PDA

View Full Version : Rüştü Dünya Kupası Davetini Reddetti

GeNç KaRTaL
13.Temmuz.2007, 20:23
Beşiktaş´ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber, Dünya Karması´nda oynama teklifini, yoğun çalışma programı nedeniyle geri çevirdiğini açıkladı.

Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Nelson Mandela´nın 89. doğum yılı nedeniyle yapılacak Dünya Karması-Afrika Karması maçı için Rüştü´nün davet aldığı belirtildi. Güney Afrika´nın Cape Town kentinde 18 Temmuz Çarşamba günü yapılacak karşılaşmaya davet edilmekten dolayı büyük gurur duyduğunu belirten Rüştü, "Ekibimizin yoğun kamp ve maç trafiği nedeniyle, teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam ile de görüşerek organizasyondan affımı istedim" dedi.

Rüştü´nün yanı sıra Hakan Şükür de , Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından dünya karmasına davet edildi.

Milli futbolculara çağrı, Güney Afrika´da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası´nın tanıtımı ve eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela´nın 89. doğum günü dolayısıyla Afrika Karması ile Dünya Karması arasında yapılacak maç için yapıldı.

Güney Afrika´nın Cape Town kentinde 18 Temmuz Çarşamba günü oynanacak maçta Hakan Şükür ve Rüştü´nün yanı sıra aralarında Pele, Gullit, Zinedine Zidane, Ronaldinho, Eto´o, Christian Karembeu, Emilio Butragueno ve Zubizaretta gibi dünya futbolunun gelmiş geçmiş en ünlü yıldızlarının forma giymesi bekleniyor.

FIFA futbolcu temsilcisi Hakan Azman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dünyaca ünlü 50 yıldız futbolcunun mücadele edeceği bu maça Türkiye´den de Hakan Şükür ve Rüştü´nün girmesi için FIFA nezdinde çalışma yürüttüklerini belirterek, milli futbolcular için FIFA tarafından gönderilen davetiyelerin ellerine ulaştığını, futbolcuların davetlerinin de kulüplere gönderildiğini kaydetti.

Cape Town´daki karşılaşmayı 60 binden fazla futbolseverin izleyeceği bildirilirken, maçın gelirlerinin AIDS ile mücadele için kullanılacağı aktarıldı. Maçta ayrıca ırkçılığa karşı mücadele için işbirliği de ön plana çıkarılacak.

uAburak89
13.Temmuz.2007, 20:25
Hakan Şükür de sakatlığı nedeniyle katılamayacakmış galiba..

GeNç KaRTaL
13.Temmuz.2007, 20:43
Rüştü bitti diyenleri görmek istiyorum.Adam hala Dünya Karmasına seçiliyorsa demek ki bitmemiş.;)

Ralph
13.Temmuz.2007, 20:44
Kesinlikle...Ayrıca örnek bir davranıştır bu yaptığı...Herkes reddetmez.Antremanlara ve BJK ye daha çok önem verdiğini gösterir.

Krusty
13.Temmuz.2007, 20:46
vayyy bee artiste bak sen. :D

Ralph
13.Temmuz.2007, 20:47
Eeee doğrular bunlar :D

El Barto
13.Temmuz.2007, 20:49
Ben gidip oynamasını isterdim şahsen... Ama tabii kendi kararı.

BlackEagle19o3
13.Temmuz.2007, 20:50
Ben de gitmesini isterdim ama demekki programları yoğun onlar daha iyi bilirler;)

Ralph
13.Temmuz.2007, 20:54
Niye beyler.Eğer giderse en az 1 hafta yok demektir.Sora bide bunun gelip dinlenmesi var.Böyle düşünün.Rüştü bizim 1. kalecimiz.

El Barto
13.Temmuz.2007, 20:55
Yani 1 hafta olmayacak olması yada 1 maç kaçıracak olması Beşiktaş'a birşey kaybettirmez belki ama Rüştü'nün orada Beşiktaş'ın kalecisi olarak bulunup kaleyi koruması itibar açısından Beşiktaş'a çok şeyler katardı bence.

Fernando Gago
13.Temmuz.2007, 21:34
Keşke katılsaydı ama Milli takımda özel maçta olanlar hala aklında galiba :) yorgunluk bahane işte

Omerdinho
13.Temmuz.2007, 21:54
Rüştü bitti diyenleri görmek istiyorum.Adam hala Dünya Karmasına seçiliyorsa demek ki bitmemiş.;)
Dünya Karma'larina genelde 30 yasinin üstündeki oyuncular secilir.

Ralph
13.Temmuz.2007, 23:42
Peki onca kaleciden neden rüştü??? bunu düşünün...

_ReaL_
13.Temmuz.2007, 23:44
adamın üzerinde o kadar baskı var kii
bunu bile demek zorunda kaldı

Omerdinho
13.Temmuz.2007, 23:54
Peki onca kaleciden neden rüştü??? bunu düşünün...
Buffon kabul edermiydi sence? Kabul edebilecek birisine teklif ettiler.. oda redetti.

BlackEagle19o3
14.Temmuz.2007, 00:27
Buffon kabul edermiydi sence? Kabul edebilecek birisine teklif ettiler.. oda redetti.
Ne alakası var ben mantığı çözemedim burda:icon_eek:
Yani Rüştüye teklif yapılmasın iyi kaleci olmasıyla alakası yok mu diyorsun

anilton
14.Temmuz.2007, 00:27
Dünya Karma'larina genelde 30 yasinin üstündeki oyuncular secilir.

R.Carlos neden yok acaba...

MeMo
14.Temmuz.2007, 00:40

Herkes varda bir Carlos yok sanki bilmiyorsun Carlos'u hayret yahu

anilton
14.Temmuz.2007, 00:43
Herkes varda bir Carlos yok sanki bilmiyorsun Carlos'u hayret yahu

Neden sorduğumu anlamadın sen...

MeMo
14.Temmuz.2007, 00:45
Neden sorduğumu anlamadın sen...

Yanlış anlamadığımı biliyorum ama inş öyledir

anilton
14.Temmuz.2007, 00:48
Yanlış anlamadığımı biliyorum ama inş öyledir

R.Carlos'u kötülemek için söylenmiş bir laf değil.Artı R.Carlos kötü diyenin akli dengesinden şüphe duyarım...

Umarım o anlamıştır ne sormak istediğimi...

Hugo
14.Temmuz.2007, 02:26
Başlığı gördüm ne dünyası ne kupası dedim bir an..

keşke gitseymiş bence.

robussah
14.Temmuz.2007, 03:03
bence gitmeliydi bu teklif ne kadar ben de bazen kabul etmesemde onun iyi bir kaleci olduğunu gösterir

Omerdinho
14.Temmuz.2007, 03:04
R.Carlos tatilde.. adam dogru dürüst tatil yapamadi biraksinlarda tatil yapsin..

TürkuAz
14.Temmuz.2007, 10:23
Rüştü büyük futbolcu...(:

RoNNiE91
14.Temmuz.2007, 12:18
30 yaşını geçen futbolculara bitmiş futbolcu denemez.Rüştü çağırıldığına göre bir iş var.Bende gitmesini isterdim ama kendi kararı tabii ki.

GeNç KaRTaL
14.Temmuz.2007, 13:30
Güney Afrika´nın Cape Town kentinde 18 Temmuz Çarşamba günü oynanacak maçta Hakan Şükür ve Rüştü´nün yanı sıra aralarında Pele, Gullit, Zinedine Zidane, Ronaldinho, Eto´o, Christian Karembeu, Emilio Butragueno ve Zubizaretta gibi dünya futbolunun gelmiş geçmiş en ünlü yıldızlarının forma giymesi bekleniyor.

Ronaldinho,Eto'o gibi isimler 30 yaşın altındamı?:rolleyes: Rüştü'yü bu büyük yıldızların arasına layık görüyorlarsa demek ki bu oyuncuda bir şeyler vardır.(::)