Log in

View Full Version : Derwall Vefat Etti!!!

sercaninan
26.Haziran.2007, 19:21
Almanya'nın tanınmış eski teknik direktörlerinden Jupp Derwall, geçirdiği kısa süreli ağır bir hastalıktan sonra bugün vefat etti.

Alman Futbol Federasyonu (DFB) tarafından yapılan açıklamada, bir dönem Galatasaray'ın da teknik direktörlüğünü yapan Derwall'ın 80 yaşında vefat ettiği bildirildi.

Helmut Schön'den sonra 1978 yılında Almanya Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevini üstlenen Derwall, Alman Milli Takımı'yla 1980 yılında İtalya'da Avrupa Şampiyonu, 1982 yılında İspanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda da dünya ikincisi olmuştu.

Emurafu
26.Haziran.2007, 19:59
Türk Futbolunda cok emegi gecti Onun yaptıkları sayesinde takımlarımız üst seviyeye ulastı hele miilli takıma kazandırdıkları Allah ragmet eylesin Fatihterim kesin cok üzülmüştür

Lucas Neill
26.Haziran.2007, 20:07
http://img441.imageshack.us/img441/4199/15944vh2.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-06-26

Almanya’nın tanınmış eski teknik direktörlerinden Jupp Derwall, geçirdiği kısa süreli ağır bir hastalıktan sonra bugün vefat etti.
Alman Futbol Federasyonu (DFB) tarafından yapılan açıklamada, bir dönem Galatasaray’ın da teknik direktörlüğünü yapan Derwall’ın 80 yaşında vefat ettiği bildirildi.
Helmut Schön’den sonra 1978 yılında Almanya Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevini üstlenen Derwall, Alman Milli Takımı’yla 1980 yılında İtalya’da Avrupa Şampiyonu, 1982 yılında İspanya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda da dünya ikincisi olmuştu.
Derwall, Galatasaray'ı çalıştırdığı dönem Türk futbolunda gerçekleştirdiği düşünsel devrimle, UEFA Şampiyonluğu'nun yolunu açan değişimin mimarı olmuştu. Derwall futbolla aktif ilişkisini bitirdikten sonra da Türkiye'ye olan sevgisini her fırsatta dile getirmişti

El Barto
26.Haziran.2007, 20:08
Emrah'ın da dediği gibi Türk futboluna çok emeği geçti. Mustafa Denizli Fatih Terim gibi Teknik direktörleri yetiştirdi. Ne diyelim sırası gelen gidiyor.Allah ailesine sabır versin.

CashFl0w
26.Haziran.2007, 20:14
Bugüne kadar Türkiye futboluna yaptığı hizmetlerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum ona...Allah rahmet eylesin..

Rodrigo Tello
26.Haziran.2007, 20:42
Allah rahmet eylesin.

Fernando Gago
26.Haziran.2007, 21:35
ilk defa duyuyorum bu ismi Allah rahmet eylesin ...

tombul taho
26.Haziran.2007, 21:36
Türk futbolunu değiştiren ve bu değişiklikle Türk futboluna katkı sğlayan bir insanı kaybetmek gerçekten bizim gibi taraftarlar için üzüntü verici. Hem teknik adam yetiştirmekle kalmayıp kendi oyun mantalitesini onlara da anlatan ve onların da kendisinin arkasından devam ettirmelerini sağlayan bir teknik adamdı o. Fakındaysanız Derwall zamanında yardımcısı Mustafa Denizliydi. Sonra Denizli teknik direktör oldu sonra Fatih Terim. Bu 2 adam üzerinde de büyük hakkı vardır Derwall'in. Ayrıca Galatasaray Nechautel Xamax zaferiden itibaren başlayarak ilerleyen Avrupa başarısı Derwall sayesinde olmuştur. Futbolda Galatasaray'a ve Türkiye'ye Avrupai fikirler getirerek türk futboluna büyük katkılar sağlamıştır. Böyle bir adam için diyebileceğimiz tek şey Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsundur. Güle güle Derwall...

MeMo
26.Haziran.2007, 21:37
Başımız sağolsun

dinaMYt
26.Haziran.2007, 21:59
uefa kupasının temelleri onun zamanında atıldı aslında.herşey için teşekkürler jupp derwall

nart_susruko
26.Haziran.2007, 23:16
14 yıl süren şampiyonluğa hasret günlerini sona erdiren isim.

Allah rahmet eylesin.

Memedov
26.Haziran.2007, 23:19
Allah rahmet eylesin..

ekolata
26.Haziran.2007, 23:21
Bu taraftar seni unutmayacak. Allah rahmet eğlesin .

uAsamet91
26.Haziran.2007, 23:23
Okuyuncu üzüldüm.Allah rahmet eylesin

LaKe
26.Haziran.2007, 23:25
Allah rahmet eylesin. Böylesine büyük bir spor adamını kaybetmek üzüntü verici. :(

ChAoS
27.Haziran.2007, 00:15
Galatasaray için önemli bir yeri olan bir teknik adamdı Allah rahmet eylesin..

Aşk-ı Şehir
27.Haziran.2007, 00:37
Ben yoktum o zamanlar ama Türk futbolunun bu seviyeye gelmesine katkısının çok büyük olduğunu biliyorum

Fıratcan Alçınkaya
27.Haziran.2007, 01:39
Allah Rahmet Eylesin... Türk Futboluna katkıları büyükmüş...

Scocco
27.Haziran.2007, 02:00
Galatasarayımızın ve Türk futbolunun devrimcisidir. En iyi kararını Galatasaray'a gitmek olduğunu söylemişti. Allah rahmet eylesin. Onun gibisi birdaha gelmez.

Bu arada Fenerbahce'nin resmi sitesinde Derwall hakkında "Derwal öldü" diye haber yapmışlar. İçeriğinde bir başsağlığı bile yok. Öyleyse Ya yayınlamayacaktı ya da başsağlığı dileyecekti. Maalesef bir ayıplık etmişler.