View Full Version : Süper yetenek Benficada
CeSC FaBReGaS
30.Temmuz.2006, 20:54
ABD'de umut vadeden futbolcular arasında gösterilen Gana asıllı Freddy Adu, Portekiz takımlarından Benfica'ya transfer oldu. Kanada'da düzenlenen Gençler Şampiyonası'nda ABD 20 yaş altı milli takımında gösterdiği performansla transfer piyasasının gözde isimleri arasında yer alan Adu'nun, Benfica ile imzalayacağı 5 yıllık sözleşmeden ne kadar alacağı henüz öğrenilemezken, yetenekli futbolcunun kulübü Real Salt Lake'in bu transferden 2 milyon Dolar gelir elde edeceği belirtildi.
Gana doğumlu Amerikan vatandaşı olan Adu aynı 1 kez ABD Milli Takımı'nın formasını giydi ancak teknik direktörü ile yaşadığı sorunlar A takımdan uzak kalmasına sebep oldu. Amerikan 20 yaş altı Milli Takımı'nda da oynayan Adu 3 Haziran 1989'da Gana, Tema'da dünyaya geldi..
1.72 boyunda, 69 killo ağırlığında olan Adu ABD Milli Takımı'nın formasını ilk kez 11 Temmuz 2006'da bir hazırlık maçında Kanada karşısında giydi.
Adu'nun başta Nike olmak üzere bir çok büyük firmayla milyon dolarlık reklam anlaşmaları bulunuyor.
Del Piero_10
30.Temmuz.2006, 20:57
Abartılmış bir adam.
Fietra 10
30.Temmuz.2006, 21:02
Abartılmış bir adam.
sana kesinlikle katılıyorum...gidebileceği en iyi klübe gitti..
Atakan38
30.Temmuz.2006, 21:20
Oyundakı Adu'ya Bakıcak Olursak Fıyatı En Az 7-8 MıLyon $
Bence Sıradan Bi FutboLcu
Fıratcan Alçınkaya
30.Temmuz.2006, 22:19
FM deki gibi olmadığı kesin gerçekte....
Hayırlı olsun....
Cyzio
30.Temmuz.2006, 22:21
Ortalama transfer.Benfica daha iyi birini alabilirdi..
GeNç KaRTaL
30.Temmuz.2006, 22:24
Umut vaad bir oyuncu diye denklare edildi ama daha bir marifetini göremedik.Bakalım belki Benfica'da bir patlama yapar.
ozgur0ozdemir
30.Temmuz.2006, 22:30
daha yasi genc bence benfica da oynayabilirse kendini gelistirirse daha iyi yerlere gelebilir.
TürkuAz
30.Temmuz.2006, 22:33
Ben oyunda da bir faydasını görememiştim.
ChAoS
30.Temmuz.2006, 22:34
İyide kestirip atmışsınız kötü oyuncu diye . Sanki her gün ADU izliyoruz.
Benim kesin bir yorumum yok zamanla görücez iyi mi kötü mü.
spider3784
30.Temmuz.2006, 22:41
Bir kere bantdan maçını izlemiştim sanırım, pek beğenmedim ama o kadar kulüp peşinde koştuğuna göre iyi adam.
BlackEagle19o3
31.Temmuz.2006, 00:36
Ya bi kişi bişey dediği zaman herkes aynı şeyi söylüyor:)Bana göre çok iyi ve gelecek vaadeden bir futbolcu.
Lionel Andres Messi
31.Temmuz.2006, 01:27
Bir kere bantdan maçını izlemiştim sanırım, pek beğenmedim ama o kadar kulüp peşinde koştuğuna göre iyi adam.
madem o kadar peşinde takım vardı neden benficaya ve neden 2 milyon dolara transfer edildi.bende bu adamı canlı izledim pek bir ışık vermedi.3-4 sene önce america liginde maç oynadı diye çok abartılmıştı.
spider3784
31.Temmuz.2006, 02:01
madem o kadar peşinde takım vardı neden benficaya ve neden 2 milyon dolara transfer edildi.bende bu adamı canlı izledim pek bir ışık vermedi.3-4 sene önce america liginde maç oynadı diye çok abartılmıştı.
Yanlış hatırlamıyorsam, ManU'da denemeye alınmıştı ve çok beğenilmişti ama ailesi izin vermedi diye hatırlıyorum ama kendisi de istememiş olabilir. Ayrıca Benfica'da ilkonbir şansı bulmak diğerlerinne nazaran daha kolay olsa gerek.
Ya bi kişi bişey dediği zaman herkes aynı şeyi söylüyorBana göre çok iyi ve gelecek vaadeden bir futbolcu.
Bu yoruma göre; sende muhalefet olmak için yazıyorsun
Lionel Andres Messi
31.Temmuz.2006, 02:07
Yanlış hatırlamıyorsam, ManU'da denemeye alınmıştı ve çok beğenilmişti ama ailesi izin vermedi diye hatırlıyorum ama kendisi de istememiş olabilir. Ayrıca Benfica'da ilkonbir şansı bulmak diğerlerinne nazaran daha kolay olsa gerek.
bu haberde de beğenmediği yüzünden alınmamış diyor.
Ferguson beğenmedi, Benfica kaptı
Freddy Adu, Portekiz liginin köklü takımlarından Benfica ile anlaştı..
Geçtiğimiz sezon ortasında Manchester United ile antrenmanlara çıkan ancak Sir Alex Ferguson tarafından beğenilmeyen genç yıldız, yeni sezon öncesinde adı Parma, Porto gibi takımlarla anılmasına rağmen Benfica'nın teklifini kabul ederek Avrupa kıtasına adım attı..
Gana asıllı futbolcu henüz 18 yaşında ve ABD Milli takımının en önemli isimleri arasında gösteriliyor.. Yeteneğini kimse tartışmıyor ama şimdi herkesin merak ettiği konu Avrupa futboluna ayak uydurup uyduramayacağı.. Adu'nun bu transferi ile kulübü 2 milyon dolar kazanırken, kendisinin 5 yıllık imza karşılığında alacağı ücret ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı..
Maraton
Ralph
31.Temmuz.2006, 02:14
Oooo...Bu adamı hep izlemek istedim hiç bulamadım.Sadece bir FM idolümü yoksa gerçekten iyimi merak ediyorum.
spider3784
31.Temmuz.2006, 02:23
bu haberde de beğenmediği yüzünden alınmamış diyor.
Geçtiğimiz sezon ortasında Manchester United ile antrenmanlara çıkan ancak Sir Alex Ferguson tarafından beğenilmeyen genç yıldız, yeni sezon öncesinde adı Parma, Porto gibi takımlarla anılmasına rağmen Benfica'nın teklifini kabul ederek Avrupa kıtasına adım attı..
Gana asıllı futbolcu henüz 18 yaşında ve ABD Milli takımının en önemli isimleri arasında gösteriliyor.. Yeteneğini kimse tartışmıyor ama şimdi herkesin merak ettiği konu Avrupa futboluna ayak uydurup uyduramayacağı.. Adu'nun bu transferi ile kulübü 2 milyon dolar kazanırken, kendisinin 5 yıllık imza karşılığında alacağı ücret ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı..
Maraton
Haklı olabilirsin, gördüğüm haberi arıyorum ama bulamadım, rüyamı gördüm yoksa?
Ferguson, Adu'ya "o henüz 18 yaşında, birşey yapamaz" demiş.Belkide yaşından dolayı almadı.
Hugo
31.Temmuz.2006, 03:36
Sporting'e gitti diye duydum tvde..
Benfica mıymış :)
Fernando Gago
31.Temmuz.2006, 04:06
Yeni Pele diyorlar bakalım nasıl çıkacak
Lionel Andres Messi
31.Temmuz.2006, 04:33
Yeni Pele diyorlar bakalım nasıl çıkacak
yalan demişler biç bir şeylerini benzetemiyorum.sadece 2 side siyahi.24 milyon euroluk robinho bile yeni pele olamıcak.bu 2 milyon dolarlık abd li mi olcak.çok abarttılar çok reklamı 14 yaşında yapılırsa olacağı buydu.
spider3784
31.Temmuz.2006, 05:24
Bence Amerikalı futbolcuların arasından sıyrılmak pek de zor olmadığından ve erken yaşta ilkonbir forması giydiğinden bu kadar önplana geldi.(
ogcj_me
31.Temmuz.2006, 05:30
BU adamı bi yotubeda bide Fm de izledim
Hasan Şaş çalımları yapıp duruyor
acaba o enerjisini 3-5 yıl sonra bulabilecek mi ?
altiner93
31.Temmuz.2006, 07:01
bence akıllıca bir transfer yaptı benfica
Roberto Baggio
31.Temmuz.2006, 07:07
kim yeni pele demiş adu ya adu ya pele demek peleye küfür etmek gibi birsey
GeNç KaRTaL
31.Temmuz.2006, 07:09
Arkadaşlar bence abartıyrsunuz.Sonuçta bu adam o kadar da boş birisi değildir.Boş olsa bu kadar ünlü olmazdı.Bence biraz kötü oldu küçük yaşta ünlenmesi.Benfica'da kendisini kanıtlayıp daha büyük kulüplerde izlememiz dileğiyle..
mgokalparslan
31.Temmuz.2006, 07:13
adu yu canlı izledim çok yetenekli biri olmasa hızı,kondisyonu ve tekniğiyle iş yapar diye düşünüyorum ayrıca günümüz futbolunun tüm gereklerini karşıladığı için yaşını da katarsak ileride daha da iyiye gidebilir
bu kadar erken patlama yapmasının amerikan liginde oynamasının büyük etkisi var fmden de bildiğimiz gibi jozy altidore,quavas kirk gibi çok genç oyuncular bu takımlarda ilk 11 çıkıyor ve hem oyun hem de istatistik olarak çok iyiler
adu avrupa ya geldiği için biraz tökezleyebilir ama onda gelecek görüyorum
zemlinskis
31.Temmuz.2006, 21:49
bu adamı çok merak ediyorsanız youtube da görüntüleri var ordan izleyin
Redrum
31.Temmuz.2006, 22:05
Adu dan ziyade Eddie Johnson'u beğeniyorum.. Fİziği çok iyi, hem de hızlı..
ZeroG
31.Temmuz.2006, 22:23
Hiç izlemediğim için çok merak ettiğim bir oyuncu ama ne kadar iyi olursa olsun Pele gibi olacağını hiç sanmıyorum...
deniz.91
01.Ağustos.2006, 01:42
yetenekli olduğunu duydum ama hiç izlemedim
Omerdinho
01.Ağustos.2006, 07:05
iyi transfer
Ilhan
01.Ağustos.2006, 07:12
Bence çok sağlam oyuncu. Daha da iyi olacak.
Varonil
01.Ağustos.2006, 07:17
Maraton
Sir Alex beğenmediyse bir bildiği vardır;;)
Varonil
01.Ağustos.2006, 07:27
Video'yu izleyince fikrim değişti Coşkun Abi.:)
Yahu 2 milyon € dediğin nedir ya bunu bizim kulüplerimiz veremezmi?
Varonil
01.Ağustos.2006, 08:03
Türkiyeye gelmez bu adam. MNU'da bile deneme süreci için gelip geri döndü ülkesine kalmak istemedi. Benficada akıllılık yapıp kapmış hemen. İleride çok iyi paraya satarlar. Eğer tutunabilirse.
Real Madrid'te 28 Milyon € fazla bonservis bedeli ile yeri garanti o zaman(Bkz.Pepe):):)
spider3784
01.Ağustos.2006, 21:37
İzleyin bakaılm. Ayrıca benım bildiğim kendisi MNU'da kalmak istemedi. Kendi ülkesinde oynamaya devam edeceğini söylemişti. Çok iyi bir transfer.
Bu yazıyı bende okudum ama nerede, bulamadım.
Wesley Sneijder
02.Ağustos.2006, 16:45
Televizyonda Sporting'e gitti diyor.
Nocna Mora
08.Ağustos.2006, 01:34
Senin televizyon bozuk galiba bu arada hiç izlememiştim çok iyiyimiş hayırlı olsun benfica'ya