Log in

View Full Version : Jose Mourinho...

Fıratcan Alçınkaya
06.Ağustos.2006, 01:03
Jose Mourinho bir şampiyon. Gençliğinin sonlarına doğru asla bir futbol yıldızı olamayacağını fark ettikten sonra, dünyanın en iyi antrenörü olmaya karar verdi ve 42 yaşında - yıldız bir futbolcunun antrenörlüğün belirgin becerilerini henüz öğrenmeye başladığı bir yaşta - o bu tutkusuna ulaşmıştı.

Mourinho kendi kendini methetmekte çok da geç kalmadı. Porto'yu Avrupa şampiyonluğuna götürdükten sonra, Portekiz'den İngiltere'ye geldiğinde, kendini özel biri olarak ilan etti. Patrick Barclay'in çizdiği portrede de görüldüğü gibi, hiçbir zaman sahte bir alçakgönüllülük göstermedi. Mourinho Chelsea'de göreve başladıktan sonraki bir yıl içinde, kulübü yarım yüzyıldan sonra ilk kez İngiliz şampiyonasına taşıyarak özel biri olduğunu kanıtladı.

Gerek Porto'daki görece sınırlı kaynaklarla, gerekse Roman Abramovich'in milyarları sayesinde futbol tarihinin en büyük bütçesiyle, Mourinho işine her zaman aynı özeni göstermektedir. Göze çarpan bir ego, hassas insan yönetimi, harika bir antrenörlük yeteneği ve sonsuz çalışma kapasitesi; Mourinho tüm bunlara sahip.

Olağanüstü olaylar silsilesinin en önemli tanığı, Mourinho'nun, yönetiminde çalışırken Robson'dur. Robson ve Everton menajeri David Moyes, İngiltere'deki ilk sezonunda futbolda gösterdiği dramatik etkinin sahibi olan ve önümüzdeki uzun yıllar futbolda hüküm sürecek gibi görünen bu olağanüstü adamın eşsiz bir resmini çıkarmakta Barclay'e yardım eden insanlardan sadece ikisidir.

Bazılarına sempatik geliyor, bazılarına megaloman, bazılarına kibirli, bazılarına ise bir deli. Ama bu görüşlerin hiçbiri, Mourinho’nun şu anda bile futbol tarihinde çoğu teknik adamın ulaşamadığı başarılara ulaştığı gerçeğini gizleyemiyor. Peki ama kim bu Mourinho?

Bu kadar büyük başarılara ulaşmasına rağmen Jose Mourinho daha sadece 42 yaşında. 26 şubat Setubal doğumlu olan Mourinho’nun en ilginç özelliği ise hiç profesyonel futbol oynamamış olması. ISEF (Instituto Superior de Educação Fisica)’de futbol yöntemleri üzerine özelleştirilmiş bir eğitim alan Jose Mario Dos Santos Mourinho Felix, ayrıca İskoçya’da da UEFA’nın düzenlediği teknik adamlık üzerine eğitimlere katıldı.
91-92 sezonunda Amadora’da yardımcı antrenör olarak başlayan kariyeri ilerki yıllarda Sir Bobby Robson’ın yardımcısı olarak önce Sporting, sonra Porto daha sonra da Barcelona kulüplerinde devam etti. Luis Van Gaal’ın Barcelona’nın başında olduğu zamanda yardımcı antrenör olarak bu kulüpte bulunan Mourinho, 2001-2002 sezonunda Benfica takımı ile teknik direktörlüğe ilk adımını attı. Bir yıl burada kaldıktan sonra Porto’ya geçen ‘The Translator’ (Çevirmen), 2 yıl boyunca kulübe adını altın harflerle yazdırdı.
İlk yılında UEFA kupası, Portekiz ligi, Portekiz kupası ve Portekiz süper kupasını kazanan Mourinho, ikinci senesinde ise Şampiyonlar ligi ve Portekiz lig kupasını müzesine götürdü. 2004-2005 sezonundan beri ise yıldızlar topluluğu Chelsea’nin başında olan teknik adam geçen sene 38 maçta 29 galibiyet alarak Premiere League tarihine de adını yazdırdı. Lig tarihinde bir sezonda en fazla maç kazanan, en fazla puan alan (95) ve en az gol yiyen (15) takım oldu Chelsea. 2004-2005 sezonunda Chelsea’nin son şampiyonluğunun ardıntan tam 50 yıl geçmiş bulunuyordu.

Mourinho’nun çok tartışma yaratan sözlerinden sadece bir kaçı:

• Arsenal Maçında Henry’nin frikiği kalecinin hazırlanmasını beklemeden kullanıp gol atmasından sonra: ‘Mutsuzluktan fazlasını hissediyorum. Mutsuzluk iyi bir kelime’
• ‘En iyi oyuncular bizde, eğer kibirliysem kusuruma bakmayın, ama en iyi hocada bizde.’
• ‘Eğer kolay bir iş isteseydim Porto’da kalırdım. Şampiyonlar Ligi kupası, mavi bir sandalye, tanrı, ve tanrıdan sonra da ben.’
• ‘Liverpool-Chelsea şampiyonlar ligi yarı finalinden sonra: ‘Liverpool golü attı, tabii onlar gol attı diyebilirsek, belki de yan hakem golü attı demeliyiz.’
• ‘Arsene Wenger ile ilgili: ‘Başka insanları izlemeyi seviyor. Bazı insanlar evde oldukları zaman büyük bir teleskoptan başka ailelerin yaptıklarını izlerler. Chelsea hakkında konuşuyor, konuşuyor, konuşuyor...’
• ‘Ve en son olarak sitemizdeki haberde de rastlanan ‘Ligde bizi yendikleri gün resmi tatil ilan edilecek’

http://img208.imageshack.us/img208/3251/josemourinhoeq9.jpg (http://imageshack.us)

Jose Mourinho kimi kesim tarafından sevilmesede benim çok saygı duydum bir insan...

goosfraba
16.Eylül.2006, 18:58
Başarılı aynı zamanda karizmatik bir teknik direktör :)

canavar20
16.Eylül.2006, 23:49
Saçma konuşur ama haklıdır diye düşünüyorum. :)

TürkuAz
16.Eylül.2006, 23:54
Saçma konuşur ama haklıdır diye düşünüyorum. :)
Sana göre saçmaysa, nasıl haklı oluyor? :D

Sevmem kendisini. Ukalanın tekidir..

Lionel Andres Messi
16.Eylül.2006, 23:56
wenger gibi adamlar dururken kendini bir şey sanıyor ağzına geleni söylüyor.chelsea bundan sonra mourinho olduğu sürece kupasızlığa mahkum kalacaktır.

Roberto Baggio
16.Eylül.2006, 23:57
Mourinho'yu hiç sevmiyorum Chelsea çok kötü futbol oynuyor.......

ChAoS
17.Eylül.2006, 00:51
Porto'daki başarılarını göz ardı edemeyeceğimiz bir teknik direktör.

Chelsea'da imkanı olmasına rağmen yeterince başarılı olamadığını düşünenlerdenim.

Wesley Sneijder
17.Eylül.2006, 01:18
Dünyanın en çok kazanan teknik direktörü olduğunu da gözardı etmeyelim.
Yıllık 10 milyon euro...

Fernando Gago
17.Eylül.2006, 01:24
Bazen saçma sapan konuşsada onnu yakaladağığı başarıları çok az teknik direktör yakalar şu kısacık kariyerinde

tombul taho
17.Eylül.2006, 21:30
Jose Mourinho'nun kitabı var. Fıratcan resmini de koymuş kitabı zaten. Bence kitabı bir okuyun. Mourinho'nun yaşadıklarını bir görün. Ondan sonra Mourinho hakkında bu fikriniz değişecek kanaatindeyim. Ben de önceden çok ukala buluyordum. ama kitabını okuduktan sonra Jose Mourinho'nun kafa yapısını, düşüncelerini ve fikirlerini anladıktan sonra adamın gerçekten onları ukalalık olarak değil de haklı olarak söylediğini görüyorsunuz.

Kitabını mutlaka tavsiye ediyorum.

Fıratcan Alçınkaya
17.Eylül.2006, 21:40
Çağrı zaten yanlış hatırlamıyosam sen kitap ile ilgili bir konu açmıştın...Jose Mourinho çok başarılı bir insan sen de kitabı çok övdün aklımda ilk fırsatta edinip okuyacam...

tombul taho
17.Eylül.2006, 21:49
Çağrı zaten yanlış hatırlamıyosam sen kitap ile ilgili bir konu açmıştın...Jose Mourinho çok başarılı bir insan sen de kitabı çok övdün aklımda ilk fırsatta edinip okuyacam...
Evet ben de öyle birşey hatırlıyorum. Arşivde olması lazım.;

Buldum : http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=41760&highlight=Jose+Mourinho

canavar20
17.Eylül.2006, 22:49
Sana göre saçmaysa, nasıl haklı oluyor? :D

Sevmem kendisini. Ukalanın tekidir..

Aslında anlatamadım gevezedir diyelim olsun.:)

omer-faruk-14
19.Eylül.2006, 03:24
Kendisine gıcık olurum. Dünya'nın en iyi teknik direktörü diyenler alt etmiş.

Lionel Andres Messi
19.Eylül.2006, 04:29
kitabı chelsea yönetimine tavsiye etmiştir umarım mourınho efendi zira kovulmasına az kaldı.

Fıratcan Alçınkaya
19.Eylül.2006, 04:37
Kendisine gıcık olurum. Dünya'nın en iyi teknik direktörü diyenler alt etmiş.

Porto yu Şampiyonlar Ligi Şampiyonu yapıcak başka bir menajer tanımıyorum...

BeeTLeJuiCe
19.Eylül.2006, 18:42
kitabı chelsea yönetimine tavsiye etmiştir umarım mourınho efendi zira kovulmasına az kaldı.

kovulmadı ama gece yarısı görevinden ayrıldı.

Lionel Andres Messi
19.Eylül.2006, 23:20
kovulmadı ama gece yarısı görevinden ayrıldı.
sanırım mesajımı görmüş kendisi biraz erken davranarak kendi ayrılmış.

olsun en azından tahminim doğru çıktı.yarım gün olmadan dediğim şey çıktı:icon_cool:

canavar20
20.Eylül.2006, 00:00
Morinho hangi takıma gidecek acaba ?

tombul taho
20.Eylül.2006, 00:24
Morinho hangi takıma gidecek acaba ?
Bence bir süre kafasını dinleyecektir. Yeni sezonda takım çalıştırmaya başlar kanısındayım.

Fıratcan Alçınkaya
20.Eylül.2006, 00:27
Belki Portekiz Milli Takıma gidebilir mâlüm işler iyi gitmiyor Portekiz Milli Takımında...Nereye gider farklı bir hava yakalayacağından şüphem yok Dünya nın en iyi Menajeri kanısındayım + iyi futbolcudan iyi menajer olmaz tezini güçlendiren biri

errqud_gfb
20.Eylül.2006, 06:36
José 10 numara adamdı ya... Ukalalık boş yere kibirlice konuşmaktır... Kesinlikle ukala değildi dobra dobra konuşurdu...

Roberto Baggio
20.Eylül.2006, 07:34
Fenerbahçe spekülasyonları çıkabilir Fenerbahce puan kaybedince falan:)

tombul taho
20.Eylül.2006, 07:37
Fenerbahçe spekülasyonları çıkabilir Fenerbahce puan kaybedince falan:)
o Allah'ın emri zaten. Eğer Fenerbahçe Inter maçını kaybetseydi Fotomaç ve Takvim gazetelerinin manşetleri belliydi :

"Mourinho Kadıköy'e mi Geliyor"

errqud_gfb
20.Eylül.2006, 19:51
o Allah'ın emri zaten. Eğer Fenerbahçe Inter maçını kaybetseydi Fotomaç ve Takvim gazetelerinin manşetleri belliydi :

"Mourinho Kadıköy'e mi Geliyor"

Aynısı Chelsea için de geçerli onlar da Capello'yu haber yaparlar bence... Hem tartışma da Ranieri gittikten sonra ikinci İtalyan İngiltere'ye geliyor falan filan diye eleştirirler

kepo
22.Eylül.2006, 13:35
Çok iyi bir teknik adamdı.Tek eksi özelliği çok konuşmasıydı.

omer-faruk-14
23.Eylül.2006, 03:41
Porto yu Şampiyonlar Ligi Şampiyonu yapıcak başka bir menajer tanımıyorum...

Ben tanırım ama.:D Bir de şu var o kadro'yla nasıl Şampiyonlar Ligi'nin alamadı???

tombul taho
23.Eylül.2006, 08:05
Ben tanırım ama.:D Bir de şu var o kadro'yla nasıl Şampiyonlar Ligi'nin alamadı???
Maksat zaten o kadroyla değil Porto'nun o kadrosuyla şampiyonlar ligini alabilmektir bana göre. Zaten o dönem Porto'da oynayan oyuncuların hepsini de yıldız yapan yine Mourinho'dur.

Fıratcan Alçınkaya
23.Eylül.2006, 19:44

Juventus Real Madrid vs... bunlarda müthiş kadrolarla üst üste kazanamadı Şampiyonlar Ligini... Önemli olan bu değil bence Porto yu çıkarıp Şampiyon yapmaktır hani FM için söylenen klasik bir laf vardır büyük takımlar ile herkes oynar küçük takımları alıp başarı yakalayın.. Ve bir çok yetenek kazandırdı Dünya'ya... Ztn Chelsea yı 50 yıl sonra Şampiyon yapanda Mourinho dur...

tombul taho
23.Eylül.2006, 21:49
Mourinho Chelsea'den ayrıldıktan sonra açıklama yaptı televizyona. Açıklamalarında aynen şunları söyledi :

"Bundan sonra başarıya aç takımları çalıştıracağım. Başarıya aç ve büyük takımlara gideceğim ve Avrupa Kupaları'nda mutlaka oynamalı bu takımlar. Ayrıca Portekiz Milli Takımı'nı şu anda çalıştırmayı düşünmüyorum. Daha ona vakit var bence."

Başarıya aç ve büyük kulüp olarak benim aklıma direk Galatasaray geliyor şahsen. :D

nerazzuri
24.Eylül.2006, 01:40
Benimde Fenerbahçe :D egegeue :p

Cyzio
24.Eylül.2006, 02:02
Mourinho Trabzon'a gelsin..:D

MeMo
24.Eylül.2006, 02:03
Mourinho Chelsea'den ayrıldıktan sonra açıklama yaptı televizyona. Açıklamalarında aynen şunları söyledi :

"Bundan sonra başarıya aç takımları çalıştıracağım. Başarıya aç ve büyük takımlara gideceğim ve Avrupa Kupaları'nda mutlaka oynamalı bu takımlar. Ayrıca Portekiz Milli Takımı'nı şu anda çalıştırmayı düşünmüyorum. Daha ona vakit var bence."

Başarıya aç ve büyük kulüp olarak benim aklıma direk Galatasaray geliyor şahsen. :D

Avrupa Kupaları'nda mutlaka oynamalı.

Diyor ama :n: :p

El Comandante
24.Eylül.2006, 02:06
Bahsettigi özelliklerde Inter var.Zaten parasini da ancak orasi karsilayabilir :p

Mourinho`nun sistemi Italyada müthis isler.

errqud_gfb
30.Eylül.2006, 03:22
Erkekse Orkide Yeni Bornova Spor'a gelsin de Avrupa'da kupa alsın:D Başarıya aç kulüp işte:)

nerazzuri
29.Nisan.2010, 02:56
Var mı? senin gibisi.

tarikko
30.Nisan.2010, 18:08
Dunyanin en iyi teknik direktoru..Buyuksun Jose !

yunusgs
30.Nisan.2010, 19:39
Gerçekten Dünya'nın en iyisi ve en sempatiği Jose :D Kazandığı başarıları kazanabilecek teknik direktör sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

GodfatheR
30.Nisan.2010, 20:37
Senin Nou Camp'ta attığın depara kurban Jose :D

Börk
30.Nisan.2010, 23:10
95.000 kişinin olduğu stadda 95'ininde üstüne atlamasını istediğim adam.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
30.Nisan.2010, 23:26
Futbol Dehası...

TR.CaPTaiN
01.Mayıs.2010, 01:18
Mourinho enteresan bir adam. Artık karizmasından mıdır nedir bilemiyorum Mourinho'nun açıklamalarının altındaki imzayı mesela Benitez, Capello olarak değiştirin birçok kişiye antipatik gelen bir karakter oluşacaktır. Oysa ki açıklamaları, hareketleri yapan Mourinho olunca insanın yüzünde direkt bir tebessüm oluşuyor; Mourinho bu arkadaş, yapar ifadesi geliyor akla. Mourinho şuan da birçok kişiye antipatik geliyor olabilir ama sevenleri de en az onu sevmeyenler kadar, buna eminim.

Teknik kısmına hiç girmiyorum zaten, gittiği takımla hedefine ulaşıyor. Şuan bir eni iyi teknik direktörler listesi yapacak olsam ilk üç; Hiddink, Mourinho ve van Gaal'den oluşur.

Lim10
03.Mayıs.2010, 02:20
Oraya Ferguson'u nası yazmazsın Mumi, ayıp:)

TR.CaPTaiN
25.Mayıs.2010, 18:04
Onu da ilk 5'e koyarız Samet :}

____

MOURINHO´DAN İNCİLER

-2004te Chelseanin başına geçtiğinde;
Eğer işimin kolay olmasını isteseydim‚ Portoda kalırdım. Güzel mavi koltuk‚ Şampiyonlar Ligi Kupası‚ Tanrı ve Tanrıdan sonra ben...

-Elimden gelenin en iyisini yapmaya‚ durumu olumlu şekilde geliştirmeye‚ imajıma ve futbol felsefeme uygun takımı yaratmaya niyetliyim. En iyi oyuncular ve kibrimi mazur görün ama en iyi menajer bizde...

- Ben menajerleri yeni veya eski diye değerlendirmem. Başarıya ulaşanlar ve ulaşamayanlar... Lütfen küstah olduğumu düşünmeyin ama ben Avrupa Şampiyonuyum ve özel biriyim.

Chelsea'de yaptığı oyuncu değişikliklerinin eleştirilmesi üzerine;- Eğer garajınızda bir Bentleyniz‚ bir de Aston Martininiz varsa ve gideceğiniz her yere Bentley ile gidiyorsanız‚ e biraz aptalsınız demektir.

Chelseanin liderliğini değerlendirirken;-
Şu anda lider durumda olmamız‚ kulübün maddi gücünden kaynaklanmıyor. Bütün kupaları alma iddiamız‚ benim üstün çabalarımdan ve emeğimden kaynaklanıyor.

Oyuna olmadığı için kendisine öfkelenen Ricardo Carvalhoya;- Bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyor gibi. IQ testi yaptırmasında‚ ya da ne bileyim‚ bir akıl hastanesine başvurmasında fayda olabilir.

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'e;-
Onun röntgenci olduğunu düşünüyorum. Böyle tipler vardır; evde otururken teleskopla başka evlerin içinde başkalarının neler yaptıklarını izlerler. O da Chelsea hakkında konuşuyor‚ konuşuyor‚ konuşuyor.
- Hâlâ çocuk bakıcılığı yapmaktan takımını şampiyon yapamıyor.

Barcelonalı Lionel Messi'ye;-
Barcelona‚ muhteşem tiyatrolarıyla bir kültür kenti. Bu çocuk da artistliği iyi öğrenmiş.

Manchester United'la ilgili bir soru üzerine;-
Stres mi? Kuş gribi bende daha çok stres yaratıyor.

Frank Rijkaard'a;-
Benim futbol hayatımda koca bir sıfır var. Ancak onun futbol hayatı mükkemmeldi‚ başarılarla doluydu. Benim teknik direktörlük kariyerimde kupalar varken‚ bu kez Rijkaardın elinde koca bir sıfır var.

Sir Alex Ferguson'a;-
Sir Alexe müthiş bir menajer olduğu için saygı duyuyorum ama o da prosedüre uymak zorunda. Ben hakemlerle konuşmam ve başka menajerlerin de bunu yapmasını istemem. Bir de... Konuşmak vardır‚ bağırmak vardır...

Roma Teknik Direktörü C. Ranieri'ye; -
İngilterede kaldı‚ sadece günaydın ve iyi günler demeyi öğrendi‚ başka kelime öğrenemedi

Berabere kaldığı Tottenham'a;
Stamford Bridgee bir otobüsle geldiler ve o otobüsü kalenin önüne çektiler.

Futbol oynamamış birinin (Mourinho) bazı şeyleri anlamasını beklememek lazım diyen Bologna Teknik Direktörü Mihajloviç'e; - Jokey olmak için önce at olmak mı gerekir?

Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'in kendisini medyada eleştirmesine dair soru üzerine;-
Abramovich‚ takımı yönetirse küme düşer‚ ben de finansal işleri yönetirsem muhtemelen iflas ederiz.

- Nasıl bir savunma oyuncusu istiyorsun? sorusunu iki kez tekrarlayan gazeteciye;
Gey gibi soruyorsun. Sarışın‚ dürüst birini arıyorum.

Yedi yılda 17 kupa kazanan Jose Mourinho‚ defansif futbol oynadığını düşünenlerden şikayetçi. Sözünü budaktan esirgemeyen Portekizli‚ Timese verdiği son röportajda başarısını takımda yarattığı dengeye bağlıyor

İtalyan FC Inter‚ önceki gece Santiago Barnabeu Stadındaki Şampiyonlar Ligi finalinde‚ Milito'nun golleriyle Bayern Münihi 2-0 yendi ve 45 yıl aradan sonra Avrupanın en büyüğü oldu. Maçın‚ o gece Türkiyede en yüksek reytingi almasında Inter'in karizmatik ve yakışıklı teknik direktörü Jose Mourinho'nun (47) payı büyük. Yedi yılda 17 kupa kazanmayı başaran Portekizli teknik adam‚ son röportajını 16 Mayısta İngiliz Times gazetesinden Duncan Castles'a verdi.

Chelsea'deki ilk basın toplantısında sarf ettiği‚ Ben Avrupa Şampiyonuyum‚ sıradan değil‚ özel biriyim cümlesiyle‚ Özel Biri lakabını alan ünlü teknik adam Jose Mourinho‚ kendini beğenmişlik iddialarına gülüp geçiyor. İnsanlar finale giden yoplun ne kadar zorlu olduğunu unutuyor. Chelsea ile oynayacağımız maçta oyuncuların yarısı sarı kart sınırını doldurmuştu. Serbest vuruşumuz verilmedi‚ hakem Sergio Motta'yı yollayarak fair play kuralları dışına çıktı‚ ama olsun‚ olur böyle şeyler diyor ve ekliyor:

Chelsea'yi yenince...

Inter‚ son 16ya kaldıktan sonra yenilginin arkasından ağlamayı adet haline getirmişti. Manchester yenilgisinden sonra İtalyan basını beni eleştirdi. Kulüp içinde de tepkiler olduğunu hissediyordum. Rakiplerimiz bizden daha iyi olduğu için elendik türü açıklamalarım çok göze battı ama ben objektif davranıyordum. Sonra aşama aşama İtalyada başarılı olan Interin‚ Avrupada zorlanmasının nedenlerini araştırdım. İki güçlü ön libero olmadan Şampiyonlar Liginde başarıya ulaşamazdık. Serbest vuruşlarda uzman olan birine ihtiyacımız vardı. Orta sahada topu kontrol edebilecek bir oyuncumuzun ve özel anları yaratabilecek bir forvetimizin olması şarttı. 15 pozisyondan üçünü değil‚ iki pozisyonun birini gole çevirebilecek biri lazımdı bize. Neyse ki yönetim‚ esnek davrandı. İkinci turda Chelseayi iki maçta birden yenince psikolojik engeller de‚ güvensizlik de yok oldu. Yıllarca biriken hayal kırıklığını yendik. Takımım herkesi yenecek hale geldi.

Önemli olan denge

Mourinho‚ yorumculardan yana çok dertli: Interi defansif bir takım olarak nitelendirmek çok yanlış. Stamford Bridgeteki Chelsea zaferini tekrarlayabilecek bir takım bilmiyorum. Barcelonaya karşı sahamızda oynarken‚ skoru 10 kişiyle 1-0dan‚ 3-1e çevirdik. İnsanlar defansif oynadığımızı düşünüyor ama mükemmel bir oyun çıkardık. Futboldan anlayan yorumcular‚ oyuncularıma hak ettikleri övgüleri yapıyor. Ama bazı aptal insanların yorumlarını okudukça... Örneğin‚ NBA oyuncusu Steve Nashin yorumunu dinledim‚ Interin 10 kaleciyle bile oynayabileceğini söylüyordu. Neyse ki basketbolcu! Çünkü futboldan hiç anlamıyor. Futbol oynarken en önemli şey dengedir. Her zaman saldıran ya da hep defansif olan takımlar başarılı olamaz. Benim çalıştırdığım Porto ve Chelseade denge hakimdi. Bu takımda da denge var.

Sevilirken‚ sevmek kolay

Mourinho‚ aldığı eleştiriler yüzünden bazen takımlara değil‚ tüm ülkeye karşı mücadele ettiğini düşünüyor. Özellikle Başbakan Silvio Berlusconinin‚ Interin rakibi AC Milana ve İtalyan medyasının yarısına sahip olması Morinhoya göre dezavantaj: Sevildiğin zaman sevmek kolay. İngilterede durum biraz böyleydi. Herkes benim İngiliz futbolunu sevdiğimi biliyordu. İtalyada ise tam tersi oldu. İngilteredeki dürüstlüğümü‚ burada da gösterdim. Bu insanların pek hoşuna gitmedi. Ama geçen hafta Genova-Milan maçında oyun güvenlik nedeniyle tatil edildi. Bu nedir şimdi? Futbol mu oynuyoruz‚ savaşa mı gidiyoruz? Romada kupa finaline‚ Interli taraftarlar korkudan gidemedi. Böyle final mi olur? Bunlar benim alışık olduğum şeyler değil. Zaten bana diğerlerine kıyasla daha sert davranıyorlar. Geçenlerde Ancelottinin bir röportajını okudum. İtalyan olmasına rağmen İngiliz futbolunu çok sevdiğini ve adada uzun yıllar kalmak istediğini söylüyordu. İtalyada maç sonrası yaşadığı sıkıntılarla İngilterede uğraşmak zorunda kalmadığı için mutluydu. Orada‚ maç sonrası hakemlerin kararları televizyonlarda uzun uzun tartışılmıyor‚ gizli kameralarla insanların söyledikleri çekilmiyor.

Alıntıdır.

RaSenGan
25.Mayıs.2010, 18:13
Kral adam ya şu laflara bak :)

goosfraba
25.Mayıs.2010, 18:28
fenomeno .

E.Cartman
25.Mayıs.2010, 20:12
o gerçekten özel biri :)

ozaniel
26.Mayıs.2010, 01:35
Çok, çok yetenekli biri. Ama alçakgönüllülük bir erdemdir ve Mourinho bu erdeme sahip değil.

goosfraba
26.Mayıs.2010, 02:05
http://www.videoizletc.com/videoizle.php?vid=G_VmKPrfNQA

işte böyle bir adamdır kendisi.

TR.CaPTaiN
26.Mayıs.2010, 16:07
Fenerbahçe kapısından dönmüşlüğü de vardır.

http://www.yukleresim.com/images/v5qjcnh7n1d5ozmdpzo.jpg (http://www.yukleresim.com/)

Aziz Yıldırım'ın ilk başkanlık yıllarına denk gelen 1999-2000 sezonunda Sarı-Lacivertli takım MTK'ya elenince Rıdvan Dilmen, istifasını vermişti. Yönetim de sürpriz bir şekilde Zdenek Zeman'la anlaşmıştı. Çek teknik adam Zeman gelmeden önce ise F.Bahçe'ye birkaç yabancı hoca önerilir. Menajer Bayram Tutumlu, başlarda Bobby Robson'un tercümanlığını yapan, sonra da Barcelona B takımının başına geçirilen Mourinho'yu Fenerbahçe yonetimine teklif eder. Tutumlu ve Mourinho, İstanbul'a gelir hatta bir restoranda Adana kebabı yedikten sonra ince belli bardakta çayını yudumlayarak F.Bahçe-İstanbulspor maçını izler. Yıldırım ve ekibi ise o dönemler ismi pek duyulmayan Mourinho'yu yetersiz bulur, tercihini Zeman'dan yana kullanır.

Zaman

GeorgeWeah
26.Mayıs.2010, 20:36
Vay be Mourinho :) Keşke gelseydin o zamanlar :)

E.Cartman
26.Mayıs.2010, 22:37
ve artık ReaL Madrid'de...

http://www.sporx.com/futbol/ispanya/195281/?ref=AKM1

nerazzuri
31.Mayıs.2010, 16:47
http://www.realmadrid.com/cs/Satellite?blobcol=urldata&blobheadername1=Content-disposition&blobheadervalue1=attachment%3B+filename%3DFirma_Jo s%C3%A9_Mourinho.jpg&blobkey=id&blobtable=MungoBlobs&blobwhere=1202968203836&ssbinary=true

Universal
02.Haziran.2010, 01:09
Eğer R. Madrid Mourinho ile de kupa kaldıramassa, bence kulübü kapatsınlar, artık kaldıracak başka bir isim kalmadı.

Birde 10 milyon € maaş alacak, sanırsam gelecekte teknik adam olabilirim. Belki bende bu kadar maaş alabilirim. :)

BleedingMoon
02.Haziran.2010, 01:38
Fenerbahçe kapısından dönmüşlüğü de vardır.

http://www.yukleresim.com/images/v5qjcnh7n1d5ozmdpzo.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.yukleresim.com %2F)

Aziz Yıldırım'ın ilk başkanlık yıllarına denk gelen 1999-2000 sezonunda Sarı-Lacivertli takım MTK'ya elenince Rıdvan Dilmen, istifasını vermişti. Yönetim de sürpriz bir şekilde Zdenek Zeman'la anlaşmıştı. Çek teknik adam Zeman gelmeden önce ise F.Bahçe'ye birkaç yabancı hoca önerilir. Menajer Bayram Tutumlu, başlarda Bobby Robson'un tercümanlığını yapan, sonra da Barcelona B takımının başına geçirilen Mourinho'yu Fenerbahçe yonetimine teklif eder. Tutumlu ve Mourinho, İstanbul'a gelir hatta bir restoranda Adana kebabı yedikten sonra ince belli bardakta çayını yudumlayarak F.Bahçe-İstanbulspor maçını izler. Yıldırım ve ekibi ise o dönemler ismi pek duyulmayan Mourinho'yu yetersiz bulur, tercihini Zeman'dan yana kullanır.

Zaman

ahah +rep :yildiz:

goosfraba
02.Ağustos.2010, 00:42
Mourinho'nun not defteri :)

http://img.footballove.com/2010/08/20100801dasdaiftb_20.jpg

Lim10
02.Ağustos.2010, 01:39
Çok farklı bir insan.Normalde kibirli, kendini beğenmiş insanlardan nefret ederim.Ama Mourinho'ya karşı böyle hissedemiyorum maaelsef.Onda, ona hayranlık duymama sebep olan bir yanı var.Sadece başarıları değil bahsettiğim.Duruşu, hareketleri.İnsan Mourinho'ya baktığı zaman Disiplin, Özgüven, Cesaret gibi, bir teknik adamı başarıya taşıyabilecek ana faktörlerin hepsinin onda olduğunu görebiliyor.Bazı açıklamalarını hala çok sivri bulsamda artık onu daha iyi tanıdığımız ve kabullendiğimiz için yadırgamıyorum

Yalnız bir hareketi var unutmadığım ve asla unutmayacağım.Hiç sevmediğim bir hareketi.İzleyenler hatırlar, Porto-Monaco finalinden sonra takım kupa töreni yaparken madalyasını alıp arkasına bakmadan sahadan çıkıp gitmişti.Zaten kısa bir süre sonrada Chelsea ile anlaşmıştı.İşte bu hareketi ona yakıştıramıyorum ve hala unutmuyorum bu yaptığını.

LifeYourself
02.Ağustos.2010, 15:25
- Nasıl bir savunma oyuncusu istiyorsun? sorusunu iki kez tekrarlayan gazeteciye;
Gey gibi soruyorsun. Sarışın‚ dürüst birini arıyorum.
kralsın:D

EndoplazmiK RetikuluM
04.Ağustos.2010, 18:06
Eğer R. Madrid Mourinho ile de kupa kaldıramassa, bence kulübü kapatsınlar, artık kaldıracak başka bir isim kalmadı.

Birde 10 milyon € maaş alacak, sanırsam gelecekte teknik adam olabilirim. Belki bende bu kadar maaş alabilirim. :)

Bende düşünüyorum aslında, maç izle para al :n:

goosfraba
11.Ağustos.2010, 20:47
2000 yılından bu yana, çalıştırdığı bütün takımlarda iç saha maçlarında sadece 1 yenilgi alan teknik direktör.

goosfraba
23.Eylül.2010, 02:44
http://img31.imageshack.us/img31/4783/tumblrl95flait6v1qcg5kt.jpg

King_91
23.Eylül.2010, 13:58
http://img31.imageshack.us/img31/4783/tumblrl95flait6v1qcg5kt.jpg

karizma nedir sorusuna cevap : budur ..

TR.CaPTaiN
28.Eylül.2010, 02:10
Pedro Leon'un Auxerre maçı kadrosuna neden alınmadığını soran İspanyol gazeteciye Mourinho'nun cevabı: Pedro Leon Zidane veya Maradona değil. 2 ay önce Getafe'de oynuyordu.

maNga 33
28.Eylül.2010, 19:43
bu adama bayılıyorum ya :D süper bir teknik direktör adam ne derse onu yapıyor
kral adam çünkü özel biri :D

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
02.Ekim.2010, 15:09
''Pedro Leon kim arkadaş ?'' ;)
Jose Mourinho :icon_cool:

Lim10
26.Ekim.2010, 00:08
Hafta içi karşılaşacakları Kral Kupası Murcia maçına istinaden, geçen sezon Pellegrini yönetiminde Kral Kupası'nda Alcorcon'a elenmelerine değinerek:

“Eğer geçen seneki gibi bir sonuç alırsak, o maçta oynayan futbolcuların üzerine birer çarpı koyarım ve benim için ölmüş olurlar”

Gayet açık ve net :)

Since-1907
26.Ekim.2010, 00:18
Mourinho'nun şu açıklamaları karizmasına karizma katıyor.

Deniz
26.Ekim.2010, 11:00
real'i şampiyon yapmazsa gelin yanıma.

izmer96
26.Ekim.2010, 13:09
Fatih Terim e imparator ve karizmatik deniliyorsa Mourinho'ya ne denir bilemiyorum

izmer96
26.Ekim.2010, 14:41
En hosuma giden cevabi ,

Muhabir sorar , yasadiginiz baski icin ne dersiniz?

Mourinho : Ne baskisi ? evine yiycek yemek getiremeyen milyonlarca insan hissediyor baskiyi , futboldakiler degil !