Log in

View Full Version : "Süper Mario" Avustralya'da !..

aix2
13.Ağustos.2006, 20:42
"Süper Mario" Avustralya'da !..

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_pg_Jardel001.jpg

Bir dönem Galatasaray forması da giyen ve oynadığı dönemde Sarı-kırmızılı taraftarların büyük sempatisini kazanan Brezilyalı futbolcu Mario Jardel, Avusturalya Ligi takımlarından Newcastle Jets'e transfer oldu.

Sarı-kırmızılı taraftarların Süper Mario Jardel lakabını taktığı ve Galatasaray'ın Real Madrid'le yaptığı Süper Kupa maçında, takıma kupayı getiren golleri kaydeden Mario Jardel, son yıllarda büyük düşüş yaşadığı kariyerine Avustralya Ligi'nde devam etme kararı aldı. Son olarak Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından Anorthosis Famagusta'nın formasını giyen 33 yaşındaki Mario Jardel Avustralya Ligi takımlarından Newcastle Jets takımıyla 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Brezilya Milli Takımı'nın formasını da 10 kez giyen Jardel, Sporting Lizbon ve Porto formalarını giydiği dönemde Avrupa'nın en çok gol atan futbolcusu olarak iki kez 'Altın Ayakkabı Ödülü'nün sahibi olmuştu.

Jardel bu başarılarına karşın son 5 yılda sadece 37 maçta sahada top koşturarak parlak kariyerini adeta bitirme noktasına getirdi. Öyle ki Jardel, Anorthosis formasıyla bile son maçını 12 Mayıs'ta Güney Kıbrıs Rum Kesimi Kupası final maçında oynamıştı.

"DOĞRU BİR KARAR VERDİM"
Jardel'in, kumar ve uyuşturucu bağımlısı olduğu ve bu nedenle de kariyerinin büyük düşüş yaşadığı iddia ediliyordu.

Mario Jardel, Avustralya Ligi'ne transferiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, şu anda 92.5 kilogram ağırlığında olduğunu ve 3 kilogram daha zayıflaması halinde tekrar eski başarımını yakalayabileceğini söyledi. Jardel menajeri aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Kesinlikle doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Üst düzey bir oyuncu olduğumu göstermek istiyorum. Avustralya'da iyi şeyler yapmak istiyorum. Kısa zamanda antrenörümün isteklerini yapabilecek seviyeye geleceğim" dedi.
Jardel, 1993 yılında Avustralya'da Brezilya formasıyla Dünya Gençler Kupası'nı kazanmıştı. Jardel, profesyonel futbol kariyeri boyunca tam 12 farklı takımda forma giyerek istikrarsız bir görüntü çizmişti.

TürkuAz
13.Ağustos.2006, 20:44
Super Mario Jardel, Jardel..:)

GeNç KaRTaL
13.Ağustos.2006, 20:44
Gs'den ayrıldıktan düşüş başladı.

TürkuAz
13.Ağustos.2006, 20:48
Gs'den ayrıldıktan düşüş başladı.

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Sporting Lizbon'da altın ayakkabıyı aldı..:)

Zaten yaşı ilerleyince de bu düşüş normal..

BlackEagle19o3
13.Ağustos.2006, 20:55
Büyük golcüydü.Futbolu orda bırakır artık.

GeNç KaRTaL
13.Ağustos.2006, 21:08
Tarık abi biliyorum.Zaten herhalde son iyi sezonuydu o zaman.Gs elinde tutsa şu an bu hallerde olmazdı.

Universal
13.Ağustos.2006, 21:09
İyi bir oyuncu değildi. Sadece gol atıyordu. Futbolu bıraktı diye biliyordum bakalım Avustralya'da ne yapar. Orada ki ligin kalitesi düşük o yüzden orada oynarken zorlanacağını sanmıyorum.

Fıratcan Alçınkaya
13.Ağustos.2006, 21:15
Hayırlı olsun, Jardel eskiden iyi forvetti...

Fernando Gago
14.Ağustos.2006, 04:37
Hayret arabistana gitmemiş :)

ChAoS
14.Ağustos.2006, 04:51
Hayret arabistana gitmemiş :)

Arabistan ve katar ligine daha formda oyuncular alınıyo , avustralya biraz daha düşük seviyede.

RaSenGan
15.Ağustos.2006, 13:48
Super Mario Jardel, Jardel..:)

Başka ne denir ki ?

comandante
15.Ağustos.2006, 15:57
bu adamdan da sağlam zarar ettik öyle böyle değil...resmen adamı bir yıllığına 14 milyon dolara kiraladık...olamaz böyle bir şey ya...

goosfraba
15.Ağustos.2006, 16:19
Orada gol kralı olur mu acaba:D

GeNç KaRTaL
15.Ağustos.2006, 18:35
İyi bir oyuncu değildi. Sadece gol atıyordu. Futbolu bıraktı diye biliyordum bakalım Avustralya'da ne yapar. Orada ki ligin kalitesi düşük o yüzden orada oynarken zorlanacağını sanmıyorum.

Forvet oyuncusunun görevi nedir? Cevap:Gol atmak.Jardel gol atıyormuydu? Cevap:Evet,hemde çok. O zaman Jardel çok iyi bir forvet oyuncusuydu.

Atakan38
15.Ağustos.2006, 18:54
Super Adamdı
İşi GoL Atmaktı İşinide Çok İi Yapıodu

Ama Sonu Kotu Oldu

Aşk-ı Şehir
16.Ağustos.2006, 05:28
Penaltı kullanırkenki koşuşuna bitiyodum :) Ama onun yeri ayrı Süüüüüüperr Mario Jardel Jardel ;;)

GeNç KaRTaL
16.Ağustos.2006, 22:57
Süüüüüpeeeer Mario Jardel

http://www.youtube.com/watch?v=USYVSOLkEeg&mode=related&search=

uAsamet91
16.Ağustos.2006, 23:55
Süper Mario Jardellllll.Türkiye'ye inanılmaz bir rakamla geldi.Geldi paranın hakkınıda fazlasıyla verdi.Artık son dönemlerinde turistik açıdan güzel olan Avustralya'yı seçmiş hayırlı olsun.

transatlantik
20.Ağustos.2006, 04:10
Allah selamet versin ne diiim

Ralph
20.Ağustos.2006, 17:45
Galatasaray'la birlikte bence düşüşe başladı bu adam.Yani Gs de iyiydi ama önceki maçlarına bakın derim.Ortalamalarına.

erdemzorer10
21.Ağustos.2006, 04:42
O'nun yeri her zaman ayrıdır...

Süper
Mario
Jardel :):)

sehzadee
27.Ağustos.2006, 00:57
Son derece bır bıtırııcı forvettı ,Fm de gercekten cok merak edıyorum acaba nasıl oynuyor dıye felan hagı yı noumayı felan:)acaba nasıllardı fmde ozellıklerı felan nasıldı

omer-faruk-14
28.Ağustos.2006, 06:06
Bence Türkiye'ye gelen en iyi santrafor.;) Süpeeer Mario Jardel.

Nocna Mora
28.Ağustos.2006, 17:42
Son derece bır bıtırııcı forvettı ,Fm de gercekten cok merak edıyorum acaba nasıl oynuyor dıye felan hagı yı noumayı felan:)acaba nasıllardı fmde ozellıklerı felan nasıldı

al cm 00/01'i oyna :)

nekop
28.Ağustos.2006, 19:56
İyi bir oyuncu değildi. Sadece gol atıyordu.

Batuhan ya futboldan anlamıyorsun ya da adam hiç Fenerbahçe forması giymedi diye böyle konuşuyorsun.
Jardel'deki son vuruş kalitesi şuan dünyaca ünlü sayılan birçok forvette yok.Tabi son hali nasıldır bilemiyorum.