Log in

View Full Version : Lionel Messi

Cyzio
30.Temmuz.2006, 16:05
Lionel Messi

Lionel Messi, 24 Haziran 1987’de Arjantin’in Rosario şehrinde dünyaya gelmiştir. İspanya’nın FC Barcelona Kulübü’nün ve Arjantin Milli Futbol Takımı’nın vazgeçilmez oyuncusudur. 1,69 m boyunda 67 kg ağırlığındadır. Medyada sık sık “Yeni Diego Maradona” olarak nitelendirilmektedir. Maradona’nın kendisi de demeçlerinde Messi için “Maradona’nın Halefi” demiştir. Messi, bir çok futbol analisti tarafından Dünya’nın en iyi genç oyuncusu olarak kabul edilmektedir.

İlk Yılları

Lionel Messi, 1987 yılının 24 Haziran günü doğdu. Antrenörlüğünü Messi’nin babasının yaptığı Grandoli adlı kulüpte top oynamaya başlamıştır. 1995 yılında buradan Newell's Old Boys takımına geçmiştir. 11 yaşındayken doktorlar tarafından büyüme hormonu yetersizliği teşhisi konulmuştur. Bu yıllarda River Plate takımı Messi’yle ilgilense de oldukça yüksek olan tedavi masraflarını karşılayacak güçte olmadığı için vazgeçmek zorunda kalmıştır.

O dönemde Arjantin’de genç yeteneklerini araştıran FC Barcelona Kulübü’nün sportif direktörü Carles Rexach, Messi’nin olağanustu futbol yeteneğini fark etmiş ve Messi'ye tedavi masraflarını karşılamak üzere İspanya’da FC Barcelona Takımı’nın alt yapısında oynamasını teklif etmiştir. Lionel Messi’nin hayatında bir dönem noktası olan bu teklifi ailesi kabul etmiş ve İspanya’ya taşınmışlardır. Kısa bir süre sonra Lionel Messi Barcelona’nın B takımında 30 maçta 37 gol atarak ne kadar büyük bir yetenek olduğunu kanıtlamıştır.

Arjantin 20 Yaş Altı (U-20) Takımı

Messi’ye İspanya Milli Futbol Takımı’nda oynaması teklif edildi ancak Messi bunu reddetti ve doğduğu ülkenin milli takımı için oynamak istediğini söyledi. 2004 Haziran ayında ilk kez bir dostluk maçında, Paraguay Milli Futbol Takımı’na karşı, Arjantin 20 Yaş Altı (U-20) Takımı formasını giydi.

2005 Haziran ayında Hollanda’da düzenlenen Dünya Gençler Futbol Şampiyonası’nda Arjantin 20 Yaş Altı (U-20) Takımı’yla şampiyonluk sevincini yaşadı. Bu turnuvada attığı 6 golle turnuvanın en skorer oyuncusu seçilerek altın ayakkabı ve en iyi oyuncusu seçilerek de altın top ödüllerini aldı. Bu başarısından sonra 27 Haziran’da 150 milyon € (Avro) karşılığında Barcelona ile 2010 yılına kadar bir sözleşme imzaladı. (Bu para,takım arkadaşı Ronaldinho’nun aldığı ücretten 30 Milyon € daha fazladır.)

Arjantin Milli Futbol Takımı

İlk kez 4 Ağustos 2005'te Arjantin Milli Takımı teknik direktörü José Pekerman tarafından Arjantin Milli Takımı’na davet edilmiştir. Milli takımdaki ilk resmi maçında Macaristan Milli Futbol Takımı’na karşı 63. dakikada oyuna giren Messi, girdikten 40 saniye sonra hakem Markus Merk tarafından rakibine dirsek attığı gerekçesiyle kırmızı kartla oyundan ihraç edilmiştir. Gördüğü kırmızı kartın ardından Messi, sahayı ağlayarak terk etmiştir. Daha sonra 3 Eylül’de Dünya Kupası Elemeleri’nde, Paraguay’a karşı, Arjantin Milli Takımı’nın 1-0 kaybettiği maçta son 8 dakika oyuna girerek ilk resmi maçını tamamlamıştır.

2005-2006 Sezonu

25 Eylül 2005’te İspanya vatandaşlığına kabul edilen Messi, artık La Liga’da bir İspanyol vatandaşı olarak Barcelona formasıyla mücadele edebilecekti. Zira Barcelona kulübünün Avrupa Birliği vatandaşı olmayan futbolcu kontenjanı dolmuştu ve Messi oynayamayacaktı. İlk Şampiyonlar Ligi maçında İtalya’nın Udinese takımına karşı 27 Eylül 2005 tarihinde forma giydi. Aralık ayında İtalyan spor gazetesi Tuttosport tarafından Wayne Rooney, Lukas Podolski, ve Cristiano Ronaldo ile birlikte 2005 yılının en iyi 21 yaş altı genç oyuncusu seçildi.

Messi daha sonra 2005-2006 sezonu boyunca La Liga’da ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona formasıyla gösterdiği performansla gerek Avrupa’daki futbol severlerin gerekse Barcelona taraftarlarının sevgilisi haline geldi.Bu yıllardan sonra artık Maradona'nın veliahtı olabileceğinin ipuçlarını gösterdi.En önemli özelliği ise topa olağanüstü bir şekilde hakim olması ve 1e 1 mücadelelerdeki başarısıdır

2006-2007 Sezonu

Hem İspanya Ligi La Liga’da Real Madrid takımına karşı oynadıkları maçta Dünya’nın en iyi defans oyuncusu olarak kabul edilen Fabio Cannavaro’ya karşı gösterdiği başarılı performans ve attığı çalımlarla hem de Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea takımına karşı oynadığı başarılı futboluyla ne kadar yetenekli ve gelecek vadeden bir oyuncu olduğunu tekrar kanıtlamış oldu. Aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde eleme grubu son maçında Werder Bremen’e karşı 89. dakikada beraberlik golünü atarak takımının bir üst tura çıkmasında büyük rol oynamıştır.Nisan ayında Getafe karşında 5 kişiyi çalımlayarak attığı gol Maradona'nın veliahtı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bir ara bazı gazetelerde İtalya’nın İnter Milan kulübüne astronomik bir rakamla transfer olacağı söylentileri çıksa da resmi bir açıklama yapılmadı.

El Comandante
07.Ağustos.2006, 21:47
Messidona..!

Ultra yetenekli,Maradona`nin velihati,dünyanin en iyi 3 futbolcusundan biri ve benim en sevdigim futbolcudur kendisi.

Fıratcan Alçınkaya
07.Ağustos.2006, 21:59
Arjantin in en iyi oyuncularından... Harika bir yetenek...

spider3784
07.Ağustos.2006, 22:00
İzlerken en çok zevk aldığım adam.

Fietra 10
07.Ağustos.2006, 22:11
hayatı roman olmaya aday bir yetenek

GeNç KaRTaL
07.Ağustos.2006, 22:22
Topla adeta ayağına yapışık şekilde çok hızlı hareket edebilen ve bitiriciliği mükemmel bir oyuncu.Aşağıdaki golü onun bir süper star olduğunun kanıtından başka bir şey değil.

http://www.youtube.com/watch?v=5qOjqyzWpRc

yusufyusuf21
13.Ağustos.2006, 08:51
Büyüdüğünde Ronaldinho'yu Geçecek Bu Eminim :D

sananes
13.Ağustos.2006, 22:26
bence ronaldinhoyu simdiden gecme seviyesine geldi cok yetenekli ama bence kişiligi zayıf yani eliyle gol attı son hafta realin rakibine teşvik primi verelim falan gibi acıklamalar yaptı basarı için hersey mübahtır mantıgını tasıyo bence ve bu yanlıs

ZeroG
14.Ağustos.2006, 01:11
Gelecekte dünyanın en iyi futbolcusu olmaya aday.Şimdi de en iyi 3 futbolcusunun içindedir.Bu zaten herşeyi özetliyor...

Fernando Gago
14.Ağustos.2006, 02:58
Yakın zamanda dünyanın en iyisi olacak bence tüm önyargıları yıkacak

bjkmete
14.Ağustos.2006, 04:11
Messi bana göre yetenekli olduğu kadarda çok şımarık bir oyuncu.Bana göre bundan 5 sene sonra Messi yi Barca dan daha kötü takımlarda görürsek şaşırmayın

ZeroG
14.Ağustos.2006, 04:42
Geçekten zor bir hayat geçirmiş.Böyle bir insanın şımarık olduğuna inanmıyorum...

TürkuAz
14.Ağustos.2006, 23:22
Şımarık olduğu konusuna katılıyorum.Maradona ile benzerliğinin çok olduğu söyleniyor bu doğru.Kendisi de en az onun kadar çirkef..

Oynadığı futbolu takdir edebileceğim birkaç oyuncudan sadece biri..:)

RaSenGan
15.Ağustos.2006, 12:58
Şımarık olduğu kadarda artist.Hep kendisini düşünen.Hep göz önünde olmaya çalışan bir futbolcu.

Lionel Andres Messi
24.Ağustos.2006, 18:49
dünya nın en iyi futbolcusu her şeyi hakediyor.kişiliğinin zayıf olduğunu şampiyonluk maçında düşman takım espanyol a attığı golden dolayı mı diyorsunuz acaba.bazıları çekemiyor bu da belli oluyor.

fmsmyrna
24.Ağustos.2006, 20:08
C.Ronaldo'dan sonra şuanda Dünya'nın en iyi futbolcusu çok yetenekli Maradona'ya benzetiliyor her yönüyle elle attığı gol vs.umarım Maradona gibi çıkmaz karakter açısından

sananes
25.Ağustos.2006, 05:18
sampiyon olmak için gerekirse tesvik primi verelim bu normal vb bi kac acıklaması oldugu için cirkef diyoruz

douramss
25.Ağustos.2006, 06:17
Su anda izlemekten keyif aldigim bikac futbolcudan biri Messi...Ileride cok daha buyuk bir yildiz olacagindan eminim....

ogcj_me
26.Ağustos.2006, 01:00
messi için biyografi için erken bence

absolut12
30.Ağustos.2006, 06:42
Evet bencede daha çok genç Maradona ile karşılaştırılması için de çok yol gitmesi gerek.Sadece teknik yetmez Maradona olmaya

omer-faruk-14
31.Ağustos.2006, 01:56
Kendisini Kempes'in veliahtı olarak gördüğüm süper yetenek. Maradona'nın velahtı bana göre Agüero.

ogcj_me
31.Ağustos.2006, 18:03
Kendisini Kempes'in veliahtı olarak gördüğüm süper yetenek. Maradona'nın velahtı bana göre Agüero.

Kempesle Messinin tarzları farklı
~Kempes kafaya çıkabilir
~Kempes karşısındakine normal adımlarla çalım atar
~Kempes daha çok hücumun ortasında yer alır , Messi gibi hızlı koşamaz
~Kempes fiziklidir[messiye göre]

douramss
31.Ağustos.2006, 20:05
Messi ne yeni Maradona dir ne de yeni Kempes...Bir oyuncunun halefi olarak gosterilen topcudan hayir gelmez...Onun adi ''Messi'' olarak anilirsa o zaman benim gozumde buyuk futbolcu olur...Nasil ki Maradona ''yeni filanca'' diye anlimiyorsa...

ogcj_me
01.Eylül.2006, 01:02
dediğin doğru ama herkez maradonanın veliahtı olarak gösterilmez
mesela agüero yanından geçemez

ChAoS
01.Eylül.2006, 01:14
Kempes Batistuta'nın babası olur yani tarz olarak. Messi yanından bile geçmez kempes'in:)

Lionel Andres Messi
01.Eylül.2006, 02:31
Kempes Batistuta'nın babası olur yani tarz olarak. Messi yanından bile geçmez kempes'in:)
peki real madrid li higuain o uyarmı kempes'e ya da batigol'e.

Redrum
01.Eylül.2006, 02:37
bence fazla abartılıyor. Onunla ilgilenildiği kadar sergio agüero'yla, onu geçtim cafercan'la ilgilenilseydi şu anda kaka maka halt ederdi.. Bunu da enstantane diye koymayın, ciddi ciddi böyle düşünüyorum..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Messi ne yeni Maradona dir ne de yeni Kempes...Bir oyuncunun halefi olarak gosterilen topcudan hayir gelmez...Onun adi ''Messi'' olarak anilirsa o zaman benim gozumde buyuk futbolcu olur...Nasil ki Maradona ''yeni filanca'' diye anlimiyorsa...

Çoook haklısın bu konuda. Mesela rüştü'nün tolga zengini halefi yapması gibi. Herkes volkan der diye bekliyoduk diyince, o da dedi ki o artık kendini tamamen ispatlamış, (hatta bence şu an rüştüden daha iyi).. Ama kempes, batistuta, maradona gibi oyuncular kolay yetişmiyor.. Bu messi çok büyütüldü..

Lionel Andres Messi
01.Eylül.2006, 04:46
bence fazla abartılıyor. Onunla ilgilenildiği kadar sergio agüero'yla, onu geçtim cafercan'la ilgilenilseydi şu anda kaka maka halt ederdi.. Bunu da enstantane diye koymayın, ciddi ciddi böyle düşünüyorum..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Çoook haklısın bu konuda. Mesela rüştü'nün tolga zengini halefi yapması gibi. Herkes volkan der diye bekliyoduk diyince, o da dedi ki o artık kendini tamamen ispatlamış, (hatta bence şu an rüştüden daha iyi).. Ama kempes, batistuta, maradona gibi oyuncular kolay yetişmiyor.. Bu messi çok büyütüldü..

neyi abartılıyor ki futbol bilginden şüphe ederim.ayrıca burda abartan sensin.

El Comandante
01.Eylül.2006, 06:44
Messi abartiliyor mu ?

Messi`nin neresi abartiliyor ?Adam kosuyor,muhtesem adam geciyor,iyi sutlar cekiyor,müthis teknigi var.Yahu yeni model Maradona iste...

mgokalparslan
01.Eylül.2006, 06:49
artık dünyada eskisi kadar yıldız yetişmiyor messi gerçekten iyi oyuncu ama bir zidane ronaldinho kadar olacağını sanmıyorum zaten dünya futbolunun gidişatında yıldız sayısı gittikçe azalacaktır onun için messi çok daha iyi olabilir ama onun diğer eski yıldızlar gibi hatırlanacağını sanmıyorum

VahdeTrabzon
01.Eylül.2006, 07:06
Tekniği ve futbolculuk özellikleri gerçekten üst düzey ama ben pek sevmiyorum hele o elle attığı golden sonra ancak futbolculuk meziyetleri muhtaşem GençKartal'ın verdiği video da da bu açıkça belli oluyor

cagriadilkilic
01.Eylül.2006, 08:13
super bi yetenek bence ronaldinho bunun yanında hikaye

Lionel Andres Messi
11.Mart.2007, 08:36
barcelona ile ilk 100 maçını tamamlamıştır 42 gol atıp yaklaşık 30 tane asist yapmıştır.
maçlarda 3-4 kişi tarafından tutulmaktadır genelde.5 m2 lik alanda 6 kişiyi çalımlayabilecek tek futbolcudur şu andaki piyasada.
güzel bir derleme

http://www.youtube.com/watch?v=kG6uaw6CSxE

bir tane daha

http://www.youtube.com/watch?v=hnhhK1-cLqk&feature=related

mersinlivolkan
16.Mart.2007, 09:39
mükemmel bir oyuncu

Lucas Neill
17.Mart.2007, 01:11
Gelmiş geçmiş en iyi en yetenekli futbolculardan biri...

YusufT
17.Mart.2007, 01:25
Fizigi bügünün futbolu icin yeterli olmayan, bir futbolcu böylesine zor bir ligde oynuyor ve kendiside cooook yetenekli, Helal olsun Messi.

Ama sevmedigim yanlarida var, mesela kendini ilah olarak görüyor, kendini cok begenmis, simarik birisi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Fizigi bügünün futbolu icin yeterli olmayan, bir futbolcu böylesine zor bir ligde oynuyor ve kendiside cooook yetenekli, Helal olsun Messi.

Ama sevmedigim yanlarida var, mesela kendini ilah olarak görüyor, kendini cok begenmis, simarik birisi.

Onurap
17.Mart.2007, 01:48
Dünyanın en iyi futbolcusu..

Lionel Andres Messi
17.Mart.2007, 02:29

.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

yusuf çok yanlış düşünüyorsun ilah falan demek çok yanlış kelimeler bunlar birebir konuşştun mu yoksa.sana söyliim şımarık biri olsaydı bu kadar gelişme göstermesi imkansızdı tabi genede senin görüşün.
espanyol maçında eliyle attığı gol yanlış bir hataydı orda kafa vurabilecekken eliyle müdahele etti.daha sonra hakemin yanına gidip itiraf edebilirdi ama o maç şampiyonluk maçıydı ve rakip barcelonanın düşmanı espanyol du.biraz pozitif yaklaşsak daha iyi olur bence.

ayrıca fiziği çokda kötü değil.eğer bizim lincoln onun gibi 4-5 kişi ile karşı karşıya kalıp tekme falan yese heralde bitkisel hayata girerdi ispanyada.
ayrıca bir insan bencil olmadan asla başarılı olamaz.yeri geldiği zaman kendini beğenmiş olmalı.
bu sezon 15 tane asist yaptı kendisi kadar takım arkadaşlarınıda düşünen biri.

akhilleus17
29.Haziran.2007, 15:54
Şu anda Cristiano Ronaldo ve Kaka' dan sonra en iyi 3. futbolcu.

goosfraba
07.Nisan.2010, 20:29
Barcelona'da 136 maçta 80 gol, Milli takımda 43 maçta 13 gol. Ve bu adam henüz 22 yaşında.

Ilhan
07.Nisan.2010, 22:34
Messi, Usain Bolt gibi. Bir aralar sırıkla uzun atlamadaki Elena Isinbaeva gibi. Onu sahadaki diğer 21 oyuncu ile karşılaştırmak yanlış. Buna dünyadaki tüm futbolcular dahil. Messi, FM'de olsa 20 üzerinden 30 acceleration alacak bir adam. Muazzam bir beyni ve fiziği var. Dünyanın en iyisi olup da bu kadar az sakatlanmak ancak bu kadar çalışmaktan geçer.

BaGa TaRKaN
08.Nisan.2010, 00:59
Messi'ye Şımarık Falan Diyorsanız Diğer Futbolcular Messiden 100 Kat Daha Şımarık. Gerçekten Çok Aklı Başında ve Nerde Ne Yapacağını Çok İyi Biliyor Çok da Mütevazi. Sahadaki Oyunu Sonrasında Messinin Maç Sonunda Havaya Giripte Hiç Laubali Hareketlerini Görmedim. Maç Öncesindeki Konuşmalarında da Gayet Çok Centilmen ve Profesyonel. Gerçektem Kişiliği ve Futbolculuğuyla 10 Numara Bir İnsandır.

BaGa TaRKaN
08.Nisan.2010, 01:00
Edit: Kendisini Her Anlamda Çok İyi Yetiştirmiş. O Zaman Bizede Bu Yeteneğin Önünde Saygıyla Eğilmek Düşer. Maçlarını Keyifle İzleriz:)

Lionel Andres Messi
08.Nisan.2010, 01:01
Barcelona'da 136 maçta 80 gol, Milli takımda 43 maçta 13 gol. Ve bu adam henüz 22 yaşında.
o sadece ispanya ligi. ;;)

203 maç119 gol 48
asist. la liga,şampiyonlar ligi ve kral kupası dahil.bence inanılmaz bir rakam.

Lucas Neill
08.Nisan.2010, 16:15
Messiyi Ardayla karsilastiranimiz kaldi mi ki hala Hincal haric :D

LeqenDary
08.Nisan.2010, 17:25
Messi'nin zaten Barcelona'daki futbolunu kimse tartışamaz,ama Maradonayla kıyaslanması için Milli Takımı da bir nevi tek başına alıp götürmesi lazım Güney Afrika'da ... Bakalım yapabilecek mi bence yapabilir ..

RaSenGan
08.Nisan.2010, 18:18
Açıkçası ben Messi'yi Maradona'nın Napoli'yi şampiyon yaptığı gibi o güçte bir takıma gidip o takımı şampiyon yapmasını isterim :)

E.Cartman
08.Nisan.2010, 19:54
Açıkçası ben Messi'yi Maradona'nın Napoli'yi şampiyon yaptığı gibi o güçte bir takıma gidip o takımı şampiyon yapmasını isterim :)

sende çok şey istiyosun mAyg :n::n: bence günümüz futbolunda böyle bi şey Maradona'nın dönemine oranla kat kat zor :)

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
08.Nisan.2010, 20:05
Uzaylı olduğundan şüphelendiğim insan...:D

Aşk-ı Şehir
08.Nisan.2010, 20:06
Futbolcu değil bence. ;)

tarikko
08.Nisan.2010, 20:28
Bu adam insan olamaz..

BaFraLı
08.Nisan.2010, 21:05
'' Her canlı Messi'yi tadacaktır '' - Diyanet İşleri Başkanlığı -

Lucas Neill
08.Nisan.2010, 21:06
Maradona tanrinin eliyse Messi de ayagidir :D

Hugo
10.Nisan.2010, 01:48
Messi'nin mail adresi:
[email protected]

sakary Ali
10.Nisan.2010, 21:46
Dünya Kupasından sonra dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olur ve ondan sonra kimse gelemez kolay kolay

tarikko
11.Nisan.2010, 01:24
Real'i yikan isim oldu bu gece..Buyuksun be Messi :)

DisCo
11.Nisan.2010, 11:44
Barcelona'nın oyun sistemiyle yıldızlaşan ama Milli takımında bu performansı gösteremeyen isim.

Şimdi Messi mi uzaydan geldi yoksa Barcelona'nın sistemi mi uzay sistemi.

RaSenGan
11.Nisan.2010, 11:53
Messi'yi Messi yapan şeylerden birisi Barcelona sistemidir bir diğeri ise Xavi gibi takım arkadaşlarının olmasıdır :)

Addolorato
20.Nisan.2010, 22:39
Cristiano Ronaldo'dan sonra dünyanın en iyi 2. futbolcusu.. Messi + müthiş fizik = Cristiano Ronaldo. Birisi bana Messi'nin yapıpta Cristiano Ronaldo'nun yapamayacağı birşey söylesin. Söylemez çünkü yok.

MK14
20.Nisan.2010, 22:46
Cristiano Ronaldo'dan sonra dünyanın en iyi 2. futbolcusu.. Messi + müthiş fizik = Cristiano Ronaldo. Birisi bana Messi'nin yapıpta Cristiano Ronaldo'nun yapamayacağı birşey söylesin. Söylemez çünkü yok.

Takımı için oynayabilir mi Ronaldo egoistliği, kendini beğenmişliği bırakıp?

RaSenGan
20.Nisan.2010, 22:51

Mütevazi olmak.:u:

goosfraba
20.Nisan.2010, 22:52
şuanda faal futbolcular arasında açık ara önde bence.

Addolorato
20.Nisan.2010, 23:17
Mütevazi olmak.:u:

Mütevazilikle maç kazanılmıyor. Yada en mütevazi oyuncu dünyanın en iyi oyuncusu olmuyor.

ozaniel
20.Nisan.2010, 23:37
Messi daha çevik ve oyun zekası daha yüksek. Ayrıca fiziği zayıf olmasına rağmen kolay kolay düşürülemeyen biri(Ronaldo'nun üstünlüğü kalkıyor), ayrıca Barcelona sisteminde yetiştiği için takıma oynayabilen birisi, oyun içinde Ronaldo kadar bencil değil.

BaGa TaRKaN
21.Nisan.2010, 14:02
Fm2006daki Profiline Baktımda Araştırmacıların Girdisimi Yoksa Random mu Bilemiyorum Ama Adam Olacak Çocuk O Yaşta Belliymiş:)

http://i43.tinypic.com/259xrv8.jpg

BaGa TaRKaN
21.Nisan.2010, 14:03
İşin Garibi Adı Artık Kısaltılmış mı Gerçek Adımı Yada Bu Messi Başka Messimi:D:D:D

Estranged
21.Nisan.2010, 18:26
İspanyada birçok oyuncu zaten adının kısaltmalarıyla tanınıyor.Leo Messi,Dani Alves bunların örneklerinden birkaçı (:

BeeTLeJuiCe
21.Nisan.2010, 18:36
U16 Gençler Şampiyonasında Sadece Leo diyorlardı Messi için :)
Aksine giderek uzuyor ismi :D
Leo, Leo Messi, Lionel Messi :D

nerazzuri
21.Nisan.2010, 19:25
iki sene sonrada Lionel Andres Messi diyecekler.:D

E.Cartman
21.Nisan.2010, 22:05

eski mesajlara bakıyordum da bu arkadaş bu kelimelerinden pişman olmuştur heralde :n::n:

GeNç KaRTaL
21.Nisan.2010, 22:18
Fm2006daki Profiline Baktımda Araştırmacıların Girdisimi Yoksa Random mu Bilemiyorum Ama Adam Olacak Çocuk O Yaşta Belliymiş:)

http://i43.tinypic.com/259xrv8.jpg

Ntv'de yayınlanan Futbol Mundial diye bir futbol programı var,bilenler vardır mutlaka.Orada ilk defa ismini duymuştum Messi'nin.Fm 05 vardı o zamanlar.Bir bakayım belki oyunda da iyidir diye arattığımda karşılaştığım manzara pek hoş değildi açıkcası.

Addolorato
21.Nisan.2010, 22:37
Evet FM 2005'te 10'un üzerinde özelliği yok. Hepsi 7-8 falan. Ama iyi geliştirdi bu çocuk kendini afferin ona.

Fearless Coward
21.Nisan.2010, 23:09
Ronaldo'yu parmağınla rahat oynatabilen bir futbolcu..Çok seviyorum bu çocuğu inş. futbolunu Barça'da bitirmez.. :)

semih99999
10.Mayıs.2010, 21:59
şu an dünyanın açık ara en iyisi ve bundan sonrada en iyisi olacak :D

yaman76hakanFB
10.Mayıs.2010, 22:48
1991 finallerinde Magic Johnson'lı Lakers'ın elinden şampiyonluğu aldığı günden itibaren bir tarihe tanıklık etmiştim: JORDAN... Nasıl tüm zamanların en büyüğü olunur... Her defasında "artık burdan ileri gidemez", " artık bu maçta bir önlem alırlar", "artık aynısını iki maçtır yapıyor, üç maç üst üste yapamaz" derdik ve JORDAN her defasında bırakın aynısını yapmayı BİR FAZLASINI YAPARDI...

Şimdi ikinci defadır böyle bir tarihe tanıklık etmekteyim... Majestelerinin parkelerde yaptığını yeşil sahalarda gencecik bir çocuk yapıyor... Adım adım en büyük olma yolunda ilerliyor... Kimse bu olanları kaçırmasın... Tarih gözlerimizin önünde yazılıyor... Messi'nin tanıklarıyız...

Not: Nisan ayında Messi ile ilgili olarak kaleme aldığım bir not...

GeorgeWeah
11.Mayıs.2010, 17:47
Bu söylediklerime katılmayan olabilir. Ama Messinin uzaylı olup olmadığını Dünya Kupasında göreceğiz. Bence Messi Barcada diye bu kadar başarılı. Başka bir takımda olsa bu başarıyı yakalayacağını düşünmüyorum.

RaSenGan
11.Mayıs.2010, 19:45
Bu söylediklerime katılmayan olabilir. Ama Messinin uzaylı olup olmadığını Dünya Kupasında göreceğiz. Bence Messi Barcada diye bu kadar başarılı. Başka bir takımda olsa bu başarıyı yakalayacağını düşünmüyorum.

Messi'yi Messi yapan etkenlerden birisi de şüphesiz Barcelona'dır..Arjantin Milli Takımı'nda görüyoruz ve göreceğiz Messi'nin Barcelona'daki gibi başarılı olamayacağını.Elbette başarılı olur anca bu derece değil.

anil luque
13.Mayıs.2010, 19:53
Takım oyununun etkisi var tabiki Messi'nin başarısında ama topu ayagına yapıstırırcasına rakıplerını sıraya dızıp kendını pozısyona sokup akıl almaz goller atmasının Barca ile bir alakası oldugunu zannetmıyorum ..

Lionel Andres Messi
14.Mayıs.2010, 00:36
evet ama barçada oynamak kolay mı ibrahimovic neden bojanın arkasında yedek duruyor.eminim ibra barçada değilde hala interde olsa bir çok kişi ibra messinin yerinde olsa o da o kadar inanılmaz sayıda gol atar.ama şu anda ibra daha barçanın sisteminde 1 senede bile alışamadı dahada alışamayacak belkide.barça dünyanın en iyisi ise o takımın da en iyisi messi diyor birçokları.
başka takımda daha iyi veya daha kötü olacağını kim bilebilir ki.chelseade drogba ya da interde militonun yerinde olsa bu kadar atamayayağını garanti eebilirmisin?
arjantinde messiye destek çıkabilen oyuncu topluluğu olursa orda da daha başarılı olur.

2005 dünya gençler şampiyonasını ve olimpiyatları kazandı.bunlarda göz ardı edilmemeli şimdiki kariyeri için.

hele bir sezonda attğı 45 golü gözden gelinemez kesinlikle.geçen yılda 38 gol atmıştı.bu çocuk daha 22 yaşında her şey bir anda olamaz.

Lionel Andres Messi
14.Mayıs.2010, 00:38
gözden=görmezden demek istedim.

zeck17
05.Aralık.2011, 00:15
Messi bana göre yetenekli olduğu kadarda çok şımarık bir oyuncu.Bana göre bundan 5 sene sonra Messi yi Barca dan daha kötü takımlarda görürsek şaşırmayın

bu yorumu yapan arkadaşımız çok pişman olmuştur galiba o bir uzaylı ve şu andaki ronaldo hariç hiç bir futbolcu onun seviyesine yakın değil
ronaldo dünyanın en iyilerinden ama messi bu dünyadan değil :icon_biggrin:

Redrum
05.Aralık.2011, 00:31
Ntv'de yayınlanan Futbol Mundial diye bir futbol programı var,bilenler vardır mutlaka.Orada ilk defa ismini duymuştum Messi'nin.Fm 05 vardı o zamanlar.Bir bakayım belki oyunda da iyidir diye arattığımda karşılaştığım manzara pek hoş değildi açıkcası.

Aynı şekilde podolski de, fm 2005'te ikinci lig topçusu bir profile sahipken, 2006'da oyunun en iyi forvetlerindendi.

petrol_fb12
13.Şubat.2013, 07:11
Bir gece uyurken babam beni kaldıırdı.Ntv La liga maçı vardı.

Bak dedi bu çocuk dünyanın en iyi futbolcusu olucak.Bende dedim o takımda Ronaldinho falan var hiç bir şey olmaz ondan Gittim yatttım.Bana giderken sen ne anlarsın futboldan dedi..

Şu anki durumu ortada :D

21.12.2004 Barcelona 2 - 1 Levante Maçıydı.

Börk
13.Şubat.2013, 07:14
Baban çok ileri görüşlü bir adammış doğrusu :) Şaka yapıyorum tabi ki :)

petrol_fb12
13.Şubat.2013, 07:18
Vallah şaka maka yap'ta adamı 33 dakika izleyip dünyanın en iyisi olucak demek yürek ister.2-3 yıl sonra adamın ismi dünya üzerinde pazarlanmaya başladığında.Hala mı Ronaldinho demişti. ?

İnsanları kırmak gibi bir niyetim yok.Dalga geçselerde geçmeselerde.

Börk
13.Şubat.2013, 07:20
"Zaten onu sen futboldan anlamazsın" a şaka olarak demiştim :) Tebrik ediyorum buradan kendisini 33 dakika izleyip böyle bir laf atıp gerçekleşmesi büyük iş :)

byariff
13.Şubat.2013, 15:40
iyi topcu yalniz gelmis gecmis en iyi degil arkasinda xavi iniesta olmasa o zaman gorurduk arjantin milli takiminda goruyoruz zaten o kadarda etkili degil :)

europeanconquer
13.Şubat.2013, 15:54
Tartışmaya gerek yok,dünyanın en iyi futbolcusu.

Ralph
01.Temmuz.2013, 03:59
Ve Messi 30 numaralı forması ile sahada :)

messi

europeanconquer
01.Temmuz.2013, 04:07
Ronaldinho :( Ne adamdı yahu,yıllar boyu bekledik Türkiye'ye,geçen yıl devre arası bize gelme ihtimali vardı Fatih Hoca'dan veto yemişti.

Messi konusu ama R10'un o şaşalı günlerini görünce hüzünlendim.Messi'de bildiğin ergenin tekiymiş :D Saçlar yağlı falan.

Kaka Leite
01.Temmuz.2013, 04:44
Ronaldinho'yu görünce bende bir fena oldum. Brezilya'yı sevmemdeki en önemli etkendi. Ronaldo - Ronaldinho - Cafu falan..

Enfes pas atıyor yahu, o pastan sora atamasa dövmek gerek :icon_biggrin:

diktac
09.Ekim.2014, 13:37
Dünyanın en iyisi Cristiano Ronaldo'dur çünkü Messi bu Dünyadan değil.