View Full Version : Beşiktaş:5 - FC Hall:0
Ralph
12.Temmuz.2007, 00:08
Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Futbol Takımımız, buradaki ilk hazırlık maçında FC Hall'u 5-0 yendi. Gollerimizi 4 ve 19. dakikalarda Delgado, 31. dakikada Aydın Karabulut, 48. dakikada Serdar Kurtuluş ile 60. dakikada İbrahim Kaş attı.
Ekibimiz'in kamp yaptığı otele 45 dakika mesafedeki Hall Stadı'nda oynanan karşılaşmaya gurbetçilerimiz büyük ilgi gösterirken, maçı Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören ile birlikte Futbol Şubesi'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Celal Kolot ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mario Berk de izledi.
Siyah Beyazlılarımız'ın büyük üstünlüğü ile geçen mücadelede Burak Yılmaz, sağ arka adalesinden sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalırken, Ekibimiz sahadan 5-0 galip ayrıldı. Takımımız yarını izinli olarak geçirecek.
MAÇIN AYRINTILARI
Beşiktaş: Rüştü Reçber (Hakan Arıkan Dk.46), Ali Tandoğan (Mustafa Doğan Dk.46), Baki Mercimek, İbrahim Toraman (Koray Avcı Dk.46), İbrahim Üzülmez (İbrahim Akın Dk.46), Serdar Özkan (Ricardinho Dk.46), Cisse (Fahri Tatan Dk.46), Delgado (Serdar Kurtuluş Dk.46), Aydın Karabulut (İbrahim Kaş Dk.46), Bobo (Batuhan Karadeniz Dk.46), Can Erdem (Burak Yılmaz Dk.46 / Koray Şanlı Dk.50)
FC Hall: Grass, Lebeda, Manuel (Steimkelmer Dk.46), Fögen, Heel, Lemisson, Paris (Reme Dk.46), Promsten, Eggen (Fabian Dk.46), Akif, Christian
Goller: Delgado (Dk.4 - Dk.19), Aydın Karabulut (Dk.31), Serdar Kurtuluş (Dk.48), İbrahim Kaş (Dk.60)
Bugra19o3
12.Temmuz.2007, 00:32
bunlar öenmli değil öenmli olan süper kupa cl ve lig ;)
RoNNiE91
12.Temmuz.2007, 00:57
Normal bir skor.Olması gereken oldu.
Fernando Gago
12.Temmuz.2007, 01:47
Kadronun tamamı kullanılmış nerdeyse
Fıratcan Alçınkaya
12.Temmuz.2007, 02:06
İyi bir skor moral olmuş oldu...
GeNç KaRTaL
12.Temmuz.2007, 16:18
Bu tür maçlarda skor önemli değildir.Delgado'nun gollerini gördüm.Güzel goller atmış.İnşallah bu sezon gerçek performansını sergileyecek.Bu arada maçın tamamı 17:15'te BJK Tv'de arkadaşlar.Ben kesin seyredeceğim.
Ralph
12.Temmuz.2007, 18:46
Şemsi iyi oldu söylediğin valla.Yeni yakaladım.Çok sağolasın.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Şu anda izliyorum da baya bi tek kale oynamışız :D Zaten takım dandik normal ama ben bu sene birşeyler yapacağız gibi geliyor.
GeNç KaRTaL
12.Temmuz.2007, 20:41
Arkadaşlar maçın tamamını seyrettim.Takımımızın oyunundan memnun kaldım.Her ne kadar rakibimiz güçsüz olsada iyi oyun beni tatmin etti.Sizlere maçtan izlenimlerimi aktaracağım.
Ertuğrul hocanın bu seneki taktik anlayışını hemen hemen çözdüm.Rakibe göre 4-4-2 ya da 4-2-3-1 dizilişinde oynayacağız.Ertuğrul hoca bize verdiği sözü tutacak gibi geliyor bana.Zaten ben ondan her zaman umutluydum.Bu maçla umutlarım daha da arttı.Ertuğrul hocanın sisteminde amaç çabuk oynamak.Oyuncular bir birlerinin kademelerini iyi tutuyor.Genelde tek pas kullanmalarını istiyor oyunculardan.Antremanlardada bunun üzerinde duruyormuş.Yani bu sene geçen senenin aksine daha göze hoş gelen futbol seyredeceğiz.Arkaya yaslanan bir futbol stili olmayacak.Hele ofsayt taktiği hiç olmayacak.Günümüz futboluna uygun bir sistemle oynatacak Ertuğrul hoca.Bunları bu maçtan sezdim ben.
4-4-2'de tek ön libero,kanatlara yayılan bir oyun sistemi olacak.Delgado ortada serbest oynayarak geçen sezonun aksine süper bir performans gösterecektir bu sistemde.Takım hareketli ve kademeleri sağlam bir şekilde oynayacak.Kanatlardan ve ortadan forvetler beslenerek gol arzulanacak.Anladığım kadarı ile genelde bu sistem kullanılacak.
4-2-3-1 sisteminde tek forvetin yükünü kanatlardan bindirme yapacak oyuncular hafifletilecek.Çift ön libero ile defans önlemi sağlanacak.Genel oyun mantalitesi bu sistemde olacak.Tek pas,çabuk oyun.Bu sistemi kritik maçlarda oynayacağız gibi geliyor bana.
Şimdi maçta göze batan isimleri sizlere aktaracağım.
Serdar Özkan:Maçta sağ kulvarı çok iyi kullandı.Bir ara sol kanattada iyi oynadı.Çok yetenekli bir isim.Tekniği iyi.Bindirmeleri çok tehlike oluşturdu.Açıkcası oynadığı oyun ile beni etkiledi.
Can Erdem:Uzun boylu,teknik bir forvet.Değerlendirildiğinde bir Hakan Şükür bir Luca Toni olabilir.Oyunu ile umut vaad etti.
Aydın Karabulut:Sol kulvarda oynadığı oyunu çok beğendim.Bir de gol attı.Alt yapımızda transferinden sonra kendini geliştirmiş.Kanatlı sistemde tehlikeli olabilecek bir isim.
Delgado:Bu maçta iki süper gol attı.Mevkisinde oynadığında neler yapabileceğini gösterdi.Rico paşayı bu sene yedek bırakacaktır.Bu sene gerçek Delgado'yu seyredeceğiz.Rico paşaya oranla daha hareketli.Oyunu iyi yönlerdirdi.
Rüştü:Çok iyi oynadı.Kalesinde yaşanan tehlikelerde tecrübesi ile gole engel oldu.Kalesini iyi korudu.Bu sene çok iyi bir Rüştü seyredeceğimize sinyal verdi.Bu arada bu senenin kaleci formaları çok güzel olacak gibi.Kendi renklerimizden oluşacak.Çok beğendim.
Cisse:Fiziği Kleberson'a göre çok çok iyi.Ayağa pas yapıyor.İkili mücadelelerde çok etkili.Ayrıca soğuk kanlı olmasıda bir artı.
Serdar Kurtuluş:Büyük ihtimal bu sene sağ bekte oynayacak.Bence orada iyi performans gösterecektir.
İbrahim Akın:Çok istekli.Bana gelecek sene için umut verdi.
Bobo: Daha iyi olacaktır.Geçen sene ilk dönemdeki Bobo'yu tekrar göreceğiz.
İbrahim Kaş:İyi bir stoper.Bu sene kadroda derinlik oluşturcak bir isim.
Rico paşa:Pek hareketli değildi ama attığı kilit pasları ile kendini gösterdi.Bana göre forma savaşında Delgado karşısında çok zorlanacak.
Batuhan:16 yaşında olmasına rağmen sırıtmadı.Umut verdi.Daha iyi olacak.
Baki:Her zamanki gibi iyi niyetliydi.Elinden geleni yaptı.Bu sene gerektiğinde Ertuğrul hoca onu kullanabilir.
İyi bir stoper alırsak bu sene bomba gibi bir kadro ile geliriz.Ertuğrul hoca uzun lig maratonunda gençlerdende yararlanacak gibi.Gençler bu maçta görev verildiğinde değerlendirebileceklerini gösterdiler.Oynamayan oyuncularda eklenince gelecek sezon için daha iyi bir analiz yapmaya çalışacağım.
Ralph
12.Temmuz.2007, 21:22
Yorumlarının hepsine tamamen katılıyorum Şemsi.Çok iyi değerlendirmişsin.Geçen senden çok farklı bir şekilde hazırlanıyor bu sezona Beşiktaş.Jean Tigana'nın o bitmek tükenmek bilmeyen inatları yüzünden gülünç durumlara düşüyorduk.Düşünsenize İbrahim Toraman stoper bir oyuncu aslında.Tigana gitti sağ kanatta oynattı.Birazdaha zorlasa ortasahaya ilerleyecekti.Ayrıca tek forvet anlayışıyla son derece sıkıcı bir hal alan maçlar seğretmek zorunda kalmıştık.Ama FC Hall maçında da gördük ki yine tek forvet ama gerek delgado gerek ssol ve sağ kanattaki oyuncular forvete fazlasıyla yardımcı oluyor.Maçtan anlamayan bir insan için dikkatini çekecek bir detay bu...Birden bire çoğalıyor ve 2-3 ve hatta 4 kişi olabiliyor akınlarda.Bu istediğimiz Beşiktaş...
Rodrigo Tello
12.Temmuz.2007, 22:08
Semsi cok güzel analiz etmissin Tesekkürler...Delgadonun 2.golu cok şık görülmeye deger..
GeNç KaRTaL
12.Temmuz.2007, 22:19
Sağolun arkadaşlar.Elimden geldiği kadar maçları sizlere yorumlamaya çalışacağım.Bu seneden çok umutluyum.Bu sene istediğimiz başarılar gelmese bile uzun vadedede çok güzel şeyler yaşayacağız.
eXcitinG
13.Temmuz.2007, 15:23
Hep dediğim gibi DeLgado ve Rico doğru yerde doğru sistemde kuLLanıLırsa çok işLer yaparLar diye.Dediğim yavaş yavaş çıkıyor.Rico da DeLgado da daha iyi oLacak ve bu sezon geçen sezona oranLar performansLarı kat kat artacak.
GeNç KaRTaL
13.Temmuz.2007, 15:34
Hep dediğim gibi DeLgado ve Rico doğru yerde doğru sistemde kuLLanıLırsa çok işLer yaparLar diye.Dediğim yavaş yavaş çıkıyor.Rico da DeLgado da daha iyi oLacak ve bu sezon geçen sezona oranLar performansLarı kat kat artacak.
Ertuğrul hocada ilk geldiğinde demişti.Benim zamanımda oyuncuların performansları geçen sezona göre daha iyi olacak.Açıkcası Ertuğrul hocadan umutluyum.
Delgado iyiydide Rico paşa geçen seneden pek farklı gözükmedi bana.Ama inşallah o da en iyi performansını gösterir bu sezon.
Rodrigo Tello
13.Temmuz.2007, 15:44
Ertuğrul hocada ilk geldiğinde demişti.Benim zamanımda oyuncuların performansları geçen sezona göre daha iyi olacak.Açıkcası Ertuğrul hocadan umutluyum.
Delgado iyiydide Rico paşa geçen seneden pek farklı gözükmedi bana.Ama inşallah o da en iyi performansını gösterir bu sezon.
Ben Rico'nun hiç bu kadar kostugunu gormemiştim :)
Ralph
13.Temmuz.2007, 15:47
Ben Delgado'da mükemmel bir yükseliş gördüm.İnanılmaz istekliydi.Sürekli press yaptı.Ricardinho fazla dikkatimi çekmedi demek ki bi fark yok.Ama Cisse de okadar göze çarpmadı.Ama ne demişler büyük oyuncular büyük maçlarda belli olur :D
Rodrigo Tello
13.Temmuz.2007, 17:30
Ben Delgado'da mükemmel bir yükseliş gördüm.İnanılmaz istekliydi.Sürekli press yaptı.Ricardinho fazla dikkatimi çekmedi demek ki bi fark yok.Ama Cisse de okadar göze çarpmadı.Ama ne demişler büyük oyuncular büyük maçlarda belli olur :D
Daha dur ya Cisse yeni geldi ortama ayak uydurması biraz zaman alır.
Emurafu
13.Temmuz.2007, 18:18
Arkdaslar oynadıgınız takım 3. lig takımı o yüzden böyle maclar aldatıcı olabilir onun için daha zorlu maclar oynandıkca kimin ne oldugu belli olur
Rodrigo Tello
13.Temmuz.2007, 19:26
Arkdaslar oynadıgınız takım 3. lig takımı o yüzden böyle maclar aldatıcı olabilir onun için daha zorlu maclar oynandıkca kimin ne oldugu belli olur
Bunun farkındayız (::) Ama takım iyi yolda bunu anlatmaya calısıyoruz !
GeNç KaRTaL
13.Temmuz.2007, 19:39
Cisse'de iyi oynadı bence daha yeni gelmiş olmasına rağmen.Bir asist bile yaptı.Adamın kumaşı iyi.