PDA

View Full Version : İlhan Mansız'dan futbola veda

Universal
14.Haziran.2007, 15:45
http://img249.imageshack.us/img249/78/newsmansetresimr1ilhanmhj8.jpg (http://imageshack.us)

Beşiktaş'ta yıldızı parlayan, (A) Milli Futbol Takımı'yla Dünya 3.'lüğü yaşadıktan sonra Güney Kore'nin Vissel Kobe takımına transfer olan İlhan Mansız, 1,5 yıl önce Ankaragücü'nde ara verdiği futbol yaşamına artık son verdiğini açıkladı.

Çırağan Sarayı'nda basın mensuplarının karşısına çıkan İlhan Mansız, 2002 yılında yaşadığı bir sakatlığın ardından hatalı operasyon geçirdiğini belirterek, "Yapılan hatalı ameliyat sonrası sağ dizimden 3 ameliyat olmak zorunda kaldım.

Geçirdiğim tedavi programının ardından Ankaragücü'nde futbola yeniden döndüm. Eski sakatlığımın nüksettiği dönemde Almanya'da bir trafik kazası geçirdim ve bu kez sol dizim hasar gördü. Yeniden futbola dönebilmek için Almanya ve ABD'de yoğun bir tedavi dönemi geçirmeme rağmen her iki dizimde de su toplama olduğu için Bayern Münih'in doktoru olan Hans Wohlfahrt'ın da kararıyla futbolu bırakma kararı aldım" ifadelerini kullandı.

Üzüldüğü konunun, sakatlık yaşadığı dönemde basına kendisine iyi bakmadığı şeklinde haberlerin yansıması olduğunu kaydeden İlhan, futbolcu arkadaşlarına da tavsiyede bulunarak, "Faal oldukları dönemde sakatlığa karşı kendilerini sigortalatmaları. Benim sigortam vardı ve eğer 2002 yılında futbolu bırakmış olsaydım milyon dolarlar içeren bir tazminat alabilecektim ancak benim futbol oynama isteğim ağır bastı o dönemde" diye konuştu.

"PİŞMAN OLDUĞUM BİR ŞEY YOK"

Geriye dönüp baktığında pişman olduğu bir şey olmadığını aktaran İlhan, "Tabii ki tüm yaşadıklarım bende çeşitli etkiler bıraktı. Bu saatten sonra da geride kalanları değerlendirmek için geç. Dönemin şartları ne gerektiriyorsa ben en iyisini yapmaya çalıştım" dedi.

Milli Takım'la 2002 yılında Dünya 3.'sü olarak Türk futbolunda çıtayı yükselttiklerini anlatan İlhan, yine benzer başarıların geleceğine inandığını vurgulayarak, "Potansiyeli yüksek bir takımımız var" ifadesini kullandı.

Türk futbolunun en büyük sorunu olarak alt yapıdan gelen oyuncuların (A) takımlara kolay kazandırılamamaları olduğunu belirten İlhan Mansız, "Futbolcular başarılı dönemlerinde çok çabuk göklere çıkartılıp, ardından formsuz olunduğunda da hemen yerden yere vuruluyor" diye konuştu.

İlhan Mansız, ilerde Türk futboluna katabileceği şeyler olduğunu düşündüğünü de dile getirerek, Köln Futbol Akademisi'nde bu sene kayıtların dolduğunu ancak gelecek sene burada eğitim alıp antrenörlük lisansı almak istediğini kaydetti.

"MODA VE TASARIM YAPACAĞIM"

Yeni projeler üzerinde çalışacağını söyleyen İlhan Mansız, moda ve tasarım üzerine çalışmalar planladığını ifade etti. İtalya ve Almanya'da moda ile tasarımcılık üzerinde eğitim almak istediğini anlatan İlhan, bayan iç çamaşırı üzerine de üretim yapmayı planladığını belirterek sözlerini tamamladı.

El Barto
14.Haziran.2007, 15:48
Çok sevdiğim bir futbolcudur kendisi.Korkusuzca attığı şutlarla hafızamda yer edinmiş bir oyuncu.

Ayrıca Kobe takımına satışından sonra Beşiktaş düzlüğe çıkmıştır gönülsüz olarak gittiği Kore'de tutunamadı zaten.

Eğer ben şu an Beşiktaş yönetiminin başında olsam İlhan'a yakışır bir jübile yapardım.

EL-Hadji
14.Haziran.2007, 17:12
En iyisini yapmis bence biraksin iyi sekilde hatirlayalim kendinisini

eXcitinG
14.Haziran.2007, 17:19
Beşiktaşın Feyyaz ve ALi`den sonra geLmiş en iyi hücum oyuncusuydu.Muhteşem goLLeri ve inanıLmaz derecede ki azmi iLe benim değiL bütün herkesin gönLünde taht kurmuş bir oyuncuydu.Ah bi de o sakatLIğı oLmasaydı Avrupa ya damgasını vururdu ama işte taLihsizLik.Bundan sonra ki hayatında başarıLar diLiyorum.

Fıratcan Alçınkaya
14.Haziran.2007, 18:32
26-İlhan Mansız heyt be ne futbolcuydu... En sevdim oyuncularımzdan biriydi... En büyük düşüm Nouma-İlhan 2'lisi tekrar BJK formasıyla görmekti kısmet olmadı...:)

Fernando Gago
14.Haziran.2007, 18:43
zaten 1 2 yıl önce bırakmamş mıydı futbolu.... 2002 dünya kupası ona hiç yaramadı bence

Bordo61Mavi
14.Haziran.2007, 21:35
bi sezon daha oynasaydi be.

Roberto Carlos onu gordugu zaman hatirlarmiydi acaba :D:D

BlackEagle19o3
14.Haziran.2007, 23:31
Beşiktaş taraftarı onu asla unutmayacak

GeNç KaRTaL
14.Haziran.2007, 23:46
O da dönmek isterdi ama maalesef sakatlığı:( çok kötü şeyler geçirdi çok hırslı birisiydi onu gönderdikten sonra maddi olarak rahatladık ama forvetimiz zayıflamıştı

Bir Gençlerbirliği kupa yarı finali maçını seyredince İlhan'ın nasıl bir oyuncu olduğu ortaya çıkıyor çok iyi oyuncuydu çok isterdim tekrar bizde forma giymesini ama olmadı nasip değilmiş

Ona eğer oynayabilme imkanı varsa bir jübile düzenlemeliyiz

Elvede İlhan elveda uzak doğuluların "Son Samurayi"si elveda...

http://www.youtube.com/watch?v=GeVBkcRiT6o

Mr.CordiaL
15.Haziran.2007, 00:50
Beşiktaş ona bir jübile yapmalı...

Varonil
15.Haziran.2007, 09:46
Beşiktaş ile sembolleşmiş bir oyuncuydu Nouma ile beraber bence.

TR.CaPTaiN
15.Haziran.2007, 11:02
Kore'ye gittikten sonra pil bitti.

El Barto
15.Haziran.2007, 11:03
Kore'ye gittikten sonra pil bitti.

Aslında Kore'ye gitti dememek lazım çünkü gitmeyi hiç istemedi apar topar gönderildi.

paco
15.Haziran.2007, 11:27
yeni mi birakti futbolu

Leoucwhsua
15.Haziran.2007, 11:36
dünya kupası aklıma geldide boş kaleye vuramayan bizim torinolu hala galatasaryda (o yüzden kombine almicam) ama şov yapan ilhan futbolu bıraktı

eXcitinG
15.Haziran.2007, 11:42
Attığı goLLeri izLeyince onu ne kadar çok özLediğimizi bir kez daha anladım ve Beşiktaş o gittikten sonra bir daha böyLe bir goLcü buLamadı ve buLamayacak ta.

real_footballer
17.Haziran.2007, 20:28
bence ilhan mansız a bi jubile yapılmalıdır. o bunu fazlasaıyla hak etti

EreN
17.Haziran.2007, 23:05
Herkes iyi yapabildiği işi yapacak.MODACI ilhan..
Mansız Sutyen takımları. :D

Ahmet_77
19.Haziran.2007, 08:05
Hayırlı Olsun. ;;)

ekolata
19.Haziran.2007, 13:27
Yazık oldu .

uAsamet91
19.Haziran.2007, 16:56
İlhan Mansız sevdiğim futbolcular arasındaydı.Futbolu bırakmasına üzüldüm.Kendini Korede bitirdi o

Bigturk
22.Haziran.2007, 03:21
Ilhan Turkiyenin en iyi oyuncular dan di, sakatliklar yazik oldu, cook daha iyi olabelirdi.

Ama o dunya kupada atti goleri hic unutmam

canavar20
22.Haziran.2007, 12:16
elvede İlhan kendisi iyi futbolcuydu ama kader bu :)

travis1903
22.Haziran.2007, 14:11
Asla pes etmemişti

'Beşiktaş'ın 100. yılında hatırında kalan maç hangisi' diye sorulsa bana, hiç tereddüt etmeden, kaybettiği Türkiye Kupası maçını söylerim. İnönü Stadı'nda soğuk ve yağmurlu bir havada oynanan –hayatımda hiç o kadar ıslanmamıştım- Gençlerbirliği kupa maçı sonunda Beşiktaş altın golle 4-3 yenilmişti. Fakat gördüğüm şey şuydu ki; herkes futbola doymuş ve yenilginin üzüntüsünü yaşamadan eve dönüyordu –o zamanlar basın tribününde değil, yeni açıkta seyrediyordum maçları ve iyi ki yağmurdan korkup gitmemezlik etmemişim-.
İşte o gecenin kahramanıydı İlhan Mansız. Ne Senegal'e attığı altın golle gelen yarı final, ne de Beşiktaş'a geldiği ilk sezonda gol kralı olması... İlhan'ın futbol karakterini özetleyen her şey o doksan dakikada fazlasıyla vardı. Yenilgiye isyan etmiş, takımını iki farklı yenilgiden beraberliğe taşımıştı. Sonra yine geriye düşmüştü ve yine İlhan!.. Üçüncü golün ardından Gençlerbirliği kalecisi Gökhan'a hırsla 'seni yeneceğim' dercesine bakışı, yumruklarını sıkışı…
Bir taraftar başka ne ister?
Bir taraftar sahadaki futbolcudan ne beklerse ve bir futbolcuya niye taparsa İlhan o gece bunun tamamını sergiledi. Pascal'ı, Amokachi'yi ve dahi kuşkuyla baktığı Nobre'yi kucaklayan Beşiktaş taraftarı bunun için kısa sürede İlhan'a şarkılar yazdı...
Ancak kötü kaderin bir oyunu bu bize, geç bulup tez kaybettiklerimizden oldu...
Geçtiğimiz hafta futbolu tamamen bıraktığını açıkladı İlhan Mansız. Taraftar forumlarında, köşe yazılarında gördüm, okudum ve destekledim. Evet! İlhan'a güzel bir jübile yapılmalı. Belki de 100. yıl kadrosuyla…

Olur ya!
Hayal bu ya Zago, Ronaldo, Giunti de gelmeli mesela. Oscar kalede yerini almalı. Belki Fevzi de gelmeli. İlhan'ın formasının altından çıkan ismi gibi koşar gelir belki o da. Nouma olmazsa olmaz zaten!.. Luce de başlarında olmalı, hep beraber çıkmalılar sahaya. Sergen, Ahmet Yıldırım ve takımın şahane yedekleri. İlhan da içlerinde...
Böyle bir jübile İlhan'a çok görülmemeli. Her fırsatta Beşiktaşlı duruşunu dillendiren BJK yönetimi bu duruşun bir parçasının da asla pes etmemek olduğunu bilir ve ona hakkını verirse şayet...
İlhan'a son kez şarkılar söyleyebilir onu sevenler. Çünkü o da bu takımın ruhunu temsil etmişti. O da asla pes etmemişti. O soğuk ve yağmurlu gecede bir başına da kalsa yenilmeyi hazmedememişti. Bir taraftar, bir kulüp, bir futbolsever başka ne ister ki?

Nilay YILMAZ/Milliyet

yonetim uyuma ilhan'a jubile...

:0:

Rodrigo Tello
22.Haziran.2007, 17:10
Cok deli topcuydu..