Log in

View Full Version : Avrupa'da dönen çark !

yusufislam
30.Temmuz.2006, 19:12
Daha once dedigim gibi, Avrupada bir cark donuyor ama buu bilmeyen genclere arkadaslara aciklamak istiyorum!

Siradan vasati asamayan oyuncular bile 30milyon-, 20milyon euro gibi
buyuk transfer ucretleriyle transfer oluyorlar!

Hic farkinda degilmisiniz neden Turkiyeden boyle yuksek maliyette Turk Futbolcusu cikmadigini...

Avrupada esi benzeri olmayan Tuncay Sanli bu ucretleri rahat rahat karsilayacak bir FUTBOLCU! ama bedavaya gitti, bedava olmasa bile 6-7 milyone belki ALINIRDI!

En son ORNEK olarak eski FC PORTO'lu PEPE den bahsediyorum, bu oyuncu tam tamina 30 milyon euro'ya TRANSFER OLDU!!!

30 milyon euro!!!
eee iste dedigim gibi Avrupada donen bu carkin adi

"KARA PARA" carkidir...

Bu ulkelerin takimlari bu paralari aralarinda dondurur durur...
Kara para ne kadar elde kalirsa okadar zarar ve tehlike olur !
Bu yuzden ucuk fiyatlara hep rakip takimi onlemek hemde transferi bi an once bitirme sansi doguruyor, reklam da cabasi!
Bu paralar hic bir zaman Turkiyeye gelmez!!!

ama diyeceksiniz, ama OKOCHA ve Balic 20ser milyon euro'ya transfer oldu gibi...

olsun o'da Aziz Yildirimin basarisi yada kendileri yabanci futbolcu oldugu icin olsun!
Belki da Real MADRID Turkiyeye bi acilalim dedi ve husran oldugu icin artik bu paralari ulkemize degil bu tarafa donmek bile istemiyor!

iste KARA PARA ise devler!

lyondan TIAGO 30dan fazla bir ucrete gitti (galiba)

Essien (bana gore APPIAH ONDAN DAHA IYI---->

Stephen Appiah = Ghana milli takim kaptani ve 10 numarasi, dunya kupasinda neler yapti, eger takimi Lyon olsaydi simdi 40 milyona, herhangi bir DEVIN kadrosundaydi.

Pepe 30 milyon euroya Real Madride...

galiba bu cark boyle surup gidecek!
para nasil olsa bizim degil harcayin durun diyorsunuz yani??

Lionel Andres Messi
30.Temmuz.2006, 19:22
pepe konusunda haklısın.juventus onu militonun 20 milyonluk bonservisi nedeniyle alternatif olarak değerlendiriyordu ama o militodan da fazla bir fiyata 30 milyon euro ya real'e gitti.

tiago lyondan juveye çok yerinde bir fiyata 12 milyon euro ya transfer oldu.

appiah essien den daha iyiyse ben futboldan anlamıyorumdur.

Del Piero_10
30.Temmuz.2006, 21:07
Amerikalı sahipleri olan bazı ingiliz takımları,ispanyanın en büyük iki takımı,abramoviç,inter kara para aklıyor bu bilinen birşey.Kulübe nereden girdiği belli olmayan paralar bu yolla elden çıkarılıyor.

Aralarına Manchester City ve West Ham'ı da yeni sahipleriyle birlikte katabiliriz.

fmsmyrna
30.Temmuz.2006, 21:17
İngiltere liginde bu çok sık görülüyor yani para aklama West Ham,Man City,Portsmouth,manu,Liverpool,Chelsea ve yanılmıyorsam Aston Villa bu kulüplerin hepsi satışdı zengin başkanlarda hemen iş başı yaptı.

GeNç KaRTaL
30.Temmuz.2006, 22:37
Peki bu kara para nereden geliyor.Onu anlamadım.Dolandırıcılıktan mı geliyor?

Del Piero_10
30.Temmuz.2006, 22:51
Peki bu kara para nereden geliyor.Onu anlamadım.Dolandırıcılıktan mı geliyor?

Dünyanın her ülkesinde böyle insanlar mevcut.Çok az kişi yasa dışı işlere bulaşmadan milyarder olabilir.

http://xs317.xs.to/xs317/07312/KVP01_2[1].jpg (http://xs.to)

spider3784
30.Temmuz.2006, 23:05
Bence işe kara para diye bakmayalımda, bu oyuncuları satanların başarıları olarak bakalım.
Örneğin bence bu konuda en başarılı olan takımdan;
Porto'un adını transferlerinden sonra duyduğumuz oyuncular
-Ricardo Carvalho, Paulo Ferreira(Belki Mourinho sayesinde)
-Deco
-Anderson, Pepe.
-Postiga
-Benni Mccarthy
Bazıları şampiyonlar liginde şampiyonluğunun ardından satıldı ama bu oyuncuların bu kadar büyük fiyatlara satılması yine de başarı.Porto'ya ek olarak söyleyeceğim yakında Lucho ve Quaresma'da büyük fiyatlara gidecek onların yerine ilerde yine bu tip utopik fiyata satılacak adam(lar) aldılar, Leandro Lim****uaresma'nın da alternatifi vardı(Vierinha ya da Helder Barbosa değil)
Ama bence bu takımları Türk takımları ile kıyaslamak yanlış olur.Sebep: Ne kadar Türk futbolcularının önünü açması için konulmuşsada bana göre hala başarılı olamayan yabancı kuralı.Türk Futbolcular ve +6 dan başka oyuncu pazarlama imkanımız yok, yabancı takımlar 3 tane genç yabancı alıyorlar, 1 ini satıp 3 ününde mal oluş fiyatını çıkarttıkları gibi ek olarak 3-4 futbolcu daha alma imkanına sahip oluyorlar.
Türk takımlarındaki kafa değişmeli diyoruz, bence bizim kafamız değişmeli. Hepimiz kısa vaadede başarıya odaklandığımızdan hatalara tahammül edemiyoruz, bu yüzden gençlere yönelemiyoruz. Hangimiz Gençlerbirliği dışında 19 yaş altı bir adam alındığını ve oynattığını gördük?
Tabi böyle bunları yazmakla da olmuyor, diyelim yabancı sınırı kaldırıldı. Hani altyapımıza yatırım yapacak para?Parayı bulduk bahsettiğim neden, kim uzunvaadede başarı ister?...
En azından ben böyle düşünüyorum.