PDA

View Full Version : En başarılı Türk takımı Galatasaray

myres
20.Temmuz.2007, 11:40
Avrupa fatihi Galatasaray
Avrupa Futbol İstatistikleri adlı internet sitesinin yaptığı araştırmada Galatasaray, 1998-2007 yılları arasında Avrupa'nın en başarılı 18'inci takımı olmayı başardı

Galatasaray, son 10 yılda Avrupa kupalarında mücadele eden takımlar arasında en başarılı 18. takım oldu. Takımların Avrupa kupalarında yaptıkları maçlar, galibiyet ve beraberlik sayıları ile takımların oynadıkları maçların zorluğuna göre verilen puanlarla Avrupa Futbol İstatistikleri adlı internet sitesinin yaptığı araştırmada Galatasaray, 1998-2007 yılları arasında Avrupa'nın en başarılı 18'inci takımı olmayı başardı.
2000 yılında UEFA Kupası'nı müzesine götüren ve 2001 yılında Süper Kupa'yı kazanan Galatasaray, topladığı 95,5 puanla Avrupa'nın bir çok ünlü kulübünü geride bırakarak listenin ilk 20 takımı arasına girdi.

Avrupa kupalarında yaptığı maçlarla Türk futbolseverlerin kalbinde yer bulan Galatasaray, topladığı puanla Türk takımları arasında da ilk sıraya oturdu.

-SON 10 YILA İSPANYOL DAMGASI-

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 100 takımın katıldığı listenin ilk 2 sırasını İspanya takımları aldı. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi kupasını toplamda 9 kez müzesine götürerek tüm zamanların en başarılı takımı
olan İspanya şampiyonu Real Madrid, son 10 yılda da Avrupa'ya damgasını vurdu.

1998-2007 yılları arasında 3 kez Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Real Madrid, listede 192 puan toplayarak ilk sıraya yerleşti. 1956-1960 yılları arasında 5 kez üst üste Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kaldıran Real Madrid, 1998, 2000 ve 2002 yıllarında da Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük kupasının sahibi olmuştu.

Real Madrid'i bir diğer İspanya ekibi FC Barcelona, 182 puanla izledi. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşan Katalan temsilcisi, bu dönem içinde sadece 1 kupa kazanmasına karşın her yıl yarı final veya final oynayarak Avrupa'nın en iddialı ekibi olduğunu gösteriyor.

Bu sezon İngiltere Premier Lig'de şampiyonluğa ulaşan ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynayan Manchester United ise Avrupa'nın en başarılı 3. takımı. En son Şampiyon Kulüpler Kupası'nı 1999 yılında kazanan Manchester
United, Avrupa kupalarında son 10 yıl içinde 177,5 puan toplayarak ilk 3'e adını yazdırdı. Aynı zamanda İngiltere'nin de Avrupa'daki en başarılı takımı olan Manchester United, bu yıl Şampiyonlar Ligi yarı finalinde AC Milan'a elenmişti.

-EN ÇOK TAKIM İNGİLTERE'DEN -

Avrupa kupalarının en başarılı takımları listesinin ilk 10'u arasına en çok İngiltere takımları girdi. Manchester United'ın 3. olduğu listenin ilk 10'u arasına FC Liverpool, Arsenal ve FC Chelsea de girdi. Bu sezon kupada final
oynayan ve 2005 yılında İstanbul'da yapılan final maçında AC Milan'ı tarihi bir maçla deviren FC Liverpool, son 10 yıl içinde 145,5 puan toplayarak listenin 8. sırasında yer aldı. 3 İspanya takımının yer aldığı Avrupa'nın en başarılı 10
takımı arasına 2 İtalyan ve 1 de Alman takım girdi.

-EN BAŞARILI TÜRK TAKIMI GALATASARAY-

100 takımın yer aldığı listede 18. sırada bulunan Galatarasay, Türkiye'nin Avrupa kupalarında mücadele eden en başarılı takımı unvanını aldı. Sarı kırmızılıları, 55. sırada yer alan Beşiktaş takip ederken, Fenerbahçe, listede 79. sırada yer bulabildi. Listeye 57 puan toplayarak 55. sıradan giren Beşiktaş, AZ Alkmaar'ın hemen üstünde yer buldu. Beşiktaş, böylece Avrupa kupalarındaki en başarılı 2. Türk takımı oldu.

İlk 100 takım arasına giren bir diğer Türk takımı ise Fenerbahçe.

Fenerbahçe'ye, Avrupa arenasında son 10 yılda yaptığı maçlara karşılık 38 puan verilirken, sarı lacivertliler listede 79. olabildi. En başarılı 3. Türk takım unvanını alan Fenerbahçe'yi Strum Graz, Boavista, Hapoel Tel Aviv gibi takımların listede geride bırakması dikkat çekti.

İşte Avrupa kupalarında son 10 yılın en başarılı 20 takımı :

Takım Puan
---------------------------------------
1. Real Madrid (İspanya) 192
2. Barcelona (İspanya) 182
3. Manchester United (İngiltere) 177,5
4. Bayern Münih (Almanya) 169,5
5. AC Milan (İtalya) 155
6. Valencia CF (İspanya) 148,5
7. Inter Milan (İtalya) 148
8. Liverpool (İngiltere) 145,5
9. Arsenal (İngiltere) 145
10. Chelsea (İngiltere) 136,5
11. Olympique Lyon (Fransa) 133
12. Juventus (İtalya) 132,5
13. FC Porto (Portekiz) 130
14. PSV Eindhoven (Hollanda) 116,5
15. Lazio (İtalya) 111
16. Parma (İtalya) 108
17. AS Roma (İtalya) 106
18. GALATASARAY (TÜRKİYE) 95,5
19. Newcastle United (İngiltere) 95
20. Dinamo Kiev (Ukrayna) 94,5
55. BEŞİKTAŞ (TÜRKİYE) 57
79. FENERBAHÇE (TÜRKİYE) 38

ForCimbom
20.Temmuz.2007, 12:00
Galatasaray Super Kupa yi alinca bu siralamada 1.ydi;)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Fenerbahçe'ye, Avrupa arenasında son 10 yılda yaptığı maçlara karşılık 38 puan verilirken, sarı lacivertliler listede 79. olabildi. En başarılı 3. Türk takım unvanını alan Fenerbahçe'yi Strum Graz, Boavista, Hapoel Tel Aviv gibi takımların listede geride bırakması dikkat çekti.

Allah Allah neyinizin dikkatini cekmis yav Fener hangisini yendi ya da yenebilecek kapasitedeydi bu gazeteciler cok ilgi cekici acikcasi...

Oghuse
20.Temmuz.2007, 12:39
Galatasaray, son 10 yılda Avrupa kupalarında mücadele eden takımlar arasında en başarılı 18. takım oldu. Takımların Avrupa kupalarında yaptıkları maçlar, galibiyet ve beraberlik sayıları ile takımların oynadıkları maçların zorluğuna göre verilen puanlarla Avrupa Futbol İstatistikleri adlı internet sitesinin yaptığı araştırmada Galatasaray, 1998-2007 yılları arasında Avrupa'nın en başarılı 18'inci takımı olmayı başardı. 2000 yılında UEFA Kupası'nı müzesine götüren ve 2001 yılında Süper Kupa'yı kazanan Galatasaray, topladığı 95,5 puanla Avrupa'nın bir çok ünlü kulübünü geride bırakarak listenin ilk 20 takımı arasına girdi. Avrupa kupalarında yaptığı maçlarla Türk futbolseverlerin kalbinde yer bulan Galatasaray, topladığı puanla Türk takımları arasında da ilk sıraya oturdu.

SON 10 YILA İSPANYOL DAMGASI

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 100 takımın katıldığı listenin ilk 2 sırasını İspanya takımları aldı. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi kupasını toplamda 9 kez müzesine götürerek tüm zamanların en başarılı takımı olan İspanya şampiyonu Real Madrid, son 10 yılda da Avrupa'ya damgasını vurdu.

1998-2007 yılları arasında 3 kez Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Real Madrid, listede 192 puan toplayarak ilk sıraya yerleşti. 1956-1960 yılları arasında 5 kez üst üste Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kaldıran Real Madrid, 1998, 2000 ve 2002 yıllarında da Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük kupasının sahibi olmuştu. Real Madrid'i bir diğer İspanya ekibi FC Barcelona, 182 puanla izledi. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşan Katalan temsilcisi, bu dönem içinde sadece 1 kupa kazanmasına karşın her yıl yarı final veya final oynayarak Avrupa'nın en iddialı ekibi olduğunu gösteriyor. Bu sezon İngiltere Premier Lig'de şampiyonluğa ulaşan ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynayan Manchester United ise Avrupa'nın en başarılı 3. takımı. En son Şampiyon Kulüpler Kupası'nı 1999 yılında kazanan Manchester United, Avrupa kupalarında son 10 yıl içinde 177,5 puan toplayarak ilk 3'e adını yazdırdı. Aynı zamanda İngiltere'nin de Avrupa'daki en başarılı takımı olan Manchester United, bu yıl Şampiyonlar Ligi yarı finalinde AC Milan'a elenmişti.

EN ÇOK TAKIM İNGİLTERE'DEN

Avrupa kupalarının en başarılı takımları listesinin ilk 10'u arasına en çok İngiltere takımları girdi. Manchester United'ın 3. olduğu listenin ilk 10'u arasına FC Liverpool, Arsenal ve FC Chelsea de girdi. Bu sezon kupada final oynayan ve 2005 yılında İstanbul'da yapılan final maçında AC Milan'ı tarihi bir maçla deviren FC Liverpool, son 10 yıl içinde 145,5 puan toplayarak listenin 8. sırasında yer aldı. 3 İspanya takımının yer aldığı Avrupa'nın en başarılı 10 takımı arasına 2 İtalyan ve 1 de Alman takım girdi.

EN BAŞARILI TÜRK TAKIMI GALATASARAY

100 takımın yer aldığı listede 18. sırada bulunan Galatarasay, Türkiye'nin Avrupa kupalarında mücadele eden en başarılı takımı unvanını aldı. Sarı kırmızılıları, 55. sırada yer alan Beşiktaş takip ederken, Fenerbahçe, listede 79. sırada yer bulabildi. Listeye 57 puan toplayarak 55. sıradan giren Beşiktaş, AZ Alkmaar'ın hemen üstünde yer buldu. Beşiktaş, böylece Avrupa kupalarındaki en başarılı 2. Türk takımı oldu.

İlk 100 takım arasına giren bir diğer Türk takımı ise Fenerbahçe. Fenerbahçe'ye, Avrupa arenasında son 10 yılda yaptığı maçlara karşılık 38 puan verilirken, sarı lacivertliler listede 79. olabildi. En başarılı 3. Türk takım unvanını alan Fenerbahçe'yi Strum Graz, Boavista, Hapoel Tel Aviv gibi takımların listede geride bırakması dikkat çekti.

İşte Avrupa kupalarında son 10 yılın en başarılı 20 takımı:

Takım Puan

1. Real Madrid (İspanya) 192
2. Barcelona (İspanya) 182
3. Manchester United (İngiltere) 177,5
4. Bayern Münih (Almanya) 169,5
5. AC Milan (İtalya) 155
6. Valencia CF (İspanya) 148,5
7. Inter Milan (İtalya) 148
8. Liverpool (İngiltere) 145,5
9. Arsenal (İngiltere) 145
10. Chelsea (İngiltere) 136,5
11. Olympique Lyon (Fransa) 133
12. Juventus (İtalya) 132,5
13. FC Porto (Portekiz) 130
14. PSV Eindhoven (Hollanda) 116,5
15. Lazio (İtalya) 111
16. Parma (İtalya) 108
17. AS Roma (İtalya) 106
18. GALATASARAY (TÜRKİYE) 95,5
19. Newcastle United (İngiltere) 95
20. Dinamo Kiev (Ukrayna) 94,5
55. BEŞİKTAŞ (TÜRKİYE) 57
79. FENERBAHÇE (TÜRKİYE) 38

Kaynak : AA

Rodrigo Tello
20.Temmuz.2007, 12:41
Bu konu acıldı..

Oghuse
20.Temmuz.2007, 12:45
Kusura bakma görmedim ve hala bulamadım.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Kusura bakmayın görmemişim.

paco
20.Temmuz.2007, 13:01
Galatasaray son 10 yilda yaptiklariyla 100 yilin en basarili turk takimi oldu ...

erdemzorer10
20.Temmuz.2007, 13:09
beklenen buydu (dd)

Universal
20.Temmuz.2007, 13:34
Kupa alıp Avrupa'dan yok olan takım. 2000 yılı dışında bir başarıları yok. Ama Lyon gibi olmak var. Her yıl Avrupa'da kupa almadan bile isminden bahsetmek. Bana göre kupa başarı değil. Mücadele edebilmek başarıdır.

BlackEagle19o3
20.Temmuz.2007, 13:54
Galatasaray avrupadaki en başarılı Türk takımı keşke diğer Türk takımları da biraz daha üst sıralarda olsaydı;)

paco
20.Temmuz.2007, 13:56
Kupa alıp Avrupa'dan yok olan takım. 2000 yılı dışında bir başarıları yok. Ama Lyon gibi olmak var. Her yıl Avrupa'da kupa almadan bile isminden bahsetmek. Bana göre kupa başarı değil. Mücadele edebilmek başarıdır.

Konu avrupada her sene basari yakalamasi degil ... En basarili turk takimi ... Kupa almadan kaybolan birak kaybolmayi ortaya cikamayan turk takimlari var ...

Biz kupalarimizi aldik 4 sene de avrupada basariliydik ... daha iyisini yapan turk takimi varsa buyursun konussun....tartisalim ....

uAburak89
20.Temmuz.2007, 13:59
95.5 > 57 + 38 .. (:

Hala boş boş konuşanlar var, kedi ciğer hesabı..

Uefa kupası başarı değil, Super kupa başarı değil, Türkiye kupası hiç değil, değil mi Batuhan ? Önemli olan finale kadar gelip, kupa alamamak.. Esas başarı bu.. Kıskanılır da, bu kadar da olmaz ki kardeşim yav..

Emurafu
20.Temmuz.2007, 14:31
Aslında bu konuyu ben acıcaktımda nasıl olsa herkez biliyor d,iye acmadım ayrıca bu konuda tartısma cok olur bu yüzdende acmadım...........hatırlarmısınız 5 yıl önce herkez bizim topladıgımız puanlar sayesınde avrupaya gitti hatta uefaya 4 takım gitti falan filan

RaSenGan
20.Temmuz.2007, 14:34

O kupayı alamayanlarda var ;) Nağmağlup aldığımız o KUPALAR..! %100 mücadele ettiğimizin göstergesidir.

TürkuAz
20.Temmuz.2007, 14:40
Kıskançlık krizleri başlamış yine.Merak ediyorum arkadaşlar, size göre başarı bu değilse nedir?

uAburak89
20.Temmuz.2007, 14:42
Uefa kupasını yenilgisiz alan tek takımız yahu, ötesi var mı bunun ?

Emurafu
20.Temmuz.2007, 14:43
7 yıl önce avrupada 1. takımdık hatta uefa sıralamasında 1. sıraya geldik bunlar hep basarı degıl zaten 5 yıl bizim topladıgımız puanlarla takımlar biryere geldi.

GeNç KaRTaL
20.Temmuz.2007, 14:50
Evet en başarılı kulüp Galatasaray.Yaptıklarını kimse inkar edemez.İnşallah biz geçeriz ve en başarılı biz oluruz.

RaSenGan
20.Temmuz.2007, 14:53
Evet en başarılı kulüp Galatasaray.Yaptıklarını kimse inkar edemez.İnşallah biz geçeriz ve en başarılı biz oluruz.

Herkes senin gibi düşünse Şemsi..İnş.ilerki yıllarda büyük kulüplerimiz ülkemizi Avrupa'da çok iyi şekilde temsil eder.FB,BJK,GS,TS farketmez.Önemli olan ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek..

nart_susruko
20.Temmuz.2007, 15:00
polyanna akraban mı senin ?
sıfır çektik ama önemli olan katılmaktı, bizimde ismimiz duyuldu, herkes sıfır çekemez.. ayrıyetten ne diyor i.çupi "biz kupalara anlam veririz" ...
iyice avuntuspor oldunuz.

siz avrupada önce Galatasaray olun sonra lyon olursunuz.. ;)

TürkuAz
20.Temmuz.2007, 15:04
Fenerbahçe için Avrupa'da başarı, Galatasaray'ı geçmektir.

O yüzden bu kadar sorun oluyor.

Emurafu
20.Temmuz.2007, 15:05
Alın size son nokta...............

1988 yılında galatasaray şampiyon kulüpler kupası`nda ilk kez yarı final oynayan takım oldu

2000 yılında avrupanın en iyi ikinci kupası olan uefa kupasını yenilgisiz kazanan takım oldu

2000 yılında UEFA VE SUPER CUPayı alan ilk türk takımı oldu

2000 yılında galatasaray kıtalararası kulüpler kupasına davet edilen ilk Türk takım oldu

2000 yılında galatasaray,dünya futbol takımları sıralaması`nda ilk kez klasmana girerek 2.sırada yer alan ilk türk takımı oldu
sıralama oyle oluştu
1-Real Madrid
2-GALATASARAY
3-Boca Juniors...

2000 yılında galatasaray bir sezonda en fazla maç yapan 59 maç yapan takım oldu

2001 yılında galatasaray devlet üstün hizmet madalyası alan ilk ve tek Türk takım oldu

2001 Galatasaray,şampiyonlar ligi`nde çeyrek final oynayan ilk ve tek Türk takımı oldu

1959_2005 arasında Türkiye`nin profesyonel dönemde en çok resmi kupası alan takım oldu(58 kupa bulunmakta)

Daha cok var avrupa ile ilgili koydum şimdi bu artık kilitlenirse herkezi gözüne carpar bunlar:):)

barahir
20.Temmuz.2007, 15:07
Tebrik ederim yine bi konuyu daha GS-FB çekişmesine bağladınız.. Bravo..

uAburak89
20.Temmuz.2007, 15:08
sıfır çektik ama önemli olan katılmaktı, bizimde ismimiz duyuldu, herkes sıfır çekemez.. ayrıyetten ne diyor i.çupi "biz kupalara anlam veririz" ...

Tek kelime --> İdolümsün.. :D

Karnım ağrıdı gülmekten.. :D

Çekişecek pek birşey yok aslında, Avrupa konusunda.. Herşey gayet açık ve net..

Emurafu
20.Temmuz.2007, 15:12
Sana birsey söylicem ilk sayfaya baksana batuhan ne yazmıs ozaman anlarsın fenerbahcenın nerden geldigini.........Niyetimiz tartısma cıkarmak degil):)

RaSenGan
20.Temmuz.2007, 15:14

Bazıları çekememezlik yapıyor abi..

canavar20
20.Temmuz.2007, 15:20
Bırakın Fener'i :D Malesef şu anda avrupada en iyi GS tartışmasız. Ama o eskilerde kaldı...Bayern Münih seni seviyorum.:D Forza 4 :D:D

C h A o S
20.Temmuz.2007, 17:24
biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu...

ekolata
20.Temmuz.2007, 19:30
Beyler bırakın feneri ya feneri tartışacağınıza diğer takımları tartışın. Fener taa 79. biz 18. !

Sekopej
20.Temmuz.2007, 19:46

Yorumların iğneleyici olsa da güzel oluyor, zevkle okuyorum. Ama bazen kantarın topuzu fazla kaçıyor. Tüm Fenerbahçelilerin çok değer verdiği İslam Çupi'nin bu sözü ile başka bir konuda yine dalga geçmek maksatlı birşeyler yazılmıştı. O bu lafı yıllar önce söylemiştir, sizin anlamanızı beklemiyorum bunu ama bu şekilde dalga konusu olmasına da bir Fenerbahçe taraftarı olarak izin vermem! Nasıl ki sizin için çok önemli yeri olan bir Galatasaraylının lafının bu şekilde kullanılmasına sizin izin vermeyeceğiniz gibi...

3-5 kişinin söylediği kendini bağlar, Batuhan öyle yorum yaptı diye sen Fenerbahçe'ye avuntuspor diyemezsin. Avrupa'da en başarılı Türk Takımı Galatasaray'dır. Bunun için bu tür istatistiklerin de yayınlanmasına gerek yoktur, herşey ortada çünkü.

uAburak89
20.Temmuz.2007, 20:08
Serkan bence orda Batuhan kupayı küçümsediği için böyle birşey yazdı, Hamza abi.. En azından ben böyle anladım..

Sekopej
20.Temmuz.2007, 20:13
Serkan bence orda Batuhan kupayı küçümsediği için böyle birşey yazdı, Hamza abi.. En azından ben böyle anladım..

Batuhan'ın küçümsemesi ile UEFA Kupası küçülmüyor maalesef. İslam Çupi'nin lafının ardından avuntuspor yazılması sanki İslam Çupi'nin bu sözünü avuntu yapmak için söylenmiş gibi anlaşılıyor, en azından ben öyle anladım.

Galatasaray'ın başarıları ortada ve bunu konuşmak yerine yok 0 çekti adını duyurdu, avutuspor falan konuşmak hoş olmuyor. Ama herkesin yorumuna da saygı duyarım, kurallar çerçevesinde olduktan sonra...

uAburak89
20.Temmuz.2007, 20:31
Sadece Uefa kupası için değil genel olarak kupa almak başarı değil dediği için söyledim onu.. Ayrıca yaptığı yorumun amacı insanları galeyana getirmekti, bunu da başardı galiba..

Sekopej
20.Temmuz.2007, 20:38
Galeyana gelmiş biri olarak beni diyorsan benim takıldığım nokta değer verdiğim, saygı duyduğum İslam Çupi'nin, yine değer verdiğim bir sözünün, büyük bir camiaya avuntuspor denilerek bir arada yazılması.

Yoksa buradaki tartışmaya girecek değildim. Çünkü tartışılacak birşey yok, Galatasaray'ın başarıları ortada...

uAburak89
20.Temmuz.2007, 20:41
Genel olarak söyledim, belki içimizde en az galeyana gelen kişi sensin.. (:

Fernando Gago
20.Temmuz.2007, 21:35
2000 yılından sonra Böle olması çok doğal

Universal
20.Temmuz.2007, 21:41
Evet alamadık bu listede olmamız mucize ama bir kupa alıpta kaybolmaktan sansa hiç almayayı tercih ederim.

Ayrıca Lyon tarihi boyunca Kupası yok. Sizden önde buna ne diyorsunuz? İşte başarı budur Avrupa'da. En güzel örnek Lyon.

BlackEagle19o3
20.Temmuz.2007, 21:48
Evet alamadık bu listede olmamız mucize ama bir kupa alıpta kaybolmaktan sansa hiç almayayı tercih ederim.

Ayrıca Lyon tarihi boyunca Kupası yok. Sizden önde buna ne diyorsunuz? İşte başarı budur Avrupa'da. En güzel örnek Lyon.
Sen tercih etmeye devam et.Bir söz vardır Yiğidi öldür hakkını yeme diye Galatasaray Avrupada Türkiyeyi en iyi temsil eden Türk takımıdır ve biz diğer takım taraftarlarının da bunu takdir etmesi gerekir

Universal
20.Temmuz.2007, 21:51
Sen tercih etmeye devam et.Bir söz vardır Yiğidi öldür hakkını yeme diye Galatasaray Avrupada Türkiyeyi en iyi temsil eden Türk takımıdır ve biz diğer takım taraftarlarının da bunu takdir etmesi gerekir

2000 yılı dışında bir başarıları yok. Bak burada başarılarını kabul etmişim. Ayrıca ben diğer Türk takımları daha mı başarılı dedim? Kupasını mı küçümsedim? Yooo. Ben sadece kupa'dan sonra yok oldu dedim. Eğer G.Saray başarılı ise Tromso sonuça'da başarılı bir sonuç mu oluyor? Bak Lyon'a kupa almadan bu srada 11. Bana göre kupa alıp kaybolmaktansa kupa almadan zirvede kalmayı tercih ederim.

El Comandante
20.Temmuz.2007, 21:52
Bunu zaten herkes biliyor,ülkemizi Avrupa'da en iyi temsil eden takım Galatasaray'dır.Elle tutulur başarıları olan tek Türk takımı Galatasaray'dır.

Birde Hamza abinin sözlerinin altına imzamı atarım. :)

TürkuAz
20.Temmuz.2007, 21:52
Bana göre kupa alıp kaybolmaktansa kupa almadan zirvede kalmayı tercih ederim.

Şunun mantığını bir türlü anlayamadık gitti.

uAburak89
20.Temmuz.2007, 21:54
Dünyada bir tane bile Fenerbahçeli yoktur, Uefa kupasını istemeyen.. Çok komiksin Batuhan..

Sekopej
20.Temmuz.2007, 21:54
Birde Hamza abinin sözlerinin altına imzamı atarım. :)

Bana karşı bu cümleyi kurduysan, sana da yukarıda verdiğim tepkiyi veririm. Mesajlarımı okuyarak, neye, neden tepki verdiğimi görebilirsin...

El Comandante
20.Temmuz.2007, 21:57
Bana karşı bu cümleyi kurduysan, sana da yukarıda verdiğim tepkiyi veririm. Mesajlarımı okuyarak, neye, neden tepki verdiğimi görebilirsin...

Bunu nereden çıkardın şimdi? Hamza abinin sözleri çok hoşuma gitti,altına imzamı atıyorum dedim ;)

Universal
20.Temmuz.2007, 21:58
Dünyada bir tane bile Fenerbahçeli yoktur, Uefa kupasını istemeyen.. Çok komiksin Batuhan..

Bende istiyorum. Ama kupa aldıktan sonra ismizi duyurabilecek miyiz önemli olan bu. Ben kupa aldıktan sonra ilk turlarda elenmek istemiyorum. Kupa aldık mı her yıl ŞL'de yarı final çeyrek final kadar ileri gidebilmek önemli. Yoksa kupa alıp ondan sonra ismimiz Mart ayında duyulmayınca hiç bir işe yaramaz. Bu nedenle "Bana göre kupa alıp kaybolmaktansa kupa almadan zirvede kalmayı tercih ederim."

Avuntuspor diye hitap edip futboldan anlamıyanların yazmasına ise şaşırıyorum. Birisi onlara :s7:

eGowiCh
20.Temmuz.2007, 22:05
Ortamı germeyi bırakın. nart_susruko ve uAburak89, ortamı gerip, Fenerbahçelileri tahrik edeceğinize, başarınızla övünmeyi tercih edin. Bu başarıyı inkar eden yok. Bu başarı sizin hakkınızdı o zamanlar, söke söke de 2 kupayı aldınız. Bu her Türk için kıvanç kaynağıdır. Siz bu kıvanç kaynağını çekilmez bir hale getirmeyin lütfen...

Galatasaray'ın bu başarısını inkar etmek demek, tarihi inkar etmek demektir. Fenerbahçeli arkadaşlar da ellerini vicdanına koyup öyle yorum yapsınlar.

Kedi, ciğer gibi sözler yakışmıyor sizlere Galatasaraylılar. Başarınızla övünün, iğneleyici laf söyleyerek veya başkalarını tahrik ederek bir yere varamazsınız. Ben de bu başarıyla övünüyorum, dünyanın en iyi takımıydı 2000 yılında Galatasaray. Ben listede "1. GALATASARAY (TURKEY)" ibaresini bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak övündüm. Bırakın tartışmayı, laf atmayı, sataşmayı, o başarıyı tekrar yakalamak için kenetlenelim ve tekrar övünelim. Avrupa takımları altında ezilmeyelim.

Sekopej
20.Temmuz.2007, 22:06
Bunu nereden çıkardın şimdi? Hamza abinin sözleri çok hoşuma gitti,altına imzamı atıyorum dedim ;)

Hamza abinin mesajına gösterdiğim tepkiyi okuduktan sonra bu şekilde mesaj atmandan ben bunu çıkartıyorum. Neyse konuyu da dağıttım, benim takıldığım nokta başka, fazla da üstüne gidip, konuyu daha da dağıtmak istemiyorum.:)

Universal
20.Temmuz.2007, 22:11
Bizim Lozan antlaşması zamanımızda aldığımız kupalara teneke kupası diyip yorum yapanların UEFA Kupasına hiçbirşey demem. Çünkü o zamanlarda Lozan'ı imzalalatmaya çalıştığımız sıralarda su içecek vakti olmayan İsmet Paşa Lozan'ı bırakıp Fenerbahçe'yi tebrik etmiştir. Ama işte anlamıyanlar yazıp teneke kupası derler sonra kalkarlar UEFA'yı büyütürler. Dediğim gibi kupa alıp kaybolmaktansa kupa almadan zirvede kalmayı tercih ederim.

uAburak89
20.Temmuz.2007, 22:11
Egemen ortamı ilk kim germiş, ilk sayfaya doğru bir yolculuk yapsan hiç fena olmaz.. (:

TürkuAz
20.Temmuz.2007, 22:13
Ortamı germeyi bırakın. nart_susruko ve uAburak89, ortamı gerip, Fenerbahçelileri tahrik edeceğinize, başarınızla övünmeyi tercih edin. Bu başarıyı inkar eden yok. Bu başarı sizin hakkınızdı o zamanlar, söke söke de 2 kupayı aldınız. Bu her Türk için kıvanç kaynağıdır. Siz bu kıvanç kaynağını çekilmez bir hale getirmeyin lütfen...

Galatasaray'ın bu başarısını inkar etmek demek, tarihi inkar etmek demektir. Fenerbahçeli arkadaşlar da ellerini vicdanına koyup öyle yorum yapsınlar.

Kedi, ciğer gibi sözler yakışmıyor sizlere Galatasaraylılar. Başarınızla övünün, iğneleyici laf söyleyerek veya başkalarını tahrik ederek bir yere varamazsınız. Ben de bu başarıyla övünüyorum, dünyanın en iyi takımıydı 2000 yılında Galatasaray. Ben listede "1. GALATASARAY (TURKEY)" ibaresini bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak övündüm. Bırakın tartışmayı, laf atmayı, sataşmayı, o başarıyı tekrar yakalamak için kenetlenelim ve tekrar övünelim. Avrupa takımları altında ezilmeyelim.

Konuyu takip et.Sonra gel yorum yap..

eGowiCh
20.Temmuz.2007, 22:18
Egemen ortamı ilk kim germiş, ilk sayfaya doğru bir yolculuk yapsan hiç fena olmaz.. (:

İlk mesajdan beri okudum. Batuhan'ın çeşitli söylemleri var, dikkat edersen önceki mesajımda "Fenerbahçeli arkadaşlar ellerini vicdanlarına koyup öyle yorum yapsınlar." dedim. Dikkatli okunmuyorum sanırım :)

Burak, yani bu tarz iğneleyici laflar kimseye yakışmıyor. Burada konu Galatasaray'ın başarısı, dünyadaki yeri... Fenerbahçe ile alakası bile yok. Övünmek için muhteşem bir konuyken neden bu konu bir tartışma ortamına dönüştürülüyor? Her iki tarafın da daha ılımlı olmasını bekliyorum.

Oghuse
20.Temmuz.2007, 22:21
Bende istiyorum. Ama kupa aldıktan sonra ismizi duyurabilecek miyiz önemli olan bu. Ben kupa aldıktan sonra ilk turlarda elenmek istemiyorum. Kupa aldık mı her yıl ŞL'de yarı final çeyrek final kadar ileri gidebilmek önemli. Yoksa kupa alıp ondan sonra ismimiz Mart ayında duyulmayınca hiç bir işe yaramaz. Bu nedenle "Bana göre kupa alıp kaybolmaktansa kupa almadan zirvede kalmayı tercih ederim."

Avuntuspor diye hitap edip futboldan anlamıyanların yazmasına ise şaşırıyorum. Birisi onlara :s7:

Batuhancım kupayı kazandıktan sonra dediğin gibi başarıyı kazanmak gerçekten zor.Galatasaray UEFA'yı kaldırdıktan sonra birçok oyuncusunu kaybetti buna rağmen Lucescu'yla üst turda çeyrek final oynadı başarıyı korumakta kasıt buysa işte kanıt.Zaten sonraki senelerde zayıflayan kadronun etkisiyle düşüşe geçti.Avrupa'da iyi başarı elde edip düşeşe geçen birçok takım var ve bunlar özellikle orta derece liglerin klupleri ve böyle takımların dağılmasıda gayet normal.Yani başarıyı korumak zor.

uAburak89
20.Temmuz.2007, 22:28
İlk mesajdan beri okudum. Batuhan'ın çeşitli söylemleri var, dikkat edersen önceki mesajımda "Fenerbahçeli arkadaşlar ellerini vicdanlarına koyup öyle yorum yapsınlar." dedim. Dikkatli okunmuyorum sanırım :)

Burak, yani bu tarz iğneleyici laflar kimseye yakışmıyor. Burada konu Galatasaray'ın başarısı, dünyadaki yeri... Fenerbahçe ile alakası bile yok. Övünmek için muhteşem bir konuyken neden bu konu bir tartışma ortamına dönüştürülüyor? Her iki tarafın da daha ılımlı olmasını bekliyorum.

Aşkolsun yav, okuyorum ben mesajları sonuna kadar.. (: Hamza abinin tarzı bu, iğneleme uzmanı.. (:

Batuhancım kupayı kazandıktan sonra dediğin gibi başarıyı kazanmak gerçekten zor.Galatasaray UEFA'yı kaldırdıktan sonra birçok oyuncusunu kaybetti buna rağmen Lucescu'yla üst turda çeyrek final oynadı başarıyı korumakta kasıt buysa işte kanıt.Zaten sonraki senelerde zayıflayan kadronun etkisiyle düşüşe geçti.Avrupa'da iyi başarı elde edip düşeşe geçen birçok takım var ve bunlar özellikle orta derece liglerin klupleri ve böyle takımların dağılmasıda gayet normal.Yani başarıyı korumak zor.

Bir örnek daha bu konuda, Porto.. Önce uefa, sonra Şampiyonlar Ligi.. Takımın iskeletini kapışıldı, büyük kulüpler en önemli oyuncularını aldı, teknik direktörleri gitti.. Bütçe meselesi bu birazda, Galatasaray satmıyorum diyemedi yada tutamadı o oyuncuları.. Fatih Terime Avrupadan önerilenden daha iyi kontrat öneremedi..

Memedov
20.Temmuz.2007, 22:28
''Galatasaray Avrupada Ülkemizi en iyi temsil eden takımdır.''

17 Mayıs 2000 tarihinde tüylerim diken diken olmuştu UEFA ŞAMPİYONU Galatasaray diye geçiyordu manşetlerde ve gurur duymuştum o gün ağlamıştım bir Fenerbahçeli olarak..

Bu büyük bir başarıdır ama istikrar'da önemlidir bu istikrarı Ligde sürdürdü Galatasaray Üst Üste 4 sene şampiyon oldu ama Avrupada bu istikrarı devam ettiremedi.

Ama o kupayı almakta bir başarıdır ve Galatasaraylılar bununla övünerek yerden göğe kadar haklılar artık tüm Ülke olarak kenetlenmemiz lazım ve daha başarılı olmamız nice Galatasaraylar çıkarmamız lazım Avrupada,Bu da şu durumda mümkün değil şuan yaşadığımız ortamda bir Türk takımının avrupada başarı yakalayacağına inanmıyorum..Eskiden maçları seğrettiğimde benden çok abilerim daha çok bilir Avrupa maçlarında Galatasaray maçlarında Fenerli formasıyla maça gelenler oluyordu.Şimdi ise tam tersi Fenerbahçe,Galatasaray,Beşiktaş'ın Avrupada rakipleri kimlerse Rakip takım nerede ise Yabancı ülkenin takımını destekler oldu.Bu şartlar altında Avrupada başarı gelmez diye düşünüyorum..

Universal
20.Temmuz.2007, 22:34
Başarı devamını getirebilmektir. Fenerbahçe Avrupada başarısı olmayan bir takım ona rağmen ilk 100 girebildik bu bir mucizedir. Ama Kupa aldıktan sonra devamını getirmek önemlidir. Hadi geçtim takım iskelet felan gitti. Peki kupa almış takım Hagi gibi oyuncular getirebilirdi ama getiremediler. Getirselerdi gelirdi. Kimse mazeret üretmesin. Devamı olmayan başarıya başarı demem.

Eray Dengiz
20.Temmuz.2007, 22:35
konuyu hiç tartışmaya bile gerek yok, Galatasaray Türkiye'yi Avrupa'da en başarılı temsil eden takımdır. Avrupa'dan Türkiye'ye tek kupa getiren takımdır. Biz o sene başarılı olduk mu? olduk. Biz o sene UEFA kupasını kazandık mı? kazandık.

peki hala neyi tartışıyoruz? ister başarılı olduktan sonra düşüş yaşamışız, ister yaşamamışız ne farkeder?

başlığı bir daha okuyun, En Başarılı Türk Takımı GALATASARAY!

Başarı devamını getirebilmektir. Fenerbahçe Avrupada başarısı olmayan bir takım ona rağmen ilk 100 girebildik bu bir mucizedir. Ama Kupa aldıktan sonra devamını getirmek önemlidir. Hadi geçtim takım iskelet felan gitti. Peki kupa almış takım Hagi gibi oyuncular getirebilirdi ama getiremediler. Getirselerdi gelirdi. Kimse mazeret üretmesin. Devamı olmayan başarıya başarı demem.

Batuhan bence daha fazla kendini komik hale getirme...

Universal
20.Temmuz.2007, 22:37
O zaman bende iddia ediyorum. Avrupa'nın en iyi takımı Notteram Forresttır. Onlarda ŞL'yi kazandılar. Ama gelecekte başarıları yok. Demekki G.Saray'dan daha iyi takımlar. Yemeğin beni. 30 yıl sonra kupa almadan ilerleyen bir G.Saray olursa gene 2000 yılında ki başarıyla mı övüneceksiniz? Ayrıca Kocaeli ve Fenerbahçe'de ŞL'de yarı finalleri var. O zaman bunlar GS'den daha iyi olmaları gerekir.

Oghuse
20.Temmuz.2007, 22:37

Birçok kişi başarı diyor Batuhan:)
Ayrıca Fenerbahçenin ilk 100 de olma mucizesinde Galatasaray'ın katkısı gözardı edilemez.

TürkuAz
20.Temmuz.2007, 22:39
Eğer Galatasaray'ın ki başarı değilse, Fenerbahçe'nin bu listede 79. sırada olmasını gerektirenleri konuşmaya bile değmez o zaman..

uAburak89
20.Temmuz.2007, 22:40
O zaman bende iddia ediyorum. Avrupa'nın en iyi takımı Notteram Forresttır. Onlarda ŞL'yi kazandılar. Ama gelecekte başarıları yok. Demekki G.Saray'dan daha iyi takımlar. Yemeğin beni. 30 yıl sonra kupa almadan ilerleyen bir G.Saray olursa gene 2000 yılında ki başarıyla mı övüneceksiniz? Ayrıca Kocaeli ve Fenerbahçe'de ŞL'de yarı finalleri var. O zaman bunlar GS'den daha iyi olmaları gerekir.

Sormazsam çatlarım burda, kafan mı iyi senin ?

TürkuAz
20.Temmuz.2007, 22:43
Ayrıca Kocaeli ve Fenerbahçe'de ŞL'de yarı finalleri var

Avrupa'da başka bir kupamı var adını bilmediğimiz?

uAburak89
20.Temmuz.2007, 22:45
Avrupa'da başka bir kupamı var adını bilmediğimiz?

Bende ondan sordum işte kafan iyi mi diye, ŞL de en başarılı Galatasaray 2001 de çeyrek final oynadık..

Universal
20.Temmuz.2007, 22:51
Sormazsam çatlarım burda, kafan mı iyi senin ?

Seninki kadar olmasada öyle.

Şampiyon Kulüpler Kupasıydı eski ismi sanırım. Ama 1970lerde felan oynamış olsa gerek. Kocaelinin yarı finalinden emin değilim. Ama çeyrek oynadığını çok iyi biliyorum.

Eray Dengiz
20.Temmuz.2007, 22:52
şöyle biraz geçmişe gidelim bakalım,

- 1956-57 sezonunda Galatasaray "Şampiyon Kulüpler Kupası"nda oynuyor,
- 1962-63 Şampiyon Kulüpler Kupası'nda ilk 3.tur oynayan takım,
- 1988-89 Şampiyon Kulüpler Kupası'nda ilk YARI FİNAL oynayan takım,
- 1993-94 Şampiyonlar Liginde ÇEYREK FİNAL oynayan ilk takım,
- 2000 UEFA Kupasını kazanan ilk takım,
- 2001 Şampiyonlar Liginde ÇEYREK FİNAL oynayan ilk takım

bak geçmişimize.. tabi bunlar sadece aklımda kalanlar sizin aklınıza geliyor mu başka? ha unutmadan,

- 2001 Süper Kupa'yı kazanan ilk takım,

başka aklıma gelmiyor. bunlar şimdi başarı değil mi? Haaa pardon sana göre başarı devamı gelen başarıdır değil mi? Şöyle biraz araştır bakalım geçmiş zaman başarılı olup yakın dönemde bizim gibi toparlanmaya çalışan takımlar var mı ama öyle m.ö 312 takımlarını getirme karşımıza olur mu...

neyse ya fazla uzatmayın, UEFA kupası fln başarı mı sizde güldürmeyin forumu şimdi..

uAburak89
20.Temmuz.2007, 22:54
1988 Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası'n ilk kez Yarı Final oynayan takım oldu..

Kaynak: Duvarımdaki övünerek baktığım, 100 yıllın efendisi posteri.. ;;)

RaSenGan
+ Süper Kupa..

TürkuAz
Şampiyon Kulüpler Kupasıydı eski ismi sanırım. Ama 1970lerde felan oynamış olsa gerek. Kocaelinin yarı finalinden emin değilim.

Felan, sanırım, gerek, emin değilim..

Bu söylemlerle nereye kadar.Sen daha söylediğin şeyin, ortaya attığın lafın doğruluğu hakkında emin değilsin..

Universal
20.Temmuz.2007, 22:58
Bilmiyorum tvde izlediğim belgesellerde diyorlardı. Artık gerisine siz bakın... Üç kuruşluk posterlere bişey diyeceğim yok...

RaSenGan
20.Temmuz.2007, 22:59
Bilmiyorum tvde izlediğim belgesellerde diyorlardı. Artık gerisine siz bakın... Üç kuruşluk posterlere bişey diyeceğim yok...

3 kuruşluk ama gerçekleri anlatan şeyler ;;)

uAburak89
20.Temmuz.2007, 23:00

3 kuruşluk poster ? Ha ha ha, Galatasaray dergisinin verdiği bir poster olup, Erayın yazdıklarının da hepsi bulunmaktadır.. Gittikçe komik duruma düşüyorsun, ama farkında değilsin herhalde..

Uefa kupasını yenilgisiz alan tek takımız, hala başarısız.. Ne kadar komik yav..

ForsakeN
20.Temmuz.2007, 23:08
4 yıl sonrada o listede olmalı Galatasaray ama gidişat ne yazık ki çok zor olacağını gösteriyor.

Universal
20.Temmuz.2007, 23:11
Yedi yıl önceki başarıdan bahsedinin hala biz yapamadık yenisini siz yapın bari sıkıldım yedi yıldır.

Bende eskikelere gidersem.

Avrupa'da ilk Kupa Kazanan takım: Fenerbahçe(Harrigston)
Not: İngiltere'nin en iyi karması ile oynamıştık.

Gene Avrupa İkinci Kez Kupa Kazanan Takım: Fenerbahçe(Balkan Kupası)

Avrupa'da ilk tur atlayan takım: Fenerbahçe(1952-Elenen rakip Macarların ve Dünya'nın o yılki en iyi takımı(ismini unuttum)

1959'da ilk Süper Ligi Kazanan takım.

İstanbul Ligi, Milli Küme, Cuma Ligi, Turkcell Süper Lig(ortak) en çok kazanan takım.

Can Bartu gibi bir oyuncuya sahip olup Hem milli basket hemde milli futbolda oynayan bir oyuncuya sahip olma başarısını göstermiştir.

İngiliz takımlarını Cumhuriyetten önce 40'tan falza yenerek ün yapmış tek kulüp.

Daha niceleri

En önemlisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tuttuğu kulüp olması ile Dünya'da hiç bir kupaya değişilmeyecek bir ünvana sahip olan tek kulüp.

ForCimbom
20.Temmuz.2007, 23:12
3 kuruşluk poster ? Ha ha ha, Galatasaray dergisinin verdiği bir poster olup, Erayın yazdıklarının da hepsi bulunmaktadır.. Gittikçe komik duruma düşüyorsun, ama farkında değilsin herhalde..

Uefa kupasını yenilgisiz alan tek takımız, hala başarısız.. Ne kadar komik yav..
Merak etmesin Batuhan abi Galatasaray dergisi Fenerbahce dergisi gibi degildir...

eGowiCh
20.Temmuz.2007, 23:13
Türk futboluna birçok önemli isim kazandıran Göztepe, Avrupa Fuar Şehirleri Kupası'nda (şimdiki UEFA Kupası) 1968-69'da yarı final oynamıştır.

Göztepe de başarılı bir kulüptür ;) Ama şu an amatör kümede ne yazık ki... Galatasaray'ın da borcu oldukça fazla, inşallah bu borçlardan Galatasaray kurtulur da sonu Göztepe gibi olmaz.

BlackEagle19o3
20.Temmuz.2007, 23:15
Türk futboluna birçok önemli isim kazandıran Göztepe, Avrupa Fuar Şehirleri Kupası'nda (şimdiki UEFA Kupası) 1968-69'da yarı final oynamıştır.

Göztepe de başarılı bir kulüptür ;) Ama şu an amatör kümede ne yazık ki... Galatasaray'ın da borcu oldukça fazla, inşallah bu borçlardan Galatasaray kurtulur da sonu Göztepe gibi olmaz.

Galatasaray ile Göztepenin durmunu aynı kefeye koyman çok garip

uAburak89
20.Temmuz.2007, 23:16
Yazdıklarının bir çoğu yalan Batuhan..

1909 Galatasaray ilk kupa kazanan takım..

Avrupada ilk oynayan takım 1956 da Galatasaraydır, Dinamo Bükreş ile oynamıştır.. Sen demişsin ki de 1952 de tur atladık yuh artık..

Unuttuğun yayla kupası da var ...

Ayrıca Atatürk'ün tuttuğu takım olayında bir çok söylenti var, ki tutsa ne olur ? Atatürkte bizler gibi bir insan, Fenerbahçeyi tuttu diye takım yücelmiş mi oluyor ?

Küçük şeylerle avunmaya alışmışsınız gerçekten, Hamza abinin dediği gibi avuntuspor..

BlackEagle19o3
20.Temmuz.2007, 23:17
Yedi yıl önceki başarıdan bahsedinin hala biz yapamadık yenisini siz yapın bari sıkıldım yedi yıldır.

Avrupa'da ilk tur atlayan takım: Fenerbahçe(1952-Elenen rakip Macarların ve Dünya'nın o yılki en iyi takımı(ismini unuttum)

İstanbul Ligi, Milli Küme, Cuma Ligi, Turkcell Süper Lig(ortak) en çok kazanan takım.

Can Bartu gibi bir oyuncuya sahip olup Hem milli basket hemde milli futbolda oynayan bir oyuncuya sahip olma başarısını göstermiştir.

İngiliz takımlarını Cumhuriyetten önce 40'tan falza yenerek ün yapmış tek kulüp.

Daha niceleri

En önemlisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tuttuğu kulüp olması ile Dünya'da hiç bir kupaya değişilmeyecek bir ünvana sahip olan tek kulüp.Hadi diğerlerini kanıtlayabilirsin de Atatürkün Fenerbahçeli olduğunu neden yazdın anlamadım.Bana göre Atatürk Beşiktaşlıdır.Bu belgelerle de kanıtlanmıştır.Her şey çok açık ve netdir:0::0:

Universal
20.Temmuz.2007, 23:19
Hayır Atatürk Fenerbahçe'yi yücelltiyor.

Biz Avuntuspor ise sizde borçlusporsunuz. Unutmayın bir ara UEFA Kupasını satıyordunuz... UEFA'nı var hala gecekonduda oynuyorsunuz.

nart_susruko
En önemlisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tuttuğu kulüp olması ile Dünya'da hiç bir kupaya değişilmeyecek bir ünvana sahip olan tek kulüp.
yaptığın yorumlara gülemiyorum o hale geldim artık..

yalnız şunu merak ettim, Atatürk'ün fbli olduğunu nerden biliyorsun ?

TürkuAz
Harrigston değil Harrington kupasıdır.Ve hiçbir resmiyei yoktur.Ve zaten sana göre bunlar başarı ise..

Universal
20.Temmuz.2007, 23:21
Atatürk BJK'li dedin. Demirören bir gün olsun ondan bahsetmedi. Pehhhh. Biz her maçta Atam İzindeyiz diyoruz. Siz bir gün olsun posterini açmadınız....

uAburak89
Hayır Atatürk Fenerbahçe'yi yücelltiyor.

Biz Avuntuspor ise sizde borçlusporsunuz. Unutmayın bir ara UEFA Kupasını satıyordunuz... UEFA'nı var hala gecekonduda oynuyorsunuz.

Senin yüzünden ne uyarı almaya niyetim var, ne de siteden atılmaya.. Sana kendi dünyanda mutluluklar, Avrupada da en büyük Fenerbahçe..

Hadi hayırlı traşlar.. :0:

Oghuse

Daha niceleri

Bİz herşeyi üç kuruşluk:) belgelerle anlattık Batuhan o zaman sende bu başarıları ve Atatürk'ün Fenerbahçeli olduğunu belgele.

Universal
20.Temmuz.2007, 23:22
Harrigston değil Harrington kupasıdır.Ve hiçbir resmiyei yoktur.Ve zaten sana göre bunlar başarı ise..

İngilteri'in en iyi kadrosu. Ayrıca Lozan sözleşmesini bir yana bırakıp Fenerbahçe'yi tebrik etmişlerdir. Ne yazıkki 1930 yıllarında çıkan yangında bütün kupalar harap olmuştur. Bu arada burak 1952 değil 1957 olacak. Ama önemli olan ilk tur atlayan takım olması.

TürkuAz
20.Temmuz.2007, 23:22
Batuhan kardeşim 11 yaşında.Onun yorumları ile hemen hemen aynı şeyleri yazıyorsun..

Universal
20.Temmuz.2007, 23:23
O zaman yazmayın niye hala yazıyorsunuz... Hadi yazacaksanız bana yazmayın bariii. Burak seninde biliyoruz burada Anaya küfür edenleri savunduğunu sen hiç merak etme....

RaSenGan
20.Temmuz.2007, 23:24
Batu yavaş gel..Nerden nereye getirme konuyu.

TürkuAz
20.Temmuz.2007, 23:25
O zaman yazmayın niye hala yazıyorsunuz... Hadi yazacaksanız bana yazmayın bariii. Burak seninde biliyoruz burada Anaya küfür edenleri savunduğunu sen hiç merak etme....
Konuşacak, arkasında duracak lafların yok.Bariyi konuyu dağıtma..

uAburak89

Konuyu değiştirme taktikleri devam et.. İstediğimi savunurum da sen hala orlardasın derdin belli oldu şimdi.. senderson gibi değilim ben, attıramazsın boşa çırpınma..

Universal
:mad:
Batu yavaş gel..Nerden nereye getirme konuyu.

Emredersin... :mad:

2007s
20.Temmuz.2007, 23:27
takdir edilesi bir yorum yapmışsın ben seni ve G.Saray'ımı tebrik ederim..

Sekopej
Tamam artık dayanamadım, konu nereden nereye geldi. Batuhan seni de buradan uyarıyorum. Bazı gerçekler vardır, sen istesen de, istemesen de bunlar gerçektir ve bunları kabul etmek durumundasın.

Son 10 yıla bakıldığında hazırlanmış bir listedir ve son 10 yıla baktığımızda da Galatasaray avrupada başarılı en büyük Türk takımıdır. İlk 20'de bir Türk takımı olduğu için gururlanmalıyız.

Daha da konu alakasız konularda devam ederse kapatmak zorunda kalacağım, bu konunun kapanması da hiç hoş olmaz, çünkü önmli bir konu...

Universal
Konuyu değiştirme taktikleri devam et.. İstediğimi savurum da sen hala orlardasın derdin belli oldu şimdi.. senderson gibi değilim ben, attıramazsın boşa çırpınma..

İster atıl ister atılma banane ya... Senle mi uğraşacam... Umrumda bile değilsin... Haaa uğraşsam bu tip şeylerle uğraşmazdım....

eGowiCh
Diğer konularda Galatasaraylı arkadaşlara hak veriyorum da, Atatürk konusunda katılamayacağım :)

3 tane Galatasaraylı, 2 tane Fenerbahçeli varken, Atatürk'ün yanlarına gidip "Şimdi tamam olduk." demesi Fenerbahçeli olduğunu gösterir.

Universal
20.Temmuz.2007, 23:29
Diğer konularda Galatasaraylı arkadaşlara hak veriyorum da, Atatürk konusunda katılamayacağım :)

3 tane Galatasaraylı, 2 tane Fenerbahçeli varken, Atatürk'ün yanlarına gidip "Şimdi tamam olduk." demesi Fenerbahçeli olduğunu gösterir.

Haklısın bunu İspanyol basını bile yazmıştı.

uAburak89
20.Temmuz.2007, 23:31
Atatürk Fenerbahçeli olabilir de, Allah aşkına neyi değiştirir ki bu ? Atatürk herşeyin en iyisini bilir falan demeyin bana, bunlar göreceli kavramlardır.. Bu kadar büyütmenin bir esprisi yok bence.. İsteyen istediği takımı tutar..

ForCimbom
20.Temmuz.2007, 23:31
Haklısın bunu İspanyol basını bile yazmıştı.
Ataturk Fenerbahce yi tuttu diye yuceldi takim oylemi?

eGowiCh
20.Temmuz.2007, 23:33
Atatürk Fenerbahçelidir ama Burak'ın da dediği gibi bu Galatasaray'ın başarısız olduğu anlamına gelmez.

Batuhan Fenerbahçe ile Galatasaray'ı başarı olarak sakın kıyaslama Avrupa'da ;) Türkiye'de Fenerbahçe daha başarılı olabilir belki ama Avrupa'da Galatasaray başarılıdır. Fenerbahçe ne zaman UEFA Kupası'nı alır, işte o zaman Galatasaray'a yaklaşır.

RaSenGan
20.Temmuz.2007, 23:33
Konu başlığını tekrar okuyun derim..

TürkuAz
20.Temmuz.2007, 23:34
Hayır yani Atatürk ile Galatasaray'ın 2007 yılındaki listede 18. olmasının ne alakası var?

Sığınak mı yok başka Batuhan..

Omerdinho
20.Temmuz.2007, 23:44
tebrikler 2 sene sonra ilk 20. ye giremezler.darisi fenerin basina

Oghuse
20.Temmuz.2007, 23:48
tebrikler 2 sene sonra ilk 20. ye giremezler.darisi fenerin basina

İşte orasını zaman gösterir.

Omerdinho
20.Temmuz.2007, 23:49
GS'nin su anki durumunu pek iyi görmüyorum,74 yasindaki kalli GS'yi avrupada nasil basariya götürecek merakle bekliyorum, tabi daha konusmak icin erken ama canaydin yönetimi bu takimin basinda oldugu sürece avrupada basari hayaldir.

SYLaR
20.Temmuz.2007, 23:49
Kıskananlar çatlasın

Emurafu
20.Temmuz.2007, 23:50
Alın size son nokta...............

1988 yılında galatasaray şampiyon kulüpler kupası`nda ilk kez yarı final oynayan takım oldu

2000 yılında avrupanın en iyi ikinci kupası olan uefa kupasını yenilgisiz kazanan takım oldu

2000 yılında UEFA VE SUPER CUPayı alan ilk türk takımı oldu

2000 yılında galatasaray kıtalararası kulüpler kupasına davet edilen ilk Türk takım oldu

2000 yılında galatasaray,dünya futbol takımları sıralaması`nda ilk kez klasmana girerek 2.sırada yer alan ilk türk takımı oldu
sıralama oyle oluştu
1-Real Madrid
2-GALATASARAY
3-Boca Juniors...

2000 yılında galatasaray bir sezonda en fazla maç yapan 59 maç yapan takım oldu

2001 yılında galatasaray devlet üstün hizmet madalyası alan ilk ve tek Türk takım oldu

2001 Galatasaray,şampiyonlar ligi`nde çeyrek final oynayan ilk ve tek Türk takımı oldu

1959_2005 arasında Türkiye`nin profesyonel dönemde en çok resmi kupası alan takım oldu(58 kupa bulunmakta)

Daha cok var avrupa ile ilgili koydum şimdi bu artık kilitlenirse herkezi gözüne carpar bunlar:):)
Hersey burda uzatmaya ne gerek var................

nart_susruko
20.Temmuz.2007, 23:51
Galatasaray'ın ünlü yöneticilerinden ve Atatürk'ün en yakın arkadaşlarından Salih Bozok'un oğlu Muzaffer Bozok ile yapılan bir röportajdan kesit;

"Bir gün Bülent, Gündüz, ben ve birkaç arkadaşımız Florya'ya eğlenmeye gitmiştik. Dönüşte yolda biraz gürültü yapmıştık.Tam o sırada köşeden Mustafa Kemal ve arkadaşlarının, ki yanında babam ve Gündüz'ün babası Kılıç Ali Paşa da vardı , göründüler... Mustafa Kemal babama dönerek 'Kim bu gürültü yapanlar ? ' diye sormuş. Babam ise biraz sıkılırak 'bizim çocuklar Paşam' demiş. Bunun üzerine Ulu Önderimiz 'Haa desenize bizim kulübün çocukları' diye cevap vermiş...

şimdi de Galatasaylı mı oldu ? :roll:

Atatürk her TÜRK takımına sempatisi olan biriydi, ayrıca fbli araştırmacı-yazar Ergun Hiçyılmaz'ın yazısından derlenip kalemi alınmış bir kesit;

"Ulusal Kurtuluş Savaşı öncesinde Anadolu'ya geçmeden Akaretlerde Beşiktaş Kulübünün yanında bir evde oturan Gazi Mustafa Kemal buradan Beşiktaşlı futbolcuların çalışmalarını izleyip onlara sempati gösterdiği yolundaki açıklama kolay reddedilebilecek bir değerlendirme sayılamazdı."

baltalanan konu son bulur umarım..

(kaynak isteyen varsa iletilir ya da yazının tamamı)

Emurafu
20.Temmuz.2007, 23:52
GS'nin su anki durumunu pek iyi görmüyorum,74 yasindaki kalli GS'yi avrupada nasil basariya götürecek merakle bekliyorum, tabi daha konusmak icin erken ama canaydin yönetimi bu takimin basinda oldugu sürece avrupada basari hayaldir.Arkadasım kallın sen den benden harıketlı antremanda hıc ızledınmı bu aksam star tv ızle belkı yıne verırler zıco ve kallı dıyorum sana uzatma yeter..................

Omerdinho
20.Temmuz.2007, 23:55
zico geldigi ilk sene takimi sampiyon yapti, futbolculuk kariyerini zaten tartismaya gerek yok... yorumumu biraz anlamaya calissan, inan sende bana katilacaksin..

SYLaR
20.Temmuz.2007, 23:56
Yav takmayın bu Omerdinho ile Batuhan Önder'i.Yaptıkları tek şey var Galatasaray'a laf atmak.Ama nedense halen hele Batuhan Önder'in o saçma,ortamı germe amacından başka bir amacı olmayan yazılarına rağmen halen okur grubunda değil

erdemzorer10
20.Temmuz.2007, 23:56
GS'nin su anki durumunu pek iyi görmüyorum,74 yasindaki kalli GS'yi avrupada nasil basariya götürecek merakle bekliyorum, tabi daha konusmak icin erken ama canaydin yönetimi bu takimin basinda oldugu sürece avrupada basari hayaldir.

eger Gs yi takip ediyo olsaydın böyle demezdn adam antremanlarda şınav çekyo, orta geliyo kafa falan vuruyo

ayrıca adamın oluşturdugu taktigi spor yazarları bile çözemyor öyle bi adamdan bahsedyorz ama sen maçları izlemeden antremanları takp etmeden yorm ypyorsn

Omerdinho
20.Temmuz.2007, 23:57
neyse sezon bir baslasin ondan sonra tartisalim bunlari isterseniz.. konu sapmasin..

erdemzorer10
21.Temmuz.2007, 00:03
konu sapacagı kadar saptı ztn..o kdr ortalıgı karştryosun sonra konu sapmasn diyosn

neyse ben bi Gs li olarak takımımla gurur duydum bu sıralamada ilk 20 ye girmesnden dolayı (::)

Sekopej
21.Temmuz.2007, 00:05
Yav takmayın bu Omerdinho ile Batuhan Önder'i.Yaptıkları tek şey var Galatasaray'a laf atmak.Ama nedense halen hele Batuhan Önder'in o saçma,ortamı germe amacından başka bir amacı olmayan yazılarına rağmen halen okur grubunda değil

Bu konuda şüphenizin olmasını istemem. Ceza sistemi konusunda da bizim uymamız gereken bir sistemimiz var. 3 uyarı puanı alan kişi okur grubuna geçiyor, attığı 1 mesajdan dolayı direk okur grubuna alınmıyor üye.

Gerekli uyarıları yapıyor, cezaları veriyoruz. Bu konuda tarafsızlığımıza güvenmenizi istiyorum.

Universal
21.Temmuz.2007, 00:15

Nedense bu sitede bana laf söyleem dışında artık senin mesajını göremiyorum. Ama bişey demiyorum. Okur grubuna alınırsam alınırım sorun değil. Nasıl olsa sanal alem yalan. Reel alem gerçek. Yüzümüzü bile görmüyoruz...

BlackEagle19o3
21.Temmuz.2007, 01:29
Atatürk BJK'li dedin. Demirören bir gün olsun ondan bahsetmedi. Pehhhh. Biz her maçta Atam İzindeyiz diyoruz. Siz bir gün olsun posterini açmadınız....
Beşiktaş stadında var onun resmi zaten.En büyük Beşiktaşlı Atatürk diye.Ben de özelden gel Çarşının Atatürk ile ilgili yaptığı avatarları gönderiyim;;)
Biz atamızın izindeyiz sen merak etme

Galatasaray'ın ünlü yöneticilerinden ve Atatürk'ün en yakın arkadaşlarından Salih Bozok'un oğlu Muzaffer Bozok ile yapılan bir röportajdan kesit;

"Bir gün Bülent, Gündüz, ben ve birkaç arkadaşımız Florya'ya eğlenmeye gitmiştik. Dönüşte yolda biraz gürültü yapmıştık.Tam o sırada köşeden Mustafa Kemal ve arkadaşlarının, ki yanında babam ve Gündüz'ün babası Kılıç Ali Paşa da vardı , göründüler... Mustafa Kemal babama dönerek 'Kim bu gürültü yapanlar ? ' diye sormuş. Babam ise biraz sıkılırak 'bizim çocuklar Paşam' demiş. Bunun üzerine Ulu Önderimiz 'Haa desenize bizim kulübün çocukları' diye cevap vermiş...

şimdi de Galatasaylı mı oldu ? :roll:

Atatürk her TÜRK takımına sempatisi olan biriydi, ayrıca fbli araştırmacı-yazar Ergun Hiçyılmaz'ın yazısından derlenip kalemi alınmış bir kesit;

"Ulusal Kurtuluş Savaşı öncesinde Anadolu'ya geçmeden Akaretlerde Beşiktaş Kulübünün yanında bir evde oturan Gazi Mustafa Kemal buradan Beşiktaşlı futbolcuların çalışmalarını izleyip onlara sempati gösterdiği yolundaki açıklama kolay reddedilebilecek bir değerlendirme sayılamazdı."

baltalanan konu son bulur umarım..

(kaynak isteyen varsa iletilir ya da yazının tamamı)

Süper bir tespit Hamza abi yine büyüklüğünü gösterdin:)Herkes kendi takımın tuttuğunu savuabilir.Bana göre de Atamız Beşiktaşlıdır mesela ama Egemen ve Batuhan sanki bunu Atatürkün ağzından duymuş gibi söylüyorlar.

perpetua
21.Temmuz.2007, 01:48
Butun provokatorler lutfen tatile geri donun. Burasi sizler yokken cok daha seviyeli bir tartisma ortami idi..