View Full Version : Alex De Souza
MeMo
26.Ağustos.2006, 21:26
Alexsandro De Souza (d.14 Eylül 1977, Curitiba) Brezilyalı futbolcu.
Çocukluğu Kolombo şehrinde anneannesinin yanında geçen genç futbolcu profesyonel futbol hayatına erken atıldığı için liseyi son sınıftan terk etmek zorunda kalmıştır. 1997 yılında tanıştığı Daiane ile 9 Mart 2000 tarihinde evlenmiştir.25 Nisan 2004'te çocukları olan Mario Eduardo dünyaya gelmiştir.
Alex 20 Haziran 2004 tarihinde Brezilya'nın Cruzeiro Esporte Clube takımından Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme yapılarak transfer edildi. Temmuz 2004'de Copa América'yı kazanan Brezilya Millî Futbol Takımı'nın kaptanlığını yaptı. 2006-2007 sezonunda Türkiye Süper Ligi'ni 19 golle tamamlayarak, Fenerbahçe tarihinde gol kralı olan ilk yabancı futbolcu olma özelliğini kazanmıştır. 49 kez Brezilya milli takımında oynadıktan sonra 2004'de Fenerbahçe takımına gelmesinin ardından milli takıma seçilememiştir. Fenerbahçe'nin 2007 sezonunda kaptanlığını üstlenmiştir.
Başarıları
* 2007 - TFF Süper Lig Kupası (Fenerbahçe)
* 2007 - Türkiye Süper Lig Şampiyonluğu (Fenerbahçe)
* 2005 – Türkiye Süper Lig Şampiyonluğu (Fenerbahçe)
* 2004 – Copa America (Brezilya Milli Takımı)
* 2004 - Minas Şampiyonluğu (Cruzeiro)
* 2003 – Brezilya Şampiyonluğu (Cruzeiro)
* 2003 - Brezilya Kupası (Cruzeiro)
* 2003 – Minas Şampiyonluğu (Cruzeiro)
* 2000 – Rio-São Paulo Turnuvası (Palmeiras)
* 2000 - Olimpiyat Öncesi (Milli Takım)
* 1999 - Copa America (Brezilya Milli Takımı)
* 1999 – Libertadores Şampiyonluğu (Palmeiras)
* 1998 – Mercosul Ülkeleri Kupası (Palmeiras)
* 1998 - Brezilya Kupası (Palmeiras)
* 1996 – Toulon Turnuvası (Brezilya Milli Takımı)
http://www.youtube.com/watch?v=gTijn9utC0o
http://www.youtube.com/watch?v=eVuJrmOxHGw
KrAlex........
Hiç mesaj yazılmamış topiğe. :rolleyes:
Avrupada da artık süper oynuyor Alex.Koşmuyor diyenlere de iyi cevap.
CeNTeR_TR
05.Ocak.2007, 04:38
Sayfalarca yorum yapılması gereken bir oyuncu ama sayfalarca yazı yazmak için Futbol bilgimin olması lazım ;;)
TR.CaPTaiN
05.Ocak.2007, 08:15
Profesör. Dünya'da onun kadar zeki futbolcu sayısı çok azdır. Yetenek + zeka ortaya Alex gibi bir star çıkarıyor.
KaF KeF
05.Ocak.2007, 08:17
her takımda bulunması gereken bi prefesör..;;)
krAlex..
Koşmuyor denildi , avrupada yok denildi , sadece küçük maçların adamı denildi..
Sonuç ?
Türk tarihinin en sağlam yabancı istatistiğini yaptı , Tek başıma avrupada maçlar kazandırdı , derbilerde boş geçmedi..
ŞL'nin en güzel ikinci golünü attı , şlde en değerli ilk 5 adam içerisinde yer aldı..
Her gün daha da iyiye gidiyor.Takımı sırtlıyor onsuz maçlarda çok zorlanıyoruz ; KrAlex...
GodfatheR
27.Ocak.2007, 04:34
Bu adam hakkında yorum yapmak bile saygısızlık.Şöyle Real'e Barça'ya bakıyorum orda oyunculara bakıyorum Brezilya milli takımına bakıyorum ALEX ordaki oyunculardan çok daha klas çok daha zeki ve takımı çok daha iyi oynatıp çok daha iyi duran top kullanıyo.
uAburak89
27.Ocak.2007, 04:37
Alex hem zeki hem de teknik bir oyuncu, ligimize de iyice alıştı artık.. Takımını taşıyor..
@Osman_873
Hadi Real'i geçtim de, Barça'da Messi ve Ronaldinho gibi iki dünya klasında oyuncu var.. Biraz abartmadın mı sanki ? :)
GodfatheR
27.Ocak.2007, 04:39
Alex hem zeki hem de teknik bir oyuncu, ligimize de iyice alıştı artık.. Takımını taşıyor..
@Osman_873
Hadi Real'i geçtim de, Barça'da Messi ve Ronaldinho gibi iki dünya klasında oyuncu var.. Biraz abartmadın mı sanki ? :)
Yav bende Messi ve Ronaldınho ile karşılaştırmadım orda oynayan tüm oyuncular arasında söyledim.:)
RaSenGan
27.Ocak.2007, 07:44
Fenerbahçe'nin Beyni.
Şampiyonlar ligi asist kralı ;;)
TürkuAz
27.Mart.2007, 01:35
#12 ' deki forma çok hoşuma gitti yahu. Ne zaman giydi Fenerbahçe bu formayı ?
Şampiyonlar ligi asist kralı ;;)
Sadece ŞL'nin mi?
GodfatheR
27.Mart.2007, 01:41
O formayı 2004-2005 sezonunda gıymıstık.
TR.CaPTaiN
27.Mart.2007, 07:37
Brezilya’da, Alex’in 10 numarayı giymesi için seferberlik ilan edildi. Özellikle “10 numara” konusuna dikkat çeken Brezilya basını, sambacıyı ülkesinin en iyi “10 numarası” olarak gösterdi.
Basın, Fenerbahçe’de 20 numaralı yıldıza 10 numaranın verilmesini isterken, eski takımı Palmeiras’ın futbolcuları da, “10 numara, bir futbolcuya hiç bu kadar yakışamaz” dediler.
Fenerbahçe’nin son dönemdeki başarılarında büyük hisse sahibi olan Kaptan Alex, sadece sarı-lacivertli camiada değil, tüm futbol kamuoyunun gözüne girdi. Başarısı ve becerisiyle özellikle Brezilya’da gündeme oturan sarı-lacivertli futbolcunun Milli Takım’a seçilebilmesi için de baskılar oluşmaya başladı.
Özellikle “10 numara” konusuna dikkat çeken Brezilya basını, sambacıyı ülkesinin en iyi “10 numarası” olarak lanse ederek, sarı-lacivertli ekipte de 20 değil 10’u giymesi gerektiğine vurgu yaptılar. Alex’in, hem ülkesinde, hem de yurt dışında 10 numarayı taşıyacak en iyi futbolcu olduğuna dikkat çeken Brezilya basını, önce Fenerbahçe’nin teknik patronu Zico’dan, sonra da Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga’dan 10 numarayı bu futbolcuya vermesini istedi.
Valdivia da önerdi
Placar gazetesine açıklama yapan Alex’in eski takımı Palmeiras’ın oyuncuları da, Fenerbahçeli futbolcunun Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği performansla Avrupa’nın en iyi gol koklayan orta saha futbolcusu olduğunu belirttiler, “10 numara hiçbir futbolcuya bu kadar yakışamaz” ifadesini kullandılar.
Palmiras’ın Şilili orta saha oyuncusu Valdivia da şöyle konuştu:
“Alex, bu takımda futbol oynarken 10 numarayı taşıyordu. Şimdi ise bu forma bende... Ama keşke Alex olsaydı da bu formayı o giyseydi.”
Milliyet
-------
krAlex'in Fenerbahçe'de 10 numarayı giymemesinin sebebini bilen var mı ?
galiba yüz bine yakın imza toplandı alex'in milli takıma tekrar alınması için.. ama nafile :)
YusufT
29.Mart.2007, 20:13
Ligimizin en teknik oyuncusudur kendisi, istatiklerin kralidir kendisi, Fenerbahcenin vazgecilmesi, Alex De Souza'dir kendisi :)
gittikten sonra bile hatirlanacak bir oyuncu, Fenerbahcenin Hagi'si, belki onun kadar kariyerli degil ama yaklasik onun kadar yetenekli.
Bende bir resim ekleyim :)
http://logoforce.eu/resources/alex+de+souza+wall+3.jpg
anilton
29.Mart.2007, 21:35
Teknik futbolcu deyince aklıma gelen bir kaç futbolcudan birisidir...
El Comandante
29.Mart.2007, 21:40
Sempatik,Türkiyenin en teknik futbolcusudur kendisi.Fenerbahceli olmasina ragmen Alexi severim,cok sempatik bir futbolcudur.Ligin gelmis gecmis en iyi yabanci oyuncularindan birisidir.
Sekopej
29.Mart.2007, 22:44
Alex Fenerbahçe'ye gelmiş en faydalı yabancı futbolcudur. Şimdiden Türk futbolunda efsaneler arasına girmiştir, O buradan gittiğinde bile yıllarca unutulmayacaktır.
Oyuncu kıyaslamaya girerek gereksiz tartışma ortamı yaratmayalım, kişisel fikirlerinizi söyleyin eğer bir kıyaslama yapacaksanız ve bunu genellemeyin. Bana göre diye başlayın cümlenize. Yoksa gereksiz yere tartışma çıkıyor.:)
nerazzuri
31.Mart.2007, 00:45
Fenerbahçe formasıyla çıktığı 116 lig maçında 70 gole imza atan ve 64 golün de pasını veren Fenerbahçe'mizin bence gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu...
Son Beşiktaş maçında ki sevinciyle taraftarları mutluluktan uçurttu :)
shadowrefree
31.Mart.2007, 06:41
Alex takımdan ayrılınca biz ne yapıcaz yav...:(
Wesley Sneijder
01.Nisan.2007, 05:17
Bulunur bir Alex daha, daha iyisi bile gelir...
Cengo
01.Nisan.2007, 08:03
Bulunur bir Alex daha, daha iyisi bile gelir...
O kadar kolay değil, Alex'in Brezilya'daki istatistikleri buradaki istatistikleri kadar, hatta ondan da fazla.
Copa Libertadores'te başarılı olmuş, büyük deneyimi olan bir oyuncu, Alex'e alternatif tek oyuncu var: Riquelme, o da genç değil.
Alex world class bir oyuncu, böylesini parayla da satın alamazsın ...
Professeur
02.Nisan.2007, 03:40
Alex takımdan ayrılınca biz ne yapıcaz yav...:(
Yaşını ufaltalım:).Böylece hiç gitmesin.Alex'in en sevdiğim yönü hızıyla değil tekniğiyle adam geçmesi.Gerçekten çok klas bir oyuncu.Takım için herşeyini ortaya koyan(son maçlardan sonra iyice eminim bundan).Oynadığı maç sayısından fazla gole bir şekilde katkıda bulunmuş.(116 maç 68 gol 57 asist).Bir de böyle oyuncular çoğunlukla hırçın olurken Alex tam bir profesyonel.Chelsea maçında gol bekliyorum krAlex'ten:)
Onurap
02.Nisan.2007, 05:33
Harika bir oyuncu..Fizik olarak (hız dayanıklılık çeviklik) iyi olsaydı dünyanın büyük takımlarından oynayabilirdi.Bu yüzden büyük yakımlarda ve fizik gücün olduğu liglerde oynayamaz mesela parma macerası..Fenerbahcenin boşluğunu dolduramayacağı birisi..
Wesley Sneijder
02.Nisan.2007, 14:48
Alex world class bir oyuncu, böylesini parayla da satın alamazsın ...
Hiçbir oyuncu vazgeçilmez değildir, merak etme. Tamam Alex çok iyi bir oyuncu ama bize onun hızlısı lazım. Bakınız, Quaresma.
anil luque
08.Nisan.2007, 01:04
teknik+zeka+oyun gorusu=alex (besıktaslıyım ben :))
scar face
25.Haziran.2007, 21:30
Real Madrid için Raul,Barca için Puyol,Manu için Giggs nasılsa Alex de bizim için öyle.2004 ayının Temmuzundan beri gönlümde taht kurmus bir süper yıldız o.
hp-fm-gs
25.Haziran.2007, 21:48
@ scar_face
Arkadaşım bence sen fazla bağlanmışsın Alex'e. Daha geçen sene yatıyor bu adam gönderilsin diyenler onu savunanlardan çok çok fazlaydı. Ayrıca örnek verdiğin isimler gözlerini o kulüplerde açmış oyuncular, Alex'le alakasını çözemedim.
Yorumuma gelirsek, harbiden büyük futbolcu. Bende henüz çözebilmiş değilim kendisini. :p
MeMo
25.Haziran.2007, 21:52
@ scar_face
Arkadaşım bence sen fazla bağlanmışsın Alex'e. Daha geçen sene yatıyor bu adam gönderilsin diyenler onu savunanlardan çok çok fazlaydı. Ayrıca örnek verdiğin isimler gözlerini o kulüplerde açmış oyuncular, Alex'le alakasını çözemedim.
Yorumuma gelirsek, harbiden büyük futbolcu. Bende henüz çözebilmiş değilim kendisini. :p
Olay gözlerini o klüple açmayla alakası yok.Nasıl arkadaşın dediği takımlar o oyuncularla anılıyorsa Fenerbahçe'de öyle işte.O diyenlerde medyanın dolduruşuna gelenler.Ayrıca herkes demiyordu sonuçta.
scar face
26.Haziran.2007, 01:35
Memo alıntılayıp düşündüğüm sekılde cevaplamıs bana susmak düşer...
JunkChorn
27.Haziran.2007, 02:41
@tr captain
Epey eski bir soru ama cevap gelmeyince vermek istedim..
Alex 10 yerine 20 numara giymeyi tercih ediyor çünkü;
"Kimilerine göre 10 numara özeldir,ancak benim için 20 numaranın anlamı daha büyük.Bu yüzden oynadığım çoğu takımda ve milli takımda zorda kalmadıkça,tercih yapabileceğim sürece hep 20 numara giydim"
Bir Fenerbahçe dergisinde bu şekilde cümlesi vardı.
kumralyakisikli
27.Haziran.2007, 05:10
alex gerçekten mükemmel bir oyuncu tşkler bizlerle paylaştığın için
TR.CaPTaiN
27.Haziran.2007, 06:58
@tr captain
Epey eski bir soru ama cevap gelmeyince vermek istedim..
Alex 10 yerine 20 numara giymeyi tercih ediyor çünkü;
"Kimilerine göre 10 numara özeldir,ancak benim için 20 numaranın anlamı daha büyük.Bu yüzden oynadığım çoğu takımda ve milli takımda zorda kalmadıkça,tercih yapabileceğim sürece hep 20 numara giydim"
Bir Fenerbahçe dergisinde bu şekilde cümlesi vardı.
Teşekkürler Oğulcan.
ogcj_me
28.Haziran.2007, 18:54
Fenerbahçe = Alekssandro De Souza ;;)
alakası yok :icon_wink::icon_wink:
sergioagüero
05.Temmuz.2007, 22:57
Çok müthiş bir oyuncu..Zaten kalitesi attığı gollerden ve yaptığı asistlerden belli..
Sheriff
11.Şubat.2008, 23:38
Alex Fenerbahçe'ye gelmeden önce Real Madrid, Barcelona gibi dünyanın üst düzey takımlarıyla anılıyordu.. Fenerbahçe'ye geldikten sonra ise eleştiri yağmuruna tutuldu.. Gösterdiği üst düzey performansa rağmen ulusal takımdan kesildi.. Ayağını raket gibi kullanabilen bir oyuncudur, topu yerden yada havadan istediği yere rahatlıkla atabilen bir oyuncudur.. Rahatlıkla gol pozisyonuna girebilir ve son vuruşları harikadır, Zaman zaman yaptığı güzel hareketlerle tribünleri coşturabiliyor, çok fazla çalım atmıyor ancak zaman zaman attığı güzel çalımlarla böyle bir yeteneği olduğunu gösteriyor..
Bir hücum oyuncusunda bulunması gereken bir çok özellik mevcut.. Yaratıcılık özelliği dünya klasında en üst düzeyde.. Plase şutlarıyla çok etkili olsada zaman zaman sert şutlar ve aşırtma şutlarda atabiliyor.. Geçen sezonun gol kralı olabilme başarısını göstermiş bir orta saha oyuncusu.. Daha ne söylenebilirki
Çok hızlı bir oyuncu değil, fazla koşmayı sevmiyor genelde paslarıyla arkadaşlarını koşturmayı seviyor.. Savunma yönü oldukça zayıf ama sanırım bir hücum oyuncusunda çokta gerekli bir özellik değil.. Belkide bu kadar artısı olan bir oyuncu olduğu için eksileri göze batıyor ve sürekli bu eksilerden ona yükleniyorlar..
2004 yılında Güney Amerika kupasında kaptanlığını yaptığı Brezilya milli takımında kupanın asist kralı ve en iyi orta saha oyuncusu seçilmiştir.. Ardından arkadaşımızında belirttiği gibi Fenerbahçe'ye gelmiş ve milli takımdan kesilmiştir..Sanıyorum bir yada iki özel maç hariç hiç çağrılmadı..
Özel hayatından bildiğim kadarıyla biraz bahsedeyim..
İki çocuğu var ve onlara inanılmaz değer veriyor.. Hatta biri bildiğimiz gibi yakın geçmişte doğdu ve Alex bu nedenle Brezilya'ya gittiği için yine eleştiri oklarının hedefi oldu..
Kullandığı gözlük kendisine sorulduğunda hiç bir göz bozukluğunun olmadığını gözlüklerin dinlendirici gözlük olduğunu söyledi..
Bizler onu dazlak olarak sevdik ama eşi onu saçlı olarak beğeniyormuş, sanırım kaptan olduktan sonra taraftar daha ağır bastı:)
Türkiye'ye gelmiş en büyük yeteneklerden biridir.. Bu kadar eleştirmek yerine biraz korunması gerekir bence..
http://www.fenerbahce.com/i/glr/0508098cff/sl1457.jpg
fenerbahcenin vazgeçilmezi görüyorum fakat bir yandanda her oyuncunun bir alternatifi vardır diye düşünüyorum bunu daha önce mehmet aurelioda düşünüyordum fakat maldonadoda onun gibi alexe dönecek olursak ne denilebilirki türkiyenin en iyi yabancı futbolcusu olmaya aday bir oyuncu.
krAlex....
Türkiye Kupası
21 mac
8 gol
8 asist
Avrupa Kupası
45 mac
11 gol
8 asist
Süper Lig
139 mac
79 gol
72 asist
Süper Kupa
1 mac
1 asist
Toplamda
206 mac
98 gol
99 asist
HAZIRLIK MACLARI DEGERLENDIRMEYE ALINMAMISTIR
- 2004-2005 Türkiye Süper Lig asist krallığı (31 maçta 16 asist ile)
- 2005-2006 Türkiye Süper Lig asist krallığı (31 maçta 26 asist ile)
- 2006-2007 Türkiye Süper Lig gol krallığı (32 maçta 19 gol ile) (Ayrıca Fenerbahçe´nin ilk yabancı gol kralı oldu.)
- 2007-2008 Türkiye Süper Lig asist krallığı (28 maçta 11 asist ile)
- 2007-2008 Sampiyonlar ligi asist krallığı
- Fenerbahce tarihinin avrupa kupalarindaki en golcu yabancisi 11 gol.
en golcu ikinci oyuncusu. (tuncay 12 gol)
- koşmuyor... ;)
nerazzuri
15.Şubat.2008, 05:42
Alex Alex Alex.. Koşmuyor bu adam, böyle oynasın varsın koşmasın.
World Hollow o1
15.Şubat.2008, 05:43
sana topçu diyenin aklını yiyim..
KaF KeF
15.Şubat.2008, 05:43
Alex Türkiye'de artık sembol olduğundan her gelen direk Alex ile kıyaslanıyor. Artık sadece Alex ile kıyaslamak da kesmiyor yanına bir de koşan hali, uçan hali ekleniyor. Lakin sezon sonu ortada ne uçan oluyor ne koşan...
Muhammed Kaptan
Alicanfmfan
15.Şubat.2008, 05:45
:zuhaha , okadar da abartmayalım.
Raten
15.Şubat.2008, 05:45
Klasını kimsenin tartışamayacağı Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük yabancılarından biri.
Alex Türkiye'de artık sembol olduğundan her gelen direk Alex ile kıyaslanıyor. Artık sadece Alex ile kıyaslamak da kesmiyor yanına bir de koşan hali, uçan hali ekleniyor. Lakin sezon sonu ortada ne uçan oluyor ne koşan...
Muhammed Kaptan
Sezon sonu ortada ALEX oluyor... :icon_cool:
Ha birde golleri, asistleri, hareketleri..
World Hollow o1
15.Şubat.2008, 05:46
futbol bilgimiz bunu gösteriyor.. buna karışma gibi bir lüksiyetin olduğunu düşünmüyorum. bana kral sana göre amele bu hiç bir şekilde seni ilgilendirmez..
Koşmasın..
Daha iyi.:zuhaha
Since-1907
15.Şubat.2008, 05:47
Muhammed Kaptan
Alex : Türkiye'de Futbol Ölçüm Birimi ..
x kişi 10 alex eder
y kişi 20 alex eder vs.
futbol bilgimiz bunu gösteriyor.. buna karışma gibi bir lüksiyetin olduğunu düşünmüyorum. bana kral sana göre amele bu hiç bir şekilde seni ilgilendirmez..
Sadece örnek veriyorum.
100 küsür maçta 100 küsür gol atmış bir adama ve bir o kadarda asist yapmış adama sen kendi deyiminle "amele" dersen Futbol bilginden şüphe ederim.
World Hollow o1
15.Şubat.2008, 05:48
benim futbol bilgimden mi şüphe ediyorsun kardeşim ?
benim futbol bilgimden mi şüphe ediyorsun kardeşim ?
Öyle birşey diyorsan Evet.
Alicanfmfan
15.Şubat.2008, 05:49
Yiyin birbirinizi :D:D:D
World Hollow o1
15.Şubat.2008, 05:50
Öyle birşey diyorsan Evet.
peki hala.. ;)
Yiyin birbirinizi :D:D:D
Seni bile yerim Süper Mario:icon_razz:
Alex De Souza ligimizin futbolcu ölçü birimidir.
Yeni transfer edilen bir yabancı öncelikle Alex'le ölçülür.
Alexmetre!..
Transfer Heyeti : "Efendim aldığımız bu adam alexmetreye göre 0.65 alex yararlılığında olacakmış":icon_razz:
Başkan: "Şampiyonuz desene":icon_cool:
Burda 20 kişiye karşı 1 görüşü savunup bu kişilere aşağılayıcı cevaplar vermek hoş değil.Dikkat çekmeye çalışmayın lütfen.
Memedov
15.Şubat.2008, 05:54
10un adı Alex.
ah be bir de koşsa. (:
El Comandante
15.Şubat.2008, 05:55
Alex De Souza ligimizin futbolcu ölçü birimidir.
Yeni transfer edilen bir yabancı öncelikle Alex'le ölçülür.
Alexmetre!..
Transfer Heyeti : "Efendim aldığımız bu adam alexmetreye göre 0.65 alex yararlılığında olacakmış":icon_razz:
Başkan: "Şampiyonuz desene":icon_cool:
Ucma Eren ...
Belli bir siniri yok mu su övgülerin ... :icon_cool: :0:
Ucma Eren ...
Belli bir siniri yok mu su övgülerin ... :icon_cool: :0:
Hadi toplanın gsli arkadaşlar, malzeme çıktı size abartıyorlarda abartıyorlar diye diye yazın :icon_cool:
Gollerinden ve asistlerinden bir video yapsak ve izlemeye kalksan 3 film uzunluğunda film olur.. (::)
Deniz
15.Şubat.2008, 05:57
Bugün attığı 3 golle Türkiye'nin en iyi yabancı oyuncusu olduğunu kanıtladı.
Alex'de istikrar olsa 10/10 olacak.
El Comandante
15.Şubat.2008, 06:01
Hadi toplanın gsli arkadaşlar, malzeme çıktı size abartıyorlarda abartıyorlar diye diye yazın :icon_cool:
Gollerinden ve asistlerinden bir video yapsak ve izlemeye kalksan 3 film uzunluğunda film olur.. (::)
Eren, acikcasi Alex hakkinda gereksiz tartismalar yapmak istemiyorum.Belli bir seviyenin üstünde bir futbolcu cünkü. Türkiye'nin gelmis gecmis en iyi yabanci futbolcularindan birisi.
Ama Alex'i baya bir abartip, HAGI boyutuna getirmeye calisiyorsun, buna karsiyim ben...
Simdi konu Alex - Hagi tartismasina döner, Fblilere de malzeme cikar ... :icon_biggrin:
Onurap
15.Şubat.2008, 06:11
Lincolnü bulaştırmayında tartışma çıkmasın.. :D
nerazzuri
15.Şubat.2008, 07:35
Eren, acikcasi Alex hakkinda gereksiz tartismalar yapmak istemiyorum.Belli bir seviyenin üstünde bir futbolcu cünkü. Türkiye'nin gelmis gecmis en iyi yabanci futbolcularindan birisi.
Ama Alex'i baya bir abartip, HAGI boyutuna getirmeye calisiyorsun, buna karsiyim ben...
Simdi konu Alex - Hagi tartismasina döner, Fblilere de malzeme cikar ... :icon_biggrin:
Senin nasıl Alex'i biraz daha olsun küçük düşürme gayretine malzeme çıkarıyorsan bizde çıkarırız Baran'cım :D
Hagi'yi bu kadar üstün yapan nedir acaba?
Cengo
15.Şubat.2008, 07:41
Sadece anlayamayanlar ve anlayamamak ve çekememek arasında çizgi bırakanlar şeklinde ayrılabilir Alex'i küçümsemek.
Alex'i tartışmak abesle iştigaldir.
Alex'i anlatmaya gerek yok, krallıkları ile yaptıkları ile fazlası ile anlattı zaten.
Görmek istemeyen göze parmak sokmaya gerek yok, istemese de görmek zorunda zaten.
İstatistikler ortada abartmaya gerek yok, her sezon sonu gibi bu sezon sonu da Alex için farklı olmayacak.
El Comandante
15.Şubat.2008, 07:45
Senin nasıl Alex'i biraz daha olsun küçük düşürme gayretine malzeme çıkarıyorsan bizde çıkarırız Baran'cım :D
Hagi'yi bu kadar üstün yapan nedir acaba?
Yok Serkan. Ben Alex'in ne kadar büyük futbolcu oldugunu zaten söylüyorum. Bu konuda bile yazdim ben.
Bkz : Burada (http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=1065467&postcount=22)
Hagi'yi üstün yapan seyleri yazarsam konunun amaci degisir. Sen bu zamana kadar ögrenememissen ben bundan sonra sana ögretemem, kusura bakma :D
Addolorato
15.Şubat.2008, 07:46
Çok büyük futbolcu hatta Türkiye ligine gelen en istikrarlı yabancıdır bence. Neyseki yaşlanıyor..
nerazzuri
15.Şubat.2008, 07:46
Nedir ki Alex'ten tek farkı koşmasımıdır. Liderlikse liderlik gol ve asistte, kralı var. Bu kadar abartmayın Hagi'yi.
Beyler elinizde varsa Hagi'nin istatistiklerini koyar mısınız buraya:)
KaF KeF
15.Şubat.2008, 08:21
http://img226.yukle.tc/images/3049alex_hagi.jpg (http://www.yukle.tc)
Addolorato
Edit........
Addolorato
Edit...........
nerazzuri
15.Şubat.2008, 08:22
Hagi; 1996-2001
132 maç 59 gol 51 asist.
Alex De Souza ; 2004- günümüz
205 maç 105 gol 110 asist.
El Comandante
15.Şubat.2008, 08:35
Hagi; 1996-2001
132 maç 59 gol.
Yani sadece istatistiklere bakiyorsun öyle mi Seko ?
Oynadigi oyuna, takimi yönetisine, liderlik özelliklerine, Uefa Kupasina, takimsal basarilarina hic bakmiyorsun. Zaten o dönem de Hagi'nin yerine Lincoln olsaydi biz yine alirdik Uefa Kupasini degil mi.
Neyse, ben Hagi'yi tartismam bile ...
nerazzuri
15.Şubat.2008, 08:40
E buyur Baran ;
5 sezonda 215 golde başrol oynamış. Alex'de yaptı hepsini. Ayrıca Uefa kupası tek kişi ile kazanılmaz diğer futbolcuların hakkını neden yiyorsun. Liderlik Alex'de de var, yönetmek Alex'de de var. Başarı ise Alex'de de var gerek Milli takım gerek klüpsel. Alex'de geldiğinde gol attırmaktı ama extra işler yaparak istatikiğini geliştirdi.
Unutma istatistik top oynamadan yapılmaz. Kafadan atılan rakamlar değildir. Ayrıca atılan gollerde 5 sezonda %90'dan daha fazlasında Alex'in imzası var. Bende Alex'i tartışmam. Yatarak yapılmadı bu istatistik. Bana göre Hagi'den daha üstündür.
İstatistik futbol kişsellik ortada. Bana düşen ise savunmak.
Sekopej
15.Şubat.2008, 08:48
Tartışmayın zaten. Hagi'nin Galatasaray'a kattıkları çok farklıdır, Alex'in Fenerbahçe'ye kattıkları. Şimdi bu kıyaslam nereden çıkıyor, kim bu kıyaslamayı yapmayı istiyor?
Dersiniz ki Alex Türkiye'ye gelmiş geçmiş en iyi yabancılardan birisidir ya da bir kaçıdır. Bir sorun olmaz. En iyisidir demeyin ya da Hagi için de aynı şey geçerli. Sanmıyorum ki burada bir Fenerbahçeli çıkıp Hagi iyi desin ya da Galatasayalı çıkıp Alex iyi desin. Yaş ortalamasını da hesaba katarsak, Hagi'yi her maç 90 dakika izleyen sayısı da çok fazla çıkmayacaktır. O zaman bu kıyaslama neden? Ha verilere bakarsak zaten Alex'e yaklaşabilen bir oyuncu olması neredeyse imkansız ama bu Alex değil miydi AZ maçında ıslıklanan?
Herkesin kralı başkadır, bu nedenle tartışmak bile gereksiz.
Ve KralAlex. 2. golüne hayran kaldım, kafa ile zaman zaman iyi vuruşları ve golleri vardı ama bugünkü gol herhalde en güzeliydi. Bu takımın kaptanı, 10 numarası, herşeyi... Daha ne olsun. Daha 2,5 sene burada ama o gitmeden Fenerbahçe'nin efsaneleri arasına adını yazdırdı. İnanıyorum ki futbolu bıraktıktan sonra da bu kulübe hizmetleri devam edecek.
(Bir de hatırlatma yapayım, şöyle ki bu konularda her maç sonunda oyuncu gol attıktan sonra gelip şu kadar golü oldu, süpersin, harikasın tarzı mesajların atılmasını istemiyoruz. Bunu alışkanlık haline geitrmeyelim, her maçtan sonra da aynı tür mesajlar yazmayalım:))
Alicanfmfan
15.Şubat.2008, 08:48
Bu ne cürrettir. Hagi'yi üstün kılan en varsa Alex'de alası var bu kadar fanatik olmayın gerçeklere bakın biraz. Yatarak istatistik yapılmaz yukarda istatistikler var oku bence.
İstatistikler bu kadar önemli mi , Alex takımı ile Avrupa'da final oynadı mı , Alex ülkesinde ilah edildi mi , Alex dünyada bu kadar çok tanındı mı , buda bir istatistiktir
Ayrıca serkan sen başlattın bu Alex-HAGİ tartısmasını.
PesimiSTyLa
15.Şubat.2008, 08:49
Hagi ve Alex ? :p:
Hersey istatistik degildir beyler ayık olun :icon_cool: O zaman humberto suazo en iyi forvettir he ? Alex önce fenerbahceye uefa ve süper kupa kazandırsın, bu yollardan gecerken takıma liderlik yapsın o kupaları elinde kaldırsın Türk bayragı ile sahada tur atsın, yine avrupa maclarında devleri dize getirsin ondan sonra Belki Hagi ile kıyaslama yapabiliriz.
Güzel bir söz okumuştum bi ara nette "Hagi sana 35 metreden bir çakar, o istatistikleri koyacak yer ve Hagi'yi kiminle kıyaslayacagını şaşırırsın."
Alex de mükemmel topcudur. Fenerbahcenin en iyi topcusudur. Hatta Fenere gelmiş en iyi yabancıdır ama Türkiye genelinde bu isim tartışmasız Hagi'dir.
nerazzuri
15.Şubat.2008, 08:54
İstatistikler bu kadar önemli mi , Alex takımı ile Avrupa'da final oynadı mı , Alex ülkesinde ilah edildi mi , Alex dünyada bu kadar çok tanındı mı , buda bir istatistiktir
Ayrıca serkan sen başlattın bu Alex-HAGİ tartısmasını.
Alex ülkesinde ilah ilan edildi. Cruzeiro geçmişini Palmeiras geçmişini biraz okursan. Hagi'nin ilah edilmesi Romanya'dan topcu çıkmamasından kaynaklanan bir olay. Asıl istatistik; o kadar dünyada ünlü futbolcu arasından Klüp bazında ilah olmaktır. Dünya'da da en az Hagi kadar tanınmışlığı vardır merak etme.
Evet ben başlattım çünkü nedeni bu kadar kibirli olmanız, Hagi karşısında Alex'i hiçe saymanız neden oldu.
Bedlamite
15.Şubat.2008, 08:55
ya arkadasım gidin alex hagi diye bi anket acın orda tartışalım beni bilen bilir sakin sessiz elimden geldigi kadar eğlenmeye calısan bi üyeyim şu forumda ama yazdıklarınız üstüme üstüme geliyo müdahil olmak istemiyorum şu tartışma bitsin artık rica ediyorum..
El Comandante
15.Şubat.2008, 08:55
E buyur Baran ;
5 sezonda 215 golde başrol oynamış. Alex'de yaptı hepsini. Ayrıca Uefa kupası tek kişi ile kazanılmaz diğer futbolcuların hakkını neden yiyorsun. Liderlik Alex'de de var, yönetmek Alex'de de var. Başarı ise Alex'de de var gerek Milli takım gerek klüpsel. Alex'de geldiğinde gol attırmaktı ama extra işler yaparak istatikiğini geliştirdi.
Unutma istatistik top oynamadan yapılmaz. Kafadan atılan rakamlar değildir. Ayrıca atılan gollerde 5 sezonda %90'dan daha fazlasında Alex'in imzası var. Bende Alex'i tartışmam. Yatarak yapılmadı bu istatistik. Bana göre Hagi'den daha üstündür.
İstatistik futbol kişsellik ortada. Bana düşen ise savunmak.
Alex madem o kadar büyük bir futbolcu, neden Avrupa da Fenerbahce'den baska bir takim da tutunamadi ? Parma'ya gitti, tutunamadi ülkesine geri döndü.
Hagi ise zamaninin devi olan Steuau takiminda oynadi. O takimi Sampiyon Kulüpler kupasinda finale cikardi. Barcelona da oynadi, Real Madrid'te oynadi.
Romanya'da yüzyilin futbolcusu secildi. Romanya Milli takiminda 1994 Dünya Kupasinda ceyrek final basarisini yasadi.
Türkiye'de Uefa Kupasini kazanmamiz da en büyük etken Hagi'ydi. 4 sene sampiyonluk yasadi takimla, Avrupa Süper kupasini kazandik onunla ...
Karpatlarin Maradonasi lakabini da yatarak almadi Hagi.
Hagi Dünya'da markadir, Alex'in esamesi okunmaz onun yaninda.
Hagi'yi tartismadan önce bi git elini yüzünü yika, kendimde miyim diye düsün.
Biraz saygi duyun efsanelere.
Alicanfmfan
15.Şubat.2008, 08:59
Şuan yapılanlar bence Hagi'ye saygısızlıktır , başkada yorum yapmayalım ...
nerazzuri
15.Şubat.2008, 09:01
Hagi ve Alex ? :p:
Hersey istatistik degildir beyler ayık olun :icon_cool: O zaman humberto suazo en iyi forvettir he ? Alex önce fenerbahceye uefa ve süper kupa kazandırsın, bu yollardan gecerken takıma liderlik yapsın o kupaları elinde kaldırsın Türk bayragı ile sahada tur atsın, yine avrupa maclarında devleri dize getirsin ondan sonra Belki Hagi ile kıyaslama yapabiliriz.
Güzel bir söz okumuştum bi ara nette "Hagi sana 35 metreden bir çakar, o istatistikleri koyacak yer ve Hagi'yi kiminle kıyaslayacagını şaşırırsın."
Alex de mükemmel topcudur. Fenerbahcenin en iyi topcusudur. Hatta Fenere gelmiş en iyi yabancıdır ama Türkiye genelinde bu isim tartışmasız Hagi'dir.
Ayıkız biz zaten. Herşey istatistik demedim. İstatistikde yatarak yapılmaz sende ayık ol Emre. Uefa kupasını tek adam kazanmaz. Ayrıca Hagi'yi savunucam diye diğer oyuncuları hiçe sayıyorsun bunun farkında değilsin.
E onu Alex'de sana yapar sende şaşırır kalırsın. Bence bu isim tartışılır. Hem istatistik olarak hemde başarı olarak.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Şuan yapılanlar bence Hagi'ye saygısızlıktır , başkada yorum yapmayalım ...
Sizin yaptığınız Alex'e saygısızlık değildir ama.
Sekopej
15.Şubat.2008, 09:03
Bu konu Hagi konusu değil, Hagi ile Alex'in kıyaslandığı konu da değil. Alex ile ilgili paylaşımların yapılacağı bir konu. Ben uyarsam da bunun duracağı yok, bu konunun kapanmasını stemiyorum, lütfez sizler de ona göre mesajlar atın.
PesimiSTyLa
15.Şubat.2008, 09:04
@SerKan
Kimi hiçe saymışım? Yazımıın son paragrafını okumamışsın heralde. He ayrıca
Hagi'nin ilah edilmesi Romanya'dan topcu çıkmamasından kaynaklanan bir olay dedin ya benim için tartışma burada bitmiştir zaten :)
Ayık ol lafına takılma kardesim beni tanıyan o lafı her daim kullandığımı bilir. Samimiyetten kullanıyorum he eger üzerine alındıysan pardon.
nerazzuri
15.Şubat.2008, 09:08
O kadroda ( Okan Suat Emre Ümit Fatih vs vs.) Hagi'nin yerine Alex'i koy olacakları görmeni isterdim şahsen. Bende görmek isterdim.
RaSenGan
15.Şubat.2008, 09:12
O kadroda ( Okan Suat Emre Ümit Fatih vs vs.) Hagi'nin yerine Alex'i koy olacakları görmeni isterdim şahsen. Bende görmek isterdim.
O zaman Alex 21 yaşında olurdu ve Hagi'nin yarısı olamazdı.
Konu nolmuş ya :D
nerazzuri
15.Şubat.2008, 09:16
Alex 2000 sezonunda Palmeiras'da ilahdı takımın hatta Ülkenin en iyi oyuncularından biriydi. Olay olurdu okuyarak gel buraya. 21 yaşında yarısı olamazmış.
RaSenGan
15.Şubat.2008, 09:21
Alex 2000 sezonunda Palmeiras'da ilahdı takımın hatta Ülkenin en iyi oyuncularından biriydi. Olay olurdu okuyarak gel buraya. 21 yaşında yarısı olamazmış.
Olay olurdu değil olsaymış.Neden kimse tanımıyodu Alex'i ? Ülkenin en iyi oyuncusu kaç kere milli takımda oynadı ?
Neyse uzatmayalım.
nerazzuri
15.Şubat.2008, 09:24
Olay olurdu değil olsaymış.Neden kimse tanımıyodu Alex'i ? Ülkenin en iyi oyuncusu kaç kere milli takımda oynadı ?
Neyse uzatmayalım.
68 maç(21)gol 1999'dan beri.
1999 FIFA Konfederasyonlar Kupası. Takımın 10 numarası.
1999 Copa América Şampiyonu (http://tr.wikipedia.org/wiki/Copa_Am%C3%A9rica)- Yine kadroda.
2000 Olimpiyat Oyunları- Yine kadroda.
2000'e kadar olanlar.
Valla Galatasaraylı arkadaşları anlamıyorum. Hagi sizin için neyse Alex bizim için o. Daha neyin muhasabesini yapıyorsunuz ki? Sizin doğrularınız bizim doğrularımız değil işte bu besbelli. Alex bana göre Hagi'den iyi ve yararlı bir futbolcudur. Siz bunu sayfalarca makale yazarak kanıtlamaya çalışsanızda aksini benim düşüncem yine kolay kolay değişmeyecektir. Kaçınız Haginin oynadığı futbolu net olarak hatırlıyorsunuz ki? aa ben hatırlıyorum demeyin, beni yemeyin:) Burda tam futbola en ilgili çağımızda izlediğimiz bir Alex var. Birde çocukluk döneminde, roberto carlos'tan zidane'den luis figo'dan oluşa nbir futbol dünyası... Biraz hayal biraz meyal. Hagi kötü futbolcu mu peki? Haşaa, hagi gerçekten dünyanın en iyi 20 futbolcusundan birisidir gözümde. Ama bazen siz unutuyorsunuz futbol 11 kişiyle oynanıyor. Yanındaki adamları çek bakalım Gs o sene uefa'yı alabilecek mi tekrardan? Alamayacak tabi ki. Hagi pas attığında beceriksiz bir forvet kaçırsa ne olacak? Ya da hagi'nin kademesine giren olmayınca yorgunluktan oyundan düşünce?..
Burda Alex De Souza'dan bahsediyoruz. Tek başına bir FUTBOL TAKIMI kadar istatistiği olan adam kendisi. 15 süper lig takımının çoğundan daha yüksek rakamlar var orada.
Ama siz burada gelip, Alex'te kim Hagi'nin yanında derseniz ben orada hooop dur arkadaş demek zorundayım. Alex alex'tir, Hagi Hagidir..
yukarıya edit: bildiğim kadarıyla Alex kaptan olarak konfedarasyon kupasını kazandırdı takımına. Sizin hesabınızla ben bir hesap yaparsam Hagi bir ülkesel kupa kazandıramadı...
çok saçma geldi size de dimi:)
KaF KeF
15.Şubat.2008, 09:26
valla aygün aş artık bunları.yok milli takımda ne kadar oynamışmış falan..sıktı bu konular ..
GodfatheR
15.Şubat.2008, 09:43
Brezilya Milli takımının 10 numarasımı olmak daha zor yoksa Romanya'nın mı diye sorarlar adama kusura bakmayın.Neyse uzatmaya hiç gerek yok.Eren abinin dediği gibi sizin için Hagi neyse Bizim için Alex'de o dur.
Sekopej
15.Şubat.2008, 09:51
Yeter artık, bu konu Hagi konusu değil demiştik. Herkesin kendi düşüncesi, iyisi kendinedir. Uzatmanın alemi yok.
Neyse uzatmayalım.
Bu mesaja çok güldüm.İlahi Aygün.:D
Fenerbahçe Alex'i aldığında Ronaldinho ile kıyaslanmıyormuydu.Bazı köşe yazarları çıkıp "Kendinizi kandırmayın Fenerbahçe kim?, Alex kim? Asparagas haberlere inanmayın" diyordu.
Alex o zaman 26 yaşındaydı yanlış hatırlamıyorsam.
Alex Fenerbahçe'ye geldi.Peki ne oldu.O yazıyı yazan köşe yazarları hala piyasada haber yapıyor.:D
Sirius Black
15.Şubat.2008, 17:55
Hagi ve Alex farklı yıllarda oynadığından karşılaştırmak mantıksızdır. Ama her ikisininde birbirlerine üstünlük sağladığı bazı konular var. Örn. Hagi'nin top hakimiyeti daha iyi. Örn. Alex'in bitiriciliği ve takım oyunu daha iyi gibi. bu uzar gider ama, ikisi farklı yılların oyuncusu olduğundan karşılaştırmak imkânsız, olursa bile pele vs. maradona gibi bişe olur...
Ayrıca, istediğiniz istatistikse buyrunuz efendim:
Gheorge Hagi, 2007 yılında dünyanın ilk yüzdeki efsane oyuncu listesinde 6.cı sırada yer almıştır.
Cengo
15.Şubat.2008, 22:31
Alex madem o kadar büyük bir futbolcu, neden Avrupa da Fenerbahce'den baska bir takim da tutunamadi ? Parma'ya gitti, tutunamadi ülkesine geri döndü.
Hagi ise zamaninin devi olan Steuau takiminda oynadi. O takimi Sampiyon Kulüpler kupasinda finale cikardi. Barcelona da oynadi, Real Madrid'te oynadi.
Romanya'da yüzyilin futbolcusu secildi. Romanya Milli takiminda 1994 Dünya Kupasinda ceyrek final basarisini yasadi.
Türkiye'de Uefa Kupasini kazanmamiz da en büyük etken Hagi'ydi. 4 sene sampiyonluk yasadi takimla, Avrupa Süper kupasini kazandik onunla ...
Karpatlarin Maradonasi lakabini da yatarak almadi Hagi.
Hagi Dünya'da markadir, Alex'in esamesi okunmaz onun yaninda.
Hagi'yi tartismadan önce bi git elini yüzünü yika, kendimde miyim diye düsün.
Biraz saygi duyun efsanelere.
Hagi de 2. ligde top oynadı.
Esas saygılı olması gereken sizsiniz.
Alex'in ŞL'de yaptıklarını görmemek için kör olmak gerek, ancak bu fanatiklik ile olur zaten.
Alex büyük bir oyuncudur, bunu kabul edeceksiniz, hazmedeceksiniz sonra yazacaksınız.
El Comandante
15.Şubat.2008, 22:33
Hagi de 2. ligde top oynadı.
Esas saygılı olması gereken sizsiniz.
Alex'in ŞL'de yaptıklarını görmemek için kör olmak gerek, ancak bu fanatiklik ile olur zaten.
Dinime küfreden müslüman olsa ...
Senin yaptigin ne oluyor peki ?
Kisisel tartismaya girmek istemiyorum, Hagi gibi futbolcuyu Alex ile kiyaslayan sizsiniz, fanatikligi yapan da sizsiniz ...
Cengo
15.Şubat.2008, 22:35
Dinime küfreden müslüman olsa ...
Senin yaptigin ne oluyor peki ?
Kisisel tartismaya girmek istemiyorum, Hagi gibi futbolcuyu Alex ile kiyaslayan sizsiniz, fanatikligi yapan da sizsiniz ...
Alex'i küçümseyerek fanatikliğin en büyüğü yapılıyor.
Hagi'yi düşüren yok, kaf dağında bir oyuncu değildi, o kadar özel bir isim var ise o da Zidane'dır Hagi değil.
Hagi'yi hayallerinizde ulaşılamaz bir yere koyup Alex'i yerlere indirdiniz, sonrasında siz fanatiksiniz diyorsunuz.
İkisi de büyük oyuncular ama top 20 olacak kadar değil.
Alicanfmfan
15.Şubat.2008, 22:38
Karşındaki kişiye fanatik demek için fanatik olmamak gerekir.Senin bütün yorumların böyle ne yazık ki.
Cengo
15.Şubat.2008, 22:40
Karşındaki kişiye fanatik demek için fanatik olmamak gerekir.Senin bütün yorumların böyle ne yazık ki.
Bu tarz bir yorumu söylemek için objektif olmak gerekir önce, birini yargılamadan önce kendi durumumuzu gözden geçirmek gerekir.
El Comandante
15.Şubat.2008, 22:44
Hagi'yi düşüren yok, kaf dağında bir oyuncu değildi, o kadar özel bir isim var ise o da Zidane'dır Hagi değil.
Bak ABOOO, yorumlari okumadan kendi bildigini okumayi cok seven bir kisi olabilirsin, ama bu özellik seni yüceltmez, bilakis degersiz kilar ...
Ben Alex'in ne kadar büyük futbolcu oldugunu bu baslik altinda dile getirdim, sen o yorumlari okumadan Alex'i kücük düsürdügümüz kanisina variyorsun, yanlis yapiyorsun.
Alex'in ligin gelmis gecmis en iyi yabanci futbolculardan birisi oldugu bir gercektir. Ama Hagi'nin elde ettigi basarilari yakalayamadan siz Alex'i Hagi ile kiyasliyorsunuz. Buna karsiyim ben, bu büyük bir hatadir. Alex Türkiye Liginde cok büyük basarilar sergilemis olabilir, ama Avrupa'daki kariyeri de sifirdir, bunu da siz kabullenin. Hagi Barcelona, Real Madrid, Steau Bükres gibi takimlar da oynamistir. Dünya Kupalarinda, Avrupa kupalarinda cok basarili olmustur.
Kaldi ki Hagi sizin cok begendiginiz Emre'yi futbolcu yapan adamdir. Onu özel olarak egittigini bilmeyen yoktur. Hakan Sükür'ü kral yapan da o dur. Zamaninda Galatasaray'in Avrupada ki basarilari yakalamasinda en büyük pay Hagi'ye aittir.
Alex, Hagi'nin basarilarini yakalasin, ondan sonra onu Hagi ile kiyaslayabiliriz...
Ama Alex sadece ligdeki basarilari ile Hagi ile kiyaslanamaz. Hagi bu ligin gelmis gecmis en iyi yabanci futbolcusudur ...
Sirius Black
15.Şubat.2008, 22:56
Hagi'yi hayallerinizde ulaşılamaz bir yere koyup Alex'i yerlere indirdiniz, sonrasında siz fanatiksiniz diyorsunuz.
Gheorge Hagi, 2007 yılında dünyanın ilk yüzdeki efsane oyuncu listesinde 6.cı sırada yer almıştır. :)
Cengo
15.Şubat.2008, 22:59
Bak ABOOO, yorumlari okumadan kendi bildigini okumayi cok seven bir kisi olabilirsin, ama bu özellik seni yüceltmez, bilakis degersiz kilar ...
Ben Alex'in ne kadar büyük futbolcu oldugunu bu baslik altinda dile getirdim, sen o yorumlari okumadan Alex'i kücük düsürdügümüz kanisina variyorsun, yanlis yapiyorsun.
Alex'in ligin gelmis gecmis en iyi yabanci futbolculardan birisi oldugu bir gercektir. Ama Hagi'nin elde ettigi basarilari yakalayamadan siz Alex'i Hagi ile kiyasliyorsunuz. Buna karsiyim ben, bu büyük bir hatadir. Alex Türkiye Liginde cok büyük basarilar sergilemis olabilir, ama Avrupa'daki kariyeri de sifirdir, bunu da siz kabullenin. Hagi Barcelona, Real Madrid, Steau Bükres gibi takimlar da oynamistir. Dünya Kupalarinda, Avrupa kupalarinda cok basarili olmustur.
Kaldi ki Hagi sizin cok begendiginiz Emre'yi futbolcu yapan adamdir. Onu özel olarak egittigini bilmeyen yoktur. Hakan Sükür'ü kral yapan da o dur. Zamaninda Galatasaray'in Avrupada ki basarilari yakalamasinda en büyük pay Hagi'ye aittir.
Alex, Hagi'nin basarilarini yakalasin, ondan sonra onu Hagi ile kiyaslayabiliriz...
Ama Alex sadece ligdeki basarilari ile Hagi ile kiyaslanamaz. Hagi bu ligin gelmis gecmis en iyi yabanci futbolcusudur ...
Bunların bir anlamı yok, çünkü Fenerbahçe oyuncuyu satmak istemedi.
Hagi Avrupa'da çok çalkantılı bir kariyer geçirdi, 2. lige kadar geriledi.En iyi performansını Galatasaray'da gösterdi.Real Madrid'de iyi başlayıp kötü giden bir kariyeri var, Barcelona'da hiç tutunamadı.
Bu Hagi'yi daha üstün yapmaz, aksine yetenekli olup da başaraması birşeylerin sorun yarattığının göstergesi.
Bugün Anelka geldiğinde bir milyon laf yedi ama Hagi Anelka'dan daha çalkantılı bir kariyere sahip, Anelka en azından daha vasat kulüplere ile çalışmamıştı.İnsanlar işlerine geldiği gibi söyleniyorlar, Anelka kötü Hagi iyi.
Alex de o lafları yedirdi, şu an Anelka da yediriyor.
Alex'in ŞL'de asist kralı olması, geçen sene yaptıklarını küçümsemek, Alex o kadar iyi değil demek saygısızlıktır bir kere.3 maç bir oyuncunun sınavı değildir, ancak bir teknik direktörün basiretsizliğidir.3 maç ile Maradona olsa anlayamazsın, bu kadar basit.Alex Avrupa'da oynamamış, bunlar çok basit şeyler.Kaka'nın Ronaldinho'nun Baptista'nın oynadığı bir takımda kaptanlık yapmış, kaptan olarak Copa Amerika'yı almış , kulüp takımı ile kaptan olarak Copa Libertadores finali oynamış (Amerika Kıtası Şampiyonlar Ligi) bir oyuncudur.
Pele Avrupa'ya gitmeden en iyi 2 oyuncudan biri ise Alex'i bu şekilde eleştirmeye hakkkınız yok.Kriterleriniz sadece Alex'i küçük düşürmek için.
Hagi çok yetenekli, çok özel bir oyuncuydu (aksi taktirde Real Madrid ve Barca almazdı zaten) ama gelmiş geçmiş top 20ye girebilecek kadar değil, daha önce Anelka'ya söylediklerinizin aynısını söylemenizi beklerim o zaman.
Alex ise inanmak istediğiniz şeyden çok daha yetenekli, bunu kabul etmeniz gerekli.
PesimiSTyLa
15.Şubat.2008, 23:09
Hala top 20 diyorsun işkembe-i kübradan. 6. secilmiş yazıyor yukarda ah birr de okusan. Ayrıca kimse Alexi de küçümsemiyor. Hala okumuyorsun ezbere konuşuyorsun. 1 kişi alexi küçümsemiş mi mesajlarında bi gözden gecirmen lazım. Ayrıyetten Hagi - Alex kıyaslamasını daa kim baslatmış ona da bakmak lazım.
RoSeSHaH
15.Şubat.2008, 23:12
Hagi, TOP 20'de yer alamamış mı ? (:
Alex özeldir, çok yeteneklidir, istikrarlıdır, büyük futbolcudur. Türkiye'ye gelipte uyum sağlayabilen ve adından fazlaca söz ettirebilen belki de dünya klasındaki nadir futbolculardandır.
Hagi ise sadece #10'dur.
Hala top 20 diyorsun işkembe-i kübradan. 6. secilmiş yazıyor yukarda ah birr de okusan. Ayrıca kimse Alexi de küçümsemiyor. Hala okumuyorsun ezbere konuşuyorsun. 1 kişi alexi küçümsemiş mi mesajlarında bi gözden gecirmen lazım. Ayrıyetten Hagi - Alex kıyaslamasını daa kim baslatmış ona da bakmak lazım.
Biz burada takımımızın oyuncusunu överken "Alex Hagi seviyesindeymiş gibi" bir mesajla başladı.Olay ALex-Lincoln olmasın diye dua ederken Hagi çıktı.Siz nasıl Alex-Hagi'yi sindiremiyorsunuz ki burda istatistikler Alex'in daha üstünken bunu genel bir gerçekmiş gibi düşünceye saygı göstermeden yok enstantanelere ekliyorum gibi saygısız bir yorum yapılırsa buraya kadar gelmesi normal.Benim düşünceme göre ikiside eşittir ama ben böyle dedim ya nasıl olur Hagi daha iyidir biz böyle biliriz diye cevaplar gelecek.
Ayrıca Alex övülürken araya Hagi'yi katıp sonra da başka biri enstantanelere ekliyecem gibi şeyleri Fenerbahçe'liler demedi.Bazı Galatasaray'lı fanatik arkadaşlar her konuda aynısını yapıyor hiç hoş değil.
RoSeSHaH
15.Şubat.2008, 23:18
Biz burada takımımızın oyuncusunu överken Alex Hagi seviyesindeymiş gibi bir mesajla başladı.Olay ALex-Lincoln olmasın diye dua ederken Hagi çıktı.Siz nasıl Alex-Hagi'yi sindiremiyorsunuz ki burda istatistikler Alex'in daha üstünken bunu genel bir gerçekmiş gibi düşünceye saygı göstermeden yok enstantanelere ekliyorum gibi saygısız bir yorum yapılırsa buraya kadar gelmesi normal.Benim düşünceme göre ikiside eşittir ama ben böyle dedim ya nasıl olur Hagi daha iyidir biz böyle biliriz diye cevaplar gelecek.
Ayrıca Alex övülürken araya Hagi'yi katıp enstantanelere ekliyecem gibi şeyleri Fenerbahçe'liler demedi.Bazı Galatasaray'lı fanatik arkadaşlar her konuda aynısını yapıyor hiç hoş değil.
Alex Fenerbahçe'nin topçusudur, Hagi'yi dünya bağrına basmıştır, herşeyiyle. Teknik, taktik, istatistik, kariyer, goller vs.
Cengo
15.Şubat.2008, 23:23
6. değil 25.
http://ayagapas.blogspot.com/2008/03/bir-efsane-gheorghe-hagi.html
Ayrıca IFFHS sonucu ise inanılacak bir kaynak değil zaten kendileri, resmi bir federasyon olmadığı halde popülariteye göre iş yapan vasıfsız insan topluluğu.
Alicanfmfan
15.Şubat.2008, 23:25
The man of small matches.
RoSeSHaH
15.Şubat.2008, 23:26
Alex'i Hagi'den daha özel, daha iyi ve daha üst düzey bir futbolcu olarak gösteren bir zihniyetin futbol konusunda vasıflı olduğunu da ben düşünmüyorum. Ne olacak peki ?
Cengo
15.Şubat.2008, 23:28
Biz burada takımımızın oyuncusunu överken "Alex Hagi seviyesindeymiş gibi" bir mesajla başladı.Olay ALex-Lincoln olmasın diye dua ederken Hagi çıktı.Siz nasıl Alex-Hagi'yi sindiremiyorsunuz ki burda istatistikler Alex'in daha üstünken bunu genel bir gerçekmiş gibi düşünceye saygı göstermeden yok enstantanelere ekliyorum gibi saygısız bir yorum yapılırsa buraya kadar gelmesi normal.Benim düşünceme göre ikiside eşittir ama ben böyle dedim ya nasıl olur Hagi daha iyidir biz böyle biliriz diye cevaplar gelecek.
Ayrıca Alex övülürken araya Hagi'yi katıp sonra da başka biri enstantanelere ekliyecem gibi şeyleri Fenerbahçe'liler demedi.Bazı Galatasaray'lı fanatik arkadaşlar her konuda aynısını yapıyor hiç hoş değil.
Bugün Alex için söylenenler Fatih Hoca zamanında Hagi'ye söyleniyordu, koşmuyor, kendisine oynuyor, gönderin bunu vs vs.
Yarın Fenerbahçe kupa alırsa Hagi için söylenenler Alex için de söylenecek.
O yüzden çok fazla uğraşmayın, bazı kesimler için Fenerbahçeli ise kötüdür, Galatasaraylı ise iyidir.
Alex'i Hagi'den daha özel, daha iyi ve daha üst düzey bir futbolcu olarak gösteren bir zihniyetin futbol konusunda vasıflı olduğunu da ben düşünmüyorum. Ne olacak peki ?
Seviye böyle düşürülüyor zaten, bu seviyeye inmeyeceğim kusura bakmayın.
PesimiSTyLa
15.Şubat.2008, 23:31
Neyse konu dahada fazla uzamasın. Çünkü farklı yerlere kayıyor. Ben kendi adıma söyleyeyim Alexi buraya yazdığım hiçbi mesajda küçümsemedim. Diger sayfalardaki yorumlarıma bakıp görebilirsiniz. Ama Alex in Hagi ile kıyaslanacak mertebede olmadığını da belirttim. Bu da genelin görüşüdür yani. Objektif bi gözle bakan bunu rahatlıkla görür.
Alicanfmfan
15.Şubat.2008, 23:33
Bugün Alex için söylenenler Fatih Hoca zamanında Hagi'ye söyleniyordu, koşmuyor, kendisine oynuyor, gönderin bunu vs vs.
Yarın Fenerbahçe kupa alırsa Hagi için söylenenler Alex için de söylenecek.
O yüzden çok fazla uğraşmayın, bazı kesimler için Fenerbahçeli ise kötüdür, Galatasaraylı ise iyidir.
Seviye böyle düşürülüyor zaten, bu seviyeye inmeyeceğim kusura bakmayın.
İyi de ben seninle muhatap olmadım ki , buraya fikrimi yazdım ille de bana cevap verme zorunlulugun yok...
Neyse konu dahada fazla uzamasın. Çünkü farklı yerlere kayıyor. Ben kendi adıma söyleyeyim Alexi buraya yazdığım hiçbi mesajda küçümsemedim. Diger sayfalardaki yorumlarıma bakıp görebilirsiniz. Ama Alex in Hagi ile kıyaslanacak mertebede olmadığını da belirttim. Bu da genelin görüşüdür yani. Objektif bi gözle bakan bunu rahatlıkla görür.
Keşke herkes senin gibi yazsa.Görüyoruz son mesajları alıntı yapmak da istemiyorum.Böyle seviye düştükçe her Fenerbahçe konusunda kavga çıkar çünkü bu kişilerin amacı o.En azında böylelerinin TSi'de ortalığı karıştırmak için olduğunu düşünüyorum.
RoSeSHaH
15.Şubat.2008, 23:36
Burada seviye meselesine girmeye gerek yok, ben sizin görüşünü beğenmediğimi belirtebilirim. Sürç-ü lisan varsa, affola.
Alex'i hiçbir Galatasaraylı küçümsemiyor, hakkını veriyor, emin olabilirsiniz. Ama Alex ile Hagi karşılaştırması konu olunca fanatik damgasını biz yiyoruz. Hangi Beşiktaşlı olsa, hangi Trabzonsporlu olsa hangi taraftar olsa vereceği cevap bellidir. Bu konuda herşeyden daha çok objektif olduğumu da belirteyim.
Cengo
15.Şubat.2008, 23:36
Hagi'yi kimse küçümsemedi, amacımız kesinlik bu değildi, Hagi çok kaliteli bir oyuncu, tartışılmaz yetenekleri zaten.
Seviyeyi düşürmeden tartıştığımız için, duyarlı davrandığınız için de teşekkür ederim.
TR.CaPTaiN
15.Şubat.2008, 23:46
Şampiyonlar Ligi asist krallığı yeterli cevaptır.
Alex Alex'tir, Hagi Hagi'dir. İkisinin de birbirine göre üstün yönleri ve zayıf oldukları yönleri vardır.
Alicanfmfan
15.Şubat.2008, 23:49
Tamam bende Alex'in büyük bir futbolcu oldugunu söylemişimdir ama buraya gelip biri Hagi ile kıyaslayınca cevap vermem gerektigini hissettim.
Uzatıp durmayın şu konuyu. Benim kızdığım nokta Alex'te kim Hagi ismi varken denilmesidir. Bu yaptığınız gerçek bir ayıptır. Size sunulan belgeleri görmezden gelmeniz ise fanatikliktir.
Daha fazla uzatmayın konuyu kirletmeyin.
CeNTeR_TR
16.Şubat.2008, 02:38
Alex'le ilgili birşeyler paylaşayım;
Türkiye Kupası
21 mac
8 gol
8 asist
Avrupa Kupası
45 mac
11 gol
8 asist
Süper Lig
139 mac
79 gol
72 asist
Süper Kupa
1 mac
1 asist
Toplamda
206 mac
98 gol
99 asist
- 2006-2007 Türkiye Süper Lig gol krallığı (32 maçta 19 gol ile) (Ayrıca Fenerbahçe´nin ilk yabancı gol kralı oldu.)
- Koşmuyor. (http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=50220)
Erenin bu mesajı herşeyi anlatıyor kanımca (:
Redrum
16.Şubat.2008, 03:21
futbolu gol ve istatistik olarak gören süper zekalara istinaden şöyle bi' açıklama yapalım;
alex zinedine zidane'dan daha kalifiyedir, gol ve asist ortalaması fazladır.
alex steven gerrard'dan daha kalifiye bi' futbolcudur, hatta ezer geçer. inanmıyosan gol ortalamalarına bak. yaa.
alex ne tesadüftür ki michael ballack'tan da daha iyidir.
alex bununla da yetinmez, frank lampard'ı 8'e 10'a katlar, muazzam goller attı rize'ye kayseri'ye.
alex deco'dan iyidir. golleri daha fazla.
alex figo'yu 3'e böle 5'le çarpar. allah çarpsın öyle bak!
alex riquelme'den kat kat iyidir. allah'ın salak arjantin'lisi. kaç golün var lan?
alex hagi'nin avradını tokatlar. istatistik nedir biliyon mu sen?
sözün özü hagi kim lan? istatistik diye bi' şey var di mi? aaa.. işbu veriler eşliğinde alex dünyaya gelmiş en kalifiye 3-5 futbolcudan biri.
birisi diego armando maradona mı dedi? o kim lan? istatistiksel olarak bak olaya? naapmış lan o? çok abartıyolar. bak istatistiklere, alex'le kafa kafaya çıkarlar.
(bkz: anlat sen dinliyorum ben)
Alıntıdır
PesimiSTyLa
16.Şubat.2008, 03:24
Daha uzatmaya gerek yoktu kardesim.
TR.CaPTaiN
16.Şubat.2008, 04:04
Raşit o senin söylediğin adamların hiçbiri Türkiye'de oynamadı. İki oyuncu illa ki kıyaslanacaksa eşit şartlar gerekiyor. Bu yapılan kıyaslamaya göre Afonso Alves Ibrahimovic'i katlıyor. Ama işin aslında biri Hollanda gibi kolay bir ligde bir kamyon dolusu gol atmışken diğeri İtalyan takımlarla boğuşuyor. Oysa ki burda ortaya konulan istatistikler Türkiye'de oynamış 2 oyuncuya ait. Biri elma biri armut. İstatistikler krampon renginden mi ortaya çıkıyor, tiplerinden mi ortaya çıkıyor yoksa boylarının uzunluğundan mı ortaya çıkıyor ? İstatistikler oyuncunun bireysel olarak takıma ne kattığını gösterir. Takımın başarısında etkendir ama tamamen değildir. Çünkü Alex tek başına 5 gol atarken defans 10 gol yerse Alex'in istatistikleri sadece bireysel başarıyla kalır. Oysa ki Alex'in Fenerbahçe tarihinde Şampiyonlar Ligi'nde Tuncay'dan sonra en fazla gol atan oyuncu olması ( 11 ) geçen senenin Şampiyonlar Ligi asist kralı olması Alex'in yaptıklarının hafife alınacak cinsten olmadığının göstergesidir.
Onurap
16.Şubat.2008, 05:08
Alexin avrupada kazandırdığı kaç maç var?Gol ve asist olarak değil oyuna ağırlığını koyarak..Lincolnün oynadığı hertha maçı gibi bir maçı var mı?
İşte Alex bu yüzden sadece benim gözümde 'iyi futbolcu' dahası yok..
Üstelik Fenerbahçenin sadece alexe bel bağladığı bir sistem düşünürsek bu istatistik çokta anormal değil..Alex italyada yapsaydı öyle bir istatistik veya lincolnün shalkede yaptığı gibi bir iz bıraksaydı tamam derdim.
Ama futbol yaşantısını brezilya liginde ve türkiye liginde geçirmiş biri dünya yıldızı olamaz..
Alicanfmfan
16.Şubat.2008, 05:11
Aman , Onur Lincoln lafını etme şimdi Lincoln mu , Alex mi başlar :8:
scar face
16.Şubat.2008, 05:18
Alex 20 Haziran 2004'de Atatürk Havalimanına inen bir melek benım gözümde...
Memedov
16.Şubat.2008, 05:18
Aman , Onur Lincoln lafını etme şimdi Lincoln mu , Alex mi başlar :8:
biz alex-hagi dediğimizde size gülüyoruz diyorsanız, bende size lincoln-alex dediğinizde gülerim..
Alex'i Hagi ile kıyaslarım, Lincoln ile değil.;)
Alicanfmfan
16.Şubat.2008, 05:23
Yahu ben hiç kimse ile kıyaslama taraftarı degilim sadece başlayabilir dedim
Aman diyeyim:D lincoln yok, lincoln yok. ! :D
Ayrıca onurap alex'in kazandırdığı bir çok avrupa maçı var. Psv maçı olsun, cska maçı olsun vea ne bileyim kazandığımız inter maçındaki oyunu var. Şu an ilk düşünüşte aklıma gelen bunlar var :) 3 maç etti bile.
TR.CaPTaiN
16.Şubat.2008, 05:32
Alexin avrupada kazandırdığı kaç maç var?Gol ve asist olarak değil oyuna ağırlığını koyarak..Lincolnün oynadığı hertha maçı gibi bir maçı var mı?
Üstelik Fenerbahçenin sadece alexe bel bağladığı bir sistem düşünürsek bu istatistik çokta anormal değil..Alex italyada yapsaydı öyle bir istatistik veya lincolnün shalkede yaptığı gibi bir iz bıraksaydı tamam derdim.
Ama futbol yaşantısını brezilya liginde ve türkiye liginde geçirmiş biri dünya yıldızı olamaz..
Şanslı günümüzde olsaydık Inter'i çok rahat 5'leyebileceğimiz maçı izleyebilirsin.
Marcelinho
Sergen
Carrusca
Ricardinho
Ilic
Delgado
Ve son olarak; Lincoln
Alıştık..
Alicanfmfan
16.Şubat.2008, 05:33
İliç'i ayır içlerinden İliç'in farklı bir yapısı vardı.İliç duran top kullanmazdı direk skora etki eden çok iyi bir futbolcuydu
Onurap
16.Şubat.2008, 05:35
Şanslı günümüzde olsaydık Inter'i çok rahat 5'leyebileceğimiz maçı izleyebilirsin.
Marcelinho
Sergen
Carrusca
Ricardinho
Ilic
Delgado
Ve son olarak; Lincoln
Alıştık..
Lincoln bu sezonki en iyi 10 numara..Geçen sene zaten sakatlıklardan oynayamadı..
Bordoux maçında görürsün.. (::)
TR.CaPTaiN
16.Şubat.2008, 05:39
Lincoln bu sezonki en iyi 10 numara..Geçen sene zaten sakatlıklardan oynayamadı..
Bordoux maçında görürsün.. (::)
Asıl amacının yine Alex'i tartışmak olmadığını gösterdiğin için teşekkürler. Yine yanlış park.
İliç'i ayır içlerinden İliç'in farklı bir yapısı vardı.İliç duran top kullanmazdı direk skora etki eden çok iyi bir futbolcuydu
Ordaki isimleri ben kıyaslamıyorum. Şimdiye kadar kıyaslananlar listesi.
http://www.maksimum.com/spor/h/ilic_alexten_daha_iyi.php
Onurap
16.Şubat.2008, 05:44
biz alex-hagi dediğimizde size gülüyoruz diyorsanız, bende size lincoln-alex dediğinizde gülerim..
Alex'i Hagi ile kıyaslarım, Lincoln ile değil.;)
Çok yanlış..Alex tsl de yılın futbolcusu olurken Lincoln bundesligada oluyor.. :confused:
TR.CaPTaiN
16.Şubat.2008, 05:50
Bu şekilde düz bir mantıkla Lincoln'ün evinden izlediği Brezilya Milli Takımı ile Alex Copa Amerika'yı kaldırıyordu.
Alex De Souza biyografisini bulandırmayın daha fazla arkadaşlar. Alex'le ilgili şeylere devam.
Alicanfmfan
16.Şubat.2008, 05:51
Antic demiş , Muhammed şuanda İliç olsa gol yollarında (Lincoln'ün yoklugunda) okadar zorlanmazdık 2 sezonda orta saha olmasına ragmen 24 gol atmayı başarmıstı yanılmıyorsam.
GReeN BeReT
16.Şubat.2008, 05:52
Alex De Souza konusunu okumadığımı zannetmeye başladım artık..
Onurap
16.Şubat.2008, 06:01
Bu şekilde düz bir mantıkla Lincoln'ün evinden izlediği Brezilya Milli Takımı ile Alex Copa Amerika'yı kaldırıyordu.
Ben söylediğim cümleyle bir bağ göremiyorum açıkçası ben oyuncunun performansını söylüyorum sen milli takımın performansını..
Böyle kupalarda zaten As brezilyalı oyuncular genelde oynamıyor..
Brezilya liginde hizmet etmiş futbolcular böyle kupalarda forma şansı verildiği bir gerçeğide var ortada..
Üstelik Lincoln 2 kez milli takıma çağrılmış sakatlığı yüzünden oynayamamıştır.
Shalke hala Lincolnün boşluğunu hissediyor..Taraftarda böyle düşünüyor..Hertha maçından sonrada iyice pişman oldukları bir gerçek..
Senin üslübunla cevap veriyim.;
Alex brezilya sahillerinde plaj futbolu oynarken Lincoln Shalkenin '10' numarasıydı..
Erdoğan arıca söyleyişiyle..
Hacettepe gibi bir takım karşısında değil Arsenal karşısında yapsaydı bu oyunu.. :D
Son olarak daha tartışma çıkmaması için Alexi överken ligin en iyisi felan demeyin yoksa tartışma çıkıyor..
Redrum
16.Şubat.2008, 06:02
Adaş ordaki şeyleri ben yazmadım alıntı yaptım.
Onurap bana kalırsa Lincoln ile Alex'i kıyaslama çünkü daha Lincoln'ün bir numarasını göremedik. Erken gaza gelmeyin. Lincoln geçen sene de 3-5 maç oynadı. Sonra yattı. Alex tamam modern futbol sistemine uymuyor olabilir ama Lincoln'den üstün bir oyuncudur en azından şimdilik.
Hagi ile ise karşılaştırılması için daha çok fırın ekmek yemesi lazım bence Alex'in. Alex iyidir hoştur candır, istatistikleri Hagi'den iyidir fakat, sanırım bunlar kıyaslama için ölçüt olamaz. Burada tartışmanın bile alemi yok. Fakat bence Fenerbahçe'ye gelmiş en iyi yabancıdır, türkiye'ye gelmiş en iyi yabancılardandır.
TR.CaPTaiN
16.Şubat.2008, 06:11
Ben söylediğim cümleyle bir bağ göremiyorum açıkçası ben oyuncunun performansını söylüyorum sen milli takımın performansını..
Böyle kupalarda zaten As brezilyalı oyuncular genelde oynamıyor..
Brezilya liginde hizmet etmiş futbolcular böyle kupalarda forma şansı verildiği bir gerçeğide var ortada..
Üstelik Lincoln 2 kez milli takıma çağrılmış sakatlığı yüzünden oynayamamıştır.
Shalke hala Lincolnün boşluğunu hissediyor..Taraftarda böyle düşünüyor..Hertha maçından sonrada iyice pişman oldukları bir gerçek..
Senin üslübunla cevap veriyim.;
Alex brezilya sahillerinde plaj futbolu oynarken Lincoln Shalkenin '10' numarasıydı..
Erdoğan arıca söyleyişiyle..
Hacettepe gibi bir takım karşısında değil Arsenal karşısında yapsaydı bu oyunu.. :D
Son olarak daha tartışma çıkmaması için Alexi överken ligin en iyisi felan demeyin yoksa tartışma çıkıyor..
Alex'in Copa Amerika'yı kaldırırken kaptanlık yaptığı takımda olan Adriano az önce Milan'a gol attı.
Lincoln Kaiserslautern'den Schalke'ye transfer olduğunda az önce dediğimiz gibi Brezilya Milli Takımı Alex'in liderliğinde finalde Arjantin'le kapışıyordu.
Bir de Alex Arsenal maçında üzerine düşeni yapmıştır, Güiza'ya 3-4 tane kaleciyle karşı karşıya kalacağı pozisyon hazırlamıştır.
Adaş ordaki şeyleri ben yazmadım alıntı yaptım.
Yok adaş sözüm sana değil. Sözüm o şekilde istatistikleri önemsiz birşey gibi göstermeye çalışanlara. Örneğin; Şampiyonlar Ligi asist kralı oldu diyorsun spiker adını fazla söylemedi deniliyor. Bu örnek gibi. :}
Ah Alex sen nelere kadirsin:)
Memedov
16.Şubat.2008, 06:30
Çok yanlış..Alex tsl de yılın futbolcusu olurken Lincoln bundesligada oluyor.. :confused:
Evet senin küçümsediğin tsl liginde yılın futbolcusu oluyor Alex. nedense Lincol'ün bir numarasını göremedik o küçümsediğin tsl'de.
Onurap
16.Şubat.2008, 06:34
Evet senin küçümsediğin tsl liginde yılın futbolcusu oluyor Alex. nedense Lincol'ün bir numarasını göremedik o küçümsediğin tsl'de.
Daha ne görüceksin yahu oynadığı maçlarda daha ne yapsın?
Antalya maçını mı kurtaracaktı.. :D
Adam Beşiktaş maçının yıldızıydı..Fenerbaçe maçındada öyle (bizim açımızdan) Trabzonda aynı..
Bütün rakiplere gol attığı gibi iyide oynadı..Barosu kral yapanda Lincoln..
Üstelik;
Attığı gollerde kaleci tutup içeri atmadı veya boş kaleyede değil..
TR.CaPTaiN
16.Şubat.2008, 06:40
Ercan Taner'in '' yok böyle bir gol '' diye 5 dakika boyunca sayıklaması hala aklımda.
Alex ile ilgili ayrıca Hakan Bilal Kutlualp onu getirirken çok fazla uğraştıklarını söylemişti. Hakan Bilal Kutlualp puro içerken odaya Alex ve eşi giriyor. Hakan Bilal Kutlualp Alex'in eşinin hamile olduğunu görüyor ve purodan dolayı özür dileyerek söndürüyor. Bu olay Alex ve eşini çok etkiliyor ve razı ediliyor Türkiye'ye gelmeye.
Aslında Alex'i Fatih Altaylı'ya sormak lazım. :}
Memedov
16.Şubat.2008, 06:44
krAlex....
Türkiye Kupası
21 mac
8 gol
8 asist
Avrupa Kupası
45 mac
11 gol
8 asist
Süper Lig
139 mac
79 gol
72 asist
Süper Kupa
1 mac
1 asist
Toplamda
206 mac
98 gol
99 asist
- koşmuyor... ;)
Sen daha neyi Görüceksin, Alex daha ne yapsın ?
Daha ne görüceksin yahu oynadığı maçlarda daha ne yapsın?
Onurap
16.Şubat.2008, 06:48
Sen daha neyi Görüceksin, Alex daha ne yapsın ?
İstatistikler herşey değil..Öyle olsaydı İspanyanın en iyi oyuncusu guiza olurdu..
Sizin bu dedikleriniz ispanyollara guiza eto'o dan iyi demenizden farksız kusura bakmayın..
Memedov
16.Şubat.2008, 06:51
İstatistikler herşey değil..Öyle olsaydı İspanyanın en iyi oyuncusu guiza olurdu..
Sizin bu dedikleriniz ispanyollara guiza eto'o dan iyi demenizden farksız kusura bakmayın..
Evet istatistikler herşey değil, ama Lincoln'ün oynadığı 5-10 iyi maç herşey.;)
Onurap
16.Şubat.2008, 06:52
Evet istatistikler herşey değil, ama Lincoln'ün oynadığı 5-10 iyi maç herşey.;)
Daha fazlasınıda göreceksin merak etme Şov yeni başlıyor..:0:
Memedov
16.Şubat.2008, 06:57
Lincoln'ün yeni başlayacağı şovu, Alex senelerdir yapıyor ve yapmayada devam edecek sende bunu merak etme.
Amacına ulaştıysan artık topikte alex'e laf atmayı durdurabilirsin arkadaşım. Mehmetcim sende uzatma artık boşver takılsınlar burda.
TR.CaPTaiN
16.Şubat.2008, 07:01
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Sevilla’nın Brezilyalı oyuncusu, Fenerbahçe’nin kaptanına olan hayranlığını, UEFA’nın resmi internet sitesinde dile getirdi.
Sevilla’nın Brezilyalı futbolcusu Daniel Alves, Şampiyonlar Ligi’ndeki rakipleri Fenerbahçe’yi ve takım kaptanı Alex’i, UEFA’nın resmi internet sitesinde değerlendirdi.
Fenerbahçe maçlarının kesinlikle kolay olmayacağını, Alex ve Roberto Carlos gibi yıldızlara sahip rakiplerinin çok iyi bir kadrosunun bulunduğunu, ayrıca kendi sahasında çok zorlu bir takım olduğunu belirten Alves, Türk seyircilerin de Brezilyalılar kadar ateşli olduğunu söyledi.
Alves, ''Sadece televizyondan izleyerek bile, Türkiye'deki maçlarda ne kadar özel bir atmosferin olduğunu anlayabilirsiniz. Avrupa futbolunda yer edinmeye çalışan iki takım arasında ilgi çekici, heyecanlı ve zorlu bir maç olacak'' dedi.
ALEX’E HAYRAN
Alves, İstanbul'da oynayacakları ilk maçta mümkün olduğu kadar avantajlı bir skor yakalamaya çalışacaklarını belirtti.
Daniel Alves, Şampiyonlar Ligi'nde en beğendiği oyunculara dair bir soruyu yanıtlarken, Alex'ten de bahsederek, onun ''hayran olunacak'' bir futbolcu olduğunu kaydetti.
Alves, ''Alex eğer Avrupa'da daha büyük bir kulüpte oynasaydı, Brezilya Milli Takımı'nda da kesinlikle yeniden yer alırdı'' diye konuştu. Roberto Carlos'a da değinen Alves, onun Brezilyalı futbolculara ilham veren, büyük bir futbolcu olduğunu söyleyerek, ''Umarım bize karşı iki kötü gece geçirir'' dedi.
_____
Liverpool'lu futbolcu Fenerbahçe'li bir futbolcunun hayranı olduğunu açıkladı.
Liverpool ve İngiliz Milli Takımı'nın yıldızı Gerrard, "Türk futbolu denilince ilk aklıma F.Bahçe geliyor Onları takip ediyorum. Turu hak ettiler" dedi..
Dünyaca ünlü spor ürünleri üreticisi Adidas, yeni kramponu Predator'u Fransa'nın başkenti Paris'te dev bir organizasyonla tanıttı. Tanıtıma dünyaca ünlü futbol yıldızları da katıldı.
Bunların arasında geçtiğimiz hafta Beşiktaş'ı 8- 0 yenerek Şampiyonlar Ligi tarihine geçen Liverpool'un oyuncuları da vardı. Bu isimlerde Gerrard, Türk futbolu için ilginç açıklamalar yaptı...
'Umarım eşleşmeyiz'
Gerrard, 'Türk futbolu' denildiğinde aklına ilk gelen takımın Fenerbahçe olduğunu söyleyen İngiliz yıldız, "Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarını kaçırmıyorum. Gerçekten de ortaya koydukları futbola ve aldıkları sonuçlara saygı duyuyorum. Grupta ilk ikiyi, dolayısıyla turu geçmeyi büyük ölçüde garantilediler. Doğrusu Inter ve PSV gibi iki takımı yenerek ve 4 maçta mağlup olmayarak bunu hak ettiler. Bir sonraki turdaki rakibimiz olmalarını istemiyorum. Eşleşirsek işimiz gerçekten çok zor" yorumunda bulundu.
Alex'i izlemekten keyif alıyorum
F.Bahçe'nin çok kaliteli bir kadrosu olduğunu söyleyen Gerrard, "Roberto Carlos'u anlatmaya zaten gerek yok. O dünya çapında bir yıldız. Ama benim asıl dikkatimi çeken isim Alex...
Son derece yaratıcı, yetenekli ve çalışkan bir oyuncu. Maçı zekasıyla oynuyor. Doğrusu ona hayran olmamak elde değil. Bunların dışında da iyi futbolcular var ama açıkçası ben Alex'i izlemeye doyamıyorum. Fenerbahçe'nin bu kadrosuyla Şampiyonlar Ligi'nde çok daha yukarılara gideceğini düşünüyorum" diye konuştu.
...
________
Alex, Liverpool'un kaptanı Gerard'ın kendisi hakkındaki sözlerinden gurur duydu.
Fenerbahçe'nin, Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla İstanbul'da yaptığı Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında, sakatlığı nedeniyle ikinci yarıda oyundan alınan takım kaptanı Alex de Souza, ağrı hissetmediğini ve kendini gelecek maçlara hazırladığını söyledi.
FB TV'ye açıklamalar yapan Brezilyalı futbolcu, sakatlığının ardından tedavisinin iyi gittiğini belirterek, ''Şu anda takımla çalışmalarımız iyi bir şekilde devam ediyor. Ağrı hissetmiyorum. Topla yaptığım çalışmalara da başladık. Önümüzdeki maçlar için en iyi şekilde kendimi hazırlıyorum'' dedi.
Her maçta, izleyicisine keyif veren bir futbol sergilemek istediğini kaydeden Alex, ''Şampiyonlar Ligi maçları, futbolcu için tabii ki özel hisler yaratıyor, ancak benim için hiçbir maçın ayrı bir önemi yok. Takımın bir üyesi olarak kazanmak ve zevk veren bir futbol sergilemek adına sahaya çıkıyorum. Bu benim için hep böyle oldu, böyle devam edecek'' diye konuştu.
''GERRARD'IN HAKKIMDA OLUMLU ŞEYLER SÖYLEMESİ GURUR VERİCİ''
Alex, Liverpool'un başarılı oyuncusu Steven Gerrard'ın kendisi hakkında yaptığı olumlu yorumlarla ilgili bir soru üzerine ise ''Böyle yorumlar almak bir futbolcu her zaman çok güzel hisler yaratır, ancak bunu Liverpool'da uzun süre kaptanlık görevi üstlenmiş, milli takım ve kulüp bazında dünyanın en iyi orta saha oyuncularından biri olan Gerrard'ın ağzından duymak gurur verici. Futboluma olumlu katkı yapan bir yorum'' dedi.
Barcelona'yı takım olarak çok beğendiğini ifade eden Brezilyalı futbolcu, ''Barcelona'yı takım olarak çok beğeniyorum. En beğendiğim oyunculardan biri Zidane idi. Şu anda onu izleme imkanımız yok. Riquelme de beğendiğim bir oyuncu, ama şu anda en beğendiğim oyuncu Barcelona'da oynayan Messi'dir'' diye konuştu.
Alex, FIFA'nın Brezilya'ya verdiği 2014 Dünya Kupası organizasyonuyla ilgili bir soru üzerine de ''Brezilya'daki herkesin maçları orada izleyecek olması çok güzel. Ülke olarak, 6,5 sene gibi bir zamanımız var. Bu organizasyona en iyi şekilde hazırlanacağız'' açıklamasını yaptı.
Alicanfmfan
16.Şubat.2008, 07:16
Gerrard'ın bunları söyledigine inanmıyorum taa ki ağzından dinlemedigim sürece , Türkler bu konuda abartıyor.
Gerrard'ın bunları söyledigine inanmıyorum taa ki ağzından dinlemedigim sürece , Türkler bu konuda abartıyor.
Sizin belgesiz yazdıklarınız doğru oluyorda, bizim yazdıklarımız neden olmuyor acaba(::) Boy boy gazetelerde çıktı bu haberler.
Alicanfmfan
16.Şubat.2008, 07:53
Sizin belgesiz yazdıklarınız doğru oluyorda, bizim yazdıklarımız neden olmuyor acaba(::) Boy boy gazetelerde çıktı bu haberler.
Tamam hepsi dogru...
Cengo
16.Şubat.2008, 11:44
ŞL Asist Kralı oldu daha ne yapsın adam?
Fanatikliğin bu kadarı, futboldan biraz anladığınızı düşünürdüm, şaka gibi..
= Pele dünyanın en kötü futbolcusudur.
Schalke vasat bir kulüptür, hiç bir zaman da elit bir kulüp olamayacak.
Aydin
16.Şubat.2008, 12:02
bence de alex iyi futbolcudan ötesi değil. futbol zekası tartışılamaz. orası ayrı. ama galatasaraylıların çoğu hagi gibi bir dehayı gördükten sonra istatistiksel olarak Türkiye'nin en verimli futbolcusu bile bizim için sadece iyi oyuncudur. şampiyonlar liginde asist kralı olması önemli değildir. bu gs-fb birbirini çekememezliğinden öte birşeydir.
bunlar dışında alex şu an Türkiye'nin en iyi oyuncusudur.
ayrıca schalke vasat bir kulüp değildir. bayern hegamonyasına karşı koyabilen yegane kulüplerden biridir.
Bundesliga ( 7 ): 1934, 1935, 1937, 1939, 1940, 1942, 1958
Almanya Kupası ( 4 ): 1938, 1972, 2001, 2002
UEFA Kupası ( 1 ): 1997
tarihlerinde 1 avrupa şampiyonluğu bile varmış. tesadüf müdür onu bilmem ama schalke nin vasat bir kulüp olmadığı bir gerçek.
CeNTeR_TR
16.Şubat.2008, 17:34
futbolu gol ve istatistik olarak gören süper zekalara istinaden şöyle bi' açıklama yapalım;
alex zinedine zidane'dan daha kalifiyedir, gol ve asist ortalaması fazladır.
alex steven gerrard'dan daha kalifiye bi' futbolcudur, hatta ezer geçer. inanmıyosan gol ortalamalarına bak. yaa.
alex ne tesadüftür ki michael ballack'tan da daha iyidir.
alex bununla da yetinmez, frank lampard'ı 8'e 10'a katlar, muazzam goller attı rize'ye kayseri'ye.
alex deco'dan iyidir. golleri daha fazla.
alex figo'yu 3'e böle 5'le çarpar. allah çarpsın öyle bak!
alex riquelme'den kat kat iyidir. allah'ın salak arjantin'lisi. kaç golün var lan?
alex hagi'nin avradını tokatlar. istatistik nedir biliyon mu sen?
sözün özü hagi kim lan? istatistik diye bi' şey var di mi? aaa.. işbu veriler eşliğinde alex dünyaya gelmiş en kalifiye 3-5 futbolcudan biri.
birisi diego armando maradona mı dedi? o kim lan? istatistiksel olarak bak olaya? naapmış lan o? çok abartıyolar. bak istatistiklere, alex'le kafa kafaya çıkarlar.
(bkz: anlat sen dinliyorum ben)
Alıntıdır
(: istersen başka bi konudada Drogba-İlhan parlak kıyaslaması yapalım ;;)
Benim mesajımı alıntı yapmamışsın ama aklınca bana nazire yapmışsın benim bu bahsettiğim şeyler Türkiye Liginde oynayan Alex için ve bu Alex'in kıyaslandığı isim Hagi,Lincoln vs vs o zamanda istatistikler ortaya dökülür..
Zaten kimse Gerard,Lampard gibi oyuncularla Alex'i kıyaslamıyor ;;) o yüzden ne kadar süper mantık bi insan oLduğunu kanıtLamışsın ;;)
Onurap
16.Şubat.2008, 21:10
ŞL Asist Kralı oldu daha ne yapsın adam?
= Pele dünyanın en kötü futbolcusudur.
Pele kendi isteğiyle kaldı kulübünde Alex gittiği halde başarılı olamadı..
İkisi aynı kefede değil..
Schalke vasat bir takımsa Fenerbahçe nasıl bir takım acaba?Uefa kupasını bile hiç kazanamamış en büyük başarısı 1 kere çeyrek final ve bolicin vurup adamın poposuna çarpıp giren gol?Üstelik ligler arasında dağlar kadarda farkın olduğunu düşünürsek..
Üstelik ne demişim 'Oyuna ağırlığını koyarak' Takım iyise Alex iyidir..Alex takımı sürükleyen Hagi gibi bir oyuncu değil..
Sonuçta AZ maçında ıslıklananda Alexti..
Kendi kendine soru cevap yapmısın zaten.. :D
CeNTeR_TR
16.Şubat.2008, 21:36
Boşuna hiç tartışmaya girmeyelim yahu..
Alex o kadar kötü bir futbolcuki bu kadar kolay ve basit takımların olduğu bir ligde gol kralı asist kralı olmuş bir oyuncu
Onurap
16.Şubat.2008, 21:39
Boşuna hiç tartışmaya girmeyelim yahu..
Alex o kadar kötü bir futbolcuki bu kadar kolay ve basit takımların olduğu bir ligde gol kralı asist kralı olmuş bir oyuncu
Alexe kötü diyen yok..Ama Hagi'den üstün diyen kişiler var buna gülerim işte.. :D
Hagi Alexten iyidir..
Alex lincoln tartışılır..
RaSenGan
16.Şubat.2008, 21:53
Alexe kötü diyen yok..Ama Hagi'den üstün diyen kişiler var buna gülerim işte.. :D
Hagi Alexten iyidir..
Hagi > Alex
Alex > Lincoln
Çoğu kişiye göre böyledir (:
KaPaLı
16.Şubat.2008, 22:06
Bütün yorumları okuyorum çoğuna katılmadığımı belirtmek isterim. Hagi çok iyi futbolcuydu. Alex onun yanında şu anda iyi futbolcu konumuda, Hagi'nin kazandırdıklarını Fenerbahçe'ye kazandırırsa o zaman Hagi'yle kıyaslamaya başlarız.
Lincoln bu ikisinin yanında sıradan bir futbolcu kalır. Lincoln Alex'in yaptığı istatistiklere ulaşabilmişmi hiç ? Sanmıyorum öyle olduğunu. Almanya'da oynamış falan. Brezilya'da oynamamışmışda mış mış. Yetenekli futbolcu ama istediği zaman oynayan bir oyuncu. Alex veya Hagi böyle değil. Hep takımlarının en iyileri olmuşlardı ikiside.
CeNTeR_TR
16.Şubat.2008, 22:13
Hagi Alexten iyidir..
Hönkkkk :confused:
Alex Cafercan'da tartışılır
Alex İrfan Başaran'da tartışılır
Kısacas Alex Galatasaraydaki her oyuncuyla kıyaslanır hatta Alex Galatasaraydaki her oyuncudan kötüdür onun için kıyaslamaya gerek bile yok ;;)
fenerbahce_1907
16.Şubat.2008, 22:16
Hagi > Alex
Alex > Lincoln
Biraz objektif bakan,fanatik olmayan herkese göre böyledir.
CeNTeR_TR
16.Şubat.2008, 22:18
Hagi > Alex
Alex > Lincoln
oLması gerektiği için böyLe Mayg (: aki idda ediLemez zaten ;;)
El Barto
16.Şubat.2008, 22:23
Arkadaşlar şu mesajımdan sonra bir daha Hagi iyi Alex iyi Amokachi hepsinden iyi falan gibi mesajlar atmayalım rica ederim. Ama yok atılmaya devam ediliyorsa her ne şekilde olursa olsun mesajınızın silinip ceza alacağınızı bilerek yazın mesajınızı. Alex ile ilgili yorumunuz varsa yapın ama başka futbolcular ile kıyaslayıp insanlara cevap hakkı doğurmayın.
El Barto
17.Şubat.2008, 03:29
Arkadaşlar şu mesajımdan sonra bir daha Hagi iyi Alex iyi Amokachi hepsinden iyi falan gibi mesajlar atmayalım rica ederim. Ama yok atılmaya devam ediliyorsa her ne şekilde olursa olsun mesajınızın silinip ceza alacağınızı bilerek yazın mesajınızı. Alex ile ilgili yorumunuz varsa yapın ama başka futbolcular ile kıyaslayıp insanlara cevap hakkı doğurmayın.
Arka sayfada kalmasın yinelemek istedim.
Wesley Sneijder
22.Nisan.2008, 16:45
Teknik + Zeka + Oyun Görüşü + Kaptanlık = Alex
Alicanfmfan
22.Nisan.2008, 21:18
Fenerbahçe = Alekssandro De Souza ;;)
King_91
23.Nisan.2008, 02:25
Hiç birşey yapmadığı maçlarda bile son beş dakkada 3 gol 2 asist yapıp beni her seferinde delirten,oyun stilini hala çözemediğim futbolcu
extensor
23.Nisan.2008, 04:27
sonsuz saygılar ...
BlackEagle19o3
24.Nisan.2008, 00:33
Hiç birşey yapmadığı maçlarda bile son beş dakkada 3 gol 2 asist yapıp beni her seferinde delirten,oyun stilini hala çözemediğim futbolcu
Katılıyorum:DÇok değişik bi adam...
Varonil
25.Nisan.2008, 21:35
Alex'in bir Gençlerbirliği maçını hatırlıyorum.İlk geldiği seneydi galiba.Gençlerbirliği 2.yarıda bir gol bulmuş ve 88.ci dakikaya kadar 1-0 öndeydi.Sonra Alex'in bir sahneye çıkışı,kalan 2 dakikada 2 gol ve maçı 2-1 kazanıyoruz :p O maçı asla unutamam :)
Universal
29.Nisan.2008, 22:26
Alex'in bir Gençlerbirliği maçını hatırlıyorum.İlk geldiği seneydi galiba.Gençlerbirliği 2.yarıda bir gol bulmuş ve 88.ci dakikaya kadar 1-0 öndeydi.Sonra Alex'in bir sahneye çıkışı,kalan 2 dakikada 2 gol ve maçı 2-1 kazanıyoruz :p O maçı asla unutamam :)
Evet hatırlıyorum o gol Bilgisayarımda yüklü, yorumcu Rıdvan Dilmen'de Fenerbahçe yürüye yürüye maçı kazandı, Alex de Souza 88 dk uyudu 2 dk'da maçı getirdi büyük oyuncu böyle olunur diyor.
TR.CaPTaiN
01.Ekim.2008, 13:47
En çok gol atan Alex!
2004-2005 sezonunda transfer olduğu Fenerbahçe takımıyla Avrupa Kupalarında 13.golünü kaydetme başarısı gösteren Brezilyalı futbolcu Alex De Souza, Fenerbahçe formasıyla Avrupa Kupalarında en çok gol atan oyuncu oldu. Avrupa Kupalarında sarı-lacivertli forma altında en çok gol atan yabancı oyuncu olma ünvanını da elinde bulunduran Alex, 2009-2010 sezonu Uefa Avrupa Ligi grup maçında FC Sheriff'e attığı gol ile Avrupa Kupalarındaki gol sayısını 13'ye çıkartarak 12 gol atan Tuncay Şanlı'yı geçmiş oldu.
LifeYourself
01.Ekim.2008, 15:08
O Bir Halk Kahramanı:D
tarikko
02.Ekim.2008, 02:16
İyi ki varsın Büyük Kaptan ;;)..
TR.CaPTaiN
27.Ekim.2009, 19:16
http://img38.imageshack.us/img38/6963/20091026idmanbasin1.jpg (http://img38.imageshack.us/i/20091026idmanbasin1.jpg/)
KaF KeF
27.Ekim.2009, 19:19
Doktor.:0:
SAİT71
27.Ekim.2009, 19:55
Profesör, Mimar...
GodfatheR
27.Ekim.2009, 20:25
Fenerbahçe tarihinin en yararlı olan futbolcusu. Sadece iyi futbolcu değiL adam gibi adam Alex de Souza.
tarikko
28.Ekim.2009, 13:40
Anlatılmaz Yaşanır !! ;;)
Gncl1905
28.Ekim.2009, 20:29
Her ne kadar sevmesemde, Fenerbahçe'lilerin abarttığı kadar iyi oyuncu olmadığını düşünsemde, beni her seferinde yanıltan, yaptığı/yapıyor olduğu/yapacağı şeylerle beni utandıran/utandırmaya devam eden/utandıracak şahıs...
Ayrıca geldiği günden beri Lugano gibi çirkeflik yapmamış, Lincoln gibi küsmemiş bir oyuncu(yada ben pek şahit olmadım)...
Şimdiden Fenerbahçe tarihinde bir efsane oldu, insanlığıyla, değiştirdiği skorlarla...
GodfatheR
28.Ekim.2009, 23:44
Kadıköy'e bi ALex büstü yakışır ;;)
Her doğum gününde biraz daha üzülüyorum...
TR.CaPTaiN
06.Kasım.2009, 14:15
Dünkü maçla birlikte Avrupa'daki 50. maçına çıkan Alex daha önceden 49 maça çıkmış olan Rüştü'yü geçerek Fenerbahçe'nin Avrupa'da en çok forma giyen oyuncusu ünvanını da aldı.
TR.CaPTaiN
27.Aralık.2009, 23:39
10 gol atıp 100'ler kulübüne girecek
Süper Lig'de toplam 90 gole ulaşan Alex, '100'ler Kulübü'ne aday. Ligin ilk yarısında sergilediği performansla, önemini bir kez daha ortaya koyan Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe'de geride kalan dönemde forvetlerden daha çok gol atıp asistleriyle takımının vazgeçilmezi oldu. Türkiye'de bulunduğu 5,5 yıllık sürede istatistikleriyle Türk futboluna da damgasını vuran Alex, 161 lig maçında 90 gole imzasını attı. Fenerbahçe formasıyla Süper Lig, Avrupa kupaları, Türkiye Kupası ve Süper Kupa mücadelelerinde toplam 238 resmi maça çıkan tecrübeli oyuncu, 116 gol kaydetti. 2006-07 sezonunda ilk yabancı gol kralı olan ve Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki en golcü (14 gol) futbolcusu unvanını elinde bulunduran Alex, 100'ler kulübünün de 2. yabancısı olma yolunda ilerliyor. Türkiye'de ligde 100 gol barajını aşan tek yabancı futbolcu, Gençlerbirliği, Antalyaspor, Diyarbakırspor ve İstanbulspor formalarıyla ligde 100 kez ağları havalandıran Andre Ngole Kona. '100'ler Kulübü'nde yer alan, Türk vatandaşı olarak forma giyen Boşnak futbolcu Elvir Boliç'in 129 golü bulunuyor.
Zaman
scar face
28.Aralık.2009, 01:07
Alex bir Mrsic iki bu adamlar 50 yasına kadar oynasın :)
Alex ikinci yarı belki de yüzler kulübüne girecek harika olur bu.
tarikko
29.Aralık.2009, 00:43
Bir aksilik olmazsa ikinci yari 100'ler klubune girer bence Alex..
Böyle bir futbolcuya sahip oldugumuz icin cok sansliyiz ;;)
TR.CaPTaiN
12.Ocak.2010, 14:28
Eskişehirspor maçıyla birlikte Fenerbahçe formasını en çok giyen yabancı ünvanını da Uche'den almış oldu. (238 maç)
BeeTLeJuiCe
12.Ocak.2010, 14:52
Alex bir Mrsic iki bu adamlar 50 yasına kadar oynasın :)
Alex ikinci yarı belki de yüzler kulübüne girecek harika olur bu.
Aynen, futbolu, basketi, bıraktıklarında da bu iki isimde inşallah kulüp bünyesinde tutulur bir şekilde.
SAİT71
12.Ocak.2010, 14:57
Dile kolay 238 maç olmuş. 2004'te gelişini hatırlıyorum adamında, TV'de onun Brezilya'daki maçlardan görüntüsüyle haberini geçerlerken topukla attığı bir gol daha hala hafızamda.. Tıpkı çocuk suratı gibiydi eskiden. Şimdi çehreside olgunlaştı. :D Alex bizlede büyüdü sanki. Çok şey kattı bizlere.. O giderken ne olacak bakalım..
Aynen, futbolu, basketi, bıraktıklarında da bu iki isimde inşallah kulüp bünyesinde tutulur bir şekilde.
Kulüplerimiz bunu en çok hakeden yerli oyuncularına bile doğru düzgün yapamıyor malesef..Alex'ede yapılacağını sanmıyorum.3-5 yıl sonra en kötü durumda teknik direktör olarak getirip elinde sihirli deynek varmışcasına takımı kurtarmasını bekleriz.Sonra takım düzelmeyince işte aldık getirdik bişey yapamadı deyip geri yollarız.
Dile kolay 238 maç olmuş. 2004'te gelişini hatırlıyorum adamında, TV'de onun Brezilya'daki maçlardan görüntüsüyle haberini geçerlerken topukla attığı bir gol daha hala hafızamda.. Tıpkı çocuk suratı gibiydi eskiden. Şimdi çehreside olgunlaştı. :D Alex bizlede büyüdü sanki. Çok şey kattı bizlere.. O giderken ne olacak bakalım..
Bende Gelmesinden Önceki 2 Seneyi Hatırlıyorum Her Transfer Dönemi Adı Geçiyordu Alex Gelicek Falan Diye...
Transfer Dönemi Kapanınca'da İşte Pürüz Çıktı-eşi İkna Edilemedi Falan Deniyordu...
Alex Geldiğinde Bu Sebeplerle Fazla Kalamayacağını Düşünmüştüm Ancak Ne Mutlu Ki Beni Yanılttı Ve KraLex Oldu :)
SAİT71
15.Ocak.2010, 08:05
Zaten eşinin bi röpörtakını okudum. Gelmeden önce burada bombalar atılıyor, herkesin giyimine karışılıyor felan sanıyormuş. Ancak geldikten sonra beklemediği kadar güzel bir yer görmüş. Bu dünya milleti internetide mi bilmiyorki acaba?
Sekopej
15.Ocak.2010, 15:59
Alex'in eşinin o dönemde hamile olmasının da etkisi vardı, eşi doğum yapmadan gelmedi Alex yoksa başka prüz yoktu ve o dönemde Fatih Altaylı'nın yazdığı gülmemize sebep olan bir yazısı da vardı.:D
Konfederasyon Kupası'nı kaldırıp gelmişti, Antalya'da basın toplantısı yapmı, açıklamaları yine çok yerinde, takdir edilecek bir kaptan.
Universal
18.Ocak.2010, 15:26
Alex, Aykut'u geçmesi için 51 gole daha ihtiyacı var, acaba atabilir mi?
Aşk-ı Şehir
18.Ocak.2010, 15:49
Büyük futbolcu vesselam...
Sekopej
18.Ocak.2010, 21:30
Attı yine golünü.:p Gerçi bu golde ona sadece dokunmak kaldı ama olsun.:)
Universal
18.Ocak.2010, 23:42
Kaldı 50 gol, artık geri sayıma geçtim. =))
SAİT71
19.Ocak.2010, 00:12
Bu ne cin bir oyuncu nasılda anladı koşu yaptı.. Sadece dokunmaktan daha çok şey yaptı bence Sekan abi.. O oraya koşmasa böyle birşey olmayacaktı.. Bu adamın bu zekası olmasa paf takımda bile oynayamaz :D
Stejan67
05.Şubat.2010, 01:05
50 gol atabileceğini sanmıyorum.Şuan 32-33 yaşlarında 2 sene daha oynasa 35 sene başına 15 gol atsa 30 yapar biraz zor :) Ama o ALEX ne yapacağı belli olmaz
RasAnt
10.Şubat.2010, 13:28
KRALEX alex in 5 yılda yaptıkları tartışılmaz o Türkiyeye gelen en yararlı yabancı futbolcu ancak sezon sonundan sonra devam etmesi hakkında kafamda soru işaretleri var
A.FaruK
12.Şubat.2010, 13:46
Bir futbol virtiyozü (yanlış yazdıysam kusura bakmayın :) :) )
Arbitre
26.Mart.2010, 18:06
belkide dünyadaki en zeki oyuncu
Matteo Ferrari
29.Mart.2010, 18:00
Büyüksün usta.
not: Bir Beşiktaş'lı olarak saygı duyduğum ender Fenerbahçe'li futbolculardandır.
tarikko
29.Mart.2010, 19:59
Dun macin gizli kahramanlarindandi Kaptan.Topu ayagina aldiginda kimse alamiyordu topu.Cok iyi yonetti dun takimi.Iyi ki varsin Kaptan..
Dun macin gizli kahramanlarindandi Kaptan.Topu ayagina aldiginda kimse alamiyordu topu.Cok iyi yonetti dun takimi.Iyi ki varsin Kaptan..
Farklı maç izledik sanırım. Selçuk'tan sonra takımın en kötüsüydü.
Fakat burda Alex'e kötü demiyorum. Tartışmasız Türkiye ligine gelmiş en büyük oyuncudur kralex. Sadece dünkü maçt akötü olduğunu söyledim.
Sekopej
29.Mart.2010, 20:50
Van basten maçtan sonra övgüler dizdi kendisine, sahada yer alan en teknik oyuncuydu diye. Alex'in hep topla hareketlerine bakarız, üstelik dün bazı anlarda orta sahada katkı da sağladı defansif anlamda, Mehmet Topal'a da sahada tur attırması ve orta alanı sadece Mustafa bırakması da yaptığı olumlu hareketlerdendi.
Hücumda işi bitirecek hamle yapamamış olması da, takımın sahip olduğu anlayış. Tek başına rakiplere çalım atıp, gol yapmasını bekleyemeyiz Alex'ten.
KaPaLı
29.Mart.2010, 20:52
Alex dün akşam hiç gözükmedi ama top ona her geldiğinde ben derin ohh çektim. Adam o kadar akıllıki iğne deliğinden geçirdi kaç tane topu. Kaç kere geriye gelip top çıkardı kaptırmadan.
goosfraba
29.Mart.2010, 21:09
iyi oyun sadece gol atmak veya asist yapmakla olmaz. ülke olarak bu zihniyette olduğumuz için dün ki maçta alex'e kötü performans damgasını yapıştırıyoruz :) bunu da doğal karşılıyorum.
El Barto
29.Mart.2010, 21:13
Zamanında Hakan Şükür için dönen bir geyik vardı ya. Sahada olması rakip savunmacıları tedirgin ediyor. Hiç bir şey yapmasa da en az 2 kişi marke etmeye çalışıyor falan diye. Aynı o hesap. Şahsen Fenerbahçe'ye karşı oynarken Alex'in sahada olması her rakip için bir korku kaynağı oluyordur muhakkak. Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı oyunculardan biridir Alex.
tarikko
30.Mart.2010, 20:44
Farklı maç izledik sanırım. Selçuk'tan sonra takımın en kötüsüydü.
Fakat burda Alex'e kötü demiyorum. Tartışmasız Türkiye ligine gelmiş en büyük oyuncudur kralex. Sadece dünkü maçt akötü olduğunu söyledim.
iyi oyun sadece gol atmak veya asist yapmakla olmaz. ülke olarak bu zihniyette olduğumuz için dün ki maçta alex'e kötü performans damgasını yapıştırıyoruz :) bunu da doğal karşılıyorum.
Cevabi arkadas vermis..Benim vermeme gerek kalmadi heralde :)
SAİT71
31.Mart.2010, 13:59
Derbide Alex sırtı dönükte olsa fiziğini iyi kullandı ve topu saklayarak iyi servisler yaptı.. Zaten Samiyen'de İleri hatta Güiza'ya gol attırmak çok zordu.. Golüde zaten nasıl attık biliyoruz.. Özer sakat ve sağda, Sol açığımız Vederson Ortada Selçuk vardı. Bence Alex maçta Bilica-Lugano ile birlikte en iyi futbolcuydu..
BeeTLeJuiCe
08.Nisan.2010, 16:07
http://www.youtube.com/watch?v=PXUARRssn-4&feature=player_embedded
Büyük adamsın Alex, çok büyük.
tarikko
18.Nisan.2010, 22:25
Buyuksun be Kaptan..Harbi buyuksun :)
TR.CaPTaiN
19.Nisan.2010, 01:16
Fenerbahçe tarihinin en başarılı oyuncularından biri olmasına rağmen ''beni abartmayın'' diyecek kadar mütevazi. Büyüksün Alex.
LifeYourself
29.Temmuz.2010, 21:57
Ofansif orta saha oyuncularına karşı her zaman sempatim vardır.Riquelme,Alex,Hagi her zaman en beğendiğim futbolculardır.Alex ister koşar ister yürür o zekasıyla her türlü gol attırır zaten.Koşmasına ne gerek var.Çok hızlı düşünen bir futbolcu.Gs li olmama rağmen çok kral biri olarak görüyorum.Fenerlilerin dediği gibi Kralex:D
TR.CaPTaiN
03.Eylül.2010, 22:31
Geçen yıla ait video; Cruzeiro taraftarının Alex sevgisi.
http://www.youtube.com/watch?v=jy43EFJtvvs&feature=player_embedded
RasAnt
08.Eylül.2010, 17:10
Bu sezon mücadeleyide ekledi kendine şimdi daha çok seviyorum onu ve soru işaretleri kalktı kafamdan.
Zekirdek
08.Eylül.2010, 17:25
Ah Alex ah sen bide koşsan en kötü Barcelona, Real Madrid gibi klüplerde oynardın be. Manisa maçını izliyorduk TV'den koskoca maçta 2 kez gördüm ekranda biri gol biri asist yok böyle bir oyuncu. Zaten bunun koşan halide Van der Vaart'tır.
TR.CaPTaiN
13.Kasım.2010, 22:00
Türkiye'de tek takım forması altında 100'ler Kulübü'ne giren ilk yabancı oyuncu ünvanını da aldı. Tebrikler Alex.
Night_Mare17
13.Kasım.2010, 23:33
Profesör :)
Zekirdek
13.Kasım.2010, 23:45
Biz bu dünya'dan göçeriz ama bu takımda onun gibi birisini böyle birini göremeyiz.
A.FaruK
13.Kasım.2010, 23:58
http://www.youtube.com/watch?v=b5DAAisWYsA&feature=related
Bugün bir kez daha hayran oldum ona. Belki onla olmuyor ama onsuzda olmuyor sanki.
Hiç gitmesin, kalsın buralarda...
Lim10
14.Kasım.2010, 00:37
Alex Fenerbahçe'de oynadığı süre içerisinde unutulmaz işlere imza atmış bir oyuncudur ve hemen tüm Fenerbahçeli'lerin kalbinde taht kurmuştur.Ama emeklilik zamanı gelmiş olan bir Profesördür.Her güzel şeyin bir sonu vardır.Ve Alex Fenerbahçe'deki misyonunu tamamlamıştır.Sezon sonu güzel bir törenle plaketi takdim edilip uğurlanacaktır muhtemelen ve öyle olmalıdırda.
Sekopej
14.Kasım.2010, 22:24
Dalya dedi, sezon başı Aykut Kocaman tarafından istenmiyor haberleri çıktı ama senelerdir Alex'i izliyorum ve bu sezon oynadığı kadar koşan, mücadele eden bir Alex'i pek görmemiştim oysa ki yaşlanırken bu mücadelesi daha geriye gitmesi gerekirdi.
Alex ile yani o olduğunda uygulanan sistemle işler yürümüyor diye düşünüyorum ama Alex'in bu sezon oynadığı oyundan da keyif alıyorum, Fenerbahçe'nin 3000. golünü de atmak ona nasip olur umarım.
SAİT71
15.Kasım.2010, 10:50
Her yıl gönderilmeli denir, bu sene kapıya konulacak Brezilya'dan takımlar istiyor gidecek denir fakat her sezon sözleşme yenilenir. Yok böyle bir sevda. Alex&Bahçe adı özdeşleşmiş bir oyuncu. 38 yaşına kadarda olsa en azından kulübede olmalı. Alex gibi potansiyeli zirvede olan ve takımı bu kadar iyi tanıyan bir adam gitmemeli.
Dile kolay 100 gol.
Varonil
15.Kasım.2010, 22:27
Umarım Bucaspor maçında ilk golü o atar.3000.ci gol ona nasip olur inşallah. :) Onu izlemek büyük bir keyif,umarım futbolu bıraktıktan sonra altyapıda çalışır,Fenerbahçe'nin içinde olmaya devam eder.Onu çok seviyoruz :)
TR.CaPTaiN
20.Kasım.2010, 14:29
http://www.youtube.com/watch?v=gBwBpKVH-9g
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=82493
di canio
25.Kasım.2010, 20:46
An itibariyle oynanmakta olan Fenerbahçe Acıbadem-Foppapedretti Bergamo maçını ailesiyle birlikte izliyor. Maç öncesinde de soyunma odasına inerek Sarı Meleklere başarılar dilemiş. Tabii bunda Fenerbahçe Acıbadem'in hocası Ze Roberto'nun Brezilya'lı olmasının da etkisi vardır.
Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza, Fenerbahçe Acıbadem'in Foppapedretti Bergamo maçı öncesinde bayan voleybolculara destek verdi.
Kaynak: Sporx (http://www.sporx.com/voleybol/diger/alex-kizlariyla-soyunma-odasindaSXHBQ214318SXQ)
Since-1907
10.Aralık.2010, 12:42
Bu adamdan aklımdan geçince bir anda onun tezahüratını yaparken buluyorum kendimi.Umarım sözleşme uzatır ama uzatmasa bile ileride inşallah kendisini yine Fenerbahçe'nin bir parçası olarak görürüz
Sözleşmesi uzatılmalı.Bu takım onunla daha güzel.
ReaList
14.Aralık.2010, 09:55
Hayatımda gördüğüm en orta-şeker adam
Fenerbahçe kazanınca da taşın altında Alex
Kaybedince de taşın altında Alex
Çok ilginç.
CeNTeR_TR
22.Mart.2011, 01:17
10'un yeri her zaman farklı ..
http://www.yukleresim.com/images/12636107465381428346.jpg (http://www.yukleresim.com/)
* Alex Dedikleri şuan Real Madrid'in transfer listesinde
* Canının istediği futbolcuyu alan Real Bu Alex'i Alamadı
SAİT71
22.Mart.2011, 13:56
Altaylı'ya sorsan şimdi Alex futbolcu mu der :D
ForsakeN
22.Mart.2011, 15:59
Bu yıl itibariyle üzerine konuşulacak fazla söz bırakmamıştır.
Suicider
22.Mart.2011, 16:07
Alex,maçta 90. dk da bile ümidini kaybetmemektir.
Trabzonspor
22.Mart.2011, 16:28
Alex varsa sorun yok demektir:DBir Alex'imiz olsaydı şimdiye şampiyonluğu ilan etmiştik.
RasAnt
23.Mart.2011, 02:04
Avrupada Messi Ronaldo biri daha vardi Vucinic galiba onların ardından 4. şuan en çok gol atan ligde
RasAnt
23.Mart.2011, 02:06
10'un yeri her zaman farklı ..
http://www.yukleresim.com/images/12636107465381428346.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.yukleresim.com %2F)
* Alex Dedikleri şuan Real Madrid'in transfer listesinde
* Canının istediği futbolcuyu alan Real Bu Alex'i Alamadı
Vay Fatihe baksen hiç görmemiştim ben bu haberi :D
Kaka Leite
05.Nisan.2011, 00:41
Gerektiğinde çalım gerektiğinde pas muhteşem bir bakış açısı ve en inceliği bile görebilen bir adam kısacası fenerbahçenin beyni onun için söylenicek o kadar çok şey varki kısacası bu :)
europeanconquer
05.Nisan.2011, 00:48
Harika bir oyuncu.Yaşlandığı için bu yıldan sonra performansının hızla düşüşe geçeceğini düşünüyorum.Onu izlemek tam bir zevk.Umarım Zidane gibi futbolu bıraktığı güne kadar verimli bir futbolcu olur.
TR.CaPTaiN
20.Nisan.2011, 15:28
Fenerbahçe formasını hakkaniyeti ile taşıyan ve bu uğurda mücadele eden profesyonel futbolcumuz Alex De Souza’ nın onurlandırılması adına, kendisinin heykelinin yapılmasına karar verilmiştir.
Fenerbahçe Tribün Birliği tarafından hayata geçirilen ve tüm camiamızın bir parçası olmasını beklediğimiz heykel yapım süreci bugün itibari ile başlamıştır.Prosedür aşamasını oluşturan tüm ön izinler, Fenerbahçe Spor Kulübü,Kadıköy Belediyesi ve Alex De Souza nezdinde alınarak, projenin uygulama sürecine geçilmiştir.
Tribün Birliği Komisyonu tarafından yürütülecek bu süreç tamamen şeffaf bir biçimde sürdürülecek ve tüm Fenerbahçeliler, projenin her aşamasında bilgilendirilecektir
Kimi çevrelerce Fenerbahçe’ ye gelmesi imkansız görülen, ancak Fenerbahçe formasını giyerek büyük mücadele örneği sergileyen Alex De Souza, futbolun göstergesi olan tüm istatiksel verileri alt üst etmesinin yanı sıra, örnek kişiliği ile de Türk futbolu içerisinde önemli bir kimliğe sahiptir.
Bir çok rekoru tarihe gömerek Fenerbahçe tarihine adını altın harflerle yazdıran değerli futbolcumuzun heykelinin şekli bizler kadar siz değerli Fenerbahçelileri de ilgilendirmektedir.
Bu nedenledir ki ; heykeli oluşturacak olan silüet ile ilgili önerilerinizi komisyonumuza göndermeniz ve komisyonumuz tarafından uygun bir resmin seçilmesi için katkılarınızı sağlamanız sağlıklı olacaktır.
Heykelin silüeti olabileceğini düşündüğünüz Alex fotoğraflarını 25 Nisan Pazartesi gününe kadar,
[email protected] adresine göndermeniz veya Tribün Birliğini oluşturan guruplar yoluyla komisyona iletmeniz, sağlayacağınız katkı için yeterli olacaktır.
Taraftar olarak Fenerbahçe değerlerini nesilden nesile aktaracak olan bu temsili organizasyon, gelecek nesillere bir armağan olacaktır.
İlginiz için şimdiden teşekkür eder, ilerleyen safhaların sürekli bilgilendirme ile paylaşılacağını belirtiriz.
Saygılarımızla ;
Fenerbahçe Tribün Birliği
( GFB , FBD , 1907 ÜNİFEB , KFY , GRUP CK , VAMOS BİEN )
Bu adam gibisi gelmedi, gelmeyecek.Büyük adamsın Alex.
SAİT71
15.Mayıs.2011, 23:08
Sanırım bize geldiğinden beri bir maçtaki en fazla golünü attı. Yanılmıyorum değil mi?
Databaseye girmek için bugünün tarihini yazmak lazım...
Futbol oynayan insanlara futbolu öğretmek için gökten indirilen insansı yaratık.
Volkan Şen
15.Mayıs.2011, 23:22
Futbol oynayan insanlara futbolu öğretmek için gökten indirilen insansı yaratık.
Yok ya Futbolu Alex yarattı :n:
Rehavi
15.Mayıs.2011, 23:22
O kadar hoca değişti, sistem değişti, kadro değişti, adam hala atıyor, hala oynuyor. Hiç bir oyuncu vazgeçilmez değildir ama Alex şu an bunu oynuyorsa, önümüzdeki iki sezon da bu, kadar iyi olamasa bile, oynayabilecek demektir.
Futbolu Alex yarattı,yani olabilir tam emin değilim.
SAİT71
15.Mayıs.2011, 23:33
Profesyonelliğin nasıl olduğunu bir futbolcunun hayatının nasıl olması gerektiğini bizzat kendisi yaşayarak gösterdi...
KaPaLı
15.Mayıs.2011, 23:34
Alex çok abarttı ,öyle böyle abartmadı, inanılmaz abarttı, o kadar abarttı ki önünü olamadık. Bir yerden sonra abartmaz dedik yine abarttı...
A.FaruK
15.Mayıs.2011, 23:58
Alex çok abarttı ,öyle böyle abartmadı, inanılmaz abarttı, o kadar abarttı ki önünü olamadık. Bir yerden sonra abartmaz dedik yine abarttı...
Hiç sorma abi cidden önünü alamadık yani :n: :n: :n:
TR.CaPTaiN
16.Mayıs.2011, 12:25
Alex 27 gol atarak Süper Lig'de bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu ünvanını Şota'dan almış. Şota'nın geçmişte bir sezonda 25 golü varmış.
goosfraba
16.Mayıs.2011, 13:12
http://i52.tinypic.com/210dg9c.jpg
BleedingMoon
16.Mayıs.2011, 14:22
hem büyük futbolcu. hem efendi insan. hem mütevazi kişilik.
bu kadar sağlam bir karaktere hayran kalmamak mümkün değil.
TR.CaPTaiN
22.Mayıs.2011, 14:14
Bu akşam Lig tarihimizde 2. kez gol kralı olan tek yabancı futbolcu ünvanını da alıyor. Ayrıca 3 gol atarsa 1 sezonda en fazla gol atan oyuncu ünvanını da Aykut Kocaman'dan(29) alıyor.
nekop
22.Mayıs.2011, 15:56
Alex 27 gol atarak Süper Lig'de bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu ünvanını Şota'dan almış. Şota'nın geçmişte bir sezonda 25 golü varmış.
Jardel 30 küsür atmamış mıydı?
Varonil
22.Mayıs.2011, 16:01
Jardel 30 küsür atmamış mıydı?
43 resmi maçta 34 gol.
Lig 24 maç 22 gol
Türkiye Kupası 2 maç 1 gol
Avrupa 17 maç 11 gol
http://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1rio_Jardel#Galatasaray
nekop
22.Mayıs.2011, 20:09
43 resmi maçta 34 gol.
Lig 24 maç 22 gol
Türkiye Kupası 2 maç 1 gol
Avrupa 17 maç 11 gol
http://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1rio_Jardel#Galatasaray
tüm golleri hatırlamışım demek ki. teşekkürler. :)
RasAnt
28.Mayıs.2011, 17:17
Seneye canın oynamak istemese bile sahada gezin Alex
TR.CaPTaiN
29.Mayıs.2011, 18:50
2010 - 2011 Goller
http://www.youtube.com/watch?v=nRoZ-kjYJ2Y&feature=player_embedded
canavar77
18.Ağustos.2011, 19:48
Alexsandro de Souza (d. 14 Eylül 1977, Curitiba (http://tr.wikipedia.org/wiki/Curitiba)), Türkiye'nin Süper Lig (http://tr.wikipedia.org/wiki/Spor_Toto_S%C3%BCper_Lig) takımlarından Fenerbahçe (http://tr.wikipedia.org/wiki/Fenerbah%C3%A7e_SK)'nin formasını giyen Brezilyalı (http://tr.wikipedia.org/wiki/Brezilya) futbolcudur.
Kariyeri
Futbola 1995 yılında Coritiba FC (http://tr.wikipedia.org/wiki/Coritiba_FC) takımında başlamıştır. 2 sene oynadıktan sonra 1997 yılında Palmeiras (http://tr.wikipedia.org/wiki/Sociedade_Esportiva_Palmeiras)'a geçmiştir. 2001 yılına kadar Palmeiras (http://tr.wikipedia.org/wiki/Sociedade_Esportiva_Palmeiras)'ta oyanayan futbolcu buradaki performansıyla Brezilya Milli Takımı (http://tr.wikipedia.org/wiki/Brezilya_Milli_Futbol_Tak%C4%B1m%C4%B1)'nda da oynamaya başlamıştır. Ayrıca 1997 yılında tanıştığı Daiane ile 9 Mart 2000 tarihinde evlenmiştir. 2001-2002 sezonunda Parma (http://tr.wikipedia.org/wiki/Parma_FC) takımına transfer olmuştur. Ancak 5 maça çıkabilmiştir ve ligin ikinci yarısında Flamengo (http://tr.wikipedia.org/wiki/CR_Flamengo)'ya transfer olmuştur. Diğer sezon ise Cruzeiro (http://tr.wikipedia.org/wiki/Cruzeiro_Esporte_Clube) takımına transfer olmuştur. 25 Nisan 2004'te Daiane ile olan çocukları Mario Eduardo dünyaya gelmiştir. 2004 yılında ise Fenerbahçe (http://tr.wikipedia.org/wiki/Fenerbah%C3%A7e_Spor_Kul%C3%BCb%C3%BC)'ye transfer olmuştur. Daiane ile olan ikinci çocukları Antonia 2006 yılında doğmuştur. 2010 yılında erkek çocukları dünyaya gelmiştir. Alex 2010-2011 sezonu ikinci yarısında Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme yenilemiştir. [1] (http://tr.wikipedia.org/wiki/Alexsandro_de_Souza#cite_note-0)
Coritiba FC (1995-1997)
1995 yılında başladığı profesyonel futbol (http://tr.wikipedia.org/wiki/Futbol) kariyerine Coritiba FC (http://tr.wikipedia.org/wiki/Coritiba_FC) takımında başlamıştır. 2 sezon oynadığı Coritiba FC (http://tr.wikipedia.org/wiki/Coritiba_FC)’de başarılı bir performans sergileyen oyuncu diğer Brezilya (http://tr.wikipedia.org/wiki/Brezilya) takımlarının dikkatini çekmiş ve 1997’de Palmeiras (http://tr.wikipedia.org/wiki/Sociedade_Esportiva_Palmeiras)'a transfer olmuştur. Coritiba FC (http://tr.wikipedia.org/wiki/Coritiba_FC)’de 124 maça çıkmış 32 gol kaydetmiştir.
Palmeiras (1997-2000) / (2001) / (2002)
1997 senesinde Palmeiras (http://tr.wikipedia.org/wiki/Sociedade_Esportiva_Palmeiras)'a transfer olmuştur. Burada 5 sene oynayan futbolcu çok iyi bir performans göstermiştir. Burada oynadığı 5 sene içinde Copa Libertadores (http://tr.wikipedia.org/wiki/Copa_Libertadores) şampiyonluğu yaşamış ve Brezilya Milli Takımı (http://tr.wikipedia.org/wiki/Brezilya_Milli_Futbol_Tak%C4%B1m%C4%B1)'na da seçilmiştir Palmeiras (http://tr.wikipedia.org/wiki/Sociedade_Esportiva_Palmeiras)'ta 241 maçta 78 gol atarak Avrupa (http://tr.wikipedia.org/wiki/Avrupa) kulüplerinin transfer listesine girmiştir.
Flamengo (2000)
2001-2002 sezonunun ikinci yarısında ülkesine dönen futbolcu Flamengo (http://tr.wikipedia.org/wiki/CR_Flamengo) ile anlaşmıştır. Ancak burada da istenileni veremeyen futbolcu (http://tr.wikipedia.org/wiki/Futbolcu) 12 maça çıkmış 3 gol atmıştır.
Parma (2002)
Parma (http://tr.wikipedia.org/wiki/Parma_FC) takımı tarafından 2001-2002 sezonunda transfer edilmiştir. Ancak Avrupa (http://tr.wikipedia.org/wiki/Avrupa)'daki ilk macerası pek güzel yürümemiştir. Aşırı yabancılık çeken futbolcu ligin ilk yarısında sadece 5 maça çıkabilmiştir. Ligin ikinci yarısında ülkesine Flamengo (http://tr.wikipedia.org/wiki/CR_Flamengo) takımına geçmiştir.
Cruzeiro (2001) / (2002-2004)
2002 yılına geldiği zamanda futbolcu kötü geçirdiği sezon sonunda Cruzeiro (http://tr.wikipedia.org/wiki/Cruzeiro_Esporte_Clube) ile anlaşmıştır ve istenen performansını yeniden yakalamıştır. Takımıyla büyük başarılar elde eden futbolcu, 2004 Copa América (http://tr.wikipedia.org/wiki/2004_CONMEBOL_Copa_Am%C3%A9rica) için milli takıma (http://tr.wikipedia.org/wiki/Brezilya_Milli_Futbol_Tak%C4%B1m%C4%B1) seçilmiş ve bu kupayı kaldırma başarısı göstermiştir. 121 maçta 64 gol atarak birçok Avrupa (http://tr.wikipedia.org/wiki/Avrupa) takımının transfer listesine girmiştir.
2009 yılında Fenerbahçe (http://tr.wikipedia.org/wiki/Fenerbah%C3%A7e_Spor_Kul%C3%BCb%C3%BC)’de oynarken bir gazete tarafından “Cruzeiro (http://tr.wikipedia.org/wiki/Cruzeiro_Esporte_Clube)'nun yakın tarihinin en önemli şahsiyeti” seçilmiştir.
Fenerbahçe (2004-...)
2004 yılında Fenerbahçe (http://tr.wikipedia.org/wiki/Fenerbah%C3%A7e_Spor_Kul%C3%BCb%C3%BC)'ye transfer olmadan birçok Avrupa (http://tr.wikipedia.org/wiki/Avrupa) takımının transfer listesine girmiştir. Ancak 2004 yazında 2004 Copa América (http://tr.wikipedia.org/wiki/2004_CONMEBOL_Copa_Am%C3%A9rica)'yı kazanan futbolcu Fenerbahçe'yi tercih etmiştir. Geldiği ilk günden itibaren taraftarın sevgilisi haline gelen futbolcu Fenerbahçe (http://tr.wikipedia.org/wiki/Fenerbah%C3%A7e_Spor_Kul%C3%BCb%C3%BC)'de harikalar yaratmıştır. İlk sezon ligde şampiyonluk yaşamıştır. Diğer sezon ligde asist kralı olan futbolcu (http://tr.wikipedia.org/wiki/Futbolcu) 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe'nin 100. yıl kadrosunda şampiyon olarak yer almış ve Turkcell Süper Lig (http://tr.wikipedia.org/wiki/Turkcell_S%C3%BCper_Lig)’de Gol Kralı (http://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCper_Lig_Gol_Krallar%C4%B1) olarak Fenerbahçe (http://tr.wikipedia.org/wiki/Fenerbah%C3%A7e_Spor_Kul%C3%BCb%C3%BC)'nin lig (http://tr.wikipedia.org/wiki/Turkcell_S%C3%BCper_Lig) tarihinde Gol Kralı (http://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCper_Lig_Gol_Krallar%C4%B1) olan ilk yabancı futbolcusu unvanını kazanmıştır. 2007-2008 sezonuna girilirken takımın kaptanlığına getirilmiştir. Taraftarlar tarafından kendisine krALEX lakabı takılmıştır. 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe (http://tr.wikipedia.org/wiki/Fenerbah%C3%A7e_Spor_Kul%C3%BCb%C3%BC)'nin tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi (http://tr.wikipedia.org/wiki/UEFA_%C5%9Eampiyonlar_Ligi)’nde Çeyrek Final oynama başarısını gösteren takımın liderliğini üstlenmiştir. 2007-2008 UEFA Şampiyonlar Ligi (http://tr.wikipedia.org/wiki/UEFA_%C5%9Eampiyonlar_Ligi) Asist Kralı olmuştur. Futbolcu 2009-2010 sezonunda ise Fenerbahçe (http://tr.wikipedia.org/wiki/Fenerbah%C3%A7e_Spor_Kul%C3%BCb%C3%BC)'nin Avrupa (http://tr.wikipedia.org/wiki/Avrupa) Kupaları tarihinde, en çok oynayan ve en çok gol atan futbolcusu olmuştur. 2010'da ise Fenerbahçe'nin tarihinde En Çok Forma Giyen Yabancı Futbolcu özelliğini kazanmıştır. İstatistiklerde Fenerbahçe'ye gelmiş geçmiş en başarılı yabancı futbolcu ve taraftarlar arasında en çok sevilen yabancı futbolcu olmuştur. 2010’da Fenerbahçe (http://tr.wikipedia.org/wiki/Fenerbah%C3%A7e_Spor_Kul%C3%BCb%C3%BC)’de lig tarihinde 100 gol barajını [8] (http://tr.wikipedia.org/wiki/Alexsandro_de_Souza#cite_note-7) geçen ilk Yabancı Futbolcu unvanını almış ve tek takımda bu başarıyı yakalayan ilk yabancı futbolcu olarak Türkiye 100'ler kulübü (http://tr.wikipedia.org/wiki/100%27ler_kul%C3%BCb%C3%BC)’ne girmiştir. Fenerbahçe (http://tr.wikipedia.org/wiki/Fenerbah%C3%A7e_Spor_Kul%C3%BCb%C3%BC)'nin lig tarihinde 3000. golünü atmıştır. 2011 yılında sözleşmesi bitecek olan oyuncuya Fenerbahçe (http://tr.wikipedia.org/wiki/Fenerbah%C3%A7e)’den ayrılacak gözüyle bakılsa da 5 Şubat (http://tr.wikipedia.org/wiki/5_%C5%9Eubat) 2011 (http://tr.wikipedia.org/wiki/2011)’de Teknik Direktör (http://tr.wikipedia.org/wiki/Teknik_Direkt%C3%B6r) Aykut Kocaman (http://tr.wikipedia.org/wiki/Aykut_Kocaman) yıldız oyuncu ile 2 yıl daha anlaştıklarını açıklamıştır. Alex, 9 Şubat 2011’de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu (http://tr.wikipedia.org/wiki/Fenerbah%C3%A7e_%C5%9E%C3%BCkr%C3%BC_Saraco%C4%9Fl u_Stadyumu)’nda düzenlenen bir törenle imzayı atmıştır.[9] (http://tr.wikipedia.org/wiki/Alexsandro_de_Souza#cite_note-8) 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe (http://tr.wikipedia.org/wiki/Fenerbah%C3%A7e_Spor_Kul%C3%BCb%C3%BC) ile Süper Lig (http://tr.wikipedia.org/wiki/Turkcell_S%C3%BCper_Lig)’de 200. Maçına çıkmıştır. 2010-2011 sezonunun 32. Haftasında Ankaragücü (http://tr.wikipedia.org/wiki/Ankarag%C3%BCc%C3%BC) maçında 5 gol atmıştır. 2010-2011 sezonunda Lig (http://tr.wikipedia.org/wiki/Spor_Toto_S%C3%BCper_Lig) tarihinde 2. kez Gol Kralı (http://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCper_Lig_Gol_Krallar%C4%B1) olan ilk ve tek Yabancı Futbolcu ve bu sezonla 4. kez Asist kralı olmuştur.
Milli Takım Kariyeri
Futbolcu, milli takım (http://tr.wikipedia.org/wiki/Brezilya_Milli_Futbol_Tak%C4%B1m%C4%B1) havasını 1992 yılında daha 15 yaşında solumaya başlamıştır (Genç Milli Takım). Sonraki yıllarda alt kademelerde 19 kez mavi-sarılı formayı giyen futbolcu, 49 kez de A Milli (http://tr.wikipedia.org/wiki/Brezilya_Milli_Futbol_Tak%C4%B1m%C4%B1) olmuştur. milli takımda (http://tr.wikipedia.org/wiki/Brezilya_Milli_Futbol_Tak%C4%B1m%C4%B1); Romário (http://tr.wikipedia.org/wiki/Rom%C3%A1rio), Rivaldo (http://tr.wikipedia.org/wiki/Rivaldo), Ronaldo (http://tr.wikipedia.org/wiki/Ronaldo), Roberto Carlos (http://tr.wikipedia.org/wiki/Roberto_Carlos_da_Silva_Rocha), Ronaldinho (http://tr.wikipedia.org/wiki/Ronaldinho) gibi tüm dünyanın yakından tanıdığı isimlerle oynamıştır. 1995'te profesyonel olan futbolcu, milli takım ile önemli başarılar yaşamıştır. Katıldığı turnuvalar; 1999 Copa América (http://tr.wikipedia.org/wiki/1999_CONMEBOL_Copa_Am%C3%A9rica), 1999 Konfederasyonlar Kupası (http://tr.wikipedia.org/wiki/1999_FIFA_Konfederasyonlar_Kupas%C4%B1), 2000 Yaz Olimpiyatları (http://tr.wikipedia.org/wiki/2000_Yaz_Olimpiyatlar%C4%B1), 2001 Copa América (http://tr.wikipedia.org/wiki/Copa_Am%C3%A9rica), 2003 Konfederasyonlar Kupası (http://tr.wikipedia.org/wiki/2003_FIFA_Konfederasyonlar_Kupas%C4%B1) ve 2004 Copa América (http://tr.wikipedia.org/wiki/2004_CONMEBOL_Copa_Am%C3%A9rica). Alex, milli takım (http://tr.wikipedia.org/wiki/Brezilya_Milli_Futbol_Tak%C4%B1m%C4%B1) ile 1999 Copa América (http://tr.wikipedia.org/wiki/1999_CONMEBOL_Copa_Am%C3%A9rica) ve 2004 Copa América (http://tr.wikipedia.org/wiki/2004_CONMEBOL_Copa_Am%C3%A9rica) kupalarını kazanmıştır. Ayrıca Alex, kazanılan 2004 Copa América (http://tr.wikipedia.org/wiki/2004_CONMEBOL_Copa_Am%C3%A9rica)'da milli takımın kaptanlığını yapmıştır. Brezilya (http://tr.wikipedia.org/wiki/Brezilya_Milli_Futbol_Tak%C4%B1m%C4%B1) A Milli Takımı formasını 49 kere giymiş 12 tane de gol atmıştır. Hem genç hem A Takım formasını, toplamda da 68 kez giymiş ve 20 gol kaydetmiştir.
Özel Yaşamı
2000 yılında Daianne ile evlendi.[10] (http://tr.wikipedia.org/wiki/Alexsandro_de_Souza#cite_note-9)Çiftlerin Maria Eduarda(2004), Antonia(2006) adında iki kızları ve Felipe(2010) adında bir oğulları vardır
WİKİPEDİA
Rsa
26.Ağustos.2011, 01:49
http://twitter.com/#!/aykutTyildirim/status/106837241271300096
Çok büyük bir insansın sen Alex.
SAİT71
26.Ağustos.2011, 01:55
Bu adamın sadakati 100 olmalı :)
enesemin53
18.Kasım.2011, 13:03
Seneye canın oynamak istemese bile sahada gezin Alex
Kesinlikle.
Adidasın ...+10 reklamında olduğu gibi, Fenerbahçe; Alex +10 olmalı. Diğer 10 futbolcunun Alex gibi bir lideri sadece aralarında görmelerinin bile oyunlarına çok şeyler kattığını düşünüyorum.
TR.CaPTaiN
03.Aralık.2011, 03:32
Upload sitelerinin düzeniyle zırt bırt oynamaları sebebiyle Alex foto galerisi projesi başka güne sarktı. :}
Alex'in futbolu bıraktıktan sonra Türkiye'de kalıp alt yapılarda genç oyunculara hoca olması lazım.
Bekq
03.Aralık.2011, 14:46
Büyük kaptan Alex De Souza. O gittikten sonra 10 numara emekliye ayrılıp müzeye konulmalı. Bir daha gemez onun gibisi.
Arkadaşlar Alex'in net istatistikleri nedir? Bloga yazı gireceğim Alex ile ilgili Fenerbahçe kariyerinde yaptığı istatislikler lazım.
Bir Facebook sayfasında gördüğüm: 325 Maç 164 Gol 132 Asist
Transfermarkt verileri: 303 maç 153 Gol 137 Asist
Alex'in sitesi verileri: 325 Maç 164 Gol 128 Asist
Wikipedia verileri(Sadece Süper Lig): 234 Maç 135 Gol 107 Asist
Hangisi tam doğru şimdi. :D
maNga 33
24.Mart.2012, 18:55
Arkadaşlar Alex'in net istatistikleri nedir? Bloga yazı gireceğim Alex ile ilgili Fenerbahçe kariyerinde yaptığı istatislikler lazım.
Bir Facebook sayfasında gördüğüm: 325 Maç 164 Gol 132 Asist
Transfermarkt verileri: 303 maç 153 Gol 137 Asist
Alex'in sitesi verileri: 325 Maç 164 Gol 128 Asist
Wikipedia verileri(Sadece Süper Lig): 234 Maç 135 Gol 107 Asist
Hangisi tam doğru şimdi. :D
Alex'in sitesini kabul et bence bi problem çıkarsa Alex'in sitesinden almıştım diyip sıyrılabilirsin :D
Alex'in sitesini kabul et bence bi problem çıkarsa Alex'in sitesinden almıştım diyip sıyrılabilirsin :D
Süreklide artıyor 1-2 hafta dursada toparlasak :D:D
Zekirdek
24.Mart.2012, 22:22
Süreklide artıyor 1-2 hafta dursada toparlasak :D:D
Bence sen bu işi sezon sonuna bırak rahat kafa ile yaparsın. Yoksa Alex ile başa çıkılmaz. :) :)
berkay123456
24.Mart.2012, 22:47
Türkiye'ye gelen, gelmiş-geçmiş en karakterli oyuncuların başında gelir.
sarianet
24.Mart.2012, 23:07
alex sana bir şey demiyorum allah seni bildiği gibi yapsın :D
Night_Mare17
24.Mart.2012, 23:08
Türkiye'ye gelen, gelmiş-geçmiş en karakterli oyuncuların başında gelir.
Başında demeyelim yada yabancı diyelim. Çünkğ diğer efsaneleri de yabana atmamak lazım Lefter , Metin Oktay , Baba Hakkı.
Ama Alex çok büyük.
Başında demeyelim yada yabancı diyelim. Çünkğ diğer efsaneleri de yabana atmamak lazım Lefter , Metin Oktay , Baba Hakkı.
Ama Alex çok büyük.
Lefter, Metin Oktay, Hakkı Yeten ne alaka onu çözemedim. Onlar zaten ayrı efsane. Onlar bu kıyaslamaların tamamen dışında tutuluyor.
berkay123456
25.Mart.2012, 04:43
Türkiye'ye gelen dedim zaten.Türkler zaten Türkiye'de :n:
Ahmet Göktaş
25.Mart.2012, 04:45
Adamın dibidir.
TR.CaPTaiN
25.Mart.2012, 13:28
http://www.yukleresim.com/di-JV49.jpg
http://www.yukleresim.com/di-9LG6.jpg
http://www.yukleresim.com/di-MNR2.jpg
http://www.yukleresim.com/di-L9WW.jpg
http://www.yukleresim.com/di-ZANI.jpg
http://www.yukleresim.com/di-UHJE.jpg
http://www.yukleresim.com/di-OD1W.jpg
http://www.yukleresim.com/di-H9WZ.jpg
http://www.yukleresim.com/di-8E3L.jpg
http://www.yukleresim.com/di-LT9I.jpg
http://www.yukleresim.com/di-65QN.jpg
http://www.yukleresim.com/di-CMUN.jpg
http://www.yukleresim.com/di-LFGN.jpg
http://www.yukleresim.com/di-ZJO1.jpg
http://www.yukleresim.com/di-MJ8MH0XT.jpg
http://www.yukleresim.com/di-75QA.jpg
http://www.yukleresim.com/di-8S77.jpg
http://www.yukleresim.com/di-XV87.jpg
http://www.yukleresim.com/di-6F38.jpg
http://www.yukleresim.com/di-VWM3.jpg
http://www.yukleresim.com/di-2RGX.jpg
http://www.yukleresim.com/di-IKD2.jpg
http://www.yukleresim.com/di-5KQ8.jpg
http://www.yukleresim.com/di-SI33.jpg
http://www.yukleresim.com/di-JW43.jpg
TR.CaPTaiN
25.Mart.2012, 13:29
http://www.yukleresim.com/di-X950.jpg
http://www.yukleresim.com/di-CPDMWGTX.jpg
http://www.yukleresim.com/di-IW6P.jpg
http://www.yukleresim.com/di-9ZFC.jpg
http://www.yukleresim.com/di-RU52.jpg
http://www.yukleresim.com/di-EDAU.jpg
http://www.yukleresim.com/di-R33P.jpg
http://www.yukleresim.com/di-GZIG.jpg
http://www.yukleresim.com/di-L7FV.jpg
http://www.yukleresim.com/di-1EIU.jpg
http://www.yukleresim.com/di-89W2.jpg
http://www.yukleresim.com/di-A4IQ.jpg
http://www.yukleresim.com/di-QD83.jpg
http://www.yukleresim.com/di-6VOL.jpg
http://www.yukleresim.com/di-R0S1.jpg
http://www.yukleresim.com/di-2RYB.jpg
http://www.yukleresim.com/di-8FVP.jpg
http://www.yukleresim.com/di-HC19.jpg
http://www.yukleresim.com/di-R5UL.jpg
http://www.yukleresim.com/di-LI84.jpg
http://www.yukleresim.com/di-LV21.jpg
sarianet
25.Mart.2012, 14:04
son fotoda interlilerin haline baksanıza :D ah o günler ah
attirson
25.Mart.2012, 14:09
Böyle yetenekli böyle efendi bir adam olamaz.İnşallah futbolu bıraktıktan sonra da teknik direktörümüz olur.Böyle zeki bir adam muhakkak teknik direktör olarakta takımımızı başarılara taşır.
berkay123456
26.Mart.2012, 02:57
son fotoda interlilerin haline baksanıza :D ah o günler ah
Bence o korku Carlos'tan ötürü :n:
RasAnt
26.Mart.2012, 15:57
Teknik direktör olarak çok iyi işler çıkarır bence,ama Aykut varken nasıl olacak o iş yaş gibi
Teknik direktör olarak çok iyi işler çıkarır bence,ama Aykut varken nasıl olacak o iş yaş gibi
Teknik Direktör olarak kalmasını asla istemiyorum.
Bu zihniyeti SEVMİYORUM. Alex futbolcu olarak çok başarılı diye Teknik Direktör olarak iyi olacak bir kaide yok. O hatayı 1 kere Aykut Kocaman ile yaptık 2. defa yapılmaz. Ben Futbolcu olarak efsane olan Alex'i sezon sonu ya da 2 sezon sonra yuhalayarak ülkesine yollamak istemem..
Nedvedmania
26.Mart.2012, 16:04
http://www.yukleresim.com/di-EDAU.jpg
Şu resimdeki bacaktaki pembe bant tarzı olan şeyler tam olarak ne işe yarıyor bilen var mı ?
Alicanfmfan
27.Mart.2012, 01:02
Genelde mavi renkte takılıyorlar. Ağrılar için mi acaba ?
RodRiGOtELLo14
27.Mart.2012, 01:05
Yıllardır aynı ayakkabıyı giyen adam. PUMA
sarianet
27.Mart.2012, 01:05
selçuk şahin de takmıştı bi maçta selçuktan o maçta tiksinmiştim pembe pembe :D
di canio
27.Mart.2012, 02:41
Yıllardır aynı ayakkabıyı giyen adam. PUMA
Belki yıllardır Puma giyiyordur, uzun zaman oldu geleli ama bir ara Adidas'ın F10 mu F50 mi ne öyle bir modelini giyiyordu.