PDA

View Full Version : Ronaldo

fmsmyrna
28.Temmuz.2006, 03:50
http://www.youtube.com/watch?v=RySynkNq8w8&mode=related&search=

İşte Ronaldo

El Comandante
28.Temmuz.2006, 06:07
Ronaldo ne olursa olsun Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük golcülerinden biri.Bir adam 2 sene sakatlıktan sonra futbol oynuyor ve Dünyanın en iyi futbolcusu oluyorsa...

ZeroG
28.Temmuz.2006, 23:16
Bir zamanlar ne adamdı:uzgun:...Şimdi de söylenildiği kadar kötü olduğunu düşünmüyorum ama...

Fernando Gago
29.Temmuz.2006, 03:11
Sakatlıklar olmasa bence dünyanın en iyisi olabilirdi hala yaşayan bir efsane

dakara
31.Temmuz.2006, 03:45
kendisini pek sevmezdim çok beleşçiydi ama eski karısı çok güzedi:D

TürkuAz
31.Temmuz.2006, 09:42
Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi santraforlarından birisi..

cagriadilkilic
01.Eylül.2006, 20:43
tam bir ilah forvetler için

ryu
30.Eylül.2006, 15:51
ah ronaldo ah küçükken arkadaşlarla top oynarken ronaldo olabilmek için kavga ederdik hep:)

ChAoS
05.Temmuz.2007, 22:01
Tam isim Ronaldo Luís Nazário de Lima
Doğum tarihi 22 Eylül 1976
Doğum yeri Rio de Janeiro, Brezilya
Boy 1,83 m.
Lakap Fenomen

http://www.sambafoot.com/datas/contributions_photos/1369.jpg
HAYATI

Ronaldo, Rio de Janeiro’nun fakir bir bölgesi olan Bento Ribeiro’da 1976’da doğdu. Brezilya’daki herkes gibi O da futbola sokaklarda başladı. Semtin futbol takımı Social Ramos Club’da ilk kez krampon giyen Ronaldo 1982’de semt takımının ezeli rakibi Pico dela Mirandona’ya ilk golünü kaydetti.

Ancak başarılı bir kariyerin başlangıcında Ronaldo’nun en büyük engeli annesi Dona Sona oldu. Çünkü Ronaldo’nun derslerini çalışmasını ve bir zamanlar babası Nelio’nun Portekiz’de yaptığı gibi futbolcu olmasını istemedi. Çocuk yaşta futbolun yanı sıra tenis de oynayan Ronaldo’nun annesi için futbolu bırakıp iş adamı olması ve hobi olarak da tenis oynaması küçük çocuğu için en ideal formüldü. Ama ne annesi Sonia ne babası Nelio ne de kardeşleri Ione ile Nelio Jr. Ronaldo’nun bir süre sonra O Fenômeno olarak çağırılacağını tahmin edebilirdi.

Batıl inancı sebebiyle sonradan kavga etmemek için sofrada isteyene bile tuz uzatmayan, kız arkadaşını çok kıskanan her fırsatta televizyonun başına geçip Michael Jordan ya da Pete Sampras’ı izleyen bu çocuk kapının önünde başladığı futbol sayesinde hayalini kurduğu sporcular gibi bir şöhrete kavuşacağını tahmin edebilir miydi? Semt takımında başlayan ve her Brezilyalı çocuk gibi sahilde sıcak kumlar üzerinde devam eden futbol tutkusunun O’nu Dünya’nın en çok takip edilen futbolcularından biri yapacağını bilebilir miydi?

KARİYERİNDEN BİR KESİT

Ronaldo’nun futbol oynamaya olan yeteneği 14 yaşındayken görülmeye başladı. Brezilyalı futbol efsanesi Jairzinho, Ronaldo’yu 2. kulübü olan São Cristovao’da oynarken Brezilya Genç Takımı’na öneren isim oldu. Jairzinho gibi bir referans genç Ronaldo’yu Genç Takımın yanı sıra efsanenin eski takımı Cruzeiro’ya da sokmaya yetti. İlk önce Cruzeiro Esporte Clube’nin genç takımında oynamaya başlayan Ronaldo profesyonel kontrata imza atana kadar bekletildi ve ardından da kulübün en dikkat çekecek futbolcularından biri Mavi Beyazlıların bünyesine girdi.

Brezilya 17 Yaş Altı Milli Takımı’nda 16 yaşında geldiğinde 57 maça çıkan Ronaldo, kendisi için adını kullanan Jairzinho’yu utandırmadı ve kaydettiği 59 golle maç başına 1 gol ortalamasının üzerinde kısa süre sonra ne kadar büyük bir yıldız olacağının sinyallerini verdi. 1994’de Brezilya Milli Takım kadrosuna alınan Ronaldo zaten birçok yıldızı olan Brezilya’nın Dünya Kupası kadrosuna alındı ama Romario ile Bebeto’nun gölgesinde kalarak A.B.D’de düzenlenen 1994 Dünya Kupası’nda yedek kaldı. 94 Dünya Kupası döneminde Ronaldo’ya “Ronaldinho” adı verildi; bu ismi takmaktaki amaç kadroda yer alan Ronaldao ile karıştırılmasını engellemekti. Ronaldo bu ismi daha sonraları milli takımdaki en yakın arkadaşlarından biri olacak Ronaldo de Assis Moreira’ya (Ronaldinho) verdi.

http://www.abc.net.au/worldcup2002/galleries/brazil/ronaldo.jpg
AVRUPA KARİYERİ

Ronaldo’nun Avrupa kariyeri 1994 – 1995 sezonunda Hollanda ekibi PSV Eindhoven’a transfer edildiğinde başladı. Hollanda’ya transfer olan Ronaldo abisi sayılan Romario’nun kariyerini kendine örnek alarak hareket ettiği ve basamakları tırmanmayı başladığı kariyerinin en önemli yılında çok büyük bir patlama yaptı; Hollanda Ligi gol kralı olan Ronaldo, İspanyol devi Barcelona’nın ilgisini çekti.

1996 – 1997 sezonunda Barcelona’ya transfer edilen Ronaldo 37 maçta 34 gol lig de kaydetti. Copa Del Rey, ve Avrupa Kupa Galipleri Kupası da sayılacak olursa bu istatistik 49 maçta 47 gol oldu. Bir sonraki yıl ise Ronaldo Serie A devi Inter’e transfer edildi.

1996 ve 1997’de peş peşe FIFA Dünya’da Yılın Futbolcusu seçilen Ronaldo, 1998 Dünya Kupası’nda ise sergilediği performansla hayal kırıklığı yarattı. Turnuva boyunca sadece 4 gol kaydeden Ronaldo’nun milli takımı finalde de ev sahibi Fransa’ya mağlup olarak kupayı alamadı.

Ronaldo’nun ciddi bir sakatlık geçirmesinin ardından finalde sahaya çıkması birçok soru işaretinin doğmasına sebep oldu. Sakatlığı tam olarak geçmeden maça çıktığına inanılan O Fenômeno’nun, sponsoru Nike’ın zorlamasıyla oynadığı iddiası ortaya atıldı. Bu dönem 4 yıl boyunca Ronaldo’nun kariyeri üzerine gelen kara bulutların yıldız futbolcuyu çok zorlayacağı yılların başlangıcı oldu.

Bir yıl sonra Ronaldo’nun derslere konu olan “diz sakatlığı” kariyerinin ciddi bir şekilde bitme noktasına kadar getirdi. Sağ dizinden çok ciddi bir şekilde sakatlanan ve aylarca antrenman dahi yapamayan Ronaldo için özel kum havuzları hazırlandı. Yürümeler, ter atmalar, diz güçlendirmeler, hafif koşular, kondisyon antrenmanları derken Ronaldo belki de bugüne kadar hiçbir futbolcuya gösterilmeyen ilgi ve alaka ve dikkat ile sahalara dönebilmesi için çalıştırıldı ve tedavi edildi.

Bu sakatlık ilk ve son olmayacaktı; 2000’de sahalara ilk dönüşünde Lazio karşısında sadece 7 dakika sahada kalabildi ve dizinden yine sakatlanarak bir kez daha yere yığıldı.

2 ameliyat ve 20 aylık iyileşme süreci oldukça sancılı geçti. Yine aynı süreç başladı; özel kum havuzları bir kez daha hazırlandı, yürümeler, ter atmalar, diz güçlendirmeler, hafif koşular, kondisyon antrenmanları derken Ronaldo 2002 Dünya Kupası’na yetiştirildi.

Ronaldo, 2002’nin devamında 3. FIFA Dünya’da Yılın Futbolcusu ödülüne layık görüldü ve Inter’den Real Madrid’e 27.000.000 pound karşılığında transfer edildi. Bu transfer aylarca gündemden düşmedi. Bunu sebebi ise sadece Ronaldo değil aynı zamanda Real Madrid’e getirilen 3. Galactico olmasıydı. Inter teknik direktörü Hector Cuper ile yaşadığı problemler Ronaldo’nun Serie A şampiyonluğu yaşayamadan La Liga’ya bir kez daha geri dönmesine sebep olmuş ve Real Madrid’in Dünya yıldızlarını bünyesine katma programının 3. ismi yapılmıştı. Ronaldo, Galacticos taraftarının bağrına bastığı bir isim oldu; en azından kısa süre öncesine kadar!

Real Madrid’in Ronaldo ile ününü Dünya çapında daha da arttırma politikası işe yaradı; Ronaldo formaları Dünya’nın dört bir yanında Amerika’dan Asya’ya kırmadık reklam bırakmadı. Şan ve şöhretle Real Madrid’e gelen Ronaldo reklam kampanyasındaki başarısını Ekim 2002’e kadar sakat bekleyerek ilk başta gösteremedi. Ama Ronaldo’nun gelmesiyle patlayan bilet satışları O Fenômeno’nun yedek kulübesinde eşofmanlarıyla oturmasına rağen taraftarın her maçta O’na da ayrıca tezahürat yapmasına engel olmadı. Ronaldo sonunda ilk maçına çıktı ve Steve McManaman'ın pasıyla golünü de kaydetti. Ronaldo’nun henüz ilk maçında ortaya koyduğu performans bu yeteneğin bitmediği tam tam tersine bıraktığı yerden işine devam ettiğini taraflı tarafsız herkese gösterdi.

Ronaldo yine o bilindik tarzıyla sahadaydı. Çalımları, hızı ve şutları eskiyi aratmadı.

Ronaldo aynı güzel oyunu sezonun son maçında da sergiledi; Athletic Bilbao karşısında kaydettiği golle ilk sezonunu 23 golle tamamladı. Bu gol sayısı Şampiyonlar Ligi, ve özellikle Manchester United karşısında kaydettiği hat-tick’i kapsamazken 2003 O Fenômeno için çok daha önemli bir sene oldu. Ronaldo, Barcelona ile İspanya’da başaramadığını Real Madrid ile başardı ve yine 23 gol kaydederek tamamladığı sezonda Galacticos’u La Liga şampiyonluğuna taşıdı.

SAMBACI RONALDO
http://cache.eb.com/eb/image?id=74853&rendTypeId=4
Ronaldo uluslararası arenada ilk kez 1994’de Arjantin karşısında forma giyerek boy gösterdi. 2002 Dünya Kupası’nda gol kralı olan O Fenômeno, 8 golle Altın Ayakkabı’yı kazandı. Ronaldo Bu 8 golden 2’sini final maçında ev sahibi Almanya’nın ağlarına gönderdi. Ronaldo aynı zamanda bu performansla Brezilya efsanesi “Siyah İnci” Pele’nin Dünya Kupası finallerinde kaydettiği 12 gollük performansı yakaladı. 12 gole ulaşan Ronaldo ayrıca, Dünya Kupası’nda 4 gol daha kaydedince Dünya Kupası finalleri tarihinin en golcü futbolcusu olma başarına erişecek. Ronaldo’nun daha önce kaydettiği 4 finaller golü ise 1998 Dünya Kupası’nda gelmişti.

Ekim 2005 itibariyle 90 kez milli olan Ronaldo’nun Sambacılar hesabında 57 golü bulunuyor.

2 Haziran 2004 tarihi ise O Fenômeno için ayrı bir önem taşıyor. CONMEBOL 2006 Dünya Kupası finallerine kalabilme elemelerinde ezeli rakip Arjantin ile karşılaşan Brezilya’da Ronaldo kaydettiği 3 golle yaptığı hat-trick ile uzun süre konuşuldu. Ancak bu hat-trick pek alışık olunmayan bir hat-trick oldu çünkü Ronaldo 3 golü de penaltıdan kaydetti.

RONALDO HAKKINDA SÖYLENENLER

Pele: “Muhteşem. Ama önce Dünya Kupası’nı kaldırsın, sonra benimle kıyaslamaya başlarız.” Dünya Kupası’nı kazandıktan sonra: “Değişmediğini ve hala aynı hırs ve istekle oynadığını görmek çok güzel, ailesine önem veriyor ve akıllı biri. Ne kadar çok savunsanız da sizi geçecek bir yol bulabiliyor. Brezilya’da O’nun 1 numaralı hayranı benim ama yinede benimle, O’nu kıyaslamayın.”

Crujiff: “O’nu kimseyle kıyaslamayın. Tek ihtiyacı olan kendisi olması.”

Romario: “Fransa 98’de daha iyi tanıdım. O’nunla birlikte her şeyi kazanabilirsiniz.”

Capello: “Adı üzerinde O bir4 fenomen, büyük maçlarda büyük biri olmasını biliyor.”

Jairzinho: “Bir takım topu O’nun iki ayağının arasına atabilirse % 50 golü atmış sayılır.”

Giovanni: “Dünya’nın en iyi golcüsü buna şüphe yok. Her zaman gülmesini biliyor ve başına gelen terslikleri atlatmayı başarıyor.”

Bobby Robson: “Ronaldo gibi bir futbolcuyu bulamazsınız. Sansasyonel bir futbolcu ne zaman ne yapması gerektiğini de biliyor.”

Lineker: “Ronaldo’nun topla olan hızı hayatım boyunca denediğim ama yapamadığım bir şey oldu.”

Cesar Gomez: “O’nu marke etmek hayatta yaptığım en belalı iş oldu. Maç bittiğinde 500 dakika sahada kaldığımı zannettim.”

Zubizarreta: “Bu adam her pozisyonu gol pozisyonuna dönüştürebiliyor.”

Raul: “Ronaldo’dan öğrenmeye çalışıyorum. Patlayıcı bir güç ve bir anda peşindekilerden kurtulabiliyor. Çok basit O’nun seviyesinden çok uzağım.”

Shearer: “Ronaldo etrafta görebileceğiniz en iyi futbolcu. Daha neler başarabileceğini sadece Tanrı bilir.”

Oynadığı Kulüpler

1993-1994 Cruzeiro EC 14 (12)
1994–1996 PSV Eindhoven 46 (42)
1996-1997 FC Barcelona 37 (34)
1997–2002 Inter Milan 68 (49)
2002-2007 Real Madrid 98 (69)
2007 AC Milan 14 (12)

Başarıları

* 1996 Atlanta Olimpiyatları Gümüş Madalya
* UEFA En Değerli Oyuncusu Ödülü: 1998
* FIFA Dünya Kupası
2002 FIFA Dünya Kupası Altın Ayakkabı(gol kralı) - 8 gol
2002 FIFA Dünya Kupası Gümüş Top Ödülü - 2nd Best Player
2002 FIFA Dünya Kupası - Şampiyonluk
1994 FIFA Dünya Kupası - Şampiyonluk
1998 FIFA Dünya Kupası Altın Top - En İyi Futbolcu
2006 FIFA Dünya Kupası - Dünya Kupalarında En Çok Gol Atan Futbolcu-15 gol
* Copa América: 1997, 1999
* UEFA Kupası: 1998
* Kupa Galipleri Kupası: 1997
* Hollanda Kupası: 1996
* La Liga - Şampiyonluk: 2003
* Kıtalararası Kupa: 2002
* UEFA Süper Kupa: 2002
* İspanya Süper Kupası: 2003
* 2006 Altın Ayak Ödülü
* 2006 FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu

FenerbahCHE
15.Temmuz.2007, 14:44
“Bir takım topu O’nun iki ayağının arasına atabilirse % 50 golü atmış sayılır.”

En güzel yorum bu olmuş kesinlikle doğru Ronaldo=gol demek.

El Barto
15.Temmuz.2007, 14:46
O eski halinden eser yok şimdi... :)

FenerbahCHE
15.Temmuz.2007, 14:49
Evet son bir kaç sezondur Ronaldo eski formundan çok uzak nerde eski RONALDO

efsane olan RONALDO

Fıratcan Alçınkaya
15.Temmuz.2007, 14:52
Ronaldo büyük futbolcuydu... Harika oynuyodu eskiden... Inter deki sakatlığı kariyerine büyük etki yaptı...

spider3784
15.Temmuz.2007, 16:56
Ortasahadan top sürebilen Ronaldo yok artık.

ChAoS
15.Temmuz.2007, 17:18
Crujiff: “O’nu kimseyle kıyaslamayın. Tek ihtiyacı olan kendisi olması.”

Bu sözde geçerli bence Ronaldo için .

Sheriff
15.Temmuz.2007, 18:14
Dunyada 3kez yilin futbolcusu secilmis fazla kilolarina ramen hala hizli sayilabilecek mükemmel bir forvet.. Hayranıyım..

canavar20
15.Temmuz.2007, 23:44
Ne adamdı ama :)

Omerdinho
15.Temmuz.2007, 23:49
Ronaldo The Phatboy :D

fmsmyrna
16.Temmuz.2007, 00:33
En çok sevdiğim oyuncudur kendileri.Başarıları zaten biliniyor tüm dünyada bahsetmemize gerek yok o forvet yada santrafor değil golcü

RaSenGan
16.Temmuz.2007, 16:58
Boyu yazıyo ama kilosu yazmıyo.Merak ettim şimdi :)

Omerdinho
16.Temmuz.2007, 18:14
Boyu yazıyo ama kilosu yazmıyo.Merak ettim şimdi :)

Ronaldo forma numarası olan 99'u zorluyor

bende özgür'ün yalancisiyim :D

ivan
16.Temmuz.2007, 19:26
İstediği kadar kilo alsn bu adam dünyada 1 numara süperrr ötesi oyuncu

esos07
16.Temmuz.2007, 20:21
katılıyorum,2 defa dizinden çok ağır sakatlık geçirdi,toparlaması elbette zor,ben eski günlerine dönüş yapacağına inanıyorum ki şu andada hiç fena değil kendisi

crazysebo
18.Temmuz.2007, 17:34
o sakatlıklardan sonra bile ayakta kaldi eskiden en sevdigim oyuncuydu .Dİyet şart:D

sananes
28.Haziran.2010, 18:35
pele ah pele yorumlara bak bence sen balonsun pele çok şanslı bir balon.ronaldo dünyanın gördüğü en büyük forvettir en azından benim gözümde.23 yaşında sakatland ilk kez.sakatlandktan sonraki çığlıklarını duymak herşeyi anlatır aslında bu adam oralardan gelip dünya kupasını da kazandı.çocukken bir golünü göstermişlerdi bi tv programında sonra yorumcu döndü reklam filmi mi bu demişti:) işte öyle bi adamdır ronaldo

hakkında yazılan bir sözde benden : "futbolu bilenler; bir dönem sağ dizinin kurbanı olan ronaldo’nun sakatlıklarla boğuşmadığı bir kariyeri olsaydı adının bugün mars da dahi bileneceğine inanır."

ForCimbom
28.Haziran.2010, 19:50
ronaldo nun sorunları sadece sakatlık değil. bildiğim kadarıyla çok fena bir özel hayatı var aynı zamanda madde bağımlısı da galiba.

ama gerçekten aşırı yetenekli bir oyuncu.

titates1
30.Haziran.2010, 19:35
messiyle , c.ronaldoyu yanyana koyar top diye oynar , fenomen

BleedingMoon
30.Haziran.2010, 21:42
kaleciyi çalımlama tekniğinin hastasıyım.

eXcitinG
02.Temmuz.2010, 22:15
http://www.youtube.com/watch?v=4Jy9XIwGfwQ

Fenomeni ona yakışacak müzikLer eşLiğinde anLatan bir video.

Ben onu bunu anLamam arkadaş. Benim gördüğüm geLmiş, geçmiş en iyi forvettir. RonaLdo ve Messi top nedir biLmezken bu adam çaLımın kitabını yazıyordu.

El Barto
02.Temmuz.2010, 22:17
Dünya Kupası'nda nedense gözüm hep onu aradı yahu. :)

sananes
03.Temmuz.2010, 14:43
dunganın milli takımında rahat oynardı zaten.en formda fabianodan iyidir ronaldo.fabiona oyunun genelinde etkisiz kaldı hep pozisyon gelirse attı yada kacardı bunları ronaldo 50 yasında dahi yapabilir

Zekirdek
03.Temmuz.2010, 14:45
dunganın milli takımında rahat oynardı zaten.en formda fabianodan iyidir ronaldo.fabiona oyunun genelinde etkisiz kaldı hep pozisyon gelirse attı yada kacardı bunları ronaldo 50 yasında dahi yapabilir

Luis Fabiano'yu oldum olası sevmemişimdir. Forza Hasan Sas.

Sheriff
06.Temmuz.2010, 01:02
Kesinlikle Nilmar, Luis Fabiano gibi oyunculardan en kötü Ronaldo 10 kat iyidir..

Ahmet Göktaş
06.Temmuz.2010, 01:40
2002'ye bakıyorum... 2010'a bakıyorum... Brezilya eski korku veren , rakibini daha maça çıktığı ilk 11 ile umutsuzluğa düşüren Brezilya değil.Ronaldo gibi bir efsanenin yokluğu hissediliyor gibi yıllardır.

LifeYourself
29.Temmuz.2010, 21:46
Ronaldo istese biraz daha dikkatli oynayıp hiç sakatlanmadan oynayabilirdi ama ilk videoda gördüm ki o böyle oynamayı seviyor defanslar formasından çekiyor ayağını tekmeliyorlar vermiyo topu.Bir estetiklik yok ama yıkılmadım ayaktayım şarkısını en iyi anlatan adam galiba:D

di canio
23.Ekim.2012, 22:30
Maradona'nın son dönemine de denk geldim. Ama bu gözlerin gördüğü en iyi futbolcudur. Görüntüler çok kaliteli değil ama izleyince bir garip oldum, paylaşmak istedim.

Ronaldo temalı bir reklam

Muhteşem tekniği, stili.

EndoplazmiK RetikuluM
24.Ekim.2012, 01:51
Yaşım elvermediğinden Ronaldo'yu hiç -bilinçli bir şekilde- izlemedim. Yukarıdaki 2. videonun ilk dakikasını bile izleyince ne kadar şanssız olduğumu anlıyorum.

Sheriff
31.Ekim.2012, 02:23
Durduramazlardı, tekmeyle durduramazlardı, çelmeyle, çekmeyle, itmeyle durduramazlardı, ne çalım atmasına engel olunabilirdi nede gol atmasına. Sahada formsuz Ronaldo diye bir şey yoktu, sahadaysa her zaman rakibin çekindiği bir oyuncuydu. 90' da 5 kişiyi çalımlayıp gol atabilirdi, en hızlı, en çevik, en teknik, en bitirici, en güçlüydü. Anlatmaya kelimeler yetmez onu. Benim izlediğim Zidane ile birlikte en iyi iki oyuncudan biri.

davidvilla
31.Ekim.2012, 11:24
Durduramazlardı, tekmeyle durduramazlardı, çelmeyle, çekmeyle, itmeyle durduramazlardı, ne çalım atmasına engel olunabilirdi nede gol atmasına. Sahada formsuz Ronaldo diye bir şey yoktu, sahadaysa her zaman rakibin çekindiği bir oyuncuydu. 90' da 5 kişiyi çalımlayıp gol atabilirdi, en hızlı, en çevik, en teknik, en bitirici, en güçlüydü. Anlatmaya kelimeler yetmez onu. Benim izlediğim Zidane ile birlikte en iyi iki oyuncudan biri.

İtalya liginde ayagını eline verdiler durdu :)
Şaka bi yana couto pozisyonunda tamamen şansızlıktan tekrar sakatlandı ağlamıştı falan o pozisyon onun sonu oldu.
Maçı da tv8 veriyordu izleyen hatırlar :)
Biraz da topu cok ayagında tutmanın cezasını cok cekti ronaldo.
Şimdiki brezilya forvetleriyle karsılaştırıldıgında zaten 100 gömlek üstün oldugunu görüyoruz.
Hele o pato'ya falan Ronaldo deniyordu ya bi aralar. Yanından geçemez.