View Full Version : Rıdvan Dilmen
ThersoN
21.Ağustos.2006, 20:44
Rıdvan Dilmen’in Biyografisi
http://www.forumfutbol.com/futbol-biyografi/resim/ridvan-dilmen.jpg
14 Ağustos 1962 Nazilli doğumlu Rıdvan Dilmen, kariyerinde futbolculuk, menajerlik ve spor yorumculuğu yapmıştır. Futbolcu olarak, Nazilli Belediyespor, Muğlaspor (1979), Boluspor (1980), Sarıyer Spor Kulübü (1983), Fenerbahçe (1987) gibi kulüplerde forvet oyuncusu olarak oynamıştır.
Birbiri ardına gelen diğer sakatlıklar ve uzun tedavi süreçlerinden sonra 1994-1995 sezonu sonunda futbolu bıraktı ve antrenörlüğe başladı.Antrenör olarak çalıştırdığı takımlar Vanspor (1998-1999), Fenerbahçe (1999-2000), Altay (2000-2001) ve Adanaspor (2001-2002) ‘dur. Antrenörlük kariyerinde her sene farklı takımlarla çalışan Rıdvan Dilmen, antrenörlük hayatına erken veda ederek Spor yazarlığına ve Spor yorumculuğuna başlamıştır.
Şu anda Ntv’de spor yorumculuğu ve Milliyet gazetesinde spor yazarlığı yapmaktadır.
yorum yapmayı bilen ender spor adamlarından biridir kendisi
Jesus_FB
03.Ekim.2006, 17:51
Futbolu sevmemi sağlayan o zamanki deyimimle "Şeytan Yıdvan" :) Fenerbahçe tarihi içinde en önemli oyunculardan biri yaşayan efsane
Keşke onu izleyebilseydim.Ama babamdan dinliyorum o yetiyor :)
GodfatheR
03.Ekim.2006, 19:17
valla dinlediklerim ve eski maclardan gorduklerim kadariyla simdi oynasaydi real de barca da cok rahat oynardi.gercekten en sevdigim fenerli
GebzeLi1907
03.Ekim.2006, 19:42
Maçı onun kadar iyi okuyanı yok Türkiye'de tahminLeride çok yerinde :)
Fenerbahçe için zaten bir Efsane;
Ve EfsaneLer öLmez
yk6h4-qPnUg
GodfatheR
03.Ekim.2006, 19:51
ben bu vıdeoyu gormustum gercekten cok duygulanmıstım.paylastıgın ıcın sagol
Professeur
04.Ekim.2006, 00:33
Rıdvan hayatımda gördüğüm en akıllı futbolcu(Eski maçları izlediğim kadarıyla)ve yorumcudur.
Rodrigo Tello
04.Ekim.2006, 01:28
Bu adam neden Fener'in basına gecmiyor ?
El Comandante
04.Ekim.2006, 01:31
Tarafli tarafsiz Türkiye`de herkesin cok sevdigi,Türkiye`nin bana göre en iyi yorumcularindan biridir.
Addolorato
29.Mayıs.2009, 19:22
Futbolu çok iyi biliyor yaptıgı yorumlar gerçekten oldukça doğru futbolculugunu bilmiyorum fakat büyüklerimizden duydugumuza göre gelmiş geçmiş en iyi türk futbolculardan (:
I3esiktas
29.Mayıs.2009, 19:54
Göktuğ Sevinçli'den Sonra Yorumlarını sevdigim Birisidir.
Sekopej
29.Mayıs.2009, 19:59
Rıdvan deyince sakatlık geliyor hep aklıma. Aslında şimdi yıldızım diye kendini tabir eden futbolcuların onun yaşadıklarından ders alması gerekir. Şu dönemde oynasa, direk ayağına kırmaya yönelik hamleler yapan oyunculardan korunmuş olurdu, keşke izleyebilseydik uzun yıllar onu.
O bir efsane, 3-0'dan 4-3 kazanılan Galatasaray maçı var ki, hala izledikçe tüylerim diken diken olur. Yorumculuğuna ise bir laf yok ayrıca Karşıyaka'yı da ayrıca sevmesi hoşuma giden başka yönü.:p Fenerbahçe'de teknik direktör olarak olmasa da mutlaka görev alması gerektiğini düşündüğüm birisi.
El Barto
29.Mayıs.2009, 20:16
Gol olur... :)
Homer J.S
29.Mayıs.2009, 20:21
Bu kadar futbol bilgisine sahip bir adamın neden takım çalıştırmadığını anlamış değilim. Bi keresinde şöyle bi yorum yapmıştı çok hoşuma gitmişti: "Futbolda şans sadece kale-top seçiminde yazı tura atarken vardır, yok topu direkten döndü ne kadar şanssızmış. 2 cm içeri atsın yahu"
Sheriff
30.Mayıs.2009, 01:44
Çocukken Rıdvan'ı izlerken heyecanlanırdım, sakatlık dönüşü ilk maçına yedekten girmişti oyuna girerken gözlerim dolmuştu resmen bi garip olmuştum. Teknik direktörlüğe tekrar başlamasını isterim kendisinin. Futbol bilen biri. Zaten bilmeyenlere farkını koyuyor... Taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanmış ender kişilerden biridir..
sananes
27.Haziran.2009, 02:06
fenerbahcenin basında tekrra görmeyi umuyorum kendisini benim dinledigim en iyi yorumcu...inanılmaz bi futbol zekası var
Zekirdek
08.Eylül.2010, 00:47
Hayatımda birkez canlı izleyebildim ve fazlasıyla yetti. Beyninini kullanması en büyük artısı. Manisa'da 5-6 ay önce yapılan bir yardım maçına gelmişti. Memati falanda vardı. Ama izlemesi çok zevkli.
HeLLquaRd9
08.Eylül.2010, 03:14
Futboldan çok iyi anlayan bir adam.Niye teknik direktörlük yapmadığını ise anlamıyorum :)
World Hollow o1
08.Eylül.2010, 03:18
Biri Rıdvan hocaya, sahada onu kimsenin duymadığını söylesin..
Lim10
08.Eylül.2010, 04:19
Yani senin değiminle futbol sadece oynansın.Tartışılıp, yorumlanmasın.Ve emekli olan bütün futbolcular biraz koyun alıp çobanlığa başlasın.
World Hollow o1
08.Eylül.2010, 04:26
Yani senin değiminle futbol sadece oynansın.Tartışılıp, yorumlanmasın.Ve emekli olan bütün futbolcular biraz koyun alıp çobanlığa başlasın.
Eğer bana yazdıysan..
Oyunu genişleştmeyi Sabrinin uzun pas atmasıyla Emre'nin 3 altarnatifi varken en kötüsünü kullanmasına dahi karışacaksa çobanlık diyip geçme Emek gerekir.. ;)
ForsakeN
08.Eylül.2010, 04:37
Rıdvan Dilmen ile maç izlemek çok zevkli oluyor. Dünkü maçta söylediği herşeyde de haklıydı
Lim10
08.Eylül.2010, 05:35
Eğer bana yazdıysan..
Oyunu genişleştmeyi Sabrinin uzun pas atmasıyla Emre'nin 3 altarnatifi varken en kötüsünü kullanmasına dahi karışacaksa çobanlık diyip geçme Emek gerekir.. ;)
Evet sana yazmıştım.Haklıymışımda.Farklı perspektiflerden bakıyoruz.Yada farklı olmaya çalışıyoruz.
World Hollow o1
08.Eylül.2010, 14:00
Şöyle birşey var Rıdvan hoca'nın zaten futbol bilgisine laf yada eleştiride bulunduğum yok benim sadece söylediğim, o konuşurken sahada topçuların onu duymadığını ve birazda olsa seyircileri rahatsız etmemesi söylenmelidir, maçın havasına kapılıp bağırdığı bile oluyor...
Bkz.: Çek C. - Türkiye maçı Volkan'ın kırmızı kart pozisyonu.. :)
di canio
08.Eylül.2010, 14:13
Fenerbahçe formasıyla canlı olarak 1 kez, Fenerbahçe ve Milli takım formasıyla televizyondan defalarca izleyebilmiş olduğum için kendimi şanslı sayıyorum. Türk futbolunun şu anki piyasası, pazarı ve etkinliği onun oynadığı dönemde de olsaydı, inanıyorum ki çok büyük ücretlerle yurtdışına transfer yapardı. Her ne kadar kendisine Şeytan denmesini sevmese de, inanılmaz futbol zekasıyla, yaptıklarıyla kesinlikle hakediyordur bu lakabı.
I3esiktas
08.Eylül.2010, 14:33
Neyi Rahatsız ediyor, Maçı yaşıyor resmen adam. Uyuz uyuz, Mıy mıy konuşanları dinleyince maç izleyesi gelmiyor insanın. Bir tek sevmedigim yanı var oda %100 Programlarında Beşiktaş bölümünün yarısını Fenerbahçe ile geçirmesi :)
Zekirdek
08.Eylül.2010, 15:02
Keşke herkes Rıdvan gibi maç anlatabilse. Rıdvan'ı beğenmeyenler Ömer Üründül ile kollektif futbol ve bloklar arası defansı öğrenebilirler.
World Hollow o1
08.Eylül.2010, 15:07
İlla ben beğenecem diye bir şart yok.
Rıdvan dilmen'in yaptığı aynı kahvedeki adamların yaptığı gibi maçta yorumcu mu dışarıdan t.d mü belli değil.
GebzeLi1907
08.Eylül.2010, 15:12
Rıdvan dilmen'in yaptığı aynı kahvedeki adamların yaptığı gibi maçta yorumcu mu dışarıdan t.d mü belli değil.
ugur meleke de cıkınca mıy mıy konuşuyor adamı bayıyor deniyor
ortası yok bu işin zaten futbolu bilip, zekice konuşan az adam var
rıdvan onlardan birisi
türk halkının büyük cogunluğda kavede maç izlemeyi yorumlamayı sever rıdvan da da o sıcaklık samimiyet olduğundan futbol bilgisininde üst düzey olmasından -akşam onur'un yiyceği gole kadar herşeyi öngördü doğru yorumlar yaptı- türkiye'nin bir numarası
World Hollow o1
08.Eylül.2010, 15:18
dediklerine katılıyorum, ama demek istediğim yorumcu gibi davranmıyor her pozisyonda konuşuyor, adam maçı anlatıyor Rıdvan hocanın konuşmasından maçı anlatanın sesi anlaşılmıyor.. :)
C h A o S
08.Eylül.2010, 16:33
Maçlarda gerektiği kadar konuşşsa iyi yorumcu.Ancak kendini kaptırarak saçma sapan yorumlarda yapabiliyor.Kendi açımdan hiç hoşuma gitmedi.Bazı şeyleri içinde tutsa iyi olur.
RasAnt
08.Eylül.2010, 17:03
Yorum dinlediğim ender insanlardan
Zekirdek
08.Eylül.2010, 17:05
Maçlar biter ilk baş %100 Futbol'u açarım maçı ağzından dinlerim adeta çok güzel anlatır. Sonra özet vakti TRT'yi açarım özeti izlerim sonrada Kanaltürk'ü açarım gülerim.
uAburak89
08.Eylül.2010, 17:20
Yorum yaptığı programda sadece tuttuğu takım olan Fenerbahçe'yi yorumlaması gereken spor adamı. Çünkü diğer takımları için yaptığı yorumları eninde sonunda Fenerbahçe'ye bağlıyor, olumlu yada olumsuz. Galatasaray'ı Beşiktaş'ı Trabzon'u yada X bir takımı kendi içinde değerlendirme kabiliyetini henüz kazanabilmiş değil.
Kabiliyeti aslında belli Lig Tv ve Ntv'de yıllardır en iyi yorumcu olarak yer aldığı için.Çoğu kişi her maçtan sonra NTV'yi açıp Rıdvan'ı dinleyip eleştirip,tartışma konusu yapınca ve sırf Fenerbahçe'nin eski futbolcusu olması bunda önemli etkense Rıdvan'ın zaten tartışılması gereken kapasitesi değildir.
uAburak89
08.Eylül.2010, 17:50
Kabiliyet kelimesinden ötürü yazdıklarının bana cevap olduğunu düşünüyorum, ancak hiç kusura bakma bana göre içi boş. Benim yazdıklarımla pek bir alakası yok çünkü.
Kabiliyet kelimesinden ötürü yazdıklarının bana cevap olduğunu düşünüyorum, ancak hiç kusura bakma bana göre içi boş. Benim yazdıklarımla pek bir alakası yok çünkü.
Rıdvan Dilmen zaten her kesim tarafından kişiliğiyle,yorumlarıyla beğenilen biri olduğu için ne benim ne senin yorumların önemli olmaz :)
uAburak89
08.Eylül.2010, 18:40
Eminim öyledir.
Allahtan Uğur Meleke gibi futbolu bilen ve gayet mantıklı yorumlar yapabilen, seviyeli bir yorumcu var bu ülkede. Elma ile armutu ayırabilme imkanımız oluyor bu sayede.
RaSenGan
08.Eylül.2010, 18:41
Rıdvan Dilmen iyi bir yorumcu.%100 Futbol programını da fırsat buldukça izlerim.Fenerbahçe harici diğer takımları yorumlarken biraz daha sert olabiliyor.Kendi takımını daha keyifli anlatabiliyor.Bazen tarafsızlığını koruyamıyor GS,BJK yenilince adamın programda yüzü gülüyor FB yenilince suratı asık oluyor :)
Alicanfmfan
09.Eylül.2010, 01:48
Al sabri , çık emre , onur yapma ya , yapma onur yaaaaaaaa.
Kesinlikle mac yorumlamasın bir daha.Ömer Üründül'e gülüyorduk birde.
SAİT71
09.Eylül.2010, 13:17
Şu dünyadaki hiç bir yorumcuyu beğenmiyorum. Hatta yorumculuk mesleğinide saçma buluyorum. Ortadan kaldırılması gereken birşey.O nedenle Rıdvan yada başkasının konuştuğu şeyler bana sadece laf geliyor. Yorumcuları ve spor programlarını uzun uzadıya seyretmem. Sıkılırım.
GebzeLi1907
09.Eylül.2010, 14:28
Maçın başında Onur yan toplarda zayıf dikkat etmesi lazım gereğinden fazla kendine güveniyor hata yapabilir korkuyorum bitek o konuda dedi, dediği cıktı
ilk yarıdaki kadro için böyle oynarsak rölanti gider rakip kaleye gidemeyiz dedi gidemedik Semih'in girmesi gerek o girdimi canlanırız bir santrafora ihtiyacımız var dedi Semih girdi golünü attı takımın hucumda etkinliğini sağladı
Hamit'den de daha fazla verim alırız dedi Semih girince aynen öyle oldu Hamit'de gol attı.
Kompany sarı kart gördü bu oyuncu agresif bi oyuncu şimdi üstüne oynayıp bu adamı attırabilirz oyundan dedi daha ilk yarının ortalarıydı bunu dediğinde ikinci yarı kompany oyundan atıldı
daha da vardır.
biraz kendini maça fazla kaptırdı doğru; in çık devam et geçersin yapma etme diye zaten her yorumcu katılır ama rıdvan biraz daha fazla katıldı da diğer yorumları tespitleri dogruydu yerindeydi hepsi o sebebten bence kabul edilebilir bu hali ayrıca samimide buluyorum begeniyorumda, hiç değilse sacma yorumları yoktu veya tv karşısında bizi sinir küpüne cevirecek cümleler kurmadı maçı önemsedi maçı yaşadı samimi olarak yorumculuğunun yanına seyircilikte kattı.
tabi renkleri nedeniyle ona önyargılı değilseniz geçerli bu dediklerim veya programında kendi takımını fazla konuşuyor bizi az konuşuyor diye saplantınız yoksa.
di canio
09.Eylül.2010, 15:08
Yorumlarında Fenerbahçe'ye ağırlık vermesinden rahatsız olanlar, Rıdvan Dilmen'i burada eleştimektense NtvSpor yönetimine e-posta göndermeyi denesinler. Rıdvan Dilmen'in Fenerbahçe ile olan bağı belliyken kendiliğinden bunu değiştirmesi beklenemez. Bunun yerine onun işverenine, üst yöneticisine şikayetler yapılsın. Onlar da uygun görürse, uyarırlar. Rıdvan Dilmen yorumlarında denge sağlamaya çalışır bir nebze de olsa, siz de daha fazla rahatsız olmazsınız.
Rıdvan Dilmen genel olarak sıcak, samimi bir kişiliğe sahip olduğu için maç yorumlarken kendini heyecana kaptırıyor. Bu durum beni rahatsız etmese de, bir noktadan sonra rahatsızlık yaratacaktır normal olarak.
sananes
09.Eylül.2010, 21:20
Bir fenerbahçeli olarak beğenmiyorum kendisini yorumlarında genelde fenerbahceyi yorumluyor ama bunun için değil maçlarda spikerin yanında oturdugu zaman kendini kaybediyor yani yorumcu değil spiker sanki.
ayrıca hemen hemen hepimiz onurun yan toplarda sorun yaşayabileceğini yada ilk yarı takımın o diziliş ve oyuncu yapısı ile hücum yapmakta zorlanacagını bilecek kadar biliyo futbolu yani futbol piyasasını tv'de yansıtan insanlar rıdvan dilmen kadar futbolu bilmiyo olabilir ama bir çoğumuz biliyoruz.Biraz daha sakin yorum yapmalı aşağıya atarsa tehlikeli olur demeli bazen ama sürekli talimat verir gibi hadi şunu yap bunu yap falan pek sempatik bakmadığım bi yorum şekli yoksa %100 futbol performansı yada genel futbol bilgisi sağlam bir futbol adamıdır Rıdvan hoca
TR.CaPTaiN
09.Eylül.2010, 22:32
Fenerbahçe taraftar forumlarında da Rıdvan Dilmen'i eleştiren birçok kişi var. Örneğin; birçok kişi Fenerbahçeli kimliğinden dolayı objektif olmaya çalışıp Fenerbahçe'ye fazla salladığını düşünüyor. Burda da mesela bazı arkadaşlar Fenerbahçeli diye bizim takımlarımıza sallıyor diye şikayetçi. Herkes birşeylerden şikayetçi yani. :}
Açıkçası Rıdvan Dilmen sadece diğer takımları anlatırken Fenerbahçe örneğine dalmıyor. Fenerbahçe'yi anlatırken de diğer takımlara dalıyor. Yani sık sık kıyaslayarak birşeyleri açıklamaya çalışıyor. Sonuçta bu onun tarzı ve yapımcılar da memnun ki durumdan iyi bir parayla Rıdvan Dilmen'i orada çalıştırıyor.
Maç esnası yorumlarına gelecek olursak; ben yorumculara fazla takılan biri değilimdir. Spikerler daha önemli diye düşünüyorum. Spiker iyise yorumcu kim olursa olsun pek farketmiyor benim için.
Geçen sezon diğer kanallar özet görüntülerini programlara yetiştirebildiklerinden %100 Futbol'da görüntülü analiz kısmı vardı ve en çok programın o kısmını beğenirdim ancak bu sezon Ligtv görüntüleri 2-3 günden önce vermediği için o kısmı maalesef yapamıyorlar.
Şansal Büyüka'nın Rıdvan Dilmen röportajı efsanedir. O röportajı Fenerbahçeli her futbolcuya izletmek lazım.
http://www.youtube.com/watch?v=XiRS_P_iTeQ
ForCimbom
09.Eylül.2010, 22:35
türkiye'deki taraflı yorumcular güruhunun sadece bir üyesi...
son zamanlarda biraz insafa geldi ama...
Nedvedmania
09.Eylül.2010, 22:43
Katılıyorum. Top kornere çıktığında felan güzel yorumlar yapıyor ama top oyuna girdiği anda şuna at , içeri gir, bak bak yukarda gibi aşırı tepkilerde bulunuyor. Özeti bile izlerseniz anlarsınız. Her pozisyonda sürekli rıdvanın sesi geliyor. "Yapma volkan yapmaaa" diye bağırınca güzeldi mesela ama şimdiki tepkileri çok itici.
NTV deki programını izlememeye gayret gösteriyorum. Taraflı yorumladığı görüşündeyim. Ayrıca Galatasarayın maçını yorumlayacağına sürekli Fenere bağlıyor. Zaten bunları söyleyen tek kişi ben değilim. Baya kişi var ama yinede bu bişeyi değiştirmez. Ömer Üründüle bile o kadar tepki geldi ama adam hala yorumculuk yapabiliyor :)
Sekopej
09.Eylül.2010, 23:37
Bazen Rıdvan Dilmen'i dinlerken yahu yer, Fenerbahçelisin, bu kadar eleştirme dediğim oluyor. Algıda seçicilik, siz öyle şartlanmışsınız ve Galatasaray'ı kötülüyor diye düşünüyorsunuz ama Rıdvan Fenerbahçe'ye de çok sallıyor. Söylemene ne gerek vardı bu eleştirileri dediğim çok anlar olmuştur. Kıyaslama yapması ise Kaptan'ın dediği gibi, onun tarzı. Fenerbahçe ile konuşurken de başka takımlar, oyunculardan bahsediyor.
Fenerbahçeli olması, elbette Fenerbahçe ile alakalı konuşacak çok malzemesi olması demek. En iyi akadaşlarından Aykut Kocaman için bile, şunu yanlış yapmıştır diyerek eleştirebiliyor. Zico'ya avrupadan elendiğimizde söyledikleri, Aragones hakkında dedikleri, sürekli o dönemdeki olumsuz konuşmaları, Fenerbahçe'yi de sürekli koruyup diğer takımları kötülyor yorumu yapmamı engelliyor benim.
Yorumculuğundan öte çok büyük futbolcu. Genç futbolculara örnek olabilecek bir futbolculuk yaşamı var. Bana 1 ay oynamayacaksın derlerdi 2 hafta sonra oynama başlardım diyor, bunun nasıl zararlar verdiğini genç oyuncular iyi görmeli.
Yorumculuğuyla alakalı mesajlardan önce bir mesaj yazmıştım, devreyi 3-0 geride kapattığımız ve maç sonu 4-3 kazandığımız Galatasaray maçı var. O maçta golleri atan Hasan olsa da, 3-0'dan maçı çeviren oyuncu kesinlikle Rıdvan'dır. Eğer bulabilirseniz o maçın özetini mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.
uAburak89
10.Eylül.2010, 00:13
Galatasaray'ı yada başka bir takımı kötülüyor demedim, yada bir takımı sürekli överken bir takımı yeriyor da demedim. Yaptığı program bütün takımlar için sonuçta, her takımı kendisi yorumlamak durumunda çünkü programdaki tek yorumcu.
Benim yaptığım eleştrinin Rıdvan'ın Fenerbahçeli olması ile alakası yok. Kıyaslama yapılabilir, ama bunun dozajının iyi ayarlanması lazım. Ayrıca geçmişe dönüp bir bakın, Rıdvan'ın geçen senenin başlarında yaptığı yorumlarla aynı senenin sonuna doğru yaptığı yorumların uzaktan yakından alakası yok. Algıları kapalı biri varsa, bilgi ve ilgi eksikliği olan Rıdvan Dilmen'in ta kendisidir. Eksiklikleri de yaptığı yorumlarda apaçık ortada bana göre.
Ntv ve ntvspor'a gereken şikayetler aylar önce iletildi zaten, ancak herhangi bir değişiklik yok henüz. Biraz empati yapmaya çalışırsanız anlamanız daha kolay olacaktır.
Uzun lafın kısası, ben Fenerbahçe bölümünün kapatılmasının ardından Galatasaray yada bir başka takımın bölümüne geçildiğinde, X takımın Y pozisyonunda sorun var, eksik var ama bakıyoruz Fenerbahçe'de öyle mi diyerek alakasız bir yorum yapan yorumcuyu izlerken hadi oradan cümlesini kurmaktan başka birşey yapamıyorum.
Ben de Serkan abi gibi şunu söyleyebilirim Rıdvan bazen Fenerbahçe'yi yorumlarken objektif olacağım diye neler saçmalıyor diyorum.Arda hayranı olması vs. Galatasaray taraftarındaki bu durum aslında medyanın genel durumundan kaynaklanıyor.Fenerbahçe'ye laf atmayanın bir yere gelemediği bir camiada insanlarda bu tip bir beklenti oluşuyor.Olmayınca kötü yorumcu oluyor...
Sekopej
10.Eylül.2010, 00:53
İşte o unutulmaz maçta gollerin arkasındaki adam, maçın dönmesinde en büyük emek harcayanlardan biri Şeytan Rıdvan'ın asistleri;
http://video.google.com/videoplay?docid=8394245473252543614#
ForsakeN
10.Eylül.2010, 01:56
Ben de Rıdvan Dilmen üzerine yapılan taraflı,Fener'i kolluyor" yorumlarını daha önce de duyuyordum. Bu sebeple programını incelerken gerçekten böyle birşey var mı diye gayet dikkatlice izliyorum sözlerini.Herhangi bir taraflılık sezemedim.Hatta tam tersi Fenerbahçe aleyhine daha çok konuşuyor birçok kez. Onu taraf tutmakla suçlayanlar, önce önyargılarını yıkıp , objektif gözle izlemeliler bence.
DisCo
10.Eylül.2010, 02:50
Rıdvan Dilmen olarak olaya bakmıyorum. Yorumcu dediğin senin görmediğin şeyleri anlatmalıdır.
Rıdvan Dilmen'e gelirsek Milli maçta anlattığı herşeyin bizde farkındaydık. Tuncay'ın o alanda kaybolup gittiğini gördük. Hamit'in sağ açık olmadığını, ortada daha verimli olacağını Fatih Terim döneminden biliyoruz çünkü o dönem sağ back oynuyordu. Arda ile Messi arasındaki yetenek farkı tartışılır ama Barcelona öyle top dönderiyor ki Messi direk adamla yüz yüze geliyor. Arda ise hep sırtı dönük topu alıyor. Bu bir dezavantajdır. Yine Rıdvan Dilmen demeseydi bununda farkındaydık. Geçmişe dönüyorum. Galatasaray'ın Panionios ile deplasmanda oynadığı maç. Yorumu şuna benziyordu. Türk filmlerinde esas adamlar vardır. Galatasaray'ında esas adamları oyuna girerse maçı kazanır. Hakan Şükür vs. oyuna girince Galatasaray'ın gerçek kimliğinde oynayacağını ve maçı kazanacağını biliyorduk.
Rıdvan Dilmen görüneni de anlatamayan yorumculara göre çok iyi bir yerdedir.
Zekirdek
10.Eylül.2010, 20:54
İşte o unutulmaz maçta gollerin arkasındaki adam, maçın dönmesinde en büyük emek harcayanlardan biri Şeytan Rıdvan'ın asistleri;
http://video.google.com/videoplay?docid=8394245473252543614#
Vay anan baban kemüüne. 4 asist Rıdvan'dan. Büyük adamsın be.
di canio
10.Eylül.2010, 21:11
Vay anan baban kemüüne. 4 asist Rıdvan'dan. Büyük adamsın be.
Rıdvan Dilmen'in oyndaığı futbol anlatılmaz, izleyip görmek lazım. Ne yazık ki medya anlamında sıkıntı olan dönemde oynayan bu tarz yetenekli, büyük oyuncuların maçlarını bulmak, izlemek oldukça zor. Bazen TRT'de denk geliyorum çok mutlu oluyorum açıkçası.
Rıdvan Dilmen'in oynadığı dönemin şartlarıyla günümüzün şartları çok farklı olduğu için karşılaştırma yapmak ya da şimdi oynasaydı Real Madrid, Barcelona'da oynardı gibi absürd yorumlar anlamsız olur. Ancak şimdi, belki çok farklı yapıları olabilir ama Messi'yi izlerken, Rıdvan Dilmen gelir benim aklıma çoğunlukla.
Zekirdek
10.Eylül.2010, 21:20
Rıdvan Dilmen'in oyndaığı futbol anlatılmaz, izleyip görmek lazım. Ne yazık ki medya anlamında sıkıntı olan dönemde oynayan bu tarz yetenekli, büyük oyuncuların maçlarını bulmak, izlemek oldukça zor. Bazen TRT'de denk geliyorum çok mutlu oluyorum açıkçası.
Rıdvan Dilmen'in oynadığı dönemin şartlarıyla günümüzün şartları çok farklı olduğu için karşılaştırma yapmak ya da şimdi oynasaydı Real Madrid, Barcelona'da oynardı gibi absürd yorumlar anlamsız olur. Ancak şimdi, belki çok farklı yapıları olabilir ama Messi'yi izlerken, Rıdvan Dilmen gelir benim aklıma çoğunlukla.
Ah be ne kadar üzüzlüyorum bir bilsen. Böyle günümüdeki imkanlar olsa bütün maçlarını izlerim. Adam çok başka birşey ya. Geçenlerde canlı bir maçını izledim o pasları, çalımları falan her insanın harcı değil.
RaSenGan
10.Eylül.2010, 23:49
Ah be ne kadar üzüzlüyorum bir bilsen. Böyle günümüdeki imkanlar olsa bütün maçlarını izlerim. Adam çok başka birşey ya. Geçenlerde canlı bir maçını izledim o pasları, çalımları falan her insanın harcı değil.
Canlı bir maçını derken banttan bir maçı mı kastettin ?
Zekirdek
10.Eylül.2010, 23:55
Canlı bir maçını derken banttan bir maçı mı kastettin ?
Üst mesajlarda da belirtmiştim. Manisa 19 Mayıs Stadyumunda bir yardım maçı. Sanırım kimsesiz çocuklar içindi. Hatta Feyyaz Uçar falanda gelmişti. Memati vardı. Baya ünlü isimler Manisa'daydı.
BleedingMoon
11.Eylül.2010, 13:02
rıdvan dilmen'in yabancı futbolcu karşılığı bence şimdiki robben.
sakatlık desen aynı, efendilik desen aynı, hız desen aynı, futbol zekası desen aynı...
eh, robben saçlardan kaybediyor biraz. rıdvan'ın da uzun şutları robben kadar iyi değildi.
Addolorato
18.Eylül.2010, 18:07
Dünya Kupası programlarından bir tanesinde Gareth Barry'e hımbıl diyerek beni dumura uğratan yorumcu.
maNga 33
18.Eylül.2010, 20:36
kendisi bazen seviyorum bazen ise nefret ediyorum :D akıllı,mantıklı yorumlar yapıyor...
Dünya futboluyla uzaktan yakından alakası bulunmayan futbol yorumcusu.
Rıdvan Dilmen: "İnsua zaten oynamadı geçen sene.. "
Emiliano Insua 31'i Premier Lig maçı olmak üzere toplam 42 maçta yer aldı geçtiğimiz sezon Liverpool formasıyla. Bu maçların 41inde ilk 11de başladı.
King_91
20.Eylül.2010, 00:32
rıdvan hoca fb-schalke maçı : 'şu schalke' nin 10 numarası çok enteresan futbolcu, alex' i biz gözümüzde fazla büyütüyoruz . alex'e büyük futbolcu diyoruz ama rakibin 10 numarası uzaylı . eğer alacaksan böyle adam alacaksın , iki takım 10 numaralarını değişse , fenerbahçe bu maçı rahat kazanırdı, gerçekten büyük futbolcu , adamlar buluyorlar'
rıdvan hoca gs maçı : 'bu 10 numara futbolcu falan değil, öyle sağa sola bakıp pas atmakla büyük futbolcu olunmaz, alex' in ayarında değil, işte ancak türkiye liginde zayıf takımlara karşı oynar, galatasaray' dan gitse hangi takım alacak barcelona' mı, gözümüz de fazla büyütüyoruz, eli belinde oynuyor. artık dünyada kalmadı böyle oyuncu, bir tek bizim ligimizde oynar, biz de onu büyük futbolcu, uzaylı zannedip avuç dolusu para veririz'
evet bildiniz .. 10 numara denilen oyuncu cassio lincoln
Gncl1905
20.Eylül.2010, 13:34
rıdvan hoca fb-schalke maçı : 'şu schalke' nin 10 numarası çok enteresan futbolcu, alex' i biz gözümüzde fazla büyütüyoruz . alex'e büyük futbolcu diyoruz ama rakibin 10 numarası uzaylı . eğer alacaksan böyle adam alacaksın , iki takım 10 numaralarını değişse , fenerbahçe bu maçı rahat kazanırdı, gerçekten büyük futbolcu , adamlar buluyorlar'
rıdvan hoca gs maçı : 'bu 10 numara futbolcu falan değil, öyle sağa sola bakıp pas atmakla büyük futbolcu olunmaz, alex' in ayarında değil, işte ancak türkiye liginde zayıf takımlara karşı oynar, galatasaray' dan gitse hangi takım alacak barcelona' mı, gözümüz de fazla büyütüyoruz, eli belinde oynuyor. artık dünyada kalmadı böyle oyuncu, bir tek bizim ligimizde oynar, biz de onu büyük futbolcu, uzaylı zannedip avuç dolusu para veririz'
evet bildiniz .. 10 numara denilen oyuncu cassio lincoln
Süpermiş :)
Benimde hiç beğenmediğim bir yorumcudur kendileri; bazen a der bazen aynı şeye b der, bazı şeyleri çok abartır...
Çok fazla taraftarlık yönü var, Belçika maçınca hele deli etti beni; bir sus be adam.
Televizyonda biraz dizginlemesi gerek taraftarlığını, milli takımın Euro 2008 maçında Arda'ya Maradona yakıştırması yapmıştı ayrıyeten, abartmıştı :)
Mehmet Demirkol'u dinliyorum ben, daha tutarlı daha gerçekçi bence...
SAİT71
20.Eylül.2010, 14:22
Mehmet Demirkol'da çok abartarak konuşmayı seven birisi, onuda sevmiyorum. :)
BaGa TaRKaN
20.Eylül.2010, 14:42
Rıdvan Bu Sabah Akşamki Programın Tekrarını Dinledimde. Bizi Övdümü Yerdimi Anlamadım:D Rıdvanı Anlamak İçin Ekstra Bir Yorumcu Daha Olması Lazım Bence:D
uAburak89
22.Eylül.2010, 08:00
"...Misimovic zaten Bundesliga'yı artık kaldıramıyor diye ayrıldı (gönderildi)..." Rıdvan Dilmen-%100 Futbol
Zvjezdan Misimovic (Wolfsburg)- 09/10:
Bundesliga: 31 maç, 10 gol, 15 asist
Şampiyonlar Ligi: 6 maç, 1 gol, 2 asist
Avrupa Ligi: 6 maç, 1 gol, 2 asist
Almanya Kupası: 2 maç, 2 gol, 1 asist
Toplam: 45 maç, 14 gol, 20 asist
"... Insua Liverpool'da da oynamıyordu..." Rıdvan Dimen-%100 Futbol
Emiliano Insua (Liverpool)- 09/10:
Premiership: 31 maç, 4 asist
Lig Kupası: 1 maç, 1 gol
FA Cup: 2 maç
Şampiyonlar Ligi: 6 maç
Avrupa Ligi: 4 maç
Toplam: 44 maç, 1 gol, 4 asist
Kaynak:
http://jesusalmeyda.blogspot.com
Lucas Neill
22.Eylül.2010, 22:30
Dünya futbolunu sadece Barca'dan ibaret saniyor.
Ciddi ciddi sırf Fenerbahçe'li yorumcu diye belgeler bulunmuş neler dökülmüş ortalığa.Ben de bazen Rıdvan'ın yorumculuğunu beğenmiyorum ama her maç sonrası NTV açıp onu dinleyip bu azimle burda kötüleyenler hayranım.
C h A o S
22.Eylül.2010, 22:40
İlla buraya olumlu şeyler mi yazılacak?Herkes beğenmek zorunda mı?İlla eleştirdiler diye yorum atcaksın yani.İçin rahat etmez yoksa.Fenerbahçe'li diye kötülüyor diyorsunda sen niye peki o Fenerli diye onu savunuyorsun?
RaSenGan
22.Eylül.2010, 22:42
Ciddi ciddi sırf Fenerbahçe'li yorumcu diye belgeler bulunmuş neler dökülmüş ortalığa.Ben de bazen Rıdvan'ın yorumculuğunu beğenmiyorum ama her maç sonrası NTV açıp onu dinleyip bu azimle burda kötüleyenler hayranım.
Fenerbahçeli olmak başkadır o takımın ezeli rakibini yalan yanlış yere kötülemek başkadır.Sırf Fenerbahçeli diye böyle yapılmıyor.Tarafsızlığını koruyabilse kimse bir şey demez.
İsteyen istediğini desin umrumda değil açıkçası daha önce savunmaya çalıştığım için pişmanım ama yazılan mesajlar o kadar yapmacık ve zorlama ki...Neyse uzatmayacağım.
barahir
22.Eylül.2010, 22:46
Ben geçenlerde Rıdvan ile ilgili bişi farkettim.. 2-3 ay önce kendi söylediği kalıpları şimdilerde " böyle şeyler futbolda olmaz" diyerek biraz antipitimi topladı kendisi ama yine de futbolu çok iyi biliyor..
ForsakeN
23.Eylül.2010, 20:56
Rıdvan Dilmen'i bu kadar eleştirinin altına sokan ntvspor'dur.Her programda Dilmen2e yer veriyorlar nerdeyse.Adam da birşeyler söylemek zorunda tabi. Bu yüznden kendini tekrar ettiği,kendiyle çeliştiği durumlar ortaya çıkıyor mecburen.
Herşey bi yana maçlar bitince maraton,stadyum vs. izlemem ,direk %100 futbolu açarım halen
King_91
02.Ekim.2010, 15:33
bizim ligde bulduğu lorik cana sayısını 50den 80e çıkarmıştır ..
C h A o S
02.Ekim.2010, 16:00
Dün bi ara baktımda yüzü gülüyordu...
Ayrıca saçlarınada iyi bakan bir Spor Toto Süper Lig yorumcusudur kendisi...
Suicider
02.Ekim.2010, 17:10
Gs yenilmesin zaten güntekin le bir olup çok güzel sallıyorlar :) Bir gs li olarak keşke şu ntvsporda birazda gs li yorumcuları dinlesek ama yok %90ı fener ve bjk lı..Benim bildiğim bir Hıncal var oda gs li olmasa daha iyi yani :D
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
03.Ekim.2010, 15:56
Bu sezon %100 Futbol izlemeyi bıraktım. Çünkü Rıdvan Dilmen artık çok tutarsızlaştı.
TeNaciOUS MidFieLdeR
03.Ekim.2010, 16:01
Rıdvan Dilmen'i bu kadar eleştirinin altına sokan ntvspor'dur.Her programda Dilmen2e yer veriyorlar nerdeyse.Adam da birşeyler söylemek zorunda tabi. Bu yüznden kendini tekrar ettiği,kendiyle çeliştiği durumlar ortaya çıkıyor mecburen.
Herşey bi yana maçlar bitince maraton,stadyum vs. izlemem ,direk %100 futbolu açarım halen
Bence de isin tadi kacti. Hergun 3 ogun ridvan dinliyoruz, biktirdilar. Ridvani da yiprattilar. Yuruttukleri o programi haftada bir adamakilli yapsalar daha yerinde olur.
ForsakeN
03.Ekim.2010, 16:17
Mehmet Demirkol da Rıdvan gibi yıpranmaya başladı NTV'de. Haftada 10+ programa katılıyor adamcağız.
bizim ligde bulduğu lorik cana sayısını 50den 80e çıkarmıştır ..
Genelde 100 tane diyorlar Cana için. Hoşgörülü davranmış o zaman. :D
LadroN
03.Ekim.2010, 19:55
Rıdvan dilmen in her futbolcuya örnek olarak Oğuz Çetin i göstermesi çok baydı.Kim iyi şut atsa kendine iyi baksa Oğuz Çetin.Başka takım arkadaşı yok galiba.Ayrıca tutarsız yorumlarıda var.Nonda nın kasımpaşa ya Hat-trick yapmasından sonra Nonda yı Türkiye'nin en iyi forveti olarak göstermesi (hatta barostan bile) hala kulaklarımda.Fenerbahçe kazandığında yüzünde güller açması da ayrı bir olay.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
03.Ekim.2010, 23:46
Yok arkadaş ben anlamıyorum ya Rıdvan Dilmen'i. Sezon başı Guti transfer olduğunda Rıdvan Dilmen yorumunda; ''Guti çok kaliteli bir oyuncu,-ki Real Madrid'de de her sezon 30 civarı maç oynamıştır.'' demişti. Bu akşam diyorki Guti zaten Real Madrid'de 15-20 maç oynamıştır geçen sezon,o da sonradan girerek...(!)
Bir önceki yorumumda söylediğim gibi bu sezon tutarsızlık had safhada Rıdvan Dilmen'de...
uAburak89
12.Ekim.2010, 09:46
Futbolculuk, teknik direktörlük, yorumculuk derken doktor yönü de ortaya çıktı...
Rıdvan Dilmen: Arda'ya ilk fıtık teşhisini ben koydum.
Lucas Neill
24.Ekim.2010, 23:34
artik Aykut Kocaman avukati da olmustur.
galatasaray'a karşı bi antipatik yani.
kasım akdemir
25.Ekim.2010, 09:50
Amatör ruhlu ama kaliteli bir eleştirmen.
Archnia
14.Kasım.2010, 16:45
Rıdvanın yorumlarını severim biraz fenere doğru kaymış olsada yinede maç sonrası %100 futbolda yorumlarını dinliyorum.Birde arada şu saç stilini değiştirsin değişiklik şart hep aynı olmuyor :D
TR.CaPTaiN
26.Kasım.2010, 01:30
Maçlardan sonra futbol yorumları dinlemek istiyorsam %100 Futbol'u açardım, gülmek için ise Telegol'ü açardım. Ancak maalesef Rıdvan Dilmen'in oyuncu yorumları nedeniyle sadece Telegol'ü izleyip, gülme kararı aldım. Rıdvan Dilmen maç yorumu konusunda ülkenin en iyilerinden biridir ama yukarda arkadaşların da söylediği gibi kendisine çok fazla süre verildiğinden dolayı mecburen oyunculara dalıyor. Oyunculara daldığında oyuncuları tanımaması nedeniyle garip garip yorumlar yapabiliyor.
C h A o S
27.Kasım.2010, 18:32
Telekulak soruşturması kapsamında 68 yıla kadar hapsi isteniyor.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
27.Kasım.2010, 19:02
Telekulak soruşturması kapsamında 68 yıla kadar hapsi isteniyor.
Tanju Çolak'ın telefonlarını dinlettirme suçundan yargılanıyormuş.
Lucas Neill
27.Kasım.2010, 22:27
Tanju Çolak'ın telefonlarını dinlettirme suçundan yargılanıyormuş.
Benim bildigim Tanjunun degil sevgilisinin telefonlarini dinlettirmis
K1nq35
27.Kasım.2010, 23:02
Bende öyle biliyorum :)
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
28.Kasım.2010, 14:27
Bende öyle biliyorum :)
Bende olayın aslını tam bilmiyorum ama haberlerde Tanju Çolak'ın kini dinlettirdiği yönündeydi.
byariff
04.Eylül.2011, 20:09
ridvan dilmenin topculugu tartisilmaz zamanin en iyi topcularindan biriydi sakatligi olmasaydi leeds united,madrid,barca gibi takimlarda oynuyabilirdi, yorumculuk konusunda bazi arkadaslara katiliyorum galatasaray,besiktas,X gibi takimlari yorumlamiyor genelde en cok fenerbahce uzerinde duruyor tum takimlari yorumlasa iyi olur ama nese. teknik direktor neden olmuyor sorusundada fenerbahcede hocalik yapti ve kotu yonettigi icin kovuldu diye biliyorum aslinda simdi aykutun yardimciligini yapsa cok iyi olur.
Nedvedmania
13.Eylül.2011, 00:08
Rıdvan Dilmen şike olaylarından sonra Sporla ilişkimi kestim diye açıklama yapmamışmıydı ? Önce milli takım maçında yorumculuk yaptı şimdi de NTVspor da kaldığı yerden devam ediyor.
C h A o S
13.Eylül.2011, 00:34
Niye bıraksın adam 5 yıl icin 10 milyon dolar alıyor :)
byariff
13.Eylül.2011, 15:13
Para herseyi degistirir :)
goosfraba
13.Eylül.2011, 15:19
bu işleri bıraktığına dair bir video var mı? ben görmedim o yüzden soruyorum.
RaSenGan
13.Eylül.2011, 15:24
bu işleri bıraktığına dair bir video var mı? ben görmedim o yüzden soruyorum.
http://ucanbal10.blogspot.com/2011/08/rdvan-dilmen-yorumculugu-brakt-iste.html
01:22
goosfraba
13.Eylül.2011, 15:27
http://ucanbal10.blogspot.com/2011/08/rdvan-dilmen-yorumculugu-brakt-iste.html (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fucanbal10.blogspot .com%2F2011%2F08%2Frdvan-dilmen-yorumculugu-brakt-iste.html)
01:22
video bozuk aygüncan :)
her neyse demişse ve kararından geri dönmüşse kendi bileceği iş. şahsen ben de rıdvan dilmen'in yorumculuğu bırakmasını istemem ama büyük lokma ye büyük konuşma demişler :)
RaSenGan
13.Eylül.2011, 15:47
video bozuk aygüncan :)
her neyse demişse ve kararından geri dönmüşse kendi bileceği iş. şahsen ben de rıdvan dilmen'in yorumculuğu bırakmasını istemem ama büyük lokma ye büyük konuşma demişler :)
Gayet sağlam abi video :icon_biggrin: Bir anlık şeyle demiş zaten videodan anlaşılıyor.Bu işte artık yokum diyip kapıyor telefonu.
SAİT71
13.Eylül.2011, 17:31
Allah allah bende de sadece 9 saniye video ve oda sitenin reklamı...
http://i.imgur.com/BQhy3.jpg
ForsakeN
13.Eylül.2011, 18:41
Çok merak edenler için başka sitelerde de var video.
http://www.izlesene.com/video/ridvan-dilmen-futbol-yorumculugunu-birakiyor/4370909
ForsakeN
08.Ekim.2011, 11:57
Türkiye Almanya maçındaki yorumlarıyla gerçekten de kaliteli yorumcu olduğunu göstermiştir bence tekrardan.
Maçın sonlarına doğru " ben kulaklıkları çıkarıyorum" tribini atabilecek başka bir yorumcu tanımıyorum şu ülkede :)
Adamın yorumculuğu bırakması o kadar kolay değil istese bile bırakamıyor işte 5 yıl için 10 milyon dolar alıyor denmiş yukarı da bu doğru mu bilmiyorum ama alıyorsa ve bırakmak istiyorsa tazminat ödemek zorunda olacak o kadar parayı da yorumculuğu bırakmak için kimse vermez sözleşmesi bitene kadar devam eder bitince bırakır.
Lucas Neill
09.Ekim.2011, 22:57
http://twitpic.com/6xt9nl
Mehmet Topuz vakasi :D
Lucas Neill
09.Ekim.2011, 22:58
http://img155.imageshack.us/img155/7093/41958992136e2dc0688a873.jpg (http://img155.imageshack.us/i/41958992136e2dc0688a873.jpg/)
europeanconquer
09.Ekim.2011, 23:01
http://img155.imageshack.us/img155/7093/41958992136e2dc0688a873.jpg (http://img155.imageshack.us/i/41958992136e2dc0688a873.jpg/)
Fotomaç'tır bu gazete :0:
Zamanında bende çok inandım :icon_redface:
Alexi Lalas
09.Ekim.2011, 23:32
Türkiye Almanya maçındaki yorumlarıyla gerçekten de kaliteli yorumcu olduğunu göstermiştir bence tekrardan.
Maçın sonlarına doğru " ben kulaklıkları çıkarıyorum" tribini atabilecek başka bir yorumcu tanımıyorum şu ülkede :)
O tribi " Hiddink yollansın Türk teknik adam gelsin " tayfasından olduğu için attı.
" Rezillik " diye tanımlandırdığı şey sahadaki oyundu , oyuncular değil...
ForsakeN
10.Ekim.2011, 12:18
O tribi " Hiddink yollansın Türk teknik adam gelsin " tayfasından olduğu için attı.
" Rezillik " diye tanımlandırdığı şey sahadaki oyundu , oyuncular değil...
E haksız mıydı ki? Sahadaki oyun çok mu güzeldi? Seçilen ilk11 vs.
TR.CaPTaiN
05.Kasım.2011, 15:40
Canlı yayında kendi müdürüne giydirmiş. Helal olsun.
Rıdvan
C h A o S
05.Kasım.2011, 15:53
Video gözükmüyor koyayım ben.
xDYCoyfp4tk
William Rookwood
05.Kasım.2011, 16:09
Severim kendisini, her maç sonrasıda programını izlerim.
Lucas Neill
21.Kasım.2011, 23:20
3 Temmuz sonrasi iyice kontrolü kaybetti siyirdi.
LadroN
21.Kasım.2011, 23:34
Hazımsızlık sorunu olan pek değerli(!) spor yorumcusu.http://www.facebook.com/photo.php?v=2497743756232
Bu videoyu dikkatle seyretmesini diliyoruz.Ben onun yerinde olsam eve gidince utanırdım.
Nedvedmania
22.Kasım.2011, 07:30
Her geçen gün daha da batıyor. Üzülüyor muyum ? Hayır.
ForsakeN
22.Kasım.2011, 14:28
Ne hikmetse Galatasaraylıların bir türlü sevemediği yorumcudur. Üzülüyor muyuz? Hayır.
C h A o S
22.Kasım.2011, 14:53
Ne hikmetse Fenerbahçelilerin sırf Fenerbahçe'li diye söyledikleri görmezden gelinen yorumcu.Fenerbahçe puan kaybedince programda yüzü asık olan,Galatasaray puan kaybedince yüzü gülen birisidir.Kaale alınacak biri değil bizim için.Böyle devam.
sui generis
22.Kasım.2011, 15:11
severek dinlediğim yorumculardandır Rıdvan.. genellikle düşündüklerimi ifade eder. spor basınında böyle birinin olması büyük mutluluk verici.. NTV nin kaç parayla kendisini tuttuğu, Lig tv'nin transfer çabaları unutulmamalıdır.. varsın sizler sevmeyin.. değerini bilenler biliyor zaten..
ForsakeN
22.Kasım.2011, 15:21
Fenerbahçe kazanınca yüzünün güldüğü, kaybedince yüzünün asıldığı, Fenerbahçe'yi kollayıp, eleştirilerini diğer takımlara yapıyor vs. yorumları sadece Rıdvan Dilmen Fenerbahçeli olduğundan programı önyargıyla izleyenlerin yorumları. Adam yıllık bilmem kaç milyon dolar alıyor. "Ben şu takımı kayırıyım şuna yükleneyeim haha" tarzında bi düşünce içine girmesi mümkün değil.Öyle birşey yapıyor olsaydı zaten buralara gelmez,o kanallarda barınamazdı. Hangi televizyon kanalı öyle bir yorumcuya bu kadar ücret ödeyip,sırf onun üzerine program yapar ki.
C h A o S
22.Kasım.2011, 15:35
Fenerbahçe kazanınca yüzünün güldüğü, kaybedince yüzünün asıldığı, Fenerbahçe'yi kollayıp, eleştirilerini diğer takımlara yapıyor vs. yorumları sadece Rıdvan Dilmen Fenerbahçeli olduğundan programı önyargıyla izleyenlerin yorumları. Adam yıllık bilmem kaç milyon dolar alıyor. "Ben şu takımı kayırıyım şuna yükleneyeim haha" tarzında bi düşünce içine girmesi mümkün değil.Öyle birşey yapıyor olsaydı zaten buralara gelmez,o kanallarda barınamazdı. Hangi televizyon kanalı öyle bir yorumcuya bu kadar ücret ödeyip,sırf onun üzerine program yapar ki.
Ben gördüklerimi yazıyorum.Siz kabullenmesenizde durum böyle.Benim için spor yorumcusu değil Fenerbahçe yorumcusudur.
sui generis
22.Kasım.2011, 15:39
o zaman NTV Fenerbahçe ye hizmet ediyor :)
C h A o S
22.Kasım.2011, 15:45
Ben öyle bir şey demiyorum.Rıdvan'ın Fenerbahçe yorumcusu olması onun Fenerbahçe'ye hizmet ediyor anlamına gelmez.Neyse Rıdvan Dilmen hakkında söyleceklerim hep aynı yere çıkıyor.
Lucas Neill
22.Kasım.2011, 16:03
Gercekten arkadaslarin dedigi gibi bir durum var FB puan kaybettiginde yüzüne bakin cidden surati asik. Özellikle son macta kaybettiginiz sampiyonluktan sonra adam kipkirmizi olmustu. Gecenlerde de Fb puan kaybettiginde sike muhabbeti acip sizlandi aglayacakti az daha. Ilk ciktigi yillarda Ridvan Dilmen'i ben de severdim ama artik art niyetli yorumlar yapiyor.
Özellikle son Eboue olayinda yaptigi, ben futbolcunun yerinde olsam eve gidince Tv'de kendimi izlesem kanali degistiririm gibi muhabbetleri sikmaya basladi. Bence Ridvan Dilmen onun bunun karisini dinlettiginde cocugu ve karisi haberlerde onu görünce o kanali coktan degistirmistir.
Arena'daki milli macta bu stadi yapanlar bile yuhalandi diyerek kendi seviyesini kalitesini belli etmistir. Hirvatistan macinda gollerde hatasi olan Volkan ve Gökhan Gönül'e iki kelam laf edememistir.
Milli mac öncesi bizim takim söyle oyunculardan kurulu böyle yetenekliler derken macin ortasinda cekip giden bi tiptir.Hirvatistan macinda bu cocuklar ne yapti da küfür ediliyor diyip maci yarida birakmak gercekten adamliktir.
Ridvan Dilmen herkese objektif gibi gözüken provakatif bi yorumcudur. Bjk-Gs maci sonrasi hemen konuya Eboue'den girip onu suclu ilan etmesi.
Yorumculugu birakiyorum diyip gerisin geriye ekranlara dönen biridir
Ayrica avrupa futbolu bilgisi Barcelona, Pique ve Xavi'den ibarettir.
Söylenecek cok sey var aslinda ama toparlamak zor ilerde uzun uzun Ridvan Dilmen'i anlaticam.
enesemin53
22.Kasım.2011, 17:15
Tamamına katılmasam da Rıdvan Dilmen hakknıda güzel tespitler var. Özellikle değiştiğine bende katılıyorum. Hatta son dönemde sadece Rıdvan Dilmen değil bir çok fenerlide bu tarz değişimler oldu. Buna bahane olarak söylenemez ama kendimden de yola çıkarak söylüyorum yaşanan ağır psikolijik olayların bunda etkisi var.
Fearless Coward
22.Kasım.2011, 17:36
Gercekten arkadaslarin dedigi gibi bir durum var FB puan kaybettiginde yüzüne bakin cidden surati asik. Özellikle son macta kaybettiginiz sampiyonluktan sonra adam kipkirmizi olmustu. Gecenlerde de Fb puan kaybettiginde sike muhabbeti acip sizlandi aglayacakti az daha. Ilk ciktigi yillarda Ridvan Dilmen'i ben de severdim ama artik art niyetli yorumlar yapiyor.
Özellikle son Eboue olayinda yaptigi, ben futbolcunun yerinde olsam eve gidince Tv'de kendimi izlesem kanali degistiririm gibi muhabbetleri sikmaya basladi. Bence Ridvan Dilmen onun bunun karisini dinlettiginde cocugu ve karisi haberlerde onu görünce o kanali coktan degistirmistir.
Arena'daki milli macta bu stadi yapanlar bile yuhalandi diyerek kendi seviyesini kalitesini belli etmistir. Hirvatistan macinda gollerde hatasi olan Volkan ve Gökhan Gönül'e iki kelam laf edememistir.
Milli mac öncesi bizim takim söyle oyunculardan kurulu böyle yetenekliler derken macin ortasinda cekip giden bi tiptir.Hirvatistan macinda bu cocuklar ne yapti da küfür ediliyor diyip maci yarida birakmak gercekten adamliktir.
Ridvan Dilmen herkese objektif gibi gözüken provakatif bi yorumcudur. Bjk-Gs maci sonrasi hemen konuya Eboue'den girip onu suclu ilan etmesi.
Yorumculugu birakiyorum diyip gerisin geriye ekranlara dönen biridir.
Söylenecek cok sey var aslinda ama toparlamak zor ilerde uzun uzun Ridvan Dilmen'i anlaticam.
Çok güzel anlatmışsın kardeşim aynen katılıyorum...
futureless
22.Kasım.2011, 17:51
3 Temmuz'dan sonra her Fenerbahçe'li gibi sadece Fenerbahçe ' nin adı geçiyormuşcasına yapılan yorumların akabinde kendisi de tepki koymuştur , doğrudur yanlıştır oraya girmiyorum.
ForsakeN
22.Kasım.2011, 23:54
Yorumculugu birakiyorum diyip gerisin geriye ekranlara dönen biridir
Ne lanet bi adammış bu Rıdvan Dilmen. Etmediği halt, karıştırmadığı ortam kalmamış.
Sekopej
23.Kasım.2011, 00:02
Dinlediğim ve saygı duyduğum ender spor yorumcularından. NTV'den aldığı hayli yüksek parayı hakediyor, uzun yıllar yorumlarını dinlemek isterim televizyonda ama Aykut ile işin idari kısmında bir görev almasını da çok isterdim Fenerbahçe'de. Futbolculuğu ise unutulmaz, ilk aklıma gelen 3-0'dan çevrilen Galatasaray maçında yaptığı asistler.
DisCo
23.Kasım.2011, 01:52
Rıdvan Dilmen'in taraf olduğunu zaten biliyoruz. Değilim diye ortalarda gezse bile Fenerbahçe'lidir. Fenerbahçe ile ilgili yorumlarda taraflığını katarsın. Fenerbahçe'nin büyük takımlarla yaptığı maçlarda taraf olursun. Hepsine varım.
Ancak Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve diğer takım taraftarlarının bıktığı birşey var. Artvinspor maçını yorumlarken konuyu Aykut Kocaman'a, Fenerbahçe'ye bağlama be kardeşim. İnsanlar senden Artvinspor'u değerlendirmeni istiyor. Artvin ortasahasında böyle böyle olmuştu ama Fenerbahçe'de Emre'de zaman zaman yapar. Aykut hoca onu iyi dengeler diye 5 dakikada gereksiz Fenerbahçe'yi anlatma.
Birde samimi olduğun topçuları hatasında bile savunurken tanımadığı adamların sevabını bile başka yerlere çekiyor. Arda Galatasaray'lıydı ama laf söyletmezdi. Böyle olunca eleştirilmesi bana göre doğaldır.
uAburak89
23.Kasım.2011, 01:58
Rıdvan Dilmen'in taraf olduğunu zaten biliyoruz. Fenerbahçe ile ilgili yorumlarda taraflığını katarsın. Fenerbahçe'nin büyük takımlarla yaptığı maçlarda taraf olursun. Hepsine varım.
Ancak Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve diğer takım taraftarlarının bıktığı birşey var. Artvinspor maçını yorumlarken konuyu Aykut Kocaman'a, Fenerbahçe'ye bağlama be kardeşim. İnsanlar senden Artvinspor'u değerlendirmeni istiyor. Artvin ortasahasında böyle böyle olmuştu ama Fenerbahçe'de Emre'de zaman zaman yapar. Aykut hoca onu iyi dengeler diye 5 dakikada gereksiz Fenerbahçe'yi anlatma.
Birde samimi olduğun topçuları hatasında bile savunurken tanımadığı adamların sevabını bile başka yerlere çekiyor. Arda Galatasaray'lıydı ama laf söyletmezdi. Böyle olunca eleştirilmesi bana göre doğaldır.
Koyulaştırdığım yeri yazmak için girmiştim, her konuyu Fenerbahçe'ye bağlaması aslında diğer takımları pek takip etmeyişi, futbol vizyonun sınırlı oluşundan da kaynaklanıyor. İşin içine Fenerbahçe'yi katmadan yorum yapabildiği çok nadir.
Fenerbahçe'liler sevmesini, savunmasını, sahiplenmesini anormal karşılamıyorum efsane oyuncuları ek olarak Fenerbahçe konusunda sıkı takip etmesinin etkisiyle yaptığı yorumlar mantıklı içi dolu oluyor. Ama iddia edildiği gibi objektif falan değil.
Bülent Timurlenk hangi takımlı bilmiyorum mesela üzerine hiç düşünmedim keza Uğur Meleke. Ali Ece Beşiktaşlı ama saatlerce yorumlasın Galatasaray'ı zevkle dinlerim. Rıdvan Dilmen ekranlarda olacaksa yaptığı programlarda farklı bakış açıları koyabilecek birilerinin daha olması gerekiyor bence.
Lucas Neill
23.Kasım.2011, 02:21
Dinlediğim ve saygı duyduğum ender spor yorumcularından. NTV'den aldığı hayli yüksek parayı hakediyor, uzun yıllar yorumlarını dinlemek isterim televizyonda ama Aykut ile işin idari kısmında bir görev almasını da çok isterdim Fenerbahçe'de. Futbolculuğu ise unutulmaz, ilk aklıma gelen 3-0'dan çevrilen Galatasaray maçında yaptığı asistler.
Nette bi blogda gördüm.
Rıdvan Dilmen; 8 sezonda 105 maç oynayabilmiş, ortalama senede 13 maça çıkmış. 31 gol atmış büyük forvet olarak senede 4 gol atmış. ....
429 maç oynayıpta hala şöförlük yapan Müjdat Yetkiner'e ayıp edilmiştir. 238 maça çıkmış Oğuz Çetin'i kimse unutmamışsa hala başkada futbolcu hatırlanmaz Fener'de çok maç oynayanlar içinde.
Ne kadar dogru bilmiyorum Ridvan'in oynadigi mac sayisi ve attigi goller.
sui generis
23.Kasım.2011, 02:25
Nette bi blogda gördüm.
Rıdvan Dilmen; 8 sezonda 105 maç oynayabilmiş, ortalama senede 13 maça çıkmış. 31 gol atmış büyük forvet olarak senede 4 gol atmış. ....
429 maç oynayıpta hala şöförlük yapan Müjdat Yetkiner'e ayıp edilmiştir. 238 maça çıkmış Oğuz Çetin'i kimse unutmamışsa hala başkada futbolcu hatırlanmaz Fener'de çok maç oynayanlar içinde.
Ne kadar dogru bilmiyorum Ridvan'in oynadigi mac sayisi ve attigi goller.
iyi bir araştırmanı öneririm. sonra gelip burada paylaşsan daha faydalı olur.
Sekopej
23.Kasım.2011, 02:27
Rıdvan zaten Fenerbahçe'de oynamadı ki, oynasaydı bu kadar az bahsediyor olmazdık ondan. Rıdvan gençlerin onun geçmişine bakıp, ibret almaları gereken bir oyuncu. Sakatlanıp 3 ay oynamayacak dendiğinde 2 ay geçmeden çıkıp oynar, 2 maç sonra yine sakatlanırdı.
İşte Rıdvan öyle büyük bir oyuncu ki, oynayabildiği sınırlı sayıda maçlarda akıllarda kalmayı ve damga vurmayı başarmıştır.
Ayrıca yine göbekli:p Müjdat ile Oğuz'un futbolculuklarına duyduğum saygı da hayli fazladır.
Lucas Neill
23.Kasım.2011, 02:27
iyi bir araştırmanı öneririm. sonra gelip burada paylaşsan daha faydalı olur.
Sen söyle o zaman dogrusunu.
sui generis
23.Kasım.2011, 02:31
ben de rıdvan ı izlemedim ama bildiğim bir şey sürekli sakatlıklar boğuşmuş o yüzden az maça çıkmış. ama aratınca şunu gördüm http://tr.wikipedia.org/wiki/R%C4%B1dvan_Dilmen
Lucas Neill
23.Kasım.2011, 02:33
ben de rıdvan ı izlemedim ama bildiğim bir şey sürekli sakatlıklar boğuşmuş o yüzden az maça çıkmış. ama aratınca şunu gördüm http://tr.wikipedia.org/wiki/R%C4%B1dvan_Dilmen
Altan Tanrikulu'nun Kallström GS'de dedigi kaynak degil mi resmi kaynaktir bu.
Lucas Neill
06.Aralık.2011, 04:14
Ridvan Dilmen karisiyla Basbakan'in evinde kalmis, olaylar olaylar beyaztvde
http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=beyaz&seekTime=06-12-2011%2000:10
Alicanfmfan
06.Aralık.2011, 05:11
Öyle birşey demedim diyor , en sonunda da kaldım evet ne olacak ki gibi cümleler kullanıyor :D
barahir
06.Aralık.2011, 05:13
Rıdvan eşiyle başbakanın annesini ziyaret etmiş ancak kesinlikle kalmadım sadece ziyaret ettiğimi söyledim dedi.. Ayrıca kalsam da ne olur bundan gurur duyarım dedi..
Lucas Neill
06.Aralık.2011, 05:16
Rıdvan eşiyle başbakanın annesini ziyaret etmiş ancak kesinlikle kalmadım sadece ziyaret ettiğimi söyledim dedi.. Ayrıca kalsam da ne olur bundan gurur duyarım dedi..
Ahmet Cakar ve ROK bu olayi basbakan benim dayim muhabbetinde oldugunu düsünüyolar yani ben basbakanin evinde bile kalabiliyorum akilli olun manasinda.
barahir
06.Aralık.2011, 05:18
Ahmet Cakar ve ROK bu olayi basbakan benim dayim muhabbetinde oldugunu düsünüyolar yani ben basbakanin evinde bile kalabiliyorum akilli olun manasinda.
Aynen öyle.. Rıdvan da zaten niye böyle bişiye ihtiyaç duyayım ki dedi..
DisCo
07.Aralık.2011, 17:05
Soruşturma başlayıp devam ettiğinde Rıdvan Dilmen piyasada yoktu. Fenerbahçe'lisi bile nerde diye sormaya başlamıştı. Sonrasında artık ne olduysa ortaya düştü.
"Yazıyorlar işte... Neymiş ben başbakanla konuşmuşum, toz olmuşum. (Futbol konuştuk başbakanla ya futbol) Garip!.. Ben neyin yorumunu yapacağım ya... Ben ne anlarım hukuktan. Haa şu var, ben bir futbol adamı olarak üzülürüm. Bir hasta Fenerbahçeli olarak da içim yanıyor. O ayrı konu. Fenerbahçe küme düşerse 2 tane fazla kombine alır, 1 tane daha fazladan forma giyerim. "
Aylar sonra;
"Desenize kestirmeden bu arkadaşlar hapishaneden çıkmasın. Niye yalandan bu yasa çok ağır diyorsunuz. Yasa değişirse bu arkadaşlar çıkacak. Asıl rahatsızlıkları neydi biliyor musunuz? Cezaevinden çıkacak diye insanların ödleri koptu. Cumhurbaşkanı da rahatlattı onları.
Şimdi soruşturma başladığında sen neden korktunda ortadan kayboldun, insanlar Aziz Yıldırım'dan neden korksunlar. Ortadan kaybolmanı hukuktan anlamamana bağlamıştın. Profesörler bile işi çözemiyor ben nasıl yorumlayayım demiştin. Geçen sürede hukuk dersi mi aldın onu cevaplaman gerekir. Aziz Yıldırım'ın da bilmediğimiz bir gücü varsa söylesin eğer yoksa Ümit Karan'dan, Bülent Uygun'dan korkmuyorlar da neden Aziz Yıldırım'dan korkuyorlar.
Rıdvan Dilmen malesef budur.
sui generis
07.Aralık.2011, 17:09
Rıdvan Dilmen soruşturma başladığında tatildeydi ve öğrendiği günün ertesinde geldi. ilk yaptığı iş Aziz Yıldırım ı ziyaret etmek oldu.
ForsakeN
07.Aralık.2011, 17:11
Millet Fenerbahçelilere nereden saldıracağını şaşırdı. TV'de futbol üzerine en adam akıllı yorum yapan,en saygı duyulan yorumcu da Fenerli olunca hedef tahtası haline geldi.
DisCo
07.Aralık.2011, 17:49
Millet Fenerbahçelilere nereden saldıracağını şaşırdı. TV'de futbol üzerine en adam akıllı yorum yapan,en saygı duyulan yorumcu da Fenerli olunca hedef tahtası haline geldi.
Fikirlere saygılı olmak yerine neden saldırgan diye nitelendiriyorsun.
“Fenerbahçe önde oynuyor, Beşiktaş’ın orta saha kurgusu zayıf, Galatasaray ofansta üretici olamıyor” cümleleri dışında pek birşey duymadığımız, beyzbol maçını bile Aykut Kocaman'a, Fenerbahçe'ye bağlayan yorumları var. Fenerbahçe'liler dışında bu yorumcuyu beğenen sayısı çok azdır. Fenerbahçe'li olmasıyla Fenerbahçe'lilerin onu beğenmesi o kadar şaşılacak bir durum değildir.
Benim problemim ve gördüğüm köşe yazılarında dikkat ettiğim birşey var. Dediğim gibi şike olayları patlak verdiğinde teknolojinin sınır tanımadığı bu dönemde olaya dahil olmak o kadar zor değildi. Bu forum içerisinde bile bu durum eleştirildi. Sonrasında kendisine neden diye sorulduğunda ben nasıl yorum yapayım, hukuktan anlamıyorum dedi.
Herkes o günleri unuttu, birden adam kahraman oldu. İdare etme işini iyi biliyor.
ReaList
07.Aralık.2011, 17:57
@Disco
"Fenerbahçe'liler dışında bu yorumcuyu beğenen sayısı çok azdır."
Spor müsabakalarından sonra en fazla izlenen spor programlarının başında Rıdvan ve Güntekin'nin programı geliyor.
Şimdi 2 sonuç kafada canlanıyor
Ya ülkede Fenerbahçeli sayısı baya bir yüksek ya da Bu adam kavga gürültü etmeden ali'ye veli'ye karışmadan polemiklerle kendini gösterme gayreti olmadan bu işi yapıyor ve seviliyor. Ben karşılaştırma yaptığım zaman bu sonuca ulaşıyorum.
Her ne kadar Fenerbahçe'li olmasıyla Fenerbahçe'lilerin onu beğenmesi o kadar şaşılacak bir durum değilse Galatasaraylıların ona antipatik yaklaşması da aynı derecede şaşılacak bişey değildir.
DisCo
07.Aralık.2011, 18:22
Ben kötüleyip kötüleyip izlemiyorum diyenlerden değilim. Lig Tv üyeliğim bittiğinden beridir devre aralarında açacak başka kanal olmadığı için açıp bakarım. Mesela kart var mıdır? yok mudur? Program bunu da anlatıyor. İzlenmesinin nedeni bu da olabilir.
Lig Tv varken Şansal Büyüka'yı, Markus Merk'i, Mustafa Denizli'yi çok beğendiğim için izlemiyordum. Maç orda, maç sonu röportaj orda, pozisyonlar orda diye mecbur izliyordum. Şuan programsız kaldığımız için Telegol bile izliyorum.
Atvhaberde yer alan 90a programını ise kasıtlı ve zevk alarak izliyorum. Çünkü yorumcularını beğeniyorum.
Rıdvan Dilmen'e baktığımızda yorumlarının tamamı kötüdür demiyorum. Bilgisi dahilinde anlatıyor ama Fenerbahçe'liliğini bu kadar gündeme koymaması lazım. Bu Fenerbahçe'linin hoşuna mutlaka gider. Selçuk Yula, Ömer Çavuşoğlu gibi kişilerde Rıdvan Dilmen gibidir. Bu işi yapacaksan biz zaten senin malolduğun takıma ve bağlılığına saygımız var. Seninde yaptığın işe biraz saygı gösterip bunu göz önüne çıkarmaman gerekir.
Hala neden program yapıyor biliyormusun. Diğer takımlar Fenerbahçe gibi örgütlenemiyor diye. Rahatsız olan o kadar çok kişi tanıyorum ki sadece bu kişilerle "%100 Futbol" Fenerbahçe Tv'de yayınına devam etsin" maili atsak Rıdvan Dilmen ya kendini düzeltir ya program Fenerbahçe Tv'ye geçer. Aynı şeyi Galatasaray'lı bir yorumcu yapsaydı Fenerbahçe taraftarı çeki düzen verdirirdi. Bu da bizim hatamız.
Rıdvan Dilmen ortalarda görünmedi, sonrasında çıktı bırakıyorum dedi, şimdi durdurmak ne mümkün. Bazı şeyleri çok çabuk unutuyoruz. Onun altını çiziyorum sadece. Hatırlamak istemeyen kendi içinde üstünü çizer.
ForsakeN
07.Aralık.2011, 18:23
Tabi yahu Rıdvan Dilmen'in yorumlarını Fenerbahçeliler dışında kimse beğenmez. O yüzden 10 yıldır LigTV ve Ntvspor'da sırf bu adam üzerine program yapılıyor. Milyonlarca lira veriliyor kendisine. Çünkü sadece Fenerbahçeliler izliyor programı.
Yahu bırakın Allah aşkına. Nedense bikaç aydır şu konuya bir tek Galatasaraylı arkadaşlar yazmaya başladı. 1-2 eleştiri yaptı diye adam GS düşmanı ilan edildi. Ondan sonra karalama kampanyaları hız kazandı zaten.
Sayfa başı Rıdvan Dilmen şunu dedi, yok başbakanın evinde kaldı, yok Aziz Yıldırım'la yatarım demiş(ki dediklerinin anlamı şu cümleyle alakasız), yok Melo'ya şunu dedi,yok Kazım'a şöyle dedi... Bu adam aynı zamanda Selçuk'a,Bekir'e,Özer'e de aynı lafları söylüyor, yeri geliyor Aykut Kocaman'ı eleştiriyor.
Ama ne dese tersten anlaşılmaya çalışılıyor. Gazetecileri de anlıyorum.O adam %100 Futbol'u bıraktığı zaman o koltuğa oturmak isteyecek çok yorumcu var,hatta hepsi ister o koltuğu.
C h A o S
07.Aralık.2011, 18:44
Rıdvan Dilmen'e yapılan eleştirileri Fenerbahçeliler niye kabullenmiyor anlamıyorum.Hiç kimse Fenerbahçe'ye laf etmiyor arkadaşlar bunu kabullenin.Kafanıza yerleşmiş Rıdvan'a yapılan yorumları Fenerbahçe'ye yapılmış sanıyorsunuz.Rıdvan Dilmen milyonlarca Galatasaray'lının nefretini almış bir yorumcudur.Yorumlarının tarafsız olduğunu kimse bana kabullendiremez.Hala tutturmuşsunuz yok yıllardır şurda yorumcu,taraflı olsaydı bu kadar para alırmıydı.Bla bla bla.
sui generis
07.Aralık.2011, 18:46
evet alır mıydı ? NTV o zaman başkasını çıkarsın oraya. LİG TV de her sene başının etini yemesin. Siz kabullenmesiniz de Rıdvan Türkiye'nin en iyi futbol yorumcusudur.
unutmadan Rıdvan Fenerbahçe'dir.
C h A o S
07.Aralık.2011, 18:48
Hala lafı Fenerahçe'ye getiriyorsunuz.Rıdvan'ın Fenerbahçe'liğine kim laf etti ki?Ben yorumlarını eleştiriyorum.Çıkıpta Rıdvan şöyle Fenerbahçe'li demiyorum.Haddim değil zaten.
Neyse bir sayfa öncede aynı şeyleri söyledim.Hep aynı tartışma dönüyor.Diyeceğimi dedim.
BaGa TaRKaN
07.Aralık.2011, 18:59
Rıdvan Tabiki Fenerbahçe'yi Kollayacak Bundan Niçin Rahatsız Oluyorsunuz ki, Çıkıpta Galatasaray'a Beşiktaş'a Niye İmrensin. Adam Sevdiği ve Efsane Olduğu Kulübe Tabiki Bağlı Olacak.
O Zaman Bende Senden Fenerbahçe'ye Karşı Daha Ilımlı Olmanı ve Fenere Karşı Daha Olumlu Yorum Atmanı Beklesem Sen Kesin Küplere Binersin. Yani Sen Fanatik Oluyorsunda Rıdvan Olmuş Çok mu ?
Ayrıca %100 Futbolda Falan Ben Rıdvan'ın Galatasaray'a Beşiktaş'a Karşı Yapmış Olduğu Çok Güzel Olumlu Yerinde Tespit Edilmiş Objektif Yorumlarını Buraya Sayfalarca Dökerim :)
furkan58
07.Aralık.2011, 19:00
Rıdvan Dilmen'e yapılan eleştirileri Fenerbahçeliler niye kabullenmiyor anlamıyorum.Hiç kimse Fenerbahçe'ye laf etmiyor arkadaşlar bunu kabullenin.Kafanıza yerleşmiş Rıdvan'a yapılan yorumları Fenerbahçe'ye yapılmış sanıyorsunuz.Rıdvan Dilmen milyonlarca Galatasaray'lının nefretini almış bir yorumcudur.Yorumlarının tarafsız olduğunu kimse bana kabullendiremez.Hala tutturmuşsunuz yok yıllardır şurda yorumcu,taraflı olsaydı bu kadar para alırmıydı.Bla bla bla.
Siz Rıdvan'ın yorumlarının tarafsız olduğunu neden kabullenemiyosunuz ?
C h A o S
07.Aralık.2011, 19:07
Rıdvan Tabiki Fenerbahçe'yi Kollayacak Bundan Niçin Rahatsız Oluyorsunuz ki, Çıkıpta Galatasaray'a Beşiktaş'a Niye İmrensin. Adam Sevdiği ve Efsane Olduğu Kulübe Tabiki Bağlı Olacak.
O Zaman Bende Senden Fenerbahçe'ye Karşı Daha Ilımlı Olmanı ve Fenere Karşı Daha Olumlu Yorum Atmanı Beklesem Sen Kesin Küplere Binersin. Yani Sen Fanatik Oluyorsunda Rıdvan Olmuş Çok mu ?
Ayrıca %100 Futbolda Falan Ben Rıdvan'ın Galatasaray'a Beşiktaş'a Karşı Yapmış Olduğu Çok Güzel Olumlu Yerinde Tespit Edilmiş Objektif Yorumlarını Buraya Sayfalarca Dökerim :)
O zaman spor yorumcusu değilde Fenerbahçe yorumcusu diyelim.Kendin diyosun Fenerbahçe'yi tabiki kayıracak diye.
Siz Rıdvan'ın yorumlarının tarafsız olduğunu neden kabullenemiyosunuz ?
Kabullenmiyorum çünkü dinlediğim Rıdvan Dİlmen kesinlikle yorumlarında tarafsız değildir.Defalarca şahit oldum Galatasaray'ın puan kaybından sonra yüzünün güldüğüne.Fenerbahçe puan kaybettiğinde bütün program yüzünün asık olduğuna.Bunu kabul etmezsiniz siz.Çünkü efsane oyuncunuz olduğundan ona söylenen lafları Fenerbahçe'ye söylenmiş kabul ediyorsunuz.Halbuki bizler sadece yorumlarının taraflılığından şikayetciyiz.Sizler olayı Fenerbahçe'ye laf söyleniyor kıvamına getiriyorsunuz.
DisCo
07.Aralık.2011, 19:12
Güntekin: Peki Engin Baytar için ne düşünüyorsunuz? Çok koştu, mücadele etti, iyi işler yaptı bugün..
Rıdvan: Muhakkak ama bi Alex değil. Dikkat et Güntekin Fenerbahçe maçlarında Alex bu işleri iyi becerir.
Önce ortak noktada buluşmakta fayda var. Taraflı olduğunu zaten biliyoruz. Doğru yorumlar yaptığıda oluyor. Yukardaki muhabbetin Galatasaray maçı ile ne alakası var. Bunu o kadar çok yapıyor ki.
Lucas Neill
07.Aralık.2011, 19:18
Ben Aziz Baskanla cezaevinde bile yatarim dedikten sonra bu adamin GS maclarini tarafsiz yorumlamasi düsünülemez.
Yukaridada milyon kez yazildigi gibi ridvan ilk yillardaki ridvan degil. Yaptigi yorumlar oldukca tarafli. Kacan son dk sampiyonluklari sike olaylari adami cok etkiledi. Disco'nun söylediklerine de tamamen katiliyorum.
ForsakeN
07.Aralık.2011, 20:46
Ben Aziz Baskanla cezaevinde bile yatarim dedikten sonra bu adamin GS maclarini tarafsiz yorumlamasi düsünülemez.
Önce o açıklamanın tamamı dinle de sonra Rıdvan'a giydir lütfen arkadaşım :)
Homer J.S
07.Aralık.2011, 21:37
Ntvspor'da nasıl tutuyorlar daha Rıdvan Dilmen'i anlamam. Büyük Fenerbahçelidir saygı duyarım hem de çok ama gitsin FBTV'de yapsın yorumculuğunu. Fenerbahçe kazandığında yorum yaparken gözlerinin içi gülüyor.
SAİT71
07.Aralık.2011, 22:42
Adamı beğenmeyen izlemesin bence. Bana göre çoğu tarafsızım diyen kişiden çok daha tarafsız. Diğer programlardaki seviyesizlikleri hepimiz biliyoruz - görüyoruz.
F.Bahçe yenince sevinçli, yenilince gergin oluyormuş vs. bu gibi şeyler okuyorum gerçekten çok saçma ötesi.
Lucas Neill
08.Aralık.2011, 04:42
Önce o açıklamanın tamamı dinle de sonra Rıdvan'a giydir lütfen arkadaşım :)
rahat ol izledim arkadasim ne hallere düstügünü de gördüm
LaigLeNoiR
08.Aralık.2011, 05:14
Adamı beğenmeyen izlemesin bence. Bana göre çoğu tarafsızım diyen kişiden çok daha tarafsız. Diğer programlardaki seviyesizlikleri hepimiz biliyoruz - görüyoruz.
F.Bahçe yenince sevinçli, yenilince gergin oluyormuş vs. bu gibi şeyler okuyorum gerçekten çok saçma ötesi.
Ben bu konuda sana katılıyorum.
Taraflı olduğunu bilsemde yine de bunu hissettirmiyor bazen. Mesela bir Beşiktaş maçından sonra sahada güzellikler varsa bahsediyor. Diğer programlar ise olayı irdeledikçe irdeliyor maç hariç herşeyi konuşuyorlar.
El Barto
08.Aralık.2011, 11:46
http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/bilgic/2011/12/08/kimlik-bunalimi
şu yazının özellikle son bölümünü okuduktan sonra Rıdvan Dilmen'e sallamak ayıptır, günahtır. :)
europeanconquer
08.Aralık.2011, 12:20
Rıdvan Dilmen taraflıdır ama her yorumcuda taraflıdır.Ama Rıdvan'ın yorumları tarafsızdır.Ben Türkiye'de onun kadar iyi bir yorumcu görmedim görmem de.
sui generis
08.Aralık.2011, 12:51
şunu belirtiyim; Rıdvan elbette Fenerbahçe yendiğinde sevilir yenildiğinde üzülür. tam aksi de Galatasaray içindir. Çünkü; o Fenerbahçelidir. Bu camiadan çıkmıştır. ama yorumlarını yaparken gayet tarafsızdır.
Sekopej
08.Aralık.2011, 12:57
Beğenmiyorsan izlemezsin, kimseye zorla izletmiyorlar ve herkesin seçim yapma hakkı var. İzlenmeyen bir program da, reklam almayan bir program da devam edemez. TV dünyası bu konuda acımasızdır ama ben Rıdvan'ın programının tekrarının sabahın köründe yayınlandığını ve o tekrarda bile bir sürü reklam girdiğini gördüm.
Eleştirilmeyecek mi? Elbette eleştirilecek ama Rıdvan Fenerbahçeli diye Fenerbahçe'yi kolluyor denmesi de yanlış. Ben çok defa hatırlıyorum Rıdvan'a yahu bunu demesen ne olurdu bir de Fenerlisin diye söylendiğimi. Dün akşam da faturayı çok kolay Aykut Kocaman'a kesti, daha maç başlamamışken bile.
Ha eleştiri her konuyu Fenerbahçe'ye bağlıyor şeklindeyse, bu da Fenerbahçe'yi çok iyi tanımasından kaynaklanıyor. Mesela Barcelona'ya da bağlar çoğu şeyi ama bu dikkat çekmez, çünkü algıda seçicilik durumu söz konusu.
Buraya Aziz Yıldırım ile beraber yatarım lafı konulup da, eğer suçlu çıkarsa kendisinin yüzüne bir daha bakmam lafı neden konmuyor onu da anlamıyorum.
Tek isteğim, NTV ile olan sözleşmesi sona erdiğinde artık basını bırakıp Fenerbahçe'ye dönmesi ve futbolun başına geçmesi. Aykut Kocaman yine tüm yetkili olur ama onun da bir üstünde Rıdvan olur ve yöneticiler çıkıp etrafta açıklama yapacağına işi bilen birisi çıkar, işleri işi bilen birisi yürütür. Bunu çok istiyorum.
byariff
08.Aralık.2011, 14:47
http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/bilgic/2011/12/08/kimlik-bunalimi
şu yazının özellikle son bölümünü okuduktan sonra Rıdvan Dilmen'e sallamak ayıptır, günahtır. :)
pozisyonlar gayet temiz. Canerin pozisyonunda penalti calan hakem hakemligi biraksin derim penalti o kadar basitmiki ? 2 semihin pozisyonuna gelirsek tamamiyle 2"li mucadele ikiside birbirini cekiyor ama son hamlede semih senturk bizim semihi baya bi formasindan asilmis tekrar izlersek anlasilir galiba ve zaten gurcan bilgic fenerbahceli bole yazilar yazmasi normal yenilgiyi hazmetmek gerekir bazen.
futureless
08.Aralık.2011, 15:27
pozisyonlar gayet temiz. Canerin pozisyonunda penalti calan hakem hakemligi biraksin derim penalti o kadar basitmiki ? 2 semihin pozisyonuna gelirsek tamamiyle 2"li mucadele ikiside birbirini cekiyor ama son hamlede semih senturk bizim semihi baya bi formasindan asilmis tekrar izlersek anlasilir galiba ve zaten gurcan bilgic fenerbahceli bole yazilar yazmasi normal yenilgiyi hazmetmek gerekir bazen.
Arkadaşın o yazıyı paylaşma sebebi Rıdvan'a taraf tutuyor denmesi , pozisyonları tartışmak zaten yersiz.Bu şekilde taraf tutulur demek istiyor :) Gürcan Bilgiç de baya abartmış ama yani :D
byariff
08.Aralık.2011, 15:31
Arkadaşın o yazıyı paylaşma sebebi Rıdvan'a taraf tutuyor denmesi , pozisyonları tartışmak zaten yersiz.Bu şekilde taraf tutulur demek istiyor :) Gürcan Bilgiç de baya abartmış ama yani :D
yok hocam anladimda hani son kismi demis ya orasini yorumladim ben :D
DisCo
08.Aralık.2011, 16:10
Bir oyuncu çok hızlıdır, müthiş çalım atar ama son vuruşu iyi değildir ve eleştiri alır. Aynen Rıdvan Dilmen'de bu tarz eleştiriliyor. Bu adam elbette ki programında birşeyler anlatıyor ve doğrulara temas ediyor. İnsanları rahatsız eden kısmı son vuruşlarının iyi olmamasıdır yani her konuyu Fenerbahçe ile ilişkilendirmesidir.
Empati yapalım. Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde müthiş bir İnter galibiyeti almış ve Fenerbahçe'nin konuşulması bekleniyor. Bende programda yorumcuyum. Bana Deivid'in golünü sorduklarında güzel vurdu ama Galatasaray'ın 2000'li dönemini hatırlayın. Deivid bunu attı ama bir Hakan Şükür değildir. Hakan Şükür alıyor, veriyor, dönüyor.
Sonra Fenerbahçe - Chelsea maçı biter ve sorarlar futbol nasıldı. Güzel güzel ama Galatasaray'ın Leeds deplasmanı vardır hatırlarmısın. Oradaki müthiş baskıdan iyi çıkmışlardı. Fatih Terim'i iyi tanırım. Çok iyi motive etmişti desem ne düşünürsünüz.
Madem aklın fikrin Galatasaray'da git Galatasaray Tv'de yorum yap dersiniz. Bu anlattığım konu bambaşka bir olaydır, adamın bilgisi, bilgisini aktarması, programda doğru işler yapması ayrı konudur.
futureless
08.Aralık.2011, 16:11
yok hocam anladimda hani son kismi demis ya orasini yorumladim ben :D
Bir Fenerbahçeli olarak pozisyonlardaki yorumlarına da maalesef katılıyorum :D
William Rookwood
09.Aralık.2011, 03:47
Ben bir Galatasaraylı olarak Rıdvan Dilmen'i seviyorum ve programını sürekli izliyorum. Futbolu iyi biliyor, iyi analiz ediyor iyide yorumlar yapıyor.
ForsakeN
09.Aralık.2011, 13:33
Ben bir Galatasaraylı olarak Rıdvan Dilmen'i seviyorum ve programını sürekli izliyorum. Futbolu iyi biliyor, iyi analiz ediyor iyide yorumlar yapıyor.
Bunca yıldır tek başına program yapmasının sebebi de bu zaten. Bu arkadaş da Galatasaraylı ama demekki Rıdvan'a Fenerbahçeli olduğu için art niyetle bakmıyor.
Lucas Neill
09.Aralık.2011, 19:56
7 aralık 2011 galatasaray fenerbahçe maçı sonrasında "yahu bu ziegler juventusta yıllardır kaç tane maça çıkmış nasıl bu kadar kötü oynadı anlamıyorum" demiş kişidir.
not : ziegler juventusta hiç bir maçta forma giymedi.
Böyle bi yorum okudum nette :D
uAburak89
09.Aralık.2011, 20:06
Bunca yıldır tek başına program yapmasının sebebi de bu zaten. Bu arkadaş da Galatasaraylı ama demekki Rıdvan'a Fenerbahçeli olduğu için art niyetle bakmıyor.
Sen insanlara art niyetli diyorsun ama ben göremedim hiç yapılan ciddi, içi dolu eleştirilere aynı şekilde cevap yazabildiğini. Bence de sen çok sevdiğin, hayran olduğun için veya sadece Fenerbahçe'li olduğu için körü körüne savunuyorsun Rıdvan Dilmen'i.
Sadece senin özelinde değil, ben yazdım bu konuda, adaşım Disco da yazdı. Bir kişi de cevap yazmadı yaptığımız eleştri ile ilgili (yazan olup da ben kaçırdıysam peşinen özür dilerim).
Rıdvan Dilmen'in tuttuğu takım dışındaki takımlar için yaptığı yorumlarının büyük bir kısmını yine Fenerbahçe'ye bağlıyor oluşunu gerçekten görmüyor musunuz ?
Bu bile başlı başına bir neden, tek başına herşeyi yorumlamaması için. Sadece Türk futbolunu takip eden ki onda da futbolcu isimlerini söyleyemiyor, hepsi telaffuzdan değil bazılarını bilmediği için, Avrupa'yı takip etmiyor, kalıplaşmış cümleleri ile Fenerbahçe'ye bağlayarak kıyas yapmak sureti ile yorum yapan bir insan nasıl iyi yorumcu oluyor. Bence çok net abartılıyor, kötü bir yorumcu.
Ali Ece Beşiktaş'lı, üstelik Rıdvan Dilmen'den çok daha sivri bir tarzı var, adam konuşssun sabaha kadar dinlerim. Uğur Meleke'nin takımını bilmem, hiç merak etmedim. Adamın Galatasaray ile ilgili yazısının başlığı Davala, Culio, Einstein, gördüğümde okumak için sabırsızlandım. Bülent Timurlenk Galatasaraylı diye biliyorum ama fena eleştirir, bloguna bakarım her gün ilk iş. Bunları niye yazıyorum, bana gelip de demeyin sen Galatasaraylısın ondan böyle diye.
Bence esas suç, Rıdvan Dilmen de değil, ona tek başına program yaptıran kanalda.
ForsakeN
12.Aralık.2011, 12:34
Rıdvan Dilmen'i eleştireyim bari. Dün Galatasaray'ı ve Fatih Terim'i çok övdü. Kendisine giydirilenler böyle icab etmiyordu oysaki.
SAİT71
12.Aralık.2011, 12:49
Rıdvan Burcu Esmersoy'un programında şöyle demişti yanılmıyorsam...
Ben tarafım. Tarafsızım dersem herkesi kandırmış olurum. Ama ben objektifim... gibi bir şey söylemişti.
europeanconquer
12.Aralık.2011, 14:03
Rıdvan Dilmen dün naptı öyle ya :D Bir ara Trabzon maçını konuşuyordu konu derbiye geldi.Baktım Fenerbahçe'yi konuşuyor :n: Neyse ki Güntekin toparladı.Rıdvan hakkında taraflı yorum yapıyor demek olmaz.Sadece Fenerbahçe tutkunu tarafsız yorum yapan iyi bir spor adamı demeyi uygun görüyorum ben.
doncarlo
12.Aralık.2011, 14:49
Gördüğüm en tarafsız ve en iyi yorumcu.Ama konu Fenerbahçe'ye gelince kendini tutamıyor orası ayrı. :)
AykutKocaman
25.Aralık.2011, 01:47
http://4.bp.blogspot.com/-6QCrvY52bMw/TvY8LJJ5DqI/AAAAAAAACUY/O7kjuqIvE9A/s400/top50787ba02076b74dfby.jpg
Fenerbahçe düşmanları kadar gereken alakayı gösteremesek de Fenerbaçe mağdurlarına inat Rıdvan Dilmen !
Lucas Neill
16.Ocak.2012, 18:23
Ridvan Dilmen daha Basbakanin yuhalanmasiyla ilgili aciklama yapmadi mi?
SaLviO
16.Ocak.2012, 18:27
basbakanıu yuhaladılarmıki
byariff
16.Ocak.2012, 18:29
dun yuhladilar basbakani
ForsakeN
16.Ocak.2012, 18:30
Konuşma sırasında da alkışladılar. Yuhalama olayı hafifti. En azından adamı stadı terkedicek raddeye getirtmediler.
ForsakeN
17.Eylül.2012, 01:41
Rıdvan Dilmen: Millet uzaya çıkıyor, biz hala seyircisiz oynama cezası veriyoruz...
Kadın seyircilerle maç izlemekten en çok rahatsız olanlardan biri anladığım kadarıyla :) Sonuna kadar da haklı
Lucas Neill
11.Ocak.2013, 20:22
Basbakan ne zaman yurtdisindan dönüyor Ridvan'la bulusuyor. Adam sirtini iyi yere dayadi.
byariff
11.Ocak.2013, 20:32
http://siyaset.milliyet.com.tr/erdogan-ridvan-dilmen-le-yemek-yedi/siyaset/siyasetdetay/11.01.2013/1654213/default.htm
erdem344
11.Ocak.2013, 20:57
Siyasete mi giriyor acaba diğer abisi gibi
ForsakeN
11.Ocak.2013, 21:25
Basbakan ne zaman yurtdisindan dönüyor Ridvan'la bulusuyor. Adam sirtini iyi yere dayadi.
Ridvan Dilmen'in Basbakanla bulusmasi sizi niye rahatsiz ediyorki?