View Full Version : Oyundaki Yeniliklerden Bazıları....
Bugra19o3
26.Ağustos.2006, 03:40
Oyun yenilikler konusunda gerçekten iddialı.
Transfer Merkezi :
Takımınızdaki oyunculara yapılan kiralık ve transfer teklifleri ve sizin başka oyunculara yaptığınız teklifleri rahatlıkla yönetibeleceğiniz, gelen teklifleri veya sizin yaptığınız teklifleri karşılaştırabileceğiniz yeni bir ekran.
Yenilenmiş Finans Ekranı :
Artık finans ekranı gerçeğe çok daha yakın ve çok daha fazla ayrıntıyı barındırıyor. Mesela; maç günü gelirleri, kombine biletlerle ilgili haberler, geliştirilmiş sponsorluk anlaşmaları, ideal 11'i oluştururken rahatlıkla faydalanabileceğiniz tranfer ve maaş bütçeleri vs.
Yenilenmiş Milli Takım Yönetimi :
Milli takımların yönetimi tamamen yenilendi. Uluslararası futbolcu aramadan tutun da oyuncu iletişimine kadar herşey geliştirildi.
Oyun Akışı :
Oyunun 2D motoru daha da geliştirildi, maç günü için bazı yenilikler ve geliştirmeler yapıldı. En önemlisi de artık taktiksel değişikliklerinizi yaparken oyun durmayacak.
http://fm08.footballmanager.net/common/images/screens/screen11.jpg
http://fm08.footballmanager.net/common/images/screens/screen20.jpg
http://fm08.footballmanager.net/common/images/screens/screen19.jpg
Çıkış tarihi 2007 sonları olarak belirlenen oyunla ilgili ayrıntılara burdan (http://fm08.footballmanager.net/) ulaşabilirsiniz.
muratgs_735
27.Ağustos.2006, 22:00
bilgiler için tşk'ler sabırsızıkla beklioruzz....
Varonil
27.Ağustos.2006, 22:46
Çok güzel olacak bence.Sabırsızlıkla bekliyorum.
Fıratcan Alçınkaya
27.Ağustos.2006, 23:11
Teşekkürler Bugra...
En önemlisi de artık taktiksel değişikliklerinizi yaparken oyun durmayacak.
Bu yenilik çok gzl olmuş...
ceza_baris
28.Ağustos.2006, 11:43
19 Kasim da cikacagini duydum
dogrumu bilmiyorum
a.arıcı-11
04.Eylül.2006, 16:51
bence fmnin simgesi olan yeşil renk arka plandan vazgeçilmemeliydi
Aykan19o3
04.Eylül.2006, 20:32
''Artık taktiksel değişikliklerinizi yaparken oyun durmayacak.''
Beni en sevindiren yeniliklerden biride bu oldu..
TürkuAz
04.Eylül.2006, 20:45
Taktiksel değişiklik ve transfer konusundaki yenilikler çok güzel olmuş.Sabırsızlanıyoruz.:D
Ahmet_77
04.Eylül.2006, 21:56
];858405']19 Kasim da cikacagini duydum
dogrumu bilmiyorum
Nerden Duydun
kaanecati
01.Ekim.2006, 01:02
saol ben de önce den gördüğümde garip şeyler vardı finans mış merak etmiştim
krapinovic
01.Ekim.2006, 07:15
ayrıca çok ilginç bir özellik daha var...
facegen olayını biliyorsunuz, çoğumuz bu uygulamayı şiddetle eleştirdik... fakat bu oyuncuların yüzleri yaş ilerledikçe değişecek, dahası moralinin bozuk olduğu zamanlarda da üzgün gözükecek...
extensor
02.Ekim.2006, 18:48
facegen olayını biliyorsunuz, çoğumuz bu uygulamayı şiddetle eleştirdik... fakat bu oyuncuların yüzleri yaş ilerledikçe değişecek, dahası moralinin bozuk olduğu zamanlarda da üzgün gözükecek...
oyunun gerçekçiliğini düşürecektir bu yenilik
the_imam912
02.Ekim.2006, 19:52
19 Ekim'de çıkacak ;;)
shadowrefree
05.Ekim.2006, 08:34
maç oynanırken oyunun durmaması en faydalı değişiklik olmuş bence...
B Ercan1905
08.Ekim.2006, 01:00
yavvv biri bana finans ekranındaki yeniliği söyleyebilrmi ya ben hiç bir değişiklik görmedim
Knightmare
08.Ekim.2006, 02:54
Eklenen ufak birşey daha var benim çok hoşuma gitti. Aldığınız veya kadronuzda bulunan yabancı bir oyuncunun ne kadar zaman sonra bulunduğu ülkenin vatandaşlığına geçeceği eklenmiş. ben çok beğendim hesaplamaya çalışıodum eskiden kaç gündür takımda kaç gün kaldı diye :D
eXcitinG
08.Ekim.2006, 02:57
Başka teknik direktörLerin geLip te yada miLLi takım teknik direktörLerinin kendi üLkesinin oyuncusunu izLemek için maçınıza geLmeLeri de ayrı bir güzeL oLmuş.
Universal
08.Ekim.2006, 03:05
Taktiksel değişiklik yaparken oyunun durmaması kötü. Oyunu hızlı oynamayı seviyorum. Bu seferde ben oyuncu değiştirene kadar maç biter.
Knightmare
08.Ekim.2006, 03:07
Taktiksel değişiklik yaparken oyunun durmaması kötü. Oyunu hızlı oynamayı seviyorum. Bu seferde ben oyuncu değiştirene kadar maç biter.
:D ben değiştirene kadar gol yiyorum maç bitse iyi... başka çare bulamadım. önce oyunu durduruyorum ondan sonra yapacağım değişikliği yapıyorum
eXcitinG
08.Ekim.2006, 03:09
Orta hızLa oynayanLar için sorun yok hatta süper oLmuş.Ama sizin kim schumiciLik yapanLar içinse biLemicem artık :p
B Ercan1905
08.Ekim.2006, 03:26
Eklenen ufak birşey daha var benim çok hoşuma gitti. Aldığınız veya kadronuzda bulunan yabancı bir oyuncunun ne kadar zaman sonra bulunduğu ülkenin vatandaşlığına geçeceği eklenmiş. ben çok beğendim hesaplamaya çalışıodum eskiden kaç gündür takımda kaç gün kaldı diye :D
EVET BU SÜPE AMA GENE BEŞ YIL FELAN YAPIYO AMA GÜNÜ GÜNÜNE OLMASI SÜPER
Universal
10.Ekim.2006, 18:30
:D ben değiştirene kadar gol yiyorum maç bitse iyi... başka çare bulamadım. önce oyunu durduruyorum ondan sonra yapacağım değişikliği yapıyorum
Durdur başlat yapmak kötü... Umarım bunun için bir yama çıkartırlar.
Orta hızLa oynayanLar için sorun yok hatta süper oLmuş.Ama sizin kim schumiciLik yapanLar içinse biLemicem artık :p
Diğer türlü vakit kaybı oluyor...
GeNç KaRTaL
10.Ekim.2006, 18:39
Şimdi gördüğüm bir özellik.Hani bir sonraki rakip için gözlemcimiz rapor verirken rakibin en tehlikeli ismini söylüyor ya.Sağ aşağıdaki seçeneklerden yapacağınız maç için o oyuncu hakkında yorum yapabiliyorsunuz."Bu oyuncuya dikkat etmeliyiz" gibi.
Universal
10.Ekim.2006, 18:41
Şimdi gördüğüm bir özellik.Hani bir sonraki rakip için gözlemcimiz rapor verirken rakibin en tehlikeli ismini söylüyor ya.Sağ aşağıdaki seçeneklerden yapacağınız maç için o oyuncu hakkında yorum yapabiliyorsunuz."Bu oyuncuya dikkat etmeliyiz" gibi.
Bu güzel olmuş. Zaten medya ile iletişim ve röportaj verme konusunda dahada ilerlemeleri gerek. Sonuçta "A" isimli bir teknik drektör çıkıp herşeyi söyleyebiliyor. Bizede bu imkan tanınmalı. İstediğim kişiyi yerden yere vurmalıyız.
YusufT
10.Ekim.2006, 19:10
Medya ile iletisimda ufakta olsa ilerlemisler. Keske istedigin zaman röpörtaj verebilsen yada mac sonrasi basin toplantisi
Ronaldinho_99
10.Ekim.2006, 21:00
Başka teknik direktörLerin geLip te yada miLLi takım teknik direktörLerinin kendi üLkesinin oyuncusunu izLemek için maçınıza geLmeLeri de ayrı bir güzeL oLmuş.
Evet bu çok güzel bi özellik olmuş. Ayrıca artık o gün kendi takımımızın maçı varsa başka maçları izleyemiyoruz. Ya da maçımız olmasa bile aynı günde iki maçı takip edemiyoruz.
shadowrefree
11.Ekim.2006, 07:35
evet bölelikle oyuncular gaza geliyor...daha iyi bir performans sergiliyorlar...
GeNç KaRTaL
11.Ekim.2006, 12:41
Evet Rooney McLaren'in izlediği maçta 2 penaltı yaptırıp 2 tanede gol attı.Toplamda 4 golde pay sahibi oldu.
peki izlemeye geldiklerini nasil anlioruz arklar
Ronaldinho_99
14.Ekim.2006, 04:02
peki izlemeye geldiklerini nasil anlioruz arklar
İlk vuruş yapılırken maçta yazıyo şu menajer tribünde diye.
Gözüme çarpan başka bi olay. Transfer biraz Inamoto işine dönmüş anlaşılan.
http://img84.imageshack.us/img84/9113/adsznl4.jpg (http://imageshack.us)
kral_67
14.Ekim.2006, 05:16
İlk vuruş yapılırken maçta yazıyo şu menajer tribünde diye.
Gözüme çarpan başka bi olay. Transfer biraz Inamoto işine dönmüş anlaşılan.
http://img84.imageshack.us/img84/9113/adsznl4.jpg (http://imageshack.us)
Valla bu japonyada ki satışların artması olayı gerçekse yani hakikaten oyuncuyu aldıkdan sonra klübün pazarlama gelirlerinde artış oluyosa mükemmel olmuş demekdir...
BeeTLeJuiCe
22.Ekim.2006, 05:49
Transfer bütçeni aşabiliyorsun. :)
Bu özellik süper, mükemmel, olağanüstü bence. :) bir oyuncuyu alırken eğer paran yetmez ise galiba maaş bütçesi düşürülüp transfer bütçesi arttırılıyor. :) çok sevindim böyle bişiye.
Nası oluyor derseniz eğer bir oyuncu için paranız yetmez ise delayed kısmı geldiğinde adjust budget diyin ve oyuncuyu transfer edin. ;)
suskunz
22.Ekim.2006, 08:33
Transfer bütçeni aşabiliyorsun. :)
Bu özellik süper, mükemmel, olağanüstü bence. :) bir oyuncuyu alırken eğer paran yetmez ise galiba maaş bütçesi düşürülüp transfer bütçesi arttırılıyor. :) çok sevindim böyle bişiye.
Nası oluyor derseniz eğer bir oyuncu için paranız yetmez ise delayed kısmı geldiğinde adjust budget diyin ve oyuncuyu transfer edin. ;)
harika bişey olmuş, benimde başıma geldi şaşırdım dediğin ekran çıktı karşıma aslında pek bişey anlamadım bi baktım oyuncu gelmiş :icon_smile:
fmhastasi
26.Ekim.2006, 00:26
bu degisikliklerin yani sira bir kac tanede ben soyleyim cok guzel yenilikler var.
Mac oncesi macin kilit adamlari gosteriliyor.
ornegin fenerbahce-galatasaray maci kilit adamlar alex-lincoln gibi..
yazili tahmin yer aliyor.ornegin fenerbahce takimi cok guzel bir hava yakaladi bu maci kazanir gibi.
bir degisiklik varki mukemmel olmus avrupa sampiyolar ligindeyseniz uefa size stad olculerini standartlara uygun hale getirin diyor.sizde stadin olculerini standart olculere getiriyorsunuz.ingilizce oldugu icin ben anlamadim ama birini sectim.(bu konuda aydinlatici bilgi verirseniz sevinirim)
bas antrenorunuz size takimin basina gectiginde takimin en onemli oyuncusu hakkinda ve takim hakkinda genel rapor veriyor.kulup 2 yillik ve uzun vadedekki hedeflerini belirtiyor.
birde cok guzel olan bi yenilik daha turkiye liginde ucuk transfer bedelleri yer almiyor.oyunculari makul fiyatlara baglayabiliyorsunuz..
benim aklima simdilik bunlar geldi.herkese iyi oyunlar
panzer1789
03.Kasım.2006, 19:27
bi de yeni çıkan oyuncuların resmi olacak(altyapıdan)
DisCo
05.Kasım.2006, 00:52
Fm 2007 oynamadım. Orada bu özellik varmıydı bilmiyorum. Onu baştan söyliyim.
Maç sonunda tartışmalı bir pozisyon olursa sizede yorumunuz soruluyor. Sizde açıklama yapıyorsunuz. Şimdi aşağıdaki pozisyonda bariz ofsaytan gol yedim. Haliyle Tottenham haksız gol yedi ne düşünüyorsunuz sorusuna, bende verdim veriştirdim. Çünkü League Cup'tan elendim. Federasyonda 1 maç ceza verdi. Üstüne pozisyonun ofsayt olmadığı tv kanallarında söylenmiş.
Hani başkasının başına geldi mi bilmiyorum. Bu federasyon birgünde hata yaptığını kabul ediyor mu? Eğer etmiyorsa bu özellik niye var. Dediğim gibi ilk kez 2008'de mi yer alıyor bilmiyorum. Ama yapılan yeniliklerden yada ne yapılmasını isterdinizden çok, yenilik olsunca bir işe yarıyor mu onu tartışalım diyorum.
Hem ofsayt hemde yan hakemin duruş yeri yanlış :icon_biggrin: birde ceza yedik üstüne
http://img254.imageshack.us/img254/61/ofsaytie6.jpg
uAmurat91
05.Kasım.2006, 00:58
2007 serisinde olan bir özellikti bu.. :)
imran
16.Nisan.2007, 07:46
ya arklar maç öncesi galibiyet primi gibi bir özellik vardı galiba nasıl veriyoruz ve işe yarıyormu??
Coupet
16.Nisan.2007, 08:06
ya arklar maç öncesi galibiyet primi gibi bir özellik vardı galiba nasıl veriyoruz ve işe yarıyormu??
maç öncesi değil de sezon öncesi yıllık primler var. maç primi fifa manager'de vardı yanlış hatırlamıyorsam.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Fm 2007 oynamadım. Orada bu özellik varmıydı bilmiyorum. Onu baştan söyliyim.
Maç sonunda tartışmalı bir pozisyon olursa sizede yorumunuz soruluyor. Sizde açıklama yapıyorsunuz. Şimdi aşağıdaki pozisyonda bariz ofsaytan gol yedim. Haliyle Tottenham haksız gol yedi ne düşünüyorsunuz sorusuna, bende verdim veriştirdim. Çünkü League Cup'tan elendim. Federasyonda 1 maç ceza verdi. Üstüne pozisyonun ofsayt olmadığı tv kanallarında söylenmiş.
Hani başkasının başına geldi mi bilmiyorum. Bu federasyon birgünde hata yaptığını kabul ediyor mu? Eğer etmiyorsa bu özellik niye var. Dediğim gibi ilk kez 2008'de mi yer alıyor bilmiyorum. Ama yapılan yeniliklerden yada ne yapılmasını isterdinizden çok, yenilik olsunca bir işe yarıyor mu onu tartışalım diyorum.
Hem ofsayt hemde yan hakemin duruş yeri yanlış :icon_biggrin: birde ceza yedik üstüne
eğer teknik direktör haklıysa federasyon sessiz kaldı diyor eğer t.d. haksızsa da ceza veriyor. yani sessiz kalması kabullenmesi anlamına geliyor.
muzoadux
21.Nisan.2008, 10:08
bir degisiklik varki mukemmel olmus avrupa sampiyolar ligindeyseniz uefa size stad olculerini standartlara uygun hale getirin diyor.sizde stadin olculerini standart olculere getiriyorsunuz.ingilizce oldugu icin ben anlamadim ama birini sectim.(bu konuda aydinlatici bilgi verirseniz sevinirim)
Arkadaşım bu takımının taktiğine göre stadı ayarlamanı sağlıyor.Eğer sen gennç ve dribling özelliği fazla oyunculardan kuruluysan büyük bir saha seçebilirsin.Eğer oyuncuların yaşlı ve 70. dakkadan sonra tükeniyorlarsa küçük bir oyun alanı daha işine gelecektir.Yine eğer senin taktiğin şişirme toplar ve defansın arasına arasına atılan paslardan oluşuyorsa yine küçük bir saha kullanmalısın.Dar alanda kısa pas özelliği olan takım halinde hücuma kalkıp takım halinde defansa dönen bir takımın varsa ve topu 4-5 kısa pas içinde karşı kaleye taşıyabiliyorsan o zamanda büyük bir saha tercih etmen gerekir
Örneğin milanın küçük bir sahada,Man U nın büyük bir sahada oynaması daha uygun.
Yeni bir takım aldıysan ve özelliklerini bilmiyorsanda ilk sezon için standartı seçmek en mantıklısı
SAİT71
22.Nisan.2008, 03:12
Arkadaşlar yalnız bir şey var ki çok gıcık olmuş. 8.01'de Oyunda ilerleyen yıllarda mesela 2011, Anadolu kulüpleri inanılmaz derecede gelişiyorlar ve transferler milyon dolarlar harcıyorlar. 19 yaşındaki gelecek vadeden bebelere bile 8-9 milyon euro veriyorlar. Bence çok abartılı olmuş. Özellikle Kayseri acayip para harcıyor. Nereden buluyorlar bu paraları anlamıyorum. Stad gelirleri önemli rol oynuyor. Kayseri 23.000 ortalama ile oynuyor bende Konya'da benden bir oyuncu aldı 8.250.000 Euro'ya. 20 yaşında Japon Koji Naka diye birisi.. Dediğim gibi biraz uçuk olmuş.. :D
Wesley Sneijder
22.Nisan.2008, 12:47
Arkadaşlar yalnız bir şey var ki çok gıcık olmuş. 8.01'de Oyunda ilerleyen yıllarda mesela 2011, Anadolu kulüpleri inanılmaz derecede gelişiyorlar ve transferler milyon dolarlar harcıyorlar. 19 yaşındaki gelecek vadeden bebelere bile 8-9 milyon euro veriyorlar. Bence çok abartılı olmuş. Özellikle Kayseri acayip para harcıyor. Nereden buluyorlar bu paraları anlamıyorum. Stad gelirleri önemli rol oynuyor. Kayseri 23.000 ortalama ile oynuyor bende Konya'da benden bir oyuncu aldı 8.250.000 Euro'ya. 20 yaşında Japon Koji Naka diye birisi.. Dediğim gibi biraz uçuk olmuş..
Bu sabah FIFA 2008 oynuyordum Manager Mode'da, Kayserispor Mascherano'ya 11 milyon dolarlık teklif verdi... :D 2. sezonda... O kadar kusur kadı kızında da bulunur. :D
Han12
22.Nisan.2008, 13:04
8.0.2 düzeltildi bu problem hemen hemen ayrıca kayserinin şu an gelecek sezon anlaştığı oyunculara bakın hiçte fena oyuncular değiller...