View Full Version : Türkiye'ye başka Hagi gelir mi?
El Barto
15.Temmuz.2007, 12:40
G.Saray, Schalke'ye benzemez. Hedef Florya'da çok daha büyüktür. Lincoln de iyi futbolcu ama 10 numara benim. G.Saray altyapısı Ajax'tan daha verimli.
G.SARAY'ın unutulmaz Romen futbolcusu ve teknik direktörü Gheorghe Hagi iddialı konuşup Türkiye'ye başka bir Hagi gelmez dedi. Steaua Bükreş'in başında Hollandanın Mierlo bölgesinde kampta bulunan efsane oyuncu, VATANın sorularını dobra dobra yanıtladı. Hagi şunları söyledi: Sarı-kırmızılıların son transferi Lincoln, Schalkede başarılı olmuş bir isim. İyi bir oyun kurucu ve pasör. Umarım başarılı olur. Ama G.Sarayda işler çok daha zordur. Schalkede oynamak, G.Sarayda oynamaya benzemez. Çünkü Cimbomun hedefi çok daha yukarılarda. Gerçek 10 numara ise benim. Türkiyeye benim gibi bir Hagi bir daha gelmez
BİR TEK EMRE VAR
TÜRKİYEde kendime benzettiğim bir tek oyuncu var. O da Emre Belözoğlu. Onu ben yetiştirdim. Ama o da çok istekli ve çalışkandı. Bir şeyler öğrenmek için her fırsatı kullandı. Nuri Şahini de beğeniyorum, o da yetenekli biri. Ama zamanı var. Ardayı da iyi tanırım. Antrenörken beraber çalıştık. Potansiyeli yüksek bir oyuncu. Sıkı çalışırsa, büyük bir yıldız olabilir. Fakat iyi bir 10 numara olmak için sol ayağını daha çok çalıştırmalı. Ona en büyük tavsiyem bu
TEZ KONUSU OLUR
HOCALIK yaptığım dönemde bir gözüm hep altyapıdaydı. Oradan 9 futbolcu (Özgürcan, Arda, Mehmet Güven, Mülayim, Uğur, Anıl, Ferhat, Aydın ve Zafer) hâlâ G.Sarayda oynuyor. Onlarla bu kadar ilgilenmemin nedeni, transfere ayıracak paramızın olmamasıydı. Bu nedenle de kendi yıldızlarımızı kendimiz yetiştirdik. Bu gençlerle Göteborgu 4-0 yendim. İnanıyorum ki Feldkamp da gençlerle yakından ilgilenecektir. Altyapıya çok önem vermek gerekir. G.Sarayın bu konuda hiç problemi yok. Bu Avrupada tez konusu bile olabilir. Bunda Fatih Terim, Ali Yavaş ve benim büyük katkımız var. Ajax nasıl bir örnekse, G.Saray da olabilir
HAKSIZLIK YAPILIYOR
HAKAN ile ilgili yapılan yorumları da doğru bulmuyorum. Kariyeri ve yaptıkları belli. Hocası olsam, hiç düşünmeden oynatırım. Umarım hayatını G.Saraya adamış olan Hakan, futbolu G.Sarayda bırakır. Yeni hoca Feldkampa da başarı diliyorum. Onun da yaşıyla ilgili bazı polemikler var. Ama Kalli çok tecrübeli bir hocadır. Birçok büyük başarıya imza atacağına inanıyorum. Ancak bunlar için ona biraz zaman tanınması gerekiyor. Eğer sabredilirse, G.Sarayı istenen düzeye getirecektir
BİR GÜN DÖNECEĞİM
FUTBOLU erken bıraktığımı düşünmüyorum. Tam zamanıydı. Ama Türkiye ve G.Sarayı çok özlüyorum. Hoca olarak G.Saraydan ayrılırken, 6. sırada aldığım takımı, 2. olarak bıraktım. Kendi oyuncularımı kendim yetiştirdim. Yine de başarısız sayıldım. Ama benim vicdanım rahat. Çünkü başarılıydım. Ama bir kırgınlığım yok. Türkiyede çok güzel günlerim geçti. Bir gün bir şekilde oraya döneceğimi biliyorum. Ama hangi vasıfla ya da ne amaçla olur, onu bilemiyorum. Futbol adına yapılabilecek her şeyi eksiksiz yaptım. UEFA Kupasını alalı 7 yıl oldu. Ama Türkiyede hâlâ ulaşabilecek bir başka takım çıkmadı.
KAYNAK (http://www4.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=15.07.2007&Newsid=127924&Categoryid=5)
mahoo
15.Temmuz.2007, 12:43
Dogru demis..Bu hususta mutevazi olmasini beklemiyorum zaten..
Fietra 10
15.Temmuz.2007, 12:45
gelir ama çok zor...bi de şimdi feldkamp'a saglanan kaynak ve alınan oyuncular 100.yılda Hagiye yapılsaydı ve hagi şampiyon olsaydı bence şuanda takımın başında o olurdu...
paco
15.Temmuz.2007, 15:43
Gelsede hagi gibi basarili hirsli olur mu .... bence cok zor ......
spider3784
15.Temmuz.2007, 16:13
Hagi gibi kimse gelemez başka.
Emurafu
15.Temmuz.2007, 16:18
Alt yapı hakkında cok dogru söylemiş avrupa düzeyinde alt yapımız var ondan alt yapımızı örnek almaya gelen bir cok avrupa takımı oldu
Hagi gibi gelse bile acaba haginin verdigi h,izmetleri hangi futbolcu yapacak Suana kadar hiçbir yabancı futbolcu türkiyeye hagi gibi olunmlu hizmetler vermedi
uAburak89
15.Temmuz.2007, 16:49
Gelmez <.>
eXcitinG
15.Temmuz.2007, 17:00
GeLmez.FazLa söze de gerek yok..
El Comandante
15.Temmuz.2007, 17:09
Hagi çok başka bir futbolcuydu.Onun gibi bir futbolcu bir daha gelmeeeeez.
Aşk-ı Şehir
15.Temmuz.2007, 17:12
Hagi Galatasaray taraftarı için bir ilahtır onun yerini hiç bir zaman kimse alamayacaktır ;;)
BlackEagle19o3
15.Temmuz.2007, 17:33
Hagi bir numara ne Linclon ne Alex ne Rico kimse onun gibi olamaz;)
nerazzuri
15.Temmuz.2007, 17:38
Alex var cnm burda ne demek Hagi gelirmi? İstatiklerle konuşuyosanız Alex 3 sezonda Hagi'den daha çok gol attı.
Yok istatistik demios Taraftarın sevgilisi diyosanız.
O zamanda Pascal Nouma geldi inanın Hagi'den daha çok sevilio.
uAburak89
15.Temmuz.2007, 17:47
Hagi Galatasaraya kupa getirdi, Avrupada destan yazdı bu takım.. Jeneriklik goller attı, takımını sırtladı.. Onu özellikle Avrupa maçlarında ortalıktan kaybolan bir Alexle karşılaştırmak, en büyük hakaret olur herhalde..
spider3784
15.Temmuz.2007, 17:48
Alex var cnm burda ne demek Hagi gelirmi? İstatiklerle konuşuyosanız Alex 3 sezonda Hagi'den daha çok gol attı.
Hagi ile Alex'i karşılaştırabilyorsan seni tebrik ederim.
BlackEagle19o3
15.Temmuz.2007, 17:54
Serkan bu yorumunda sadece gülüp geçiyorum.Haginin yanında Alexe futbolcu bile demem;)
C h A o S
15.Temmuz.2007, 19:00
bu yorumuna acayip gıcık oldum.Alex ve pascal nouma'yı, hagi'yle bir tutuyorsun.Pes yani.
perpetua
15.Temmuz.2007, 19:15
Lutfen yanlis anlama, insanin yasina gore normalde yorum yapmam ama Hagi Turkiye'ye geldiginde, yani 11 sene once 5 yasindaydin. Hagi Galatasaray'dan ayrildiginda ise 10 yasindaydin. Gercekten saglikli bir karsilastirma yapabilecegini dusunuyormusun?
Gol atma asist yapma istatistikleri futbol'da ikinci derece onem tasir cunku futbol tam anlami ile bir takim oyunudur.
Ornegin bu video'da (http://www.youtube.com/watch?v=PKResruHHHQ) gordugun pas futbol'da asist sayilmaz cunku Hagi'nin pas verdigi forvet oyuncusu rakibini gecip gol atmistir. Peki bu golde Hagi'nin katkisi yok mu demektir?
TR.CaPTaiN
15.Temmuz.2007, 21:22
Ajax'ın altyapısıyla hiçbir kulübün altyapısı kıyaslanamaz.
nerazzuri
15.Temmuz.2007, 21:23
Ajax'ın altyapısıyla hiçbir kulübün altyapısı kıyaslanamaz.
Kaptan'a katılıyorum. Ama gs'nin altyapısı da çok tek eksikleri bu oyunculara forma şansı vermemeleri
spider3784
15.Temmuz.2007, 21:27
Bence yeterince forma şansı veriliyor, sportif başarı azaldığı için yeterince forma şansı bulamamıştı geç oyuncular.
Omerdinho
15.Temmuz.2007, 22:03
Hagi altyapi konusunda biraz abartmis GS Altyapisi Dünya Futbol'una kac tane futbolcu kazandirdi birisi sayabilir mi?? bakin Türkiye demiyorum Dünya Fubolu diyorum..
ekolata
15.Temmuz.2007, 22:08
Ooooo alex ve nouma Hagiden daha iyi yani he vay canına .
spider3784
15.Temmuz.2007, 22:22
Hagi altyapi konusunda biraz abartmis GS Altyapisi Dünya Futbol'una kac tane futbolcu kazandirdi birisi sayabilir mi?? bakin Türkiye demiyorum Dünya Fubolu diyorum..
Bir zamanlar Dünya 3. olan Türkiye milli takımında Galatasaray'dan kaç tane oyuncu vardı diye bir soru sorsam seni aydınlatmış olurum sanırım..
Emurafu
15.Temmuz.2007, 22:22
Bazı konularda haklısın tabiki ama neresi cok abartılmıs anlamıyorum Suanda Galatasarayın alt yapısı avrupa düzeyinde mesela gecenlerde avrupadan bir cok takım Alt yapıyı örnek almak için incelemeye geldi..........Ayrıca En iyi alt yapıların oldugu turnuvaya her yıl cagrıldık isvicrede düzenleniyor bir cok scoutlar ve platini katılıyor katılıyor orda sansız sekilde penaltılarda yenilip.. 2. olduk.....
Daha sonra dünya futboluna ve türk futboluna kazandırdıklarımız Emre,Okan,Tugay,Arif,Bülent,ARDA vs vs...............Kazandırdıklarımızın cogu avrupaya transfer oldu geri gelenlerde old falan filan.......Dünya 3. olan milli takımımıza bakarsan bunu iyi anlarsın ayrıca UEFA kupasını aldıgımız yıldaki kadroya bakarsanda anlarsın
Omerdinho
15.Temmuz.2007, 22:33
Iyide milli takimdakiler GS'nin altyapisindan cikmadi ki :) ben alt yapidan cikan dedim GS de oynamis olan demedim Emurafu bu saydiklarinin hicbirisi GS nin altyapisindan cikmadi..
Emurafu
15.Temmuz.2007, 22:37
Iyide milli takimdakiler GS'nin altyapisindan cikmadi ki :) ben alt yapidan cikan dedim GS de oynamis olan demedim Emurafu bu saydiklarinin hicbirisi GS nin altyapisindan cikmadi..Kardes kim cıkmadı alt yapıdansaydım işte emre,okan,tugay,bulent,arda,arif,sabrı ve daha bir sürü nerden cıktı ozaman bunlar.........
Ha şimdi emre falan su yasda geldi deme emre 12 yasında geldi alt yapıya ve bizim alt yapıda gelişti 16 yasında daha sonra fatih hoca ona sans vererek kazandırdı
Bu kural bütün alt yapı için gecerlidir bütün ülkelerde alt yapı böyle işler oyuncuyu alırsın egitirsin geliştirirsin sonra pazarlarsın
spider3784
15.Temmuz.2007, 22:40
Iyide milli takimdakiler GS'nin altyapisindan cikmadi ki :) ben alt yapidan cikan dedim GS de oynamis olan demedim Emurafu bu saydiklarinin hicbirisi GS nin altyapisindan cikmadi..
Nereden geldi bilmek isterim.
Omerdinho
15.Temmuz.2007, 23:06
Emre nasil altyapidan cikti,adam Günesspor'da yetisti Zeytinburnun'da... Arifte ayni takimdan cikma..
Emurafu
15.Temmuz.2007, 23:10
Emre nasil altyapidan cikti,adam Günesspor'da yetisti Zeytinburnun'da... Arifte ayni takimdan cikma..OFFFF Kardes Takım alt yapısınıa yeteneklı oyuncu alır tabiki emre baska takımda basladı ama 12 yasında geldi yetisti bizim takımda dahasonra 16 yasında kazanıldı bu olay böyle avrupada bütün alt yapılar böyle işler genc yetenekleri toplarsın alt yapıya egitirsin ben onu diyorum veya bazu gencler direk senin alt yapına kayıt yaptırır veya secmeler olur falan fılan
spider3784
15.Temmuz.2007, 23:22
Bu durumda, Avrupa'nın en büyük yetenekleri "amatör" diye tabir ettiğimiz kulüplerden çıkıyor.
perpetua
16.Temmuz.2007, 03:27
Koyun ortaya kanitlari, mantik yurutun birbirinize saygili, edepli bir sekilde tartisin.
Bir kisi demis Galatasaray alt yapisi kac tane dunya futboluna kac tane futbolcu kazandirmis. Ama farkinda degil ki Galatasaray alt yapisi yaklasik 4-5 sene once yeniden yapilandi. Genelde 15-16 yasinda alinan ve 1-2 yil PAF takiminda oynayip A takimina alinan oyuncular donemi 5-6 sene once daha erken yaslarda alt yapiya alinan ve egitilen oyuncularla birden yurutulmeye baslandi. Egitim seviyesi daha uste cikartildi.
Bunun meyvesi olarak Arda, Ozgurcan, Ferhat, Anil gibi oyuncular cikti ve cikmaya devam ediyor. 4-5 yillik bir yatirimdan bahsediyoruz. Bu 4-5 yillik yatirimin sonucunda 10 tane dunya futboluna damga vurmus oyuncu beklemek herhalde gercekci olmayacaktir. Hatta gelecek 5 yilda mevcut alt yapidan o seviyeye gelen oyuncu cikarsa bu basari olur.
Ote yandan cevap olarak Emre, Tugay, Bulent, Arif vs. isimleri ortaya atilmis. Bunlarin arasinda Galatasaray'a en erken yasta gelen Emre. O da 14 yasinda geliyor ve 2 yil icinde A takimda oynamaya basliyor. Digerleri daha gec yaslarda alt yapiya transfer ediliyor. Daha gec yaslarda geliyorlar cunku 5-6 senedir varolan oyuncu secimi ve egitimi anlayisi daha oncesinde yoktu.
Bir cok diger takim gibi yetenekli bulunan bazi oyuncular nispeten daha gec yaslarda kadroya ekleniyor, alt yapi takimlarinin gerisi de futbol okullarindan cikan veya sokakta oynarken kesfedilen genclerden olusuyordu. Galatasaray planli ve programli bir sekilde bu sistemi degistirdi ve Dardanel ve Gencler ile beraber Turkiye'ye kaliteli oyuncular cikartan nadir egitim merkezlerinden birisi.
Su anda bir Ajax gibi sayilan bir sistem olmamasi, dunya capinda yildiz cikarmamis olmasi da normaldir cunku Ajax'in alt yapi sistemi 4-5 senedir degil, 1918'den beri var.
Emurafu
16.Temmuz.2007, 03:37
Koyun ortaya kanitlari, mantik yurutun birbirinize saygili, edepli bir sekilde tartisin.
Bir kisi demis Galatasaray alt yapisi kac tane dunya futboluna kac tane futbolcu kazandirmis. Ama farkinda degil ki Galatasaray alt yapisi yaklasik 4-5 sene once yeniden yapilandi. Genelde 15-16 yasinda alinan ve 1-2 yil PAF takiminda oynayip A takimina alinan oyuncular donemi 5-6 sene once daha erken yaslarda alt yapiya alinan ve egitilen oyuncularla birden yurutulmeye baslandi. Egitim seviyesi daha uste cikartildi.
Bunun meyvesi olarak Arda, Ozgurcan, Ferhat, Anil gibi oyuncular cikti ve cikmaya devam ediyor. 4-5 yillik bir yatirimdan bahsediyoruz. Bu 4-5 yillik yatirimin sonucunda 10 tane dunya futboluna damga vurmus oyuncu beklemek herhalde gercekci olmayacaktir. Hatta gelecek 5 yilda mevcut alt yapidan o seviyeye gelen oyuncu cikarsa bu basari olur.
Ote yandan cevap olarak Emre, Tugay, Bulent, Arif vs. isimleri ortaya atilmis. Bunlarin arasinda Galatasaray'a en erken yasta gelen Emre. O da 14 yasinda geliyor ve 2 yil icinde A takimda oynamaya basliyor. Digerleri daha gec yaslarda alt yapiya transfer ediliyor. Daha gec yaslarda geliyorlar cunku 5-6 senedir varolan oyuncu secimi ve egitimi anlayisi daha oncesinde yoktu.
Bir cok diger takim gibi yetenekli bulunan bazi oyuncular nispeten daha gec yaslarda kadroya ekleniyor, alt yapi takimlarinin gerisi de futbol okullarindan cikan veya sokakta oynarken kesfedilen genclerden olusuyordu. Galatasaray planli ve programli bir sekilde bu sistemi degistirdi ve Dardanel ve Gencler ile beraber Turkiye'ye kaliteli oyuncular cikartan nadir egitim merkezlerinden birisi.
Su anda bir Ajax gibi sayilan bir sistem olmamasi, dunya capinda yildiz cikarmamis olmasi da normaldir cunku Ajax'in alt yapi sistemi 4-5 senedir degil, 1918'den beri var.
Ömer abi yorumunu zevkle okudum:):) ayrıca konuya son noktayı koymana sevindim
physicist87
16.Temmuz.2007, 04:16
"I love you Hagi" daha ne diyebilirimki.. Bir Fenerbahçeli olarak onun futbolundan keyif aldığım gibi Türkiye'de oynamış başka hiçbir yabancı futbolcudan keyif almadım..
RaSenGan
16.Temmuz.2007, 04:21
Gelmeye çalışsada Gelemez..!
spider3784
16.Temmuz.2007, 12:14
Neyse altyapı konusu kapanmış oldu.Lincoln bile; Hagi'nin %30 u kadar oynarsam zaten başarılı olmuşum demektir dedi
Ghonedre
16.Temmuz.2007, 12:41
Hagi konusunda söylenilenlere genelde katılıyorum.Ancak bu demek değil ki bundan sonra hagi gelmeyecek.Bir FB li olarak Lincolnün haginin yerini alabilecek kapasitede bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.Alexe gelince ise Alex 29 mu 30 mu ocivarda bi yaşı var Hagi kupayı aldığında ondan yaşlıydı. Bence Türkiyeye 2. bi Hagi geldi veya gelecekse bunun en güçlü adayı Alex dir.
Nouma olayına hiç girmiyorum.:D::D:D:D
Altyapı konusunda bi arkadaş saymış Emre Tugay Bülent fln tamam bunların hepsine amenna da Sabri ve Arda ne ya arkadaşlar Sabir ve Arda daha Türkiyede kendilerini kanıtlayamadılar. Bunları nasıl Dünya futboluna kazandırdık diyebiliyorsunuz anlamıyorum.
spider3784
16.Temmuz.2007, 12:54
Yorum yok..
Fernando Gago
16.Temmuz.2007, 12:56
Kesinlikle gelmez Lincoln Alex filan hikaye
spider3784
16.Temmuz.2007, 13:04
Kesinlikle gelmez Lincoln Alex filan hikaye
Al benden de o kadar;;)
paco
16.Temmuz.2007, 14:26
Hagi konusunda söylenilenlere genelde katılıyorum.Ancak bu demek değil ki bundan sonra hagi gelmeyecek.Bir FB li olarak Lincolnün haginin yerini alabilecek kapasitede bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.Alexe gelince ise Alex 29 mu 30 mu ocivarda bi yaşı var Hagi kupayı aldığında ondan yaşlıydı. Bence Türkiyeye 2. bi Hagi geldi veya gelecekse bunun en güçlü adayı Alex dir.
Nouma olayına hiç girmiyorum.:D::D:D:D
Altyapı konusunda bi arkadaş saymış Emre Tugay Bülent fln tamam bunların hepsine amenna da Sabri ve Arda ne ya arkadaşlar Sabir ve Arda daha Türkiyede kendilerini kanıtlayamadılar. Bunları nasıl Dünya futboluna kazandırdık diyebiliyorsunuz anlamıyorum.
Sabri arda dan bahsetmissin bunlari avrupdan takimlar istedi biliyorsun umarim ...
Galatasarayin alt yapisini ve Hagisini turkiyede hic bir takimin oyuncusu ve alt yapisiyla kiyaslamayin ...
Universal
16.Temmuz.2007, 14:31
Gelmesine gerek yok zaten var... Bana göre Nihat, Emre ve Tuncay Hagi kadar iyi ama onlar TSL'de oynamıyor. Alex ve Lincon hikaye...
Sekopej
16.Temmuz.2007, 14:41
Hagi'nin Galatasaray'a kattıklarını şu an için hiçbir oyuncu kendi takımına katamaz. Golden, asistten bahsetmiyorum, sahada Hagi'yi izleyenler ne demek istediğimi anlamıştır...
Ahmet_77
16.Temmuz.2007, 14:41
Zor gelir.
Ghonedre
16.Temmuz.2007, 14:59
Sabri arda dan bahsetmissin bunlari avrupdan takimlar istedi biliyorsun umarim ...
Galatasarayin alt yapisini ve Hagisini turkiyede hic bir takimin oyuncusu ve alt yapisiyla kiyaslamayin ...
Ya en iyi altyapı gs de değil demedim ki ben. Ama Arda ve Sabri gs altyapısının Dünya futboluna kazandırdıkları oyuncu sıfatını şu an için taşımıyor
Emurafu
16.Temmuz.2007, 15:10
Arkadasım önemli olan kapasitedegil bakalım haginin verdiklerini verebilecekmi ayrıca oınun verdigi hizmetleri suan hiçbir yabancı vermedi adam hırcındı falan ama uefa kupasını ve super kupa kazanmammızda rol oynadı hagi genelde lig oynamaz avrupada döktürürdü suan hiç bir yabancımız avrupada kendini ön plana cıkarmadı hatta gecenlerde emre bile acıklama yaptı neyse uzamasın
Ilhan
16.Temmuz.2007, 16:06
Türkiye eğer sistemli bir şekilde futbol düzeyini yükseltirse Hagi gibi başarı yakalayacak oyuncular elbette gelir. Ki zaten Galatasaray UEFA şampiyonu olduktan bir yıl sonra bence daha büyük bir başarı yakaladı, grupları iki kez geçip çeyrek finale geldi. Tabii UEFA kupasını Cimbom'a kazandıran kadroda Hagi dışında çok önemli ve kaliteli isimler de vardı. Bunu da hesaba katmak lazım.
Ama Hagi'nin Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı olduğunu da kabul etmek gerekir.
canavar20
16.Temmuz.2007, 16:18
Gelir hemde daha iyisi...
RaSenGan
16.Temmuz.2007, 17:22
Gelmesine gerek yok zaten var... Bana göre Nihat, Emre ve Tuncay Hagi kadar iyi ama onlar TSL'de oynamıyor. Alex ve Lincon hikaye...
Nihat Tuncay Emre'yi toplasan anca bir Hagi eder..
paco
16.Temmuz.2007, 17:34
Gelir hemde daha iyisi...
Saka yapiyosun ;)
eGowiCh
16.Temmuz.2007, 17:47
Hagi gibi bir 10 numara Türkiye'ye mutlaka gelir ama bizim ömrümüz yeter mi, onu bilemem...
Fıratcan Alçınkaya
16.Temmuz.2007, 18:06
Monaco ya attığı gol aklıma geldi birdeN...
Bence Hagi gibisi gelmez... 10 Hagi...
Eray Dengiz
16.Temmuz.2007, 18:08
attığı golleri ve pasları bir kenara koyuyorum; sahada duruşu, hakemlerin yüzüne tükürmesi, kırmızı kartlarıyla bile harika bir futbolcuydu.
- onun gibisi gelir mi?
- gelmez
esos07
17.Temmuz.2007, 00:19
gelmez,türkiyeye hagi gibi iyi bir futbolcu gelirmi,gelir,ama hagi gibi biri gelirmi gelmez..adamın itirazlarında bile bi ağırlık vardı,sahaiçi,sahadışı,yok yok gelmez:)
Emurafu
17.Temmuz.2007, 01:28
Gelirmi bırakalım verdigi hizmetleri kimse verebilirmi ...........avrupada resmen show yapan yabancı idi
ivan
17.Temmuz.2007, 01:33
Hagi bambaşkaydı ben Fenerbahçeliyim ama zevkle izlerdim hagiyi Müthiş oyuncuydu
nart_susruko
17.Temmuz.2007, 02:08
BİR GÜN DÖNECEĞİM
..10.. (http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=742748&postcount=15)
:icon_wink:
spider3784
17.Temmuz.2007, 02:12
Roberto Carlos'a attığı süper çalım hala aklımda
Not:Lütfen Fb li arkadaşlar kışkırtma olarak algılamayın:)
eGowiCh
17.Temmuz.2007, 03:45
Hagi süper bir futbolcuydu, Balkanlar'ın Maradonası...
jean carlos chera yeni hagi olabilir... ama tr ye gelir mi bilmiyorum :)
Cengo
17.Temmuz.2007, 04:24
Türkiye eğer sistemli bir şekilde futbol düzeyini yükseltirse Hagi gibi başarı yakalayacak oyuncular elbette gelir. Ki zaten Galatasaray UEFA şampiyonu olduktan bir yıl sonra bence daha büyük bir başarı yakaladı, grupları iki kez geçip çeyrek finale geldi. Tabii UEFA kupasını Cimbom'a kazandıran kadroda Hagi dışında çok önemli ve kaliteli isimler de vardı. Bunu da hesaba katmak lazım.
Ama Hagi'nin Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı olduğunu da kabul etmek gerekir.
Neyi?
Carlos, Okocha, Hooijdonk, Anelka, Ronny Johnsen, Uche, Hogh, Nouma
?..
En iyi yabancılar Anelka ile Carlos (kariyerleri de dahil)
Sonra Okocha ile Hagi gelir bence..
RaSenGan
17.Temmuz.2007, 04:59
Neyi?
?..
Kariyere değil oynadığı oyuna bakılıyor ;;)
tolga88
17.Temmuz.2007, 05:28
1-hagi hem barcelona hem de real madrid de oynayip gelmistir
2-geldiginde 30 yasindaydi
3-GALATASARAYda 5 yil kalip 4 tsl sampiyonlugu 1 uefa 1 super kupa vs. kazandirdi
4-monacoya attigi gol r.wiene attig gol bilbao ya attigi gol carlosa super kupada attigi calimi unutulmayacaktir
tslye gelen diger yabancilara bakarsak
okacha almanyanin orta sinif takimlarindan biri olan frankfurttan gelip psgye gitmistir-kiyaslanamaz bile
alex brezilya sinirlari icerisinde iyi fakat parma seruveni felakettir
Hooijdonk avrupada oynadigi en buyuk klup celticdir gerisini siz dusunun
anelka kariyerinde onemli klupler olmasina ragmen hic bir takimda tutunamamistir 10 yil 8 takim
Ronny Johnsen norvec liginden gelmistir bjkden sonra man utd da oynamistir
nouma kariyerindeki en buyk basarisi 2000 yilinda lensle yakaladigi uefa yari finali baska da bi sey yok
Sonucta tslye gelmis gecmis en iyi futbolcu hagidir baska hagi gelirmi gorcez bakalim
en yakin isimler ise r.carlos ve popescudur
Atakan38
17.Temmuz.2007, 09:23
Hagi futboLcudanda ote bı ınsandı ( hatta ınsan bıLe deiLdi bambaska bı seydi o :) )
ne eLex,ne carLos,ne maradona kımse onun gıbı oLamaz
hagı gıbısı turkıyeyı bırak dunyaya geLmez
_o cok buyuk futboLcuydu_
paco
17.Temmuz.2007, 10:54
Hagiyi diger futbolcularla kiyasliyanlar sadece oyle bir futbolculari olmadigi ve olamiyacagi icin kiskancliktan bunu yapiyorlar veya futboldan hic anlamiyorlar .... Turkiye ye gelmis en iyi oyucu HAGI dir ... elinizi vicdaniniza koyarsaniz sizde ayni seyleri soylersiniz ..... Bunun tartisilcak bir konuda degil aslinda ama anelkayla bile kiyaslandigina gore bir cekememezlik oldugu acik ....
fenerbahce_1907
17.Temmuz.2007, 11:08
Ben bi Fenerbahce'li olarak tm samimiyetimle söylüyorum Hagi Türkiye'ye gelmiş en büyük futbolcudur bunun inkar eden ya fanatiklikten gözü körelmiş ya da futboldan hiç anlamayan biridir.
uAburak89
17.Temmuz.2007, 12:29
AnELka mı ? Yok artık.. Sadece isme değil, sahada yaptıklarına takımına kazandırdıklarına da bakmak lazım en iyi yabancı demek için..
El Barto
17.Temmuz.2007, 12:30
Ortega Ortega'yı unutmuşsunuz... ;;)
Ilhan
17.Temmuz.2007, 13:18
Neyi?
?..
Anelka da büyük futbolcu. Ancak kariyerinde hiç bir takımda taraftarın bağrına bastığı bir oyuncu değil. Hiç bir takımda tutunamamış. Sadece son gittiği Bolton'da çok iyi oynuyor bence.
Carlos'a diyecek bir söz yok. Ama o daha yeni geldi, bakalım neler yapabilecek?
Okocha Avrupa'nın vasat bir takımından geldi ve Fenerbahçe ile Avrupa'da başarı yaşayamadı. Fenerbahçe zaten Avrupa'da başarı yaşayamadı da, neyse..
Oyuncuların önceki kariyerlerini ve transfer bedellerine değil de, Türkiye'de neler yaptıklarına bakalım bence.
RaSenGan
17.Temmuz.2007, 16:07
Ortega Ortega'yı unutmuşsunuz... ;;)
Ortega Hagi'nin yaptıklarının 10/1'ini yaptı..
spider3784
17.Temmuz.2007, 16:19
Neyi?
?..
Bence Lugano ile Edu yu da eklememiz gerek.
Emurafu
17.Temmuz.2007, 17:01
tek sey söylüyorum youtube girin izleyin eski macları
Bana hagini verdigi hizmetleri veren adamı söyleyin bakıcaz onun verdigi hizmetleri kim veriyor anelka istemeyrek yonadı kactı ortega kactı ribery belki olurdu kactı daha bir sürü adam
Haginin zamanını cok iyi bilmeyen bile konusoyr mesela ömer abi aynen öyle dedi
elemanyus
17.Temmuz.2007, 17:04
Türkiye'yi bırakın dünyaya bile Hagi tarzında bir oyuncunun gelebilme olasılığı meçhul...:rolleyes:
El Comandante
17.Temmuz.2007, 17:06
Neyi?
?..
Bir kerede fanatizm yapmadan yorum yap.Anelka kimdir yahu?Ben onun kadar istikrarsız bir isim görmedim hayatımda.Sen de görmemişsindir ama işte sendeki o vahşi fanatizm ruhu Anelka'yı ön plana çıkarıyor.
Hagi gibi bir 10 numara,üstad,takımın sahadaki teknik direktörü,gerektiğinde takımda futbolcu yetiştiren,takımı adına herşeyini verebilen bir futbolcu daha göster,gel senle ozaman tartışalım.Okey?
Eminim ki Hagi Fb'de oynamış olsaydı başta sen olmak üzere buradaki bütün fbliler Hagi'ye şimdi duyduğunuz saygının 10000 kat daha fazlasını duyardınız.
Bu laflarımı ister alın,ister alınma ama sen yorumlarında hep Galatasaray'ı küçük düşürüyorsun.Lütfen buna biraz dikkat et.
eGowiCh
17.Temmuz.2007, 17:09
Ün ve şöhret olarak Türkiye'ye gelmiş en büyük yabancı futbolcu Roberto Carlos'tur, itirazı olan yoktur sanırım.
Oynadığı oyun, katkıları, başarıları ve kariyeriyle de Türkiye'ye gelmiş en büyük yabancı 10 numara Hagi'dir.
Türkiye'ye başka Hagi gelir mi sorusundan kasıt, Hagi kalitesinde başka bir 10 numara gelir mi? 10 numaraları içlerinde kıyaslayınız, Roberto Carlos'u (sol bek), Anelka'yı (forvet) karıştırmanın anlamı yok.
Ortega'yı unutmuşuz gerçekten, Arjantin futbolunun en önemli 5-6 ismi arasında yer alır, fakat Türkiye'de yarım sezon oynadığı için Hagi ile kıyaslamamız saçma olur.
Hagi gibi bir 10 numara gelmedi şu ana dek Türkiye'ye, gelir ama bizim ömrümüz yetmez sanırım görmeye :) Hagi'den daha ünlü ve kariyerli futbolcular gelir, R.Carlos gibi, ama Hagi'nin yaptıklarını yapacak bir 10 numara önümüzdeki 50 yıl içinde gelmez sanırım :)
Atakan38
17.Temmuz.2007, 17:20
hagi'den sonra bı tek feLıpe geLdı hagi ayarında (hagı gıbı oLamaz kesınLıkLe) ama onuda kosmuo die fatıh terım gonderdı
yanı hagı gıbı futboLcu geLmezzzzzzzzzz
beLki daa unLu adamLar geLır
ama futboL oLarak,zeka oLarak,insanLık oLarak baska bı hagi geLmez
perpetua
17.Temmuz.2007, 18:32
Maclar baslasa da bu tip tartismalar bitse... Gerci bitmez ama en azindan gunde bir cikmaz..
Anelka Turkiye'ye gelmis en iyi oyuncudur. Bir oyuncunun ozellikleri, o oyuncunun kalitesini belirledigini kabul edersek Anelka'nin hizi, soguk kanliligi, hareketliligi, teknigi vs. vs. hepsi cok ust duzey. Ustelik kariyerinin zirvesinde olmasi gereken yillarda Turkiye'de oynadi. Ancak Anelka inanilmaz potansiyeli olmasina ragmen hic bir zaman bu potansiyele erisemedi. Erisemeyecek de cunku Anelka takimini degil kendisini yuceltmeyi tercih eden bir oyuncu.
Ote yandan Hagi oynadigi takima elle tutulamayacak manevi degerler katan bir oyuncu idi. Futbol'un bir takim oyunu oldugunu kavramis ve bu takimi yonetme konusunda ust duzey vasiflari olan bir futbolcu idi.
Anelka'nin bir takimi yerinden kaldirip yasatamayacagi basarilari Hagi yapabilirdi. Yani Anelka'nin kendine, Hagi'nin takimina yarari vardi. Hatta biraz daha ileriye gideyim, Hagi'de Anelka'nin fizigi ve hizi olsaydi, bugun Pele ve Maradona bile geriden bakardi Hagi'ye.
Ismi gecen Okocha bence hic bir zaman cok ust duzey bir oyuncu olmadi. Her top cambazini ustun yetenekli oyuncu olarak gormemek lazim. Okocha bir top cambazi idi, ne fazlasi ne azi.
Roberto Carlos'un kariyeri tabii ki cok onemli, tabii ki dunyanin gelmis gecmis sayili sol kanat (burada bek demiyorum cunku Roberto Carlos bence defansta dizilen bir kanat oyuncusudur) oyuncularindan. Ancak Roberto Carlos'u simdiye kadar sadece buyuk takimlarda, etrafinda buyuk yildizlarla beraber oynarken seyrettik. Roberto Carlos icin esas test bence simdi basliyor. Acaba takimini ne kadar surukleyebilecek. Etrafinda oyunu iyi okuyamayan veya teknik kapasitesi sinirli oyuncularin daha ust kaliteye cikmalarini saglayabilecek mi?
Son olarak sunu dusunmeye davet ediyorum sizleri. Anelka Brezilya milli takiminda banko oynayabilirmi? Hagi oynayabilirmiydi? Ya peki Okocha oynayabilirmiydi? Bence bu uc sorunun sirasiyla cevabi Hayir, Evet ve Hayir olur. Bugun Ronaldinho ve Kaka'da bile takim arkadaslarinin kalitesini yukseltecek seviyede futbol zeka'sini ben goremiyorum.
spider3784
17.Temmuz.2007, 18:52
Çok güzel bir tespit olmuş.
TürkuAz
18.Temmuz.2007, 00:00
ABOO bir yorumunda fanatizm olmasın.Lütfen..
C h A o S
18.Temmuz.2007, 00:31
Carlos:bizim için avrupada yaptıkları değil Türkiye'de yaptıkları önemlidir.
Hooijdonk: Türkiye'de Hagi ile kıyaslanamaz.
Anelka:Kariyeri vb.şeyler bizi ilgilendirmez.Türkiye'de neler yaptı?
Nouma:1000000000000000 nouma bi tane hagi bile etmez.
Türkiye'ye başka Hagi gelmez.Hagi'ye bu zamana kadar Türkiye'de oynamış hiçbir yabancı oyuncu rakip gösterilemez.
Hagi'ye başka bir oyuncuyu rakip gösteren kişiler aşırı derece fanatizmlik yapmış olur.
Bu olay aynı Carlos'a,inamoto'yu rakip göstermek gibi olur.Benim için ikisi aynı olay.ha Hagi'ye nouma'yı,anelka'yı vb.oyuncuları rakip göstermişsin.Ha carlos'a inamoto'yu rakip göstermişsin.Biz Carlos'a veyatta Alex'e öyle bir oyuncuyu eşit göstersek sizler ne düşüncekdiniz? İLk söylüyeceğiniz söz fanatizm,fanatizm,fanatizm....
HAGİİİİİ HAGİİİİİİİİİ HAGİİİİİİİİİİİİ
eGowiCh
18.Temmuz.2007, 01:06
Bir kerede fanatizm yapmadan yorum yap.Anelka kimdir yahu?Ben onun kadar istikrarsız bir isim görmedim hayatımda.Sen de görmemişsindir ama işte sendeki o vahşi fanatizm ruhu Anelka'yı ön plana çıkarıyor.
Hagi gibi bir 10 numara,üstad,takımın sahadaki teknik direktörü,gerektiğinde takımda futbolcu yetiştiren,takımı adına herşeyini verebilen bir futbolcu daha göster,gel senle ozaman tartışalım.Okey?
Eminim ki Hagi Fb'de oynamış olsaydı başta sen olmak üzere buradaki bütün fbliler Hagi'ye şimdi duyduğunuz saygının 10000 kat daha fazlasını duyardınız.
Bu laflarımı ister alın,ister alınma ama sen yorumlarında hep Galatasaray'ı küçük düşürüyorsun.Lütfen buna biraz dikkat et.
ABOO bir yorumunda fanatizm olmasın.Lütfen..
Herkes görüşünü söylemekte serbest. Sana göre Hagi ilahtır, başkasına göre değil, birbirlerinizin fikirlerine saygı duyunuz, lütfen...
Bir de üslubunuza dikkat edin, "fanatizm yapma" diye uyardığınız kişi bir üst yöneticidir, sizin onu değil, onu sizi uyarması gereklidir konum itibariyle...
TürkuAz
18.Temmuz.2007, 01:11
Herkes görüşünü söylemekte serbest. Sana göre Hagi ilahtır, başkasına göre değil, birbirlerinizin fikirlerine saygı duyunuz, lütfen...
Bir de üslubunuza dikkat edin, "fanatizm yapma" diye uyardığınız kişi bir üst yöneticidir, sizin onu değil, onu sizi uyarması gereklidir konum itibariyle...
Bu forumda davranışlar rütbeye göre değişiyorsa söyleyecek bir şey kalmadı demek..
Forum kurallarına aykırı olan bir ibare var mı? YOK..
Bu çerçevede kelimeleri istediğim kişiye kullanırım.Seni rahatsız etmesin Egemen..
Onun bizi uyarmasını gerektirecek bir durum yok ortada.O nedenle boş yere gerginlik yapmaya gerek yok.
Cengo
18.Temmuz.2007, 01:14
Maclar baslasa da bu tip tartismalar bitse... Gerci bitmez ama en azindan gunde bir cikmaz..
Anelka Turkiye'ye gelmis en iyi oyuncudur. Bir oyuncunun ozellikleri, o oyuncunun kalitesini belirledigini kabul edersek Anelka'nin hizi, soguk kanliligi, hareketliligi, teknigi vs. vs. hepsi cok ust duzey. Ustelik kariyerinin zirvesinde olmasi gereken yillarda Turkiye'de oynadi. Ancak Anelka inanilmaz potansiyeli olmasina ragmen hic bir zaman bu potansiyele erisemedi.
Herşeyi açıklıyor..
Bana haddini aşarak laf söyleyenler cezalarını alacaklar öncelikle.
Anelka'yı PSG'den beri izlerim.Anelka son 50 yılın top 10 sıralamasında bir isimdir.
Sahada yeteneklerinin sadece %20sini sahaya yansıtıyor (Futbol Mundial 5-6 sene önceki programı).
Hagi gibi hakemlere dahi saygısı olmayan, sahada herkesi döven, kendi taraftarına hırsız diyebilen bir isime üstdüzey bir saygım olması beklenemez.
Futbolu çok üstdüzeydi ama efendi değildi..
Önemli olan adam olabilmek..
Hakeme saygısızlığı davalık oldu, yıllarca devam etti..
Hagi Anelka'dan daha yetenekli değildi, Anelka heveslerinin kurbanı oldu.Hagi Gs'a gelmeden önce 2.Lig'e kadar düştü.
Anelka 18 yaşında Arsenal'da 20 gol atmıştı, Anelka daha kaç yaşında kariyerinin ortasında laf söylemeye çalışıyorsunuz.
Futbolu bilen bir insan bunları söylemez.
Okocha M.United'a transfer oluyordu ama araya yabancı güçler girdi.İngiltere'de ırkçılık hiç bitmedi, izin vermediler gitmesine..
eGowiCh
18.Temmuz.2007, 01:15
Bu forumda davranışlar rütbeye göre değişiyorsa söyleyecek bir şey kalmadı demek..
Forum kurallarına aykırı olan bir ibare var mı? YOK..
Bu çerçevede kelimeleri istediğim kişiye kullanırım.Seni rahatsız etmesin Egemen..
Onun bizi uyarmasını gerektirecek bir durum yok ortada.O nedenle boş yere gerginlik yapmaya gerek yok.
Az önce yazdığım yazıyı tekrar okumanı tavsiye ediyorum. Konum itibariyle uyarı yapacak kişi ABOOO'dur. Senin veya bir başkasının ABOOO'yu "şunu yapma, bunu yapma" tarzında uyarması komiktir.
Herkes istediğini düşünür, istediği futbolcuyu beğenir veya beğenmez, burada herkesin üzerine düşen görev kişilerin görüşlerine (size ters gelse bile) saygı duymaktır.
Ilhan
18.Temmuz.2007, 01:19
Arkadaşlar bırakın herkes fikrini söylesin. Cengiz veya Egemen fikirlerini söylerken Hagi'ye hakaret etmediler. O zaman sorun yok.
El Barto
18.Temmuz.2007, 01:23
Bana haddini aşarak laf söyleyenler cezalarını alacaklar öncelikle.
Öyle ya size laf söylenmez....
Cengo
18.Temmuz.2007, 01:28
Öyle ya size laf söylenmez....
sözlerine dikkat ederek eleştirmek ile saygısızca, seviyesizce aşağılamak arasındaki farkı anlamıyorsan sen de o yoldasın demektir.
en sert tartışmaları yapan kişiyimdir burda, ilk defa kişisel tartışmadan dolayı uyarı verdim az önce.
C h A o S
18.Temmuz.2007, 01:30
[QUOTE=ABOOO;765546]Hagi gibi hakemlere dahi saygısı olmayan, sahada herkesi döven, kendi taraftarına hırsız diyebilen bir isime üstdüzey bir saygım olması beklenemez.
Hakeme saygısızlığı davalık oldu, yıllarca devam etti..QUOTE]
biz burda Hagi'nin oyununu ön plana çıkarıyoruz.
Ilhan
18.Temmuz.2007, 01:40
Yieeeeyyyttt sakin olun gençler, sakin tartışın da isterseniz 1000 sayfa tartışın.
eGowiCh
18.Temmuz.2007, 01:49
"Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim." (Mustafa Kemal Atatürk)
Cengiz abi sanırım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünden yola çıkarak öyle bir şey söylemiş. Klasına, kalitesine ve oyununa kimse laf edemez zaten, ama kişilik ve karakter özelliği son derece zayıftı Hagi'nin, çok fazla hakemlerle tartışıyor, kart görüyordu. Cengiz abi de bu noktaya dikkat çekip, Atatürk'ün sözünün önemini bir kez daha hatırlatmış sadece.
Hagi Türkiye'ye gelmiş en büyük 10 numaradır. Keşke bir daha gelse, bir daha izlesek...
RaSenGan
18.Temmuz.2007, 02:14
Cengiz abi Okocha'nın FB'de neler yaptığını anlatır mısın ?
uAburak89
18.Temmuz.2007, 02:18
AnELka çok mu ahlaklı ? Elle atılan gol ?
Cengo
18.Temmuz.2007, 02:22
Cengiz abi Okocha'nın FB'de neler yaptığını anlatır mısın ?
En iyi, Türkiye'de ne yaptığı demek midir?
Ayrıca Okocha Hagi'den iyi demedim, sonra bu ikisi gelir dedim.Teknik ile performans farklıdır..
1996-1998 Fenerbahçe
63 maçta 30 gol
2002 Afrika Uluslar Kupası en değerli oyuncusu
Afrika'da yılın oyunucu 2004 ve 2005
20 M $'a PSG'ye transfer oldu.
Irkçılık nedeni ile United'a transferi iptal oldu..
AnELka çok mu ahlaklı ? Elle atılan gol ?
Maradona, Messi?
Anelka'nın futboluna saygı duymayı öğrenmelisin, Hagi kötü isim demedim..
En iyi ile en yararlı farklı şeylerdir..
uAburak89
18.Temmuz.2007, 02:42
Maradano yada Messi ile ilgili birşey söylemedim ki.. Özgürcan örneği de var tam zıttı olarak.. Anelka Türkiye saygı duyulacak bir futbol oynamadı, Fenerbahçeye de fazla birşey katmadı bana göre..
RaSenGan
18.Temmuz.2007, 02:45
Hagi'nin Anelka'dan da Okocha'dan da iyi bir futbolcu olduğu belli.
perpetua
18.Temmuz.2007, 06:35
Hagi gibi hakemlere dahi saygısı olmayan, sahada herkesi döven, kendi taraftarına hırsız diyebilen bir isime üstdüzey bir saygım olması beklenemez.
Cengizcigim. Hagi'nin saha ici ve bazen disindaki agresif hareketler tabii ki cok cirkin. Ama amac futbol konusmak ise o zaman futboluna konsantre olmak, futbolu hakkinda konusmak daha dogru olur.
Yoksa Maradona'nin elle gol atmasi veya uyusturucu kullandigi icin aldigi cezalar,
Cantona'nin bir taraftara ucarak tekme vurmasi ve gordugu bir cok kirmizi kart,
Zidane'in dunya kupasi finalinde rakibe kafa atarak takimini yanliz birakmasi,
Kezman'in milli Norvec'e karsi oyuna girdikten 60 saniye sonra direk kirmizi kart gormesi (hatta Kezman bu kisa kariyerinde Hagi'den daha fazla direk kirmizi kart gormustur - ben son 4 senede simdiye kadar 8 tane bulabildim fazlasi da tahminen vardir),
Beckham'in Diego Simeone'ye attigi tekme ve gordugu kirmizi kart,
Lugano'nun Copa America yari finalinde gordugu gereksiz kirmizi kart vs. vs. gibi olaylari hic bir zaman asamayiz.
Okocha M.United'a transfer oluyordu ama araya yabancı güçler girdi.İngiltere'de ırkçılık hiç bitmedi, izin vermediler gitmesine..
Burada abartmissin. Okocha Man U icin dusunuldugunde 31 yasinda degil de 28 yasinda olsaydi Man U eminim alirdi. Ayrica kadorsunda bir cok farkli irk ve kulturen oyuncu bulunduran Man United icin hic de gercekci bir idda olmamis.
Atakan38
18.Temmuz.2007, 10:08
ya okocha,aneLka kımdır yaa
okocha ddgnz adam sadece fb'de ii bı kaç sezon gecırıp psg'ye transfer oLmustur
aneLka ıstıosa potansıyeLının % 100'unu kuLLansın yıne hagının yarısı etmez
cok kavgacıydı,saygısızdı dıosunuz futboL ıcınde oLur bunun cezası var sonucta nyse cezası veriLir
ona bakarak konusursak ergün dunyanın en ii futboLcusu agzı var diLi yok
nart_susruko
18.Temmuz.2007, 13:55
yapsaydı / etseydi / -cekti / -caktı lı cümleleri bırakın
anELka kim yahu ;) ne yapmış TÜRKİYE'de
%20lik oynuyormuşta mışta mişte muşta ;)
çıkarın şunları :icon_cool:
konunun başlığını tekrar okuyun sonra "ben bilir şekilciliğinizle" devam edin..
RaSenGan
18.Temmuz.2007, 14:16
Anelka + Okocha = %40 Hagi
paco
18.Temmuz.2007, 14:36
En iyi ile en yararlı farklı şeylerdir..
Evet Farkli seylerdir en iyiside en yararlisida HAGI dir ... Bunun aksini iddia edenle futbol adina tartisilcak fazla sey yoktur ....
canavar20
19.Temmuz.2007, 12:54
R. Carlos yeterde. Ama Arda Hagi den iyidir. Ben Fener li olmama rağmen o adama bayılırım.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Saka yapiyosun ;)
Ben niye şaka yapayım ? Ben boşu boşuna senla tartışmam ben yorumumu yapıyorum. Senle tartışsam inan ben haklı çıkarım :)
transatlantik
19.Temmuz.2007, 13:17
inanmıyorum ya adamlar okocha yı anelkayı hagı ıle kıyaslıolar guluyorum sıze yaa asın bunları da hagının onda bırı kadarlık adam getırmeye calısın
Memedov
19.Temmuz.2007, 14:20
Anelka'nin kariyeri ile Hagi'nin kariyeri tartisilir..
Ama Hagi'nin Turkiye'ye ve Galatasaray'a verdigi izmetler cook buyuktur.Turkiye'ye baska Hagi gelir mi orasi bilinmez biz var da olabiliriz yok da olabiliriz Hagi Turkiye'ye bir Turk takimina gelmis gecmis en fazla faydali olan Futbolcudur bunu kimse tartisamaz..
ForCimbom
19.Temmuz.2007, 14:53
perpetua herseye en duzgun cevabi vermis ama hala anlama ya da kabullenememe sorunu olanlar konuyu idrak edememisler.
Onemli olan oyuncunun kariyeri baska takimlardaki basarisi falan degil. Anelka Madrid de oynamis Arsenal de oynamis ee adam orada Henry'nin Overmars in Carlos un bilmem nenin yaninda oynamis burada gercegi bulamayiz. Sonra Fener' e geldi ne yapti?
Ayni sekilde Carlos u da karsilastiramayiz bir oynasin sonra tartisiriz.
Nouma dan bahsetmis bi fanatik arkadas. BJK liler kusura bakmasin ama Nouma da BJK seviyesindeki bir takima geldigi icin ust kalite muamelesi gordugunden Cardsi onu bas taci yapmistir. Fazlasini tartismaya gerek gormuyorum...
Hepinize saygilar...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
R. Carlos yeterde. Ama Arda Hagi den iyidir. Ben Fener li olmama rağmen o adama bayılırım.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ben niye şaka yapayım ? Ben boşu boşuna senla tartışmam ben yorumumu yapıyorum. Senle tartışsam inan ben haklı çıkarım :)
Canavar20 adini bilimiyorum ama severim seni fakat benim bir onceki mesajimi ve diger mesajlari okuyup onlara yorum-cevap tarzi seyleri yazmani tavsiye ederim...
Ghonedre
19.Temmuz.2007, 17:10
aneLka ıstıosa potansıyeLının % 100'unu kuLLansın yıne hagının yarısı etmez
işte burda yanılıyorsun bence anelka %100 verimle haginin %100 veriminden daha iyi bir oyuncudur
BlackEagle19o3
19.Temmuz.2007, 22:44
Nouma dan bahsetmis bi fanatik arkadas. BJK liler kusura bakmasin ama Nouma da BJK seviyesindeki bir takima geldigi icin ust kalite muamelesi gordugunden Cardsi onu bas taci yapmistir. F
Hepinize saygilar...
Beşiktaş seviyesindeki br takım??Galatasaray ile Beşiktaşın seviyesi arasındaki farkı açıklar mısın?Laflarına biraz dikkat etsen daha iyi olur.Gidiyorsun başka bir konuda Boboyu yeteneksiz falan diyorsun sonra geliyorsun burda Beşiktaş seviyesindeki bir takım diyorsun sanki 3. lig takımında bahsedermiş gibi.Oraya saygılar yazarak saygı göstermiş olmuyorsun ayrıca mesjalarında da saygını belli etsen sevinirim
Hagi gibi bir oyuncu Türkiye gelmedi geleceğine de inanmıyorum.Ersin(Canavar20) sen sanırım Hagiyi hiç izlemedin izlesen böyle konuşmazdın.Bana cevap verir misin kaç kere Hagiyi canlı olarak izledin?Anelka ve Okocha da çok öenmli oyuncular ama Haginin yeri BEŞİKTAŞ'lı olmama rağmen ayrı
canavar20
20.Temmuz.2007, 00:40
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Canavar20 adini bilimiyorum ama severim seni fakat benim bir onceki mesajimi ve diger mesajlari okuyup onlara yorum-cevap tarzi seyleri yazmani tavsiye ederim...
Bak kardeş ben Hagi konusunda tartışmak asla istemem. Benim düşüncem gelir gelmiş daha iyiside gelecek. Sonra bi arkadaş laf attı. Bende cevabını verdim. :) Adım Ersin ;;)
TürkuAz
20.Temmuz.2007, 01:15
işte burda yanılıyorsun bence anelka %100 verimle haginin %100 veriminden daha iyi bir oyuncudur
Arkadaşım mizah yapmıyoruz biz burada.Onu yapabileceğin konular cafede mevcut..
ForCimbom
20.Temmuz.2007, 01:15
Beşiktaş seviyesindeki br takım??Galatasaray ile Beşiktaşın seviyesi arasındaki farkı açıklar mısın?Laflarına biraz dikkat etsen daha iyi olur.Gidiyorsun başka bir konuda Boboyu yeteneksiz falan diyorsun sonra geliyorsun burda Beşiktaş seviyesindeki bir takım diyorsun sanki 3. lig takımında bahsedermiş gibi.Oraya saygılar yazarak saygı göstermiş olmuyorsun ayrıca mesjalarında da saygını belli etsen sevinirim
Hagi gibi bir oyuncu Türkiye gelmedi geleceğine de inanmıyorum.Ersin(Canavar20) sen sanırım Hagiyi hiç izlemedin izlesen böyle konuşmazdın.Bana cevap verir misin kaç kere Hagiyi canlı olarak izledin?Anelka ve Okocha da çok öenmli oyuncular ama Haginin yeri BEŞİKTAŞ'lı olmama rağmen ayrı
Bence fazla ılerı gıdıyorsun Besıktas denılen takım gogsune aglayarak 2. yıldızını taktırmıs olan Galatasaray ıle sportıf olarak Fenerbahce ıle de dıger konularda cok farkı olan bır takım ayrıca sevıye derken kucultmek ıstemedım yanı BJK ye oyle bır oyuncu gelmedı denılebılır(Sergen vs.) o yuzden Carşı onu baş tacı yaptı dedım
Bu arada Ersın(canavar20) kardeş tanıştığıma memnun oldum;)
RaSenGan
20.Temmuz.2007, 02:13
Ne Anelka,Ne Okocha,Ne Nouma vs...Tek bir cümle yeter.
I Love You HAGİ
paco
20.Temmuz.2007, 10:23
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bence sen hala saka yapiyosun ..... Sakaci :icon_lol:
Ilhan
20.Temmuz.2007, 11:15
Türkiye'ye başka Hagi gelmez. Başka Nouma da gelmez. İkisini karşılaştırmamız başlı başına bir hata. Ben top Nouma'nın ayağına geldiğinde heyecanlanırdım. Sırf İlhan'la Nouma'yı izlemek için lise yurdundan kaçıp kahve köşelerine Beşiktaş maçı seyretmeye giderdik.
myres
20.Temmuz.2007, 11:26
Türkiye'ye başka Hagi gelmez. Hiçbir oyuncuyu hagi'yle kıyaslayamazsınız.George Hagi Türkiye'ye geldi futbolun ne olduğunu öğretti tarih yazdı.Türk futbolunda bir devrim gerçekleştirdi.Galatasaray Hagi'nin sayesinde uefa kupasını aldı.Tabiki gs'yi uefayı almasını sağlayan tek hagi değildi ama hagi her pozisyonun içinde wardı ve takımı uefa'yı alabileceğini gösteren tek fulbolcuydu.Böyle bir futbolcu türkiyeye gelemez.
Ama Gelirse Tek Umudum Lincoln Başka Kimse Hagi Gibi Olamaz..Çünkü Lincoln Hagi İle Aynı Stil Futbolcular...Saygılar...
LaKe
20.Temmuz.2007, 11:32
Elbet birgün onun düzeyinde bir futbolcu gelir Türkiye'ye. Fakat biz görür müyüz onu bilemem. :)
myres
20.Temmuz.2007, 11:46
lincoln umarım onun gibi olur..
ForCimbom
20.Temmuz.2007, 11:51
Ya gelir ya da gelmez ama su anda onun yuzde 50 sine yaklasacak adam gelmedi ve onumuzdeki 15-20 sene icerisinde de gelecegini sanmiyorum...
BlackEagle19o3
20.Temmuz.2007, 12:29
Bence fazla ılerı gıdıyorsun Besıktas denılen takım gogsune aglayarak 2. yıldızını taktırmıs olan Galatasaray ıle sportıf olarak Fenerbahce ıle de dıger konularda cok farkı olan bır takım ayrıca sevıye derken kucultmek ıstemedım yanı BJK ye oyle bır oyuncu gelmedı denılebılır(Sergen vs.) o yuzden Carşı onu baş tacı yaptı dedım
Bu arada Ersın(canavar20) kardeş tanıştığıma memnun oldum;)
Bu ağlama falan derken ayıp olmuyor mu biraz Beşiktaş son yıllarda başarısız Galatasaray başarılı ise bu aralarında fark olması anlamına gelmez.Umutma ki Galatasaray takımı 70lerim başından 86 yılına kadar şampiyonluk görmedi ama bu onların büyük olduğu gerçeğini değiştirmez.Sen Beşiktaş ağlayarak yıldız aldı dersen ben de Galatasaray hakkında düşündükleri mi söylerim ki o zaman daha ağır tartışma çıkar.Unutma ki sportif başarı mutlaka gelir.Zaten biz diğerleri gibi sevinmek için sevmedik.Ayrıca kullandığın kelimelere özen gösterirsen sevinirim.