Log in

View Full Version : Pierre Van Hooijdonk

ForsakeN
27.Temmuz.2006, 00:55
Adı : Petrus Ferdinandus Johannes van Hooijdonk

Doğum Tarihi : 29 Kasım 1969

Yeri : Hollanda, Steenbergen-Welberg

Oynadığı Kulüpler: SC Welberg, VV Steenbergen, RBC, NAC, Celtic, Nottingham Forest, Vitesse, Benfica, Feyenoord, Fenerbahçe

Mevkii : Santrafor

Boy : 1.92 m

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/WorldCup/225950_MEDIUMSQUARE.jpg

Onun adını ilk kez 1997 yılında Celtic'den N.Forest'e geçtiği yıllarda her transfer mevsiminde olduğu gibi , transfer yapma ve asparagas şampiyonu medyamızın Fenerbahçe haberleriyle duyduğumda doğrusu bu pek inandırıcı gelmemişti . Sonraları O istikrarlı ve başarılı çizgisini Hollanda - Portekiz - Hollanda gelgitleriyle sürdürmüş bu arada yılların verdiği yaşlılık dezavantajını olgunluğu ve çalışkanlığıyla birleştirmeyi başarmış , birçok sporcu vede genç futbolcuya örnek olacak bir anlayışla fiziksel kayıplarını teknik becerisi ve üstün serbest vuruş tekniğini geliştirerek kendine pozitif katkılar yapmaya devam etmiş ve ayakta kalmayı başarmış nadir yıldızlardan biri olmayı sürdürebilmiştir. Doğrusu bu dönemlerinde Pi-Air'i pek yakından izlediğimi söyleyemem takii 2001-2002 sezonunda Feyenoord ile kazandıkları UEFA kupası finaline ve attığı şahane firikiklere ve gollere kadar .

http://img215.imageshack.us/img215/8938/kupa4cj.jpg

Pi-Air birkez daha kaderin cilvesi Fenerbahçe'nin gündemine gelmiş ama bu defa rakip olarak çıkmıştı Fenerbahçe'nin karşısına Feyenoord formasıyla , İstanbul'da yarı inşa stadyumun atmosferi bile sanırım onu Fenerbahçe ile buluşturacak gelecek günler için etkilemeye yetmişti ki maç sonrası atmosferi açıkladığı TV kameralarına yansıyan cümlelerinde.. Evet sonrasında bir sezon sonra yıkım bir sezon geçiren Fenerbahçe için kimilerine göre emekli olmuş bir Avrupa yıldızı olarak, Uğurlu kramponlarınıda alıp gelmişti Saraçoğlu' nun çimlerine basmak üzere..

http://www.debuitenspelers.nl/afbeeldingen/Hooijdonk.JPG

Pierre Van Hooijdonk'un Türkiye'ye geldiği ilk sezonunda yapmış olduğu katkılarla gelmiş geçmiş en iyi yabancı oyunculardan biri olduğu iddiamı da birkez daha burada yazmayı kendime bir borç bilirim.Özellikle ahlaki ve sportif değerlerini hergeçengün büyük bir erezyonla kaybetmeye devam eden Türk Futbolu için iyi bir ders ve umut ışığı oldu.

http://img197.imageshack.us/img197/2812/370lc.jpg

Kariyeri...

1989-91 Yılları arasında profosyonel futbol kariyerine başladığı RBC Rosendhal takımında Hollanda 2. Liginde mücadele etti . Oynadığı 69 maçta 33 gol attı ve iki sezonda toplam 5 sarı kart gördü .

1991 -92 sezonunda transfer olduğu (400.000 Florin karşılığı ) Hollanda 2. ligi temsilcisi NAC Breda takımında 2. sezonunda şampiyon olarak Hollanda 1.Ligine yükselme başarısı gösterdi ve aynı takımda 2 sezon daha forma giydi . Oynadığı 4 sezonda toplam 115 maçta 81 gole imza attı ve toplam 9 sarı 1 kırmızı kart gördü.

http://www.vnn.vn/dataimages/original/images341429_Ho_s.jpg

Bu dönemde ilk Ulusal maçını 14 aralık 1994 de Lüksemburg'a karşı oynadı . Bu dönemde forvetteki etkili ve atk oyunu sayesinde kendisine Süper Denizaltı takma adı yakıştırıldı

1995 yılı ocak ayında İskoçya'nın dev kulübü Celtic'e transfer oldu yarıda başladığı bu sezonda takımıyla İskoçya ( FA Cup) Kupasını kazandı . Aynı takımda oynadığı ikinci sezonda attığı 26 golle İskoç Ligi Gol Kralı oldu . Bu takımda oynadığı 68 maçta 44 gol attı ve toplam 3 sarı kart gördü .

http://www.feyenoord.nl/domains/feyenoord/content/contentimages/algemeen/20030302fey%20nac%20hooijdonk%5D.jpg

http://msn.techzine.nl/uploaded/img/368.gif

1996-97 Sezonunun ikinci yarısında Premier League takımlarından Notingham Forest'e transfer oldu (14.000.000 Florin ) . Takım aynı sezon küme düştü ( Division One ) . Ancak ertesi yıl Pi-air'in de olağanüstü başarılı performansı ile (42 maç 29 gol ) Şampiyon olarak Premier Lige yükseldi .Sonraki sezon sakatlıklar ve sorunlarla istenildiği gibi geçmedi. ( Takım yine küme düştü .) Oynadığı toplam 71 maçta 36 gol atarken 13 sarı ve 1 Kırmızı kart gördü.

http://www.abc.net.au/soccer/euro/2004/galleries/20040624/images/04.jpg

1999-00 Sezonunda Hollanda'ya döndü . Vitesse Arnhem'e transfer oldu ( 3.500.000 Pound , yada 11.000.000 Florin ) ve bir sezonda oynadığı 29 maçta 25 gol atarak çok başarılı bir sezon geçirdi , oynadığı maçlarda 4 sarı kart gördü .

http://img198.imageshack.us/img198/1281/10vf.jpg (http://imageshack.us/)

2000-01 sezonunda Hollanda'da geçirdiği başarılı sezon sonrası Portekiz'in ünlü takımı Benfica'ya transfer oldu ( 6.700.000 $ yada 17.000.000 Florin ) . Oynadığı 30 maçta toplam 19 gol atarken yalnızca 1 sarı kart gördü.

Yıllanmış Şarap Tadındaki Pi-Air'in dönüşü Muhteşem Oldu..

2001-02 Sezonu başında yine ülkesine dönerek Feyenoord takımına transfer oldu (1.500.000 $.) . Ancak bu dönüş Pi-Air'in muhteşem dönüşü ve onun dolayısıyla takımı Feyenoord'un yılı oldu . Takım aynı yıl Avrupa'da UEFA Kupasını Kazanırken (Oynadığı 8 kupa maçında 8 gol atarak ) , Pierre Hollanda Ligi Gol Kralı (24 gol) oluyor , aynı zamanda Hollanda'da Yılın Futbolcusu seçiliyordu. Bu takım formasıyla oynadı 62 maçta 52 Gol atarken 3 sarı ve 1 kırmızı kart görüyordu. ( Şampiyonlar ligi 2, UEFA'da 8, Super Kupa'da ki 1 gol ; Toplam 11 gol- bu sayıya dahil değil. Yine kuplarda 5 sarı 2 kırmızı kartı bulunuyor ). 2002-03 Sezonunda da takımıyla Hollanda Kupasında Final oynadı , ancak kupayı kazanamadılar.

http://img78.imageshack.us/img78/8291/17b9kg.jpg (http://imageshack.us/)

Ve Sarı- Lacivert Günleri

2003-04 Transfer sezonunda Birmingham'a transferi gündeme geldiğinde , belkide o maçtaki atmosferi gözlerinde canlandırdığı için soruyu soran gazatecileri tiiye alıyordu. Fenerbahçe uzun süre önce isimiyle gündeme gelen yaşlı oyuncunun yeni evi oluyordu. 1.000.000 Euro bedelle artık Fenerbahçe'li olmuştu. Görevi ağırdı . Çok başarısız bir sezonun ardından genç bir kodro kuran Daum'un en büyük gücü olacağı o günlerde acaba bukadar tahmin edilebiliniyormuydu. Ölü Toplara Hayat Öpücüğü Veren krampon bu özelliği dışında da acaba ne yapacaktı . Hele birde Ortega sendromuna takılmış kalmış takım ve yandaşları için.

http://img208.imageshack.us/img208/5761/308uq.jpg (http://imageshack.us/)

Saraçoğlunda seyircisiyle buluştuğu ilk maç Fenerbahçe ve Onun için hüsran olmuştu . Ancak bir hafta sonra Trabzon'da o Ölü Toplara Hayat Öpücüğü Veren vuruşuyla acaba Şampiyonluk yarışında en büyük rakibi olacak takımı yıktığını hissetmişmiydi. O maç sonrası Fenerbahçe'de bir şeyler değişmişti .

Başlangıçta da değindiğimiz özellikleriyle Pierre Van Hooijdonk Yani Pi-Air Fenerbahçe'de harika bir sezon geçirdi . Takımın Şampiyon olmasında en önemli katkıveren oyuncu olarak sezona ve Türk Futboluna damgasını vurdu . Oynadığı 32 Maçta 23 Gol atıp 11 de assist yaparken takımın attığı gollerin % 43'üne pay koyuyordu. Ancak tüm bu başarısına rağmen o asla egoist ve bencil bir görüntü çizmedi aksine her röportajında kendinden öte takımın başarısının önemini vurguladı ( Bir Hollanda Futbol Geleneği kültürü- etkisi olsa gerek )

Pierre Van Hooijdonk uzun adıyla Petrus Ferdinandus Johannes nam-ı diğer Pi-Air yada Aziz Pierre veya Süper Denizaltı... Hangi isimle çağrılırsa çağrılsın gerek geçmişi, gerek kişiliği gerekse de performansıyla tüm övgüleri hak etti.

Universal
06.Ağustos.2006, 04:10
Fenerbahçe'lilerin semapti duyduğu ve bana göre hala Dünya'nın en iyi serbest vuruş ustası. Profesyönelliği ve saygısı ile 7'den 70'e herkesin gönlünü kazanmış nadir oyunculardan birisidir.

Flawless Victory
06.Ağustos.2006, 04:11
Frikiklerde dünyanın tartışmasız en iyisidir.

Aşk-ı Şehir
06.Ağustos.2006, 04:35
Kendisinin frikik tekniği beni plajda kızlarla tanıştırmıştı o yüzden kendisini çok severim :D Ayrıca Gazanfer Özcan'la oynadığı reklamıda unutamayız ;;) Piyerparem :)

TR.CaPTaiN
06.Ağustos.2006, 05:37
Takımı golleriyle sırtladı hem de takıma abilik yaptı. Yaşına rağmen klasını hiç kaybetmedi. O fiziğine rağmen muhteşem frikikleri vardı. Büyük oyuncuydu.

RaSenGan
06.Ağustos.2006, 10:38
Reklamı ve bir maçta topun ucuna dokunduğu penaltıyı hiç unutmadım :)

Bandidas
06.Ağustos.2006, 11:15
Pierre van Hooijdonk ah aahh. Diyecek laf bulamıyorum. Nasıl bir insandı ya. Futbolculuğuna zaten söz yok ama ya insanlığı. Bir insan bu kadar mı saygılı olur, sevecan olur, kişilikli olur. Şampiyonluk kutlamalarında kendisine sarılan bir taraftarı görevliler yaka paça götürürken O, görevlilerin elinden aldı ve tribüne kadar beraber omuz omuza yürüdüler. Bence hangi FB'liye sorarsan sor en sevdiğin futbolcu kim diye özellikle bizim jenerasyonumuz direk Pierre van Hooijdonk'u gösterir. Uğruna onlarca site açılmıştır, bir gün ama bir gün geri dön diye. Daum sağolsun, sayesinde kaybettik CANIMIZI. Bence Zico ile çok iyi anlaşırlardı. BJK'yi 3-1 yendiğimiz maçta oynadığı pozisyon ise O'nun nasıl bir futbolcuolduğunu gösterdi herkese. O maçta yeri geldi Aurelio gibi, yeri geldi Alex gibi, yeri geldi süpürücü gibi oynadı. Nasıl bir futbolcuydun sen ah aahh. Daha anlatsam inanın forum yetmez. Çünkü O benim aşkım. İnanırmısınız; Saraçoğlu'unda O'nu izledikçe kendimin futbol yeteneğiminin geliştiğini gördüm. Ne bilim artık daha bakarak oynuyordum, daha düşünerek oynuyordum. Frikikleri ise cabası. Siz düşünün artık yanındaki futbolcuların ne öğrendiğini. Umarım bir gün geri döner ve dönecekte buna bütün kalbimle inanıyorum. Ve o zaman hiçbir futbolcuyu karşılamaya gitmeyen ben dayak yeme pahasına polis kordonunu geçip boynuna sarılcam O'nun. Belki TV'den görürsünüz:icon_biggrin:. İstanbul'dan bir Kara Lale geçti, ama bir gün geri DÖNECEK...

Omerdinho
06.Ağustos.2006, 11:47
Futbolu bizde birakmasini istiyordum, Fener'den ayrildiginda cok üzülmüstüm.

tosunpasa
06.Ağustos.2006, 16:47
İnşallah ilerde T.Direktör olarak geri dönecektir. Bu taraftar hala unutmadı onu....

ultraslanerdem
06.Ağustos.2006, 16:52
Bir Galatasaray'lı olarak Fenerbahçe'ye şu ana kadar gelipde en çok sevdiğim yabancı oyuncudur kendisi.Frikikleri gerçektende harikaydı.Yaşlıydı ama sırtlıyordu forvetde Fnerbahçe'yi.Fenerbahçe'nin en büyük hatası Daum'u almak ve Pierre'i göndermek oldu...

Universal
06.Ağustos.2006, 17:19
Bir Galatasaray'lı olarak Fenerbahçe'ye şu ana kadar gelipde en çok sevdiğim yabancı oyuncudur kendisi.Frikikleri gerçektende harikaydı.Yaşlıydı ama sırtlıyordu forvetde Fnerbahçe'yi.Fenerbahçe'nin en büyük hatası Daum'u almak ve Pierre'i göndermek oldu...

Anelka'yı almak oldu. O yüzden Pierre gitti. Anelka gelmese belki şuan hala Fenerbahçe'deydi.

Redrum
06.Ağustos.2006, 17:21
Frikik'ler konusunda size katılmıyorum ama kişiliği ve oyuna katkısı muhteşemdi. Türkiye'de kıymeti bilinemedi malesef..

Jesus_FB
06.Ağustos.2006, 17:38
Türkiye'ye gelmiş geçmiş en kişilikli en saygılı yabancı oyuncudur kendisi

ForsakeN
06.Ağustos.2006, 18:04
Frikik'ler konusunda size katılmıyorum

Ne yani iyi frikik atmıyor muydu? :rolleyes: 30-40 metreden ayağının içiyle falsolu vurabilen kaç oyuncu var ki.

Varonil
06.Ağustos.2006, 21:48
Unutmadık seni Pierre:)

ZeroG
06.Ağustos.2006, 22:04
Çok büyük oyuncuydu.Seneler geçtikçe de böyle anılmaya devam edecektir...

MeMo
06.Ağustos.2006, 22:08
Pierreparemiz bizim barajini kendin kurup attığın frikikleri unutmayacağız.

ChAoS
07.Ağustos.2006, 03:11
Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi frikikçisi ;;)

http://www.tribuneindia.com/2004/20040615/sp2.jpg

Universal
07.Ağustos.2006, 04:56
PVH'dan bir kaç video buyrun izleyin:

http://www.youtube.com/watch?v=DtVQzaGmMc4

http://www.youtube.com/watch?v=51XI2cE-3Tw

http://www.youtube.com/watch?v=ZqaYK08p7k4&mode=related&search=

ForsakeN
07.Ağustos.2006, 05:02
Batuhan sakıncası yoksa bunları aynen biyografiye koyabilir miyim?

Universal
07.Ağustos.2006, 05:45
Benim için yok ama başka videolarını koy istersen. Aynı videolar olmasın. (::)

Sekopej
07.Ağustos.2006, 05:58
Ömer kendisini çok sever.:p

Bana frikikten hayatta gol atamaz dedi, biri neredeyse taç çizgisinin ordan 2 tane frikik golü atmıştı o maçta.:D

Bir Gençlerbirliği maçı hatırlıyorum, karlı havada oynanmıştı, defansta çizgiden top çıkarıp ardından da golünü atmıştı ve 1-0 kazanmıştık maçı.

Batuhan'ın koyduğu videoda da var, yine Ömer sanırım, baraj kurdurtuyor ama Pier kendi arkadaşlarından barajı kuruyor ve golünü atıyor.:D

Onu ilk Atatürk stadında Gençlerbirliği maçında izlemiştim. Penaltı kaçırmıştı o maçta, fazla eğildi ve topa vuramadan düştü.:p

Onu izlemek büyük keyifti, kariyerinde ilk Şampiyonluğu da Fenerbahçe'de yaşaması, Fenerbahçe'nin O'nun için daha anlamlı olmasını sağladı.

Keşke daha uzun süre oynasaydı ve Fenerbahçe'de jübilesini yapsaydı. Ama birgün tekrar Fenerbahçe'ye gelip, tekrar başarılı olacak, buna inanıyorum...

Jesus_FB
07.Ağustos.2006, 06:00
Ömer kendisini çok sever.:p

Bana frikikten hayatta gol atamaz dedi, biri neredeyse taç çizgisinin ordan 2 tane frikik golü atmıştı o maçta.:D

Batuhan'ın koyduğu videoda da var, yine Ömer sanırım, baraj kurdurtuyor ama Pier kendi arkadaşlarından barajı kuruyor ve golünü atıyor.:D

hehe :) Ömerle araları çok iyidi zaten. Bu arada o barajı kurdurmayıp intihar eden kaleci Ömer değildi yanlış hatırlamıyorsam Hasagic olması lazım.

Sekopej
07.Ağustos.2006, 06:03
Evet Ömer değilmiş. Ama Ömer'i de severdi canım.:D

Ayrıca Nobre ile de çok iyi anlaşmışlardı. Nobre devre arasında gelmesine rağmen 12-13 gol atmıştı yarım sezonda. Nobre'nin performansı da gayet iyiydi onunla.

Universal
07.Ağustos.2006, 06:06
Zamanında Nurullah Hoca demişti PVH bize frikik golü atsın şapkamı yerim diye. O maçta iki frikik golü atmıştı. Acaba şapkasını yedi mi? :)

Jesus_FB
07.Ağustos.2006, 06:08
Zamanında Nurullah Hoca demişti PVH bize frikik golü atsın şapkamı yerim diye. O maçta iki frikik golü atmıştı. Acaba şapkasını yedi mi? :)

O zamanki Diyarbakır kalecisi Şenol'da yediği frikik golünden sonra kalede sadece ben değil bir kaleci daha olsa bile kurtaramazdık demişti :D

Universal
07.Ağustos.2006, 06:22
İlginç bir özelliği var. Bu yeteneğini 27 yaşından sonra kazanmış olması. Çok çalıştığını belirtiyor her seferinde.

ogcj_me
07.Ağustos.2006, 06:58
2004 yılında tek başına şampiyonluğu alan pierreyi unutmayacağım

Bandidas
21.Ağustos.2006, 04:40
Bazı hatalı yorumlar var onları düzelteyim dedim. Sakın yanlış anlamayın, hatırlamayabilirsiniz, benim hatırlamam PVH'yi çok sevmemdendir. Bir ara paso onun gollerini seyrediyorum. Yine seyrediyorum ama eskisi kadar değil...
Neyse gelelim hatalara:

G.Birliği maçında baraj kurdurmayan kaleci ismini yanlış hatırlıyor olabilirim Botanjic'di galiba. Ayrıca intihar falan etmemiştir. O maçta 3 tane frikik oldu ve baraj kurdurtmadı ve PVH atamadı. Son frikikte ise PVH dahiliğini gösterdi yine.
Taç çizgisinde gol yiyen takım G.Antep'dir. O sıra hocası Nurullah Sağlam'dı. PVH bize gol atarsa şapkamı yerim değilde şapka çıkartırım demişti ve maçtan sonra tebrik etmişti. G.Antep'in o sıra kalecide Ömer Çatkıç'tı ve hiçbir açıklama yapmamıştı. Ayrıca PVH o maçta 1 gol attı yani 2 tane frikik olması imkansız. Maç 3-1 bitmişti. İlk yarı 0-0. 2. Yarının başında G.Antep öne geçmişti ve FB maçı oradan çevirmişti. FB'nin gollerini PVH, Tuncay ve Semih atmıştı. PVH Semih'e asist yapmıştı.
Şenol "İki Rüştü Bir Şenol olsa yine o top gol olurdu" demişti ve o sıra D.Bakır'daydı. Yani PVH golü D.Bakır'a atmıştı.Yanlış bilebilirsiniz ama bu kadar karıştırmanıza şaşırmadım değil doğrusu....

Omerdinho
21.Ağustos.2006, 05:43
Tartismasiz dünyanin en iyi frikikcisiydi ve en iyi forvetlerindendii.

EreN
21.Ağustos.2006, 19:18
Tartışmaya gerek yok zaten..
Pierparem yaa hastasıyım..

cagriadilkilic
01.Eylül.2006, 11:46
her yonuyle herkese ornek olabılecek bır efsane

KaPaLı
09.Nisan.2008, 16:23
Youtube 2 video yüklemiştim ben her izlediğimde hüzünlenirim. Onun hakkında ne denilebilirki kurulan genç kadroya hem abilik yapmış hemde takımı sırtlamıştır. Gençlerbirliği maçı vardı Ankara'da kornerden gelen topu çıkardı ve dönen topta kalecinin üzerinden bırakmıştı. İşte o anda dedim budur futbolcu budur. Seni hala çok seviyoruz Pierre..

uICEOa6NX94

zfEjK0WN8jE

2. Videodaki eklerden Description yazım..

Bir önceki sezon ezeli rakibini 6-0 yendikten sonra üst üste galibiyet alamama rekoru kıran, son hafta, ligden düşmesi kesinleşen Göztepe'yi bile yenemeyerek UEFA'ya gidemeyen ve şampiyondan 34 puan geride kalan Fenerbahçe'yi, 2003 -04 sezonunda gösterdiği inanılmaz performans, attığı ve attırdığı birbirinden güzel goller yetmiyormuş gibi kimse kendisinden beklememesine rağmen bir kaleci gibi çizgiden toplar çıkararak adeta tek başına şampiyonluğa taşıyıp 3.yıldızı kazandıran yıldızımızın anısına...

BaFraLı
09.Nisan.2008, 16:40
Gerçekten çok iyi bir futbolcu.Tam bir frikik ustası.Pierre gittikten sonra FB'ye firkik atan gelmedi bi daha :)

Bekq
30.Temmuz.2009, 21:00
Şu anda Fm 05 oynuyorum ve o muhteşem kadromuz var.Pierre van Hooijdonk'u her zaman anıyorum.:)

Dünyanın En İyi Frikik Ustasıdır.Yanlış hatırlamıyorsam 2004-2005 tek başına bizi şampiyon yapmıştı. 2005-2006 sezonunda ise Alex - M.Nobre - Hooijdonk 3'lüsü şampiyon yapmıştı.

Hala frikiklerini izlediğimde, spikerin bağırması ve taraftarların gol sevinçlerini gördüğümde tüylerim diken diken oluyor.:)

Pierre van Hooijdonk, Alex De Souza ve Fabio Luciano asla ama asla unutulmayacaklardır.:)

scar face
02.Ağustos.2009, 04:11
Hayır Berkay 2003-2004te tek basına sampiyon yapmıstı.
2004-2005te Alex ve diğerleri:)
Pierre Pierre gelmez onun gibisi :)
Keske bi gün teknik direktörümüz olsa...

tarikko
02.Ağustos.2009, 04:20
PVH'u hiç bir Fenerbahçe taraftarı unutamaz.O bambaşkaydı ve hala öyle.Frikikleri,sempatikliği,efendiliği unutulmazdı.Özlüyoruz seni Pierre !! :)

GebzeLi1907
02.Ağustos.2009, 05:57
Seni sevmeyen ölsün Pierre.
Nerden gördüm bu başlığı...
Crespo nun eklediği ilk video çok güzel,etkiliyor insanı.Daum a bütün öfkem depreşti birden bunları hatırladıkdan sonra.
Kalbimizin en güzel köşesindesin Pierre hiç unutmayacağız seni asla inşallah birgün seni bu takımın başında da görebiliriz bi şekilde..
Geç bulduk erken kaybettik videoda dendiği gibi..
Futboluna,kişiliğine,sportmenliğine,adamlığına kimsenin çıkıpta tek kelime edemeyeceği nadir topçulardan.
Bi başka seviyorum Pierre'i..

Gangstaa
09.Ağustos.2009, 18:58
Çok abartıpta dünyanın en iyi frikik ustası demek yanlış olur.İyi oyuncuydu sadece.

uAburak89
09.Ağustos.2009, 21:25
Sempatik adam. :) Kaliteli bir futbolcuydu, free-kickleri gerçekten iyiydi, ama dünyanın en iyisi diyemeyiz, çünkü Juninho henüz ölmedi.

King_91
10.Ağustos.2009, 15:46
hooijdonk iyi frikikçiydi

KanaKe
10.Ağustos.2009, 16:30
Bana göre dünyanin en iyi forvetlerinden bir tanesiydi o boyuna ragmen cok teknik bir futbolcuydu

ForCimbom
10.Ağustos.2009, 16:36
İyi bir profesyoneldi hatırladığım kadarıyla, gerçekten iyi bir frikik ustasıydı, uzmanlık derecesinde. Ama Juninho varken kesinlikle en iyisi diyemeyiz. Onun gibi oyunculara ihtiyaç var. İyi bir transfer idi o dönem için. Pierre iyi adamdı gerçekten..

goosfraba
10.Ağustos.2009, 17:07
düüüt. çıkarırım kartımı valla ha.

yaman76hakanFB
11.Ağustos.2009, 16:04
Yaklaşık 25 yıldır onlarca yıldızı hayranlıkla seyrettim.Çok sevdiğim oyuncular oldu.Ama üç tanesi benim için çok özeldir ve imkanım olsa NBA takımları gibi bu üçünün formasını emekli ederdim:Rıdvan,Aykut ve Pierre Van Hooijdonk..Pierre için söyleyeceğim:RÜZGAR GİBİ GEÇTİ..