View Full Version : Johansson Türkiye'yi ayağa kaldıracak!
REsist JuvE11
17.Haziran.2007, 06:13
Malatyaspor'un İsveçli futbolcusu Sebastian Johansson, ülkesinde yayınlanan bir gazetedeki röportajında, Türkiye ile ilgili çirkin açıklamalarda bulundu..
İsveç'in Punk.SE gazetesine açıklamada bulunan İsveçli futbolcu Johansson, İsveç'e dönmek istediğini belirterek, "Malatyaspor'da futbolcu maaşları bilinçli olarak ödenmiyor. Üstelik Türkiye güvensiz bir yer. Daha birkaç ay önce Malatya'da iğrenç sekilde Hristiyanlar boğazları kesilerek öldürüldü. Ayrıca yolda yürürken her an her yerde bomba patlayabilir. Türkiye'de ve Malatya'da kendimi rahat hissetmiyorum. İsveç'e dönmek istiyorum, önümüzdeki aylarda İsveç'e gelerek kendime kulüp arayacağım. Birkaç kulüple temas halindeyim" dedi.
Malatyaspor'dan ayrılmak istediğini tekrarlayan Johansson, "Buradan ayrılmak istememin birçok nedeni var. Burası güvensiz bir yer, tekrar ediyorum. Malatyaspor'da bilinçli olarak maaşlar ödenmiyor. Ayrıca Türkiye'de ve Malatya'da rahat değilim" ifadelerini kullandı
Fıratcan Alçınkaya
17.Haziran.2007, 09:31
Bişey derdimde neyse... Tutanmı var istedin yere git... Türkiye senin memleketine 10basar be cennet gibi yer... Git o soğuk yere istediğini yap...
Omerdinho
17.Haziran.2007, 10:43
Durma ozaman defol git..
WebMaster91
17.Haziran.2007, 10:47
Güle güle yani..Tutan yok..
deniz.91
17.Haziran.2007, 11:14
sanki çok önemli biri defolsun
fm26mer
17.Haziran.2007, 13:21
Bi Sorun Yanında Kaç Kere Bomba Patladı...
Allah aşkına bu adam konuştukça yerin dibine batıyo.Bi sorun yolda yürürken yanında kaç kere bomba patladı.Malatya'da bombalı saldırı hiç olmadı.Heralde Diyarbakır'da,Ankara'da patlayan bomba Sebastian'a denk gelmemiştir.
ForsakeN
17.Haziran.2007, 13:33
Ayrılmaya bahane arıyor.Gördüm bunu.Berbat bi oyuncu.
Fernando Gago
17.Haziran.2007, 13:50
Türk futbolu seni unutmayacak çok üzüldük nası dönersin isviçe :( (içimden gerekli bütün küfürleri saydım rahatladım baya :) )
El Comandante
17.Haziran.2007, 14:00
Malatyaspor'da futbolcu maaşları bilinçli olarak ödenmiyor.
Burada hakli olabilir,gitmek icin.
Daha birkaç ay önce Malatya'da iğrenç sekilde Hristiyanlar boğazları kesilerek öldürüldü.
Cok hakli,bu olaydan sonra Malatya´daki Hristiyanlar kendilerini nasil korusunlar?
İsveç'e dönmek istiyorum, önümüzdeki aylarda İsveç'e gelerek kendime kulüp arayacağım.
Rahat duramadigi bir yerden ayrilmak ister tabi insan,yolu acik olsun...
Biraz empati kurun,onun ne kadar hakli oldugunu göreceksiniz ;)
El Barto
17.Haziran.2007, 14:01
Bencede adama biraz hak vermek lazım.
Seçkinn
17.Haziran.2007, 14:12
Farklı toplumlar arasında yaşamak kolay birşey değil. Maalesef son dönemde bizlerden kaynaklı olmasada tatsız olaylar yaşadık ve halende yaşamaktayız, bir yabancı bu olaylara bizim baktığımız gözle bakamayabilir ve korkmakta en doğal hakkıdır.
Para konusunda da haklı olma ihtimali yüksek, zaten FIFA'daki dosya sayımız bu durumu açıkca ortaya koyuyor.
Biraz daha sakin mesajlar atmaya çalışın lütfen arkadaşlar tek taraflı bakmamak gerekir olaylara. Tabiki haksız olma ihtimalide var bazı noktalarda ancak yinede öfkeyle yaklaşmamak lazım. Başka ülkelerde "Türkler barbardır" gibi ifadelerin kullanılmasına bu tavırlarımızda tuz biber ekiyor.
eXcitinG
17.Haziran.2007, 18:07
BöyLe açıkLamaLardan sonra biraz da kendimize bakmak gerek.Demek ki biz üLkemizde ki yabancıLara bazı gerçekLeri aktaramıyoruz.Tabi bu oyuncunun bunu hangi amaçLa yaptığı biLinmez ama çok düşündürücü bir açıkLama.
ChAoS
17.Haziran.2007, 18:13
Burada hakli olabilir,gitmek icin.
Cok hakli,bu olaydan sonra Malatya´daki Hristiyanlar kendilerini nasil korusunlar?
Rahat duramadigi bir yerden ayrilmak ister tabi insan,yolu acik olsun...
Biraz empati kurun,onun ne kadar hakli oldugunu göreceksiniz ;)
Vallahi eklicek bişey bulamadım aynen katılıyorum.....
Del Piero_10
17.Haziran.2007, 18:44
bunlaın söyledikten sonra burada kalamaz zaten.
mgungor
17.Haziran.2007, 18:53
bunlaın söyledikten sonra burada kalamaz zaten.
Evet...
Tamam haklı olabilir , fakat en azından gururlu gitseydi.. En azından geri döndüğünde açık bir kapı bulabilirdi.Gidene kal demeyiz..:)
fmsmyrna
17.Haziran.2007, 19:18
Oonun bakış açısına göre o bizim bakış açımıza göre biz haklıyız.
Mr.CordiaL
17.Haziran.2007, 19:37
Defol git buzlarla kaplı ülkene ; orda bi yerlerin donsun!!!
Ertuin
18.Haziran.2007, 02:22
..... gitsin :)
dinaMYt
18.Haziran.2007, 14:17
şurda yapılan yorumlar bile adamın haklılığını ortya koyuyor
ForsakeN
18.Haziran.2007, 15:40
Malatya Johansson'a tepkili
http://www.sporx.com/images/1/30/8787_B_Johansson004.jpg
Türk Telekom Lig A ekiplerinden Malatyaspor'da, İsveçli futbolcu Sebastian Johansson'un Malatya ve Malatyaspor'la ilgili açıklamaları tepkiyle karşılandı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Sözcüsü Serkan Birer, sözleşmesi devam eden futbolcuları Johansson'un ülkesindeki bir gazeteye verdiği demeçte Türkiye ve Malatya hakkında olumsuz ifadeler kullandığı yönündeki iddialar üzerine futbolcuyla temasa geçmeye çalıştıklarını belirterek, ''Ancak, tüm çabalarımıza rağmen kendisine ulaşamadık. Demecinde, Malatya'da bir süre önce işlenen yayınevi cinayetini anlatan ve Türkiye'nin güvensiz bir yer olduğunu savunan futbolcu ile yapacağımız görüşmenin ardından gereken yapılacaktır. Her şeye rağmen Johansson'un böyle bir açıklama yapmış olabileceğine ihtimal vermiyoruz'' diye konuştu.
Birer, futbolcunun yayınevi cinayeti olayından çok etkilendiğini de vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bazı yayın organlarında Malatyasporlu futbolcu Sebastian Johonsson ile ilgili çıkan haber, doğruluğu kanıtlanmamış olsa bile bizi fevkalade üzmüştür. Malatya'da bir süre önce yaşanan, tüm Türkiye'yi ve bizi derinden üzen yayınevi cinayeti kesinlikle tasvip edilemez. Bu olayın Malatyaspor kulübü ile de bir ilgisi yoktur. Ancak futbolcumuzun o dönemde bu olaydan rahatsız olduğunu, sıkıntılı bir dönem geçirdiğini biliyorduk. Kendisiyle konuşmalarda bu olayın kesinlikle Malatya ile ve Malatyalılarla alakalı olmadığını aktarmıştık. Kendisi de tedirginliğini devam ettirse bile Malatyasporla alakası olmadığını biliyordu. Biz yapmış olduğu açıklamayla ilgili irtibata geçmek istedik. Ancak Sebastian'ın tatilde olmasından dolayı ulaşamadık. En geç hafta içinde kendisine ulaşmayı planladığımız futbolcudan böyle bir açıklama yapıp yapmadığı yönünde bilgi alacağız. Eğer böyle bir açıklama yapmışsa tabi ki Malatyaspor Yönetim Kurulu olarak biz de gerekeni yapacağız.''
Sebastian Johansson'un verdiği demeçte paraların ödenmediği yönünde iddiaların da olduğunu ifade eden Birer, ''Sebastian'ın, Malatyaspor Kulübü'nden sadece Haziran ayı maaşı olan 6 bin Euro haricinde herhangi bir alacağı bulunmamaktadır. Bu 6 bin Euro da Haziran sonuna kadar ödenmesi gereken borçtur. Onun haricinde futbolcumuza ne maaş ne de pirim gibi herhangi bir borcumuz bulunmaktadır'' ifadelerini kullandı.
MALATYASPOR ATİLLA BİRLİK İLE ANLAŞTI GİBİ
Diğer yandan, Malatyaspor'la sözleşmesi sona eren Atilla Birlik ile yöneticilerin masaya oturduğu ve büyük oranda anlaşıldığı bildirildi. Bugün veya yarın Atilla konusunun netlik kazanacağı bildirildi.
Bu arada, Almanya ve Belçika'dan gelen 3 gurbetçi ile de görüşüldüğü belirtilirken, 2'si ile kesin anlaşmaya varılacağı vurgulandı.
Sarı-kırmızılı takım bugüne kadar, iç tranferde Serdar ve Alper ile kaleci Emrah, dış tranferde ise İstanbulspor'dan Mustafa Sert, Marmaris Belediyespor'dan Olcay, Darıca Gençlerbirliği'nden Emre ve İzmirspor'dan Muammer ile anlaşmış, Sivasspor'dan İsmail ile de ön anlaşma yapmıştı.
18.06.2007
İHA
Mr.CordiaL
18.Haziran.2007, 21:56
şurda yapılan yorumlar bile adamın haklılığını ortya koyuyor
Ne yani biz bu yorumlarla terörist mi oluyoruz!!!
Fıratcan Alçınkaya
18.Haziran.2007, 21:58
Abi bırak ya boşver... Ben benim Cennet Vatanım için böyle konuşmuş bir adam için haklı felan diyemem... Gitsin Ülkemden...
uAsamet91
19.Haziran.2007, 15:39
Johansson rahatlattı!
Malatyaspor'da İsveçli oyuncu Sebastian Johansson'un ülkesindeki gazetelere Türkiye ve Malatya'yı karalayıcı açıklamalarda bulunduğu iddiası Türkiye'yi ayağa kaldırdmıştı. Fakat yıldız futbolcu iddiaları yalanladı ve "Her şey yolunda" dedi..
19 Haziran 2007, 11:10
Malatyaspor'un internet sitesinde yapılan açıklamada, Johansson'a ait olduğu ifade edilen haberlerin basına yansımasından sonra kulübün, Stockholm Büyükelçisi Necip Egüz ile irtibata geçtiği ve konuyu aktardığı belirtildi.
Necip Egüz'den kulübe gelen cevapta yapılan araştırmada bahse konu haberin yayınlandığı iddia edilen gazetenin sadece metrolarda ve alışveriş mekanlarında dağıtılan el broşürü niteliğinde, ağırlıklı olarak reklamlardan oluşan bir yayın organı olduğunun tespit edildiği belirtildi.
Açıklamada, şöyle denildi:
''Bu yayın organında ülkemizi ve insanlarımızı karalayıcı hiçbir beyanatın olmadığı görülmüştür. Sporcumuz bu yayın organında sadece ve sadece ülkesinde futbol oynama imkanı olursa tercihini bundan yana kullanabileceğini belirtmiştir.''
İsveç'in en yüksek tirajlı gazetelerinden Aftonbladet gazetesinde de böyle bir haberin yer almadığına işaret edilerek, haberin gerçek dışı olduğu vurgulandı.
Sebastian Johansson'un iyi niyetine ve bu tarz açıklamalar yapmayacağına inandıklarını ifade eden kulüp yetkilileri, şunları kaydetti:
''Çünkü Malatya halkı kendisini, kendisi de Malatya halkını sevdi ve ilimizde kaldığı 2 yıl boyunca en ufak bir problem bile yaşamadı. Hatta zaman zaman annesi, babası, ülkesinden arkadaşları da ilimize ziyaretine gelerek kendisinin yanında kalmış ve en küçük bir problem bile yaşamadan ilimizden ayrılmışlardır. Kendisine güvenimizin sonsuz olduğunu ve Malatyaspor'un 2008 yılı sonuna kadar sözleşmeli sporcusu olduğunu kamuoyunun bilgilerine sunarız.''
-''TÜRKİYE'NİN DİLİ VE KÜLTÜRÜNE ADAPTE OLDUM''-
Bu arada Sebastian Johansson'un SvenskaFans.com'da çıkan açıklamalarında Malatya'da yaşamın normal olduğu, günlerinin antrenman yaparak ve istirahat ederek geçtiğini belirterek, şunları ifade ettiği kaydedildi:
''Boş zamanlarımı ekseriyetle Senkerik'le birlikte kafelerde geçiriyorum. Bazen bir film izliyoruz veya internette dolaşıyoruz. Burada hayatımı kurtaran internet. İnternette İsveç'teki lig maçlarını özellikle IFK Göteborg'un maçlarını takip ediyorum. Kontratımın bitmesine 1 yıl kaldı. Türkiye'nin dili ve kültürüne adapte olduğumu söyleyebilirim. Her şey yolunda. Ancak ileride ne olacağını bilemiyorum
rectangle
21.Haziran.2007, 06:37
profosyonel bir futbolcu bunları söylemez zaten hemde sözleşmesi devam ederken.
TR.CaPTaiN
21.Haziran.2007, 13:58
Bu yalan haberi yapanların acaba amacı nedir ? Türkiye'yi her yönden sıkıştırmak istiyorlar artık sporu bile buna alet ediyolar.
gezenti
21.Haziran.2007, 22:39
Ya boşu boşuna küfür ettim Allak kahretsin!!Haberin sonunun her zaman çok önemli olduğunu bir kez daha anladım.Neyse bu seferde o yalan haberi yapanlara küfür edeyim bari...:D:D:D
Not:Biliyorum ciddiye alıcak arkadaşlar olucak şaka yaptım yanlış anlamayın:D:D:D...
canavar20
22.Haziran.2007, 12:18
taşlarlar onu valla hakıdırda:mad:
Rodrigo Tello
22.Haziran.2007, 17:07
İsvec cok güzel git tutanmı var
y_layta
23.Haziran.2007, 16:18
işe bak ya alamadığın paralari ver adama sonrada git la aldiğinin yarısını verirlermi