PDA

View Full Version : Milliler de Turkuaz forma giyecek

aykut_gencfb
07.Ağustos.2006, 00:46
Milli Futbol Takımı'nın sponsoru olan Nike, Ay-Yıldızlı ekip için deplasman maçlarında beyaz renk üzerine turkuaz detaylar içeren formalar hazırlayacak...
http://img45.yukle.tc/images/2986398853.jpg (http://www.yukle.tc)
Milli Takım'ın forma sponsoru Nike, milli takımın yeni formalarıyla ilgili açıklama yaparak, dış saha maçları için beyaz renk üzerine turkuaz detaylar içeren formalar hazırladıklarını açıkladı.

Nike'dan yapılan açıklamada, Nike'ın, yeni dönemdeki Türkiye Milli Takımı formasıyla ilgili olarak futbol severlerin klasik kırmızı renge olan tutkusunu paylaştığı ve milli takımın iç saha formasının bu renkte tasarlandığı ifade edildi. Açıklamada, milli takımın dış saha formasının ise beyaz üzerine turkuaz detaylar içerdiği dile getirildi.

Nike açıklamasında, firmanın sponsor olduğu tüm diğer ülke federasyonlarıyla yaptığı gibi iç ve dış saha formalarının tasarımlarını Türkiye Futbol Federasyonu ile beraber karara bağladığını da vurguladı.

Tasarımın 14 ay önce üzerinde çalışılmaya başlandığı kaydedilen açıklamada, her iki tasarımın gelecek aylarda lanse edileceği belirtildi.

uAsamet91
07.Ağustos.2006, 00:48
Sıktı ama bu turkuaz muhabbeti.Biz Beyaz formanın üstüne Ayyıldızlı kırmızı şeritli forma istiyoruzz...

eGowiCh
07.Ağustos.2006, 01:41
Fenerbahçe bir turkuaz forma çıkardı diye, hemen Nike da özenmiş olsa gerek milli takıma da yapalım demiş :)

Güzel olur milli takım için turkuaz forma. Fenerbahçe bu sene Avrupa'da giyeceği turkuaz forma ile hatırlanacak, milli takım da artık bu formayla hatırlanır böylece. Nasıl Hollanda'yı turuncu formasıyla, Portekiz'i bordo, Brezilya'yı sarı forma ile anımsıyorsak aynısı bizim ülkemiz için de geçerli olacak, gerçekten iyi olacak.

Hugo
07.Ağustos.2006, 01:42
Mehmet Demirkol'u dinlemiştim Stadyum programında.
Bizim Millî takımın forması farklı olmalı. Türk takımı olduğunu belli etmeli diyordu.
Turkuaz forma söylemişti o da :)

BlackEagle19o3
07.Ağustos.2006, 01:46
Fenerbahçe bir turkuaz forma çıkardı diye, hemen Nike da özenmiş olsa gerek milli takıma da yapalım demiş :)

Güzel olur milli takım için turkuaz forma. Fenerbahçe bu sene Avrupa'da giyeceği turkuaz forma ile hatırlanacak, milli takım da artık bu formayla hatırlanır böylece. Nasıl Hollanda'yı turuncu formasıyla, Portekiz'i bordo, Brezilya'yı sarı forma ile anımsıyorsak aynısı bizim ülkemiz için de geçerli olacak, gerçekten iyi olacak.
Bu mantığa göre Fenerbahçe de Galatasaray'dan özendei.Çünkü hatırlarsanız Gs Turkuaz forma kullandı;;)
Turkuaz forma konusunda ise ben karşıyım.Ben Kırmızı Beyaz göğüs kısmında ay-yıldız olan formayı istiyorum.Eskisi gibi....

uAburak89
07.Ağustos.2006, 01:51
Kırmızı Beyaz formanın suyu mu çıkmış..

msa3591
07.Ağustos.2006, 01:56
gerçekten çok uzadı bu turkuaz fenerin yeni adetlerinden türk milli takımının rengi kırmızı beyazdır ne turkuzaı

eGowiCh
07.Ağustos.2006, 02:00
Adidas'ın Fenerbahçe için yaptığı turkuaz formayı pek beğenmemiştim, bunu diğer konuda belirtmiştim.

Milli takımın sponsoru Nike. Şimdi bir de Nike'ın turkuaz formasını göreceğiz. Eminim Nike çok daha kaliteli bir forma yapacaktır. Adidas'ın yaptığı ile Nike'ın yaptığı arasında büyük farklar olacak, hepimiz göreceğiz. Keşke Fenerbahçe'nin de sponsoru Nike olsa diyeceğiz.

aix2
07.Ağustos.2006, 02:06
Sıktı ama bu turkuaz muhabbeti.Biz Beyaz formanın üstüne Ayyıldızlı kırmızı şeritli forma istiyoruzz...
Formamızı Geri Verin. Önce klasik gitti şimdi Kırmızı-Beyaz yerine Turkuaz :icon_mad:

barahir
07.Ağustos.2006, 02:07
Turkuaz da bir Türk rengi bunu unutmadan yorum yapın..

aix2
07.Ağustos.2006, 02:09
Turkuaz da bir Türk rengi bunu unutmadan yorum yapın..

Biliyorum Türk Rengi olduğunu :director: Turkuaz=Türk Mavisi fakat bizim resmi rengimiz yıllardır kullandığımız rengimiz Kırmızı-Beyaz

barahir
07.Ağustos.2006, 02:12
Yok tabi ki kırmızı beyaz şeritli forma bende istiyorum böyle olmasını.. Sadece nerden çıktı turkuaz falan dediğin için söledim.

GeNç KaRTaL
07.Ağustos.2006, 07:15
Valla değişik,hoş formalar yapsınlarda Turkuaz,Kırmızı-Beyaz fark etmez.Ne o öyle çuval gibi formalar giyiyor milli takımlarımız.

ogcj_me
07.Ağustos.2006, 07:18
saçmalık...
www.formamigeriver.com

AneLKa_90
07.Ağustos.2006, 07:23
Turkuaz bu sene moda galiba :)

douramss
07.Ağustos.2006, 23:08
Galatasaray'ın siyah,Trabzon'un turuncu,Fenerbahçe'nin turkuaz forması gibi bu da hoşuma gitmiyor...Çok mu gelenekselciyim ne??:)

Omerdinho
08.Ağustos.2006, 03:36
bence böyle bir uygulama güzel olur.. milli takimin beyaz formasi cok kötüydü zaten.

Emurafu
08.Ağustos.2006, 03:53
Turkuaz ne alaka.............Bir ara Galatasaray dada vardı gece maclarında gri görüküyordu hatılatırım...

Omerdinho
08.Ağustos.2006, 04:04
Turkuaz bence güzel bir renk, ona bakarsak Trabzon'da da vardi..

Emurafu
08.Ağustos.2006, 04:10
Milli takıma ne alaka bence.....Sanırım adı türklerden geldigi için öyle..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Zaten milli takım cok giymez bence....

TR.CaPTaiN
08.Ağustos.2006, 06:08
Hep kırmızı giyecek değil ya,tabi ki bunu da giyecek.

cydel
14.Ağustos.2006, 10:21
Sıktı ama bu turkuaz muhabbeti.Biz Beyaz formanın üstüne Ayyıldızlı kırmızı şeritli forma istiyoruzz

sehzadee
25.Ağustos.2006, 04:39
Yaa Biz Şortu Kırmızı Üstü Beyaz türkiye oldugunu belirten formaları istiyoruz

remake
28.Ağustos.2006, 03:18
Bunlar sistematikman milli degerlerimizi bize yabancilastirmaya and icmis batili neo-kolonialist sirketlerin basinin altindan cikiyor sizlere soyliyeyim.

Turkuaz formayi kabul etmememiz gerek. Halk arasinda bir soylem vardir, hepiniz bilirsiniz: "Bugun elini veren, yarin ... verir." diye.

Degerlerimize sahip cikalim.

Revolution
28.Ağustos.2006, 03:24
Galatasaray turkuaz forma giydiğinde bütün spor yazarları dalga geçiyordu ne biçim forma bu..Böyle renkte forma mı olur diye?Sonra Fenerbahçe çıkardı..Yere göğe sığdırılamadı..Şimdi de Millî takım turkuaz forma giyecek..Beyaz-turkuaz olacak diye biliyorum o forma..Biz Yunanistan mıyız ki Yunan bayrağına benzer renkte forma giyeceğiz?Bence büyük hata..Anlı şanlı Türk bayrağı desenli forma yapacaklarına turkuaz-beyaz forma yapıyorlar..

VahdeTrabzon
29.Ağustos.2006, 03:05
hiç görmedim bende bu formayı merak ediyorum ama benim gönlüm çubuklu kırmızı-beyaz forma çok güzel olurdu

Agent_Zero
29.Ağustos.2006, 05:38
Turkuaz forma giyilecekmiiş peh

Milli forma KIRMIZI BEYAZDIR bu böyle biline

Revolution
29.Ağustos.2006, 16:30
Kesinlikle isterim.Zaten dış saha maçlarını diyor.İç saha da bende bantlı formayı isterim.Turkuaza bu kadar kötü yaklaşmayın.Sonuçta türk mavisi.Hem İtalya'nın da gök mavisiyle alakası yok ama yıllardır onları böyle kabul ettik.Kimse de çıkıp bu İtalya'nın formasının rengi niye böyle demedi.Biz de bir başlasak hem kendimize hem de dünyaya alıştırırız.Hem Fenerbahçe'nin ki gibi düz turkuaz olmayacakmış.Beyaz üzerine turkuaz desenler kesinlikle daha hoş durur.Bir de formaları yapan firmanın kalitesi de var tabi...

Onlara bayrak sadece sembolik geliyor..Bizde öyle değil..Bu bayrak için kaç milyon kişi can verdi..Hiçbir ülkede böyle tarih yok..Onun için de bayrağımıza,renklerimize,milletimize,bağımsızlığım ıza BAĞLIYIZ..(var mı ötesi?)İtalya'ya da ondan kimse neden gök mavisi formanız demiyor..Hoşlarına gitmiş yapmışlar..Bizde bayrak sevgisi var..Renklere olan bağlılık var..Bunu bozmak büyük yanlış.Ona bakasarsan neredeyse Türkiye hariç bütün ülkeler millî takım formasında bayrağını arma olarak kullanmıyor..Biri Federasyon'unun armasını kullanıyor..Diğeri özel olarak başka bir arma kullanıyor vs vs..Bizde bayrağa bağlılık olduğu için anlı şanlı Türk bayrağımızı formamızda taşıyoruz..Bizde renklere de bağlılık olduğu için Nike'ın bu renkleri bozması bence büyük bir yanlış..

omer-faruk-14
30.Ağustos.2006, 05:53
En iyisi oldu da neden bu kadar karşı çıkılıyor anlamadım. Türkuaz. Adından belli oluyor zaten.;;)

mitat
08.Ekim.2006, 23:03
valla bizim formalar kırmızı beyaz olmalı ama olursa kalecinın forması olabılır

Rsa
09.Ekim.2006, 00:24
Bence bu turkuaz forma alternatif forma olmalı.Diğer iki formamız şeritli kırmızı-beyaz forma olmalı.

ZiyaSerdar
13.Kasım.2006, 06:48
Adam gibi kırmızı-beyaz forma yapsınlar. Desen yapmak istiyorlarsa turkuazla değil kırmızıyla yapsınlar çok zor iş mi?

remake
14.Kasım.2006, 00:21
valla bizim formalar kırmızı beyaz olmalı ama olursa kalecinın forması olabılır

:D. Bencede cok dogru soyluyorsun. Volkan'a yakisiyor zaten mavinin tonlari.

DisCo
14.Kasım.2006, 00:34
Mantık çerçevesi içinde bakarsak defile hazırlanmıyor. Rengi ismi belli olan bir takıma forma yapıyorsunuz. Bakıyoruz renkleri içinde turkuaz yok o halde beyaz forma üzerine kırmızı renklerden desen yapılmalıdır.

deniz.91
14.Kasım.2006, 01:18
bence ay yılduız şeritlü formaya biraz daha estetik katarak yeniden onu kullanmalıyız

Cengo
15.Kasım.2006, 08:56
yenilik lazım takıma, mental olarak da değişiklik getirir..

DisCo
15.Kasım.2006, 10:21
yenilik lazım takıma, mental olarak da değişiklik getirir..

Yenilik yaparsın bu futbolcu çeşitliliğiyle olur. Antreman formasını değişirsin yada kamp elbiselerini vs. vs. vs.

Şimdi Fenerbahçe'ye değişiklik diye içinde kırmızı geçen bir forma yapsalar ortalık ayağa kalkar ki Ümit Özat Kadıköy'de kırmızı terlikle sahaya çıkmış ve tepki almıştı. Ne demeye getiriyorum. Takımın değişmez şeyleriyle oynanmaz. Bunuda kaldıracak bir toplum değiliz. Nike takım renkleriyle uğraşacağına farklı formalar yapmayı denese nasıl olur. Birde bunu tartışmak gerekir.

remake
15.Kasım.2006, 18:50
Bunlar sistematikman milli degerlerimizi bize yabancilastirmaya and icmis batili neo-kolonialist sirketlerin basinin altindan cikiyor sizlere soyliyeyim.

Turkuaz formayi kabul etmememiz gerek. Halk arasinda bir soylem vardir, hepiniz bilirsiniz: "Bugun elini veren, yarin ... verir." diye.

Kendimi tekrarlama ihtiyaci duydum.

sonOsmanLI
17.Kasım.2006, 09:37
çok fazla ülkenin renkleri kırmızı-beyaz. bi fark olmalı. değişik olur.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

kırmızı-beyaz giymedik diye benliğimizimi kaybetcez. ağzından çıkanı kulağın duysun.önemli olan renkler olsaydı ....

Aydin
17.Kasım.2006, 10:27
Türkiye için önemli olan renkler değil, o renklerin anlamı.

bu yüzden Kırmızı ve Beyaz bizim için önemli. turkuazla işimiz ne? yemişim başka ülkeleri. başka ülkelerin bayrakları bizim bayrağımız kadar anlamlı değil. onun için Kırmızı ve Beyaz'dan başka renk olmaz. olmamalı.

remake
17.Kasım.2006, 21:42
çok fazla ülkenin renkleri kırmızı-beyaz. bi fark olmalı. değişik olur.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

kırmızı-beyaz giymedik diye benliğimizimi kaybetcez. ağzından çıkanı kulağın duysun.önemli olan renkler olsaydı ....

"Agzindan cikani kulagin duysun" ne demek oluyor? 6 yas kucugumsun biraz buyuklerine saygili olmayi ogren. Atam izindeyiz yazmakla olmuyor bu isler. Eger benim fikrime katilmiyorsan adam gibi anti-tezini aciklarsin kendi fikrini savunursun.

70 milyonluk ulkeyiz. Tekstil dalinda dunya ile yarisiyoruz ama gel gorki formamizi Nike diye yabanci bir firmaya yaptiriyoruz. Asil sourun bence burada basliyor.

Nike'nin ne kadar is etigine saygisiz, insan haklarini hice sayan bir sirket oldugu malum (ilgilenenler icin: http://knowmore.org/wiki/index.php?title=Nike%2C_inc.). Boyle bir kurulus benim cok deger verdigim sirf renk olmakla kalmayan, ulkemizin sanli tarihini sembolize eden kirmizi-beyazimizi degistirmek isterse ben tabiki bunun arkasinda bir sebep ararim. Eger sen aramiyorsan ya 15 yasindasindir ya kompradorsundur yada adam sen decisindir.

TR.CaPTaiN
02.Aralık.2006, 00:13
Turkuaz renkli Türk Milli Takımı forması, internette ortaya çıktı. İşte o forma;
Nike'ın hazırladığı turkuaz renkli Türk Milli Takımı forması, internette ortaya çıktı. Formanın, tasarım ya da Euro 2008'de Millilerimizin giyeceği forma olup olmadığı henüz belli değil. Kırmızı tonların kullanılmadığı formanın göğsünde bayrağımız var.

İŞTE O FORMA

http://img61.imageshack.us/img61/4899/frpj1.jpg (http://imageshack.us)

Internethaber

El Comandante
02.Aralık.2006, 00:14
Saka olmali bu ?

Forma tek kelime igrenc ...

GeNç KaRTaL
02.Aralık.2006, 00:20
Bu ne ya.Antreman forması olarak bile kullanılmaz bu forma..

TürkuAz
02.Aralık.2006, 00:23
Yunanistan..

ZiyaSerdar
03.Aralık.2006, 00:58
Gerçekten müthiş desen yapmışlar :)
Federasyon bizi sponsorların oyuncağı yaptı valla

Deza
03.Aralık.2006, 05:26
Ben hic begenmedim bu formayi. Milli takimimizin kullanicagi formanin bu oldugunu da düsünmüyorum. Herhalde 2008´de baska bir forma kullanilacaktir.

Ben eski klasik formamizin, kirmizi serit icinde ay-yildiz, uygun ve güzel bir tasarimla cok güzel olacagini düsünüyorum.

uAsamet91
05.Aralık.2006, 01:56
Kırmızıyıda pembeye açsınlar 2,formamızda pembe olsun

uAburak89
05.Aralık.2006, 02:29
Tebrik ederim bu Turkuaz formayı yapanları, iğrençlikte son nokta.. Turkuaz'ın kötü olmasını bekliyordum ama bu kadar kötü olabileceği aklıma gelmemişti..

Rsa
05.Aralık.2006, 04:18
Bu kadar berbat bir forma olamaz.

eGowiCh
12.Aralık.2006, 02:18
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_tt_Yeniforma001.jpg

http://www.ligtv.com.tr/uploads/haber/arda-turan1.jpg

http://www.ligtv.com.tr/uploads/haber/arda.jpg

http://www.ligtv.com.tr/uploads/haber/arda-turan2.jpg

Formayı çok beğendim, tek kelimeyle harika olmuş. Ellerine sağlık Nike...

RoNNiE91
12.Aralık.2006, 02:46
İğrenç ötesi."Kırmızı beyaz renklerimizi geri istiyoruz"

MeMo
12.Aralık.2006, 02:48
Mükemmel olmuş bence.Turkuaz Türk rengi arkadaşlar.Kırmızı beyaz formada olcak sonuçta.

a.arıcı-11
12.Aralık.2006, 03:02
kırmızz formanın altına sort olarak olabilri ama unutmayın ki!!! turkuaz dünyada türk rengi olarak biliniyor yani benliğimiz kaybetmiyoruz aksine dahda belli ediyoruz

Fıratcan Alçınkaya
12.Aralık.2006, 03:29
PSV dış saha formaına benziyor bence...

Kırmızı-Beyaz çok güzeldi... Turkuaz da bizle anılan bir renk ben beyendim formayı Avrupa Şampiyonasında giyilcekmi acaba..

tosunpasa
12.Aralık.2006, 03:33
Formayı beğendim, hoş olmuş.

El Comandante
12.Aralık.2006, 03:35
Ben hic begenmedim,cok sade olmus.Güzel olmamis.

RaSenGan
12.Aralık.2006, 03:40
Hem beğendim hem beğenmedim.Kararsızım.Maçta görüp fikrimi değiştiririm.

ZeroG
12.Aralık.2006, 03:43
Ben beğendim ama biraz sade olmuş sanki.Onun dışında Turkuaz seçimini doğru buluyorum.Bence yapılan en önemli şey tişörlte şortun aynı renk olmaması.Eski formalarda ikiside hatta çorapta aynı renkti.Gözüme hoş gelmiyordu...

GeNç KaRTaL
12.Aralık.2006, 03:43
Formayı beğenmedim.Bence çok sade olmuş.Milli takımımızın elemelerde giydiği formalarıda beğenmiyordum.Çuval gibi duruyorlardı oyuncuların üstünde.Ne zaman güzel bir forma dizaynı görebileceğiz acaba..

Aşk-ı Şehir
12.Aralık.2006, 03:45
Çok güzel olmuş bence çok zarif duruyor.

Aykan19o3
12.Aralık.2006, 03:47
Bana göre fena olmamış..

uAburak89
12.Aralık.2006, 05:31
Bugün inceleme fırsatım oldu, tek kelime ile özetlemek istiyorum.. BERBAT..

Terjakee
12.Aralık.2006, 06:47
Sade ve güzel olmuş hoş durmuş bu forma..

PesimiSTyLa
12.Aralık.2006, 06:58
Bence iyi olmuş sonuçta TURKuaz bizim rengimiz ve bunu da formada görmek güzel ;;) Bu renk sonucta avrupada bizimle anılıyor bzm rengimiz, farkımız :) Dış sahada giyilcekmiş forma ayrıca futbolcular acısından da cok rahat tasarlanmış. Birsürü özellik okumustum bulursam eklerim ;)

Arda resimlerde Pes2008 deki gibi cıkmış :p

Fernando Gago
12.Aralık.2006, 07:02
Klüp forması gibi olmuş güzel değil bence

PesimiSTyLa
12.Aralık.2006, 07:04
Özellikleri bunlr formanın ;;) [alıntıdır...]

Milli takımımızın sponsoru Nike, A Milliler’in Avrupa Şampiyonası’nda giymesi için yeni bir forma tasarladı. Türk kültürünün simge rengi olan turkuazın kullanıldığı formalar, incelikli bir teknolojiye sahip.

Nike’in formayla ilgili basın açıklaması şöyle:
"Türk Milli Futbol Takımı’nın sponsoru Nike, dış sahada giyilmek üzere millilerimiz için yepyeni bir forma tasarladı. Bundan böyle Türk Milli Futbol Takımı, deplasman maçlarına Türkiye’nin geleneksel mimarisinin en önemli unsurlarından çinilerin rengi olarak bilinen ve tüm dünyada adı Türk halkı ile birlikte anılan turkuaz renkli formalarla çıkacak.

Türk kültürünün simge rengi turkuaz tonları ile beyazın bir arada kullanıldığı yeni forma, futbolcunun sahada en rahat şekilde mücadele etmesine olanak tanıyan incelikli bir teknolojinin ürünü olarak ortaya çıktı.

Formanın üst kısmı beyaz üzerine turkuaz tonda modern bir yaka ile omuzlardan ve her iki koldan aşağıya inen turkuaz ince şeritten oluşuyor. Göğsün sol tarafında ise Türk bayrağı yer alıyor. Boynun arka kısmında “Türkiye” yazısı, iç kısmında ise ülkenin çeşitli tarihi eserlerindeki çini desenlerinden esinlenmiş geleneksel Türk mozaiği yer alıyor. Tamamen turkuaz renkte tasarlanan dış saha şortlarının yanı sıra üst kısmında ince beyaz şeritlerin bulunduğu turkuaz renkli çoraplar da yeni formanın en önemli parçaları. Formaların üzerinde yer alan numaralar ve harfler Türkçe karakterlerle yazılmış olup yine Türkiye’nin tipik mimari ve tekstil tasarımlarının derin izlerini taşıyor. Yeni forma, gerek tasarımı gerekse üretiminde kullanılan malzemenin niteliğiyle sahada mücadele veren millilerimizin mücadele performanslarını artıracak özelliklere sahip. Bu özelliklerden biri, formanın vücuda oturan ve vücut üzerinde daha sıkı bir görüntü verecek şekilde tasarlanmış olması. Futbolcumuzun oyun içerisinde rakip tarafından tutulup, çekilmesini zorlaştıran yeni formanın arka kısmında da vücuda hava aldıran ve serin tutan ergonomik bir ağ bulunuyor.

Deplasman maçlarına beyaz-turkuaz renk kombinasyonu ile çıkacak olan Türk Milli Takımı’nın kendi evindeki maçlarda giymesi için tasarlanan klasik kırmızı renkli forma da pek yakında lanse edilecek. Türk halkının tutkuyla bağlı olduğu kırmızı renk, millilerimizi ve taraftarlarımızı iç saha maçlarında ateşlemeye devam edecek.

Türk futbolunun parlayan yıldızı ve Milli Takımın başarılı oyuncusu Arda Turan, turkuazın Türkiye ile özdeşleşen bir renk olduğunu, yeni formayı çok beğendiğini ve Türkiye’yi diğer ülkelerden ayıracak bir özellik olduğunu söylüyor.

Turan, şöyle devam ediyor:
“Herkesin bizi formalarımızdan hatırlayacağı yepyeni bir tasarımla karşı karşıyayız. Bu formamızla güzel başarılara imza atacağımızı düşünüyorum. Türkiye Milli Takımı’nı bu formayla izlemek halkımızın da çok hoşuna gidecektir. Formanın bana kendimi nasıl hissettirdiği gerçekten performans açısından çok önemlidir. Çünkü futbolcular maça psikolojik olarak da hazırlanmak zorundalar. Forma ile kendimi iyi hissetmem gerçekten performansımı da etkileyen, çok önemli bir unsur. Ben, milli takım formamı ne zaman giysem çok heyecanlanıyorum ve bu çok hoşuma gidiyor. Bana çok güzel bir his veriyor. Kendimi daha iyi hissediyorum ve maça daha iyi konsantre oluyorum.”

Arda Turan yeni formanın vücuda oturan, daha dar kesimli olmasının da bir avantaj olduğunu düşünüyor: “Milli takımın yeni formalarının dar olması çok büyük bir avantaj. Futbolda saniyelerin hatta saliselerin çok önemli olduğunu biliyoruz. Formanın darlığı rakibin seni çekmesini engelliyor. Bunlar skorları değiştirebilecek hareketler. Nike’ın tasarladığı yeni forma bize büyük bir avantaj sağlayacaktır diye düşünüyorum.”

Deza
12.Aralık.2006, 08:33
Sort ve curaplar da beyaz ve üstünde yakisan turkuaz sekil olsaydi, daha güzel olurdu bence. Beyaz forma, turkuaz sort ve curap tam gitmemis.

Fıratcan Alçınkaya
12.Aralık.2006, 09:14
Formayı beğenmedim.Bence çok sade olmuş.Milli takımımızın elemelerde giydiği formalarıda beğenmiyordum.Çuval gibi duruyorlardı oyuncuların üstünde.Ne zaman güzel bir forma dizaynı görebileceğiz acaba..

Forma deplasman forması zaten. Normalde giydiğimiz deplasman forması ise düz Beyaz... Dahada sade... Zaten Ülke Formaları sade olur genellikle... Canlı olarak izleyecince ne düşünürüm bilmem ama resimlerden gördüğüm kadarıyla güzel...

senderson
12.Aralık.2006, 20:18
Fenerbahçe'mizin kullandığı gibi Türk Milli Takım'ımızda kullanmış.Güzel duruyor...

Fıratcan Alçınkaya
12.Aralık.2006, 20:24
Kullanmıyo galiba artık Fenerbahçe İ.B.B ye yenilince uğrunu yitirdiği düşünüldü heralde..

a.arıcı-11
12.Aralık.2006, 20:28
zaten sorun yaratmasıda fenrebahceninde aynı rengi kullanması bütün sert tepkiler galatasaraylı ve nadiren beşiktaşlı arkadaşlardan geliyor hem fıratcan kardeşin dediği gibi deplasmanda zaten beyaz forma ile oynuyoruz sadece şortun rengi değişiyor

PesimiSTyLa
12.Aralık.2006, 20:34
zaten sorun yaratmasıda fenrebahceninde aynı rengi kullanması bütün sert tepkiler galatasaraylı ve nadiren beşiktaşlı arkadaşlardan geliyor hem fıratcan kardeşin dediği gibi deplasmanda zaten beyaz forma ile oynuyoruz sadece şortun rengi değişiyor

genelleme yapmaya gerek yok. Bende cok koyu Galatasaraylıyım ama karsı degilim ;;)

uAburak89
12.Aralık.2006, 21:15
Bla Bla Bla..

Ben sadece rengini eleştirmedim, forma komple rezillik.. Yakından gördüğümde resmen şok geçirdim, bu formaya para verenin aklından şüphe duyarım..

goosfraba
12.Aralık.2006, 21:40
Ben şahsen para veririm, sen vermezsin. Ben beğenirim, sen beğenmezsin, bu tamamen özneldir. Nesnel olansa bu forma herkes tarafınca kabul edilmiş ve öyle de görünüyor ki Euro 2008'de kullanılacak. Bitti gitti, kimsenin aklından şüphe duymanıza gerek yok :)

uAburak89
12.Aralık.2006, 21:46
Bende kendi fikrimi söyledim zaten ama siz gidin ön yargılı olmadan bir bakın formaya hatta giyin illa alıcam derseniz de paşa gönlünüz bilir.. Turkuaz yerine Kırmızı kullansalar yine almazdım ben çok basit duruyor forma..

goosfraba
12.Aralık.2006, 21:50
Bende kendi fikrimi söyledim zaten ama siz gidin ön yargılı olmadan bir bakın formaya hatta giyin illa alıcam derseniz de paşa gönlünüz bilir.. Turkuaz yerine Kırmızı kullansalar yine almazdım ben çok basit duruyor forma..

Formanın basit olduğu konusunda katılıyorum. Zaten Nike Milli takımlar için genellikle basit formalar üretiyor. Sadece bizim milli takımımızın forması basit değil. Herneyse Burak, sen farklı tez süreceksin ben farklı. Daha fazla tartışmanın anlamı yok:)

PesimiSTyLa
12.Aralık.2006, 21:54
Arkadaslar zaten milli takım formalarının cgu sade ve basit... Öyle ahım şahım şaşalı formalaar olmuyor milli takımların ;;)

uAburak89
12.Aralık.2006, 22:00
Sadelik ve basitlik bana göre aynı şey değil, daha önceki formalar çok daha güzeldi.. Belki zamanla alışırım, ama çok daha iyisi olabilirdi.. Nike mağazasında bir çok milli takımın formasını gördüm hepsi bizimkinden güzeldi..

uAsamet91
13.Aralık.2006, 00:46
2002deki daha iyiydi onu tekrar yapsınlar ugurlu gelir

fmsmyrna
13.Aralık.2006, 00:58
Nike 'a en başında sözleşmede belirtilmesi lazımdı her takımla aynı forma olmaması için.Değişik tasarım olmalıydı tasarım çok kötü.Renge gelince bugün pekçok ülke bayrağı dışında forma kullanıyor Gökmavililer diye bilinen İtalya'nın bayrağında Mavi yok aynı şekilde Portakal Hollanda'nın bayrağında vs uzar gider yinede ben karşıyım bu renge biz Kırmızı yada Beyaz formalarımızla biliniyoruz.Avrupalı adam televizyonu açtığında takımımızı Psv sanabilir çünkü çok benziyor.Bence kırmızı beyaza dönmeliyiz

GeNç KaRTaL
13.Aralık.2006, 04:14
Benim renklere bi sözüm yok.Tasarım hoşuma gitmedi.Zaten diğer formalarında tasarımının hiç hoşuma gitmediğini söylemiştim.Demek istediğim çok sade,basit olmuş.Bunu yapmak için tasarımcı olmaya gerek.Bunu bende yaparım.Şöyle değişik,göze hoş gelen bir tasarım yapamıyorsa bıraksın bu işi Nike.

Ayrıca formaların şu özellikleri bu özellikleri var diye övmeye gerek yok.Bir çok kulübün kullandığı formalarda var bu özellikler hemen hemen mevcut.

Forma deplasman forması zaten. Normalde giydiğimiz deplasman forması ise düz Beyaz... Dahada sade... Zaten Ülke Formaları sade olur genellikle... Canlı olarak izleyecince ne düşünürüm bilmem ama resimlerden gördüğüm kadarıyla güzel...

PesimiSTyLa
13.Aralık.2006, 04:25
Valla hocam bnm için forma önemli degill. İsterlerse don, atlet cıksınlar :D [biraz abartı oldu :) ] Yeter ki basarılı olalım Allah ın izniyle...

jarosik_61
13.Aralık.2006, 21:20
bu nike dikkat edin sponsoru olduğu takımların formalarını hep benzer yapıyo bi hollandanın forması değişik klasik formaları olduğundan.
hatırlarsanız milli takımın yandan çizgili bir forması vardı ortasında ay yıldız vardı.yetkililerimiz o forma örneğini verip nike firmasıda o zamanın formasını günümüze göre dizayn edebilirdi ve o formayla euro 2008 oynardık çokda güzel olurdu

a.arıcı-11
13.Aralık.2006, 21:20
genelleme yapmaya gerek yok. Bende cok koyu Galatasaraylıyım ama karsı degilim ;;)
emre kardeş yanlış anladın ben bütün galatasarylılar sert yorum yapıyo demedim sert yorumların çoğu galatasaraylı arkadaşlara ait dedim ;;)

deniz.91
14.Aralık.2006, 06:53
ben çok beğendim süper olmuş yazın alacam bi tane mehmet topuz 6 numara

TR.CaPTaiN
15.Aralık.2006, 04:12
Dünya'da bir çok takım kırmızı-beyaz renkleri giyiyor fakat turkuaz renk forma giyen Milli Takım yok. Bu yönüyle kültürümüzü yansıtan bir forma olmuş.

+ 3. resimde Arda Polat'a benzemiş :p

uAburak89
15.Aralık.2006, 04:25
Formanın %95'i beyaz zaten.. Yaka ve arkadaki numara kısımları Turkuaz.. Evet Turkuaz farklılık yaratabilirdi ama en az %30 oranında kullanılsaydı..

Ayrıca resimlere bakarak beğenen arkadaşlara benden bir tavsiye.. Resimlere aldanmayın, yakından gördüğünüz zaman hayal kırıklığına uğrayacaksınız..

Türkiye için önemli olan renkler değil, o renklerin anlamı.

bu yüzden Kırmızı ve Beyaz bizim için önemli. turkuazla işimiz ne? yemişim başka ülkeleri. başka ülkelerin bayrakları bizim bayrağımız kadar anlamlı değil. onun için Kırmızı ve Beyaz'dan başka renk olmaz. olmamalı.

Bu post'u daha yeni görüyorum, sonuna kadar katılıyorum sana.. Umarım en kısa zamanda bu yanlıştan dönülür..

MeMo
15.Aralık.2006, 04:29
Resimlerde çok hoş duruyor.Turkuaz'ın kullanılmasıda çok iyi bence şortlarda falan var bolca turkuaz.

uAburak89
15.Aralık.2006, 04:30
Resimlerde bence de fena değil, photoshop sağolsun..

Rsa
15.Aralık.2006, 05:39
İğrenç ötesi."Kırmızı beyaz renklerimizi geri istiyoruz"
Altına imzamı atıyorum.

Bahadır Akdeniz
15.Aralık.2006, 05:51
Ülke bayrağımızın renkleri kırmızı-beyazdır ve bunun bir kompozisyonu vardır. Kurtuluş savaşı dönemimizdeki vatandaşlarımızın kahramanlıkları, dökdüktleri kan, yaşanan o direniş vs. vs. bunları herkes biliyordur. Milli takımımızda forma rengini, bayrak rengimizden alır. Bunu, turkuaz-beyaz diye değiştirenleri ve bunu onaylayanları kınıyorum.

ReaList
17.Aralık.2006, 17:20
Turkuaz forma fena değil ancak neden kırmızı beyaz üzerine motif ve desenler işleyerek bir forma üretmiyor ki üretici firma ? bakın hırvatların formasına tam bir ekol fm oynarken bile dikkat edin forma şekilleri içinde yer alıyor yani bize öyle bir forma tasarlansın ki hem milli değerlerimizi yansıtsın hemde ekol olsun...

Sir FRD
17.Aralık.2006, 19:37
turkuaz Türk mavisi değil mi?

giyilebilir ama kırmızı-beyaz formamız da kaldırılmasın.Alternatif forma olarak turkuazı giyeriz

ReaList
18.Aralık.2006, 01:09
turkuaz Türk mavisi değil mi?

giyilebilir ama kırmızı-beyaz formamız da kaldırılmasın.Alternatif forma olarak turkuazı giyeriz

Turkuaz güzel bir renk ayrıca %100 türk rengi :icon_biggrin: zaten federasyon kırmızı beyaz formayı ana forma turkuaz formayıda alternatif forma olarak ayarlamış...

BlackEagle19o3
18.Aralık.2006, 04:11
Rezalet diyorum başka bişey demiyorum.

ZiyaSerdar
27.Aralık.2006, 01:04
'Bize de Turkuazlar desinler' diye forma rengi değişir mi? Yok İtalyanlara gök mavililer diyorlarmışta bir tek İtalyanlarmı mavi forma giyiyor? Peki sizce neden sadece İtalyanlara gök mavililer diyorlar? Çünkü adamlar gidip dünya kupasını alıyor. Bizimde böyle dünyada marka olmamız için başarı gerekir forma rengini değiştirmek değil

ThersoN
28.Aralık.2006, 22:58
yakışmaz...

ForsakeN
28.Aralık.2006, 23:32
Milli takımların formaları bayraklarının renginden oluşmalı. Ben Türk bayrağında Turkuaz göremiyorum.

Bordo61Mavi
01.Ocak.2007, 00:08
Turk rengi Turkuaz, kullanilmasi guzel. Daha hangi milletin kendi ismini tasidigi bi rengi var.

Ben formayi begendim hatta gidip kendime de bi tane alcam.

uAburak89
01.Ocak.2007, 00:12
Yorumsuz..

Londra dahil birçok Avrupa ülkesindeki spor mağazalarında satışa çıkan turkuaz renkli yeni Türk Milli Takımı forması beğenilmedi. Nike firması tarafından tasarlanıp geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan formalar EURO 2008'de yerini alacak olan Türkiye'nin yeni rengi olarak belirlenmişti.

Ancak formadaki turkuaz rengin armadaki ay-yıldızla uyumsuzluğu ortaya çıkınca Avrupa'da yaşayan Türkler arasında büyük hayal kırıklığı yaşandı. Bazı sporseverler formaların raflardan indirilmesi talebinde dahi bulundular. Bu durum karşısında şaşkınlıklarını dile getiren mağaza sahipleri "Bu formalar geldiğinde ilk başta biz de şaşırdık ancak Nike'ın ısrarlı tavırları nedeniyle satışa çıkarmak zorunda kaldık. Satışlar diğer ülkelerin formalarına göre oldukça düşük. Eğer Türkiye'nin klasik kırmızı forması olsaydı satışlarda patlama yaşanırdı" şeklinde konuştular.

İngiltere'de 35 Sterlin'den (Yaklaşık 85 YTL) satılan formalar sporseverleri bir hayli üzdü. Milli takıma gönül verenler, yetkilileri yeni forma tasarlamaları için harekete davet ettiler.

Avrupa'da yaşayan Türkler bu formaların nabız yoklamak amacıyla önce Avrupa'da satıldığını, gelen tepkiler doğrultusunda Türkiye'de de satılacağını veya yeni kırmızı renkte formaların tasarlanacağını düşündüklerini söylediler.

Doğan Yoldaş / Maraton.com.tr

Deza
01.Ocak.2007, 01:02
Insanlar niye uyumsuzluga sasirdiysa. Gazetelerde, tv de falan gösterildi forma. Herkez fomranin nasil olacagini biliyordu. Ve tabiki turkuaz ve kirmizi renk pek uyusmaz. Ama bayragimiz da formada yer almasi gerek tabi.
Bence forma fena degil. Bizim ismimizi tasiyan bir renk olmasi cok güzel. Bence sort ve curaplar da ayni forma gibi beyaz ve üstünde turkuaz sekiller/cizgiler olsaydi, daha güzel olurdu.

gerrrard
01.Ocak.2007, 04:40
Turkuaz yerine kırmızı olsaydı n'olurdu ?

http://img219.imageshack.us/img219/6734/ardacopylo9.jpg

Flawless Victory
01.Ocak.2007, 04:48
Gökay IMG kodlarından ikincisinin önüne "/" koymamışsın, tam çıkmamış. :)

Bence kırmızı forma giyilmeli her zaman. Çünkü bayrağımızı bayrak yapan o kırmızı renktir. Mecbur kalınmadıkça kırmızıdan taviz verilmemeli.

TaşkınMahmut
01.Ocak.2007, 04:52
forma gayet güzel. ona bakarsanız italyanın bayrağı yeşil beyaz kırmızı ama forma mavi ?

TürkuAz
01.Ocak.2007, 04:55
Biraz fazla abartıyoruz bana göre, sonuçta bizi temsil eden bir renk değil mi?

Flawless Victory
01.Ocak.2007, 05:10
forma gayet güzel. ona bakarsanız italyanın bayrağı yeşil beyaz kırmızı ama forma mavi ?

Biz İtalyan olmadığımıza göre onlar gibi davranmak zorunda değiliz. Onlar milli takım değil, ulusal takım olarak görüyorlar. Bunlar farklı şeyler.

aix2
09.Ağustos.2007, 10:21
Eğer milli takım turluaz forma ile maça çıkarsa maçları izlemem.

ZeroG
09.Ağustos.2007, 11:55
Kesinlikle isterim.Zaten dış saha maçlarını diyor.İç saha da bende bantlı formayı isterim.Turkuaza bu kadar kötü yaklaşmayın.Sonuçta türk mavisi.Hem İtalya'nın da gök mavisiyle alakası yok ama yıllardır onları böyle kabul ettik.Kimse de çıkıp bu İtalya'nın formasının rengi niye böyle demedi.Biz de bir başlasak hem kendimize hem de dünyaya alıştırırız.Hem Fenerbahçe'nin ki gibi düz turkuaz olmayacakmış.Beyaz üzerine turkuaz desenler kesinlikle daha hoş durur.Bir de formaları yapan firmanın kalitesi de var tabi...