View Full Version : Türkiye - Romanya
TR.CaPTaiN
22.Ağustos.2006, 06:17
Hazırlık maçlarına pek önem vermemek gerekir fakat son 3 maçta duman olduk. Bosna,Norveç + Romanya
Omerdinho
22.Ağustos.2006, 06:22
Kaybedecegimizi söylemistim :) son haftalarda tahminlerim sürekli tutuyor :)
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 06:22
Ön liberosu olmayan bir takımda defans oyuncuları ne yapabilir?Hem neden sadece defansı suçluyorsun?Bu maçta hangi mevki iyidi acaba?İ.Toraman ve G.Zan Fenerbahçe'de oynasa eminim ki çok daha farklı konuşurdun...Bi futbolcuyu bu kadar kolay mı yerle bir etmek.Milli takım alanında da fanatiklik yapılcaksa ben de Serdar Kulbilge'den kaleci olmaz derim mesela.2.golde topu elinden kaçırmadı mı?Ya da Volkan Yaman 2.golde adamı kaçırmadı mı?.Bu yenilgide herkes suçludur.Şu iyi oynadı diyeceğim bir tane bile oyuncu yok.Bu adamlar vasatın altında ise Türkiye'de doğru düzgün defans oyuncusu yok o zaman.Sen o bişey olmaz dediğin adamlar seni utandıracak ben de sana hatırlatıcam bu laflarını.Kıskananlar çatlasın İ.Toraman ve G.Zan:0:
Fanatizm yapan ben değil sensin. Beşiktaş'ta oynuyor diye ikisini de göklere çıkar istersen. Al bir daha söylüyorum, ikisi de berbat oyuncular, var mı bir itirazın? Bu iki oyuncu da çok çok vasatın altındadır. Ön libero ile ne alakası var? İlk golde İbrahim Toraman'ın yediği çalımın ön libero ile ne alakası var? İkinci golde Gökhan Zan'ın yediği çalım, veya Gökhan Zan'ın ıskaladığı top, bunların ne alakası var ön liberoyla? Ön libero daha fazla atağın gelmemesini sağlar sadece, gelen ataklarda ıska geçen Gökhan Zan suçsuz mu? :)
Serdar ve Volkan Yaman da kötüydü ama onların bu daha ilk milli maçları diyebiliriz. Volkan'ın 2. maçı, Serdar'ın ilk... Gökhan ve İbrahim kaç yıldır Beşiktaş'ta ve milli takımda bankolar ama kendilerini hiçbir şekilde geliştiremiyorlar.
Bana biri çıkıp da Gökhan Zan ve İbrahim Toraman çok iyi defans adamı derse ben ona sadece gülerim. Servet de çok kötü.
Ben objektifim, kim iyiyse kim kötüyse söylerim. Serdar bana göre kaleci falan değil, Fenerbahçe'de de beğenmiyorum, Tümer de çok kötü, Sabri de kötüydü. Bu isimler milli takım kalitesinde değil ve yakışmıyorlar.
Eğer Zan ile Toraman sadece bu maçlık kötü olsalar bir şey demezdim ama ikisi de her maç berbat. Kasımpaşa'dan gol yiyen savunma da bu ikili! Ertuğrul Sağlam boşuna defans adamı isteyip durmuyormuş demek, haklıymış.
Eh Fatih Terim'i öve öve bitiremeyenler şimdi nerede? Sanki karşısında 3.sınıf bir takım varmış gibi Dm'siz çıkıyor ve işin garip yanı dm olmadan alan daraltma yapıyor. Vallahi yazık. Mehmet Topuz yerine Sabri oynuyor, Halil ortalıklarda yok. Off neyse
Haklısın. Ön libero ile çıkılmalıydı ve bence bu isim Serdar Kurtuluş olmalıydı. Sağda Topuz, solda Tuncay oynamalıydı. Defansın sağında Hamit oynayabilirdi. Hamit ile Topuz bindire bindire, yer değiştire değiştire çok etkili olurlardı.
sabri hicbisey yapmadi ya... bence defansta toraman da iyiydi ama gokhan zan iyi deildi sanki kafasi baska yerdeydi...
Üçü de iyi değildi.
VahdeTrabzon
22.Ağustos.2006, 06:23
Yunanistan zaferinden sonra hepsi havaya mı girdi n'olduysa ogün bugündür sahada doğrudürüst bir takım ruhu yok
SYLaR
22.Ağustos.2006, 06:24
Her şey ne güzel günlük gülistanlıktı.Yunanistan'a dört atmıştık.Grupta liderlik.Norveç'le berabere kaldık.
Dünya Kupası'ndan sonra Milli Takım'da her yerde bir çöküş var.
İlk önce takımımızın bir oyun şablonu yok.Nasıl atak geliştirileceği hakkında hiçbir zaman belirli bir veriye rastlayamıyoruz.Diğer milli takımlara baktığımızda gördüğümüz birşeyler var.Adamların atağa kalkma şekli belli.Romanya'yı inceleyelim.İlk yarı ne yaptılar uzun toplarla defansın arkasına paslar çıkararak pozisyon aramaya çalışmalar ve başarılı da oldular.ama gol yemedik.ikinci yarı biraz daha kanatlara doğru yaymaya çalıştılar oyunu bunda da başarılı oldular.
Ben Milli Takımımızın doğru düzgün atak geliştirdiğini hatırlamıyorum Dünya Kupası'ndan sonra.Hele son zamanlarda tek yapılan bir şey.Yanlara pas;Başka birşey yaptığımız yok.Yahu biride arada top atmaya çalışsın,ceza alanına girmeye çalışsın.Kanatta bir iki adamı çalımlayıp orta atsın.Yok bunların hiçbiri yok.Çünkü bunlar Fatih Terim'in şu anki oyun şablonunda yoık.Zaten Fatih Terim'in oyun şablonu yok.
Şu an takımımız için en sorunlu bölge defanstır.Oda kalite oalrak falan değil.Defansı hırslandıracak bir adam yok.bülent Korkmaz gibi biri lazım defansa.Bağıracak,çağıracak,defansı toplayacak.Futbolcuların ruhlarını geri getirecek.Kalite olarak iyi futbolcular var ama hiçbiri bunu yapamıyor.Defansın 10 numarası yok
Diğer mevkilere baktığımızda çok çok iyi futbolcularımız var.Ama burada ben FAtih Terim'i suçluyorum.Eğer yanlış bilmiyorsam Halil 90 dakka oynamadı bir maçta.Hep sonradan girmeler veya ikinci yarıalrın ortalarında oyundan almalar.Halil gibi forvetimiz yok.Kafa toplarında iyi.Orta yapabiliyor.Pas atabiliyor.Adam geçebiliyor.Ama nedense hep yedek forvet.
Bide dikakt ettiğim nokta ya Fatih Terim futbolculara ceza alanına girmeyin demiş yada futbolcularımız girmiyor.Yahu biride alıp topu iki üç adam geçip ceza alanına girsin ama yok.Son yılalrda tek hatırladığım bi Gökdeniz'in golü var o şekilde.Bir iki kişi geçip ceza alanına girip gol atmak.Başka yok hep uzaktan şutlar.Duran toplar.
Bir an önce oyun şablonu ve oyuncular değişmeli milli takımda
Ayrıca Yunanistan'a dört atmak falan göz boyamasın.Şansımız yaver gitti.bu kadar açık.Norveç yine aynı
VahdeTrabzon
22.Ağustos.2006, 06:29
Artık yanlara pas da yapamıyoruz pas hatasıyla karşı atağa dönüşüyo
BlackEagle19o3
22.Ağustos.2006, 06:38
Fanatizm yapan ben değil sensin. Beşiktaş'ta oynuyor diye ikisini de göklere çıkar istersen. Al bir daha söylüyorum, ikisi de berbat oyuncular, var mı bir itirazın? Bu iki oyuncu da çok çok vasatın altındadır. Ön libero ile ne alakası var? İlk golde İbrahim Toraman'ın yediği çalımın ön libero ile ne alakası var? İkinci golde Gökhan Zan'ın yediği çalım, veya Gökhan Zan'ın ıskaladığı top, bunların ne alakası var ön liberoyla? Ön libero daha fazla atağın gelmemesini sağlar sadece, gelen ataklarda ıska geçen Gökhan Zan suçsuz mu? :)
Serdar ve Volkan Yaman da kötüydü ama onların bu daha ilk milli maçları diyebiliriz. Volkan'ın 2. maçı, Serdar'ın ilk... Gökhan ve İbrahim kaç yıldır Beşiktaş'ta ve milli takımda bankolar ama kendilerini hiçbir şekilde geliştiremiyorlar.
Bana biri çıkıp da Gökhan Zan ve İbrahim Toraman çok iyi defans adamı derse ben ona sadece gülerim. Servet de çok kötü.
Ben objektifim, kim iyiyse kim kötüyse söylerim. Serdar bana göre kaleci falan değil, Fenerbahçe'de de beğenmiyorum, Tümer de çok kötü, Sabri de kötüydü. Bu isimler milli takım kalitesinde değil ve yakışmıyorlar.
Eğer Zan ile Toraman sadece bu maçlık kötü olsalar bir şey demezdim ama ikisi de her maç berbat. Kasımpaşa'dan gol yiyen savunma da bu ikili! Ertuğrul Sağlam boşuna defans adamı isteyip durmuyormuş demek, haklıymış.
Var itirazım!Senin gülmene gerek yok ben şu an sana gülüyorum zaten.Bu sezon Beşiktaş ligin en az gol yiyen takımı olunca bakalım ne diyeceksin.Sana göre göklere çıkarıyor olabilirim ama bu adamlar Türkiye'nin en iyi defans oyuncuları.Sen beğensen de beğenmesen de!...Her oyuncu hata yapar.Bu maçta iyi olduklarını savunmuyorum dikkat edersen.Ön libero ile ne alakası var demen daha da komik zaten.Ön libero olsa kalemizin önünde böyle pozisyonlar yaşanmazdı.İbrahim ve Gökhan bu kadar zor duruma düşmezlerdi.Senin mantığına göre Fenerbahçe de Kasımpaşa'dan gol yerse Edu ve Lugano da berbat futbolcular olmuş olacak.Ertuğrul Sağlam'ın defans oyuncus istemesinin sebebi Toraman ve Zan kötü olduğundan değil zaten.Gökhan Zan'ın hemen sakatlanmasında dolayı.
Artık senin yorumlarını dikkate almıcam.Çünkü sinirlerim geriliyor.Rüştü Beşiktaş'a geldiğinden beri hep düşmanlık.Yok Serdar Kurtuluş sağ bek olmazmış.Adamın 2 maçta 2 asisti var!Tello ve Cisse çok kötü transferler.Beşiktaş'ın transfer politakasıyla dalga geçmeler.İ.Üzülmez,Toraman ve G.Zan hakkında söyledkiklerinden sonra kaale bile almıcam artık seni;;)
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 06:45
Neyse görürüz, sana cevap vermiyorum. Basmakalıp fikirlerden dışarı çıkmıyorsun çünkü, maçları 90 dakika not tutarak dikkatli izlemeni öneririm.
BlackEagle19o3
22.Ağustos.2006, 06:47
Neyse görürüz, sana cevap vermiyorum. Basmakalıp fikirlerden dışarı çıkmıyorsun çünkü, maçları 90 dakika not tutarak dikkatli izlemeni öneririm.
Not tutmama gerek yok.İzlediklerimi aklımda tutabiliyorum;;)Sen gözlemcilik işine fazla kaptırmışsın kendini...
remake
22.Ağustos.2006, 06:48
egowich kendinle celisiyorsun. Hem DM sadece ataklari azaltir diyorsun hemde gollerin tum kabahatini Gokhan'a ve Ibrahim'e yikiyorsun. Eger DC oynayan bir adamin hata orani 10'da 1 ise o adamin ustune 50 kez gelirsen hata sayisi 5'e cikar, bu cogalan hatalardan biride gol ile sonuclanir olur biter. Saydigin defans oyuncularinin hic birinin I.Toraman veya G.zan'dan fazla bir ozelligi, yetenegi yok. Hatta eksikleri var.
Sen TD olarak sahaya daha dizilisi belli olmayan bir ekip cikarirsan olacagi budur.
Benim yandigim sey bu kadar potansiyelimiz var, genc yildizlarimiz var, avrupa futbolunu icten taniyan iyi oyuncularimiz var ama icraat yok. Kagit uzerinde Romanya'yi silip supurur bizim takim ama gel gorki sahada bu dedigimizin tam tersi oluyor.
Terim kafasini yormasin hic. Aklin yolu bir. Adam gibi oynatsin su takimi.
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 06:58
egowich kendinle celisiyorsun. Hem DM sadece ataklari azaltir diyorsun hemde gollerin tum kabahatini Gokhan'a ve Ibrahim'e yikiyorsun. Eger DC oynayan bir adamin hata orani 10'da 1 ise o adamin ustune 50 kez gelirsen hata sayisi 5'e cikar, bu cogalan hatalardan biride gol ile sonuclanir olur biter. Saydigin defans oyuncularinin hic birinin I.Toraman veya G.zan'dan fazla bir ozelligi, yetenegi yok. Hatta eksikleri var.
Sen TD olarak sahaya daha dizilisi belli olmayan bir ekip cikarirsan olacagi budur.
Benim yandigim sey bu kadar potansiyelimiz var, genc yildizlarimiz var, avrupa futbolunu icten taniyan iyi oyuncularimiz var ama icraat yok. Kagit uzerinde Romanya'yi silip supurur bizim takim ama gel gorki sahada bu dedigimizin tam tersi oluyor.
Terim kafasini yormasin hic. Aklin yolu bir. Adam gibi oynatsin su takimi.
Dostum, şimdi bir orta açılıyor, Gökhan sıçrıyor ve ıska geçiyor. Şimdi burda ön libero ne alaka? Yani ön libero olsa o ortanın gelmeyişini sağlayabilirdi. İ.Toraman olmadık yerde inanılmaz çalım yiyor, ne ön liberosu? Orda Toraman'ın ve sol bekteki oyuncunun hatası var. Şimdi 50 top gelse, ön libero olmadığı için, ve bunun çoğunu Zan ile Toraman karşılasa eyvallah derim ama bu adamlar her maç aynı.
Her maçta ayrı bir hata yapıyorlar, canlı bomba gibiler. Can Arat vardı bir ara, o da berbattı, ondan kurtulduk, Can'ın ağabeyleri geldi. Allah aşkına sen izlediğinde, ister çift ön libero olsun, ister üç ön libero, Zan ile Toraman'a güvenebiliyor musun? Diyor musun, bu maç gol yemeyiz diye?
Beşiktaş ön libero ile oynadığı maçlarda da bu ikilinin hataları yüzünden gol yenildi, milli takımda da öyle. Yani bu maç için konuşmuyorum sadece, ikisi de vasat oyuncular. Türkiye ligi için iyi olabilirler (süper demiyorum, sadece iyi), ama Avrupa'da rezil rüsva olurlar ve oluyorlar da. Servet süper topçu diyorduk, adamı Herve Tum Bursaspor maçında deli etti, Sheva yine aynı şekilde Milan maçında. Yani bu adamların kumaşı kötü, anlatabiliyor muyum? Kumaş yokken performans da beklememiz anlamsız olur.
Kumaşı iyi Serdar Taşçı'yı elimizden kaçırdık, şu an en gelecek vaad eden 10 defans oyuncusu arasında gösteriliyor Serdar Taşçı... Zan veya Toraman gösteriliyor mu, biri bana söylesin?
TürkuAz
22.Ağustos.2006, 07:04
Beşiktaş'ın muhteşem defans kurgusuyla övünüyordunuz? Ne oldu hüsran?
Takım genel olarak kötüydü.Arda'nın attığı çalım ve çektiği şut harikaydı..
remake
22.Ağustos.2006, 07:06
Dostum, şimdi bir orta açılıyor, Gökhan sıçrıyor ve ıska geçiyor. Şimdi burda ön libero ne alaka? Yani ön libero olsa o ortanın gelmeyişini sağlayabilirdi. İ.Toraman olmadık yerde inanılmaz çalım yiyor, ne ön liberosu? Orda Toraman'ın ve sol bekteki oyuncunun hatası var. Şimdi 50 top gelse, ön libero olmadığı için, ve bunun çoğunu Zan ile Toraman karşılasa eyvallah derim ama bu adamlar her maç aynı.
Her maçta ayrı bir hata yapıyorlar, canlı bomba gibiler. Can Arat vardı bir ara, o da berbattı, ondan kurtulduk, Can'ın ağabeyleri geldi. Allah aşkına sen izlediğinde, ister çift ön libero olsun, ister üç ön libero, Zan ile Toraman'a güvenebiliyor musun? Diyor musun, bu maç gol yemeyiz diye?
Beşiktaş ön libero ile oynadığı maçlarda da bu ikilinin hataları yüzünden gol yenildi, milli takımda da öyle. Yani bu maç için konuşmuyorum sadece, ikisi de vasat oyuncular. Türkiye ligi için iyi olabilirler (süper demiyorum, sadece iyi), ama Avrupa'da rezil rüsva olurlar ve oluyorlar da. Servet süper topçu diyorduk, adamı Herve Tum Bursaspor maçında deli etti, Sheva yine aynı şekilde Milan maçında. Yani bu adamların kumaşı kötü, anlatabiliyor muyum? Kumaş yokken performans da beklememiz anlamsız olur.
Kumaşı iyi Serdar Taşçı'yı elimizden kaçırdık, şu an en gelecek vaad eden 10 defans oyuncusu arasında gösteriliyor Serdar Taşçı... Zan veya Toraman gösteriliyor mu, biri bana söylesin?
Tek pozisyon olarak bakma ama. Defansin uzerindeki baski olarak bak. Diyelimki bundan bir onceki defansin karsiladigi atagi bir DM engelleyebilrdi fakat oyle bir oyuncu olmadigi icin engelleyemedi, defans mudahele yapti. Boyle 9 pozisyon olsa zaten defans oyuncusu 1/10'lik hakkini dolduruyor ve bir dahaki ilk pozisyonda hatayi yapiyor. Sonucta Toraman'da insan Zan'da.
Seni de anliyorum TSL'de iyi is yaparlar ama avrupa'da fos cikarlar diyorsun. Peki senin o saydigin oyuncular su an forma sansi bulan oyunculardan daha mi iyi? Bence degil. Yani defansin ortasinda pek bir alternatifimiz yok.
Fıratcan Alçınkaya
22.Ağustos.2006, 07:08
Beşiktaş ön libero ile oynadığı maçlarda da bu ikilinin hataları yüzünden gol yenildi, milli takımda da öyle. Yani bu maç için konuşmuyorum sadece, ikisi de vasat oyuncular. Türkiye ligi için iyi olabilirler (süper demiyorum, sadece iyi), ama Avrupa'da rezil rüsva olurlar ve oluyorlar da.
7.5M€ v 3.5m€ luk adamlarda rezil rüsva ediyorlar... En azından bu adamlar maliyeti daha ucuz...İ.Toraman çok kere BJK yi kurtartmıştır... Ön Lberoların olmayışını geçmişsin kafayı sen stoperlere takmışsın...
Diyosunki ortayı açtırdı... Takımda DM olsa belki o adam oraya gidcemicekti bile... Bende savunmuyorum İ. Toraman-G.Zan süperler diye ama sadece gözünü kapatıp BJK li diye eleştirme...
BlackEagle19o3
22.Ağustos.2006, 07:10
Evet ben şahsen hala övünüyorum.Türkiyedeki en iyi defans oyuncuları İbrahim ve Gökhan.En iyi savunmada Beşiktaş'da.Bir maç kötü olmaları bu gerçeği değiştirmez ki takım olarak çok kötüydük.
Fıratcan Alçınkaya
22.Ağustos.2006, 07:12
Fatih Terim Dünya da Ön Liberosuz oynayan ilk hoca... Sabri yer bulsun diye Ön Libero almamış takıma...:0:
Yani bide mantık bu sizde bir kaleci harika hiç gol yemiyor... Önündeki 4defansı alın sonra gol yesin eleştirin sizde hani iyiydi diye
remake
22.Ağustos.2006, 07:13
Evet ben şahsen hala övünüyorum.Türkiyedeki en iyi defans oyuncuları İbrahim ve Gökhan.En iyi savunmada Beşiktaş'da.Bir maç kötü olmaları bu gerçeği değiştirmez ki takım olarak çok kötüydük.
Sana katiliyorum arkadasim. Ibrahim Toraman goldeki hatasi disinda gayet iyi de oynadi.
physicist87
22.Ağustos.2006, 07:14
Konumuz A Milli takımımızın hazırlık maçı hatırlatayım bir..
remake
22.Ağustos.2006, 07:16
Konumuz A Milli takımımızın hazırlık maçı hatırlatayım bir..
Iyi tamam bizde defansimizin bu mactaki performansi hakkinda konusuyoruz...
TürkuAz
22.Ağustos.2006, 07:17
Fatih Terim Dünya da Ön Liberosuz oynayan ilk hoca... Sabri yer bulsun diye Ön Libero almamış takıma...:0:
Yani bide mantık bu sizde bir kaleci harika hiç gol yemiyor... Önündeki 4defansı alın sonra gol yesin eleştirin sizde hani iyiydi diye
Dikkat ettiysen ben kimseyi övmedim..
Fietra 10
22.Ağustos.2006, 07:18
Dediğim gibi iyi bir takımla oynayacaktık ve tahmin ettiğim gibi yenildik..ama herşeye ragmen malta ve macaristanı böyle oynasak bile yeneriz her ne kadar Macarlar İtalyanları 3-1 maglup etse bile..
Fıratcan Alçınkaya
22.Ağustos.2006, 07:18
demişsin Tarık övmüyosun ama eleştiriyosun bende sebebini söyledim...
Bu arada son msjımdır sizde uzatmayın bence...
Fernando Gago
22.Ağustos.2006, 07:20
Oynanılan oyun çok kötü yenilgiyi tamamen defansa yıkmak yanlış olur... kaç tane atağımız var ... Kaç kere heyecanlandıran paslaşmalar yaptık ... kaç tane orta-kafa olayı oldu ... yıldızlarımızı nerede Emre Tuncay Hamit Arda Nihat ... yenilginin en baş sorumlusu F.Terim sonra Bütün oyunculardır
remake
22.Ağustos.2006, 07:23
Dikkat ettiysen ben kimseyi övmedim..
Mehmet Topuz ve Hamit oldugu surece Sabri bu takimda bir fazlalik. Cok garip bir dizilisle oynadik bu mac; sag kanatta eszamanli ve ayri ayri 80 kisi oynadi. Oyun kurucu eksigimiz vardi Tumer'i oyuna aldi sol kanat olarak oynatti. Orta sahanin ortasinda ne bir DMC, ne bir MC ne de bir AMC gorduk. Ofansif olarak tek olumlu isler yapan Ardayi cikardi. Corba etti sistemi yani. Sagolasin Fatih Hoca.
Ben UEFA'yi kazanan Fatih Terim'i geri istiyorum.
El Comandante
22.Ağustos.2006, 07:27
Ibrahim ve Gökhan ne zaman Türkiye`nin en iyi savunmacilari oldularki,hatalarina ragmen hala bu unvanlarini koruyor diyorsunuz ?
Birakin ikiside vasatin altinda isimler,cok hata yapan isimler.Zaten biri sakatlanmaktan futbol oynamaya firsat bulamiyor,bence cagirilmamali Gökhan Zan Milli takima.Ibrahim Toraman`da cok kolay hata yapan biri,ilk goldeki hatasi tam bir komediydi.
Serdar Kulbilge`de büyük bir düsüs var,bu cok net belli.Simardigi kesin,bence vasat bir kaleci kendisi,üstüne gelen toplari kurtarir ama köselere ucamaz.Refleksleri hic iyi degil.Milli takimin kalesini Hakan Arikan veya Orkun Usak korumali.
Bu bize bir ders olsun,ve Fatih Terim artik düzgün kadroyu cikarsin!!!
Roberto Baggio
22.Ağustos.2006, 07:28
ya arkadaslar bu forumda serdar özkan arda'dan daha iyi diyen bi arkadas vardı ))))
Fernando Gago
22.Ağustos.2006, 07:29
Birakin ikiside vasatin altinda isimler,cok hata yapan isimler.Zaten biri sakatlanmaktan futbol oynamaya firsat bulamiyor,bence cagirilmamali Gökhan Zan Milli takima.Ibrahim Toraman`da cok kolay hata yapan biri,ilk goldeki hatasi tam bir komediydi.
EE F.Terim kimi oynatacak defansta Serveti mi ?
anilton
22.Ağustos.2006, 07:34
ya arkadaslar bu forumda serdar özkan arda'dan daha iyi diyen bi arkadas vardı ))))
Ben dedim.Hala da aynı düşünceyi savunuyorum.Bugünde gördüğümüz gibi Arda bir var bir yok.Süreklilik yok.Ayağına top gelirse oynuyor.Topsuz oyunda sıfır.Çok kolay sakatlanıyor.Serdar Özkan oyunun tamamında ön planda.Oyunda kaybolmuyor.Topsuz oyunda da var.Defansa yardım ediyor.Arda gibi çizgiye inip orta açmıyor.Geriden orta açma özelliğine sahip.Bu arada Ümit Milli Takım maçında 1 gol attı Serdar Özkan.Geliyor bekleyin...
Roberto Baggio
22.Ağustos.2006, 07:36
ooo hosgeldin anilton arda yı izledin mi canım?
El Comandante
22.Ağustos.2006, 07:36
EE F.Terim kimi oynatacak defansta Serveti mi ?
Yasin Cakmak,Bekir Irtegün ve arastirilirsa bulunacak defanslar,bu arastirmalar yurtdisinda da olmali.Bir Serdar Tasci elimizden kacti,bir tane daha kacmasin! Biz bu defanslarla bir yere gelemeyiz,kusura bakmayin.Eger Avrupa Sampiyonasinda iddali olmak istiyorsak bu defanslarla gitmeez!
Ibrahim Toraman hadi bir nebze iyi,ama Gökhan hic iyi degil,paso sakatlaniyor,yavas,kademe hatasi yapiyor.Gercekten kötü bir isim.Milli takimi haketmiyor.
BlackEagle19o3
22.Ağustos.2006, 07:37
Ibrahim ve Gökhan ne zaman Türkiye`nin en iyi savunmacilari oldularki,hatalarina ragmen hala bu unvanlarini koruyor diyorsunuz ?
Tabi stoper ikilisi Emre Aşık-Servet olmalı zaten...İbrahim ve Gökhan değilse kim Türkiye'nin en iyi savunmacıları sen söyle de biz de öğrenmiş oluruz...Toraman'ın başka bir hatasaını bana söyler misin?Çok kolay hata yapıyor demişsin.Bu maçın dışında en ufak bi hatasını hatırlatır mısın bana...
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 07:37
Aynen katılıyorum Tarık.
Tek pozisyon olarak bakma ama. Defansin uzerindeki baski olarak bak. Diyelimki bundan bir onceki defansin karsiladigi atagi bir DM engelleyebilrdi fakat oyle bir oyuncu olmadigi icin engelleyemedi, defans mudahele yapti. Boyle 9 pozisyon olsa zaten defans oyuncusu 1/10'lik hakkini dolduruyor ve bir dahaki ilk pozisyonda hatayi yapiyor. Sonucta Toraman'da insan Zan'da.
Seni de anliyorum TSL'de iyi is yaparlar ama avrupa'da fos cikarlar diyorsun. Peki senin o saydigin oyuncular su an forma sansi bulan oyunculardan daha mi iyi? Bence degil. Yani defansin ortasinda pek bir alternatifimiz yok.
Bence de değil ama en azından gelecek vaad ediyorlar. Yani yaşları daha genç, kendilerini gösterebilirler. Gökhan ve İbrahim'den bir şey olmayacağı kabak gibi ortada artık, diğerlerine de Gökhan ve İbrahim kadar şans verirsek belki istediğimiz defans oyuncularını buluruz, en azından hazırlık maçlarında bu şans verilebilir.
7.5M€ v 3.5m€ luk adamlarda rezil rüsva ediyorlar... En azından bu adamlar maliyeti daha ucuz...İ.Toraman çok kere BJK yi kurtartmıştır... Ön Lberoların olmayışını geçmişsin kafayı sen stoperlere takmışsın...
Diyosunki ortayı açtırdı... Takımda DM olsa belki o adam oraya gidcemicekti bile... Bende savunmuyorum İ. Toraman-G.Zan süperler diye ama sadece gözünü kapatıp BJK li diye eleştirme...
Yahu bu yorumunu git Güldür Bakalım yarışmasında söyle, kesin birinci olursun. 7.5 milyon Euro mu? 2.5 milyon Euro mu? Yahu bol keseden sallamak ne kadar da kolay...
Beşiktaşlı olduğu için eleştirmiyorum, ikisi de kötü futbolcu, şimdi sırf Beşiktaşlılar için iyi futbolcu mu demeliyim bu adama? Beşiktaşlılar dışında bu ikiliyi beğenen yok zaten :)
Bir maç kötü mü? Kötü olduğu sadece bir maç olsa iyi, her maç kötüler.
Serdar Kulbilge`de büyük bir düsüs var,bu cok net belli.Simardigi kesin,bence vasat bir kaleci kendisi,üstüne gelen toplari kurtarir ama köselere ucamaz.Refleksleri hic iyi degil.Milli takimin kalesini Hakan Arikan veya Orkun Usak korumali.
Bu bize bir ders olsun,ve Fatih Terim artik düzgün kadroyu cikarsin!!!
Dediklerinin her harfine, noktası virgülüne katılıyorum dostum :) Söylenecek her şeyi söylemişsin, altına imzamı atmaktan başka bir şey de bırakmamışsın bana.
El Comandante
22.Ağustos.2006, 07:38
Tabi stoper ikilisi Emre Aşık-Servet olmalı zaten...İbrahim ve Gökhan değilse kim Türkiye'nin en iyi savunmacıları sen söyle de biz de öğrenmiş oluruz...Toraman'ın başka bir hatasaını bana söyler misin?Çok kolay hata yapıyor demişsin.Bu maçın dışında en ufak bi hatasını hatırlatır mısın bana...
Sen ilk basta Toraman`in oynadigi milli maclari izle sonra gel bana de ne hatalar yapmis?
Servet-Emre dedigimi hatirlamiyorum ben,yoksa bunu sen mi uyduruyorsun ;) Biraz arastirilirsa bunlardan iyi stoperler mutlaka buluruz!
besiktas1903
22.Ağustos.2006, 07:39
oyuncularin hepsi kotu oynadi. hic takim ruhu yakti takim gibi oynamadilar hic sistem taktik falan yoktu. baska takimlara baksan guzel paslasiyorlar ve top onlarin kalesine gelirse de hemen o bolgeyi kapatiyorlar bizimkiler seyrediyorlar. gole gelince ibrahim toraman basta hata yapti sonra serdar gokhan zan ve sabri(ya baska birisiydi) topu izliyorlar. sabri o adami gormesi lazim van gokhani uyarmaliydi. hic takim oyunu yok. takim oyunu olmadan bu is yurumez takimda kim olursa olsun!
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 07:41
Koca Türkiye'de stoper mi kalmadı? Bekir İrtegün, Yasin Çakmak, Aydın Toscalı, Egemen Korkmaz, ... gibi birçok isim var daha milli formayı giymemiş, onlara bir kere şans verilse ne olur? Bekir, Aydın ve Yasin milli takıma geçen sene çağrıldılar ama forma şansı vermedi Fatih Terim ne yazık ki...
Yurtdışında da gurbetçi birçok stoper bulabiliriz. Önder vardı mesela, Toraman'dan da Zan'dan da iyi olan ama ne yazık ki onu da TFF'nin hatası yüzünden milli takımda oynatamıyoruz.
Serdar Taşçı gibi bir adamı kaçırdık, inşallah daha kaçırmayız.
Lionel Andres Messi
isviçre 2-1 hollanda
norveç 2-1 arjantin
macaristan 3-1 italya
danimarka 0-4 irlanda
ermenistan 1-1 portekiz
sonuçta hazırlık maçı bu kadar germeyelim ortalığı?
takım olarak kötüydük ne atak ne press yaptık.2-0 yenildik romanya çok kaliteli bir takım bizde chivu ve mutu gibi isimler lazım.tam bize lazım olan oyuncular.
mesajlarda fanatiklik almış başını gidiyo bu arada.
anilton
ooo hosgeldin anilton arda yı izledin mi canım?
İzledim ve bir pozisyon dışında pek göremedim.Oda sert şut çekipte baldırı çeken tek futbolcudur heralde.İşte Türk futbolunun kalkınamayışının başlıca sebebi.90 dk oyunda olmayan bir adamı tek haraketi ile ilah yapıyoruz.Türkiye'de adam topuğuyla rakibe pas verse alkışlıyoruz... :confused:
Fernando Gago
22.Ağustos.2006, 07:42
Yasin Cakmak,Bekir Irtegün ve arastirilirsa bulunacak defanslar,bu arastirmalar yurtdisinda da olmali.Bir Serdar Tasci elimizden kacti,bir tane daha kacmasin! Biz bu defanslarla bir yere gelemeyiz,kusura bakmayin.Eger Avrupa Sampiyonasinda iddali olmak istiyorsak bu defanslarla gitmeez!
Ibrahim Toraman hadi bir nebze iyi,ama Gökhan hic iyi degil,paso sakatlaniyor,yavas,kademe hatasi yapiyor.Gercekten kötü bir isim.Milli takimi haketmiyor.
İbrahim Toraman-Gökhan Zan ikilisinden bende memnun değilim ama başka çaremiz yok... Bekir ve Yasin bu maçta veya diğer maçta oynasalar ne yapacaklar ya Allah aşkına siz inanıyor musunuz Yasin Bekir İ.Toramadan veya Gökhan Zandan iyi ... Bence en büyük suçlardan biride Büyük takımlarımızda Galatasaray Bülent Kormaz dışında uzaun zamandır bütün dcler yabancı değil mi ? fenerbahçe zten malum ne zaman türk oyunculara güvendide oynattı ? F.terim ne yapsın bir yerde
BlackEagle19o3
22.Ağustos.2006, 07:42
Bir maç kötü mü? Kötü olduğu sadece bir maç olsa iyi, her maç kötüler.
Neden o zaman en az golü Beşiktaş yedi geçen sene?Runje mi çok iyi kaleciydi yoksa?Şimdi bana gelip en az golü Fenerbahçe yedi dersin sen;)Son haftadaki Kayseri maçını da hesaba katarsın.Nerdeyse paf takımla çıkılmış.Kalede 16lık Erdem;)...
Fernando Gago
22.Ağustos.2006, 07:43
Koca Türkiye'de stoper mi kalmadı? Bekir İrtegün, Yasin Çakmak, Aydın Toscalı, Egemen Korkmaz, ... gibi birçok isim var daha milli formayı giymemiş, onlara bir kere şans verilse ne olur? Bekir, Aydın ve Yasin milli takıma geçen sene çağrıldılar ama forma şansı vermedi Fatih Terim ne yazık ki...
Sen bu saydığı isimlerin İbrahim Toramadan daha mı iyi olduğunu düşünüyorsun :)
El Barto
Bekirler Yasinler Egemenler zaten bu maçlarda oynayacaklar ki alışacaklar. ;;)
Belki şu anda Zan ve Toraman ikilisi en ideal ikili gibi duruyor ama çok fazla hata yapabiliyorlar bazen buda takıma pahalıya mal oluyor. Hiç olmazsa hazırlık maçlarında alternatifler düşünülmeli.
El Comandante
Yurtdışında da gurbetçi birçok stoper bulabiliriz. Önder vardı mesela, Toraman'dan da Zan'dan da iyi olan ama ne yazık ki onu da TFF'nin hatası yüzünden milli takımda oynatamıyoruz.
Serdar Taşçı gibi bir adamı kaçırdık, inşallah daha kaçırmayız.
++++
Bu stoperlerde simdiki stoperlerimizden kat kat daha iyiler.Daha gencler,yetenekliler.Milli takimimiza cok yararli olurlar uzun yillarca.Avrupa`da zaten ufak capli bir arastirmada iyi bir defans buluruz muhakkak.
Fıratcan Alçınkaya
22.Ağustos.2006, 07:44
Yahu bu yorumunu git Güldür Bakalım yarışmasında söyle, kesin birinci olursun. 7.5 milyon Euro mu? 2.5 milyon Euro mu? Yahu bol keseden sallamak ne kadar da kolay...
Beşiktaşlı olduğu için eleştirmiyorum, ikisi de kötü futbolcu, şimdi sırf Beşiktaşlılar için iyi futbolcu mu demeliyim bu adama? Beşiktaşlılar dışında bu ikiliyi beğenen yok zaten
hyr sen G.Zan-İ.Toraman iklisi BJK yi Avrupa da rezil ediyor demişsin... Bende onlardan daha pahalı Edu-Lugano da rezil ediyor dedim...
Takımda en libero yok diyoruz sen halen diyosun sağdan gelen orta DMC yoksa stoper elbette kötü oynar... Haa şunu da kabul ediyorum hata yaptı Toraman... Ama bütün yükü atmayın savunmanın üstüNe...
Güldür bakalım ı izlemiyom sen demekki izliyosun ki biliyosun izle bakalım belki 1-2espri kaparsın...
TürkuAz
22.Ağustos.2006, 07:46
Türkiye'de adam topuğuyla rakibe pas verse alkışlıyoruz... :confused:
Özgün yorumlar yapalım lütfen..
besiktas1903
22.Ağustos.2006, 07:46
herkes takti ibrahim toraman ve gokhan zana. bekir ve yasine mi guvencez milli macta.
El Comandante
22.Ağustos.2006, 07:47
Neden o zaman en az golü Beşiktaş yedi geçen sene?Runje mi çok iyi kaleciydi yoksa?Şimdi bana gelip en az golü Fenerbahçe yedi dersin sen;)Son haftadaki Kayseri maçını da hesaba katarsın.Nerdeyse paf takımla çıkılmış.Kalede 16lık Erdem;)...
Allah askina hatirla gecen senenin 2.yarisini.8 maciniz 1-0 bitmisti.Kimin sayesinde?Stoperleriniz sayesin demi,yoksa devlesen Runje sayesinde mi ?Hepiniz burada Runje Runje diye bagiriyordunuz,muhtesem kalecilik yapiyor diyordunuz,cok formda diyordunuz.Simdi neden Runje iyi kalecilik yapmadi diyorsnuz ?Gecen sene sizin az gol yemenizdeki en büyük pay Runje`dedir!
Fernando Gago
22.Ağustos.2006, 07:48
Yav beyler yapmayın etmeyin TSLde ne kadar türk dc varsa yazmışsınız :D egemen bekir aydın ibrahim toramadan iyi mi ?
Roberto Baggio
22.Ağustos.2006, 07:48
İzledim ve bir pozisyon dışında pek göremedim.Oda sert şut çekipte baldırı çeken tek futbolcudur heralde.İşte Türk futbolunun kalkınamayışının başlıca sebebi.90 dk oyunda olmayan bir adamı tek haraketi ile ilah yapıyoruz.Türkiye'de adam topuğuyla rakibe pas verse alkışlıyoruz... :confused:
serdar özkan da insallah arda nın yolunda ilerler arkadas ama şu an arda daha iyi sen ne dersen de........:icon_cool:
BlackEagle19o3
22.Ağustos.2006, 07:49
herkes takti ibrahim toraman ve gokhan zana. bekir ve yasine mi guvencez milli macta.
Onlar oynatılabilirdi.Ne de olsa hazırlık maçı;)Ama önemli maçlarda bu adamlara güvenilmez.Toraman-Zan ikilisinden vazgeçilmez!.Ya G.Zan'dan belki vazgeçilip yerine Servet veya Bekir İrtegün oynatılabilir ama Toraman'ı kesecek adam yok şu an;)Heleki bu Yasin Çakmak,Aydın Toscalı,egemen Korkmaz hiç olamaz.İntihar olur...
Fernando Gago
22.Ağustos.2006, 07:49
serdar özkan da insallah arda nın yolunda ilerler arkadas ama şu an arda daha iyi sen ne dersen de........:icon_cool:
Saha Dışında arda yolunda ilerlemesinde :)
anilton
22.Ağustos.2006, 07:50
Aman aman...
İnşallah Arda'nın yolunda ilerlemez...
besiktas1903
ben basta fatih terim begniyordum takima iy oyunculari cagriyordi ama hic takim gibi oynatmiyor. takim oyunu yok top ayamiza gelirse nereye atacamiz bilemiyoruz ve yanlis yere attiyoruz.
eGowiCh
Geçen senenin en az gol yiyen takımı Beşiktaş mıydı? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum. Runje'nin ne kadar süper bir kaleci olduğunu gördük geçen yıl, kaç tane golü önledi o saçma ofsayt taktiğine ve defansına rağmen...
Sen bu saydığı isimlerin İbrahim Toramadan daha mı iyi olduğunu düşünüyorsun :)
Ben daha iyi olduğunu değil, zamanla DAHA İYİ OLACAĞINI düşünüyorum.
Bekirler Yasinler Egemenler zaten bu maçlarda oynayacaklar ki alışacaklar. ;;)
Belki şu anda Zan ve Toraman ikilisi en ideal ikili gibi duruyor ama çok fazla hata yapabiliyorlar bazen buda takıma pahalıya mal oluyor. Hiç olmazsa hazırlık maçlarında alternatifler düşünülmeli.
İşte bir Beşiktaşlı'dan bunu duymak sevindirici, son derece objektif ve akılcıl bir yorum. Aynen katılıyorum.
++++
Bu stoperlerde simdiki stoperlerimizden kat kat daha iyiler.Daha gencler,yetenekliler.Milli takimimiza cok yararli olurlar uzun yillarca.Avrupa`da zaten ufak capli bir arastirmada iyi bir defans buluruz muhakkak.
Aynen katılıyorum.
hyr sen G.Zan-İ.Toraman iklisi BJK yi Avrupa da rezil ediyor demişsin... Bende onlardan daha pahalı Edu-Lugano da rezil ediyor dedim...
Takımda en libero yok diyoruz sen halen diyosun sağdan gelen orta DMC yoksa stoper elbette kötü oynar... Haa şunu da kabul ediyorum hata yaptı Toraman... Ama bütün yükü atmayın savunmanın üstüNe...
Güldür bakalım ı izlemiyom sen demekki izliyosun ki biliyosun izle bakalım belki 1-2espri kaparsın...
Edu-Lugano rezil mi ediyor? Yahu bunlar milli futbolcu mu bizim ülkemizi rezil etsin? Ayrıca Edu-Lugano Avrupa'da böyle bariz hatalar yapmadılar, istersen maçları beraber oturup en baştan izleyelim.
Savunmanın ilk hatası değil bu!!! Bu savunma defalarca hata yaptı, taktınız bir ön liberoya!!!
Güldür Bakalım'da seni izlemeyi isterdim bu komik yorumlarını orada görmek beni güldürürdü ekran başında. Sen yoksun diye izlemiyorum maalesef.
BlackEagle19o3
22.Ağustos.2006, 07:51
Allah askina hatirla gecen senenin 2.yarisini.8 maciniz 1-0 bitmisti.Kimin sayesinde?Stoperleriniz sayesin demi,yoksa devlesen Runje sayesinde mi ?Hepiniz burada Runje Runje diye bagiriyordunuz,muhtesem kalecilik yapiyor diyordunuz,cok formda diyordunuz.Simdi neden Runje iyi kalecilik yapmadi diyorsnuz ?Gecen sene sizin az gol yemenizdeki en büyük pay Runje`dedir!
Runje'nin Sivas maçı dışında kurtardığı maç yok;)Ben maçların hepsini izledim merak etme.Bence sen de bi daha tarafsız gözle izle.Toraman'dan iyi Türk dc var diyen adamın futbol bilgisinden şüphe ederim.G.Zan konusunda o kadar iddaalı değilim;)
besiktas1903
22.Ağustos.2006, 07:53
Onlar oynatılabilirdi.Ne de olsa hazırlık maçı;)Ama önemli maçlarda bu adamlara güvenilmez.Toraman-Zan ikilisinden vazgeçilmez!.Ya G.Zan'dan belki vazgeçilip yerine Servet veya Bekir İrtegün oynatılabilir ama Toraman'ı kesecek adam yok şu an;)Heleki bu Yasin Çakmak,Aydın Toscalı,egemen Korkmaz hiç olamaz.İntihar olur...
zaten busuru oyuncu denedi bu yuzden takim alisamiyor birbirlerine. once takimi oturtsun oyuncular birbirlerine tanisinlar nereye pas atacani bilsinler.
TürkuAz
22.Ağustos.2006, 07:53
Saha Dışında arda yolunda ilerlemesinde :)
Aman aman...
İnşallah Arda'nın yolunda ilerlemez...
Arda Turan, Türkiye'nin en iyi sol kanat oyuncusudur.Herşeyiyle..
Fernando Gago
22.Ağustos.2006, 07:54
Ben daha iyi olduğunu değil, zamanla DAHA İYİ OLACAĞINIdüşünüyorum.
ne kadar zamanla 1 maçla mı alışacaklar önümüzde zor maçlar var ne olursa olsun bu adamlara güvenmemiz gerek yasin bu sene fenerbahçede banko oynasın önce ... bekir egemen aydın örneklerini sadece saysısal fazlalık olsun diye yazdığınısızı düşünüyotum heralde ciddi değilsinizdir
Fernando Gago
Ben saha içinden değil saha dışından bahsediyorum...
eGowiCh
Runje neredeyse Beşiktaş'ı şampiyon yapacaktı, hala kurtardığı maç yok diyorsunuz!
Türkiye'nin en iyi stoperi Toraman'sa yandık demektir. Kimlere kaldık yahu! Bülent Korkmaz'ı geri istiyorum!
Yasin Çakmak geçen sene 32 lig maçında forma giydi, epey de üstün performans sergiledi, ayrıca Fenerbahçe'nin bu haftaki Antepspor maçında da harikaydı. Kumaşının iyi olduğunu belli etti.
Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Aydın Toscalı, bunlar da aynı şekilde... Şans verilsin, ben eminim Gökhan Zan ve Toraman'ı yedek kulübesine mahkum edeceklerdir.
Fıratcan Alçınkaya
22.Ağustos.2006, 07:55
Fenerbahçe de oynamıyoarlarmı bu adamlar evet... G.Zan v İ.Toraman sanki razil mi ediyor BJK yi, Lugano-Edu da onlardan bir farkı yok...
Ön Liberö ye takarız tabi ön liberosuz olurmu işte yorumuna bak yahu sırf savunmayı karalican diye gözün görmüyor bişey defans hata yapar bu bişey değil ama önlerinde tabiki adam olması gerek...
Egemen ayrıca gzl diyosunda Serdar Kurtuluş gibi bir yeteneğide oynatımıyor F.Terim...
BlackEagle19o3
ne kadar zamanla 1 maçla mı alışacaklar önümüzde zor maçlar var ne olursa olsun bu adamlara güvenmemiz gerek yasin bu sene fenerbahçede banko oynasın önce ... bekir egemen aydın örneklerini sadece saysısal fazlalık olsun diye yazdığınısızı düşünüyotum heralde ciddi değilsinizdir
Arkadaş bizim yorumlarımıza güldüğünü söylüyor ama kendisi komik duruma düşüyor farkında değil;)
Fernando Gago
Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Aydın Toscalı, .
Baki'yi unutmuşun;;)
anilton
22.Ağustos.2006, 07:56
Vay beee...
Barış Özbek'te en iyi sağ kanat hatta...
TR.CaPTaiN
Serdar Özkan çok yetenekli genç. Yavaş yavaş milli takıma alıştırılması gerekir.
eGowiCh
Zamanla! 1 maçla, 10 maçla, bu oyuncuya bağlıdır!
Sen İbrahim Toraman'ın yaptığı hataları izle, sonra gel bana anlat hata yapmıyor diye :) Toraman'dan, Zan'dan oluşan defans Kasımpaşa'dan gol yedi. Üstelik ceza sahasında bir adam vardı. En yakın örnek bu. Dahasını sen daha iyi bilirsin.
TürkuAz
Futbolculuk hayatını önemli derecede etkilemeyecek, kulübüne zarar geitrmeyecek davranışları olmadığı müddetçe, bir futbolcu saha dışında [özel hayat] istediği şekilde yaşayabilir.Buna kimse karışamaz..
Futbolu ile değerlendirelim, malum konumuz "Futbol."
Roberto Baggio
22.Ağustos.2006, 07:57
eğer dışardaki hayattan bahsediyosak ohooo arda hiç birşey........
Fernando Gago
Fenerbahçe de oynamıyoarlarmı bu adamlar evet... G.Zan v İ.Toraman sanki razil mi ediyor BJK yi, Lugano-Edu da onlardan bir farkı yok...
Fırat bari sen yapma Lugano Edu çok iyi topçular geçen sene hazırlık kampına katılamadılar ve kaynaşmalar zor oldu bu sene anderlcht maçında beraber oynadılar harikaydılar
besiktas1903
yasin cakmaki ben de beniyorum ama avrupa kupasinda oynatmam. once fenerbahcede oynasin tecrube kazansin sorna iy oynarsa sans zaten verilir.
TürkuAz
Vay beee...
Barış Özbek'te en iyi sağ kanat hatta...
Sen öyle söylersinde ben inkar eder miyim?
Fıratcan Alçınkaya
22.Ağustos.2006, 07:58
Sen İbrahim Toraman'ın yaptığı hataları izle, sonra gel bana anlat hata yapmıyor diye :) Toraman'dan, Zan'dan oluşan defans Kasımpaşa'dan gol yedi. Üstelik ceza sahasında bir adam vardı. En yakın örnek bu. Dahasını sen daha iyi bilirsin.
Lugano-Edu hiç gol yemedi oynadıklarında takımları ne yaprsın işte...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Fırat bari sen yapma Lugano Edu çok iyi topçular geçen sene hazırlık kampına katılamadılar ve kaynaşmalar zor oldu bu sene anderlcht maçında beraber oynadılar harikaydılar
Yahu Egemen öyle bir söylüyorki Avrupa da BJK yi sanki G.Zan-İ.Toraman her maç yakıyor gibi... Lugano-Edu dadah pahalı olmalarına rağmen çok bir fark yok demeye çalışıyorum...
Fernando Gago
22.Ağustos.2006, 08:00
Futbolculuk hayatını önemli derecede etkilemeyecek, kulübüne zarar geitrmeyecek davranışları olmadığı müddetçe, bir futbolcu saha dışında [özel hayat] istediği şekilde yaşayabilir.Buna kimse karışamaz..
Ama istisnasız bütün futbolcularda özel hayat saha içine müdahale ediyor ... Dünyada bunun bir çok örnekleri var o yüzden edebiyat yapmaya gerek yok saha içini etkilemicekse istediğini yapsın diye boş bir laf olamaz ( Tarık medyada konuşulduğu için söylüyorum lütfen tartışmayalım buda bnm görüşrüm )
BlackEagle19o3
22.Ağustos.2006, 08:00
Yahu Kasımpaşa gol atamaz mı.Ne alakası var bununla.De Nigris Fener'e gol attığında ceza sahasında tek başınaydı.Yasin'in suçu o zaman.Haa evet Yasin de berbat futbolcu oldu şimdi.Edu'nun Beşiktaş maçında yaptığı hatayı hatırlatırım.O zaman neden bu adamı yerden yere vurmadın.Tabi Fenerbahçe oyuncusu.Hatta Milan'ın elinden kaptınız onu.
TürkuAz
22.Ağustos.2006, 08:01
Tartışmak istemiyorum Deniz..:)
Herkes aynı düşünmek zorunda değil..
anilton
22.Ağustos.2006, 08:02
Ben şahsen "Futbol" bakımından değerlendirdim.Fizik gücünün yetersizliği,çabuk sakatlanması,topsuz oyunda olmaması ve oyundaki sürekliliğinin olmaması Arda'nın çok iyi olmasını engelleyen faktörler bana göre...
eGowiCh
Gol yemek başka, hatalı gol yemek başkadır. Bunu ayırt edelim önce.
Lugano ile Edu bariz hatalar yaparak Avrupa'da gol yemediler. Kalecinin bir takım hatalarından veya taktik hatasından gol yediler, defansın bariz hatası yoktu.
Yahu bu zihniyetle biz iyi futbolcu falan çıkaramayız. Bir Arda nasıl doğdu, hepiniz biliyorsunuzdur. V.Manisaspor'da çok şans buldu, ertesi sene Galatasaray'da banko oynadı ve parladı, milli takımda da artık banko ve hakediyor. Stoper konusunda da Fatih Terim biraz daha yenilikçi davransa, belli adamlarda ısrar etmese eminim defansif problemimiz de çözülecektir. Verin şansı, en azından hazırlık maçlarında, ondan sonra değerlendirin, performansı iyiyse oynatın resmi müsabakada, görün... Şans verilmeden hiçbir şey olmaz.
besiktas1903
defans forvette basliyor. takimda 11 kisi var sadece 2 3 kisi defans yapiyor.
Fernando Gago
22.Ağustos.2006, 08:03
Lugano ile Edu bariz hatalar yaparak Avrupa'da gol yemediler. Kalecinin bir takım hatalarından veya taktik hatasından gol yediler, defansın bariz hatası yoktu.
89da AZ Deplasmanında yenilen golde Edu kafa vuramıyor boşa çıyor ve 2 kişi boş kalıp gol oluyor al sana BARİZ hata
anilton
22.Ağustos.2006, 08:04
Sen öyle söylersinde ben inkar eder miyim?
Objektif bakmayı ögrenmeliyiz.Görmek istediğimiz gibi bakmamalıyız...
BlackEagle19o3
22.Ağustos.2006, 08:05
Yahu bu zihniyetle biz iyi futbolcu falan çıkaramayız. Bir Arda nasıl doğdu, hepiniz biliyorsunuzdur. V.Manisaspor'da çok şans buldu, ertesi sene Galatasaray'da banko oynadı ve parladı, milli takımda da artık banko ve hakediyor. Stoper konusunda da Fatih Terim biraz daha yenilikçi davransa, belli adamlarda ısrar etmese eminim defansif problemimiz de çözülecektir. Verin şansı, en azından hazırlık maçlarında, ondan sonra değerlendirin, performansı iyiyse oynatın resmi müsabakada, görün... Şans verilmeden hiçbir şey olmaz.
Tamam haklısın şans verilmesi lazım ama diğer adamları yerden yere vurnak ne derece doğru.
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 08:05
Yahu Kasımpaşa gol atamaz mı.Ne alakası var bununla.De Nigris Fener'e gol attığında ceza sahasında tek başınaydı.Yasin'in suçu o zaman.Haa evet Yasin de berbat futbolcu oldu şimdi.Edu'nun Beşiktaş maçında yaptığı hatayı hatırlatırım.O zaman neden bu adamı yerden yere vurmadın.Tabi Fenerbahçe oyuncusu.Hatta Milan'ın elinden kaptınız onu.
De Nigris'in golünde Can'ın hatası var, Can da berbat futbolcu, bunu belirtiyorum. Yasin'in o pozisyonda hatası yok.
Edu Brezilya Milli Takımına da çağrılan, Milan tarafından da istenmiş olan bir futbolcudur. Ben Avrupa maçlarındaki hatalardan bahsediyorum, Türkiye'den değil.
89da AZ Deplasmanında yenilen golde Edu kafa vuramıyor boşa çıyor ve 2 kişi boş kalıyor al sana BARİZ hata
O pozisyonu tekrar izlemeni öneririm veya hafızanı tekrar yokla. Edu'nun hatası yok orda. Diyelim ki var, bu bariz hataysa, Toraman'ın bugün yaptığı, Gökhan'ın ıskaladıkları barizin de öteside hatalar o zaman :)
Roberto Baggio
22.Ağustos.2006, 08:06
sen objektif bakmıyorsun ki tarık abi baksın:icon_cool:
Fernando Gago
22.Ağustos.2006, 08:07
O pozisyonu tekrar izlemeni öneririm veya hafızanı tekrar yokla. Edu'nun hatası yok orda. Diyelim ki var, bu bariz hataysa, Toraman'ın bugün yaptığı, Gökhan'ın ıskaladıkları barizin de öteside hatalar o zaman :)
O golü unutmam mümkün değil videosu varsa koyun hep beraber izleyelim Edu kafaya çıkıyor vuramıyor 2 kişi boş kalıyor zaaten kaleyi bulan her şut gol olduğu için o pozisyonda gol oldu... ben zaten 1 pozisyonda oyuncuları değerlendirmem dediğin pozisyonlar için bir şey diyemem
TürkuAz
22.Ağustos.2006, 08:08
Bunu görmen güzel, devam et..
Bence hazırlık maçlarına bu kadar takılmamak gerekir.Nitekim, büyük takımların kolay rakiplerine yenildiğini de görüyoruz..
anilton
22.Ağustos.2006, 08:10
sen objektif bakmıyorsun ki tarık abi baksın:icon_cool:
Ben gayet objektifim.Orkun milli takıma alınmalıdır diyende bendim.İ.Üzülmez'in yerine Volkan Yaman oynamalı diyende ben...
Fıratcan Alçınkaya
Lugano ile Edu bariz hatalar yaparak Avrupa'da gol yemediler.
Egemen Show...
SYLaR
İlk yediğimiz gol yedik golü hiçbir futbolcu bişey bile demedi.Arada bi Hamit döndü birine bişey dedi.Bülent Korkmaz gibi defans lazım Milli Takıma.Hırslı,futbolculara moral kazandırabilecek,defansı toparlayacak biri.Kalite o kadar önemli değil.Ama görünen o ki hırslı,defansı toparlayacak,yenilen golden sonra moral verip ortamı düzeltebilecek biri yok Milli Takımda
BlackEagle19o3
De Nigris'in golünde Can'ın hatası var, Can da berbat futbolcu, bunu belirtiyorum. Yasin'in o pozisyonda hatası yok.
Edu Brezilya Milli Takımına da çağrılan, Milan tarafından da istenmiş olan bir futbolcudur. Ben Avrupa maçlarındaki hatalardan bahsediyorum, Türkiye'den değil.
Tamam da Toraman'ın da Kasımpaşa'nın golünde hatası yok;)
Edu ve Lugano hiç hata yapmayan futbolcular değil.Lugano'nun copa america performansı ortada!Edu'nun Beşiktaş maçındaki hatası da ortada;)
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 08:11
Yedek kadroyla çıksak, veya genç bir kadroyla, yenilsek, eyvallah, ama bu tam kadro yani! Eksiksiz kadroyla çıkıyoruz, yine de yeniliyoruz.
besiktas1903
22.Ağustos.2006, 08:11
fatih terim onumuzdeki malta maci takimi iy kurar ve oyunculari guzel hazirlar. bu mactan ders almisdir aurelio, serdar ya huseyin ilk 11 de olmali.
BlackEagle19o3
22.Ağustos.2006, 08:12
Allahım ya kadro eksiksiz diyorsun bi de.Ön libero olmayan takım olur mu:mad:
Fernando Gago
22.Ağustos.2006, 08:13
Yedek kadroyla çıksak, veya genç bir kadroyla, yenilsek, eyvallah, ama bu tam kadro yani! Eksiksiz kadroyla çıkıyoruz, yine de yeniliyoruz.
DMsiz oynayan Futbol tarihinde kaç takım var ?
anilton
Bunu görmen güzel, devam et..
Bence hazırlık maçlarına bu kadar takılmamak gerekir.Nitekim, büyük takımların kolay rakiplerine yenildiğini de görüyoruz..
Bu maç kesinlikle ölçü değil benim için.Arda'nın sırf 1-2 aylık belli bir periyottaki yüksek performansı ile en iyi ilan edilmesi çok yanlış geliyo bana.Kaç aydır Arda ne oynuyor.Biri bana onu söylesin...
SYLaR
Takım kursa ne yazar.Takımın tek taktiği var oda yanlara pas ve duran toplar.Futbolcular araya pas atmıyor.Bir iki kişi geçip ceza sahasına girmiyolar.Son zamanlarda bi hatırladığım gökdeniz'in golü var.
Tek taktiğimiz var yanlara pas.Bu taktiklede anca şansımız yaver gitti mi kazanırız
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 08:15
Ben kadro eksiksiz diyorum, DİZİLİŞ VEYA TAKTİK değil! Onu öve öve bitiremediğiniz Terim'e sorun!!!
Lugano veya Edu'yu beğenmeyebilirsin ama ben beğeniyorum. Fenerbahçeli değilsin, beğenip beğenmemen bir şeyi değiştirmez.
Ama Gökhan Zan ile Toraman milli futbolcudur ve ben de ülkemin milli takımının destekçisi olarak ikisini de beğenmiyor ve bu formayı haketmediklerini düşünüyorum. İtirazın var mı?
besiktas1903
22.Ağustos.2006, 08:17
İlk yediğimiz gol yedik golü hiçbir futbolcu bişey bile demedi.Arada bi Hamit döndü birine bişey dedi.Bülent Korkmaz gibi defans lazım Milli Takıma.Hırslı,futbolculara moral kazandırabilecek,defansı toparlayacak biri.Kalite o kadar önemli değil.Ama görünen o ki hırslı,defansı toparlayacak,yenilen golden sonra moral verip ortamı düzeltebilecek biri yok Milli Takımda
haklisin. ilk yedimiz gol toramanin hatasindan sonra herkez seyredti gokhan zanin arkasindan adam gecti bu adami orda sabri gormeliydi cunku onunden geciyor ve gokhan zana uyarlamaliydi.
bizim butun turk takimlari ayni milli maclari avrupa maclar falan hic zevk alamiyoruz. macta oyuncu ne yapcani bilmiyor herkes bir yere kosuyor. baska takimlar taninmamis oyuncularnan nasil paslasa paslasa oyniyorlar biz niye yapamiyoruz???
BlackEagle19o3
22.Ağustos.2006, 08:18
Ama Gökhan Zan ile Toraman milli futbolcudur ve ben de ülkemin milli takımının destekçisi olarak ikisini de beğenmiyor ve bu formayı haketmediklerini düşünüyorum. İtirazın var mı?
Benim itirazım olması bişey değiştirmez.Fatih Terim'in itirazı var demek ki.G.Zan-Toraman ikilisi devam edecek.Hem Beşiktaş hem milli takımdaki performanslarıyla da sen ve senin gibileri utandıracak.Adım gibi eminim;)
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 08:20
Zan'ı beğenen sadece Beşiktaşlılar zaten, başka beğenen görmedim. Benim objektif, takım tutmayan akrabalarım dahi bu ikiliyi bugün hiç beğenmedi. Siz nasıl beğeniyorsunuz, anlamak zor... Farklı maçları izledik galiba.
Fernando Gago
22.Ağustos.2006, 08:21
Zaten Uzun süreden beri ilk defa İbrahim Toraman oynadı F.terim Servet ve E.Aşık facialarından sonra oynattı
besiktas1903
22.Ağustos.2006, 08:22
bende bugun bu ikiliyi begenmedim ama takim kotu oynadu bu ikilimi bizi kurtaricak butun takim kotu oynadi kaleciden forvete kadar.
BlackEagle19o3
22.Ağustos.2006, 08:22
Zan'ı beğenen sadece Beşiktaşlılar zaten, başka beğenen görmedim. Benim objektif, takım tutmayan akrabalarım dahi bu ikiliyi bugün hiç beğenmedi. Siz nasıl beğeniyorsunuz, anlamak zor... Farklı maçları izledik galiba.
Yahu hala farklı maçı mı izledik diyorsun.Bi maçla değerlendiriyorsun adamları.Ben dedim mi bu maçta iyidiler.Aksine kötüydüler dedim.Zan konusunda dediğim gibi ilk 11 başlamayabilir.Toraman'ı beğenmeyen kaç tane adam vardır.Ben de bunu merak ediyorum?
remake
22.Ağustos.2006, 08:23
Ben kadro eksiksiz diyorum, DİZİLİŞ VEYA TAKTİK değil! Onu öve öve bitiremediğiniz Terim'e sorun!!!
Lugano veya Edu'yu beğenmeyebilirsin ama ben beğeniyorum. Fenerbahçeli değilsin, beğenip beğenmemen bir şeyi değiştirmez.
Senin o bahsettigin oyuncular biraz pissinler oyle gelsinler milli takima. Ama piseceklerini pek sanmiyorum cunku Fener hepsini toplar tursusunu kurar seneye. O yuzden su anda elimizde bulnan en iyi yerli defans oyuncularini oynatmaya devam edelim milli takimda. Duzgun bir taktik ile bu kadar siritmazlar cunku senin abarttigin kadar kotu oyuncular degiller. Ama cok istersen Baki Mercimek'i de milli kadroya cagirttirabiliriz. Karsi takimda saglam adam birakmaz bizde gider gollerimizi atariz rahatca.
Beyim sulandi uykudan. Hepinize iyi geceler.
besiktas1903
22.Ağustos.2006, 08:24
gokhan zanin son maclarini begenmiyorum cok sakatlandigi icin sakatliktan kurtulsun oynasin sakatlanmadan bir kac mac gorcez gokhani
Fernando Gago
22.Ağustos.2006, 08:26
Ben bu ikiliyi beğendim demedim daha önce bunu yazdım ama başka çare yok Yasin olursa olur diğerleri yalan olur ancak...
bunun tek nedeni daha önce dediğim gibi F.terim değildir Edu-Lugano-Önder-Luciano-song-Tomas gibi isimler büyük takımlarımızda oynayan ve oynamış yabancılar olduğu için başka bir seçenek kalmıyor Tolga Seyhan vardı bir dönem Dünya Kupa ümidimizi yitirdi Alpay vardı yaptıkları belli Can-Baki saatli bomba eee kim var oyuncu ÇI-KA-RA-MI-YO-RUZ (Bekir Egemen Aydın filan demeyin lütfen :D) ha bide Servet-E.Aşık var :D
remake
22.Ağustos.2006, 08:31
Ben bu ikiliyi beğendim demedim daha önce bunu yazdım ama başka çare yok Yasin olursa olur diğerleri yalan olur ancak...
bunun tek nedeni daha önce dediğim gibi F.terim değildir Edu-Lugano-Önder-Luciano-song-Tomas gibi isimler büyük takımlarımızda oynayan ve oynamış yabancılar olduğu için başka bir seçenek kalmıyor Tolga Seyhan vardı bir dönem Dünya Kupa ümidimizi yitirdi Alpay vardı yaptıkları belli Can-Baki saatli bomba eee kim var oyuncu ÇI-KA-RA-MI-YO-RUZ (Bekir Egemen Aydın filan demeyin lütfen :D) ha bide Servet-E.Aşık var :D
Bekir, Egemen, Aydin...:D
Soz bu sefer yatiyorum.
besiktas1903
22.Ağustos.2006, 08:34
katiliyorum. yasin cakmak kac mac oynucak fenerde mac eksikligi olur.
once fatih terim takim oyununu ogretsin degsik taktik kullansin bu taktikle olmaz kimi oynatirsan oynat bugunki macta yasin cakmak oynasaydi gine yenilirdik sahada takim yoktuki. toraman ve zan napsin takim oynamayinca.
Fıratcan Alçınkaya
22.Ağustos.2006, 08:34
Çanlar Türkiye için çalıyor: 2-0
(A) Milli Futbol Takımı, özel maçta Romanya'ya başkent Bükreş'teki Lia Manoliu Stadı'nda 2-0 yenildi. Maçın gollerini 62. dakikada Dica ve 70. dakikada Mutu kaydetti. 8 Eylül'de oynanacak Malta maçı öncesi son prova olan Romanya müsabakasında oynanan futbol tehlike çanlarının çaldığını hissettirdi. Fatih Terim'in Romanya müsabakasından bir gün önce açıkladığı 11'i maç saatinde değiştirmesi ve kadro seçimi ise maçın ardından en çok konuşulan konu oldu...
Maça her iki takım da birbirini tartarak başladı. Romanya Milli Takımı daha baskılı bir oyun ortaya koyarken, defansta Gökhan Zan ve İbrahim Toraman başarılıydı. Milli Takımımız oyun kurmakta zorluk çekerken, Romanya baskısını artırdı. Ev sahibi takım girdiği pozisyonları değerlendiremezken, A Milli Takımımız ender girdiği pozisyonlarda ise başarılı olamadı. İlk yarının sonlarına doğru Emre sakatlığından ötürü çıkarken, Nihat oyuna dahil oldu. Böylelikle iki takım da devreye 0-0'lık eşitlikle girdiler.
Romanya ikinci yarı işi bitirdi
İkinci yarıya Arda'nın yerine Tümer'i alarak başlayan Milli Takımlar teknik direktörü Fatih Terim oyunda değişikliğe gitti. Romanya ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da oyunun hakimi olan taraftı ve Romanya takımı aradığı golü 62. dakikada Dica ile buldu. Bu dakikalarda oyun disiplininden kopan millilerimiz 70. dakikada Mutu'nun ayağından gelen golle bir anda 2-0 geriye düştü. Fatih Terim ikinci yarıda İbrahim Üzülmez'in yerine Volkan Yaman'ı, Mehmet Topuz'un yerine Hüseyin Çimşir'i, Sabri'nin yerine Gökdeniz'i ve son olarak da Gökhan Ünal'ın yerine Halil Altıntop'u oyuna alsa da bir türlü aradığımız golü bulamayınca, karşılaşma 2-0'lık mağlubiyetimiz ile sonuçlandı.
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda Eylül ayında Malta ve Macaristan ile karşılaşacak olan (A) Milliler, bu maçlara hazırlık niteliğindeki Romanya karşılaşmasında ortaya koyduğu futbolla adeta bizim için tehlike çanlarının çaldığını gösterdi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
Romanya ile Türkiye arasında yapılan (A) milli özel futbol maçının ilk yarısı 0-0'lık skorla sona erdi.
5. dakikada üst üste çalımlarla rakiplerinden kurtulan Arda'nın ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşta, top direğe çarparak oyun alanına döndü.
27. dakikada Hamit'in kullandığı köşe atışında, ceza alanında iyi yükselen Gökhan Ünal'ın kafa şutunda, meşin yuvarlak kaleciden döndü.
32. dakikada defanstan atılan uzun topla kaleciyle karşı karşıya kalan Mutu'nun aşırtma vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
42. dakikada Nihat'ın, oyuna girer girmez kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
52. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe atışında ceza alanı içinde oluşan karambolde topu en son önünde bulan Goiam'ın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Serdar'da kaldı.
60. dakikada Tümer'in sol taraftan yaptığı ortada ceza alanı içinde topla buluşan Nihat'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
62. dakikada sağ taraftan ceza alanına giren Marica'nın pasında kale alanı içinde bomboş durumda topla buluşan Dica, meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi: 1-0.
64. dakikada Nicolita'nın ceza alanına yaptığı ortada arka direkte uygun durumda topla buluşan Mutu'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
69. dakikada sol taraftan yapılan ortada kaleci Serdar topu elinden kaçırdı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Nicolita'nın vuruşunda, top yandan auta çıktı.
71. dakikada Marica'nın pasıyla ceza alanında topla buluşan Mutu, meşin yuvarlağı ağlara göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0.
75. dakikada Hamit'in yaklaşık 30 metreden kullandığı serbest vuruşta, kaleci Lobont meşin yuvarlağı son anda kontrol etti.
76. dakikada yine Hamit'in kullandığı çift vuruşta, kaleci lobont topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.
Karşılaşma Romanya'nın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
ROMANYA: 2 - TÜRKİYE: 0
Stat: Lia Manoliu
Hakemler: Markus Merk, Mathias Auklam, Holger Hesnchel (Almanya)
Türkiye: Serdar, Sabri (Dk. 82 Gökdeniz ), İbrahim Toraman, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez (Dk. 69 Volkan Yaman ), Mehmet Topuz (Dk. 74 Hüseyin ), Hamit, Emre (Dk. 42 Nihat ), Arda (Dk. 46 Tümer ), Tuncay, Gökhan Ünal (Dk. 72 Halil )
Romanya: Lobont, Rat, Chivu, Rasoi, Florentin Petre (Dk. 46 Nicolita ), Marica (Dk. 82 Niculescu ), Marin Petre, Codrea (Dk. 46 Munteanu ), Goiam, Mutu, Dica (Dk. 79 Cristea )
Goller: Dk. 62 Dica, Dk. 71 Mutu (Romanya)
besiktas1903
22.Ağustos.2006, 08:39
Maça her iki takım da birbirini tartarak başladı. Romanya Milli Takımı daha baskılı bir oyun ortaya koyarken, defansta Gökhan Zan ve İbrahim Toraman başarılıydı.
:P speaker yanindaki adamda diyordu adini unuttum defanstakiler napsin onlibero yok falan romanya topu kapinca bizim kaleye dogru gidiyordu orta sahada bunlari durduracak adam yoktu. adam 1 gelir 2 gelir ... 10 gelir sonra da golu yeriz
Fernando Gago
22.Ağustos.2006, 08:41
Mehmet Aurelio Fenerbahçeden sonra Milli takımında değişilmezi oldu :)
TürkuAz
22.Ağustos.2006, 08:44
Mehmet Aurelio Fenerbahçeden sonra Milli takımında değişilmezi oldu :)
Biraz da mecburiyetten aslında..(:
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 08:46
Aslında Serdar Kurtuluş ön liberoda Aurelio'dan çok daha iyi olabilir. Muhteşem bir potansiyel var.
Fernando Gago
22.Ağustos.2006, 08:46
Biraz da mecburiyetten aslında..(:
Doğru diyorsun keşke Aurelio gibi bir oyuncumuz olsada sambacıyı milli takımda oynatmak zorunda kalmasak ...
Roberto Baggio
22.Ağustos.2006, 08:55
Doğru diyorsun keşke Aurelio gibi bir oyuncumuz olsada sambacıyı milli takımda oynatmak zorunda kalmasak ...
zaten onu diyor ya gago:icon_confused:
Atakan38
22.Ağustos.2006, 15:47
Kadro AsLında Çoğu Kişinin İstediği Gibiydi
Mehmet Topuz Oynadı KraL Oynamadı HaLiL Oynadı Bi Sabri Vardı Sizin Istemediğiniz
Ama N Oldu Hıc Bı Sey
Bızde Bu Defans Olduğu Surece Zor Allahtan Servet Yok Gerci OnLarın VeLiahtLarı'da Servet Abisini AratmadıLar
Hıc On Lıbero Demeyin Romanya Bızı Her Sartta Yenerdı AdamLar Super Oynadı
Uzun TopLar FaLan Cok İiiydİ OzeLLikLe
Nyse Grup MacLarı BoLe Olmaz MaLtayıda Macarıstanıda Yenerız
eXcitinG
22.Ağustos.2006, 19:02
Kadro AsLında Çoğu Kişinin İstediği Gibiydi
Mehmet Topuz Oynadı KraL Oynamadı HaLiL Oynadı Bi Sabri Vardı Sizin Istemediğiniz
Ama N Oldu Hıc Bı Sey
Bızde Bu Defans Olduğu Surece Zor Allahtan Servet Yok Gerci OnLarın VeLiahtLarı'da Servet Abisini AratmadıLar
Hıc On Lıbero Demeyin Romanya Bızı Her Sartta Yenerdı AdamLar Super Oynadı
Uzun TopLar FaLan Cok İiiydİ OzeLLikLe
Nyse Grup MacLarı BoLe Olmaz MaLtayıda Macarıstanıda Yenerız
Sen orta saha ya top kapacak savaşacak adam koyma bana ondan sonra orta saha feLan demeyin de.Ondan sonra savunmaya mazeret buL.Fatih hoca biraz oLanLarı görebiLseydi ikinci yarıda kazanan biz oLurduk.Orta saha eksikLiğinden adamLarı attıkLarı her top tehLikeLi oLdu Toraman iki tane topu kesti ama ee adam daha ne kesicek.Hak ettik.Ama suçLu sadece Fatih hocadır.
gezenti
22.Ağustos.2006, 19:15
Ya bu maçta marica çok süperdi gerçekten.....
Omerdinho
22.Ağustos.2006, 19:37
Bekir anadolu takimlarindaki en iyi defans oyuncusu, Aydin gelecegi parlak bir oyuncu.
fenerbahce_1907
22.Ağustos.2006, 19:39
Bekir ve Aydın'ı kac kere izlediniz de bişey olmaz diyorsunuz.İkiside cok iyi oyuncular.Aydın değil belki ama Bekir mutlaka alınmalı milli takıma.
anilton
22.Ağustos.2006, 19:44
Bekir anadolu takimlarindaki en iyi defans oyuncusu, Aydin gelecegi parlak bir oyuncu.
Bekir konusunda katılıyorum...
Aydın 27 yaşında,hangi geleceği parlak...
Omerdinho
22.Ağustos.2006, 19:46
Bekir konusunda katılıyorum...
Aydın 27 yaşında,hangi geleceği parlak...
Bence gelecegi parlak, benim icin yasi önemli degil oynadigi oyuna bakarim ben. Seneye 4 büyüklerden birisine transfer olabilir.
remake
22.Ağustos.2006, 19:52
:P speaker yanindaki adamda diyordu adini unuttum defanstakiler napsin onlibero yok falan romanya topu kapinca bizim kaleye dogru gidiyordu orta sahada bunlari durduracak adam yoktu. adam 1 gelir 2 gelir ... 10 gelir sonra da golu yeriz
Birader Hollanda'nin neresindensin?
anilton
22.Ağustos.2006, 19:52
Bence gelecegi parlak, benim icin yasi önemli degil oynadigi oyuna bakarim ben. Seneye 4 büyüklerden birisine transfer olabilir.
Ne alaka ya:confused:
O zaman her iyi oynayan futbolcuya yaşına bakmaksızın geleceği parlak mı diyeceksin?Tugay Kerimoğlu'nun geleceğide çok parlak gerçekten...
Aydın Toscalı 3 büyüklere transfer olamaz.Ama Trabzonspor'u bilemem...
Omerdinho
22.Ağustos.2006, 19:56
O zaman her iyi oynayan futbolcuya yaşına bakmaksızın geleceği parlak mı diyeceksin?Tugay Kerimoğlu'nun geleceğide çok parlak gerçekten...
Kardesim Tugay'in bir gelecegi olmadigini sende biliyorsun :) 38 yasina girmis Aydin daha 27 yani kafadan bi 5 senesi daha var.
anilton
22.Ağustos.2006, 20:00
Kardesim Tugay'in bir gelecegi olmadigini sende biliyorsun :) 38 yasina girmis Aydin daha 27 yani kafadan bi 5 senesi daha var.
27 yaşına kadar parlasa zaten çoktan parlardı.Bu saatten sonra parlasa ne olacak.Tipik bir Anadolu takımı futbolcusu.Daha ileriye gidemez.Olay bundan ibaret...
Rodrigo Tello
22.Ağustos.2006, 20:23
Ya utanın be...!!
Yenilmemizin tek sebebi Gokhan Zan ve Toraman'mıydı ? Diger 11 naptıki söyleyin bunu bana...
Milli takım Beşiktaş'ın oyuncularına muhtac isterse almasın kendileri bilir.Madem yenilince tek suclu Zan ve Toraman ikilisi oluyorsa ben bişey demiyorum.Alsın ortaya Can ve Yasin Çakmak'ı birde o zaman görelim.Orta sahadan yardım gelmezse defans napsın.
Egemen madem Edu'yu Milan istiyodu.Gökhan Zan'ıda baya bir süre Arsenal izledi eger sakatlanmasaydı Arsenalde top oynuyodu.Toraman'ında bircok Avrupa kulupleri peşinde.
İbrahim Üzülmez konusunda katılıyorum topları öldürüyo.Volkan Yaman daha iyi...
starfreedom
22.Ağustos.2006, 20:26
Milan'ın Edu'yu isteme olayı yalan. Perpetua açıklamıştı Resmi Araştırma Bölümü'nde.!
Rodrigo Tello
22.Ağustos.2006, 20:32
Milan'ın Edu'yu isteme olayı yalan. Perpetua açıklamıştı Resmi Araştırma Bölümü'nde.!
Evet biliyorum ama hala övünüyo yalan yanlış haberlerle övünsün dogrudur istemişdir. :icon_biggrin:
fmsmyrna
22.Ağustos.2006, 20:37
Maçta ikinci yarıda oyun oynamadık ama oyun oynamamız gol yememiz anlamına gelmiyor sonuçta golleri bireysel hatalardan yedik.İ.Toroman penaltı yaptırıyordu topu kaptırdıktan sonra adam düşmedi iyiki.Gökhan Zan'ı Arsenal'in istediğini anca Arsene Wenger açıklarsa inanırım ben
Lionel Andres Messi
22.Ağustos.2006, 20:40
Ya utanın be...!!
Yenilmemizin tek sebebi Gokhan Zan ve Toraman'mıydı ? Diger 11 naptıki söyleyin bunu bana...
Milli takım Beşiktaş'ın oyuncularına muhtac isterse almasın kendileri bilir.Madem yenilince tek suclu Zan ve Toraman ikilisi oluyorsa ben bişey demiyorum.Alsın ortaya Can ve Yasin Çakmak'ı birde o zaman görelim.Orta sahadan yardım gelmezse defans napsın.
Egemen madem Edu'yu Milan istiyodu.Gökhan Zan'ıda baya bir süre Arsenal izledi eger sakatlanmasaydı Arsenalde top oynuyodu.Toraman'ında bircok Avrupa kulupleri peşinde.
İbrahim Üzülmez konusunda katılıyorum topları öldürüyo.Volkan Yaman daha iyi...
arsenal gökhan zanı badavaya almaz iddaa ederim.o haber de fostur.bunlarla övünmeyelim.
ogcj_me
22.Ağustos.2006, 20:42
sözün özü kötü oynadık işte
Rodrigo Tello
22.Ağustos.2006, 20:57
İnşallah Beşiktaş'Tan hiçbir oyuncu Milli takıma alınmaz İnşallah hayatta en buyuk temennim budur...
Dogrudur Gokhan Zan'ı hiçbir takım beleşe almaz hatta üstüne para versekte almaz.Varsın almasınlar :) Lugano'yu Madrid Edu'yuda Barca alcakmıs.
starfreedom
22.Ağustos.2006, 21:02
arsenal gökhan zanı badavaya almaz iddaa ederim.o haber de fostur.bunlarla övünmeyelim.
Edit......
fmsmyrna
22.Ağustos.2006, 21:10
Bak bak. Ama Edu haberinin yalan olduğu ortaya çıkmasına rağmen hala savunuyorsunuz. Sanki dünyada hiç bir futbolcu bireysel hatalar yapmıyor sadece bizim oyuncular yapıyor öyle mi? Sanki sizin o çok iyi futbolcu dediğiniz Lugano hiç hata yapmıyor! Edu desen zaten komedi. Frankurt maçında yediğiniz golleri gördük. Ama orada son dakikalarda maçı kurtardığınız için hiç konuşulmadı.
Arkadaş Galatasaray lı
starfreedom
22.Ağustos.2006, 21:19
Arkadaş Galatasaray lı
Feci bir karışıklık yaptım, bozuldum editliyorum:D
Omerdinho
22.Ağustos.2006, 21:21
İşte bir insan ancak bu kadar kendisini rezil edebilir. Galatasaray'lı değilim. Bilip bilmeden konuşmanın sonu budur. İnsanları takımına göre sınıflandıran zihniyetten ne beklersin ki zaten?
o sana galatasarayli demedi ki :) Lucho'nun Galatasaray'li oldugunu söyledi.
onur1990
22.Ağustos.2006, 21:25
artık romanyayla da böyleysek
deniz.91
22.Ağustos.2006, 21:34
Anilto kardeşim Aydını bu sezon gs istemiş bunu kendisi söyledi servetten önce ama buna hem kayserispor izin vermemiş hemde kendisi daha gitmem diyor ayrıca aydın 25 yaşında
eGowiCh
22.Ağustos.2006, 22:01
Gökhan Zan'ı Arsenal istedi, İbrahim Toraman'ı da Avrupa kulüpleri istedi?
Orada havalar nasıl?
Lugano ile ilgili yabancı kaynak da gösterdim, R.Madrid sportif direktörü açıklama yapsa yine inanmazsın sen! İşine gelmediği için...
Milan kulübü "Elimizden kaptınız" dedi Edu için... Sen ister inan ister inanma ama gerçeği değiştiremezsin.
starfreedom
22.Ağustos.2006, 22:06
Gökhan Zan'ı Arsenal istedi, İbrahim Toraman'ı da Avrupa kulüpleri istedi?
Orada havalar nasıl?
Lugano ile ilgili yabancı kaynak da gösterdim, R.Madrid sportif direktörü açıklama yapsa yine inanmazsın sen! İşine gelmediği için...
Milan kulübü "Elimizden kaptınız" dedi Edu için... Sen ister inan ister inanma ama gerçeği değiştiremezsin.
Perpetua Edu haberinin yalan olduğunu açıkladı. Lugano konusuna da açıkladı.
[B]
Not: Lugano'yu Real Madrid Wanderley Luxemburgo zamaninda transfer etmeyi dusunmustu. Luxemburgo kim? Brezilyali teknik direktor. Geldigi yil takima kimleri katti? Pablo Garcia, Diogo, Robinho, Baptista. Bu oyuncular simdiye kadar ne kadar basarili oldu? Pablo Garcia ve Diogo postalandi. Baptista kendisine verilen parayi hak edecek bir performans gosteremedi. Iclerinden bir tek Robinho tutunabildi. Evet Lugano'yu Real Madrid dusundu ama Luxemburgo Avrupa futbolundan haberdar olmadigi icin Lugano'yu dusundu.
Edu'ya ise Milan'dan teklif gelmedi. Italyan bir girisimci onu Milan'a satmaya calisti ancak Milan hic bir zaman Cruzeiro'ya bir teklif yapmadi. Yapacak olsa da zaten bu bir Italyan girisimci uzerinden degil Leonardo uzerinden olurdu.
Bir oyuncunun kontrati bitmesine yakin menajerlerin ne gibi hikayeler cikarttigini en iyi bilmeniz gerekir. Gecen sezon sonunda Milan, Barcelona vs. gibi takimlar Tuncay ile ilgileniyordu cikan haberlere gore. Sonra Tuncay bunlardan cok farkli capta bir takima gitti. Bilmem anlatabildim mi?
Bu cevaplar yeterli olmuştur umarım.
besiktas1903
22.Ağustos.2006, 22:12
Birader Hollanda'nin neresindensin?
arnheme yakin biyerde
eXcitinG
22.Ağustos.2006, 22:14
MiLLi takımı biLe adam gibi tartışamıyoruz.Yine konu kLüpLere kaymış.Biz miLLi takımı dahi tartışamaz iken Avrupa da ne başarı bekLiyoruz ki ;)
Cyzio
22.Ağustos.2006, 22:20
Umutsuzluğum artıyor.Yunanistan maçından beri adam gibi futbol oynayamadık.Grubumuz rahatlıkla çıkabileceğimiz grup ama işi zora sokuyoruz.Neyse ki avantajımız var.Bosna ve Yunanlarla evimizde oynayacağız.En azından 1 puanı garanti görüyorum.Ama belli olmaz tabiki..
remake
22.Ağustos.2006, 22:38
arnheme yakin biyerde
Bende Rotterdam.
Bir ara Fm yapalim ya seninle :D.
GeNç KaRTaL
22.Ağustos.2006, 23:23
Çok yazmayacağım.Zan-Toraman tartışmasına falanda girmeyeceğim.
Takım olarak kötüydük.Bir tane iyi oynayan adam yoktu.Zaten futbol takım oyunu bir kişinin oynaması ile hiç bir şey olmaz.Ortada taktiksel bir varyasyon falanda yoktu.Herhalde Fatih hoca bu maçta bir şey denemek istedi ama tutmadı.Umarım milli takımımız grup maçlarında daha etkili bir oyun sergiler.
Emurafu
22.Ağustos.2006, 23:28
Soncuta bir hazırlık macı ve eksiklerimiz görmek için bir mac oldu..Ayrıca termde acıkladı bazı mevkilerde oyuncuları görmek istededim diye....Karamsar olmayın.
eXcitinG
22.Ağustos.2006, 23:30
Ya şemsicim neyi deniyor aLLah aşkına futboLda önLiberosuz başarıLı oLabiLmiş bir takım var mı örnek.Neyin arayışına giriyor onu anLamadım ben.Hadi normaL bir sistemLe çıkarsın oynarsın bişeyLer yaparsın o zaman dersin tamam bişeyLer denedik bu oLur yada oLmaz.Ama ne oLduğu beLLi bişey deneyince yorum yapmakta yersiz kaLıyor artık.Bu seferde Avrupa Şampiyonasına gidemezsek çok yazık oLur çok büyük çöküşe doğru gideriz.BunLarın farkına varıLmaLı artık..
Emurafu
22.Ağustos.2006, 23:34
Ömer üründül bütün eksikliklerimiz öyle güzel söylediki...Önlibero ile oynarız korkmayın..
eXcitinG
22.Ağustos.2006, 23:35
ÖnLibero iLe oynayacağımızı bende biLiyorum.AnLamadığım böyLe gereksiz şeyLere ne gerek var.Bu kadar insanı ümitsizLiğe karamsarLığa düşürmeye ne gerek var.Ben meseLa şu anda pek ümitLi değiL miLLi takımımızdan ;)
GeNç KaRTaL
22.Ağustos.2006, 23:44
Hayrettin abi sonuçta bu bir hazırlık maçı oyuncuları denedi.Tutmadı.Grup maçlarında daha iyi bir 11 le çıkarız.
eXcitinG
22.Ağustos.2006, 23:47
Her zaman ki kötü oyundan sonra söyLediğimiz gibi bir daha ki sefere böyLe oLmayacak..Ve yine inşaLLahLar diyoruz.BakaLım öyLemi oLucak yoksa ...
Memedov
22.Ağustos.2006, 23:56
İbrahim Toraman ve Gökhan Zan ellerinden geleni yaptıklarını düşünüyorum ,Bir defansın önünde ön libero olmaz ise o defans hiç birşey yapamaz.Örnek dünkü maç.Ön libero olmadıgı için Gökhan ve İbrahim öne çıkmak zorunda kaldı mecburen Romanya'da uyanık başladılar uzun toplar atmaya Mutu çok hızlı ve kaliteli futbolcu kaç kere Uzun toptan pozisyona girdi ama değerlendiremedi.Benim anlamadıgım Emre sakatlandı ve oyundan çıktı neden Nihat Kahveci tercihin ? Yedekte bekleyen Hüseyin ve Serdar gibi oyuncun elinde mevcutken.Fatih Terim bu maç hatalıydı.
Futbol takım oyunu ile oynanır potansiyel yeteneği yüksek olan futbolcu sizi sırtlayabilir hiç ummadıgınız anda gol atıp takıma Galibiyeti getirebilir Bkz: 2002 Dünya kupası Senegal maçı İlhan Mansız takımı sırtladı.İbrahim Toraman ve Gökhan Zan'ın yapacağı hiç birşey yok.Oraya Servet'i , Yasin'i , Can'ı koysan aynı tas aynı hamam ön libero olmadıktan sonra ;)
Grup maçlarında böyle olacağını sanmıyorum Fatih Terim bu maçtan ders çıkarmıştır umarım bu maçın telafisi var ama grup maçlarının telafisi yok bir anlık hata ve yanlışlar bizi Euro 2008'den edebilir.
GeNç KaRTaL
23.Ağustos.2006, 00:12
Evet Mehmet sana katılıyorum.Eğer takım olarak iyi olsaydık Zan-Toraman ikilisi bu kadar zor duruma düşmezdi.İleriden savunmaya destek "0" dı.Gollere baktığımızda bireysel hatalardan doğan goller gibi gözüküyor ama orada takım olarak savunma yapmamanın verdiği dezavantaj gollere sebebiyet verdi.Bir defans 2 lisine bu kadar yüklenilirse onlarda doğal olarak hata yaparlar.Önde hiç baskı yapmadık.Adamlar topu aldıkları gibi bizim defansa istedikleri gibi rahtaç pas atabildiler.Ama onlara bakınca biz atak yaptığımız zaman çok iyi kapandılar ve hiç pozisyon vermediler.Bir pozisyonumuz var o da Arda'nın kişisel çabaları.
anilton
23.Ağustos.2006, 00:22
Anilto kardeşim Aydını bu sezon gs istemiş bunu kendisi söyledi servetten önce ama buna hem kayserispor izin vermemiş hemde kendisi daha gitmem diyor ayrıca aydın 25 yaşında
Servet lig bitmeden aylar öncesinde anlaştı gs ile.Nasıl oluyorda Aydın'ı bu sene gs istiyor.Hem ben arkadaşın bidahaki sezon 4 büyüklerde oynar sözüne karşılık verdim bu cevabı.Geçmişle ilgili değil yani.Birde Kayseri'li olacaksın Aydın Toscalı 1980 doğumludur.Buda 27 yaşına tekabül etmektedir...
VahdeTrabzon
23.Ağustos.2006, 05:07
eğer bir önlibero ile oynasaydık işte 2. golden sonra gördük ataklarımız sıklaşır ve gerimiz daha kuvvetli olurdu