Log in

View Full Version : Beşiktaş'ta İlk 11 Şekillenmeye Başladı

GeNç KaRTaL
27.Temmuz.2006, 20:40
Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçında Moldova'nın Tiraspol Sheriff takımı ile yeni sezonun ilk resmi maçını oynayacak olan Beşiktaş'ta ilk 11 kesinleşmeye başladı. Sağlam, defansı ve forveti büyük ölçüde çözümledi. Genç teknik adam en çok orta sahayı belirlemede zorlanacak. Yeni sezona yeni bir teknik adamla başlayan Siyah-Beyazlı ekipte ilk hedef Şampiyonlar Ligi'ne katılmak olurken genç çalıştırıcı Ertuğrul Sağlam'ın oluşturacağı ilk 11 de merakla bekleniyor. Bu sezon kadrosunu Rüştü, Mehmet Yozgatlı, Rodrigo Tello, Eduardo Cisse, Hakan Arıkan ile güçlendiren Kartal geçen sezonki iskelet kadrosunu çok fazla bozmadı. Yönetim, biri stoper olmak üzere iki yabancı daha transfer ederek devre arasına kadar transfere nokta koyacak.

Ertuğrul Sağlam, 20 Haziran itibarıyla başladığı çalışmalarda ofansif anlayışı benimseyen bir takım oluşturdu. Antrenmanlar ve hazırlık maçları sonrasında Siyah-Beyazlı takımın muhtemel 11'i ve oynayacağı futbol da şekillenmeye başladı. Hırvat file bekçisi Vedran Runje ile yollarını ayıran Beşiktaş, Fenerbahçe ve Milli Takım'ın başarılı kalecisi Rüştü Reçber'i renklerine bağlayarak önemli bir transfer yaptı. Milli kalecinin çok kısa sürede takıma adapte olması dikkat çekerken bir numaralı bölgenin de değişmezi olacağını performansı ile gösterdi. Dörtlü defans, bir transfer dışında kesin gibi görünüyor. Solda kaptan İbrahim Üzülmez'in alternatifi yok. Göbekte İbrahim Toraman ve yanına ise bir yabancı stoper gelecek. Sakatlıklar nedeniyle istikrarsız bir görüntü çizen bu nedenle de teknik heyetin güvenmediği Gökhan Zan ise şimdilik yedek düşünülüyor. Sağ bekte ise Jean Tigana'nın prensi olan Serdar Kurtuluş oynayacak. Beşiktaş'ta en büyük rekabet orta sahada yaşanacak. Solda Sporting Lizbon'dan alınan Rodrigo Tello'nun yeri garanti görünüyor. Sağda Mehmet Yozgatlı, Ali Tandoğan ve Serdar Özkan arasında büyük bir rekabet var. Ertuğrul Sağlam ilk tercihini Yozgatlı'dan yana kullanacak. Eduard Cisse defansın önünde görev yaparken Ricardinho da göbekte oynayacak. Cisse ve Ricardinho'nun en büyük rakibi ise Koray Avcı olacak.

Mert Nobre yedek kalabilir

İleride ise Bobo tek forvet gibi oynayacak yanında ise Matias Delgado görev yapacak. Sağlam, Nobre'den ise özellikle iç saha maçlarında faydalanmayı düşünüyor. Ricardinho'nun takım oyununa göstereceği uyum ve teknik heyetin vereceği görevleri ne kadar yapacağı da ilk 11'de oynayıp oynamayacağı belirleyecek. Muhtemel 11'i zorlaması beklenen futbolcuların başında Koray Avcı, Serdar Özkan, Nobre ve Gökhan Zan geliyor. Sağlam böylelikle 11 dışında 5-6 futbolcuyu da aktif olarak kullanarak kadro genişliği sağlayacak. Ertuğrul Sağlam'ın oluşturmaya çalıştığı sistemde tüm futbolcular ofansif görev yüklenirken aynı şekilde defansif olarak da bütün futbolcular takıma destekte bulunacak. Sağ ve sol bekler hücuma zenginlik katacak. Delgado, Ricardinho ve Bobo da rakibi önde karşılayıp hızlı çıkmalarını engelleyecek.

Beşiktaş ofansif oynayacak

Beşiktaş, yeni sezonda daha ofansif bir anlayışla oynayacak. Defans dörtlüsünü tamamlayan Ertuğrul Sağlam, Delgado'yu forvette oynatacak. Ricardinho ise takımın beyni olacak.

Kaynak: Zaman

Atakan38
27.Temmuz.2006, 21:05
bjk ıcın bu mac antrenman macı qibi bı sey oLması lazım raat qecer ama yınede beLLı oLmaz

lig v şL ıcın kadro yetersız ama

eXcitinG
27.Temmuz.2006, 21:39
Tek forvet oynarken nasıL ofansif oynanıLıyor onu anLamadım.Ne kadar da oLsa tekLi forvette kuLLanabiLeceğiniz hücum gücü sınırLıdır.SoL ve sağ kanadımızda Messi ve RonaLdinho yok ki nasıL atak oynayaLım.Umarım tek forvet gibi bir hataya düşmez ErtuğruL hoca

serhat1616
27.Temmuz.2006, 21:50
beşiktaş bu kadroyla oynarsa zorlanır.1 sene boşa gider.serdarı yine sağ bekte bitirirler.ayrıca ben cissenin tek başına defansif yükü kaldırabilecek kapasiteye sahip olduğuna inanmıyorum.

eXcitinG
27.Temmuz.2006, 21:55
Türkiye Ligi şartLarında Cisse bu yükü tek başına rahatLıkLa kaLdırabiLir.Ama Avrupada zorLanırız.Bizim bu kadro yapısı iLe zorLanacağımız tek yer hücum hattı oLur onun dışında kadro tamam.

ultraslanerdem
27.Temmuz.2006, 22:52
Ricardinho bu sene Ertuğrul hocanın fikirleri ile çok daha üstün bir sezon yaşayacak gibime geliyor.

uAburak89
27.Temmuz.2006, 22:53
Ricardinho bu sene Ertuğrul hocanın fikirleri ile çok daha üstün bir sezon yaşayacak gibime geliyor.

Bana da devre arası başka bir takıma transfer olacak gibi geliyor..

eXcitinG
27.Temmuz.2006, 23:08
Bana da devre arası başka bir takıma transfer olacak gibi geliyor..

Evet Avrupanın büyük kLüpLerine gidebiLir meseLa hakLısın :icon_wink:

uAburak89
27.Temmuz.2006, 23:09
Kötü anlamda söylememiştim ben yahu, böyle biraz laf sokar gibi oldu sanki.. :D Yada Türkçemizin azizliği.. (:

BlackEagle19o3
27.Temmuz.2006, 23:34
Bence alıncak 2 oyuncuyla beraber.Gökhan Zan ve Rico yedek kalır.Delgado forvet arkasına gelir.Bu sene Delgadonun Ricardinhodan daha iyi bir performans sergilemesini bekliyorum.Bobonun yanına gelcek adamla çift forvet oynancak ve bu da hücuma yönelik bir oyun olduğundan taraftarlara da tat vercek.Dediğim gibi 2 kaliteli transfer yapılırsa kadro süper olur.Türkiyenin dışında Avrupada da iş yapabilir:)

GeNç KaRTaL
28.Temmuz.2006, 00:11
---------------------Rüştü

Serdar----Gökhan----Toraman----Üzülmez

Yozgatlı----Cisse-------Rico--------Tello

-------------------Delgado

------------------------Bobo

Bu kadro ile Tsl'de iyi işler yaparız.Bazı kritik maçlarda Rico-Koray değişikliği yapılabilir.Avrupa'da ise gruplara kalırız.Oradada belki Uefa'ya kalabiliriz rakiplere göre.

BlackEagle19o3
28.Temmuz.2006, 01:07

Bu kadro ile Tsl'de iyi işler yaparız.Bazı kritik maçlarda Rico-Koray değişikliği yapılabilir.Avrupa'da ise gruplara kalırız.Oradada belki Uefa'ya kalabiliriz rakiplere göre.

Yapılcak 2 transfer ile Gökhan Zan ve Rico yedek kalır;;)

ChAoS
28.Temmuz.2006, 01:31
Bence defansın göbeğine bir oyuncu daha alınmalı ben pek güvemiyorum Zan-Toraman ikilisine . Kadronun ligi karşılayacak gücü olduğunu düşünüyorum .
Nobre'nin yedek kalacağına sevindim , bence iyi bir alıcı bulunup gönderilmesi gerekirdi. Birde Serdar Özkan kazanılmış . Del Bosque döneminde bu futbolcu çok göz önündeydi ve geleceğin Sergen'i deniyodu . Benimde beğenimi kazanmıştı açıkçası şimdi tekrar kadroya kazandırılmasına sevindim. Bu sezon birşeyler beklediğim bir oyuncu .

Aşk-ı Şehir
28.Temmuz.2006, 01:33

bu kadro çok iyi avrupada ve türkiyede çok iş yapar ;;)

Cyzio
28.Temmuz.2006, 01:53
Baki oynamasın:DBizim maçlarda(TS) kanatlar çift şeritli otobana dönüyor.Neyse Yozgalı ve Rüştü çok katkı sağlar.Hakan Arıkan da iyi bi yedek.Delgado'nun istikrarlı olması gerek sağ solu belli olmuyor..

Fietra 10
28.Temmuz.2006, 02:04

eger bir forvet alınmazsa delgado'yu bobo'nun yanına rico'yuda forvet arkasında oynatır gibime geliyo Ertugrul hoca..ayrıca bakıyorum ve neden hala defansın ortasına bir adam aradıklarına anlamıyorum..bence toraman ve zan birlikte oynarsalar milli takımın bile vazgeçilmezi olurlar...

Fıratcan Alçınkaya
28.Temmuz.2006, 02:34

----------------Bobo----------------Delgado

Bence bu şekilde de olabilir... Ayrıca bence savunma iyi... G.Zan-İ.Toroman kötü oyuncular değil... Ama sakatlık olunca çok aksıyo savunma...

BlackEagle19o3
28.Temmuz.2006, 02:35
Evet sakatlık durumunda Baki'ye kalıyoruz:(Onun için bi adam lazım

Omerdinho
28.Temmuz.2006, 03:20

Yozgatlı----Cisse------- Koray --------Tello

Bence en uygun ilk 11 bu olur.

El Barto
28.Temmuz.2006, 03:39
--------------Rüştü

Yozgatlı----Cisse------- Koray --------Tello

Bu 11 gerçekten ideale yakın şimdilik. Ancak benim gönlümde yatan Defansa sağ bek veya stoper alınıp. Stoper alınırsa Serdar Koray'ın yerine ortaya Toraman sağ beke sağ bek alınırsa Serdar Koray'ın yerine Toraman stoper. Müthiş olurdu. Ancak şimdiki en ideali bu sanırım bence.

Omerdinho
28.Temmuz.2006, 04:12
Ricardinho bu takimda oynayamaz Ertugrul Saglam kosan oyuncu istiyor,bencede en ideal 11 bu. Cisse ve Koray ön liberoda iyi is yapar.

BlackEagle19o3
28.Temmuz.2006, 04:20
Tek forvet sistem Beşiktaşa yakışmaz.O şekilde posizyona bile giremiyoruz zaten.Yeni gelcek yabancıyla beraber çift forvet oynanır.Tek ön libero Cisse oynar önemli maçlarda yanına Koray yerleştirilir.Forvetin arkasında ise Delgado oynar Rico yedek kalır

El Barto
28.Temmuz.2006, 04:21
Tek forvet sistem Beşiktaşa yakışmaz.O şekilde posizyona bile giremiyoruz zaten.Yeni gelcek yabancıyla beraber çift forvet oynanır.Tek ön libero Cisse oynar önemli maçlarda yanına Koray yerleştirilir.Forvetin arkasında ise Delgado oynar Rico yedek kalır

Yeni bir yabancı geleceği mechul zaten. :) Tek ön liberoyla çift santrafor oynarsak maçlar artık 5-6 falan biter. :p

BlackEagle19o3
28.Temmuz.2006, 04:47
Yeni bir yabancı geleceği mechul zaten. :) Tek ön liberoyla çift santrafor oynarsak maçlar artık 5-6 falan biter. :p

Ne güzel işte Tigana dönemindeki 1-0 dan iyidir;;)

physicist87
28.Temmuz.2006, 05:28
Hücum hattına bir oyuncu şart bence..Tamam kadro güzel de, Avrupa için Bobo bence yeterli değil..Büyük düşünüyorsan büyük oynayacaksın!

El Barto
28.Temmuz.2006, 05:31
Büyük düşünüyorsan büyük oynayacaksın!

Büyük derken?? bence Beşiktaş ve diğer Türk takımlarının yöneticileri sadece Türkiye şampiyonluğunu düşünüyorlar o yüzden Bobo Nobre İ. Akın arada Burak falan böyle gider ...

physicist87
28.Temmuz.2006, 05:35
İşte benimde sinir olduğum konu bu Emre,her sezon başında yok 4 kulvarda koşacaz,her kupayı alıcaz,atıp tutuyor ya yöneticilerimi,biz diğerleri gibi değiliz büyük düşüneceğiz diyorlar yaa accayip sinir oluyorum..Büyük düşüneceksen büyük oynayacaksın..Ne yazıkki hiçbir klubümüz büyük olma aday adaylığından öteye gidemiyor,maalesef:(

El Barto
28.Temmuz.2006, 05:42
Bu yüzden Trabzon Galati diye adı sanı duyulmamış bir takıma eleniyor. Bu yüzden Beşiktaş Sheriff'i rahat eler diyemiyor kimse. Ama bu yönetim zihniyeti uzun süre değişmez.

Konuya dönersekte Türkiye Ligi şampiyonluğunu hedefleyen Beşiktaş için yeterli sayılabilecek bir kadro aslında ama tabii her oyuncudan maksimum düzeyde verim alınabilirse.

Örneğin sol açıkta Tello aksarsa oraya kimi koymayı düşünüyor Beşiktaş bunu merak ediyorum. Yada sağ bekte ön liberoda geçen sene iyi oynayan Serdar'ı oynatarak verimini düşürebilirler bu oyuncunun yada stoperden bozma Toraman'ı oynatarak ortadan açıklar verecekler.

Sözün kısası çok bilinmeyenli bir denklem bekliyor Ertuğrul Sağlam'ı. Umarım altından kalkabilir. Hem kendisi için hem Beşiktaş için en iyisini yapar umarım. Bir Beşiktaş taraftarı olarak tek temennim budur. :)

physicist87
28.Temmuz.2006, 05:58
Benimde temennilerim arasında olsun o zaman Fenerbahçeli olmama rağmen:) Beşiktaş'ın Avrupada birşeyler yapmasını,ligde zorlu bir ekip olmasını inan ben de istiyorum..Böylece yöneticilerimizin düşünceleri değişecek,lig şampiyonluğu çantada keklik görülmeyecek,ona göre transfer politikası vs.!!!

Tello da aksama olur mu bilmiyorum ama Mehmet Yozgatlı da sorun çıkabilir..Ertuğrul hoca bi alternatif oluşturulmalı kafasında bence..Toraman ise daha ne kadar geliştirecek kendisini diye avuturum yıllardır kendimi,beğenmiyorum,tedirgin ediyor beni defansta..Zan da öyle..Cisse geldi biraz yük azaldı,umarım defansa biraz çekidüzen verir,Zan ve Toraman'a bişeyler katar..Onun dışında Beşiktaş'ın bu yıl Delgado üzerie bir taktik kuracağını düşünüyorum..

eXcitinG
28.Temmuz.2006, 05:59
Bende kadronun Türkiye Ligi için yeterLi oLacağını düşünüyorum.Ve bu sezon nedense takımda sebebini biLemediğim bir bekLenti var.Çok iyi işLer yapıcaz gibi geLiyor bana.ÖnceLikLe istikrar düşünüLmeLi.Bu yıL avrupa da kupa bekLeniLmeLi Lakin ordan çok iyi tecrübe ve gidiLebiLecek yere kadar gidiLiLmeLi ki oyuncuLar da iyice Avrupa atmosferine aLışsın.Ondan sonra devre arasında İstikrarı getirebiLecek ve aynı zamanda bu oLuşum içinde ki eksik yerLere doğru isim transferLeri ediLinmeLi.Eğer bunLar yapıLabiLir pLanLı ve mantıkLı bir şekiLde gidiLirse bir kaç yıL içinde Avrupada kupa da geLir herşey oLur.

El Barto
28.Temmuz.2006, 06:07
Beşiktaş'ın Avrupada birşeyler yapmasını,ligde zorlu bir ekip olmasını inan ben de istiyorum

Ah ahhh istemeyn mi var da işte.. :)

Böylece yöneticilerimizin düşünceleri değişecek,lig şampiyonluğu çantada keklik görülmeyecek,ona göre transfer politikası vs.!!!

Mutlaka birbirlerini etkileyeceklerdir. Mesela Galatasaray UEFA Kupasını kazandığında artık Türk takımlarıda bu turnuvada başarılı olabilir diye düşünmüştüm. Ama Galatasaray bile bunun üzerine birşey koyamazken diğer takımlardan etkilenip birşeyler beklemek tam bir ütopya oldu.

Tello da aksama olur mu bilmiyorum ama Mehmet Yozgatlı da sorun çıkabilir..Ertuğrul hoca bi alternatif oluşturulmalı kafasında bence..

Yozgatlı'da sorun çıkarsa alternatifleri Burak ve Ali Tandoğan olacak sanırım. Ama Fenerbahçe'de yedek kalmak Yozgatlı için zor olsa gerek burada formayı alırsa bırakmaz herhalde. :)

Aslında İbrahim Toraman ve Gökhan Zan stoperde baya iyi anlaşıyorlar hatta Milli Takımda da beraber oynuyorlar ancak evet biraz dengesizlikler mevcut her ikisindede. :) Ama bir Cisse olacak bu kez önlerinde. Aslında benim düşüncem bir transfer daha yapılması yönünde az öncede yazdığım gibi. Serdar oynatılacaksa eğer ön liberoda oynamalı ve Cisse ile birlikte çift ön libero olmalı.

Beşiktaş 100. yılında şampiyonlığa giderken Guinti-Tayfur ikilisi muhteşemlerdi. Eğer böyle bir ikili çıkarsa Cisse Serdar'dan şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olur bence Beşiktaş.

Ama sanırım transfer yapmak zor bundan sonra. Heleki Del Bosque olayında mahkemeden red cevabı gelince. İşte yapılan bir yönetim yanlışı 6,75 milyon Euro'ya mal oluyor ve Juventus'tan alındı haberleri çıkan Legro transferi yatıyor.

Bu transferin olmasını çok istemiştim gerçekten birde Navarro'yu hele ki Navarro gelseydi müthiş bir savunma gücü olacaktı Beşiktaş'ın ve şampiyonluk Rico Delgado ve Bobo'nun göstereceği performansa kalacaktı.

Ilhan
28.Temmuz.2006, 06:15
Müthiş bir kadrosu var Beşiktaş'ın. Kesin şampiyonuz!

Hayal şampiyonluk arkadaşlar. Ertuğrul'dan mucize beklemek gerek. Çünkü kadromuz yetersiz.

Fıratcan Alçınkaya
28.Temmuz.2006, 08:35
Bence bu sene en alternatifli en iyi bölgemiz orta saha... İyi oyunculara sahibi ort a alanda... Ertuğrul Sağlam a güvenimiz tam...