ardından, kalenin üzerinde yırtık oluşurken, ikinci yarı öncesinde orta hakem, aldığı tabure ile fileyi direğe bağladı. Maçlarda rastlayacağımız ender görüntülerden biriydi.

İkinci yarıda her iki takım da gol için mücadele ederken, 57. dakikada Şili, Sauza ile gole çok yaklaştı. Kullanılan serbest vuruşta direk kaleyi düşünen Sauza, top kaleci Doni'nin bakışlarında direğe çarpıp auta çıktı.

Bitime 20 dakika kala Suazo ile Şili bir kez daha gole yaklaşırken, Suazo tek başına Brezilya savunması dağıttı. Kaleci Doni'yi yerde süründüren Suazo, Doni'yi 3 kez yere yatırdı, 2 rakip savunma oyuncusunu oyundan düşürmesinin ardından yaptığı vuruşta, kaleyi giden topu Brezilya savunması kesti.

İkinci yarıda daha iyi bir oyun sergileyen ve rakip kalede gol arayan Şili'nin aksine golü bulan ekip Brezilya oldu. Bitime 7 dakika kala arapasla kaleci ile karşı karşıya kalan Real Madridli Robinho, güzel bir vuruşla topu kalecinin üzerinden ağlarla buluşturarak farkı 2'ye çıkartırken, golün 3 dakika ardından sağ kanattan tek başına gelerek cezayayının sağından yaptığı vuruşla maçın skorunu belirleyerek 3. golünü kaydetti.

eXcitinG
02.Temmuz.2007, 11:38
VaLLa dün breziLya maçını izLedim.BreziLya hiç te iyi top oynamıyor.Sadece Robinho kendi başına süpürdü ŞiLi savunmasını.ÖzeLLikLe ŞiLide ki Suazo süper bir forvet adama resmen hayran kaLdın.Tek başına o güçLü BreziLya savunmasını dağıttı resmen ama neticeyi çıkaramadı.Bizim TeLLo da kapaLı kutu oLmaya devam ediyor.HaLa forma giyemedi.Umarım son maçta en azından oynarda biraz biLgi edinebiLiriz.Ama şu ana kadar ki maçLara bakıLdığında Arjantin bariz biçimde diğer rakipLerine göre çok üstün..

deniz.91
02.Temmuz.2007, 11:44
dün robinho çok güzel oynadı

fmsmyrna
02.Temmuz.2007, 12:01
Oyun son 10 dakikada çözüldü.Brezilya çok kötü oynuyor.Umarım Dunga kovulur.Brezilye yıldızları olmadan oynayamıyor

avenged
02.Temmuz.2007, 13:59
Brezilya'da da çok yetenekli oyuncu var bi takımda 55-60 tane oyuncu oluyo AS takım olarak

eXcitinG
02.Temmuz.2007, 14:01
ÖnemLi oLan bu kadar yetenekLi oyuncuyu bir arada tam taktiğe uygun oLarak oynatabiLmek ve onLardan maximum verim aLabiLmek.Ama dunga şu anda breziLya miLLi takımı için bunLarı yapamıyor..

Lionel Andres Messi
02.Temmuz.2007, 14:37
penalti pozisyonu penalti degildi bir de sili kalecisi cok kotuydu siliden suazo ve valvidia iyi futbolcular robinho yu dun begenmistim ama yaptigi aptalca gol sevinclerinden dolayi gozumden dustu nefret ettim:icon_cool:

Fıratcan Alçınkaya
02.Temmuz.2007, 14:52
Dün gece Brezilya Şili maçınıN son 15dk sını izledim... Robinho nun gzl 2golünü izledim çok gzl gollerdi... Ama Arjantin kadro olarak çok güçlü kazanır bence kupayı... Meksika dan da en az Yarı Final bekliyorum...

fmsmyrna
02.Temmuz.2007, 16:29
Evet şili'de mark gonzalez'den sonra göze en çok batan oyuncular suazo ve 10 numaralı oyuncuydu.Birde önliberoda 17 numaralı oyuncuda iyiydi.

kaanskaans12
02.Temmuz.2007, 16:31
arkadaşlar ..
biliorm kızıcaksınız..capa ameria ile ilqili konuşmıcm..
bi soru sorcm qalba en coq kişi burda...
nasıl online turnuwaya katılabilirim..
yardımcı olursanız sewinirm..

BaD BoY
02.Temmuz.2007, 16:44
brezilya-şili maçını seyrettiğime pişman oldum 3 gol var ama ben bu kadar sıkıcı maç görmedim. , şili suazo ile çok güzel bir atak yakalamıstı istediği gibi vursa yada arkadasına pas verse belkide sonuc degisesekti maçta bir yıldız vardı oda robinho idi ama ben souza yı begendim...bence brezilya kupayı falan alamaz dün ilk yarıda bir tane posizyonu yoktu penaltıda bence penaltı degildi 2. yarıda sili gol atmak için açık verdi ve robinhonun çabasıyla 2. golü buldu 2. gol olduktan sonra zaten şili maçı bıraktı...

birde ben böyle rezil kamera açısı görmedim maçın içine etti...

Bence Seyretmeyenler Sevinsin.

darect
02.Temmuz.2007, 17:07
arkadaslar şiLiden souzo(tam yazım mı bilmiyorum forvet 8 numara) bence çok iyi bir forvet 2 maçtada çok dikkatimi çekti iyi kaçıyor vurusları falan süper çok çalışkan bir isim valla türk takımları bu adamı kaçırmamallı bizim ligimizde mütiş iş ypar meksikada oynumuş heralde..!:confused::confused::confused:

Fietra 10
02.Temmuz.2007, 17:09
Humberto Suazo Monterrey'e 4.7 Milyon Euro karşılıgında transfer oldu...

Lionel Andres Messi
03.Temmuz.2007, 10:16
arjantin bu gece kolombiya yı 4-2 yendi.kolombiyanın son şansıydı çok istekliydiler ama en fazla bu kadar yapabildiler bu maçta.goller crespo,riquelme,riquelme,diego milito/perea,castrillon

diğer maçtada paraguay abd yi 3-1 yendi.

Cyzio
03.Temmuz.2007, 11:36
Tango böyle yapılır: 4-2

Copa America'nın en büyük favorilerinden Arjantin yoluna dolu dizgin devam ediyor. C Grubunda yer alan Tangocular bu sabaha karşı oynanan karşılaşmada Kolombiya'yı 4-2 ile geçerek puanını 6'ya çıkardı. Karşılaşmanın ilk yarısını da 3-1 önde kapatan Arjantin'de Juan Roman Riquelme'nin müthiş oyunu ve golleriyle takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

Tangocuların golleri 19. dakikada Hernan Crespo, 34 ve 45. dakikalarda Juan Roman Riquelme ve 90. dakikada Diego Milito'dan gelirken, Kolombiya'nın golleri 10. dakikada Edixon Perea ve 72. dakikada Jaiem Castrillon'dan geldi.

Arjantin gruptaki ilk karşılaşmasında da ABD'yi 4-1'lik skorla mağlup etmişti.

6. dakikada sağ kanattan kullanılan korner,de Hernan Crespo'nun kafa vuruşunda top üst direğe çarparak kale içine yöneldi. Crespo, topun içeri düştüğünü iddia ederken hakemin kararı devamdı.

Arjantin 6. dakikada gole yaklaşırken golü kaydeden Kolombiya oldu. Bu pozisyonun 4 dakika ardından Edixon Perea, karambolde yaptığı vuruşla topu filelere göndererek ülkesini öne geçirdi.

Cezasahasının dışından David Ferreira'nın vuruşunda top kaleye yönelirken, Perea topa dokunarak, topu filelerle buluşturdu.

Karşılaşmanın 18. dakikasında cezasahası içerisine atılan topta, Hugo Rodallega, topu uzaklaştırmak isterken, vuruşunda ayağının Lionel Messi'ye çarpmasının ardından, maçın hakemi penaltı kararı verdi.

Topun gerisine geçen Hernan Crespo, çok sert yaptığı vuruşun ardından skorda eşitliği sağlarken, sert vuruşun ardından sakatlanarak yerini Diego Milito'ya bıraktı.

İlk yarının tamamlanmasına 10 dakika kala sağ kanattan penaltı noktasına yapılan ortada Juan Román Riquelme, yaptığı kafa vuruşu ile topu kalecinin uzanamayacağı köşeden ağlarla buluşturdu.

Golün ardından Arjantin temposunu daha da arttırırken Messi'nin kişisel becerisi ile topu rakip cezaalanına taşırken, cezayayının tam üzerinde yerde kaldı ve hakem tereddütsüz faulu verdi.

Kaleyi cepheden gören noktadan kullanılacak serbest vuruşta topun gerisine 2. golü kaydeden Riquelme geçti. Çok güzel bir vuruş daha yapan Riquelme, farkı 2'ye çıkartırken ilk yarının da skorunu belirledi.

İkinci yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan Arjantin, Kolombiya'nın 72. dakikada Jaime Castrillon ile bulduğu gole 90. dakikada Diego Milito ile karşılık vererek sahadan 4-2 galip ayrıldı.

Paraguay galip: 3-1

Venezuella'da düzenlenen Copa America'da, futbol heyecan devam ederken, C Grubu 2. Maçı'nda Paraguay, Amerika Birleşik Devletleri'ni 3-1 mağlup etti.

Paraguay, Amerika Birleşik Devletleri karşısına, Kolombiya'ya karşı aldığı 5-0 gibi net bir skorun moraliyle çıkarken, ABD karşısında oyuna sonradan ortak oldu.

Arjantin karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen karşılaşmadan 4-1 yenik ayrılan ve maç boyunca hiçbir varlık gösteremeyen Amerika Birleşik Devletleri ise ilk 15 dakika içerisinde Paraguay karşısında etkili ataklar geliştirdi.

Amerika Birleşik Devletleri karşılaşmanın 10. dakikasında gole çok yaklaşırken, sağ kanattan içeri ortada, Sacha Kljestan çok net pozisyonda, yaptığı kafa vuruşunda top auta çıktı.

Paraguay defansının aksadığı bu dakikalarda, pozisyonun çok kısa bir süre ardından içeri atılan uzun pasta Eddie Johnson topa dokunamazken, net bir pozisyonda takımını golden etti.

Oyunda yavaş yavaş varlığını hissettiren Paraguay, 20. dakikada sağ kanattan kullanılan kornerde gole yaklaştı. Korner arka direğe doğru kullanılırken, Dario Veron'un kafa vuruşunda savunmaya çarpan top ardından direğe çarparak oyun alanına döndü.

ABD karşısında "Maçta ben de varım" diyen Paraguay, karşılaşmada yarım saat geride kalırken, ara pasla topla buluşan Edgar Barreto, yaptığı vuruşla Kasey Keller'ın yanından topu ağlarla buluşturdu.

Golün 3 dakika ardından ABD, sol kanattan geliştirdiği atakla beraberlik şansına çok yaklaştı. Penaltı noktasına atılan pasta topla buluşan Jonathan Bornstein, şansını denerken, kaleci Justa Villar gol olmasına engel oldu ve devam eden pozisyonda, savunma topu uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısının tamamlanmasına 5 dakika kala, ABD'den Ricardo Clark, maçta 1-1'lik eşitliği sağladı. Cezayayının sağından yaptığı sert vuruşta Clark, Paraguay kalesine turnuvadaki ilk golü kaydetti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya ilk yarı gibi iyi başlayan ABD'deydi ama defansta yapılan hatayı Oscar Cardozo affetmedi. Yapılan geri pasta topu alan Cardozo, sol ayağı ile yaptığı vuruşla Keller'in sağından topu filelerle buluşturarak, ülkesini bir kez daha öne geçirdi.

Kolombiya karşısında rakip fileleri 3 kez havalandıran Santa Cruz, bu karşılaşmada fazla bir varlık gösteremezken, 67.dakikada duvar pasları ile sağ çaprazdan cezasahasına girdi. Yaptığı vuruşta kaleci Keller başarılıydı.

Sol kanattan çok hızlı çıkan Justin Mapp, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu auta yollayarak, Amerika adına 2-2'lik beraberlik şansını kaçırdı. Bitime 7 dakika kala bu sefer Drew Moor ile gole yaklaşılırken, Moor'un yaptığı kafa vuruşunda kaleci başarılıydı.

Son dakikalarda ABD, Paraguay kalesini abluka altına alırken, Cabanas kendi yarattığı pozisyonun ardından cezayayının üzerinde düşürüldü. Topu gerisine geçen Cabanas, yaptığı vuruşla maçın skorunu belirledi.

Amerika ikinci karşılaşmadan da puansız dönerken, "En iyi 3." şansını da büyük ölçüde kaybetti.

Fıratcan Alçınkaya
03.Temmuz.2007, 12:21
Arjantin çok formda v güçlü oldukça kaliteli oyuncuları var... Copa AmeRica da favorim ArjantiN...

Cyzio
03.Temmuz.2007, 12:26
Kupayı Arjantin alacak demiştim ve şu anda en güçlü aday onlar..

kepo
03.Temmuz.2007, 14:51
Bencede Arjantin alır Copa America'yı.Ben Uruguay'daki Vicente Sanchez'i çok beğendim.Aynı managerlikteki gibi oynuyor.

eXcitinG
03.Temmuz.2007, 22:24
Bence finaLi ya arjantin-Paraguay oynayacak yada arjantin-Meksika..

nerazzuri
04.Temmuz.2007, 00:22
Ben hala Uruguay'da ısrarcıyım
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bUGun mac varmiii copa amerkida

Rodrigo Tello
05.Temmuz.2007, 01:47
04.07.2007 01:35 Meksika vs Şili

04.07.2007 03:50 Brezilya vs Ekvador

Bunlar var...

Fıratcan Alçınkaya
05.Temmuz.2007, 03:14
Tello 11'de Şili-Meksika maçında...

kepo
05.Temmuz.2007, 06:32
Brezilya'da Robinho'dan başkası oynamıyor.Böyle giderse işleri zor.Kupa büyük bir ihtimal Arjantin'in.

Ilhan
05.Temmuz.2007, 09:39
Şili:0-0:Meksika

Dün gece canlı izledim maçı. Tello da ilk 11'de çıktı sahaya. Diri bir görüntü çizdi. Garanti oynuyor, çizgiden ayrılmıyor, önü kapalı ise genelde çalıma gitmiyor, garanti oynuyor. Direkt pasları güzel, çok fazla hata yapmadı, iyi bindirmeler yaptı soldan.

Şili 3-5-2 oynuyor, tam Lucescu'luk adammış bu Tello. Hem ileri hem geri oynayabilen bir adam. Bu sene Üzülmez'le solda çok iyi iş yapacaklar. Bu maçta tam bir WBL gibi oynadı, iyi gözüktü. Kornerleri o kullandı, iyi ve sert orta da kesebiliyor. Tam bir görev adamı. Ben beğendim açıkçası.

Tello'nun dışında Şili'de göze batan en önemli isim Suazo oldu kanımca. Çok diriydi forvette.

Meksika'da Guardado hoşuma gitti. Gelecek vaat ediyor. Alberto Medina harika bir oyuncu. Biri görse de alsa Türkiye'den şu adamı keşke... Omar Bravo da iyiydi, Meksika özellikle fizik açıdan çok iyi bir takım.

İki takımın da istediği beraberlikti. O yüzden fazla riske girmediler. Böylece iki takım da çeyrek finale yükselmiş oldu.

eXcitinG
05.Temmuz.2007, 09:43
TeLLo yu izLemek için biraz uykusuz kaLdık ama sonunda izLeyebiLdik adamı.Ben bu kadar iyi performans göstereceğini açıkcası bekLemiyordum.Bence çok iyi oynadı.Yapması gerekeni yaptı gösterişe kaçmadı garanti ve sağLam oynadı sürekLi.Duran topLarı ve ortaLarı da epey iyi.Nobre bu sezon onun sayesinde extradan sayıLar ekLeyebiLir hanesine.Suazo görüşüne bende katıLıyorum adam hakikaten çok iyi bir santrafor bu adamda iş var..

spider3784
05.Temmuz.2007, 20:08
Beyler çok saçma bir soru ama biliyorum bu maçlar gece 1.30 da Tv 8 de değilmi? O kadar bekledim göremedim:(

O z a H n
05.Temmuz.2007, 21:31
01:30 TV 8 Kolombiya - ABD (Copa America)
03:45 TV 8 Arjantin - Paraguay (Copa America)

Fernando Gago
06.Temmuz.2007, 00:19
Turnuvanın yıldızı her zamanki gibi Riquelme keşke şu maçlar daha erken olsa yaw ..

UA dragon
06.Temmuz.2007, 00:36

TV8 veriyor saat 01-35 ve 03-35 bazen 12-35 de maçlar oluyor
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bence kupanın yıldızı castillo meksikalı
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

arkadaslar şiLiden souzo(tam yazım mı bilmiyorum forvet 8 numara) bence çok iyi bir forvet 2 maçtada çok dikkatimi çekti iyi kaçıyor vurusları falan süper çok çalışkan bir isim valla türk takımları bu adamı kaçırmamallı bizim ligimizde mütiş iş ypar meksikada oynumuş heralde..!:confused::confused::confused:

Galatasaray soazo'yu istiyormuş

Rodrigo Tello
06.Temmuz.2007, 01:03
Turnuvanın yıldızı her zamanki gibi Riquelme keşke şu maçlar daha erken olsa yaw ..

Evet ama onlara gore zaten erken :) Riquelme kral ya...

Fıratcan Alçınkaya
06.Temmuz.2007, 02:13
Riquelme süper adam yahu adam adeta Boca da kral gibi... Çok yetenekli yıldız bir oyuncu...

BlackEagle19o3
06.Temmuz.2007, 02:20
Bu gece tekrar Riquelmeyi izleme fırsatımız var:).Tabi ben uyuyabilirim o ayrı konu:D.

Fıratcan Alçınkaya
06.Temmuz.2007, 03:04
Amerika 0-1 Kolombiya dk.36...

RaSenGan
06.Temmuz.2007, 03:11
Penalltı kaçırdı Kolombiya..

fmsmyrna
06.Temmuz.2007, 10:27
Kolombiya için teselli: 1-0

Venezuella'nın ev sahipliği yaptığı Copa America'da, C Grubu'nun son maçında Çeyrek Final'e çıkma şansı olmayan iki ekibin mücadelesinde; Kolombiya, Amerika Birleşik Devletleri'ni 1-0 mağlup etti.

İki takımın da prestij amaçlı çıktığı karşılaşmanın 15. dakikasında, sağ kanattan Camilo Zuniga'nın ortasında kafa vuruşu yapan Jaime Castrillon, karşılaşmanın tek golünü kaydetti ve ülkesi Kolombiya'ya Copa America'da ilk puanını kazandırdı.

Kolombiya; karşılaşmanın 35. dakikasında, cezasahasına sol çaprazdan giren Hugo Rodallega, ilk 2 maçın aksine Kasey Keller'ın yerine kaleyi koruyan Brad Guzan tarafından düşürülmesinin ardından penaltı kazanarak 2. gole çok yaklaştı.

Pozisyonda yerde kalan Rodallega topun gerisine geçerken, atak yönüne göre sol köşeye attığı topu, kaleci Guzan kurtardı ve farkın 2'ye çıkmasına izin vermedi.

Karşılaşma pozisyon olarak zengin geçmezken mücadele seviyesi yüksekti. Maçın tamamlanmasına 8 dakika kala, Andres Chitiva ile sağ kanattan kontra atağa kalkan Kolombiya, bir kez daha farkı açma şansı yakaladı.

Cezasahasına giren Chitiva; Rodallega'yı düşünerek pasını verdi, çok rahat pozisyonda olan Rodallega savunmanın araya girmesiyle net gol pozisyonundan yararlanamadı.

Kısa bir süre ardından ABD, topu filelerle buluşturmasına rağmen yan hakemin kararı ofsayttı. Maç boyunca zaman geçiren kaleci Zapata, bu pozisyonun ardından bir kez daha zaman geçirmeye çalışınca orta hakem, ikinci sarı karttan Zapata'yı oyundan attı.

Zapata, yaklaşık 5 dakika oyundan çıkmak istememesiyle oyun durdu ve ardından kaleye penaltıdan yararlanamayan Rodallega geçti. Uzatmalarda da gol olmayınca, Kolombiya karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı ve oynadıkları 2 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrılan bu iki ekip, Copa America'daki son karşılaşmalarını tamamlamış oldu.

Paraguay'a Mascherano yetti

Venezuella'nın ev sahipliğini yaptığı Copa America'da, çeyrek final öncesinde son maçta Arjantin, Paraguay'ı bitime 12 dakika kala Javier Mascherano'nun golüyle 1-0 mağlup etti.

Karşılaşma, pozisyon ve mücadele yönünden oldukça zengin geçerken, son vuruşlarda her iki takım da etkisizdi. Aynı puanda olan Arjantin ve Paraguay, çeyrek finale çıkmayı garantilemelerine rağmen, Peru ile eşleşmek için kıran kırana bir mücadele sergilediler.

Net gol pozisyonları ve direkten dönen toplarla geçilen mücadelenin ardından grup maçları tamamlanmış oldu. Alınan bu skorun ardından Çeyrek Final'de Arjantin, Peru ile, Paraguay ise Meksika ile eşleşti.

Arjantin'in, Kolombiya'yı 4-2 yendiği karşılaşmada Arjantin'e 1-1'lik eşitliği sağladığı penaltı vuruşunun ardından sakatlanan Hernan Crespo, Paraguay karşısında mücadelede yer almadı.

Copa America'da Çeyrek Final heyecanı

7 Temmuz
Venezuella - Uruguay,
Şili - Brezilya.

8 Temmuz
Meksika - Paraguay,
Arjantin - Peru.

En çok kırmızı kart gören ülke:
Kolombiya: 2
Peru: 2

En çok sarı kart gören ülke:
Brezilya: 10
Peru: 10

Gol krallığı;
Robinho: 4 (Brezilya)
Cabanas: 3 (Peru)
Crespo: 3 (Arjantin)
Santa Cruz:3 (Paraguay)

Lionel Andres Messi
06.Temmuz.2007, 14:04
mascherano'nun bu gece attığı gol çok class tı bu onun kariyerindeki 2. gol oldu.arjantin gene baskıyı kurdu dün.paraguay da ataklar yaptı ama etkili olamadılar.tevez in ve palacio nun birer topu direkten döndü.arjantin yedek kadroyla çıktı ama çok güzel bir kadroydu.tribünler çok renkliydi.tribünlerde yaklaşık 1500-2000 kadar independiente forması giymiş arjantinli vardı bu da dikkatimi çekti benim.

O z a H n
06.Temmuz.2007, 16:05
Grup maclarının en sert takımı kuşkusuz peru,Robinho da krallıgı fazla surduremez gibi geliyor.

Fıratcan Alçınkaya
08.Temmuz.2007, 04:26
Uruguay 4-1 Venezuela...

Lionel Andres Messi
08.Temmuz.2007, 12:25
şili 1-6 brezilya

Roberto Baggio
08.Temmuz.2007, 12:29
şu humberto suazo yu çok beğeniyorum gs ye gelsin

uAburak89
08.Temmuz.2007, 16:37
Humberto Suazo'nun gol harikaydı yav, keşke ligimizde izleyebilsek..

barahir
08.Temmuz.2007, 16:39
Uruguay'a teşekkür ediyorum.. Sağolsunlar bana 50 YTL kazandırdılar.. Eyvallah Lugano;)

fmsmyrna
08.Temmuz.2007, 17:52
Suazo kailtesini göstermiş.Robinho gol kralı olur bence.Brezilya performansını yükseltiyor.Gerçi Şili pek iyi bir takım değil ama turnuvanın başında Arjantin demiştim.Ama bence Brezilya alır kupayı.Uruguay'da Garci'nın golü çok güzelmiş

O z a H n
08.Temmuz.2007, 18:04
Uruguaylı Recoba daha iyi ilerde cogalıyor.İlk macla son mac arasında daglar kadar fark var.Aynı seyi brezilya içinde soleyebilirim.Robinho gol kralı olamaz diyordum ama suan tek basına götürüyor işi

RaSenGan
09.Temmuz.2007, 00:09
Dakika 2.Paraguay kalecisi kırmızı kart gördü.Meksika penaltı kullanacak.

uAburak89
09.Temmuz.2007, 00:13
1-0 Meksika önde.. (: Castillo (Pen)..

RaSenGan
09.Temmuz.2007, 00:32
2-0 oldu..

C h A o S
09.Temmuz.2007, 00:32
2-0 oldu ve maç koptu...

RaSenGan
09.Temmuz.2007, 00:44
Hooop.3-0 :)

Varonil
09.Temmuz.2007, 01:16
Uruguay bu saatten sonra vermez maçı

RaSenGan
09.Temmuz.2007, 01:32
Uruguay bu saatten sonra vermez maçı

Uruguay ? Maç Meksika-Paraguay maçı :)

Fıratcan Alçınkaya
09.Temmuz.2007, 01:42
Paraguay şansız başladı 1dk kaleci K.K yiyinde...Maça 10kişi başladılar...
dk.78 3-0...

fm_monster
09.Temmuz.2007, 01:49
4-0 olmus son 5 dkk
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
penaltı 5 oldu
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
6-0 mac bitti

O z a H n
09.Temmuz.2007, 01:58
Helal olsun valla favorilerden biriydi paraguay nasıl yarım düzine gol yerler.Neden hep bol gollü geçer bu copa america

RaSenGan
09.Temmuz.2007, 02:30
Güzel maçtı.:)

Fıratcan Alçınkaya
09.Temmuz.2007, 02:31
6-0 çok keyfli bol gollü maçlar oluyo turnuvada...

Ilhan
09.Temmuz.2007, 09:34
Arjantin'e kolay geldi: 4-0

Copa America'da Çeyrek Final karşılaşmasında Peru ile karşılaşan Arjantin, mücadeleden 4-0 galip ayrılarak Yarı Final'de Meksika'nın rakibi oldu.

Çeyrek Final Maçı'nda Meksika, 3. dakikada 1 kişi eksik kalan Paraguay'ı 6-0 gibi ezici bir skorla mağlup ederek Yarı Final'e yükselmişti.

Arjantin - Peru mücadelesinde, her iki takım da oyuna hızlı başlarken ilk tehlikeli atak Arjantin'den geldi. Sol kanatta topu alan ve 2 defans oyuncusunu oyundan düşürerek cezasahasına giren Messi'nin yaptığı vuruşta, top savunmaya çarpıp yükseklik kazanırken, kalecinin bakışları arasında "Çatal" diye tabir edilen yere çarparak oyun alanına döndü.

Bu pozisyonun 2 dakika ardından Messi bir kez daha çalımlarla oyun alanına girerken, bu kez kaleci başarılıydı ve ilk yarı golsüz beraberlikle tamamlandı.

İlk yarı gibi ikinci yarıya da hızlı başlayan Arjantin, ikinci yarı Gabriel Milito'nun yerine oyuna giren Carlos Tevez'in pasında topla buluşan Juan Román Riquelme'nin golüyle 1-0 öne geçti.
Arjantin'in 10 numaralı 29 yaşındaki oyuncusu, cezayayının atak yönüne göre solundan yaptığı vuruşta, topu kalecinin ulaşamayacağı noktadan ağlarla buluşturduğunda dakika 46'ydı.

Golün 2 dakika ardından kendi yarısahasından hızlı çıkan Arjantin sağ kanattan Javier Zanetti ile geldi. İçeri ortasında Tevez uçarak yaptığı kafa vuruşunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. Bu karşılaşmadaki direkten dönen ikinci pozisyondu.

Karşılaşmada 1 saat geride kalırken ise Riquelme'nin enfes ara pasında topla buluşan Lionel Messi, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kalecinin bacaklarını arasından filelerle buluşturdu ve farkı 2'ye taşıdı.

2-0'ın ardından oyunu istediği gibi yöneten Arjantin, sol kanattan Tevez'in geliştirdiği atakla farkı 3'e taşıdı.
Tevez, sol kanattan kendi taşıdığı topla cezaalanına girerken, penaltı noktasında Messi'yi pasını verdi. Messi'nin gelişine vuruşunda kaleci Leao Butron başarılıydı ama dönen topu bitime 15 dakika kala tamamlayan Javier Mascherano oldu ve topu boş kaleye yolladı.

Bitime 5 dakika kala Arjantin kalesi tehlike atlatırken, kaleci Roberto Abbondanzieri'nin uzun pasında rakip alanda topla buluşan Tevez, rakibini geçerken, rakip savunmayı hazırlıksız yakaladı. Paraguay defansta tek kişi alırken, Arjantin 3 forvetle rakip sahadaydı.

Tevez, topu cezaalanı içerisindeki Riquelme'ye yolladı ve Riquelme güzel bir vuruşla topu kalecinin yanından ağlarla buluşturarak, gol perdesini açtığı 4-0'lık maçın gol perdesini kapattı.

ARJANTİN
1 - Roberto ABBONDANZIERI
8 - Javier ZANETTI
2 - Roberto AYALA
15 - Gabriel MILITO
6 - Gabriel HEINZE
20 - Juan Sebastián VERÓN
14 - Javier MASCHERANO
19 - Esteban CAMBIASSO
10 - Juan Román RIQUELME
18 - Lionel MESSI
21 - Diego MILITO

PERU
1 - Leao BUTRÓN
3 - Santiago ACASIETE
15 - Édgar VILLAMARÍN
2 - Miguel VILLALTA
22 - John GALLIQUIO
8 - Juan Carlos BAZALAR
10 - Juan Carlos MARIÑO
4 - Walter VÍLCHEZ
13 - Juan DE LA HAZA
9 - Paolo GUERRERO
14 - Claudio PIZARRO

09.07.2007

Kaynak : Sporx.com dış haberler

peluk'un yorumu: Maçı canlı seyrettim. İlk yarı Peru diri bir savunmayla direndi. Ama ikinci yarı oyuna Tevez'in girmesi herşeyi değiştirdi. Riquelme gerçekten harika bir oyun kurucu. Pellegrini onu Boca'ya yollamakla hata etti. Tevez ve Messi de harika oynadılar. Arjantin en büyük favori olduğunu bu maçla kanıtladı.

MeMo
09.Temmuz.2007, 09:57
yarı final maçlarına bakın 4-1,6-0,6-1,4-0 :D

Fıratcan Alçınkaya
09.Temmuz.2007, 13:27
Arjantin güzel hava yakaladı kadroda süper büyük ihtimal kazanıcaklar kupayı...

CeSC FaBReGaS
09.Temmuz.2007, 13:37
bencede bu kupayi arjantin goturur brezilyanin kazanmasini istememe ragmen

nerazzuri
09.Temmuz.2007, 13:48
Ben şahsen Arjantin'in oynadığı futbolu hiç beğenmedim. 4-0 lık skor ise takımın büyük oyuncuları kendi becerileri ile kazandırdı.Arjantin kupayı alırsa takım futboluyla değil takımdaki büyük oyuncuların bireysel yetenekleri ile kazanır.

Meksika gerçekten harika futbol oynuyor benim gözümde Arjantin ve Brezilya ne kadar favori ise Meksika'da onlar kadar favorim. Ama dünkü futbolları Paraguay'ın 10 kişi kalmasından da kaynaklana bilir. Ama bildiğim tek şey var Meksika'nın harika oynadığı. Ve kupanın favorisi olduğu

O z a H n
09.Temmuz.2007, 17:16
Arjantin kupayı rahat götürücek ama yarı final maçlarının bol gollü geçicegine inanmıyorum.

Fıratcan Alçınkaya
09.Temmuz.2007, 21:34
Veron J.Zanetti Ayala felan yeniden kadroda... Messi Tevez Gago da var... Eski yeni herkes kadroda Arjantin kupayı kazanıcak bence...

RaSenGan
10.Temmuz.2007, 16:15
Copa America müziğide çok güzel.:)

GeNç KaRTaL
10.Temmuz.2007, 16:27
Arjantin çok güçlü bir kadro kurmuş.Kupayı istedikleri belli.Takip edebildiğim kadarıylada yıldız oyuncuları ile tangolarını yapıyorlar.:D Kupayıda kazanacaklardır.

Bu arada son eşleşmeler nasıl?

Cyzio
10.Temmuz.2007, 16:58
Brezilya-Uruguay
Meksika-Arjantin

REsist JuvE11
10.Temmuz.2007, 17:01
benim arjantin alır bu kupayı.

GeNç KaRTaL
10.Temmuz.2007, 17:25
Brezilya-Uruguay
Meksika-Arjantin

Sağol Berk.:)

Finalde Brezilya-Arjantin maçı seyrederiz büyük ihtimal.Meksika-Arjantin maçı süper bir maç olacak.

C h A o S
10.Temmuz.2007, 22:38
ben şu ana kadar copa america'dan zevk alamadım.İnşallah bundan sonra zevkli maçlar olcak.Arjantin-Brezilya finali süper olur.Ah bide şu maç saatleri çok geç olmasa...

JunkChorn
10.Temmuz.2007, 22:49
bugün brezilya maçı kaçta beyler birde hangi kanal bilen varsa söyleyebilir mi?

SefaReis66
10.Temmuz.2007, 22:51
bugün brezilya maçı kaçta beyler birde hangi kanal bilen varsa söyleyebilir mi?

03:50 her zamanki gibi Tv8..

anilton
10.Temmuz.2007, 23:15
Finali Arjantin - Uruguay oyanayacak bence...

Forza Arjantin tabi ki...

Fıratcan Alçınkaya
10.Temmuz.2007, 23:27
Brezilya - Arjantin Final oynar... Kupayıda Arjantin alır...

O z a H n
10.Temmuz.2007, 23:38
Luganoyu izlemek için 4e kadar bekleyemicegimi biliyorum :D şimdiden yatıp saati 3.30 a kurmak daha iyidir :D

fmsmyrna
11.Temmuz.2007, 00:07
Çok geç 03.50 sanırım arjantin maçıda böyle olur anlaşılan yarı finalleri izleyemeyeceğiz.Birazda Avrupa'yı düşünerek maçları öne alsalardı.23.05'deki maçlar iyi oluyordu

Fernando Gago
11.Temmuz.2007, 00:37
Arjantin Kupayı alacak mükemmel futbol oynuyorlar

kepo
11.Temmuz.2007, 02:13
Bugün kü Uruguay:-:Brezilya maçında Uruguay bir sürpriz yapabilir.Sizce bu maç ne olur?

RaSenGan
11.Temmuz.2007, 05:16
Uruguay 2-2 Brezilya

Maç 13 dakika durdu.Şuan devam ediyor.Dakika 48'de Forlan attı.Robinho 2-1 yaptı.Dk. 70 2-2..

nerazzuri
11.Temmuz.2007, 06:38
Uruguay'ın tek yanlışı Recoba'yı oyundan almak. Tam sarıları baskı altına almışken Recoba'nın çıkması biraz saçma oldu

RaSenGan
11.Temmuz.2007, 06:42
Son 9 dakika hala 2-2..Penaltılara gidecek galiba.

nerazzuri
11.Temmuz.2007, 06:51
Son 9 dakika hala 2-2..Penaltılara gidecek galiba.
Giderse yaz buraya :D

RaSenGan
11.Temmuz.2007, 06:53
Penaltılar..

BREZİLYA FİNALDE. Lugano son penaltıyı kaçırdı..Toplam:5-4..

http://www.bigglook.com/biggfootball/2006AlmanyaDunyaKupasi/images/001_brezilya.gif

kepo
11.Temmuz.2007, 07:13
Lugano penaltı kaçırdı.Brezilya finalde.Penaltılarla Brezilya:7-6:Uruguay.

nerazzuri
11.Temmuz.2007, 07:14
Ya diyecek bişey bulamıyorum ya. Uruguay haketti bence finali ama Garcia o topu gitti direğe attıı ona da burdan bravo diyorum

RaSenGan
11.Temmuz.2007, 07:18
Dikkatimi çekti.Uruguay'dan 3-4 oyuncu hep ortaya vurdu.Özel eğitim alıyorlar sanki :)

nerazzuri
11.Temmuz.2007, 07:59
Diego FORLAN'ın attığı ilk gol ne kadar akıllı davrandı ceza sahası dışına çıktı o posizyondan önce 3 kere korner oldu top Doni den döndü oraya Forlan da bunu sezince gol geldi çok akıllıca

Favorim olan Uruguay elendiği için Yeni favorim MEKSİKA :)

Ilhan
11.Temmuz.2007, 09:56
Eyvahlar olsun... Brezilya-Arjantin finali mutlak izlenir.

RaSenGan
11.Temmuz.2007, 09:58
Brezilya - Meksika finali olur ;;)

Ilhan
11.Temmuz.2007, 10:18
Arjantin bence Meksika'yı eler. Müthiş bir final bizleri bekliyor..

Fernando Gago
11.Temmuz.2007, 10:30
Arjantim Brezilya finali olacak galiba ...

Omerdinho
11.Temmuz.2007, 13:07
Forlan nasil penalti kacirir ya (: 21 milyon €'luk adam.

anilton
11.Temmuz.2007, 13:11
Kesinlikle Uruguay haketti galibiyeti.Maç genelinde daha çok gol pozisyonuna girdiler.Maçın en iyilerinden Pablo Garcia penaltıyı gole çevirse finale çıkacaklardı ama olmadı.Teknik denen hadiseden nasibini almamış Lugano'ya penaltı attırırsan elenirsin.Dunga Love'de neden bu kadar ısrar ediyo anlamak mümkün değil.Adamın hiç bir katkısı yok.Etkisiz eleman.Saçlarını seviyo heralde...

fmsmyrna
11.Temmuz.2007, 13:13
Şampiyon Brezilya olacak artık kesin izlenir final

Omerdinho
11.Temmuz.2007, 13:14
Kasap Lugano'ya penaltı attırırsan elenirsin.
maci izledinmi bilmiyorum ama , sadece lugano degil luganodan öncekilerde kacirdi, lluganonun sanssizligi son adam olmasiydi onun stresine kapilip penaltiyi kacirdi,ayrica kasap dedigin adam uruguay milli takiminin kaptani.

Fıratcan Alçınkaya
11.Temmuz.2007, 14:17
Lugano penaltı kaçırmış... Az kalsın eliyodu Uruguay... Brezilya o kadar eksiğine rağmen yinede Finalde...

CeSC FaBReGaS
11.Temmuz.2007, 14:22
evet bakalim bence brezilya arjantin finali bizleri bekliyor

C h A o S
11.Temmuz.2007, 15:03
yaw maçı izledim ama penaltılarda uyuya kalmışım:D çok üzüldüm penaltıları kaçırdığım için:(
Finalde Arjantin-Brezilya karşılaşır ve kupayıda Arjantin alır.

nerazzuri
11.Temmuz.2007, 15:23
Kesinlikle Uruguay haketti galibiyeti.Maç genelinde daha çok gol pozisyonuna girdiler.Maçın en iyilerinden Pablo Garcia penaltıyı gole çevirse finale çıkacaklardı ama olmadı.Kasap Lugano'ya penaltı attırırsan elenirsin.Dunga Love'de neden bu kadar ısrar ediyo anlamak mümkün değil.Adamın hiç bir katkısı yok.Etkisiz eleman.Saçlarını seviyo heralde...
Nasıl hiç bi katkısı yok Lugano'nun anlamadım valla :) Pess.

Uruguay yarı final'e geldiyse bunda Lugano'nun büyük oranda payı vardır.

anilton
11.Temmuz.2007, 15:31
maci izledinmi bilmiyorum ama , sadece lugano degil luganodan öncekilerde kacirdi, lluganonun sanssizligi son adam olmasiydi onun stresine kapilip penaltiyi kacirdi,ayrica kasap dedigin adam uruguay milli takiminin kaptani.

Evet maçı baştan sona izledim.Forlan'da kaçırdı,Garcia'da kaçırdı.Allah aşkına bir onların vuruş stiline bak,bir Lugano'nun.Kasap tabiri futbolda teknik kapasitesi alt seviyede,fiziğe dayalı sert futbol oynayan kişilere denilmektedir benim bildiğim.O yüzden kasap diyorum.Kötü oyuncu falanda değil.Kasap dememin tek nedeni oyun stili...

Aşk-ı Şehir
11.Temmuz.2007, 15:32
arjantin-brezilya oynarsa arjantin çok rahat kazanır diye düşünüyorum ama brezilya-meksika maçında ne olcağı belli olmaz ;;)

nerazzuri
11.Temmuz.2007, 15:41
İçimden bi ses bugün Meksika kazancak diyo :)

Çünkü Arjantin'in oynadığı futbolu hiç beğenmiyorum. Sadece oyuncuların bireysel yetenekleri ile kazanıyorlar. Bugün Meksika buna izin vermez

kluise72
11.Temmuz.2007, 15:44
arkadaşlar meksika acayip asılıyor bu kupaya
ama arjantinide küçümseyemeyizz

Ilhan
11.Temmuz.2007, 16:13
Kesinlikle Uruguay haketti galibiyeti.Maç genelinde daha çok gol pozisyonuna girdiler.Maçın en iyilerinden Pablo Garcia penaltıyı gole çevirse finale çıkacaklardı ama olmadı.Kasap Lugano'ya penaltı attırırsan elenirsin.Dunga Love'de neden bu kadar ısrar ediyo anlamak mümkün değil.Adamın hiç bir katkısı yok.Etkisiz eleman.Saçlarını seviyo heralde...

Mesajını editlersen sevinirim. Hiç bir oyuncuya bu tarz hakaretler yakışmaz.

anilton
11.Temmuz.2007, 16:53
Nasıl hiç bi katkısı yok Lugano'nun anlamadım valla :) Pess.

Uruguay yarı final'e geldiyse bunda Lugano'nun büyük oranda payı vardır.

Önce iyi oku sonra bidaha yaz.Ben Brezilya'lı Love'den bahsettim...

O z a H n
11.Temmuz.2007, 16:58
Ah Lugano vah Lugano :)

Bugun müthiş bir maç bizleri bekliyor.Bence de arjantin finale adını yazdırır zorda olsa.

Universal
11.Temmuz.2007, 18:58
Lugano tek şuçlu mu? O zaman urugay'ın kaleciside penaltı kurtarsaydı.

Cyzio
11.Temmuz.2007, 19:05
Brezilya hakederek gelmedi finale.Hep penaltılarla geldiler buraya kadar ama Arjantin çıkarsa ki çıkacak bence Brezilyayı duman eder.Meksika'da finale çıksa oda kafa kafaya oynar Brezilya ile..

Memedov
11.Temmuz.2007, 19:08
Arjantin finale cikar Meksika Arjantine direnemez.

RaSenGan
12.Temmuz.2007, 03:44
Dk.51..Meksika 0-1 Arjantin.Dk 61 Messi nefis bir aşırtmayla 2-0 yaptı..Dk 65 Riquelme penaltıdan attı.3-0...

kepo
12.Temmuz.2007, 06:25
Meksika'nın iki topu direkten dönmese Arjantin o kadar rahat oynayamazdı.Meksika çok şanssız.DK 69 Meksika:0-3:Arjantin.

RaSenGan
12.Temmuz.2007, 06:31
http://www.procompetencia.gov.ve/copa%20america.jpg

http://www.bigglook.com/biggfootball/2006AlmanyaDunyaKupasi/images/001_brezilya.gif
http://turkish.irib.ir/p/arjantin.gif

C h A o S
12.Temmuz.2007, 08:51
beklenen final oldu.İnşallah diğer maçlara göre daha zevkli bir maç izleriz.

Lionel Andres Messi
12.Temmuz.2007, 09:53
Meksika'nın iki topu direkten dönmese Arjantin o kadar rahat oynayamazdı.Meksika çok şanssız.DK 69 Meksika:0-3:Arjantin.
kalite farkı işte.direkten dönen topun hiç bir önemi yok.arjantin kupayı rahat alır.

Cyzio
12.Temmuz.2007, 09:58
Ve işte dev final.Yine uykusuz kalacağız.Arjantin'in almasını istiyorum öylede olacak..

C h A o S
12.Temmuz.2007, 10:17
FİNAL MAÇI 15 TEMMUZ PAZAR 00:05

erken başlıyor yaw.

Cyzio
12.Temmuz.2007, 10:47
Messi'ye laf atanlar şu maçları izleseler fena olmaz..

REsist JuvE11
12.Temmuz.2007, 10:59
messi yi kim durdurabilir????helal olsun ona

Aykan19o3
12.Temmuz.2007, 11:21
Beklenen final geldi sonunda..

Kupa Arjantin'e yakın..

fmsmyrna
12.Temmuz.2007, 12:06
Oley be iyiki Arjantin çıktı şimdi Brezilya kesin şampiyon

Fıratcan Alçınkaya
12.Temmuz.2007, 13:21
Arjantin çok güzel oynuyor kupayı alıcaklardır... Meksika yıda elediler...

Memedov
12.Temmuz.2007, 13:56
Arjantin süper bir oyun sergiledi yanlız 3-4 maçını seğrettim Defans çok hata yapıyor Brazilya maçında da böyle hatalar olur ise Robinho & Vagner Love gibi hızlı oyuncular bu hataları çok rahat değerlendirebilirler..

mustafa35
12.Temmuz.2007, 13:58
Arjantin kazanır diye düşünüyorum..

CeSC FaBReGaS
12.Temmuz.2007, 14:07
bencede arjantin kazanir brezilyanin basinda dunga oldugu surece bence dunga orta seviyede bir teknik adam

GeNç KaRTaL
12.Temmuz.2007, 15:30
Messi harikulade bir gol attı.Messi süper bir oyuncu.Arjantin süper starları ile brezilya karşısında galip gelecektir.

Fietra 10
12.Temmuz.2007, 15:40
bir önceki finalde 4-1 ile darmadagın etmişti arjantini brezilya..arjantinin bunu unutacagını sanmam

Lionel Andres Messi
12.Temmuz.2007, 15:56
bir önceki finalde 4-1 ile darmadagın etmişti arjantini brezilya..arjantinin bunu unutacagını sanmam
sanırım o 2005 confederasyon kupası finaliydi.brezilya tam kadroydu o zaman.arjantinde eski oyuncular oynuyordu.arjantin o kupadan sonra bir değişim içerisine girdi.oyuncuların %75 i değişti.ve başarılı oyuncular ortaya çıktı.

Fıratcan Alçınkaya
12.Temmuz.2007, 16:06
Messi nin Dünya Kupasında oynatılmamasının ne kadar yanlış oldğunu görüyoruz... Pekerman ın kadro seçim yanlışları belkide Dünya Kupasında olası bi Final den etti Atjantin i... Copa America Arjantin in bu sene...

Lionel Andres Messi
12.Temmuz.2007, 16:54
arkadaşlar bu arada messi nin attığı gole değinmeden geçemicem.hayatımda gördüğüm en güzel aşırtma gollerden biriydi.bu golde tam bir maradona golü.messi en iyisi olduğunu bir kez daha kanıtladı.bu arada heinze nin attığı golü hala çözebilmiş değilim.balık bir gol mü desem süperzeka bir asist mi(riquelme) desem karar veremedim

GeNç KaRTaL
12.Temmuz.2007, 17:18
arkadaşlar bu arada messi nin attığı gole değinmeden geçemicem.hayatımda gördüğüm en güzel aşırtma gollerden biriydi.bu golde tam bir maradona golü.messi en iyisi olduğunu bir kez daha kanıtladı.bu arada heinze nin attığı golü hala çözebilmiş değilim.balık bir gol mü desem süperzeka bir asist mi(riquelme) desem karar veremedim

Hiç deme yav.Süper ötesi bir gol oldu.Pozisyonu seyrederken dedimki alanı daraltırlar bişi yapamaz.Ama topa öyle bir dokunduki sanki eliyle atmış gibi vurdu.Kalitesini gösterdi bu golle.Ben Maradona'yı pek seyretmedim ama bence Messi Maradona'danda daha iyi olacak.

Heinze'nin attığ goldede Riquelme'nin akıllıca hamlesi golü getirdi.Ben orada direk kaleye vuracak sandım ama o herkesi şaşırtarak arka direğe kaçan Heinze'ye attı topu.Kalecide hatalı çıkınca gol geldi.Çalışılmış bir pozisyon gibi geldi bana.

Fernando Gago
12.Temmuz.2007, 21:56
Arjantin - Breilzya süper final ... Arjantin kesin favori benim için

Sheriff
13.Temmuz.2007, 02:59
Riquelme - Robinho finali...

REsist JuvE11
13.Temmuz.2007, 10:34
[B]Kalitesini gösterdi bu golle.Ben Maradona'yı pek seyretmedim ama bence Messi Maradona'danda daha iyi olacak.B]

napoli tekrar serie b ye düşsün,messi de napoli ye transfer olsun.gittiği ilk sezon takımını serie b şampiyonu yapsın..serie a çıkarçıkmaz napoli yi ordada(juventus,milan,inter,fio,roma ve lazio ya rağmen)serie a şampiyonu yapsın..arkasından uefa yı alıp,başkana:''-başka hangi kupayı istiyosun başkanım''desin..ozaman messi maradonayı yakalar..geçer demiyorum,yakalar:D

GeNç KaRTaL
13.Temmuz.2007, 15:28
napoli tekrar serie b ye düşsün,messi de napoli ye transfer olsun.gittiği ilk sezon takımını serie b şampiyonu yapsın..serie a çıkarçıkmaz napoli yi ordada(juventus,milan,inter,fio,roma ve lazio ya rağmen)serie a şampiyonu yapsın..arkasından uefa yı alıp,başkana:''-başka hangi kupayı istiyosun başkanım''desin..ozaman messi maradonayı yakalar..geçer demiyorum,yakalar:D

Mahmut abi naptın yav.:D Ama birde şu var; O zamanın futbolu ile şimdiki zamanın futbolu arasında dağlar kadar fark var.

REsist JuvE11
13.Temmuz.2007, 15:31
Mahmut abi naptın yav.:D Ama birde şu var; O zamanın futbolu ile şimdiki zamanın futbolu arasında dağlar kadar fark var.

evet dağlar kadar fark var..o zamanlar imkanlar daha zor.ayrıca serie a futbolunu da yabana atmayalım..serie a daki defans anlayışıyla la liga daki çok farklı

Ralph
13.Temmuz.2007, 22:46
Beyler nezaman ve kaçta?

El Comandante
13.Temmuz.2007, 22:50
Pazar gecesi saat 00:30 da :)

En baştan beri favorim Arjantin'di ve Arjantin'in kupayı alacağına eminim :)

Ralph
13.Temmuz.2007, 22:52
Bekleyemiyorum vallahi.Acaip sabırsızlandım.

SefaReis66
13.Temmuz.2007, 22:56
saat 00:00 de mi ?? 00:30 ta mı ??

tahmin; 3-2 arjantin :)

nerazzuri
13.Temmuz.2007, 22:59
3. luk maci yarin demi

Lionel Andres Messi
13.Temmuz.2007, 23:45
3. luk maci yarin demi
evet sekocan

kalan iki maçta saat 00:05'te

anilton
14.Temmuz.2007, 00:10
Arjantin 3 - 1 Brezilya olur maçın sonucu tahminimce..

_ReaL_
14.Temmuz.2007, 00:16
Arjantin
banko Arjantin
Arjantin Kupyı almazsa UYARI verin bana :D

fmsmyrna
14.Temmuz.2007, 11:58
Brezilya kesin alıcak bence bu arada bir tek ben Brezilya diyorum:p

C h A o S
14.Temmuz.2007, 12:07
Pazar gecesi saat 00:30 da :)

En baştan beri favorim Arjantin'di ve Arjantin'in kupayı alacağına eminim :)

FİNAL MAÇI

BREZİLYA-ARJANTİN 15 TEMMUZ PAZAR 00:05

tv8'in sitesinde böyle yazıyor.

RaSenGan
14.Temmuz.2007, 14:33
Brezilya alır..!

nerazzuri
14.Temmuz.2007, 14:35
Brezilya her türlü alacak çünkü takım oyunu oynuyorlar.
Arjantin bireysel oynuyo takım oyunu yok.

Brezilya büyük bi farkla kazanacak. Örn: 3-0 - 4-0 - 5-0

_ReaL_
14.Temmuz.2007, 14:42
İlk dördü söylüyorum :
1-Arjantin
2-Brezilya
3-Urguay
4-Meksika
Bunu unutmayın (;
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bugünkü maç çok zevkli olcak
Erken başlaması çok güzel
O neydi yaw uykusuz kalıyorduk :)

KaF KeF
14.Temmuz.2007, 14:56
3. Meksika OLur..

Arjantin Tarihi bir farkla Şampiyon olur......

GeNç KaRTaL
14.Temmuz.2007, 15:09
Arkadaşlar başa baş bir maç olur.Fark olacağı sanmıyorum favorim Arjantin.3.lük maçında sonuç belli olmaz bence.

fmsmyrna
14.Temmuz.2007, 15:59
Benim ilk dördüm
1-Brezilya
2-Arjantin
3-Uruguay
4-Meksika

En İyi Oyuncular
1-Riquelme
2-Robinho
3-Messi
4-Castillo
5- Suazo
6-Guardado uzar gider

Fıratcan Alçınkaya
14.Temmuz.2007, 20:28
Arjantin alır kupayı 3.de Meksika olur...

C h A o S
15.Temmuz.2007, 00:47
yaw ben maçı bugün biliyordum...

uruguay-meksika maçıda başladı 0-0 devam ediyor.

_ReaL_
15.Temmuz.2007, 01:28
dk 22 gol Abreu (Urguay)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Lugano hem kırmızı kart görebilir hemde penaltı yapabilirdi
hakem es geçti

Aşk-ı Şehir
15.Temmuz.2007, 01:42
lugano atıldı

penaltı kullanacak meksika ;;)

1-1 oldu Blanco penaltıdan attı

_ReaL_
15.Temmuz.2007, 01:42
Lugano hem kırmızı kart görebilir hemde penaltı yapabilirdi
hakem es geçti
Şimdi atıldı ama
Çok yanlış kararla ...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
dk 38 Gol Blanco(Meksika)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu akşam Carini Show vardı
Konsantrasyonu 20 üzerinden 0 Çok kötü bir kaleci
Penaltı dışında yenilen gollerde onun hatasıydı

Roberto Baggio
15.Temmuz.2007, 03:07
Lugano ülkesini yakıyor: 3-1
Copa America'da sona yaklaşılırken; Uruguay, Meksika karşısında Lugano'nun penaltı yaptırıp, kırmızı kartla oyun dışında kalmasının ardından, 1-0 öne geçmesine rağmen, 3-1'lık yenilgi elde ederek 3.'lüğü rakibine kaptırdı.

Bu mücadelenin ardından Copa America'da 3. ve 4. ülkeler belirlenirken, yarın gece Brezilya - Arjantin mücadelesi ile kupanın sahibi belli olacak.

Uruguay, geride kalan mücadeleler gibi seyir zevki düşük bir mücadele sergilerken, Meksika karşısında da farksızdılar. 17. dakikada Lugano ile Omar Bravo'nun ikili mücadelesinde Bravo yerde kalırken, Meksikalılar'ın penaltı itirazı vardı ama hakem devam kararı verdi.

Bu pozisyonun 3 dakika ardından sol kanattan bir atak geliştiren Uruguay'da Maximiliano Pereira, arka direğe doğru orta yaparken, Sebastián Abreu kafa vuruşu ile ülkesini 1-0 öne geçirerek, şampiyonadaki 2. golünü kaydetti.

İlk yarının son 10 dakikasına girilirken, Meksika cezasahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazanırken, yapılan vuruşta, top direkten döndü ve bu esnada barajda yer alan Lugano, rakibine sert bir hareket yaparken, hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi ve Lugano'yu kırmızı kartla oyun alanı dışına yolladı.

Takımını 10 kişi bırakan Lugano, Yarı Final maçında Brezilya'ya karşı penaltı atışından da yararlanamayarak, final kapısını kapatmıştı.

Penaltı noktasında topun gerisine geçen Cuauhtémoc Blanco, Lugano'nun ardından kaptan olan kaleci Fabián Carini'yi, topla ters köşeye yollayarak skorda 1-1'lik eşitliği sağladı ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

Meksika, 10 kişi kalan Uruguay'ı ikinci yarının genelinde sahasından çıkmasına izin vermezken, Meksika'yı öne geçiren gol 67. dakikada geldi. Kaleci Carini, sağ ve sol kanattan yapılan ortalarla zor anlar yaşarken, ceza yayının atak yönüne göre sol çaprazından Omar Bravo'nun vuruşunda, uzansa da başarılı olamadı ve Meksika bu golle 1-0'lık yenilgiden 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

Uruguay, skorda 2-1 geriye düşmesinin ardından iyi paslar yapmaya başlasa da, oyuna sonradan giren Andrés Guardado, cezasahasının sol çaprazından enfes bir vuruşla maçın skorunu 76. dakikada belirledi.

Gold Cup'a Amerika'ya mağlup olarak finalde veda eden Meksika, Copa America'ya özel davetli olarak katılırken, 1993 ve 2001'de finale yükselme başarısı göstermiş, 1916'dan beri düzenlenen Copa America'yı 1997 ve 1999 yıllarında ise 3. sırada tamamlamıştı. Uruguay karşısında alınan bu galibiyetin ardından, Meksika, Venezuella'da düzenlenen bu şampiyonada Copa America'da 3. kez 3.'lüğü elde etmiş oldu.

Fenerbahçe'den tanıdığımız Lugano'nun kaptanlığını yapan Uruguay ise bu sene beklenen performansı gösteremezken, genelde elde ettiği 14 şampiyonlukla, Arjantin ile en fazla kupayı götüren takım ünvanını taşıyor.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
arkadaslar yanlış yere oldu galiba

Emurafu
15.Temmuz.2007, 03:08
Suan macı ızlıyorum adam resmen takımını 3.lükten etti lugano rakipe kaymaya hala devam ediyor

BlackEagle19o3
15.Temmuz.2007, 03:08
Lugano çok yanlış yaptı maçta penaltı yaptırdı ve kırmızı gördü

Emurafu
15.Temmuz.2007, 03:10
Valla macı izliyorum aynı türkiyede yaptıgı hariketleri yaptı

Cengo
15.Temmuz.2007, 03:17
Valla macı izliyorum aynı türkiyede yaptıgı hariketleri yaptı

İtalya ve İspanya'da daha sertleri var, ayak kırıyorlar gene de faul çalınmıyor.
Sertlik doğaldır, Türkiye'ye isyanlar boş laflar.

Song da sert oynuyor, Lugano'dan farkı yok oyununun.Nedense hep görmezden gelindi..

Herkesin kötü günü olur, ayrıca defans topluca yapılır.Uyumsuzluk varsa bu da bol bol kişisel hatalara sebebiyet verebilir.

Çok iyi bir isim, hakkında konuşmaya gerek yok.

Hata arıyorsanız geçen sene Cannavaro'nun Baki'den beter hatalarını izleyin..

BlackEagle19o3
15.Temmuz.2007, 03:26
Lugano iyi bir oyuncu ama davranışlarını geldiğinden beri hiç beğenmiyorum patlamaya hazır bomba gibi.Her maç ortalığı karıştırıyor,rakip oyuncu ve hakemlerle tartışıyor,bana göre hırçın bir adam Fenerbahçenin başını yakabilir bu sezon:)

Roberto Baggio
15.Temmuz.2007, 03:28
abi songla lugaanoyu tartısmak bence çok anlamsız lugano kasap bnce ancak edu dracena iyi defans bnce lugano bu sene feneri yakar

Cengo
Lugano iyi bir oyuncu ama davranışlarını geldiğinden beri hiç beğenmiyorum patlamaya hazır bomba gibi.Her maç ortalığı karıştırıyor,rakip oyuncu ve hakemlerle tartışıyor,bana göre hırçın bir adam Fenerbahçenin başını yakabilir bu sezon:)

sen böyle kızıyorsan, sahada oyuncular daha çok geriliyor.
aslında bu kötü değildir, rakibi itip kakıyorsun, sürekli ince noktalarda rahatsız ederek yoruyorsun.rakibe sürekli top aldırmaman, önde tutman gerekir..

futbol budur.
yoksa artık efendi gibi markaj eden kalmadı, öyle olursa her maç 4-5 yersin.
artık bunlar amatörde öğretiliyor, nesini tartışıyoruz ki..

abi songla lugaanoyu tartısmak bence çok anlamsız lugano kasap bnce ancak edu dracena iyi defans bnce lugano bu sene feneri yakar

Lugano kasap falan değil, o senin görüşün :)

UA dragon
İtalya ve İspanya'da daha sertleri var, ayak kırıyorlar gene de faul çalınmıyor.
Sertlik doğaldır, Türkiye'ye isyanlar boş laflar.

Song da sert oynuyor, Lugano'dan farkı yok oyununun.Nedense hep görmezden gelindi..

Herkesin kötü günü olur, ayrıca defans topluca yapılır.Uyumsuzluk varsa bu da bol bol kişisel hatalara sebebiyet verebilir.

Çok iyi bir isim, hakkında konuşmaya gerek yok.

Hata arıyorsanız geçen sene Cannavaro'nun Baki'den beter hatalarını izleyin..

song hiçbir zaman sert oynamadı

Emurafu
15.Temmuz.2007, 03:31
Cengiz abi o yorumuna katılmıyorum song un yaptıklar ı her zaman bu sitedede yayınlandı hatta resimlerı koyuldu songun yaptıgına bakın dıye konu acıldı yanı es gecılmedı herseyın bır karsılıgı var mesela lıg macında songun ayagı hürriyete gitmişti yanlıslıkla hemen foruma resmini koydular konu actılar bu yüzden bundan sonra kimse kimsenin futbolcunu kücük düsürmesin herkezx adıl davransın karsılıgıda her zaman gelir

Roberto Baggio
15.Temmuz.2007, 03:31
arkadaslar song avrupanın en iyi defanslarından biridir bence tartısmaya hiç gerek yok o türkiyeye popescu ve büyük kaptandan sonra gelen en büyük defans oyuncusudur fb liler alınmasın ama allah fenerbahceye 1 song nasip etsin))))

Cengo
15.Temmuz.2007, 03:34
arkadaslar song avrupanın en iyi defanslarından biridir bence tartısmaya hiç gerek yok o türkiyeye popescu ve büyük kaptandan sonra gelen en büyük defans oyuncusudur fb liler alınmasın ama allah fenerbahceye 1 song nasip etsin))))

iyi o zaman sana da lugano nasip etsin : ))
ne o yağmur duasına mı çıkıyoruz..

UA dragon
15.Temmuz.2007, 03:35
iyi o zaman sana da lugano nasip etsin : ))

allah korusun

Roberto Baggio
15.Temmuz.2007, 03:36
allah korusun

+1905 )))))))

Cengo
15.Temmuz.2007, 03:40
+1905 )))))))

bu kadar gülecek ne vardı?
korusun zaten, gitmesin kalsın zaten takımda.iyi bir stoper daha almak için boşa para saçmasınlar ;)

Song'a kötü diyen mi var, nedir bu alınganlık..

perpetua
15.Temmuz.2007, 04:13
sen böyle kızıyorsan, sahada oyuncular daha çok geriliyor.
aslında bu kötü değildir, rakibi itip kakıyorsun, sürekli ince noktalarda rahatsız ederek yoruyorsun.rakibe sürekli top aldırmaman, önde tutman gerekir..

futbol budur.
yoksa artık efendi gibi markaj eden kalmadı, öyle olursa her maç 4-5 yersin.
artık bunlar amatörde öğretiliyor, nesini tartışıyoruz ki..

Lugano kasap falan değil, o senin görüşün :)

Cengiz bence bu konuda yaniliyorsun. Sertlik baska sey, kirlilik, sportmenlik disi hareket baska sey.

Bugun Uruguay macinda Lugano gecen sezon bir cok macta yaptigi gibi ilk once ceza sahasindaki oyuncunun ustune agirligi koydu ve arkadan yaklastigi icin ayaginin takilmasina neden oldu. Bu harekete penalti vermek gayet dogru olurdu ama hakem vermedi.

Ikinci pozisyonda Lugano kolunu Meksika'li oyuncunun boynuna koyuyor ve itiyor. Hakem bunu nasil gordu bilmiyorum ama helal olsun demek lazim. Bir cok macta Lugano bu tip hareketleri yapiyor, kameralar yakaliyor ama hakemler o anda baska yere baktigi icin gormuyor kart vermiyor.

Ayrica bir Lugano klasigi olan topla oynayan rakibin yanina yaklasip topu kapma hamlesi yaptiktan sonra kendisini yere atma hareketi var. Yaptigi tamamen uckagitcilik ve bir cok hakem de bunu her seferinde kaciriyor. Edu'nun da benzer hareketleri var.

Turkiye'de yildiz kontenjaninda olduklari icin bence hakemler bu hareketlere mudahale etmiyor ancak aynisini kendilerinden daha yildiz oyunculara yaparlarsa hakem'in cok daha dikkatli olacagindan emin olabilirsin.

Bana diyorsan ki rakibin ayagina bilerek basmak, kendini yere atmak, formasindan cekistirmek, belli etmeden karin bosluguna dirsek atmak gibi hareketler futbol'un icinde var, ben de sana derim ki o zaman hic futbol falan oynanmasin direk 11 kisiye 11 kisi sopalarla, taslarla kavga olsun sahada. 1.5 saat sonunda hangi takimin daha fazla oyuncusu ayakta durabiliyorsa o takim kazanmis olsun...

Bu uckagitci hareketler futbolu guzellestirmez. Ustelik hakem buna izin verirse kontrolu kaybeder ve oyuncular arasinda olacak hareketler futbol kalitesini dusurur, guzel futbol ici hareketler yerine kavga dogus izleriz.

Sert oynamak ile, uckagitciligi karistirmamak lazim.

nerazzuri
15.Temmuz.2007, 05:40
ee maç ne oldu

fenerbahce_1907
15.Temmuz.2007, 05:47
3-1 Meksika aldı.

fmsmyrna
15.Temmuz.2007, 07:18
Cengiz bence bu konuda yaniliyorsun. Sertlik baska sey, kirlilik, sportmenlik disi hareket baska sey.

Bugun Uruguay macinda Lugano gecen sezon bir cok macta yaptigi gibi ilk once ceza sahasindaki oyuncunun ustune agirligi koydu ve arkadan yaklastigi icin ayaginin takilmasina neden oldu. Bu harekete penalti vermek gayet dogru olurdu ama hakem vermedi.

Ikinci pozisyonda Lugano kolunu Meksika'li oyuncunun boynuna koyuyor ve itiyor. Hakem bunu nasil gordu bilmiyorum ama helal olsun demek lazim. Bir cok macta Lugano bu tip hareketleri yapiyor, kameralar yakaliyor ama hakemler o anda baska yere baktigi icin gormuyor kart vermiyor.

Ayrica bir Lugano klasigi olan topla oynayan rakibin yanina yaklasip topu kapma hamlesi yaptiktan sonra kendisini yere atma hareketi var. Yaptigi tamamen uckagitcilik ve bir cok hakem de bunu her seferinde kaciriyor. Edu'nun da benzer hareketleri var.

Turkiye'de yildiz kontenjaninda olduklari icin bence hakemler bu hareketlere mudahale etmiyor ancak aynisini kendilerinden daha yildiz oyunculara yaparlarsa hakem'in cok daha dikkatli olacagindan emin olabilirsin.

Bana diyorsan ki rakibin ayagina bilerek basmak, kendini yere atmak, formasindan cekistirmek, belli etmeden karin bosluguna dirsek atmak gibi hareketler futbol'un icinde var, ben de sana derim ki o zaman hic futbol falan oynanmasin direk 11 kisiye 11 kisi sopalarla, taslarla kavga olsun sahada. 1.5 saat sonunda hangi takimin daha fazla oyuncusu ayakta durabiliyorsa o takim kazanmis olsun...

Bu uckagitci hareketler futbolu guzellestirmez. Ustelik hakem buna izin verirse kontrolu kaybeder ve oyuncular arasinda olacak hareketler futbol kalitesini dusurur, guzel futbol ici hareketler yerine kavga dogus izleriz.

Sert oynamak ile, uckagitciligi karistirmamak lazim.

İlk hareketi Song'da gördüm ıska geçti bir maçta tam olarak basamadı.Aynı şekilde Ailton'da yapmaya çalıştı ıska geçti.2.hareketi anlamadım formadan çekmek bana göre çok normal ve futbolun içinde yakalayamıyorsan formadan çekiceksin

perpetua
15.Temmuz.2007, 07:36
İlk hareketi Song'da gördüm ıska geçti bir maçta tam olarak basamadı.Aynı şekilde Ailton'da yapmaya çalıştı ıska geçti.2.hareketi anlamadım formadan çekmek bana göre çok normal ve futbolun içinde yakalayamıyorsan formadan çekiceksin

Oyun icinde topa mudahale etmeye calisirken bunlarin olmasi baska, duran topta ozellikle rakibi sinirlendirmek icin yapmak baska. Butun defans oyuncularinin bu tip hareketleri vardir ancak bazilari arada sirada yapar, bazilari ise her mac yapar. Song bunlari bir kac macta yapmistir ancak Lugano'nun her oynadigi macta bu tip hareketleri var.

Bir iki defa olan olay icin tesaduf denilebilir. Ancak her mac yapilan seyleri tesaduf olarak degerlendirmek mumkun degildir. Bizler Lugano'yu bir sezon, Song'u ise 3 sezondur izliyoruz. Song ve Lugano agresif oyuncular, defans oyuncusu zaten agresif olmak zorunda. Fakat agresiflik ile kasitli yapilan hareketleri karistirmamak lazim.

Ben Lugano'nun futbolunu begeniyorum ancak ozellikle duran toplarda ve ikili mucadelelerde yukarida belirttigim hareketleri yapmasa bence cok daha degerli bir defans oyuncusu olur ve futbolcu olarak cok daha iyi yerlere gelebilir.

Aksi takdirde bence futbolculugu Tomas Repka'dan pek farkli bir sekilde anilmaz.

fmsmyrna
15.Temmuz.2007, 07:43
Oyun icinde topa mudahale etmeye calisirken bunlarin olmasi baska, duran topta ozellikle rakibi sinirlendirmek icin yapmak baska. Butun defans oyuncularinin bu tip hareketleri vardir ancak bazilari arada sirada yapar, bazilari ise her mac yapar. Song bunlari bir kac macta yapmistir ancak Lugano'nun her oynadigi macta bu tip hareketleri var.

Bir iki defa olan olay icin tesaduf denilebilir. Ancak her mac yapilan seyleri tesaduf olarak degerlendirmek mumkun degildir. Bizler Lugano'yu bir sezon, Song'u ise 3 sezondur izliyoruz. Song ve Lugano agresif oyuncular, defans oyuncusu zaten agresif olmak zorunda. Fakat agresiflik ile kasitli yapilan hareketleri karistirmamak lazim.

Ben Lugano'nun futbolunu begeniyorum ancak ozellikle duran toplarda ve ikili mucadelelerde yukarida belirttigim hareketleri yapmasa bence cok daha degerli bir defans oyuncusu olur ve futbolcu olarak cok daha iyi yerlere gelebilir.

Aksi takdirde bence futbolculugu Tomas Repka'dan pek farkli bir sekilde anilmaz.

Lugano'nun benimde beğenmediğim yönleri var itiraz örneği yalnız ben Song ve Ailton'un bilerek yaptıklarını düşünüyorum bu hareketleri yani ayağa basmak istemelerini bariz şekilde görülüyor çünkü futbol sert ama birinin ayağını kasti olarak kırmakta gerekmiyor.

Del Piero_10
15.Temmuz.2007, 12:21
Desenize Lugano,Kemal Sunal'ın Gol kralı filmindeki Duvar Ahmet gibi oynuyor.

MeMo
15.Temmuz.2007, 12:25
Lugano'nun Sao Paolo'daki videolarını seyredin ondan sonra konuşun kirli diyen bile var Lugano'ya ayıp bu adam o kadar iyi bir kişilğe sahip ki kendisine ücretle Lugano yazılı forma aldğını görmüştüm geçen yaz.Song'un da Fenerbahçe ile olan maçlarına bakın anlarsınız demek kasap dediğniz adamdan gol yiyince bu kadar sinirlendiniz.

Fıratcan Alçınkaya
15.Temmuz.2007, 13:36
Lugano 2maçtır malübiyette başrolde...

Tebrikler Meksika...

MeMo
15.Temmuz.2007, 13:49
Lugano 2maçtır malübiyette başrolde...

Tebrikler Meksika...

Yari finalde bir tek Lugano kaçırdı değil mi?Sırf Fenerbahçe'Li diye yaptıklarınıza bakın.

Fıratcan Alçınkaya
15.Temmuz.2007, 14:00
Sırf FB lisin diye adamın kötü futbolunu kabullenmyen sensin...

Sonuçta son penaltıyı Lugano kaçırıdı v maç bitti...Dünki maçtada ztn K.K yedi takımını 10kişi bıraktı 1-0 öndeyken yenildi Uruguay...

Lugano FB nin oyuncusu olabilir ama bu son 2maçta takımının malübiyetindeki başrol oynadığı gerçeğini değiştirmez...

mahoo
15.Temmuz.2007, 14:20
Lugano bu performansini fbde de surdurur umarim:)

nerazzuri
15.Temmuz.2007, 14:33
Sırf FB lisin diye adamın kötü futbolunu kabullenmyen sensin...

Sonuçta son penaltıyı Lugano kaçırıdı v maç bitti...Dünki maçtada ztn K.K yedi takımını 10kişi bıraktı 1-0 öndeyken yenildi Uruguay...

Lugano FB nin oyuncusu olabilir ama bu son 2maçta takımının malübiyetindeki başrol oynadığı gerçeğini değiştirmez...
Fıratcan neden Lugano orda Penaltıyı direğe atan adam kel o atsaydı Uruguay bugün final oynayacaktı. Lugano kaçırmış çokmu Lugano atsa Öbür penaltı gol olup yine çıkıcaktı Brezilya

BlackEagle19o3
15.Temmuz.2007, 14:35
Lugano çoğu zaman oyunu çirkinleştiriyor ama Fenerbahçeliler bunu niye kabul etmiyorlar anlamıyorum

nerazzuri
15.Temmuz.2007, 14:39
Lugano çoğu zaman oyunu çirkinleştiriyor ama Fenerbahçeliler bunu niye kabul etmiyorlar anlamıyorum
Evett Lugano öyle bi oyuncu psikopat deli manyak napalım biz onu böyle seviyoruz. Helal olsun gitti yarı final oynadı geldi. Bence harika bi defans oyuncusu üstüne tanımam. Ne derseniz deyin benim yorumum böyle

Fıratcan Alçınkaya
15.Temmuz.2007, 14:42
Fıratcan neden Lugano orda Penaltıyı direğe atan adam kel o atsaydı Uruguay bugün final oynayacaktı. Lugano kaçırmış çokmu Lugano atsa Öbür penaltı gol olup yine çıkıcaktı Brezilya

Varsayımlarla değil gerçeklerle konuşuyorum ben... Sonuç belli Lugano nun yüzünden yenildi son 2 maçta... Ve bu değişmicek... O atsaydı bu kaçırsaydıyla olmaz son penaltıyı kaçıran Lugano yani maçı bitiren...

BlackEagle19o3
15.Temmuz.2007, 14:48
Ben penaltıyı kaçırmış olmasında değilim Roberto Baggıoda finalde penaltı kaçırdı mesela ama benim için önemli olan futbolcuğunun kişiliği.Luganonun düzgün kişilikli olduğunda inanmıyorum.Bu sene bir çok maçta Fenerbahçenin başını yakabilir.Tabi hakemlerimiz Copa Americada hakemler kadar cesur olabilirse;)

life law
15.Temmuz.2007, 14:59
arkadaslar onu bunu bilmem de bu kupayi en cok arjantin hakedio...

Fıratcan Alçınkaya
15.Temmuz.2007, 15:03
Evet bencede Arjantin oldukça güzel bir futbol oynuyor... Kupayı hakediyolar...

Memedov
15.Temmuz.2007, 15:10
Sizi anlamak gercekten mumkun degil..

Eger duzgun bir kisiligi karakteri olmasaydi Kos koca Uruguay takiminda Kaptan olabilirmiydi yapmayin yahu tamam Lugano hircin agrasif olabilir bu Defans bir oyuncunun yapisidir gecen sezon Lugano cok iyi bir performans sergiledigi gibi bu sezonda sergiler merak etmeyin;)

Kupayi kimin kazanacagina gelirsek bence sampiyonu Penaltilar belirleyecek..:)

RoNNiE91
15.Temmuz.2007, 15:27
Arkadaşlar final maçı bu gece dimi?Saat kaçta?

Fıratcan Alçınkaya
15.Temmuz.2007, 15:35
Evet bu gece 00.05'de...

El Comandante
15.Temmuz.2007, 17:17
Lugano'nun sert futbol anlayışı başına bela açacak diyordu herkes.Sonuçta Lugano son 2 maçta takımını yıkan kişi oldu.Tek dileğim bu formunu ligdede sürdürmesi.

eXcitinG
15.Temmuz.2007, 17:24
Favori Arjantin ama BreziLya aLıcak diyorum ben.

perpetua
15.Temmuz.2007, 18:24
Lugano'nun Sao Paolo'daki videolarını seyredin ondan sonra konuşun kirli diyen bile var Lugano'ya ayıp bu adam o kadar iyi bir kişilğe sahip ki kendisine ücretle Lugano yazılı forma aldğını görmüştüm geçen yaz.Song'un da Fenerbahçe ile olan maçlarına bakın anlarsınız demek kasap dediğniz adamdan gol yiyince bu kadar sinirlendiniz.

Saha ici hareketlerine kirli denildi, saha disi hareketleri icin en ufak menfi bir soz soylenmedi. Emre Asik'da saha disinda gayet iyi niyetli ve sakin bir insan ama saha icinde rakibi durdurmak icin her turlu seye basvururdu. Senelerce de bu nedenle elestirildi, halen elestiriliyor.

Lafim futboluna degil, saha icinde yaptigi futbol disi hareketlere.

http://www.youtube.com/watch?v=4a0AdtmOFq4

Bu video'ya goz atin Lugano'nun Sao Paulo gunlerinden. 4 tane pozisyon var.

Ilkinde Lugano rakibe yatarak mudahale ederken rakibin dizine dirsek atmayi ihmal etmiyor.

Ikincisinde pozisyon geregi rakibin bacagina kramponlari isabet ediyor. Buna kirlilik degil agresiflik derim. Mac icinde olabilir.

Ucuncusunde rakibi arkadan itiyor.

Dorduncusunde ise takim arkadasi topu kaptiktan ve oyuna devam ettikten sonra Lugano kendisine faul yapilmis gibi kendisini yere atiyor.

Bu tip hareketleri ve daha fazlasini bu sene Turkiye liginde cok yapti. Biraz daha dikkatli izleyin sizler de goreceksiniz.

Uruguay bunlari yapan bir adami kaptan yaparmi sorusuna cevap olarak da Uruguay lig maclarini biraz izledikten sonra bu tip bir yorum yapmanizin daha dogru olacagini dusunuyorum.

_ReaL_
15.Temmuz.2007, 18:39
desenize Lugano'nun hatası en çok GSlileri sevindirdi.
Dikkat edin yerden yere vurmak için fırsat arıyorlar
Lugano FB'nin başına bela olurmuş olmazmış gibi konuşmalar oluyor.
Niçin kimse CARİNİ den bahsetmiyor
Biz FB'liler olarak biliyoruzki LuganoTürkiye Liginin en iyi savunmacılarından

Omerdinho
15.Temmuz.2007, 20:10
Kirli futbol Lugano'nun futboluna degil,buna denir...
http://www.youtube.com/watch?v=EpG4AHlZrL4

_ReaL_
15.Temmuz.2007, 21:14
Boşverin Luganoyu
Bugün Arjantini izleyin

barahir
15.Temmuz.2007, 21:43
Açık konuşalım.. Futbolun kirli tarafını görmek isteyenler görüyor görmek istemeyenler görmüyor bu kadar basit. Bunu sadece kişi kendisi değiştirir başkası değil..
Ama gerçek olan bişey var ki artık maalesef tatlı sert (ya da sizce "kirli") oynayanlar tutuluyor..

Omerdinho
15.Temmuz.2007, 21:56
Açık konuşalım.. Futbolun kirli tarafını görmek isteyenler görüyor görmek istemeyenler görmüyor bu kadar basit. Bunu sadece kişi kendisi değiştirir başkası değil..
Ama gerçek olan bişey var ki artık maalesef tatlı sert (ya da sizce "kirli") oynayanlar tutuluyor..
Ilk olarak "kirli" futbol ile sert futbolu ayirmak lazim... evet Lugano sert oynuyor, görevi geregi sert oynamak zorunda... fakat Lugano icin "kasap" ve "kirli" kelimelerini dogru bulmuyorum... yukarida verdigim videoyu izleyin kirli futbol neymis görün..

fmsmyrna
15.Temmuz.2007, 22:18
Lugano takımını son iki maçta yakmadı.Brezilya maçında Garcia gibi bir oyuncu penaltı kaçırıyor atsa her şey bitecek olmuyor sonra Brezilya atıyor.Sonrada bir defans oyuncusu geliyor yani tekniği pekte iyi olmayan kaleye şut çekmeyen biri ve kaçırııyor.
3.lük maçında ise k.kart ile alaksı yok bariz gol şansı yokki engelleme amacı var sarı kart.

Fıratcan Alçınkaya
15.Temmuz.2007, 22:24
Helal olsun yani nerdeyse Lugano yu Copa Amerika nın en değerli oyuncusu yaptınız...

Adam son 2maçta malübiyette başrolde yok K.K değil yok o atsaydı ama sonuçta K.K v son penaltıyı Lugano kaçırdı...

Ne kadar savunasınızda değişmicek Lugano son iki maçta Uruguay ı yaktı...

Omerdinho
15.Temmuz.2007, 22:35
yakabilir, bu kadar büyütmek mi gerekir? 3 sayfa boyunca Lugano tartisilmis, her futbolcunun kötü bir günü olabilir, futbolda bunlar normaldir.. yaktiysa yakti.. gecmis bitmis.. büyütmemek gerek..

Fıratcan Alçınkaya
15.Temmuz.2007, 22:39
Kendi adıma söylüyorum:

Ben zaten tartışmayı 264.msjta noktaladım...

Hatta aralarda favrorim Arjantin gibilerinden msj attım konu değişsin diye...

Ama 279.msjta bile halen aynı tartışma ister istemez bnde düşündüklerimi tekrar yazdım...

Umarım Lugano konusu kapanır...

Emurafu
15.Temmuz.2007, 22:48
Burdan Herkeze sesleniyorum!!!! Hatırlarmısınız Song bir hariket yapınca hemen burda konu acıyorsunuz şimdi lugano yapınca neden öyle oluyor olur böyle diyorsunuz o zaman songda yapınca konu acıpta Burda ortalıgı karıstıran bır kac kısı vardı 'Ne Ekersen Onu Bicersin' bundan sonra Bır harıket olunca hemen konu acmayın
Songun her sertliginde konu acılıyordu

MeMo
15.Temmuz.2007, 22:48
Lugano'nun sert futbol anlayışı başına bela açacak diyordu herkes.Sonuçta Lugano son 2 maçta takımını yıkan kişi oldu.Tek dileğim bu formunu ligdede sürdürmesi.

Bende istiyorum bu rakibini kıskandıran formunu sürdürmesini.

spider3784
15.Temmuz.2007, 23:02
Bende istiyorum bu rakibini kıskandıran formunu sürdürmesini.

Rakibi derken Copa America daki rakipleriyse yapacak birşey yok. Luganonun oynadığı kulübün rakibiyse, "Lugano'yu Chelsea mi talip olmuş?"

MeMo
15.Temmuz.2007, 23:04
Rakibi derken Copa America daki rakipleriyse yapacak birşey yok. Luganonun oynadığı kulübün rakibiyse, "Lugano'yu Chelsea mi talip olmuş?"

Ne dediğimi iyi anladın ama belli etmiyorsun Meksika'dan bahsetmiyorum takdir edersin.

spider3784
15.Temmuz.2007, 23:06
Ne dediğimi iyi anladın ama belli etmiyorsun Meksika'dan bahsetmiyorum takdir edersin.

Eğer anladığım şeyse zaten cevabını vermiştim, senin için tekrar edeyim.

Luganonun oynadığı kulübün rakibiyse, "Lugano'yu Chelsea mi talip olmuş?"

_ReaL_
15.Temmuz.2007, 23:09
desenize Lugano'nun hatası en çok GSlileri sevindirdi.
Dikkat edin yerden yere vurmak için fırsat arıyorlar
Lugano FB'nin başına bela olurmuş olmazmış gibi konuşmalar oluyor.
Niçin kimse CARİNİ den bahsetmiyor
Biz FB'liler olarak biliyoruzki LuganoTürkiye Liginin en iyi savunmacılarından

MeMo
15.Temmuz.2007, 23:09
Eğer anladığım şeyse zaten cevabını vermiştim, senin için tekrar edeyim.

Bunlardan bahsetmiyorum sanki savunduğunuz savunma adamları dünyanın en iyi takımlarında oynuyorlar bknz:Song

_ReaL_
15.Temmuz.2007, 23:15
ARJANTİNİ İZLEYİN BUGÜN
;;)

spider3784
15.Temmuz.2007, 23:16
Bunlardan bahsetmiyorum sanki savunduğunuz savunma adamları dünyanın en iyi takımlarında oynuyorlar bknz:Song

Song'u Gerard Houlier beğenip Liverpool'a amıştı ama doğru Liverpool Lugano'nun kulübüyle kıyaslanacak bir kulüp değil.

Sekopej
15.Temmuz.2007, 23:22
Şimdi burayı Lugano-Song kıyaslaması konusuna çevirmeyelim.

Lugano gidip orada kaptan oluyorsa belli bir kalitesi var demektir. Dünkü maçta hata yapmıştır, cezasını da zaten maçı kaybederek ödemişlerdir. Daha da fazla uzamasın bu konu...

Emurafu
15.Temmuz.2007, 23:29
Evet bundan sonra uzamasın hersey adıl olsun öbür günde bu sıtedede song hakkında bir konusulmasın hersey karsılıklı konu kapansın

spider3784
15.Temmuz.2007, 23:32
Sonuç olarak, bazı yerlerde haddimi açtıysam özür dilerim.

MeMo
15.Temmuz.2007, 23:33
Evet konu kapansın bence bugün Brazilya alcak içimde bir his var ;;)

_ReaL_
15.Temmuz.2007, 23:34
Konu kapanmasın
Copa America konusu kapanmamalı
amaç tartışma çıkarmaksa buyrun :
Luganoyu tartışmak için:
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?p=761832#post761832
Morientesi tartışmak için:
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=47329

Fıratcan Alçınkaya
15.Temmuz.2007, 23:35
Bence çok güzeldi Copa America... İzlerken maçlarda büyük keyf aldım...

Bu Gece ki Finalde çok güzel olucak bence... Arjantin kazanır gibime geliyor...

_ReaL_
15.Temmuz.2007, 23:35
Copa america konusu altında Lugano tartışması bana yakışmadı
evet bunu bnde yaptım ama yanlış yaptığımı anladım
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ARGENTİNA ALIR BU MAÇI

spider3784
15.Temmuz.2007, 23:43
Copa Americayı bence Arjantin alacak tabi Messi oynarsa.

Del Piero_10
15.Temmuz.2007, 23:52
Geçen Konfederasyon kupasında tam kadro Brezilya yedek takımıyla oynayan Arjantin'i 4 gol atarak ezmişti.Bu sefer aynısını Arjantin yapabilir.