View Full Version : Tuncay'ı Football Manager'dan Seçmişler
Koray Düşova
23.Haziran.2007, 10:32
Tuncay oyundan çıkmış
İngiltere'nin yerel gazetelerinden biri olan Evening Gazette'de yer alan habere göre, İngiliz ekibinin başkanı Steve Gibson'ın, Tuncay'ı ‘Football Manager' oyunundan keşfettiği öğrenildi. Gazetede, Gibson'ın kadrosuna birçok oyuncuyu katmadan önce bu oyundan faydalandığını ve ardından Kırmızı-Beyazlı takıma getirdiği öğrenildi. Öte yandan Tuncay, bu oyunun efsanelerinden biri olduğu vurgulandı.
Kaynak : Milliyet
meddah
23.Haziran.2007, 10:44
Bana pek inandırıcı gelmiyor bu tür şeyler.. Tuncay kaç senedir piyasada zaten..
Fıratcan Alçınkaya
23.Haziran.2007, 10:51
İlginç yahu herkes FM oynuyo...:)
mustafa6685
23.Haziran.2007, 10:52
İlginç yahu herkes FM oynuyo...:)
avrupanın en çok sevilen futbol oyunu olur okadar
El Barto
23.Haziran.2007, 11:15
Bana pek inandırıcı gelmiyor bu tür şeyler.. Tuncay kaç senedir piyasada zaten..
Aynen Mehmet abi banada pek inandırıcı gelmiyor.
canavar20
23.Haziran.2007, 11:18
olabilirde olmazda ama gerçek olan Tuncay'ın iyi bir futbolcu olmasıdır:)
gerrrard
23.Haziran.2007, 11:22
Bende pek inanmadım.
spider3784
23.Haziran.2007, 11:30
Bir şu bizim Türk klüpleri göremedi FM'y.:(
deniz.91
23.Haziran.2007, 11:42
kimse fmye bakarak futbolcu almaz bence
ZeroG
23.Haziran.2007, 11:45
kimse fmye bakarak futbolcu almaz bence
FM'de tanıyıp sonra kendileri izlemiş olabilir.Yoksa bence de sadece FM'de inceleyip almaları saçma...
Memedov
23.Haziran.2007, 11:47
FM'de tanıyıp sonra kendileri izlemiş olabilir.Yoksa bence de sadece FM'de inceleyip almaları saçma...
Yoksa Manu´ya attığı 3 golden sonra mı Tuncay´ı izlemeye başladılar.
dick
23.Haziran.2007, 11:48
2. lig futbolcusu olsa anlarım da,hem fenerbahçede hem de milli takımda oynayan birini bile sadece oyunda görmüşlerse,iyi bir scoutu işe almalarını tavsiye ederim
GeNç KaRTaL
23.Haziran.2007, 12:00
Haberi Milliyet yapmış ingiliz basınında çıkan "FM oyununun efsane futbolcusu" tanımlamasından böyle bir kanıya varmışlardır.Ama yinede FM de bazı oyuncuların ünlü olmadan bizim hafızalarımızda yer aldığını biliyoruz.(Bkz.Robinho)
Rodrigo Tello
23.Haziran.2007, 12:20
Sacma ya Fm 'ye bakarak oyuncumu alınır :D
perpetua
23.Haziran.2007, 12:39
Bir cok teknik direktor FM'in veritabanini kullaniyor. Oyuncuyu transfer etmek icin olmasa bile parlayan ve haberleri olmayan oyunculari ogrenmek ve onlari izlemeye baslamak icin.
Rodrigo Tello
23.Haziran.2007, 13:24
O olabilirde abi o zaman Fm'nin Kalitesini tartısmaya gerek yok.
TürkuAz
23.Haziran.2007, 14:44
Fm'den tanıyıpta gerççekte izlemiş olabilirler.
Bordo61Mavi
23.Haziran.2007, 14:46
Ona bakarsan fm'de super oynayan futbolcular var onlari niye almiyolar
paco
23.Haziran.2007, 14:51
ingiliz kulubunun boyle amatorce birsey yapacagina ihtimal vermiyorum .... o zaman galatasaraydan cem sultani da alirlardi gelecegin yildiz adayi olarak ...
y_layta
23.Haziran.2007, 15:20
zaten fm oynayan insam sayısı çok ama bu kadar basir diildir burdada görmüşlerdir milli takımda falan
GeNç KaRTaL
23.Haziran.2007, 15:24
Ya dedim ya ingiliz basınında "Fm'nin efsane oyuncusu" diye tabir kullanınca bizim Milliyet'de fırsatı kaçırmamış.
Koray Düşova
23.Haziran.2007, 17:21
Bir cok teknik direktor FM'in veritabanini kullaniyor. Oyuncuyu transfer etmek icin olmasa bile parlayan ve haberleri olmayan oyunculari ogrenmek ve onlari izlemeye baslamak icin.
Doğru ve ek olarak FM'Yi bir futbolcu ansiklopedisi gibi görüyorlar,Konyaspor futbol şube sorumlusu bana bizzat söyledi;''Ben o adama FM'den bakmıştım daha önce hiç yurtdışında oynanamış boşver''
Rodrigo Tello
23.Haziran.2007, 17:38
zaten fm oynayan insam sayısı çok ama bu kadar basir diildir burdada görmüşlerdir milli takımda falan
Ya zaten bakıyolar güzel oynuyo ondan sonra gercektede izliyolardır tabi direk alcak halleri yok.
sercaninan
23.Haziran.2007, 17:48
Oyunda tanıyıp gerçekte izledikten sonra transferi gerçekleştirmişlerdir...Mesela şu Kerlon'u bir izlese bizimkiler neler olacak neler...Veya Guarin falan bunları gerçekte bulup izlemek gerekir ama bizimkiler bunu yapmıyor...
Fernando Gago
23.Haziran.2007, 18:32
Böyle olacağını sanmıyorum fmde binlerce iyi oyuncu var tuncay zaten kendisinden söz ettirdi man utd 3 gol milli takımdaki başarısı vs. sözleşmesi bitiyordu zaten bitmese m.boro fbye teklif götürmezdi bence
ataman5
23.Haziran.2007, 18:34
Bizimkiler pek oyuncu izlemekten anlamıyo bence anca menejerlere para yağdırıyolar.. aklıma gelen şu bakircioğlu vardı zmanında sinan engin izlemişti bundan hiç bişi olmaz demişti şimdi sanırım ajax a transfer oldu yanlış hatırlamıyosam..
ForsakeN
23.Haziran.2007, 19:55
M.Boro'nun sitesin de Tuncay için Fm'de "sanal efsane " diyor.Milliyet de üretmiş bişeyler bes belli.
TürkuAz
23.Haziran.2007, 20:17
Böyle olacağını sanmıyorum fmde binlerce iyi oyuncu var tuncay zaten kendisinden söz ettirdi man utd 3 gol milli takımdaki başarısı vs. sözleşmesi bitiyordu zaten bitmese m.boro fbye teklif götürmezdi bence
Manchester United'e attığı 3 golle ne alakası var anlamadım..
EreN
23.Haziran.2007, 20:26
Manchester United'e attığı 3 golle ne alakası var anlamadım..
Manchester hangi ülkenin takımı ? evet doğru ingiltere.M'boro gibi..
Sheva bize 4 gol attığında baya bi sansasyon yaratmıştı türkiye de ? (::)
GeNç KaRTaL
23.Haziran.2007, 20:39
Kaka'da Fenerbahçe'ye 2(ydi herhalde) gol attığında Türkiye'de tanımayan futbol sever kalmamıştı.;)
Omerdinho
23.Haziran.2007, 20:58
Kaka'da Fenerbahçe'ye 2(ydi herhalde) gol attığında Türkiye'de tanımayan futbol sever kalmamıştı.;)
ne demeye calisiyorsun :D amacin bizim takimi kücük düsürmekse komiksin.. kaka ac milana transfer oldugunda tüm dünya tanidi zaten.. fenere gol atmasiyla ne alakasi var..
GeNç KaRTaL
23.Haziran.2007, 21:00
Ben Türkiye'de tanındı demek istedim.Ayrıca tanımayan sporsever demişim.Gayet duyarlı bir şekilde sizin takımı ezmemeye çalıştım.Valla benim okulumda tanımayan arkadaşlar vardı.
EreN
23.Haziran.2007, 21:22
Ben Türkiye'de tanındı demek istedim.Ayrıca tanımayan sporsever demişim.Gayet duyarlı bir şekilde sizin takımı ezmemeye çalıştım.Valla benim okulumda tanımayan arkadaşlar vardı.
Kardeşim benim örneğime örnek katmak istedi sadece.Bana öyle geliyor:confused:
GeNç KaRTaL
23.Haziran.2007, 22:43
Kardeşim benim örneğime örnek katmak istedi sadece.Bana öyle geliyor:confused:
Evet.Amacım tamamen buydu.:)
dinaMYt
26.Haziran.2007, 03:10
hakan şükürün intere transferinde de aynı geyik dönmüştü.gerçek olup olmadığnı öğrenemedik bir türlü.fmnin bazı menejerler tarafından kullanıldığı gerçek ama bu denli büyük transferlerde fm ne kadar rol sahibi kestirmek zor.transfer olan oyuncu böyle bir duruma üzülmeli mi sevinmeli mi orasını da bilemedim.
EL-Hadji
26.Haziran.2007, 03:51
hakan şükürün intere transferinde de aynı geyik dönmüştü.gerçek olup olmadığnı öğrenemedik bir türlü.fmnin bazı menejerler tarafından kullanıldığı gerçek ama bu denli büyük transferlerde fm ne kadar rol sahibi kestirmek zor.transfer olan oyuncu böyle bir duruma üzülmeli mi sevinmeli mi orasını da bilemedim.
Çok doğru bir yorum
Cengo
27.Haziran.2007, 01:33
Bizim farklı misyonumuz var, Dünya futbolununu Türkiye'ye tanıtıyoruz..
eGowiCh
27.Haziran.2007, 02:00
Ben menajer olsam, FM'yi kullanarak transfer yaparım. Önce FM'de PA'sı yüksek oyuncuları tespit ederim, sonra onları tek tek izler, bu doğrultuda transfer yaparım. Vela, Zarate, Delgado, Eddie Johnson, Sosa gibi oyuncular FM'de PA'sı yüksek ve kaliteli oyuncular, Sosa'ya bakıyoruz, Bayern aldı, ne malum FM'yi kullanarak almadığı? Delgado, Vela, Zarate gibi oyuncuları da çıplak gözle izledikten sonra kalitelerinin gerçekten FM'deki gibi olup olmadığını araştırma lazım. Freddy Adu, Tuncay Şanlı, Ronaldinho, Kerlon gibi oyuncular FM'nin efsaneleriydi, Ronaldinho PSG iken hepimiz alırdık kadromuza, Tuncay'ı Sakaryaspor'dayken alırdık ilk olarak, sonra bu isimler yıldız oldu.
Naldo'nun Werder tarafından FM kullanılarak alındığını duymuştum.
Scocco
27.Haziran.2007, 02:04
FM'e bakılarak ila oyuncu alınmaz tabi. Özellikler ve potansiyeli dikkat çekerse o zaman oyuncuyu izlemeye başlarsın. Bazen özellikler yanıltıcı olabiliyor.
Ilhan
29.Haziran.2007, 17:38
2. lig futbolcusu olsa anlarım da,hem fenerbahçede hem de milli takımda oynayan birini bile sadece oyunda görmüşlerse,iyi bir scoutu işe almalarını tavsiye ederim
Bizim Genie Scout'u alsınlar Bengisu:)
Ilhan
29.Haziran.2007, 17:39
Ben menajer olsam, FM'yi kullanarak transfer yaparım. Önce FM'de PA'sı yüksek oyuncuları tespit ederim, sonra onları tek tek izler, bu doğrultuda transfer yaparım. Vela, Zarate, Delgado, Eddie Johnson, Sosa gibi oyuncular FM'de PA'sı yüksek ve kaliteli oyuncular, Sosa'ya bakıyoruz, Bayern aldı, ne malum FM'yi kullanarak almadığı? Delgado, Vela, Zarate gibi oyuncuları da çıplak gözle izledikten sonra kalitelerinin gerçekten FM'deki gibi olup olmadığını araştırma lazım. Freddy Adu, Tuncay Şanlı, Ronaldinho, Kerlon gibi oyuncular FM'nin efsaneleriydi, Ronaldinho PSG iken hepimiz alırdık kadromuza, Tuncay'ı Sakaryaspor'dayken alırdık ilk olarak, sonra bu isimler yıldız oldu.
Naldo'nun Werder tarafından FM kullanılarak alındığını duymuştum.
Ben Ronaldinho'yu taa Gremio'da iken alıyordum...
eGowiCh
29.Haziran.2007, 17:46
Lucas, Alexandre Pato, Jose Ernesto Sosa, Cesar Delgado, bunlar FM 2007'deki gözde oyunculardan sadece bazıları, Sosa zaten Bayern'e gitti, Pato R.Madrid'in gündeminde, Lucas'ın da adı büyük kulüplerle anılıyor, yani FM'ye bakılarak birçok oyuncu alınabilir esasında, ansiklopedi niteliği taşıyor.
BaD BoY
30.Haziran.2007, 10:48
arkadaslar inanmayın bunlara , yarında fmye bakarak teknikdirektör alındı diye haber çıkar ne sacma yaaww oyuna bakarak futbolcu alıyorlarsa kulübler si games ile çalısır...
fenerlistinanc
30.Haziran.2007, 12:58
pek inanmadım
perpetua
01.Temmuz.2007, 11:09
arkadaslar inanmayın bunlara , yarında fmye bakarak teknikdirektör alındı diye haber çıkar ne sacma yaaww oyuna bakarak futbolcu alıyorlarsa kulübler si games ile çalısır...
Calisiyor zaten. SI'in Genel Muduru Miles Jacobson, kendisi ile yapilan bir roportaj'da bir cok takimin (ozellikle ufak takimlar) teknik direktorunun kendisine bu veritabaninin guvenilir olup olmadigini sordugunu ve bu veritabanini kullanmalarinda herhangi bir sakinca olup olmadigini sordugunu belirtti.
Fernando Gago
01.Temmuz.2007, 11:55
de, Lucas'ın da adı büyük kulüplerle anılıyor,
Lucas Liverpool'e gitmedi mi ??
real_footballer
01.Temmuz.2007, 15:18
Bizim farklı misyonumuz var, Dünya futbolununu Türkiye'ye tanıtıyoruz..
valla bu yoruma katılmamak elde değil
hatirla
04.Temmuz.2007, 23:09
İlginç gerçektende ya böyle birşey ilk defa duyuyorum.
Keşke bizim takımlarımızda böyle FM'den seçseler alacakları yabancıları.:)
Cengo
05.Temmuz.2007, 02:40
valla bu yoruma katılmamak elde değil
espri olarak yazdım, ciddileştirmesen iyi olur ;)
Universal
06.Temmuz.2007, 10:47
Banada inandırıcı gelmiyor ama FM'de Dünya çapında en fazla transfer edilen üçüncü oyuncu belki buradan da duymuş olabilirler.