Log in

View Full Version : Yunanlar'dan Türkiye'ye Muhteşem Övgü

TR.CaPTaiN
23.Haziran.2007, 13:07
http://img507.imageshack.us/img507/7633/36167lw2.jpg (http://imageshack.us)

"ABD, güçlü Türk ordusunu yenemez" Yanlış okumadınız, Yunanistan böyle yazdı.

Yunanistan'da yayımlanan Pontiki dergisi "ABD, gelişen bir sanayi ve teknolojiye sahip süper güçlü Türk ordusunu yenemez" dedi..
Washington'daki Hudson Enstitüsü'nde konuşulan senaryo hala tartışılırken bir senaryo da Yunanistan'dan geldi. Yunanistan'da haftalık yayımlanan ve tirajı 20 bin civarında olan Pontiki dergisinde K. Irak'ta Türkiye ile ABD'nin çatışma olasılığına yer verildi ve Türk ordusu övülerek şu ifadeler kullanıldı:

* ABD KORKAR: Amerikalıların süper güçlü Türk ordusunu yenme olasılığı çok az. Amerikan ordusu artık Irak'ta daha fazla dayanamayacak ve güçlü Türk ordusuyla karşı karşıya gelemeyecek durumda. Türkiye ne Irak ne de Afganistan'dır. Dünyanın en çağdaş ve güçlü ordularından birisine sahiptir.

* KAYIP VERİR: Amerika, bütün askeri gücünü harekete geçirirse Türkiye'ye üstünlük kurabilir ancak çok büyük kayıplara da uğrar. Amerikan toplumu, çıkarları açısından belirsiz bir neden için bu kadar güçlü bir ülkeyle, geniş bir bölgede savaşa karışmasını zor kabul eder.

* ALTERNATİFLER VAR: Türkiye'nin her geçen gün daha da gelişen güçlü bir sanayi ve teknoloji temeli var ve muhtemel bir Amerikan ambargosu karşısında, bugün değilse de, önümüzdeki yıllarda Amerikan imalatı sistemlerini, örneğin F-16 savaş uçaklarını desteklemek durumunda olacak. Ayrıca Türkiye, son yıllarda silah sistemlerinde ortak üretim yapılması bağlamında sınırsız teknik ve bilim ithalini şart koşuyor.

* AŞIRI SENARYO: Aşırı da sayılsa, Türkiye'nin ABD ile çatışmadan korkmaması bir yana, sembolik düzeyde de olsa ABD ile bir çatışmayı istemesi olasılığını da düşünmeliyiz. Böylece "imparatorluk" ve bölgenin "doğal lideri" imajı iyice yerleşecektir. Böylesi bir gelişme, .... ile ..... arasındaki sürtüşme nedeniyle tehlikede olan ulusal birliği sağlayacaktır ve ülke içindeki rekabette asker sınıfına kritik önem de verecektir.

Fıratcan Alçınkaya
23.Haziran.2007, 14:53
Sonunda doğru bişey sölemişler... Eee yaşayan bilir tabi...

A.B.D felan farketmez bizi kimse yenemez...

tosunpasa
23.Haziran.2007, 15:12
Hele şükür doğru bir şey söylenmiş Yunanlar tarafından.. Zamanın da onca ülke aynı anda saldırdı elde ne asker ne silah vardı yine de yenemediler bizi. Bundan sonrada yenemzler.

comandante
23.Haziran.2007, 15:21
bi yaşanmışlık var ordan biliyorlar...

GeNç KaRTaL
23.Haziran.2007, 15:26
Denize attık yaa anca akılları başlarına gelmiş.;)

Bordo61Mavi
23.Haziran.2007, 15:34
Ara sira dogru bisiler soyluyo bu Yunanlilar.

ABD, RUSYA hic bisey farketmez, savas olursa herkes biliyo TUM TURK GENCLIGI gider savasa

omer-faruk-14
23.Haziran.2007, 16:15
Geç de olsa Yunanlılar hatalarını anladı.;)

ultraslanerdem
23.Haziran.2007, 17:06
Bunlara güven olmaz.Kesin bir sinsilik düşünerek söylemişlerdir.

canavar20
23.Haziran.2007, 17:20
gözümüze girmeye çalşıyorlar:D:D:D ama doğrularla:)

Fernando Gago
23.Haziran.2007, 18:50
ABD'yi yenmemeiz için 2.Atatürk'ün gelmesi lazım

tosunpasa
23.Haziran.2007, 19:17
Ya her ne kadar doğru söylemişlerse de bunlra güvenemiyorum ben. Türkiye, abdyi yener diyerek tartışma çıkarıp 2 ülkeyi birbirlerine düşüreceklerini düşünücek kadar güvenmiyorum..

RaSenGan
23.Haziran.2007, 20:53
ABD'yi yenmemeiz için 2.Atatürk'ün gelmesi lazım

Atatürk'ün gelmesine gerek yok.Hepimiz ATATÜRK çocuklarıyız..! Hepimiz Ata'mızın izindeyiz..!

TürkuAz
23.Haziran.2007, 21:03
Hangi Yunan söylemiş bunu?

Fernando Gago
23.Haziran.2007, 21:14
Atatürk'ün gelmesine gerek yok.Hepimiz ATATÜRK çocuklarıyız..! Hepimiz Ata'mızın izindeyiz..!

O Konuda Dur ! Atatürk Çoçuğu demek Atatürk olmak demek değildir. Kimse ATATÜRK Olamaz ne sen ne ben nede 70 80 milyon kişi

TürkuAz
23.Haziran.2007, 21:22
Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş.

travis1903
23.Haziran.2007, 23:59
ne mutlu size...

:0: