PDA

View Full Version : Johan Cruyff

dakara
31.Temmuz.2006, 03:40
çok büyük futbolcudur hatta avrupanın en iyi futbolcusudur

cagriadilkilic
01.Eylül.2006, 20:43
hiç izleyemedım ama zekı olması cok onemlı

omer-faruk-14
05.Temmuz.2007, 02:20
http://www.jiletgibi.com/images/content/content_54.jpg
Johann Cruyff: Yeşil Sahaların Zeki Çocuğu (http://www.jiletgibi.com/inner.php/?p=54)1999 yılında yüzyılın en iyi futbolcusu ödülüne layık görülen Cruyff, hem Barcelona, hem de Ajax taraftarlarının gözünde gerçek anlamda bir kahramandır. O sahada çok koşmazdı, futbolun zekayla oynandığını iddia ederdi.

1947 Nisan’ında Ajax tesislerine komşu bir evde dünyaya gelen Cruyff’un futbola ilgisi, herhangi bir yaşıtından farklı değildi; ta ki babası, Cruyff henüz 12 yaşındayken kalp krizi geçirip hayata veda edene kadar. Bu olay üzerine Cruyff’un annesi Ajax tesislerinde temizlikçilik yapmaya başladı ve aynı yıl onu takımın altyapısına kaydettirdi. Yetenekleri ve zekası yaşıtlarından daha üstündü ve altyapıda geçirdiği dört yılın ardından Ajax’la bir kontrat imzaladı. Cruyff artık profesyonel futbol yaşamına adım atmıştı.

Kasım 1964′de, 17 yaşındayken Ajax’ın Groningue’yle karşılaştığı maçta sahaya ilk kez çıkıyordu ve o maçta bir de gol atmayı başarmıştı. İki yıl sonra Hollanda Milli Takımı’na kadar yükseldi. Aynı yıl Ajax’la ilk lig şampiyonluğunu da yaşamış ve ligde gol kralı olmuştu.
Cruyff, sonraki iki sezonda iki lig şampiyonluğu ve bir lig kupası kazanan Ajax ekibinin değişmez oyuncularından oldu. Oynadıkları kolektif futbolda taşlar yerine oturmaya başlamıştı ve 67 - 68 Şampiyon Kulüpler Kupası’nda finale kadar yükseldiler. Finalde güçlü Milan’a 4 - 1 yenilmelerine rağmen iyi bir takım olduklarını hem kendilerine hem de tüm Avrupa’ya ispat etmişlerdi.

Sonraki üç yıl Ajax tarihinin en şanlı yılları oldu. Ajax, iki kez ligi en önde bitirirken, üç kez lig kupasını, üç kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı ve birer kez de Avrupa Süper Kupası’nı ve Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı kazandı.

Cruyff, Avrupa’da fırtına gibi esen Ajax’ın kilit adamı olmuştu ve bu üç yıl zarfında, Avrupa’da iki kez yılın oyuncusu seçildi.
Barcelona’ya transfer olduğu 73 - 74 sezonunda üçüncü kez Avrupa’da yılın oyuncusu seçilirken Batı Almanya’da düzenlenen Dünya Kupası’nın da yıldızı oldu.
Barcelona’da geçirdiği beş yılın ardından Hollanda Milli Takımı’ndan da emekliliğini isteyerek önce Los Angeles Aztecs’e, oradan da Washington Diplomats’a transfer oldu.

1981 yılında İspanya ikinci lig takımlarından Lavante’ye gelerek Avrupa futboluna tekrar dönmüş oldu ve sezon sonunda ilk göz ağrısı Ajax’a geçti. İki sezon daha Ajax forması giydikten sonra bu kez de Ajax’ın ezeli rakibi Feyenord’un yolunu tuttu. Feyenord’da geçirdiği bir sezonun ardından da profesyonel futbol yaşamına veda etti.

Cruyff futbol oynamayı bırakmıştı ama içindeki futbol aşkını söndüremedi. Teknik direktör olarak yeşil sahalara katkısını sürdürdü.

deniz.91
07.Temmuz.2007, 18:02
Dünyanın en büyük futbolcularında birisi tartışmasız

_ReaL_
14.Temmuz.2007, 03:22
çok önemli bir bilgide bn wereyim
Futbol tarihinde ilk milyon dolarlı rakama ulaşan maliyetli futbolcudur
defans we kalecilik dışında her yerde oynardı

Fıratcan Alçınkaya
14.Temmuz.2007, 12:37
Çok büyük bir futbolcuydu...

esos07
16.Temmuz.2007, 22:07
hiç izleme şansım olmadı ama eğer adamım ciga bile idolüm diyorsa saygı duymayı hakedecek biri olmalı

yavuuzzzz
18.Temmuz.2007, 14:39
hiç izleme şansım olmadı benim de.ama büyük bir futbolcu olduğunu biliyorum.

esos07
18.Temmuz.2007, 19:13
İzleme Şansimiz Olmadi Ama Hollandanin DÜnya Futboluna SunduĞu En Önemlİ İsİm OlduĞunu Bİİlİyoruz,bİde Hoca İdmanlarda Cruffy Çalimi ÇaliŞtiriyor Ordan AŞİnaliĞim Var İsmİne:)

ThersoN
10.Ekim.2009, 23:34
http://img61.imageshack.us/img61/884/adszy.jpg (http://img61.imageshack.us/i/adszy.jpg/)

nerazzuri
02.Nisan.2010, 01:36
Futbol tarihine devrim yaşatan adam. Şu an bir çok takımın kullandığı, 4-3-3 ( Klasik Barcelona sistemi)'ün yaratıcısı.

İzleyemedim fakat izlemek isterdim en azından televizyonda canlı yayında bir maçını. Tapılası bir adam.

BaGa TaRKaN
02.Nisan.2010, 02:29
90 İtalya ve 94 Amerika Dünya Kupasında İzlediğimde Kariyerinin Sonlarına Geldiği İçin Pek Etki Bırakmamıştı Bende O Zaman Daha Çok Van Basten, Stam, Rijkaard Çok Dikkat Çekenler Olmuştu. 90larda İzlediğim Cruyf Bende Etki Bırakmamıştı Yani.

Lionel Andres Messi
09.Nisan.2010, 15:30
90 İtalya ve 94 Amerika Dünya Kupasında İzlediğimde Kariyerinin Sonlarına Geldiği İçin Pek Etki Bırakmamıştı Bende O Zaman Daha Çok Van Basten, Stam, Rijkaard Çok Dikkat Çekenler Olmuştu. 90larda İzlediğim Cruyf Bende Etki Bırakmamıştı Yani.
cruyff milli takımı 1978 yılında bıraktı.sen ruud gullitten bahsediyorsun muhtemelen :)