View Full Version : İlk cezalar Sivasspor'a
eGowiCh
15.Ağustos.2006, 21:58
İlk cezalar Sivasspor'a
PFDK, olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçının ardından disiplin kuruluna sevk edilen 5 Sivassporlu oyuncudan Murat Sözgelmez, Muhamed Ali Kurtuluş ve Akın Vardar'a 1 resmi müsabakadan men cezası verdi.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), yaptığı toplantının ardından futbolcu ve yöneticilere çeşitli cezalar verdi.
Kurul, 12 Ağustos tarihinde oynanan ve maçın son anlarında yaşanan saha olayları nedeniyle tatil edilen Trabzonspor-Sivasspor maçında olaylara karışan 5 Sivassporlu futbolcudan 3'üne 1'er resmi müsabakadan men cezası verirken, Sivasspor'un masörünü ise 2 maç ile cezalandırdı.
Olaylı maçla ve Trabzonspor ile ilgili kararını açıklamayan PFDK, Sivasspor'dan Murat Sözgelmez, Muhamed Ali Kurtuluş ve Akın Vardar'ı 1 resmi müsabakadan men etti.
Disiplin Kurulu'na sevkedilen Sivassporlu futbolculardan Musave Mehmet Yıldız ile ilgili bir açıklamada bulunulmadı. Sivasspor'un masörü İ.Halil Eldek'i ise Trabzonspor müsabakasında spor ahlakına aykırı davranışta bulunmaktan 2 resmi müsabakadan men cezasına çarptırdı.
PFDK ayrıca, 11 Ağustos tarihinde yapılan Ankaraspor-Ankaragücü maçında izinsiz pankart ile müsabakaya çıkarak talimatlara aykırı davranışta bulunmaktan evsahibi Ankaraspor'a bin YTL para cezası verdi.
Kurulun açıkladığı cezalar şöyle:
2 yıl hak mahrumiyeti ve 20 bin YTL: Nadir Alataş (Malatyaspor yöneticisi)
Bin YTL: Ankaraspor
2 maç: Kenan Aslanoğlu (Adana Demirspor futbolcusu), İ.Halil Eldek (Sivasspor masörü)
1 maç: Muammer Sanlak (Malatyaspor futbolcusu), Murat Bölükbaş (Altay Spor futbolcusu), Murat Sözgelmez, Muhamed Ali Kurtuluş, Akın Vardar (Sivasspor futbolcuları)
NTVSpor
Cyzio
15.Ağustos.2006, 22:00
Bunlar cezamıydı?
barahir
15.Ağustos.2006, 22:01
Komik cezalara devam:) Yahu bu ülkede doğru dürüst hukukçu adam yok mu ya getiriyolar PFDK'nın başına.. Sivaslılar maçta taraftara tekme yağdırdılar verilen cezaya bak..
Valencia - İnter maçında olanları ve verilen cezaları bi hatırlayın derim ben..
eGowiCh
15.Ağustos.2006, 22:05
Cezalar doğru. Nefs-i müdafaa söz konusu orada, kendilerine saldıran turunculu holigana vurdular, o kadar...
Cyzio
15.Ağustos.2006, 22:06
http://www.resim-yukle.com/img01/14/53230413.jpg (http://www.resim-yukle.com)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Cezalar doğru. Nefs-i müdafaa söz konusu orada, kendilerine saldıran turunculu holigana vurdular, o kadar...
Şakamı yapıyorsun sen.O zaman herkes herkese vursun.Nasıl olsa Nefsi-müdafaa var..
barahir
15.Ağustos.2006, 22:08
en ağır cezayı en soldaki ve Mohamed haketti.. Heleyse o soldakinin attığı tekme tam karnına geldi o adamın.. + krampon oldğunu da düşünün.. orda düşüp ölse nolacaktı? Nefsi müdafaa da bi yere kadar..
Fietra 10
15.Ağustos.2006, 22:12
taraftarı tekmeleriyle kovalayan Musa'ya ceza yok mu ? Ulusoy al Albayrak'ı defol..bize 5-10 maç ver öyle git ama..buradan cezayı haketmiyoruz anlamı çıkmasın!!
Cyzio
15.Ağustos.2006, 22:17
Bu cezaladan sonra skorun tescili 2 maç saha kapama bekliyorum.Daha fazlası adilik olur..
paco
15.Ağustos.2006, 22:18
en ağır cezayı en soldaki ve Mohamed haketti.. Heleyse o soldakinin attığı tekme tam karnına geldi o adamın.. + krampon oldğunu da düşünün.. orda düşüp ölse nolacaktı? Nefsi müdafaa da bi yere kadar..
Kardesim saka mi yapiyosun sen ... Hayir oyleyse cok gulucem iyi saka cunku ... Olse nolcakmis .. inip saldirmasaymis o da o zaman ... Ne yani biri sana tekme tokat dalsa sen bu suc deyip elin kolun bagli mi durucan veya arkdasina saldirsa .... Bu kadar komik seyler yazmayin allah askina ..... Ayrica kramponla adam olduruldugunu nerde gordun oyle birsey olsa kac tane futbolcu olurdu ...
Fietra 10
15.Ağustos.2006, 22:22
Kardesim saka mi yapiyosun sen ... Hayir oyleyse cok gulucem iyi saka cunku ... Olse nolcakmis .. inip saldirmasaymis o da o zaman ... Ne yani biri sana tekme tokat dalsa sen bu suc deyip elin kolun bagli mi durucan veya arkdasina saldirsa .... Bu kadar komik seyler yazmayin allah askina .....
işte burda haklısın.. Çılgınlar'dan bir zat'ı muhterem sahaya girdi..Mehmet'e vurdu..sonra sivaslılar bu adam saldırdı ve Çılgınlar'da senin dediğin gibi arkadaşının dayak yemesini gururuna yediremedi ve sahaya daldı oley be ceza almayacagız:)
eGowiCh
15.Ağustos.2006, 22:24
paco'ya katılıyorum. Yahu nefs-i müdafaa bu futbolcuların yaptığı, durduk yere gidip taraftarı mı dövüyorlar?
Hiçbir sebep yokken gidip taraftarlara mı saldırıyor futbolcular?
Futbolcular aralarında tartışırken, sahaya atlıyor taraftarlar ve onlar da doğal olarak kendilerini koruyorlar.
Siz futbolcu olsaydınız ne yapacaktınız? Elinizi arkanıza bağlayıp, yumruk, tokat ve tekme mi yiyecektiniz?
Fietra 10
15.Ağustos.2006, 22:27
paco'ya katılıyorum. Yahu nefs-i müdafaa bu futbolcuların yaptığı, durduk yere gidip taraftarı mı dövüyorlar?
Hiçbir sebep yokken gidip taraftarlara mı saldırıyor futbolcular?
Futbolcular aralarında tartışırken, sahaya atlıyor taraftarlar ve onlar da doğal olarak kendilerini koruyorlar.
Siz futbolcu olsaydınız ne yapacaktınız? Elinizi arkanıza bağlayıp, yumruk, tokat ve tekme mi yiyecektiniz?
Futbolcular derken ? Mehmet'den başka biri fiziki saldırıya ugramadı kanıtta yok..Petkovic'in,Hayrettin'in yanından geçtiler niye bişey yapmadılar ? Çılgınlar'ın 20 metre yanında sivaslılar vardı niye bunlara en ufak bir taciz yok ? biraz düşünün..Suçluyuz ama yalnız biz değil..
ForsakeN
15.Ağustos.2006, 22:27
Bu cezaladan sonra skorun tescili 2 maç saha kapama bekliyorum.Daha fazlası adilik olur..
2 maç az olur bence.Olaylar biraz daha büyüseydi futbolcular linç bile edilirdi. 5 maç bekliyorum. Galatasaray'a verdikleri gibi.
paco
15.Ağustos.2006, 22:29
işte burda haklısın.. Çılgınlar'dan bir zat'ı muhterem sahaya girdi..Mehmet'e vurdu..sonra sivaslılar bu adam saldırdı ve Çılgınlar'da senin dediğin gibi arkadaşının dayak yemesini gururuna yediremedi ve sahaya daldı oley be ceza almayacagız:)
Valla korkuyorum yakinda O sahaya inen adamin posterlerinide alir asarsiniz ...
Kardesim adam sahaya iniyor ilk o saldiriyor ... Sivasli oyuncular tribune dalmiyorlar heralde... az biraz zorlasan anliyacaksin ama once gozluklerini cikarman lazim ....
SYLaR
15.Ağustos.2006, 22:29
Olayların baş sorumlusu Ayman ve Musa Aydın'a ceza yok.Bunlar nasıl ceza
Fietra 10
15.Ağustos.2006, 22:30
2 maç az olur bence.Olaylar biraz daha büyüseydi futbolcular linç bile edilirdi. 5 maç bekliyorum. Galatasaray'a verdikleri gibi.
bende 4 yada 5 maç bekliyorum tahkim eskisi gibiyse 3-4'e iner:) kusura bakmayın ben tahkime gidipten inmeyen ceza görmedim:) kayırılıyosun demeyin..herkesi aynı bu
eGowiCh
15.Ağustos.2006, 22:30
TFF olayların unutulması için ağırdan mı alıyor ne yine? Sivasspor'un cezasını açıkladı, Trabzonspor'un ne maç kararını ne de disiplin kararını açıklamadı. Galatasaray'ın cezasını da 1 ay sonra açıklamışlardı. Yine aynı şeyi yapmaz umarım federasyon.
Fietra 10
15.Ağustos.2006, 22:32
TFF olayların unutulması için ağırdan mı alıyor ne yine? Sivasspor'un cezasını açıkladı, Trabzonspor'un ne maç kararını ne de disiplin kararını açıklamadı. Galatasaray'ın cezasını da 1 ay sonra açıklamışlardı. Yine aynı şeyi yapmaz umarım federasyon.
zannetmem çümkü Gs'nin cezası lig bittiği içinde geç verilmişti..şimdi lig oldugu için açıklarlar 1 hafta içinde
barahir
15.Ağustos.2006, 22:34
Kardesim saka mi yapiyosun sen ... Hayir oyleyse cok gulucem iyi saka cunku ... Olse nolcakmis .. inip saldirmasaymis o da o zaman ... Ne yani biri sana tekme tokat dalsa sen bu suc deyip elin kolun bagli mi durucan veya arkdasina saldirsa .... Bu kadar komik seyler yazmayin allah askina ..... Ayrica kramponla adam olduruldugunu nerde gordun oyle birsey olsa kac tane futbolcu olurdu ...
Hayır Şaka yapmıyorum.. O adam sahaya indi diye tekme tokat dövmek mi gerekiyor. yanlış anlamayın ben adamı savunmuyorum.. orda Güvelik güçleri varken adamı tekmelemek onlara mı kaldı?? o zaman bıraksınlar futbol oynamayı.. Madem Dediğiniz gibi UEFA futboldan anlamıyor o zaman.. Valencialılara verilen cezayı bi hatırlayın isterseniz?? 8 Ay men aldı adamalar yav..
Cyzio
15.Ağustos.2006, 22:36
Hayır Şaka yapmıyorum.. O adam sahaya indi diye tekme tokat dövmek mi gerekiyor. yanlış anlamayın ben adamı savunmuyorum.. orda Güvelik güçleri varken adamı tekmelemek onlara mı kaldı?? o zaman bıraksınlar futbol oynamayı.. Madem Dediğiniz gibi UEFA futboldan anlamıyor o zaman.. Valencialılara verilen cezayı bi hatırlayın isterseniz?? 8 Ay men aldı adamalar yav..
İşte orası UEFA burası TFF.Fark burda zaten..
ForsakeN
15.Ağustos.2006, 22:38
Senden sadece şunun cevabını istiyorum. Sana hiç tanımadığın,hayatında görmediğin biri gelip saldırsa, aniden tokat atsa tepkin ne olur?
barahir
15.Ağustos.2006, 22:40
o adam gelip o futbolculara saldırmıyor dikkat edersen.. Mehmet Yıldıza saldırıyor.. Hatırlatayım..
eGowiCh
15.Ağustos.2006, 22:41
Olayların baş sorumlusu Ayman ve Musa Aydın'a ceza yok.Bunlar nasıl ceza
Onlara maç içinde hakem ceza verdiği için disiplin kuruluna sevkedilmediler. Hakemin gerekli cezalandırmayı kart göstererek yaptığını açıklamış Hukuk Kurulu ve cezaya gerek olmadığını belirtti.
Inter - Valencia maçında durum farklıydı, futbolcular birbirleriyle kavga ettiler, hatta Burdisso'nun burnu kırılmıştı.
barahir
15.Ağustos.2006, 22:43
Ha kavganın çeşidi çıkmış da haberimiz yok?
SYLaR
15.Ağustos.2006, 22:44
Hadi onlara maç içinde ceza verildi diyelim.Cezaya bak sarı kart.Taraftarı dövenlerin arasında Musa Aydın'da var.Musa Aydın'ın bu olaydan dolayı alması gereken verilmemiş.
barahir
15.Ağustos.2006, 22:46
Yahu ben diyeceğimi dedim.. Bunlar da Hukuk okuyup biyerlere geliyolar ya.. ee Eğitim sistemi işte..
Fietra 10
15.Ağustos.2006, 22:48
Sivas Trabzon'a gelir..Trabzon Sivas'a gider bunlar unutulur..Ama bu taraftar Mohamed ve Musa'yı unutmaz..Olay Sivas-Trabzon olayı değildir..
Cyzio
15.Ağustos.2006, 22:51
Sivas Trabzon'a gelir..Trabzon Sivas'a gider bunlar unutulur..Ama bu taraftar Mohamed ve Musa'yı unutmaz..Olay Sivas-Trabzon olayı değildir..
Sivas mümkünse o stada gelmesin bi daha.Bi daha çıkamayabilir.Hiç dostluk mesajları vermeye çalışma Murat..
Fietra 10
15.Ağustos.2006, 22:56
Sivas mümkünse o stada gelmesin bi daha.Bi daha çıkamayabilir.Hiç dostluk mesajları vermeye çalışma Murat..
Yahu olay Sivas değil olay bazı futbolcular.. dostluk mesajlarıyla alakası yok..eger Sivas'a zarar vermek isteseydik taraftarı ordaydı onlara bi saldırı girişimi olurdu.Bu görünen birşey
TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2006, 23:04
Tel örgünün kalkması hataymış.
Cyzio
15.Ağustos.2006, 23:15
Sen telörgüsüz oynadığımız son 3 yılda hiç olay gördün mü tribünlerde.Bir maça bakıpta kalkması hataymış demek çok yanlış.
tosunpasa
15.Ağustos.2006, 23:16
o adam gelip o futbolculara saldırmıyor dikkat edersen.. Mehmet Yıldıza saldırıyor.. Hatırlatayım..
Mehmet abi futbolculara saldırmıyor Mehmet Yıldız'a saldırıyor demişsin. Mehmet Yıldız sivasspor futbolcusudur. Ve karşısında arkadaşları dayak yerken Sivas'lı futbolcuların bakmasını bekleyemezsin heralde?
barahir
15.Ağustos.2006, 23:19
Anlatamıyorum galiba.. İlla kavgaya mı tutuşması lazım.. Ha yaptığı çok büyük meziyetmi şimdi ceza aldı takımını zor durumda bıraktı.. Ayırmaya çalışsın kardeşim ben baksın demiyorum ki..
Fietra 10
15.Ağustos.2006, 23:23
Tamam o zaman..bizim oyuncularda vursun sivaslı oyunculara taraftara saldırdı diye..vurmadı niye ? hani diyordunuz ya ölü bile olabilirdi vursa işte ozaman ölü çıkardı..
Universal
15.Ağustos.2006, 23:24
Bir maç ceza verince oyuncu düzelecek mi? Bende gideyim bu kadar herif döveyim banada bir maç ceza versinler. Hiç doğru bir karar değil.
Federasyon'u cesur olmaya davet ediyorum. Hadi kolaysa açıklayın bu cezaları.
Atakan38
15.Ağustos.2006, 23:47
3 Puan Sivasa VeriLmeLi
Trabzona En Az 5 Maç Ceza AlmaLı
(Biz Su Şişesi Attık Die Aldık O Kdr Cezayı İnip FutboLcuyada SaLdırmadığımız HaLde)
SivasLı FutboLcuLara TaraftarLara VurdukLarı Icın Ceza VeriLmemeLi
Hatta OduL VermeLeri Lazım
Fietra 10
15.Ağustos.2006, 23:49
3 Puan Sivasa VeriLmeLi
(Biz Su Şişesi Attık Die Aldık O Kdr Cezayı İnip FutboLcuyada SaLdırmadığımız HaLde)
birincisi sen hangi takımısın söylediklerinden gs'li çıkıyor..ama ben seni kayserili biliyorum..ayrıca sen ödül ver bu sefer ölü çıkar o stattan aynen devam..
barahir
15.Ağustos.2006, 23:53
3 Puan Sivasa VeriLmeLi
istersen Başbakan kabul etsin onları üstün başarı madalyası da takılsın?
Fernando Gago
15.Ağustos.2006, 23:58
Cezalar böyle olduğu sürece bu tip olayları her stadda görebiliriz çok komik gerçekten
REsist JuvE11
16.Ağustos.2006, 00:17
birer maç ceza verileceğine hiç verilmeseydi daha iyi olurdu...ayrıca bazı arkadaşlar nefsi müdafa dan bahsetmişler..trabzonlu taraftar tek başına gelmiş,sivaslı oyuncuya vurmus..sonra diğer sivaslılar bu adama dalmıslar..burdaki müdafayı bana biri anlatsın..hukukçu kesilen arkadaşlar buyrun anlatın da dinleyelim..uefa kurallarından bahsediyosunuz..yav hangi kuralda futbolcuların seyircilere vurması gerektiği yazıyo..
hersey bir yana;sivaslılar o taraftara vurdu diye,trabzonlu topçular da sivaslılara vursaydılar,statdaki bütün taraftarlar aşağıya inerdi..gerisini de siz düşünün..
paco
16.Ağustos.2006, 00:23
Tamam o zaman..bizim oyuncularda vursun sivaslı oyunculara taraftara saldırdı diye..vurmadı niye ? hani diyordunuz ya ölü bile olabilirdi vursa işte ozaman ölü çıkardı..
alla allaaa .... O sahaya inen turunculu adam konusuyor sanki burda .... ya da onunla ayni dusuncede goruste olan biri ....
Fıratcan Alçınkaya
16.Ağustos.2006, 00:35
Adamlar gidip tribüne taraftar dövmedi ya taraftarlar girdi sahaya ne yapsın lar korumicaklarmı kendilerini...
Atakan38
16.Ağustos.2006, 00:40
birincisi sen hangi takımısın söylediklerinden gs'li çıkıyor..ama ben seni kayserili biliyorum..ayrıca sen ödül ver bu sefer ölü çıkar o stattan aynen devam..
Turkıyede 2 takım tutuLur 1.cisi uc buyukLerden bırı 2.si memLeketının takımı
gaLatasary v kayserispor
nie oduL verınce futboLcuLar adammı oLdurcek.
adamLar sahaya qırıcek bı tanesınıde arkadasıma vurucak bana v takım arkadasLarıma saLdırcak hıc bı sey yapmıcam
ödüL derken abartıLmamaLı n var bunda taraftarın yerı tribundur diip ceza verıLıp verıLmemesı tartısıLmadan gecıLmesı qereken bı konu dıorum
douramss
16.Ağustos.2006, 00:49
2 3 maç saha kapatmayla bu olay kapanmaz bence...Gerçekten çok komik olur ayrıca Galatasaray yönetimi olsun taraftarı olsun buna isyan eder...Geçen seneki FB maçında olanlardan sonra GS ye 5 maç ceza verilmişti...Bu ceza sonuna kadar haklıydı...Ama hiç bir taraftar sahaya inip futbolculara saldırmadı....Bunu savunan insanların bu forumda olmayacağını umuyorum...
Fietra 10
16.Ağustos.2006, 00:50
Turkıyede 2 takım tutuLur 1.cisi uc buyukLerden bırı 2.si memLeketının takımı
gaLatasary v kayserispor
nie oduL verınce futboLcuLar adammı oLdurcek.
adamLar sahaya qırıcek bı tanesınıde arkadasıma vurucak bana v takım arkadasLarıma saLdırcak hıc bı sey yapmıcam
ödüL derken abartıLmamaLı n var bunda taraftarın yerı tribundur diip ceza verıLıp verıLmemesı tartısıLmadan gecıLmesı qereken bı konu dıorum
ceza alacaz bunu tartışan yok bir kere.tartışılan sivslı bazı topçuların aldıgı cezalar..
tutulacak iki takım var diyosun biri 3 büyükler bide memleket takımı..ben nedense istanbula sempati duymuyorum memlekte takımımı tutyorum karşılıksız:)
anlatamadım gitti bizim futbolcular sivaslılara karşılık verseydi nolurdu..orada nefsi müdafa yapması gereken tek kişi mehmet..diğerleri maşallah önden dalmışlar..
alla allaaa .... O sahaya inen turunculu adam konusuyor sanki burda .... ya da onunla ayni dusuncede goruste olan biri ....
nasıl bakarsan öyle görürsün ne diyelim.bunu senin bana belirtmen ilginç olmuş...dinime küfreden müslüman olsa misali:rolleyes:
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
2 3 maç saha kapatmayla bu olay kapanmaz bence...Gerçekten çok komik olur ayrıca Galatasaray yönetimi olsun taraftarı olsun buna isyan eder...Geçen seneki FB maçında olanlardan sonra GS ye 5 maç ceza verilmişti...Bu ceza sonuna kadar haklıydı...Ama hiç bir taraftar sahaya inip futbolculara saldırmadı....Bunu savunan insanların bu forumda olmayacağını umuyorum...
yahu biraz yukarıdaki yorumlarıda okuyun balıklama dalmayın..savunmuyoruz yapılanları sadece tek suçlu olmadıgımızı belirtiyoruz..bu takım 96'da son maçta rakibine evinde yenildi olay çıkmadı,rum faciasında olay çıkamdı,otelul maçında olay çıkmadı sivas maçında taraftar sahaya indi öylemi biraz düşünün..bu mesajı 40.kez yazacam nerdeyse..
nekop
16.Ağustos.2006, 01:28
Musa'yada ceza gelmeliydi.Onun haricinde cezalar doğru...
Bizim taraftarımız kafesteki bir canlı degil tel örgülerde otursun.Avrupa takımıyız diyenler gibi kafeste oturmuyoruz taraftarımızı...
Omerdinho
16.Ağustos.2006, 01:32
M.Yildiz ile Musa'ya neden bir ceza yok?? özet görüntüleri izledim, dövmedikleri adam kalmamis sahada.
comandante
16.Ağustos.2006, 01:40
saçma...adamın teki sahaya girip bana tokat atacak.ben adama vurdum diye ceza yiyeceğim öyle mi? başlarım ben öyle işe...girsin adam o zaman yerlerde sürüklesin beni ben kendimi korumayayım.ne güzel memleket ya.başlarım ben öyle işe.gelmişsiniz burda adam tekme yedi bi de krampon var futbolcunun ayağında bilmem ne.allahın holiganını savunuyorsunuz...senin ne işin var lan peki sahada?senin yerin tribün.sen sahaya inip külhanbeyini oynarsan sille savurursan yersin tabi dayağı...var mı böyle birşey ya...inanamıyorum size beyler...atatürkün kısa bir olayıyla noktalayayım...
paşa bir toplantıya gitmiş savaştan epey sonra...toplantı sırasında ingiliz bir komutanın kendisine ters ters baktığını görmğş ve yaverini çağrmış.kendisine bakan damı işaret edip:
-şu beye sorsana bi neden öyle bakar bana, demiş.
yaveri gidip kısa bir diyalogtan sonra geri dönmüş...
-paşam çanakkalede dedesi şehit olmuş ondan size böyle bakarmış..
paşa cevabu vermekte gecikmemiş:
-sorsana dedesinin çanakkalede ne işi varmış?
sen tribünden kalkıp sahaya alakan olmayan yere inersen sana burda ne işin var derler ve alırla aşağı...
Omerdinho
16.Ağustos.2006, 01:42
saçma...adamın teki sahaya girip bana tokat atacak.ben adama vurdum diye ceza yiyeceğim öyle mi? başlarım ben öyle işe...girsin adam o zaman yerlerde sürüklesin beni ben kendimi korumayayım.ne güzel memleket ya.başlarım ben öyle işe.gelmişsiniz burda adam tekme yedi bi de krampon var futbolcunun ayağında bilmem ne.allahın holiganını savunuyorsunuz...senin ne işin var lan peki sahada?senin yerin tribün.sen sahaya inip külhanbeyini oynarsan sille savurursan yersin tabi dayağı...var mı böyle birşey ya...inanamıyorum size beyler...
Sende haklisin fakat futbolcularin taraftarlara vurmasi olayi daha cok alevlendirdi, futbolcularinda bir sucu yok , suc özel güvenlikte...
REsist JuvE11
16.Ağustos.2006, 01:42
saçma...adamın teki sahaya girip bana tokat atacak.ben adama vurdum diye ceza yiyeceğim öyle mi?
aynen öyle..
aksini iddia eden varsa bundan sonra uefa dan,çağdaşlıktan,hukuktan bahsetmesin
comandante
16.Ağustos.2006, 01:50
nasıl yani? adam beni dövecek tekme tokat en vurursam ceza alcam? madem uefadan ceza alcam o zaman da uefa beni korusun kardeşim o sahaya taraftarın girmesine izin vermesin.benim can güvenliğimi sağlasın...orda adamın bıçağı olsa mehmeete çok rahat sokabilirdi.uefa napıcaktı o zaman?
Omerdinho
16.Ağustos.2006, 01:52
Burda en az suc UEFA'nin. :) Adamlarin belirli kurallari var, bu kurallari uygulayip uygulamamak sana kalmis birsey, ayrica özel güvenlik berbatti, sahaya giren taraftarlara yalvardilar trübüne dönmeleri icin, poliste fazla birsey yapmadi zaten az polis vardi.
fmsmyrna
16.Ağustos.2006, 01:53
Futbolcuların ceza alması saçma katılıyorum ama bari doğru kişilere ceza verin orda Musa ve M.Yıldız taraftarlara vurmuştur.Ayrıca 42 numaralı Yasir'de bir taraftarın peşinden koşmuştur cezayı verdikleri oyuncular yanlış :icon_eek:
comandante
16.Ağustos.2006, 01:54
suç o adamları içeri alıp sağlam bi ceza vermek yerine tekrar tribüne gönderenlerde...
BlackEagle19o3
16.Ağustos.2006, 01:56
Musa'ya ceza yok mu?Vallaha pes doğrusu...
REsist JuvE11
16.Ağustos.2006, 01:56
nasıl yani? adam beni dövecek tekme tokat en vurursam ceza alcam? madem uefadan ceza alcam o zaman da uefa beni korusun kardeşim o sahaya taraftarın girmesine izin vermesin.benim can güvenliğimi sağlasın...orda adamın bıçağı olsa mehmeete çok rahat sokabilirdi.uefa napıcaktı o zaman?
uefa,tff o anda hiçbişey yapamaz..ancak ceza verir..seyirci sahaya inse bile futbolcunun sadece kendini koruması gerekir..hadi mehmet adama vurdu..buna bişey diyen yok..bu nefsi müdafa...peki ya diğerleri??başta musa olmak üzere..tekmeler yumruklar havalarda..musa ayman ın yaptığı hareketten sonra ayman yumruk sallıyor,belki ıskalıyo ama sonuçta amaç belli!!sahaya giren adama tekme tokat dalıyo..aldığı ceza nedir?ben burda trabzonlu topçuları kutluyorum..büyük bir facia yı önlediler..içlerinden birisi sivaslı oyunucnun birisine vursaydı o stad sahaya dökülürdü..kaç tane ölü olurdu bilemem...
ayrıca aymanın hareketi normal bir hareket bence..sarı kartlık pozisyon..fazla abartılmamalı
comandante
16.Ağustos.2006, 02:00
ben mehmet ceza almalıydı diyenlere diyorum bu dediklerimi...
ayman çift daldı abi yapma topla alakası yok o girişin...7 yıldır türkiyede bu adam bir kere denk gelmedim böyle girdiğine...
Fietra 10
16.Ağustos.2006, 02:01
suç o adamları içeri alıp sağlam bi ceza vermek yerine tekrar tribüne gönderenlerde...
4 kişi gözaltında turunculu adam zaten tutuklandı..ayrıca sahaya girenlerin eşgalleri alınıp maça girmeleri yasaklandı..bide bıçak soksa demişsin;
Bu ülkede bıçakla statta adamda öldürdüler 6 maç ceza aldılar..
eGowiCh
Yücel abi noktayı koymuş Atatürk'ün anısını koyarak :)
Musa'ya ceza gelmemesinin sebebi maç içinde zaten hakem tarafından cezalandırılmasıdır. Bu yüzden kurula bile sevk edilmedi.
Bizim taraftarımız kafesteki bir canlı degil tel örgülerde otursun.Avrupa takımıyız diyenler gibi kafeste oturmuyoruz taraftarımızı...
Sanırım burada Fenerbahçe'yi hedef almışsın. Sizin bu anlayışla giderseniz tel örgüde maçı izlemeye mahkum olursunuz. Neredeyse bu yapılanları bir alkışlayacaksınız.
Kaptanınız Hüseyin Cimşir'in antrenmana 'beyaz bere' ile çıktığını ne çabuk unuttunuz?
REsist JuvE11
ayman çift daldı abi yapma topla alakası yok o girişin...7 yıldır türkiyede bu adam bir kere denk gelmedim böyle girdiğine...
hareket sarı kartlık..aymanın ayaklarına iyi bakın,balili nin bacaklarına dokunmuyo bile
Fietra 10
16.Ağustos.2006, 02:04
ben mehmet ceza almalıydı diyenlere diyorum bu dediklerimi...
geçen sene erciyes maçı çift daldı Cenk'e..
yine geçen seneki Antep maçını hatırlatırım sana Erdogan Arıca'nın sözlerini..
ve bu oyuncuya oyun stilinden dolay Kocaeli taraftarının Hayvan dediğini..
Omerdinho
16.Ağustos.2006, 02:05
Balili pis bir futbolcu, ki oyuna girer girmez Ayman'a küfür etti, mactan sonrada Ayman'in kendisine küfür ettigini söyledi. Sivasspor ne zaman bu adami yollayacak?? Bizim Türk forvetler bu balili ye 10 basar, adam kac senedir ayni her mac olay cikartiyor.
Fietra 10
16.Ağustos.2006, 02:07
Kaptanınız Hüseyin Cimşir'in antrenmana 'beyaz bere' ile çıktığını ne çabuk unuttunuz?
artık yeter sen ne söyledğinin farkındamısın?? çok agır bir ithamda bulunuyorsun...yatyıgın gerçekten çok ayıp..forumdan az çok tanıyorum seni ama bunu senden beklemezdim..iyi ya beyaz bere takmayacagız daha..
barahir
16.Ağustos.2006, 02:08
Egemen neyi Kasdettin?
Fietra 10
16.Ağustos.2006, 02:10
gerçekten bu kadarda agır bir ithamda bulunulamaz..yetkililerden gerekeni yapmalarını diliyorum..
REsist JuvE11
16.Ağustos.2006, 02:11
gerçekten bu kadarda agır bir ithamda bulunulamaz..yetkililerden gerekeni yapmalarını diliyorum..
olay nedir?ben anlamadım
douramss
16.Ağustos.2006, 02:13
Sanırım burada Fenerbahçe'yi hedef almışsın. Sizin bu anlayışla giderseniz tel örgüde maçı izlemeye mahkum olursunuz. Neredeyse bu yapılanları bir alkışlayacaksınız.
Çok doğru söylemişsin...Ben bir Galatasaray lıyım ancak şunu söylemek gerek bu ülkede en medeni,aklı başında izleyici Fenerbahçe tribünlerindekilerdir..Saraçoğlu na yakınım, için Hagi gibi bana heyecan verecek bir futbolcu olsa izlemek için her maça giderim...Tribün görüntülerini izlersiniz Fenerbahçe maçı öncesi, demek istediğimi anlarsınız...Trabzonun da Beşiktaşın da Galatasarayın da son derece aklı başında taraftar kesimleri var...Bunları stata çekmek asıl mesele...Ayrıca şundan hiç süphem yok ki Fenerbahçe statında tel örgü olmasa bile hiç kimse sahaya girmez...Benim asıl derdim Trabzon yönetiminin ve insanlarının bu tip olayların patlak vermesine neden olanları ayıklamasıdır...Oysa Sivas maçından önce 2 3 yaşındaki çocuklarıyla eşleriyle tribünlere gelen insanlar görmüştüm...Şunu bilmek gerekir ki bu tip olaylar devam ederse ve önlem alınmaz ise bahsettiğim o eşiyle çocuğuyla maça gelen insanlar tribünden çekilecek...O zaman da zaten ipin ucu kaçmış demektir...
barahir
Bu sözler...
eGowiCh
Herhangi bir ithamda bulunmadım. Trabzonsporlu futbolcular ve taraftarlar da sütten çıkmış ak kaşık değil. Fatih'in ve Gökdeniz'in arabasını kurşunlayanlar Trabzonsporlu değil miydi?
Kalkıp turunculu Trabzonsporlu arkadaşı savunmadığınız kaldı bir tek...
Omerdinho
16.Ağustos.2006, 02:14
Haklisin, kendi takim kaptanini öldürmeye tesebbüs etti trabzonsporlular.
douramss
16.Ağustos.2006, 02:14
olay nedir?ben anlamadım
Trabzon taraftarlarından özür dileyerek söylüyorum bu Hrant Dink cinayetiyle ilişkili...Umarım anlamışsınızdır...
barahir
16.Ağustos.2006, 02:16
Beyaz bereyle ogün samast arasında ki ilişkiyi kurdun gibime geldi de.. olayı başka yerlere çekmeyin... Ayrıca ben kimseyi savunmuyorum.. sadece söylediğin söz çirkin
eGowiCh
16.Ağustos.2006, 02:18
Türkiye'nin en centilmen taraftarı mı sizce Trabzonspor taraftarı? Bence değil.
Türkiye'de en çok olay çıkartan, kendi kaptanını kurşunlayan, hatta kaptanını zorla alıkoyup 500 bin dolar isteyen bir taraftar grubundan bahsediyoruz.
Bu tarz olaylar genelde Trabzon'da oluyor. Elbette Trabzonspor'un iyi, dürüst ve centilmen taraftarı da var, ama olay çıkartan taraftara tepki konulmamasından dolayı bu olaylar sürekli devam ediyor ve önüne geçilemiyor.
Eğer siz bu olaylara tepki koysaydınız, bu yapılanları kınasaydınız, bir daha bu tarz olaylar olmazdı.
Fietra 10
16.Ağustos.2006, 02:18
Bere olayından Fatih'e Gökdeniz'e atlamayalım.belki Gökdeniz ve Fatih'in başına gelen olaylar sütten çıkmış ak kaşık olmadıgımızı gösterir ama verdiğin o ilk örnek gerçekten çok çirkin oldu
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Türkiye'nin en centilmen taraftarı mı sizce Trabzonspor taraftarı? Bence değil.
Türkiye'de en çok olay çıkartan, kendi kaptanını kurşunlayan, hatta kaptanını zorla alıkoyup 500 bin dolar isteyen bir taraftar grubundan bahsediyoruz.
Bu tarz olaylar genelde Trabzon'da oluyor. Elbette Trabzonspor'un iyi, dürüst ve centilmen taraftarı da var, ama olay çıkartan taraftara tepki konulmamasından dolayı bu olaylar sürekli devam ediyor ve önüne geçilemiyor.
Eğer siz bu olaylara tepki koysaydınız, bu yapılanları kınasaydınız, bir daha bu tarz olaylar olmazdı.
kınamayanmı var Ogün Samast olayından sonra serseri denildi bu gençliğe belki basın biraz sahip çıksa böyle şeyler olmazdı..
eGowiCh
16.Ağustos.2006, 02:22
Bere olayından Fatih'e Gökdeniz'e atlamayalım.belki Gökdeniz ve Fatih'in başına gelen olaylar sütten çıkmış ak kaşık olmadıgımızı gösterir ama verdiğin o ilk örnek gerçekten çok çirkin oldu
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
kınamayanmı var Ogün Samast olayından sonra serseri denildi bu gençliğe belki basın biraz sahip çıksa böyle şeyler olmazdı..
Verdiğim örnekle şunu kastettim.
Trabzonspor'un kaptanı, örnek ismi Hüseyin Cimşir, olayın ardından beyaz bere ile antrenmana çıkıyor. Bu ne demektir? Belki Hüseyin art niyetle veya kötü bir niyetle çıkmamıştır, ama bu istemeden de yanlış anlaşılmalara yol açacaktır ve açmıştır da...
Bunu Trabzon'un yerel gazetecileri ve köşe yazarları da eleştirdi. Siz Trabzon'da yaşadığınızdan daha iyi bilirsiniz, eleştirilmedi mi Hüseyin'in beyaz bere takması?
Bu beyaz bere istenmeden de Hüseyin'e okları çevirdi. Şimdi Hüseyin'in niyeti iyi olsa da kendisi hakkında insan istemeden de bir ön yargıya sahip oluyor.
barahir
16.Ağustos.2006, 02:22
Tamam Yeter konunun özünü kaybediyosunuz.. Sivasa verilen cezalar konumuz Trabzon Taraftarı değil.. Uyarımı Dikkate almayana Ceza Sistemi Uygulanacaktır...
eGowiCh
16.Ağustos.2006, 02:25
Bence hakem bazı hatalar yaptı maçta.
Ayman ve Musa Aydın'a maç anında kırmızı kart göstermeliydi. Bu oyuncular sarı kartla yırttılar.
Diğer Sivassporlu oyuncuların da 1'er maç ceza alması doğru bence, nefs-i müdafaa var ortada, yani orada kendilerini koruyorlar, beklenmedik bir şekilde taraftar giriyor sahaya ve saldırıyor.
Trabzonsporlu futbolcular ile Sivassporlu futbolcular aralarında yumruklaşsa, tekmeleşse, o zaman her iki takımın oyuncuları da ağır ceza alırlardı, ama durum farklı...
Fietra 10
16.Ağustos.2006, 02:26
Verdiğim örnekle şunu kastettim.
Trabzonspor'un kaptanı, örnek ismi Hüseyin Cimşir, olayın ardından beyaz bere ile antrenmana çıkıyor. Bu ne demektir? Belki Hüseyin art niyetle veya kötü bir niyetle çıkmamıştır, ama bu istemeden de yanlış anlaşılmalara yol açacaktır ve açmıştır da...
Bunu Trabzon'un yerel gazetecileri ve köşe yazarları da eleştirdi. Siz Trabzon'da yaşadığınızdan daha iyi bilirsiniz, eleştirilmedi mi Hüseyin'in beyaz bere takması?
Bu beyaz bere istenmeden de Hüseyin'e okları çevirdi. Şimdi Hüseyin'in niyeti iyi olsa da kendisi hakkında insan istemeden de bir ön yargıya sahip oluyor.
bunları biliyorsun güzel.. peki hüseyin'in 5 vakit namaz kıldıgını, bjk maçından sonra doping kontrolü sırasında dışkı vermesi gerektiği için bira içmesi gerektiği ve bunu reddetiğini biliyor musun ? ben ilk defa hüseyin'in oradan senin dediğin gibi görüldüğünü duyuyorum..ayrıca bu haberler çıktıgında çogu Fb-Gs-Bjk'li arkadaşlırımızda dahi haberi çok saçma bulmuşlardı
barahir
16.Ağustos.2006, 02:26
Uyarılar pek dikkate alınmıyor anlaşılan...
Fietra 10
16.Ağustos.2006, 02:27
tamam Mehmet yazdıgın mesajı görmeden yazzdım daha yazmayagım zaten
GeNç KaRTaL
16.Ağustos.2006, 02:28
Ama Sivas'lı oyuncular o taraftarı dövmek yerine uzaklaştırsaydılar daha güzel olurdu.Dövmek zorunda değillerdi.Ki sadece bir oyuncuya saldırı oldu.Neyse ceza yerinde.Olayın içinde tahrik var çünkü.Arkadaşları dayak yemiş.
eGowiCh
16.Ağustos.2006, 02:29
bunları biliyorsun güzel.. peki hüseyin'in 5 vakit namaz kıldıgını, bjk maçından sonra doping kontrolü sırasında dışkı vermesi gerektiği için bira içmesi gerektiği ve bunu reddetiğini biliyor musun ? ben ilk defa hüseyin'in oradan senin dediğin gibi görüldüğünü duyuyorum..ayrıca bu haberler çıktıgında çogu Fb-Gs-Bjk'li arkadaşlırımızda dahi haberi çok saçma bulmuşlardı
Ben Hüseyin suçlu demiyorum. Ama şimdi o olayın ardından beyaz bere ile sokağa çıkan her insan yadırganır, tepki görür.
Cinayetin zanlısı bulunmadan önce, hatırlarsanız İstanbul Şişli'de metro çıkışı beyaz bereli birisini polis almıştı önce, sorgulamıştı, sonra serbest bırakmıştı.
Yani bu istemeden de tepkilere yol açıyor. Tepkilerin geleceğini bile bile neden beyaz bere takarak idmana çıkıyor ki? Sıradan bir futbolcu değilsin, milli takımın futbolcususun, Trabzonspor'un kaptanısın sonuçta. Artniyetli olmayabilirsin, hatta büyük ihtimalle artniyetli değildir ama biraz daha dikkat etmesi gerekirdi.
Dediklerin doğrudur, sen daha iyi bilirsin.
barahir
16.Ağustos.2006, 02:33
Tamam Yeter konunun özünü kaybediyosunuz.. Sivasa verilen cezalar konumuz Trabzon Taraftarı değil.. Uyarımı Dikkate almayana Ceza Sistemi Uygulanacaktır...
keşke Dikkate alsaydınız.
Fietra 10
16.Ağustos.2006, 02:35
keşke Dikkate alsaydınız.
mesajı senle beraber yazıyoduk galiba görmedim..neyse kusura bakma
nekop
16.Ağustos.2006, 02:35
Gökdeniz ve Fatih olayı Trabzon taraftarının degil çetenin işidir.hüseyin konusu zaten çok saçma bence bize laf atıcağına git kendi kulübünün tarihine bak siz degilmiydiniz yediği goller yüzünden zamanında Rüstü'yü döven...
Uyarılar pek dikkate alınmıyor anlaşılan...
Ağır tahrik bu konuda serbest galiba...
barahir
16.Ağustos.2006, 02:49
Serhat.. Tartışma belli yere kadar devam etti sonra bırakmalarını söyledim.. Ama bu yapılan nedir? Ben yöneticinin uyarısını saymam bildiğimi okurum.. Mesajını okuyunca aynı izlenimi sende de edindim..
Kimse kusura bakmasın.. Eğer sert olmazsak ipin ucu kaçıyor yakalamak imkansız oluyor..
nekop
16.Ağustos.2006, 02:53
Serhat.. Tartışma belli yere kadar devam etti sonra bırakmalarını söyledim.. Ama bu yapılan nedir? Ben yöneticinin uyarısını saymam bildiğimi okurum.. Mesajını okuyunca aynı izlenimi sende de edindim..
Kimse kusura bakmasın.. Eğer sert olmazsak ipin ucu kaçıyor yakalamak imkansız oluyor..
Hissetmen normal çünkü direk tahrik edici bir mesaj attım gerçi soyut şeyleri degil somut bir gerçegi belirttim.Bu arada bu arada sana niye kırılim senin görevin bu...
Sekopej
16.Ağustos.2006, 03:18
Yahu konunun başlığı ne sizin tartıştığınız ne?
Burada kimse bir serserinin yaptığından dolayı Trabzon'u yargılayamaz. Neymiş efendim orada milliyetçilik fazlaymış, hep orada olay oluyormuş. Vatanını, milletini sevmek suç mu?
Asıl suçlu o serserinin yaptığını tüm Trabzon halkına yükleyenler. İstanbul'da İzmir'de dışarı çıktığında iti kopuğu serseri kaynıyor. Şimdi İzmirliler, İstanbullular serseri mi oluyor?
Konuya dönersek gerçi siz bayağı konudan uzaklaşmışsınız. Attığınız mesajlara dikkat edin. Konu kilitlenmiştir. Seviyeli tartışmayı bile beceremiyoruz.
Şimdi herkesten rica ediyorum, sakinleşince dönün başa konuyu baştan bir okuyun, sonra da düşünün...
Konu kilitli...